Vikipedi:Şikâyet/Arşiv/2009

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şikâyet edilen kullanıcı: Şablon:144.122.4.235

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

Yaptığı bütün değişiklikler sinsi vandalizm. --Kullanıcı:Szg 20:29, 12 Ocak 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Şikâyet edilen kullanıcı: 85.107.161.225 (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

İstanbul sayfasında bozulmalara yol açma --*** Эɱ®εč¡κ *** ...ve saz arkadaşları 15:02, 8 Ocak 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Şikâyet edilen kullanıcı: Takabeg

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

  • Kürt milliyetçiligi ve Türk kelimesine olan alerjisinden. En son örnek Nilüfer Akbal maddesine hiç katkisi yok, ancak sanatçinin kürt oldugunu zorla da olsa insanlara kabullendirmesidir. Zaza asilli Türk Halk Müzigi sanatcisi cümlesini begenmeyerek devamli Zaza asıllı olup Kürtlüğünü benimseyen Türk Halk Müzigi sanatcisi degistiriyo. Bundan ba$ka çok örnegi vardir. Bu imzasız yazı Aniosgel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 00:23, 11 Ocak 2009
  • Zazalar için israrla Zaza asilli Türk cümlesini Zaza asilli Kürt olarak degistiriyor, yani insanlara Zazalarin bir kürt boyu olarak propagandasini sürdürüyor.--Aniosgel 14:38, 10 Ocak 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Gösterilen kaynakta öyle yazılıyor. Beğenip beğenmemem meselesi değildir. Tartışma:Nilüfer Akbal'a not bıraktım. Kullanıcı:Aniosgel'in inancıyla farklı olarak Varto'da Kürt Alevileri de var. Zaza Alevileri de. Yanlış önyargıdan hareket ederek kendi yorumlarına göre kaynakları deforme etme hakkı yoktur. Takabeg ileti 14:03, 10 Ocak 2009 (UTC)

Ben kaynaklari deforme etmiyorum. Kadin Zazayim diyo kaynakta, zaza'dir o zaman. Kendisini Kürt kültürünün bir parçasi olarak gösteriyorsa o zaman maddenin içinde yazarsin (yazdim bile). Bu ilk yaptigin degil, bu tip maddelere sadece kökenlerle ilgili katki yapiyorsun , yani amacin belli.--Aniosgel 14:24, 10 Ocak 2009 (UTC)

Propaganda nerede? Gösterilen kaynakta ne yazıyor? Onu aktarıyoruz sadece. Zaten burda şikayet etmen çok yanlıştır. Maddenin tartışma sayfasında ve maddede başka kaynakları göstermen daha faydalı olacaktır. Takabeg ileti 14:43, 10 Ocak 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle, kişisel siyasi görüşlerinden dolayı kimseyi şikâyet edemeyiz. Bir kullanıcı Kürt/Türk/X/Y/Z milliyetçisi olabilir. Hatta çok radikal başka görüşlere sahip olabilir ama biz onu burada yargılayamayız ve cezalandıramayız. Ancak, bu görüşlerini Vikipedi:Tarafsız bakış açısı politikasını ihlal eder bir şekilde maddelere yansıtıyorsa, öncelikle ilgili maddenin tartışma sayfasında bunu dile getiririz. Eğer sorunu bu şekilde çözemezsek şikâyet sayfasını kullanabiliriz. Fakat şikâyet gerekçesinde kişi hakkında yorum yapmadan katkılarına dikkat çekmeliyiz. "Kürt milliyetçiligi ve Türk kelimesine olan alerjisinden" şeklindeki sözleriniz bahsettiğim yaklaşıma tamamen ters düşüyor. Nilüfer Akbal maddesine gelince, "Zaza asıllı olup Kürtlüğünü benimseyen" ifadesini sanırım yanlış anlıyorsunuz. Zazaların Kürt olup olmadıkları tartışmalı bir konudur. Bazı Zazalar kendilerini Kürt olarak tanımlarken, bazıları da kendilerini ayrı bir etnik gruba bağlı olarak görürler. Bir Zazanın "Kürtlüğünü benimsemesi", bahsettiğim ilk gruba dahil olduğu anlamına gelir. Sizden ricam, insanları sürekli milliyetçilikle suçlamak yerine iyi niyet varsayınız. — Pınar [m] 13:55, 10 Ocak 2009 (UTC)
Benim niyetim bellidir : Nilufer Akbal Zaza kökenliyim diyor, ben onu yaziyorum. Bir kullanici Zazalar kimdir diye kendi kendine soruyorsa, zazalar maddesini okur. N.A kendisini zaza/kürt olarak adlandiriyorsa bunu madde içinde yazariz, çunku bu kendi du$uncesidir. Ancak Madde ba$langicinda objektif cümleler yazmak gerek.-- Aniosgel 14:24, 10 Ocak 2009 (UTC)
  • Aniosgel başından beridir kişilere durmadan saldıran biri olmasına rağmen (herkese Kürt milliyetçisi bilmem ne demekte) kendisinin Türk milliyetçiliğini kimse yüzüne vurmamaktadır. Çünkü kimse bundan rahatsızlık duymuyor fakat kendisi olmayan şeylere başkalarına kolayca isnat edebiliyor. Turgut Özal maddesindeki kaynaklara karşı da bir kabullenememezlik vardı. Kendsine de bence çeki düzen vermelidir. Bir de insanlara karşı biraz kibar olması gerekir. "Varto alevileri zazadir" Nilür Akbal Vartolu alevidir. O zaman Akbal da alevi zazadır. Alın size düz mantık.--Hedda Gabler 14:37, 10 Ocak 2009 (UTC)
    • Milliyetçlik Fa$istlik anlimina gelmez. Ben herkezi Türk kökenli ilan etmiyorum. Zaza olsun, Kürt olsun, TC vatanda$i ise Türkdür ve maddesine katki yaparim (katkilarima bakin). Katkilarim sadece kimlikleriyle ilgili degildir, biografi, albumleri vs... Sizin yaptiginiz ise tamamen propaganda amaçli, maddelerin ba$langicina kendi dü$üncelerinizi insanlara kabul ettirmek dü$ünceyle yapiyosunuz. Turgut Ozalin annesi kürt ise bunu Biografisinde yazarsin, ba$langiçda yazmakta israr ediyorsunuz !! --Aniosgel 14:46, 10 Ocak 2009 (UTC)
Sizin ne gibi değişiklikler yaptığınızı görüyoruz. Çok basit bir savunma mekanizmanız var. Ben milliyetçiyim ama faşist değilim diğeri Kürt yazınca size göre direkt milliyetçi ve faşist oluyor. Kendi tutum ve değerleriniiz başkalarına yüklüyorsunuz. Siz milliyetçi iseniz öncelikle Türkçeyi doğru kullanınız. Sizin gibiler yüzünden hırpalanmaktadır güzelim dil. Ayrıca siz kökenlerle değil de maddelerle ilgileniyorsunuz da suçladığınız kişiler sadece kökenlerle mi ilgileniyor. Diğerlerini açtığı maddeleri içerikleri göz ardı etmeniz hiç hoş değil. Bu arada bizim yaptığımız her neyse propaganda oluyor sizin ki ise "ansiklopedik içerik düzenleme". Şaşırmadım. --Hedda Gabler 14:53, 10 Ocak 2009 (UTC)

Yine propagandadan bahsediyorsun. Turgut Özal maddesine gelince gösterilen kaynaklardan sadece bir tanesi annesinin Kürt olmasından bahsediyor ve diğerleri ise Turgut Özal'ın kendisinin Kürt asıllı olmasından bahsediyorlar. Ona rağmen bütün kaynakların da annesini anlatmış gibi göstermen doğru değildir. Orda da kaynakları kendi yorumuna göre deforme edilmiştir, maalesef. Takabeg ileti 14:53, 10 Ocak 2009 (UTC)

Yorum Yorum - Düşüncelerimizi belirtirken, faşistsin, milliyetçisin, değilsin, değilim benzeri yargılamalardan kaçınmalıyız. Öncelikli konunun, Vikipedi'ye ansiklopedik katkı sağlamak olduğunu kesinlikle hiç unuıtmadan ve kişiler ya da görüşler üzerinde yoğunlaşmak yerine, maddeler ya da konular üstüne tartışmaktan sapmadan, genel saygı çizgi ve sınırları içinde, sakince ve soğukkanlı olarak görüş belirtilmesinde, yarar var. Ki sonuca ulaşılabilsin. Bir madde üzerinde tarafsız bakış açısıyla çalışma yapan bir arkadaşımız, farklı bir madde üzerinde aleni ya da üstü kapalı olarak, kişisel görüşünü belirtmiş olabilir. Bu durum, herkes için geçerlidir. Burada önemli olan; hataların üstünü örtbas etmek değil, yapıcı olarak eleştirel yaklaşmak ve o hatayı gidermek olmalıdır. (Hataların üstünün örtbas edilmesi demekle, konunun farklı boyutlara çekilmesini de dahil etmek istiyorum). Sonuç olarak; her arkadaşımız, her birimizin sağladığı katkıların, Türkçe Vikipedi'nin gelişmesi yolunda önemli bir adım olduğunu ve en az onun kadar önemli olan; Vikipedi'nin ne olmadığı konusunu kesinlikle akıllarından çıkarmaması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Teşekkürler. Saygılar. Levent ileti katkılar 01:48, 11 Ocak 2009 (UTC)

  • Allah Allah size ne ister Zaza olsun ister Laz olsun ister Kürt olsun ne farkediyo? Saçma sapan şikayetler yapmak yerine herkes maddesine dönsün! Burayı "etnik grupların savaşı"na çevirmeyin! Hem buraya yazdıklarınız Türkiye'nin kaderini değiştirecek değil sadece vikimize zarar veriliyor. --Maniaqq msj → 12 Ocak 2009

Karar[kaynağı değiştir]

Şikâyet edilen kullanıcı: 78.184.53.107 (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

Yaptığı bütün değişiklikler sinsi vandalizm. --Guzelonlu 17:12, 10 Ocak 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Engelendi. Teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 17:20, 10 Ocak 2009 (UTC)


Şikâyetçi olduğunuz kullanıcı adı Kullanıcı:88.254.10.173

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

-- Gazze maddesinde ,terörist propaganda ve vandalizm. http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Gazze&oldid=4796761. Bu imzasız yazı OK SHAN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • İlgili anonim kullanıcının katkılarında vandal davranış saptayamadım, başka örneğiniz varsa belirtiniz. Levent ileti katkılar 01:30, 11 Ocak 2009 (UTC)

Şikâyetçi olduğunuz kullanıcı adı Kullanıcı:81.214.69.152

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

-- Maddeye yazılan küfürlerle bozmak. http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Harry_Potter_ve_Melez_Prens&oldid=3959219 Bu imzasız yazı OK SHAN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Kullanıcı engellendi; bildirdiğiniz için teşekkürler. Levent ileti katkılar 01:23, 11 Ocak 2009 (UTC)

85.99.21.236[kaynağı değiştir]

Şikâyet sebebi: vandalizm[kaynağı değiştir]

Amasya Genelgesi sayfasında tahribat yaptı 12 ocak 2009'da. Önce yanlışlık sandım fakat incelediğimde kötü niyetli olduğunu anladım. --Vikiufuk 17:56, 12 Ocak 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 20:43, 12 Ocak 2009 (UTC)

küfürlü değişiklik[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Necip_Faz%C4%B1l_K%C4%B1sak%C3%BCrek&oldid=4809014

Bu kullanıcı: 88.245.25.189

--Bruno ileti 20:31, 12 Ocak 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 20:41, 12 Ocak 2009 (UTC)
Engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 11:59, 14 Ocak 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Buralardan [1], [2], [3] görüldüğü üzere bu kullanıcı sayfayı sürekli başka bir sayfaya yönlendiriyor. --144.122.250.137 21:45, 14 Ocak 2009 (UTC)

  • Kullanıcı:Vikiçizer sayfayı özgün haline dönüştürüyor. Bu, sayfanın geçmişinden de anlaşılabilir.~Şikayete konu olacak bir durum yoktur. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 21:48, 14 Ocak 2009 (UTC)

Kullanıcı:Kuz[kaynağı değiştir]

Kuz kelimesi Kürtçede ... demektir. Kullanıcı: Kuz’un uygunsuz kullanıcı adı nedeniyle engellenmesi gerekir. Ayrıca kendisi bir kukladır, bunu kullanıcı sayfasında önceden bildirdi kendisi.Bu imzasız yazı 88.235.201.214 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Daha önce de burda tartışma konusu olmuştur. Söz konusu kelimenin Kürtçesi Kuz değil Quz. Yani sorunsuz. Takabeg ileti 15:21, 16 Ocak 2009 (UTC)

sinsice hakaret ediyor. --88.239.46.55 00:25, 17 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Sinsi hakaret değil. Açık hareket:) Söz konusu kullanıcı sürekli bana saldırıyordu. Yine de yeni kullanıcı olduğu için uyarlanması yeterlidir, bence. Takabeg ileti 00:55, 17 Ocak 2009 (UTC)

Yeni kullanıcı olduğu konusunda emin değilim. Emin olsam zaten uyarıyı bizzat gönderirdim--88.239.46.55 00:57, 17 Ocak 2009 (UTC)

Kukladan engellenmiş. Khutuckmsj 01:25, 17 Ocak 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--Ermeni Kırımı

--3rr

--İlave olarak nezaket ve tartışma ortamı dışında kasıtlı olarak söylediği sözler hakkında gerekli değerlendirmenin yapılmasını stiyorum.Tartışma:Ermeni Kırımı#Lütfen vandallığını bırakın. Kuralları çık iyiilmkle birlikte taciz yapmakta ve tartışma ortamını kirletmektedir.


Qwl ye yaz 18:30, 17 Ocak 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet edilen kişi hakkını bu kısımda savunabilir.

Tartışma:Ermeni Kırımı maddesinde açıkladığım gibi sadece tarafsız kaynaklara dayanan bilgileri eklemeye çalışıyorum. Maddenin başlığı tartışılmaktadır fakat içeriği tartışılmamakdatır. Dolayısıyla TBA ihlali bilgileri dışında serbestçe eklenebilir ve hiç kimsenin Uzlaşma yok bahanesiyle bu tarafsız bilgileri kaldırma hakkı yoktur. Fakat maalesef bu davanın şikayetçi olan Kullanıcı:QWL ısrarla tarafsız bilgileri kaldırmaya çalışıyor. Haklı gerekçe olmadığına göre vandalizm sayılır. Eklenen kısımda taraflılık söz konusu olsaydı ve tartışma sayfasında gerekçesini belirtmiş olsaydı vandalizm sayılmazdı. Üç geri aldığımı düşünmüyorum. Sadece bilgileri ekliyorum. Fakat ne yazık ki bilgi ekledikçe Kullanıcı:Qwl engelliyor. Her değişikliğimde yeni bilginin eklendiğini görebilirsiniz. Yani haklı gerekçe olmadan silinen bilgiyi tekrar getirerek buna yeni bir bilgi eklemek 3 R kategorisine girmediğini düşünüyorum. Hasas konu olduğunu biliyorum. Fakat eklenen kısımlarda Soykırımın ssinden bile bahsedilmemektedir. Qwl'ın yaptığı bilgileri silme eylemleri devam ettikçe madde hiç gelişmeyecektir. Söz konusu maddede tarafsızca ilave etsek bile kişisel saldırının hedefi seçilebilirsiniz. Fakat çekinmeden sağlam ve tarafsız kaynaklardan yaralanarak maddeyi zenginleştirmenizi rica edriyorum. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 18:45, 17 Ocak 2009 (UTC)

Neyi niye eklediğini bir görelim konuşalım. ben ikinci paragrafa aktarılmasını ve o değişiklikleri yapmanı istemiorum. gereksiz taraflı bilgilerle doldurup yanlılık yaratıyorsun. ayrıca 3 geri dönüş kuralını da ihlal ettin. itirazlarıma rağmen tartışma sayfasında açıklama yapmadın.--Qwl ye yaz 18:51, 17 Ocak 2009 (UTC)

Gereksiz taraflı bilgiler hangisidir? 3 Geri dönüş söz konusu değildir. Ben bilgileri ekliyorum fakat sen siliyorsun. Bu durumda tekrar eklerken önce eklediğim bilgiler göremiyorum. Mecburen önce eklediğim bilgileriyle birlikte yeni bilgileri ekliyorum. Takabeg ileti 18:55, 17 Ocak 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • İçerik tartışmalarının tartışılma yeri burası değil ve sorun büyük oranda içerik tartışması gibi duruyor. En doğrusu maddenin en son kararlı sürümde kilitlenmesi ve değişikliklerin tartışılması; uzlaşılan içeriklerin maddeye aktarılması olacaktır. Şu noktada tarafların dengesini bozacağından bir tarafa yaptırım uygulanması pek söz konusu değil; zira ortada yanlış durumda tarafların ortak payı var gibi duruyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 18:55, 17 Ocak 2009 (UTC)
  • Savunmasında belirttiği ilk cümle "sadece tarafsız kaynaklara dayanan bilgileri eklemeye çalışıyorum." cümlesinden de anlaşıldığına göre hangi kaynağın tarafsız olduğuna Takabeg karar veriyor.
  • Ben maddeyi tarafsızlaştırmaya çalışıyorum. Ermeni Kırımı maddesinin ilk paragrafında Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan'ın iddialarının yer almaması gerekiyor. Zira bu konuda Türkiye Cumhuriyeti'nin resmî tezi de Ermeni örgütlerinin tezleri ile birlikte bu konudaki iki ucunu teşkil eden tezlerinden biridir. Bizim yapmamız gereken şey, bu politik ve ideolojik olan iki tez dışındaki bağımsız ve tarafsız kaynaklara başvurmaktır. Takabeg ileti 07:39, 21 Ocak 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

küfürlü değişiklik[kaynağı değiştir]

78.171.196.81: http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Fethullah_G%C3%BClen&curid=8971&diff=4840075&oldid=4837178 Bu imzasız yazı Bruno Giordano (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Engellendi. Teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 21:31, 17 Ocak 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Takabeg[kaynağı değiştir]

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Takabeg kullanıcısın tartışma geçimişinde görülen http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma%3A%C5%9Eeyh_Said&diff=4791521&oldid=4687880 değişikliğinin VP:KSY ve VP:KSY#Kişisel Saldırıya Örnekler politikaları gereği incelenmesini istiyorum. Üyelerden herhangi birinin, diğer üyelerin gözünde itibar kaybetmesine yol açabilecek veya bu ortamdan gitmesi gerektiğini kasteden ifadeler kullanılması. Bu kullanıcının, diğer kullanıcıyı kötüleyerek baskı ve tehdit ortamı oluşturmaya ve maddede beğenmediği değişiklikleri önlemeye çalıştığı kanısındayım. Ayrıca tartışma sayfasındaki, maddeyi geliştirmeye yönelik olmayan, kullanıcıya yönelik tehdit ve kötülemenin silinmesi gerekir kanısındayım. Saygılar, --Bruno ileti 09:40, 19 Ocak 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Saldırı mıdır? Hayır. Ben cidden üzülüyorum. Türk Tarih Tezi, Kâzım Mirşan'ın gayetleriyle tekrar moda mı oldu, acaba? Çok maddelerde taraflı değişiklikleri yaptığını gördüm. Belki senden kaynaklanmıyor olabilir. Yine de seçtiğin kaynaklardan kaynaklanıyor. Bu kesindir. Sağlam ve tarafsız kaynaklara başvurmanı öneriyorum. Bu gidişle ilgili maddeler hiçbir zaman tarafsızlaştırılmayacağına benziyor, maalesef. Takabeg ileti 07:13, 21 Ocak 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Herseyden once Bruno'nun sikayet etme sebebini anlayabiliyorum. Tagabeg'in sorunu ifade seklini dogru bulmuyorum, ancak saldiri seklinde de gormuyorum (iyi niyetli varsayim). Takabeg sikayet etme yolunu sececekse bu tartisma sayfasinda olmamaliydi ancak konunun bu dereceye varmasina da gerek yok. Kullanilan dilde ufak bir iki degisiklikle anlam degismeden sorunu dialog ile cozmek mumkun ki daha sonraki degisikliklerde yapici bir dialog zaten goruluyor. Tagabeg'in itirazi yoksa tartisma sayfasinda uygun gormedigim yazilimlarini cikardim. Konuyu, aksi bir itirazi olan yoksa, kapatiyorum. Bu tur konularin ortak calismalarinda bu tur catismalar sik oluyor, ekstra anlayis rica ediyorum. Saygiler, Citrat 22:43, 23 Ocak 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Mersin_(il)&curid=4150&diff=4854223&oldid=4850974 Mersin(il) maddesinde nedensiz olarak bilgi siliyor.Takip ettiğim kadarıyla 3 kez aynı davranışı tekrarladı.

--Vikipedi'nin kurallarına göre uygun kaynak gösterilerek yazılan bir bilgiyi tahrip etmek vandalizmdir.

--Vasfi Çabuk 13:33, 20 Ocak 2009 (UTC)

  • Kullanıcı uyarıldı, tekrarı halinde gereği yapılacaktır. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 15:02, 20 Ocak 2009 (UTC)


küfürlü değişiklik[kaynağı değiştir]

budur. teşekkürler. --193.255.13.29 12:29, 21 Ocak 2009 (UTC)


88.227.46.113[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/88.227.46.113

88.227.46.113 nolu ip maddeleri bozuyor --Bruno ileti 21:25, 23 Ocak 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Şurada görüleceği üzere madde içeriğini Güneş, Monalisa ve Balık resmi ile değiştirmek. Acaba uzun zamandır bu vandalizmi ısrarla yapan ve Vikipedi Most Wanted listesinde yer alan şahıs mı, yoksa kopya çeken adi bir suçlu mu emin değilim. Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 21:47, 24 Ocak 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • iyi niyet varsayıyoruz ve yapılan uyarıdan sonraki davranışlara göre yolumuzu çiziyoruz. teşekkürler ilgilendiğiniz için. --kibelemesaj 22:39, 24 Ocak 2009 (UTC)

Şikayet Sebebi[kaynağı değiştir]

Mersin(il) maddesinde nedensiz olarak bilgi siliyor.

--Vikipedi'nin kurallarına göre uygun kaynak gösterilerek yazılan bir bilgiyi tahrip etmek vandalizmdir.

--Vasfi Çabuk 23:41, 24 Ocak 2009 (UTC)

Şikayet : Fmmetin[kaynağı değiştir]

Şikayet sebebi[kaynağı değiştir]

Aylardan beri karapapaklar sayfasında yazdıklarımı sürekli geri almakta.Bu konuda şimdiye kadar kendi söyledikleri dışında bir kaynak da göstermiş değil.Sorun karapapakların konuştukları dil.İngilizce ve rusça vikipedilerde "azerbaycan dialekti" veya "azerbaycan türkçesinin bir ağzı" ifadesi kullanılıyor.İnternette aradığımızda karşımıza çıkan en kapsamlı karapapak siteleri de aynı şeyi söylüyor.Ama bu kullanıcı ısrarla sadece "türkçe" yazılmasında diretiyor.Aylardan beri de hergün eklediğim bu bilgiyi geri alıyor. 2.konu ise Krapapakların dini.Karapapakların çoğunluğu sünnidir.Bu da zaten sayfada mevcut.Ama bunun dışında görmezden gelinemeyecek kadar şii karapapak da var.bunu eklediğim zaman da siliyor.bir iki gün değil aylardan beri.

Kaynak göstermeden sürekli silmekte

Bu durumda hizmetlilere başvurdum.Arkadaş kendisinin de bu konuda yeterince bilgili olmadığı için konuyu fmmetin adlı kullanıcı ile konuşup çözmemi önderdi.Ben de aynısın yaptım ama uzlaşmak için yazdığım mesaja fmmetin adlı kullanıcı hakaret içeren bir cevap yazdı.Zaten dah sonra bu konuda uyarıldı.Neyse bu konuda gerekirse kanıt gösteririm. Hangi kuralın ihlaline gelince.Kişisel saldırıdan zaten uyarıldı bu konuda bir talebim yok.Ama bu tür geri alma durumlarında vikipedi karşındaki ile çözmeyi önermekte.Bu başarısız oldu.Ben başka bir çözüm bilmiyorum.Yalnız aylardan beri süren bu geri alma olayının bitmesi lazım.Ben sayfaya bilgilerimin kaynağını yerleştirdim.İngilizce ve rusça vikipedilerin kaynak olarak gösterilip gösterilemeyeceğini bilmiyorum.Ama onun dışında siteler de var.Siz bu konuda yeterli bilgiye sahip olama bilirsiniz ama kaynakları inceleyerek bir sonuca varmanız gerek.Eğer o daha sağlam bir kanıt gösteremiyorsa bu işi bir karara bağlamanız gerek.Saatbaşı bir sayfayı değiştirip durmakla bir yere varılamaz.En kısa sürede bir çözüm bulsanız herkes için daha iyi olur.Teşekkürler.----Qarapapaq 19:06, 28 Ocak 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karapapaklar maddesindeki mesele, Karapapakların Azerilerden olduğunu savunan Azerbaycan Cumhuriyeti'nin tezi ile Türk halklarından fakat Azerilerin kolu olmadığını savunan tez arasındaki çekişmedir. Şimdi şikayet eden Qarapapaq Azerbaycan Cumhuriyeti'nin tezinin savuncusudur. Fmmetin ise Azerilerden olmadığını savunanlardandır. Kaynak göstermeden siliyor diyor. Fakat, maalesef, gösterilen kaynaklar bilimsel kriteri sağlamayan sitelerden ibarettir. Tartışma:Karapapaklar'da verimli tartışma yapılmadığı anlaşılıyor. Bence şikayet etmek yerine tartışma sayfasında siyasi ve ideolojik olmayan bağımsız bilimsel kaynakları göstererek tartışırsanız ikiniz için faydalı olacaktır. Takabeg ileti 19:20, 28 Ocak 2009 (UTC)


konuşma denemesinde bile baştan başa hakaret içeren bir cevap yazmışken hangi uzlaşmadan bahsedilebilir?daha farklı kaynaklar varsa yazın biz de bilelim.Ben farklı tezi savunan ciddi bir kaynağa rastlamadım.Gösterdiğim sitelerin ise Azerbaycanla hiçbir ilgisi yok.Azerbaycan Cumhuriyetinin bu konuda resmi tezi falan da yoktur öyle resmi görüş damgası vurmaya gerek yok yani.

Eğer gerçekten benim haklı olmadığımı düşünüyorsanız bir karara bağlayın ben bir daha o sayfayla ilgilenmem sorun da bitmiş olur.Ama tartışma sayfası yada konuşma denemesi öyle üslupla imkansız. Bu şikayetin sonucunun hiçbir önemi yok.sadece bıktım kırıcı,yorucu tartışmadan.yada inatlaşmadan herneyse.iyi ya da kötü sadece bir karar verin yeter. --Qarapapaq 19:28, 28 Ocak 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Uyarılara rağmen, Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralını ısrarla ihlal ediyorlar. — Pınar [m] 09:29, 1 Şubat 2009 (UTC)

  • ikisi de engellendi.. teşekkürler. --kibelemesaj 13:28, 1 Şubat 2009 (UTC)
Engellendi.Kolay gelsin.--Eldarion 08:55, 2 Şubat 2009 (UTC)

Uygun olmayan kullanıcı isimleri[kaynağı değiştir]

DiyarinsesiORG ve Lostpedia her ikisi de webs-ite isimleridir.--Hedda Gabler 10:12, 6 Şubat 2009 (UTC)

  • İkisi de engellendi, teşekkürler. --Yabancımsj 11:46, 6 Şubat 2009 (UTC)

85.105.111.167[kaynağı değiştir]

Yoğun geri dönüşPınar [m] 12:53, 6 Şubat 2009 (UTC)

  • Yoğun geri dönüş şartları oluşmadığından (24 saat içinde üçten fazla geri dönüş) vandalizm gerekçesiyle engellendi. Teşekkürler. --Yabancımsj 13:02, 6 Şubat 2009 (UTC)

85.100.42.44[kaynağı değiştir]

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti maddesinde ısrarca bilgileri kaldırmaktadır. İlginize. Takabeg ileti 08:46, 8 Şubat 2009 (UTC)

88.234.252.2[kaynağı değiştir]

Bütün gazete ve televizyonların kuruluş tarihlerini değiştirmiş. Bütün tarihler yanlış olamaz herhalde. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/88.234.252.2

--Bruno ileti 18:44, 9 Şubat 2009 (UTC)

  • Yapılan değişikliklerin tümü Gökhan tarafından geri alınmış, uyarıldı. Ama muhtemelen uyarının yararı olmayacaktır, çünkü bu bilindik bir vandalizme benziyor. Yine de izlemede. Teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   07:43, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben şikayetten çok kuşkudan dolayı buraya yazmaya karar verdim.Erarslan adlı kullanıcı Ergenekon davasına ait maddelere vandalizm yapıyor gibi geldi. Çünkü maddeye ait 3 resim var. 2 sine sorunlu adil kullanım etiketi koymuş. Eğer bu resimler silinirse koskoca maddede 1 tane resim kalacak. Ayrıca bazı değişikliklerinden dolayı engellenmiş. Bu konuda bir inceleme bekliyorum. Ve bu resimlerin (Resim:Alparslan Arslan Ulusal Kanal.jpg, Resim:Ergenekon bombaları.jpg) adil kullanıma uyup uymadığına bakılırsa sanırım art niyet var mı yok mu daha iyi anlaşılır. Teşekkürler --Reality006 20:33, 9 Şubat 2009 (UTC)

78.180.247.130[kaynağı değiştir]

Israrla sinsi vandalizm yapıyor. Uyarıları dinlemiyor. Engellemenizi rica ederim. --Guzelonlu 11:06, 11 Şubat 2009 (UTC)

film maddesinin vandalizme uğraması[kaynağı değiştir]

Kadri'nin Götürdüğü Yere Git (film, 2008) tebrik etmek lazım. ip no: 88.243.163.80

Şu ip Arkadaş bütün futbolcu maddelerine kendi ismini yazmakta.Uyarmama rağmen.Bilginize--SelimMesaj Sayfam 13:09, 12 Şubat 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler.--Machiavelli' msj 13:12, 12 Şubat 2009 (UTC)http://tr.wikipedia.org/skins-1.5/common/images/button_sig.png
  • Haber verdiğiniz için teşekkürler, engellendi. Bu yüzden küfür içeren linki çıkarıyorum; iyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:17, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Sinsi vandal. Daha fazla zarar vermeden engelleyebilir misiniz? --Guzelonlu 11:10, 18 Şubat 2009 (UTC)
Engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 11:13, 18 Şubat 2009 (UTC)
  • Sinsi vandal. Engelleyebilir misiniz? --Guzelonlu 07:54, 21 Şubat 2009 (UTC)

88.243.190.210[kaynağı değiştir]

Küfürlü vandalizm. http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Simetri&curid=568422&diff=5063463&oldid=5040483

Engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 12:05, 21 Şubat 2009 (UTC)

78.185.179.10[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. --Guzelonlu 11:22, 24 Şubat 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 11:26, 24 Şubat 2009 (UTC)
  • Sinsi vandal. --Guzelonlu 11:35, 25 Şubat 2009 (UTC)
engellendi teşekkür --Manco Capac 11:39, 25 Şubat 2009 (UTC)

78.171.3.181‎[kaynağı değiştir]

Maddelere ismini yazmakta ısrar eden bir kullanıcı daha. Uyarıları dikkate almıyor. --Guzelonlu 12:16, 26 Şubat 2009 (UTC)

Engellendi teşekkürler --Manco Capac 12:29, 26 Şubat 2009 (UTC)

Uygunsuz KA Bilginize--SelimMesaj Sayfam 11:02, 27 Şubat 2009 (UTC)

78.185.179.81‎[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. --Guzelonlu 11:35, 27 Şubat 2009 (UTC)

  • engellemiştim. teşekkürler. --kibelemesaj 11:37, 27 Şubat 2009 (UTC)

85.99.241.186[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/85.99.241.186

Vandalizm... --Math34 ileti 13:20, 27 Şubat 2009 (UTC)


Anonim kullanici: 85.105.4.61[kaynağı değiştir]

Anonim vatandaş defalarca uyarıldı. Ancak her seferinde bir kaç sayfaya ansiklopedik olmayan aile isimlerini eklemekten bıkmadı. Uyarılara rağmen buna devam etmesi engellenmesi için yeterli sebep mi acaba?

Mızrakmsj 00:14, 28 Şubat 2009 (UTC)

78.184.10.44[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. --Guzelonlu 07:47, 1 Mart 2009 (UTC)

78.184.234.81[kaynağı değiştir]

Israrla reklam linki ekliyor. --Guzelonlu 11:22, 2 Mart 2009 (UTC)

Eklenen link bloke edildi, teşekkürler. --M. M. ileti 12:18, 2 Mart 2009 (UTC)

78.184.160.24[kaynağı değiştir]

Vandal. (sinsisinden) --Guzelonlu 11:55, 3 Mart 2009 (UTC)

  • Engellendi, teşekkürler. --Yabancımsj 11:59, 3 Mart 2009 (UTC)

Vandalizm[kaynağı değiştir]

  • Yaptığım değişiklikleri nedensiz geri alıyor.
  • Kemal Kerinçsiz maddesinde Oktay Yıldırım'a verilen "ayrıca bakınız"ı nedensiz yere iki kez geri aldı. [4][5] Oktay Yıldırım, Kemal Kerinçsiz ile beraber bir çok eylem düzenlemiş bu madde içerisinde de yazıyor ve bu iç bağlantı vermek için fazlasıyla yeterli bir sebeptir.
  • Ekim 2008 Aktütün saldırısı maddesinde Taraf gazetesinin saldırıda Genelkurmay'ın ihmali olduğu yönündeki haberinin ardından Star ana haberin Taraf'ın haberinin tam tersini söyleyen bir haberinden söz ediliyordu. Ancak maddede Taraf'ın haberi iddia Star TV'ninki ise "Taraf'ın haberinin yalan olduğunu kanıtlayan bir haber" olarak nitelendiriliyordu. VP:TBA'ya aykırı bu durumu düzeltmek için ikisinin de iddia oluğunu belirten bir değişiklik yaptım. Kullanıcı, bu değişikliği de sebep belirtmeden geri alarak kişisel görüşlerini Vikipedi'ye yansıttı.[6]
  • Hurşit Tolon maddesinde Tolon'un delil yetersizliği nedeniyle tahliye edildiği yazıyordu. Ben haberlerde bu gerekçenin yaş ve sağlık sorunları olarak değiştiğini gördüğüm için bir değişiklik yaptım. Kullanıcı, bunu da yine gerekçesiz geri aldı.[7]
  • Aklıma ilk gelen nedenler bunlar. Bu saydıklarım belki tek başına küçük şeyler sayılabilir ancak söz konusu kullanıcı sanki benim değişikliklerimi denetlemek için Vikipedi'de bulunuyormuş hissine kapıldım. Bunu katkılarına bakarak da anlayabilirsiniz. Bu durum beni rahatsız ediyor ve kendisiyle artık değişiklik savaşı yaparak ya da tartışarak vakit kaybetmek istemiyorum.--Oğuzhan 18:50, 3 Mart 2009 (UTC)

Diğer kullanıcılarının yorumları[kaynağı değiştir]

Şurada üç değişiklik kuralını ihlal etmiştir. Tüm editlerini inceleyemedim ancak Vikipedi maddelerini ideolojik görüşleri çerçevesinde edit etme yolunda hummalı bir çalışma içerisinde.--Abuk SABUK♫ ♫ 20:50, 3 Mart 2009 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

78.184.172.80[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. --Guzelonlu 14:26, 4 Mart 2009 (UTC)

Engellendi.Kolay gelsin.--Eldarion 14:39, 4 Mart 2009 (UTC)

HAKSIZ SAYFA SILME / VANDALIZM, ALI NIHAT MINDIKOGLU SAYFASI[kaynağı değiştir]

--Eldarion isimli kullanici 'ansikopedik sahis' olmadigi gerekcesi ile 'Ali Nihat Mindikoglu' sayfasini silmistir. Bu sayfa Turk hekimler / Turk profesorler kategorilerine uygundur. Prof.Dr.Ali Nihat Mindikoglu Istanbul Universitesi'nden emekli bir ogretim uyesi ve Turk plastik cerrahi literaturune degerli katkilarda bulunmus bir Turk bilim adamidir.

