Kullanıcı mesaj:Mimar77/2013-2016

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak hakkında[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mimar. Balkanlar Tarih öncesi kısmında cümleler ve kaynaklar eklemiştiniz. Şu an maddeye dair talep edilen son düzenlemelere yaparken bu kısımda takıldım. Size sormam uygun düşer. Bir kullanıcının "kaynak talebi" var ama cümleler sonunda kaynak da var. Kullanıcı da zaten kaynak isterken tereddütte kalmış. Bu eklediğiniz kaynak, cümleleri kapsıyorsa "kaynak belirt" ibaresini çıkaracağım. Aksi takdirde kaynak bulmak, bu kısımları kaynaklandırmak gerek. Ne dersiniz? taglıgalpileti 19:41, 6 Ocak 2013 (UTC)
  • Kusura bakma lütfen. Hemen cevap yazamadım çünkü uzun zamandır online değildim. Bahsi edilen paragrafın tamamı için o kaynaklar geçerlidir. Ayrica madde şu anda SM olmaya uygundur ve destek oyumu verdim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 03:49, 27 Ocak 2013 (UTC)
Yoğunluk bazen alıkoyuyor. Estağfurullah. Dönüş yapmanız yeterli. Maddenin son sürecinde cevaplar geciktiği için zaman açısından biraz endişelenmiştim. Kaynak kısmını ben de o şekilde kabul edip düzeltmiştim; isabetli olmuş. Neyse ki bugün itibarıyla iki kullanıcı da oyunu (destek) sundu. Böylece, Balkanlar'ı SM yaparsak başka maddeyle uğraşmak için zaman artacak. Size de kolaylıklar... taglıgalpileti 21:35, 27 Ocak 2013 (UTC)

2007'de bir numara olmuş şarkılar listesi (Kanada)[kaynağı değiştir]

  • Merhaba :)) şuradaki adaylıkta olumsuz oy vermişsin, bir açıklama getirdim, ilgilenirsen sevinirim :) - Seyit mesaj 09:34, 23 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorumumu sayfada belirttim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 02:43, 27 Şubat 2013 (UTC)

osmanlı mimarisi[kaynağı değiştir]

  • selam mimar, bu haftanın işbirliğinde Osmanlı mimarisi ile ilgileneyim biraz dedim. bu maddelerle epeyce uğraştığın için haber vermek istedim. maddeyi geliştirmek, kırmızı açmak, alt başlıkları geliştirmek şeklinde katılabilirsin belki ya da istemezsen fikir teatisinde bulunmak isterim. kolay gelsin. --kibele 14:06, 26 Şubat 2013 (UTC)
  • Merhaba kibele. Iyisindir umarim. Osmanli mimarisi'nin SM adayi yapmak icin ugrasacagim ama su aralar ilgilenecek pek zamanim yok maalesef. Arada bir buraya ugradigimda olusturlmasi daha kolay olan bazi mimarlik listelerini yapiyorum. Osmanli mimarisi'ne genisce bir zamanim oldugunda geri donecegim umarim. Bu zaman zarfinda herhangi bir sorun veya sorularin olursa seve seve cevaplarim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 02:32, 27 Şubat 2013 (UTC)

