Ülkelere göre internet kullanıcısı sayısı listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
100 kişi başına düşen İnternet kullanıcısı sayısı
Kaynak: Uluslararası Telekomünikasyon Birliği.[1][2]
2016 yılında, ülkelere göre internet kullanıcısı sayısının nüfusa oranı
Kaynak: Uluslararası Telekomünikasyon Birliği.[3]
2012'deki internet kullanıcılarının sayısı
Kaynak: Uluslararası Telekomünikasyon Birliği.[3]

Aşağıda, 2016 yılı itibariyle ülkelere göre internet kullanıcısı sayısı sıralanabilir bir liste olarak verilmiştir. İnternet kullanıcıları, cep telefonları da dahil olmak üzere herhangi bir cihazdan son 12 ayda internete giren kişiler olarak tanımlanmaktadır. Listede internet kullanıcılarının her bir ülkenin toplam nüfusuna olan yüzdeleri verilmiştir. Tahminler hane halkı anketlerinden veya internet abonelik verilerinden elde edilmiştir.[4]

Tüm Birleşmiş Milletler üye ülkeleri listelenmiştir. Tartışmalı bir bölge olan Tayvan, egemen bir ülke olarak listelenmiştir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke veya bölge İnternet
kullanıcıları
Sıra Yüzde Sıra
 Çin 746,662,194 1 53.20% 109
 Hindistan 391,292,635 2 29.55% 143
 ABD 245,436,423 3 76.18% 54
 Brezilya 123,927,230 4 59.68% 90
 Japonya 117,528,631 5 92.00% 15
 Rusya 110,003,284 6 76.41% 53
 Meksika 75,937,568 7 59.54% 92
 Almanya 73,436,503 8 89.65% 20
 Endonezya 66,244,991 9 25.37% 157
 Birleşik Krallık 62,354,410 10 94.78% 11
 Filipinler 57,342,723 11 55.50% 101
 Fransa 55,413,854 12 85.62% 29
 Nijerya 47,743,541 13 25.67% 153
 Güney Kore 47,094,267 14 92.72% 14
 Türkiye 46,395,500 15 58.35% 95
 Vietnam 43,974,618 16 46.50% 120
 İran 42,731,675 17 53.23% 107
 Mısır 37,519,531 18 39.21% 130
 İspanya 37,337,607 19 80.56% 35
 İtalya 36,442,438 20 61.32% 86
 Tayland 32,710,169 21 47.50% 116
 Kanada 32,602,776 22 89.84% 19
 Arjantin 30,758,972 23 70.15% 70
 Güney Afrika 30,248,355 24 54.00% 106
 Pakistan 29,965,859 25 15.51% 179
 Bangladeş 83,141,000 26 49.00% 175
 Kolombiya 28,287,098 27 58.14% 97
 Polonya 28,018,492 28 73.30% 62
 Malezya 24,572,446 29 78.79% 45
 Suudi Arabistan 23,803,319 30 73.75% 61
 Ukrayna 23,321,390 31 52.48% 110
 Avustralya 21,288,648 32 88.24% 23
 Fas 20,555,783 33 58.27% 96
 Venezuela 18,940,907 34 60.00% 88
 Tayvan 18,786,473 35 79.75% 41
 Cezayir 17,440,299 36 42.95% 126
 Etiyopya 15,739,371 37 15.37% 180
 Hollanda 15,358,245 38 90.41% 18
 Özbekistan 14,713,955 39 46.79% 117
 Peru 14,444,387 40 45.46% 122
 Kazakistan 13,814,581 41 76.80% 51
 Myanmar 13,258,325 42 25.07% 159
 Kenya 12,600,007 43 26.00% 152
 Şili 11,822,229 44 66.01% 82
 Romanya 11,767,959 45 59.50% 93
 Sudan 11,082,072 46 28.00% 147
 Belçika 9,827,270 47 86.52% 28
 Gana 9,779,273 48 34.67% 134
 Uganda 9,077,567 49 21.88% 167
 İsveç 9,002,326 50 91.51% 16
 Ekvador 8,857,767 51 54.06% 104
 Birleşik Arap Emirlikleri 8,398,268 52 90.60% 17
 Çek Cumhuriyeti 8,115,252 53 76.48% 52
 Irak 7,898,106 54 21.23% 169
 Macaristan 7,730,451 55 79.26% 43
 Yunanistan 7,726,829 56 69.09% 74
 Azerbaycan 7,605,244 57 78.20% 47
 İsviçre 7,511,995 58 89.41% 21
 Avusturya 7,346,074 59 84.32% 30
