Kullanıcı mesaj:Sae1962

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldin Sae1962![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vito Genovese 22:53, 4 Kasım 2006 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye kamu malı olmayan veya lisansı GÖBL olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka Web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Vito Genovese 22:53, 4 Kasım 2006 (UTC)


Lütfen madde içindeki metinlerde yanlış bilgilere dayanan "Türkçe" oynamaları yapmayınız. "Mimari, tarihi" gibi sözcüklerdeki a ve i harflerinde ^ işareti kullanılmaz. İyi niyetle de olsa yol açmış olduğunuz tahribatın giderilmesi çok uzun zaman ve emek gerektiriyor. Anlayış ve hoşgörünüz için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 19:56, 22 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba. Açtığınız İdealar kuramı ve Idealar kuramı maddeleri aşağı yukarı aynı içeriğe sahip. Bunları {{çift madde}} ile etiketlemeden sizi haberdar etmek istedim. Doğru yazımın "İdealar kuramı" şeklinde olduğunu düşünecek olursak, diğer maddedeki ek bilgileri bu başlığa taşıyıp, diğer maddedeki bilgileri kaldırarak bu sayfaya yönlendirmek en doğrusu gibi görünüyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 12:01, 10 Ocak 2008 (UTC)

OOO! Çok teşekkürler! Lütfen yanlış yazdığım IDEAL kuramları silip İDEAL KURAMları bırakabilir misiniz? Sae1962 13:17, 10 Ocak 2008 (UTC)

Yönlendirme sayfalarını mümkün olduğunca, varolan maddeye tek adımda yönlenecek şekilde yaparsanız güzel olur. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 20:57, 11 Ocak 2008 (UTC)

Tamam! Bundan sonra öyle yaparım. Eskilerinin öyle olmayanlarını bulursam değiştiririm. Sae1962 21:03, 11 Ocak 2008 (UTC)

Sizden son kez rica ediyorum: Yönlendirme sayfalarını mümkün olduğunca, varolan maddeye tek adımda yönlenecek şekilde yapınız. --Metal Militia ileti 15:28, 13 Ocak 2008 (UTC)

Yönlendirme ihtârlar[kaynağı değiştir]

"Son kez" söylediniz ama ben artık hep doğrudan iletiyorum. Doğrudan iletmediğim bir yönlendirme son zamanlarda yapmadım. Lütfen genelde böyle ihtarlarda hangi şeye işâret ettiğinizi yazınız. Sae1962 15:31, 13 Ocak 2008 (UTC)

Son zamanlarda yaptığınız şu yönlendirmeyi kasdetmiştim. Minik hatırlatma: mesajları kullanıcıların mesaj sayfalarının, en üstüne değil en altına eklemek âdettendir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 15:45, 13 Ocak 2008 (UTC)

99 ismi şablonu[kaynağı değiştir]

Selam. 99 ismi şablonuna 'Gizli ve göster' fonkusyonlu yapabilir misiniz? Şu anki kısa içerikli maddelerde görünüş açısından nahoş duruyor. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 23:27, 1 Mart 2008 (UTC)

Şapkalar ve yazım kılavuzları[kaynağı değiştir]

  • Sosyal kelimesinin a'sında şapka bulunmaz. ne şimdi, ne de geçmişte hiçbir zaman da bulunmamıştır. bu ve benzeri değişikliklerinize ilişkin şikayet sayfasında hakkınızda bir şikayet de var. lütfen keyfi değişiklikler yapmayınız. --kibelemesaj 17:26, 3 Mart 2008 (UTC)

Sosyal felsefe[kaynağı değiştir]

  • Arkadaşım, Sosyâl felsefe maddesini ben başlattım. Lütfen ben değişiklik yaparken düzeltme yapmayınız.

Sae1962 17:28, 3 Mart 2008 (UTC)

Maddenin başına {{çalışma var}} yapıştırın. Takabeg 17:36, 3 Mart 2008 (UTC)

+ Ya da Kullanıcı:Sae1962/deneme oluşturup orda kontol ettikten sonra maddeyi açın. Çünkü vikide herkesin karışma hakkı vardır. Kolay gelsin. Takabeg 17:40, 3 Mart 2008 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Türkçe'de olmayan karakterleri kullanmama konusunda yeterince uyarı almışsınız. Israrla bu tutumunuzu devam ettirmeniz sebebiyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız 24 saat süre ile engellenmiştir. Sürenin sonunda bu tutumunuzu sürdürmeniz halinde engel süreniz uzayacaktır. Bilginize.--Eldarionileti 20:41, 3 Mart 2008 (UTC)

Mesajlarınızı silmeyiniz[kaynağı değiştir]

Lütfen kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği çıkarmayınız. Herhangi bir sayfayı boşaltmak vandalizm olarak ele alınabilir. Eski mesajlarınızı arşivlemeyi düşünebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına göz atabilirsiniz.

Yaptığınız Akıl Dışı Suçlama Hakkında[kaynağı değiştir]

"sol kimlikli ve Alevi yurttaşlarımıza karşı tertiplenen etnik temizlik girişimleri hep ülkücü komando adıyla anılan..." Kullanıcı:Sae1962 Ülkücülük maddesinin tartışma bölümü.

Sözüm o'dur ki; 1. Etnik temizlik terimi, bir etnik gruba mensup insanların zorla yerinden edilmesini amaçlayan değişik siyasal politikaları ifade eder. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Etnik_temizlik)

Etnik grup, aynı genetik mirası paylaşan topluluklara denir. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Etnik_grup)

Bu durumda, insanların sol kimlikli olması veya Alevi olması genetiğe yani ırka değil, düşünceye dayanır. Dolayısıyla etnik temizlik olarak ifade ettiğiniz o kavramların kandırmaca olduğu ve ülkücülerin etnik yani ırka dayalı bir temizlik yapmadığı ortaya çıkmıştır. Aksi takdirde milletimizin kaderi onların eline bırakılmış olur ki bunu engellemenin en sağlam yolu budur. Ancak iddia edildiği gibi ırka dayalı bir davranış görülmemiştir. Hatta Ülkü Ocakları'na gelen Kürt kökenli ülkücülerimiz vardır. Zira Kürtler Türklerin bir koludur.

2. Ülkücülükte ırkçılık ve ırka dayalı ayrımcılık yasaktır. Irkçılık yapan zaten ülkücü değildir, dese bile kendini kandırıyor demektir.

