Kullanıcı mesaj:Evolutionoftheuniverse: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Turgut46 (mesaj | katkılar)
k Ulaulaniyazi tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Yaratmayıcı~~trwiki tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
k "Kullanıcı mesaj:Evolutionoftheuniverse" koruma altına alındı: Aşırı vandalizm ([Düzenle=kayıtlı olmayan değiştirmesin] (bitiş tarihi 21:04, 11 Ağustos 2016 (UTC)) [Taşı=kayıtlı olmayan değiştirmesin] (bitiş tarihi 21...
(Fark yok)

Sayfanın 21.04, 11 Temmuz 2016 tarihindeki hâli

Merhaba Evolutionoftheuniverse, herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Vikipedi sayfalarında yaptığınız değişiklikleri bu sayfadan tüm Vikipedistler inceleyebiliyor ve herhangi bir sayfada yanlışlık yapsanız bile, siz veya herhangi bir vikipedist işlemi geri alabiliyor. Bu yüzden hata yapmaktan korkmayın, cesur olun!
  • Herhangi bir maddeye gidip sayfanın üst kısmındaki Değiştir veya Kaynağı değiştir butonuna basarak, o sayfaya yeni bilgiler ekleyebilir, yanlış ve kaynaksız bazı bilgileri çıkartabilir veya hatalı kısımları düzeltebilirsiniz.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz. Vikipedi'de şu an hangi kullanıcıların hangi değişiklikleri yaptığını görmek için sol menüde bulunan son değişikliklere tıklayabilirsiniz.
  • Yardım ve SSS sayfalarını okuduktan sonra Vikipedi ile ilgili sorularınız varsa danışma masasına, bilge sayfasına veya son değişikliklerde gördüğünüz herhangi bir Vikipediste mesaj yolu ile danışabilirsiniz. Tüm Vikipedistleri ilgilendiren konularda ise toplu mesaj atmak yerine köy çeşmesinde ilgili kısma mesaj bırakabilirsiniz.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında mesajlarınızın sonuna, "~~~~" yazarak imza atmayı unutmayın!.
Son olarak!
  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz. (Sizin kullanıcı sayfanız sitenin en üstünde yer alan isminize basınca çıkan buradaki sayfadır.)
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri ekleyemiyoruz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Maddelerde değişiklik yaparken, lütfen tarafsız bir bakış açısıyla ve ansiklopedik bir dilde yazmaya özen gösterin, engelleme politikası, oy kullanımı gibi politika ve yönergelerini vakit buldukça mutlaka okuyun.
Haydi başlayın!
  • Vikipedi'yi daha iyi kullanabilmek için buradaki bilgileri ara ara okuyabilirsiniz. Bir kaç gün içinde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Vikipedi'de yazılan tüm bilgilerin belirli editör veya yazarlar tarafından değil, Vikipedi'ye yeni kayıt olan tüm kullanıcılar tarafından yazıldığını unutmayın!

Kolay gelsin!

Utku Tanrıveremesaj 09:23, 27 Eylül 2015 (UTC)

beyaz liste

Beyaz listeye eklendiniz. Artık bütün değişlikleriniz otomatik onaylanıcak. Eski değişiklikerini şimdi ben onayladım. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 18:02, 27 Eylül 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özen Yıldızı
Merhaba. Sizinle tanışmadık henüz :) Tartışma sayfalarında mantıklı yorum yapan yeni yüzlerin varlığını özlemişim, yorumlarınızı görünce. Umarım bu şekilde devam eder ve her zaman doğru ile mantığın yanında yorum yaparsınız... İyi günler. RapsarEfendim? 00:53, 28 Mayıs 2016 (UTC)

@Rapsar Bu vesileyle tanışmış olduk. :) Teşekkürler, bilimle uğraşmanın verdiği bir alışkanlık olsa gerek. Her ne kadar açık fikirli davransak da bunu beğenmeyebiliyor herkes. İnsanımızın ilerlemesi gereken çok konu var ne yazık ki. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 01:15, 28 Mayıs 2016 (UTC)

kontrol

Özel:Katkılar/Üçüncü Adam - Son yaptığım iki değişikliği kontrol edebilir misiniz? Doğru mu aktardım? Doğruysa bu şekilde devam edeceğim. --Üçüncü Adam (mesaj) 20:45, 29 Mayıs 2016 (UTC)

