Vikipedi tartışma:Anlam ayrımı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Sadrettin tarafından 3 yıl önce Kişi isim ve soyismi anlam ayrımı başlığına
Vikiproje Vikipedi (Proje-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu proje, Vikipedi'deki Vikipedi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Vikipedi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Proje  Bu proje için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 

Tamamen soyadlarını içeren anlam ayrımı sayfaları[kaynağı değiştir]

  • Şuradaki SAS'ın ardından böyle bir tartışma başlatma ihtiyacı duyuldu. İçerdiği maddelerin tamamı sadece ad veya soyadından oluşan anlam ayrımı sayfaları açılmalı mıdır? Stoch gibi, Adriano gibi mesela...--RapsarEfendim? 08:46, 1 Şubat 2012 (UTC)
Bunun bir sonucu, her biyografi maddesinin üzerine, "Bağlığın diğer anlamları için ... sayfasına bakınız" uyarısı gelmesi olabilir. Bir de anlam ayrımı oluşturmayan soyadlarının direkt olarak biyografiye yönlendirilmesi var ki daha önce tartışma olmuştu hatırladığım kadarıyla. Bu ikisinin yapılmaması, yani her maddeye uyarı konulmaması ve anlam ayrımı yoksa direk yönlendirilme olmaması şartıyla sayfaların kalmasında bir sakınca görmüyorum. --Sayginerv-posta 09:24, 1 Şubat 2012 (UTC)
Evet, o da var. Esas konu hakkında net bir şey söylemek istemiyorum fikirleri duymadan. Ancak senin bahsettiğin şeyin (Abdullah Gül maddesinin üstüne Gül (anlam ayrımı) bağlantısını eklemek mesela) uygun olduğunu düşünmüyorum şahsen. Soyadlarının yönlendirilmesini de (Hitler, Atatürk, Einstein gibi örnekler dışında) ben de pek doğru bulmuyorum.--RapsarEfendim? 09:28, 1 Şubat 2012 (UTC)
  • Stoch SAS'da da fikrimi belirtmiştim tekrar etmek gerekirse, anlam ayrım sayfasına Gül gibi mantıksızlık olacağı için de gerek yok şeklinde düşünüyorum. futbolcular içinse soyad veya isim yönlendirilmesi konulması faydalıdır diye düşünüyorum çünkü arayanlar pek tam ismini bilmez. Örnek Lefter. Diğer sporcular ise genelde tam ismiyle anılır. --Tacci2023 14:00, 7 Şubat 2012 (UTC)

Yerleşim yerleri anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Konu ile ilgili şuradaki konuşmayı buraya ekliyorum.--Teacher0691 (mesaj) 22:02, 18 Ekim 2016 (UTC)

Kişi isim ve soyismi anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

İleri zamanlarda, anlam ayrımı ile ilgili daha ayrıntılı bir yönergemiz olursa, katkı olabilmesi için şu absürd örneği şuracağı ekleyeyim:[1] Yüksel Yalova sayfasının en üstünde Yüksel ve Yalova (anlam ayrımı) sayfalarına bağlantı verilmiş. --Sadrettin 07.28, 3 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla