Kullanıcı mesaj:Vkpd11

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Vkpd11/Ar%C5%9Fiv/2014 Bak: NGC 628

Hoş geldiniz Vkpd11![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:31, 19 Aralık 2014 (UTC)

İyi akşamlar. Ben ODTÜ'de 3. sınıf fizik öğrencisiyim,ve ödev olarak 5tane fizik makalesini türkçeye çevirmem lazımdı. Einstein senkronizasyonunu malum finallerden dolayı iki seferde yükledim ve çoğunluğunu ikinci seferede yükledim ancak ikinci seferde yükledigimi kaldırmışssınız. Nedenini anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Çünkü makale hem güzeldi hem de ödevimin son tarihi ayın 20sine.

Son değişiklik devriyeliği için mesaj bırakmışsınız ve sizinle iletişime geçmemi istemişsiniz. Bağlantıya tıklayarak oradaki bilgilere baktım. Son değişiklikler devriyesi olmak için ne yapmam gerekiyor. Vkpd11 (mesaj) 08:23, 24 Aralık 2014 (UTC)

Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasında başvuru yapmanız gerekiyor. Kolay gelsin. --Mavrikantmsj 08:36, 24 Aralık 2014 (UTC)

Bir daha kaynaksız bir maddeye eklenen kaynaksız etiketini kaynak eklemeden kaldırırsanız sizi sikayet ederim, uyarmadı demeyin. --176.239.16.170 16:20, 4 Ocak 2015 (UTC)

Merhabalar, düzenlemeleri yaptım. Umarım olmuştur. Bir an önce geri dönüş sağlayabilirseniz çok sevinirim. Malum ayın 20'sine kadar halletmem lazım bu işi. iyi vikiler. Tugberk92

çok t.ederim. İyiakşamlar,iyi vikiler Tugberk92

Selam Vkpd11, Yeni devriyelik görevinizde başarılar. Görevinize başlaman önce birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Öncelikle aşağıdaki yönerge ve politikaları tekrardan okumanız sizin için faydalı olabilir:

Bunlarla ilgili anlamadığınız herhangi bir yer varsa bana, herhangi bir devriye ya da hizmetli arkadaşlarımdan birine sorabilirsiniz. Size yardım etmekten zevk duyarız.

Şimdi buraya kadar her şeyi anladıysanız okuyucuya gösterilmeden önce devriyeler tarafından incelenmeyi bekleyen değişiklikleri Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasından incelemeye başlayabilirsiniz. Özel:Doğrulamaİstatistikleri sayfasından çalışkan devriye arkadaşlarımızı görebilirsiniz. Her değişliği kabul etmek ya da reddetmek zorunda değilsiniz. Anlamadığınız veya emin olamadığınız bir değişliği pas geçiniz. Böylece konunun uzmanın bir arkadaşımız ilgilenebilir. Özel:Tercihler#mw-prefsection-gadgets sayfasında işinizi kolaylaştırabilecek bazı küçük programlar var. Gerekçe yardımcısı bunların olmazsa olması diyebiliriz.

Eskiden beri bekleyen değişiklikleri incelemek dışında yeni eklenen katkıları da canlı olarak takip edebilir ve kontrol edebilirsiniz. Vikipedi:Huggle programı bunu yapmanızın en kolay yolu. Program bir değişikliği geri aldığınızda kullanıcıya uygun bir uyarı mesajı da gönderiyor. Ayrıca programda diğer çevrim içi Huggle kullanıcıları ile fikir alışverişi yapabileceğinizin bir chat penceresi de var.

Çok konuştum biliyorum. Haydin kolay gelsin. :) --~~~~

Özgün araştırma[kaynağı değiştir]

Merhaba, Özgün araştırma barındıran değişiklikleri kabul etmemekteyiz. Lütfen onaylamadan önce değişikliği tarayınız.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 14:52, 11 Mart 2015 (UTC)

Tekrar kontrol ettiğimde reklam öğesi de barındırmakta olan bir ref içermekteydi. Dikkat etmenizi rica ederim.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 14:56, 11 Mart 2015 (UTC)

Selam, hangi madde için söylediğinizi öğrenebilir miyim? Vkpd11 (mesaj) 23:41, 14 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Vkpd11
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:16, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

George Gamow[kaynağı değiştir]