Seçkin konu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Merube. Nasılsın? İyisindir umarım. Seçkin Konu hususunda aşağıdaki yorumlarımı dikkatine sunmak isterim:
  1. Rock Steady maddesinin altındaki iki kırmızı maddeyi yönlendirdim.
  2. Boom Box maddesini oluşturdum. Ayrıca No Doubt’un Boom Box albümünü Boom Box (albüm) maddesine yönlendirdim.
  3. Sanat Tarihi ve "iki altkonu kapsamına birden girebilir" hususunda bir önerimi Vikipedi:Seçkin konu nedir?/Konuların kapsamında kapsamında oluşturdum. Rica etsem bir an önce gözden geçirir ve düzeltir misin? En azından ana hatlarıyla oluşturdum sanıyorum ama sen de bir göz at istersen.
  4. Bence diskografi mi albümleri mi olsun konusu maddelerin isimlendirilmeleri ve SM/KM adaylıkları sırasında konuşulması gereken bir konu olmalı, Seçkin Konu veya Kaliteli Konu adaylığında değil. Ama bu benim şahsi fikrim tabi ki.
  5. Simpsons veya Trafford hususlarını bilemedim. Örnekler versek daha mı iyi olur acaba?
  6. Hem bu konuda yetkin olman hem de hizmetli olmandan dolayı acaba sen Seçkin Konu adaylıklarının sorumlusu mu olsan acaba? Ne dersin? Bu konuya hakimsin nasıl olsa. Kolay gelsin. Mimar77 (tartışma) 17:19, 3 Mart 2012 (UTC)
Selamlar mimar, kusura bakma lütfen vikiarayı 1 yıldan uzun tutunca yeni cevaplıyorum mesajını. Nasıl gidiyor viki? Şimdi ufacık 2 değişiklik yaptım konu içindeki madde sayısında. Ancak daha yapılması gereken işlemler var bence halen. Sırayla gideyim ben de:
  1. Diskografi/albüm konusunda elbette adaylık sayfasında karar verilecektir, duruma göre ikisi de tercih edilebilir bir durum sonuçta. Ancak aşırı darlaştırma konusunda yanlış örnek olarak alınırsa diye endişeleniyorum, daha önce verdiğim simpsonlar ailesinin çocuk üyeleri tarzı örneklemler uygunsuz sonuçta. "Bir konuda seçmece yapılmamalıdır" diyoruz ama albüm/diskografi kısmını kabul edebiliyoruz, o tam olarak seçmece diye kastettiğimiz şey değil ancak diğerlerinin seçmece olacağını belirtirsek ileride keyfi yaklaşımlara kapıyı kapamış oluruz. Dediğin gibi örnekleri eklemek lazım bence de. Simpsonların çocuk üyeleri örneğini ekleyebiliriz mesela, ne dersin?
  2. Sanat tarihi muhteşem olmuş ellerine sağlık. Şimdi açıklamayı nasıl yazabileceğimizi düşünüyorum, bir iki paragraf açıklama eklersek çok iyi olur. Michigan state örneğinin altına aldım şimdi. Michigan örneğini de bazı yerlerini türkçeleştirmek gerekiyor aslında oraya döneriz en son.
  3. Sorumluluk konusunu bilemiyorum açıkçası, seçkin/kaliteli içerik sorumlusu ilgilenebilir diye düşünüyordum ama yine konuşulabilir. Eğer vakit ayırabilirim dersen de seni aday göstermeyi düşünüyordum doğrusunu söylemek gerekirse. Hele o zaman gelsin çözülür hepsi. Sayfayı hızlıca bitirebiliriz inş. Sevgilerimle, iyi vikiler--Merube 89msj 14:41, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Sevgili Merube. Bu aralar çok fazla katkıda bulunamıyorum. Sanırım seçkin konu adaylıklarını Rapsar veya Ahzaryamed halledecektir. İlerde vaktim olursa ben de ilgilenmek isterim. Diğer teknik konuları zamanla hallederiz diye ümit ediyorum. Sevgiler. Mimar77 (mesaj) 18:59, 16 Mart 2013 (UTC)

