Kullanıcı mesaj:Sabri76/geçmiş22

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhabalar, Yaklaşık bir gün önce Atık İzosiyanatlar diye bir madde ekledim ve bir editöre danıştım. Maddeniz yayında ve ilgili bir kişi tarafından incelenecek dedi. Şu anda oluşturduğum maddeye giriyorum fakat sol üstte henüz kontrol edilmemiş yazıyor. Editörlerin söylediği gerekli telif hakkı, biçem el kitabı vb. şeyleri fıtratına uygun bir şekilde yapmaya çalıştım. Lütfen inceler misiniz ? Korkmaz27 (mesaj) 02:24, 24 Nisan 2017 (UTC)

Selamlar, yine ben yine köy maddeleri. Pes etmedim hala:) Şurayı referans alarak bir şey sormak istiyorum. nişanyan sitesinin güvenirliği ne kadar? Zira üye olan herkes orayı değiştirebiliyor. Hatta ben bile bir kaç köyün koordinatlarını değiştirdim. Verdiğim addresteki tarihçe kısmı ne kadar güvenilir karar veremedim.--Teacher0691 (mesaj) 22:45, 28 Aralık 2016 (UTC)

Merhabalar Teacher0691. Sitedeki koordinatlar saat ve dakika olarak doğrudur ama saniye olarak farklılık gösterebilir zira zamanla köyler geliştiği ve çevreye yayıldığı için köy merkezlerinde küçük kaymalar olabiliyor. Bu nedenle çok takılmamak lazım koordinatlardaki ufak farklılıklara. Tarihçe kısmı ise eğer bilginin hemen sonrasında bir kullanıcı adı varsa (verdiğin linkte Anton yazıyor) başka bir kullanıcı tarafından eklenmiştir. Ancak bir kullanıcı yoksa Sevan Nişanyan araştırmaları doğrultusunda eklemiştir. Kendisi deneyimli bir araştırmacı olduğundan o siteye yazdığı bilgileri sanki kendisi kitap çıkarmış da o bilgileri eklemiş gibi kullanabiliriz ancak diğer tarihçe bilgilerini maddeye eklememiz herhangi bir kullanıcının girip madde eklemesiyle eşdeğerdir. Ancak o sitede çok absürt bir tarihçe bilgisinin yer alacağını sanmadığım için tarihçe kısmını boş bırakmaktansa ilgili bilgiyi ekleyip fact şablonu kullanabiliriz.--Śαвяí¢αи76ileti 17:34, 31 Aralık 2016 (UTC)

İyi yıllar diliyorum. Konuya ilişkin sonra yazarım. Teacher0691 (mesaj) 20:04, 31 Aralık 2016 (UTC)

Size de mutlu yıllar diliyorum efenim. Mevzu derin herhal... İsterseniz tarihçe kısmını eklemeyin canım zaten köy ve mahalle maddelerine bu tip bilgileri çok zor bulup ekliyoruz ve başkaları tarafından eklenenler ise kaynaksız. Koordinatlar yanlış köye çıkmasın yeter--Śαвяí¢αи76ileti 20:13, 31 Aralık 2016 (UTC)

Yok ya arkadaşım sadece iyi yıllar dedim. Telefondan yazmak zor sadece. Mevzu derin filan değil. Sorun yok. Tarihçe kısmı ekleme değil genelde içerideki kaynaksız bilgileri silme tarafındayım şimdilik. Sonra ekleme de yaparım. Ancak tarihçe kısmında etnik köken bilgisi verilmesine karşıyım. Koordinat konusunu neden açtığınızı anlamadım. O kısımda sorun yok ki. Teyit etmenin 100 tane yolu var. O kısmı sormamıştim hiç. Sorumu tekrar edeyim isterseniz. Kullanıcı tanıdığımız güvendiğimiz biri de olsa üye olan her hangi bir kullanıcı tarafından içeriği değiştirebilen bir sitenin kaynak olması güvenilir midir? Teacher0691 (mesaj) 20:49, 31 Aralık 2016 (UTC)

Etnik köken yazmak dediğin gibi pek uygun değil. Koordinatta hatlar karışmış. Nişanyan'ın Index Anatolicus çalışması içerisinde sadece kendisi tarafından siteye eklenmiş (o köyün eski adı gibi) bilgileri kullanabiliriz. Zaten kendisi de birçok kaynaktan yararlanıp bu tip bilgileri eklemiş, o nedenle güvenilir bir kaynaktır. Ancak bazı eski köy adlarında soru işareti bulunabilir. Bu da tahmin anlamına geldiği için Vikipedi'ye eklemek pek doğru olmaz. Sonuç olarak belki yüzlerce eski kaynağı tarayarak bazı köylerin eski adını bulabilme imkanımız varken Nişanyan bunu kolaylaştırmış, neden faydalanmayalım ki... Yani o sitede Nişanyan tarafından bizzat eklenmiş doğruluğu kesin olan bilgileri kullanmalıyız. Bu arada pes etmemen çok güzel, ileride şu Adem20 ve Mutlutopuz'un açtığı futbolcu maddelerini adam edebilirsem, ben de ömrüm yettiği kadar her fırsatta köylerle ilgileneceğim...--Śαвяí¢αи76ileti 14:31, 2 Ocak 2017 (UTC)
Neyse sorun yok o zaman. Sadece ilerde biri işte kaynak deyip ordaki her bilgiyi koymaya kalkarsa bu konuşma referansım olur iyi oldu. Değilse eski adı için bence de iyi kaynak. Görüyorum yaptıklarını futbolcu maddelerine ben de kategori eklediğim için çoğu izleme listemde zaten. Zaman zaman o tarafa da el atarım ben de. Peki bir uzmanlık sorum daha var. Biliyorsun ki coğrafi bölge ve iklim ilin siyasi sınırlarıyla ilgili değil. Köy veya mahalle hangi bölgede veya iklimde kolay sorgulamanın bir yolunu biliyor musun. Ben şimdilik önceden ne ise onu bilgi kutusuna taşıyorum iklim olarak ama büyük çoğunluğu hatalı gibi. Örneğin Kocaeli'nin kuzey kısmı Karadeniz iklimi olmalı güney kısmı Marmara iklimi ama elimde kesin ayrım olmadığı için önceden ne yazıyorsa pek dokunmadım o yüzden. Bununla ilgili bildiğin bir site var mı?--Teacher0691 (mesaj) 18:29, 2 Ocak 2017 (UTC)
  • Bu konuşma dikkatimi çekti de, şu yukarıda Anton dediğiniz kişi muhtemelen burada da katkı yapan ve eski adı Anton.... olan (tam hatırlamıyorum) bir kullanıcı. Şu anda engelli olabilir bilemiyorum ama kaynaksız şeyler eklemesiyle meşhurdur. Not düşmek istedim :) Kolaylıklar dilerim ikinize de.--RapsarEfendim? 18:32, 2 Ocak 2017 (UTC)
O konu hep benim de kafamı karıştırmıştır. İklim haritası var olmasına rağmen dediğin gibi köyler için tam bir sınır tayin edemeyiz. Bu nedenle tam o sınırlar çevresindeki köylere her iki iklimin de görüldüğünü yazarak bu durumdan sıyrılabiliriz Benim uzun bir süre için köylerden vazgeçmemin sebebi büyükşehir kanunuyla bazı iller de gereksiz bir biçimde (mesela nüfusu 750.000 gösterip son anda büyükşehir olan Ordu) büyükşehir oldu ve il sınırları içerisindeki tüm köyler mahalleye döndü. Yani köy görünümlü mahallelere kavuştu memleket. Öyle olunca da Yerelnet mahalleye dönüşen tüm köylerin nüfus güncellemeleri yapılmadan 2012 yılı verileri bırakılarak "6360 Sayılı Kanunla Mahalleye Dönüştürülmüştür!" ibaresi kondu. Kim bilir belki yakın zamanda siteden bile kaldırırlar. Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi vs. belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile oluyor ama köyler İçişleri Bakanlığı kararıyla tüzel kişiliği haiz olarak kuruluyor. Mahallelerin tüzel kişiliği olmayınca bunları kaldırmak ya da oluşturmak çok kolay oluyor. Bu da kontrolde zorluk yaratıyor. Beni en çok sıkıntıya sokan birden bire birçok köyün mahalleye dönüşmesi ve eskiden Yerelnet sayesinde bunları sıralayabilirken şimdi sıralamanın zorluğu... Bazı beldelerin 2.000 nüfusun altında kaldığı için belediyelerini kaybetmesi ve kimisinin ikametgahları beldeye aldırarak belediye hakkını geri alması vs. vs. daldıkça konuların derinleşmesi beni kaçırmıştı ancak senin pes etmeyişin bende umut ışığı oldu. Şu futbolcuları halledince ciddi ciddi kaldığım yerden devam etmeyi düşünüyorum. @Rapsar zaten mesaj sayfamda az konuşma var, beni mi takip ediyorsun Valla odur ya da değildir önemli değil, Nişanyan harici birisi oraya bilgi eklerse doğruluğundan emin olamıyoruz.--Śαвяí¢αи76ileti 18:49, 2 Ocak 2017 (UTC)
Merakla bekliyor olacağım o zaman dönüşünü. Köy veya mahalle olmuş farketmez diye düşünüyorum ben sonuçta yerleşim yeri ve en temel amacımız yerleşim yerinin genel bilgilerini vermek. Hangi il ilçeye bağlı, nüfus, iklim, rakım, koordinat gibi. Yerelnet kaldırsa bile yine de bir şekilde bulunur en azından nüfüsunu şuradan bulabiliyoruz. Listeler için de en sağlam kaynak şu. Koordinat zaten var bir çok yerde. Neyse devam o zaman. İklim olayı yine de aklında olsun görürsen bir yerlerde bildir lütfen.--Teacher0691 (mesaj) 20:15, 2 Ocak 2017 (UTC)
  • Tekrar selam. Az da olsa köy maddelerinde olmana sevindim. @Rapsar ile şurada yaptığımız konuşmadaki açıklaması gayet mantıklı geldiği için virgüllü köy/mahalle sayfalarından anlam ayrımı bağlantılarını kaldırıyorum. Aynı konuşmayı şuraya da eklemiştim. Bu konudaki senin görüşün ne acaba?--Teacher0691 (mesaj) 20:23, 7 Ocak 2017 (UTC)
Merhabalar. Anlam ayrımı eksiği çok fazla var, aynı isimde bir Azerbaycan köyü de olunca da dikkatimi çekmişti. O köy isminden ülkede sadece bir tane varsa virgülden sonra bağlı olduğu ilçeyi yazmayabiliriz ancak aynı isimde bir büyükşehir mahallesi de olabilir. O adlandırma o köy için benzersiz ise olabilir. Mesela, memleketim olduğu için biliyorum, bu köyle aynı ada sahip başka bir köy ya da mahalle olduğunu sanmıyorum. Aynı adla bir köy olup olmadığını Yerelnet sayesinde kolaylıkla anlayabiliriz ancak mahalleyi TÜİK'ten 31 büyükşehir için ayrı ayrı aratıp bakmak gerekiyor ki bu ciddi bir zaman kaybı, o nedenle virgülü kaldırmakla uğraşmak yerine köy maddelerinin niteliğiyle ilgilenmek bana daha mantıklı geliyor.--Śαвяí¢αи76ileti 20:36, 7 Ocak 2017 (UTC)
Konuyu yanlış anlamışsın ya da ben anlatamadım. Maddenin en tepesinde yazan diğer anlamı kısmından bahsediyorum ya da ediyorduk Rapsarla. Örneğin, arama kısmına "Acıpayam" yazıp "git" diyen kullanıcı ilçe maddesine ulaşır, buradan aynı ada sahip maddelere geçiş için madde üzerindeki "başlığın diğer anlamları için Acıpayam (anlam ayrımı) sayfasına bakınız" kısmına gider ve buradan diğer maddelere ulaşır. Ancak, "Akkaya" yazıp "git" diyen kullanıcı, direkt olarak zaten anlam ayrımına ulaşır ve buradan istediği maddeye gider. Virgüllü Akkaya maddelerinde (Akkaya, Kozan örneğin) bu anlam ayrımı sayfasına gerek yoktur, zira kullanıcı ya zaten Akkaya yazıp anlam ayrımı sayfasına giderek buraya ulaşmıştır ya da ne aradığını biliyordur ve direkt "Akkaya, Kozan" yazarak buraya ulaşmıştır. Anlam ayrımının amacı "adı benzer diğer maddelere de bakabilirsiniz" değil "bunlara mı erişmek istediniz?" demek kabaca açıklama buydu.--Teacher0691 (mesaj) 20:49, 7 Ocak 2017 (UTC)
Şimdi anladım. Aynen katılıyorum. En kullanışlı olanı bu gibi duruyor.--Śαвяí¢αи76ileti 20:54, 7 Ocak 2017 (UTC)
Teşekkürler. Bu arada eğer gerekirse tüm yerleşim yerleri listesi var elimde excel olarak. Aynı addan kaç tane olduğunu bulmak kolay. Bir de görüyorsundur mutlaka takım ismi değiştirmeleri AWB ile çok kolay. Marmaris GSK ları yapıyorum şimdi. Başka varsa yapayım.--Teacher0691 (mesaj) 21:10, 7 Ocak 2017 (UTC)
@Teacher0691 Vikipedi'deki tüm "Eçmiadzin"leri "Eçmiyazin" yapabilir misin? Yeni adını değiştirdim. Akademik kaynaklar, kitap kaynakları ve haber kaynaklarında baskın olan kullanımı nedense Vikipedi'de yer almamış...--Śαвяí¢αи76ileti 16:27, 10 Ocak 2017 (UTC)

Sürüm gizleme[kaynağı değiştir]

Selam Sabri76, hazır aktif bir hizmetli görmüşken yardımını almak istiyorum. Kişisel bilgi içeren bu ve bu sürümü gizlersen çok memnun olurum. Sevgiler. --MerhabaNe yapabilirim? 06:28, 5 Ocak 2017 (UTC)

ip adresini sil[kaynağı değiştir]

88.252.58.102 ip adresi silermisin kullanıcı katkıları görunmesin --Beyazgemi (mesaj) 08:07, 5 Ocak 2017 (UTC)

Vandalizm yapan ip'li kullanıcı[kaynağı değiştir]

Merhaba, 178.240.145.210 ip'li kullanıcı aynı vandalizm içeriği maddelere kopyalayıp yapıştırmış. Yardımcı olur musun? akil13ileti 23:48, 8 Ocak 2017 (UTC)

See Kullanıcı_mesaj:Caglarctr#Jan_Olde_Riekerink Agora (mesaj) 16:59, 10 Ocak 2017 (UTC)

I wish you had written to summary. I've reverted my edits. Best regards...--Śαвяí¢αи76ileti 17:02, 10 Ocak 2017 (UTC)
Görüş
Jules Verne ile ilgili bir proje hazırlandı mı Kas Tahdun (mesaj) 12:47, 11 Ocak 2017 (UTC)

ne yapmıyoruz, kullanıcıların mizacı gibi konulardaki öznel düşünceleri konuların arasına sıkıştırmıyor, kendimize saklıyoruz.. --kibele 20:22, 12 Ocak 2017 (UTC)

bir de maddedeki etiketleri gereği yerine gelmeden çıkartmıyoruz.. --kibele 20:39, 12 Ocak 2017 (UTC)
Anında otosansürüm geldi. Aralara kaçabiliyor böyle, mazur görünüz efenim Peki o şablonlar maddeye haksız yere konulduğunda da kalması için bekliyor muyuz? Bildiğim kadarıyla maddede bir şablon varsa onun çıkması için tartışma yapılır. Ancak maddeye şablon ekleyip ondan sonra tartışma bitene kadar hayır bu şablon burada kalmalı dersen kendinle çelişiyor olabileceğini düşünürüm.--Śαвяí¢αи76ileti 20:48, 12 Ocak 2017 (UTC)

