Kullanıcı mesaj:Apolas

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Esc2003 tarafından 3 yıl önce Adam dili başlığına
  • Merhabalar,
  • Öncelikle Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! ^_^ Şu mesajınızı gördüm:
    "Nasıl resim ekleniyor, bilmediğim için Lalenin orjinal resmini koyamıyorum. Şablondaki resim kaldı."
  • Resim eklemek aslında çok kolay fakat ilk başlarda biraz zorlayabilir. Bir resmi bir maddeye ekleyebilmek için önce o resmin ya Vikipedi'de ya da ortak medya depomuz olan Commons'da bulunması gerekir. Öncelikle eklemek istediğiniz türden resmi burada ve Commons'ta arayın. Bulunca, maddeye şu tip bir etiket ekleyerek resmi ekleyebilirsiniz: [[Resim:ResimAdı|thumb|Resim altı yazısı]]. Buna göre ResimAdı yerine bulduğunuz resmin adını (.jpg vs. uzantısıyla birlikte) yazmalı, Resim altı yazısı kısmına ise resmi tanımlayan ufak bir yazı yazmalısınız. Tabii bu verdiğim kod en basit ve yalın hâli. Maddelere resim eklemek, çeşitli ayarları değiştirerek resimler eklemek için şu sayfaya bakabilirsiniz: Yardım:Resim ekleme. Eğer aradığınız resim burada veya Commons'ta bulunmuyorsa, kendiniz yükleyebilirsiniz; fakat yükleyeceğiniz resimler ya kamu malı vb. serbest kullanımda resimler olmalıdırlar ya da sizin olmalıdırlar. Buraya resim yüklemek hakkında daha fazla bilgi için şu sayfaya bakabilirsiniz: Yardım:Resim yükleme. Vikiler arası resim/medya depomuz olan Commons hakkında daha fazla bilgi edinmek içinse şu sayfaya bakabilirsiniz: Vikipedi:Wikimedia Commons. Herhangi bir sorunuz olursa, bu mesajın sonundaki imzamda yer alan mesaj bağlantısına tıklayarak mesaj sayfama gidebilir ve bir not bırakarak sorunuzu sorabilirsiniz ^_^ Aynı şekilde, ihtiyaç duyduğunuzda, diğer Vikipedistlere de soru sormaktan çekinmeyin ^_^ Umarım yardımcı olabilmişimdir, tekrar hoş geldiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 16:28, 31 Ağustos 2008 (UTC)

yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar, benzer anlamlara gelen adları, Bkz. şeklinde değil de, az önceki örnekteki gibi yönlendiriyoruz. Kolay gelsin. --M. M. ileti 18:07, 4 Eylül 2008 (UTC)

  • Sizin gibi yardımı dokunanlara nasıl teşekkür edebilirim? Şuan yaptığım gibi mi?Apolas 18:11, 4 Eylül 2008 (UTC)
Evet, gerçi teşekkürlük bir durum yoktu, sadece diğer kullanıcılarla olan iletişim böyle yapılıyor diyelim biz ona; mesaj sayfalarımız yoluyla.. Teşekkürler, kolay gelsin. --M. M. ileti 18:24, 4 Eylül 2008 (UTC)

Resim yükleme şüphesi[kaynağı değiştir]

Öncelikle Resim:Lalebölgesi.png görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz! Vikipedi'de içeriği ve lisansı uygun olan her türlü katkıya yer vardır.

Bununla birlikte eklediğiniz görüntünün lisansı biraz muğlak duruyor. Biliyorsunuz ki Vikipedi'ye sadece özgür lisansa sahip içerikler eklenebilir. Tahmin edersiniz ki bazen lisansları doğrulamak oldukça zor; özellikle kişinin kendi üretimiyse. Bu sebeple eklediğiniz görüntünün lisansına dair herhangi bir ek bilgi sunabilirseniz çok iyi olacaktır. Vikipedi'nin lisans ve telif haklarıyla ilgili politikalarına bakarak bu konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

Manco Capac 12:02, 5 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba, olumlu yanıt için teşekkürler. Resminizi yaratmakta kullndığınız orjinla resmin url bilgisini bana verir iseniz ben sizin için erekli düzeltmeyi yaparım. Kolay gelsin--Manco Capac 11:26, 6 Eylül 2008 (UTC)
  • Merhaba tekrar, Resim:Lalebölgesi.png üzerinde gerekli değişiklikleri yaptım. Resme bakıp nasıl kaynak girebileceğiniz konusunda fikir edinebilirsiniz. Bir de sizden ricaa etsem resmleri yüklerken mutlaka yükleme sayfasındaki bilgilendirme şablonu ile giriniz. Konuyla iligli detaylı bilgiyi Resim yükleme yardım sayfasından edinebilirsiniz. Ayrıca ben de saorularınız için buradayım. --Manco Capac 10:33, 7 Eylül 2008 (UTC)

Kullanıcı adı-bilgi[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.

Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --M. M. ileti 21:07, 8 Eylül 2008 (UTC)



Babil kulesi[kaynağı değiştir]

Vikipedi babil kulesi için kullanılan kullanıcı kutularının tümünü nerden bulabilirim acaba? Teşekkürler...Apolas Lermi 21:16, 8 Eylül 2008 (UTC)

Bu sayfa size yardımcı olacaktır. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 21:33, 8 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba. Ben Şablonların içierisine nasıl müdahala edebileceğimi merak ettim. Mesela {KKTC'nin yerleşim birimleri}} şablonunun içine girip oraya bir isim de ben eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Rahatsız ettiysem özür dielrim. Şimdiden teşekkür ederim.Apolas Lermi 18:42, 11 Eylül 2008 (UTC)

Merhabalar, rica ederim, rahatsızlık söz konusu değil. Şablonları da aynı maddeler gibi değiştirebiliyoruz. Tabii önceki halini bozmadan, eklemeler yapmak mümkün. Kolay gelsin. --M. M. ileti 18:55, 11 Eylül 2008 (UTC)

.ogg uzantılı dosyalar[kaynağı değiştir]

Şablon işi tamamdır:) Bir sorum da ogg uzantılı dosyalarla ilgili. Benim PC onları açamıyor. Ne yapmam gerekiyor acaba? Bu imzasız yazı Apolas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18:58, 11 Eylül 2008

O konuda bilgim yok maalesef, isterseniz diğer hizmetlilere bir danışın. --M. M. ileti 19:04, 11 Eylül 2008 (UTC)

Vikipedi standardına uyum ?[kaynağı değiştir]

"Kıbrıs Demiryolu İşletmesi" adlı bi madde hazırladım ama maddenin başında vikipedi standartalrına uymadığına dair bir uyarı çıkıyor. Ne yapmalıyım acaba? maddeyi geliştirmekden bahsediliyor ama ben pek anlamadım.Apolas Lermi 17:35, 12 Eylül 2008 (UTC)

Merhabalar, öncelikle açtığınız madde gayet hoş ve ilginç, giderek te gelişecek gibi görünüyor. Diğer kullanıcılar tarafından maddelere bu tür uyarı etiketlerinin konmasının nedeni, maddenin şurada belirtilen standartları yakaladığından emin olma çabalarıdır. Herhangi bir art niyet yoktur. Siz veya konuyla ilgilenen başka kullanıcılar maddeyi bir miktar daha geliştirdikten sonra bu etiketi çıkartabilirsiniz. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 17:41, 12 Eylül 2008 (UTC)

.ogg uzantılı dosyalar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Ogg uzantılı dosyaları oynatamıyorsanız, .ogg formatındaki dosyalarını oynatabilmenizi sağlayacak bir program indirip kurmanızda yarar var. İngilizce Vikipedi'nin bu sayfasında işletim sistemlerine göre çeşitli program adları verilmiş. Bunlardan herhangi birini indirip deneyebilirsiniz. Öncelikle sayfalara entregre edilmiş videoları vs. görebilmeniz için şu ikisinden birini yüklemeniz şart: Java veya VLC. Harici dosyaları çalmak içinse, o sayfada belirtilen herhangi bir programı kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, eğer işletim sisteminiz Windows ise ve genel olarak medya oynatıcısı olarak Windows Media Player kullanıyorsanız şu işlemi gerçekleştirerek Windows Media Player'ınızda .ogg dosyalarını çalabilirsiniz; bu dosyayı indirin ve kurun. Bu işlemden sonra WMP .ogg dosyalarını oynatabilecek. Umarım yardımcı olabilmişimdir; cevabım geciktiği için özür dilerim - biraz meşgûldüm. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 16:25, 13 Eylül 2008 (UTC)

Kıbrıs Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

Maddde kaynak eksiliği olan veya taraflı duran yerler nelerdir?Apolas Lermi 19:09, 25 Eylül 2008 (UTC)

