Ülkelere göre internet kullanıcısı sayısı listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Ülkelere göre internet kullanan nüfus oranı
Ülkelere göre internet kullanıcısı sayısının nüfusa oranı

Ülkelere göre internet kullanıcısı sayısı listesi

Sıra Ülke İnternet kullanıcısı sayısı [1] Nüfusa %si.[2] Tarih
Dünya 1,463,632,361 21.9% 2008
 Avrupa Birliği 293,070,327 59.9% 2008
1  Çin 253,000,000 19% 2008
2  ABD 215,088,545 71.4% 2008
3  Japonya 94,000,000 73.8% 2008
4  Brezilya 80,520,000 45.2% 2008
5  Hindistan 60,000,000 5.2% 2008
6  Almanya 52,533,914 63.8% 2008
7  Birleşik Krallık 41,817,847 68.9% 2008
8  Fransa 36,153,327 58.1% 2008
9  Güney Kore 34,820,000 70.7% 2008
10  İtalya 34,708,144 59.7% 2008
11  Rusya 32,700,000 23.2% 2008
12  Türkiye 26,500,000 34.5 % 2008
13  İspanya 25,623,329 63.3% 2008
14  Endonezya 25,000,000 10.5% 2008
15  Meksika 23,700,000 21.8% 2008
16  Kanada 22,000,000 65.9% 2008
17  Vietnam 20,159,615 23.4% 2008
18  İran 18,000,000 27.5% 2008
19  Pakistan 17,500,000 10.4% 2008
20  Avustralya 16,355,427 79.4% 2008
21  Arjantin 16,000,000 39.7% 2008
22  Polonya 16,000,000 41.6% 2008
23  Tayvan 15,400,000 67.2% 2008
24  Hollanda 15,000,000 90.1% 2008
25  Malezya 14,904,000 59% 2008
26  Filipinler 14,000,000 15.1% 2008
27  Tayland 13,416,000 20.5% 2008
28  Romanya 12,000,000 53.9% 2008
29  Kolombiya 10,097,000 22.9% 2008
31  Nijerya 10,000,000 7.2% 2008
30  Ukrayna 10,000,000 21.7% 2008
32  Mısır 8,620,000 10.5% 2008
33  Portekiz 7,782,760 72.9% 2008
34  Peru 7,324,300 25.5% 2008
35  Fas 7,300,000 21.3% 2008
36  Şili 7,035,000 43.2% 2008
37  İsveç 7,000,000 77.4% 2008
38  Beyaz Rusya 6,000,000 61.9% 2008
39  Belçika 5,490,000 52.9% 2008
40  Venezuela 5,297,798 20.4% 2008
41  İsviçre 5,230,351 69% 2008
42  Çek Cumhuriyeti 5,100,000 49.9% 2008
43  Güney Afrika 5,100,000 11.6% 2008
44  Hong Kong 4,878,713 69.5% 2008
45  Suudi Arabistan 4,700,000 17% 2008
46  Avusturya 4,650,000 56.7% 2008
47  Macaristan 4,200,000 42.3% 2008
48  Norveç 4,074,100 87.7% 2008
49  Bulgaristan 4,000,000 55.1% 2008
50  Yunanistan 3,800,000 35.3% 2008
51  Danimarka 3,762,500 68.6% 2008
52  İsrail 3,700,000 57.6% 2008
53  Azerbaycan 3,689,000 44.4% 2010
54  Finlandiya 3,600,000 68.9% 2008
55  Cezayir 3,500,000 10.4% 2008
56  Yeni Zelanda 3,360,000 80.5% 2010
57  Kenya 3,000,000 7.9% 2008
58  Singapur 2,700,000 58.6% 2008
59  Slovakya 2,350,000 43.1% 2008
60  Dominik Cumhuriyeti 2,100,000 22.4% 2008
61  İrlanda 2,060,000 49.6% 2008
62  Uganda 2,000,000 6.4% 2008
63  Hırvatistan 1,995,400 44.4% 2008
64  Tunus 1,765,430 17% 2008
65  Özbekistan 1,745,000 6.2% 2008
66  Birleşik Arap Emirlikleri 1,708,500 38.4% 2008
67  Ekvador 1,549,000 11.3 2008
68  Kosta Rika 1,500,000 35.7% 2008
69  Sudan 1,500,000 3.7% 2008
70  Suriye 1,500,000 7.8% 2008
71  Kazakistan 1,400,000 9.1% 2008
72  Zimbabve 1,351,000 10.9% 2008

2010 verileri[değiştir | kaynağı değiştir]

2010 yılı verilerine göre ülkelerin internet kullanıcıları sayıları listelenmiştir. Veriler Birleşmiş Milletler bünyesindeki Uluslararası İletişim Birliği İnternet sayfasından alınmıştır. Listede 2010 yılı içinde herhangi bir cihazla (cep telefonları dahil) İnternete bağlanan kişi sayısı baz alınmıştır. Tahminler hane halkı anketleri ve İnternet abonelik verilerinde elde edilmiştir.[3]

Sıra Ülke İnternet
Kullanıcı[4]
Nüfusa oranı[5]
1  Çin 456,238,464 34.30
2  ABD 243,542,822 79.00
3  Japonya 102,063,316 80.00
4  Hindistan 87,983,101 7.50
5  Brezilya 81,748,504 40.65
6  Almanya 66,825,986 81.85
7  Rusya 59,937,788 43.00
8  Birleşik Krallık 52,996,180 85.00
9  Fransa 51,879,480 80.10
10  Nijerya 45,944,229 28.43
11  Güney Kore 40,708,389 83.70
12  Meksika 34,865,345 31.00
13  İtalya 32,610,044 53.68
14  Türkiye 30,981,601 39.82
15  Pakistan 30,943,124 16.78
16  İspanya 30,940,417 66.53
17  Kanada 27,547,949 81.60
18  Filipinler 24,975,044 25.00
19  Vietnam 24,685,803 27.56
20  Polonya 23,970,571 62.32
21  Endonezya 22,110,119 9.10
22  Mısır 21,518,178 26.74
23  Tayvan 16,462,844 71.50
24  Avustralya 16,351,973 76.00
25  Kolombiya 16,134,932 36.50
26  Malezya 15,635,925 55.30
27  Fas 15,497,440 49.00
28  Hollanda 15,035,788 90.72
29  Arjantin 14,883,552 36.00
30  Tayland 14,063,287 21.20
31  Suudi Arabistan 10,550,028 41.00
32  Ukrayna 10,445,587 23.00
33  İran 10,000,029 13.00
34  Peru 9,929,155 34.30
35  Venezuela 9,699,636 35.63
36  Romanya 8,768,340 39.93
37  Kenya 8,568,890 20.98
38  Belçika 8,261,661 79.26
39  İsveç 8,166,650 90.00
40  Şili 7,535,921 45.00
41  Çek Cumhuriyeti 7,020,815 68.82
42  Macaristan 6,522,000 65.27
43  İsviçre 6,396,064 83.90
44  Güney Afrika 6,040,420 12.30
45  Avusturya 5,971,694 72.70
46  Kazakistan 5,808,838 34.00
47  Bangladeş 5,776,383 3.70
48  Özbekistan 5,573,148 20.00
49  Portekiz 5,485,976 51.10
50  İsrail 4,941,878 67.20
 Hong Kong 4,920,255 69.40
51  Danimarka 4,893,418 88.72
52  Yunanistan 4,772,975 44.40
53  Tanzanya 4,608,218 11.00
54  Suriye 4,595,009 20.70
55  Finlandiya 4,566,129 86.89
56  Norveç 4,367,201 93.39
57  Slovakya 4,344,517 79.42
58  Cezayir 4,323,273 12.50
59  Uganda 4,174,835 12.50
60  Dominik Cumhuriyeti 3,883,356 39.53