Vandal iş başında[kaynağı değiştir]

Son değişikliklere bakın sayın Sabri76. chansey Mesaj 18:18, 14 Ocak 2017 (UTC)

@Chansey teşekkürler ama mesajından 10-15 saniye önce fark edip engellemiştim. 3 dakika sonra da global olarak engellenmiş. Bir haftadır Vikipedi'de dadanmış, bıkmadan usanmadan aynı küfürleri robot gibi eliyor. Ona ettiği tüm küfürlerin on katını iade ediyorum. Sonra Türkçe Vikipedi neden gelişmiyor? Sürümleri gizleyecem diye kolum yoruldu vallahi...--Śαвяí¢αи76ileti 18:31, 14 Ocak 2017 (UTC)
Değerli Sabri76, cevabınız için teşekkür ederim. Baktım siz çalışıyordunuz mesaj yazayım dedim, ben mesajı yazana kadar siz hallettiniz. Vandalı hiç sormayın. Benim de içimde o malum vandala karşı söyleyeceğim çok şey var lakin sonrasında bende global olarak engellenebilirim :) Hizmetlilerimizin işi şu aşamada kolay değil, haklısınız geri almalar ve kitlesel kaldırma tamam ama gizleme işi sıkıntılı... Bir dönem aktif hizmetli sayımızın yetersizliği dolayısıyla Köy Çeşmesinde konuyla ilgili başlık açıldı lakin rağbet görmedi. Bir kaç defa bu vandalla ilgili olarak (özellikle gece 01.00 sonrası) kahya müdahalelerine şahit oldum... Umuyorum ki ilerleyen dönemlerde aktif hizmetli sayımız artacak ve iş yükü dengelenecektir. Saygılarımla, iyi vikiler! chansey Mesaj 18:58, 14 Ocak 2017 (UTC)
Sağ olasın @Chansey. O kahya bana konuyla ilgili bir mesaj attı bilgim olup olmadığına dair ama herhangi bir bilgim yok. Gece 1 sonrası o vandalın aktivitesinden haberim yoktu. Ben uyurum o saatte, kahyaya bu durumu yazayım o zaman. O da o saatten sonra sıkça kontrol eder belki buraları. İyi oldu söylemen... Ekleyeceğin başka bir bilgi var mı? Ona göre yollayacağım e-postayı gönderiyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 19:30, 14 Ocak 2017 (UTC)
Çok naziksiniz sağolun, teşekkürlerimi iletebilirsiniz şu aşamada başka bir istirhamım yok :) Ben aktif olduğum zaman (1 defa) öncelikle IRC Vikipedi Türkiye ve Türkiye Vandalizm Mücadele kanalından, kimse yok ise Kahya Destek kanalına bağlanarak yardım talep ediyorum. Aslında bu talebin TrViki imajı açısından doğru-yanlışlığını düşündüm lakin o anda hızlı bir karar almak gerekiyordu var vandal ortalığın canına okumuştu. Zaten kanaldaki ismini hatırlamadığım bir kahya, yardım talebim üzerine bana "Türkçe Vikipedi en aktif projelerimizden birisi eminim yerel hizmetliler gereğini yapacaktır" gibilerinden bir ifadede bulundu ve ben bunu bir övgü olarak kabul ettim, devamında bir diğeri gelerek gereğini yaptı:) İlginiz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar! chansey Mesaj 19:52, 14 Ocak 2017 (UTC)

Madem burdasın şuradaki adlandırma başlığına bir youm rica etsem. Henüz ilgi görmedi.--Teacher0691 (mesaj) 21:18, 5 Şubat 2017 (UTC)

ABD Virjin Adaları[kaynağı değiştir]

Selamlar tekrar. Milli takım adını değiştirdiğin ABD Virjin Adaları ülke adını da değiştirmek gerekiyor sanırım. FIFA kodu, Şablon:Ülke veri ABD Virjin Adaları, Şablon:Mff/kod sırasıyla gittim ve ülke adında tıkandı olay.--Teacher0691 (mesaj) 21:01, 8 Şubat 2017 (UTC)

@Teacher0691 Şablon:Ülke veri ABD Virjin Adaları sayfasını Şablon:Ülke veri Amerika Birleşik Devletleri Virjin Adaları sayfasına AWB ile taşıyabilir misin? Şablon adını değiştirince hepten karıştı ortalık --Śαвяí¢αи76ileti 05:42, 9 Şubat 2017 (UTC)
Baktım benim de kafam karıştı. Şablon adı değiştirmeden iç bağlantı düzelterek çözülebilir miydi sanki. Akşam daha sakin kafayla bakmam lazım. AWBlik durumsa da yaparım.--Teacher0691 (mesaj) 11:04, 9 Şubat 2017 (UTC)
Olur. olmazsa hepsini toptan geri alırsın, Ha ABD ha Amerika Birleşik Devletleri ama ben de neden bu değişimi yaptım, hatırlamıyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 11:06, 9 Şubat 2017 (UTC)
Sanırım hallettim. Tüm şablonları Şablon:Ülke veri ABD Virjin Adaları şablonuna yönlendirdim. İç bağlantısı yine uzun adıyla çıkıyor. Örnek:2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri (CONCACAF) bakabilirsin.--Teacher0691 (mesaj) 19:28, 9 Şubat 2017 (UTC)

Esrar Maddesi ve TCK[kaynağı değiştir]

Merhaba, bugün arastirma yaparken "Esrar" maddesinin İngilizce maddeye kıyasla cok karmaşık ve eksik olduğunu farkettim ve profesyonel bir çevirmen olarak Viki'ye bir katkıda bulunmak istedim ancak bir sorum olacak. Ülkemizde Türk Ceza Kanunu gereği "Uyusturucu maddeleri kullanmaya teşvik" ve "uyusturucu madde kullanım yöntemleri hakkinda bilgi vermek" suç teşkil ediyor ve ciddi bir hapis cezası var. Benim bu maddeyi olduğu gibi çevirmem halinde Viki bunu yayınlar mı? Benim IP adresim veya kişisel bilgilerim emniyete iletilir mi? Bu bağlamda yabancı sayfanın bazı kısımlarını görmezden gelerek mi çeviri yapmak lazım? Bu konularda ilk defa Viki'ye katkı yapmak isteyen bir çevirmene yardımcı olursanız sevinirim.176.234.72.60 15:17, 14 Şubat 2017 (UTC)

Merhabalar. Maddenin İngilizce içeriğini bilmiyorum ancak öyle bir suç varsa sıkıntı yaşanabilir. Zaten Vikipedi'de tarafsız bakış açısı politikası çerçevesinde esrar hakkında bilgi verilirse bir sıkıntı olmaz ancak madde esrarı teşvik edici yazılırsa doğal olarak tarafsızlığa aykırı olduğu için çıkarılır. Kullanım yöntemleri hakkında bilgi vermede de normalde sıkıntı olmaz ancak kanun maddesine göre olması gerekenden geniş bir bilgi verilirse dediğiniz gibi suç sayılabilir. O kısımları birer cümleyle kısaca geçebilir ya da hiç eklemeyebilirsiniz. Zaten geçmişte bir emniyet müdürü hakkında yazılan yazıdan ötürü başımız derde giriyormuş ancak süreci tam bilmiyorum. Siz çevirirken suç olabileceğini düşündüğünüz kısımları çevirmemeye özen gösterin. Hatta bir Vikipedi hesabı alıp öyle çevirmeye başlarsanız kullanıcılarla daha iyi iletişim sağlayabilirsiniz ve katkılarınız daha kolay onaylanır. Zaten katkıları onaylayanlar da gönüllü olarak vikipedide değişiklik yapan deneyimli kullanıcılardan oluşuyor. Zaten suç sayılabilecek bir içerik oluşursa bu kullanıcılar içeriğe onay vermez. Kullanıcı hesabı açarsanız en azından değişikliğinizi kabul etmiyorsak ya da sorun yaşıyorsak kullanıcı mesaj sayfanıza yazabiliriz, ancak IP adresleriyle katkı yaparsanız hem değişiklik onayı gecikebilir hem de iletişim kuramayacağımız için kabul edilmeyen içeriğin hangi kısmının hangi nedenle kabul edilmediğini anlamanız zor olabilir. Benden ya da deneyimli kullanıcılara her daim soru sorabilirsiniz. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 15:31, 14 Şubat 2017 (UTC)

Teşekkürler Sabri :) Kontrol edilmeyi bekleyen sayfaların bu kadar biriktiğini farketmemiştim ama elimden geldiğince azaltmaya çalışıyorum. Çoğu bitti azı kaldı sayılır. Keşke liste halinde değil de bir kontrol aracı geliştirilse. Mesela birini kontrol ettikten sonra otomatik olarak sıradaki bekleyen maddeye geçse daha çabuk kontrol edebiliriz. Bu arada senin de 9.5 yıl olmuş üye olalı. Vay be, zaman ne çabuk geçiyor. Tebrikler ve teşekkürler bunca yılki katkıların için. — Pınar (mesaj) 10:05, 18 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba, nasılsınız? Adem20 kullanıcısının IP kuklalarını tespitteki dikkatiniz dolayısıyla tebrik ederim, imrendirici ve ibretlik bir dikkat. Lakin yaptığım kısa araştırma sonucunda Adem20'nin kuklacılık faaliyetlerinde bir kötü kuklacılık göremedim (Kaçırdıysam özür dilerim, o zaman bu mesaj anlamsızlaşıyor). Aksine ihtiyacımız olan maddeleri açmaya devam ettiğini gördüm. Kuklacılık/kötü kuklacılık faaliyetinin farkını çeşitli sayfalarda tartıştığımız şu günlerde yalnızca görüşünüzü merak ediyorum. Takdir tamamen sizin ama süresiz bir engel kötü kuklacılık yapmamış bir kuklacı için ne denli doğrudur? Ben şüphedeyim. Saygılarımla, iyi vikiler! chansey Mesaj 11:05, 19 Şubat 2017 (UTC)

Merhabalar @Chansey. İyiyim, sağ olun. Umarım siz de iyisinizdir. Öncelikle teşekkür ederim. Çok ilginç bir insan olduğu için takibimdeydi. Ayrıca futbolcu maddelerini takip ettiğim için de fark etmem zor olmadı. Adem20 yeri geldiğinde taslak madde kriterlerini karşılamayan madde açan, İngilizce bilmediği halde robot çeviriyi kopyala-yapıştır biçiminde kullanmaktan çekinmeyen, futbolcu bilgi kutusunu kullanarak maddeleri hiç düzenlemeden bir günde onlarca kopyala-yapıştır madde açan ve bunu birçok yerleşim yeri maddesinde de yapmasının yanı sıra önerileri dikkate alır gibi gözükse de birkaç gün sonra yine aynı davranışları sergilemeye başlayan yani ne olursa olsun kendi bildiği yolda ilerleyen bir kullanıcıydı. Aslında 6 aylık engelinin fazla olduğunu düşünmüştüm, çünkü her ne kadar "Vikipedi'ye katkı yapıyorum" zihniyetiyle gereksiz bir iş yükü çıkarıyor ve binlerce madde arasına kaynattığı yanlış nüfus/rakım/yüzölçümü bilgilerinin bulunmasına aldırmıyor ve girdiği yanlış bilgileri düzeltmek için herhangi bir çaba harcamıyor olsa da iyi niyetinden hiçbir zaman şüphe etmemiştim. 6 aylık engelinden sonra haklı da olsa haksız da olsa bir daha kuklacılık faaliyetine girişmeyeceğini ve süreyi doldurmayı bekleyeceğini düşünüyordum. Lakin kendisi sürenin yarısını bile beklemeden kaldığı yerden devam etmeye girişti. Süresiz engeli uygun gördüm çünkü yarın öbür gün bir yanlış yaparsa ve engellenirse "nasılsa IP adresleriyle katkı yapabiliyorum" zihniyetiyle belki de Vikipedi'nin birçok politikasını görmezden gelebilecekti ve bu husus diğer süreli engellenen kullanıcılara da emsal oluşturabilecekti. Sen de takdir edersin ki, kuklacılığı bilmediğini artık iddia edemeyiz. Ancak nasıl bir gerekçeyle 4 ay daha beklemeden katkılara girişebilir ki? Daha da vahim olanı dikkat çekmemek için eskisi gibi kaynak göstermeden yerleşim yeri maddeleri açması ve eskiden futbolcu bilgi kutusu aracıyla eksik ve yanlış kategorilerle seri madde açarken bu sefer manuel olarak bilgi kutularını oluşturması... Neden engel süresinin dolmasını beklemedi. Bir şeyler kanıtlamak isteseydi bu katkıları yapıp "Bakın ben Adem20'yim. Katkı yapmayı çok istiyorum, bunlar da kanıtı. İyi niyetliyim, küçük bir hatam oldu. Engelimi kaldırırsanız hemen siteye geri dönüp faydalı katkılarımı yapabilirim çünkü 4 ay daha bekleyemeyeceğim." deseydi iyi niyetinden asla şüphe etmeyecektim ve Vikiçizer'den engeli kaldırmasını rica edebilecektim. Ancak Kullanıcı hesabı alıp tüm katkılarını tek bir hesaptan yaparak kuklacı sıfatıyla ifşa olmamak için sadece modemi açıp kapatarak değiştirdiği farklı IP'lerle kısım kısım katkı yapması ve kimliğini ifşa etmemeye çalışması cidden sinsi bir kuklacılığa işaret ediyordu. Bu durum iyi ya da kötü kuklacılık değil, bunların dışında yer alan "sinsi" bir kuklacılıktır, engel delmeyi çaktırmadan gerçekleştirmeye çalışan kuklacılıktır. İyi kuklacılığın bilmeden yanlışlıkla yapılan ve bir kerelik yapıldığı için affedilebilecek bir kuklacılık olarak görüyorum. Bu saatten sonra süresiz engellemesinin yaratacağı faydanın, süreli engellenmesinin diğer muhtemel süreli engelli kullanıcıları da IP ile katkı yapmaya ve bu yolla engeli rahatlıkla delmesine teşvik edeceğini düşündüğüm için, süresiz engellenmemesinin yaratacağı zarardan daha büyük olduğuna kanaat getirmem dolayısıyla engeli içim rahat bir biçimde verdim. Açıkçası kendisinin durmayacağını bir serinleme süresinin ardından yeniden madde açmaya başlayacağını düşünüyorum. Umarım beni şaşırtır.--Śαвяí¢αи76ileti 11:39, 19 Şubat 2017 (UTC)
Bende iyiyim çok sağolun ayrıca detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Kullanıcının kukla politikasını bilmediği düşünülemez, kaldı ki engeli bu yüzden almıştı ve pişman olduğunu söylemişti, bu konuda hemfikiriz. Bu aşamada haddim olmayarak kullanıcının bahsettiğiniz üzere yanlış bilgiler ekleyerek, taslak kriterleri karşılamayan maddeleri ısrarla oluşturarak vb. isteyerek veya istemeyerek trol faaliyetlerde bulunduğunu, bu durumun kötü kuklacılık olmadığını, düşünüyorum. Şurası da malum, devriyelik yapmış bir kullanıcının bu şekilde çeşitli IP'lerle pervasızca (aynı imla hataları vs. dikkat etmeden) yaptığı katkıların tespit edileceğini bilmesi lazımdı, bu bir meydan okuma olarak değerlendirilebilir. Bahsettiğiniz gibi kullanıcımız ilginç bir kullanıcı, tartışma sayfalarında vb. pek göremediğimiz sessiz birisi, bu yüzden davranışlarını tahlil etmek zor. Açıklamalarınız beni yaptırımın birazcık ibret-i alem için uygulandığını düşündürdü. Olgunlaşan koşullar ve kullanıcının bundan sonraki faaliyetleri dikkate alınarak bu süresiz yaptırımın ilerde tekrar değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Katkı ne de olsa katkıdır. Saygılarımla, iyi vikiler! chansey Mesaj 12:23, 19 Şubat 2017 (UTC)
Tekrar merhabalar @Chansey. Şu sayfada görebileceğin üzere bir değişiklik oldu. Kararımı değiştirerek bu seferki davranışını da görmezden gelmeyerek 6 aylık engeli yeniledim. Bu kez kullanıcının engel süresi boyunca sabredeceğini düşünüyorum. Bakalım...--Śαвяí¢αи76ileti 13:49, 19 Şubat 2017 (UTC)
Selamlar Sabri76! Bende şahsen böylesinin daha isabetli olduğu kanaatindeyim. İyi vikiler! chansey Mesaj 14:16, 19 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba Sabri76. Şuna göre şöyle yapmamız gerekirdi diye düşünüyorum. Şu an kullanıcı değişiklik yapmaya başlamış. Problem nedir? Vikiçizer (mesaj) 14:20, 19 Şubat 2017 (UTC)