--Kirpi74 , 4 Mart 2009

VP:KİŞİ sayfasından açıkça görebileceğiniz üzere kayda değerlik kriterleri bellidir.Madde de bahsi geçen biyografi hiçbir Güvenilir,tarafsız ve bağımsız bir kaynak tarafından konu edilmemiş veya ben bu kaynaklara ulaşamadım.Gerekli kaynakları eklerseniz madde Vikipedi'de elbette kalabilir ancak kayda değerliği ortaya koymadığınız sürece bu kişi kayda değer değildir.Kolay gelsin.--Eldarion 08:02, 5 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba,
    Zaman zaman yapılmış olan bir hatanın tekrarlandığı görülüyor. Şikâyet sayfası, bir kullanıcı ile ilk anlaşmazlığa düşüldüğü zaman, hemen kullanılacak bir yer değildir. Bunu yapmadan evvel şunları yapabilirdiniz:
  1. Silinmiş olan maddede bir tek kaynak bile yok. Kişinin kayda değer olduğunu güvenilir ve doğrulanabilir kaynaklar vererek gösterme yoluna gidebilirdiniz.
  2. Maddenin tartışma sayfasında, kişinin kayda değerliğini kaynaklarıyla birlikte belirtip, maddenin silinmemesi gerektiği yönündeki fikrinizi belirtebilirdiniz.
  3. Maddeyi silen kullanıcıya mesaj göndererek, bu konudaki kaynaklarınızı ve fikirlerinizi belirtebilirdiniz.

Söz konusu madde kayda değerdir ya da değildir. Buraya yazdıklarım, bu karardan bağımsızdır. Demek istedğim şu: Hiçbir yapıcı girişimde bulunmadan, ilgili kişilerle iletişime geçmeden, kişileri yekten vandal ilan etmek, en basitinden VP:İNOV'a aykırıdır ve pek hoş bir hareket değildir. İyivikiler... ho? ni! 08:40, 5 Mart 2009 (UTC)


--Merhaba, Yorumlar icin tesekkur ediyorum. Kriterlerimiz bellidir diyorsunuz, oysa hemen su orneklere bakalim: http://tr.wikipedia.org/wiki/Muzaffer_Aksoy http://tr.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCsrev_Hatemi http://tr.wikipedia.org/wiki/Hikmet_Boran

Bunlar yuzlerce 'Turk hekimi' girisi arasinda 3 ornek...Bunlarin hic birinin biyografik bilgilerine kaynak gondermesi yok. Hatta yayinlari bile dogru durust sunulmumamis (kendiM de sosyal bilimlerde ogretim uyesiyim, kaynak gostermek nasil olur gayet iyi biliyorum). Ama bunlarin hepsi orada duruyor degil mi? VE KONUMUZ ACISINDAN EN ONEMLISI , bu doktorlarin biyografik bilgilerinde TEK BIR KAYNAK yok..Onunuze daha suruyle ornek getirebilirim. Yuzlerce. Oysa 'Ali Nihat Mindikoglu' girisine ben bu bilim adaminin Cerrahpasa Tip Fakultesi'nde kayitli olan tam olarak 129 ADET yayinini girdim. 'Kibris'lidir annesi babasi derken' nufuz cuzdanini mi cite edecegim? Dunya tip literaturune yerlestirdigi yeni sendrom da yayinlari arasinda ispatlannmistir, uluslararasi journal'larda yayinlanmistir ve bu journal'larin tamami bu 129 yayin arasindadir. Butun bunlar, bu doktoru Vikipedi girisine degerli kilar. VE BEN BU YAYINLARI TEKER TEKER LISTELEDIM. Diger biyografik bilgileri de ONURUNA DUZENLENEN 2. Cerrahpasa Plastik Cerrahi Gunleri (3-4 Haziran 2005) icin basilmis kitapciktan aldim. Tek hatam belki bu kitapcigi cite etmemek olmustur. Maddeyi silen arkadasimiz bana kendimi savunma suresi ve hakki verdi mi ki, ben ona mesaj yollayip kaynaklarimi gostereyim...Hersey bir gecede silindi. Daha fazla 'citation' gerektigi yonunde bir tag ilistirebilirdi sayfanin uzerine. Bu da olmadi. Vikipedi buyuk emekle hazirlanan sayfalari elinin tersiyle silmeden once hic olmazsa sayfa girisi yapan kullanicilara bir uyari mesaji ve 3-4 gun gibi bir sure verebilir. Ya da her zaman kullandiginiz 'bu sayfa'nin tarafsizligi kesin degildir' seklindeki uyarilardan ilistirebilir..boylece sayfayi hazirlayan gerekeni yapma firsati bulsun. 'Ali Nihat Mindikoglu' sayfasina, butun bu aciklamalarin isigi altinda, cifte standart uygulamistir Vikipedi. Bu benim tarafimdan asikardir. Saygilarimla, kirpi74

  • Hacettepe Sözlük maddesiyle ilgili olarak "Gerekip gerekmediğine karar verilip verilmeyeceğine karar verme yetkisini vikipedia'yı eş dostu toplayıp kahvehane ortamına çeviren kullanıcı mı belirleyecek" şeklinde bana gönderilen mesaj vikipedi hizmetlilerine bir saldırı olarak değerlendirilebilir mi? Aksi düşünülebilir mi?Saygılarımla...--Düşünenadam 21:43, 5 Mart 2009 (UTC)

78.184.167.33[kaynağı değiştir]

Vandal. --Guzelonlu 13:10, 6 Mart 2009 (UTC)

  • Engellendi. İyivikiler... ho? ni! 13:11, 6 Mart 2009 (UTC)

78.184.166.182[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. --Guzelonlu 17:24, 6 Mart 2009 (UTC)

78.185.130.66‎[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. Engelleyebilir misiniz? --Guzelonlu 07:29, 7 Mart 2009 (UTC)

Maalesef hala devam ediyor. --Guzelonlu 16:34, 7 Mart 2009 (UTC)
Engellendi, teşekkürler. --Yabancımsj 16:55, 7 Mart 2009 (UTC)

VandalizmPınar [m] 03:59, 8 Mart 2009 (UTC)

  • İlk engeli verildi. Teşekkürler. İyivikiler... ho? ni! 12:39, 8 Mart 2009 (UTC)

85.110.155.121[kaynağı değiştir]

doğrulanabilir olmayan ve yanlışlanabilen veri içeriyor [8] -- HIV pozitif.
-- VP:D ve VP:TBA kurallarının ihlali.
-- vikineki, 00:35, 9 Mart 2009 (UTC)

78.184.163.249[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. Engelleyebilir misiniz? --Guzelonlu 13:14, 9 Mart 2009 (UTC)

Haksız Sayfa silme[kaynağı değiştir]

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Tinyportal maddesinin haksız yere silindigini ve birdaha eklenmesine imkan tanınmadıgını bildirmek istiyorum.

--Yücel TÜRK 18:11, 10 Mart 2009 (UTC)

Açıklama[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı:Turkyucel'in eklediği maddenin ansiklopedik olduğunu düşünmediğim için silmiştim (ki Eldarion'un da aynı gerekçeyle silmesi haklı olduğumu gösteriyor). Vikiçizer'e yazarak yardım istemiş, ve onun ricasıyla (hata yaptığımı anladığım için değil), Vikiçizer'e güvendiğimi belirterek geri getirmiştim. Turkyucel'in iddia ettiği gibi hatamı görerek geri dönmem diye bir durum sözkonusu değil. Orada belirtilen: Şikayet etmişsiniz dedikten sonra bunu elbette yapabileceğini ekleme düzeltmesidir.. İsteyen yazışmaları izleyerek durumu görebilir.  Levent İleti Katkılar   18:50, 10 Mart 2009 (UTC)

Siz beni şikayet ettiniz ama bir şey demedim. gibi bir anlam içeren ibare kullanılmış ve bu ibare tamamen elindeki yetkileri kötüye kullanmaktır.İsteyen yazışmaları takip ederek sözdeki duyguyu gayet net anlayabilir.--Yücel TÜRK 13:44, 18 Mart 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Maddeyi Levent'in geri getirmesi hata ile değil, aramızdaki yazışmanın sonucudur. Kullanıcı:Turkyucel'in vikipediyi (kayda değerlik kurallarını) yeterince tanıyamadan madde eklemesi, eklediği maddenin de "hızlı silme" sonucu silinmesi, bunun sonucunda kullanıcının kayda değerliği ispatlayabilmesine zaman tanınması gerektiğini düşündüğümden Levent'ten rica etmiştim. Maalesef kayda değer olduğunu düşünmeme rağmen maddenin kayda değerliği ortaya tam anlamıyla konulamadı, bu durumda her iki hizmetlinin de iyi niyetini yanlış anlamamak gerek...Silinmesi gerekiyordu, silindi. Kullanıcı:Turkyucel'e daha önce de yazdığım gibi vikipedi kurallarını incelemesini tavsiye ediyorum. Bir taraftan da vikipediden soğumamasını, çünkü sadece kurallar uygulanıyor, üstelik güven ve iyi niyet gözetilerek..Bu şikayet hoş olmamış...Kullanıcı:Turkyucel'in durumu anlayacağını ve iyi bir vikipedist olacağını ümit ediyorum...Hoşcakalın...Vikipedist 13:41, 11 Mart 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Öncelikle bu şikâyetin yeri burası değil. Hizmetli fonksiyonlarının kullanımına ilişkin şikâyetler Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli sayfasında yapılmalıdır. İçeriğe gelecek olursak, söz konusu işlem hata sonucu yapılmış bile değil. Silinen, kayda değerliği gerekli nitelikte kaynaklarla ortaya konulmamış bir madde. VP:HS m6 gereği silinmiş. Olayda bir politika ihlali yoktur, ilgili hizmetliler kuralları uygulamıştır. Şikâyet haklı bir gerekçeye dayanmamaktadır. --Yabancımsj 20:26, 19 Mart 2009 (UTC)

78.180.249.243[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. Engelleyebilir misiniz? --Guzelonlu 11:39, 13 Mart 2009 (UTC)

Engellendi. Teşekkürler. İyivikiler... ho? ni! 12:22, 13 Mart 2009 (UTC)

civa elementinin türkçe açıklamasında sağ tarafta özellikler yok, ingilizce kısımda var. türkçe kısımda da olmasını rica ediyorum. teşekkürler...

78.166.86.231[kaynağı değiştir]

Vandalizm yapıyor--UmutA. 18:44, 16 Mart 2009 (UTC)

  • Bildirdiğiniz için teşekkürler, Levent arkadaşımız ilgilenmiş. Kolaylıklar... --DsMuratileti 22:12, 16 Mart 2009 (UTC)

212.175.115.213[kaynağı değiştir]

Çeşitli vandalizmlerde bulunduğu katkılarından görülüyor.biri bu örneğin, bir diğeri de şu --Düşünenadam 22:50, 16 Mart 2009 (UTC)

  • İlgilenildi, teşekkürler... e.c. 23:22, 16 Mart 2009 (UTC)

Kullanıcı:noumenon[kaynağı değiştir]

  • Tinyportal Maddesine Yöneticiler Tarafından Vandalizm

Açıklama[kaynağı değiştir]

Tartışma:Tinyportalve Kullanıcı:turkyucel mesaj sayfasını inceleyiniz. sayfanın kaynakları 3 cü sınıf kaynaklarca gösterildigi halde yeterli bulunmamıs ve noumenon tarafından wikipedia kurallarıyla bağdaşmayan açıklamalar yapılmıştır. Diğer maddelerin kaynak istersek gösteririz şeklinde de bir açıklama yapılmıştır. Buyrun kaynak göstersin. Ben tinyportal maddesini çogu yöneticiye göre kayda deger madde olarak yayınlasamda. kullanıcı: noumenon tüm kullanıcılar kayda deger bulsada ben kayda deger görmuyorsam kayda deger degildir anlamını taşıyan aşagıdaki mesajı yazmıstır.

Kullanıcı:noumenon :Tinyportal maddesi tüm kullanıcılar tarafından kayda deger bulunmuşsada eğer wikipedia kurallarına uymuyorsa silinir. bu mesajında wikipedia kurallarını kendisi belirliyormuş gibi bir anlam var. Zatem tüm wikipedia hizmetlileri maddeyi kayda deger buluyorsa o madde zaten kayda degerdir. yanlız bir yönetici veya iki hatta 3 himetli bu madde kayda deger degil siliyorum. diyorsa açıklamasıda olacak. diyemezki bahse konu diğer maddeler bence kayda degerdir. bu durum wikipedia ile bagdasan bir durum degildir.

Sayın hizmetliler ben örnek olarak gösterdigim sayfaları tinyportal tartışma sayfasında bulabilirsiniz.

bu maddeler ekli diye tinyportal maddeside eklenmeli diye bir ibareyi hic kullanmadım ancak noumenon sanki kullanmışım gibi hep aynı şeyi tekrar etti.

Vandalizm ile suclamak agır bir suctur. ve aslı olması gerekmektedir. kullanıcı noumenon mesajlarını takip ederek konuya yetersiz bilgi ve tecrubeye sahip olması ve maddenin silinmesinde diretmesinden vandalizmin ne kadar acık uygulandıgını anlayabilirsiniz.

Diğer hizmetlilerin sadece normal bir kullanıcı vandalizm yaptıgında degil bir baska yönetici de vandalizm yaptıgında evet vandalizm yapılmıştır cümlesini kullanabilecek ve gereginin uygulanması icin calısma başlatabilecek yaptırım içinde bulunmasını bekliyorum. Bu şikayetimi bile iyiniyetimden bir şey kaybetmemeye dikkat ederek hazırlıyorum. Defalarca kendisiyle diyaloga girilmiş ve hicbir sonuc alınamamıştır.--Yücel TÜRK 16:19, 18 Mart 2009 (UTC)

  • İlavenot:yuklarıdaki Şikayet makalesinden bahse konu şahıs için iyiniyetsiz denmemiştir. ancak iyiniyeti yanlış yorumlamış, yanlış kullanmış, yanlış yapılandırmış olabilir ve düzeltilmesi gereklidir ibaresi anlatılmaya calısılmıştır. Vadalizm bilerek ve isteyerek yapılmıştır denmemiştir. yaptıgı uygulamanın vandalizm oldugunu bilmemektedir denmiştir. birisinin bahse konu kullanıcıya farkında olmadan vandalizm yaptıgını söylemesi ve kendisininde gayet iyi niyetli oldugunu icin gidişatını değiştirmesi söyylenmelidir. şeklinde bir anlatım yapılmıştır.--Yücel TÜRK 17:28, 18 Mart 2009 (UTC)
  • Bahse konu kullanıcı mesaj:turkyucel sayfasındaki aşagıdaki açıklama; Tamamen iyiniyetsizdir. Ve iyiniyetsiz dememi bana ters saldırı olarak kullanarak kuralları ihlal ediyorsunuz demektedir. Neden iyiniyetsiz açıklamaya iyiniyetsiz demek suç ibvare etsin. ben bahse konu şahıs kullanıcı ile bir çok iyi niyetli yazışma yapmama ragmen ve Wikipedia platformuna ansiklopedik icerik kazandırmaya calışmama ragmen kendisi sadece şahsi fikirlerini gözeterek kararlar almaktadır. Sonrada kuralları tersten uygulayarak benim kurar ihlali yaptıgımı daha sonrada buna RAĞMEN yasaklanmadıgımı belirterek kendisine yetki kullanımı aracılıgıyla üstünlük saglamaya calıstıgını belirtmek istiyorum. Bana kuralları türkçeye ben cevirdim diyor. daha sonrada ingilizce wikipedia sitesindeki kurallar gevsektir diyor. belkide kendisi kuralları yanlış uyguluyordur. kendi fikirlerini rahatca aktarıyor. kurallar baglı hareket etmiyor ama her sözünde bir kural eklemekten vazgecmiyor. ekledigi kurallarya yazdıgı mesajlar bagdasmıyor. Sırf kendisi yönetici diye benimde baska yöneticilerle daha önceden yanlıs diyaloklarım olmuş diye bunu kendisini hakllı cıkarmak icin kullanıyor.
  • kullanıcı eldarion ve levent haklı olmasada haklı kabul edilebilir. kurallar ihlal edilmiş olabilir. uyarı almışta olabilirim. simdi kendisinin bir sorun yasamasıyla bunların gündeme gelmesi durumu özetleyen ortada bir durumdur. Çevirilerini bile başka sitelerden yaptıgınız bir oluşumu. başka siteleri üst düzeye çıkararaktam en.wikipedia.org da kisisel saldırıda bulunmaktadır. kendisine sorun tinyportal nedir? bilmiyor. gösterilen kaynaklarla sayfalarca acıklama yaptıgım halde hala aynı seyleri söylüyor. kendi sitesinden yada script siteleri icin kaynak kabul edilmez diyor. tabiki sahsi fikriyle hareket ediyor. kendisine onun üzerinden kaynak sundum. hala aynı uyarıları yapıyor. peki ya digerleri. birinci derecen kaynak diyor.Bunların hepsinin acıklaması sayfalarca yapılmıştır. tinyportal maddesini örnek bahsi gecen maddelerle karşılaştırma yaparak bu maddenin ansiklopedik bilgiyle uzaktan yakından alakası yotur gibi terimler kullanması maddeye saldırıdır. Lütfen kullanıcının Vikipedi iyiniyet sınırları dışına çıkmaması. tinyportal maddesine kişisel saldırıda bulunmayı bırakması uyarısının yapılmasını talep ediyorum. Birde mesajlarda cevirilerine kadar hizmet verdigini belirterek platformun idare gücü olarak düşünce bastırı ortamı yaratması baskıcılıktan başka bir şey değildir. Bu açıklamalar sırf bahse konu kullanıcı icin yapılmış diye yasaklanabilirim. sırf bahse konu kullanıcı8 icin yapıldıgından hic bir yaptırım uygulanmayabilir. sırf bahse konu kullanıcı icin yapılması. bu mesajda bile kisisel saldırılar vardır diye bana mesaj olarak geri dönülebilir. haklısınızdır. bu devirde kim çuvaldızı kendisine batırma geregi duymaktadırki. yanlıs anlamayla ilgili aldıgım mesajlar dikkate alınamaz. geregi kadar bastırma, sindirme politikası izlenmiş ve gerekli değerler kaybedilmiştir. wikipedia oluşunun bu gibi tutumlarla evrensel degerini kaybedecegini düşünüyorum ve kim olursa olsun bu tutumlardan uzak durması inat. durumuna gelecek kadar baskıcı olmaması dilegiyle. calısmalarınızda basarılar dilerim. yazım hataları icin kusura bakmayınız. kolay gelsin.--Yücel TÜRK 16:58, 18 Mart 2009 (UTC)

Zira yaptığı VP:V bazında vandalizm olarak ele alınabilir ve vandalizm yasaktır. Birisine hakaret ettiğinizde uyarılırsınız, sonrasında tekrarladığınızda engellenebilirsiniz. Telif hakkı saklı içerik girdiğinizde uyarılırsınız, tekrarında engellenebilirsiniz. Siz bu bahsettiğim üç kuralı da çiğnemişsiniz; üstelik defalarca ve size tekrar tekrar iyi niyet olduğu varsayılarak farklı farklı Vikipedistler uyarı atmışlar, ne engelleme almışsınız ne başka bir şey. Durum böyleyken yani onca kural ihlâline rağmen size herkes iyi niyet gösterirken, ve ben hiçbir zorunluluğum olmaksızın sırf konuyu daha iyi anlatabilmek için sırf iyi niyetten, size sayfalarca yazı yazarak, madde açmadan önce okumuş ve uyguluyor olmanız gereken VP:KD yönergesini açıklamaya çalışıyorsam, beni veya başkasını kötü niyetle suçlamanızın kendisi bir iyi niyetsizlik ihlâlidir.

  • İlave not:yuklarıdaki Şikayet makalesinden bahse konu şahıs için iyiniyetsiz denmemiştir. ancak iyiniyeti yanlış yorumlamış, yanlış kullanmış, yanlış yapılandırmış olabilir ve düzeltilmesi gereklidir ibaresi anlatılmaya calısılmıştır.--Yücel TÜRK 17:25, 18 Mart 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet edilen kişi hakkını bu kısımda savunabilir.

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Sikâyet eden ve edilen haricinde kalan Vikipedistler görüş bu başlık altında görüş belirtebilir.

Karar[kaynağı değiştir]

  • kullanıcı, mesaj sayfasından ve Tartışma:Tinyportal'dan da izlenebileceği gibi gerek vikipedi ilkeleri, gerekse bu maddenin kayda değerliğine ilişkin günlerdir çeşitli kişilerce bilgilendirilmekte, yönlendirilmekte. gösterilen iyi niyet ve çabaya rağmen, meselenin özünü anlamaya değil, sadece bu maddenin eklenmesine ilişkin ısrarı vikipedinin politikalarıyla ve ortak çalışma anlayışıyla son derece uyumsuz. mesajlarındaki kişisel yorumları sıralamak ise zaman alır. bu yüzden 24 saatliğine engellendi. bu sürenin küçük bir kısmını, politikaları kendine ve maddesine yontmadan okuyarak geçirebilir diye umuyorum. --ki bl 17:44, 18 Mart 2009 (UTC)

78.185.128.86[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. Engelleyebilir misiniz? --Guzelonlu 12:16, 20 Mart 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --Yabancımsj 12:20, 20 Mart 2009 (UTC)

Kullanıcı:144.122.250.140[kaynağı değiştir]

Malum resmi maddeye ekledi--78.188.4.146 15:24, 24 Mart 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 15:27, 24 Mart 2009 (UTC)


Kore maddesinde yanlış olmayan bilgileri ısrarla kaldırmaktadır. Şüphelediği cümlelere {{fact}} etiketi eklemesini tavsiye ettiysem de yanıt bile vermeden kaldırmaya devam etmektedir. Kullanıcı yeni üyesi (tahminen) olduğu için uyarlanması yeterlidir. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 12:28, 25 Mart 2009 (UTC)

Diğer kullancı yorumları[kaynağı değiştir]

  • Bende bu kullanıcının bu gibi değişikliklerini fark ettim--78.188.4.146 06:26, 1 Nisan 2009 (UTC)

Kullanıcı:88.245.83.233[kaynağı değiştir]

Aynı kişidir. Yine ısrarla Kore maddesinde yanlış olmayan bilgileri kaldırmaya devam ediyor. Bugün farkettim (emin değilim ama). Güney Kore'nin (yani Kuzey Kore'nin değil) milliyetçilerin benimsedikleri tarih anlayışına inanıyordur. Takabeg ileti 15:48, 30 Mart 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Daha önceden aramızdaki gerginlikleri ilk olarak içimizde çözeceğimize inansamda kendisi maddelere yönelmektense katkıda bulunan kişinin hakkına yönelik yorumlar yazmaya devam etti. Daha önceden bu sayfada benim şahsım hakkında yazdıklarından dolayı burada da görüldüğü gibi uyarı almıştı.

25 Mart'ta ise burada "Kafana göre bir şeyler ekleme...Bilmediğin konularda bir şeyler yazma istersen. Ya da herleyin en iyisini bildiğini sanma." gibi sözleri şahsıma söylemeye devam etmiştir. İlginize.. Kolay gelsin..--Muratsahinmesaj 11:41, 26 Mart 2009 (UTC)

Ekleme: Ayrıca 26 Mart tarihinde benim mesaj sayfam yazdıklarından bazı alıntılar şu şekilde; "Bilgiyi kendi tekelinde mi sanıyorsun? Vikipediyi sen mi kurdun? BAşkalarının düzeltilerine tahammüün mü yok?...Sen bilginin sağdan soldan toplama bilgilerle oluştuğunu mu düşünüyorsun? ...Kıbrıslı ilgili sürekli bir şeyler karalamak zorunda olmadığının farkında mısın?? Bence bu akıl almaz hırsından vazgeç...Bilmiyorsan karışma, düzeltilen hatalarını da tekrar etme. Bence bir an önce toparlan. Vazgeç bu hırsından. etmeyiniz ayrıca Kıbrıs'a da ayıp etmekten vazgeçin." Kendisi ile ilgili herhangi bir kötü bir yorumda bulunmadığıma rağmen, uyarılarıma ve bu şekilde yaklaşmamasını söylememe rağmen ısrarla emir verici bir şekilde, şahsıma yönelik hakarete varacak yorumlarda ısrar ediyor.--Muratsahinmesaj 14:47, 27 Mart 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Bence de haklısınız. Yabancı adlı kullanıcı: "Senden ciddi ciddi şüphelenmeye başladım artık.", "İletişim problemin var." "Bir şeyler daha derdim ama patron beni siteden atar, ya da ceza verir bana." "E ne de olsa burası kimsenin tekelinde değil." sözleri VP:N, VP:İNOV, VP:KSY kurallarını ihlal etmektedir." demiş. Bence Yabancı adlı kullanıcı ve siz bu konuda haklısınız. Şikâyet konusunda da. Ravages74264|ileti619 26 Mart 2009 17.05 (UTC+2)

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı daha önceden de aynı sebeple bir kaç kez uyarılmıştı. VP:KSY, VP:N ve VP:İNOV politikalarını ihlal etmesi nedeniyle 24 saatliğine engellendi. --Yabancımsj 19:45, 30 Mart 2009 (UTC)

Kullanıcı:Tema[kaynağı değiştir]

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Erol Büyükburç isimli şahsın tartışma sayfasına şahsın (kendisinin büyük bir sanatçı olduğunu kabullenmeme rağmen yaptığı hareketleri gördükten sonra) (ki bu tartışma sayfası için çok büyük bir sorun oluşturmuyor) makale amaçlı pek çok katılımcının bilgilendirmelerine katkısı olacağını değerlendirdiğim linkleri yayınladım.

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma:Erol_B%C3%BCy%C3%BCkbur%C3%A7&action=history

Ancak sevgili Kullanıcı:Tema isimli yönetici şahsiyet iki defa bu girişimimi engelledi ve hatta bir defasında yazdıklarımı geçmişi görünmeyecek hir hızda sildi. Bu şahsın yönetici olduğunu ben bundan sonra anladım. Kendi kişisel sayfasının mesaj bölümüne iki defa yaptığının yanlış olduğunu anlatmama rağmen (...) kendi yöneticilik sayfasında olumsuz bir durum oluşturduğu düşüncesi ile iki defa silmiştir.

Kullanıcı:Tema nickini kullanan şahsiyet beni üç defa geri getirme kuralını ihlal etmem için adeta rencide etmiştir. Şahıs vikipedi'nin pek çok ilkesini bildiğim ve kendisine dahi herhangi bir halel getirmeyecek tarzda bilgilendirme yaptığım halde, sadece bu güne kadar (kendisinin olmadğı halde) vikipedinin normal kullanılan yasaklarını kullanarak beni anormal bir şekilde yasaklamıştır. Ayrıca bu üç geri getirme kuralının sakinleşme amacı ile kullanılma hususuna da aykrılık getirecek şekildedir. Saatleri iyi incelemenizi öneriyorum. Bırakın bu şahıs bana sinirlenme ve bu sinirimi geri getirme süresini bile çok görmüştür.

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Tema&action=history

Ben bu yazımın da [Kullanıcı:Tema] isimli yönetici tarafından silineceğini sırf bu silme yazım yüzünden iki defa düşüneceğine kabil olduğumdan ve hukukçu olarak internet ortamında olsam dahi yazımı sileceği kaygısıyla zorla yazdığımı kabul etmeniz, kendisini derhal yöneticilik kategorisinden almanız, siz çok değerli vikipedi yazarlarından birisinin bu şahsa dur demeniz ve haklılığımı haksız olsam dahi şahıs beni zorla illegal yollara itmiştir) ingilizce olarak ortaya koyup, kendisinin yöneticiliğine son vermenizi rica ediyorum. (Bu nedenle yazımın bir kopyalarını bilgisayarıma kaydediyorum) Bu imzasız yazı 78.162.74.248 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Şahıs o kadar serinkanlı (...) hemen kullanıcı sayfasının mesaj bölümüne İP lere kapalı hale getirmiştir. Soruyorum siz değerli vikipedi yazarlarına artık böyle mi oldunuz?

(...) Korkuyorum artık sizlerden, en kısa sürede türke vikipedi hakkındaki kuşkularımı değerli vikipedia kuruluşuna bildreceğim. Bi yönetici kendi sayfasının mesaj bölümünü nasıl olur da İP ile girenlere kısıtlar?

Ya bu Tema isimli yöneticiyi arınızdan çıkartın..! ya da biz gereğini görelim. Ah dbl ah nerdesin? (...)Bu imzasız yazı 78.162.74.248 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Değişiklikleriniz yararsız ve vandalizm kapsamında değişliklerdir ve Tema'nın geri alması tamamen kurallara uygundur. (Ayrıca, yanlış biliyorsunuz; Tema hizmetli değildir.) Öte yandan sizin vandalizmi, vandalizm ve kişisel saldırı nedeniyle defalarca engellenmeniz üzerine IP değiştirerek sürdürmeniz kural ihlalidir. Bunun yanı sıra yazdıklarınızın içeriği de VP:KSY, VP:N ve VP:İNOV'un açıkça ihlali niteliğindedir. Tema'ya yöneltilmiş şikayet yerinde değildir. --Yabancımsj 19:45, 30 Mart 2009 (UTC)
  • Yukarıdaki kararı verirken beni de bir anlamda şikayet ettiğinizi görmemiştim. Sanıyorum konuyla bir başka hizmetlinin ilgilenmesi daha doğru olacak. --Yabancımsj 19:48, 30 Mart 2009 (UTC)
  • yabancı'nın verdiği karar ayrıntısı ile son derece yerinde. vandalizm nedeniyle geçici olarak mesaj sayfasının kilitlenmesinin şikayete konu olmayacağı da ayrıca açık olduğu için mesele kapanmıştır. ayrıca şikayetteki saldırı içeren kısımları kaldırıyorum. --ki bl 20:46, 30 Mart 2009 (UTC)

Kullanıcı 88.249.23.249 birçok ikaz almış olmasına rağmen Dikmen, Beypazarı sayfasında küfürlü değişikliklere devam etmektedir. Bir yetkilinin ilgisi rica olunur. --M. Yalçın Yalhı ileti 22:59, 30 Mart 2009 (UTC)

  • Merahaba, bugün 212.175 ile başlayan İP ler çok vandalizm yapıyor. Bazılarının ilk 9 hanesi aynı (212.175.112. ...). Bilginize--78.188.4.146 08:33, 1 Nisan 2009 (UTC)
Devam ediyorlar.. İşte bazıları Kullanıcı mesaj:212.175.115.90, Kullanıcı mesaj:212.175.115.97.. Özellikle 90 ile biten bir vandallık daha yaparsa ben de ona eşlik edeceğim --78.188.4.146 11:48, 1 Nisan 2009 (UTC)
Bu arada fark ettim ki 212.175 iie başlayan bir çok IP mesela bunun gibi geçmişte de çok sayıda değişiklik yapmışlar. Keza yukarıdakilerin de geçmiş katkıları çok sayıda. Bu katkuların bir çoğunu inceleme fırsatım oldu ve hiç biri ipe sapa gelen katkılar değil. 212.175 ile yapılan değişiklikleri Vikipedistler bundan böyle inceleyebilirler ise iyi olur.--78.188.4.146 12:36, 1 Nisan 2009 (UTC)
Vandalizm yapan ip adresleri engellendi.Teşekkürler.--Eldarion 12:56, 1 Nisan 2009 (UTC)

Şikayet sebebi[kaynağı değiştir]

Vandalizm. Bu kisi Örnekleme maddesini 19 Mart 2009da tumuyle degistirmis ve yerine tek bir cumle koymus. Yabancı adli kullanici bu vandalizmi gorup tekrar degistirip eski surumu getirmis. Sikayet sayfasina birsey yazmamis. Ben epeydir bu maddeye bakmadim; ama bugun bakinca gordum. Bu vandalizmi yapan kisi devamli katkida bulunmak icin kayitli olmamakla beraber ip adresinin engelmesini oneriyorum.noyder 17:51, 4 Nisan 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Şuradan da görülebileceği gibi, şikayet ettiğiniz anonim kullanıcı maddede 19 Mart 2009'da vandalizm niteliğinde bir değişiklik yapmış, bir daha da uğramamış. Şu anda engellenmesi doğru olmaz. Zira ne bu IP'nin sabit IP olduğundan emin olabiliriz, ne yaptığı tek değişiklik engel sebebi oluşturur. Kaldı ki, üzerinden iki haftadan fazla süre geçmiş. Sizin geri aldığınız değişiklikse bir kayıtlı kullanıcı tarafından yapılmış, siz de bir mesajla kendisini uyarmışsınız. Olayda engeli gerektirecek bir durum mevcut değil. --Yabancımsj 20:17, 4 Nisan 2009 (UTC)

Sikayet sebebi[kaynağı değiştir]

Vandalizm. Bu bir onceki sikayetime benzer. Örnekleme maddesini geri getirilen seklini 25 Mart 2009da tumuyle ByZaGa degistirmis. Bu degistirmeye katki demeye dilim varmiyor. Anadolu Universitesi Acik Ogretim icin hazirlanmis bir kitabin aynen kopyasini (mekanik scan ederek) hicbir sekilde elden gecirmeden koymus. Bunun seklen ve icerik olarak kritigini bir tarafa birakalim. Telif haklari ile hic ilgilenmemesi dolayisi ile, bu yaptigi telif hakki kanunlarina aykiridir!! Ben eski surumu geri getirdim. Bu kisinin tekrar boyle kanunsuz izansiz isler yapmamasi icin engelenmesini oneriyorum. Ek not: Bu madde Mart ayinda ikinci defa tumuyle vandalizme ugramis ve ben bakmadigim icin ancak simdi haberdar oldum. Acaba bu maddeyi vandallardan daha baska turlu koruma usullerini kullanma imkani var mi?noyder 17:51, 4 Nisan 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Maddelerin korunması için en etkili yöntem en az birkaç kişinin ilgili maddeyi izleme listesine alması. Örnekleme maddesini izleme listeme aldım. Bunun haricinde vandalizm paternlerini tanıyan BOTlar kullanılabilir. İngilizce vikipedide mevcut ama bizde henüz yok sanırım. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 20:34, 5 Nisan 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Şurada da belirttiğim gibi, tek bir değişiklik, vandalizm ya da telif hakkı ihlali de olsa engel nedeni olamaz. Kullanıcıları uyarmak mümkünse, durmaksızın yapılan bir vandalizm söz konusu değilse, engelleme yanlış olur. Siz gereken uyarıyı yapmışsınız. Bunun dışında birden fazla kullanıcının yoğun vandalizmi nedeniyle maddelerin koruma altına alınması da mümkündür. Ancak burada böyle bir durum da söz konusu değil. Engel gerektiren bir durum bulunmamakta. --Yabancımsj 20:21, 4 Nisan 2009 (UTC)

Dariusz Zawislak maddesi[kaynağı değiştir]

Brad Pitt maddesi[kaynağı değiştir]

Şikâyet edilen kullanıcı: Joupic 54 (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

Brad Pitt maddesini hazırlıyorum fakat nedenini bilmediğin bir sebepten maddem hep Yabancı tarafından geri alınıyor. Buna bir açıklama getirir misiniz sayın Yabancı Bu yüzden Vikipedi'den engellendim. --85.110.64.37 17:59, 8 Nisan 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Kendinizi mi şikayet ediyorsunuz yoksa beni mi anlayamadım. Soru soracaksanız mesaj sayfamı kullanabilirdiniz. "bilmediğim bir sebepten" demenize bir anlam veremiyorum. Zira iki engellemenizde de mesaj sayfanıza açıklama yazdım. İkinci engelinizden önce maddeyi korumaya alırken yazdığım notta da meselenin ne olduğunu belirtmiştim. Siz o zaman değişliklerinizin neden geri alındığını sormak yerine kullanıcı adınız engellenmesin diye IP'den aynı telifli içeriği eklemeye devam ettiniz. Bu da engel delme amaçlı olmasa da kuklacılığa girer ve engel sürenizin artması gerekir. Ancak şu anda durumu belirsiz bir şikayet olduğundan beklemeyi tercih ediyorum. --Yabancımsj 17:39, 9 Nisan 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfanızda konu ile ilgili gereğinden fazla bilgilendirme mesajı almışsınız.Vikipedi'de telif hakkı ihlali yasaktır ve ısrarla tekrarlanması durumunda engel gerektirir.Şikayet sayfasını kullanmadan önce verilen bağlantıları okumuş olsaydınız bunları öğrenebilirdiniz.Haksız yere şikayette bulunduğunuz hizmetli, kuralları uygulamış ve gerekeni yapmıştır.İyi çalışmalar.--Eldarion 20:07, 9 Nisan 2009 (UTC)

Kullanıcı:92.45.228.96[kaynağı değiştir]

Yazdığım ıplı kullanıcı 4-5 maddeyi onu uyarmama ramen hep boşalttı. Engellenmeli.--Umutİleti,MesajKatkılarım 05:56, 9 Nisan 2009 (UTC)

Son uyarı mesajınızdan sonra uzaklaşmış görünüyor. Geri dönüp vandallığa devam ederse engellenecektir. İyivikiler... ho? ni! 06:33, 9 Nisan 2009 (UTC)

78.184.167.25[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. Engelleyebilir misiniz?--Guzelonlu 11:03, 9 Nisan 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 11:12, 9 Nisan 2009 (UTC)

Kullanıcı:Eren.yasar[kaynağı değiştir]