Bunlara dayanarak ülkücülük ideolojisini ırkçılıkla suçlamak akla ve mantığa aykırıdır, adeta gerçeklere göz yumularak yapılan, karalama düzenine dayalı bir saldırıdır. Xianbataar 23:50, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Ellerinize sağlık... Maddedeki kırmızılıklarla ben de yavaş yavaş ilgilenmeyi düşünüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 13:23, 23 Aralık 2008 (UTC)

  • Eklediğiniz AU başlığı taslak kriterlerini karşılayamayacak kadar kısadır, silinmesi gerekir. Geliştirmeyi düşünüyor musunuz? Levent Abi ileti 15:24, 23 Aralık 2008 (UTC)
  • Sözlüğe taşınmak üzere işaretledim. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 15:33, 23 Aralık 2008 (UTC)

İsim değişiklikleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, maddelerdeki isim değişikliklerini belli kurallar çerçevesinde yapıyoruz ve madde isimleri özel ad olmadığı sürece hep büyük harfle başlayıp küçük harfle devam ediyor, bilginize. Kolay gelsin, --Manco Capac 09:19, 30 Aralık 2008 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. -  Levent İleti Katkılar   21:09, 6 Mayıs 2009 (UTC)

Otokefalizm (Sosyoloji)[kaynağı değiştir]

Otokefalizm (Sosyoloji) maddesi iyi olmuş. Bir de kategorisini çevirebilseydin süper olurdu...--вяí¢αи76ileti 22:19, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Çin Vikiprojesi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Acaba açmış olduğunuz Çin Vikiprojesinde bir geliştirme yapılacak mı? Birçok bağlantı henüz kırmızı, katılımcı listesi yok ve kullanıcı babil kutusu oluşturulmamış. Eğer yakın zamanda bitirmeyi planlıyorsanız size bağlantılar konusunda yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 22:50, 20 Ağustos 2009 (UTC)
Devam etmek isterim ama hepsiniz kendim yazamam. (Amatör) sinolog arkadaşlara ihtiyâcım var. Ama çevremde bu konularla ilgilenen kimsem yok. (Zâten gerçek çevrem de çok dardır). Bu konuda bana yardımcı olabilir ve Çin projesine başkalarının dikkatlerini çekebilirseniz memnun olurum. Aslında İngilizce Vikipedi'den tercüme etmeye hazır olacak kadar bu işe ilgi duyan arkadaşlar olsa yeterlidir. Sinolog olması şart değil. Sae1962 10:00, 30 Ağustos 2009 (UTC)
  • Ben size yardımcı olmaya çalışırım. VikiProje ile ilgili herhangi bir sorununuz olursa elimden geldiğince yardım ederim, emin olabilirsiniz. Bu arada kullanıcı şablonunu yapmaya çalıştım; buraya bakarak nasıl olduğuna bakabilirsiniz. Şu sıralar üşengeçliğim üzerimde ama kısa bir süre içinde VikiProje sayfasını elden geçirmeye ve standartlaştırmaya çalışacağım. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 14:51, 2 Eylül 2009 (UTC)

Süper flare (Astronomi)[kaynağı değiştir]

Merhaba. Süper flare (Astronomi) maddesinde kaynak kısmında bir sorun var (fazladan köşeli parantezler). Düzeltmeye çalıştım ama içinden çıkamadım, siz de bir bakar mısınız? Bir de bu adın başka bir anlamı daha yoksa, madde adının yalnızca "Süper flare" olması daha doğru olur. Ne dersiniz? --yabancım 20:24, 18 Ekim 2009 (UTC)

Aynen katılıyorum. Düzelteceğim. Sae1962 20:31, 18 Ekim 2009 (UTC)

gereksiz yere şapka koyuyorsunuz. latin alfabesinde şapka kullanmaya gerek yoktur. cümlenin gelişinden ne olduğunu anlarsınız. "l" harfi yanındaki a'yı yumuşatır o yüzden hiç kullanılmasına gerek yok lamba.--78.163.142.133 23:51, 28 Kasım 2009 (UTC)

  • Üstteki anonim kullanıcının da dikkatini çektiğinizden ve daha önce bu konuda defaten uyarılmış ve engellenmiş olduğunuzdan yola çıkarak sizi son kez uyarıyorum. İnceltme işaretini gereksiz ve yanlış yerlerde sıkça kullanmayı durdurunuz. Aksine davranışınız, Vikipedi'ye zarar vermeye yönelik bilinçli bir vandalizm olarak değerlendirilecektir.  Levent İleti Katkılar   23:59, 28 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba, ilk önce botanik alanında yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bitkilerle ilgili katkılar sınırlı sayıda oluyor. Botanik biliminde Alchemilla cinsi üyelerine aslanpençesi deniliyor. Bütün botanik kitaplarında hatta türk dil kurumu sayfasında da böyle geçer. Arslan pençesi diye bir kullanıma daha önce hiç rastlamadım. Acaba bu bilgiyi nerden aldınız, kaynak gösterebilirmisiniz. Tdk, http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=aslanpen%c3%a7esi --Fagusmsj 22:01, 30 Nisan 2011 (UTC)

O resmî adıdır. Halk arasında başka adları vardır; Türk hanımım da bana arslan pençesini sordu. Şifalı bitkilerdendir ve mesela Google'de bulunabilir. Üç örnek:

Telif şüphesi[kaynağı değiştir]

taysin (mesaj) 13:04, 7 Mayıs 2011 (UTC)