  • Merhaba, kısacası tartışma sayfasında da belirttiğim gibi yeniden ele alınıp temelli düzenlenmesi gerekmekte. Tarafsız bir ansiklopedik madde'den ziyade sanki milli bir ansiklopedimizin içeriği gibi durmakta. Dünya'ya göre devam eden bir devleti biz bitirmişiz, Kıbrıs Cumhuriyeti hakkında hiçbir bilgi yok, sadece siyasi olaylar türk tarafına göre yazılmış. Buna benzer birşeyler daha. Yakında Köy çeşmesinde vikipedist arkadaşlara konu için bir çağrıda bulunurum. İyi çalışmalar--Muratsahinileti 10:00, 26 Eylül 2008 (UTC)
  • İyi ama bu durumda ya "Güney Kıbrıs Rum Kesimi" ya da "Kıbrıs Cumhuriyeti Maddelerinden biri ortadan kaldırılmak durumundadır. Zira Güney Kıbrsı Rum Kesimi de tamamen taraflı Türk tezlerine ait bir maddedir, çünkü o kabul sade ve sadece Türklere aittir. Ka bunu deFacto bir durum olarak görüyorsak, Kıbrıs Cumhuriyetinin carlğı da TÜrkiye için deFacto bir durumdur. Ayrıca her iki madde aynı ansiklopedi içinde birbirinin varlığına aykırı durumundadır.Bu imzasız yazı Apolas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Doğru haklısın. Lakin bu şekle Güney Osetya ile Abhazya'yı örnek alabiliriz. Güney Osetya Cumhuriyeti, Abhazya Cumhuriyeti ile Abhazya Özerk Cumhuriyeti, Güney Osetya Geçici Yönetimi maddeleri türkçe vikipedide mevcut. Bu maddelerin açılmasınıda ben ile Takabeg sağlamıştık.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi sadece Türkiye tanınmasına rağmen(örnek olarak Abhazya Özerk Cumhuriyeti) maddesi kayda değer bir nitelik olduğundan bence kalabilir ama Kıbrıs Cumhuriyeti'nin tarafsızlık ilkesine göre hala devam ettiğini belirtmemiz şart. Ayrıca bu konuşmalarımızı tartışma sayfasına ekliyorum, diğer vikipedistlerde düşüncelerini açıklasınlar ve çoğunluğun kararına göre düzenlemeleri yapalım.--Muratsahinileti 11:53, 26 Eylül 2008 (UTC)

[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda geri alındı, silindi ya da silinmek üzere işaretlendi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.
  • Thank you for experimenting with Wikipedia. Your test worked, and it has been reverted or removed. Please use the sandbox for any other tests you may want to do. Take a look at the welcome page to learn more about contributing to our encyclopedia.
--Machiavelli' msj 18:47, 28 Eylül 2008 (UTC)


Tartışma:Uzo sayfasında yaptığınız değişiklik silindi.--Machiavelli' msj 18:53, 28 Eylül 2008 (UTC)

O halde maddeyi düzenleyerek ansiklopedik bir hale getirirseniz daha güzel bir katkı yapmış olursunuz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:57, 28 Eylül 2008 (UTC)
Eğer kaynaklı, doğrulanabilir ansiklopedik ve tarafsız yazarsanız kaldırılmaz. Kaldırlırsa Vandalizm sebebiyle kaldırılır. Şu sıralar biraz sorun yaşıyoruz vandalizmle ilgili ama genelde birkaç dakikada vandalizmler geri alınır ve madde düzgün sürüme geri döndürülür. Birde lütfen mesajlarınızı sayfadan silmeyiniz. Bunun yerine arşivleyiniz. Bilgi için: Yardım:Tartışma sayfaları nasıl arşivlenir?--Machiavelli' msj 19:07, 28 Eylül 2008 (UTC)

Kıbrıs Türk Federe Devleti[kaynağı değiştir]

Merhaba Apolas, senden bir ricam var. Acaba Kıbrıs Türk Federe Devleti maddesini oluşturabilirmisin? 1974-1983 arasında önemli bir yere sahip seninde bildiğin gibi. Ayrıca {{Bilgi kutusu tarihi ülke}} şablonunu kullanarak yaparsan sevinirim.--Muratsahinileti 19:37, 28 Eylül 2008 (UTC)

  • Tamam şimdiden teşekkürler, ayrıca Ramazan Bayramınız şimdiden hayırlı olsun. İyi çalışmalar.--Muratsahinileti 19:46, 28 Eylül 2008 (UTC)

Kıbrıs Federe ve bayrak[kaynağı değiştir]

Merhaba Apolas, yine ben. Kıbrıs Federe Türk Devleti maddesini başlattım ama herhangi bir bayrağı varmıydı? İnternet üzerinde hiçbir bilgi bulamadım. KKTC bayrağı 83'den sonra kabul edilmiş. Yoksa Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını mı kullanıyorlardı?--Muratsahinileti 09:21, 29 Eylül 2008 (UTC)

  • Kıbrıs Türk Federe devletinin kendine has herhangi bir bayrağı olmadı. 1983 te kabul edilen bugünkü bayrağa kadar Türk bayrağı kullanıldı. Zaten sanırım federal devlet olma iddiasında bulunduğu için farklı bir bayrak düşünülmemiştir. Ve bu devletin kendine has bir arması da olmadı. Ben çocukluğumdan hatırladağım kadarıyla, resmi vrakalrın üzerindeki arma bugün Rum devletini kullandığı armanın aynısı ide. Ayrıca Kıbrıs Cumhuriyetinin bugünkü bayrağı olan bayrak 1974ten sonra Türk kesiminde hiç kullanılmamış, onun yerine 1960dan önce de olduğu gibi Türk bayrağı kullanılmıştır. Hatırladığım bir şey daha, federe devletin para birimi "mil" adında bir paraydı. Türk lirasına cumhuriyetten sonra geçildi.Bu imzasız yazı Apolas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Yanıtı yazmadan önce bir kaynakta Gökçe sayesinde bulduk. Para biriminin hakkında biraz daha fazla bilgi bulabilirmiyiz? Bildiğin kaynaklar var mı?--Muratsahinileti 11:17, 29 Eylül 2008 (UTC)
  • Tamam o zaman. Şimdiden teşekkürler.--Muratsahinileti 11:25, 29 Eylül 2008 (UTC)

Merhabalar lütfen tartışma sayfalarında imza kullanınız. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 11:32, 29 Eylül 2008 (UTC)

Türkçe ve Kıbrıs[kaynağı değiştir]

Türkçe Kıbrıs Cumhuriyetini resmi dillerinden biridir. Evet, Rumlar bu dili kullanmazlar, çünkü onlar Rum, yani bildiğin gibi kendi dilleri var. Ha eğer kastın "Rum devleti bu dili niye kullanmıyor"du ise bu sorunun da düzeltilmesi gereken yerleri var. İlk olarak, Rum hükümeti bu dili gerektiği yerlerde çok az da olsa kullanıyor. Kullanmıyor gibi görünmelerinin sebebi olarak ise Güneyde çok az Türkün yaşıyor olması (böyle bir talebin olmaması) ve Devletin fiilen ikiye bölünmüş olmasını söyleyebiliriz. Apolas Lermi 17:51, 28 Eylül 2008 (UTC)

Aydınlattığın için teşekkürler. Bu aralar Kıbrıs'ta olanlar fazlasıyla ilgimi çekiyor, bu yüzden böyle birşey yazmaya gereksinim duymuştum. Kolay gelsin... *** Эɱ®εč¡κ *** ...ve saz arkadaşları 18:05, 29 Eylül 2008 (UTC)
Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 18:59, 30 Eylül 2008 (UTC)

Resim:GKK Atgm.gif resminde kaynak ve lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Resim telif sorunu
Resim telif sorunu

Resim:GKK Atgm.gif resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz yapmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı veriniz. Eğer resmin lisansını biliyorsanız resim dosyasına telif etiketini ekleyiniz.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Hızlı silme kriterleri gereğince kaynak ve lisans bilgisi eksik olan resimler işaretlendikten bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 23:44, 30 Eylül 2008 (UTC)

Resim:GKK Tgm.gif resminde kaynak ve lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Resim telif sorunu
Resim telif sorunu

Resim:GKK Tgm.gif resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz yapmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı veriniz. Eğer resmin lisansını biliyorsanız resim dosyasına telif etiketini ekleyiniz.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Hızlı silme kriterleri gereğince kaynak ve lisans bilgisi eksik olan resimler işaretlendikten bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 23:44, 30 Eylül 2008 (UTC)

Resim:GKK Ütgm.gif resminde kaynak ve lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Resim telif sorunu
Resim telif sorunu

Resim:GKK Ütgm.gif resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz yapmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı veriniz. Eğer resmin lisansını biliyorsanız resim dosyasına telif etiketini ekleyiniz.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Hızlı silme kriterleri gereğince kaynak ve lisans bilgisi eksik olan resimler işaretlendikten bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 23:44, 30 Eylül 2008 (UTC)

Resim:GKK Yzb.gif resminde kaynak ve lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Resim telif sorunu
Resim telif sorunu

Resim:GKK Yzb.gif resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz yapmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı veriniz. Eğer resmin lisansını biliyorsanız resim dosyasına telif etiketini ekleyiniz.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Hızlı silme kriterleri gereğince kaynak ve lisans bilgisi eksik olan resimler işaretlendikten bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 23:44, 30 Eylül 2008 (UTC)

Resim:GKK Bnb.gif resminde kaynak ve lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Resim telif sorunu
Resim telif sorunu

Resim:GKK Bnb.gif resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz yapmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı veriniz. Eğer resmin lisansını biliyorsanız resim dosyasına telif etiketini ekleyiniz.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Hızlı silme kriterleri gereğince kaynak ve lisans bilgisi eksik olan resimler işaretlendikten bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 23:44, 30 Eylül 2008 (UTC)

Resim:GKK Yb.gif resminde kaynak ve lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Resim telif sorunu
Resim telif sorunu

Resim:GKK Yb.gif resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz yapmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı veriniz. Eğer resmin lisansını biliyorsanız resim dosyasına telif etiketini ekleyiniz.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Hızlı silme kriterleri gereğince kaynak ve lisans bilgisi eksik olan resimler işaretlendikten bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 23:44, 30 Eylül 2008 (UTC)

Resim:GKK Alb.gif resminde kaynak ve lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Resim telif sorunu
Resim telif sorunu

Resim:GKK Alb.gif resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz yapmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı veriniz. Eğer resmin lisansını biliyorsanız resim dosyasına telif etiketini ekleyiniz.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Hızlı silme kriterleri gereğince kaynak ve lisans bilgisi eksik olan resimler işaretlendikten bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 23:44, 30 Eylül 2008 (UTC)

Resim:GKK Tuğg.gif resminde kaynak ve lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Resim telif sorunu
Resim telif sorunu

Resim:GKK Tuğg.gif resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz yapmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı veriniz. Eğer resmin lisansını biliyorsanız resim dosyasına telif etiketini ekleyiniz.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Hızlı silme kriterleri gereğince kaynak ve lisans bilgisi eksik olan resimler işaretlendikten bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 23:44, 30 Eylül 2008 (UTC)

Resim:GKK Tümg.gif resminde kaynak ve lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Resim telif sorunu
Resim telif sorunu

Resim:GKK Tümg.gif resmini yüklediğiniz için teşekkürler. Dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz yapmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı veriniz. Eğer resmin lisansını biliyorsanız resim dosyasına telif etiketini ekleyiniz.