Çok yönlü bir kullanıcı (mesaj çıkarma, bilgi değiştirme, sayfa boşaltma, şablonları çıkarma vs.) olan Kullanıcı:Eren.yasar sizlere emanet.--Hedda Gabler 12:10, 9 Nisan 2009 (UTC)

Kendisini uyardım, takip ediyorum. Teşekkürler. -Tembelejderha 22:00, 10 Nisan 2009 (UTC)

78.184.172.202[kaynağı değiştir]

78.184.172.202. Sinsi vandal. İyi günler. --Guzelonlu 07:54, 11 Nisan 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --Yabancımsj 07:59, 11 Nisan 2009 (UTC)

Israrca reklam linkleri eklemeye çalışmakta. Takabeg ileti 13:04, 11 Nisan 2009 (UTC)

Şimdilik gitmiş görünüyor, geç kalmışız. Uyarı mesajı atmışsınız, teşekkürler. Devam ederse engellenecektir. -Tembelejderha 15:03, 13 Nisan 2009 (UTC)

İlgi rica olunur.[kaynağı değiştir]

Mehmet Âkif Ersoy maddesi çok müdahale görmüş durumda. Konu hakkında bilgili arkadaşların ilgisi rica olunur. --M. Yalçın Yalhı ileti 08:06, 10 Nisan 2009 (UTC)

Geri aldım. -Tembelejderha 15:04, 13 Nisan 2009 (UTC)

78.172.242.138, ikaz edilmesine rağmen Vikipedi:Stil rehberi (başlık) maddesinde vandalizm yapmaya devam etmektedir. Yetkililerin bilgisine... --M. Yalçın Yalhı ileti 15:30, 10 Nisan 2009 (UTC)

Şimdilik durmuş görünüyor, tekrar gelirse engellenecektir. Teşekkürler. -Tembelejderha 15:04, 13 Nisan 2009 (UTC)

Bir yetkilinin ilgisi rica olunur.[kaynağı değiştir]

"Daktilomda postal izi" maddesi propaganda amaçlı izlenimini veriyor. Bir yetkilinin değerlendirmesi rica olunur. --M. Yalçın Yalhı ileti 13:41, 12 Nisan 2009 (UTC)

Madde hem telifli, hem ansiklopedik açıdan uygunsuzdu. Silindi, teşekkürler. --Yabancımsj 13:48, 12 Nisan 2009 (UTC)

78.184.180.220[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. --Guzelonlu 06:49, 18 Nisan 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --Yabancımsj 06:54, 18 Nisan 2009 (UTC)

85.97.183.37[kaynağı değiştir]

Vandalizm[kaynağı değiştir]

  • Bu sayfada görüldüğü gibi -benim düzeltmelerime rağmen- , birçok kez Emma Roberts maddesine saçma sapan cümleler eklemiş ve maddeye zarar vermiştir.
  • VP:EP 5 kuralını ihlal etti.
  • Şikayet eden; Rockermert_hsm 18 Nisan 2009

Savunma[kaynağı değiştir]


Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sadece üç değişiklik yapmış ve ortadan kaybolmuş. Şimdi engellenmesi fayda sağlamayacaktır. Geri döner ve yıkıcı değişiklikler yapmaya başlarsa engellenebilir. İyivikiler... ho? ni! 15:13, 18 Nisan 2009 (UTC)

Küfürlü değişiklikPınar [m] 01:45, 19 Nisan 2009 (UTC)

24 saatliğine engellendi, teşekkürler. --Yabancımsj 06:49, 19 Nisan 2009 (UTC)

78.165.231.218[kaynağı değiştir]

Engellendi. Teşekkürler. İyivikiler... ho? ni! 05:47, 24 Nisan 2009 (UTC)

78.185.177.96[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. --Guzelonlu 06:43, 24 Nisan 2009 (UTC)

Engellendi. Teşekkürler. İyivikiler... ho? ni! 08:21, 24 Nisan 2009 (UTC)

78.185.177.96[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal yeniden. --Guzelonlu 16:04, 24 Nisan 2009 (UTC)

Israrla sayfa boşaltılıyor.[kaynağı değiştir]

Kullanıcı 88.241.219.172, uyarılara rağmen "3sat" sayfasını boşaltmaktadır. Bilgilerinize. --M. Yalçın Yalhı ileti 11:03, 25 Nisan 2009 (UTC)

78.184.187.233[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. Engelleyebilir misiniz?--Guzelonlu 07:55, 26 Nisan 2009 (UTC)

Aldığı uyarılara karşı hâlen kurallara uymamakta ısrarlı... --Böcürt 15:59, 26 Nisan 2009 (UTC)

Engellenmiş durumda.Teşekkürler.--Eldarion 15:58, 28 Nisan 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Söz konusu kullanıcı, Azeriler maddesinde kaynakları doğru aktarmadan tabir-i caiz ise Azerbaycan Milliyeçiliğini yapmaktadır. Sürekli kaynakları isteklerine göre deforme ederek kendisinin inandığı görüşlerini haklı göstermeye çalışmakatadır. En zararlı faalihyeti ise Azeriler adlı etnik grubun Azeri olarak adlandırılmadan önce mevcut olan Karapapaklar'ı Azerilerin bir kolu olduğunu kabul ettirmek için yaptığı faaliyettir.[1]Aslında bunları konuşarak ve kaynakları göstererek tartışma yoluyla halledilmesi gereken şeydir.
  • Fakat kendisi hiç anlamak istemeden kendi yorumlarına göre ve tercihlerine göre kaynaklarda yer alan bilgileri deforme ederek aktarmaya devam etmektedir. Ve ona müsasde etmeyinc sürekli benim vandalizm yaptığımı yazdı ve yazmaya devam ediyor. Böylece Vikipedi maddelerini hatalı ve yanlı bilgileriyle doldurmasıyla zarar vermektedir.
  • Söz konusu kullanıcı daha önce Karapapaklar maddesinde de benzer faaliyette bulunmuştur. Gerç hâlâ devam ediyor da:) O madde ile değişiklik savaşında Fmmetin adlı kullanıcı kızarak Qarapapaq'a hakaret ettiği için engellenmiştir. Fmmetin'in davranışları yanlış olmakla birlikte neden o kadar kızdığı anlaşılmaktadır. Azerilerin bir kolu olarak düşünmeyen insanlar ve yazılar bayağı vardır. Fmmetin, Kullanıcı:Qarapapaq ısrarla Karapapakların Azerilerin bir kolu olduğuna dair görüşünü tek bir görüşmüş gibi göstermeye çalıştığı için kızmıştır. Elbette Fmmetin'in haklı olduğunu söylememiz mümkün değildir. Ancak Qarapapaq'ın haksızca yapmaya devam ettiği ısrarcılığı ve kayankları doğru aktarmamakla yaptığı sinsi vandalizmden dolayı gerekli uyarılarda bulunulması gerektiğini, en azından Vikipedide propaganda yapmanın yasak olduğunu hatırlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ederim. Bu imzasız yazı Takabeg (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23:27, 20 Nisan 2009

Şikâyet sebebi 2[kaynağı değiştir]

Şurada görebileceğiniz gibi veya geçmişlerimde rahatca bulabileceğiniz gibi benim tüm uyarılarıma rağmen bir daha yapmazsan senin hayrınadır, Uyarıya gelince pek senin çıkarına olmayacak, he canım.sen haklısın:) gibi alaycı ve tehditkar iletileri bana yollamıştır. Ben kullanıcıya her zaman iyi niyet politikasına göre uyardım, bunlarda geçmişlerde vardır. Maddelere odaklanmasını ve tarafsız olmasını istedim. Fakat dediklerimi anlatamadım veya anlamak istemedi. Bunları şikayet sayfasına taşımayacağımı belirttim ama ufak bir gerçek hatırlatma yüzünden beni suçlu gibi göstermeye çalıştılar. Hizmetli arkdaşlarımın ilgisine. --Muratsahinmesaj 16:31, 6 Mayıs 2009 (UTC)

Ek: Tartışma:Azerbaycan hanlıkları#Vandalizm başlığı altında kullanıcıya telifli içeriği eklememesi gerektiğini belirten uyarıya rağmen tekrardan eklemiş, ve alay geçer gibi "hayır değildir canım:)" ve "kasmayın:)" gibi cümleler kullanmaktadır. İyi günler..--Muratsahinmesaj 12:18, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Ek 2: Burda görebileceğimiz gibi IP kuklalarını kullanarak ısrarla telifli içerikleri eklemeye çalışmıştır ve çalışmaktadır. Takabeg ileti 02:17, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Ek 3: Burda görebileceğimiz gibi IP kuklalarını kullanarak ısrarla taraflı içerikleri eklemeye çalışmıştır ve çalışmaktadır. Takabeg ileti 02:20, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Ek 4: Şurada kullanıcı ısrarla telifli sürüm eklemeye devam etmekte, eklememesi uyarılarına rağmen hakaret ederek karşılık vermektedir; "teKlifli" sürüm diyen zekalara selam ederim:)

Not[kaynağı değiştir]

  1. ^ Sovyet döneminde 1939'da başlayarak Azerbaycan Cumhuriyeti'nde de Karapapaklar başta olmak üzere diğer Türk halkları Azerbaycanlı olarak sayıldığı bir gerçektir. Fakat bu devlet politikalarıdır. Dolayısıyla devlet politikası olduğu belirtildiği takdirde doğal olarak o bilgi eklenebilir. Fakat o devlet politikasının ürününü tek bir gerçekmiş gibi göstermeye çalışıyor.

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

78.185.136.238[kaynağı değiştir]

78.185.136.238 kullanıcısının kasıtlı veya bilmeyerek içeriği bozmaya yönelik değişiklik yaptığını zannediyorum.

Katkılar: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/78.185.136.238

Kategoriler silinmiş veya değiştirilmiş.

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Dil_Devrimi&diff=5532883&oldid=5489601

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=H%C3%BCrriyet_ve_%C4%B0tilaf_F%C4%B1rkas%C4%B1&diff=5532888&oldid=4675437


--Bruno ileti 17:36, 30 Nisan 2009 (UTC)

  • kendileri, bizim açıkça sinsi diye adlandırdığımız, içimizdense başka şeyler söylediğimiz bir çeşit vandalizm peşindeler. değişiklikleri geri alıyorum. teşekkürler. --ki bl 21:08, 30 Nisan 2009 (UTC)
  • dayanamadım, bir şey daha söylemeliyim. vandalizm 'kasıtlı', ancak maddelerde daha önce yapılmış vandalizmleri görmemizi sağlayarak yaptığı yardım 'bilmeyerek'.. istemeden de olsa bir teşekkürü haketti bugün. :) --ki bl 21:33, 30 Nisan 2009 (UTC)

Şikayet nedeni[kaynağı değiştir]

Erkeklerde sünnet sayfasına eklediğim kaynaklı tıbbi ve ansiklopedik bilginin "tesadüfen" dini dogmalarla paralellik göstermesi nedeni ile Tartışma:Erkeklerde sünnet sayfasındaki şu mesajında beni dogmatik (islamcı) militan olmakla itham ettiği için gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.--Abuk SABUK♫ ♫ 21:20, 30 Nisan 2009 (UTC)


Yorumlar[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı konuya odaklı tartışması yönünde uyarıldı. Tekrarında ilgili kurallar gereğince engellenebilir. Teşekkürler. --M.M. ileti 21:37, 30 Nisan 2009 (UTC)

Şikayet nedeni[kaynağı değiştir]

Takabeg'in İngilizce Vikipedi'de Hocalı katliamı maddesinde anonim İP olarak değişikliğine göz atarmısınız?

Eğer gösterilen İP-nin (Türk Telekom altında İzmir'den bir bağlantı) Takabeg'e ait olmasında emin değilsenız, şimdi bu değiştirmelere göz atmanızı rica ederim:

veya

  • [12] ve eklediği maddenin İP ve Takabeg ismi altında geçmişi [13]

Türkçe Vikipedi'de Azeri-Ermeni Karabağ savaşına ait sayfalarda açıkca Ermeni-taraflı çalışdığı göz önünde. Türkçe Hocalı Katliamı, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, Şuşa, Martuni, Bakü Pogromu, Sumgayıt Pogromu ve başka çeşitli sayfalarda Ermeni-taraflı değiştirmelerini izleye bilirsiniz. Atabəy 03:41, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Ayrıca sadece raporu yaptığım ve araştırma isteğinde bulunduğum için, Takabeg açıkca engellenmemi istiyor [14]. Ben sadece bir İP check yapılmasını ve kullanıcının kişisel konularının değiştirmelerde taraflı olmasına neden gibi araştırılmasını istedim. Kuralların her hangi bir şekilde kullanması yalnızca yöneticilerin kararı. Atabəy 04:06, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • İngilizce Vikide öyle bir şey yazmadım. Tamamen iftira.
  • Hocalı Katliamı Ana Sayfaya çıktığı gibi bir ara seviyeli bir madde idi. Daha sonra bozulduğunu görünce tarafsızlaştırmaya ve düzeltmeye çalışmıştım. Fakat Atabəy kendi görüşüne uygun olan cümleleri İngilizce Vikipediden aktararak kendi görüşüne uygun olmayan cümleleri aktarmadığını görünce katkıda bulumaya çalıştım.
  • Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ve onun yönetim birimleri konusuna gelince bölgenin durumunu anlayabilmeleri için faydalı olduğunu düşündüğüm için bilgileri aktardım. De jure olarak Azerbaycan Cumhuriyeti'ne ait olduğunu de facto olarak Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin yönetmekte olduğu bir gerçektir. Ne Ermenistan'ı ne de Azerbaycan'ı tutuyorum.
  • Sumgayıt Pogromu, Bakü Pogromu ve maddelerine gelince, Karabağ Savaşı maddesinini geliştirmeye çalışıyordum. Ancak İngilizce Vikipediden muharebe şablonu ve altı başlıkları aktarmaya başladığımda burda görüldüğü gibi hiçbir cümle eklenmediği halde {{fact}} etiketi eklendi. O yüzden factlanmış maddeleri açtım. Böylece fact etiketi de kaldırılmış oldu. Ayrıca bu maddelerde de ne Ermenistan ve Dağlık Karacağ Cumhuriyeti veya Ermeni tarafını tutuyorum ne de Azerbaycan vey Azeri tarafını tutuyorum.
  • Azerbaycan'daki Dağ Yahudilerin Soykırımı maddesinde yaptığım değişikliği tamamen mantıklıdır. Dağ Yahudilere yönelik pogrom hareketinin diğerleri ile alakasız olup antisemitizm ile alakalı olduğu aşikardır. IP adereleri bana ait değil.
  • Zaten Atabəy bu çirkin mesaj atmakla kişisel saldırıda bulunmuş oluyor daha önce de burda uyarlar aldığı halde davranışını hiç değiştirmedi ve değiştirme niyetinin olmadığını düşünüyorum. Bunları göz önünde tutarak Vikipedi:Engelleme politikası 2. madde: Karşıtlık ve rahatsızlık vermek gerekçesi ve Vikipedide ısrarla siyaset yapmak ve kendi ideolojik görüşünü yaymaya çalışmakla Vikipedinin tarafsızlığını zedelediği için madde Vikipedi:Engelleme politikası 12: Temel içerik politikalarını ısrarla ihlal etmek gerekçesiyle engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Takabeg ileti 13:55, 2 Mayıs 2009 (UTC)
    • Ek olarak: Şimdi burda Azerbaycan veya Azeri taraflı siyasi görüşlerini yaymak için Vikipediyi kullanmaya çalışan kullanıcının bana şikayetçi olduğu gibi Ermenistan veya Ermeni taraflı siyasi görüşlerine göre Vikipediyi kullanmaya çalışan kullanıcı da bana şikayetçidir. Kısaca bunlar Vikipedide siyasetin yapılmasına izin vermeyen ve yapıldığında müdahale edenleri hedep alarak saldırıyorlar. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 14:04, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Yorumlar[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle, daha önce de defalarca dendi: burası maddelerin tarafsızlık vb. tartışmalarının tartışılabileceği bir yer değildir. Bunun altını çizmek çok önemli. Konuya dönersek:
    1. Kimsenin İngilizce Vikipedi'de yaptığı bir yorum Türkçe Vikipedi'yi ilgilendirmez. Ancak ve ancak Vikileri aşan bir vandalizm söz konusu ise bu göz önünde bulundurulabilir; böyle bir şey bu hususta söz konusu değildir. Şikâyetin başında, hiçbir teknik kanıt veya davranışsal iz olmaksızın yapılan ve gereksiz töhmetler oluşturan ifade kesinlikle ve kesinlikle uygunsuzdur. Biz Vikipedi'de iyi niyet olduğunu varsayarız - bunu lütfen kimse unutmasın.
    2. Verilen örnekler göz önünde bulundurulduğunda barizleşen tablo şu: fikirsel ayrılık ve sıradan tarafsızlık tartışmaları. Bu kadar. Bunun ötesinde Kullanıcı:Takabeg'in herhangi bir propaganda yürüttüğüne dair hiçbir kanıt ve iz yoktur.
  • Sonuç olarak tarafsızlık tartışmaları tarafsız kaynakların yeğlenmesi, kişisel düşünce ve duyguların ikinci plana atılarak üçüncü parti, tarafsız, bağımsız kaynakların ön plana alınmasıyla çözülebilecek, Vikipedi'nin tarafsız maddeler barındırabilmesi için nihai önem taşıyan tartışmalardır. Bu tip tartışmalarda böyle fikir ayrılıkları olabilir. Fakat hiçbir zaman belirli bir tarafı yaftalamak, bu tartışmaları geliştirmez; aksine geriye götürür. Israrlı bir şekilde belirli kişilerin hedef gösterilmesi ve yaftalanması ise Vikipedi'nin VP:İNOV, VP:N, VP:GÖRÜŞ vb. yönerge ve politikaları açısından bariz bir ihlâldir. Lütfen tartışmaya dönmeden önce taraflar VP:AG sayfasına göz atsınlar. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 14:24, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanıcı: 78.174.135.210 Tanımlanamayan Uçan Nesne, Vikipedi, Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası gibi sayfaları devamlı boşaltmaktadır. Bilgilerinize. --M. Yalçın Yalhı ileti 15:36, 3 Mayıs 2009 (UTC)

  • Kullanıcı kendiliğinden uzaklaşmış. Bildirdiğiniz için teşekkürler... --DsMuratileti 03:15, 4 Mayıs 2009 (UTC)

92.45.243.135[kaynağı değiştir]

Şikayet nedeni[kaynağı değiştir]

Kullanıcıya karşı saygısızlık:


Kullanıcı Takabeg ve Muratsahan'ın etnik açıdan değiştirmelerde taraflı bir tutumda bulunmaları anlaşıla bilir tabii, amma kullanıcılara karşı saygısızlık yapılmamalı.Atabəy 22:21, 4 Mayıs 2009 (UTC)


Bu arada Takabeg'den yorum:

  • Vandalizm - Değiştirmelerimi beğenmemesi üzere, değerlendirme yapılmadan Takabeg'in bana karşı vandal sözü işletmesi uygun değildir. İngiliz Vikipedi'de bu tüllü tutumlar için kullanıcı engellenebilir. Atabəy 23:31, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Yorumlar[kaynağı değiştir]

  • Geçmiş kayıtlarını incelendiğinde, Muratsahan'ın oldukça tarafsız ve araştırmacı, Vikipedi'nin tarafsızlığı için tartışmalardan kaçamayan kullanıcı olduğu ve Qarapapaq'ın tartışma sayfalarını hiçe sayan ve kendisine özgü görüşüne göre ve isteğine göre değişiklikleri yapan kullanıcı olduğu anlaşılıyor.
  • Bu sefer de, Kullanıcı:Qarapapaq'ın tarafsız değişikliği yapmaması için Vikiepdi politikalarına göre, defalarca anlatmaya çalışmıştır. Ancak Kullanıcı mesaj:Qarapapaq ve Kullanıcı mesaj:Muratsahan'da görüldüğü gibi Qarapapaq, Muratsahan'ın ne demek istediğini hiç anlayamamıştır veya anlamak istememiştir ve Vikipedi politikalarına aykırı davranmaya devam etmiştir. Muratsahan bu tavrına da nazikçe uyarmıştır. Tartışma:Dağlık Karabağ Cumhuriyeti sayfasında görüldüğü gibi, sanki karşı çıkmak için karşı çıkıyormuş gibi durumu söz konusu oldu. Bu durumda Muratsahan devamlı Qarapapaq ile haberleşenlerden biri olan bana da verimsiz tartışmayı uzatmamamız için tavsiyede bulunmuştur. Ben de burda Qarapapaq'a bazı Viki politikasını tekrar okumasını tavsiye etmiştirm. Umarım Qarapapaq bu politikaları inceledikten sonra tarafsız katkıda bulunabilecektir. Takabeg ileti 22:46, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Durum ne olursa olsun, kişisel yorumlardan kaçınılmalı. Bariz bir kişisel saldırı değil; bununla birlikte yine de kişisel yorumlarda bulunmamalıyız. Bu tip yorumlarda uygulanan prosedür uygulanacak ve ilgili kullanıcıya (Kullanıcı:Muratsahan'a) bu hususta uyarı mesajı atılacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:27, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Şikayet nedeni[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de siyaset yapmak ve tartışma sayfalarına hiçe sayarak kendi isteği doğrultusunda taraflı değişiklikleri yapmayı bırakmamak. Vikipedi:Tarafsız bakış açısı ilkesine tamamen aykır bir şekilde davranmaya devam etmektedir.

  • Dağlık Karabağ Cumhuriyeti maddesinde, Türkçe Vikipedinin belli bir ülkenin haklı olup olmaması, meşru olup olmamasının tartışılacak yer olmadığı halde siyasi görüşlerine göre değişiklikleri yapmaya devam etmektedir. Hatta çok yaygın olan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni kendi yorumuna göre (belki de kendi icadına göre) Dağlık Karabağ Ermeni Yönetimi olarak değiştirmiştir.
  • Lütfi Zade maddesinde Azeri kimliğini ön plana çıkarmak istemesinden dolayı önemli olan İranlı olduğu gerçeğini de inkar etmektedir.
  • Aslında bunlar ilgili maddelerin tartışma sayfasında çözülmesi beklenen bir konudur. Ancak söz konusu kullanıcının yaptığı taraflı değişiklikler, milliyetçilik adlı bir inança göre yapıldığı ortadadır. İnanç olduğu için kişisel girişimle ikna etmemizin çok zor olduğunu düşünerek şikayet sayfasına taşmıştım. Daha önce de söylediğim gibi milliyetçi olması kötü bir şey değildir. Fakat ona göre Vikipedinin tarafsızlığını zedelemek ayrı bir konudur. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 23:17, 4 Mayıs 2009 (UTC)
    • Ek olarak bir soru: Bu durumda onunla mücadele eden veya onu ikna etmeye çalışan kullanıcıya Atabəy'e bir şey anlatmana gerek yok zaten bir şey anlamak istemiyor. dedim diyerim. (Gerç demedim :)) Bu sayfısızlık anlamına geliyor mu? Takabeg ileti 23:24, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Hocalı_Katliamı - bu maddenin neresi taraflı? Hem Ermeni hem de Azeri kaynakların yorumları verilmiş. Başka maddelerde sorun aşağıdakı haritanın sürekli kullanılması:

[[15]] İlk önce haritanın hangi kaynağa bağlı olması belli değil. NKR değilen arazı eski DK vilayeti arazısı olurken, bütün Ermeni kontrolünde olan Azerbaycan arazisini NKR gibi gösteriyor. Bu da tabii ki uygun olmayan ve taraflı olarak amatörce yapılan bir dosya. Atabəy 23:41, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Bu harita bölgenin durumunu güzelce anlatan faydalı bir haritadır. Niye taraflı düşündüğünü açıklamadan sadece sürekli taraflıdır diye diye kaldırmaya çalıştığı anlaşılmamaktadır. Takabeg ileti 08:08, 5 Mayıs 2009 (UTC)
  • Lütfi Zade - madde İran'lı Azeri[1][2] kökenli söylüyor. Lütfi Zadenin kendisi dergiye "Azeriyim / Türküm" dediği durumda Takabeg'in hareketleri açıkca anti-Azeri bir tutum. Atabəy 00:17, 5 Mayıs 2009 (UTC)
Lütfi Zade konusuna Azerbaycan International 'daki yazıları [16], [17] tekrar kontrol edersen ne demek istediğimi anlarsın. İstediğini aktarıyorsun ve istemediğni aktarmıyorsun. Takabeg ileti 08:08, 5 Mayıs 2009 (UTC)
Gerç bunlar maddenin tartışma sayfasında çözülmelidir. Ancak kullanıcı tartışma sayfasını hiçe sayar. Taraflı bir şekilde değil istediği şekilde maddeleri düzeltmeye çalışmaya devam etmektedir. O yüzden mecburen şikayet sayfasına başvurdum. Takabeg ileti 08:14, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Yorumlar[kaynağı değiştir]

Söz konusu maddelerde daha önce de Takabeg kendi kişisel görüşlerine uymayan herkesi vandallıkla suçlamıştır.Şimdiki durum da pek farklı değil.Kendisi ile aynı görüşte olmayan herkesi "milliyetçi" diye yaftalaması da ayrı konudur tabi.Bana gçre bu konuların maddenin tartışma sayfasına çözülmesi gerekirken buraya taşıması da anlamsız kişiselleştirmeden başka bir şey değil.--Qarapapaq 01:51, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Atabəy'in kimi değişiklikleri açık VP:GÖRÜŞ ve VP:TBA ihlali. (Ayrıntılara girmiyorum zira daha önce defalarca tartışılmış, gerekli uyarılar yapılmış. Örneğin şurada.) Bunun dışında VP:İNOV ihlali de var. Kendisi daha önce de uyarılmış. Bunların tekrarının engel gerektireceği notuyla son defa uyarılacak. "Ancak Takabeg'in Atabəy'e bir şey anlatmana gerek yok zaten bir şey anlamak istemiyor." cümlesi de VP:KSY sınırında. Vikipedide kişiler üzerine yorum yapılmamalı. Zaten bu konuda uyarıldığından ve kendisi şikâyetinde sorduğundan, bunu da not düşmekle yetiniyorum. Ancak sıkça girdiği tartışmalarda bu değişikliklerde olduğu gibi tarafsızlığı korumak adına da olsa, karşı tarafı sakinleştirerek sorunu çözmek yerine tartışmayı daha da alevlendirecek ifadeler kullanmaktan kaçınması gerekiyor. Böylece bazı tartışmalar bu sayfaya taşınmadan tartışma sayfalarında çözülebilir ya da en azından mesele tarafların daha az gerilmesiyle sonuçlanabilir. --Yabancımsj 18:49, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanıcı:Takabeg[kaynağı değiştir]

[[18]]

Yukarıdaki linkte hiçbir konu ve madde sözkonusu değilken sataşma amaçlı mesaj göndermiştir.Daha önce de benzer davranışlarda bulundu.Son mesaja dikkat edin.

[[19]]

--Qarapapaq 01:38, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Sataşma amaçlı mesaj mıdır? Ben tavsiye ettim. Cidden Vikipedi:Troll zararlısı sayfasını okumanı ve Vikipedi:Tarafsız bakış açısı sayfasini da tekrar incelemeni şiddetle tavsiye ediyorum. Takabeg ileti 07:57, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Yazılan mesajlarda bir Vikipedi politikasıyla deneme yazısına bağlantı verilmiş. Bağlantı verilen sayfaya ilişkin olarak açıklama yaılması ("şu davranışınızla bu sayfada belirtilenlere yakın bir davranış sergiliyorsunuz, bundan kaçınmalısınız", vb. gibi) daha doğru olurdu. Şu haliyle mesaj pek yapıcı olmamakla birlikte, saldırı olarak değerlendirilemeyeceği de açıktır. İkinci mesaja zaten uyarak isim değişikliği yapmışsınız, şikâyete konu olacak yanı yok. Bu nedenle, şikâyet yerinde değildir. --Yabancımsj 08:06, 9 Mayıs 2009 (UTC)

78.180.245.129[kaynağı değiştir]

Sinsi vandal. Bir an önce engellerseniz sevinirim. --Guzelonlu 10:58, 5 Mayıs 2009 (UTC)

kullanıcı 78.183.230.180[kaynağı değiştir]

bildiğiniz vandal ve troll hatta little troll bi tane de kankisi var hep aynı maddeler üzerinde değişiklikler yapıyorlar onun ip'sini şuan çıkaramıyorum --Semih Sevinç 18:08, 6 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanıcı ismi bir şirkete ait olduğundan reklam içeriklidir. Saygılar.--Sağlamcıileti 13:25, 7 Mayıs 2009 (UTC)

Metal Militia engellemiş. Teşekkürler. --Yabancımsj 08:07, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanıcı:Takabeg[kaynağı değiştir]

Kullanıcı Takebeg sayfaların içeriklerini hiçbir neden göstermeden siliyor. Bende haklı olarak sildiği sayfadaki içeriği geri alıp kendisine uyarıda bulundum. Kendiside bana Ahit Sandığı adlı maddedeki geri aldım diye Telif uyarısında bulundu. Ben o sayfada telif ihlalinde bulunulduğunu bilemezdim. Kendisinin şablon koyması gerekirdi. Uygun olmayan sayfaları silmek hizmetlilerin görevi. Kendisinin yapacağı en uygun iş maddeye telif hakkı ihlali şablonu koymaktı ama o sayfanın içeriğini sildi. Ayrıca bana hiç hakkım olmadığı halde uyarıda bulundu. Gerekenin yapılmasını diliyorum. Teşekkürler... --Böcürt 09:27, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanıcı:Böcürt'e açıkladım. Daha yanıtlamak istemiyorum. Ancak şunu söylemek istiyorum ki, telifli içeriklere meydan vermeyeceğiz. Takabeg ileti 09:37, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Ben hiçbir şekilde telifli içerik eklemedim. Kullanıcı: Takabeg'in hiçbir neden göstermeden sayfayı silmesi başlı başına vikipedi kurallarına aykırıdır. Ayrıca kullanıcının üslubu çok serttir ve kırıcıdır. Buna müdahale edilmesi gerekilmektedir. Teşekkürler... --Böcürt 09:42, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle şunu herkesin bilmesi çok önemli: uyarı kötü bir şey değildir. Hizmetliler başta olmak üzere her gün sayısız kullanıcı onlarca uyarı atıyor. Bunlar tamamen iyi niyetle, gördüğümüz olası yanlışlıkların düzeltilmesini hızlandırmak, bildiğimiz kuralları henüz bu kurallarla tanışmamış arkadaşlara anlatmak gibi amaçlarla atılan mesajlar... Uyarı mesajlarını iyi niyetle karşılamak şart.
  • Konuya dönersek; Kullanıcı:Takabeg'in çıkarttığı içerik telif hakkı ihlâli yaratıyor (bknz örneğin: [20]). Telif hakkı ihlâli yaratan içerikleri maddelerden çıkarmak herkesin görevidir; hizmetlilere mahsus değildir. Aksine, hizmetliler bu konuda ancak diğer kullanıcılar kadar sorumlular. Üstelik bahsi geçen içerik salt telif hakkı ihlâli barındırmıyor, bariz VP:D, VP:ÖAY ve VP:TBA ihlâlleri içeriyor. Durum böyleyken bu içeriğin bir Vikipedi maddesinde barındırılması mümkün değildir. Yani Kullanıcı:Takabeg'in yaptığı işlem doğru. Belki size hususu daha ayrıntılı açıklasa daha iyi olurdu ama şunu belirtmek isterim ki herhangi bir kullanıcının çıkardığı telif hakkı ihlâli içeren vs. içerikleri geri getirmek telif hakkı ihlâline girer; bu tip içerikler çıkarıldığında geri almamamız gerekir ve beklenir.
  • Kullanıcı:Takabeg'in yaptığı işlem doğrudur ve politikalar gereğidir. Sanırım sadece durumun açıklanışında biraz yanlış anlaşılma olmuş taraflar arasında. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 18:19, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanıcı:Bulgaristan[kaynağı değiştir]

Uyarılara rağmen 3-4 tane reklamlı içerik ekledi. Ama şu an durdu.--Umut.Aİleti,Mesaj,Sms,Katkılarım 16:47, 9 Mayıs 2009 (UTC)

  • Bir uyarı da ben gönderdim. Devamı hâlinde engellenecektir. İyivikiler... ho? ni! 16:49, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Agresif Davranış[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Semih_efendi 10 Mayıs 2009 Pazar

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Söz konusu şikayete neden olan değişiklik, agresif olarak değerlendirilmekten öte; "tepkili bir davranış" şeklinde ele alınmaya daha yakındır. Doğrudan şikayetçiye yönelik bir ihlal, saldırı vb. sözkonusu değil. Bu gibi durumlar karşılıklı diyalog yoluyla çözülür. Yeterki; burada olduğu gibi asıl uyarıyı gerektirecek "mental mastürbasyon" ya da "klavye delikanlılığı" gibi suçlayıcı, vazgeçilmez bir kural olan nezaketten uzak sözler kullanılmasın. Karşı tarafa eleştiri getirirken, kendimiz eleştirilecek konuma düşmemeye özen göstermeliyiz.  Levent İleti Katkılar   05:43, 10 Mayıs 2009 (UTC)

85.106.162.239[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcı İstanbul maddesinde küfürlü değişiklikte bulunmuştır. Ayrıca sayfayı boş içerikle değiştirmiştir. --Böcürt 13:53, 10 Mayıs 2009 (UTC)

  • Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Kendisi gitmiş zaten, ama tedbir amaçlı olarak 45 dakikalığına engellendi. --DsMuratileti 14:02, 10 Mayıs 2009 (UTC)

94.54.196.160[kaynağı değiştir]

94.54.196.160 IP'li kullanıcı Emre Belözoğlu adlı maddede küfürlü değişiklik yapıp sayfayı boşaltmıştır. --Böcürt 16:37, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Flanş sayfasında sürekli reklam yapıyor. Ben siliyorum o yazıyor. Bu konuda daha önce uyarılmış,şimdide uyarıldı.--Umut.Aİleti,Mesaj,Sms,Katkılarım 06:17, 11 Mayıs 2009 (UTC)

85.105.160.177[kaynağı değiştir]

Süresiz engellenmeli çünkü daha önce engellenme süresi 6 aya kadar çıkmış, önce ve hala uyarılmış. Şimdi de vandalim yapıyor. 2 yeni uyarısı var. Sanırım süresiz engellenmek istiyor.--Umut.Aİleti,Mesaj,Sms,Katkılarım 06:41, 11 Mayıs 2009 (UTC)

  • Hala devam ediyor.
  • ilk kez bir anonimi süresiz engelledim. daha doğrusu kendisi engelletti ısrarla demeliyiz sanırım. bu icraatı. bu da engelleme kayıtları. iki sene önceki katkılarda bile aynı isme rastlanıyor. bu durumda kimsenin 'aman öğrenciler vikipediden mahrum kalıyor' diye üzülmesine gerek yok sanırım. yine de problem olursa ya da itiraz gelirse altı ay sonra bakarız. izleme için teşekkürler umut.. --ki bl 07:26, 11 Mayıs 2009 (UTC)

78.180.114.215[kaynağı değiştir]

Kimya maddesinde küfürlü değişiklikte bulunmuştur. --Böcürt 15:19, 11 Mayıs 2009 (UTC)

Sürekli sayfaları boşaltıp onun yerine spam link ekliyor.--Umut.Aİleti,Mesaj,Sms,Katkılarım 16:16, 11 Mayıs 2009 (UTC)

Çünkü Kullanıcı:Akbulut1905gsnin kuklasıyım.(İyi kuklayım o da var) Ne yapılmalı? Bundan bir şey olur mu? Garip bir şey ama...--Umut.Aİleti,Mesaj,Sms,Katkılarım 17:38, 11 Mayıs 2009 (UTC)

  • Öncelikle bu mesajı bu sayfadan çıkarmayınız. Sonra VP:Kukla sayfasında "bir şey olur mu?" sorunuza cevap bulabilirsiniz. Zaten yetkili biri en kısa zamanda gereken şey neyse onu yapacaktır. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 17:00, 12 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bulamadım, çünkü o aşırı vandalizmci, bense antivandalizmciyim. Yani hiç kötü bir şey yapmadım.(bu hesapla)--Umut.AMesaj 05:19, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle kararın uzun zaman almasından ötürü özür dilerim; ben dahil birçok hizmetlinin gidip geldiği, bir kaybolup bir gözüktüğü meşgûl zamanlardan birine denk geldi bu şikâyet. Bir de engelleme prosedürünüzde ufak bir atlama olmuş; kuklanız da kuklacı gibi kaydedilmiş - sanırım bu da diğer hizmetli arkadaşların kafasını karıştırmış. Süresiz engellenmenize yol açan kuklanızı buldum: Kullanıcı:Akbulut1905gs1.
  • Süresiz engellenmenizin sebebi ikinci bir hesap açmanız değil. İkinci hesap açılabilir; kuklacılık dediğimizde kastımız genelde ek hesapların kötü kullanımıdır - bunun dışında ek hesap kullanmak (kötüye kullanılmadığı sürece) sorun değildir. Eğer eski hesabınızı sırf o hesabınızda çok vandalizm yapmışsınız, çeşitli engeller almışsınız diye terk edip yeni bir hesap açsaydınız veya ikinci hesabınızı (bu şikâyeti yaptığınız hesap üçüncü hesabınız) uyarılara rağmen ana hesabınız engellendiğinde hâlâ Vikipedi'de değişiklik yapmak için yani ana hesabınıza verilen engellemeleri delmek için kullanmasaydınız süresiz engellenmezdiniz. Aldığınız uyarılar çok açık; ikinci hesabınızı ana hesabınızdaki engellemeleri delmek için kullanırsanız süresiz engelleneceğiniz size oldukça açık bir şekilde hizmetli arkadaşlarımız tarafından belirtilmiş: [21]. Buna rağmen devam etmişsiniz ve süresiz engellemenizi almışsınız.
  • İşte bu yüzden hiçbirimizin yapabileceği bir şey yok. Uyarı listeniz o kadar kabarık ki; normal prosedürde ikinci hesabınız engelleme delmeye kullanıldığı anda tek bir uyarı alır sonrasında hemen engellenirdi - oysa size zaman tanınmış, tolerans gösterilmiş fakat yine de bu davranışı tekrarlamışsınız. Bu hesabınızla geri gelmeniz aldığınız süresiz engellemeyi delmektir ki bu başlı başına kötü bir şeydir; ne yazık ki bu hesabınızı da engellemek zorundayız. Açık konuşmak gerekirse daha önce hiç kendisini kukla olarak şikâyet eden bir üyemiz olmamıştı bu sebeple nezâketinizden ötürü çok teşekkür ederiz - fakat kurallar kurallardır ve siz o kadar çok uyarı almış buna rağmen yine de o kadar çok kuralı delmişsiniz ki artık yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:49, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Şikayet nedeni[kaynağı değiştir]

Beni maddelerde her hangi bir değiştirme yapmama trollük gibi suçlarken, sizden bu sayfalarda Takabeg'in aktivitelerini izlemenizi isterim, ve yorumlarınıda:

  • Şaumyan - Haritanin neden tarafli oldugu hic anlasilmamaktadir. Yine de bu trolluk bitsin - harita gizlendi
  • Laçın
  • Hankendi

Benim yaptığım trollük söylediğiniz durumda, yukarıdakı değiştirmeler trollük değil mi? Peki, Takabeg ısrar ediyor ki, DKC Ermenilerinin iddia ettiği harita taraflı değildir. Peki bu harita tarafsız olarak Azerbaycan tarafın görüşlerine karşı görüş tutumunda değil mi?