Minarenin yapısının telif hakları Creative Commons'a göre verilmiştir. Hangi hakkı olmalı ki bu lisansa itiraz ediyorsunuz? Sae1962 06:04, 10 Mayıs 2011 (UTC)
Merhabalar Sea1962, kaynak olarak gösterdiğiniz, içeriğin sahibi sitede bu resmi göremedim. Sayfada içeriğin Creative Commons ile lisanslandığı bilgisi bulunmuyor. Ayrıca ilgili sitenin Kullanım koşulları bölümünde 6.paragrafı okumalısınız. Bu yüzden "lisans şüphesi" şablonu yerleştirdim. Bilinen bir şeyi anlatsa da sonuçta resim üreten kişiye aittir. Kaynak bilgisini net olarak verebilirseniz, resmin Vikipedi de kullanılması için özgür olarak lisanslanmasını talep/rica edebilirim ilgili siteye. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 06:16, 10 Mayıs 2011 (UTC)
Merhaba! Gösterdiğim sitede o resim yok. Sadece bilgilerin kaynağı olarak gösterdim. Lisansını uygun bir lisansa çevirmek isterdim. Creative Commons 2.5 yerine hangisi uygun sizce ve en önemlisi, o sahifede nasıl değişir? Herhalde yeniden başka bir adla yüklemem gerekecek. Çünkü ancak o zaman lisana açılan kutusu görünüyor. (Lisana düzeltmeleri hiç de kolay değil; bu güne kadar daha hiç beceremedim doğrusu.) Sae1962 07:50, 10 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba Sae1962. Öncelikle Vikipedi'ye hoş geldin! Yeni açılan maddeleri kontrol ederken Vokatif maddesini fark ettim. Yalnız madde Vikipedi standartlarına uymuyor ve bu yüzden madde maalesef silinebilir. Kullanıcı sayfanızda İngilizce'yi iyi bildiğinizi yazmışsınız. en:Vocative case sayfasını kopyalayın ve cümleler üzerinde çeviri yaparak Vikipedi'ye maddeyi tekrar kazandırabilirsiniz. Bu sizin için bir alıştırma da olur hem :). Bu arada ben Emperyan. Sormak istediğiniz veya yardım almak istediğiniz zaman bana başvurabilirsiniz. İyi vikiler, iyi günler :) Emperyan-ileti 18:11, 23 Haziran 2011 (UTC)

Tercümeyi tamamladım. Bir dilbilimci göz gezdirse iyi olurdu. Sae1962 16:56, 8 Temmuz 2011 (UTC)

C benzeri programlama dillerinin listesi isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Reality 00:22, 3 Eylül 2011 (UTC)

Merhabalar. Oluşturmak istediğiniz şablon burada bulunmaktadır. Diğer yandan "lütfen geliştirmeyiniz." gibi bir ifade, Vikipedi'nin var olma sebebiyle tamamen zıttır. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 22:24, 30 Kasım 2011 (UTC)

Haklısınız ama, Vikipedi'yi yaşatan önemli bir katkı da tercümelerdir. Ben de sadece o şablonu tercüme ettim. Madem var, bu şablondan olana bir yönlendirme yapalım. Sae1962 22:35, 30 Kasım 2011 (UTC)

Kolay gelsin Sae. Vikisöz'de bir oylama yapılmakta; ancak katılım için yeterli kullanıcıyı bulmak pek kolay değil. Vikisöz'de katkıları olan kullanıcıların katılması ya da görüş belirtmesinde fayda var. Dilersen katılabilirsin, iyi çalışmalar. -Vitruvian 18:29, 1 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Dev Dünya maddesini kontrol edecekken fark ettim. Resim alt yazıları gibi bazı kısımları çevrilmemiş. İlgilenebilirsen sevinirim--вяí¢αи76ileti 14:54, 6 Ocak 2012 (UTC)

Selam. Ayrıca maddenin tartışma sayfasına bakabilirseniz sevinirim, madde adlandırması ile ilgili olarak görüşler yer almakta (Tartışma:Dev Dünya). Saygılar --Merube 89msj 15:14, 14 Ocak 2012 (UTC)

süper dünya[kaynağı değiştir]

merhaba, maddenin içeriği şöyle:

Avrupalı bilim adamlarınca keşfedilen ve dünyamızdan 50 ışıkyılı uzaklıkta bir yıldızın yörüngesinde dolaşan yerbenzeri bir gezegendir. Gök bilimcilerin Süper Dünya olarak adlandırdıkları bu yeni gezegen dünya'dan 14 kat daha büyük. Şili'deki European Southern Observatories (ESO) teleskobunun çok hassas spektografı sayesinde bulunan ve dünya gibi kayalık bir gezegen olan Süper Dünyanın ince bir atmosferi olduğu düşünülüyor. Ancak atmosferin tam içeriği ve yaşam koşullarına uygun olup olmadığı hala bilinmiyor. Yıldızın çevresinde yaklaşık 9,5 günde yörünge çevresinde hareketini tamamlayan gezegenin yıldıza yakın olması nedeniyle sıcak olduğu düşünülüyor.

viki kodlaması olmaması nedeniyle, Sİl G2 işeretlenmiş, M8'den silinmiş.

kolay gelsin. --Mskyrider ileti 07:08, 29 Şubat 2012 (UTC)

Necmettin Nursaçan maddesinin silinmesi[kaynağı değiştir]

Necmettin Nursaçan diye birinin maddesi iki kez oluşturulmuş, birinci kez siz silmişiniz (madde 6). Bu maddeyi kim oluşturmuştu? Madde 6'nın televizyonda programı olan ve kitapları satılan bu eski müftü için geçerli olduğuna emin misiniz? Eğer kesin değilse ben maddeyi tekrar oluşturmak isterim. Sae1962 (mesaj) 09:29, 15 Haziran 2012 (UTC)

  • Merhaba Sae1962, artık hizmetli değilim ve madde geçmişinden içeriğini göremiyorum. Maddeyi kimin oluşturduğunu da göremiyorum. Maddeyi tekrar oluşturmak isterseniz memnuniyetle yardımcı olur, ben de geliştirmeye çalışırım. Hatırlamıyorum ama ilk açıldığında muhtemelen metin itibariyle kayda değerliği yeterince anlatılamamıştır, eğer düzgün bir metin açılırsa kayda değerliği de düzgünce kontrol edilebilir. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 09:34, 15 Haziran 2012 (UTC)
Necmettin Nursaçan diye birinin maddesi iki kez oluşturulmuş, ikinci kez siz silmişiniz (madde 8). Bu maddeyi kim oluşturmuştu? Madde 6 yüzünden de silinin bu maddenin tekrar oluşturulmasında bir mahzur var mı? (Kendisi televizyonda programı olup eserleri satılan eski müftülerdendir. Madde 6 herhâlde böyle bir kişi için uygun bir silme gereği olamaz.) Sae1962 (mesaj) 09:33, 15 Haziran 2012 (UTC)
Merhaba. Maddeyi ben "düzen ve ansiklopedik açıdan uygunsuzluk" gerekçesiyle silmişim. Madde demekki o tarihte açıldığında Vikipedi kriterlerine uymuyormuş, ama şimdi baktığımda durum iyi, sadece bir editör tarafından kontrole ihtiyacı var. Elinize sağlık. Kolaylıklar.--ahzaryamedileti 08:31, 16 Haziran 2012 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Sae1962,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Necmettin Nursaçan.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d11 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Emyilmesaj 05:06, 17 Haziran 2012 (UTC)

Selamlar. Katkılarınızın editör olmak için uygun olduğunu düşünüyorum. İsterseniz buradan editörlük başvurusunda bulunabilirsiniz. Böylece sizin yaptığınız değişiklikler otomatik olarak onaylanacak (editörlerden onay beklemeyecek) ve siz de editör olmayanların değişiklikliklerini onaylama/reddetme yetkisine sahip olabileceksiniz. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 09:23, 23 Haziran 2012 (UTC)


Merhaba Sae,

Başvurun onaylanmıştır. Başarılar dilerim.

