Kullanıcı mesaj:Qarapapaq

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Qarapapaq![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Azeriler maddesindeki koruma daha 3 haziranda kaldırılmıştı.şuanki Korumanın kaldırılmasını rica edicem.Sorun son değişiklik savaşıyla ilgiliyse ben melikov memmed isimli kullanıcı ile konuşurum.Bu haliyle madde geliştirilemiyor.sürekli kilit altında tutmalar özgür anisklopedi anlayışı ile bağdaşmıyor.--Qarapapaq 14:25, 12 Haziran 2009 (UTC)

  • Haklısınız, ama aynı maddenin bir gün içinde pek çok kez ileri-geri alınması da Vikipedi kuralları ile bağdaşmıyor. Maddeye ilgi gösteren diğer kullanıcılarla, maddenin tartışma sayfasında da konuşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 18:51, 12 Haziran 2009 (UTC)
Nasıl? Kaynak bellidir niye ısrarla kaynakları kaldırıp fact şablonu ekliyorsun. Bu durumda vandalizmi yapan kim ? Maddeyi incelersen anlarsın. Takabeg ileti 14:30, 15 Haziran 2009 (UTC)
Selamlar. az:Qaradağ vilayəti'nde bahsedilen Piştekinliler hakkında bilginiz var mı?--Gökçє Yörük mesaj 19:33, 19 Haziran 2009 (UTC)
Bu konuyu daha sonra etraflıca konuşalım.--Gökçє Yörük mesaj 19:48, 19 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba.Maddede [1] bilgilerin silinmesi konusunda tartışma bölümünde düşüncenizi paylaşırmısınız?Vandalizmi ve değişiklik savaşını önleye bilir.--Qarapapaq ileti 18:39, 19 Haziran 2009 (UTC)

  • Merhaba, geç cevap verebildim, bir müddet yoktum...Bahsettiğiniz tartışmaya göz attım. Hep söylediğim gibi; Bir kullanıcı eklediği kaynaklı bilginin takibini yapmakta özgürdür ve hatta yapmalıdır. Karşı bir kaynaklı tez ileri süremeden silmek/değiştirmek kabul edilemez. Her iki kaynaklı bilgi/tez ansiklopedik bir uyum ve ifade içinde maddede yer alabilir. Sadece bir görüş yer alacak diye bir kaide olmadığı gibi bilgi yelpazesinin geniş tutulması ansiklopedi için faydalıdır. Vandalizm ile Değişiklik savaşları apayrı kavramlar...Vandalizm istenmeyen, değişiklik savaşı ise düzeltilmeye muhtaç bir durumdur...Verdiğiniz bağlantıdan eklediğiniz kaynaklı bilginizin silindiğini görüyorum. Vikipedinin kaynak politikasına kısaca göz atarsak güvenilir kaynaklar politikasına göre akademik kaynaklar ulusal ya da uluslararası yayımlanmış olsun; güvenilir kaynaklardır. Akademik olmayan kaynakların ise mutlaka doğrulanabilirlik politikasına uygun olması gereklidir. Bu bağlantıyı girdiğimde üyelik isteyen bir bloklama ile karşılaşıyorum. Verilen bilgideki kaynağın ulaşılabilir olması büyük önem taşır, böylelikle internet okuru bilginin kaynağını görürken, diğer vikipedi kullanıcıları da kaynağın kurallara uyup uymadığını denetleyebilir. Üyelik isteyen kaynaklara bağlantılar sıhhi kaynak kabul edilmez çünkü ulaşılıp kontrol edilebilmesi için üye olunması gereklidir, böyle bir zorunluluğun olamayacağı da malumdur. Bu itibarla eklediğiniz kaynaklı bilgi silinmiş olabilir, çünkü kaynak kontrol edilememektedir. Maddenin tartışma bölümüne yazmaktansa size yazmayı uygun gördüm. Eğer kaynağınıza üye olunmadan ulaşılabiliyorsa tekrar değerlendirilebilir...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 19:05, 20 Haziran 2009 (UTC)

Z.V Togan ve İ.Kafesoğlu[kaynağı değiştir]