Takabeg'in beni yersiz olarak trollükde suçlamaya hakkı yok. Sahte ve taraflı haritanın maddeden çıkarılması bir görüştur, bunu paylaşmayan sivilce tartışma sayfasında konuşa bilir. Atabəy 01:43, 12 Mayıs 2009 (UTC)

Dosya:Location Nagorno-Karabakh en.png taraflı, çünkü Dağlık Karabağ bölgesi Ermeniler dışı dünya kamuoyu tarafından eski Dağlık Karabağ Özerk Oblastı arazisi dahilinde tanınyor. DK dışında işgal edilmiş 7 bölge resmen ve bazıları coğrafi ve tarihi olarak DK ile hiç bir ilişkisi yok (Örneğin Laçın Karabağ değil tarihen Zangezur (veya Ermenilerce - Sünik) bölgesine ait olmuştur). Tabii ki, bu durumda eklenilen harita tüm işgal edilmiş toprakları DKC gibi takdim ettikte bu yalnız Ermeni tarafın bir iddiasıdır ve harita taraflı olarak nitelendirilir. Örneğin, KKTC TSK kontrolünde, amma KKTC Türkiye gibi gösterilmesi hiç bir haritada kabul edilemez.
Şunları artık tartışma sayfalarında defalarca söyledim, amma Takabeg dinlemiyor ve karşı getirdiyi de hiç bir delil olmadan haritayı her maddeye sokuyor. Bu kullanıcı açıkca Ermeni taraflı değiştirmeler yapıyor hem de bir madde değil bir kaç maddede. Burada Ermenilerin yaptığı ve açıkca irrendentist ve taraflı haritanı çıkardığım için beni trollükde neden suçluyor onu anlamıyorum. Haritayı Vikipedi Commons'a bile İngiliz Vikipedi'de defalarca tartışmalarda taraflı gibi tanınan ve bir kaç ArbCom'a neden olan Ermeni kullanıcı VartanM ekledi.
Birde söylenilen maddelerde harita olduğu bir halde, sözkonusu taraflı harita Dosya:Location Nagorno-Karabakh en.png neden gerek? Benim için bunu Takabeg'den sorarmısınız? Yoksa değiştirme muharebeleri açmak için mi ekliyor her zaman? Atabəy 00:26, 13 Mayıs 2009 (UTC)

Ayrıca Takabeg'in, Hocalı Katliamı maddesinde son değiştirmelerine dikkatinizi rica ederim:

[Tart%C4%B1%C5%9Fma:Hocal%C4%B1_Katliam%C4%B1]'da yeterince kaynakları tartışmadan, maddedeki kaynakları çıkarmaya ve yerine taraflı şablonu eklemeye çalışyor. Atabəy 16:14, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Takabeg'in farklı editörlerin yorumlarına bakmadan ve tartışma sayfasında yeterince tartışmadan sürekli taraflı şablonu eklemesi, gösterilen Vikipedi kurallarına göre vandalizm gibi tanımlanabilir. Takabeg'in sayfasında buna ait bir uyarı bıraktım, umarım gelecekte daha pozitif çalışmalarda bulunur:
  • [23] - DİKKAT: "Taraflı şablonu, herhangi bir maddeye bilerek ve ısrarla ekleniyorsa ve eğer maddenin taraflı olduğuna dair herhangi bir yorum yapılmamışsa veya maddenin tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği bariz değilse, söz konusu davranış bir tür vandalizm olarak tanımlanabilir." Atabəy 16:30, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanıcı:TheTime'ın bu türlü değiştirmelerine dikkatinizi çekmek istiyorum. Artık Takabeg takım oluşturarak Hocalı Katliamı maddesinde bir kaç kaynağı ısrarla çıkarmaya çalışyor. Bence bu iki editörün ayni zamanda ayni maddelerde ayni değiştirmeler yapması, yani bir takım değiştirme kavgasında bulunmaları araştırılmalıdır. Atabəy 07:33, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Bunların tamamı kaynaklara dayalı bilgilerdir. Maalesef Atabəy'in Vikipedide yaptığı değişikliğin çoğunun kendi siyasi görüşlerinden ve kişisel yorumlarından kaynaklaran trollük olduğunu düşünüyorum. İnşaat altındaki maddelere de yersiz müdahalelerinde bulunmuştur ve bulunmaktadır. Özellikle haklı nedenleri göstermeden faydalı harita olan Dosya:Location Nagorno-Karabakh en.png'yi yererli ve haklı gerekçe göstermeden taraflıdır diyerek kaldırması, Laçın, Hankendi, Azerbaycan, Şuşa gibi maddelerini Ermenistan toprakları gibi göstermeye çalışması. Vikipedide siyaset yapılmamalıdır. Yine de bütün bunlar burda değil ilgili maddelerin tartışma sayfasında kaynaklar gösterilerek yapılmalıdır. Takabeg ileti 01:54, 12 Mayıs 2009 (UTC)

Öncelikle bu geç cevabımdan dolayı özür dilemek istiyorum. Ne ilginçtir ki hakkımda şikayet bulunduğunu bu şikayeti dile getiren kişinin Hocalı Katliamı maddesinde yaptıklarından dolayı şikayet etme niyetliye girmemden sonra farkına varabildim. Israrla söylediğim bir şey vardır ki burdaki kullanıcıların çoğunun etnik kökeni farklıdır ve doğal olarak bazı konularda taraftırlar. Ancak bu taraf konusu kendi özel hayatlarında olmalıdır burda görüşlerini empoze etmeye çalışmaları asıl amacımız olan Wiki'ye katkı değil aksine zarar verme boyutuna varır. Atabəy'inde büyük bir ısrarla yaptığı daha doğrusu yapmaya çalıştığı şeyde ne yazıkki budur. - TheTime 07:59, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Tekrar selam. İlgili maddelerinde taraflı ve hatalı bilgileri ekleyen kullanıcı bu davanın şikayetçinin taaaaaaa kendisidir. Ne kadar anlatsak da anlama niyeti yok gibi. Kendisine özgü yorumların sanki gerçekmiş gibi göstermeye çalışıyor. Kaynaklarda öyle ifade ve kelime geçmediği halde kendi yorumlarına göre sanki haklı ve tarafsız kaynakmış gibi ekliyor. Örneğin, Hocalı Katliamı maddesinde kaynaklara aykırı bir şekilde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri terimini eklemeye çaılşıyor. O tarihte Rusya Ordusu henüz kurulmadığı halde 4. Ordu 23. Motorize Piyade Tümeni'ne bağlı 366. Motorize Piyade Alayı'nın başına Rus ekini eklemeye çalışıyor. Bu Rus ekini doğrulamak amacıyla bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde taraflı ve hatalı kaynakları ekliyor. Tabi kaynakları da olduğu gibi aktarmıyor. Kendi yorumuna göre aktarıyor. Çok dikkat etmemiz lazım. Burda vaktimizi harcamaktansa ilgili maddelerin tartışma sayfalarını kullanalım ve maddelere tarafsız ve kayda değer bilgileri ekleyelim.' Takabeg ileti 08:24, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Yorumlar[kaynağı değiştir]

Vikipedi Şikayet madde konularında tartışmalar için değildir. Amma, Sovyetler Birliği Aralık 1991'de çökmesinden 15 Mayıs 1992 tarihinde BDT (CIS) birge savunma güçlerinin resmen yaranması antlaşmasına kadar, 366. Motorize Piyade Alayı resmen Sovyet varisi Rusya kontrolünde olmuştur, bu konuda görüşümü tartışma sayfasında paylaşmışımdır. Hocalı Katliamı Şubat 1992'de olmuştur, 366. alayın iştirakını Human Rights Watch bile söyledi, bir kaç eklenilen (ve çıkarmaya çaba gösterdiğiniz) kaynak da Rusya alayı olduğunu söylüyor. Daha kimin ola bilir ki? Sovyetler yok, BDT güçü hala yok, Rusya resmen Sovyet varisi. Bunu Rusya bile inkar etmiyor. Siz neyi ve neden tartıştığınızı anlıyormusun?Atabəy 15:47, 27 Mayıs 2009 (UTC)


Karar[kaynağı değiştir]

  • içerik tartışmalarını her adımda şikayet sayfasına taşımak, bu sayfayı üstünlük kurma adına kullanmak hoş karşılanan bir davranış değil. aynı konudaki benzer şikayetler, ilkelere aykırı bir durum olmadıkça en azından benim tarafımdan dikkate alınmayacaktır. herkese tarafsızlık meselesini anlama yolunda iyi çalışmalar diliyorum. --ki bl 15:53, 27 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bu kararın bir başka yönetici tarafından gözden geçirilmesini rica edirim. Verilen karar Şikayet nedeninde gösterilen sözkonusu Vikipedi kuralının ihlalına bir sonuç vermiyor. Söylenilen "içerik tartışmalarına" hiç bir ilgisi yoktur, sürekli kaynakları çıkararak taraflı şablonu ekleme bir değiştirme tavırıdır konu içeriyi değildir. Atabəy 16:20, 27 Mayıs 2009 (UTC)
  • Detaylı bilgi için bakınız: [24]. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 21:15, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Vandal ve troll zararlısı. Ansiklopedik olduğu bariz bir şekilde belli maddelere SAM şablonu ekliyor. Acilen engellenmeli.--Oğuzhan 15:44, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Sürekli uyarılmasına rağmen mesaj sayfasını boşlatıyor ve Cat'in kullanıcı sayfasını boşaltıyor.--AslanKral880Mesaj 06:45, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanıcı:Exmurat maddelere durmadan imza atıyor.[kaynağı değiştir]

şu katkıların tamamı maddelere zarar vermektedir.

[25]

¬ мrxesu 10:34, 17 Mayıs 2009 (UTC)

  • Kendisini uyarmışsınız; artık vandalizme devam etmiyor. Bu arada bu kullanıcı adını bir yerden hatırlıyorum sankı (Dsmurat/Exmurat) . --DsMuratileti 16:28, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Sayfalara sürekli zarar veriyor.[kaynağı değiştir]

  • Katkılarını şurada:[26] göreceğiniz kullanıcı, sayfalara sürekli zarar vermekte. Bilgilerinize. --M. Yalçın Yalhı ileti 13:13, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Katkılarını şurada:[27] göreceğiniz kullanıcı, sayfalara zarar vermekte. Bilgilerinize.--M. Yalçın Yalhı ileti 13:29, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bir tanesi Metal Militia tarafından, diğeri de benim tarafımdan engellendi. Teşekkürler bildirdiğiniz için, saygılar... --DsMuratileti 13:40, 18 Mayıs 2009 (UTC)

88.241.93.254[kaynağı değiştir]

88.241.93.254 kullanıcısı Beşiktaş Profesyonel Futbol Takımı maddesinde küfürlü değişiklikler yapıyor ve yoğun bir şekilde vandalizmde bulunuyor.Merube 89 yaptığı küfürlü değişiklikleri geri almasına karşın vandalizme devam etti.Kendisini uyardım ve değişikliklerini geri aldım fakat engellenmesi gerekebilir diye düşünüyorum.Bilginize..--Âkhilleus 15:11, 19 Mayıs 2009 (UTC)

  • Metal Militia arkadaşımız müdahale etmiş. Teşekkürler... --DsMuratileti 15:24, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

AntichristSupershit adlı kullanıcının kullanıcı adı uygunsuz olabilir.
мrxesu 15:47, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Uygun olmayan KA nedeniyle süresiz engellendi. Teşekkürler. --M.M. ileti 11:51, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Kısacık maddeler[kaynağı değiştir]

88.252.70.213 IP adresli anonim kullanıcı uyarılara rağmen madde açıp kısacık bilgiler giriyor.
мrxesu 17:53, 21 Mayıs 2009 (UTC)

  • tarihleri de rastgele değiştiriyordu, engellendi. katkılarına göz atıp gereken düzeltmeler yapılmalı. teşekkürler. --ki bl 18:26, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Şikâyet edilen kullanıcı: Emrah demirbaş (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sürekli olarak kişisel sayfasından bağlantı ekleyerek maddeleri vandallamakta. --OnurTkatkılar 14:07, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Defalarca uyarıldığı hâlde devam etmiş. 24 saatliğine engellendi. İyivikiler... ho? ni! 14:09, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Sayfalarda deneme yapıyor[kaynağı değiştir]

Kullanıcı 85.108.167.163 uyarılmasına rağmen sayfalarda deneme yapmaya devam ediyor . İlginize. --M. Yalçın Yalhı ileti 23:19, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Şikayet nedeni[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Takabeg, Kullanıcı:Muratsahan ve Kullanıcı:TheTime geniş ve kişisel şekilde değiştirme kavgalarında bulunmasına ait bazı değişikliklere dikkatinizi çekmek isterim:

Kullanıcıların değiştirme geçmişlerine göz atmanızı bir daha rica ediyorum. Bu üç kullanıcı tartışma sayfalarında yeterince tartışma aparmadan artık değiştirmelerinde açıkca taraflı olmalarından çekinmiyorlar ve maddelerden tarafsız ve Batı kaynaklarını bile çıkarmaya çalışyorlar.

Kullanıcılar Takabeg ve TheTime ile ilgili yukarıdakı başka rapor da yazılan bilgilere de göz atmanızı rica ediyorum. Kullanıcılara Vikipedi kurallarına göre bir maddeye taraflılık bariz olmadan ve maddedeki kaynakları çıkararak taraflı şablonu eklenmesinin bir vandalizm olduğunu etkili şekilde anlatmanızı rica ediyorum. Atabəy 15:10, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Batılı kaynak olsun, Ermeni kaynak olsun, Azeri kaynak olsun uygunsuz yerde kullanıldığında geçersizdir. Mesele kaynaklarda yer alan bilgiler ile Vikipedi maddelerinde yazılan cümlelerin birbirlerine uymamasından ibarettir. Örneğin, Laçın maddesinde gösterilen Roeder, Phillip Roeder'in Where nation-states come from adlı eserinde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki varlığı ve kontrolü altına tutmasından söz ediliyor. Fakat yönettiğini yazmıyor. Bu kaynak kendi başına bilimsel kaynaktır. Fakat yanlış yerde kullanıldığı zaman geçersiz oluyor.

Birde Azerbaycan Hanlıkları maddesindeki telif ihlal meselesinin Google Books ile alakası yoktur. Önce forumdan alındığını düşündüm. Fakat sonra ekleyen kullanıcı kitaptan aldığını itiraf etmiştir. Forum ile kullanıcının eklediği cümlelerin aşırı derecede benzemesi aynı kaynaktan alındığındandır.

Sürekli Şikayet sayfasını kullanarak diğer kullanıcıları rahatsız ediyorsun. Lütfen Şikayet sayfası yerine ilgili maddelerin tartışma sayfalarını kullanın. Ve tartışma sayfalarında yazılanları dikkatli okuyun. Takabeg ileti 15:52, 27 Mayıs 2009 (UTC)


Maddeye yapılan değişikliğe bakmadan değişikliği geri aldığım söylenmiş. Bu kanı nasıl oluştu bilmiyorum ama kanıt olarak gösterilmeye çalışılan ölen Azeri sayısı konusu bir çok farklı kaynaklardan oluşuyor. Resmi olarak açıklanan 613 Azeri Sivilin öldüğüdür, 613-1.300 arası rakam ise sivil olmayan unsurlarında dahil olduğu tahmini rakamdır.

Tüm bu yapılanlara karşı birde vandalizm ile suçlanmak olabilecek en garip durumlardan biridir sanırım. Atabəy'e katıldığım nokta ise artık konunda bir karara varılması gerektiği gerçeğidir. Bunun böyle uzayıp bir nevi kavga boyutuna gelmesinden oldukça büyük bir rahatsızlık duyuyorum. - TheTime 18:45, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Yorumlar[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • içerik tartışmalarını her adımda şikayet sayfasına taşımak, bu sayfayı üstünlük kurma adına kullanmak hoş karşılanan bir davranış değil. aynı konudaki benzer şikayetler, ilkelere aykırı bir durum olmadıkça en azından benim tarafımdan dikkate alınmayacaktır. herkese tarafsızlık meselesini anlama yolunda iyi çalışmalar diliyorum. --ki bl 15:53, 27 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bu kararın bir başka yönetici tarafından gözden geçirilmesini rica edirim. Verilen karar Şikayet nedeninde gösterilen sözkonusu Vikipedi kuralının ihlalına bir sonuç vermiyor. Söylenilen "içerik tartışmalarına" hiç bir ilgisi yoktur, sürekli kaynakları çıkararak taraflı şablonu ekleme bir değiştirme tavırıdır konu içeriyi değildir. Atabəy 16:21, 27 Mayıs 2009 (UTC)
  • bu kuraldaki şu paragrafı bir kez daha okuyunuz: Taraflı şablonu, tarafsızlık tartışması olan bir maddede söz konusu içerik ve sorun düzeltildiğinde kaldırılabilir. Fakat unutmamalı ki, farklı birisi sorunun hâlâ düzelmediğini düşünüp şablonu yeniden ekleyebilir. Eğer şablon yeniden eklenirse, şablonu tekrar kaldırmak (ve böylece de bir değişiklik savaşı başlatmak) yerine şablonun neden yeniden eklendiğini şablonu tekrar ekleyen kullanıcıya sormak ve fikirlerinizi tartışma kısmında belirtmek yararlı olacaktır. Fikir ayrılıklarında, lütfen Vikipedi'nin ilke ve kurallarını ihlal etmeden, gerekli çözümleri üretmeye çalışınız. --ki bl 16:26, 27 Mayıs 2009 (UTC)
Söylediğim gibi bir Vikipedi kural ihlalının ve ansiklopedide değiştirme kavgalarının verilen kararla hiç bir şekilde tarafsız engellenmemesi üzere ve konuda yöneticiye herhangi bir sorgunun suçlama, uyarı veya açıkça engellenme tehditleri ile sonuçlanması üzere, konunun farklı bir yönetici tarafından aktarılmasını rica ederim. Teşekkürler. Atabəy 16:41, 27 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Öncelikle başka bir hizmetli karar versin demek hiç hoş değil. Bariz VP:İNOV ihlâli. Daha önce bu hususta uyarı olmasına rağmen, bu sayfanın tepesinde şikâyetin ne olduğu, amacının ne olduğu, nasıl olmaması gerektiği bariz bir şekilde belirtilmiş olmasına rağmen yapılan bariz kişisel karşıtlıktır. Maddelerde sizinle aynı görüşte olmayan herkesi şikâyet edemezsiniz. Tartışmanın özü herkesin sizinle aynı görüşte olmamasıdır ve bu kötü değildir; tartışmalar maddeleri geliştirir. Tartışmaya katılan her kişinin şikâyet edilmesi tartışma ruhuna aykırıdır, anlaşmazlıkların giderilmesini imkânsızlaştırır, iyi niyete ihanettir, nezâketten ötedir, her şeyden önemlisi kişisel karşıtlıktır, troll kapsamında ele alınır.
  • Bu şikâyette normal tartışma atmosferinin ötesinde, kuralları bariz ihlâl eden hiçbir şey yoktur. Daha önce yukarıda belirttiğim hususlarda uyarılar gelmiş olduğu gibi, gerek şu anda hizmetlimiz belirtmiş olduğu gibi gerek daha önce ben dahil başka sayısız hizmetlinin belirtmiş olduğu gibi, içerik tartışmaları tartışma sayfalarında kalır; buraya taşınmaz.
  • Bu şikâyet sayısız uyarının hiçbir işe yaramadığının, göz ardı edildiğinin kanıtıdır. Bu sebeple bu tip durumlarda uygulanan prosedür uygulamaya konulacaktır. Son kez olarak tekrarlayalım: burası içerik tartışmalarının yeri değildir. İçerik tartışmasındaki kullanıcıları burada şikâyet etmezsiniz; örneğin üç kereden fazla geri dönüş yapan kullanıcıyı şikâyet edersiniz. Lütfen tartışmalardaki sorunlarınızı tartışma sayfalarında karşılıklı iletişim ile çözün. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 21:06, 27 Mayıs 2009 (UTC)

85.101.216.26[kaynağı değiştir]

Uyarılarıma rağmen vandalizme devam ediyor.Ayrıca mesaj sayfama adi herif,bu adam is very bad gibi hakaret içerikli şeyler yazıyor.----Âkhilleus mesaj 17:45, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M.M. ileti 17:50, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Uyarılara rağmen maddeleri bozuyor, sinsi vandal `78.186.208.22 06:41, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Bu kullanıcı pornografiyle alakalı maddelere uyarılara rağmen durmadan bağlantı ekleyip duruyor. --мrxesu 10:17, 30 Mayıs 2009 (UTC)

  • gitmiş.. şikayeti yaparken sadece kullanıcının katkılarına bağlantı vermek yeterli. verdiği linki eklersek reklamı sürdürmüş oluruz. teşekkürler. --ki bl 12:43, 30 Mayıs 2009 (UTC)
    • Açık açık sitenin ismini yazmadım ki Üzgün мrxesu 15:31, 30 Mayıs 2009 (UTC)
ismini vermekten daha kolayını yapmışsınız, bir tıkla ulaşılıyordu. :) sorun yok, genel bir ricaydı sadece. --ki bl 10:38, 31 Mayıs 2009 (UTC)

мrxesu 15:30, 30 Mayıs 2009 (UTC)

38.100.43.50[kaynağı değiştir]

Örnek: http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Middle_East_Quarterly&diff=prev&oldid=5735405

Katkılar: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/38.100.43.50


Kendisi daha önce uyarılmasına rağmen [29] ve benzeri yorum ve değişikliklerde bulunarak vikipedi kurallarını çiğnemektedir. Saygılar.--Martianmister 13:27, 3 Haziran 2009 (UTC)

  • kullanıcı bilgilendirildi. daha önce bir kez uyarılmış, izleyelim, görelim.. --ki bl 16:04, 3 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı:Sultaniman[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Sultaniman, durmadan "emek verilmiş" yok "vandalizm geri alındı" diyerek Şablon:Galatasaray Spor Kulübü sayfasındaki "standart şablonu" geri almaktadır. Lütfen bir hizmetli bu olayla ilgilensin.--Hedda Gabler 18:34, 3 Haziran 2009 (UTC)

  • Metal Militia durumla ilgilenmiş. Tartışma, maddenin tartışma sayfasında sürdürülmelidir. --DsMuratileti 19:03, 3 Haziran 2009 (UTC)
  • Kullanıcı şablon tartışmasının dışına çıkıp, ilgisiz maddeleri boşaltmaya başladığı için vandalizm sebebiyle, ayrıca Hedda gabler'in mesaj sayfasında ve şablon tartışma sayfasında yer alan saldırgan ve tehditkar mesajları sebebiyle 24 saat engellendi. İyivikiler... [ho? ni!] 19:20, 3 Haziran 2009 (UTC)


  • Sevgili dostumuz cezasından ders almamış olacak ki Fenercell sayfasında başlatmış olduğu değiştirme savaşlarını sürdürerek, maddenin benim düzenlediğim haliyle taraflı olduğunu iddia edip inatla sayfayı manipüle etmektedir. Bunu yaparken de maddenin tartışma sayfasını değil, sürekli geri alma yöntemini uygulamaktadır. Lütfen ilgili maddeyle ve arkadaşla ilgilenir misiniz? --SkyCaptainmsj 14:22, 23 Haziran 2009 (UTC)
  • Bu son derece çirkin bir ifade. "Ders almak" ne demek? Çok ayıp. Vikipedi' de nezaket kurallarına riayet edilir. Sizi daha terbiyeli olmaya davet ediyorum. Konu ile ilgili sizin hakkınızda da şikayet başvurusu yapılmıştır. Sultaniman 15:03, 23 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı:Hedda Gabler[kaynağı değiştir]

Galatasaray Spor Kulübü Şablonu, sayfaya hiç emeği geçmemiş bir kullanıcı olan Hedda Gabler tarafından sürekli olarak keyfi şekilde değiştirilmektedir. Bu tip vandal hareketler, bizim gibi kendi konusunda uzman ve emek vermek isteyen kişileri hem siteden soğutmakta hem de tarafsızlık konusunda şüpheye düşürmektedir. Sultaniman 18:45, 3 Haziran 2009 (UTC)

  • "Keyfi şekilde..." cidden bakın Kategori:dolaşım şablonları standart bir şekilde {{Navbox generic}} ile oluşturulmaktadır. Siz ise bunu çok farklı bir düzenle yapmışsınız. Ben de üzerinde "epey" bir oynama ile stanart hale getirdim. Ve siz hâlâ emek vermemiş diyorsunuz. "Değişiklik yapmak için şablona baştan sona emek verin" diye bir Vikipedi kuralı da yoktur.--Hedda Gabler 18:49, 3 Haziran 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Soğukkanlı olalım sevgili arkadaşlar. Eğer herhangi bir konuda köklü bir değişiklik istiyorsak ve buna karşı çıkıldığını görürsek de nazik bir tartışmaya girmekten kaçınmayalım. Ortada tarafsızlık sorunu ya da vandalizm yoktur. Konu, şablonun tartışma sayfasında çözüme kavuşturulmalı. --DsMuratileti 19:02, 3 Haziran 2009 (UTC)

85.102.46.181[kaynağı değiştir]

85.102.46.181 IP'li kullanıcının katkı yapmak dışında amaçları olduğunu düşünüyorum.

Bir inceler misniz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/85.102.46.181

85.97.170.186 IP olarak eylemlerine devam ediyor. Sinsi vandalizm var.

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=T%C3%BCrk_Ortodoks_Patrikhanesi&diff=5778761&oldid=5777427


--Bruno ileti 14:21, 7 Haziran 2009 (UTC)

  • Katkılarda bariz vandalizm olarak algılanabilecek bir durum yok. --Manco Capac 10:07, 6 Ağustos 2009 (UTC)


Uygunsuz KA.--Hedda Gabler 13:34, 8 Haziran 2009 (UTC)

  • açar açmaz engellendi. ancak bu tür isimlerin sistemde yer etmemesi için engelleme notu bırakmıyoruz. teşekkürler. --ki bl 16:30, 8 Haziran 2009 (UTC)

Şu Arkadaş D-Smart maddesine gereksiz şeyler yazmaktadır.Bilginize sunulur.--SelimMesaj Sayfam 11:34, 9 Haziran 2009 (UTC)

  • Bildirdiğiniz için teşekkürler, engellendi. Bu arada hoş geldiniz Vikipedi'ye tekrar... --DsMuratileti 12:33, 9 Haziran 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı uyarıldı. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 09:51, 14 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı : Gökçe Yörük[kaynağı değiştir]

Sebep[kaynağı değiştir]

t.bege yazdığı [30] mesaj kişisel saldırı içeriklidir.Bu imzasız yazı Qarapapaq (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yorum Yorum -- Söz konusu kullanıcının saldırı amaçla yazdığını düşünmüyorum. Ancak bunu saldırı olarak algılayan kullanıcı da var demektir. O yüzden ilgili kelimeler gizlendi. Şidmi Kullanıcı:Qarapapaq'lar kuralara aykırı, kaynaklara aykırı ve mantığa aykırı şekilde yaptığı değişikliklerinden dolayı yorulduğumuz ve tabir-i caiz ise bıktığımız maalesef bir gerçektir. Yine de başka kullanıcıyı kırabilecek kelime kullanılmamalıdır. Takabeg ileti 16:40, 15 Haziran 2009 (UTC)

  • İlili yorumda kişisel saldırı görülmemiştir. --Manco Capac 10:12, 6 Ağustos 2009 (UTC)


Ansiklopedi'ye katkıda bulunmktan başka amaçları var gibi.--Oğuzhan 19:37, 16 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı: Oğuzhan[kaynağı değiştir]

Şikayet Sebebi[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcının politik propoganda ve manipülasyon yaptığını düşünüyorum. (Bkz. BÇG, Sarıkız-Ayışığı-Eldiven-Yakamoz adlı maddeler) --Cem POLAT

Tartışma:II. Dünya Savaşı Takabeg ileti 07:26, 20 Haziran 2009 (UTC)

Azeriler ve Azerice[kaynağı değiştir]

Azeriler, Azerice maddesiyle ilgilenirseniz sevineceğim. Azerileri İranî göstermek mi istiyor? Tam olarak çözemedim. Yine de maddenin başlangıç kısımında yer alması uygunsuzdur. Takabeg ileti 13:10, 20 Haziran 2009 (UTC)

Azeriler maddesi başlığının ya Azeri Türkleri, ya Azerbaycanlılar olması, Azeriler’in ise bu sayfaya yönlendirilmesi, çünkü belli nedenlerle bunun biz Türkler için çok önemi olması” fikirlerimize Türk Vikipedisi’nde kim ise kulak vermek, tartışmak istiyor mu?
Lütfen Azeriler maddesini okuyun, şu bir Ansiklopedik madde mi? Türkten türk bir halk hakta bilerekten öyle yazılmış ki, maddeni okurken düşünürsün, bu halk türk mü, değil mi? Azerbaycanlılar bir ulus mu, yoksa çeşitli kabileler toplusu mu? Burası bir İran Vikipedisi mi, yoksa kardeş Türk Vikipedisi? Tarafsızlık şu mu? --Melikov Memmed 16:53, 22 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı:SkyCaptain[kaynağı değiştir]

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

1.Fenercell sayfasında bir şirketin lehine taraf olabilecek konu ile ilgisiz kısımlar eklemek ve maddeden çıkarılan kısımları ısrarlı bir şekilde geri almak. İlgili maddenin tartışma sayfasında konu ile ilgili durum anlatılmıştır.

2.Şikayet ederken, nezaketsiz ifadeler (ders vermek gibi) kullanmak.

Savunma[kaynağı değiştir]

2. "Ders almak" deyimini neden bu kadar büyüttünüz anlayamadım, hakkınızda burada pek çok şikayet var ve insanlara geçmişte yaptığı hataları anlayıp kendilerini düzeltmeleri yada hatalarından ders almaları için cezalar veriliyor. Size de geçmişte uygulanan bu ve ben de maalesef sizin için bu uyarının pek etkili olmadığını söyledim.

1. Fenercell maddesiyle ilgili olarak da konuyu sabote eden sizsiniz. Sizin çıkarttığınız bölümde kesinlikle bir taraf olma durumu yada karşı tarafı rencide etme durumu yoktur, bu hususta daha objektif bir bakış açısı kullanmanız doğru olacaktır. Galatasaray taraftarı olduğunuz profilinize bakılarak rahatlıkla anlaşılabilir. Burada benim temel hatlarını oluşturduğum bir maddede sıkıntı olduğu konusunda samimi olsaydınız eğer değiştirme savaşlarını başlatmadan önce tartışma sayfasında rahatsızlığınızı belirtebilirdiniz. Karar hizmetli arkadaşların, konuyla ilgili birazdan tartışma maddesinde de cevabımı sunacağım.--SkyCaptainmsj 16:34, 23 Haziran 2009 (UTC)

Cevap[kaynağı değiştir]

Israrlı olarak viral marketing yapıyorsunuz. Buna gerek yok. Burası ansiklopedi. Lütfen daha dikkatli olunuz. Benim profilimde Galatasaraylı vikipedist demiyor. Ancak sizin profilinizde Fenerbahçeli vikipedist yazıyor. Ben samimi olmasam, buraya Fenerbahçe ile ilgili fotoğraflar eklemezdim. Burayı lütfen taraftarı olduğunuz takımı savunma mekanı gibi görmeyin. Bakın siz başkası ile de aynı konu üzerinde tartışmışsınız. Bu da Fenercell sayfasında tartışma kısmında yazıyor.

Ayrıca "ders almak" deyimi hoş bir deyim değildir. Tanımadığınız insanlar hakkında "cezasından ders almamış olacak ki" gibi bir ifade uygun değil. Kişisel saldırı yapacaksanız lütfen arkasında durun. Önce saldırıyı yapıp sonra yumuşatma girişimleri hoş olmuyor. Özür dilemenizi beklerdim. Sultaniman 16:49, 23 Haziran 2009 (UTC)

Viral marketing'in ne olduğu konusunda bir fikrim olmadığı için yorum yapamıyorum daha anlaşılır bir dil kullanırsanız o konuda da fikrimi belirtirim elbette. Fenercell konusuyla ilgili cevaplarımı Tartışma:Fenercell başlığında bulabilirsiniz yoksa bu konu sınırsız bir cevap hakkı döngüsüyle uzayacak.

"Ders almak" deyimini kullanmam konusunda da özür dilenecek bir durum göremiyorum hala. Üstte yazmış olduğum açıklama geçerlidir, ben kimseye hakaret etmedim. Ne düşündüysem orada duruyor ve yumuşatma girişimi gibi bir girişimim söz konusu değil çünkü kelime oyunlarıyla gerilimi hala artıran sizsiniz... --SkyCaptainmsj 17:27, 23 Haziran 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Sultaniman 15:17, 23 Haziran 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]


Vandalizm.--Oğuzhan 19:02, 27 Haziran 2009 (UTC)

Uyarılarıma rağmen küfürlü değişikliklerine devam ediyor.Vikipedi sayfasını boşalttı küfürlü içerikle değiştirdi.En son da benim kullanıcı sayfamı boşaltım küfürlü içerikle değiştirdi.----Âkhilleus mesaj 15:55, 29 Haziran 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --Yabancımsj 16:00, 29 Haziran 2009 (UTC)

Şu kullanıcının katkılarını inceler misiniz? Biri artık onu durdurmalı. --Veritas ileti 16:29, 29 Haziran 2009 (UTC)

Şimdilik 48 saat engellendi. Devamında süresiz bile verilebilir. --M.M. ileti 16:41, 29 Haziran 2009 (UTC)

Israrlı vandalizm. Engelleyebilir misiniz? --Guzelonlu 16:37, 30 Haziran 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --Yabancımsj 16:42, 30 Haziran 2009 (UTC)

78.167.48.217 hemen engellensin[kaynağı değiştir]

78.167.48.217 hemen engellensin. Sayfaları boşaltıp, küfürler yazıyor. Muhammedcimci 20:33, 30 Haziran 2009 (UTC)

  • İstek yapıldı Yapıldı Teşekkürler. İyivikiler... [ho? ni!] 20:35, 30 Haziran 2009 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Yoga sayfasına girdiğimiz her türlü bilgi Eldarion kullanıcısı tarafından sebep gösterilmeden silinmektedir.