Vito Genovese 14:51, 23 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:42, 25 Haziran 2012 (UTC)

Davetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 06:57, 1 Eylül 2012 (UTC)

Kardeş projelere destek olun![kaynağı değiştir]

Merhaba Sae1962 , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|20:08|| İmzayla birlikte 38.519 bayt.

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Adil kullanım politikasının birinci maddesinde açıkça görebileceğiniz üzere Eğer fotoğrafın konusu halen mevcudiyetini koruyorsa, özgür lisanslı bir fotoğrafı çekilebilir. Bu nedenle örneğin yaşayan kişilerin, mevcut otomobil ve uçak modellerinin ya da binaların telif hakkı saklı resimleri veya fotoğrafı çekilebilecek yerleşim yerleri ya da coğrafî nesnelerin telif hakkı saklı yazılımlar tarafından üretilmiş fotoğrafları adil kullanım kapsamına girmez. Dolayısıyla yüklemiş olduğunuz resim silinmiştir. İyi çalışmalar. --Eldarion 15:10, 4 Ocak 2013 (UTC)

Özgür lisanslı olarak mı eklemem gerekiyordu? Bir de resmi silerken "telifsiz" bir sürüme dönerken birkaç başka sürümü de çıkarmışsınız. Resim eklenmeden önceki sürümlerde hayatı hakkında daha geniş bilgi vardı. Resmi eklemeden önce sahifede telif haklarını çiğnediğine ait uyarı da yoktu. --Sae1962 (mesaj) 15:16, 4 Ocak 2013 (UTC)

Cemâlnur Sargut'un fotoğrafı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yaşayan kişilerin özgür lisanslı olmayan fotoğrafları adil kullanıma aykırıdır. Resim yüklemeyle ilgili genel bilgi için şu sayfayı inceleyebilirsiniz. İyi vikiler. --Superyetkinileti 06:58, 8 Şubat 2013 (UTC)

Sae1962 merhaba.

Gökada teriminin yazımı konusunda TDK referansıyla yaptığın düzeltmeleri gördüm, öncelikle teşekkürler. Yalnız ortada bir tuhaflık var. TDK'nın sözcük aramasında bu terim gök ada olarak belirtilmiş bunu gördüm. Fakat benim bildiğim ve elimde de olan, TDK'nın 1969 yılında Gökbilim Terimleri Sözlüğü adıyla yayınladığı bir sözlük var. Bu sözlükte terim, gökada olarak belirtilmiş ve açıklanmış. Yine bildiğim kadarıyla bu tarihten sonra bu konuyla ilgili herhangi bir sözlük yayınlanmadı. TDK'nın internetteki bilim ve sanat terimleri sözlüğünde de, yayınlamış olduğu bu sözlük referans göstererilerek gökada olarak belirtilmiş (buradan bakabilirsin). Elimdeki istisnasız tüm kitaplarda ve dergilerde yine gökada olarak geçmekte. TDK'nın Büyük Türkçe Sözlük'te neden gök ada olarak yazdığını bilemiyorum (dil uzmanı değilim). Son olarak madde başlıklarını yönlendirmede bence bir sorun yok, zaten vikipedi tartışmalarında (ben istemedim) galaksi tercih edildi ve madde başlıkları bu şekilde düzenlendi. Fakat bence madde içindeki yazıların gök ada olarak değiştirilmesi şu an için pek doğru değil. Saygılarımla, kolay gelsin.--cRea80 (mesaj) 06:37, 3 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba! Lise sondayken edebiyat hocam, Türk milletinin yazım hatâları yaptığını, ancak tek sorunun millet olmadığını, o güne kadar 17 adet yayınlanan Yeni Yazım Kılavuzu'nun 14'ünün farklı olduğunu söylemişti. Aradan onyıllar geçmesine rağmen dediklerinde ne kadar haklıymış! Biz, 1978 basımı Yeni İmlâ (Yazım) Kılavuzu'nu almıştık. 1969 en yenisi olmasa gerek. Onun için daha eski bir imlâ kılavuzuyla çelişkiye şaşırmamalı, normâl görmelidir derim. Almanca'da 100 yıl sonra yeni yazım kuralları çıkarıldı diye ortalık karıştı. Hattâ Hessen Eyâleti'nde anayasa mahkemesine kadar gidildi. Yirmi yıl kadar önce bütün "şapkalar" kaldırılmıştı. Şimdi yine kısmen ilâve edildi. Meselâ alem'le âlem'de olduğu gibi. Hâlâ birarada yazılan kelimeler var: yeryüzü gibi. Vikipedi bir temele dayanma ihtiyâcı duyuyor, fakat temel sağlam değil. Problem orada bence. --Sae1962 (mesaj) 12:05, 4 Nisan 2013 (UTC)

İyi çalışmalar Sae1962. "Hazreti" ifadesini kullanmıyoruz. Hatırlatmak istedim kendimce. Kolay gelsin. --Vitruvian (mesaj) 20:14, 19 Mayıs 2013 (UTC)

Sigismund Zapolya[kaynağı değiştir]

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 10:49, 15 Haziran 2013 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selam Sae1962, etkin bir kullanıcı olduğunu bildiğimden dolayı sana konu ile ilgili mesaj atmadan yapamadım. Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 22:43, 15 Eylül 2013 (UTC)

Yanlış yönlendirme[kaynağı değiştir]

Selam Sae1962, sizin yaptığınız bir yönlendirmeye sil şablonu ekledim. Senelere göre lig sayfalarını yönlendirmişsiniz iyi katkılarınız var fakat hiç böyle senelere göre yönlendirme sayfası görmediğimden diyorum. Eğer bana başka liglerin, takımların senelere göre yönlendirme sayfası varsa sayfa olduğu gibi kalsın. Senin fikrini alayım da ona göre bakarım. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 21:53, 28 Haziran 2014 (UTC)

