Kullanıcı mesaj:LuCKY/Arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. Danbury ileti 15:49, 12 Şubat 2007 (UTC)




Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan ve maddenin ele aldığı konuyu nitelikli bir biçimde tanımlayan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

kibelemesaj 23:13, 8 Mart 2008 (UTC)

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Gerekli düzenleme yapılmış bulunmakta, uyarı için teşekkürler. --e.c. 19:20, 24 Şubat 2011 (UTC)

Yarı koruma ve kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Merhaba Lucky,

Değişiklik yapamadığın yarı korumadaki bir sayfanın adını verebilir misin lütfen?

Bir de kullanıcı adının kullanıcı adı politikasına şahsi kanaatimce uygunsuzluğu söz konusu. Yeni bir kullanıcı adı alman ya da bir gayret 200 değişikliği geçerek VP:KAD ya da VP:ELKOY sayfasına başvurman mümkün olabilir mi? VP:ELKOY'u düşünürsen eğer, görebildiğim kadarıyla Kullanıcı:Lucky adı müsait el koyma işlemi için.

Sevgiler

Vito Genovese 16:03, 28 Şubat 2011 (UTC)


Evet, söz konusu madde yarı korumada ve orada otomatik onaylı değilsin muhtemelen. Bu yüzden değişiklik yapamıyorsun.

Kullanıcı:Lucky adının bir sahibi var, ancak değişikliği yok. Bu yüzden VP:ELKOY prosedürünü işleme sokabiliriz. Senden ricam 200'e biraz hızlı ulaşmaya çalış, zira şu an bir hizmetli gelip engeli verse, kimse "Sen ne yapıyorsun?" diyemez. Benim engeli vermek yerine bu yönlendirmeyi yapmam kişisel inisiyatifim. Başkası bana katılmayabilir.

Sevgiler

Vito Genovese 16:18, 28 Şubat 2011 (UTC)

Düzenleme işleri[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Maddelerdeki yazım hatalarını düzelttiğinizi gördüm. Öncelikle bu küçük fakat çok çok faydalı değişiklikleriniz için teşekkürler. Size bir önerim olacaktı. şu kategoride yüzlerce düzenlenmeye muhtaç madde var. Hazır eliniz değmişken bu maddelerden de birkaç tanesini düzenleyebilirsiniz isterseniz. Dediğim gibi sadece bir öneri benimkisi, yapmak zorunda değilsiniz. Çalışmalarınızın devamı dileğiyle...--Rapsar 23:19, 28 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba,

Evet, şimdilik yani acemilik dönemimde en basit yapabileceğim şeyi yapmaya karar verdim, bunun için 'Rastgele madde' bağlantısına tıklayıp hatalı olan yerler var mı diye tek tek inceliyorum, genelde hatalı olmayan maddeler çıkıyor ve bu benim için bir zaman kaybı. Sizin öneriniz çok daha mantıklı gibi görünüyor, ancak bağlantıya tıkladığımda boş sayfa geliyor nedense, ben mi yanlış yapıyorum acaba? LuCkYGenTr 23:26, 28 Şubat 2011 (UTC)

En iyisini yapıyorsunuz :) Birçok kullanıcı maalesef direk büyük değişikliklerden başlamak istiyor, haliyle hata yapabiliyor. Uyarı yapıldığında ise Vikipedi'den soğuyabiliyor ne yazık ki. Neyse yanlış yeri göstermişim doğrusu burası olacak. Kolaylıklar...--Rapsar 23:30, 28 Şubat 2011 (UTC)

Özel isim olan Vikipedist kelimesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, birkaç maddede rastladığım "vikipedist" kelimesini "Vikipedist" olarak düzelttim ve diğer maddelerde de düzeltmeye devam ediyorum. Az önce, yaptığım bir değişikliği geri aldığını fark ettim. Genel bir durum olduğu için maddenin tartışmasına yazmak yerine mesaj atmayı uygun gördüm. Vikipedi bir ansiklopedi adıdır, yani özel bir isim. Vikipedist de Vikipedi isminden oluşturulan başka bir isimdir, dolayısıyla onun da büyük harfle başlaması gerekiyor. Örneğin; Atatürk isminden oluşturulan Atatürkçü(Atatürkçülük) kelimesi gibi. TDK'nın yazım kılavuzunda bu şekilde geçiyor. Yanlış biliyorsam lütfen haber ver. http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:T%C3%BCrk%C3%A7e_yaz%C4%B1m_kurallar%C4%B1#B.C3.BCy.C3.BCk_Harflerin_Kullan.C4.B1ld.C4.B1.C4.9F.C4.B1_Yerler Madde 17.

LuCkYGenTr 12:24, 4 Mart 2011 (UTC)

herşeyi küçük harfle yazma eğilimim bazen hata yapmama neden olabiliyor. kusura bakmayın, kolay gelsin. --ki bl 13:08, 4 Mart 2011 (UTC)
Tamamdır, değişikliklerini tekrar geri aldım. İyi günler. LuCkYGenTr 13:17, 4 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Lucky,

Teşekkür ederim haber verdiğin için. Şu an kafam pek almayacak bu konunun teknik ayrıntılarını; o yüzden ilk müsait zamanda detaylı olarak incelecek, etkilerini ölçüp biçecek ve gerekirse Hashar ile irtibata geçeceğim.

Sevgiler

Vito Genovese 23:06, 14 Mart 2011 (UTC)

Demir maddesi hk.[kaynağı değiştir]

Selamlar, Demir maddesindeki değişikliği web sitesindeki yoğun reklamdan dolayı geri alıyorsun değil mi? Sadece merakımdan/acemiliğimden soruyorum. --LuCkY İleti 10:00, 21 Mart 2011 (UTC)

Selam. Aynen öyle :)--Rapsar 10:01, 21 Mart 2011 (UTC)
Teşekkürler :)

Bu arada bu konu ile alakalı değil ama, Fenerbahçe Spor Kulübü maddesi hakkında bir yorumun vardı. Bu maddeyi KM veya SM yapmak için bana neler önerebilirsin? --LuCkY İleti 10:19, 21 Mart 2011 (UTC)

Rica ederim. Yorumum mu vardı? Nerede?--Rapsar 10:21, 21 Mart 2011 (UTC)
Burada üstten ikinci değişiklikteki yorum. Yani "Kısmı dz. yapılsa da büyük bir düzenlemeye ihtiyacı var. Taraflı bir dille yazılmış..." --LuCkY İleti 10:30, 21 Mart 2011 (UTC)
Hmm. Evet. Gerçekten aşırı taraflı bir dille yazılmış. Diğer kulüp maddelerimizin de büyük bir kısmı öyle ne yazık ki. En basitinden giriş kısmında Fenerbahçe Futbol Takımı, tarihimizin ilk uluslararası ifadesi geçiyor. Tarihimiz denildiğinde iş bitmiştir zaten. Bu tip kısımların tarafsızlaştırılması gerek...--Rapsar 10:34, 21 Mart 2011 (UTC)
Tamamdır, bu konuya dikkat ederek tekrar elden geçirmeye çalışacağım, teşekkürler. --LuCkY İleti 10:40, 21 Mart 2011 (UTC)

Değişiklik süzgeci[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hazırladığımız süzgeçlere ait değişiklik kayıtları yalnızca hizmetliler tarafından düzenlenebilmekte. Yine de, şu sayfayı inceleyip farklı bir süzgeç önerisinde bulunabilirsiniz. Öneriniz topluluk tarafından uygun görülürse bir hizmetli gerekli uygulamayı yapacaktır. --Superyetkinileti 19:53, 21 Mart 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 12. hafta projesi Yeni madde açma yarışı


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 21:13, 21 Mart 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Merhaba LuCky, Stultiwikia, düzeltmeler hakkında seni önerdi bana. Ben şimdilik havacılık ve hatay ili ile ilgili makalelerde çalışmalar yapıyorum. Bu aralar havaalanları üzerinde çalışıyorum. Önerilerin olursa seve seve uygulamaya çalışacağım. Teşekkürler. Daphne3106 19:22, 22 Mart 2011 (UTC)

Merhaba, aslına bakarsan bu işi belli bir düzen içinde yapmıyorum. Merak ettiğim ve öğrenmek istediğim şeyleri Vikipedi'de okurken rastladığım yazım hatalarını düzeltiyorum, maddeyi sonuna kadar okuduğum için hazır okumuşken düzeltmeleri de yapıyorum. Onun dışında vakit buldukça genel ilgi çeken maddeleri okuyup düzeltmeye çalışıyorum. Sana tavsiye edebileceğim türdeki maddeler örnek olarak şöyle: "Seçkin Maddeler, Kaliteli Maddeler, gezegenler, spor kulüpleri, popüler sanatçılar, şehirler, ülkeler vb. herkes tarafından merak edilen ve sıkça okunan maddeler. --LuCkY İleti 07:48, 23 Mart 2011 (UTC)

Bir maddenin adını nasıl değiştirebilirim acaba? Daphne3106 07:51, 23 Mart 2011 (UTC)

Sağ üstte, araçlardaki "Taşı" ile... --LuCkY İleti 07:56, 23 Mart 2011 (UTC)

Fırtına Bot oylaması[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

İşbu mesaj, Vikipedi:Botlar/Başvurular/Fırtına Bot sayfasında oy kullanmış, görüş bildirmiş tüm kullanıcılara gönderilen ortak bir metindir.

Köy çeşmesindeki bot tartışması sonuçlanana dek askıya alınan oylama, tartışma sonucunda uygulamanın topluluk tarafından kabul edilmesi üzerine tekrar başlatılmıştır.

Bahsi geçen oylama, botun operatörü olan Khutuck'ün bir operatör olarak yetkinliğini konu almalı ve maddelerin içeriği ile ilgili tartışmalar, Khutuck'un bunun için yapacağı madde serisi başvurularının alt sayfalarında gündeme getirilmelidir. Zira her madde serisi için ayrı ayrı topluluk onayı istenecektir.