Bir diğer yeni mesaj[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Merube. Nasılsın? Uzun zamandır aktif değilsi galiba. Umarım herşey yolundadır ve en kısa sürede buralarda görürüz seni. Zamanında Seçkin ve Kaliteli Konu politikalarının çevrilmesini sen yaptığından bu konudaki ve buradaki hususla ilgili görüşlerini vaktin olduğunda toplulukla paylaşırsan çok mutlu olurum. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 18:53, 1 Eylül 2012 (UTC)
Mesajları sırayla cevaplıyordum, buna şimdi sıra geldi :)). Şöyle bir mesaj yazdım Simpsonlar_(1._sezon) ile ilgili. Köy çeşmesi eski tarihlerde kalmıştır artık zaten, ne oldu o tartışmada? Katılım olabilmiş miydi? Gelecek hafta sonuna kadar tüm eksiklikleri giderebiliriz sanıyorum, ne dersin? Yazım bittikten sonra köy çeşmesine mesaj bırakırken, en son köy çeşmesinde konuşulanları da link veririz daha hızlı sürecin ilerlemesi adına. Sevgiler --Merube 89msj 17:36, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Merhaba Merube. Hoşgeldin tekrar öncelikle. Bence seçkin konu kıstasları son derece net. Zaten Simpsonlar adaylık sayfasında da yorumlardan göreceğin gibi bu konuda bir uzlaşma var. Ayrıca senin en son bu konuda katkıda bulunduğundan beri defalarca köy çeşmesinde duyuruldu. Bu konuda itiraz veya karşı yorum bugüne kadar olmadı. Bu maddenin ilk seçkin madde olması yönünde bir engel göremiyorum. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 18:53, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Haklısın uzlaşma var gibi, ancak yine de sonradan eklemeler olmuş olacak. Onların da onaylanması lazım. O zaman şimdi hemen o dediğim konuları ekliyorum maksat ileride sıkıntı olmasın. Michigan State'in Türkçeleştirmeleri sonraya bıraksak da olur. Önceden de onaylandığını itarz olmadığını belirtiriz köy çeşmesinde, süreci çok uzatmaya gerek yok o halde madem önceden de uzlaşma olmuş. Şimdi başlıyorum. Vakit bulabilirsen göz atabilirsen çok sevinirim. Sevgiler--Merube 89msj 20:07, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Vaktim olduğunda elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Sanırım geçen Mart ayından beri dört kez ( emin değilim bu rakama) Köy Çeşmesi’nde bu konuda bilgilendirme yaptım. Zaten sen de farkındasın ki Seçkin/Kaliteli Konu hususu daha çok teknik bir konu. Belli istisnalar dışında genelde neyin seçkin/kaliteli konu olup olmayacağı belli. Elimden geldiğince yardımcı olacağım. Tekrar hoşgeldin bu arada. Çok özletme kendini bu kadar :) Mimar77 (mesaj) 20:13, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Hoşbulduk tekrardan :)), sizleri özlemiştim ya dönmeden olmuyor ondan :). Ooo o zaman teknik kıstaslarda itiraz gelmediğine göre şimdiye kadar, daha da gelmez hakikaten. Bu gece bitirmeye çalışacağım, biter de herhalde. Simpsonlar çocuk üyeleri ile ilgili kısmı falan ekler, sonra tekrardan bir gözden geçiririm atlanan yerler var mıydı diye. Ayrıca ing sayfaya tekrardan bakmak istiyorum acaba bir değişiklik oldu mu diye, son zamanlarda kontrol etmiş miydin orada bir değişiklik var mı?--Merube 89msj 20:26, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Seçkin değil kaliteli :) --Merube 89msj 20:29, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Mimar selamlar tekrardan, köy çeşmesine ve Vikipedi_tartışma:Seçkin_konular sayfalarına not düştüm. Kriterlerin tamamlanmış olduğunu bilhassa belirttim. Tartışma sayfasında bir görüş açıklamasında bulunabilirseniz çok sevinirim.--Merube 89msj 22:17, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Merhaba İncelemeelemanı. İyisindir umarım. Bu maddedeki sistemitik yanlılık nedir acaba? Açıklık getirebilirsen sevinirim. Taslak olan maddenin başında bunun populist bir yaklaşım olduğu açıklanıyor. İlerleyen kısımlarda ise ilk imar affı hakkında bilgi veriliyor. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 21:24, 4 Mayıs 2013 (UTC)
    Aslında önce eksik şablonu ekleyecektim. Fakat maddenin büyük bir çoğunluğu benim yazdığım Emanet maddesindeki gibi yalnızca Türkiye'ye yönelik olduğu için o şablonu ekledim. Dilerseniz değiştirip eksik şablonu da ekleyebilir/değiştirebilirsiniz. --i.e.msj 21:27, 4 Mayıs 2013 (UTC)
    Ne demek istediğini anladım. Ama aslında bu madde ne bir devletin görüşünü tek yönlü yansıtıyor ne de eksik sayılır. (Bir bağlamda her madde eksiktir ve sonsuza kadar gelişebilir ama bunun için şablona gerek yok.) Acaba sadece bir ülkenin veya milletin görüşünü yansıtan maddeler için bir şablon yapılabilir mi? Açıklama kısmında “Bu madde sadece Türkiye devletinde olanları yansıtıyor. Başka ülkeleri de kapsayacak şekilde geliştirilmelidir…vs” gibi birşey yazılabilir. Ne dersin? Mimar77 (mesaj) 01:45, 5 Mayıs 2013 (UTC)
    Bunu bende düşünmüyor değilim. Ancak maddelerimizin çoğu öyle. İşaretle, işaretle bitmez. Eksiklerimize bakalım bence :). Şablonu çıkardım bu arada. Söylediklerin çok mantıklı.--i.e.msj 01:48, 5 Mayıs 2013 (UTC)
    Doğru söylüyorsun. Genelde açtığım maddelerin evrensel ansiklopedi kıstaslarına uymasına dikkat ediyorum ama bazen bazı maddeler Türkiye odaklı olabiliyor. Vaktim olduğunda bu madde ile de ilgileceğim daha fazla. Teşekkürler. Mimar77 (mesaj) 01:28, 7 Mayıs 2013 (UTC)