Bu sahifede gördüm. Aslında daha geniş olan İngilize Vikipedi'den bir alıntı bu tablo. Orada daha detaylı bilgiler olduğundan senelere göre farklı maddeler veya bölümler var. Prensip olarak Türkçe Vikipedi'de de daha detaylı bir Bundesliga olursa bu yönlendirmeler daha hassaslaştırılabilir. Şu anda işe yarayıp yaramayacaklarını bilemiyorum, ayrıca Bundesliga maddesini de genişletmeyi düşünmüyorum.--Sae1962 (mesaj) 21:57, 28 Haziran 2014 (UTC)
Sağol, o zaman yönlendirme sayfaları kalsın daha sonra İngilizce veya diğer Viki'lerden çeviri yapabiliriz.--Uğurkentmesaj 22:06, 28 Haziran 2014 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Sae1962
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:13, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Düzeltme işareti hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Sae1962,

Çeşitli maddelerde kimi kelimeleri düzeltme işareti (şapka) ile yazarak düzelttiğini görüm. Yalnız benim tereddütüm var. Türkçe imlada “şapkalar” kısmen geri döndü dönmesine ama örneğin "bazı" kelimesinin “bâzı” şeklinde yazılması doğru mudur? İnternet'teki güncel TDK sözlüğünde ve imla kılavuzunda şapkasız yazıyor. Düzeltme işaretinin kullanımı ile ilgili TDK sitesinde şu adreste bir açıklama var: [1]. Benim buradan anladığıma göre “islami”, “siyasi”, “iktisadi” yazarken hiçbir harfin üstüne şapka eklenmeyecek (a’lara da i’lere de); “ilmî” ve “resmî” örneklerinde ise sondaki i’ye şapka konacak. Kuralları ben belirliyor olsam, “madem Türkçe okunduğu gibi yazılan bir dil, hepsine şapka konsun” derdim ama anlaşılan mevcut kurallara göre şapkayı her zaman giydiremiyoruz! Bence Vikipedi'de şapkalı yazılmış “bâzı”, “İslamî” gibi kelimelerin şapkalarını geri almak gerek, ne dersin?--Başak (mesaj) 14:47, 28 Nisan 2015 (UTC)

Prensip olarak katılıyorum, ama kar ve kârda şapka ile iki farklı kelime arasında ayrım yapılırken bâzı ile bazı (yani baz olarak alınan) kelimelerinde konmaması garip geldi. Bazıları kelimesinde böyle bir problem yok mesela. Alem ve âlem, alim ve âlim, halde ve hâlde, halinde ve hâlinde, hala ve hâlâ gibilerinde ise farklı anlaşılma olabilir. Dikkatimi çeken hem Türkçe Vikipedi'de, hem de Vikisözlük'te TDK resmen esas alınmasına rağmen selektif olarak uyuluyor. Bu konuda ben de tereddüt içindeyim. Mesela dilbilgisi kelimesi de TDK'ya ters olmasına rağmen kullanılıyor. Veya Kırım Tatarca yerine Kırım Tatarcası kullanılması gerekirken birinci kullanılıyor. Bence bu konuda Vikipedi'nin nasıl hareket edeceği konusunda bir özel sayfa olmalı: [[Vikipedi:İmla]] gibi. Burada neye izin verildiği yazılmalı. Mesela "herşey TDK'ya uygun olmalı" veya "İslamî, resmî gibileri herşey TDK'ya uymalı" şeklinde burada yazılmalı. Eğer böyle bir sayfa varsa da buna uyulması konusunda kullanıcılar uyarılmalı derim.--Sae1962 (mesaj) 06:27, 29 Nisan 2015 (UTC)

Dünyanın yedi harikası[kaynağı değiştir]

Merhaba, doğru olanı ve yaygın olanı değiştirmişsiniz, bir çok maddede de bu yönde değişiklik yapmışsınız. ana madde adını düzelttim, diğerlerini de geri almanızı rica edeceğem. Ana maddenin tartışmasında yazabilir, diğer kullanıcıların görüşlerini alabilirsiniz. --kibele 08:52, 29 Temmuz 2015 (UTC)

İkaz için teşekkürler. Değişikliklerimi geri alıp yeni eklediğim sahifesinde bu konuda tartışma açtım.--Sae1962 (mesaj) 09:13, 29 Temmuz 2015 (UTC)

Selamlar. Kullanıcı değil IP adresi engellenmiş, engellemeyi kaldırdım. İyi çalışmalar. --Eldarion 10:20, 3 Eylül 2015 (UTC)

Osmanlı devri yer ismi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bijelo Polje maddesinde dertliyim, diğer Vikipedist Osmanlı devrinde yer isimlerindeki tamlamaların beraber yazılmadığını -sanırım - bilmiyor. İkinci bir göz olsun diye sizden yardım talep edecektim Bijelo Polje için ak ve ova kelimeleri burada ayrı yazılmış mıdır? Teşekkürler hürmetler Anton (mesaj) 20:28, 25 Ekim 2015 (UTC)

Ama o 710 sahifelik bir eser. Neresinde "ak" ve "ova" geçiyormuş?--Sae1962 (mesaj) 10:34, 31 Ekim 2015 (UTC)
16. sayfada Ak örenin tam üstünde, bu kaynak kusurlarına rağmen Osmanlı yer isimleri kullanımını görmekte ise yarayabilir. Zira yer isminin Latin harfleriyle transliterasyonu kusurlu yapılmış, mesela Akmeşe'nin eski ismi Armisa diye karşısına geçirmişler, halbuki burası Armas diye bilinmekte. Akova için de yine kusurlu eksik harfle Bjelo Polje yazmışlar. Asıl meseleye dönecek olursak Akova Osmanlı devrinde bitişik mi yazılmıştır, ayrı mı? Diğer yer isimlerine bakarak yer isimlerinde sıfatların mütemadiyen ayrı yazıldığını söyleyebilir miyiz? PDF üstünde kelime mi arıyorsunuz, o zaman Ctrl + F tuşlarına basın çıkan kutuya aranan kelimeyi yazarak aratırsanız mavi işaretli olarak yeri gösterilecektir. Teşekkürler. 188.155.24.116 17:03, 6 Kasım 2015 (UTC)
Evet, her ikisi de Osmalıcada ayrı yazılıyormuş; yani ak ve ören kelimeleri arasında o PDF'e bakılırsa bir boşluk var. Diğer benzeri özel isimlerde de sıfatla fiilden isim arasında boşluk görüyorum: ak meşe, ak ova, ak ören, Osmanlıcada hep boşlukla iki ayrı kelime olarak yazılmıştır.--Sae1962 (mesaj) 09:14, 9 Kasım 2015 (UTC)
Selam Sae, cevabinizi nedense ancak fark edebildim, wikipediada sanirim düsmanim var bu cevabi görmeme mâni olmus. Bana birsey olursa bu bilgiyi cok kiymetli ve bilge sahsiyet Kullanıcı:Muratero ile paylasirsaniz ben yok iken calismalarina ilmi yoldan devam edebilecektir, yâni tam da onun istedigi sekilde ː-) Beni aydinlattiniz aziz olunǃ Manaviko (mesaj) 13:03, 20 Aralık 2015 (UTC)

Vikipedi:Etiketleme[kaynağı değiştir]

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Doruk455 14:08, 13 Şubat 2016 (UTC)

Help for Translation[kaynağı değiştir]

Can you translate this English wiki article "Big Four of Allied power in World War II" to Turkish language and create a Turkish version of article for this?