Yüklediğiniz diğer resimleri kontrol etmek için bu bağlantıyı tıklayınız. Hızlı silme kriterleri gereğince kaynak ve lisans bilgisi eksik olan resimler işaretlendikten bir hafta sonra silinirler. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Machiavelli' msj 23:44, 30 Eylül 2008 (UTC)

Yunanca biliyor musun?

Yeni başladım, ama bazı şeyleri biliyorum. Bu arada mesajına imza (~~~~) eklemeyi unutmuşsun ama geçmişten senin gönderdiğini anladım. Sakıncası yoksa neden sorduğunu sorabilir miyim? :) *** Эɱ®εč¡κ *** ...ve saz arkadaşları 08:28, 2 Ekim 2008 (UTC)
Baktım ki ilgili gibisin, merak ettim sadece. Yunanca bilgini 2. Derecece yazmışsın, fakat üzerime vazife olmadığını bilerek sormak istedim, gerçek seviyen o mudur? Apolas Lermi 09:36, 2 Ekim 2008 (UTC)
Aslında birçok şeyi biliyorum, öğrenmeye başlayalı çok kısa süre değil, 1 yıl geçti... Bu kadarlık birikimim ikinci seviyedir herhalde diye düşünüyorum...*** Эɱ®εč¡κ *** ...ve saz arkadaşları 09:40, 2 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba nasılsınız? *Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi, Otonom Kıbrıs Türk Yönetimi, Kıbrıs Türk Federe Devleti maddeleri oluşturuldu. Yakında Kıbrıs Türk Genel Komitesi maddesinide oluştururum. Kullanıcı kutularınızdan anladığım kadarı ile KKTC vatandaşısınız. Bu nedenle Kıbrıs konusunda sık sık devamlı sizi ziyaret edebilirim. Otonom yönetimin tartışma sayfasında yönetim biçimi ile ilgili birşeyler yazmışsınız. Acaba tam olarak ne diyelim? Başkanlık sistemi olabilir mi? Ayrıca maddelerdeki bilgileri incelermisiniz? Herhangi bir hata veya yanlış bilgi varsa mesaj sayfamda iletirseniz sevinirim. İyi günler.--Muratsahinileti 11:09, 2 Ekim 2008 (UTC)

  • Yönetim şekli ile ilgili hiçbir kaynak bulamadığımdan o konulara girmek istemedim. Otonom ve Geçici yönetimler için sanırsam cumhuriyet demek yerine başkanlık sistemi denilebilir yada cumhuriyet'ide kaldırıp şimdilik boş kalması. KTFD için şimdilik cumhuriyet şeklinde kalsın, herhangi bir kaynak bulursak ona göre değiştirebiliriz. Teşekkürler. Kolay gelsin.--Muratsahinileti 11:33, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba, birinci öneriniz sanırsam şuydu ve ekledim. İkinci öneriniz; Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi'ndeki haritanın altında KKTC'nin sınırları olduğunu belirtmiştim ama otonomda eklememiştim. Şimdi ekledim. önerdiğiniz harritayı Inkscape ile türkçeleştirebilirim ve şimdi üzerinde çalışıyorum. Türkçeleştirme bittikten sonra diğer haritaların yerine bunu koyarım. Ayrıca Kıbrıs Türk Genel Komitesi hakkında bilginiz varsa oluşturabilirmisiniz? Tam olarak kaynaklar ve bilgi bulamadım.--Muratsahinileti 12:32, 2 Ekim 2008 (UTC)

Resim:Kıbrıs Adası 1973 öncesi etnik bölgeler.svg etnik bölgeler için türkçeleştirme hazır. şuan ekliyorum. Yanlış veya hatalı içerik varsa mesaj sayfamdan bana ulaşın. Kolay gelsin. --Muratsahinileti 13:22, 2 Ekim 2008 (UTC)

  • Tamam Alsancak, Çamlıbel oldu. Vikipedi'nin amacı bilgilendirmek, gönüllü editörlerin ise amacı Kayda değer içeriklerin maddelerini oluşturmak. Zaten kimse bilmiyor, bilmeselerde olur diyemeyiz. Gücümüz yettiği kadar neler olduğunu anlatmalıyız. Eğer taslak kriterlerini sağlayacak kadar içerik bulunmuşsa maddeler oluşturulur. Kıbrıs Türk Genel Komitesi hakkında yeterli bilgi bulduğumda oluştururum. Teşekkürler ve Kolay gelsin.--Muratsahinileti 13:40, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Başlığın önemi yok, Türkçe vikipedi de 1975 yılı dedik mi yeter .--Muratsahinileti 13:42, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Ayrıca Rumca haritasının gerekçesinde 1973 deniliyor. İnternetde araştırdıktan sonra değiştiririm.--Muratsahinileti 13:45, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Lakin 1973 yılının haritası. Mübadele ile değişmiş olabilir veya olmayabilir ama 1973 yılına göre düzenlenmiş. Kesin doğruluk acısından (harita bakımından) 1973 olması gerektiği kanısındayım. Ayrıca Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinin tartışma sayfasında sizin içeriğinizin silindiğii belirtiyorsunuz ama içerik burada ve tarih bölümünü detayları ile oluşturmaya başladığımda kullanılacak. --Muratsahinileti 14:03, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • (Bu mesajı yazarken sizin tarafınızdan gelen mesaj için.) Geçmiş sayfasında genellikle benim ismim ve {{Çalışma var}} şablonunu ben koyduğuma göre evet --Muratsahinileti 14:03, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Yukarıdaki cevaplara rağmen, detaylı bir cevap istiyorsanız tamam bakarım. --Muratsahinileti 14:16, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Yaptığınız/yapacağınız katkılar için teşekkür ederiz. Belirttiğiniz madde, VP:HS#M1 gereği silinmiştir. Bilgi verdiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 18:57, 2 Ekim 2008 (UTC)
  • Bildiğiniz gibi hiç bir kural, yasa ya da yönetmelik rastgele çıkarılmaz, gerekçesi, öncesi olan araştırmalara dayanır. Geçmişte bu silinende olduğu gibi birçok kısa maddeye doyurucu bilgi almak için girip, karşılaştığı hayal kırıklığı sonucu Vİkipedi'ye bir daha uğramayan, ya da vandalizm yapan yüzlerce kullanıcıyla karşşılaştık. Böyle bir satırlık, içeriksiz eksik ya da yanlış bilgi içeren yüzlerce kısa madde yerine, az, ama doyurucu, kriterleri karşılayan maddelerden oluşan bir ansiklopedi tercihimizdir. Hiç olmayan bir madde için oluşturma teşviği de bunun artısıdır. Eğer bu tip maddeler silinmese; tr-Vikipedi şimdi en-Wikipedia'ya yakın bir sayıda madde sayısına sahip olabilir, ama içi boş, kof bir ansiklopedi olarak işlevini yerine getirmekten uzak kalırdı. Siz hangisini tercih ederdiniz? Levent Abi ileti 19:10, 2 Ekim 2008 (UTC)

Evet, haklısınız. Dediklerinize katılmamak elde değil . İngilizce Vikipedi'ye görede Türkler adayı işgal etmiştir. Bu şekilde geçmekte. Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinin giriş bölümleri oradan aldığımda biraz düzenlemeye gittim. Her iki kesiminde düşüncelerine paralel olarak kelime oynamaları yaptım.

İnsan denilen canlı karşısındakinin ve kendi düşüncelerini yoğurursa gerçeğe ulaşır. Buradaki arkadaşlarda bunu yapmaya çalışıyor. Bana görede tarafsızlık budur.(neyse konudam uzaklaştım)

Düşüncelerinizi göze alıp madde de düzenleme yapacağım. Kıbrıs Cumhuriyeti'ni Seçkin Madde yapmayı düşünüyorum. Alt başlıkları hazırladım şimdiden. Üzerinde çok çalışağım anlayacağınız. Kendinize iyi bakın. kolay gelsin.--Muratsahinileti 20:06, 2 Ekim 2008 (UTC)

  • Hayır rahatsız etmiyorsunuz, sonuçta herkes düşüncesini açıklayarak Vikipedi'de işler yoluna koyulacak. Seçkin madde yapacağım diyorsam benimde bildiğim vardır. Türkler kadar Rumların'da sosyal, toplumsal, siyasi, spor vb. hayatları var. Kuzey'den de sık sık bahsedeceğim tabiki ama milliyetçi düşünerek değil, evrensel düşünceye göre. Sizede çalışmalarınızda koaly gelsin. iyi geceler.--Muratsahinileti 20:31, 2 Ekim 2008 (UTC)

Bayrak ve 1973 veya 1975[kaynağı değiştir]

Merhaba, ilk baştan belirtiyim {{Ülke2}} şablonu kullanılarak belirtmemiz devlet olduklarını göstermez ve zaten yönetim maddelerinin içinde yönetim diye belirtmişiz. Ama yönetimlerin kendi yasaları ve meclis yapıları olduğundan başkanlarıda belirtilir bu normaldir. Ayrıca zaten Vikipedi'de her madde özel bir {{Çalışma var}} şablonu yoksa düzenlenebilir ve eklemek istediğiniz bilgiler varsa ekleyin. Federe devlet ve otonom yönetimi dönemlerinde kaynaklarla Türkiye bayrağı kullanıldığını belirttik . Genel komite ve Geçici Yönetim'de sizinde belirttiğiniz gibi yine Türkiye bayrağı kullanılmış ama elimizde kaynak olmadığından kaynaksız bir şekilde kaldı. Sorun teşkil edicek bir konu değil zaten.