3. Havalimanı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Kibele. Nasılsın? İyisindir umarım. Güncel bir konu olan İstanbul’daki yeni havalimanı ile ilgili iki sayfa oluşturulmuş. Ben de bunlardan daha az kapsamlı olan İstanbul Bölgesel 3. Havalimanı sayfasındaki bilgileri Üçüncü havalimanı sayfasına taşıdım. Sayfanın esas isminin ne olması gerektiği de tartışılmalı elbette ama şimdilik bu iki maddenin geçmişini birleştirip İstanbul Bölgesel 3. Havalimanı sayfasını silmeni rica edebilir miyim? Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 02:10, 6 Mayıs 2013 (UTC)
tamamdır mimar, kolay gelsin. --kibele 20:01, 6 Mayıs 2013 (UTC)
Teşekkürler. Mimar77 (mesaj) 01:26, 7 Mayıs 2013 (UTC)
  • Merhaba. İyisindir umarım. Üçüncü havalimanı ile ilgili birleştirme şablonunu koydum ama konuyu daha hakimsin sanırım. Eğer bu madde diğerine göre daha zenginleştirilirse ve topluluk itiraz etmeze diğer maddeyi silmek için aday gösterilebilinir sanırım değil mi? Kolay gelsin.Mimar77 (mesaj) 04:08, 4 Mayıs 2013 (UTC)
    • İyiyim teşekkür ediyorum. Bu maddeyi zaten varken, diğeri açıldı. Bu maddenin ihalesi başladığı için, ihale dökümanlarından kısa zamanda maddeyi zenginleştirebiliriz. İstiyorsan bu işi beraber de yapabiliriz. Ben ülke GSMH, nüfus + borsada işlem gören şirketlerle alakalı bir şablon yapacaktım. Müsait bir zamanda haberleşelim. Bu maddeyi zenginleştirelim.

Bot ile seri madde üretimi önerisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck. İyisindir umarım. Bu linkte yer alan maddeler seri bir şekilde oluşturulabilir kanaatindeyim. Aklıma da senin botun geldi. Bu konuda ne düşünüyorsun? Yardımcı da olmak isterim eğer birlikte yapmak istersen. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 18:33, 11 Mayıs 2013 (UTC)