Oylamanın askıya alınması öncesinde ilgili oylama sayfasında hem bot kullanarak madde oluşturulup oluşturulmaması hususu hem de maddelerden beklenenler tartışılmıştır, ancak bu oylamanın tek konusu olması gereken Khutuck'ün yeterliliği hususunda bir teatiye gidilmemiştir. Bu nedenle oylama katılımcılarından oy ve görüşlerini tekrar gözden geçirerek oylamanın asıl konusuna odaklanmaya gayret etmeleri rica olunur.

Vito Genovese 15:44, 28 Mart 2011 (UTC)

tam_isim hakkında tekrar[kaynağı değiştir]

selam,

bu hata sadece Fenerbahçe nin sayfasında değil GS nin sayfalarında da gözüküyor, yani yapılması gereken teknik bir düzeltme. sanırım kendimi ifade edebilmişimdir.

Bu, şablonda yapılmış bir vandalizmdi ve düzeltildi, artık diğer kulüp maddelerinde de düzgün görüntüleniyor, tekrar kontrol edebilirsiniz. LuCkY ileti 15:33, 31 Mart 2011 (UTC)


merhahba, GS nin sayfasında da gözüküyor sanırım, sorun genel olduğunda ve küfür Fenerbahçenin sayfasında gözükmesini istemediğimizden dolayı biz tam_isim kısmını kaldırma gereki duyduk geçici olarka, sorun düzelince bu değişikliğe gerek kalmamıştır. teşekkür ederiz - SERBULENTARSLAN-

Onaylarken..[kaynağı değiştir]

Selamlar. Sürüm onaylarken bazı bilgilerin çıkarılmasına ve değiştirilmesine rağmen onayladığınız bir madde farkettim de ondan bir mesaj atma ihtiyacı duydum. Buradaki değişiklikleri onaylamışsınız. Aslında 2 değişiklik var ama ikisi de sizin tarafınızdan onaylanmış. Birinde kaynaklı bilgi değiştirilmiş ve verilen kaynakta sanki o şekilde yazıyormuş yanılgısına neden olmuş -her halükarda kaynak verilişi bozulmadan eklenmesi gerekir o Kilis yakınında ifadesinin- diğer değişiklik ise daha fena. Direkt içerik silinmiş. Sürüm onaylarken daha dikkatli olmanızı rica ediyorum. Kaynak verilerinin bozulup bozulmadığından telif haklarına kadar ayrıntılı inceleme yapıp o şekilde onaylarsanız sürümleri daha effektif olacaktır. Saygılarımla, iyi vikiler--Merube 89msj 21:28, 31 Mart 2011 (UTC)

Merhaba, bildiğim kadarıyla (yanılıyorsam lütfen uyarın) editörler, inceleyicilerden farklı olarak sadece "genel vandalizmi" önlemekle görevliler. Yani inceleyiciler gibi yapılan değişikliğin doğruluğunu araştırmaları gerekmiyor (tercihen araştırırlarsa tabii ki daha iyi), editörlüğe başvurmadan önce Vito-Genovese bana bu şekilde söylemişti.

Maddede yaptığım ilk onayda (Pargalı İbrahim Paşa) herhangi bir vandalizm görmedim (kendi görüşüme göre), hatta bir "iddia" olduğu için (2. eşinin Pargalı İbrahim Paşa olduğu bazı kaynaklarda iddia edilse de bu bilgi tartışmalıdır.) kaynaksız bir yorum olarak değerlendirdim ve bu yüzden içeriğin silinmesini doğru bularak sürümü onayladım. İkinci onayda ise (Halep/Kilis), Mercidabık'ın nerede olduğunu kişisel olarak merak edip araştırdım ve yapılan anonim değişiklikteki gibi Kilis'te olduğunu gördüm. Hatta Kilis'te Mercidabık hakkında bir ilkokul, mahalle ve cadde olduğunu da gördüm. Buna istinaden yine herhangi bir vandalizm görmediğim değişikliği onayladım. Kaynağı olan bir yazıdaki küçük bir değişikliği (hatta iyi niyetli bir geliştirme: Halep yakınlarında demek yerine daha belirgin bir yer vermek) pek umursamadım. Böyle bir durumda ne yapmam gerektiğini söylerseniz bir sonraki işlemlerde buna dikkat edeceğim. Ayrıca -her halükarda kaynak verilişi bozulmadan eklenmesi gerekir o Kilis yakınında ifadesinin- demişsiniz, bunu teknik olarak nasıl yapabilirim, bir örneği var mıdır? Zaman ayırıp uyardığınız için teşekkür ederim. Sevgiler... LuCkY ileti 23:14, 31 Mart 2011 (UTC)

Madde adında küçük harf ile başlama[kaynağı değiştir]

Bu soruna bakabildin mi acaba? Madde adı halen IPhone şeklinde duruyor da... LuCkY ileti 14:38, 8 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Lucky,
Unutmuştum valla, iyi oldu hatırlattığın, sağolasın.
Yalnız şu anki durum sorunun çözülmüş hali değil miydi zaten, ben mi bir şey kaçırdım? Maddenin IPhone adında olması değil miydi istenen? Zira küçük i ile başlayamayacağına ve onun büyüğü İ de uygunsuz olduğuna göre? Kesin kaçıyorum bir şey ama...
Vito Genovese 14:56, 8 Nisan 2011 (UTC)
Konu madde adı (bağlantıdaki ismi) değil, maddenin başlığı. Maddenin adı IPhone zaten, başlığı ise iPhone şeklinde olması gerekiyor. Örneğin şuradaki gibi. Bunu yapmak için maddeye {{Küçük harf}} şablonu ekleniyor. Ancak i ile başlayan maddelerde bu başlık maalesef çalışmıyor. Ashar adlı kullanıcı gelen bu bug raporuna göre şurada bir düzeltme yaptığını söyledi, bunun uygulanması kaldı sadece. Ben biraz uğraştım ama işin içinden çıkamadım, tecrübeli birinin bakması gerekiyor. LuCkY ileti 18:09, 8 Nisan 2011 (UTC)
Tamamdır, bu hafta sonu opsiyonum olacak biraz. Mutlaka bakacağım, şimdi günün yorgunluğuyla çorba etmeyeyim olayı :)
Sevgiler
Vito Genovese 20:35, 8 Nisan 2011 (UTC)

Vikiversite hk.[kaynağı değiştir]

Selam Lucky, Vito da tavsiye etti, Beta Türkçe Vikiversite için gönüllü kullanıcı arayışındayız. Beta Vikiversite için 6 - 7 gönüllü kullanıcı bulursak, çalışmalar başlayacak ve hayırlısıyla Vikiversite'miz açılacak. Zamanla da katılımı, görüntülemesi vs. artacaktır. Bize düşen, yeni fidanı dikmek. Katılım halinde Türkçe Dil Bilgisi, bilgisayar tekniği vs. hakkında ders - kurs verebileceğini düşünüyorum. Umarım vaktin vardır ve kabul edersin. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:57, 9 Nisan 2011 (UTC)

Selam Bermanya, beni bu iş için uygun bulup yardım istediğin için teşekkür ederim, ancak mevcut kısıtlı zaman durumum nedeniyle Vikiversite için zaman ayırabileceğimi hiç sanmıyorum. Eğer ki ileride boş zamanım olursa seve seve yardım etmeye çalışırım, şimdilik üzgünüm :( Selamlar. LuCkY ileti 07:52, 11 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Lucky,

Devriyelik tamamdır. iPhone olayını da unutmadım bu sefer ama vakit sıkıntım var biraz. Yapılacak işler listemde, merak etmeyesin.

Sevgiler

Vito Genovese 12:22, 12 Nisan 2011 (UTC)


Herhangi bir araç yok. Doğrudan VP:SDD sayfasında yazan YeniSayfalar gibi özel sayfalardan kontrol gerçekleştirebilirsin. Alternatif olarak Son Değişikliklerde Editörlük nedeniyle Devriyeliğin devre dışı kaldığı Madde, Şablon ve Dosya ad alanları haricindeki ad alanlarındaki yanında ünlem uyarısı veren değişiklikleri açıp yine "kontrol edilmiş olarak işaretle" seçeneğiyle kontrolünü gerçekleştirebilirsin.

Vito Genovese 13:52, 12 Nisan 2011 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Merhaba Lucky,

Aslına bakarsan ben senin kullanıcı adını Lucky yaparken çok doğru bir iş yapmış sayılmam. En.wiki'de SUL çakışması yaratacak ad değişikliklerine onay vermiyorlar ve benim de öyle yapmam gerekirdi. Şuradan da görebileceğin üzere; bu isim Macarca Vikipedi'den bir kullanıcının aslında.

Normalde birkaç tane farklı vikide aynı kullanıcı adını toplarsan (e-posta adresinin aynı olmasından falan anlar sistem aynı kişi olduğunu) o zaman SUL hesabın etkinleştirilir hesap birleştirme seçeneği seçildikten sonra. Ama Macarca Vikipedi'deki kullanıcı hesapları kontrol ediyorken ve SUL hesabı varken senin bu kullanıcı adlarına el koydurman biraz zor olacak.

Seni tatmin eden başka bir kullanıcı adı varsa sana temiz, hiçbir çakışma yaratmayacak bir kullanıcı adı tayin edelim derim. Hatamızı da telafi etmiş oluruz böylelikle.

Hani hata diyorum ama, ELKOY sürecini getirmek istediğim nokta itibarıyla hata diyorum. Yoksa mevcut uygulamalar itibarıyla doğru bir işlemdi. Ama vakit bulabilirsem değiştireceğim sürecin alacağı hal itibarıyla uygunsuz hale gelecek.

Yeni isim tüm projelerde sıkıntısız faaliyet göstermeni sağlayıp rahatlık sağlayacaktır kanımca sana. Bir düşün, ona göre konuşalım.