Merhabalar @Vikiçizer, kullanıcının engelini yeniden 6 ay yaparken kendi mesaj sayfasında değişiklik yapamaz ibaresini işaretlemeyi dikkatsizlik sonucu unutmuşum, özür dilerim. Yoksa senin verdiğin engeli kaldırmadım. İlk başta süresiz engel verip sonra bugünden başlamak üzere onu 6 aya çevirince dikkatsizlik olmuş. Hemen düzelttim.--Śαвяí¢αи76ileti 14:35, 19 Şubat 2017 (UTC)
Bir hata olduğu belliydi de, sormadan kurcalamak istemedim. Kullanıcı beklemezse bu iş devamlı uzar gider, Haziran'dan Ağustos'a uzamış gibi öyleyse. Mesaj sayfasına yaptığın değişikliği eski haline getirmiş görüyorum, düzeltmek lazım. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 14:39, 19 Şubat 2017 (UTC)
Açıkçası bir kez daha beklememe girişiminde bulunursa hizmetlilerle toplu olarak bu konuyu görüşmemiz gerekebilir. Çünkü bir kez daha tekrarlarsa ve süresiz engel verirsem tek başıma fazla inisiyatif aldığımı düşünebilirim.--Śαвяí¢αи76ileti 14:43, 19 Şubat 2017 (UTC)

sn. yetkili,

tarihi başarılarla dolu köklü bir kulübüz :) ülkemizde kendi imkanlarıyla 40 yıldır aralıksız süren ve diğer şehirlere örnek olan bir organizasyon olması ve üst düzey yöneticiler ve popüler insanların organizasyonlarımız da yer alması kendileri tarafından takdir destek görmesi nedeniyle organizasyonun burada yer alabileceğini düşünmemizden dolayı sayfayı ekleme ihtiyacı duyduk. bu konu da bizleri yardımcı olabilirseniz seviniriz.

saygılarımızla,İhtik (mesaj) 06:44, 24 Şubat 2017 (UTC)

@İhtik, Vikipedi'de ne kadar mazisi olursa olsun, 1959 öncesi kurulan kulüplerde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerdeki en üst düzey amatör ligde, profesyonelliğin kabul edildiği 1959 sonrası kurulan kulüplerde ise profesyonel liglerde en az bir sezon oynama şartı Vikipedi'deki kayda değerlik kriterlerimizden biri. Bu kriter çerçevesinde Bölgesel Amatör Lig'de 5 sezon mücadele eden ve 1959'da kurulmuş Sorgun Belediyespor'un maddesi de kayda değer olmadığı için Vikipedi'de açılamıyor. Ancak şu an varlığının devam edip etmediği bile belli olmayan Batman Demirspor sadece bir sezon 3. Lig'de oynayıp kısa bir dönem de olsa profesyonel liglerde mücadele ettiği için Vikipedi'de kayda değer oluyor. Yani Bozoğlakspor, 3. Lig'e yükselmeden maddesi Vikipedi'de açılamaz. Eğer açılsaydı, amatör liglerdeki binlerce futbol kulübünün de maddesi açılırdı ve bu site ansiklopedi hüviyetini kaybederdi.--Śαвяí¢αи76ileti 19:26, 24 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba bu kullanıcıyı adından dolayı engelleyebilir misiniz? Uzun ve reklam içeriyor göründüğü gibi. Kolay Gelsin :) --TmѰ e12 19:51, 24 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba, bu son sürümlerini kabul edebilir. teşekkürler: edebilir. Teşekkür ederim.--88.15.202.228 18:56, 7 Mart 2017 (UTC)

Merhaba, bu son sürümlerini kabul edebilir. teşekkürler: edebilir. Teşekkür ederim--88.15.202.228 21:23, 7 Mart 2017 (UTC)

Selamlar, Kullanıcı:Daphne Lantier beyaz liste için uygun gözüküyor. İyi çalışmalar.--Kingbjelica (mesaj) 08:35, 9 Mart 2017 (UTC)

Tekrar selam, katkılarını bekliyorum. Görüşmek üzere.--Kingbjelica (mesaj) 10:02, 15 Mart 2017 (UTC)

Fotoğraf ile ilgili[kaynağı değiştir]

İyi günler. Bugün yüklediğim Batihaber-gazetesi.jpg ve Sportaca_Gazetesi.jpg görselleri, "Silinmesi için aday gösterilmiş". Gerekçe olarak "Adaylığın nedeni: It looks like newspaper/periodicals which is copyright and the author has no permission of the same" denilmiş. Bu görseller için telif hakkı sıkıntısı yok. Konudaki gazetelere ait ön kapak görselleridir. Bunu nasıl kanıtlayabilirim, sorunu nasıl çözebilirim? İyi çalışmalar. Metesonmez (mesaj) 15:28, 11 Mart 2017 (UTC)Metesonmez

Merhabalar @Metesonmez. OTRS yoluyla verilen izin sayesinde kanıtlayabilirsin. Şu sayfayı inceleyip commons sayfasında OTRS için bir müddet beklenilmesini isteyebilirsin ancak gazete yerel bir gazete olduğu için Türkçe Vikipedi'de kayda değerlik kriterlerini taşımama ihtimali olduğu için silinme ihtimali de mevcuttur.--Śαвяí¢αи76ileti 06:51, 12 Mart 2017 (UTC)

Diyarbakırspor[kaynağı değiştir]

Selam. Diyarbakırspor, TFF'ye göre de devam ediyor gibi. Sayfayı sana paslıyorum.--Teacher0691 (mesaj) 19:35, 13 Mart 2017 (UTC)

Robot çeviri ihtimali[kaynağı değiştir]

Merhabalar, zamanınız varsa Göktuğ Berk Korkmaz adlı kullanıcımızın açtığı maddeleri hizmetli gözünden incelemenizi rica ediyorum. Saygılarımla... --Cenk (mesaj) 16:13, 29 Mart 2017 (UTC)

Merhabalar. Şimdilik Mirada'nın teliften kurtardığım bazı maddelerini geri getirmekle ilgileniyorum. Robot çeviri konusuna özen gösteriyorum. Çok teşekkürler, bugün içinde bakacağım...--Śαвяí¢αи76ileti 16:15, 29 Mart 2017 (UTC)

Telif temizliği[kaynağı değiştir]

Sabri merhaba,

Bazı maddelerde senin telif temizliğinden sonra kalan tümcelerin de Mirada'ya ait olduğunu fark ediyorum ara ara. Bunları dönüp temizleyecek misin?

Vito Genovese 12:22, 30 Mart 2017 (UTC)

Temizlerim şu an madde çok olduğu için derin bir temizlik yapmıyorum. Zaten spor maddelerinde liste içerenlerde bir sıkıntı yok. Hatta Mirada'nın her cümlesi de telifli değil. Çoğunluğu telifli diye cümlelerin tamamına öcü muamelesi yapmayalım Zaten Endonezya'da, Küçük Sunda Adaları'nın doğu kesiminde il. Merkezi Batı Timor'daki Kupang'dır. gibi bir iki cümlelik yerleşim yeri maddelerinde zaten telif sıkıntısı yok. Onlara hiç bakmayacağım ancak büyük çapta sildiğim içeriğe sahip maddeleri gözden geçirmem gerekli...--Śαвяí¢αи76ileti 12:28, 30 Mart 2017 (UTC)
E Sabri, tüm maddelerin tanım hariç tüm metnini silmek zaten kolaydı, onlar da telifli olduğu için toplu silme işlemi gerçekleştirdik. Şu anda silme günlüğü hariç senin bu maddeleri sıradan geri getirdiğini takip edecek bir mekanizmamız yok. Telif sorununu tamamen gidermeden bir an önce hepsini geri getirme telaşına girmek bizi başlangıç noktamıza oldukça yakın bir yere götürür. Mirada'nın her tümcesi elbette telifli değil, mümkün değil bu, ancak aksi ispatlanmadıkça öyle varsaymak zorundayız, çünkü kullanıcının alışkanlığı belli. Eğer çeşmede bağlantısını paylaştığım, Cobija'nın beni geri aldığı maddedeki gibi bir durum yoksa ya da senin belirttiğin kısa il maddeleri gibi durumlar yoksa, hiçbir tümcesini bırakamayız Mirada'nın.
Vito Genovese 12:35, 30 Mart 2017 (UTC)
Kısa yerleşim yeri maddelerinde şu şekilde yapıyorum. Yani falanca eyalete bağlı ildir. Merkezi X'tir gibi kısımları direkt bırakayım o zaman.--Śαвяí¢αи76ileti 12:38, 30 Mart 2017 (UTC)
Gorontalo'nun durumu gayet iyi zaten, eline sağlık, onda sıkıntı yok. Bazıları aynen kalıyor, onlar için benim demem. :)
Vito Genovese 12:41, 30 Mart 2017 (UTC)
Tamamdır. Alman Güneybatı Afrikası sayfasında da bazı şeyleri değiştirdim. Elimden geldiğince 2 cümlelik ve minimum maddeler durumuna getirmeye çalışıyorum. Ancak genelde yerleşim yerleri haricindekilere pek dokunmuyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 12:43, 30 Mart 2017 (UTC)
  • Izninizle araya giriyorum. Spor maddeleri özelinde soruyorum : Xx sezonunda A, B ve C takımları ligden düşmüştür veya X futbolcusu sırasıyla A, B ve C takımlarında oynamıştır cümleleri telif mi? Öyleyse yandık benim de on binlerce vardır. :) Puan durumu şablonları hele. Aynı puan durumu bir sürü sitede var.--Teacher0691 (mesaj) 13:04, 30 Mart 2017 (UTC)
Est. . Elbette değil ancak öncesinde yeterli araştırma yapılmadan toptan silindiği için yerleşim yeri maddelerinden önce o tip maddelere önem verme kararı aldım. O tip maddeleri kurtarmamız gerekli... Interwikisini ekleyip maddeleri öyle geri getiriyorum ki sonradan interwiki ile uğraşmayalım... Araya kaynayan futbolcu da görürsen bildirebilir misin? Djalma Santos'u geri getirdim mesela...--Śαвяí¢αи76ileti 13:09, 30 Mart 2017 (UTC)
Tamam. Bu arada hazır 2 hizmetli burda iken Mehmet Özdilek maddesinde son değişiklikleri (nerdeyse 50 tane) yapan BL kullanıcıya ve şuraya bir bakabilir misiniz. Birebir aynı cümlelerle telif ihlali bence. Müsait olunca rica edeyim.--Teacher0691 (mesaj) 13:18, 30 Mart 2017 (UTC)
  • Merhaba, ortalık fena karıştığından maydanoz olma ihtiyacı hissettim. Futbolcu maddelerinin listesi varsa [ [1] bunu kullanarak yeniden oluşturulkamlarına yardımcı olabilirim.--Alperen (mesaj) 13:22, 30 Mart 2017 (UTC)
Est. Alperen ancak silinenlerden zaten futbolcu maddesi görürsem direkt geri getiriyorum. Britannica'da birkaç ünlü eski futbolcu hariç futbolcu olmadığı için Mirada pek telif ihlallerine girmemiş bu alanda...--Śαвяí¢αи76ileti 13:24, 30 Mart 2017 (UTC)
Sabri, Mirada'nın tek kaynağının Ana Britannica olmadığını, başka kaynaklar da kullandığını kendisinin de itiraf ettiğini ve çevrimiçi olarak da kopyaladığı bir sürü madde olduğunu konuşmuştuk. "Telif ihlali değildir" deme lüksüne sahip değiliz. Lütfen bunları geri getirme, 5 bin maddeyi tek tek kontrol edemem, ben de insanım. :)
Vito Genovese 13:33, 30 Mart 2017 (UTC)
Olur, daha dikkatli geri getiriyorum o zaman --Śαвяí¢αи76ileti 13:35, 30 Mart 2017 (UTC)
yenilerini geri getirmeye devam etmek yerine [2],[3] bunları temizlemek gerekiyor. --kibele 21:23, 30 Mart 2017 (UTC)
hâlâ ihlaller giderilmeden geri getirmeye devam ediyorsun sabri.. bunun telif ihlali yapmaktan bir farkı olmadığını düşünüyorum. var mı bu bireysel davranışının ve acelenin bir açıklaması? --kibele 18:39, 1 Nisan 2017 (UTC)
Bahsettiğin her iki maddedeki ihlalleri giderdim. Hazır gidermişken birkaç futbolcu maddesini daha geri getirip ihlalleri giderdim. Şimdilik halen geri getirdiklerimle ilgileniyorum, acele yok.--Śαвяí¢αи76ileti 18:41, 1 Nisan 2017 (UTC)
onlar da duruyor ayrı mesele ama o iki maddeden sözetmiyorum.. ilk gün getirdiğin onlarca madde duruyor ve sen yenilerini geri getirmeyi sürdürüyorsun. acele yoktuysa maddelerin tamamı neden silindi? vikipedi'de futbolcu maddelerinin telifli de olsa durmaları mıdır bu kadar acil olan? herkes üçer beşer düzeltebildiğini geri getirirken senin hizmetli fonksiyonunu bu şekilde kullanmanı doğru bulmuyorum. geri getirmeyi durdurup eskileri temizle lütfen.. --kibele 18:51, 1 Nisan 2017 (UTC)
Telifli maddeler çoüunlukta olduğu için toptan silindi. Öncelikle şu an telifli bekleyen sadece birkaç futbolcu maddesi var. Onları da Teacher0691'e havale ettim. Eğer halletmezse ben ilgileneceğim. Geri getirdiğim çoğu madde de listelerden oluşan ve telif olmayan ya da telifli kısmı az olan maddeler. Her 4-5 madde geri getirirken 1-2 maddeyi elden geçirseydim haklı olabilirdin ancak şu an tam tersi olmakta.--Śαвяí¢αи76ileti 19:00, 1 Nisan 2017 (UTC)
rastgele bakıyorum ve ya tanım cümlesi bırakılanlara ya da bunun gibi hiç ellenmemişlere rastlıyorum. "Her 4-5 madde geri getirirken 1-2 maddeyi elden geçirseydin' demiyorum, yüzlerce maddeyi geri getirdin ve bunların arasında bu örneklerden çokça dururken olmadığını iddia ediyorsun diyorum. geri dönüp bunları temizlemen gerektiğini, temizlemeden yenilerini geri getirmemeni söylüyorum. hangileri ile ilgilenmediğini nasıl tespit edeceğin de ayrı sorun elbette.. "telifli kısmı az olan"a ise diyecek birşey bulamıyorum. bunca yıllık bir kullanıcı ve hizmetli olarak hâlâ telif nedir anlamamış olmanı da topluluğa havale edelim.. --kibele 19:17, 1 Nisan 2017 (UTC)
elimi atıyorum, çıkıyor. gerçekten birkaç futbolcu maddesi kaldığından emin misin? --kibele 19:35, 1 Nisan 2017 (UTC)
Sadece futbolcu maddeleri değildi, ne kadar yazsam da yanlış anlaşılıyorum. Celil Sağır maddesi Vikipedi:Telif sorunları/Mirada sayfasında "Tüm sorunları giderilen maddeler" arasında olmadığı için o maddeyle de ilgileneceğim anlamına geliyor. KOSGEB'de ise tanım cümlesi direkt kanundan alınmıştı. Ona da kaynak ekledim. Mirada öcü değil ve her cümlesi de telifli değil. Burada uğraştığım her madde için açıklama yapmaya mı çalışayım yoksa buraya mesaj yazacağım zamanda 1-2 maddenin daha telif sorununu mu gidereyim bilemiyorum...--Śαвяí¢αи76ileti 19:56, 1 Nisan 2017 (UTC)
"Mirada öcü değil ve her cümlesi de telifli değil".. öcü değil elbette, cümlenin gerisine, günlerdir pek çok yerde ve bu sayfada tek bir cümlenin bile kalmaması gerektiğini söyleyen @Vito Genovese ve bu kararı alan hizmetliler yorum yapsın.. --kibele 20:17, 1 Nisan 2017 (UTC)
Gerçekten merak ediyor ve soruyorum ben de aynen Sabri gibi telif konusunu hizmetli olmasa da anlamamış biri olarak:Milli takım kariyerindeki en önemli başarısı 2 Nisan 1997'de Bursa'da Hollanda'ya karşı 1-0 kazanılan 1998 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçında yaptığı asistin gol ile sonuçlanmasıydı. bu cümle Mirada'ya ait İlker Yağcıoğlu sayfasında. Lütfen beni kara cahil bir vikipedist kabul edin ve bu cümlenin neresinde ne gibi bir ihlal olduğunu anlatın @Vito Genovese ve @Kibele. Lütfen sadece bu cümle üzerinde.--Teacher0691 (mesaj) 20:47, 1 Nisan 2017 (UTC)
Memnuniyetle. Eğer bu tümce, eğer Mirada tarafından değil de başka herhangi bir kişi/grup/oluşum tarafından yazıldıysa, Berne Sözleşmesi hükümleri uyarınca telif hakkı otomatik olarak saklıdır. Tek bir tümce bile olsa bu bir eserdir, yaratıcı ve özgün bir çalışmadır. Elbette "Polonya'da bir il" gibi bir tümcede böyle bir durum söz konusu olamaz, çünkü bu tümce sayısız kez kurulmuştur, ancak senin örneğin için bu geçerli değil, @Teacher0691. Telif hakları bu mantıkla işliyor. Ben senin düşünceni anlıyorum bu soruyu sorarken, ancak görmemiz gereken ayrım şu: Bilgiler teliflenemez, ama tümceler teliflenebilir. Yapmamız gereken, o bilgilerle özgür lisanslı yeni tümceler üretmektir.
Vito Genovese 20:52, 1 Nisan 2017 (UTC)
Şu anda her yazdığımı otomatik olarak özgür lisansladığım Vikipedi'ye değil de, telif hakkı saklıdır ibaresi bulunan ya da hiçbir ibare bulunmayan (örneğin) kendi siteme "Şanssız ve depresif ornitorenkler varoluşçuluğun serin sessizliği altında vals yapma ihtiyacı hissettiler" yazsaydım, bu tümce benim olmuştu [artık olamaz :)]. O saatten sonra da ancak adil / maksadı haklı kullanılabilirdi.
Vito Genovese 20:56, 1 Nisan 2017 (UTC)
Anlamadım. Unutmayın ben kara cahilim :) Yani tümceyi mi değiştirmek gerekiyor?--Teacher0691 (mesaj) 20:59, 1 Nisan 2017 (UTC)
Şimdi Sokratesliğin sırası değil öğretmenim. :) Doğrudur.
Vito Genovese 21:03, 1 Nisan 2017 (UTC)