@Üçüncü Adam Evet, doğru. Bilgisayar başında olunca ben de devam edeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 20:49, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Devriye isteği: Asal sayı

Merhaba, Asal sayı maddesinde bekleyen IP değişikliklerini reddeder misiniz? Madde perişan hâlde. Teşekkürler. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 05:07, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba. Tamamdır, halledildi ;) İyi günler.--RapsarEfendim? 05:53, 30 Mayıs 2016 (UTC)
Teşekkürler, iyi günler. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 07:57, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Düzenlenmesi gereken maddeler

Merhaba, Parkes Gözlemevi maddesindeki düzenlemelerinizi gördüm, teşekkürler. O kullanıcının maddeleri ile ben de ilgilenecektim, kullanıcının diğer maddeleri ile de ilgilenebilir misiniz? Teşekkürler.--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 04:56, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba, maddelerde çok fazla imla ve düzen sorunları var ve vaktim kısıtlı. Zaman içerisinde gözden geçirmeye çalışacağım.--cRea80ileti 15:52, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Kukla iddiası

Merhaba, ilk gördüğüm andan beri anlamsız gülüyorum ben, hemen yanıt mı vereyim, bekleyeyim mi? Böyle bir durumda ne yapılır bilmiyorum. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 00:33, 1 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba. Şurayı okuyup gerekeni yapmak gerekiyor.--RapsarEfendim? 01:18, 1 Haziran 2016 (UTC)
Anladım, teşekkürler. Şimdilik görmezden geliyorum.--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 01:38, 1 Haziran 2016 (UTC)

Açtığınız bir madde SAS adayı

Merhaba, 2010'da açtığınız bir madde SAS adayı. Görüş bildirmek için Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ayçiçeği Projesi. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 21:48, 2 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba Evolution, bilgilendirme için teşekkürler. --bermanya 22:01, 2 Haziran 2016 (UTC)

Kapanma aşamasına gelen SAS: Sabit yörüngeden lazerle saat ayarı

Merhaba, sanırım Vikipedi:Silinmeye_aday_sayfalar/Sabit_yörüngeden_lazerle_saat_ayarı kapanabilir. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 21:10, 2 Haziran 2016 (UTC)

Maddeye bakıldığında birkaç görüş daha almak gerekliliği olmadığı anlaşılıyor. SAS kapatıldı. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 23:00, 2 Haziran 2016 (UTC)

Hoş geldiniz Evolutionoftheuniverse!

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Eğer devriyelik ölçütlerini sağlıyor ve gönüllü iseniz Devriyelik başvurusu sayfasından başvurunuz yapabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Üçüncü Adam (mesaj) 22:02, 5 Haziran 2016 (UTC)