Sevgiler

Vito Genovese 20:00, 13 Nisan 2011 (UTC)


Misal senin adınla ilgili işlemi yaparken "Lucky" adlı hesabı kenara çekmiş ve "LuCkY" hesabına taşımıştık eski hesabını. "Lucky" diye bir hesap varken "LuCkY" hesabının kullanımına izin vermiyordu sistem çok yakın olduğu için. Hatta IRC'de konuşurken senden test etmeni istemiştim bu durumu ve sen de test ederek yapılamadığını görmüştün diye hatırlıyorum.

Diğer vikilerdeki kullanımları ve çakışmaları detaylı incelemek isterim daha fazla söz söylemeden önce, şu anda da zaman darlığı yaşıyorum mesleki yoğunluktan dolayı. Ama şunu söyleyebilirim:

Seçeceğin ad ne olursa olsun başka bir vikide varsa, onun sana bir noktada sorun çıkartması kuvvetle muhtemel. O yüzden L-U-C-K-Y harflerinden ibaret olmayan başka bir alternatifle çok daha rahat çalışma imkanı bulabilirsin derim. Çünkü sen LUCKY olarak gidersin bir vikiye, bizde Lucky var, çok yakın derler, kaydetmezler seni. Diğer iki adın kullanıldığı yerlerde sorun yaşayabilirsin yani.

İlk fırsatta (muhtemelen bu gece) bu isimlerin ne zaman alındığını, kimin SUL kimin rastgele olduğunu bir inceleyelim, ondan sonra oradan hareketle ne yapabileceğimize bir bakalım.

Sevgiler

Vito Genovese 12:13, 14 Nisan 2011 (UTC)


Sen kendi işini kendin görmüşsün zaten :)

Aklıma tek bir olası sorun geliyor: O da homewiki olarak Türkçe Vikipedi'nin gözükmeyecek oluşu. SUL arayüzünde yani... Ana vikinde faaliyetin olmaması biraz garip olacak ama seni rahatsız etmiyorsa problem de yok demektir. Sorun görmüyorsan, başka kullanıcı adı da istemiyorsan, yap ELKOY başvurusunu, mesaj bırakma aşamasını falan da atla, halledeyim ben gerisini.

Vito Genovese 23:51, 14 Nisan 2011 (UTC)


İşlem tamam.

Biraz uğraştırdı çakışmalar ama halloldu. Şu an SUL aracında Tr.wiki "unattached" gözüküyor ama hesap birleştirme olayına bir daha tıklarsan düzelecektir. İşin güzel yanı en eski tarihli hesap Tr.wiki olduğu için home wiki olarak göstermeye başlamış nedense. Demek ki yalnızca tarihe bakıyor bu olay.

Vito Genovese 08:55, 15 Nisan 2011 (UTC)


Yok canım, bug söz konusu değil. İstismarı önleme amaçlı bir tedbir söz konusu ve bir şekilde çözüldü ya, önemli olan o.

Vito Genovese 09:51, 15 Nisan 2011 (UTC)

merhaba LuCKY ben Alex de Souza sayfasını 3 yıldır maç maç takip edip düzelmekteyim yazım hatalarını düzelterek gerçek olan bilgileri yazıyorum. mesela düzeltiyorum ama oynadıgı mac sayısı 212 gol 121 yazıyo şu anda ama oyuncunun maç sayısı 206'dır ben tamamen gerçek bilgileri geçirmekteyim dediğim gibi 3-4 yıldır maç maç takipteyim ve şu durumda olması sıfırdan benim tarafımdan yapılmıştır. söylemek istedim saygılar ....Yeşil

Merhaba Yeşil, Alex de Souza maddesi hakkındaki çabanın farkındayım ve bir Fenerbahçeli olarak seni takdir ediyorum, ancak yaptığın değişikliklerde maç sayıları ve golleri gibi bilgileri yazarken farkında olmadan maddeyi birkaç ay önceki sürüme geri getiriyorsun, buna birkaç defa şahit oldum. Maddeye bir ekleme yaparken, sadece eklemek istediğin bölümü eklediğinden ve diğer bölümleri bozmadığından emin olmanı rica ediyorum, örneğin son yaptığın değişikliklerde olduğu gibi. Ayrıca eğer mümkünse maç sayıları ve golleri veya herhangi bir bilgiyi yazarken yararlandığın bir kaynak varsa onları da kaynakça bölümü ekleyebilir misin? Böylece maddeyi okuyan insanlar bilgilerin güvenirliğine daha çok itimat edebilirler. Kolaylıklar dilerim.

LuCkY ileti 00:15, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Onaylarken..[kaynağı değiştir]

Selamlar. Sürüm onaylarken bazı bilgilerin çıkarılmasına ve değiştirilmesine rağmen onayladığınız bir madde farkettim de ondan bir mesaj atma ihtiyacı duydum. Buradaki değişiklikleri onaylamışsınız. Aslında 2 değişiklik var ama ikisi de sizin tarafınızdan onaylanmış. Birinde kaynaklı bilgi değiştirilmiş ve verilen kaynakta sanki o şekilde yazıyormuş yanılgısına neden olmuş -her halükarda kaynak verilişi bozulmadan eklenmesi gerekir o Kilis yakınında ifadesinin- diğer değişiklik ise daha fena. Direkt içerik silinmiş. Sürüm onaylarken daha dikkatli olmanızı rica ediyorum. Kaynak verilerinin bozulup bozulmadığından telif haklarına kadar ayrıntılı inceleme yapıp o şekilde onaylarsanız sürümleri daha effektif olacaktır. Saygılarımla, iyi vikiler--Merube 89msj 21:28, 31 Mart 2011 (UTC)

Merhaba, bildiğim kadarıyla (yanılıyorsam lütfen uyarın) editörler, inceleyicilerden farklı olarak sadece "genel vandalizmi" önlemekle görevliler. Yani inceleyiciler gibi yapılan değişikliğin doğruluğunu araştırmaları gerekmiyor (tercihen araştırırlarsa tabii ki daha iyi), editörlüğe başvurmadan önce Vito-Genovese bana bu şekilde söylemişti.

Maddede yaptığım ilk onayda (Pargalı İbrahim Paşa) herhangi bir vandalizm görmedim (kendi görüşüme göre), hatta bir "iddia" olduğu için (2. eşininPargalı İbrahim Paşa olduğu bazı kaynaklarda iddia edilse de bu bilgi tartışmalıdır.) kaynaksız bir yorum olarak değerlendirdim ve bu yüzden içeriğin silinmesini doğru bularak sürümü onayladım. İkinci onayda ise (Halep/Kilis), Mercidabık'ın nerede olduğunu kişisel olarak merak edip araştırdım ve yapılan anonim değişiklikteki gibi Kilis'te olduğunu gördüm. Hatta Kilis'te Mercidabık hakkında bir ilkokul, mahalle ve cadde olduğunu da gördüm. Buna istinaden yine herhangi bir vandalizm görmediğim değişikliği onayladım. Kaynağı olan bir yazıdaki küçük bir değişikliği (hatta iyi niyetli bir geliştirme: Halep yakınlarında demek yerine daha belirgin bir yer vermek) pek umursamadım. Böyle bir durumda ne yapmam gerektiğini söylerseniz bir sonraki işlemlerde buna dikkat edeceğim. Ayrıca-her halükarda kaynak verilişi bozulmadan eklenmesi gerekir o Kilis yakınında ifadesinin- demişsiniz, bunu teknik olarak nasıl yapabilirim, bir örneği var mıdır? Zaman ayırıp uyardığınız için teşekkür ederim. Sevgiler... LuCkY ileti 23:12, 31 Mart 2011 (UTC)

Merhabalar tekrar. Öncelikle hayli geç cevabım için kusuruma bakmamanızı rica ediyorum. Zira bu aralar neredeyse hiç vikileyemiyorum. Tekrar tekrar kusura bakmayın. Ayrıca mesajıma güzel tavrınıza teşekkür ederek başlamak isterim. Böyle yapıcı bir şekilde yaklaştığınız için ne kadar teşekkür etsem az. Konumuza dönersek, vandalizm ve telifli içerikleri kontrol etmek birincil öneme sahip olsa da, önceki mesajımda bahsettiğim hususlara dikkat edilmesi de önem arz etmekte. Şimdi, örneklerle açıklamanın daha kolay olacağını düşündüğüm için, tamamen uydurma bir senaryo üzerinden gideceğim müsadenizle. Mesela ben X kaynağından bir bilgi ekledim ve o kaynakta Ankara'da bir savaş yapıldığını yapıldığı yazılmakta. Ancak bir de Y kaynağı var ve orada aynı savaşın Antalya'da yapıldığı yazılıyor. Şimdi mevcut maddedeki yazı "Ankara'da<ref>X kaynağı</ref>" şeklinde, bu içerik daha sonra kaynak eklenmeden, kaynak yeri değiştirilmeden eklendiğinde "Antalya'da<ref>X kaynağı</ref>" şeklinde bir içeriğe sahip oluyoruz. Yani sanki X kaynağı Antalya'da olduğunu iddia ediyormuş gibi bir durum oluyor ve kaynak göstermede ciddi bir hata yapmış oluyoruz. Kaynak gösterilen içerik ile alakasız bir metnimiz oluyor ki bu doğrulanabilirlik gibi bilimum olmazsa olmaz viki kuralını çiğnemekte. Oysa o içerik "bazı kaynaklara göre Ankara'da<ref>X kaynağı</ref>, bazı kaynaklara göre ise Antalya'da<ref>Y kaynağı</ref>" denilerek eklense hem mevcut kaynaklandırma tarif edilmemiş, hem de içerik geliştirilmiş olur. Umarım yeterince açıklayabilmişimdir durumu. Aklınıza takılan yerler olursa lütfen sorunuz, elimden geldiğince her zaman seve seve yardımcı olmaya çalışırım. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj16:27, 22 Mayıs 2011 (UTC)
Bu arada, Pargalı ile ilgili bilgilerin kaynağı paragraf sonunda yani notlar kısmına denk geliyor. Pargalı'nın hiçbir zaman damat olmadığını iddia edenlerden biri Uzunçarşılı'dır mesela. Ancak haklısınız o kısmın kaynaklandırması tekrar baktığımda biraz sorunlu. O kısmın kaynaklandırmasını daha açık şekilde yapmak lazım en kısa zamanda. --Merube 89msj 16:30, 22 Mayıs 2011 (UTC)


İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 31. hafta projesi 2009 senesinin ilk 6 ayının maddelerini düzenleme olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabeteortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler!------Duke ϡ»» ileti ^^ 12:33, 5 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Editörlük başvurusu[kaynağı değiştir]

Bahse konu benim hakkımdaki çekinceleriniz sizinde belirttiğiniz üzere viki politikalarına olan acemiliğimden kaynaklanıyor.Uyarılarınızı dikkate alacağımı belirtir saygılarımı sunarım.Bu imzasız yazı İtfaiyeci (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 00:59, 10 Ağustos 2011 (UTC)

İmlâ kuralı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Yabancı sözcüklere gelen çekim ekleri, sözcüğün okunuşuna göre mi yoksa yazılışına göre mi eklenir? Washington'un kullanımı mı doğrudur yoksa Washington'ın?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:56, 22 Ağustos 2011 (UTC)

Selam, her ikisi de yanlış. Doğrusu Vaşington'un. Çünkü bu yer adının Türkçe bir kullanımı mevcut. Türkçe kullanımları mevcut olan yabancı sözcükler Türkçe kullanımları ile kullanılırlar. Türkçe kullanımının olup olmadığının emin olunmadığı durumlarda ise okunuşuna göre yazılırlar. Yani Washington'ın kullanılabilir. LuCkY ileti 09:58, 22 Ağustos 2011 (UTC)
Örneğe takılma :) George Washington için ne olacak?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:06, 22 Ağustos 2011 (UTC)
Özel isimlerde Türkçe kullanım olmaz, olduğu gibi yazılır. Bu nedenle George Washington'ın olur, yani okunduğu gibi. Örneğin; Michael Jackson'ın, Renault'yu (Renoyu). LuCkY ileti 10:17, 22 Ağustos 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili LuCKY/Arşiv,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 19:52, 4 Ekim 2011 (UTC)

Merhabalar. Amsterdam maddesindeki Nüfus bölümüne eklediğim azınlık kültürlerine uygulanan baskıları kaldırmışsınız. Nüfus yapısı (demografi) yalnızca kişisayısı değildir. Kültürel özellikleri de kapsar. Her durumda silmek yerine uygun başlık açıp bu gibi bilgileri korumak daha uygun olurdu. Saygılar. SAK

Merhaba, yaptığınız katkı o bölüme uygun değildi, bu nedenle revizyonu onaylamadım. Bu katkınızın taraflı olduğunu düşündüğüm için herhangi bir düzeltmeye gitmedim, bu bana göre daha çok bir politik yazı. Yazdığınız yazının doğru olduğunu savunuyorsanız lütfen bunu kaynaklandırın, aksi taktirde kendi yorumunuzmuş gibi gözükecektir. Birkaç değişiklik daha yaptığınızı görüyorum ve bunlara müdahale etmiyorum, başka bir editörün yaptığınız değişiklikleri incelemesini bekleyeceğim.LuCkY ileti 07:23, 20 Ekim 2011 (UTC)
Değişikliği "çok politik" olarak nitelemenizi ilginç buldum ve yadırgadım. Sanki politika kötü ve olmayan birşeymiş gibi. Toplumsal yaşamın olduğu yerde politika vardır ve gereklidir. Amsterdam kentinde de var ve bunun bu maddeye yansıtılması kadar doğal birşey olamaz. Yoksa içerik ek "Dünyada görülebilecek en ilginç kentlerden biridir" gibi desteksiz nitelemelerle dolu turist rehberine döner. Politikliği yanlılıkla karıştırmayalım. Kaynakça konusunda haklısınız. Eklendi. Selamlar.

Kullanıcı:SAK

Tekrar merhaba. Yazımda "çok politik" şeklinde bir ifade geçmiyor. Belirttiğim ifade; nüfustan daha fazla politik olması. Yani bir üstünlük ifadesi, çokluk değil. Bu tür yazılar burada sıklıkla yazılıyor, yani kişiler kendi görüşlerini kendi yorumlarını yazıyorlar. Bu nedenle kaynaklandırmanızı rica ettim. Kaynaklandırdığınıza göre de bunun sizin yorumunuz olmadığı ortaya çıktı. Buna benzer tartışmalı veya düşünce farklılığı olabilecek yazıların kaynaklandırılması yapılacak en iyi şeydir. Bunu yaptığınıza göre de ortada bir sorun kalmadı bence.LuCkY ileti 08:41, 20 Ekim 2011 (UTC)

Dış bağlantılar.[kaynağı değiştir]

Merhaba, gördüğüm kadarıyla birçok futbolcu ve teknik direktör maddesinin dış bağlantılar bölümüne mackolik.com'un bağlantılarını ekliyorsun. Bir tanesinden bunu silmiştim ancak tekrar eklemişsin. Her tarafının reklam dolu olan, çocuklara kötü örnek teşkil edebilecek bahis reklamları yapan ve amacı genel olarak bahisçilere hizmet etmek olan bir siteyi Vikipedi'nin dış bağlantılarına eklemeyi neden uygun gördüğünü merak ediyorum. Dış bağlantılar bölümüne eklenecek sitelerin mümkün olduğunca az reklam içeriyor olması gerekmez mi? Bildiğim kadarıyla bu konuya diğer vikilerde oldukça dikkat ediliyor. Yanlış biliyorsam lütfen uyar. LuCkY ileti 19:41, 18 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba,
Simdi Türk futbolu hakkinda maddeler acmak istendigin zaman kaynak bulma sikintisi en önde gelen noktalardan birisi. 1990'dan sonraki sezonlar tff'nin bilgi bankasinda kayitli, ama 1990'dan önceki sezonlari gösteren hemen hemen hicbir kaynak yok!!!!!! Hata benim bildigim bir mackolik var bidesu site var, bunun disinda hicbir kaynak olarak kullanacagimiz site yok!! Bu nokta cok önemli! Türk futbol tarihi cok cok kötü arastirilmi ve yazilmis. Mackolik sitesi hemen hemen her futbolcu icin 1990 den öncesi olsa bile profil sunuyor! Bu sebepten bu siteyi kaynak olarak kullaniyorum.
Sitenin etik anlamda uygun olup olmadigina gelince. Ben senin bu mesajindan sonra mackolik sitesine biraz dikkatle baktim ve mackolikde bariz bir uygunsuzluk gösteren bir unsur görmedim. Öteki bilinen ajansspor.com, fotomac.com.tr gibi türk gazete sitelirinden bir fark göremedim. Ayrica benim maddelerde verdigim dis baglantili linkleri direkt bilgi bankasindaki oyuncu profiline yönlendiriyor yani mackolik anan maddesine girmiyor bile. Ordada hatta cok daha az reklam icerig var.
Avrupayla kiyasa gelince. Orada böyle konular cok daha kompleksiz görülüyor. Almanya'nin en iyi futbol dergisi Kicker bile bazen bahis reklami sunuyor. Sport1.de'de öyle.
Bu söyledigim sebeplerden dolayi mackolik sitesini kullanmaktan hicbir sakinca görmüyorum. Senden ricam benim yaptigim linkleri silmemen. Ben simdiye vikipedi'de 1000'e yakin futbolcu maddesi actim bir o kadarda sablon ve kategori. Türk futbol tarihinin en azindan vikipedidde kayda gecmesi icin caba sarfediyoruz. Yani burada amme hizmeti icin birseyler yapamaya calisiyoruz. Sende burada olumlu seyler yapmak istiyorsan madde ac! En önemli sey bu.
Hayirli vikiler--Xberger 08:24, 19 Kasım 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili LuCKY/Arşiv,

Vikipedistleri biraraya getirmek ve başta Vikipedi olmak üzere Türkçe Wikimedia projelerini tanıtmak amacıyla bir buluşma yapılması planlıyor.

Sizin de buluşmada aramızda olmanız bizleri memnun edecektir. Konu ile ilgili tüm gelişmeler için lütfen proje sayfasını takip ediniz.


Buluşmanın tarihi ve saati:

26 Kasım 2011 Cumartesi - 15:00

Buluşmanın yapılacağı yer:

Taksim, Beyoğlu, İstanbul, Katılımcı sayısına göre organizasyon mekanı belirlenecektir.


Buluşmada sizi de görebilmek ümidiyle...


Hizmetlilik oylamamda verdiğiniz destek için teşekkür eder, değerli katkılarınızın devamını dilerim.---- Akhilleus ileti 16:24, 25 Aralık 2011 (UTC)

Rica ederim, kolay gelsin. --yabancım 23:58, 10 Ocak 2012 (UTC)

miroslav stoch sayfası[kaynağı değiştir]

miroslav stoch sayfasında yaptıgım degisikligi kabul etmemişsiniz bunun nedeni nedir hiç deilse fenerbahçeyle ilgili bi yazı yazın 2 senedir fenerbahçede ama hiç bir bilgi verilmemiş Bu imzasız yazı Climper (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, yazdığınız yazı maalesef ansiklopedi ve Vikipedi formatına pek uygun değildi. İçeriği oldukça taraflı. Örneğin "son golünü ise fenerbahçenin kayserisporu 4-0 yendigi maçta atmıştır" cümlesi bu maddede ne kadar kalır? Bir sonraki maçta gol atana kadar... Ayrıca yazdığınız son cümle de herkesçe genel kabul edilebilecek bir şey değil. Sevme kavramı görecelidir. Dil bilgisi kurallarına da hiç dikkat etmemişsiniz. Yazınızı elden geçirip bunlara dikkat ederseniz maddede kalmaması için hiçbir sebep yok. Ayrıca kullanıcılara mesaj yazdıktan sonra sonuna dört adet tilde ~~~~ ekleyerek imzalarsanız mesaj takibi açısından yararlı olur. Teşekkürler.LuCkY ileti 19:45, 26 Ocak 2012 (UTC)