Ben gerçekten anlamak için soruyorum. Ona göre değiştireyim diye. Senin örneğin için şerli değil demişsin. yani? Felsefe istemeyen benim yukarıda söyledim sadece o cümle özelinde diye. Lütfen o sayfaya gidip doğrusu nasıl olmalı gösterir misiniz? Gerçekten anlamıyorum.--Teacher0691 (mesaj) 21:09, 1 Nisan 2017 (UTC)

Ben de anlatabildiğimi düşünmüştüm de işi şakaya vurmuştum. Tamam, uygulamalı olarak göstereyim. Şu durumdaki madde için şunu yapmak gerekiyor, @Teacher0691. Elbette kimse bunu yapmaya mecbur değil. Bunu yapmıyorsak da Mirada'nın yazdığı her şeyi silmemiz ve maddeyi ona göre taslaklaştırmamız gerekiyor.
Vito Genovese 21:21, 1 Nisan 2017 (UTC)
Şimdi gördüm. Ancak hala yukarıdaki soruma hala cevap almış değilim. Siz o cümleyi toptan kaldırdınız. Bu mu çözüm? Israrla bu cümledeki çözümünüz nedir diye sormama rağmen. Yani kaldırmak sonuçta. Bir soru daha niye Mirada? Aynı cümleyi ben de yazmış olabildim. Neyse ki futbolsu yerine oyuncu dememişsiniz bu arada. Daha önce görmüştüm bir yerde demişsiniz.--Teacher0691 (mesaj) 21:38, 1 Nisan 2017 (UTC)
Daha da açıklaştırmaya çalışayım:
Millî takım kariyerindeki en önemli başarısı 2 Nisan 1997'de Bursa'da Hollanda'ya karşı 1-0 kazanılan 1998 FIFA Dünya Kupası elemeleri maçında yaptığı asistin Hakan Şükür tarafından gol ile sonuçlanmasıydı.
tümcesini aldım ve
1998 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında Türkiye'nin kendi evinde Hollanda'yı 1-0 yendiği maçtaki tek gölün asistini yaptı.
olarak değiştirdim ve telif hakkı saklı olmayan bir hâle getirdim. Dilersen şehir ve tarih bilgileri de yeniden entegre edilebilir bu yeni tümceye. Yapmamız gereken de budur, @Teacher0691: Tümceleri telif hakkı ihlalini giderecek şekilde değiştirmek.
Vito Genovese 21:44, 1 Nisan 2017 (UTC)
Görmemişim özür. Ancak yine de anlamaya çalışıyorum A, B'de oynadı ile B, A takımında oynadı bu kadar küçük fark demek ki önemli düşünüyorum sadece. Bir de illa niye Mirada? buna da cevap verirsen tam oturacak kafamda. Aynı cümleyi ben de yazmış olabilirdim.--Teacher0691 (mesaj) 21:57, 1 Nisan 2017 (UTC)
Niye Mirada? Köy Çeşmesi'nde ayrıntılı yazdığım nedenlerden dolayı Mirada. Hangi maddesine baktıysak bir yerden kopyalandığını gördüğümüz için Mirada. Yüzlerce maddesini telif hakkı saklı kaynaklardan noktasına virgülüne dokunmadan kopyaladığını ve birden fazla matbu (yani internet üzerinden tespit etmesi mümkün olmayan) kaynak kullandığını tespit ettiğimiz, ihlalini saptadığımız maddelerinin oranının kontrol ettiğimiz maddelere oranı 1'e yakınsadığı için, bu nedenle 5 bin küsür maddesinde binlerce kez telif ihlali yaptığını düşünmek son derece makul olduğu için Mirada. Makul bir şüpheye sahip olmak için her türlü bulguya sahip olduğumuz için Mirada.
Bu tümceyi @Teacher0691 yazmış olsa, iyi niyet varsayarım ve kendisinin yazdığını düşünürüm. Aksi yönde bir bulguya ulaşana dek de bu düşüncem değişmez. Bunların çok açık olduğunu sanıyordum. Senden telif hakları kavramıyla ilgili sayfaları vakit ayırarak incelemeni ve istediğin maddeleri geri getiren @Vikiçizer'den de bu maddeler konusunda sana destek vermesini rica ediyorum. 5 bin maddenin tek tek kontrolünü yapmak durumunda kalmak istemiyorum zira.
Vito Genovese 22:06, 1 Nisan 2017 (UTC)
Yardıma hazırım. Çok az geri getirdiklerim, 5 bine kum tanesi gibi faydası olur, birazını Vito temizlemiş, birazını da içerikte birşey yok diye bıraktık, ama yine kontrol sorun olmaz.Vikiçizer (mesaj) 22:18, 1 Nisan 2017 (UTC)
@Cobija da bakmış telif durumuna, geri getirdiklerimden birşey kalmadı. @Teacher0691, @Vito Genovese Vikiçizer (mesaj) 08:42, 2 Nisan 2017 (UTC)
Cobija'nın geri getirdikleri zaten Almanca Vikipedi'deki tüm 2. ve 3. lig maddelerinde kopyala yapıştır olarak bulunuyor. Sadece küme düşen, küme yükselen ve ismi değişen kulüplerin adları değişiyor. Bu durumun "X şehri Y ili sınırları içerisindedir. Merkezi Z'dir" demekle aynı olduğunu düşünüyorum. Zaten bu nedenle o maddeleri "Telif sorunları/Mirada" sayfasında "Tüm sorunları giderilen maddeler" arasına eklemiştim.--Śαвяí¢αи76ileti 09:01, 2 Nisan 2017 (UTC)
Telif sayfasını okumadan bunları yazmış olabileceğimi düşünmenize üzüldüm @Vito Genovese. Neyse ki anlatmaya çalıştığımı sanırım Cobiya yapmış. Vikiçizer sildi Cobiya geri getirdi sorun çözüldü. Geri getirilmesini istediğim maddelerin % 90'ı lig sezonu maddesi idi zaten. Gerisine de karışmıyorum artık.--Teacher0691 (mesaj) 14:17, 2 Nisan 2017 (UTC)

Ortada bir doğru bir de yanlış var: Doğru olan şu: @Cobija'nın müdahale ederek geri getirdiği metinler zaten Mirada'ya ait görünmüyor. 5-6 tanesine baktım, örneğin şöyle bir tanesini koyayım buraya. Güncel sürümdeki içerik zaten Mirada'nın değil artık. Dolayısıyla eline sağlık, Cobija. Yanlış olan ise şu: Cobija özetlerinde "Bu gibi jenerik bilgiler telif ihlali içermiyorlar. Kaynağı genel kaynakta belirtilen internet sitesi." demiş. Bu ne yazık ki doğru değil. Bilgi teliflenememez, metin teliflenebilir. O bilgiyi bir şekilde harmanlayıp ortaya bir şey çıkarırsın ve o saatten sonra o çıkardığın şeyin telif hakkı sana aittir. Yapmamız gereken o bilgilerle yeni metinler oluşturmaktır. Eğer güncel sürümdeki tümceler Mirada'ya ait olsaydı ve köy çeşmesinde verdiğim örnekte olduğu gibi Cobija "Benim yazdığım maddelerin içerikleri alınarak seri açıldı bu maddeler" gibi bir tanıklıkta da bulunmuyor olsaydı, Mirada'ya ait tüm tümcelerin silinmesi veya yeniden yazılması gerekecekti. Sabri: Eğer bu kapsama giren maddeler varsa Sorunları Giderilen Maddeler bölümünden çıkarmamız gerekiyor.

Vito Genovese 14:36, 2 Nisan 2017 (UTC)

Sorunları giderilen maddeler kısmında ince eleyip sık dokuyorum Vito. Zaten çoğunluğu listeden ibaret olan maddeler, 1-2 cümleli yerleşim birimleri ve kolayca açımlayabileceğim futbolcu maddelerine öncelik veriyorum. En azından bu sayede sorunları devam eden madde kısmında gereksiz bir kalabalık yaratılmasın.--Śαвяí¢αи76ileti 03:31, 3 Nisane 2017 (UTC)

Hızlı sil etiketi kaldırımı[kaynağı değiştir]

Merhabalar, vaktiniz varsa silinmesine rağmen ısrarla maddeleri tekrardan oluşturan, maddelere konulan sil etiketlerini kaldıran Selim Bo adlı kullanıcımız daha önce bu konuda uyarılmasına rağmen burada ve burada görüleceği üzere hızlı sil etiketlerini çıkarmaktadır. Diğer alternatif hesabı Yerteki ile kullanıcı sayfama sil etiketi koymakta yine sil etiketi kaldırmaktadır. Saygılarımla... --Cenk (mesaj) 08:41, 2 Nisan 2017 (UTC)

Merhabalar @Cenk Çetin. Yeterki hesabının kendi alternatif hesabı olduğunu yazmamıştı. Ayrıca alternatif hesabı robot çeviri eklemek ve hakaret etmek haricinde kullanmamış. Eğer iyi niyetli bir kullanıcı olsaydı VP:KUKLA politikasını hatırlatıp diğer hesabının kullanıcı sayfasında alternatif hesabı olduğunu belirtmesi ve oylamalarda sadece ana hesabından oy vermesi gerektiğini belirtebilirdim lakin resmen diğer hesabını sinirlendiği kişilere baskı unsuru olarak kullanması kötü niyetinin bir göstergesiydi. Kendisini kuklacılıktan ötürü süresiz engelledim. Eğeryeni bir hesap açık benzer hareketlere giriştiğini görürseniz benden ya da o an aktif olan bir hizmetliden bu mesajımı referans göstererek kuklacılıktan süresiz engel isteyebilirsiniz. Dikkatiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar...--Śαвяí¢αи76ileti 08:56, 2 Nisan 2017 (UTC)
Çok teşekkür ederim sayın Sabri, bende iyi çalışmalar dilerim. --Cenk (mesaj) 09:00, 2 Nisan 2017 (UTC)

Merhabalar. Engel süresi dolan kullanıcımız sil etiketlerini çıkarmaya devam etmekte. --Cenk (mesaj) 10:20, 19 Nisan 2017 (UTC)