İkinci husus başlığına gelirsek, size iki yorumdan belirttiğim gibi doğruluğu konusunda tam kesin olması için 1973 tarihi olması gerektiğini söyledim. 1973-1975 arasında harekat üzerine bazı değişiklikler meydana gelmiş olabilir. Buda benim kanımca doğru olmaz, kesin yargılar her zaman önemlidir. Sanırsam harita CIA çıkışlı olduğu belirtiliyordu. ( Daha da önemlisi sizli-bizli konuşmasak olur mu? ) Ayrıca Spyros Kyprianou ve George Vasiliou maddelerini oluşturabilirmisiniz?--Muratsahinileti 19:14, 3 Ekim 2008 (UTC)

  • Benim için önemli olan haritanın aslına göre hareket edilmesi. Ben sadece bunu belirttim. Sizli-Bizli konuşmasına gelince Vikipedi'de hiçbir kimse neredeyse birbirinin gerçek hayattaki durumunu, yaşlı mı, genç mi bilmez. Ama sonuçta tercihiniz bu şekilde ise olsun. :) İyi günler ve Kolay gelsin.--Muratsahinileti 20:13, 3 Ekim 2008 (UTC)
  • İletinizde yazdıklarınız yeni değil. Benzeri durumlarla daha önce defalarca karşılaştık. İlk bilmemiz gereken -ki sanırım farkındasınız, ama yine de anımsatmak istiyorum- maddelerin mülkiyetinin kimseye ait olmadığı. Yani bir maddeyi "ben başlattım" diye sahiplenemiyoruz. Bu hepimiz için geçerli. Anlaşmazlık konusuna gelince; bazen o konudan bir süreliğine uzaklaşmak, tartışmaya ara verip farklı maddeler üzerinde yoğunlaşarak, düşüncelerimizin ve düşünce sistemi/tarzımızın ferahlamasına izin vermek işe yarayabiliyor. Bir süre sonra konuya tekrar dönüldüğünde bazı şeyler değişmiş olabiliyor. Bir farklı durum da gerek köy çeşmesi, gerekse farklı bir kanalla topluluğu konu üzerinde tartışmaya çağırmak. Gerektiği yerde oylamayla çoğunluk kararı uygulanarak durumdaki belirsizlik sonlandırılabilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki Vikipedi bir çoğunluk demokrasisi değildir. Bu, Vikinin temel kurallarından biridir. Yİne de sormak istediğiniz bir şey olursa lütfen çekinmeyiniz. Yardımıma gereksinim duyduğunuz için teşekkür ederim. Sizden küçük bir ricam daha; sakın Vikipedi'den soğumayın, yılmayın, henüz çoooook eksiğimiz var. Kolay gelsin, sevgiler. Levent Abi ileti 18:11, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Bakın; öyle övünüyor gibi olmak istemem ama; eğer ilk eklediğim maddeler silindiğinde ben yılgınlık gösterseydim, bugün 1015 madde eklememiş, yüzlerce vandalı durdurmamış, 45.000'e yakın değişikliği yapmamış olacaktım. Başka bir örnek vermek istiyorum: "Cıvata" maddesi, ilk bulduğumda bu haldeydi, uğraştım, araştırdım, günlerce işin uzmanlarıyla yazıştım -ki ben de bu konuyu oldukça iyi bilirim- ve bugünkü haline getirdim. Maddeyi ilk açan kullanıcı; bana ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu, saldırganlaştı, ama sonuç ne oldu dersiniz? Önce haklı olan kazandı, sonra da Vikipedi kazandı, yani bilgiye ihtiyacı olan insanlar kazandı. Sizden tekrar düşünmenizi, gerekirse konuyu köy çeşmesinde tartışmaya açmanızı, ama katkıda bulunmaktan vazgeçmeden yine buraya yararlı olmanızı rica ediyorum. Beni kırmayacağınıza inanıyorum. Sevgiyle kalın.. Levent Abi ileti 18:26, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Anlayışlı ve hoşgörülü davrandığınız için asıl ben size teşekkür ederim. Güzel katkılarınızı görmeye devam etmek umuduyla, iyi geceler. Levent Abi ileti 18:56, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Son iletinizi yanıtsız bırakmayayım; diğer arkadaşı da konuyla ilgili olarak yanıtladım. Soğukkanlı olmak, uzlaşmacılık ve Kişiye değil, konuya odaklanmak kaçınılmaz çıkış noktası başlangıcıdır. İyi çalışmalar, iyi geceler. Levent Abi ileti 20:34, 4 Ekim 2008 (UTC)

Mesaj sayfamı doldurduğunuz ve arkamdan yaptığınız dedikolarınız için çok teşekkür ederim. Beni düşünceleriniz ve fikirleriniz ilgilendirmez. Sadece KAYNAK diyorum o kadar. Bunun için cevap yazmayınız, düşünceniz ve kararınıza üzerine iyi soğumalar--Muratsahinileti 19:16, 4 Ekim 2008 (UTC)

  • Olmayan kaynaklar diyerek neyi kastediyorsun? Elimden geldiği kadar Vikipedi'nin büyemesine katkıda bulunuyorum. Ayrıca asıl siz populist davranmayı bırakın. Size belirttiğim gibi ben sadece elimdeki kaynaklara göre ve bilgilere göre eklemeler yaparım. Ben herkese karşı samimi ve dürüst davranmaya çalışıyorum. Suç buysa suçluyum. Kendi istekleriniz ve düşünceleriniz olmadı diye nerede ise hakaret düzeyi varan cevaplarınız var. Şuana kadar size ve kişiliğinize karşı bir hakaret bile yapmadım, yapmamda. Sadece maddenin, dünyanın düşüncesine göre düzenlenmesine, biraz olsun Türk milliyetçiliğinden uzaklaşmasını istedim. Eğer orada getto kelimesini kullansaydım, bu sadece tek bakışlı bir yazı içerik olurdu. Siz Kıbrıs Türküyüm, benim dediklerim gördüklerim doğru diyebilirsiniz. Ona bakarsanız bende azeri asıllıyım. Ama Rumlar ne yazmış buda önemlidir. Tek isteğim artık bu konuyu unutup, sadece bir gelişimin bir parçası olmamız. Benim halâ bu sözlerinize rağmen dargınlığım veya kırgınlığım yok. Gerektiğinde yine size danışacağım.--Muratsahinileti 14:16, 5 Ekim 2008 (UTC)
  • Ayrıca KKTC maddesini SM yapmaktan bahsediyordunuz. Eğer üzerinde çalışmaya başladığınızda yardım isterseniz,seve seve yardım ederim. Kendinize iyi bakın.--Muratsahinileti 14:35, 5 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba; iletinize geç yanıt verebiliyorum.. Bu tip durumlar için bir Anlam ayrım sayfası oluşturuyoruz: Ses örneğinde olduğu gibi. Sizin açmak istediğiniz başlığın adını değiştirip {{anlam ayrım}} şablonu ekleyerek; anlam ayrım sayfasına hem sizin maddenizi hem de diğer maddeyi yazabilirsiniz. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 08:09, 6 Ekim 2008 (UTC)
  • O zaman lütfen bana açmak istediğiniz madde adınıve kısaca içeriğini söyleyin, yardımcı olayım.. Levent Abi ileti 15:11, 6 Ekim 2008 (UTC)

Resim telif şüphesi[kaynağı değiştir]

Öncelikle Resim:Dikefalos Aetos.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz! Vikipedi'de içeriği ve lisansı uygun olan her türlü katkıya yer vardır.

Bununla birlikte eklediğiniz görüntünün lisansı biraz muğlak duruyor. Biliyorsunuz ki Vikipedi'ye sadece özgür lisansa sahip içerikler eklenebilir. Tahmin edersiniz ki bazen lisansları doğrulamak oldukça zor; özellikle kişinin kendi üretimiyse. Bu sebeple eklediğiniz görüntünün lisansına dair herhangi bir ek bilgi sunabilirseniz çok iyi olacaktır. Vikipedi'nin lisans ve telif haklarıyla ilgili politikalarına bakarak bu konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

Manco Capac 10:20, 7 Ekim 2008 (UTC)

Manco Capac 10:58, 7 Ekim 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba. Adil kullanım ile ilgili tüm bilgileri VP:AK'dan ve bağlantılı olduğu sayfalardan alabilirsiniz. Ayrıca adil kullanım şartına bağlı resimleri nasıl yükleyebileceğinizi VP:AKGY'den öğrenebilirsiniz. Eğer hala anlamadım diyorsanız size tavsiyem size ait olmayan resimleri Vikipediye yüklememeniz olacaktır. Yine de detay ile ilgili sounuz olursa yanıtlamaya hazırım. Bir diğer tavsiyem de internette bulduğunuz ve telif durumunun ne olduğunu bilmediğiniz resimleri vikiye yüklememeniz, ancak çok lazım olduğunu düşünüyor iseniz bir hizmetliye resmin adresni vererek yükeleyip yükleyemeyeceğinizi danışmanızdır. Saygılarımla, --Manco Capac 06:36, 8 Ekim 2008 (UTC)