Olabilir, ama bu aralar Vİki'ye maalesef pek vakit ayıramıyorum. Yaz ortasında ancak işlerim yavaşlayacak :( --Khutuckmsj 08:57, 13 Mayıs 2013 (UTC)
  • Merhaba Rapsar. Uzun zamandır haberleşmedik. İyisindir umarım. Sanırım şu maddelerin SM olmaları hususunda hata var, rica etsem düzeltir misin? [1] ve [2] Kolay gelsin.Mimar77 (mesaj)
Merhaba ve teşekkürler. Ne hatası var tam olarak anlayamadım.--RapsarEfendim? 19:55, 26 Mayıs 2013 (UTC)
  • Burada yazıldığı gibi bir maddenin seçkin madde olabilmesi için fikir birliği olması gerekiyor. Bir olumlu oy veya iki olumlu oy, hiçbir karşı oy olmasa da fikir birliği anlamına geldiğini düşünmüyorum. Bu maddede bir olumlu ve bir olumsuz oy var. Yani birbirlerini götürdüklerinde nötr bir durum oluyor. Bunu neye dayanarak SM yaptın acaba? En azından SM/KM/SL/SK alanlarında fikir birliği zamanında olumlu oyların en az 4 olması şeklinde yazılı olmayan bir kural vardı. Belli ki bu fikir birliğini SM/KM/SL/SK alanlarında tartışmaya açılması lazım. Nasıl yapalım? Mimar77 (mesaj) 20:10, 26 Mayıs 2013 (UTC)
Köy çeşmesinde birkaç ay öncesinde bu konuyu dile getirmiş (daha önceleri de söylemiştim şimdi bulamadım), katılımcıların desteğini almıştım. Fikir birliği hiçbir zaman %100 olarak kabul edilmedi (2007, 2008, 2009, 2010, 2011 ve 2012). Burada karşı oyların gerekçeleri ve halledilebilir olup olmadıkları (halledilebilecek şeylerse yapılmış mı diye kontrol edilmesi -ki bunu Olimpiyat madalyası kazanan Türk sporcular listesi adaylığında yaptım), seçkin/kaliteli içerik sorumlusunun incelemesine tabi tutuluyor (köy çeşmesinde belirttiğim gibi). Neyse, köy çeşmesindeki tartışmanın ardından burada da görebileceğin üzere ilgili sayfada bir güncelleme de yapmıştım (bu konuda diğer sorumlu Anerka'ya da danışarak). SMN sayfasını ise görmemişim :)--RapsarEfendim? 20:20, 26 Mayıs 2013 (UTC)
  • O zaman senin için sakıncası yoksa köy çeşmesinde bu konuda bir tartışma başlatıp buraya yorumlarımı yazacağım. Orda devam ederiz. Senin için uygun mudur? Mimar77 (mesaj) 20:27, 26 Mayıs 2013 (UTC)
Senin açından uygun olmayan nokta nedir tam olarak?--RapsarEfendim? 21:02, 26 Mayıs 2013 (UTC)
  • Görüşlerim şu şekilde:
  1. Birinci husus aritmetik olarak en az 4 olumlu oy olması gerektiğini düşünüyorum. (mesela 6 olumlu oy ve 2 olumsuz oy da toplamda 4 olumlu oy oluyor).
  2. İkincisi oylama süresinin 4 hafta olması gerektiğini düşünüyorum. Sen de biliyorsun ki 2 hafta yeterli olmayabiliyor bazı durumlarda.
  3. Üçüncüsü de aritmetik olarak 4 olumlu oy ile 6 oy arasında SM yetkilisinin takdir yetkisini kullanma hakkına sahip olmasını istiyorum.
  4. Dördüncüsü eğer olumlu oy sayısı 7 veya daha fazla ise madde tüm kriterleri karşıladığı zaman SM olabilmeli. Ama SM yetkilisi olması gereken değişiklikler yapılana kadar ek süre vermeli. Bu süre minimum 2 hafta olmalı. Maksimum süre SM yetkilisinin takdirinde olmalı.
  5. Bu öneriler KM, SL ve SK için de geçerli olmalı. Mimar77 (mesaj) 21:19, 26 Mayıs 2013 (UTC)
İlk maddeye katılmıyorum. Nice uygun maddeler, bu sebepten ötürü aylarca bekledi, yahut seçilemeden adaylık kapatıldı. Commons'ta mesela "mantıklı gerekçeyle" silinmeye aday gösterilen resimler, herhangi bir görüş gelmese dahi bir haftada silinir. Adaylık süresi zaten "en az" 25 gün. Eğer süren bir tartışma varsa, ben sorumlu olarak katılımcı arkadaşlara mesaj atıyorum. Tartışma devam ediyorsa zaten kapamam, süre esnetiliyor.--RapsarEfendim? 21:25, 26 Mayıs 2013 (UTC)
  • Vikipedi’deki SM ve KM sayısının artmasını ben de istiyorum ama fikir birliği olmadan bu konuda karara varılmasını ve buna SM yetkilisinin karar vermesini doğru bulmuyorum. Eğer bir madde yeterli oy almazsa adaylık süresi uzatılır; yine olmazsa birkaç ay sonra tekrar aday gösterilir kanısındayım. Bu konuya tartışma sayfasında devam edelim istersen. Mimar77 (mesaj) 21:43, 26 Mayıs 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Antik Mısır maddesini seçkin madde yapma ve kırmızılık giderme çalışması konulu iş birliği haftasına katılımınız için teşekkür ederim. Geçtiğimiz hafta 40 yeni madde oluşturarak ve çalışması tamamlanmamış Nobel Ödülü sahipleri listesinin kırmızılıklarını tamamlayarak hedefimize önemli ölçüde ulaştık. Bu haftanın iş birliği konusu ise Bakım gerektiren sayfaların düzenlenmesi Katılımızı bekler, teşekkür ederim. Sevgilerle.. Mukaddimeileti 07:11, 27 Mayıs 2013 (UTC)

Vikipedi:İş birliği projesi/2013 Maratonu′nda kazanmış olduğunuz ilk ödül dolayısıyla sizi kutluyorum! ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 07:14, 3 Haziran 2013 (UTC)

"Taksim Gezi Parkı protestoları" sayfasındaki etiket&şablon konusu ile ilgili[kaynağı değiştir]