Bot istekleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şurada bazı isteklerim vardı. AWB kullanmayı uğraşıp becerememiştim. Genelde 30, 70, 80 gibi bazen de 15, 20 gibi maddede sıkıntı olan sözcükler var. Genellikle İngilizce'den çevirilirken nasılsa mavi bağlantı var diye ihmal edilmiş çoğu. "itibariyle" kısmını hallettikten sonra oralara da el atabilirseniz çok makbule geçer --Śαвяí¢αи76ileti 11:38, 2 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba. Dün ona da bir göz atmıştım. "İtibariyle" 6.700 sayfadan fazla olduğu için biraz yorucu oluyor. "İtibariyle" biterse, 20-30 maddelik bu değişiklikler çok kolay gelecektir. Aklımda. İlk fırsatta el atacağım. thecatcherintheryemesaj 11:41, 2 Nisan 2017 (UTC)
Merhabalar. İşlemlere başlamışsın, şimdiden çok teşekkürler. köy maddeleri içinse tüm maddeleri şu şekilde standartlaştırma projemiz var ancak ok fazla made olduğu için başlayan kullanıcılar bir süre sonra bırakıyor...--Śαвяí¢αи76ileti 06:25, 9 Nisan 2017 (UTC)
Bu konuda en etkin çalışan devriyemiz Teacher0961 idi. Bu konuya onun kadar hakim bir devriye görmedim. Açıkçası, nasıl yaptığı ile ilgili fikrim de yok.--thecatcherintheryemesaj 09:06, 9 Nisan 2017 (UTC)

Selamlar. Viyana, Torino, Cenevre, Kopanhag ..vb ben hallediyorum. Şurada ping de atmış olduğum konuya bir bakar mısın lütfen.--Teacher0691 (mesaj) 19:10, 27 Nisan 2017 (UTC)

Selamlar. Thecatcherintherye hallediyordu ama botla değiştirirken FC Zurich ya da Austria Vienna gibi maddelerdeki değişikliklerin yanlışlıklara yol açabileceğini düşündüğümden manuel yapmaya başlamıştım. El atarsan harika olur elbette...--Śαвяí¢αи76ileti 19:21, 27 Nisan 2017 (UTC)
Kelime üzerinden değil bağlantı üzerinden gittiğim için sorun olacağını sanmıyorum ama yine de dikkat ediyorum.--Teacher0691 (mesaj) 19:29, 27 Nisan 2017 (UTC)

2016-17 2.Lig hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar, 2016-17 2. Lig sayfasındaki dosyamı silmişsiniz. Sadece nedenini öğrenmek istiyorum. İyi vikiler...--Uchiha Itachimesaj için 19:37, 30 Nisan 2017 (UTC)

Merhabalar @Uchiha Itachi1990. Silmedim, madde içerisinde yerini ve boyutunu içeriğe uygun olacak şekilde değiştirdim. Sayfa geçmişinde değişikliklerimi karşılaştırabilirsiniz.--Śαвяí¢αи76ileti 21:28, 30 Nisan 2017

(UTC)

Merhabalar, göremediğim için üzgünüm. İyi vikiler...--Uchiha Itachimesaj için 13:46, 1 Mayıs 2017 (UTC)

Vikiproje:Makedonya[kaynağı değiştir]

Bu proje'nin geleceği var mı? SAS'a çıkarmayı düşünüyorum. Sadece 2 madde projeye eklenmiş ve ortak bir çalışma göremiyorum. --Mavrikantmsj 21:46, 5 Mayıs 2017 (UTC)

Maalesef yok, 2012'deki CEE konferansında Makedon vikipedistlerle Makedonya'daki Türklerin tr.wiki'de Mkedonya ile ilgili katkıda bulunması projemiz vardı ancak yalan olunca o sayfa da unutuldu... Sonradan ilgilenen çıkar mı bilmiyorum...--Śαвяí¢αи76ileti 16:13, 8 Mayıs 2017 (UTC)
Beni etiketlemediğin için mesajını şimdi tesadüfen gördüm. Proje enwiki de bile aktif değil. Bence Vikiproje:Makedonya/Yapılacaklar sayfasını Vikiproje:Balkanlar'a aktarıp hızlı silelim. 7 yıl önce Kullanıcı:Beşiktaşlı48 tarafında başlatılmış. Üzerinde hiç ortak çalışma yok ama bunu düzenleyip canlandırabiliriz bence. --Mavrikantmsj 02:40, 10 Mayıs 2017 (UTC)
@Mavrikant, iyi fikir ancak "Makedonya Cumhurbaşkanları" olarak yazdığım istek şu an "Makedonya Cumhurbaşkanları" olarak görüntüleniyor. Parti adlarında da direkt çeviri olduğu için ve çoğunun da yaygın kullanımı belli olmadığı için bazı sıkıntılar mevcut. Bu haliyle silip taşımasak bile olabilir aslında...--Śαвяí¢αи76ileti 17:22, 12 Mayıs 2017 (UTC)
Sen bilirsin. VikiProje Balkanları canlandırma ihtimalimiz var mı? Sovyetler Birliğinde yaptığım gibi enwikiden bakarak bizdeki alakalı maddeler ile projeyi doldurabilirim. Sadece ilgilenip takip edecek biri lazım. --Mavrikantmsj 17:36, 12 Mayıs 2017 (UTC)
@Mavrikant, şu an herhangi bir proje ile ilgilenmeye fırsatım yok maalesef.--Śαвяí¢αи76ileti 21:05, 14 Mayıs 2017 (UTC)
Anladım. Ben de projeler ile pek ilgili değilim ama hepsini gelen bir çeki düzen vermeye çalışıyorum. VikiProje Makedonya'yı silebilir misin öyleyse? --Mavrikantmsj 15:34, 15 Mayıs 2017 (UTC)

engel kaldırma[kaynağı değiştir]

Selamlar, şu aktif İP süzgeçe takılmış ve engellenmiş acaba engelini kaldırır mısınız?--By erdo can • msj 17:31, 22 Mayıs 2017 (UTC)

Anonim kullanıcı yine süzgece takılmış. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:07, 24 Mayıs 2017 (UTC)
@Ahmet Turhan,@By erdo can Süzgeçlerle ilgili konuları bana mesaj atmanız daha uygun olur. Sorun çıkartan süzgeci düzelttim. --Mavrikantmsj 19:00, 24 Mayıs 2017 (UTC)

Gaziantep FK[kaynağı değiştir]

Selamlar, madde taşınması ve yeni adı uygun mu? Uygunsa gerekli iç bağlantı düzeltmelerini yaparım.--Teacher0691 (mesaj) 21:02, 15 Haziran 2017 (UTC)

Henüz TFF bile kulübün ismini değiştirmemiş. Bir süre bekledikten sonra faaliyete girişilse daha iyi olur. Ya bir kongre daha toplanır da isim benzerliği çok diye iptal ederse, hemen fevri davranıp değişikliği yapmayalım bence, biraz zaman geçsin...--Śαвяí¢αи76ileti 15:29, 16 Haziran 2017 (UTC)
İlgili değişikliği yapan @Konsercigo55 dikkatine o zaman.--Teacher0691 (mesaj) 19:37, 16 Haziran 2017 (UTC)
Bu arada yeri gelmişken TFF bir önceki değişikliği de yapmamıştı. Yani TFF sitesinde hala Gaziantep Bş. Bld. Spor olarak yer alıyor. Yaklaşık 1 yıl önceki gazete haberiyle yapılan isim taşıma burada. Olan oldu gerçi ama bu tür değişiklik yaparken en iyisi TFF mi beklenmeli sence de?--Teacher0691 (mesaj) 19:48, 16 Haziran 2017 (UTC)
O zaman beklemesek de olur bence... Zahmet olmasın --Śαвяí¢αи76ileti 22:58, 16 Haziran 2017 (UTC)

Engelleme günlüğü[kaynağı değiştir]

Merhaba

89.166.46.217 ile ilgili engeli kaldırabilir misiniz? thecatcherintheryemesaj 22:24, 22 Haziran 2017 (UTC)

Yardım edermisiniz..[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Pavel_Dalaloyan - Bu maddeye futbolcu kutusu sayfasında yapamadım... bilgileriyle girermisiniz...--Kostantinopulos... (mesaj) 04:16, 1 Temmuz 2017 (UTC)

Hizmetlilik fonksiyoları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Köy çeşmesinde yazdığına cevaben, o zaman engelle Sabri :) Madem politika ihlali yapıyor niye göz yumuyorsun? Bu senin görevin, unutma. İyi günler :)--RapsarEfendim? 19:30, 1 Temmuz 2017 (UTC)

@Rapsar, başka bir hizmetlinin müdahil olup engel vereceğini düşünüyordum çünkü bir hizmetlinin tartışıp o kişiyi engellemesi çok kolay propaganda malzemesi yapılabilir. Her ne kadar Niveles'in kışkırtıcı mesajına cevap yazmasam da yorum yaparak tartışmada taraf oldum. Üstteki mesajından yarım saat sonra Superyetkin tarafından engellenmiş. Böylece kendisi üç farklı hizmetli tarafından da engellenmiş oldu. Aynı şekilde devam ederse onu engelleyen dördüncü farklı hizmetli de ben olacağım. Kendisi 6 aylık engele rağmen bir gram değişmemiş. Kendisini süresiz engellemek de kuklacıların tespiti gibi çok önemli konularda katkısı olması sebebiyle engel politikasını geniş yorumlamak anlamına gelecek. Onunla ilgili aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık mevzusu var. Bir daha devam ederse diğer hizmetlilerle görüşüp inisiyatif almak suretiyle süresiz engel vermeye çalışacağım çünkü mağdur edebiyatı yapmaya devam ederse burasının siyasi bir arenadan farkı kalmaz.--Śαвяí¢αи76ileti 21:50, 1 Temmuz 2017 (UTC)
Geç de olsa gelen tepki için teşekkür ediyorum. Bir haftalığına engellenmiş nedense onu anlayamadım. Bir de orada birkaç şeyden daha bahsettim, onlarla alakalı da bir şeyler yapabilirsen(iz) iyi olur. Her hafta temcit pilavı gibi "şu tartışmaya buyurun" gibi "o bana bunu dedi şu bunu yapıyor" gibi şeylerin köy çeşmesine gelmesinden bıkkınlık geldi bana.--RapsarEfendim? 21:57, 1 Temmuz 2017 (UTC)
  • Trollükler devam ediyor Sabri. Topluluğun sana verdiği görevini yerine getirmeni rica ediyorum, teşekkür ederim.--RapsarEfendim? 23:26, 10 Temmuz 2017 (UTC)

Hizmetli Sabri, objektif bir şekilde şu 3 geriş dönüş ihlali de inceler misin? Yapan ben olsaydım anında engellenirdim ama burada kurallar sadece bana işliyor nedense? Mum ışığında adalet arıyorum, adil ve objektif bir hizmetli bakışından istifade edebilirsek ne ala yoksa bizim için problem yoktur.

  1. Kullanıcı:Sakhalinio hızlı sil etiketini kaldırmaktadır
Geri dönüş 1: [4]
  1. Ben tarafından etiket tekrar kaldırılmıştır
Geri dönüş 2: [5]
  1. Ben tarafından etiket 2. kez kaldırılmıştır
Geri dönüş 3: [6]
  1. Ben tarafından etiket 3. ve son kez kaldırılmıştır
Geri dönüş 4: 4. ve 3 geri dönüş ihlali yapılan geri dönüş

--II. Niveles 23:33, 10 Temmuz 2017 (UTC)

  • Politikalardan da bihaber bir trol. Lütfen sorumululuğunu yerine getirir misin Sabri? Teşekkürler şimdiden.--RapsarEfendim? 23:43, 10 Temmuz 2017 (UTC)
@Rapsar öncelikle seni sağduyuya davet ediyorum. Niveles'in geçmişte trollük faaliyetleri olsa da bu durum her davranışının trollük olduğunu göstermez. SAS sayfasında farkında olmadan KSY ihlali yapmışsın. Geçmişte yapılan trollükle ve dargınlıklar ortada hiçbir şeyin olmadığı bir SAS tartışmasında böyle açığa çıkmamalı. Üstüne üstlük maddenin SAS'a çıkması için Superyetkin ve Sakhalinio'nun ayrı ayrı müdahale etmesi gerekmiş. Acaba 3 GD yarışına girdiğin kişi Niveles yerine başka biri olsaydı bu kadar agresif davranır mıydın bilemiyorum. Senin gibi deneyimli bir kullanıcıya yakıştıramadım. Sıcağı sıcağına geri dönüşleri görsem, ben de SAS'a çıkmasını savunurdum. SAS tartışmasında ise Niveles'in hiç rahatsız olunmayacak bir üslupla karşıt görüş belirtmesine neden sinirlendiğini anlamadım. Kendisinden ben de hoşlanmıyor olabilirim ancak tarafsızlık gereği her yazısını, mesajını o anın koşullarına göre değerlendirmemiz gerekli...--Śαвяí¢αи76ileti 06:07, 11 Temmuz 2017 (UTC)
Sabri, kullanıcının köy çeşmesine ve şikayet sayfasına yazıklarını bir incele istersen (son yazdıklarını). Vikipedi:Trol nedir? sayfası da "Vikipedi'ye katkı sağlayan kullanıcıların, hizmetlilerin ve program geliştiricilerin katkı sağlamasını 'kasten ve maksatlı' olarak engellemeye çalışan kullanıcıdır." gibi hoş bir tanım yapar. Kullanıcının amacı tam da bu. Öte yandan, 3GD kuralı ihlal edilmemiştir, "24 saat içerisinde 3'ten fazla geri dönüş" yapılmamıştır. Ayrıca Sakhalinio'nun değişikliğini geri alırken de bir not düştüm, o da dikkatlerden kaçmasın.--RapsarEfendim? 17:23, 11 Temmuz 2017 (UTC)
3 GD'nin ihlal edilmediğini biliyorum ancak durum oraya doğru gidiyordu. Kendisi yukarıdaki mesajı yazdıktan birkaç saat sonra başka bir sebeple zaten engellendi. Engeli kısa verdim ancak beni Meta'ya şikayet edeceğini söyleyen e-postalar yolladı. Kendisine son bir şans tanıdım. Eğer bir ay sonra dönünce ısrarlı politika ihlallerine devam ederse süresiz engel vermek için diğer hizmetlilere danışacağım. Bir ay sonra döndüğünde bir politika ihlali görürsen direkt mesaj sayfama yazarak haber vermeni isterim çünkü hafta içi iş yerinde tr.0wikipedia sitesinden girdiğim için bildirimleri göremiyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 17:44, 11 Temmuz 2017 (UTC)
Bir tek, sırf trollük faaliyetleri yüzünden 8 kez engellenen (Türkçe Vikipedi'de 8 kez, yoksa Katalanca Viki'de falan dahi engellendi) bir kullanıcıya neden bu kadar şans verildiğini anlamıyorum. Her seferinde aynı şeyleri yapmadı mı? Bu arada bana da Instagram'dan bir taciz geldi dün, "o mudur değil midir hiçbir fikrim yok" ancak bunu da belirtmek istedim--RapsarEfendim? 17:51, 11 Temmuz 2017 (UTC)
Benden önce verilen son engel 6 aylık ya da 1 yıllık olmalıydı ancak 1 haftalık olunca engellenen kullanıcılara verilen engeli sürekli uzatma rutini bozuldu. Niveles çok karmaşık bir mesele olduğundan tek bir hizmetlinin uzun ya da süresiz bir engele karar vermesi çok zor. Diğer hizmetlilerle şimdi görüşüp onların da konu hakkında fikrini almam gerekli...--Śαвяí¢αи76ileti 17:56, 11 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba, Tartışma:Vikipedi'ye Türkiye'den erişimin engellenmesi sayfasını "kayıtlı olmayan değiştirmesin" şeklinde korumaya alsak olur mu (en azından bir süre). Azimli bir arkadaşımız var, kayıt olmayı düşünmeyen ve ısrarla bu sayfa ile uğraşan.--Potkal (mesaj) 09:04, 3 Temmuz 2017 (UTC)