Orjinal Yoga Sistemi sayfası Eldarion kullanıcısı tarafından Yoga sayfasına yönlendirilmiştir. Oysa Orijinal Yoga sistemi sayfasındaki bilgilerin Yoga sayfasındaki bilgilerle hiç bir alakası bulunmamaktadır. Her iki sayfada incelenirse bu farkın ortaya çıkacağı aşikardır. Bu yönlendirmenin kaldırılması gerekmektedir.

Bu durumda Yoga ile ilgili Vikipedi'ye girilen tüm yeni bilgiler Eldarion kullanıcısı tarafından silinmektedir. Bu konuda bir açıklama ve gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

  • şikayetçi Bambu71 12 Temmuz 2009

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • www.yogaakademi.com sitesinde yayınlanan bilgilerin GÖBL-GNU lisansı altında olduğu sitesinin sahibi Akif Manaf tarafından bir info-tr@wikimedia.org email adresine gönderilen email ile bildirilmiştir. Ancak buna rağmen orjinal siteden aldığım yazı vikipedia'ya girdiğimde Eldorion tarafından telif hakkı sebep gösterilerek silinmiştir.

Bu konuda yardım ve bilgi alabilirsem sevinirim.

  • sems71 şikâyetçi 5 temmuz 2009
Selamlar.İzin için mail attığınıza dair hiçbir bilgi vermediğiniz için girmiş olduğunuz bilgiler silindi.Söz konusu adrese gelen bilgi maili sonucunda gerekli işlem yapılacaktır.İyi çalışmalar.--Eldarion 14:30, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Kullanıcı:88.230.103.206[kaynağı değiştir]

Şikayet sebebi[kaynağı değiştir]

Bilerek 3GD ihlali. Takabeg ileti 05:45, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Lütfen, araştırır mısınız? Çok memnun olurum.--Melikov Memmed 06:01, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Şikayet sebebi[kaynağı değiştir]

-Kullanıcı Adı:Eldarion- -Sorun: Çözüme ulaşılamayan bir problem nedeniyle, oylamaya gidilmesini teklif ettim.Ancak, Eldarion tarafından engellendim.Ne bir hakarette, ne de bir vandallıkta bulundum.Sadece, çözüm için oylama istedim- -Kanıt:"-memo44-" kullanıcısının mesaj sayfasında engellendiğim bildiriliyor.- ---Açıklama:Ben, bu siteye 1 yıldan uzun süredir üyeyim ve 200'e yakın madde yazdım şimdilik.Bugüne kadar ne engellendim, ne de vandallık yaptım.Bir üye ile aramda sorun olsa, aramızda nezaketten hallettik.Ancak, bu kullanıcı, ikimizin uzlaşabileceği yerde, tam bir zorlama yaptı ve beni engelledi.Hiçbir, hizmetli, haksız yere ve çözüm üretilmeden birisi engelleyemez.Kararlarınızı bekliyorum.-----78.181.18.42 21:26, 6 Temmuz 2009 (UTC) Bu imzasız yazı -memo44- (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Başvuruyu biraz düzenledim. Anladığım kadarıyla başvuruyu yapan kullanıcı oldukça deneyimsiz. Açtığı maddeler ve tüm katkıları. Ansiklopedik olmayan madde açmaktan, maddelere imza atmaktan vs. birkaç defa uyarılmış. Eldarion tarafından yapılan uyarı mahiyetinde 24 saatlik engelleme bence yerindedir. Şevkli ve çok genç olduğu anlaşılan (15 katkı ile hizmetli başvurusunda dahi bulunmuş!) -memo44-'ün de ileride iyi bir vikipedist olacağını düşünüyorum :) Saygılar. 01:43, 7 Temmuz 2009 Bu imzasız yazı Abuk SABUK (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Karar[kaynağı değiştir]


Uygun olmayan KA[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Robotiksistem Aydınlık umutlar 18:16, 6 Temmuz 2009 (UTC)

209.107.217.10[kaynağı değiştir]

209.107.217.10 Hemen engellenmelidir."-memo44-" kullanıcı sayfasına (benim kullanıcı sayfam)"BU SAYFA HACKLENMİŞTİR:HACKLEYEN KİŞİ İLE İRTİBATA GEÇİNİZ" diyerek, tüm sayfamı boşaltmıştır.Acilen engellenmeli.Çok tehlikeli!!!---memo44- 17:18, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Fethullah_Gülen maddedesinde değişiklik yapmak isteyip maddediyi tamamen tarafsız hale getirmeme engel oldu.
  • Bu maddede bahse yer alan kişilerin bazıları yargı aşamasındadır. Ve bu kaynakların kullanılmaması gerekiyor.
    Örnek olarak bu sayfada kaynak olarak kullanılan bilgi kaynağı kişiyi Semih_Tufan_Gülaltay aynen wikipediden alıntılayarak yazıyorum. Akın Birdal suikastı'nın azmettiricisi, TİT üyesi.İnsan Hakları Derneği eski Genel Başkanı Akın Birdal'a yapılan suikastın planlayıcısı ve azmettiricisi olmak suçlamasıyla 2 Haziran 1998'de yakalandı. 22 Ocak 2008'de Ergenekon soruşturmasının 4. dalga operasyonunda gözaltına alınmıştır. Davada silahlı terör örgütüne üye olmak suçuyla yargılanıyor.
  • Maddede ismi geçen Middle East Forum kaynağı başka ülkelerin hesabına lobi faaliyetleri yürütmektedir. Böyle kaynakların kullanılması bence yasalarımıza aykırıdır.
  • İlgili kişi ben tartışma sayfasında maddede tamamen değişiklik yapacağımı, ilgili yerlerini değiştireceğimi belirtmeme rağmen , orada fikir belirtmek yerine beni engelleyeceğini belirtmiştir.
  • Maddede gerçek payı bulunmayan, insanların kişilik haklarına saldıran, kaynak olarak belirtilen kaynaklardaki bilgiyi tutmayan (o kısmı yazanın keyfi görüşlerini yansıtan) ifadeler vardır. Bu da hukuki olarak bir suç teşkil etmektedir.
  • VP:TBA 1 kuralını ihlal etti.
  • VP:D 3.1 kuralını ihlal etti.

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Böyle tartışmalı bir maddenin, özellikle deneyimsiz bir kullanıcı tarafından tamamen silinmesi uygun değildir. Geri alma bence yerindedir. Bunun yanında, maddede hakaret ya da yanlış bilgi olduğunu düşündüğünüz kısımları madde üzerinde çalışan diğer kullanıcılarla maddenin tartışma sayfasında tartışarak çözmeye çalışın. Forumlar kim tarafından hazırlanırsa hazırlansın kaynak gösterilemezler. Kaynak gösterilmesi gereken ifadelerin sonuna {{olgu}} şablonunu ekleyin. Geçerli kaynaklar konusunda Vikipedi:Kaynak gösterme yönergesine başvurabilirsiniz. Ayrıca VP:YİB de işinize yarayabilir. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 21:40, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Şu sayfada görüldüğü gibi kişisel saldırıda bulundu : artik senin adin Ozgurcan89 olsun! *mucuk*
  • VP:EP kuralını ihlal etti.
  • Kullanıcı:Ozgurcan86 11 Temmuz 2009

Buradan bakabilirsiniz.

[31] ve [32]. Umarım gereken işlemler yapılacaktır. Takabeg ileti 10:51, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Bu bir fıkra. Tabi ki ciddi ansiklopedidir. Yalova Kaymakamı'nın ciddi olup olmadığını kim karar verir ? Sizin için kahvehane sohbet olabilir fakat benim için bu tür diyaloglar da genç arkadaşlarının madde açma ve geliştirme fırsattır. Sizin tamamen VP:İNOV ihlali ederek bu sayfayı kullandığınızı düşünüyorum. Takabeg ileti 23:18, 13 Temmuz 2009 (UTC)
  • Ve ilginç olan şikayetçinin kendisi de "kahvehane muhabbeti" yapmış olması. Benim için sorun değil ama bunu gereksiz sohbet olarak algılayan da vardır. En azından ben sohbet ederken de o maddelere bakap geliştirmesini dilerek iç bağlantıları ekliyorum. DSİ, Atatürk, yalova kaymakamı v.s. Takabeg ileti 23:42, 13 Temmuz 2009 (UTC)
  • Deyim nedir ? Fıkra nedir ? Küfür nedir ? Takabeg ileti 00:30, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Zaten DSİ'de çalışanlardan duyduğum deyim olup DSİ adlı kuruma saldırı niyetim yok ve onlar da hakaret etmiyor sadece kelime oyunu yaptılar ve yapıyorlar. Yalova Kaymakamı fıkrası nettede bulmadım ama sıkça duymuş olduğum fıkralardandır. Yine de uygun olmadığını düşündüyse Ben rahatsız oldum kaldırır mısın diyebilirdi. Uygunsuzdur kaldıralım diyebilirdi ... keşke öyle olumlu davransaydı. Kullanıcı:88.253.143.234 Bunun yerine doğrudan engellensin diyebilmesi bu Kullanıcı:88.253.143.234'nin iyi niyetle yaklaşamadığı düşünülebilir. en az 1 hafta engellenmesi gerekmektedir demesinden hareket edersek Kullanıcı:88.253.143.234'nin Vikipedinin yabancısı olmadığı düşünülebilir. O halde iyi niyet varsaymadı veya varsayamadı. Açıkçası niye böyle davrandığını anlayamıyorum. İstanbul Siyasal'in "Türkiye'nin en özgür fakültesi" olduğunu iddia eden kişinin gerekçe göstermeden Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi maddesine gerekçe göstermeden {{taraflı}} şablonu eklenmiş olması da ilginç ama bu başka bir konu. Takabeg ileti 04:44, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Takabeg adlı kullanıcı "savunma" kısmında "argumentum ad hominem"in en güzel örneklerinden birini sunmuş ve kendini savunmak yerine karşı tarafı karalama yoluna gitmiş. Şikayet sebebi başlığı altında görülebilen linklerdeki, Takabeg'in hakaret ve küfür içeren yazıları Vikipedi ilkelerine aykırıdır ve Vikipedi'ye yakışmamaktadır. Kendisi engelleme geçmişinden de görülebileceği gibi benzer nedenlerden ötürü defalarca engellenmiş bir kullanıcı olup, bunu ısrarla sürdürmektedir. Kullanıcı:Takabeg'in ihlal ettiği Vikipedi prensiplerinden bazıları şunlar: Vikipedi:Engelleme politikası, Vikipedi:Nezaket, Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır, Vikipedi:İftira... Takabeg adlı kullanıcının yukarıda belirttiğim davranışlarından ötürü, engelleme politikasının 1. ve 13. maddelerine dayanarak, geçmişteki engellemeleri de göz önüne alınarak en az 1 hafta engellenmesi gerekmektedir. --88.253.144.213 11:40, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Soru -- 88.253.144.213 gerçekten Dier kullanıcılardan mı? Yoksa 88.253.14.213'nın sock puppet mi ? Takabeg ileti 12:02, 14 Temmuz 2009 (UTC)

  • Yorum kısmında yazdığım yazıda "yukarıda belirttiğim davranışlarından ötürü" dediğime göre, sock puppet falan değilim, şikayeti yapan kullanıcıyım. Sizin savunmak yerine "argumentum ad hominem"e başvurmanız nedeniyle, ek bir yazı yazmak zorunda kaldım. --88.253.144.213 12:22, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Bu yazı benim kullanıcı sayfama yazıldı ve Vikisözlükte geçen Yalova Kaymakamı sözcüğünün gerçekten var olup olmadığı konusundaki tartışmamızın bir ürünüydü. Yani bu sözcük gerçekte yoksa şu anki Yalova Kaymakamına bir hakaret olurdu ve bu da vandallığa girerdi. Sayın Takabeg de bana böyle bir şeyin var olduğunu söyledi ve bu konudaki fıkrayı anlattı. Bunun diğer kullanıcılar tarafından yanlış anlaşılmaması için de mesajı gizledi. Ben bir sorun görmüyorum. --Veritasileti 12:12, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • İyi niyet varsaymamız gerekir. Bu Vikipedi'nin ana kurallarından biri. Bu yüzden Takabeg'in mesajını kötüye yormuyorum. Bir sorun yok. Hatta Adidas için de bir açılım vardı:)))--Gökçє Yörük mesaj 12:16, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Lütfen trolleri beslemeyiniz.

Karar[kaynağı değiştir]

  • yanda resmi var ama, bir de yazılı olarak belirtelim. bu açıkça bir trol faaliyetidir. isteyen, vikipedinin işleyişine zarar vermeden her türlü sohbeti yapar. hele de günün her saati buraya katkı verenlerin bu masadan masaya şakalaşmalarına askeri zapturapt koymaya gerek yok. takabeg'in bence konuyla son derece ilgili fıkrayı gizleyişindeki inceliğe de bir selam. --ki bl 21:53, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Kullanıcı:Melihf9t[kaynağı değiştir]

Şikâyet edilen kullanıcı: Melihf9t (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

Galatasaray Spor Kulübü sayfasında yapılan vandalizm --Sultaniman 13:42, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Söz konusu olan basit bir vandalizm. Bu durumda şikayet etmeden önce uyarmak, uyarılardan sonuç alınamıyorsa şikayet etmek gerekir. Bu arada kullanıcı başka bir sayfada yaptığı küfürlü değişiklik nedeniyle 24 saatliğine engellendi. --Yabancımsj 13:46, 16 Temmuz 2009 (UTC)
  • Kullanıcı, otobiyografisindeki değişiklik savaşlarından kaynaklı olarak, bana yazdığı e-posta yoluyla Kullanıcı:Kibele'ye hakaret ve tehdit etmiş, kendisini uygun bir dille uyardığımda da aynı şekilde e-posta yoluyla bana hakaret ve saldırı içeren sözler yazmıştır. Gereğinin yapılacağına inanıyorum.  Levent İleti Katkılar   17:24, 16 Temmuz 2009 (UTC)
  • Kullanıcı vandalizm ve politika ihlali nedeniyle 1 haftalığına engellendi. Teşekkürler. --Yabancımsj 10:52, 17 Temmuz 2009 (UTC)
  • 1 haftalığına engellendiğini öğrendikten sonra e-posta atarak yasal tehditte bulunması (yetinmeyip hakaretler ve küfürler savurması) nedeniyle kullanıcı süresiz olarak engellendi. Bunu da not düşmüş olayım. --Yabancımsj 12:52, 17 Temmuz 2009 (UTC)

88.249.33.71 IP nolu kullanıcı[kaynağı değiştir]

Şikâyet edilen kullanıcı: 88.249.33.71 (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

İstanbul Ligi maddesinde uyarılara ve açıklamalara rağmen yapılan vandalizm --Sultaniman 04:31, 17 Temmuz 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]


Şikâyet edilen kullanıcı: Captain Jones (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

Bana attığı mesajlarda, kişsiel saldırı içeriyor ---memo44- 18:05, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Benim, beni şikayet eden kişiye attığım mesajlarımda herhangi bir kişisel saldırı bulunmamaktadır. Hatta nezaket sınırını bile aşmadım. Burada gördüldüğü gibi daha öncede Eldarion kullanıcı isimli hizmetliyi şikayet etmiş ama Eldarion hakkında bir karar verilmemiş. Kısacası mesajlarım ortada incelenebilir. İyi çalışmalar..--C. Jones msj 18:25, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Şikayetçinin kuklacılık nedeniyle engellenmesinden ve art niyet güdülmesinden dolayı şikayet geçersiz.  Levent İleti Katkılar   04:41, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı. --Boyalikus 13:00, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Şikayet nedeni[kaynağı değiştir]

Farklı maddelerdeki onlarca sayısal veriyi yakın değerlerle değiştirmiş ancak kaynak yok.[33] Bazı değişiklikleri sinsi vandalizm gibi görünüyor. İncelenmesi yerinde olur. Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 22:13, 20 Temmuz 2009 (UTC)

İLAVE: Maddelerdeki islami kısımlarda VP:TBA ihlali sayılabilecek değişiklikler yapıyor. Örneğin: Kürtler maddesinde [34], Malezya'da İslam maddesinde [35], Moritanya'da [36], Altı Gün Savaşı'nda [37]

Yorumlar[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

71.172.203.116[kaynağı değiştir]

Fethullah Gülen sayfasında her saniye yazıları siliyor.--Captain BradleyMesaj Sayfam 04:43, 22 Temmuz 2009 (UTC)

  1. Kendi düşüncesini kabullendirmek amacıyla bana art arda sindirici amaçlı mesajlar yazdı.
  2. "Ayıp" diyerek hakarette bulundu.
  3. Haksız yere vandalizmle suçladı.
  4. Bir konuyu polemik haline getirmek için özel çaba gösterdi.
  5. Kendisini uyarmama rağmen beni taciz ederek rahatsızlık verdi. Aydınlık umutlar 11:12, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Yorum[kaynağı değiştir]

  • Aslı mesele yeni kullanıcı olan Aydınlık umutlar'ın VP:KD'yi yanlış yorumlayarak kayda değerlik ortada olan Kemerovo Oblastı maddesine KD etiketi ekledi. Yeni kullanıcı olduğu için yanlış etiketleme yapması doğaldır ve anlatmaya çalıştım. Maddenin kısa sayılıp sayılmaması ayrı mesele ve maddenin KD kriterini sağlayıp sağlamamak ayrı meseledir. Fakat kendisi anlayamadı ya da ben anlatamadım. O yüzden aynı konuyla ilgilenen Gökçe Yörük'ten rica ettim ve kendisi de kullanıcıya anlatmaya çalıştı. Yine anlayamadı ya da anlatamadı. Biz yeni olmayanlar yeni olanlar (üyeliği iki ay doldurmamış kullanıcı)ın bariz vandalizm yapmadıkça kesinlikle iyi niyetle yaklaşıyoruz. Yani size karşı da iyi niyetinizi varsayarak iyi niyetle yaklaşıyoruz. Lütfen VP:İNV'yi unutmadan verimli işlerinize devam edin. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 09:56, 27 Temmuz 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcıların mesaj sayfalarına bakılırsa, Aydınlık umutlar bir maddeye kayda değerlik etiketi eklemiş, Takabeg etiketi kaldırmış ancak davranışının nedenini açıklamamış ve Gökçe Yörük Aydınlık umutlar 'a mesaj yazarak maddenin ansiklopedik olduğunu savunmuş. Şikayette adım adım gidersek,

  1. Kişilerin kendi görüşlerini ortaya koymak amacıyla işleyişi sekteye uğratmaları VP:GÖRÜŞ ihlalidir. Ancak olayda Gökçe Yörük 'ün davranışı bir politikayı yorumlamaktan ibarettir, kendi görüşünü kabul ettirmeye ya da bir başkasının sindirmeye çalışması söz konusu değildir.
  2. "Ayıp" sözü hakaret değilse de, bu tartışmada kullanılması yersizdir. Bazen bir sözcüğün tartışmayı nasıl alevlendirdiğini çok net gösteren bir örnektir.
  3. "vandallık yapıyorsunuz" sözü yerinde değildir. Aydınlık umutlar 'ın koyduğu şablonun neden kaldırıldığı Takabeg tarafından kendisine açıkça anlatılmamış, mesele politika ve kurallar bazında tartışılması gerekirken kişiselleştirilmiştir. Kullanıcı şablon kaldırıldıktan sonra da onu yeniden eklemek yoluna gitmemiştir. Değişikliğinin vandalizm kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir. Ancak bu söz de tek başına bir şikayet sebebi oluşturmaz. Şimdilik uyarı yeterlidir.
  4. Tartışmanın amacından sapması ve kişiselleşmesinde her kullanıcının da payı vardır. Takabeg "Ne olursa olsun {{Kayda değer}} uygun değil. Yani yanlış şablonu eklediniz." mesajını kendisi açısından yeterli bulup Gökçe Yörük 'ü araya sokarak, diğer kullanıcılar da kuralları değil birbirlerine yazdıkları mesajlarda geçen ve ihlal oluşturmayan bazı ifadeleri büyüterek tartışmanın çıkmaza girmesine yol açmıştır. Polemiğin tek sorumlusu Gökçe Yörük değildir.
  5. Uzayan bazı tartışmalarda kullanıcılar karşı tarafın kendilerini taciz ettiğinini düşünseler de, kimi zaman soğukkanlı bir uyarı, bu sayfada şikayette bulunmaya gerek bırakmadan sorunu çözebilir. Burada da Gökçe Yörük kurallar ilişkin bir kaygıyla hareket etmiş, ancak kullanıcılar sonraki mesajlarında tartışmanın odağından uzaklaşmıştır.

Sonuç olarak ortada engeli gerektiren bir durum yoksa da, olay kullanıcıların davranışlarının nedenlerini net bir şekilde açıklamadıklarında karşı tarafta nasıl bir tepkiye yol açabildiklerini ve kişisel tartışmaların yıpratıcılığını göstermesi açısından önemlidir. İlgili kullanıcılar uyarılacaktır. --Yabancımsj 13:32, 27 Temmuz 2009 (UTC)

Sürekli resimlerin lisanslarına reklam linkler ekliyor. 150 geçiyordur.--Captain BradleyMesaj Sayfam 06:22, 30 Temmuz 2009 (UTC)

Şu an için durmuş görünüyor. Devamında engellenebilir. Teşekkürler. --M.M.ileti 16:52, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Sureklı vikipediye zarar veriyor.Kendileri diger kullanıcılar tarafından uyarılmasına rağmen bakınızKullanıcı mesaj:88.224.176.76 tutmunda değişiklik yok.Suresız engellenmesını talep edıyorum.--WilliamWallace 16:15, 31 Temmuz 2009 (UTC)

IP adreslerinin süresiz engellenmesi sakıncalı olduğu gibi, vandalizm nedeniyle verilen ilk engel de süresiz olamaz. Kullanıcı 24 saatliğine engellendi. Bildirdiğiniz için teşekkürler. --Yabancımsj 16:26, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Vikipedi de yoga adlı sayfadaa sahaja Yoga tarikatının açıkça propagandası yapılmaktadır. Bu tarikatın sayfasına karşılık gerçek Yoga bilgilerinin yer aldığı, hiç bir kuruma ya da kişiye atıfta bulunulmayan "YOGA BİLİMİ" adı altında açtığım sayfa Eldarion kullanıcısı tarafından silinmiştir. Bununla da kalmayıp benim girdiğim tüm bilgileri iptal etmiştir. Kendisi ansiklopedik bilgi girilmesinin gerektiğini bildirmekte ancak bir tarikatın sayfasına hiç dokunmamaktadır. BU kullanıcının kesinlikle yanlı davrandığını ve sahaja yoga tarikatı ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Bugüne kadar girdiğim tüm bilgiler - Yoga ile ilgili olarak- sadece Eldarion kullancısıı tarafından aykırı bulunmuştur. Başka bir kullanıcı yok mu? üstelikte "Yoga Bilimi" sayfası 2 ayı aşkın bir süredir dururken ben ne zmanaki Yoga sayfasının tartışma böllümüne bazı alternatif bilgiler ilave ettim hemen benim tüm katkılarım bu kullancıı tarafından iptal edilmiştir.

Vikipedi uluslararası bir site olduğu için daha ciddi ve güvenilir olmasını bekliyorum. Başka kullancılar ve yetkililer tarafından katkılarımın değerlendirilmesini rica ediyorum. teşekkürler bambu71 14.09.2009

Vikipedi ye girdiğim her bilginin kaynağı aynı sayfada verilmektedir, ve temel kaynağımda Sayon Profesör Akif Manaf'tır. Ancak Eldarion kullanıcısı benim ansiklopedik içermeyen bilgi girdiğimi iddia ederek tüm katkılarımı silmiştir. Özenle girilmiş bu kadar bilginin bir kalemde silinmesi ancak bilgiye hiç bir şekilde önem vermeyen biri tarafından yapılabilir. Bu kullanıcı daha öncede benim Yoga hakkında girdiğim bilgileri başka sebeplerden silmiştir. Açıkçası bu kullanıcının kesinlikle ard niyetle bilgileri sildiğini iddia ediyorum. Çünkü mevcut Yoga sayfasında açıkça Sahaja Yoga tarikatının propagandası yapılmasına rağmen (bu tarikat Fransa'da yasaklanmıştır) bu sayfa vikipedi de durmaktadır. Benim yazdığım bilgiler tamamen bilimsel ve orijinaldir. Eldarion kullanıcısı bu bilgileri böyle basit bir şekilde silmek yerine konuyu ve kaynağımı iyice araştırmalıydı. En azından bana daha geçerli ve detaylı sebepler gösterebilirler.

Bambu71 30Ağustos 2009

Kaynağı vermeniz yeterli değil. Özgür lisansa sahip olduğu belirtilmemiş bir kaynaktan direk olarak içerik kopyalıyor ve telif hakkı ihlali yapıyorsunuz. Ek olarak ısrarla her sayfaya web sitenizin ve kitaplarınızın isimlerini ekliyorsunuz. Vikipedi kişisel veya ticari tanıtım yapabileceğiniz bir ortam değildir. Size bir bilgi mesajı yazmıştım ama mesajı da çıkarmışsınız. Telif ihlali Vikipedi'de yasaktır. Bilginize.--Eldarion 10:36, 30 Ağustos 2009 (UTC)
  • Telif hakkı ile ilgili uyarılarınızı dikkate aldım. bu nedenle de belirttiğim kaynaklardan kendim farklı metin oluşturup siteye girdim. Bilgiyi aldığım kitabın ismini ve siteyi belirtmemde nasıl bir sakınca var bilemiyorum. Siteye bakarsanız "soru ve cevap " sayfasından yararlandığımı görürsünz. BU nedenle bu sitenin ismini veriyorum. Ayrıca bu site benim değil, ya da kitaplar bana ait değil. Yoga konusunda üstün bilgilerin verildiği kitapları kaynak alarak gerçek bilgileri aktarmaya çalışıyorum. Verdiğim bilgilerde bir grubun ya da bir görüşün tanıtımı yoktur. sadece Yoga konsuunu bilimsel olarak vermekteyim. Sİzin girdiğim bilgileri değerlendirmeden sildiğiniz kanaatindeyim.
  • Bu nedenle katkılarımın tekrar yüklenmesini rica ediyorum.

Kullanıcının Azerbaycan Cumhuriyeti'nde kabul edilen görüşlerini Türkçe Vikide yaymaya çalıştığı anlaşılıyor. Fakat bu sefer taraflılık konusundan bahsetmiyorum. Burda görüldüğü gibi özet kısımlarında, gerekçe göstererek düzelttiğim halde Vandalizm, haklı gerekçe olmadan şablonu kaldırdığı için gönderdiğim mesajlar hakkında karşıtlık ve rahatsızlık verme amaçlı mesajlar kalktı gibi laf atarak VP:İNOV tamamen ihlal etmektedir. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 12:28, 1 Ağustos 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Doğrusu şikayeti görünce çok şaşırdım.Yapılan geri almalar çok bariz vandalizm olduğu halde daha önce gönderdiğim uyarı şablonlarını önemsemeyip kaldırdığı için(ilginçtir kendisi "karşıtlık ve rahatsızlık verme gerekçesi ile kaldırmıştı)" uyarı göndermedim.Aslında daha önce de yaptığı için şikayet etmeği düşündüm ama yine de diğer kullanıcıların görüşünü almaya karar verdim.Bu iyi niyet değil mi??iyi niyetli olmasam kullanıcıya uyarı gönderir,sonra da burda şikayet ederdim.Yaptığı geri alma ise şudur. [[[39]]]

Burda eklediğim farklı görüşleri kaynağı ile birlikte kaldırdı(Hem de hiç bir gerekçe belirtmeden [40]).Bu bariz şekilde taraflı ve Vandalizm sayıla bilecek bir davranıştır.Bunun üzerine yine de tartışma sayfasında konuyu açtım.Orda kendi söyleminde ısrar edince diğer kullanıcılara tartışma sayfasında fikrini belirtmesi için mesaj yazdım.Sonrasında sildiği bilgileri geri getirince bana uyarı gönderdi.Yaptığı açık vandalizm olduğu halde,mesele tartışma sayfasında daha tartışılırken,ben diğer kullanıcılardan görüş istemişken hem uyarı gönderip hem de şikayet etmesi iyi niyetli bir davranış değil.Aslında "iyi niyet varsayma" poitikasını ihlal ettiği için kendisi ceza almalı diye düşünüyorum.Yine de çok şaşırdım şikayeti görünce.--Qarapapaq ileti 12:47, 1 Ağustos 2009 (UTC)

Yorum[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Ferdi Özbeğen sayfasında vandalizm yapıyor. + olarak yakın zamanda uyarılar almış.--Captain BradleyMesaj Sayfam 06:05, 2 Ağustos 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Semih Şentürk ve Daniel Güiza gibi Fenerbahçeli futbolcuların istatistiki verilerini değiştirip vandalizm yapıyor, sayfa kayıtlarından görebilirsiniz. --SkyCaptainmsj 21:19, 2 Ağustos 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Medyumyasar sebebiyle. Uygunsuz ka! --Kerem233 09:37, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --Yabancımsj 12:26, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • [41] sayfasında görüldüğü gibi Takabeg adlı kullanıcı bana "madde isimlerini nostaljikleştirme" iftirasında (ve alaycı bir dille) bulunuyor, oysa söz konusu maddede (Koşukavak, Kırcaali) tartışma sayfasında topluluk gerekli kanıtları göstererek hareket etmiş ve madde isminin Koşukavak olmasına karar vermişti [42].
  • Vikipedi:İftira kuralını ihlal etti.
  • Kullanıcı:Matrix0101 --Matrix0101 06:00, 4 Ağustos 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sırf madde başlıklarını nostarjikleştirmeye çalıştığını gördüm. Ve kullanının sadece bu tür önemsiz işlerle uğraşmadığını da görmek istedim ve istiyorum. Bulgaristan'ın Harmanlı'da intihar eden Leonid Bolhovitinov'u anlatan maddenin yeni açıldığı için ve bazı bilgilerin kesin olarak bilinmediği için yardımcı olmasını istedim. Ancak yaptığı yardım görünce tabi ki üzüldüm. Ama yine de yardımcı olmasını bekliyoruz. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 06:07, 4 Ağustos 2009 (UTC)

  • Takabeg'in benim için "nostaljikleştirmeye çalışıyor" demesi tamamen iftira, çünkü kaynaklar "Koşukavak" diyor: TRT, Yazarlar, Kültür Bakanlığı, MEB, Hacettepe Üniversitesi... Yani nostaljikleştirmeye çalışma falan ortada yok, Takabeg'in ithamları tamamen iftira. --Matrix0101 06:34, 5 Ağustos 2009 (UTC)

TDK'ya göre Nostalji: Geçmişte kalan güzelliklere olan özlem duygusu ve bu duygunun baskın bir duruma gelmesi, geçmişseverlik, gündedün.

Bu kelimede iftira, alayıcı v.s. unsurlar bulunmamaktadır. Şikayet sayfasını tartışma sayfası veya kendi blogun yerine kullanmaktan vazgeçerek verimli katkılarda bulunmaya davet ediyorum. Takabeg ileti 06:46, 5 Ağustos 2009 (UTC)

  • İftirada bulunuyor; ben nostalji yapmıyorum, Takabeg ise nostalji yaptığımı söylüyor, yani iftira atıyor. Ayrıca bunu da alaycı bir uslüpla yapıyor. --Matrix0101 15:58, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Ben Takabeg'i savunuyorum. Onun savunmasına katılıyorum.Yani Takabeg bence iftira, vb. şeyleri ihlal etmemiş.--Captain BradleyMesaj Sayfam 06:12, 4 Ağustos 2009 (UTC)
  • Bu arada Captain Bradley 10 yaşında [43] --Matrix0101 06:21, 4 Ağustos 2009 (UTC).
  • Şimdi Matrix'e katılıyorum. yaş hakkında.--Captain BradleyMesaj Sayfam 06:22, 4 Ağustos 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • takabeg, benim birkaç kez üslubu yüzünden uyardığım bir kullanıcı. ki artık daha dikkatli görüyorum ki. biraz türkçesinin azizliğine de uğruyor zaman zaman. ama bütün bunlara rağmen bu 'nostaljikleştirme' uyarısında bırakın iftirayı kişisel yorum bile göremiyorum. değişikliklerinden hoşlanmadığımız kullanıcıları şikayet etmek için bahane arayıp şikayet sayfasını ve kullanıcıları ve de hizmetlileri meşgul etmesek diyorum.. ek olarak biz burada kullanıcıların yaşını söz konusu etmeyiz, katkılarına ve yorumlarına bu pencereden bakmayız. yani kısaca ben de bu konuda captain bradley'e katılıyorum.. :) --ki bl 08:12, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yani "nostaljikleştiriyorum", öyle mi? --Matrix0101 21:47, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  • hayır, onunla ilgili bir yorum yapmadım. sadece captain'in Şimdi Matrix'e katılıyorum. yaş hakkında demesindeki hoşluğa bir atıf yaptım. :) --ki bl 09:15, 19 Ağustos 2009 (UTC)

3GD ve VP:TBA[kaynağı değiştir]

3GD yapmadım ve TBA'yı ihlal etmedim. 3GD kuralını ihlal eden Ozgurcan86. Niye beni şikayet ettin ? Takabeg ileti 09:29, 4 Ağustos 2009 (UTC)
  • Kullanıcının 24 saat içinde maddede yaptığı değişiklik sayısı üç olduğundan, engel gerektiren bir durum yoktur. --Yabancımsj 09:35, 4 Ağustos 2009 (UTC)
P.S. Kullanıcı'nın 24 saat içinde maddede yaptığı değişiklik sayısı iki 'dir. İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 09:39, 4 Ağustos 2009 (UTC)
  • Doğru, ikiymiş. Pardon. --Yabancımsj 09:42, 4 Ağustos 2009 (UTC)
  • Kesinlikle taraf tuttuğumdan Takabeg'i ard arda desteklemiyorum. Ama bence Kibele'nin sürümü olmalı. Geçmişteki onun (kibele'nin) yorumuna (özetine) katılıyorum.--Captain BradleyMesaj Sayfam 08:57, 4 Ağustos 2009 (UTC)
Kibele'nin sürümü ile Takabeg'in sürümü yani benimki aynıdır. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 09:30, 4 Ağustos 2009 (UTC)
  • Kullanıcı 24 saat içinde aynı maddede üçten fazla geri dönüş yaptığından 24 saatliğine engellendi. --Yabancımsj 09:33, 4 Ağustos 2009 (UTC)
Kibele ve Takabeg Hülya Avşarı kürtleştirmeye çalıştılar yani taraflı değişim yaptılar. [44]. Avşarın babasi Kürt annesi Türktür. Sırf Kürt asıllıdır yazılamaz. Ancak ben bu değişimin Vikipedi:Doğrulanabilirlik ihlali olduğunu şikayet edince hatalarını düzelttiler. [45]. Hata yapanların değil de Kullanıcı:Ozgurcan86ın kilitlenmesi taraflı bir karar olmuş Narcin 09:59, 4 Ağustos 2009 (UTC)
  • hey yarabbim, bir kürtleştirme ithamımız eksikti. hatalarını düzelttiler denen de kendi değişikliği. katkılarının neredeyse tamamı bu konuda olanlar, neredeyse gördüğü her etnik kökeni komik, gereksiz, fazlalık vb. gerekçelerle yok etme derdinde olanlar ve de yok anası şöyle, babası böyle diyerek deyim yerindeyse ari ırk arayışında olanlar bir ansiklopedide olduklarını hatırlamalılar. kişisel olarak bana kalsa insanların doğum tarihlerinin, analarının babalarının kim olduğunun, nerede doğduklarının da bir önemi yok ve de fazlalık, herkes yalnızca kendi 'yaptıklarıyla' değerlendirilmeli.. ama kalkıp bu bilgileri yok etmeye, bu ideolojimi yaygınlaştırmaya çalışmıyorum değil mi? bir an önce reflekslerinizden kurtulabilmenizi diliyorum, ne diyeyim.. --ki bl 11:35, 4 Ağustos 2009 (UTC)
  • Kullanıcı Özgürcan'ın tüm katkıları ortada. Neredeyse Kürtler kategorisinden girip çoğu Kürt kökenli olanların ifadesinde değişiklik yapmış. Kaynakçalara bir de sayfa istiyor, tamam sayfa da gerek ama eklenmemişse kaynağı çıkarıp ifadeyi de temizliyor bir güzel. Yani daha önce de kürt olanların sayfaları sırf bu nedenlerle vandallandı hatta ileriye gidilerek bu değişiklikleri yapanlar kendi sayfalarında "Türk-Kürt kardeştir, bu kullanıcı tarafsızdır" şablonlarını kullandılar. Artık kökenlerdekı değişiklikleri aşmalıyız onların kökeninin Kürt olması, kimseye zarar getirmez. Özgürcan, illaki kaynak istiyor yetmiyor sayfa sayısı istiyor kaynak yoksa kendi deyimiyle "sözde kökenleri" bir güzel temizliyor. -Hedda Gabler 11:55, 4 Ağustos 2009 (UTC)
  • Engel kararının taraflı olduğunu yazmak için yorulmadan önce Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralı sayfasına bakılmalıydı bir zahmet. Bu ansiklopedide kurallar var, herkes de bunlara uymakla yükümlü. İsteyen istediği gibi itham etmeye devam etsin, kurallara atıf yapılmaya ve onların gerekleri yerine getirilmeye devam edilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. --Yabancımsj 12:48, 4 Ağustos 2009 (UTC)

Başka kullanıcının imzasını atmak - Kullanıcı:Takabeg hakkında şikayet[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Takabeg birçok defa benim imzamı attı. Yazılar tahminen bana ait ancak benim isteğim dışında kopyalanıyorlar Takabeg tarafından, bu arada benim imzamı atıyor. Buna bir son verilmesini istiyorum.