61  Birleşik Arap Emirlikleri 3,880,963 78.00
62  Tunus 3,873,215 36.80
63  Singapur 3,598,074 70.00
64  Ekvador 3,549,746 24.00
65  Yeni Zelanda 3,529,390 83.00
66  Azerbaycan 3,347,672 35.99
67  Bulgaristan 3,304,883 46.23
68  İrlanda 3,229,108 69.85
69  Beyaz Rusya 3,047,204 31.70
70  Sırbistan 3,004,042 40.90
71  Hırvatistan 2,706,487 60.32
72  Yemen 2,549,247 10.85
73  Sri Lanka 2,530,059 12.00
74  Ürdün 2,434,692 38.00
75  Bosna-Hersek 2,403,231 52.00
76  Litvanya 2,202,352 62.12
77  Gana 2,081,056 8.55
78  Bolivya 1,989,484 20.00
79  Senegal 1,971,720 16.00
80  Nepal 1,962,936 6.78
81  Umman 1,857,791 62.60
 Porto Riko 1,802,352 45.30
82  Angola 1,704,287 10.00
83  Küba 1,678,080 15.12
84  Irak 1,661,610 5.60
85  Kosta Rika 1,648,420 36.50
 Filistin 1,561,997 37.44
86  Letonya 1,517,534 68.42
87  Paraguay 1,504,696 23.60
88  Moldova 1,492,720 40.00
89  Panama 1,458,064 42.75
90  Uruguay 1,431,016 43.35
91  Guatemala 1,422,796 10.50
92  Slovenya 1,402,195 70.00
93  Arnavutluk 1,344,128 45.00
94  Zimbabve 1,339,964 11.50
95  Lübnan 1,278,827 31.00
96  Gürcistan 1,242,223 27.00
97  Katar 1,186,436 69.00
98  Afganistan 1,164,829 4.00
99  Kırgızistan 1,101,725 20.00
100  Ermenistan 1,097,717 37.00
101  Makedonya 1,075,413 51.90
102  Kuveyt 972,763 38.25
103  Estonya 956,757 74.10
104  Mozambik 934,808 4.17
105  El Salvador 907,810 15.00
106  Zambiya 907,225 6.74
107  Libya 904,604 14.00
108  Honduras 886,026 11.09
109  Tacikistan 864,805 11.55
110  Ruanda 851,310 7.70
111  Haiti 807,615 8.37
112  Kamerun 771,766 4.00
113  Jamaika 743,128 26.10
114  Etiyopya 660,101 0.75
115  Bahreyn 649,044 55.00
116  Trinidad ve Tobago 595,915 48.50
117  Kıbrıs Cumhuriyeti 584,309 52.99
118  Nikaragua 560,445 10.00
119  Fildişi Sahili 547,529 2.60
120  Kongo DC 502,929 0.72
121  Lüksemburg 450,869 90.62
122  Laos 445,771 7.00
123  Mali 372,502 2.70
124  Madagaskar 361,791 1.70
125  Togo 354,393 5.38
126  Malavi 349,114 2.26
127  Karadağ 346,700 52.00
 Makao 322,600 56.80
128  Mauritius 322,232 24.90
129  Moğolistan 314,866 10.20
130  Eritre 312,821 5.40
131  İzlanda 293,465 95.00
132  Benin 283,453 3.13
133  Malta 256,266 63.00
134  Burkina Faso 227,385 1.40
135  Guyana 223,797 29.90
136  Burundi 207,125 2.10
137  Kongo Cumhuriyeti 206,296 5.00
138  Barbados 200,528 70.20
139  Brunei 197,514 50.00
140  Kamboçya 182,116 1.26
141  Çad 179,239 1.70
142  Surinam 172,437 31.59
143  Gambiya 161,502 9.20
144  Yeşil Burun Adaları 152,598 30.00
145  Namibya 138,351 6.50
146  Bahamalar 133,483 43.00
147  Nijer 131,790 0.83
 Fransız Polinezyası 131,724 49.00