I think I can, but who are you? And why do you need this translation?--Sae1962 (mesaj) 12:06, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Sa'd bin Ebû Vakkās[kaynağı değiştir]

Selam Sae1962, Sa'd bin Ebû Vakkās isminin bu şekilde yazılışına dair bir referans göstermemişsiniz. Ben de Arapça ve Farsça kişi adlarını İslam Ansiklopedisini referans göstererk değiştiriyorum. Bu isim için referans göstereblir misin? Kolay gelsin.--Perencal (mesaj) 15:26, 1 Haziran 2016 (UTC)

İsmi "Vakkâs" diye yazılmıştı. Halbuki kâ, Türkçede "kya" diye okunur; ben de vakyas yerine vakkaas diye okunması için üstü çizgili a harfini kullandım, çünkü"vakkas" ya da "vakyas" yanlış okumaya sebebiyet veriyor.--Sae1962 (mesaj) 17:58, 1 Haziran 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 13:07, 17 Aralık 2016 (UTC)

Sovyetler Birliği İşbirliği projesinde hedefe ulaşıldı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde belirlenen konularla ilgili 40 madde açma hedefine bugün itibariyle ulaşıldı. Tüm katılımcılara verdiği emekler için teşekkürler!

Buna karşın, işbirliği projesi hala devam ediyor. 31 Aralık 2016 günü sona eren projeye dair 61 madde halen açılmayı bekliyor. Projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:00, 19 Aralık 2016 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği'nde Ocak 2017'ye son günler[kaynağı değiştir]

Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun!

Önümüzdeki dönem olan Ocak 2017'ye dair VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi hedeflerini belirliyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve proje ana sayfasında gösterilecek ayın görseli, bu kapsamda görüşlerinizi beklemekte. Bunun dışında yapılmasını istediğiniz her türlü etkinlik, faaliyet ya da projeyi burada belirtebilirsiniz.

Bu kapsamda fikir ve önerilerinizi anket ve oylamalar kısmına eklemeniz projenin geleceği açısından önemli. Kollektif katkılarla ilerleyen projeye katılımlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:28, 25 Aralık 2016 (UTC)

Proje katılımcı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında geçmişte projeye emek veren, katılım sağlayan veya ileride sağlayacak kullanıcı olarak katılımcılar listesine adınızı eklemeyi unutmayın. Kolektif bir şekilde proje konuları ile ilgili maddelerin düzenlenmesini, geliştirilmesini ve yeni maddeler açmayı amaçlayan projemizde sizin de isminiz yer alsın.

Ayrıca kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} veya {{Kullanıcı SSCB}} şablonlarını da ekleyebilir, veya konu ile ilgili olduğunu düşündüğünüz kullanıcılara {{VikiProje Sovyetler Birliği-Davet}} şablonunu yollayabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:29, 29 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 geride kaldı[kaynağı değiştir]



VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı. Proje 2016 yılında katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler ve madde istek sayfalarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeni yılda şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:57, 30 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ocak ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{VikiProje Azerbaycan}} şablonunu Azerbaycan alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 2000 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:36, 31 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Ocak 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin geliştirilmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 14:22, 1 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son 10 gün[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisindeki maddeleri geliştirmek projesinde son 10 güne girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin taslak seviyesinden çıkartılıp Türkçe Vikipedi'ye gelişmiş maddele olarak kazandırılması amaçlayan proje 15 Ocak 2017 günü sona eriyor, projeye yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 5 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Ocak 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet filmleri listesindeki maddeleri oluşturmak ve listede yer alan filmlere yönetmen, oyuncu, tür bilgilerini eklemek olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Not: Bu ayki proje VikiProje Sinema İkinci Ocak İş birliği projesi ile ortak olarak yürütülmektedir. Bir projeye katılan kullanıcı diğerine de katılmış sayılır.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Ocak 2017 (UTC)

Ocak ayı sona eriyor[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyet filmleri listesini düzenleme projesinde son 5 güne giriyoruz. 50 madde olan proje hedefine dair an itibariyle 14 madde (28%) tamamlandı. Projenin bitimi olan 31 Ocak 2017'ye kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte Şubat 2017 için anket ve oylamalara dair görüşünüze ihtiyacımız var. Buraya görüşlerinizi aktarmanız, gelecek aya dair ayın görseli ve işbirliği projesi konularında oylama yapmanızı temenni ediyoruz.

Bol katkılar iyi Vikiler. --MediaWiki message delivery (mesaj) 14:19, 27 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Şubat ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayki proje, Azerbaycan sineması maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Hedef 50 madde oluşturmaktır

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:00, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Şubat 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:23, 1 Şubat 2017 (UTC)

Şubat ayı ilk projesi sona eriyor[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri ve idari bölümleri maddelerinin oluşturulması projesinde son günler. 25 madde olan projeye dair 14 Şubat 2017'ye kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bol katkılar iyi Vikiler. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:47, 11 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Şubat 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

Dosya:The Worker and Kolkhoz Woman.jpg
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde inşa edilen anıtlar ve heykeller kategorisine ait maddeler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:31, 15 Şubat 2017 (UTC)

Bu ayın ve gelecek ayların işbirliği projeleri[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde inşa edilen anıtlar ve heykeller kategorisine ait maddeler oluşturulması" projesine son 5 gün. An itibariyle 20 olan madde hedefine dair 10 madde (%50) açıldı, proje bitim tarihi olan 28 Şubat 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek aylara dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. An itibariyle şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme konuları gibi 8 farklı proje önerisi mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:49, 24 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Birinci Mart 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyet kadınlar kategorisine ait maddeler ve alt kategoriler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23:03, 28 Şubat 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Rusya Ulusal Marşı maddesini Türkçe Vikipedi'ye seçkin madde olarak kazandırmaktır.