1.[46] 2.[47] 3.[48] 4.[49] 5.[50] 6.[51] --Narcin 19:57, 5 Ağustos 2009 (UTC)

  • Sizin imzanızı atmıyor. Bu bazı kullanıcıların mesajların okunabilirliğini arttırmak için yaptığı ve Vikipedi tarafından teşvik edilen bir uygulama: böylece onun sayfasındaki bir kişi de sizin sayfanızdaki bir kişi de ilgili konuşmanın salt bir parçasını değil bütününü görmüş olabiliyor. Sizin imzanızı kendi yorumunu sizin gibi göstermek için kullanmıyor; sadece sizin attığınız mesajı kopyalıyor altına kendi mesajını yazıyor. Kuralları, uygulamaları okumadan insanları şikâyet etmeniz doğru değil; size atılan uyarıları dikkate alıp iyi niyet gösterin. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 20:02, 5 Ağustos 2009 (UTC)
Benim imzamın başkası tarafından atılmasını istemiyorum. Bir sohbet nerde başlarsa orda devam etmeli. Aynı sohbetin kopyalanıp birçok yerde sürdmesi aslen sohbetleri tanınmaz hale getirir. yani bu dediğiniz kopyalama kuralı sadece yazıyı yazanın sayfası için mi geçerli? Yabancı vikilerde böyle bir davranış kesinlikle yasak. Burda dediğinizden sonra yasak olmadığını anlıyorum.
ancak ben Kullanıcı:Takabege yazdım bunu istemediğimi. yine devam etme hakkına sahip mi? --Narcin 20:14, 5 Ağustos 2009 (UTC)
Sizin imzanızı kullanmıyor. Bir mesajınızı kopyalıyor, bağlamı dışına çıkarmadan. Bu diğer Vikipedilerde de yasak değil. Bunu uygulayan birçok kişi var birçok farklı Viki projesinde; elbette devam etme hakkına sahip çünkü sizin yazılarınızı tahrif etmiş değil - kurallar açısından hiçbir sakıncası yok. Sizi kırmamak için bu arzunuzu belki yerine getirebilir; ama bu tamamen ona kalmış. Aynı zamanda Türkçe Vikipedi'de bunu kullanan salt o değil; birçok kişi sohbetler bölük pörçük olmasın özellikle arşivlemede kolaylık olsun diye bunu uyguluyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 20:18, 5 Ağustos 2009 (UTC)
Benim imzamı kullanıyor çünkü yazımı kopyalıyor. Kopya ne demek sizce? Sadece imzamı değil tüm yazdığım yazımı kullanıyor. Telif hakkına bile giriyor çünkü o yazarın yazarı olan benim iradem dışında yazım çoğaltılıyor. Link vermek ne güne duruyor ki ozaman?
Ama madem burda tolerans gösteriliyor buna, biraz tuhaf bulduğumu söyleyerek iyi akşamlar diliyorum. --Narcin 20:41, 5 Ağustos 2009 (UTC)
Sizin imzanızı kullanmıyor; eğer imzanızı salt kopyalasa ve kendi mesajlarının altına eklese imzanızı kopyalamış olur. Fakat mesajlarınızı, bütün bir şekilde imzanız dahil, mesajlarınızın muhatabı olan kendi sayfasına ekliyor ki ilgili sohbete onun sayfasında şahit olan biri "bu sohbet de bu mesajlar da nereden çıkmış" demesin; her şey bütün gözüksün. Ayrıca telif konusunu yanlış anlamışsınız; her şeyden önce buraya yaptığınız her türlü katkının telifinden ferâgat etmişsinizdir... eğer mesajlarınızın metninin telifini sorguluyorsanız lütfen katkılarınızı gözden geçirin çünkü mesajlarınız dahil buraya yazdığınız her bir harf GÖBL ve CC-BY-SA 3.0 dahilinde lisanslanır; yani üzerlerinde zerre kadar telif hakkınız yoktur. Link verme de kullanılabilir fakat birçok kullanıcı bu tip bir kullanımı tercih ediyor. Tekrarlıyorum: bu gelenekselleşmiş, birçok yerde yapılan bir uygulama, hiçbir zararı olmadığı gibi kurallar açısından da hiçbir sorunu yok. Lütfen bu tip konularla şikâyet sayfasını meşgûl etmeyelim. Ek sorularınız olursa özel olarak kullanıcı mesaj sayfalarını kullanarak bana veya diğer deneyimli kullanıcılara iletin. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 20:57, 5 Ağustos 2009 (UTC)
Zerre kadar hakkım şöyle vardır: Takabeg benim yazımı çoğaltıyorsa altına şuna benzer bir şey eklemeli
Copyright (C)  YEAR  YOUR NAME.
   Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document
   under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.3
   or any later version published by the Free Software Foundation;
   with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts.
   A copy of the license is included in the section entitled "GNU
   Free Documentation License".[52]
Bu kadar resmi olmasa da buna benzer kısa bir ek bile düşmeden benim yazımı kopyalayıp imzami bile çoğaltıyorsa, bununla GÖBL ve CC-BY-SA 3.0 lisans hakklarının dışına çıkmış oluyor yani ilegal oluyor. Bense yazı yazmadığım yere yazı yazmış gibi gözüküyor oluyorum. Kendi sayfamda yazımı çoğaltırsa, kendi kendime yazı yazmış gibi gözüküyorum. Bu geleneksel oldu mu olmadı mı bilemem. Hiç sanmıyorum telif hakkı ihlalinin gelenekselleştiğini.
Bu tarz bir not ya da en azından "bu yazıyı şurdan kopyaladım şu kullanıcının yazısıdır" gibi bir açıklama eklemesi GÖBL/CC-BY-SA 3.0 altında da mecbur. Aksi takdirde yazısı kopyalanan kişi yazmadığı halde yazıyı tekrar yazmış gibi gözüküyor üstelik imzası bile atılırsa
Sadece geri sürümle imza yeniden oluşturulabilir, kopyala - yapıştır ile asla. --Narcin 22:48, 5 Ağustos 2009 (UTC)

karar[kaynağı değiştir]

  • Sayın Narcin, lütfen size söylenenleri anlamaya çalışınız. Söylenemek istenen şu: sizin yazmadığınız bir şeyin altına sizin imzanınızın atılmadığıdır. Zaten yazdığınız bir yorum karşılıklı diyalog bir üçüncü kişi tarafından daha rahat takip edilsin diye bir diyaloğun içine kopyalanmış bulunmaktadır. Bu durumun Vikipedi kuralları ile çelişen bir sonucu yoktur. Dolayısıyla hala bu şekilde anlamamakta ısrarcı olursanız bu hareketiniz trollük olarak algılanacaktır. Lütfen topluluğun sabrını taşırmayınız ve yapılan işlerde VP:İNOV aramayı bir viki-öncelik olarak belirleyiniz bu hem sizin hem de diğer vikipedistlerin hayatını kolaylaştıracaktır. Anlayışınız ve iyi niyetli yaklaşımlarınız için şimdiden teşekkürler. --Manco Capac 08:45, 6 Ağustos 2009 (UTC)

Küfür: [53] [54]Pınar [m] 12:25, 7 Ağustos 2009 (UTC)

Engellendi. İyi çalışmalar.--Eldarion 12:39, 7 Ağustos 2009 (UTC)

Şikayet Nedeni[kaynağı değiştir]

Fenerbahçe Spor Klübü sayfasındaki Fenerbahçe ile ilgili doğru bilgileri ayıp,argo kelimeler yapmıştır. --[[55]] Bu Wade103'ün yaptığı değişiklik sonrası oluşan sayfa....bahçe ...Spor Kulübü,...bahçe SK ve Kulübün takip ettiği amaç: Kulübümüzün yegane amacı Beşiktaş Jimnastik Kulübüne ....Bizim tek amacımız Beşiktaş'a vermektir sözlerine dikkat edin. --8 Ağustos 2009 12.39 13:38, 8 Ağustos 2009 Bu imzasız yazı Anilk1997 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Engellendi, teşekkürler. --M.M.ileti 10:42, 8 Ağustos 2009 (UTC)

Şikayet Nedeni[kaynağı değiştir]

Henry Miller ve Jerzy Kosinski adlı yazarların sayfalarına romanlarından kesitler içeren bir sitenin ilgili sayfalarını ekledim. "Reklam yapıyor" gerekçesiyle silmiş Eldarion adlı üye. Bunun neresinin reklam olduğunu merak ediyorum. Eğer eklediğim linkler bu yazarlarla ilgisizse bu gerekçe gösterilebilir en fazla. Durum bu olmadığına göre yapılan uygulama gasptan başka bir şey değil. Eldarion adlı üyeden şikayetçiyim. Gereğinin yapılma rica ederim.

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Size yapılan ilgili müdahale doğrudur. Daha fazla bilgi için lütfen Vikipedi:Dış bağlantılar ve Vikipedi:Vandalizm sayfalarına bakın. Ancak oldukça ansiklopedik olan dış bağlantılara yer veriyoruz; dış bağlantıların ayrıca uyması gereken birçok kural var... bunlardan biri de örneğin telif hakkı. Eğer bir sitede telif hakkı saklı içerikler uygunsuz bir şekilde yayımlanıyorsa veya herhangi bir telif hakkı ihlâli şüphesi bulunuyorsa, o siteyi dış bağlantı olarak barındırmamız mümkün değil. Genel olarak zaten odağımız dış bağlantılar değil; Vikipedi bir dizin değildir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 03:39, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Sikayet sebebi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı: Cansız Naimâ maddesine OLASI TELİF HAKKI İHLALİ isimli bir yafta eklemistir. Bunun nedeni Tartisma sayfalarinda yazilmamistir. Yaftada bulunan telif hakki ihlal edilen kaynağın ismi 18 Subat 2006 Cansiz tarafindan hazirlanmis Naima hakkinda madde olarak gosterilmistir. Benim anladigima gore Vikipedia'ya yazilan madde uzerinde telif hakki kabul edilemez. Bu yaftayi yanlis eklemenin daha once yazdigi maddenin degistirilmesine cani sikilan bir kisi tarafindan yapilan bir cesit karsit (tit-for-tat), birvandalizm oldugunu dusunmekteyim.

Bu sikayetime konu olan yanlis yafta koyma olayinin ne niyetlerle (kotu veya iyi) yapildigini bildigimi iddia etmiyorum. Onun icin bu sikayet konum sinirli.

Fakat bu sikayet konusunun daha derin bir sikayet konusuna isaret ettigini ve bu daha derin konunun incelenmesi gerektigini aciklamak istiyorum. Bu genel sikayet konusu, OLASI TELİF HAKKI İHLALİ isimli yaftanin, hic telif haklari ile ilgisi olmayan ideolojik, doktriner, politik, sahsi amaclarla, bir maddenin silinip ortadan kaldirilmasi icin bir bahane olarak kullanilma imkani bulunmasinda. Benim yazmis oldugum bazi maddelerin silinip ortadan kaybedilmesi yolunun OLASI TELİF HAKKI İHLALİ yaftasi ile yapilmis oldugundan buyuk suphem var. Acaba Turkce Vikipedia, degisik gizli amaclarla, Telif Ihlali yaftasi ekleyip maddelerin silinmesine neden olanlara karsi ne tedbir almakta? noyder 14:54, 9 Ağustos 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Cansız maddeyi açan kullanıcıdır. Olası telif ihlali etiketini Takabeg maddeye eklemiştir. Yalnızca bu etiketin eklenmesinden nasıl bu şikayete gelebildiğinizi inanın anlamakta güçlük çekiyorum. Etiketin anlamı şudur: Bu vikipedi maddesi telif hakkı saklı bir kaynaktaki bilgilerin telif haklarını ihlal edecek şekilde buraya aktarılmasıyla oluşturulmuş olabilir. Amaç başta silme yetkisine sahip olmaları dolayıyla hizmetlilerin ve diğer kullanıcıların dikkatini çekerek şüpheyi gidermek ya da giderilemiyorsa maddenin silinmesinin sağlamaktır. Buradan "daha once yazdigi maddenin degistirilmesine cani sikilan bir kisi tarafindan yapilan bir cesit karsit (tit-for-tat), bir vandalizm" olduğu kanısına varmışsınız ki, etiketi ekleyen kullanıcı maddede önceden bir tek değişiklik bile yapmamış. "hic telif haklari ile ilgisi olmayan ideolojik, doktriner, politik, sahsi amaclarla, bir maddenin silinip ortadan kaldirilmasi icin bir bahane olarak kullanilma imkani bulunmasi" ya da "degisik gizli amaclarla, Telif Ihlali yaftasi ekleyip maddelerin silinmesine neden olanlar" meselelerine ise hiç girmek istemiyorum. Vikipedinin Vikipedi:İyi niyet varsayın politikasını dönüp dönüp okumakta ve bu sayfaya uğramadan hem şikayetimize konu madde ve kuralları iyi incelemekte, hem ilgili kullanıcılarla iletişim kurmakta yarar var. Şikayet sayfası daha ziyade iletişimin tükendiği ya da çok açık kural ihlalleri dolayısıyla gerekli olmadığı haller için var. --Yabancımsj 10:22, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Sikayet sebebi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Takabeg 20 Mayis 2009da Aşıkpaşazade Derviş Ahmet maddesine OLASI TELİF HAKKI İHLALİ isimli bir yafta eklemis. Bunun nedeni Tartisma sayfalarinda yazilmamis. Yaftada bulunan telif hakki ihlal edilen kaynağın ismi Kullanici:Cansiz tarafindan 18 Subat 2006da hazirlanmis Aşıkpaşazade Derviş Ahmet hakkinda madde olarak gosterilmis. Benim anladigima gore Vikipedia'ya yazilan madde uzerinde telif hakki kabul edilemez.

Bu sikayetimin daha once Kullanici:Cansiz hakkinda (14:54 9 Agustos 2009 tarihli) yaptigim sikayete cok benzemekte oldugu icin bu sikayetim icin de cok benzer metni kullandim. Bu yaftayi yanlis eklemenin bir cesit karsit (tit-for-tat); birvandalizm; hatta Vikipedia ana prensiplerine bilirek yapilan bir saldiri olabilecegini de dusunmekteyim. Yine o sikayette acikladigim diger genel konunun bu sikayetime de uygun oldugunu dusunerek tekrar etmiyorum.noyder 15:43, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Vandalizmde israr ediyor.[kaynağı değiştir]

Çok sayıda uyarılmaya rağmen Fenomenn, Demokratik Toplum Partisi sayfasında vandilizm yapmakta israr etmektedir. Bilgilerinize. --M. Yalçın Yalhı ileti 01:34, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Kibele kullanıcıyı vandalizm nedeniyle 24 saatliğine engellemiş. Bildirdiğiniz için teşekkürler. --Yabancımsj 22:17, 11 Ağustos 2009 (UTC)

daha önce teliften defalarca uyarılmış ve engellenmiş. halen devam ediyor --Azel Sevan 12:35, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Daha önceki engelleri göz önüne alınarak 1 hafta süre ile engellendi. İyi çalışmalar. --Eldarion 12:41, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Şu [56] sayfada görüldüğü gibi kaynakları çıkartmaktadır.

--Matrix0101 10:18, 16 Ağustos 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Burda yazdığım gibi ansiklopedik kaynak olmayan site linkleri kaldırıldı. Burda köyümüzün adı şöyle olsun böyle olsun diye ansiklopedik sayılmayan kaynaklar gösterilmez. Mestanlı eski adıdır ve günümüzde resmî adı olarak kullanılmıyor. Kosova Cumhuriyeti'nin resmî gazetesinde Türkçe yer adları gösterilmektedir. Fakat Bulgaristan'da aynı seviyeye gelmiş değildir. Bulgaristan'da belli bir kesim eski yer adlarının tekrar kullanılmasını istiyor da tam olarak gerçekleştirilmiş değildir. O yüzden Türkçe gazeteleri, Türkçe resmî belgelerde, hatta Türkiye'nin Resmî gazete'sinde eski adlar yaygın değildir. Hele bilimsel araştırmalarda. Bilimsel araştırmalarda il ve ilçelerin "yeni adı - eski adı listesi" ni görebiliriz. Vikipedi bir ansiklopedidir. Dolayısıyla hayalleri gerçekleştirmek amacıyla kullanılmaz. Sadece gerçekleri aktarabiliriz. Takabeg ileti 10:32, 16 Ağustos 2009 (UTC)

  • Takabeg, burası siyaset meydanı değil, gerekli kaynaklar ekli, belki bilmiyorsun diye söylüyorum; Wikipedia'da kaynaklara göre hareket ediyoruz. Yani kaynakları kaldıramazsın. Ayrıca o dediğin "bir takım kesimler bilmem ne yapmaya çalışıyor" sözün tamamen senin uydurman, ayrıca da bu dediğin savunma değil, şikayeti yapanı karalama hareketi. Nasıl ki Türkçede Selanik (Yunancası: Thessaloniki) adı yaygınsa aynı şekilde Mestanlı (Bulgarcası: Momçilgrad) adı da yaygındır. Bu ad eski falan değil, herkes tarafından bilinen ve kullanılan bir ad. Bilmiyorsan karışma, kaynakları da çıkartma. Dediğin gibi burası hayalleri gerçekleştirme yeri değil, senin hayalin de sanırım Türkçesinin yerine yabancı bir dildekini getirmek. --Matrix0101 10:45, 16 Ağustos 2009 (UTC)
Vikipedi:Güvenilir kaynaklar okumanı tavsiye ediyorum. Kurallar doğrultusunda yapılan kaynak çıkartılmalar için şikayet sayfasını kullanmamalısın, artık. Doğru adresi burası değil, Tartışma sayfası. Takabeg ileti 10:55, 16 Ağustos 2009 (UTC)
Orasını sen okumalısın, ben zaten biliyorum. --Matrix0101 10:57, 16 Ağustos 2009 (UTC)
Matrix0101 çok hiddetlisin, emeğinin geri alınması sinirine dokunuyor, anlıyorum. 6 ay uzaklaştırma almış bir üye olarak tavsiyeme kulak ver, bir süre sakinleşmek için kendine zaman tanı, burada anahtar kelimenin objektif bakış açısı olduğunu bir düşün. --BIYIKLI 00:32, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

    1. İçerik tartışmalarının yeri tartışma sayfaları burası değil.
    2. Kullanıcılar politikalara dayanan bariz gerekçelerle, VP:Troll ve VP:V bağlamında olmayan şekilde, maddelere {{taraflı}}, {{kaynaksız}} gibi şablonları ekleyebilirler. Bunlar şikâyet edilmemeli, tartışma sayfasında tartışılmalı, uzlaşma aranmalıdır.
    3. Birincil parti kaynaklar, istisnâî durumlar haricinde (olası tek kaynak oldukları durumlarda, veya kendilerini nasıl tanımladıklarını belirten ifadeler için vs.), kullanılmazlar, kaldırılabilirler. Zaten ilgili ifade için uygun bir kaynak olduğundan kaynaksızlaştırma bile söz konusu değil - bu durumda şikâyet için hiçbir sebep yok. Vikipedi'de bir kaynağın "üçüncü parti, bağımsız ve tarafsız" olması temeldir.
    4. Ortada yukarıdaki sebeplerden anlaşılabileceği gibi hiçbir kural ihlâli yoktur. Lütfen gerek karşı tarafın gerekse yorum yapan üçüncü şahısların tavsilyerini dinleyerek içerik tartışmasını ilgili sayfada yapın; uzlaşma arayın. Daha fazla bilgi için: Vikipedi:Uzlaşma.
  • Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 05:57, 19 Ağustos 2009 (UTC)

(...)[kaynağı değiştir]

Dostumuz kendi çapında Türk olma kriterleri belirlemiş, (...) Mesele Türk ya da başka millet oluşu değildir. Mesele, yazılan özelliklerin aşağılayıcı, küçük düşürücü ve kesinlikle olumsuz kanaatler içermesidir. Elbette olumsuz kanaatlerini belirtebilir, elbette eleştirisini yapabilir ancak bir millete mensup olma standartlarını yazabilecek misyonu, hele hele hizmetli olarak yüklenemez. Rahatsız edici kısmı aynen aşağıya kopyalıyorum:

Türkiyede doğmuş, büyümüş ve yaşayan bir erkeği kaba hatları ile şöyle bir kaç özelliği ile tanımlamak gerekirse:1>Türkçe konuşur, ve çoğunlukla müslümandır,2>futbol oynamaktan ve konuşmaktan zevk alır,3>yemek yerken hele hele makarna yerken bile yanında mutlaka bolca ekmek yer,4>domuz eti yemez(müslüman ise), hatta alkol de almayabilir,5>tanımadığı kişilere selam vermez.6>özür dilemek en zor yaptığı hatta hiç yapmadığı bir iştir,7>Yunanistandan ve yunanlılardan hoşlanmaz,8>şort giymez, giyeni de sevmez,9>araba kullanırken korna çalmayı sanki korna onun normal bir uzvuymuş gibi rahatça ve hiç çekinmeden yapar,10>Ramazan ayında oruç tutar ve o aya mahsus olmak kaydıyla içki içmez,11>askerleri sever ve doğuştan asker olduğuna inanır,12>kitap okumaz hatta kitap okumanın zaman kaybı olduğunu düşünür,13>televizyondaki dizileri zlemekten hoşlanır,14>yemek yapmaz ve asla sofrayı kurup kaldırmaz,15>... ve daha bir sürü benzer genel özellik sıralanabilir. Şimdi bu kriterlerin yüzde kaçına uyan bir kişi türk milli kimliğine sahip olacak?[57].

Özel olarak soruyorum MANco. Dostum sen kimsin, kim oluyorsun da böyle bir hakkı kendinde bulabiliyorsun? Bu nasıl bir küstahlıktır? Sen kimsin, hangi güce dayanarak kendinde böyle bir yetkiyi bulabiliyorsun ki, Türk milleti hakkında bir analiz yapabiliyor, onların tavır ve duruşlarını yazabiliyorsun? Hiç köyde yaşadın mı, varoşlarda yaşadın mı, lüks semtlerde yaşadın mı, bunları harmanlayabildin mi?--85.101.193.31 23:13, 18 Ağustos 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Bu yazılanları Türkleri aşağılamak olarak algılayan bir kişinin yaptığı şikayeti dikkate almıyorum. Dolayısıyla kaderime razıyım. --Manco Capac 06:24, 19 Ağustos 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Türklerin özellikleri hakkında daha fazla bilgi için bakınız:

Tabi bu kitaplardaki bilgilerin ansiklopedinin maddelerine aktarılıp aktarılamayacağı tartışılmalıdır da Manco bildiğimiz şeyleri (önyargımız olabilir ama mizah böyle) yazdı ve yazının hakaret niteliğinde olmadığı da ortadadır.

Takabeg ileti 23:22, 18 Ağustos 2009 (UTC)

Ortadadır gibi kafa bulandırıcı ifadelerden kaçının, kendi fikrinizi realite olarak göstermeye çalışmayın. Onların mesleği yazar, Vikipedi'de yazar ya da hizmetli değil. Ona bakılırsa yazılmış binlerce taraflı eser var, burada da aynı tarzda, taraflı yazsanıza ya. Gerçi sizin yazdıklarınızı da okuyoruz ya neyse. Dışarda yazılanla burada yazılanı mukayese edemezsiniz. Dışarının kuralları farklıdır, buranın kuralları farklı. (...) --85.101.193.31 00:49, 19 Ağustos 2009 (UTC)
  • bu hergün karşımıza uydurulmuş yeni bir şikayetle gelen kullanıcı yukardaki ve manco'nun sayfasındaki tehdit ifadeleri yüzünden engellendi. manco'ya da söylediğim gibi mizah asla cezasız kalmaz! hizmetlilerin de herkes gibi ve herkes kadar tek tek kişileri ve sürekli biçimde hedef almadıkça ironiden, mizahtan yararlanma şansı elbette var. aşağılama olduğu, bunu bir kışkırtma aracı olarak kullanmakta ısrarcı olan TROLL'ün zihninin ürünüdür. --ki bl 08:28, 19 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yapılan her espriyi kendine yapılmış bir hakaret olarak algılayanlar için hayat zor olsa gerek. — Pınar [m] 09:06, 19 Ağustos 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Hem bu sayfada, hem hizmetli şikayet sayfasındaki kararları neye göre verdiğimiz, şu kişilerin neden sürekli şikayet edildiği, şu şikayetlerin neden hep olumsuz sonuçlandığı gibi meseleler bu günlerde yine gündemde. Matematiksel, kesin bir formül yok karar verirken kullanılan. Herkes sağduyulu ve adil davranmaya gayret ederek "Karar" başlıklarını dolduruyor. Kişisel saldırının, nezaketsizliğin, İNOV ihlalinin, uygunsuz KA'ların nerede başlayıp nerede bittiğinin sınırını böyle muğlak kavramlar çiziyor. Tam da bu nedenle, bazen o sınıra oldukça uzak sözler şikayet konusu edilebiliyor, bu örnekte olduğu gibi. Şakanın, esprinin, ironinin tarifini yapacak değiliz. Evet, Vikipedi ortamı yanlış anlaşılmaya fazlasıyla müsait. Çoğumuz haddinden fazla kuru ve sade bir dil kullanmayı tercih edebiliyor, bunları önlemek için. Ancak hiçbir kuralı ihlal etmeyen sözler şikayet ediliyorsa, durup şikayet edenin amacına bakmak gerek. Amacın kibele'nin belirttiği üzere kışkırtma olduğuna şüphe yok. Sözlerimi en başına bağlayarak bitireyim, Manco'nun amacının hakaret, aşağılama olmadığını görmek için özel bir formül yok. Ancak kanımca bu sözlerin şikayete konu olmasının yersiz olduğu açıktır. Bu sözler üzerine "küstahlık" denilmesi ise açıkça Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır politikasının ihlalidir. Politikalar konusundaki hassasiyetimizi en çok kendi değişikliklerimizle ve kullandığımız ifadelerle belli ederiz. --Yabancımsj 10:23, 19 Ağustos 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Hedda Geber. Dün girdiğimde bir kaç mesaj aldığım ve yoğun olduğum için Geber kelimesine dikkat etmedim. Pınar'ın yazıdğı mesaj ile kelimeyi fark ettim. Yazacak pek bir şey yok zaten, basbayağı terbiyesizlikten başka bir şey değil.--Hedda Gabler 10:20, 22 Ağustos 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcının Vikipedi de yalnızca tartışma oluşturduğunu düşünüyorum. Özgür ortamlarda kendilerini kanıtlamaya çalışıyorlar o kadar. Gereken yapışsın diyeceğim fakat kurallar yüzünden kişiler yanlış bir şey söylesede kurallara sığınıyorlar. Biliyorum bu şikayetle ilgili olmadı çok, ama bunlar yapılmalı diye düşünüyorum. ----GôkTR001 11:30, 22 Ağustos 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Önce yukarıdaki yoruma ilişkin not: "kurallar yüzünden kişiler yanlış bir şey söylesede kurallara sığınıyorlar" cümlesiyle ne kastetiğinizi anlayamadım. Ancak Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır politikası bize kişiler değil, konular üzerine yorum yapmamız gerektiğini söyler. Bu nedenle "Özgür ortamlarda kendilerini kanıtlamaya çalışıyorlar o kadar." yorumunu yapmak yerine, kullanıcının varsa diğer kural ihlallerini ortaya koymanız daha doğru ve çözüme yönelik olur.

Ozgurcan86'nın değişikliğinin İNOV kapsamında değerlendirilebilecek basit bir klavye sürçmesi olmadığı açıktır. Davranışı bu nedenle Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır ihlali olarak değerlendirildi ve kullanıcı 48 saatliğine engellendi. --Yabancımsj 11:37, 22 Ağustos 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Neden araştırmadan fact ekliyorsun ? Bu tarihî bir gerçektir. Birde neden özellikle Kürt-biyo maddelerinde bunu yapıyorsun? Takabeg ileti 11:02, 23 Ağustos 2009 (UTC)

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Yusuf_Ziya_(Ko%C3%A7zade)" adresinden alındı.

gereksiz ve geçersiz fact - bu kadar basit şeyler kendin araştır
  • Takabeg'in aşağıdaki savunmasında da bir suçlama ve VP:İNOV kuralı ihlali var. Yaptığım değişikliklerin iyi niyet taşımadığı suçlamasını yapıyor ve iyi niyetli olduğumu varsaymıyor.

--Bruno ileti 11:15, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Tehdit nerede ? Yorum nerede ? Ben sadece kullanıcının Yusuf Ziya, Abdülkadir Aksu, Kamran İnan, Özcan Deniz gibi Kürt veya Kürt kökenli olduğu bilinen kişilere {{fact}}lamasından merak ettim ve ediyorum. Bunun neresinde tehdit unsuru var ? Neresinde yorumsal unsur var ? Sadece ve sadece soru. Ayrıca neden Atatürk'ün ziyareti sırasında kısımına{{fact}}ladığını hâlâ anlamış değilim. Şikayet eden kullanıcı VP:İNOV'u unutmuştur, herhalde. Takabeg ileti 12:57, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Verilen örnekler incelendiğinde bariz bir kural ihlali olmamakla birlikte elektronik ortamda mimikler ile desteklenmeyen yorum ve yazıların kolayca yanlış anlaşılabileceği hatırlatıp, her iki tarafın da bundan sonra daha dikkatli davranacağını tahmin etmekteyim. Bir yorum da bulunurken kural ihlali yapmıyor olabiliriz ancak lütfen karşımızdakini de yoracak yorumlardan uzak duralım. Teşekkürler, --Manco Capac 06:19, 26 Ağustos 2009 (UTC)

  • İyi de ben şikayet edilen kullanıcı ile herhangi bir münakaşa veya münasebet içine girmedim ki. Neden her iki tarafın da ibaresini kullanıyorsunuz. Sadece maddelerde yaptığım değişikikler nedeniyle tehdit edildiğime ve hedef gösterildiğime inandığım için şikayet sayfasında duyurdum. Saygılar--Bruno ileti 20:40, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Yukarıda adını belittiğim kullanıcı burada görüleceği gibi 24 saat içinde VP:3GD kuralını ihlal etti. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.--Gökçє Yörük mesaj 12:36, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralı#Şahsi geri dönüş gereğince yaptığım kurallar dahilindedir.--Kadirmesaj sayfam 12:41, 23 Ağustos 2009 (UTC)

  • Kuralı olduğu gibi aktarıyorum. Bazen kullanıcı, bir hata yaptığını farkettiği veya fikrini değiştirdiği durumlarda, yaptığı değişiklikleri geri alabilir. Bu geri alma işlemi, 3GK ihlallerini belirleme amacıyla kullanılmaz. Bunun da ötesinde, şahsi geri-dönüşler kullanıcının 3GK kuralı ihlali nedeniyle engellenmesinin önüne de geçebilir (Lütfen aşağıdaki "3GK Kuralını İhlal Ettim! Ne Yapmalıyım?" bölümünü okuyunuz).
  • Burada kim fikrini değiştirdi? Veya kim hata yaptı? Lütfen demogoji yapmayınız.--Gökçє Yörük mesaj 12:44, 23 Ağustos 2009 (UTC)
  • Dolayısıyla kural çiğnenmiştir.--Gökçє Yörük mesaj 12:45, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Yorum[kaynağı değiştir]

Bu'na baktım. Trafik gerçekten yoğun. Fakat dikkatli incelendiğinde anlaşılıyor ki Gençolmanlı iki reveret ve iki düzeltme yapmıştır. Bence konu ile ilgili tartışmayı buraya taşmadan Tartışma:Kürtler sayfasında devam ederseniz iyi olacaktır. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 13:42, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Trafik yoğun ama Kadir 4 geri alma yaptı ard arda. Reveret veya düzenleme. Toplam 4 geri alma yaptı. Bu şikayetin Kürtler maddesi ile ilgisi yok. Konuyu değiştirmeyelim. 4 geri almadan dolayı gereğinin yapılması gerekiyor. Teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 13:46, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

"Üç geri dönüş" temel olarak "diğer Vikipedi kullanıcısı ya da kullanıcılarının faaliyetlerini kısmen veya tamamen geri alma işlemi" olarak tanımlanmıştır. Dolayısıyla herhangi bir sayfada üç geri dönüş kuralının ihlal edilmesi için, bir kullanıcının, diğer kullanıcıların değişikliklerini kısmen ya da tamamen 4 veya daha fazla defa geri alması gerekir. Gençosmanlı ilgili resim sayfasında bugün içinde dört değişiklik yapmıştır. Ancak bunların sadece ikisi ("14:18, 23 Ağustos 2009" ve "15:30, 23 Ağustos 2009"), diğer kullanıcıların değişikliklerini ortadan kaldırmaktadır. Diğer iki değişiklik ise, araya başka hiçbir kullanıcı girmeden, aynı resim dosyasının, bire bir aynı versiyonunun iki defa daha yüklenmesidir. Kullanıcının "15:30, 23 Ağustos 2009 (ikinci)" ve "15:31, 23 Ağustos 2009" yüklemeleri temelde geri dönüş değildir. Bu yüklemeler ile, ne başkasının ne de kendisinin yaptıklarını geri almıştır. Sadece aynı dosyayı üst üste iki defa daha yüklemiştir. Dolayısıyla VP:3GD kuralı ihlal edilmiş değildir.

Her iki kullanıcı, aralarında fikir ayrılığına sebep olan konuyu resmin tartışma sayfalarında VP:N, VP:D ve VP:TBA çarçavesinde tartışmalı, gerekiyorsa konu hakkında bilgili diğer vikipedistlerden fikir almalıdır. İyivikiler... [ho? ni!] 14:42, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Kullanıcı:Gökçe Yörük[kaynağı değiştir]

Yukarıda ismi verilen kullanıcı Tartışma:Kürtler sayfasında "ele verir talkını kendi yutar salkımı" ve burada sayfasında "kafanıza göre değişiklik yapmayın" gibi ifadeleri VP:N kuralına aykırıdır. Gereğinin yapılmasını istiyorum.--Kadirmesaj sayfam 12:48, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Halka verir talkını, kendi yutar salkımına bakınız. Verdiği öğüde kendi uymayan kimseler için kullanılan bir söz. diye tanımlanmaktadır. Kendiniz tartışmada sessiz sedasız niye değiştirdiniz dediniz. Kendiniz eski haline getirdiniz sormadan. Ayrıca VP:İNOV'a da bakmanızı öneririm. Diğer taraftan tam tartışma bitmeden değişiklik yapınca kafanıza göre değişiklik yapmayın dedim. Bunda bir kişisel saldırı yok. Böyle algılamamalıydınız. Evet kendim başta tartışmadan değişiklik yaptım ama her şeyi de sorarak mı yapmak lâzım? Türk olduğuna dair kaynaklar olduğu için kaldırdım. Tekrar altını çiziyorum Selahaddin Türktür, Kürt değildir demiyorum.--Gökçє Yörük mesaj 12:57, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Yorum[kaynağı değiştir]

Bu kafanıza göre tabiri sıkça görüyoruz, maalesef. Evet hoş bir söz değildir. Fakat bana kalırsa şikayet sayfasını kullanıp meseleyi büyütecek kadar değildir. Başkaların kendi iyi niyetinizi varsaymalarını isterseniz, diğerlerin de iyi niyetlerini varsaymak lazım. Tek taraflı olmuyor bu iş. Bence belli bir konu üzerindeki tartışmayı buraya taşımadan Tartışma:Kürtler sayfasında devam ederseniz iyi olacaktır. Tabi VP:N unutmadan. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:51, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Yukarıda benim açtığım şikayetin konusu VP:3GK ve siz sürekli konuyu Kürtler tartışmasına getirmek istiyorsunuz. VP:3GK'nin iyi niyeti nedir?--Gökçє Yörük mesaj 14:12, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

VP:N'ye ilişkin şikayetlerde bulunmadan önce ilgili sayfayı etraflıca incelemekte fayda var. Özellikle VP:N#Genel tavsiyeler başlığına dikkat edilirse, nekazetsizlik olduğunu düşündüğünüz bir durum karşısında temelde uzlaşının önerildiğini göreceksiniz. Gökçe Yörük'ün kullandığı atasözü olsa olsa iğneleyicidir. Diğer ifade ise en fazla "ufak örnekler" başlığına sokulabilir. Dolayısıyla bu durumda VP:N ihlali ve bunun sonucunda bir engelleme gerekliliği yoktur.