Merhaba. Bunlar şablonların eski sürümlerinden kalma yanlış parametre kullanımından ötürü ilgili modül tarafından belirlenmiş hatalar. Ne yazık ki elle düzeltilmeleri gerekmekte. --Superyetkinileti 16:36, 3 Temmuz 2017 (UTC)

Günaydın, sizi gördüm ve bu yüzden size yazıyorum. Günün maddesinde sorun var.Potkal (mesaj) 08:25, 6 Temmuz 2017 (UTC)

Günaydın. Günün maddesi seçilmediği için mi acaba öyle bir şey görünüyor bilmiyorum. İşyerinde tr.0wikipedia sitesinden girdiğim için bazı fonksiyonlar çalışmıyor bende.--Śαвяí¢αи76ileti 11:18, 6 Temmuz 2017 (UTC)

3. Lig takım adları[kaynağı değiştir]

Selamlar, bugün yapılan grup belirleme kurasında gördüğüm kadarıyla Anadolu Üsküdar 1908 SK'nın adı Anadolu Bağcılar SK olmuş. Bir de Kasımpaşa Erokspor var orda. İlgilenebilir misin?--Teacher0691 (mesaj) 21:46, 10 Temmuz 2017 (UTC)

Selamlar @Teacher0691. Bence çok aceleci davranmayalım. Sezon başlayıp ilk maçlar oynandığında zaten her şey beli olur. Kesinleşen bir değişiklik varsa kulüp adlarını değiştiririz. Mesela O zaman bu güncelliğini koruyan site nedir?--Śαвяí¢αи76ileti 10:20, 11 Temmuz 2017 (UTC)

3 geri dönüş uyarısı[kaynağı değiştir]

Aynı uyarıyı az önce bana yaptınız, ancak Kullanıcı:Pragdon tarafından 4 kez geri dönüş yapıldı, kurallar sadece benim için geçerli değildir? Öyle mi? İncelemenizi ve yorumunuzu talep ediyorum. --II. Niveles 09:18, 11 Temmuz 2017 (UTC)

Sabri merhaba, İki gün önce ip adresimin Adem20 nickli kullanıcının kuklası olmaktan hesabım engellendi ve iki gün boyunca hiçbir değişiklik yapamadım. Fakat sorun şu ki Adem20 denen kişiyi tanımıyorum ve şu ana kadar kendisiyle hiç iletişimim olmadı dolayısıyla kendisiyle bir bağlantım da yok. Sadece viki Türkiye'de engellendiğinden Vpn proxy ile veya adresin başına 0 koyarak giriyordum engelin geldiği günden beri dolayısıyla her seferinde ip'm farklı oluyordu vpn ile girdiğimde. Adem20 ile bağlantısı belki buradan kaynaklı olabilir ancak bir hata olduğunu düşünüyorum ben zaten devriye haklarına sahibim kural ihlali yapacak değilim sonuçta. Bu konu hakkında size ve birkaç kişiye daha mail attım ama geri dönüş alamadım bir cevap bekliyorum sizden. Sorunun neden kaynaklı olduğunu öğrenmek istiyorum dediğim gibi ip engelleniyor fakat benim bir hatam yok burada ve yanan ben oluyorum. İlgilenirsen minnettar kalırım. Saygılar...HicBitmeyenAkbil 12:26, 22 Temmuz 2017 (UTC)

Merhabalar @HicBitmeyenAkbil. Adem20 ile sizin katkı yaptığınız alanlar ortak olmadığından o olmadığınızı biliyorum. Ben DNS değiştirerek giriyor ve değişiklik yapıyorum. Size de tavsiye ederim. Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum ama VPN kullanarak engellenmiş kullanıcıyla aynı IP ile girerseniz öyle bir sıkıntı oluyor demek ki... Maalesef teknik konularda bir bilgim yok--Śαвяí¢αи76ileti 12:44, 22 Temmuz 2017 (UTC)
Tahmin ettiğim gibi proxy aynı ip'yi vermiş o zaman. Çalışan bir dns adresi bulamamıştım bir türlü bu yüzden vpn kullanıyordum fakat https://tr.0wikipedia.org adresinden daha kolay bir şekilde ulaşılabiliyormuş siteye sansüre takılmadan. Sadece bazı işlemler biraz yavaş oluyor örneğin sayfada değişiklik yapınca son durum geç yükleniyor. Deneyeceğim önerinizi ilgilendiğiniz için sonsuz teşekkürler :)Bu imzasız yazı HicBitmeyenAkbil (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Rica ederim @HicBitmeyenAkbil. Ben de iş yerinde DNS değiştiremediğim için 0wiki itesiyle girip değişiklik yapıyorum ancak yükleniyor gözüküp sayfayı hemen kaydetse de dakikalarca yükleniyor şeklinde bekliyor. O nedenle kaydedip çıkıyorum. Ayrıca değişikliği önizleme yapıp kaydedince de sanki hiç yazmamışsın gibi en başa dönüyor. O nedenle o siteyi kullanırken kaydedeceğim kısmı her ihtimale karşı kopyalayıp öyle sayfayı kaydete basıyorum ve her kayıttan sonra son değişikliklere bakıp kaydedip etmediğimi görüyorum. Biraz yavaşlık da var ve geri çubuğuna basınca hata veriyor ama gerektiği yerde hayat kurtarıyor. Evde ise DNS ile daha rahat. Ancak kullandığım DNS nedeniyle imgurl uzantılı sayfaları göremiyorum. İnternetten birkaç DNS adresi bulup deneyebilirsin. Birkaç denemede Vikipedi'yi çalıştıran bir adres bulmuştum...--Śαвяí¢αи76ileti 13:45, 22 Temmuz 2017 (UTC)

Tatlı su vandalı[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Şöyle bir arkadaşımız var, önceden belirli bir sayfaya yönelmişti. Şimdi akıllanmış. Küfür-kafir yazıyor.--Potkal (mesaj) 07:19, 24 Temmuz 2017 (UTC)

Merhabalar @Potkal. İş yerindeyken tr.0wikipedia adresinden değişiklik yaptığımdan vikiveriye giremiyorum. Hatta imza atarken ve sayfa yönlendirirken bile sekmeler çalışmadığından manuel olarak yapıyorum. Şimdi de engelleme fonksiyonunu kullanamadığımı gördüm. Aktif başka bir hizmetli varsa hafta içi mesai saatleri içerisinde ondan engel isteyin. Sayfa silme ve korumaya alma fonksiyonları çalışıyor.--Śαвяí¢αи76ileti 07:32, 24 Temmuz 2017 (UTC)

Adil kullanım kapsamındaki görsellerin şablonda kullanılması.[kaynağı değiştir]

Merhaba, tecrübeli ve bilgili bir Vikipedistin yardımına ihtiyacım vardı ve kimden yardım alabilirim diye düşünürken karşıma siz çıktınız. PlayerUnknown's Battlegrounds sayfasında kullandığım ve Vikipediye adil kullanım kapsamında yüklediğim görseli Şablon:Kullanıcı PUBG sayfasında da kullandım. Aynı zamanda Grand Theft Auto Online sayfasında bulunan görseli de Şablon:Kullanıcı GTAOnline sayfasında kullandım. Bunun herhangi bir sorun yaratıp yaratmadığını sormak istedim. Eğer bu kullanım adil kullanım kapsamında değilse kaldırırsanız sevinirim. -SunSoldiers 03:26, 28 Temmuz 2017 (UTC)

Merhabalar @SunSoldiers. Adil kullanım kapamındaki resimler kullanıcı sayfalarında ve kullanıcı şablonlarında kullanılamaz. Sadece maddeyi belirli kriterler çerçevesinde zenginleştirmek için kullanılır. VP:AK sayfasından kriterleri ve diğer bilgileri okuyabilirsiniz. Kullanıcı sayfanızda oluşturduğunuzu söylediğiniz şablonları standartlaştırıp adil kullanıma uygun hale getirdim. İncelerseniz sevinirim.--Śαвяí¢αи76ileti 04:47, 31 Temmuz 2017 (UTC)
Tekrardan merhaba, vakit ayırıp hatamı düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim ancak bir sorum olacaktı Şablon:Kullanıcı Steam sayfasında kullandığım https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Steam_Logo.png bağlantısında ki görsel adil kullanım kapsamında mı yer alıyor? Wikimedia Commons'da bulunan resimlerin herhangi bir paylaşım sınırı oluyor mu? Tam bilmiyorum beni aydınlatırsanız çok sevinirim. -SunSoldiers 13:01, 31 Temmuz 2017 (UTC)
Steam'in orijinal logosu zannettim ancak benzer bir logoymuş. Bu nedenle sorun olacağını sanmıyorum...--Śαвяí¢αи76ileti 17:29, 31 Temmuz 2017 (UTC)

Hapoel Petah Tikva ve Maccabi Petah Tikva[kaynağı değiştir]

Selam Sabri. Bu ikisi farklı takımlar (en: Hapoel_Petah_Tikva_F.C. ve Maccabi_Petah_Tikva_F.C.) olmasına rağmen şurada aynı maddeye yönlendirilmiş. Madde geçmişinden ayrılması mümkün mü yoksa yeniden mi yazılması lazım? Kategoriler de karışmış sanırım.--Teacher0691 (mesaj) 20:18, 1 Ağustos 2017 (UTC)

Selamlar @Teacher0691. Silme işlemlerini yaptım. Kategorileri göremedim. Halledebileceğin bir şeyse halledip gereksiz bir kategori varsa sildirebilirsin. Ancak şu sayfanın tamamı acaba doğru takıma mı ait? Aslında o iki takımdan var olmayanının maddesini açarsan işler daha kolaylaşabilir...--Śαвяí¢αи76ileti 22:11, 1 Ağustos 2017 (UTC)
Teşekkürler. Sayfa geçmişinden yakalamak mümkün değildi sanırım olmayan takımın maddesini ya da belki hiç yoktu. Halletmeye çalışacağım.--Teacher0691 (mesaj) 22:21, 1 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba, İstanbul İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni geri getirip İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yönlendirmek gerekiyor. Kolay gelsin.--Kingbjelica (mesaj) 16:40, 6 Ağustos 2017 (UTC)

Merhabalar

Beyaz Liste yapabilir misiniz? Vikipedia da çok aktifim ve insanlara da yardımımın dokunduğunu düşünüyorum. Bu imzasız yazı Hile19 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Gaziantep FK[kaynağı değiştir]

Selamlar, Gaziantep FK maddesi yine. Maçı izledim ekranda Gazişehir FK yazıyordu ve spiker hep Gazişehir Futbol Kulübü dedi. Burada, burada, burada ve burada hep Gazişehir Gaziantep FK şeklinde kullanılmış. Ne dersin?--Teacher0691 (mesaj) 18:48, 13 Ağustos 2017 (UTC)

Selamlar hocam. O kulüp de artık kabak tadı verdi. Büyük ihtimal Gaziantepspor'la karıştırılmamak için değiştirmiştir. Sormana bile gerek yoktu aslında --Śαвяí¢αи76ileti 00:19, 14 Ağustos 2017 (UTC)

[kaynağı değiştir]

Şuraya yardım lütfen. Sanırım olmadı.--Teacher0691 (mesaj) 21:53, 13 Ağustos 2017 (UTC)

PNG'ye çevrilmesi mi olmadı? Onu yapmayı bilmiyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 00:19, 14 Ağustos 2017 (UTC)

Sabri selamlar. Commonstaki Turkey kategorisine yüzlerce Türkiye'nin farklı yerlerinden fotoğraflar yüklenmiş. Kırıkkale'den Iğdır'a Isparta'dan Muş'a kadar birçok köy için görsel var. Ben bunların bir kısmını ile göre kategorize ettim, katkilarimdan görebilirsin. Mobil olduğum için maddelere ekleyemrk işkence. İlgini çekerse bir bakiver istersen. Sevgiler.--RapsarEfendim? 05:48, 14 Ağustos 2017 (UTC)

Araya giriyormuş gibi olmasın ama :) Aslında kullanılmamışları maddelere ekleme konulu bir İBP düzenlesek fena olma gibi. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:06, 14 Ağustos 2017 (UTC)
@Ahmet Turhan, eğer çok fazla varsa güzel bir işbirliği projesi olabilir, haklısınız.--Śαвяí¢αи76ileti 08:41, 14 Ağustos 2017 (UTC)

Sırf benim kategize ettiğim yüzlerce dosya mevcut.--RapsarEfendim? 16:44, 14 Ağustos 2017 (UTC)

Kukla olarak düşünülmem[kaynağı değiştir]

Beni nasıl kukla olarak düşünürsünüz. Ben orada II. Niveles'i savunmadım sadece II. Niveles'in Atatürk sayfasında katıldığı bir tartışmanın silinmesini şikayet ettim. Ben II. Niveles'in ilk olayını gördüğümde zaten burada sizi savundum kukla olsam neden sizi savunuyum? Tek bir şeyden beyaz listemi almanız bence adaletli değil. Bari kukla olmadığımı nasıl ispat edecem onu söyleyin.--Hile19 07:41, 14 Ağustos 2017 (UTC)

Kukla olan birisi kukla olduğu ortaya çıkmasın diye normalde sergilemeyeceği davranışları sergilemeyip kendini gizleyebilir ancak kukla olup olmadığınız hakkında kesin bir şey söyleyemem. Sadece bir kullanıcı şüphelenip istek oluşturmuş. Sizi beyaz listeden çıkarmamın sebebi şurada keyfi bir değişiklik yapmış olmanız. Vikipedi'yi öğrenme aşamasında olduğunuz için henüz beyaz listeye girmeyip her katkınızın devriye kontrolünden geçmesinde fayda var. Bir süre beyaz listede kalan ve deneyim kazanan kullanıcılar, devriyelik için başvurur ve beyaz liste olmayan kullanıcılarla anonim kullanıcıların katkılarını onaylar ya da geri alır.--Śαвяí¢αи76ileti 08:41, 14 Ağustos 2017 (UTC)

Alt-üst meclis vs[kaynağı değiştir]

Selamlar. Senin alanın olduğundan sana sorayım :) Vikipedide cift meclisli olarak tanımlanan sistemin doğru adı bu mu? Yoksa kamara daha mı uygun ve doğru olur? Bazı yasama organları meclis olarak adlandırılıyor ve "x Meclisi çift meclislidir" gibi ifadeler ortaya çıkabiliyor. Artı, parlamento ile meclis eş anlamlı mı yoksa bir fark var mı aralarında? Zaman zaman meclisi zaman zaman parlamentoyu tercih etmişiz de maddelerde...--RapsarEfendim? 23:22, 19 Ağustos 2017 (UTC)