Silinmiş sayfa kopyaları isteği

Merhaba, Vikipedi'deki asparagaslar listesi Vikipedi denemesini hazırlıyorum. Bu listeye koymak için Namık tatlısı ve Namık Tatlısı maddelerinin sıfırden oluşturulma zamanlarını ve silindiği zamanki sürümlerinin içeriğini gönderebilir misiniz? Silinmiş kopyaların başına asparagas uyarısı ve silinme kaydına bağlantı ekleyip Kullanıcı:Evolutionoftheuniverse/Vikipedi'deki asparagaslar listesi/Madde_ismi şeklinde açmayı düşünüyorum (hâlihazırda İngilizce en:Wikipedia:List of hoaxes on Wikipedia sayfasında bu yöntem kullanılıyor, Almancada ise de:Benutzer:Gestumblindi/Fakemuseum kullanıcı alt sayfasında en:Wikipedia:Humorarchiv altına eklenip kullanılıyor). Ya da bana göndermeyip kendiniz de ekleyebilirsiniz. Teşekkürler. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 15:30, 6 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba. Bunlar pek de sevimli bir asparagas değildi, açık bir vandalizmdi. Bunlardan çok açıldı, evet ben de silenlerden biriyim. Superyetkin bir siteden geçmişi kullanıcılara gösterebiliyor. Ben de bunun için öyle yapayım, her iki içerik birlikte/peşpeşe justpaste sitesinde, adresi yazamıyorum çünkü spam listesindeymiş, sayfanızdan mail olarak adresi gönderiyorum, oradan metne ulaşabilirsiniz, iyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:59, 6 Haziran 2016 (UTC)
O da ne, e-postanız yokmuş. Adres şu: ttps://justpaste.it/v0p9 tekrar yazıyorum. Başına bir h koymayı unutmayın.Vikiçizer (mesaj) 20:02, 6 Haziran 2016 (UTC)

Kapanma aşamasına gelen bir SAS: Ayçiçeği Projesi

Merhaba, Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ayçiçeği Projesi sanırım kapanabilir. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 19:39, 6 Haziran 2016 (UTC)

+ başka bir SAS: Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Tıbb-ı Nebevi (kitap). --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 01:52, 7 Haziran 2016 (UTC)
SAS'lar kapatıldı. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:18, 7 Haziran 2016 (UTC)

+

Selam, silinmeye aday gosterdiginiz Aycicegi Projesi maddesine nasil ulastiginizi merak ediyorum? Cunku ben o maddeye kaynak eklemek icin baya bi ugrasmistim. Google'da hakkinda bilgi yok, sadece bir dergide cikmis, maddeye rastgele bir sekilde mi ulastiniz? Yoksa bu projeyi biliyor muydunuz? Maddeyi tekrar acmayi dusunuyorumda eger madde hakkinda bilginiz varsa yardimlasalim diyecektim. Iyi calismalar--Kingbjelica (mesaj) 23:10, 10 Haziran 2016 (UTC)

@Kingbjelica Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sabit yörüngeden lazerle saat ayarını gördükten sonra buna benzer başkası var mı diye ilgili kullanıcının katkılarına bakmıştım. Sonradan birkaç kaynak bulmuştum, tam olarak bir bilim projesi değil de mühendislik ve sanatı harmanlayan bir sanat çalışması olduğunu görmüştük. Birkaç kaynak silinme tartışmasında var. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 23:25, 11 Haziran 2016 (UTC)

Güneş olayı

Güneş olayı sayfasını neden hızlı silinme adayı olarak işaretlediniz? Vkpd11 (mesaj) 17:57, 15 Haziran 2016 (UTC)

@Vkpd11 Makine çevirisi ve hatalı çeviriler içerdiği için (M8) hocam. Daha önceden de aynı kullanıcı tarafından açılmış ve aynı nedenle silinmişti. Bu nedenle M8 ve G4 nedeniyle hızlı sil istedim. Madde ile ilgilenecekseniz beklemeli sile çevirebilirim. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:05, 15 Haziran 2016 (UTC)

beklemeli sile çevirin, ben çeviriyi yapana söyleyeceğim düzeltmesini. Vkpd11 (mesaj) 18:09, 15 Haziran 2016 (UTC)

@Vkpd11 Söz konusu iki madde için de beklemeli sile çeviriyorum öyleyse. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:14, 15 Haziran 2016 (UTC)

Yemaek

Benden başka değişiklik yapan yok ki lütfen silme işlemini iptal edin !!!!! — Bu imzasız görüş Kimek Kuman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yemaek

Yemaek hakkında Türkçe bir kaynak yok özür dilerim. Yanlı şeyler kopyaladım, fakat İngilizce olarak aratırsanız görürsünüz insanlar okusun diye ben onu Türkçeye çevirdim. Sayfayı oluşturan benim ve eksiklikler var. — Bu imzasız görüş Kimek Kuman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