Merhaba.Ayrıntılı açıklamanız için teşekkürler.Aslında eklediğim bilgi değil bilgiler silinmişti.Şuan bilgilerin bir kısmı taraflı bir şekilde olsa da(Kabul edilir yerine sayılır kelimesi değiştirilerek) maddeye eklendi.Ama esas konu [2] görüldüğü gibi Togan ve Kafesoğlu kaynaklı bilgiler Türkiyede bilimsel kaynak olarak ciddiye alınmadıkları gerekçesiyle kaldırıldı.Aslında bariz vandalizm olduğunu düşünüyorum.Ama yine de sizin düşüncenizi öğrenmek isterim.Kolay gelsin.--Qarapapaq ileti 15:37, 21 Haziran 2009 (UTC)

  • Merhaba, Turan ve Kafesoğlu'nun çalışmalarının Türkiye'de bilimsel çalışmalar olarak kabul edilip edilmediğinin tespiti tam olarak mümkün olmadığı gibi maddeye eklenmesi için ille de bilimsel olarak kabul edilmesi gerekmez. İkincil kaynak olarak yahut akademik olamayan ancak doğrulanabilir kaynaklar olarak bilgiler eklenebilir. Kitapları ve makaleleri yayımlanmış araştırmacıların/akademisyenlerin/yazarların elbette bir tarafı olacaktır. Tarafsızlığı bu kişilerden beklemek gerekmez. Tarafsızlık beklenen hususlar bilginin ansiklopediye aktarımındaki denge, üslup ve kurallara uygunluktur. Aynı zamanda ifade tarzının ansiklopedik ve tarafsız olmasına özen göstermek gereklidir...Şu tarz önerilerim olabilir;
    • Kafesoğlu'na göre X, X'dir.
    • Turan'ın X çalışmasında X'in X olduğu belirtilmektedir.
    • Buna karşıt olarak Kafesoğlu X'in X olduğunu söylemektedir.
    • X çalışmada X'lerin X zamanında geldiği yayımlanmıştır. vs.

Her yazar her platformda kabul görecek diye bir kaide yok...Bir grubun benimsediğini diğerleri benimsemeyebilir. Ancak bu uygun bir kaynaklandırma, üslup ve denge ile eklenen bilginin yok edilemesini gerektirmez. İnternet okurunun bilginin her türlüsüne ulaşmasında yararı olduğunu göz ardı edemeyiz. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 22:58, 21 Haziran 2009 (UTC)

Ben de öyle düşünmüştüm.Bir de Kullanıcı:Takabeg anlasa:)Yine de konuyu çöze bileceğimi düşünüyorum.Benzer zor(aslında zorlaştırılan) maddelerde sorunlarla karşılaşdığımda bir kaç cümle fikrinizi almam problem olmaz umarım.Çok teşekkürler.kolay gelsin.--Qarapapaq ileti 23:49, 21 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba...Her zaman, her kullanıcı ile görüşlerimi paylaşmaya gayret ediyorum. Size küçük tavsiyem, olayları şahsileştirmeden, herşeyi vikipedi için yapmaktan vazgeçmemeniz...Herhangi bir problemde fikir alışverişinde bulunmak isterseniz elbette elden geldiğince görüşlerimi paylaşırım...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 18:59, 22 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba.Maddede maalesef sürekli değişiklik savaşı yaşanıyor.Koruma altına almalar sorunu çözmüyor.[3] tartışmada fikrinizi belirtirmisiniz?Tabi bir de Togan ve İ.Kafesoğlu kaynaklı bilgilerin kaldırılması var.İlkinde maddede taraflı kelimeler kullanılıyor.İkincisinde kaynaklar kaldırılıyor.Aslında bariz vandalizm olduğunu düşünüyorum.Yine de görüşünüzü bilmek isterim.Çözüme yardım eder.Kolay gelsin--Qarapapaq ileti 14:37, 25 Haziran 2009 (UTC)

Selam. Bence maddenin başlancıçta yer alan (Azerbaycanlılar kelimesinin ardındakiler) uygunsuz ref'leri kaldırıp TDK'nın linkleri geri getirildikten sonra korumaya alınabilir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:43, 25 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar, madde, konusu itibarıyla ilgim harici. O nedenle bir görüş bildirmem sözkonusu değil. Tek yapabileceğim, siz taraflara biraz soluklanmanızı önermektir. Madde bir haftalığına korumaya alındı. Tartışmalarınızı, lütfen nezaket sınırları dahilinde maddenin tartışma sayfasında yapınız. Teşekkürler. --M.M. ileti 16:26, 25 Haziran 2009 (UTC)