Yine de, her iki tarafa da nezaketsizlik konusunda uzlaşı (birisi için "Çirkin yorumlara karşılık vermeyiniz. Onları unutunuz. Yazanı da affediniz. Çatışmayı daha fazla sürdürmeyiniz.", diğeri için "Bazı kişiler nezaketsiz davranışlara maruz kaldıkları için karşı taraftan özür bekleyebilirler. Bu nedenle aradaki uzlaşmayı sağlamak için samimi bir şekilde özür dilemek gereklidir.") yoluna gitmelerini, Kürtler konusunu ise ilgili sayfalarda tartışmalarını öneriyorum.

Son olarak bu şikayet sayfası, birisine kızan ya da görüş ayrılığına düşen herkesin diğer kullanıcıyı şikayet edeceği bir yer değildir. Somut politika ihlalleri karşısında önce kullanıcın bilgilendirilmesi, kuralları öğrenmesinin ve uygulanmasının sağlanmaya çalışılması, mümkün olduğunuca ikna edilmesi gerekir. Bunların sonuç vermemesi halinde, şikayete son çare olarak başvurulmalıdır. İyivikiler... [ho? ni!] 14:34, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Kukla şüphelisi[kaynağı değiştir]

Hizmetlilerin ve konuyla ilgilenmek isteyen diğer arkadaşların Vikipedi:Kukla şüphelileri sayfasındaki dava hakkında görüş bildirmelerini rica ediyorum. Teşekkürler. — Pınar [m] 09:51, 24 Ağustos 2009 (UTC)

Takabeg 3GD ihlali[kaynağı değiştir]

  • 3GD ihlali : 26 agustos saat 01:55, 09:39 ve 09:50
Lütfen gerekeni yapin
--Ozgurcan86 07:53, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Tartışma:Hüseyin Vasıf Çınar'da yazdığım gibi Vasıf Çınar maddesinde Kürtlüğünden bahsedilmesi hatta başlangıç bölümünde bahsedilmesi önemlidir. Kürt kelimesini görünce kaldırmaya çalışan vandalizm faaliyetiyle mücadele ediyorum. 3 GD kuralına baktığımızda bu durumda kural ihlali sayılmadığını biliyoruz. Takabeg ileti 07:58, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Burada vandalizmi sen yapiyorsun, kökeni biyografi paragrafinda yaziyo zaten.
Kurallar herkes için e$ittir, 3GD ihlali yaptin bu kadar basit --Ozgurcan86 08:01, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • VP:3GD sayfasına göre, "3GK, bir kullanıcının 24 saat içerisinde bir Vikipedi maddesinin bütünü ya da bir kısmı üzerinde üçten fazla (dört veya üzeri) geri dönüş (revert) işlemi yapmaması gerektiğini ifade eden bir politikadır." Verilen bağlantıdan Takabeg'in 24 saat içinde maddeyi üç defa geri aldığı açıkça görülmektedir. Kural ihlali yoktur. Ancak her iki kullanıcının değişiklik savaşını sürdürmesi nedeniyle madde anlaşmazlık çözümleninceye dek tam korumaya alınacaktır. Herhangi bir maddenin tam korunmaya alınmasına yol açan kullanıcılar, korumanın istisnai bir uygulama olduğunu ve davranışları nedeniyle diğer kullanıcıların değişiklik yapmasına da engel olduklarını unutmamalıdır. Maddeler üzerindeki anlaşmazlıkların konuşulacağı yer bu sayfa değil, tartışma sayfalarıdır. Lütfen bunlara dikkat ediniz. --Yabancımsj 09:02, 26 Ağustos 2009 (UTC)
Hülya Avsar maddesinde 3 geri dönü$ yapmi$tim, beni engellediniz. Takabeg'in durumu ayni olmasina ragmen, onu engellemiyorsunuz, tarafsiz davraniyorsunuz !!!! --Ozgurcan86 09:15, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • 24 saat içinde 4 geri dönüş yapmıştınız. Sınır üçtür. Daha fazlası engel gerektirir. Evet, dediğiniz gibi tarafsız davranıyorum. --Yabancımsj 09:22, 26 Ağustos 2009 (UTC)
Saymasini biliyormusunuz ?? sadece 3 geri dönü$ yapmi$tim : saat 4:00, 4:27 ve 4:51.
1, 2, 3 --Ozgurcan86 09:26, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • 3GD nedeniyle engellendiğiniz tarih 4 Ağustos. Engele sebep değişiklikler ise aşağıda. Haydi sayalım:
  1. 21:14, 3 Ağustos 2009 Ozgurcan86 (Mesaj | Katkılar | Engelle) (7.710 bayt) (tekrarlama silindi)
  2. 07:29, 4 Ağustos 2009 Ozgurcan86 (Mesaj | Katkılar | Engelle) (7.710 bayt) (köken bilgisi biyografi paragrafinda yazili, lutfen bilgileri tekrarlamayiniz)
  3. 08:24, 4 Ağustos 2009 Ozgurcan86 (Mesaj | Katkılar | Engelle) (7.710 bayt) (vandalizm geri alindi)
  4. 08:33, 4 Ağustos 2009 Ozgurcan86 (Mesaj | Katkılar | Engelle) (7.710 bayt) (köken bilgisi biyografi paragrafinda yazili, lutfen bilgileri tekrarlamayiniz)
24 saat içinde 4 değişiklik. Bu, konuyla ilgili son notumdur. --Yabancımsj 09:34, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • 21:14, 3 Ağustos 2009 Ozgurcan86 (Mesaj | Katkılar | Engelle) (7.710 bayt) (tekrarlama silindi) bunun neresi geri dönü$ ?? --Ozgurcan86 09:38, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • Vikipedistler için silme diye bir olgu yok, ancak hizmetliler bunu yapabiliyorlar Ozgurcan86. Babası Kürt annesi Türk olduğu bilinen, kaynaklarla ispatlanan sanatçı için daha fazla ceza almana gerek yok diye düşünüyorum. --BIYIKLI 18:02, 26 Ağustos 2009 (UTC)
    • Ne alakasi var ? Takabeg 3GD ihlali yapti ve herkes gibi ceza almalidir, ama bakiyorum hizmetlilerin yapacagi yok gibi --Ozgurcan86 20:27, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Sadece değişiklik tarihçesi ve kullanıcıları katkı sayısını değerlendiriyorum: Her iki kullanıcı da, "00:12, 26 Ağustos 2009 -- 10:50, 26 Ağustos 2009" arasındaki yaklaşık 11 saatlik süre zarfında, diğer kullanıcıların değişikliklerini geri alma olarak yorumlanabilecek 3'er değişiklik yapmıştır. 3GD kuralında sınır üçtür. Hizmetliler, duruma ve kullanıcının niyetine göre, üçten az değişiklikte de engelleme verebilirler ancak 3'ten fazla değişiklik neredeyse her zaman engel gerektirir. Şikayet eden ve edilen kişilerin her ikisi de sınıra gelip durmuşlar. Madde korumaya alınmış, değişiklik savaşı şimdilik durmuş. Bu şikayetin daha fazla uzatılmasına, ya da herhangi bir tarafa engelleme verilmesine gerek olmadığını düşünüyorum.

Her iki kullanıcıya da çağrı: Diğerinin yapacağı ilk katkıdan başlayarak, lütfen bir süre geri alma işlemi yapmayınız. Konuya ilişkin fikirlerinizi tartışma sayfasına yazıp, başka kullanıcıların da konuya dahil olmasını bekleyiniz. Herhangi bir değişikliğin yanlı, hatalı, vs. olduğunu düşünseniz bile, bunu sebepleriyle açıklamakla yetininiz. İki kullanıcı arasında ısrarlı değişiklik savaşının Vikipedi'ye kazandıracağı hiçbir şey yok. Sakinleşip konudan uzaklaşmayı deneyiniz. Nasıl olsa, önünde sonunda doğru olan yapılır, yanlışlar kalıcı olmaz. İyivikiler... [ho? ni!] 21:07, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Ozgurcan86'nın bana yazdığı mesajta "çikacak delikmi ariyorsun" demiş. Bana karşı saldırıdan başka bir şey değildir. "Çıkacak delik" ile yaptığı benzetmeyi söylememe gerek yok sanırım. İnanın bu kullanıcı tüketti beni, yaptığı vandallıkları geri almaktan da yoruldum, üstüne saldırıya uğruyorum. Uyarı mı alır, engellenir mi, Malta'ya sürgüne mi gönderilir, bilmiyorum ama biri bir şey yapsın. Katkılarını inceleyin. Yazdığı mesajlara, üslûbuna bakın. Artık bir şeyler yapın lütfen. Ya da beni engelleyin.--Hedda Gabler 07:59, 27 Ağustos 2009 (UTC)

Kullanıcı kişisel saldırılar yasaktır ve nezaket politikaları gereğince ve daha önceki engellemeleri göz önüne alınarak 4 gün süre ile engellenmiştir. İyi çalışmalar. --Eldarion 08:14, 27 Ağustos 2009 (UTC)


bunlar Takabeg ileti 16:45, 2 Eylül 2009 (UTC)

Mer30. Yabancı sorunlu kısımları kaldırdı. Takabeg ileti 16:46, 2 Eylül 2009 (UTC)

Kukla şüphelisi[kaynağı değiştir]

Aradan 10 gün geçtiğine göre bu davayı bir karara bağlayabilir miyiz? Teşekkürler. — Pınar [m] 12:46, 8 Eylül 2009 (UTC)

Bu Takabeg ileti 08:51, 16 Eylül 2009 (UTC)

merak ettiğim şey şikayet ettiğimiz kullanıcı neye ve kime göre suçlu bulunup kim tarafından cezalandırılabiliyor,cezalandırma yetkisi kimdedir.ve bu yetkiye sahip ullanıcılar bu yetkiyi hak etmek için ne gibi çabalar veriyorlar,ne gibi katkılarda bulunuyorlar?--Kamuran otukenli 09:41, 16 Eylül 2009 (UTC)

Bu tür soruları VP:DM sayfasında yöneltin lütfen.--Vito Genovese 10:47, 22 Ekim 2009 (UTC)

78.171.110.47 engellensin[kaynağı değiştir]

78.171.110.47 IP nolu kullanıcı sürekli olarak Huzurevi maddesine saldırıyor. Bence hemen engellenmeli. Muhammedcimci 21:20, 25 Eylül 2009 (UTC)

Uyarılmış. Tekrar etmesi halinde engellenecek.--Vito Genovese 10:48, 22 Ekim 2009 (UTC)
  • Bir aydır katkısı yok. Devam ederse engellenecek.--Vito Genovese 10:49, 22 Ekim 2009 (UTC)
  • Kullanıcı adına uygunsuz diyemeyiz, yerleşim yeri zira. Ancak kullanıcı sayfası reklam linkten ibaretti. Sayfa silindi ve kullanıcı uyarıldı.--Vito Genovese 10:46, 22 Ekim 2009 (UTC)

78.169.139.156 adlı kullanıcı Bursaspor Kulübü sayfasında küfür etti. --Captain BradleyMesaj Sayfam 08:34, 27 Eylül 2009 (UTC)

88.247.69.5 Sürekli ingiltere sayfasında vandalizm yapıyor.--Captain BradleyMesaj Sayfam 16:48, 28 Eylül 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler.--Machiavelli' msj 16:57, 28 Eylül 2009 (UTC)


Şikayet konusu,

Benim O sizin hüsnü kuruntunuz, benim kimse ile sorunum yoktur..... yanıtıma karşılık veren üçüncü kişi,

Kullandığınız ifadeler ilgili resmi politikayı ihlal ediyor, size söylenen budur. Lütfen tekrarlamayınız ve içeriği geliştirmeye yönelik olmayan tartışmayı sürdürmeyiniz. Bu mesajınız da "katılımcı üzerine değil, içerik üzerine yorum yapınız" ilkesinin ihlali. Tekrarı halinde engelleneceksiniz. --yabancım 10:13, 2 Ekim 2009 (UTC) bu şekilde yanıt veren hizmetli bir kişinin yanıtına ne denir Lütfen siz kararverin.

Karar[kaynağı değiştir]

  • Burada yaptığınız bariz kişisel bir saldırıdır. Dolayısıyla hem birinci hem de ikinci muatabınız olan her iki hizmetli de sizi politikalar gereği doğru olarak uyarmışlar. En başta yapılan hatalara karşı daha anlayışlı olmak gerek. VP:İNOV u unutmayalım lütfen. Şikayete konu olan hizmetlinin bir kural ihlali bulunmamaktadır. Saygılarımla, --Manco Capac 15:55, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Kendisinin açmış olduğu maddelerin Hızlı silme kuralları gereği silinebileceği yolunda yaptığım uyarılar karşısında burada görüldüğü gibi rahatsız edici mesajlar göndermiştir.
  • VP:EP 2 kuralını ihlal etti.

--Saygı/Sevgilerimle. Bora Mesaj 16:11, 3 Ekim 2009 (UTC)

  • Kullanıcıya son uyarı verildi; ihlali halinde engellenecek. --.dsm. 16:24, 3 Ekim 2009 (UTC)

78.169.4.157[kaynağı değiştir]

78.169.4.157 lütfen katkılarına bakın. Küfür yazmış.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 11:44, 4 Ekim 2009 (UTC)

  • Engellendi teşekkürler. --.dsm. 11:47, 4 Ekim 2009 (UTC)

Gastrit sayfasında bolca bize küfür ediyor. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 16:53, 6 Ekim 2009 (UTC)

  • Zaten gitmiş ama engellendi, teşekkürler. --.dsm. 17:53, 6 Ekim 2009 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Madeniyet_-_Online_Sava%C5%9F_ve_Strateji_Oyunu&action=history

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Kişiye hakaret içermektedir.

Karar[kaynağı değiştir]

  • Madde silinmiş, kullanıcı uzaklaşmış. --.dsm. 17:55, 11 Ekim 2009 (UTC)

Uygunsuz K.A.[kaynağı değiştir]

Uygunsuz KA. --FinlandiyalımEsAj 14:49, 11 Ekim 2009 (UTC)

  • Nesi uygunsuz bu kullanıcı adının acaba? Eğer kullanıcı adının içinde bir dizi adı geçtiği içinse, aynı zamanda "dedikoducu kız" anlamına geldiğini belirtmem gerekecek... --.dsm. 17:54, 11 Ekim 2009 (UTC)
  • İçinde bir TV dizisinin adı var. Reklam içerikli olabileceğinden şikayet ettim.--FinlandiyalımEsAj 19:09, 11 Ekim 2009 (UTC)
  • Katkılarından böyle bir amacı olmadığı düşüncesine vardım. O yüzden engellenmesi gerektiğini düşünmüyorum. Böyşle durumlarda siz de önce kullanıcının katkılarına bakmalısınız. --.dsm. 19:29, 11 Ekim 2009 (UTC)

Uygunsuz K.A.[kaynağı değiştir]

...: Reklam içerikli kullanıcı adı--FinlandiyalımEsAj 12:19, 13 Ekim 2009 (UTC)

  • Size daha önce de söylediğim gibi, kullanıcı adı değerlendirmesinde önce katkılara bakılır. Burada kullanıcı adının nesi reklam içerikli? Belki kişinin adı-soyadı o... Ancak A.Ş. diye ya da .com diye kullanıcı adı olursa, reklam amaçlı vb. gerekçesiyle doğrudan engellenebilir. Vikipedi kullanıcıların, uygunsuz kullanıcı adı takıntısından çok, vandallığın önlenmesine önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. --.dsm. 12:27, 13 Ekim 2009 (UTC)
  • İlk kullanıcı adı olan Haberdem'i engellemiştim. Bu kez kendi adıyla kaydolmuş olmalı. Çünkü bu, sitenin genel yayın yönetmeninin adı. Uygunsuz KA'ları belirlerken internet araması sonuçlarını dikkatle incelemek gerek. Teşekkürler. --yabancım 12:32, 13 Ekim 2009 (UTC)

Neden:

  1. Madde tartışma sayfalarında doğrudan kullanıcıya sataşma yapıyor. Maddeyi değil kullanıcıyı hedef alan tartışmalar başlatıyor.
  2. Maddelerin tartışma sayfasında kişisel saldırı ve sataşma içeren kısımlar çıkarıldığında değişikliği geri alıyor.
  3. Sayfasına bırakılan uzlaşma mesajlarını siliyor; kullanıcıyı hedef alan sataşma ve saldırılarını maddelerin tartışma sayfalarında devam ettiriyor.
  4. Maddelerin tartışma sayfalarında hedef aldığı kullanıcının katkı yaptığı maddeleri belirtiyor ve taraflı olmakla suçluyor.

Sayfasına bırakılan uzlaşma mesajını silmesi bu tarzda hareket etmeyi sürdüreceğini gösteriyor.

Madde konuları ile ilgili seviyeli tartışmalar ile en güzel sayfayı yapmaya çalışmak ve uzlaşmak yerine, yukarıda verdiğim örneklerdeki gibi sataşma, kışkırtma ve geri almalarla zaman harcamayı siz de saçma bir eylem olarak görüyorsunuz değil mi?
Burada hoşça vakit geçirmek ve bilgi edinmek yerine lüzumsuz yere kullanıcılarla atışmanın kimseye zevk vermeyeceği fikrime katılmaz mısın?

Örnekler:

  1. Abdullah Öcalan maddesinin tartışma sayfasındaki mesajı
  2. Fethullah Gülen maddesinin tartışma sayfasındaki mesajı
  3. Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kürdistan Krallığı SAM tartışma sayfasındaki mesajı
  4. Uzlaşma maksadıyla sayfasına bıraktığım mesajı sildi:
  5. Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kürdistan Krallığı SAM maddesi oylamasındaki kullanıcıyı hedef alan yorumu

--Bruno ileti 04:07, 17 Ekim 2009 (UTC)

  • Şikayet eden kullanıcı maalesef defalarca VP:TBA kuralını okumasını tavsiye etmiştim ve etmeye devam ediyorum. Fakat objektif olarak seçilmemiş alıntıları kutu şeklinde yapıştırıldı ve gereksiz vugrulama yapıldı. Böylece maddelerde ciddi taraflılaştırma yaratıldı ve yaratılmaktadır. Şikayet eden kullanıcı diğer kullanıcılardan da aynı konuda ikaz aldı. Tekrar VP:TBA kuralını okumanı tavsiye ederim. Tarafsız ve evrensel antiklopediyi yaratmak için VP:TBA çok önemlidir. Takabeg ileti 10:56, 22 Ekim 2009 (UTC)

85.102.196.52[kaynağı değiştir]

Vikipediye verdiği tüm katkılar ya hatalı üsluplu, ya tarafsızlık ilkesini bozan cinsten ya da vandallizim sınıfına giriyor. IP Engellensin.--JusTwin 21:57, 17 Ekim 2009 (UTC)

Dinamik bir IP ve üzerinden süre geçmiş. Engel bu durumda etki etmeyecektir.--Vito Genovese 10:44, 22 Ekim 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--Takabeg eklediğim kaynakları kaldırıyor! [58] Mesela NTV ile MTA linklerini kaldırmış. --Matrix0101 00:08, 22 Ekim 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Kullanıcı mesaj:Matrix0101#VP:TBA v.s'e not bıraktım. Vandalizm olarak algılanacak eylemlere başvurup onu önlemeye çalışanları şikayet etmek doğru değildir. Tartışma:Stara Zagora ili sayfasını kullanmanı tavsiye ederim. Takabeg ileti 00:47, 22 Ekim 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet eden ve edilen haricinde kalan Vikipedistler görüş bu başlık altında görüş belirtebilir.

Karar[kaynağı değiştir]

  • Konuyla ilgili olarak tartışmaya taraf olan tüm kullanıcılara mesaj attım ve izlenecek prosedür konusunda bilgilendirdim. Tartışma yoluna başvurmadan değişiklik yapmaya devam eden kullanıcı olursa (itiraz eden bir kullanıcıya rağmen ısrarlı değişiklik nedeniyle) gerekli işlemi yapacağım.--Vito Genovese 10:42, 22 Ekim 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Yönetici dostunuzun zorla ve kurallara aykırı olarak mesaj sayfasındaki eleştiryi silmesi Wiki kurallarına kökten aykırıdır.İkaz edilmesini ve tecziyesini talep ederim.

Yönetici VİTO nun mesaj sayfasını kurallara rağmen zorla silmesi, Yönetici PINARI'nda hakem heyeti talebini SİLMESİ

MESAJLAŞMA

Silme makinası olmayınız... Aşağıdaki maddeye SAM etiketi koy, SİL etiketi koy. Ama silme!

Gümüşhacıköy bedesteni

Gümüşhacıköy'ün eski ticaret merkezi olup, uluslararası ipek yolunun önemli meknalarından birisidir. Ünlü tarihçi Halil İnalcık : “Kural olarak bedestenli şehir uluslararası bir ticaret merkezidir.” demektedir. Nitekim Osmanlı’nın bedestenli şehirlerinden olan Gümüşhacıköy yüzyıllar boyu Hindistan İran ve Avrupa’dan gelen binlerce tüccarın tanışma konaklama ve alışveriş yaptığı yer olmuştur. Bedesten fethin hemen akabinde Anadolu-Rumeli ticaret yolu üzerinde bulunan şehir için emniyetli ve büyük hacimli bir ticarî aktivitenin sağlanması gâyesiyle kurulmuştur.

Girişinde bir tarihi saat kulasi vardır.

İç linkler

92.45.245.239 06:11, 25 Ekim 2009 (UTC)


Merhaba,

VP:KD kriterlerini karşılamadığı çok açık olursa, silmek durumunda kalırım. Görev bunu dikte ediyor.

Sayısız siteye kopyalanmış tek bir tanıtım yazısını saymazsak, Google bile 5-6 sonuç veriyor ilgili yer için. Bölgenin tanıtım sitesi ve mimari yapı listelerini çıkardık mı ise hiç kalmıyorum.

Kişiler üzerine yorum yapmaktan kaçınalım, içeriğe odaklanalım lütfen. Aksi, VP:KSY politikamızın ihlalidir.

Kolay gelsin

Vito Genovese 05:57, 25 Ekim 2009 (UTC)


İngilizce wikipedia 5 cümlede olsa kalıyor. Şimdi inigilizcesine yazacağım, bak nasıl kalacak ve gelişecek... Kurallara uymak istemeniz sevindirici, ama ana kural kullanıcı mesajlarını silmemektir. İngilizce wikipediada bir userın size yazdığı mesajı düzenleme diye silinde bakın bütün hassas kullanıcılar ananızı nasıl ağlatıyorlar? uyarı mesajlarına boğarlar sizi?, deneyin görürsünüz. En önemlisi ve garibi kuralı yaşatması gereken kuralı siz öldürüyorsunuz...selamlar. --92.45.245.239 06:11, 25 Ekim 2009 (UTC)


Tekrar merhaba,

Vikipedi normlarını iyi biliyorum, hatırlatma için teşekkür ederim. Lakin mesaj sayfamı maddeler için olan kategorilerin içine yerleştirdiğiniz için bu düzenlemeyi ben yapmasam başkası yapacak zaten.

Kaldı ki; bir yorum/mesaj ile kopyalanmış bir madde içeriği arasında da oldukça büyük bir fark var.

Ayrıca Vikipedi sürümleri arasında kural olarak büyük farklar olabileceğini ve topluluklar arasında kural ayrılıkları olabileceğini de hatırlatmak isterim. Bu nedenden doğan yanılgılar oldukça yaygın zira.

VP:KD kriterlerini okursanız sanırım siz de bana hak vereceksiniz.

Vito Genovese 06:18, 25 Ekim 2009 (UTC)

Vikipedi:Hakemlik talepleri'ne hakemlik isteği eklendi ve (...) başka bir yönetici Mskyrider çevirilmekte olan madde denen maddeyi kökten sildi.[59] Klasik temiz geçmiş bırakma hareketi.

Lütfen yöneticilere Wikipedia kurallarını öğretme kursu mu açarsınız . İkaz mı edersiniz? Silme konusunu yeniden anlatır mısınız?--92.45.245.239 06:49, 25 Ekim 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Vikipedi:Hakemlik talepleri sayfası Mayıs 2007'den beri çevrilmekte olarak gözüküyordu. Yalnızca girişi çevrilen ve sonra bırakılan sayfa VP:HS kurallarına uygun olarak silindi. Ayrıca kullanıcıya mesaj sayfasında orayı değil burayı kullanması için mesaj da bırakılmış. --Mskyrider ileti 08:32, 25 Ekim 2009 (UTC)
  • Şikayetin benimle ilgili kısmına neden olan değişiklik şudur. İddia edilen şekilde eleştiri silinmemiş, sadece mesaj sayfama kopyalanan madde içeriği çıkartılmış, kullanıcının yorumlarının tamamı korunmuştur. Madde içeriğinin eklenmesinin uygunsuzluğu yukarıdaki mesajlarımda açıklanmış zaten. Açık bir VP:İNOV ihlali görüyorum ben burada.--Vito Genovese 09:35, 25 Ekim 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • madde içeriğini eklerken yaptığınız yanlıştan ötürü bir temizleme işlemi yapılmış, yani söylediğiniz gibi zorla ve kurallara aykırı olarak mesaj sayfasındaki eleştiriyi silmesi söz konusu değil vito'nun. hakemlik sayfasının silinme nedenini de mskyrider açıklamış. bunlar hiçbir vikipedi kuralını ihlal etmeyen rutin uygulamalar. ama siz, kişisel yorumlar yaparak, iyiniyet gözetmeyerek önemli vikipedi kurallarını ihlal ediyorsunuz. kuralları kendinize göre eğip bükmeden anlamanız, ansiklopedik katkılarda bulunmanız dileğiyle. bütün bu şikayetlere neden olan bedesten maddesini kayda değerlik kaynaklarıyla güçlendirirseniz yeniden açabilirsiniz. bu arada son olarak, hakemlik, hizmetlilerin şikayet edilmesi için değildir, madem ilgileniyorsunuz onu da söylemekte yarar var. şikayet makinesi de olmayalım--ki bl 15:23, 25 Ekim 2009 (UTC)


Tam bir sinsi vandal Güzelonlu adını kullanarak aslında değil herkese hakaret ediyor.Lütfen engelleyin--***Osmanlı98***İyi vikilemeler***| 11:23, 31 Ekim 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler.--Vito Genovese 12:09, 31 Ekim 2009 (UTC)


Bu kullanıcı şurada da görüldüğü gibi kullanıcı mesaj sayfamı boşaltmış, küfretmiştir. Lütfen engelleyin. Bu imzasız yazı Kriptocu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Engellendi. İyivikiler... [ho? ni!] 12:18, 1 Kasım 2009 (UTC)

Şikayet sebebi[kaynağı değiştir]

(a)Sahip çıkma (b) aynı konuda birden fazla dosya yaratma (c) beraber çalışmamak

Kullanıcı:Türk Süvarisi birinci dünya savaşınıdaki makaleleri toplayan üç tane şablona sahip çıkmakta bunların geliştirilmesi veya daha düzenli hale getirilmesi çalışmasını engellemektedir. Bunlar "Şablon:I. Dünya Savaşı" "Şablon:I. Dünya Savaşı (Osmanlı)" ve "Şablon:I. Dünya Savaşında Osmanlı Cepheleri." Kendisine bir çok kere "el ele verip çalışalım" dedim ama kendisi bana "niye anlamıyorsunuz," veya beni suçlayarak "vikipediye zarar veriyorsunuz" diye söylemektedir. Turkçe wikide bu konu diğer wikiler gibi yüzlerce dosyada anlatılmamaktadır. Üç tane şablon birçok sayfada sayfa içeriğinden fazla yer kaplamaktadır. Aynı konuda birden fazla şablon yaratarak şablon kirliliğine yol açılmakta. I. Dünya savaşı şablonunun içeriğini kendi istediği konuların dışında eklemelere engel olarak bu "dosyaya sahip çıkmaya". Ayrıca aynı konuda değişik şablonlar yaratarak konunun bütünlüğünü bozmakta ve bir görüşü yaratan dosyaları (sadece osmanlı gibi) toplanmaktadır.

Ben bu kullanıcının dosyalara "sahip olmaktan" vaz geçip "beraber çalışarak" çok daha içeriği düzenli bir şablonda bana yardım etmesi veya en azından engel olmamasını istiyorum. --Kazil Kucuk 19:49, 6 Kasım 2009 (UTC)

  • Bahsi geçen dosyalara, şablonlara ve tartışma sayfalarına iç bağlantı verirseniz diğer vikipedistler tartışmayı kolayca izleyebilir ve değerlendirmede bulunabilirler. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 20:42, 6 Kasım 2009 (UTC)
Cevap: İlk defa baktığımda Şablon:I. Dünya Savaşı sürümünde bulunan bağlar zaman içinde ya silinmiş veya hiç yaratılmamış. Ayrıca ilgili olayların hangisi birinci dünya savaşı öncesi, beraberinde, veya sonrasında olduğu belirtilmemiş. Bu şablonun yenilenmesi gerekliliği vardı. Fakat bu arada aynı konuyu işleyen bir başka şablonon farkına vardım. Bu şablon temelde aynı konuları içermekte. Bu iki şablonun arasında fark bir elden fazla değil. Hemen hemen aynı halde olmakda. Bu iki şablonu birleştirip içeriğini güncellerken sonunda bu bir şavaş şablonu olduğundan aynı konuda başka bir şablona rastladım. [60] bütün bunlar aynı konuyu işlemekde. Bu sırada yaptığım değişiklikler neden verilmeden yeri alınmış [61]. Bunde bu kullanicinin benle konuşmasını ve neden değiştirdiğini sordum [62] cevabı "lütfen sizin için kötü olur" tehdidi umursamayip olgun bir cevap verdim ona eksik olan savaşları ekleyelim benim böyle amacım yok dedim. Cevabı ise Osmanlı Devleti şablonu bunu karşılıyor. Ben dünya savaşının almanı osmanlısı türkü diye ayırmak taraflılık yaratacak derken beni wiki kurallarina uymamakla suçladı. Ve İşte buradayız. Umarım yardımcı olmuşdur. --Kazil Kucuk 21:31, 6 Kasım 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet edilen kişi hakkını bu kısımda savunabilir.

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet eden ve edilen haricinde kalan Vikipedistler görüş bu başlık altında görüş belirtebilir.

Karar[kaynağı değiştir]

Türk Süvarisi farklı bir sebepten 48 saatlik engellendi az önce. Lakin bu tartışmada kullandığı bir ifadeden dolayı VP:KSY politikası ile ilgili bir mesaj attım kendisine. Türk Süvarisi döndüğünde tartışmayı kurallar dahilinde sürdürüp bir fikir birliğine varmanız dileğiyle.--Vito Genovese 22:56, 7 Kasım 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Kafasına estiği her maddenin düzenlenmesine inatla karşı çıkıyor. Bu da yetmiyormuş gibi Dosya:Trtmuzik.jpg, Dosya:TayTv Logo.gif'deki gibi resim politikalarına uymuyor. Ayrıca Kullanıcı adı'nın da gözden geçirilmesi gerektiğini düşünmekteyim. OnurTkatkılar 18:11, 9 Kasım 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Şiddetle inat konusunda benimde tereddütlerim var. Çünkü kullanıcının katkı ve değişiklik geçmişine bakıldığında ısrarla doğruluk ya da yanlışlık, uygun-uygunsuz ve Vikipedi politikaları ile ilkelerini gözetmeksizin bazı değişiklikleri var. Ancak katkılarına bakıldığında ise göz ardı edilemeyecek önemli katkıları var. Silinmesi taraftarı değilim ama eğer uygun olmayan bu tutumlarından vazgeçmezse geçici olarak engellenmeli. - Nebe?viye mesaj 18:24, 9 Kasım 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Direkt bir ihlal gösterilmediğini görüyorum sevgili Onur. Telif konusu hariç, lakin o da genel bir problem, çoğu kullanıcının öğrenmek için zamana ihtiyaç duyduğu bir boyut, o açıdan bir ısrar söz konusu olmadan ısrarlı telif ihlali engeli vermek sağlıklı olmayacaktır.

Diğer yandan da bu şikayeti yapmadan önce kullanıcıyla bu konuyu görüşme yoluna gitmediğini görüyorum (ben görememişsem düzeltsin tabii bu yazdığımı gören biri, yanılmış da olabilirim). Anlaşmazlıkların çözümü sürecini izledikten sonra bu tür bir yolu denemek her zaman tercih edilmesi gereken yol olmalı.

Başta da dediğim gibi, direkt bir ihlal görmüyorum ve VP:İNOV önerisinde bulunmak istiyorum. İletişimsiz bir kullanıcı değil söz konusu olan, uyum sürecinde olduğunu düşünerek konuşarak problemi çözmeyi birincil öncelik haline getirmeliyiz.

Onun dışında ısrarlı bir ihlali söz konusu olduysa gerekli bağlantıları buraya eklemeni rica ediyorum. Yeni bir bulgu ışığında tekrar değerlendirme yapılabilir elbette.

Kullanıcı adının uygunluğu konusuna değineyim son olarak da. Uygunsuz olduğu görüşünde değilim, Takabeg'den pek farklı değil temel olarak.

Sevgiler

Vito Genovese 18:56, 9 Kasım 2009 (UTC)

Lazqopat isimli kullanıcı şu sayfada küfürlü değişiklik yapmıştır, gereken yapılmasını rica ederim. 78.169.255.85 19:24, 9 Kasım 2009 (UTC)

Engellenmiş anında. Teşekkürler.--Vito Genovese 19:25, 9 Kasım 2009 (UTC)

Kullanıcı:Myaymaz[kaynağı değiştir]

[63] Kullanıcı, saldırı da bulunmuş vs.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 18:24, 10 Kasım 2009 (UTC)

  • Kullanıcının bahsettiği sorunla ilgilenildi. Yeni kullanıcılar böyle değişiklikler yapabiliyor. Uygun bir mesaj yazarak uyarmak iyi olacaktır. --.dsm. 18:38, 10 Kasım 2009 (UTC)

Site Reklamı[kaynağı değiştir]

Genç Parti maddesine sürekli olarak tr.gg li bir siteye ait linkler ekleniyor, Daha da kötüsü sayfadaki bilgiler için binbir emek verilerek konan referanslar silinerek yerine yine bu tr.gg'li siteye bağlantılar konuyor. Kaynaklar, Partinin resmi web sitesi gibi diğer tüm bağlantılar da yine silinerek bu site konuyor. Düzeltme yapıldıkça tekrar silip bu sitenin reklamlarını koyuyor.

Madde geçmişine bakıldığında bunu sürekli olarak yaptığını ve sözkonusu kullanıcının Wikipedia'da sadece Genç Parti ve Cem Uzan maddelerinde katkıda bulduğunu görebiliyoruz.

Vikipedi:Vandalizm sayfasındaki "Reklam" ve "Bağlantı vandalizmi" konularına göre tedbir alınmasını gerektiren bir durum olduğunu düşünüyorum. Senoleker 12:05, 13 Kasım 2009 (UTC)

İllegal Site[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Betsson adresinde Türkiye Devleti tarafından erişime engellenmiş bir sitenin sürekli reklamı yapılmakta. İlgililerin hassasiyetini bekliyoruz. Yasalarımıza göre bahis sitelerine bağlantı vermek suç teşkil eder. Wikipedia adresinin erişimine dahi engel konulabilir. Lütfen gerekli önlemi alın.

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Yine Genç Parti başlığı altında

  • Maddenin geçmişinden rahatlıkla görüleceği üzere tarafsız ve kaynaklandırılmış (kaynak yüksek seçim kuruludur) cümleyi ısrarla çıkartıp yerine parti söylemini andırır, objektif olması mümkün olmayan cümleler koymaktadır.
  • Maddenin tartışma sayfasında gerekli bilgi verilip düzeltildiğinde ise tartışma sayfasında başkasına ait mesajları da silerek aynı davranışını tekrarlamaktadır.
  • Kişisel mesaj sayfasına kendimce uygun bir dille yazmaya çalıştığım mesajdan sonra aynı madde üzerinde üst üste değişiklik yapmıştır.

Gereğinin yapılması talebidir. Senoleker 18:06, 13 Kasım 2009 (UTC)

Şablon Hataları[kaynağı değiştir]

bazı maddelerde şablon hatası yaşıyorum! (Seninbey 16:59, 16 Kasım 2009 (UTC))

85.110.35.194[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:85.110.35.194 Katkılarından anlarsanız. Acil engel gerekebilir. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 18:01, 17 Kasım 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --yabancım 18:53, 17 Kasım 2009 (UTC)

212.174.226.206[kaynağı değiştir]

Geri alınmalara rağmen taraflı değişiklerini sürekli tekrar yazıyor. OnurTkatkılar 19:35, 17 Kasım 2009 (UTC)

  • Şu anda gitmiş. Gerekli uyarılar yapılmış. Geri gelirse tekrar, bu sayfaya iletirseniz gereken yapılır. Teşekkürler... --.dsm. 23:27, 17 Kasım 2009 (UTC)

Kullanıcı artık çığrından çıkmış. Nezaketi sınırlarını aşıyor ve hakaret ediyor. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 17:36, 18 Kasım 2009 (UTC)

Şikâyet edilen kullanıcı: 85.101.56.140 (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

Ülkelerin milli gelirlerini değiştiriyor. ----GôkTR001 13:32, 24 Kasım 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Reklam içeriklidir.[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Radikalbilgisayar

Reklam içerikli kullanıcı adı almıştır.