148  Fiji 129,821 14.82
149  Botsvana 121,758 6.00
150  Maldivler 111,969 28.30
151  Gabon 111,722 7.23
152  Orta Afrika Cumhuriyeti 111,433 2.30
153  Türkmenistan 108,700 2.20
154  Svaziland 108,595 8.02
155  Gine 99,111 0.96
156  Moritanya 96,152 3.00
157  Bhutan 95,179 13.60
158  Papua Yeni Gine 77,626 1.28
159  Lesotho 74,095 3.86
160  Antigua ve Barbuda 69,403 80.00
161  Andorra 68,465 81.00
 Bermuda 57,486 84.21
162  Cibuti 48,134 6.50
163  Belize 44,033 14.00
 Aruba 43,927 42.00
164  Ekvator Ginesi 39,042 6.00
165  Gine-Bissau 38,346 2.45
 Faroe Adaları 36,842 75.10
 Grönland 36,311 63.00
166  Seyşeller 36,219 41.00
167  Grenada 36,076 33.46
168  Komorlar 36,012 5.10
169  Dominika 34,550 47.45
 Cayman Adaları 33,138 66.00
170  São Tomé ve Príncipe 32,964 18.75
171  Lihtenştayn 28,910 80.00
172  Solomon Adaları 27,960 5.00
173  Monako 24,469 80.00
174  Mikronezya Federal Devletleri 21,431 20.00
175  Vanuatu 17,724 8.00
176  Samoa 13,440 7.00
177  Tonga 12,676 12.00
 Britanya Virjin Adaları 11,560 39.00
178  Kiribati 8,953 9.00
 Cook Adaları 4,102 35.71
 Falkland Adaları 2,875 95.84
179  Tuvalu 2,618 25.00
180  Liberya 2,580 0.07
181  Doğu Timor 2,425 0.21
 Saint Helena 1,913 24.94
 Montserrat 1,791 35.00
182  Nauru 556 6.00

2016 verileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke veya alan İnternet
kullanıcısı sayısı
Sırası Nüfusa göre internet kullanım yüzdesi Sırası
 Çin 692,152,618 1 50.30% 90
 Hindistan 340,873,137 2 26.00% 127
 ABD 239,882,242 3 74.55% 40
 Brezilya 122,796,320 4 59.08% 71
 Japonya 118,131,030 5 93.33% 9
 Rusya 105,311,724 6 73.41% 43
 Nijerya 86,436,611 7 47.44% 96
 Meksika 72,945,992 8 57.43% 74
 AlmanyaAvrupa Birliği 70,675,097 9 87.59% 21
 Birleşik KrallıkAvrupa Birliği 59,538,545 10 92.00% 13
 Endonezya 56,612,527 11 21.98% 135
 FransaAvrupa Birliği 54,536,418 12 84.69% 25
 Vietnam 49,265,575 13 52.72% 84
 Güney Kore 45,213,802 14 89.90% 16
 Türkiye 42,275,017 15 53.74% 82
 Filipinler 40,984,654 16 40.70% 111
 İtalyaAvrupa Birliği 39,209,342 17 65.57% 60
 İspanyaAvrupa Birliği 36,293,165 18 78.69% 34
 İran 34,871,367 19 44.08% 103
 Pakistan 34,006,477 20 18.00% 151
 Mısır 32,851,402 21 35.90% 116
 Kanada 31,796,053 22 88.47% 17
 Arjantin 30,131,228 23 69.40% 54
 Güney Afrika 28,291,419 24 51.92% 87
 Kolombiya 26,959,845 25 55.90% 78
 Tayland 26,721,620 26 39.32% 113
 PolonyaAvrupa Birliği 26,256,020 27 68.00% 57
 Bangladeş 23,183,372 28 14.40% 161
 Ukrayna 22,080,187 29 49.26% 93
 Suudi Arabistan 21,958,407 30 69.62% 53
 Malezya 21,553,214 31 71.06% 50
 Kenya 21,008,148 32 45.62% 98