Azeriler maddesinin tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

Konulara göre düzenlendi. Aksi halde diğer kullanıcıların sorunları anlamaları ve sorunları çözmelerini engellenecektir.Takabeg ileti 16:53, 25 Haziran 2009 (UTC)

  • Merhaba. İlkesel olarak etnik, siyasi vb. konulardaki tartışmalara katılmıyorum; zaten zamanım yok: tartışmaların geçmişini bilmek, kişiler arası yazışmaları okumak, araştırma yapmak için çok zaman lazım. Eskiden oılduğu kadar çok zaman ayıramıyorum işim nedeniyle. Ayrıca bu tür çağrılar için düşüncemi mesaj sayfamın başında açıkça belirttim. Yine de "tarafsız ve iyi niyetli" sözleriniz için teşekkür edip özür diliyorum, fikir sahibi olmadan görüş sahibi olunamayacağından kaynakla düşünce belirtemem. İyi çalışmalar, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   17:51, 25 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba.Maddede sürekli değişiklik savaşı yaşanıyor.Koruma altına almalar sorunu çözmüyor.[4] tartışmada fikrinizi belirtirmisiniz?Tabi bir de Togan ve İ.Kafesoğlu kaynaklı bilgilerin kaldırılması var.İlkinde maddede taraflı kelimeler kullanılıyor.İkincisinde kaynaklar kaldırılıyor.Aslında bariz vandalizm olduğunu düşünüyorum.Yine de görüşünüzü bilmek isterim.Kolay gelsin.--Qarapapaq ileti 14:33, 25 Haziran 2009 (UTC)

  • Yaşadığım yoğunluktan ötürü mesajınıza anca yanıt verebiliyorum. Bahsettiğiniz sorunla Metal Militia arkadaşımız ilgilenmiş. Bu tür tartışmalarda görüş belirtmek için insanın kafasının sakin olması gerekiyor ki, ortaya doğru-düzgün bir yorum koyabilsin. Ancak şu anda öyle bir durumda değilim; nazik davetiniz için teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 00:54, 26 Haziran 2009 (UTC)

Men bunu bildiyim üçün silmedim. Senin hislerini başa düşürem, ancaq mene göre silsen daha yaxşı olur, bölgeni tanımayn adama ele geler ki, Azerbaycanlılar hele de tayfa birlikleri halında yaşayırlar, Sen özün de bilrsen ki, bu bele deyil. Bu bizim millet haqqınd esas maddedir, onun ise ne hala salındığını özün görürsen. Sene kim ise Gürcüstanda, Azerbaycanda, Rusiyada Azeri deyirmi, ve sen de buna dözərsənmi? 2006-da İran kücelerine çıxan türklerin nə üçün "Mene Azeri deyen, mene düşmen" qışqırmalarını bilirsenmi. Onun üçün mene göre madde başlığı daha esas, yazıdakı yalanlar ikinci dereceli --Melikov Memmed 13:52, 26 Haziran 2009 (UTC)

Tekrar meraba.Acaba [5] resimi kontrol ede bilirmisiniz?Telif ve kaynak sorununun olmaması lazım.Zira en:wiki-de aynı kaynaktan(aynı radionun ingilizce servisinden) şu resimler yüklenmiş.Aynı RFE/RL kaynaklı resimer. [6] [7] Yine de telif sorununun olmadığından emin olduktan sonra maddeye eklemek istiyorum.İyi çalışmalar.Kolay gelsin.--Qarapapaq ileti 01:59, 27 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar, telif konularında uzman arkadaşlarımız Homonihilis, Manco Capac, Yabancı'ya danışabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 09:00, 27 Haziran 2009 (UTC)
Merhaba
Gördüğüm kadarıyla Commons'ta bu kaynaktan alınan resimler kullanılabiliyor. Hatta Commons:Category:Radio Free Europe/Radio Liberty altında sizin verdiğiniz örneklere benzer başka resimler de var. Sanırım kullanılabilmesinin sebebi http://www.rferl.org/info/policies/146.html adresindeki açıklama ama kullanım şartları pek açık değil, örneğin ticari kullanım için açıkça izin verilmemiş ama yeniden dağıtılabilir denmiş. Aslında bizim kullanımımıza uygun olup olmadığına karar veremedim. Hem İngilizcede hem de Commons'ta benzer dosyaların sorunsuz kullanılıyor olması kesin sonuç vermemekle birlikte resmin uygun olduğuna işaret edebilir (ama varsa telif ihlali oralarda gözden kaçmış da olabilir).
Size önerim öncelikle, resim sayfasındaki "permissions" kısmına bir ek yapın ve http://www.rferl.org/info/policies/146.html linkini de ekleyin. Çünkü şu anda verilmiş olan diğer linkte telif hakkı saklı yazıyor ve bu açıklamayı bulmak için web sitesini bayağı karıştırmak gerekiyor. İkinci önerim de bunu commonstaki hizmetlilerden birine sormanızdır. Ben bulamadım ama konu orada bir yerde tartışılmış falan olabilir. Net cevabı onlar verebilirler. İyivikiler... [ho? ni!] 17:19, 29 Haziran 2009 (UTC)