Peki ben yanlış yazmışmdır son golü dediginiz cümle gol atana kadar çok dogru bi kavram sevme konusu yanlıs sizde bi fenerlisiniz bu sayfayı düzenlemede yardım ederseniz sevinirim Climper 20:51, 26 Ocak 2012 (UTC)

Tekrar merhaba, maddenin İngilizce sürümünden Fenerbahçe bölümünü tercüme edip maddeye ekledim, çok uzun değil ama başlangıç için yeterli. Siz de bu bölümü geliştirebilirsiniz. Ancak örnekteki gibi kaynağı olan bilgiler eklerseniz çok daha iyi olur. Kolay gelsin.LuCkY ileti 08:39, 27 Ocak 2012 (UTC)

Detay şablonu ondalık sayı ayrımı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu şablondaki oran bölümünde ondalık sayı ayrımı nokta ile yapılmış. Türkiye'deki kullanıma göre virgül ile yapılması gerekiyor. Ben işin içinden çıkamadım, sayfa geçmişinde seni gördüm ve yapabileceğini düşündüm. Düzeltebilir misin acaba? LuCkY ileti14:46, 9 Şubat 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 18:25, 9 Şubat 2012 (UTC)

Teşekkürler. LuCkY ileti 18:29, 9 Şubat 2012 (UTC)

Mesaj arşivi.[kaynağı değiştir]

Merhaba, şurada olduğu gibi mesaj sayfasından arşivi çıkarmak(veya başka bir deyişle sayfayı temizlemek) doğru mudur? En son mesaj size ait olduğu için size sormayı uygun buldum.LuCkY ileti 03:01, 12 Şubat 2012 (UTC)

Sayfaların boşaltılmaması, arşivlerinin tutulması tercih edilir ama mutlak zorunluluk değildir. Ayrıca mesaj arşivi linklerini çıkarmak da sayfayı temizlemek değildir, arşivlere link verilmesi de tercih edilir/önerilir ama zorunlu değildir aynı şekilde. Kaldı ki kullanıcı emekli olduğunu belirttiği için, sayfayı o hale getirmiş. Sonuç olarak hakkı olan bir değişiklik, kullanıcının tercihidir, doğru ve yanlış demek uygun değil bu duruma. Açıklık getirebilmişimdir umarım. Saygılarımla --Merube 89msj 23:58, 12 Şubat 2012 (UTC)
Evet yeterince açıklık geldi teşekkürler. Ben bir yerde arşiv tutmanın zorunlu olduğunu okudum diye hatırlıyordum. Bir bürokratın da yanlış bir şey yapacağına ihtimal vermedim ve kafam karıştı. Bu yüzden bilen birine danışayım dedim, teşekkürler tekrar.LuCkY ileti 22:05, 13 Şubat 2012 (UTC)
Yardımcı olabildiğime çok sevindim. İyi akşamlar dilerim, sevgiler--Merube 89msj 22:21, 13 Şubat 2012 (UTC)

LuCKY/Arşiv,
Please see en:WP:FU [1],2 Thank you! Doctorchild 20:48, 18 Şubat 2012 (UTC)

Yeni kullanıcı hoş geldiniz şablonu.[kaynağı değiştir]

Selamlar. Seni şu anda çevrimiçi gördüğüm için senden yardım alayım dedim. Dünkü konferansta fark etmiştim, yeni bir kullanıcı hesabı oluşturulduğunda sistem otomatik olarak bir hoş geldiniz mesajı veriyor. Bu mesajın başlığında ve içeriğinde "hoş geldiniz" cümlesi birleşik yazılmış. Biraz kurcaladım ama nerede olduğunu bulamadım. Bir göz atmak ister miydin? LuCkY ileti 09:28, 27 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar. O konu hakkında bir bilgim yok maalesef...--вяí¢αи76ileti 09:32, 27 Şubat 2012 (UTC)
Emperyan nerede olduğunu buldu, ancak hizmetli yetkisi gerekiyor. Şuradaymış.Düzeltebilir misin lütfen? LuCkY ileti 11:44, 27 Şubat 2012 (UTC)
Kusura bakma taksit taksit oldu ama düzeltilmesi gereken birkaç yer daha fark ettim. "Vikipediye", "Vikipediyi", "Vikipedide" kelimeleri. Ayrıca "Beş temel taş, imza kullanımı, Cesur ol, Engelleme politikası, oy kullanımı" bölümünde bazıları büyük harfle bazıları ise küçük harfe başlamış. Hepsinin eşit olması daha iyi olur. LuCkY ileti 11:54, 27 Şubat 2012 (UTC)

Gerekli değişiklikleri yaptım. Dikkatiniz için teşekkürler, iyi vikiler. --Superyetkinileti 18:22, 28 Şubat 2012 (UTC)

Yanlışlık mı var acaba?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Superyetkin'in bürokratlık başvurusunda yaptığın değişiklikte ayrıca Yabancı'nın yazdığı bir bölümü sildiğini gördüm. Göründüğü kadarıyla yanlışlıkla yaptın. Farkında değilsen bilgin olmasını istedim. Kolay gelsin.LuCkY ileti 13:08, 1 Mart 2012 (UTC)

elbette yanlışlık, nasıl olduğu hakkında da bir fikrim yok. herhalde seçili kaldı o kısım kendiliğinden. haber verdiğiniz için teşekkürler. --ki bl 14:05, 1 Mart 2012 (UTC)


Ufak bir sayfa taşıması.[kaynağı değiştir]

Merhaba Reality. Şusayfanınşu sayfaya taşınması gerekiyor, ancak taşıma koruması mevcut. İlgilenebilir misin? LuCkY ileti 08:34, 9 Mart 2012 (UTC)

  • Selam Lucky. Linkini verdiğin sayfada taşıma koruması yok. Daha doğrusu kategorilerde taşıma koruması olmaz çünkü kategoriler maddeler ya da şablonlar gibi taşınamamakta. O kategorinin adını değiştirmek için VP:KT'ye başvurman gerekiyor.Rapsar'a bu konuda danışabilirsin oldukça bilgi sahibidir KT konusunda. Kolay gelsin.--Reality (tartışma) 12:06, 10 Mart 2012 (UTC)
Verdiğin sayfanın ilk adımlar bölümündeki 3 numaralı maddede şöyle yazıyor: Belirgin imla, yazım veya noktalama işareti hataları içeren kategorilerin, burada tartışmadan taşınması daha uygundur. Yani burada değiştirilecek olan sadece ^ işareti olduğu için herhangi bir başvuruya gerek olmadığını düşünüyorum. İllaki gerek var diyorsan tabii ki başvuru yaparım.LuCkY ileti 15:32, 10 Mart 2012 (UTC)
Hemen fikrimi belirteyim burada, tartışma yapılıp vakit kaybına gerek olmaması için konulmuş bir kuraldı o. Tam da bunun gibi durumlar için geçerlidir :) Tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum şahsen.--RapsarEfendim? 15:35, 10 Mart 2012 (UTC)
Selamlar. Dosya silinmiş gördüğüm kadarıyla. Eldarion 11:06, 12 Mart 2012 (UTC)
Evet. Onun yerine başka bir dosya yüklediğim için silinmesini talep ettim daha sonradan. Kolay gelsin.LuCkY ileti20:15, 12 Mart 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset[kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~Cano 58ileti 08:41, 25 Haziran 2012 (UTC)

Selamlar. Şuraya bakıp, görüşünü paylaşabilir misin mümkünse?--RapsarEfendim? 10:14, 3 Temmuz 2012 (UTC)

  • Benim düşüncem ayrılması yönünde. Çünkü bu bir kısaltma. Türk Hava Yolları'nın tam adı Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığıdır. Örneğin Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. Turkcellin, Turkcellde gibi kullanımlar firmanın adının daha önce hiç görmeyenler tarafından yanlış anlaşılmasına neden olabilir. Halbuki Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketininkullanımında bir sorun olmaz, sondaki şirket kelimesi herkes tarafından bilinen bir kelimedir. Kurumunun, ortaklığının, bakanlığının, üniversitesinin, başkanlığının gibi kelimelerin kesme işaretsiz kullanımında bir sorun olmaz. Özetle yanlış anlaşılmalara neden olabileceğinden kısaltmalarda kesme işaretinin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Bu yorumu TDK'nin kurallarına istinaden yapıyorum. LuCkY ileti 11:05, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Hmm. Mantıklı gözüktü.--RapsarEfendim? 11:07, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Lucky, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, uygun bir zamanınızda irc'de olabilirseniz çok sevinirim, iyi çalışmalar--taysin (mesaj) 18:08, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Taysin, yeni taşındığım için evde henüz internet yok. Bu yüzden akşamları IRC'ye girmem mümkün değil. Gündüz saat 10'dan 18'e kadar IRC'de olabilirim. Görüşmek üzere. LuCkY ileti 06:55, 5 Temmuz 2012 (UTC)

Silme talebi[kaynağı değiştir]

İşlem tamam :)

Vito Genovese 14:28, 13 Ağustos 2012 (UTC)


Ödünç bot kullanımı :)[kaynağı değiştir]

Selamlar. Birçok maddede "ve/veya" kullanımı var, botunu bunları "veya" şekline getirecek şekilde ayarlaman mümkün müdür acaba? Ben biraz değiştirdim ama işin içinden çıkılacak gibi değil, oldukça çok var.LuCkY ileti 13:58, 7 Eylül 2012 (UTC)

Selam. Olur tabi. Arama sonucuna göre 500 küsur maddede böyle kullanım varmış. ve'leri atınca anlam eksilmesi olmuyor, bu konuda eminsin değil mi? Sadrettin (mesaj) 15:45, 7 Eylül 2012 (UTC)
Evet eminim, veya kelimesi ve'yi kapsıyor zaten. Ama yine de bu işlemi [2] tartışmadan sonra yapalım, garanti olsun :) LuCkY ileti 17:51, 7 Eylül 2012 (UTC)