 Avustralya 20,268,164 33 84.56% 26
 Fas 19,622,683 34 57.08% 76
 Venezuela 19,246,571 35 61.87% 69
 Tayvan 18,639,773 36 80.00% year 2013 -
 HollandaAvrupa Birliği 15,757,109 37 93.10% 10
 Cezayir 15,152,610 38 38.20% 114
 Kazakistan 12,843,502 39 72.87% 45
 Peru 12,833,058 40 40.90% 110
 Özbekistan 12,794,413 41 42.80% 106
 Myanmar 11,749,580 42 21.80% 136
 Şili 11,538,860 43 64.29% 66
 Etiyopya 11,529,327 44 11.60% 167
 RomanyaAvrupa Birliği 10,879,514 45 55.76% 79
 Sudan 10,706,502 46 26.61% 126
 BelçikaAvrupa Birliği 9,609,963 47 85.05% 22
 İsveçAvrupa Birliği 8,861,138 48 90.61% 15
 Çek CumhuriyetiAvrupa Birliği 8,571,610 49 81.30% 30
 Birleşik Arap Emirlikleri 8,354,813 50 91.24% 14
 Ekvador 7,901,051 51 48.94% 94
 Azerbaycan 7,510,555 52 77.00% 36
 Uganda 7,502,024 53 19.22% 146
 YunanistanAvrupa Birliği 7,322,066 54 66.84% 59
 İsviçre 7,300,334 55 87.97% 20
 MacaristanAvrupa Birliği 7,177,413 56 72.83% 46
 AvusturyaAvrupa Birliği 7,171,471 57 83.93% 27
 PortekizAvrupa Birliği 7,103,070 58 68.63% 56
 Yemen 6,734,886 59 25.10% 130
 Gana 6,435,843 60 23.48% 132
 İsrail 6,361,718 61 78.89% 33
 Irak 6,272,109 62 17.22% 155
 Sri Lanka 6,212,431 63 29.99% 121
 Hong Kong 6,191,142 64 84.95% 24
 Beyaz Rusya 5,909,252 65 62.23% 68
 Sırbistan 5,781,457 66 65.32% 61
 Suriye 5,547,023 67 29.98% 122
 Dominik Cumhuriyeti 5,467,393 68 51.93% 86
 DanimarkaAvrupa Birliği 5,461,026 69 96.33% 6
 Tunus 5,460,224 70 48.52% 95
 FinlandiyaAvrupa Birliği 5,098,953 71 92.65% 12
 Norveç 5,044,737 72 96.81% 4
 Nepal 5,012,708 73 17.58% 154
 Bolivya 4,836,842 74 45.10% 100
 Kamerun 4,827,576 75 20.68% 142
 Fildişi Sahili 4,767,327 76 21.00% 140
 SlovakyaAvrupa Birliği 4,613,404 77 85.02% 23
 Singapur 4,600,670 78 82.10% 28
 Guatemala 4,428,925 79 27.10% 124
 Lübnan 4,329,550 80 74.00% 42
 Ürdün 4,055,488 81 53.40% 83
 BulgaristanAvrupa Birliği 4,051,069 82 56.66% 77
 Yeni Zelanda 3,995,066 83 88.22% 19
 İrlandaAvrupa Birliği 3,756,398 84 80.12% 31
 Küba 3,543,293 85 31.11% 118
 Zambiya 3,404,471 86 21.00% 141
 Umman 3,330,634 87 74.17% 41
 Senegal 3,281,539 88 21.69% 137
 Kuveyt 3,194,648 89 82.08% 29
 Angola 3,102,725 90 12.40% 164
 Kamboçya 2,959,801 91 19.00% 148
 HırvatistanAvrupa Birliği 2,959,741 92 69.80% 52
 Paraguay 2,946,443 93 44.38% 102
 Kongo DC 2,936,139 94 3.80% 185
 Porto Riko 2,927,069 95 79.47% 39
 Kosta Rika 2,873,171 96 59.76% 70
 Tanzanya 2,866,014 97 5.36% 180
 Afganistan 2,686,694 98 8.26% 173
 Filistin 2,680,633 99 57.42% 75
 Zimbabve 2,552,610 100 16.36% 157
 Mozambik 2,518,008 101 9.00% 172