--Kriptocu 10:19, 26 Kasım 2009 (UTC)

Kullanıcı engellendi. Teşekkürler.--Gökhan 10:23, 26 Kasım 2009 (UTC)


İllegal Site[kaynağı değiştir]

Kullanıcı: -

http://tr.wikipedia.org/wiki/Betsson adresinde Türkiye Devleti tarafından erişime engellenmiş bir sitenin sürekli reklamı yapılmakta. İlgililerin hassasiyetini bekliyoruz. Yasalarımıza göre bahis sitelerine bağlantı vermek suç teşkil eder. Wikipedia adresinin erişimine dahi engel konulabilir. Lütfen gerekli önlemi alın. Bu imzasız yazı 85.101.91.16 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Karar[kaynağı değiştir]

  • Bahsi geçen madde reklam değil, bilgi veren bir maddedir. Verilen bağlantı Türkiye dışında Vikipedi'yi okuyan kullanıcıların bilgilenmesi amaçlıdır ve Vikipedi'nin diğer dillerdeki sürümlerinde de verilmektedir. Vikipedi kuralları bakımından burada bir şikayet konusu yoktur. --İnfoCan 17:49, 17 Aralık 2009 (UTC)

Wikipedia üzerindeki Emre Aydın adına açılmış olan http://tr.wikipedia.org/wiki/Emre_Ayd%C4%B1n adresinde bulunan link bilgileri kasıtlı olarak tahribata uğratılmıştır. 22.000'nin üzerinde emre aydın fan üyesi olan forumumuzun ( http://www.xn--emreaydn-zkb.com.tr/ )linkleri ilgili kullanıcı tarafından nedensiz bir şekilde silinmiştir. Wikipedia özgür bilgi paylaşımının dünyadaki en büyük temsilcilerinden biriyken tek bir kullanıcının bu özgürlüğü konu başlığını kendisine mal ederek yönetmeye hakkının olmadığını düşünmekteyim.

İlgili üyenin site adresimizi konu içerisinden neden sildiğini ve gerçek vandalizmi kendisi yaptığı halde "Vandalizm olmayan bir hayata dönüş" ibaresini hangi hakka dayanarak kullanabildiğini de hayretler içinde merak etmekteyim.

Üyenin konu içerisindeki ilgili aktivitesi aşağıdadır.

(fark) (son) 12:21, 30 Kasım 2009 Captain Bradley (Mesaj | Katkılar) (8.199 bayt) (Vandalizm olmayan bir hayata dönüş! 85.96.154.190 tarafından yapılan 2009-11-30 12:16:07 tarihli değişiklik, VP:GP kullanılarak geri getirildi.) (Geri al)

Üyenin uyarılmasını, tutumunda ısrarcı olması durumunda gerekli cezayı almasını yöneticilerimizden talep ediyorum.--Kurtgozlu 22:36, 30 Kasım 2009 (UTC)

Linkinizin silinme sebebini bu sayfada rahatlıkla görebilirsiniz. Vikipedi fan sitenizin tanıtımını yapabileceğiniz bir organizasyon değil bir ansiklopedidir. Size tavsiyem sitenizin tanıtımını yapmak için başka platformlar aramanızdır. İyi çalışmalar.--Eldarion 22:57, 30 Kasım 2009 (UTC)
  • Sürekli sorun yaşanmasındansa hepsinin fan adı altında bu şekilde yayınlanması daha uygun gibidir. Sonuçta binlerce üye ve bilgi,resim ve konser kayıtları ile ilgili bilgiler yayınlanmakta. Ve dış bağlantılarda;
  1. Bağlantı çalışır halde mi?
  2. Bağlantı uygun ve işe yarar mı?
  3. Bağlantı düzgün girilmiş mi?
  4. Bağlantı kalıcı mı? Hepsine uygundur.

Düzelttim ancak şuan yine o bağlantılar verildi. Site dışındaki hesapların verilmeside mantıksız değil mi sayın yöneticimiz? Dış bağlantılarda facebook gibi hesapların olması daha yanlış bir davranış olabilir. Fan cluplarının eklenmesinde bir sakınca yok ve tartışma sonlanır gibi. Ancak bana dediğiniz bağlantılar benim değil kişilerin bizleri silip sürekli eklediği bağlantılardır.

  • Soru Bu şikayet mi yoksa öneri mi ? Takabeg ileti 10:59, 2 Aralık 2009 (UTC)

* Soru Tam anlamadım. Bunu yukarıdaki kullanıcıya mı (beni şikayet eden vikipedist) söylemek istedin, beni şikayet mi ettin ? Yeni başlık olunca iş değişiyor.--Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 19:21, 2 Aralık 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Vikipedi'nin Dış bağlantılar ile ilgili politikaları gereği Fan sitelerine bağlantı vermiyoruz. Yalnızca ilgili sanatçının resmi sitesine bağlantı veriyoruz. --İnfoCan 17:56, 17 Aralık 2009 (UTC)

Bu sinsi vandal hep resimleri değiştiriyor.Daha önce de engellenmiş --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 10:56, 2 Aralık 2009 (UTC)

85.102.188.152[kaynağı değiştir]

85.102.188.152 IP numarası katkıları nedeniyle denetlemeye tabi tutulmuş ve süresiz engellenen Stokholm ile bağlantısı olduğu görülmüştür. Yapılan diğer incelemede ortaya çıkan sonuç ise kuklanın JamesJackson kullanıcı adıyla katkıda bulunduğu gerçeğidir. Katkılarındaki inanılmaz derecedeki benzerlikler iki kullanıcının tamamen aynı kişi olduğunun kanıtıdır. Bu bulgular ışığında iki kullanıcının kukla olduğunu ortaya çıkmakta ve Kukla politikasına göre engellenmeleri gerekmektedir. --e.c. 11:39, 5 Aralık 2009 (UTC)

JamesJackson engellendi ve kukla etiketleri düzeltildi.--Vito Genovese 11:53, 5 Aralık 2009 (UTC)

88.247.98.70[kaynağı değiştir]

Özel:Katkılar/88.247.98.70 Ip nolu kullanıcı bilgisayarla ilgili maddelere hep aynı web adresini dış bağlantı olarak ekliyor. vandalizm, Reklam amaçlı dış bağlantılar koyma. Kişisel reklam yapma. --Szoszv 11:46, 14 Aralık 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M.M.ileti 11:58, 14 Aralık 2009 (UTC)

Hou Zhao (16 Krallık)'da yaptigi hatayi hazmedemeyip Geri alma savasi baslatmistir. Mesaj sayfamda sayfa bosaltmak iftirasinda bulunmustur.--CenkX 14:08, 14 Aralık 2009 (UTC)

Tam tersine CenkX'i şikayet ediyorum. burda gördüğümüz gibi eklenen kaynakları haklı gerekçe olmadan kaldırmaya devam ediyor. Takabeg ileti 14:11, 14 Aralık 2009 (UTC)
Takabeg 3GA kuralini ihlal etmistir, engellenmesi rica olunur. bkn.Hou Zhao (16 Krallık)--CenkX 02:29, 15 Aralık 2009 (UTC)
Bunlar revert değildir. Önce eklenen kaynakların hatalı olduğuna farkettim ve daha sonra eklenen uygun kaynaklara göre düzenlendi ve uygun hale getirildi. Daha sonra beni şikayet eden kullanıcı madde başlıklarını kaynaklara aykırı bir şekilde viki icadı ettiğini gördüğüm için tekrar kaynaklara uygun hale getirdim. (yani Önceki Zhao ve Sonraki Zhao terimleri piyasada hiç ama hiç bulunmuyor). Önceki Zhao ve Sonraki Zhao diye terimler mevcut olsaydılar müdahale bile etmezdim. Fakat hiç yoktur. Bu durumda doğal olarak düzeltme yapmak zorundayız. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 02:41, 15 Aralık 2009 (UTC)
Şikayet eden kullanıcı Wade-Giles'i tecih ettiğimizden bahsediyor. Fakat önemli olan Türkçeyle yapılan araştırmalardaki Çince yazımlarıdır. Wade-Giles olsun pinyin olsun farketmez. TDK ise Wade-Giles'i temel alup pinyin'e geçiş yapılmadığını söylüyor. Yine de araştırmalara başvurmamız gerektiğini düşünüyorum. Ve pinyin olmayanları bulup yanlıştır diyerek pinyinleştirmek doğru değildir. Takabeg ileti 03:06, 15 Aralık 2009 (UTC)
Kısaca değişiklik savaş ile bariz hataları düzeltmek apayrı şeydir. Takabeg ileti 05:44, 15 Aralık 2009 (UTC)
Polemiklerle burayi isgal etmeyin. Hata falan yoktur, kafaniza gore madde basliklarini degistiremezsiniz. 3GA ile birlikte Turkce kullanma kurallarini da hice sayarak vandalliginizi tescil ettiniz.--CenkX 05:52, 15 Aralık 2009 (UTC)
Kaynaklarına göre başlığı düzelttim. Yani kaynaklarda geçmediği adıyla değiştirildiğini gördüm. Bariz hatalar konusunda Tartışma:Önceki Chao (16 Krallık) sayfasına bakabilirsin. Bence maddelerdeki tartışmaları şikayet sayfasına taşınmamalıdır. Hele bariz hatalı madde başlık değişikliğini meşrulaştırmak amacıyla bu sayfanın kullanılması çok yanlış. Takabeg ileti 06:23, 15 Aralık 2009 (UTC)
Ve anladığım kadarıyla Türkçe adlandrıma kularlarını yanlış anlıyorsundur.

Vikipedi:Adlandırma kuralları ne diyor ?

Yabancı dillerdeki özel adlar konusunda: Eğer yabancı bir özel ad madde adı olacaksa, ilgili yabancı dil Latin harfleri kullanılıyorsa, özgün (yani yabancı dildeki hâli) madde adı olur. Bununla birlikte istisnai olarak, yukarıda da belirtildiği gibi, yerleşmiş, gelenekselleşmiş ve çağdaş Türkçede kullanımda olan isimler varsa bunlar kullanılabilir. Latin harfleri dışında yazılan dillerin kendilerine has kuralları olabilir; bunun için öncelikle dil kurumlarına ve ilgili kaynaklara başvurun. Arapça ve Farsça gibi dillerde yerleşmiş, gelenekselleşmiş transkripsiyonlar varsa bunları kullanmaya özen gösterin. Ayrıca, Çince adlar konusunda da yerleşmiş, doğrulanabilir, tarafsız ve kayda değer bir Türkçe karşılık söz konusuysa, bu karşılık kullanılmalıdır. Bunun bulunmadığı durumlarda, Çince madde adları için aksansız Pinyin tercih edilmelidir.

Yani temel olarak pinyin tercih ediyoruz. Fakat gelenekselleşmiş transkripsiyonlar varsa bunları kullanmaya özen gösterin. Ayrıca, Çince adlar konusunda da yerleşmiş, doğrulanabilir, tarafsız ve kayda değer bir Türkçe karşılık söz konusuysa, bu karşılık kullanılmalıdır. cümlesi de çok önemli. Söz konusu örneklerinde yaptığın değişikliği Önceki Zhao ve Sonraki Zhao terimleri Türkçe kaynaklarında bulunmuyor yani Viki icadı. Türkçe kaynaklarında geçmeyen terimleri için pinyinin aksansız şeklini kullanıyoruz. Fakat Türkçe kaynaklarında kullanılan terimleri Türkçe kaynaklarında kullanmayan ve yeni icat edilen terim ile değiştirilemez. Yani kısaca Viki adlandırma kuralı, "Türkçedeki pinyin olmayan Çince yazım şekillerini buldukça pinyinleştirin" demiyor. Bu sefer bu kuralları çiğneyerek pinyinleştirmenin sonucu bariz hatalar ortaya çıktı. Bunları düzeltmeye çalışmak görevimizdir. Önemli olan Türkçeyle yapılan kaynaklara başvurarak kontrol etmektir. Takabeg ileti 06:43, 15 Aralık 2009 (UTC)

Öncelikle şunu belirteyim içerik ile ilgili tartışmaları şikayet sayfasına taşımak yapıcı bir tutum değil. Kaynakları incelemeden konu hakkında yorum yapabilecek detaylı bilgi sahibi değilim. İki kullanıcıdan ricam maddeyi sahiplenmeye çalışmak yerine diğer kullanıcıların da fikirlerini beklemeleridir. Vikipedi'yi topluluk yönetir ve fikirbirliği ile çalışır. Lütfen konunun üzerine daha fazla düşmek yerine diğer kullanıcılardan gelecek fikirleri bekleyiniz. İyi çalışmalar. --Eldarion 07:01, 15 Aralık 2009 (UTC)
  • Bu tip tartışmalar Eldarion'Un dediği gibi Tartışma sayfasında olması gerekir. Şimdi bunu bu sayfaya taşımanın anlamı ne?! --Captain BradleyMesaj Sayfam 08:06, 15 Aralık 2009 (UTC)
Tartismayi buraya tasiyan bellidir. Ben tekrar ediyorum, Takabeg VP:3GD ihlali yapmistir. Ilgilenenler gidip sayfanin gecmisinden sayabilir.--CenkX 09:09, 15 Aralık 2009 (UTC)

Tavsiyem[kaynağı değiştir]

Yukarıda da yazdığım gibi değiklik savaş ayrıdır ve bariz hatalı bilgileri düzeltmek ayırıdır. Eldarion'un da dediği gibi konu hakkında bilgiye sahip olmadığını düşünen ve o yüzden meselenin ne olduğunu anlamayan kullanıcılar da vardır. Ama maddedeki kaynak linkleri tıklamak yeterlidir. Linkleri tıkrayan ve kısa bir arama ("Önceki Zhao" ve "Sonraki Zaho" kelimeleriyle) değişiklik savaş olmadığı ve sadece hatalı bilgiyi düzelttiğimi anlarlar. Bence şikayet sayfasını kullanarak hatalı bilgileri kabul ettirmek yanlıştır. Birde sürekli kişilere saldırmak da yanlıştır. Kişilere değil maddelere odaklayın ve kaynaklar ile maddeleri zenginleştirin. Takabeg ileti 09:18, 15 Aralık 2009 (UTC)

Arkadaslar, niye burda hic kimse bu vandala karsi onlem alamiyor. Bariz kural ihlali var, engellenmedigi gibi burda hala ahkam kesebiliyor, savunma verecegine tavsiye verebiliyor. Benim de mi geri alma savasi baslatmami bekliyorsunuz?--CenkX 12:40, 15 Aralık 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Takabeg'in 14 Aralık'taki 3. değişikliği ilk iki değişikliğinden farklıdır, dolayısıyla teknik olarak 3GD ihlali söz konusu değildir. Tabii işin bu noktaya gelmemesi gerekirdi, ilk geri dönüşten sonra konuyu aranızda görüşmeliydiniz. Gördüğüm kadarıyla buradaki ihtilafa spesifik olarak Vikipedi:Türkçenin kullanımı sayfasında değinilmiş. Yabancı dillerde adlar konusunda Vikipedi'de öncelikli olarak Türkçe'de yaygın olarak (veya en azından akademik kaynaklarda) kullanılan biçimleri seçiyoruz. Örneğin Çin Cumhuriyeti lideri Türkçe'de yaygın olarak Çan Kay Şek olarak bilindiği için madde adı da öyledir, onun yerine Chiang Chieh-Shih (Wade-Giles transliterasyonuyla) Jiǎng Jièshí (Pinyin yazımıyla) demiyoruz. Türkçe literatürde bulamadığımız adlar durumunda ise Pinyin'i seçme politikamız var. Bu tartışmada Takabeg, maddenin konusu hakkında Türkçe kaynaklar gösterebildiğine göre onlar kullanılmadır. Tabii her durumda alternatif transliterasyonlar da belirtilmeli ve onlardan esas maddeye yönlendirme verilmelidir. "Önceki Zhao" - "Sonraki Zhao" konusunun tartışma yeri ise maddenin tartışma sayfasıdır. Şikayet düşmüştür. --İnfoCan 18:24, 17 Aralık 2009 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • "Şu an karşı oy veren üç kişi yani Yabancı, Kullanıcı:Manco Capac, Kullanıcı:Hedda Gabler ile arasında geçimişte yaşayan kişisel sataşmalara Vikiçizer'in son noktayı koyduğu halde diğerlerin hâlâ sürdürdüğünü hissettim" demiş, bu itham içeren bir yorumdur ayrıca adı verilen kullanıcıların "kin tuttuğunu" ima etmektedir. "Vikiçizer'in son noktayı koyduğunu" yazmış ve ben ve diğer iki kullanıcı ise "geçmişte yaşanan sorunları hâlâ sürdürüyormuşuz". Bu ifade Takabeg'in kişisel yorumudur, kesinliği hiçbir şekilde ispatlanamayacak bir yorumdur. Karşı oyun gerekçelerine yorum yapılmamıştır yorumu yapan kullanıcılar hakkında yorum yapılmıştır dolayısı ile kişisel saldırı mevcuttur.
  • " ... daha ılımlı ve mantıklı bir şekilde gerekçeleri sunabilirdiler" burada karşı oyun "yeterli derecede mantıklı gerekçelendirilmediğini" belirterek bir verilen oy ve gerekçe küçümsenmiştir. Nezaket?
  • Takabeg'in yaptığı yorumda saldırı, nezaket ile VP:İNOV ihlâli mevcuttur. Dolayısı ile yazılan yorumdaki bu ihlale neden olan cümlelerin çıkarılsın lütfen. Kişisel olarak da bu yorumlardan oldukça rahatsız oldum, Takabeg, karşı oya yorum yapmalıydı bana (ve diğer 2 kullanıcıya) yönelik değil artı iyi niyetle yaklaşmalıydı. --Hedda Gabler 11:50, 18 Aralık 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Hissettim dedim. Öyle olmadığını umuyorum dedim. Ummayayım mı ? Takabeg ileti 12:08, 18 Aralık 2009 (UTC)
Pardon ama her şeyi yaz sonra "hissettim" de. Hırsız da hırsızlığını yapsın sonra "hırsızlık kötüdür" desin. Bizler de birileri hakkında saldırıda bulunalım sonunda "hissettim" yazalım, kimse bir şey demesin çünkü "hissetmiş" oluyoruz. ayrıca vikipedi "iyi niyetli hisset" der, böyle art niyetle yaklaşmak/hissetmek doğru değil. --Hedda Gabler 12:12, 18 Aralık 2009 (UTC)
Art niyetim yoktur. Ama sen alıyorsun, değil mi ? VP:İNOV unutan kim ? Takabeg ileti 12:25, 18 Aralık 2009 (UTC)
Zaten ben senin art niyet ile yazdığını şikâyette dile getirdim. Burada da yazmam da doğal çünkü İNOV ihlali yaptığını düşünüyorum. özellikle "sataşmaları, diğerlerin hâlâ sürdürdüğünü hissettim" gibi bir ifadeyle. --Hedda Gabler 12:29, 18 Aralık 2009 (UTC)
Nasıl art niyet ? Sen Takabeg yanlış anlıyorsun, geçmişteki sataşmalarımız artık geçmişte kaldı. diyebilirdin ... benim umduğum ve duymak istediğim bu tür söz idi. Ama çok şaşırdım ve üzüldüm. Takabeg ileti 12:40, 18 Aralık 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Tartışmalarda temel özellik, tartışmanın yapıcı olması olarak düşünüldüğünden, ilk çıkış noktamız bu olmalıdır. Eğer ortada gerçekten bir sorun varsa, o sorunu çözmeye yönelik tüm girişimler, yapıcı olma düşüncesiyle hareket edilmeden gerçekleştiğinde eskilerin deyimiyle "afakî" kalabilir; yani yüzeysellikten öteye gitmeyebilir. "Sen şunu dedin, ben bunu dedim" tarzı karşılıklı yazışmakla sadece sorunu dallandırıp budaklandırmış oluruz. Zaten yapıcı olmakla kastedilen VP:İNOV'dan başka bir şey değildir. Untumayalım: kişiler üzerinde yoğunlaşmak yanlış; konular üzerinde odaklanmak vazgeçeilmez temel bakış açılarımızdan biri. Üstteki şikayette Takabeg'in kendisini yeterince ifade edemediğini düşünüyorum - ki son zamanlarda bu daha fazla gözüme çarpıyor. Bunun nedeni Türkçeye yeteri kadar vakıf olamaması tabii ki. Gerçi bu haliyle de oldukça yeterli ama, halen bilmediği Türkçeye özgü terim ve deyimler var. Örneğin kendisine "LPG araç kiti"nden sözettiğimde bana "bu kitmi? diye sormuştu. Hedda Gabler'in alınmasını da hoşgörmek gerekiyor. Çünkü orada adı geçen üç kişiden biri. Ancak abartmamak gerekli, Takabeg kişisel saldırı niyetiyle yapmamış, bunu yapmanın kendisine nelere mal olacağının çok iyi farkında. Şikayete gerek kalmadan karşılıklı diyalog, hoşgörü ve anlayışlı iletişimle çözülebilecek bir durum. Ayrıca Takabeg bu konuda bilgilendirilecektir. Herkese iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   14:49, 18 Aralık 2009 (UTC)
  • Takabeg'in Türkçesinde bugüne kadar herhangi bir sorun görmedim gayet iyi. acaba bir hizmetli yukarı belirttiğim ifadeleri, o sayfadaki yorumdan çıkarabilir mi? cidden İNOV, KYS ihlali yapılmış durumda ve rahatsız olmaktayım ifadelerden. --Hedda Gabler 13:18, 19 Aralık 2009 (UTC)
  • Bu karara katılmadığımı belirtmek durumundayım. Ne yazık ki Takabeg'in Türkçesinin yetersizliğinin onun zekasının ve algılamasının önüne geçebileceğine inanmıyorum. Dolayısıyla bu kararın bir başka hizmetli tarafından daha değerlendirilmesini istiyorum. Saygılarımla, --Manco Capac 13:28, 19 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Takabeg tarafından yapılan ilgili yorum, doğrudan belirli bireylere karşı hakaretamiz veya saldırı içeren bir yorum değil; doğrudan "birey"e karşı da değil, "bireylerin yaptığını hissettiği" bir şeyi belirtmiş; yani konu bireyler değil, yaptıkları... bu bağlamda ilgili açıklama daha güzel bir şekilde ifade edilemez miydi? Evet, kesinlikle. Fakat, bunda VP:KSY bulmak imkânsızdır. VP:İNOV'a gelince, bunun bariz bir VP:İNOV ihlâli olduğunu söyleyebilmemiz için ilgili kullanıcının ifadesinin belirli kişilerin yaptıkları şeyleri "kötü bir niyete" bağlaması gerekirdi; böyle bir durum da söz konusu değil. Yaşanmış bir tartışmanın kendisine göre tartışmanın belirli taraflarınca sürdürüldüğü, diğer taraf tarafındansa noktalandığını belirtmiş - bunun bir "his" olduğunu da vurgulamış. Eğer bunda İNOV ihlâli ararsak, diğer kullanıcıların davranışlarına karşı her türlü çıkarımımızda İNOV ihlâli aramamız gerekir. Bu ilgili ifade İNOV açısından püri paktır anlamına mı geliyor? Kesinlikle hayır; tam anlamıyla iyi niyetli yaklaşım değil fakat kötü niyet de yok... Sonuçta bunu İNOV ihlâli sayarsak, daha İNOV ihlâli saymadığımız nice durum ile çelişmiş olacağız. KSY ise dediğim gibi kesinlikle yok.
  • Sonuçta bu ilgili tartışmayı kişiselleştirme potansiyeli olan bir yorumdur. Talihsiz bir yorumdur, keşke yapılmasaymış, Takabeg daha önce bu konularda uyarıldı, daha dikkatli olsa cümlemiz için daha hayırlı olur, yanlış anlaşılmalar tamamen bertaraf edilir; fakat KSY veya bariz İNOV ihlâli değildir; en azından bu politikaların son 4 senedir uyguladığımız şekliyle. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 20:12, 19 Aralık 2009 (UTC)

Soru İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bir şey sormak istiyorum. Şikayet sayfasında VP:İNOV ve VP:KSY kurallarını ihlal etmek serbest midir ? Yukarıdaki yazılarda bariz ihlalleri gördüm de sormak istedim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:33, 20 Aralık 2009 (UTC)

  • Bu son yorum, bence Takabeg'in bu sayfanın amacını, burada olup biteni, kendisine yönetltilen suçlamayı düzgünce kavramadığını, ders almadığını, kötü olduğunda hemen hepimizin hemfikir olduğu davranışında israrlı olacağını gösteriyor, yukarıda onu savunmak için yapılan çabaları boşa çıkarıyor. Kendisinde bu davranışın örneklerini çok gördüm, anlaşılan başkaları da görüyor: Münakaşacı bir üslup, diğer kullanıcılarla yarattığı gereksiz, uzatmalı tartışmalar, "doğru olanı ben bilirim" konusunda bitmez tükenmez bir israr, Viki'deki davranışlarımızın temelini oluşturması beklenen yapıcılık ve iyi niyetten büyük ölçüde yoksunluk - Hedda Gabler'in şikayetini anlayışla karşılamamı sağlıyor. Eğer bu herhangi bir kullanıcı tarafından yapılan yalıtılımış bir davranış olsa, ben de İNOV ihlâli sayılMaması gerektiğini savunurdum. Ama Takabeg'in buna benzer çok sayıda davranışını ve bu son yorumunu dikkate alınca durum değişiyor. Saygılar, Filanca 22:15, 21 Aralık 2009 (UTC)

Satanizm propagandası[kaynağı değiştir]

Satanizm maddesinin dış bağlantılarında açıkça satanizm propagandası yapılıyor. Kaldırdım ancak geri geldi. Bu siteleri isteyen Google'dan bulabilir. Viki'nin alet olmasına gerek yok! Böri 09:27, 19 Aralık 2009 (UTC)

  • içinde kaldırılması gereken siteler vardır muhtemelen. ancak commons bağlantıları dahil hepsini propaganda diye temizlemeniz ve bunu yaparken de 'geri getireni şikayet ederim' demeniz pek doğru değil. konudan hoşlanmadığınız için temizlediğiniz gibi bir izlenimim var. bırakalım ilgili bilgili birileri dış bağlantı temizliği yapsın. böyle konular şikayet konusu olmaz, önce tartışma sayfasında, kullanıcı mesaj sayfalarında konuşulur. değişiklik özetinde niye geri getirdiğim yazılı. --ki bl 09:35, 19 Aralık 2009 (UTC)
  • Commons bağlantısının da pek bir farkı yoktu. Koruyup, kollayıcı bir tutum takınmanız doğru değil. Onlar sizi korumaz. Böri 09:42, 19 Aralık 2009 (UTC)

telifli içerik ekliyor. Bu imzasız yazı Kimeneee (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Kullanıcı ihtar edilmiş, teşekkürler. --.dsm. 14:40, 26 Aralık 2009 (UTC)

Kullanıcı 88.240.51.23, Hasan Cihat Örter sayfasına küfürler yazmakta. Sayfayı geri alarak kendisine vandalizmi durdurma uyarısı yapmama rağmen sayfanın küfürlü halini ısrarla geri getirmekte. Dikkatinize... Bu imzasız yazı Yalhi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Kullanıcı engellenmiş, teşekkürler... --.dsm. 14:34, 26 Aralık 2009 (UTC)

Bilgilerin Silinmesi[kaynağı değiştir]

--http://tr.wikipedia.org/wiki/Orduspor bu sayfada bulunan Orduspor'un bilgilerinin silindiğini gördüm. Hangi nedenden dolayı, ne maksatla silindi? Orduspor sayfasının eski haline geri getirilmesini istiyorum. --29 Aralık 2009 Bu imzasız yazı Sizofr3n (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet edilen kişi hakkını bu kısımda savunabilir.


Karar[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle ilgili kullanıcı ile iletişime geçip yaptığı değişikliğin sebebini öğrenmeye çalışın. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorsanız kullanıcıyı ikna edecek argümanlarınızı öne sürün. Anlaşma sağlayamazsanız, maddenin tartışma sayfasında fikirlerinizi belirtip başka kullanıcılardan yorum isteyin. Bir kullanıcıyı, hiç iletişime geçmeden şikayet etmek doğru değildir. Maddelere ilişkin sorunlar, öncelikle mesaj ya da tartışma sayfalarında tartışılmalıdır. İyivikiler... [ho? ni!] 14:44, 29 Aralık 2009 (UTC)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

  • Söz konusu kullanıcı, yaptığım bir değişikliği mesaj sayfamda tartışmaya açmış ve "inata girmeden tartışma sayfasını okursan iyi olur" demiştir. Daha sonra ben cevap yazdıktan ve kişisel saldırı yapmaması konusunda uyardıktan sonra, bana bir mesaj daha yazarak "birazcık mantıklı düşünürsen sevineceğim" demiş ve maddeyi "zararlı ve tehlikeli" hâle getirdiğimi iddia etmiştir. Tartışmayı uzatmamak ve soğukkanlı yaklaşmak adına yazdığım yanıta da "Maalesef o konuda mantıklı düşündüğünü hiç düşünemiyorum. Arkadaşlarımız mantıklı bir şekilde halledeceklerdir." şeklinde yanıt vermiştir. Diyologun gelişimi şuradan incelenebilir.
    Kullanıcının daha önce pek çok kez bu konuda uyarılması ve hatta engellenmesine, bunun yanında tüm iyi niyetime ve soğukkanlılığıma karşılık, defalarca yinelenmiş bir kişisel saldırı örneğiyle karşılaştım. Bu konuyu bu sayfaya taşıyarak sizin görüşlerinizi almayı ve gerekenin yapılmasını istiyorum. Saygılarımla. --.dsm. 16:47, 29 Aralık 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Asılsız şikayet olduğunu söyleyebilirim. Altın elbiseli adam maddesinde daha önce tartışma olmuştur. Bu konuda ÖSS'nin geçen yıl hata yaptığı biliniyor. Ona rağmen beni şikayet eden kişi ısrarla maddenin ilk paragrafına hatalı bilgiyi yerleştirmeye çalışmıştır ve yerleşti bile. Açıkça söylemem gerekirse çok ama çok şaşırdım. Bu niyet meselesi değildir. Tartışma sayfasını okup okmama meselesidir. Topluluğun kararına göre davranıp davranmama meselesidir. Bunları yapmadığı takdirde mantıklı düşünmeye davet etmek görevimizdir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:56, 29 Aralık 2009 (UTC)

  • Şunu bilin ki: Kişilerin mantığını değerlendirmek sizin göreviniz değildir. Tartışma sayfasını okuyup okumadığımı sormadan "inata girmeden tartışma sayfasını okursan iyi olur" demek ne derece iyi niyetli bir tutum sayın Takabeg? Hâlâ tartışma sayfasını okumadığımı iddia ediyorsunuz. Elbette kullanıcılar birbirlerini Vikipedi ilkelerine uymaları doğrultusunda uyarabilirler ama "mantıksız" olmakla itham edemezler. --.dsm. 17:05, 29 Aralık 2009 (UTC)

İnata girip girmemen konusunda yorum yapmadım. Sadece burdaki durumu aktardım. Ve yaptıklarına, hele hizmetli olduğu halde böyle ısrarcı davrandığına şaşırdım. Israrcı derken tartışmanın sonucuna aykırı bir şekilde tamamen kendi tercihine göre davrandığına şaşırdım. Fakat beni şikayet eden kulalnıcı kendisinin mantıklı ve soğukkanlı davrandığını düşünüyordu. Bu durumda kendine getirmek için mantıklı düşünmediğini iletmek bence iyiliktir. Burda ne kişisel saldırı ne de kişisel yorum yoktur. Takabeg ileti 17:11, 29 Aralık 2009 (UTC)

Birde bunu Dsmurat değil de mesela bir anonim kullanıcı yaptıysa belki de vandalizm diye anında engellenebilirdi, bence. O kadar zararlı değişiklikti. Bunu durdurmaya çalışmamız görevimizdir. Tabi saldırı, yorumu yapmadan bunu durdurmaya çalıştım. Fakat olumsuz tepki aldım, ne yazık ki. Takabeg ileti 17:21, 29 Aralık 2009 (UTC)

  • Yaptığım değişikliğin vandalizm, zararlı ya da tehlikeli olduğunu düşünüyorsanız, şikâyet yeri bellidir. İthamlarda bulunmaya, kişisel saldırı yapmaya gerek yoktur. --.dsm. 17:28, 29 Aralık 2009 (UTC)

İtham ne demek ? Ben doğrudan ve açık konuşuyorum. İletmem gereken şeyleri iletiyorum. İNOV ihlali olmadığı halde ve kişisel saldırı ve yorum mevcut olmadığı halde bunun kişisel saldırı yapmış gibi göstermeye çalışmak VP:İNOV ihlal etmiş olmuyor mu ? Bilindiği gibi Türkçem full değildir. Karşımdaki insan istediği kadar kötü niyetimi varsabilir. Fakat hep iyi niyetimi varsayanlar aslâ bana saldırmaz. Viki ortamında da öyledir. Gerçek hayatta öyledir. Ben senin kötü niyetini varsaymıyorum ki, ciddi kural ihlalini gördüğüm zaman doğrudan seni uyarladım ve şikayet etmemiştim. Takabeg ileti 17:45, 29 Aralık 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • O kadar da ağır üsluplu bir yazı göremedim açıkçası. Dsmurat şikayeti tekrar gözden geçirmeli bence.--Gökçє Yörük mesaj 16:52, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Bu şikâyeti yazmadan önce düşündüm ve kullanıcının bunu artık herkese karşı alışkanlık hâline getirdiğini düşünerek yazdım. Ortada bir kişisel saldırı varsa, bunun illa "ağır" olması gerekmez. Zaten bunun "ağır" olup olmadığı da kişiye göre değişir. Görüşünüz ve öneriniz için teşekkürler. --.dsm. 16:58, 29 Aralık 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bariz VP:N ihlâli bulunmakta. Bir davranışın veya düşüncenin mantıklı olup olmadığını söylemek normalde illâ ki bir nezâket veya KSY ihlâli değildir; fakat bunu argümanları net, mantık ilmi ve uslûbu çerçevesi dışında, bahsi geçen diğer söylemlerle birlikte sarf ettiğinizde nezâketin sınırlarını aşmış olursunuz. Bununla birlikte diğer tümcelerle birlikte ele alındığında ben herhangi bir VP:İNOV veya VP:KSY görmüyorum. Klasik mantık ilmi ile ilerlersek, KSY ihlâli olabilmesi için tümcenin "sen mantıksızsın" vb. şekilde olması gerekirdi - yani hedefin, nesnenin kişi olması gerekirdi; burada ise kişinin düşüncesi ve/veya yaptığı tümcenin hedefi-nesnesi... İNOV ihlâli olabilmesi içinse "o konuda başka sebepler yüzünden böyle düşündüğünü düşünüyorum" vb. şekilde olması gerekirdi, tümcenin. Yani ayrı bir "sebebin", "niyetin" imâ edilmesi en azından. Böyle bir durum da söz konusu olmadığı için, VP:İNOV ve VP:KSY ihlâlleri söz konusu olamaz. Bununla birlikte kullanıcının kısa bir süre zarfında benzer sebeplerle ikinci şikâyeti olduğu, geçmişte VP:N'den engellemeleri olduğu göz önünde bulundurularak, uslûbunu düzeltmesi ve VP:N'ye daha uygun bir uslûpla Vikipedi'de katkıya bulunması için bir süreliğine engellenmesine karar verilmiş ve ilgili engelleme yapılmıştır.
  • Not: Bu karar uslûp ile ilgilidir ve VP:N bazlıdır, ilgili uslûba yol açan tartışmayla bir alâkası yoktur ve ilgili tartışmaya dair herhangi bir fikir belirtmemektedir; gerek bu kararın hakkında çıktığı kullanıcı gerekse şikâyetçi tarafın, diğer Vikipedistlerin de katkılarıyla ilgili tartışmayı Vikipedi kuralları dahilinde uzlaşmayla kapatmaları umulur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 20:12, 29 Aralık 2009 (UTC)

Uyarıya rağmen ısrarla sayfa etiketlerini kaldırıyor.[kaynağı değiştir]

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Kırımini, Ağaçören sayfasındaki tüm uyarı etiketlerini ısrarla kaldırıyor,
  • Düzenlemeleri kabul etmeyip eski kötü haline getiriyor,
  • Uyarı mesajını kale almıyor.
  • Şikâyetçi --M. Yalçın Yalhı ileti 23:56, 29 Aralık 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı uyarıldı ve yaptığı vandalizm geri alındı. İlginize teşekkürler... --.dsm. 00:45, 30 Aralık 2009 (UTC)