Merhabalar @Rapsar. Biz eğitimi İngilizce aldığımızdan tam karşılığından emin değilim ama öyle olması gerek. TDK'yi esas alıyorum. "Meclis"in 4 adet anlamı mevcut: 1. Bir konuyu konuşmak veya görüşmek için yapılan toplantı. 2. Bu toplantının yapıldığı yer, şûra. 3. Bir konuyu konuşmak veya görüşmek için bir araya gelmiş kimseler topluluğu. 4. Dostlar toplantısı. "Parlamento" ise bu anlamlardan sadece birini karşılıyor. Şöyle tanımlanmış: Başlıca görevi yasama, devlet bütçesini çıkarma, hükûmeti denetleme olan ve üyeleri halkoyu ile belirli bir süre için seçilen meclis veya meclisler. Bence maddelerde hepsi meclis olmalı ya da hepsi parlamento olmalı diye bir şart koymamalıyız. Cümleye ve maddeye göre değişebilmeli... Mesela sistem olarak parlamenter sistem, başkanlık sistemi deriz ama parlamenter sistem, tek meclisli ve çift meclisli olmak üzere ikiye ayrılır şeklinde bir ibare kullanırız siyaset biliminde...--Śαвяí¢αи76ileti 23:52, 19 Ağustos 2017 (UTC)
Benim anladığım kadarıyla meclis daha geniş anlama sahip olsa da anlamlarından birisi de parlamento. Dolayısıyla bu ikisine eş anlamlı diyebiliriz. TBMM'yi assembly olarak kullanmıştır İngilizce Vikipedi ve bu kelime, assemble kelimesinden türeyen ve toplanılan yer anlami taşıyan bir kelime. Meclis kelimesinin genel anlamı göz önüne alındığında assembly için kesinlikle meclis kullanabiliriz. Dolayısıyla yalnızca yasama organları için, özel adında meclis ya da assembly dengi bir kelime kullanılmayan oluşumlar için parlamento demek daha uygun gözüküyor. Alt-üst için de kamara kullanımına baktım sözlükte ama yalnızca İngiltere'deki kullanım için bjr tanım verilmiş, kamara kelimesinin Türkçede meclis gibi, toplanılan yer anlamı yok senin anlayacağın.--RapsarEfendim? 01:57, 20 Ağustos 2017 (UTC)

Olav I Trygvason (Norveç Kralı)[kaynağı değiştir]

"I. Olaf" maddesi silinmiş. İngilizce ve Norveççe vikipedilerde var (örnegin Norveççede "Olav Trygvason") , bunların Türkçe bağlantılı sayfası yok görünüyor. Yardım edermisiniz? Cobanyastigi (mesaj) 09:59, 10 Ekim 2017 (UTC)

Beni Beyaz Listeye Alırmısın Vikipediye Çok Katkı Yapıp Yararlı Olacağımı Düşünüyorum İyi Günler GFB Mete 34 (mesaj) 08:08, 17 Ekim 2017 (UTC)

Yurttaş Tete kim ??[kaynağı değiştir]

Tony Hakaoro maddeme attığın oyunu geri al senin oyun taraflıdır Sabri76 (...) katkı yapmak suçmu (...) oyda kullanma Tony Hakaoro silinirse halay çekersin artık (...) Sabri...--Aham Abramyan 2 (mesaj) 20:25, 27 Ekim 2017 (UTC)

Kostantinopulos... adlı kullanıcının yaptığı gibi genel olarak kayda değer olup olmadığı önemsenmeksizin ölmüş kişilerin maddelerini google translate'ten faydalanarak açma davranışı ve ayrıca açılan maddelerde Kostantinopulos... hesabındaki gibi benzer imla hatalarından ötürü Aham Abramyan hesabının kukla olduğu belliydi. Bu hesap da kukla. Olumlu katkılar elbette var ancak geçmişten gelen Vikipedi politikalarını ısrarla ihlal etmeyi de hesaba katınca olumsuz davranışlar ağır basıyor. Vikipedi'de herhangi bir maddeyi sahiplenmek yanlıştır. İlk üye olduğumda açtığım lise maddesini hizmetli olduktan sonra kayda değer olmadığını gördüğüm için sildim. Silmesem birkaç yıl sonra birisi fark edip SAS'a çıkarabilecekti ancak kimseyi uğraştırmak istemedim. Eğer bir madde SAS'tayken KD olduğunu kanıtlamak isterseniz, elbette kanıtlayabilirsiniz. O kadar yıl Vikipedi'de onlarca farklı hesapla değişiklik yapıp Vikipedi işleyişini, politikalarını öğrenemediyseniz başka bir yorum yapamam. Burada standartlara uygun bir ansiklopedi için hep birlikte çabalıyoruz ve hayatımızdan değerli dakikaları harcıyoruz. Herkes kafasına göre katkı yapıp kuralları umursamasaydı bir arpa boyu yol alamazdık. Kuralları ihlal ederek katkı yapmak olumlu katkı değildir. Hakaret eden bir kullanıcının burada yeri asla yoktur. VP:KUKLA politikası gereğince bu hesabınızı da engelliyorum. Umarım bir daha kukla hesabı açarak bizleri uğraştırmazsınız.--Śαвяí¢αи76ileti 20:39, 27 Ekim 2017 (UTC)

Selam Sabri. Mesaj sayfamın geçmişindeki arkadaşı uzaklaştırabilir misin? Buraya reklamını yapmaya ve trollük yapmaya gelmiş sanırım, vakit harcamayalım boş yere. Kullanıcı sayfası da tanıtım yeri mübarek :) Tehdit ettiğini de söyleyeyim, görürsün zaten. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 07:39, 4 Kasım 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Śαвяí¢αи76ileti 08:10, 4 Kasım 2017 (UTC)

Milliyyetime hakaret[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Rapsar sildiyiniz bu sayfada milliyyetime hakaret etdi. Siz ise onu engellemeden sayfanı sildiniz. Ya milliyyetime karşı bu hakareti eden kullanıcı engellenecek, ya da ben bu mesele hakkında METAYA yazacam. Ben Karapapak, Terekeme, Türkmen, Türk oğluyum. Sayğılarla--Rufet Turkmen | müzakirə 11:35, 4 Kasım 2017 (UTC)

Özür dilerim linki yanlış gönderdim link budur--Rufet Turkmen | müzakirə 17:56, 4 Kasım 2017 (UTC)
Telefonla olduğum için Kullanıcı mesaj sayfanızı yanlışlıkla sildim özür dilerim. Şimdi bilgisayara keçdim. Benim üçün önemli mesele olduğu için ve sizinde bir cevab vermediğiniz için İnşallah Metaya yazacam ozaman. Sayğılarla--Rufet Turkmen | müzakirə 14:05, 4 Kasım 2017 (UTC)
Türkiyə azərbaycanlısı bir şəxsiyyət olaraq hər hansı bir milliyyətə həqarət görmədim. Rapsar'ı bu səbəbdən əngəlləmək yanlış addım olar.

Bunun kimi Vikipediya qanunları mövcuddur və istisna göstərmirik. İstədiyiniz xarici instansiyaya şikayət edə bilərsiniz. Ancaq müraciət etməyi tövsiyyə etmirəm, çünki Meta Wiki heç bir viki üzərində sanksiya tətbiq edə bilməz və heç bir vikinin daxili işlərinə müdaxilə edə bilməz. vaxt sərf etməyin. Türkçe Vikipedi'nin politikalarına uygun bir madde olmadıktan sonra silinmesi normaldir. Vikipedi politikaları tarafsız olarak uygulanır ve kullanıcıların milliyeti önemli değildir. Bir Azerinin kayda değer olmadığı için tr.wiki'de yer almaması hakaret değildir. Bunu açıklamaya gerek bile duymuyorum. İngilizce Vikipedi'deki Avustralya belediye başkanları bu vikide kayda değer değilse ve silinirse, bu durum onlara hakaret ettiğimiz anlamına gelmez. Kimse politikaları yok sayarak istediği kişilerin rastgele maddesini açamaz. Lütfen konuyu daha fazla uzatmayıp faydalı katkılarla meşgul olmanızı tavsiye ederim. Vikipedide madde sahiplenmek de hoş karşılanmaz ayrıca...--Śαвяí¢αи76ileti 20:39, 4 Kasım 2017 (UTC)

Cavab yazdığınız üçün təşəkkürlər. Diqqət edin ki, mən burda madde haqqında danışmadım. Maddəyə də sahiblənmirəm, heç o maddəni mən yaratmamışam. Mənim üçün önəmli olan məsələ İranlı/Azəri kukla sözüdür. İranlı ilə mənim milliyyətim niyə bir tutulmuş? Mən burda kiməsə Osmanlı/Rum desəm xoş olar?--Rufet Turkmen | müzakirə 01:53, 4 Kasım 2017 (UTC)
Azerice gramerini iyi bilmiyorum ama yanlış anlamış olabilirsiniz. Tükçe'de "/" = "ya da" = "yaxud" anlamına gelir ve kayda değer olmayıp açılan İranlı ya da Azeri maddelerinden bahsedilmiştir. O simge "ve" anlamına gelmez. Bu nedenle her iki milliyetin de bir tutulması gibi bir anlam yoktur. Tutulsa bile herhangi bir milliyete hakaret edilmiş olmaz. Bir maddede "John Ermeni ve Türk sevmez" dersek bu sefer Ermeniler neden bizi Türklerle kardeş miyiz de aynı cümle içerisinde bizi onlarla beraber zikrettin diye isyan ederse bu mantıklı olur mu? O cümleyi yazan "John Ermenileri sevmezdi. John Türkleri de sevmezdi" diye bir cümlede anlatabileceğini neden iki cümlede anlatmak zorunda kalsın. Kukla derken ise direkt olarak "sen bir kuklasın" demiyor. Belki kuklacılıktan şüpheleniyor ancak bunu belgelendirmeyip iddia olarak denetçilere havale etmediği için bir sıkıntı göremiyorum. Eğer herkesin kurduğu cümleleri detaylı inceleyip acaba yazmadığı halde ne demek istemiş diye düşünürsek Vikipedi'nin VP:İNOV politikasına aykırı davranmış oluruz. Burada ona "ben kukla değilim" derseniz ve o da "ben zaten sana kuklasın demedim" derse ne olacak? Boş yere tatsızlık yaşanacak. O nedenle böyle küçük ve gerekiz şeylere takılıp zamanınıza yazık etmeyin. İyi çalışmalar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 22:49, 4 Kasım 2017 (UTC)
Anladım Sabrican bey. Açıklama için teşekkürler. Rapsar'ın yerine cevab verib, vekillik yaptığınız için de büyük eziyyet çekdiniz. Her şey için çox sağolun. --Rufet Turkmen | müzakirə 12:39, 4 Kasım 2017 (UTC)
Estağfurullah efendim. Yanlış bir anlaşılmayı düzeltmek neden eziyet olsun ki, kömәk etmәyә gücümüz yetirsә xoşbəxt oluram.--Śαвяí¢αи76ileti 08:48, 5 Kasım 2017 (UTC)

Engellenme talebi[kaynağı değiştir]

Rica etsem Vikipedi'ye olan tüm erişimimi engeller misiniz? Şimdiden size ve tabii ki tüm Vikipedi ailesine çok teşekkür ederim. İyi ki aranızda bulunmuşum ve iyi ki varsınız. Herkese iyi çalışmalar dilerim.--MerhabaNe yapabilirim? 21:07, 4 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba Sabri, rica etsem Pasifik Zaman Dilimi maddesini geri getirebilir misin? --Pragdonmesaj 18:04, 7 Kasım 2017 (UTC)

Yardım isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar Hocam. Hep işin düşünce kapımı çalıyorsun dersen haklısın, ne yapayım . Mutlutopuz'un eksik şablon ve güncellemeyi hiç uymayan eksik bilgi kutulu, eksik turnuva şablonlu ve eksik kategorili maddeleri beni uzun zamandır rahatsız etmekteydi. İşe girdikten sonra eskisi kadar zaman ayıramasam da Alperen'in hayat kurtaran aracı sayesinde belki dikkat etmişsindir, uzun zamandır maddelerin bu eksikliklerini gideriyorum. Ancak özel hayatımda ortaya çıkan başka meşguliyetlerden ötürü katkılarım biraz daha azalmaya yüz tutacak ve eğer tek başıma devam edersem Mutlutopuz'un her açtığı maddeyi birkaç gün inceleyerek oluşturduğum şu sayfadaki listeyi bitirmem 1 yılı bulacak. Alında yaptığım şey sanki o madde hiç açılmamış gibi şablon kullanarak yenilemem, şablon aracından çıkan kategorileri ekleyip kalan eksikleri tamamlamam. Yaptığım şeyin örneği burada. 10 ay önce başladım ve 1500 civarındaki maddeyi 650'ye kadar indirdim. Alperen'in aracı 4-5 gün üst üste çalışmayınca ya ileride tamamen yok olursa ve uzun zamandır aktif olmayan Alperen aktif olmazsa ne yaparım diye panikleyerek her gün uykumdan bir iki saat çalarak uğraşmaya başladım ama meşguliyetim artınca ve hastalanma arefesine gelince profesyonel bir yardım almayı uygun gördüm. Senden isteğim sadece zaten Vikiyle ilgilenirken listeden günde 4-5 maddeye katkı sağlayıp iş yükümü hafifletmen. Bilmiyorum çok mu şey istiyorum ama sıkışınca hemen hocamın kapısını çalayım dedim --Śαвяí¢αи76ileti 20:05, 9 Kasım 2017 (UTC)

Selam, Sabri. Elbette elimden geldiğince. Bir tane yaptım bile:) Benim de kullandığım araç zaten o. Geçmiş olsun bu arada.--Teacher0691 (mesaj) 21:19, 9 Kasım 2017 (UTC)
Ben de sana kategoriler için şurayı tavsiye edeyim. Araç hata veriyor genelde çift kategori verebiliyor.--Teacher0691 (mesaj) 21:29, 9 Kasım 2017 (UTC)
Desteğin için çok teşekkürler @Teacher0691 hocam. Kategori aracını ise bilmiyordum. Vay arkadaş, aylardır kategori eklerken ne çok uğraşmışım --Śαвяí¢αи76ileti 13:32, 11 Kasım 2017 (UTC)

Maddeleri silip durmayın başka kullanıcı onaylamış siz siliyorsunuz sıkıntı varsa SAS'a götürün orası silsin sizin bakışınız subjektif tek taraflı silmek üzerine taraflı...--66.160.188.86 05:11, 13 Kasım 2017 (UTC)

Kayda değerliği açık ve net olarak olmayan maddeler silinir. Anonim hesaptan girip başka biriymiş gibi gözükmeye çalışmanızı tavsiye etmem.--Śαвяí¢αи76ileti 11:47, 13 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba! Kandil Dağları maddesinde iki seferdir -ki kanaatimce devam edecek- TBA ihlali yapan kullanıcıyla ilgilenir misiniz? Sanırım uyarı kar etmeyecek. Kolay gelsin. chanseyMesajYaz 09:52, 15 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba Sabri76! Nasılsınız, iyi akşamlar diliyorum. Sizden istirham etsem buradaki teklife yorum yaparak değerli görüşlerinizi bildirebilir misiniz? Çok uzadı ve artık bağlanması gerektiğini düşünüyorum. İyi çalışmalar kolay gelsin... chanseyMesajYaz 15:50, 15 Kasım 2017 (UTC)

@Chansey, teşekkür ederim. Kendisine son uyarıyı yapmıştım. 48 saatlik engel verdim. Devam ederse engel süresini artırarak vermeye devam ederim. İyi çalışmalar...--Śαвяí¢αи76ileti 13:46, 16 Kasım 2017 (UTC)

Bununla birlikte 150’ye yaklaşacağız sanırım Sabri76 ne dersiniz? :) chanseyMesajYaz 18:34, 16 Kasım 2017 (UTC)

Vallahi çok sıkıldım. Girdiği her 8 maddeden biri kayda değer olmuyor, onu siliyorum. Kalan maddeler iyi zamanında açtığı kuklalardan ötürü engellemek de gerekiyor. Hiç olmazsa anonim girip sürekli IP değiştirse, ama yok illaki engelletecek...--Śαвяí¢αи76ileti 20:54, 16 Kasım 2017 (UTC)