Her iki haftada bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:09, 16 Mart 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - Rusya Ulusal Marşı[kaynağı değiştir]

16-31 Mart 2017 tarihleri arasındaki VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde Rusya Ulusal Marşı maddesini seçkin madde yapmak için çalışma devam ediyor. Bu kapsamda açılması gereken 36 maddelik listede halen eksiklikler mevcut. Katılımcılar listesine adınızı ekleyerek projeye katkılarınızı bekliyoruz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:44, 22 Mart 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Nisan 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:50, 1 Nisan 2017 (UTC)

Azerbaycan konulu işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması" projesine son 2 gün. An itibariyle 47 olan madde hedefine dair 18 madde (%38.3) açıldı, proje bitim tarihi olan 15 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Ayrıca gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 07:35, 13 Nisan 2017 (UTC)

Açık kaynak katkısı[kaynağı değiştir]

Merhaba Açık kaynak'a yaptığınız katkılarda türkçe kelimeleri arapça kelimerlerde değiştirip, daha çok bilinen özgür yazılım ifadesini "hür"e çevirdiniz, bence bu yaptıklarınız uygun değil, geri almanızı isterim. --❣Paseyn ileti 10:23, 13 Nisan 2017 (UTC)

Tamam, geri alıyorum.--Sae1962 (mesaj) 10:31, 13 Nisan 2017 (UTC)
Teşekkürler Ben sabırsız davrandım ve aldım. --❣Paseyn ileti 10:33, 13 Nisan 2017 (UTC)
Ben az önce yeni yaptığınız katkılarınızın da yapıcı olmadığını düşünüyorum. Pazar yaratılır, ve açık kaynak akım inanırı olabilir. Bu nedenle bunları eski haline getirmeyi ve maddeyi iyileştirmeyi planlıyorum. --❣Paseyn ileti 10:41, 13 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Nisan 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak eklemektir. Burada örnek bir liste yer almaktadır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Nisan 2017 (UTC)

Nuh Arslantaş silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Nuh Arslantaş) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Nuh Arslantaş sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 22:19, 19 Nisan 2017 (UTC)

Mehmet Okuyan silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Mehmet Okuyan) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Mehmet Okuyan sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 22:25, 19 Nisan 2017 (UTC)

Kaynak ekleme işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak ekleme" projesine son 5 gün. Burada örnek bir liste mevcut. An itibariyle 250 madde olan hedefe dair 57 maddeye (%22.8) kaynak eklendi, proje bitim tarihi olan 30 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:54, 26 Nisan 2017 (UTC)

Sovyet kaynak listesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında Sovyet kaynak listesi oluşturuldu. Vikipedistlerin yararlanılacağı kaynakların listesini barındıran bu listeye siz de herhangi bir kaynak önerebilir ve ilgili altbaşlığa ekleyerek içeriği zenginleştirebilirsiniz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:35, 27 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Mayıs 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu SSCB bayrakları şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Beyt-ul Ma'mûr silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Beyt-ul Ma'mûr) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Beyt-ul Ma'mûr sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--[evolutionoftheuniverse] @trwiki 14:54, 6 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet bayrakları işbirliği projesinin bitmesine son 3 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "SSCB bayrakları şablonundaki yer alan eksik maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşma" projesine son 3 gün. Proje bitim tarihi olan 16 Mayıs 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:33, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Futbol konulu VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Mayıs 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet projesi oylamaları[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği'nde gelecek dönemlerde planlanan tüm katkılar konusunda anket ve oylamalar sayfasında önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve ayın görseli başta olmak üzere aklınızdaki herhangi bir konu hakkındaki görüşlerinizi oylama sayfasında paylaşın, dilediğiniz öneriye oy verin. Sayfada an itibariyle 14 aday görsel ve 14 aday proje bulunmakta. Bunun dışında aklınıza gelen yeni fikirlerinizi de ekleyebilirsiniz.

Proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte. İyi Vikiler, bol katkılar.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:16, 23 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet futbolu işbirliği projesinin bitmesine son 4 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturma" projesine son 4 gün. 33 madde olan proje hedefine dair henüz 2 madde (6.06%) tamamlandı. Proje bitim tarihi olan 31 Mayıs 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 22:39, 27 Mayıs 2017 (UTC)

Haziran 2017[kaynağı değiştir]

Bilgilendirme simgesi Vikipedi'ye hoş geldiniz ve katkılarınız için teşekkürler. Herkes Vikipedi'ye yapıcı katkıda bulunmakta özgürdür fakat ansiklopedik görünümün korunması için uyulması gereken bir Biçem El Kitabı vardır. Bu biçem kurallarına uymamak, Kapsülleme maddesinde yaptığınız gibi, maddeler arasındaki uyumu bozabilir, maddelerin okunabilirliklerine ve erişilebilirliklerine zarar verebilir. Ansiklopedi hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen karşılama sayfasına göz atın. Kaynaklar değil, kaynakça. --❣Paseyn ileti 14:22, 28 Haziran 2017 (UTC)

Bilgilendirme simgesi Merhaba, ben Paseyn. Son değişikliğin (Doğa bilimleri sayfasındaki) hatalı bir bilgi eklemesi gibi görünüyor, dolayısıyla değişikliği sildim. Eğer bilginin doğru olduğunu düşünüyorsan lütfen güvenilir bir kaynakla bilgiyi destekle ya da değişikliğini maddenin tartışma sayfasında diğer kullanıcılarla tartış. Eğer hatalı olduğumu düşünüyorsan veya sormak istediğin bir soru varsa mesaj sayfam aracılığıyla benimle iletişime geçebilirsin. Arapça --❣Paseyn ileti 21:43, 19 Temmuz 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ağustos ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu en:Category:Azerbaijani women kategorisinin ve alt kategorilerinde bulunan Trwikide olmayan maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir. Hedef 20 madde oluştumaktır.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 10:25, 3 Ağustos 2017 (UTC)

Ağustos 2017[kaynağı değiştir]

Bilgilendirme simgesi Merhaba, ben Paseyn. Bilmeni isterim ki  Orta Taş Çağı adlı maddeye yaptığın son katkılarından birini ya da birkaçını geri aldım. Çünkü yapıcı değişiklikler değillerdi. Eğer deneme yapmak istiyorsan, lütfen Deneme tahtasını kullan. Eğer hatalı olduğumu düşünüyorsan veya sormak istediğin bir soru varsa mesaj sayfam aracılığıyla benimle iletişime geçebilirsin. Teşekkürler! --❣Paseyn ileti 21:14, 6 Ağustos 2017 (UTC)