Konuyu okumadığım konusundaki karara nereden vardınız bilemiyorum. Tartışmalardaki yorumları kafanıza göre çıkaramazınız. Bu arada uyarı şablonlarının nasıl ve nerelerde kullanılması gerektiğini okursanız sanırım herkes için daha iyi olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Böcürt 20:14, 27 Haziran 2009 (UTC)

  • Az önce sildiğiniz tartışma sayfasındaki yorumda sohbet, tartışma, propaganda veya reklam yapıldığını düşünmüyorum. Nerede bu ifadelerin geçtiğini belirtirseniz sanırım konu aydınlanmış olur. İyi çalışmalar, teşekkürler... --Böcürt 20:32, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • En iyisi bir hizmetliye sorup; ondan sonra tartışma sayfasında sohbet, tartışma, propaganda veya reklam olup olmadığını değerlendirelim. Gerekli görünürse silinebilir. İyi çalışmalar, teşekkürler... --Böcürt 20:49, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • Kullanıcı:Yabancı tartışma sayfasındaki tartışma, propaganda veya reklam içeren yorumları sildi. Sanırım konu tatlıya bağlanmış oldu. Teşekkürler, iyi çalışmalar --Böcürt 21:21, 27 Haziran 2009 (UTC)

Dağlık Ermenistan Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

Madde tarafsızlığı bozduğu, orijinal araştırma olduğu üzere SAM adayı gibi gösterilmiştir. Bir konu uzmanı gibi görüşlerini paylaşırmısın? [8]. Önceden teşekkürler. Atabəy 18:54, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Herhangi bir kullanıcının yıkıcı davranışı dolayısıyla duygusal olmaya ve yıldırmaya ihtiyaç yok, kardeşim. Sen doğrulanabilir ve ağır kaynaklarla, tarafsız ve dürüst şekilde konuda araştırmalar yaparak ve Vikipedi kurallarını her zaman izleyerek ansiklopediye katkıda bulunursan, herhangi bir kullanıcının sürekli olarak değiştirmelerini geriye alması imkansız. Bu Vikipedi'nin mantığıdır. Burada önemli olan kullanıcının ne düşünmesi kazanıp-kazanmaması değil, okucunun maddeyi izleyerek neler düşünmesidir.

Yalancı propaganda ve uydurmalara pek çok kaynak bulmak imkansız, amma gerçeye kaynak bulmak çok kolay. Aynen Hocalı Katliamı maddesindeki gibi, gerçek hem Ermeni hem de bağımsız kaynaklara dayanarak taktimdir ve bunu inkar etmeye çalışan bir-iki taraflı kullanıcı bulunsa bile okucu için önemli aldığı genel bir bilgidir.