Selam, şurası ile ilgilenebilir misin? Mesaj da yazdım. Kurallarımıza göre sponsor adı yok. Sayfaları hizmetli daha kolay geri alabilir sanıyorum. Teşekkürler.--Teacher0691 (mesaj) 20:56, 27 Kasım 2017 (UTC)

Geçmiş bieleştirme ve taşıma[kaynağı değiştir]

Selam. En aktif sizi gördüğüm için sizden rica edeyim. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı'ndaki içerik Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanına aktarıldı ve yönlendirme yapıldı. Fakat ters bir durum oluştu bu sefer. İçeriğin taşındığı maddenin Nüfus cüzdanı'ndan "kimlik kartı" olarak, yönlendirme yapılan maddenin de Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı olması gerekiyor. Yani çapraz bir taşıma olması lazım. Bilmem anlatabildim mi? Birde sayfa ve tartışma geçmişlerini birleştirebilirmisiniz? --Maurice Flesier message 22:44, 29 Kasım 2017 (UTC)

[kaynağı değiştir]

Merhaba sponsor adlarını liglerde kullanmıştım sizde mesaj bırakmışsiniz yasak yoksa engellenirsiniz diye. Bilmiyordum kusuruma bakmayın Konsercigo55 (mesaj) 00:45, 5 Aralık 2017 (UTC)

Selamlar. Fiji kadroları şablonlarını bayrakla uyumlu renkler yapmışsın. Ancak maddedsinde gördüğüm kadarıyla takım siyah-beyaz renkleri kullanıyor; Hollanda ve İtalya benzeri durum söz konusu gibi. Yoksa maddede mi hata var?--RapsarEfendim? 19:17, 10 Aralık 2017 (UTC)

Selamlar. Öncelikle seçkin liste adaylıklarını inceleyip görüş bildireceğim en kısa zamanda. Bunca zamandır hep en.wiki'de hangi renk varsa onu kullandım. Hangi renkle değişirse değişsin onu yaptım ama ilk kez bayrak rengiyle hoş dursun diye farklı bir renk kullanınca dikkat çekti. En.wiki'de düz mavi-beyaz olarak kullanılıyor. Ben de öyle yapayım o zaman...--Śαвяí¢αи76ileti 20:31, 10 Aralık 2017 (UTC)
Mesajı görmedim :) Bilmiyorum hangi renk kullanıyorlar formalarında açıkçası. Bakalım. Benim gördüğüm siyah-beyaz (hatta beyaz-siyah?). İngilizce Vikipedi maddesinde de birinci forma için beyaz-siyah kullanmışlar. Dolayısıyla ben, bu renk ve formanın yerleşmiş olduğunu düşünüyorum açıkçası.--RapsarEfendim? 21:26, 10 Aralık 2017 (UTC)
@Rapsar, Her iki forma rengi de Fiji'de kullanılıyor ve önceki yıllarda en.wiki'de de siyah-beyaz olmasına karşın geçenlerde maviye döndüğünü fark ettim. Mesela Kamerun için de düz yeşil-sarı renk kullanmışken en son gördüğümde yeşilin tonunu biraz daha Kamerun fırmasındaki yeşil tonuna benzettiklerini gördüm ve daha gerçekçi duruyordu. Yeni Zelanda ile siyah-beyaz daha çok özdeşleştiği için mavi-beyaz kullanımı Fiji'yi daha çok temil ediyor gibi geliyor. Zaten Olimpiyatlarda da Meksika'yla oynarken Meksika'nın klasik yeşil forması dururken kendileri maviyi seçince Meksika da beyaz giymek zorunda kalmıştı. Kendilerini siyah-beyaz bu kadar çok temsil ediyor olsaydı siyah-beyazı seçerlerdi, Meksika da çok aşina olduğun yeşil-beyaz-kırmızılı formasını giyerdi. Yine de çok ısrar ediyorsan Siya-beyaz olarak hepsini değiştirebilirsin. Benim için fark etmez.--Śαвяí¢αи76ileti 21:55, 10 Aralık 2017 (UTC)
İkisi de kullanılıyor ama esas soru şu: yıllardır kullandıkları birinci forma renkleri dururken deplasman formasının renklerini neden tercih edelim? Fiji'nin maçını izlemişliğim yok yalan olmasın :) Google aramasıyla, yıllardır siyah-beyazı tercih ettiklerini anlıyorum. İngilizce Viki'deki şablonlara baktım ne zaman rengi değiştirmişler diye. Şurada (11 Haziran 2015) bir kullanıcı sebepsiz yere değiştirmiş. Bunun öncesinde oluşturulan başka bir şablon var, orada da şu değişiklikle mavi-beyaz eklenmeye çalışılmış (19 Mart 2013). Göz önünde olmayan bir ülke maluım, tartışma falan da göremedim konuya dair. Diyeceğim o ki, yıllardır kullandıkları birinci formaanın renkleri varken (2008 U-20 şampyonasında bile siyah-beyaz giyerek Yeni Zelanda'yı meviye zorlamışlar ki nadiren giyer biliyorsun ki Yeni Zelanda) ikinci renkleri kullanmak için bir gerekçe göremedim :) Olimpiyatlara gelirsem, Meksika'nın klasik kombinasyonu benim bildiğim yeşil forma beyaz şort kırmızı çorap. Fiji'nin siyah forma beyaz şort giymesi demek Meksika'nın beyaz şort giyememesi anlamına gelecekti. Adamların kinci formaları da komple beyaz gözüküyor :D Yani Fiji'nin ikinci formasını giymesinden başka ihtimal göremedim. Meksika'nın başka bir şortu olabilir (ama malum bunlar millî takım ve kombinasyonu nadiren bozarlar) onu bilmiyorum. Yine ufak bir detay da şu, Fiji mavi giymişken Meksika esas kombinasyonunu da giyebilirmiş, orada muhtemelen bunun muhabbeti dönmüştür :P Ha çok önemli bir konu mu totalde, değil :) İyi günler.--RapsarEfendim? 03:07, 11 Aralık 2017 (UTC)

Hesaplarım ve eklediğim maddeler hakkında...[kaynağı değiştir]

Şahsi açtığım hesapları kukla hesap diye engelleyip durmayın maddelerimede siz karışmayın lütfen Yurttaş Tetw diye bana mal ettiğiniz kişiyle ilgim yoktur.. Sabri76 lütfen engelleyip durmayın eklediğim maddelere siz karışıp durmayın ....--66.160.188.46 14:08, 13 Aralık 2017 (UTC)

VP:KUKLA ve VP:KİŞİ poltikalarını ısrarla ihlal ettiğiniz ve hatalarınızı kabul edip kendinizi düzeltmediğiniz için engelliyorum. Açtığınız maddelerden kayda değer olmayanları sildikten sonra ısrarla yeniden açmasaydınız olumlu katkılarınızdan ötürü bir şans daha verecektim ancak Stephen Toulouse gibi KD olmayan maddeyi anonim hesapla açıp @Nexus Calderon 2 gibi yeni bir kukla hesapla geliştirmeye devam ettiğiniz için böyle bir şansı hak etmiyorsunuz.--Śαвяí¢αи76ileti 09:22, 14 Aralık 2017 (UTC)

Yanlış viki bağlantısı[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri, aktif görünce sana yazayım dedim Akademi Ödülleri töreni sunucularının listesi ingilizce vikide farklı bir maddeye bağlanmış. Gördüğüm kadarıyla bu liste sadece Türkçe vikide var. İngilizce bağlantısını kaldırabilir misin rica etsem. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 13:09, 14 Aralık 2017 (UTC)

Wikidata'dan sen de kaldırabilirsin ama tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Bağlantıyı kaldırım Akademi Ödülü maddesine mi taşımam gerekiyor?--Śαвяí¢αи76ileti 13:11, 14 Aralık 2017 (UTC)

1. Selamlar! Kullanıcı:Bom Çiki Çiki Bum 3... chanseyMesajYaz 10:26, 15 Aralık 2017 (UTC) 2. Tekrar selamlar. Kullanıcı:Atlantic Penguins chanseyMesajYaz 17:19, 15 Aralık 2017 (UTC)

İşiniz gücünüz katkıları yemek Sabri bey derdiniz ne kardeşim...--Bom Çiki Çiki Bum 3 (mesaj) 11:30, 15 Aralık 2017 (UTC) maddeleri kasıtlı siliyorsunuz haksız yere madde ekledi diye insanı engelliyorsunuz...--Bom Çiki Çiki Bum 3 (mesaj) 11:30, 15 Aralık 2017 (UTC) Kukla filan değilim lütfen ilgili maddeleri SAS a götürün silmeyin diğer dillere bağlantıları var kişiler kaydadeğer olsa gerek bu düşmanlık niye--Bom Çiki Çiki Bum 3 (mesaj) 11:30, 15 Aralık 2017 (UTC)

Haber verdiğiniz için teşekkürler @Chansey. Sanırım tespit için her akşam düzenli olarak kontrol etmeliyim. Vikipedi politikalarını defalarca yazsam da fayda etmiyor. KD olmadığı için sildiğim bir elin parmaklarını geçmeyen maddeleri ise ısrarla oluşturmaya devam edip kötü niyetli olmakla itham ediyor ve bir maddenin kayda değerlik kıstasını diğer dillere bağlantı vermesi olarak görüyor. Sürekli VP:KUKLA politikasını ihlal edip VP:KD ve VP:KİŞİ gibi politikaları okumayıp maddeleri savunmak yerine KD'liği olmayan maddeler konusunda ısrarcı davranması çok ilginç. Zaten KD'lik şüphesi olan maddelere dokunmuyorum ve dokunduğum madde oranı açtığı 100 maddede bir olmasına rağmen sanki ona garezim varmış gibi açtığı maddelerin silinmesini kişisel meseleye çeviriyor. Hani KD'liği net olarak olmayan birkaç maddeyi silmemi kabul etse ve katkılarına devam etse sorun olmayacak ancak inat ediyor ve geçmişte de SAS'a çıkarılıp silinen maddelerin silinmesine zorlukla razı oldu ya da razı olmak zorunda kaldı. O nedenle ne kadar anlatsam boş. Buraları okuduğu halde olayı gareze ve düşmanlığa çeviriyorsa daha ne yapalım? Ansiklopedi ve vikipedi mantığını özümseyememiş...--Śαвяí¢αи76ileti 21:47, 15 Aralık 2017 (UTC)
Yaptığı hatanın farkına varmasını temenni ediyorum. Bu konuya eğilen tek hizmetli siz olduğunuz için durumu kişiselleştirmekte. Kolay gelsin Sabri76. chanseyMesajYaz 07:55, 16 Aralık 2017 (UTC)
Bakarsan sevinirim. chanseyMesajYaz 14:26, 16 Aralık 2017 (UTC)

Madde ekliyor diye maddeyi silmenin madde ekliyor diye adam engellemenin nesi hizmet sayın Chansey ve Sabri bey ... Siz elinize bir kumanda almışsınız beğenmediğimi silerim izlemem kapatırım silerim bu nasıl görecelik neyin hizmeti bu iyilik değil nedir bu??... Yetkili olabilirsiniz ama himaye edişiniz taraflıdır bu maddeleri silip durmayın ikiside kaydedeğer olsa gerek lütfen katkılarıma boşa çöp kutusuna atar gibi sallayıp durmayın saygılar kolay gelsin...--Sikinoski Sama (mesaj) 02:44, 17 Aralık 2017 (UTC)

@Sikinoski Sama, size defalarca Vikipedi politikalarını anlattım. Anlamadınız. KD olmadığı için sildiğim birkaç maddeyi saplantı haline getirmeyip katkılarınıza devam etseniz ve kullanıcılara hakaret etmeme konusunda söz verseniz kuklacılıktan katkı yaptığınız hesapları engellemeyip bir şan daha vereceğim. Ancak siz ısrarcı oldukça Vikipedi politika ihlalinden engellemeye devam edeceğim. Özellikle sadece "english" ve "simple english" vikide bir madde varsa ve başka vikilerde yoksa kayda değerlik şüphesi oluşuyor ve biraz araştırınca silebiliyorum. İkiden fazla farklı vikide maddesi olan bir maddeyi açarsanız %99,99 ihtimalle KD olmayan bir maddeye denk gelmezsiniz. Kayda değerlik şüphesi olan birçok maddenizle de ilgilenmedim. Sadece net olarak kayda değer olmayan maddelerinizi sildim. Sildiğim birkaç madde konusunda ısrarcı olmayarak madde açarken bahsettiğim taktiği uygulamaya söz verirseniz olumlu katkılar yapmanız için kullanıcı adı politikasına uygun olmayan bu hesabınız yerine uygun isimle açacağınız yeni bir hesapla katkılarınıza devam edebilirsiniz. Eğer Vikipedi politikalarıyla uğraşmak istemiyorsanız yukarıdaki sistemle madde açarsanız zaten neredeyse hiçbir madde silinmez. Cevap yazmanız için bu hesabınızı engellemeyip bekliyorum. Önerimi kabul edip tertemiz bir sayfa açarak yeni bir hesap açmanızı bekleyeceğim. Sonrasında bu hesabı engellerim ve katkılarınıza devam edebilirsiniz.--Śαвяí¢αи76ileti 06:28, 17 Aralık 2017 (UTC)
Tonla maddenizi onayladım @Sikinoski Sama. Bir hak verme durumunu talep eden de bendim. Ama mesaj sayfa vandalizmleriniz başta olmak üzere politikalara aykırı davranışlarınız güzel katkılarınızın önüne geçiyor. Köy çeşmesinde hakkınızdaki tartışmayı okuyabilirsiniz. Siz de dahil olmak üzere kimseye şahsi garezim yok, olamaz da ama şunu bilin ki karşınızda da çocuk yok. Sabri yeterince güzel açıklamış. Düşünmenizi ve ona göre davranmanızı dilerim. chanseyMesajYaz 11:13, 17 Aralık 2017 (UTC)
  • Sayın Sabri bey ve Chansey bey amacım ikilik kaos çıkarmak değil elbet ama animatör Bob Givens ile müzisyen Pat DiNizio silinen en son sürümlerini getirip SAS'a götürmeniz orada silinirse diyeceğim birşey yok tek Vikipedi'de verilmişler diye kaydadeğer olmadığını ifade ediyorsunuz takıldığım yer burası lütfen topluluk karar versin saygılar sunarım bu iki maddenin tartışılmasını rica ve arz ediyorum silinen sürüm getirmenizi rica ediyorum görüşsün sonuç ne olursa olsun orada bağlansın Bob Givens ile Pat DiNiziıo lütfen diyeceğim bişey yok saygılar sunarım... Ondan sonra bu maddelerle ilgili ısrarım olmayacak lütfen SAS ama silinen en son süüm getirilip saygılar...--74.82.60.89 11:20, 17 Aralık 2017 (UTC)
Ben öyle demek istemiyorum. Demek istediğim o tip maddelerde kayda değerlik şüphesi olabiliyor. İki maddeyi de SAS'a taşıyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 11:31, 17 Aralık 2017 (UTC)

Tamamdır saygılar iyi çalışmalar teşekkür ederim...--74.82.60.89 11:40, 17 Aralık 2017 (UTC)

Stephen Toulouse[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri. Maddenin İngilizce sürümü içeriğin kayda değerliğine ilişkin daha fazla ipucu içermekte. İnceleyip karar verelim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 13:01, 16 Aralık 2017 (UTC)