 Bosna-Hersek 2,479,437 102 65.07% 63
 Uruguay 2,216,784 103 64.60% 64
 Güney Sudan 2,212,528 104 17.93% 153
 Ruanda 2,089,740 105 18.00% 152
 Katar 2,076,198 106 92.88% 11
 Burkina Faso 2,062,224 107 11.39% 168
 LitvanyaAvrupa Birliği 2,054,605 108 71.38% 48
 Moldova 2,027,938 109 49.84% 92
 Panama 2,012,113 110 51.21% 89
 Mali 1,819,808 111 10.34% 169
 Gürcistan 1,806,315 112 45.16% 99
 Kırgızistan 1,796,838 113 30.25% 120
 Ermenistan 1,757,817 114 58.25% 72
 Arnavutluk 1,740,904 115 63.25% 67
 El Salvador 1,649,276 116 26.92% 125
 Honduras 1,644,082 117 20.36% 143
 Tacikistan 1,609,856 118 18.98% 149
 Malavi 1,601,017 119 9.30% 171
 LetonyaAvrupa Birliği 1,560,638 120 79.20% 32
 SlovenyaAvrupa Birliği 1,511,361 121 73.10% 44
 Makedonya 1,462,815 122 70.38% 51
 Haiti 1,306,750 123 12.20% 165
 Bahreyn 1,287,441 124 93.48% 7
 Laos 1,237,968 125 18.20% 150
 Jamaika 1,206,162 126 43.18% 104
 Nikaragua 1,198,160 127 19.70% 144
 Libya 1,194,159 128 19.02% 147
 EstonyaAvrupa Birliği 1,160,432 129 88.41% 18
 Madagaskar 1,010,616 130 4.17% 184
 Trinidad ve Tobago 941,181 131 69.20% 55
 Kıbrıs CumhuriyetiAvrupa Birliği 835,753 132 71.72% 47
 Türkmenistan 806,025 133 15.00% 160
 Benin 738,740 134 6.79% 178
 Mauritius 638,388 135 50.14% 91
 Moğolistan 634,438 136 21.44% 138
 Botsvana 622,183 137 27.50% 123
 Moritanya 618,270 138 15.20% 159
 Papua Yeni Gine 601,926 139 7.90% 174
 Gine 592,604 140 4.70% 182
 LüksemburgAvrupa Birliği 551,968 141 97.33% 2
 Namibya 548,565 142 22.31% 134
 Burundi 544,413 143 4.87% 181
 Togo 520,086 144 7.12% 177
 Makao 455,982 145 77.60% -
 Nijer 441,760 146 2.22% 189
 Fiji 413,331 147 46.33% 97
 Gabon 405,443 148 23.50% 131
 Karadağ 404,004 149 64.56% 65
 Svaziland 390,981 150 30.38% 119
 Çad 379,011 151 2.70% 187
 Kongo Cumhuriyeti 352,069 152 7.62% 175
 Lesotho 343,098 153 16.07% 158
 Gambiya 340,846 154 17.12% 156
 İzlanda 323,495 155 98.20% 1
 MaltaAvrupa Birliği 318,943 156 76.18% 37
 Bhutan 308,382 157 39.80% 112
 Bahamalar 302,654 158 78.00% 35
 Brunei 301,310 159 71.20% 49
 Guyana 293,026 160 38.20% 115
 Liberya 265,703 161 5.90% 179
 Surinam 232,176 162 42.76% 107
 Yeşil Burun Adaları 223,920 163 43.02% 105
 Orta Afrika Cumhuriyeti 223,452 164 4.56% 183
 Barbados 216,316 165 76.11% 38
 Maldivler 198,048 166 54.46% 80
 Yeni Kaledonya 194,707 167 74.00% -
 Somali 189,853 168 1.76% 190
 Fransız Polinezyası 182,552 169 64.56% -
 Ekvator Ginesi 180,166 170 21.32% 139
 Sierra Leone 161,330 171 2.50% 188
 Doğu Timor 158,758 172 13.40% 162
 Belize 149,427 173 41.59% 109
 Guam 124,254 174 73.14% -