Selam. Boşluk karakteri anlamına geliyor. "50" ve "km" ifadelerinin yan yana görünmesini sağlıyor. Eğer "50" ifadesi satır sonunda olursa (ekran genişiğine göre hep bu farklı olacaktır), "km'dir" ifadesi alt satıra geçer. Ama boşluk karakteri kullanınca "50 km'dir." hep bir bütün olarak gözükür. Botun yaptığı boşluk karakteriyle ilgili tüm otomatik düzeltmeleriingilizce sayfada bulabilirsin. Sadrettin (mesaj) 10:53, 19 Eylül 2012 (UTC)

Anladım, daha önce birkaç yerde daha denk gelmiştim ve ne olduğunu merak ediyordum, açıklama için teşekkürler :)LuCkY ileti 11:34, 19 Eylül 2012 (UTC)

Madde taşıma[kaynağı değiştir]

Lucky merhaba,

Ben Senin Herşeyinim maddesini Ben Senin Her Şeyinim olarak düzenlediğini gördüm. Yalnız bu yazım yanlışı maddeyi açan kullanıcının hatası değilmiş, albümün adı birleşik yazılmış (örnek). Ne dersin albüm adını mı kabul etmeli yoksa Türkçe kurallarını mı? --anerka'ya söyleyin 18:36, 28 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Anerka, bunun kapağı hazırlayan grafiker tarafından yapılmış basit bir yazım hatası olduğu belli. Yani hiç özellikle öyle yazılmış gibi durmuyor, yazılması için bir sebep yok. Öyle yazılınca herhangi bir anlam farkı olmuyor, gayet basit bir hata. Hatayı da hatayla devam ettirmek yerine doğrusunu yazmak daha iyi. LuCkY ileti 19:56, 28 Eylül 2012 (UTC)
Pekala. O halde kazanan Türkçe :) --anerka'ya söyleyin 20:46, 28 Eylül 2012 (UTC)

Translation notification: Fundraising 2012/Translation/Donor information pages[kaynağı değiştir]

Hello LuCKY,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on Meta. The page Fundraising 2012/Translation/Donor information pagesis available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2012-10-18.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 18:50, 11 Ekim 2012 (UTC)

Translation notification: FDC portal/Proposals/CentralNotice2012[kaynağı değiştir]

Hello LuCKY,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on Meta. The page FDC portal/Proposals/CentralNotice2012 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2012-10-15.

This banner will invite logged-in editors on all projects to participate in the current public review phase about funding requests by 12 organizations, regarding more than 10 million US dollars of donation money. (Questions about the translation notification system can be asked at[3], and you can manage your subscription at[4].)

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 08:08, 14 Ekim 2012 (UTC)

Şu resimlerden hangi sürüm daha güzel..--Aguzer(mesaj) 13:11, 15 Ekim 2012 (UTC)

Yazım şekli[kaynağı değiştir]

Merhaba. Az önce şu değişkliğini gördüm. Dâhil kelimesinin yazılışınde düzeltme işareti yani (^) vardır. İlerisi için bilgin olsun diye söylemek istedim. Koklay gelsin.LuCkY ileti 08:44, 22 Ekim 2012 (UTC)

Yazım hatalarını tespit eden program ile yapıyorum. Ayrıca kim ince harfle söylüyor dahilinde kelimesini ?--Aguzer (mesaj) 09:11, 22 Ekim 2012 (UTC)
Kullandığın programda sorun var o hâlde. Buradaki kullandığımız yazım kuralları adı üstünde "kuraldır". Kişisel tercihlerimize göre kullanım şeklini belirleyemeyiz. Herhangi bir ansiklopediyi açarsan orada da bu kelimenin bu şekilde kullanıldığını rahatlıkla görebilirsin. LuCkY ileti 09:43, 22 Ekim 2012 (UTC)
Benimle hafif asabi tonla yazıştığınızı farkettim ancak buranın bunlara uygun bir konuşma tarzı olmadığını bildiğim için saygıyla konuştuğumu bilin. Ben programla diyorum sen kişisel diyorsun. Program hatalı dersinde kişisel ne alaka ?
Yazdıklarımı iki defa daha okudum ancak herhangi bir asabilik göremedim. Bence sen olayı yanlış anlıyorsun. BenimKişisel tercihlerimize göre kullanım şeklini belirleyemeyiz. sözüm sadece bir genelleme. Seninle alakalı değil, olması gerekeni söylüyorum. Ayrıca bu, senin "Ayrıca kim ince harfle söylüyor dahilinde kelimesini ?" soruna cevaptı. Yani bu kullanım kimin nasıl kullandığına göre değil (kişisel tercihlere), kurallara göre olmalı. Umarım bu sefer derdimi anlatabilmişimdir. Kolay gelsin. LuCkY ileti 09:59, 22 Ekim 2012 (UTC)
Seni anladım ancak, Bende kişisel olarak değil tespit ile yaptım. Neyse büyütülecek bir konu değil. İyi çalışmalar..--Aguzer (mesaj) 10:01, 22 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba LuCKY/Arşiv , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:38|

Evet değişmiş, Yapılıyor...--Aguzer|iletişim

İstek yapıldı Yapıldı[Logo].. Teşekkürler.--Aguzer|iletişim

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Parlak Fikir Yıldızı
meraba Dr.arzu (mesaj) 10:45, 8 Aralık 2012 (UTC)

Yazım hatası.[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şuradaki değişikliğinde sanırım kopyala-yapıştırdan kaynaklanan bir yanlışlık var. Alttaki kullanıcının ismini burada da kullanılmış. Bilgine. LuCkY ileti 08:01, 26 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba. Evet, öyleydi. Düzelttim, teşekkürler. --yabancım 08:13, 26 Aralık 2012 (UTC)

Geri dönüş[kaynağı değiştir]

Hoşbulduk Lucky, teşekkür ederim :) Kaldığımız yerden devam ediyoruz çalışmalara :) --bermanya 21:27, 6 Şubat 2013 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Sizi özledik LuCKY![kaynağı değiştir]

LuCKY, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:27, 19 Aralık 2014 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, LuCKY
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:06, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Merhaba, kullanıcı sayfamın silinmesini rica ediyorum (Mesaj sayfam kalacak). LuCkY ileti 06.13, 27 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

Silindi. --Khutuckmsj 06.15, 27 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

Küçük bir rica[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Tramvay maddesinde, dünya tramvay haritasını koyan bendim. Silinmesin diye, dosyadaki kaynakçayı ben koymuştum, çünkü diğer Vikipedilerdeki tramvay maddelerine, aynı dosyayı kaynaksız koyunca, bazı denetçiler bu gerekçeyle silmişti. Ancak kaynakçayla aynı dosyayı koyunca, denetçiler kalmasını kabul etti. Burada da silinmesin diye, kaynakça ile dosyayı eklemiştim. Bir de metro maddesine bir göz atabilirmisiniz? Oraya da bir haritalı dosya ekledim. Kaynakça, dosyanın Wikimedia Commons sayfasında. Ayrıca iki dış bağlantı ekledim, çünkü zaten kısa olan madde çok öksüz duruyor. Umarım kalmalarında bir sakınca yoktur.

İyi çalışmalar, 31.200.12.254 14.03, 28 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba. Bahsettiğiniz web sitesinin ana sayfası doğrudan kaynak bilgileri içermiyor, eklediğiniz harita bilgisini bu siteden teyit etmek çok zor, bu nedenle site reklamı gibi durmasın diye çıkarttım. Haritanın yüklü olduğu Commons'ta zaten kaynak olarak bu web sitesi belirtilmiş, bu nedenle oradan silinmediği sürece buradan da silinmesi için bir neden yok. Aynı şekilde metro sayfasından da web sitesini kaldırdım. Bu arada bir kullanıcı adı edinirseniz çok daha rahat katkı yapabilirsiniz. LuCkY ileti 14.32, 28 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]
Açıklamanız ve öneriniz için teşekkür ederim. Eklediğim dosyada, bir renk kutusunu koymayı unutmuştum. Onu ekledim. 31.200.12.254 15.19, 28 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]


Merhabalar. 2020'nin 28. haftasının İş Birliği Projesi, Bayrak taşıyıcı hava yolu maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Projeye katılıp çeşitli ödüller kazanabilir, bunları kullanıcı sayfanızda sergileyebilir ve ödül koleksiyonunuzu tamamlayabilirsiniz! Projeye katılımınızı bekleriz :)--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 23.19, 6 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Türkçe Vikipedi'ye yaptığınız katkılar için... Huuntaİleti 19.17, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Şurada bir şablonda sorun olmuş. Düzeltebilir misin? --Mavrikantmsj 21.59, 12 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

Yapıldı. LuCKY 💬 ✒️ 13.48, 14 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

Lütfen emailinizi kontrol edin[kaynağı değiştir]

Merhaba LuCKY/Arşiv: Lütfen emailinizi kontrol edin! Konu: "The Community Insights survey is coming!" Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen surveys@wikimedia.org adresine e-posta gönderin.

(English: Please check your email and spam! Subject is "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Sorry for the inconvenience, see my explanation here.

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.39, 24 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

Al baklava ye.[kaynağı değiştir]

Ufak bir vikisevgi mesajı. Katkılarınız için teşekkürler. :) Huluxsi (mesaj) 07.59, 21 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]

İş birliği projesi daveti[kaynağı değiştir]

2020 46. Hafta İş Birliği Projesi'nin konusu, "Şablon:Pratt & Whitney hava aracı motorları maddelerinin oluşturulması" olarak belirlenmiştir. Projeye katılıp çeşitli ödüller kazanabilir, bunları kullanıcı sayfanızda sergileyebilir ve ödül koleksiyonunuzu tamamlayabilirsiniz! Bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Projeye katılımınızı bekleriz.