Toplulukça Vikiprojeleri ve işbirliği projelerini canlandırma[kaynağı değiştir]

Selamlar. Geçmiş dönemdeki istatistiğe baktığımızda Vikiprojelere ilginin son derece azaldığını ve birçok Vikiprojenin inaktif olduğunu gördük. Bunun üzerine Vikiprojeleri canlandırmak, bir standarta kavuşturmak ve toplulukça bu konuya eğilim bir atılım yapmak üzere bir girişim başlattık. Sizin de dahil olduğunuz üzere, birçok kullanıcı kendi ilgi alanına dair çeşitli konularda halen güncel olarak katkı yapıyor, katkılarına devam ediyor. Buna karşın benzer konulara katkı yapan kullanıcıların birçoğu maalesef birbirinden bağımsız hareket etmekte ve birbiriyle ilişkisi son derece zayıf. Paralel konularda yapılan katkıların derli toplu olması, katkı sunulan konuların ilgi çekmesi, başka kullanıcılara ulaşma gibi konularda Vikiprojeler önemli yer tutuyor.

Siz de kendi ilgi alanınıza göre bir Vikiprojede sorumluluk almak ve katkılarınızı bu yönde kolektif bir şekilde geliştirmek ister misiniz? Burada tartışma sürüyor, lütfen görüşlerinizle birlikte siz de aramıza bize katılın. İlgi alanınızı kapsayan Vikiprojelerde sorumluluk almak veya kendi Vikiprojenizi oluşturmaya ne dersiniz? Katkılarınızı Vikiprojeler eşliğinde sürdürmeniz ansikopedik bilgilerin gelişmesine hızlı bir ivme kazandıracaktır. Katkılarınızı bekliyoruz. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:17, 6 Ağustos 2017 (UTC)

merhaba, maddelerde düzenleme yaparken kelimeleri kendi tercihleriniz yönünde değiştirmekten vazgeçin lütfen, bu vikipedi'de hoş karşılanan bir yöntem değildir. 'hayat' da, 'yaşam' da, 'kelime' de, 'sözcük' de türkçedir, birinin diğeri aleyhine yaygınlaştırılması çabası da ansiklopedik değildir. kendi yazdığınız içeriklerde kullanımı yaygın olduğu sürece bu tercihleri yapabilirsiniz elbette, ancak metinleri bu yönde değiştirmeniz doğru değil. dikkat edeceğinizi umuyorum. kolay gelsin. --kibele 11:35, 12 Ağustos 2017 (UTC)

Tamam, oldu.--Sae1962 (mesaj) 17:08, 12 Ağustos 2017 (UTC)
tamam oldu diyor, devam ediyorsunuz.. vikipedi politikalarını ve topluluk tepkisini yok sayıyorsunuz. devamında engellenmeniz gündeme gelebilir. --kibele 09:56, 1 Eylül 2017 (UTC)
Özür dilerim, yine şeytana uydum. Bundan sonra "küçük" değişiklikler yapmaz, sözümde dururum.--Sae1962 (mesaj) 10:54, 1 Eylül 2017 (UTC)

en:Category:Azerbaijani women kategorisinin ve alt kategorilerinde bulunan Trwikide olmayan maddelerin oluşturulması konulu VikiProje Azerbaycan Ağustos ayı işbirliği Projesinde Son 17 gün[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesinde son 17 kaldı. Proje sonlanmadan sizde katılın!

Bu ayın proje konusu en:Category:Azerbaijani women kategorisinin ve alt kategorilerinde bulunan Trwikide olmayan maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir. Hedef 20 madde oluştumaktır.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:37, 13 Ağustos 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Eylül ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Vikiproje Azerbaycan bilinmeyen-önemli değerlendirilmemiş-sınıf sayfalar kategorisindeki değerlendirilmemiş maddelerin değerlendirilmesi olarak belirlenmiştir. Hedef 500 şablonun düzenlenmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:24, 31 Ağustos 2017 (UTC)

Şapka kullanımı konusunda[kaynağı değiştir]

Merhaba, Az önce Ahmed Rıza maddesinde değişikliklerinizi fark ettim. "Siyasi" yerine "siyasî", "Terakki" yerine "Terakkî", "milli" yerine "millî" şeklinde değiştiriyorsunuz. Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzuna göre "milli" yerine "millî" yazmanız yerinde bir düzeltme (çünkü şapkasız yazılırsa kelime "mil içeren" anlamına geliyor), diğer ikisi ise yanlış; şapkasız yazılmaları gerekiyor. Yazım Kılavuzundan siz de kontrol eder misiniz?--Başak (mesaj) 18.45, 14 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

Haklısınız, Türkçede ilk ikisinde kullanılmıyor, fakat muhtemelen şapka kullanılmadığından [teɾakˈki] şeklinde çok okunur. Bu yüzden bu yanlış okumaya mânî olmak, [sija:ˈsi:] ve [teɾakˈki:]diye okunduğunun altını çizmek için şapka kullanmışım.--Sae1962 (mesaj) 01.47, 15 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba. Kategori tartışma:Türk masonları okumanızı öneririm. Etraflıca tartıştığımız bir konu, nasıl oluyor da maddelerde masonluklarına dair hiçbir bilgi ve kaynak olmayan kişilere bu kategorileri ekleyebiliyosunuz? Kaynağınız ne? Güvenilir mi? Bunları hepsini geri almak gerekecek, bilgilendirmek istedim.--Kingbjelica (mesaj) 17.02, 3 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Olimpiyatlar Eylül ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Olimpiyatlar Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Olimpiyatlar ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan Vikiproje Olimpiyatlar projesi kapsamında her ay tekrarlanacak Olimpiyatlar İş birliği projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{Vikiproje}} şablonunu Olimpiyat alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 500 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23.32, 31 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Ahmet Lütfi Kazancı silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Ahmet Lütfi Kazancı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ahmet Lütfi Kazancı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 18.34, 14 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Necmettin Nursaçan silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Necmettin Nursaçan) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Necmettin Nursaçan sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 19.14, 14 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Dosya:07 Miralay (yatay).jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Ahmetlii. Oluşturduğun Dosya:07 Miralay (yatay).jpg maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "D8: Ansiklopedik açıdan değersiz dosya" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --ahmetlii mesaj katkılar 11.02, 12 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

ToprakM  16.08, 25 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili Sae1962, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Sae1962, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]