George Gamow maddesinde 31 Ocak 2014 tarihinde yaptığınız değişikler sonucunda madde önemli oranda büyümüş ancak yaptığınız çeviride çok ciddi sıkıntılar bulunmakta. Ayrıca bazı cümlelerin yapısından çeviri üstünde fazla uğraşılmayarak doğruca bir çeviri programı kullanıldığı açık. Lütfen bir daha çeviri yaptığınızda sayfanın sonuna Şablon:Çevrilmiş sayfa şablonunu ekleyin. Çeviride zorladığınızda da çeviri grubundan yardım istemekten çekinmeyin. EmreOsm95 (mesaj) 22:31, 20 Mart 2015 (UTC)

Öğrencilerden biri çevirmişti, bazı sorunlar olması doğal. Vkpd11 (mesaj) 22:24, 22 Mart 2015 (UTC)

QCD vakum hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, QCD Vakum için değişikliklerinizi Türkçe literatürde yeri olmadığı için düzenlemek zorunda kaldım. İtirazınız varsa Vikipedi:Sayfa taşıma talepleri sayfasını kullanınız. Sevgiler. --evolutionoftheuniverse mesaj 17:36, 14 Haziran 2016 (UTC)

Selam, KRD Türkçe çalışmalarda kullanılmaktadır ve isterseniz size Tübitak raporu gönderebilirim.fizikci2011 17:40, 14 Haziran 2016 (UTC)

@Vkpd11 Tekrar merhaba, Google Scholar taraması KRD ve QCD terimlerine aynı anda yer verebileceğimizi gösteriyor, hakkınız var. Ancak "boşay" sözcüğünün en azından kuantum renk dinamiği alanında Türkçe literatürde yeri yok, Google Scholar'da 0 sonuç var. En uygunu KRD vakum olacak gibi duruyor. Siz ne düşünüyorsunuz? --evolutionoftheuniverse mesaj 17:44, 14 Haziran 2016 (UTC)

"boşay" sözcüğünü kullanmamın sebebi vakumun Türkçe olmamasıydı ve yeni öğrenen insanların algısında karşılığının bulunmamasıydı. Boşay dediğimizde (başka yerlerde vakum için kullanılmış bir sözcük) en azından boşlukla ilgili olduğu anlaşılabilir veya çağrım yapar diyeydi. O yüzden öyle çevirmiştim. Düşüncem buydu, sizin düşünceniz ne?

@Vkpd11 Vakum sözcüğü Fransızca'dan gelmiş olabilir ama 80'lere doğru yalnızca iki terimler sözlüğüne giren ve hiç kullanılmayan uydurulmuş "boşay" sözcüğünden daha Türkçe. Herkes anlasın diye yaptığınızı söylüyorsunuz ancak halkın bile kullanmadığı sözcük, ki bir bilim insanı olarak ben bile anlamadım. Ne yazık ki yaygın terim, çok kullanılan terim ne ise onu yansıtmak zorundayız. Akademik bir makale yazarken boşay sözcüğünü kullanabilirsiniz tabii, Türkçede kullanılsın diye önerebilirsiniz ancak biz burada mevcut kaynaklardan bilgileri sistematik bir şekilde derliyoruz, ansiklopedi yazıyoruz. Aksi bir durum VP:ÖAYV ihlâli oluyor, ne yazık ki sizin icat ettiğiniz bir terim oluyor "KRD boşay". Aynı durum KRD özdeği maddesinde de mevcut şu an. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:07, 14 Haziran 2016 (UTC)

"Boşay" ı kullanmamak için ısrar ediyorsanız değiştirebilirsiniz, ama KRD özdeği maddesinde nasıl aynı durum var?

Öyleyse konuştuğumuz şekilde düzenliyorum.
Aynı şekilde, literatürde geçmiyor. Oktay Sinanoğlu "özdek" sözcüğünü kullanıyordu ama yaygınlaşmış değil. Birgün olur yaygınlaşır, literatürde de yaygın kullanılır, biz de özdek deriz.
--evolutionoftheuniverse mesaj 18:22, 14 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba. Aitlik eki olan "-ki" birleşik yazılır (örn. Ankara Üniversitesi'ndeki), bağlaç olan "ki" ise ayrı yazılır (örn. öyle ki). Madde yazarken buna dikkat ediniz lütfen. İyi çalışmalar. - Ullierlich 17:36, 27 Ocak 2018 (UTC)

Teşekkürler.

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.07, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili Vkpd11, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Vkpd11, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]