Merhabalar, öncelikle kısıtlama, telif gibi durumlarla bir not yoksa telif hakları saklı kabul edilir. Yüklediğiniz resim adil kullanım gerekçesi olmadığı için etiketlenmiş. Gerekçelendirme için VP:AKGY sayfasını okuyunuz. Neyi, nasıl yapacağınızı anlatan bir sayfadır. Bunu okuyup deneyin, olmazsa anlamadığınız yerleri tekrar sorun. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:16, 8 Ekim 2008 (UTC)

Hatırlatmalar[kaynağı değiştir]

Merhabalar lütfen tartışmalarda nezaketinizi koruyunuz. Nezaket sağlam bir tartışma ortamını oluşturmanın ilk kuralıdır. Ayrıca kimseye fikir ayrılığı sebebiyle maddede değişiklik yapmayı bırakmasını söylemeyiniz. Vikipedide herkes değişiklik yapma hakkına sahiptir. Maddeler hakimiyetiniz altında değildir. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:39, 13 Ekim 2008 (UTC)


Birincisi nezaket açısından söyleyecek bir sözünüz yok tartışma sayfasında konuştuğunuz kişide nezaket sınırlarınız zorlayan bir cümle yok normal tartışma seyrinde tonunda konuşuyor, haklıyken bile nezkatsiz bir şekilde tartışmaya katılıyorsanız haksız konuma düşebilirsiniz. Daha iyi anlatmak uç bir örnek vereyim; çok doğru şeyleri söylemenize rağmen sonunda küfür ediyorsanız engellenirsiniz mesela. İşte siz de bu yüzden hatalısınız. "siz yanlış olduğunu bildiğiniz birşeyi ısrarla düzeltmek için birşeyler yapıyorsunuz o yüzden hatalısınız" diyen var mı? Yok, bunu söylerseniz laflarımı çarpıtmış olursunuz bunu yaparken nezaket sınırlarını aştığınız için uyarılıyorsunuz. İkincisi söylenen bir şeyi kesinlikle "açıkça ispat etmiyorsunuz" böyle birşey yaptığınızı iddia etmek için önce tartışma sayfasına kaynaklar sermelisiniz. Demelisiniz ki bakın şu şu şu kaynaklarda böyle geçiyor bakın devlet arşivlerinde böyle geçiyor, bakın şu şekilde yazılar çıkmış. Bunları yapmışmısınız? Bakıyorum... Hayır! O yüzden hiçbir şeyi ispatlamış değilsiniz.
Şu anlaışılmalı bir maddede birden çok görüş olabilir, bundan daha normal birşey yok bu durumda maddeyi değiştirmeyi bırakmalı dayanaklarınız kanıtlarınızla tartışma sayfasında nezaket ilkeleri çerçevesinde sunmalı, karşı argümanları dinlemeli kaynakları okumalı. Ondan sonra örnek bir değişiklik yapıp tekrar tartışma sayfasında belirtilmeli. Bir orta yol bulunduğunda madde değiştirilmeli. Lütfen tekrar cümlelerimi çarpıtma yoluna girmeyiniz. Çokça denendi, bir sonuca ulşaılamadı.--Machiavelli' msj 11:58, 13 Ekim 2008 (UTC)

Mili ansiklopedi meselsine takmış durumdasın!!![kaynağı değiştir]

  • Sana ne kadar yazsam az ama yine de yazacam. Bi kere kaynak olarak gösterdiğin site sonuçta kim tarafından ve hangi maksatla yapıldığı bilinmeyen, bilgilerinin doğru olup olmadığı bile tartışılmaktan münezzeh, lüzumu- beyyindir. Neticede elinde resmi belgeler olmayan bir internet sitesi(olsa da kaynak olarak gösterilemez:)). Sana şunu söyleyim, isnadsız tarih bilgisi faraziyeden öteye gidemez. Ama sen ordaki bilgileri alıp gerçekmiş gibi vikiye koyuyorsun. Ve bunların doğruluğunda da ısrar ediyorsun. Bak arkadaşım, tarih konuları çok hassas konulardır. Yani yazmak yapmaktan çok daha kolaydır ve de yazarken de gerçeklerden uzaklaşmak, olayı çarpıtmak, yanlış yönlere çekmek çok çok kolaydır. İşte bu yüzden profesyonl tarih belge ister. Senin bu konularda herhangi resmi bir belge okumadığından adım gibi eminim. İnternetteki bilgiler resmi belgeler değildir. Ha benim yazdıklarım çok mu doğru? onu da ısrar edemem zira vikipedi profesyonel ve akademik bir tarih ve/veya bilim sitesi değildir!...

Şunu da söyleyim; Kaynak olarak gösterdiği kimkimdir adlı sitede, DR Fazıl küçük maddesinin içeriğinde şöyle bir şey yazıyor "(Fazıl küçük)27 Aralık 1967 tarihinde kurulan Geçici Kıbrıs Türk Yönetimi'nde başkanlığa getirildi. Dr. Fazıl Küçük, 18 Şubat 1973 tarihinde Cumhurbaşkan Muavinliği'nden ayrılarak, yerini Rauf R. Denktaş'a bıraktı." Şimdi sen bu paragrafta ne demek istediğin anladın mı?????????

İyi oku, bi daha oku, gene oku, tekrar oku.. Bilmiyorsan "lütfen" bir bilene danış. "Ben yazdım oldu" mantığından uzaklaş artık. Bu konuyu bilen veya en iyi bilen tek kişi senmişsin gibi davranma.Apolas Lermi 11:51, 13 Ekim 2008 (UTC)

  • Merhaba Apolas, ben gerekli cevapları tartışma sayfasında verdim, ayrıca sadece dediğim, Vikipedi'nin isteği gibi kendi bildiklerimizle değil, gerekli referanslara göre hareket etmemizdir. Hiçbir madde benim ve başkasının tekelinde olamaz. Ama üslubunuzu bozdukca bozdunuz. Yeniden kolay gelsin.--Muratsahinileti 11:56, 13 Ekim 2008 (UTC)
  • Vikipedi:Şikayet sayfası buradadır. Bu sayfada herhangi bir şikayet olmadığına göre etmemişimdir. Ben her konunun şikayetle çözülebileceğini sanmıyorum. Ama üslubunuzu düzeltmenizi öneriyorum. Burada kavga değil, sadece tartışıyoruz. Artık yorumda ve açıklama yapmaktan yoruldum. Bu size karşı son iletimdir. Kolay gelsin.--Muratsahinileti 12:01, 13 Ekim 2008 (UTC)
  • Son yazdığımı tekrar yazıyorum. Sen benim yazdıklarımı okumamışsın. Okusaydın eğer burada tekrardan tartışma sayfasında yazdığına atıfta bulunmazdın. Zira ben orda yazdığının ne kadar yanlış olduğunu sana anlatmaya çalıştım(lütfen dön oku)... Ama sana yazdıklarının yanlış olduğunu söylemek "hakaret" oldu, bunu tekrar etmek ise "iyice ileri gitmek" oldu. Senden ciddi ciddi şüphelenmeye başladım artık. O yüzden yazışmayalım. İletişim problemin var. Bir şeyler daha derdim ama patron beni siteden atar, ya da ceza verir bana. E ne de olsa burası kimsenin tekelinde dğeil.Apolas Lermi 12:07, 13 Ekim 2008 (UTC)
  • Yukarıdaki mesajınızda geçen "Senden ciddi ciddi şüphelenmeye başladım artık.", "İletişim problemin var. Bir şeyler daha derdim ama patron beni siteden atar, ya da ceza verir bana. E ne de olsa burası kimsenin tekelinde dğeil." ifadeleriniz VP:N, VP:İNOV ve VP:KSY ihlalidir. Vikipedide kişiler üzerine değil, konular üzerine yorum yapılır; sonuç odaklı ve sağlıklı tartışmanın yolu da budur. Karşınızdaki kişilere örneğini verdiğim türden sözler sarfetmenin, tartışmayı sağlıklı şekilde sürdürmeye ya da sonuca vardırmaya katkısının olmayacağı açıktır. Lütfen kişilere saldırmayınız, size daha önce yapılan uyarıda belirtildiği gibi, düşüncelerinizi güvenilir kaynaklarla, nezaket kurallarına uygun bir üslupla ortaya koyunuz. Bu size yapılan son uyarıdır. Saydığım politikaları bir kez daha ihlal etmeniz halinde, yeniden uyarılmadan engelleneceksiniz. --Yabancımsj 06:23, 14 Ekim 2008 (UTC)
  • Olayın ne kendisine bakıyorum, ne sonucuna. Sizi üslubunuz nedeniyle uyarmam için tartışmanın ve mesajlaşmalarınızın geneline bakmam yeterli oldu. Vikipedide tartışmalar maddeleri geliştirmek amaçlı yapılır. Tartışıyorum deyip içeriği geliştirmeye yönelik olmak bir yana, diğer kullanıcıya saldırmaktan öte bir anlam taşımayan ve nezaket kurallarına uymayan sözler sarfetmeyi savunabiliyorsanız, içinde bulunduğunuz bu ortamın anlamını ve kurallarını gözden geçirmenizi öneririm. Evet, bana yazdıklarınız da kişisel saldırıdır, kural ihlalidir. Zira burası kimsenin kimseyi canı istediği için engelleyeceği bir ortam değil. Size bu uyarı, tartışmanın sağlıklı bir şekilde sürmesini, sürmeyecekse de sona erdirilmesini sağlamak için yapıldı. Bu bir tehdit de değildir. Ciddi kural ihlali yapan kullanıcılar önce uyarılır, ihlalde ısrarcı olursa engellenir. Dolayısıyla, size yapılan yalnızca rutin bir uyarıdır. Ancak davranışlarınızda ısrarcı olduğunuzu görüyor ve yukarıdaki mesajda alıntı yaptığım cümlelerin bir ansiklopedinin tartışma sayfasında ne işi olduğu ve böyle sözler sarfetmenin içeriği geliştirmeye ne gibi bir katkısı olabileceği yönünde samimi şekilde düşünmeye davet ediyorum. --Yabancımsj 06:12, 15 Ekim 2008 (UTC)
  • İlgili madde uygun bir eski sürüme geri getirildi, bilginize.. Levent Abi ileti 18:23, 19 Ekim 2008 (UTC)