 Portekiz 7,303,699 60 70.42% 69
 Tanzanya 7,224,386 61 13.00% 184
 Yemen 6,780,200 62 24.58% 161
 Beyaz Rusya 6,741,258 63 71.11% 67
 Sri Lanka 6,665,916 64 32.05% 138
 İsrail 6,535,440 65 79.78% 40
 Dominik Cumhuriyeti 6,530,903 66 61.33% 85
 Hong Kong 6,375,381 67 87.30% 25
 Fildişi Sahili 6,286,527 68 26.53% 151
 Sırbistan 5,914,748 69 67.06% 77
 Ürdün 5,890,965 70 62.30% 83
 Suriye 5,873,785 71 31.87% 139
 Kamerun 5,859,797 72 25.00% 160
 Tunus 5,801,972 73 50.88% 112
 Guatemala 5,722,610 74 34.51% 135
 Nepal 5,706,708 75 19.69% 173
 Danimarka 5,538,800 76 96.97% 8
 Norveç 5,112,817 77 97.30% 7
 Mozambik 5,050,924 78 17.52% 178
 Kongo DC 4,889,515 79 6.21% 200
 Finlandiya 4,826,246 80 87.70% 24
 Lübnan 4,571,675 81 76.11% 55
 Singapur 4,554,189 82 81.00% 34
 Küba 4,449,238 83 38.77% 131
 Slovakya 4,381,507 84 80.48% 36
 Bolivya 4,322,489 85 39.70% 129
 Bulgaristan 4,266,773 86 59.83% 89
 Zambiya 4,232,464 87 25.51% 156
 Yeni Zelanda 4,123,439 88 88.47% 22
 Kamboçya 4,030,438 89 25.57% 155
 Senegal 3,954,620 90 25.66% 154
 İrlanda 3,883,418 91 82.17% 31
 Angola 3,745,750 92 13.00% 185
 Zimbabve 3,733,964 93 23.12% 165
 Afganistan 3,673,539 94 10.6% 192
 Paraguay 3,453,445 95 51.35% 111
 Kosta Rika 3,207,258 96 66.03% 81
 Kuveyt 3,176,010 97 78.37% 46
 Umman 3,089,369 98 69.82% 72
 Hırvatistan 3,063,044 99 72.70% 65
 Porto Riko 2,946,059 100 80.32% 37
 Filistin 2,930,953 101 61.18% 87
 Moldova 2,882,322 102 71.00% 68
 Honduras 2,733,860 103 30.00% 141
 Burkina Faso 2,603,042 104 13.96% 181
 Bosna-Hersek 2,438,208 105 69.33% 73
 Katar 2,423,068 106 94.29% 12
 Ruanda 2,383,501 107 20.00% 172
 Uruguay 2,286,820 108 66.40% 79
 Panama 2,178,424 109 54.00% 105
 Litvanya 2,163,155 110 74.38% 59
 Kırgızistan 2,054,728 111 34.50% 136
 Mali 1,999,226 112 11.11% 190
 Gürcistan 1,962,702 113 50.00% 113
 Arnavutluk 1,941,925 114 66.36% 80
 El Salvador 1,839,969 115 29.00% 145
 Ermenistan 1,813,386 116 62.00% 84
 Tacikistan 1,788,044 117 20.47% 170
 Malavi 1,738,600 118 9.61% 194
 Letonya 1,574,256 119 79.89% 39
 Slovenya 1,568,786 120 75.50% 57
 Nikaragua 1,511,037 121 24.57% 162
 Kuzey Makedonya 1,501,798 122 72.16% 66
 Laos 1,478,051 123 21.87% 168
 Bahreyn 1,396,668 124 98.00% 3
 Haiti 1,326,629 125 12.23% 186
 Benin 1,303,589 126 11.99% 187
 Jamaika 1,296,610 127 45.00% 124
 Libya 1,275,642 128 20.27% 171
 Gine 1,214,801 129 9.80% 193
 Madagaskar 1,172,533 130 4.71% 203
 Estonya 1,144,974 131 87.24% 26
 Türkmenistan 1,018,691 132 17.99% 177
 Trinidad ve Tobago 1,000,517 133 73.30% 63
 Gabon 951,287 134 48.05% 115
 Nijer 893,073 135 4.32% 204
 Kıbrıs Cumhuriyeti 888,125 136 75.90% 56
 Botsvana 885,702 137 27.50% 149
 Sierra Leone 870,532 138 11.77% 188
 Togo 860,280 139 11.31% 189
Güney Sudan 819,459 140 6.70% 199
 Papua Yeni Gine 776,159 141 9.60% 195
 Moritanya 774,183 142 18.00% 176
 Namibya 769,455 143 31.03% 140
 Çad 722,627 144 5.00% 202
 Moğolistan 674,201 145 22.27% 166
 Mauritius 671,833 146 53.23% 108
 Lesotho 602,965 147 27.36% 150
 Lüksemburg 561,295 148 97.49% 6
 Burundi 544,097 149 5.17% 201