Stefania Turkewich[kaynağı değiştir]

Hello LuCKY, When you have time, could you take a look at the article in my sandbox: Kullanıcı:Nicola Mitchell/deneme tahtası? It is a translation of the English article en: Stefania Turkewich. I found it on the internet. Can you tell me, is this a good translation, or is it a machine translation? I am not fluent in Turkish. Nicola Mitchell (mesaj) 18.30, 7 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Hi Nicola. It is a machine translation. I am going to translate it when I have free time, soon. LuCKY 💬 ✒️ 10.02, 8 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
Hi LuCKY, You contributed to the Çaykovski article, so I guessed you had an interest in music. If you provide a translation, I'll put in the references, photos, and Wikipedia links. Between the two of us we can create this article and connect it with the other languages. Nicola Mitchell (mesaj) 11.25, 8 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
I just found the article with all the links, photos, and references! All the best with the translation then! Thanks so much for this!Nicola Mitchell (mesaj) 11.33, 8 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
The article looks great! Nicola Mitchell (mesaj) 13.21, 8 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba. Alttaki şablonlarda hata oluşmuş. Haber vermek istedim. İyi vikiler. [5] Sadrettin 00.17, 30 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba, yapıldı. LuCKY 💬 ✒️ 09.45, 30 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]



Tin Can Cathedral[kaynağı değiştir]

Hello LuCKY, When you have time can you take a look at the English article: en: Tin Can Cathedral? It has a brief biographical accompanying article: en: Cyril Genik. Would it be possible, if you can find some time, for you to create a Turkish language Wikipedia version of these two articles, the way you did with the Stefania Turkewich article last year? Can you take a look at these articles when you get a chance? Thank you. Nicola Mitchell (mesaj) 17.56, 24 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişiklikleri öldürme[kaynağı değiştir]

Selamlar herkese,

Geçtiğimiz haftalarda bekleyen değişiklikleri can çekişir hâle getirmiş ancak tam öldürmemiş, sıfırlamamıştık. Gördüğümüz üzere tekrar hortladı ve kalıcı çözümler üretmedikçe bu bir sorun olmaya devam edecek gözüküyor. Bundan ötürü tekrardan birkaç gün boyunca bunları eritmeye, hatta bu sefer sıfırlamaya davet ediyorum herkesi. Hemen ardından da şurada çözüm önerilerinizi bekliyorum.--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 03.44, 19 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişiklikler son mesaj[kaynağı değiştir]

Selamlar herkese,

Bu konuyla ilgili muhtemelen son toplu mesajımı atıyorum, zira ben de artık bu konuyu geride bırakıp daha çok keyif aldığım tarzda katkılarıma devam etmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere uzun uğraşlar sonucunda bekleyen değişiklik sayısını, 1,5 ay gibi kısa bir sürede 10 binlerden üç haneli sayılara indirdik. Ancak üç hafta gibi kısa bir sürede yine 2.300'lere kadar çıktı. Ben dahil 3-4 kullanıcının katkı yapamadığı bir döneme denk gelmesi bunda en büyük etken, görünen o. Bu, kabul edilebilir bir durum değil. Kişilere bu kadar bağımlı olmaması, oturmuş bir sistemle bunların eritilmesi lazım.

Evet, Vikipedi'de kurallara uygun katkı yapmak dışında hiçbir şeyi yapma zorunluluğumuz yok. Ancak devriyelik demek, az da olsa sorumluluk demek, vandalizmle mücadele ve sürüm kontrolü demek. Her girdiğimizde 10 dakika ayırsak dahi onlarca kontrol yapmamız mümkün. Bunları lütfen yapalım, o sorumluluğu hissedelim.

İkinci olarak, malum, vandalizm çok arttı. Kullanıcı hesabı almadan olumlu değişiklik yapan anonim de azımsanmayacak derecede. Bu sistemi oturtmak iki yoldan geçiyor:

  1. Vandalizmi ve vandalları azaltmak, işlerini güçleştirmek, engellemek, sayfa korumak, değişiklik süzgeçlerini geliştirmek ve genişletmek...
  2. Yanımızda olanları arttırmak, beyaz liste ve devriye sayısını arttırmak, "bunu yapma" demek yerine doğrusunu göstermek, anlatmak ve tecrübelendirmek, belki de en önemlilerinden olan "sahip olduğumuz nitelikli kullanıcıları kaybetmemek"...

Sonuçta hepimiz aynı amaç için buradayız ve organize olabiliriz, sistem oturtabiliriz. Son bir kez, bekleyen değişikliklere yüklenmemizi ve artık bunu sıfırlamamızı rica ediyorum. Önce kapının önünü süpürelim ve burayı temiz tutalım.

Herkese sevgiler.--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 23.33, 21 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Bursa'ya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikiproje Bursa davetiyesi
İyi günler, iyi vikiler!
Bursa ile ilgili maddeleri arttırmayı, belirli standartlara ulaştırmayı ve düzenlemeyi hedefleyen Bursa Vikiprojesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Kadı Mesaj 08.44, 30 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Vikipedi'ye davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi Vikiproje daveti

Vikipedi'nin de bakıma ihtiyacı var. Yardım etmek istemez misin?

~~Vikipedi VikiProjesi~~
Yapılacaklar listesinde her zaman herkese göre bir konu vardır.

Kadı Mesaj 22.35, 24 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Vikipedi daveti ve yardım çağrısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi Vikiprojesi davetiyesi

Zaten gönüllü katkıda bulunuyorsun hepimiz gibi. En azından gel beraber çalışalım arada :)

~~Vikipedi VikiProjesi~~
Yapılacaklar listesinde her zaman herkese göre bir konu vardır.

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı;

Hizmetli duyuru panosu ve köy çeşmesi gibi yerlerde hatalı açılan binlerce madde hakkında fikir teatisinin yapıldığı tartışmalara denk gelmişsinizdir. Evvelsi günlerde 3000 küsur maddeyi ihtiva eden bir çalışmayı nihayete erdirdik. Lakin, el atılması gereken 10 binlerce madde mevcut. 500.000 maddeye sahip işbu ansiklopedimizde bu denli fazla sorunlu maddenin olması ciddi manada bir problem teşkil etmekte ne yazık ki.

Yukarıdaki hususlara binaen, projeyi ilk oluşturan Kullanıcı:Vikiolog'un önerisi ile sorunlu maddeler proje ana sayfamızın "Seferberlik" bölümünde Kullanıcı:Anerka tarafından toplanmıştır.

Vikipedi'nin şiarıyla ters düşen bu maddelere ivedilikle sihirli dokunuşlar yapmamız gerekiyor! Vikipedi'mizin size ihtiyacı var!

(Bu bir toplu mesajdır ve Kadı tarafından listesinde mevcut olan tüm kullanıcılara bi bot hesap vasıtasıyla gönderilmiştir, ileti almak istemeyenlerin Kullanıcı:Kadı/Toplu mesaj listesi sayfasından isimlerini çıkartmaları rica olunur.)

Kadı Mesaj 21.39, 5 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi hususunda desteğinizi rica ederiz.[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı; Vikipedi'mizde bildiğiniz üzere sürüm kontrolü uygulaması vandalizmi önlemek gayesiyle uygulanıyor. Projemize artan ilginin neticesi olarak sürüm kontrolü sebebiyle bekleyen değişikliklerimizin sayısı tekrar ivme kazandı. İşbu değişikliklerin incelenmemesi okuyucunun motivasyonunun düşmesine zemin hazırlayacaktır. Türkçe Vikipedi'nin şiarı okuyucularına özgürce kaliteli bilgi sunmaktır, bekleyen değişiklikler içerisinde uygun olanların kabulü, yıkıcı olanların ise reddiyle birlikte okuyuculara kaliteli bilgi sunabileceğiz.

Haydi, değişiklikleri eritelim! Klavyelerinize ve dimağınıza kuvvet!

(Sürüm kontrolü yetkiniz olması hasebiyle bu mesaj tarafınıza bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir, devriye veya hizmetli değilseniz mesajı dikkate almayınız.)

Kadı Mesaj 12.09, 1 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi hususunda desteğinizi rica ederiz.[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı; Vikipedi'mizde bildiğiniz üzere sürüm kontrolü uygulaması vandalizmi önlemek gayesiyle uygulanıyor. Projemize artan ilginin neticesi olarak sürüm kontrolü sebebiyle bekleyen değişikliklerimizin sayısı tekrar ivme kazandı. İşbu değişikliklerin incelenmemesi okuyucunun motivasyonunun düşmesine zemin hazırlayacaktır. Türkçe Vikipedi'nin şiarı okuyucularına özgürce kaliteli bilgi sunmaktır, bekleyen değişiklikler içerisinde uygun olanların kabulü, yıkıcı olanların ise reddiyle birlikte okuyuculara kaliteli bilgi sunabileceğiz.

Haydi, değişiklikleri eritelim! Klavyelerinize ve dimağınıza kuvvet!

(Sürüm kontrolü yetkiniz olması hasebiyle bu mesaj tarafınıza bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir, devriye veya hizmetli değilseniz mesajı dikkate almayınız.)

Kadı Mesaj 12.11, 1 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi hususunda desteğinizi rica ederiz.[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı; Vikipedi'mizde bildiğiniz üzere sürüm kontrolü uygulaması vandalizmi önlemek gayesiyle uygulanıyor. Projemize artan ilginin neticesi olarak sürüm kontrolü sebebiyle bekleyen değişikliklerimizin sayısı tekrar ivme kazandı. İşbu değişikliklerin incelenmemesi okuyucunun motivasyonunun düşmesine zemin hazırlayacaktır. Türkçe Vikipedi'nin şiarı okuyucularına özgürce kaliteli bilgi sunmaktır, bekleyen değişiklikler içerisinde uygun olanların kabulü, yıkıcı olanların ise reddiyle birlikte okuyuculara kaliteli bilgi sunabileceğiz.

Haydi, değişiklikleri eritelim! Klavyelerinize ve dimağınıza kuvvet!

(Sürüm kontrolü yetkiniz olması hasebiyle bu mesaj tarafınıza bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir, devriye veya hizmetli değilseniz mesajı dikkate almayınız.)