Lefke maddesi[kaynağı değiştir]

İsteğiniz üzere sayfayı geri getirdim, taslak kriterlerini sağlamayacak kadar kısa olduğu için silinmiş, sanırım taslak haline kadar geliştireceksiniz? Şimdiden kolay gelsin iyi çalışmalar. Cat msj 08:16, 22 Ekim 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Hüsnü Mübarek sayfasında değişiklik yaptığınızı görerek maddeye baktım. Bu haliyle taslak kriterlerini açıklamaktan uzak olduğu açıktır, silinmelidir. Geliştirmeyi düşünür müsünüz? Levent Abi ileti 18:36, 6 Kasım 2008 (UTC)

Tasos Papadopulos[kaynağı değiştir]

Merhaba Apolas, ilk başta ölümü anonim kullanıcılar tarafından eklenmişti. Sonradan bir anonim tarafından kaldrılmış, haber siteleri de ilk olarak "öldü" diyordu sonra haberlerini "hâlâ yoğun bakımda" şekline çevirmişler. İngilizce Vikipedi sayfasında da ölüm haberi eklenmemiş. Resmi açıklamaları beklemekte yarar var.--Muratsahinmesaj 16:52, 6 Aralık 2008 (UTC)

hatalı lisans etiketi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 23:14, 30 Ocak 2009 (UTC)

  • Sayın Apolas Lermi; bildiğiniz gibi Vikipedi aşırı yoğun talep gören bir sitedir. Bu nedenle zaman zaman hizmetliler yetişememektedir. Söz ettiğiniz maddenin islinme geçmişini anımsamıyorum, ben mi silmiştim? Belki farklı (telif, düzen ve ansiklopedik açıdan uygunsuzluk vb.) bir gerekçeyle silinmiş olabilir. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 21:32, 2 Şubat 2009 (UTC)

Türkçe Ezan[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:T%C3%BCrk%C3%A7e_ezan#T.C3.BCrk.C3.A7e_ezan_istiyoruz

Selamlar. Osmanlıca biliyor musunuz?--Gökçє Yörük mesaj 15:13, 27 Şubat 2009 (UTC)
  • Neden sordunuz?
Bana sorarsanız bir dil:) "Osmânlı Ordu-yı Hümâyûnu" kelimesini Osmanlı alfabesiyle yazabilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 15:28, 27 Şubat 2009 (UTC)
Tabi beklerim. Şimdiden çok sağolun.--Gökçє Yörük mesaj 15:31, 27 Şubat 2009 (UTC)
  • Tekrar çok teşekkürler. Türkçe Ezan hakkında ise haklısınız.--Gökçє Yörük mesaj 10:41, 28 Şubat 2009 (UTC)
  • Hey Atalay, Besim (2006). Divanü Lügati't - Türk. Ankara: Türk Tarih Kurumu Basımevi. ISBN 975-160-405-2 bu kitabı oku ve ondan sonra değiştir.--Tevfik1958 12:28, 13 Mart 2009 (UTC)
  • Ben u veya ü den bahsetmiyorum bunları (Orta Asya ve Uzak Doğu’nun o zamanki coğrafi deyimlerini öğreniyoruz; Tawgaç: Maçin'in adıdır. Burası Çin'den dört ay uzaktadır. Çin, aslında üç bölüktür: Birincisi, Yukarı Çin'dir ki, doğudadır; buna "Tawgaç" derler. İkincisi, Orta Çin'dir; burası, "Xıtay" adını alır. Üçüncüsü, Aşağı Çin'dir, "Barxan" adı verilir; bu, Kaşgar'dadır. Lâkin şimdi "Maçin", "Tawgaç" diye tanınmıştır. "Xıtay" ülkesine de "Çin" denilmiştir) siz değiştirmişsiniz özgün metinleri değiştiremezsizin.--Tevfik1958 15:18, 13 Mart 2009 (UTC)
  • Bu link'ten [[1]] ne gibi değişiklik yaptığınızı görürsünüz bana hikaye okumayın.--Tevfik1958 15:31, 13 Mart 2009 (UTC)
  • Benim kim olduğum beni ilgilendirir, ben size özgün metinlerde yaptığınız değişiklerden bahsediyorum.--Tevfik1958 15:42, 13 Mart 2009 (UTC)

Nezaket ve kişisel saldırı uyarısı[kaynağı değiştir]

Şu mesajınız Vikipedinin resmi politikalarından Vikipedi:Nezaket ile Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır'ın ihlali niteliğindedir. Vikipedi özgürce katkıda bulunulma esasından hareketle tüm kullanıcılara açıktır ve onlarca farklı kişinin yan yana katkıda bulunabilmelerinin yolu buranın kurallarına uymaktan geçer. Nezaket kuralları ile kişisel saldırı yasağı da bunların en önemlilerindendir. Tartışmalarda soğukkanlı olmak ve karşı tarafta bulunan kişiye değil konuya ve sonuca odaklanmak, hem sizi hem karşınızdaki kişileri, hem de Vikipediyi daha az yıpratacaktır. Bu hakaret içerikli mesajı tartışmanın karşı tarafının nezaket kurallarına sığmayan yanıtın da etkisiyle verdiğinizi göz önünde bulundurarak, sizi bu defalık engellemiyorum. Ancak biliniz ki, nezaketsizliğe bir adım ötesiyle yanıt vermenin kimseye yararı olmaz. Lütfen davranışınızı tekrarlamayınız. --Yabancımsj 15:49, 13 Mart 2009 (UTC)

İyi niyet varsaymak[kaynağı değiştir]

Buradaki tartışmanız Vikipedi'de kabul görmüş olan İyi niyet varsaymak ilkesine ters düşmekte. Lütfen ansiklopedik içerikle ilgili yorumlarınızda diğer kullanıcılara karşı suçlamalarda veya kişisel imalarda bulunmayın. Belli bir kişiyi işaret etmeseniz bile bu kabul edilemez bir davranıştır. "Birbirimizi kandırmayalım" demek birinin sizi kandırmaya çalıştığını ima etmektir. Kolay gelsin. --temaileti 20:59, 20 Mart 2009 (UTC)

  • Bahsettiğiniz şablonda ne gibi bir sorun var da uygulayamıyorsunuz? Daha açık ve ayrıntılı yazarsanız boş zamanım olduğunda ilgilenirim.  Levent İleti Katkılar   21:34, 20 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba, baktım ama çok zaman isteyen bir çalışma bu. Yardımcı olamıyorum üzgünüm. Ancak Gökhan'a yönlendirebilirim. Eğer uygunsa o yapabilir sanıyorum.  Levent İleti Katkılar   22:24, 22 Mart 2009 (UTC)
  • Geç kaldım ve şimdi daha çok üzüldüm: bugün bir madde 2 saatimi aldı. Sonra da hiçbir şeye bakmaya zaman kalmadan.. son değişikliklere daldım.. Neyse olaya nikbin bakmalı: sorun çözüldü. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   23:14, 22 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Apolas, sonunda Vikipedi'nin kaynaklarla oluştuğunu anlamışsınız. Bu konuda tebrik ederim. Ben sizin hâlâ kaynaklarla çalıştığınızı görmedim. Katkılarınızın çoğu özgün araştırmalara dayanmakta. Bir materyale göre düzenlenmiş bilgileri, kendi bildiğinize göre düzenliyorsunuz. Lütfen sadece kaynak diyorum.

Ayrıca şuana kadar maddelere değilde kişilere yönelik yorumlar yapmaya devam ettiniz. Vikipedi'de kişilere karşı karalayıcı yorumlar yapmaktan vazgeçiniz. Ayrıca mesaj sayfamda bana karşı "Bilgiyi kendi tekelinde mi sanıyorsun? Vikipediyi sen mi kurdun? BAşkalarının düzeltilerine tahammüün mü yok?...Sen bilginin sağdan soldan toplama bilgilerle oluştuğunu mu düşünüyorsun? ...Kıbrıslı ilgili sürekli birşeyler karalamak zorunda olmadığının farkında mısın?? Bence bu akıl almaz hırsından vazgeç...Bilmiyorsan karışma, düzeltilen hatalarını da tekrar etme. Bence bir an önce toparlan. Vazgeç bu hırsından. etmeyiniz ayrıca Kıbrıs'a da ayıp etmekten vazgeçin." yazdıklarınızdan dolayı hâlâ politikaları ihlal etmektesiniz. Burada kimse kimseye emir verecek bir tonlamayla konuşamaz, bu kişinin haklarına karşı ihlaldir.