 Cibuti 105,833 175 11.92% 166
 Saint Lucia 96,847 176 52.35% 85
 Aruba 92,108 177 88.66% -
 Andorra 68,295 178 96.91% 3
 Gine-Bissau 65,289 179 3.54% 186
 Bermuda 60,962 180 98.32% -
 Antigua ve Barbuda 59,865 181 65.20% 62
 Vanuatu 59,150 182 22.35% 133
 Komorlar 58,820 183 7.46% 176
 Solomon Adaları 58,359 184 10.00% 170
 Virgin Adaları 58,279 185 54.83% -
 Grenada 57,482 186 53.81% 81
 Saint Vincent ve Grenadinler 56,668 187 51.77% 88
 Eritre 56,460 188 1.08% 191
 Seyşeller 56,068 189 58.12% 73
 São Tomé ve Príncipe 49,147 190 25.82% 128
 Dominika 49,132 191 67.60% 58
 Samoa 49,099 192 25.41% 129
 Tonga 47,776 193 45.00% 101
 Cayman Adaları 46,174 194 77.00% -
 Faroe Adaları 45,403 195 94.20% -
 Saint Kitts ve Nevis 42,068 196 75.70% 39
 Jersey 38,958 - 41.03% year 2012 -
 Grönland 37,982 197 67.60% -
 Lihtenştayn 36,270 198 96.64% 5
 Monako 35,226 199 93.36% 8
 Mikronezya Federal Devletleri 32,905 200 31.50% 117
 Cebelitarık 18,878 - 65.02% year 2012 -
 San Marino 16,484 201 54.21% year 2009. -
 Kiribati 14,615 202 13.00% 163
 Britanya Virjin Adaları 14,456 203 37.60% year 2012 -
 Marshall Adaları 10,217 204 19.28% 145
 Anguilla 10,209 205 64.80% year 2013 -
 Tuvalu 4,234 206 42.70% 108
 Saint Helena 2,906 - 37.6% year 2012 -
 Falkland Adaları 2,842 - 96.9% year 2013 -
 Montserrat 2,833 207 54.60% year 2013 -
 Wallis ve Futuna 1,383 - 8.95% year 2012 -
 Niue 1,034 208 86.90% year 2013 -
 Ascension Adası 361 - 41.0% year 2012 -

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Internet users, internetworldstats.com update for 2008
  2. ^ Estimated population at July 2007 & Estimated population at July 2006 & Estimated population at July 2005 & Estimated population at July 2004 & Estimated population at July 2003 & Estimated population at July 2002 & Estimated population at July 2001 & Estimated population at July 2000, The World Factbook, CIA. All data accessed on March 19 2008.
  3. ^ Definitions of World Telecommunication/ICT Indicators, March 2010, International Telecommunication Union, March 2010. Accessed on 30 September 2011.
  4. ^ 2010 population estimates obtained from U.S. Census Bureau, International Data Base, accessed on 30 September 2011. Falkland Islands estimated population data for 2010 obtained from World Population Prospects: The 2010 Revision, Population Division of the Department of Economic and Social Affairs of the United Nations Secretariat. Accessed on 30 September 2011.
  5. ^ "Percentage of Individuals using the Internet 2000-2010", International Telecommunication Union, accessed 16 April 2012.