Kadı Mesaj 19.04, 26 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi Asya Ayı 2022 başladı![kaynağı değiştir]

Vikipedi Asya Ayı 2022 başladı!

Vikipedi Asya Ayı, Asya'daki Vikipedi toplulukları arasındaki anlayışı geliştirmeyi amaçlayan çevrimiçi bir düzenleme etkinliğidir. 11 Kasım 2022 00:00 - 14 Aralık 2022 23:59 (UTC) tarihleri arasında yer alan Türkçe Vikipedi'deki Asya Ayı'nın amacı, Türkiye dışındaki Asya ülkeleri hakkındaki makalelerin miktarını ve kalitesini artırmaktır.

Vikipedi'deki Asya toplulukları arasındaki dostluğun bir sembolü olarak, kriterleri karşılayan en az 4 madde oluşturan her katılımcı, Vikipedi Asya Ayı Kullanıcı Grubu tarafından özel olarak tasarlanmış bir Yıldız alacak.

Sizleri de bu yılın yarışmasına katılmaya bekliyoruz! Kadı Mesaj 20.58, 13 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi:Çıkar çatışması/Duyuru panosu hakkında bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikipedi:Çıkar çatışması/Duyuru panosu olası VP:ÇÇ ihlallerinin tespitinde kullanılmak üzere oluşturulmuştur. Topluluğun gözünden kaçmaması adına toplu mesaj ile bilgilendirme yapılmıştır.

Saygılarımla, Kadı Mesaj 16.53, 14 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Vikipedi:Asya Ayı/2022'nin sona ermesine 4 gün kaldı![kaynağı değiştir]

Vikipedi:Asya Ayı/2022'nin sona ermesine 4 gün kaldı! Katkılarınızı bekliyoruz :) Kadı Mesaj 13.32, 10 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Hoş geldin 2023![kaynağı değiştir]

Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu yeni bir yıl geçirmenizi dilerim. Kadı Mesaj 18.55, 31 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Madde Değerlendirmesi daveti!
Madde Değerlendirme
Madde Değerlendirmesi Vikiprojesi, Vikipedi'deki "Ölçme Değerlendirme" işlemlerinin koordine edildiği bir Vikiprojedir. Bu Vikiproje, hâlihazırda sınıflandırılmamış sayfaların değerlendirilmesini ve maddelerin alâkalı Vikiprojelerle, önem seviyesi gözetilerek, bağlanmasını amaçlamaktadır. Katılımcıların hedefi hem değerlendirilmemiş maddeleri değerlendirmek hem de önem veya sınıflandırma cetvellerine uygun olmayan şekilde değerlendirilmiş madde değerlerini düzenlemek olacaktır.

Yolumuz uzun, beraber kısaltalım. Beyoglou-MediaWiki message delivery (mesaj) 13.11, 23 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Vikipedi daveti ve kayda değerliği belirsiz maddelerle ilgili yardım çağrısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi Vikiproje daveti

Tarafsız bakış açısı yetmez. Tarafsız dokunuşlar da gerekir. Tarafsızlık tarafında taraf tutmaya var mısın?

~~Vikipedi VikiProjesi~~
Yapılacaklar listesinde her zaman herkese göre bir konu vardır.

Vikipedi'de kayda değerliği belirsiz 2181 madde bulunuyor. 2020'den beri incelenmeyi bekleyen maddelerimiz de mevcut. Vikipedi'nin kalitesini muhafaza etmesi bakımından işbu maddeleri incelememiz gerekli. Eğer ilgileniyorsanız madde listesine Kategori:Kayda değerliği belirsiz maddeler yazarak ulaşabilirsiniz. Yardımlarınıza ihtiyacımız var.

(Bu mesaj bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir. Mesaj almak istemeyenlerin listeden isimlerini çıkartmaları rica olunur.)

Kadı Mesaj 19.14, 18 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]

Milletvekili biyografileri için bir işbirliği çağrısı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikiproje:Siyaset altında başlatlan -hediyeli- işbirliği projesine katılmaya davetlisiniz!

15 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında sürecek proje boyunca hem 28.dönem milletvekillerinin biyografilerini hem de geçmiş dönem TBMM'lerde yer almış ancak Vikipedi'de maddesi oluşturulmamış milletvekillerinin maddelerini oluşturmak, mevcut olanları güncelleyip geliştirmek için çalışacağız.

Bu işbirliğinin mevcut ve geçmiş dönem TBMM'lerde yer almış siyasetçiler hakkındaki bilgi düzensizliği ile mücadeleye değerli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Kadı Mesaj 19.25, 13 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]

İyi bayramlar![kaynağı değiştir]

Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kadı Mesaj 15.17, 28 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi hususunda desteğinizi rica ederiz.[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı; Vikipedi'mizde bildiğiniz üzere sürüm kontrolü uygulaması vandalizmi önlemek amacıyla kullanılıyor. Projemize artan ilginin neticesi olarak sürüm kontrolü sebebiyle bekleyen değişikliklerimizin sayısı tekrar ivme kazandı. İşbu değişikliklerin incelenmemesi okuyucunun motivasyonunun düşmesine zemin hazırlayacaktır. Türkçe Vikipedi'nin şiarı okuyucularına özgürce kaliteli bilgi sunmaktır, bekleyen değişiklikler içerisinde uygun olanların kabulü, yıkıcı olanların ise reddiyle birlikte okuyuculara kaliteli bilgi sunabileceğiz.

Haydi, değişiklikleri eritelim! Klavyelerinize ve dimağınıza kuvvet!

(Sürüm kontrolü yetkiniz olması sebebiyle bu mesaj tarafınıza bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir, devriye veya hizmetli değilseniz mesajı dikkate almayınız.)

Kadı Mesaj 15.45, 3 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]


LuCKY selam. Lefter maddesindeki fotoğrafı own work olarak yüklediğini gördüm. Bu fotoğrafın bir hikayesi var mı? Paylaşabilirsen dinlemek isterim. @Zafer hocam da ilgi duyabilir. Çekim hakikaten sana mı ait -bu müthiş bir şey- yoksa dönemin Viki ruhu içinde netten aldığın bir fotoğraf mıdır? Dediğim gibi fotoğrafın sendeki hikayesini merak etmekteyim. Sevgiler. Bjelica (mesaj) 19.04, 19 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Merhaba @Bjelica. Fotoğrafın EXIF/meta veri bilgisinden de görülebileceği üzere internetten bulunmuş bir fotoğraf olma ihtimali çok zayıf olduğunu takdir edersin. Aynı şekilde Commons'a yüklediğim yüzlerce fotoğraf içinde bir tane bile izinsiz fotoğraf olmadığını kısa bir inceleme ile görebilirsin, bu nedenle bunun da sorunlu olma ihtimali çok zayıf. Alex de Souza'nın mevcut fotoğrafına bakacak olursan, netten bulduğum bir fotoğrafı yükleyecek olsam onu da "own work" olarak yükleme eğiliminde olurdum, ancak atıflı şekilde yükledim. Buraya kadar gereksiz bir şekilde kendimi savunmuşum gibi oldu biraz. Neyse hikâyeye gelecek olursak; fotoğrafın çekildiği zamanlarda başında olduğum bir Fenerbahçe taraftar grubu ile Büyükada'da etkinlikler düzenliyorduk. Yine bu etkinliklerin birinden dönüş sırasında Büyükada Meydanı'ndaki Lefter'in sürekli vakit geçirdiği kafe önünden geçerken kendisini gördük. Doğal olarak büyük bir taraftar topluluğu olduğu için herkes kendisine sevgi gösterisinde bulundu, fotoğraf çektirdi vs. Bu fotoğrafın çekildiği fotoğraf makinesi arkadaşımındı, benim Lefter ile fotoğrafımı çektikten sonra (dilersen bunu da sana gönderebilirim) makineyi ben aldım ve ben de arkadaşımı Lefter ile çektim, ardından Lefter'i tek başına çektim. O gün çekilen tüm fotoğrafları aynı gün evlere dağılmamızdan hemen önce hafıza kartından yanımda bulunan bilgisayarıma aktardım. Hikâye de böylece tamamlanmış oldu. O gün aynı makine ile başka fotoğraflar da çektim, ama en güzeli tabii ki buydu. Başka merak ettiğin bir kısım kaldıysa sorun üzerine daha detaylı bilgi verebilirim. LuCKY 💬 ✒️ 19.52, 19 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]
Tafsilatlı açıklama için çok teşekkürler Lucky. Yazdığım mesajda yönlendirici bir ton olmuş herhalde ki bir çeşit -senin de ifade ettiğin gibi- gereksiz savunman olmuş. Kusura bakma, böyle bir niyetim yoktu. Ben fotoğrafın hikayesine daha fazla odaklandım, bunu daha çok merak etmiştim. Ne güzel bir tesadüf olmuş. Kadrajına sağlık. Bjelica (mesaj) 20.08, 19 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]
Merhaba, bana da seslendiğiniz için bir Fenerbahçe sevdalısı olarak bende 1-2 laf etmek isterim. Öncelikle eline sağlık LuCKY, sağlığında benimde hep ziyaretine gitmek istediğim bir büyüğümüzdü Lefter abi, ama bir türlü kısmet olmadı. Şu andaki Fenerbahçe tarihi bilgim olsa şimdi daha da koşa koşa yapardım, ama işte hep ihmalcilikten kaynaklanan durumlardan ötürü ertelemelerle hayatta bu tip fırsatları kaçırıyoruz. Benimde yüklediklerimden Fenerbahçe ile daha fazla içeriğin yer alması için gayret gösteriyorum. Kulübün medya sorumluları ile de yakın temasım olsa da şimdiye kadar en muaffak olabildiğim konu basketbol branşları ile sınırlı. Umarım yakın gelecekte diğer branslar için de daha fazla içerikler yükleyebiliriz. Bununla ilgili sizlerle bir işbirliği de yapmaktan mutluluk duyarım. Selamlar, Zafer (mesaj - e-posta) 16.05, 20 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]