 Makao 499,773 150 81.64% 32
 Karadağ 439,276 151 69.88% 71
 Fiji 418,013 152 46.51% 119
 Kongo Cumhuriyeti 416,217 153 8.12% 196
 Svaziland 383,723 154 28.57% 146
 Gambiya 377,123 155 18.50% 174
 Liberya 337,732 156 7.32% 198
 Bhutan 333,226 157 41.77% 127
 Malta 331,853 158 77.29% 48
 İzlanda 326,622 159 98.24% 1
 Doğu Timor 320,339 160 25.25% 158
 Brunei 317,397 161 75.00% 58
 Bahamalar 312,986 162 80.00% 38
 Ekvator Ginesi 290,470 163 23.78% 164
 Guyana 275,760 164 35.66% 133
 Somali 269,178 165 1.88% 207
 Yeşil Burun Adaları 259,906 166 48.17% 114
 Surinam 253,499 167 45.40% 123
 Maldivler 252,761 168 59.09% 94
 Barbados 226,715 169 79.55% 42
 Yeni Kaledonya 194,707 170 74.00% year 2015 60
 Fransız Polinezyası 191,774 171 68.44% 76
 Orta Afrika Cumhuriyeti 183,785 172 4.00% 205
 Belize 163,588 173 44.58% 125
 Guam 125,446 174 77.01% 49
 Cibuti 123,728 175 13.13% 183
 Aruba 98,051 176 93.54% 13
 Saint Lucia 83,186 177 46.73% 118
 Andorra 75,681 178 97.93 % 5
 Antigua ve Barbuda 73,702 179 73.00% 64
 Gine-Bissau 68,270 180 3.76% 206
 Solomon Adaları 65,936 181 11.00% 191
 Vanuatu 64,896 182 24.00% 163
 Komorlar 63,170 183 7.94% 197
 Virgin Adaları 62,539 184 59.61% 91
 Saint Vincent ve Grenadinler 60,929 185 55.57% 100
 Bermuda 60,432 186 98.00% 4
 Grenada 59,947 187 55.86% 99
 Eritre 58,465 188 1.18% 208
 Samoa 57,386 189 29.41% 144
 São Tomé ve Príncipe 55,974 190 28.00% 148
 Seyşeller 53,248 191 56.51% 98
 Dominika 49,296 192 67.03% 78
 Cayman Adaları 48,004 193 79.00% 44
 Faroe Adaları 46,715 194 95.11% 10
 Tonga 42,795 195 39.95% 128
 Saint Kitts ve Nevis 42,113 196 76.82% 50
 Jersey 38,958 197 41.03% year 2012 -
 Grönland 38,642 198 68.50% 75
 Lihtenştayn 36,946 199 98.09% 2
 Monako 36,654 200 95.21% 9
 Mikronezya Federal Devletleri 34,996 201 33.35% 137
 Cebelitarık 32,494 202 94.44% -
 San Marino 16,484 203 54.21% year 2009 103
 Marshall Adaları 15,808 204 29.79% 142
 Kiribati 15,672 205 13.70% 182
 Britanya Virjin Adaları 14,456 206 37.60% year 2012 132
 Anguilla 12,043 207 81.57% 33
 Tuvalu 5,106 208 46.01% 121
 Saint Helena 2,906 209 37.6% year 2012 -
 Falkland Adaları 2,881 210 99.02% -
 Montserrat 2,833 211 54.60% year 2013 102
 Wallis ve Futuna 1,383 212 8.95% year 2012 -
 Niue 1,034 213 86.90% year 2013 27
 Ascension Adası 361 214 41.0% year 2012 -

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Individuals using the Internet 2005 to 2014", Key ICT indicators for developed and developing countries and the world (totals and percentage rates), International Telecommunication Union (ITU). Retrieved 25 May 2015.
  2. ^ "Internet users per 100 inhabitants 1997 to 2007", ICT Data and Statistics (IDS), International Telecommunication Union (ITU). Retrieved 25 May 2015.
  3. ^ a b "Percentage of Individuals using the Internet 2000-2012", International Telecommunications Union (Geneva), June 2013, retrieved 22 June 2013
  4. ^ "Definitions of World Telecommunication/ICT Indicators, March 2010" (PDF). International Telecommunication Union (Geneva). Mart 2010. 20 Aralık 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2015.