@Kimek Kuman SAS sayfasında görüşlerinizi belirtebilirsiniz. SAS sonucuna göre silinir ya da kalır. Kaynak listesini çıkarmanız maddeyi kaynaksız bırakmış, bu apayrı bir sorun yaratmış. Evet, İngilizce Vikipedi'de de var ancak İngilizce Vikipedi'deki ile sizin yazdığınız apayrı şeyler içeriyor, İngilizce Vikipedi'deki maddede kaynaklar da mevcut. Anlamadığım Türkçe kaynaklar yok diyorsunuz, maddede olan kaynak listesi Türkçe kaynaklardı. Bir de lütfen SAS etiketini maddeden ısrarla çıkarmayınız, aksi durum Vandalizm olarak değerlendirilebilir. --evolutionoftheuniverse mesaj 16:15, 16 Haziran 2016 (UTC)

Yemaek

Özür dilerim. Yemaek sayfası hakkında bir fikir birliği oluşturulması beni mutlu eder :) Ama silinmesini istemiyorum. — Bu imzasız görüş Kimek Kuman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bir yıldız da sizin için!

Özgün Yıldız
Katkılarınız için teşekkürler Toppolila (mesaj) 17:36, 20 Haziran 2016 (UTC)
@Toppolila Teşekkürler! :) --evolutionoftheuniverse mesaj 17:40, 20 Haziran 2016 (UTC)

Bilgi

Selamlar, maddelerin kayda değerliğini belirlemek adına silinmeye aday gösterdiğiniz için teşekkürler. Ancak silinmeye aday sayfalar bölümü aşırı yoğunluktan dolayı sayfa neredeyse yüklenmiyor, aşırı yığılma olmuş. Sizden ricam önceki SAS'lar kapana kadar beklemeniz, böylece sayfayı biraz rahatlatabiliriz sanıyorum. Kolay gelsin --Eldarion 05:44, 23 Haziran 2016 (UTC)

@Eldarion Kusura bakmayın haklısınız, 200 civarında tutmaya çalışıyordum ama başka kullanıcıların internet hızı sorunu yaşabileceği aklıma gelmedi. İlerisi için önerim, SAS adaylıklarının gün bazında alt sayfalara bölünmesi. Kolay gelsin. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:09, 23 Haziran 2016 (UTC)

VP:KET

ben KET sayfasinda engellenenleri cikarmaya calistim ama suzgece takildi siz silebilirmisiniz?--78.172.84.70 11:53, 23 Haziran 2016 (UTC)

Hizmetliler ilgilense daha doğru olur. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:06, 23 Haziran 2016 (UTC)

Tartışma

Merhaba @Evolutionoftheuniverse, şuradaki tartışmaya katılırsanız ve enerji alanına ilgili arkadaşları da yönlendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar, iyi vikiler... YenilenebilirAdamMESAJ 22:56, 23 Haziran 2016 (UTC)

Selam @Evolutionoftheuniverse, yoğunsun herhalde. Madde daha önce başkaları tarafından düzenlendiği ve madde adı başka maddelerde de kullanıldığı için acele etmek istemedim, politikaya uygun olsun diye. Çok aktif kullanıcı olmadığını biliyorsun bu konularda. İyi günler. YenilenebilirAdamMESAJ 17:10, 25 Haziran 2016 (UTC)

@YenilenebilirAdam Tartışma sayfasına yazdım, sayfa taşıma talebinde bulunabilirsiniz. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:49, 25 Haziran 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 2. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Evolutionoftheuniverse,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Kaynaksız/Zayıf Kaynaklı Maddelere Kaynak Eklenmesi konulu projede 2. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 11:40, 26 Haziran 2016 (UTC)

Bot isteği

Merhaba,

Bot isteğiniz güncel mi? Teknik anlamda biraz bilgi verirseniz yardımcı olmak isterim. --— Bu imzasız görüş Vlyalcin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