Farkındaysanız, sizin benim şahsıma karşı yaptığınız yorumlar yüzünden maddeler üzerindeki hatalarla ilgili konuşamıyoruz. Ne zaman bu tutumunuzdan vazgeçerseniz o zaman sizinle doya doya Vikipedi'ye bolca katkılarda bulunacağımıza eminim. İyi günler ve Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 14:35, 27 Mart 2009 (UTC)

Defalarca uyarılmanıza rağmen şu mesajınızla Vikipedinin resmi politikalarından Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır, Vikipedi:Nezaket ve Vikipedi:İyi niyet varsayın'ı ihlal ettiniz. Bu nedenle 24 saatliğine engellendiniz. Döndüğünüzde politikaları ihlal etmemeniz ve olumlu katkılarda bulunmanız dileğiyle. --Yabancımsj 19:35, 30 Mart 2009 (UTC)

Yüklediğiniz resim[kaynağı değiştir]

Yabancımsj 21:27, 31 Mart 2009 (UTC)

Yabancımsj 21:27, 31 Mart 2009 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Daha önce bu konu ile ilgili bilgilendirme mesajları almışsınız ancak bağlantıları okumadınız sanıyorum.VP:AKP sayfasında 9.madde de görebileceğiniz üzere adil kullanım resimleri sadece özgür bir lisansın yaratılamayacağı durumlarda kullanılabilir.Eklemiş olduğunuz resimdeki şahıs hala hayatta olduğuna göre özgür lisanslı bir resmi çekilebilir veya kendisinden istenebilir.Resminiz hatalı adil kullanım dolayısıyla silinmiştir.Kolay gelsin.--Eldarion 06:28, 2 Nisan 2009 (UTC)

Lütfen mesajlarınızı ya da yorumlarınızı dört tane tild (~~~~) kullanarak imzalamayı unutmayın. Ana sayfa tartışma sayfasında yapmadınız mesela, ama neyse artık şimdi biliyorsunuz . İyi çalışmalar! Kıro-headmesajjj 20:44, 17 Mayıs 2009 (UTC)


2. kez engellendiniz[kaynağı değiştir]

  • Saldırı, hakaret vb. nedenlerle 2. kez engellenmiş bulunuyorsunuz. Aynı davranışızın tekrarı halinde bu süre katlanarak artacaktır.  Levent İleti Katkılar   18:20, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Engelleme nedeni, sonucu[kaynağı değiştir]

  • Daha önce de aynı gerekçeyle engellendiniz; bu nedenle üçüncü, beşinci uyarılar yapılmaksınızın engellenmeniz politikalar dahilindedir. Ayrıca son değişiklikler kısmında çalışırken, bildirimlerle zaman kaybederek farklı kayıplara girmemek normal bir durumdur. Yorumlara gelince, eğer kural dışıysa silinir, izin verilmez. Eğer zaman ayırıp Vikipedi'yi incelerseniz, işleyişi daha iyi kavrayabilirsiniz. Amacımız sadece ansiklopedi yazmak olmalı, yorum yapılacaksa madde içeriği üzerine yapılmalı. Burasının bir blog, forum vb. olmadığını unutmadan, kişisel görüş ve düşüncelerimizi belirtmekten öte, tarafsız bakış açısıyla düzgün eklemeler yapmaya gayret etmeliyiz. Son olarak şunu belirtmek isterim ki; dünya üzerinde hiçbir din, topluluk, millet vb.de ölünün arkasından konuşmak hoş karşılanmamaktadır. Bundan sonra daha az duygusal davranıp, daha çok mantıkla olumlu katkılarda bulunacağınız umuduyla iyi geceler.  Levent İleti Katkılar   21:30, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yazdıklarınızdan, benim tarafımca silinen içerik üstte de belirttiğim gibi kural ihlali olan kısımlardır. Diğer konulardaki itirazlarınızı tartışma yeri burası değil ve bu konuyla da bir ilgisi yok. Kişisel olarak benim taraflı davrandığımı düşünüyorsanız, nereye nasıl şikayet edeceğinizi bildiğinizi sanıyorum. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   19:20, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Bakın, onca konuştuk, onca uyarıldınız ve hala kişisel yorum yapmaya devam ediyorsunuz. Birgün özgün araştırma olmayan birşey oluşturdunuz mu merak ediyorum? Katkılarınıza bakıyorum; bir kere bile kaynak eklediğiniz yok. Kendi öğrendiklerinizi veya bildiklerinizi direk doğru kabul ediyorsunuz. Politikalar ve bende sizin dediklerinizi kabul etmiyoruz, çünkü siz bir doğrulanabilir ikincil veya üçüncül parti bir kaynak değilsiniz. Vikipedi böyle işlemiyor. Biz buna "özgün araştırma" diyoruz. Özgün araştırmada kabul edilmez. Eğer o kadar biliyorsanız lütfen bir kere şu şu kaynakta böyle diyor sunun ortaya. Bilmem ne şu kitapta şu eserde böyle yazıyor diye kaynak ekleyin. Kendi kafanıza "bu şekilde doğru" diye değiştirmeyin lütfen. Sadece bilmem "x kaynakta y sayfasında" geçiyor diye bir ref etiketi ekleyin tamam.

Tartışma sayfasında yazdıklarınıza direk orada cevap vermiycem, çünkü kişisel yorum. Kişisel yorum olduklarından silindi. Lütfen lütfen kişisel yorumdan uzak durun. Gerekli açıklamayı yukarıda yaptım. Kişisel yorum içeren mesajlarınıza cevap vermiycem, bu şekilde olduklarından silinir. İyi günler.--Muratsahinmesaj 10:23, 22 Haziran 2009 (UTC)

VikiProje Kıbrıs[kaynağı değiştir]

VikiProje Kıbrıs[kaynağı değiştir]

VikiProje Kıbrıs davetiyesi
Merhaba Apolas;
Katkılarınızdan görebildiğim kadarıyla Kıbrıs ile ilgilisiniz. Kıbrıs ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Kıbrıs Projesi'ne katılmanız için sizi davet ediyorum. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar...

--Muratsahinmesaj 02:29, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Bu sayfadaki ifadeleriniz kişisel saldırı olup Vikipedi'de yasaktır. Daha önce de aynı nedenle engellenmişsiniz. Tekrarında engel süreniz artacaktır. Bilginize. --M.M. ileti 18:16, 6 Temmuz 2009 (UTC)

11 Temmuz tarihinde, Metal Milita arkadaşımıza hakaretler içeren bir mesaj göndermişsin.Seni saygılı olmaya davet ediyorum.O arkadaşımız, Vikipedi için herşeyi yapıyor.Eğer ki bir arkadaşımıza kişisel saldırı varsa, onun yanındayımdır.Lütfen böyle yapmayınız.Bu sizin için de zararlı olabileceğine inanıyorum.Ayrıca asla "siz kim oluyorsunuz?" gibi çirkin hakaretler içeren mesajlar göndermeyi de bırakın...---memo44- 10:40, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Şuradaki ifadeleriniz Vikipedinin resmî politikalarından VP:KSY, VP:İNOV ve VP:N'nin ihlali niteliğindedir. Bu nedenle 1 haftalığına engellendiniz. Döndüğünüzde buranın herkesin uymakla yükümlü olduğu kurallarla yürüyen bir ansiklopedi olduğunu ve kimsenin kimseye saldırmasına izin verilmeyeceğini görerek olumlu katkılarda bulunmanız dileğiyle. --Yabancımsj 12:33, 13 Temmuz 2009 (UTC)

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı[kaynağı değiştir]

Selam. buna baktım da. 2.000 kişiyle dört alayı oluşturabilir mi ??? Takabeg ileti 09:25, 17 Ekim 2009 (UTC)

Evet, olamaz ama yazının bütününü okursanız alayların 2 tanesinin seferi olduğunu belirttim. Seferinin ne demek olduğunu da isterseniz açıklayayım. GKK daki seferi birlikler sadece seferberlik görevleri için bulundurulur. Seferberlik görevlerine gelince onu da maddeye eklemeliyim, hatırladığım iyi oldu.

A bir şey daha var, GKK daki birliklerin genelde sadece adı vardır. Yani burdaki bir alay ne tam bir alay, tabur ne tam bi tabur bölük ise ne tam bir bölüktür. Sadece kağıt üzerinde isimleri vardır. Bir çok birlik eksik kadro ile hazırda bulunur. Şöyle bir örnek verecek olursam bir piyade bölüğü yaklaşı 130 ise, GKKde bu rakam 80lere kadar düşebilmektedir. YAni Tüm birlikleri dostlar alışverişte görsün diye vardır. Bunları nerden mi biliyorum; GKK da subay olarak görev yaptım, iyice etüd ettim. Apolas Lermi 09:32, 17 Ekim 2009 (UTC)

Maddede kaynaklı varsa onu kaldırmak yerine kaynaklar ile değişiklikler yapılmalıdır. Takabeg ileti 09:34, 17 Ekim 2009 (UTC)


  • Tekrar ediyorum, 2000 kişiyle değil 4000 kişi ile de 4 Piyade alay oluşturulmaz normalde. Ama burası KIBRIS. Burda olmayacak olaylar oluveriyor :)

Ayrıca; maddenin içeriğine "1989 yılı itibariyle..." şeklinde başlayan bi girdi vardı. Onu de kaldırdım. Çünkü 20 yıl önceki bilgiler bugünle uyuşmuyor. Zaten o tarihten çok sonra GKK'nın yeniden yapılanması kapsamında zikredilen 7 piyade taburuna 9 adet seferi tabur ve Polis teşkilatı da GKK ya ilave edilerek GKK Tugay seviyesinden Tümen seviyesine çıkarıldı ve birliğin başına Tümgeneral atandı. (öncesinde Tuğgeneral atanırdı).

Şunu da belirtmeliyim ki illa belge veya kaynak var diye artık geçerliliği kalmamış bir bilgiye buraya koymayı hiç anlamlı bulmuyorum. Bu imzasız yazı Apolas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Anlamlıdı. Çünkü mevcut kaynak var. Onu kaldırıp kayasına göre atıp değiştiremez. Bu durumda illa kaynak istenir. Takabeg ileti 09:44, 17 Ekim 2009 (UTC)

KIBRIS VATANDAŞI İSEN KIBRISTA ÇEKTİĞİN FOTOĞRAFLARI YÜKLEMELİSİN.--Son kahraman 09:51, 17 Ekim 2009 (UTC)


  • Nesi anlamlı Allah aşkına? Kaynağı olan herşeyi doğru mu kabul ediyorsunuz siz? Bens ize o durumun artık geçerli olmadığını söylüyorum siz hala anlamlı diyorsunuz. O bilgiler çok eskidi. GKK nın şekli bile değişti. O adam o yazıyı yazdığında sene 1989muş, üzerinden 20 sene geçmiş, teşkilat değiştirilmiş. Siz hala nasıl anlamlı buluyorsunuz.