Zaten Takabeg'e söylediğim gibi kendisinin aslında bana yardımcı olduğunu düşünyorum. Matematikde çelişki ile ispat (proof by contradiction) kuralı gibi, kendisinin olumsuz, taraflı ve propaganda faaliyetleri beni daha çok araştırma yapmaya ve yalanları kaynaklara dayanarak ifşa etmeye zorlamaktadır. Sonuçta kazanan da benim, kendi bilgilerim gelişyor ve ansiklopediye katkıya bulunmaktadayım. Sana sınavlarında bol şanslar, yakın zamanlarda konuşuruz.Atabəy 17:43, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Ezizim, ne üçün fikirleşirsen ki, bunu men israr edirem? Eger Statistika Komitesi bele yazırsa bizin ne fikirleşmeyimizin heç bir ehemiyyeti yox. Men sadece bunun niye bele olduğunun izahını yazdım. O ki qaldı sualınızın ikinci hissesine, mence Azerbaycanda lezgi, talış, kürd olduğu kimi türk de var. Men de türkem. Mene göre azerbaycanlı, azeri türkü kimi sözler yalnız bizi Türkiye türklerinden ferqlendirmek üçün işlenilmelidir, yeni biz türkük, vessalam. Yeqin melumatın var, "Azeriler" termini mehz biz azeri türklerinin türk olmadığını sübut etmek üçün istifade olunar, mence Türkiyede bunu elmsizikden istifade edibler, ancaq yavaş-yavaş bunu anlayanlaın sayı artır, artık türk televiziyalarında da azerbaycanlılar, azeri türkleri deyimini istifade etmeye başlayıblar. Men sadece "düşmen deyirmanına su töken" bu halı qebul etmirem. Menim işlerimin çox olması sebebi ile Vikiye ele bir ehemiyyetli töfhe vere bileceyimi sanmıram, ancaq Sizin ve Atabey adlı kullanıcının bu sahede göre bileceyiniz işler üçün sizlere evvelceden öz minnetdarlığımı bildirirem. İmkan olduqca öz kömeyimi esirgemerem.--Melikov Memmedemail 06:38, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Tekrar merabalar.Aslında bu konu çok uzadı ama acaba [9]rdaki geri almaya göz atarmısınız?Yazılar doğrudan madde eleştrisi olmayıp kullanıcıların Azerbaycan vikisindeki faaliyetleri sıralanmış.Türkçe vikideki maddeyle ilgisiz,Azerice vikideki çalışmalar üzerinden diğer kullanıcıları zan altında bırakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.Bu tür mesajları başka kullanıcılara da yolladığından yazımın sonuna Not eklemiştim.Ama maddeye odaklanmak açısından her iki mesajı kaldırdım.Tartışa sayfası polemik yaratma amaçlı değildir.O eleştirilerin de maddenin gelişimi açısından yapıcı olmadığını düşünüyorum.Teşekkürler.Size iyi çalışmalar.--Qarapapaq ileti 11:58, 1 Ağustos 2009 (UTC)

Merhabalar, dediğiniz gibi bu konu çok fazla uzadı. Size ve diğer taraflara gerekli uyarıları, kural hatırlatmalarını defalarca yaptım. Daha fazla müdahil olmayı düşünmüyorum. Lütfen diğer hizmetlilere danışınız, kural dışı hareketlerden kaçınınız. --M.M.ileti 12:57, 1 Ağustos 2009 (UTC)

Azeriler vs.[kaynağı değiştir]

  • Takabeg ile de konuştum. Yaptığınız değişiklik savaşı bir grup Türk boyunun Azerilere dahil olup olmaması hakkında. Şuan sizin yaptığınız taralılıktır. Lütfen Şahsevenler, Ayrımlar, Karapapaklar gibi Türk boylarının Azeri olduğunu sürekli vurgulamayın. Çünkü bu grupların Azeri olmadığını söyleyen kaynaklar mevcut. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 16:41, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Merhaba. Maddelere şablon eklenmesi belli bir prosedüre tabi değildir. Ancak bunların kaldırılması için tartışma sayfasında konuşulması gerekir. Buna aykırı hareket edilmesi çözüme değil, gerginliğin artamasına hizmet eder. Lütfen ortamı germekten kaçınınız ve çözüme odaklanınız. Bir de lütfen başkasına hitaben benim mesaj sayfama yazmayınız. Benim sayfama yazdığınızda ise doğrudan bana hitap ediniz. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 14:43, 4 Ağustos 2009 (UTC)

Şablon:AzerbKatıl --Melikov Memmedemail 05:19, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Türkiye VikiProjesi[kaynağı değiştir]




İyi günler, iyi Vikiler.
Türkiye ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Türkiye projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve görevler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Ayrıca tartışma kısmında önerilerinizi ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için "Buraya tıklayın".

BJK48mEsAj 17:45, 14 Ağustos 2009 (UTC)