@Vlyalcin Tabii ki, şablon tamamlanana kadar aktif. Vikipedi'de çalıştırdığınız bir bot var mı? --evolutionoftheuniverse mesaj 16:43, 30 Haziran 2016 (UTC)
Daha önce Vikipedi'de çalıştırdığım bir bot bulunmuyor. Sanırım hem bot ile ilgili talebi, hem de bot yazımı ile ilgili belgeleri incelemekle başlayabilirim. Volkan Yalçın (mesaj) 22:24, 2 Temmuz 2016 (UTC)
@Evolutionoftheuniverse Şu anda en:Template:Subatomic_particle/link ve en:Template:Subatomic particle/symbol altındaki tüm sayfaların değiştirme bilgilerini ekrana bastırabiliyorum. Yani örneğin en:Template:Subatomic particle/symbol/x boson maddesi için [[X boson|{{Physics particle|X}}]] bilgisini işleyebilecek durumdayım. Bilgilendirmek istedim. Volkan Yalçın (mesaj) 06:43, 7 Temmuz 2016 (UTC)

Görsel ekleme

Merhaba, biraz önce bir görsel yükledim ancak görsel telifleri konusundaki tecrübesizliğimden kaynaklı yaptığım şeyi ne kadar doğru yaptım bilmiyorum. Vaktiniz varsa kontrol edebilir misiniz? Yeni bir telif uyarısı almak yerine düzeltebileceğim bir şey varsa düzeltmek isterim :) Görseli aldığım siteyi incelediğim kadarıyla copyright konusunda bir sıkıntı yoktu ama başka bir göz tarafından kontrol edilmesinde fayda var. İyi vikiler. Pragdonmesaj 23:36, 30 Haziran 2016 (UTC)

@Pragdon İnternette özellikle görsellerde telife dikkat edilmiyor ancak önemli bir konu. Fotoğrafın makineden gelen üstbilgisinde telifli olduğu yazılı. Binanın herkesce paylaşılabilir fotoğrafını bulamadım. Bu fotoğraf madde için çok önemli, içeriği pekiştiriyor ise (ölen kişilerin portre fotoğrafları gibi) adil kullanım kapsamında kullanılabilir belki. Fotoğraf Türkiye'de üretildiğine göre, Türkiye'deki Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun "maksadı haklı kullanım" hükümleri (ticari amaç gütmeyen eğitimsel amaçlar, telif sahibinin satmasına engel olmayacak nisbette) buna gerekçe olabilir. Fotoğrafın yüksek çözünürlüklü kopyasının olması bu nedenle sorun. Ancak fotoğrafı madde gelişsin, zenginleşsin; maddede bir fotoğraf olsun diye koyduysanız kullanmamanızı öneririm. Ancak diğer türlü ise düşük çözünürlük ve uygun bir şablon ile paylaşıma açık bir kopyası bulunana kadar kullanılması mümkün olabilir. --evolutionoftheuniverse mesaj 00:05, 1 Temmuz 2016 (UTC)
@Evolutionoftheuniverse Sanırım yeterince aydınlandım bu konuda. Katkı için teşekkür ederim gerçekten zira google'da görsel arama kriterini de sayende öğrenmiş oldum :) . Görseli tamamen vikiden kaldırmak en iyisi olacak şimdilik. Bu benim yetkimi aşıyor sanırım. Üzerine çalıştığım maddeden kaldırıyorum ben yetkim dahilinde. Gecenin bu vakti üşenmeyip cevapladığın için teşekkür ederim :) Pragdonmesaj 00:17, 1 Temmuz 2016 (UTC)
@Pragdon Dosyayı {{sil}} şablonu ile işaretleyebilirsiniz, siz yaparsanız topluluğa iyi niyetinizi göstermiş olursunuz. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:23, 2 Temmuz 2016 (UTC)
@Evolutionoftheuniverse Teşekkür ederim uyarı için. ekliyorum şimdi :) Pragdonmesaj 18:39, 2 Temmuz 2016 (UTC)

Bilgi

Lütfen oy kullanırken kalın metin şeklinde değil,şablon şeklinde kullanın.--Yaratmayıcı evet? 19:20, 11 Temmuz 2016 (UTC)