HEpsini geçtim, sırf kaynak var diye oraya koyduğunuz şeyi doğu olduğunu iddia ediyorsunuz ve bu maddeyi inceleyen biri sizin oraya eklediğiniz yazı yüzünden ordaki yazılanların doğru olduğunu sanacak. Ve böylece bir yanlışa sebebiyet vermiş olacaksınız.

Ayrıca yeni duruma dair kaynka bulmamış veya bulamamış olmam bilginin doğruluğunu değiştirmez, sadece ispat yönünden eksik bırakır. Ve bugünkü durumun yazılması 20 sene önceki durumun yazılmasından daha doğrudur.

Bir husus daha ki sizden öncede çok vikipedi yazarıyla bu konuyu tartştım; bir konu hakkında kaynak olması o konunun doğru olması anlamına gelmez, gelemez. Birileri bir kitap yazıyor,,nternet sitesi yapıyor sonra başka birileri onu kaynak olarak gösterip vikipediye bilgi aktarıyor. Size şunu söyleyim; benim yapmış olduğum bir internet sitesindeki yazımı Vikipedide kaynak gösterilerek yazılmış olarak buldum. Ne yani, şimdi benim internet sitemde yazığım yazı doğru bilgi mi oldu? Veya yazacağım kitapta behsedeceğim herşey doğru mu olacak ki kaynak gösterilerek alıntı yapılsın? Bu imzasız yazı Apolas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kısaca bol yorum yerine bol kaynak isterim. Bir forum sitesi olsaydı senin tarzın da olabilirdi. Fakat ansiklopedi olsun diyoruz. Değil mi ? Takabeg ileti 09:59, 17 Ekim 2009 (UTC)

kıbrıs resimleri[kaynağı değiştir]

konu yok istediğin resimleri yükle ama senin çektiğin resimler olmalı. --Son kahraman 10:03, 17 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Bu tür yorum yapmayacan. OK ? Takabeg ileti 10:57, 9 Kasım 2009 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Daha önce de aynı nedenle defalarca engellenmişsiniz. Bu kez şu sayfadaki ifadeleriniz nedeniyle 1 ay engellendiniz. Döndüğünüzde lütfen tekrarlamayın. --M.M.ileti 11:26, 9 Kasım 2009 (UTC)

Türkçede olmayan "Q" harfiyle ilgili sıkıntınız (!) hakkında[kaynağı değiştir]

Bilgi 1: Türkçede K, L gibi birkaç harfin "ince ve kalın" halleri bulunur.

Bilgi 2: Öz Türkçede bir kelime ya ince seslileri (E, İ, Ö, Ü) ya da kalın seslileri içerebilir (A, I, O, U).

Bilgi 3: Öztürkçe bir kelime ince ise (ince seslileri içeriyorsa), ince K, L...; kelime kalınsa kalın K, L... harflerini içerir.

Bilgi 4: Eğer kelime Öz Türkçe değilse (başka bir dilden dilimize geçmişse) ve sonra gelen sesli harf kalın olmasına rağmen ince K ya da L harfini içeriyorsa sonraki harfe düzeltme işareti (^) konulur. Tam tersi bir durum Türkçe için geçerli değildir.

(Bakınız! Tartışmasını yaptığınız maddede bile şöyle bir bilgi var, okudunuz mu emin değilim ama: Düzeltme işareti, Arapça ve Farsçadan Türkiye Türkçesine giren birtakım kelime ve eklerle özel adlarda bulunan ince “g, k” ünsüzlerinden sonra gelen “a” ve “u” ünlüleri üzerine konur: dergâh, gâvur, ordugâh, tezgâh, yadigâr, Nigâr; dükkân, hikâye, kâfir, kâğıt, Hakkâri, Kâzım, mahkûm, mekân, mezkûr, sükûn, sükût. Kişi ve yer adlarında “ince l” ünsüzünden sonra gelen “a” ve “u” ünlüleri de düzeltme işareti ile yazılır: Halûk, Lâle, Nalân; Balâ, Elâzığ, İslâhiye, Lâdik, Lâpseki.)

Örneğin, "Kâğıt" kelimesinde ince olan harf "a" değil, "k"dir. "İnce K"nin doğru okunuşu için "a" harfinin üzerine düzeltme işareti konulmuştur.

İnce K/kalın K ayrımının SADECE yabancı dillerden geçen kelimeler için önemi vardır. Ki bunun için çoğu kelimede ^ işareti de kullanılmıştır. Dil devriminin bir diğer amacının da Türkçedeki yabancı kelimeleri temizlemek olduğunu düşünürsek bu bir eksik değildir.

Ayrıca dildeki her ses ayrı bir harfle gösterilmelidir diye bir zorunluluk da yoktur. Günlük hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız İngilizce fonetik bir dil değildir - yazıldığı gibi okunmaz. Fonetik olmayan dillerde bir çok ses bazen birden çok harfin birleşimiyle gösterilirken, çoğunlukla harfler her zaman kesin olarak bir sesi temsil etmezler. Bunları araştırarak değerlendirmede bulunmanız güzel olur. --Teffoo 00:32, 10 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar. Birçok maddeyi bir başka sayfaya yönlendirdiğinizi farkettim. Çift maddelerin içeriklerini birleştirmeniz güzel ancak birleştirmeden sonra yönlendirmektense {{geçmiş birleştir}} şablonuyla ilgili maddeyi işaretlemeniz gerekmekte. Aksi takdirde maddenin geçmişi yönlendirme sayfasında kalacak ve maddeye emeği geçenlerin kaydı burada kaybolacak. Madde geçmişlerinin kaybolmaması takdir edersiniz ki çok önemli. Maddeye katkıda bulunanları izlediğimiz yer olan geçmişte, maddeye emeği geçenlerin bulunması elzemdir. Ben görebildiklerimi işaretledim ama, çok fazla olduklarından gözümden kaçanların olması kuvvetle muhtemel. Lütfen yönlendirdiğiniz maddeleri, geçmişlerinin kaybolmaması için, {{geçmiş birleştir}} ile işaretleyebilir misiniz? Bundan sonraki çift madde birleştirmelerinizde de buna özen gösterirseniz çok sevinirim. Eğer fark ettiğiniz ancak içeriğini birleştirmediğiniz maddeler görürseniz onları -içeriğe dokunmadan- {{çift madde}} şablonuyla işaretlemeniz uygun olur. Saygılarımla--Merube 89msj 21:55, 2 Mayıs 2010 (UTC)

  • Bunu bilmiyordum. uyardığınız için teşekkür ederim. Bundan sonra daha dikkatli olurum.Apolas Lermi 10:54, 3 Mayıs 2010 (UTC)
VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN --Rapsar 15:09, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Sayın yazar; bahsettiğiniz geçmiş birleştirme işlemini ben pek anlamamışım galiba, zira yapamadım. Ben Çeçenya Maddesini Çeçenistan maddesine yönlendirmiştim. Bu madde üzerinden bana kısaca anlatabilir misiniz? Apolas Lermi 11:03, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Selamlar, öncelikle geç cevabım için lütfen kusuruma bakmayınız. Bir süredir vikiden uzaktım, yeni cevap verebiliyorum ne yazık ki. Geçmiş birleştir şablonunu, yönlendirme halinde kalacak sayfaya ekliyoruz. {{geçmiş birleştir|Madde adı}} şeklinde kodu yazmak kafi. Örnek teşkil etmesi için sayfaya şablonu ekledim [2]. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Bu arada böyle ad değiştirmelerinden önce tartışma sayfasında konuyu açarsanız daha iyi olabilir, diğer kullanıcıların karşıt veya yandaş görüşleri olabilir o nedenle. Tekrar geç cevabım için kusura bakmamanızı diliyorum. Ayrıca geçmişler konusundaki duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Sağolun, sevgiler, saygılar--Merube 89msj 01:00, 6 Mayıs 2010 (UTC)
Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011

Gurbangulı Maddesi[kaynağı değiştir]

Neden maddedeki düzeltmelerimi geri alıyorsunuz? Apolas Lermi (mesaj) 19:54, 20 Nisan 2014 (UTC)

Tartışma sayfasında nedenini açıkladım. --esc2003 (mesaj) 19:56, 20 Nisan 2014 (UTC)

Lütfen nazik olunuz[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şurada yer alan yorumlarınız Vikipedi'nin bir parçası olan nezaket kurallarıyla çelişmektedir. Diğer kullanıcılarla kuracağınız iletişimde daha yapıcı bir tavır sergilemeniz dileğiyle. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:55, 24 Nisan 2014 (UTC)

Apolas Lermi'nin yeni albümünü dinledim. Sonrada kendisi hakkında araştırma yapmak için Vikipediye baktığımda maddesinin birkaç defa oluşturulup "Telif ihlali" yüzünden silinmiş olduğunu fark ettim. Sonrada sizi buldum. Belki siz maddenin oluşturulmasına yardım edebilirsiniz. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 17:23, 28 Nisan 2014 (UTC)

Global account[kaynağı değiştir]

Hi Apolas! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (mesaj) 11:37, 17 Ocak 2015 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 20.14, 12 Mart 2018 (UTC) Yanıtla

Adam dili[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Esc2003. Oluşturduğun Adam dili maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "Y2: Kötü yönlendirme" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --Esc2003 (mesaj) 17.29, 23 Mayıs 2020 (UTC) Yanıtla

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.