Sayın Mimar77,

Etiketlerin çokluğu konusundaki itiraz doğru. Fakat bir husus unutulmamalı. Olayların tazeliği nedeniyle birçok kesim üzerindeki tansiyon yüksek; bu konuda çoğu kişi hemfikir olabilir. Etiketlerde "tartışma sayfasına bakın" ibaresinin olması, doğal olarak, vikipedi ziyaretçilerini ister sadece okuyup bilgi edinmek için ister bilgi eklemek için "tartışma" sayfasına yönlendirmektir. Kimin hangi konuda ne tartışması gerektiği ile ilgili hiçkimsenin yönlendirmesi söz konusu değildir ve öyle gözüküyor ki şu ana kadar oldukça objektif bir bakış açısıyla, madde, kalite standartlarına yavaş yavaş ulaşmaya başlamıştır. Vikipedi'yi yeni keşfetmiş, bilgi eklemek isteyen fakat vikipedi'nin doğasında olan "objektifliği korumak" konusunda kimin ne kadar bilgiye sahip olduğunu ölçmek mümkün değildir. Dikkat edilirse "Tartışma" sekmesi sol üst köşede dikkat çekici bir şekilde durmuyor. Bu nedenle, bilgi eklemek isteyen kişileri objektiflik konusunda doğru yönlendirmek, bu kişilere en azından "Tarafsız bakış açısı" ve "Kaynak gösterme" şablonlarını sunabilmek için; ana sayfaya "Bu maddedeki bilgilerin eksik ve/veya yetersiz olduğu düşünülmektedir. Konuyla ilgili tartışma için maddenin tartışma sayfasına bakabilirsiniz. Maddeyi geliştirerek veya konuyla ilgili tartışmaya katılarak yardım edebilirsiniz." şablonunu eklemek uygundur. Az önce belirtildiği üzere amaç objektif bakış açısını korumak için "Tartışma" başlığını daha görünür hale getirmektir, başka bir niyet yoktur.

Saygılarımla, --Toksoz (mesaj) 13:31, 3 Haziran 2013 (UTC)

  • Tebrikler Mukaddime. Mimar77 (mesaj) 11:53, 10 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkür ederim Mimar77. Mukaddimeileti 12:01, 10 Haziran 2013 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

  • vandalizm ve troll olarak görülebilecek bilgi silme işlemleriniz oluyor. Bu konuda dikkatli davranın lütfen.--Qwl ye yaz 18:19, 16 Haziran 2013 (UTC)
  • Bana vandallık ve trollük suçlaması yapmadan önce yaptığım değişikliklerin nedenlerini sormanı beklerdim. Gezi Parkı olayları maddesinin girişindeki özet taraflı ve propaganda üslubunda yazılmış. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Bu değişiklik de şu anki haliyle henüz ispatlanmış bir iddia değil. Uzun zamandır Vikipedi’desin sanırım. Bir konuda birisini direkt suçlamdan önce onunla önce iletişme geçmeni öneririm. Hepimiz buraya katkı için burdayız. Anlaşamadığımız noktalar olabilir. Onları da tartışarak, birbirimizi suçlamadan halledelim lütfen. Mimar77 (mesaj) 18:47, 16 Haziran 2013 (UTC)
ispat için mahkeme kararı mı bekliyorsun?--Qwl ye yaz 19:45, 16 Haziran 2013 (UTC)
  • merhaba Mimar77, Fil maddesi için en:Gothic architecture maddesin açılmasına gerek var. Gotik mimari olarak maddeye girmiştim. Yardımcı olursan sevinirim. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 12:51, 18 Haziran 2013 (UTC)
  • Merhaba Mskyrider. Maddeyi oluşurdum. Fil maddesi için kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 01:12, 21 Haziran 2013 (UTC)

Köy çeşmesindeki oylama[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mimar :) Köy çeşmesinde yazdığın önerilerde şu an destek veya karşı oyu kullanabiliyor muyuz? - Seyit mesaj 18:43, 22 Haziran 2013 (UTC)
  • Merhaba Seyit. Itirazi olan yoksa o sartlari oylamaya sunayim diyorum. Pazar gunune kadar bekleyip, bir ekleme onerisi olan cikmazsa o listeyi oylamaya sunarim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 00:08, 23 Haziran 2013 (UTC)
  • Bu konuda bana mesaj attığın için haber vermek istedim. Kolay gelsin. Sevgiler. Mimar77 (mesaj) 03:36, 24 Haziran 2013 (UTC)
Çok teşekkürler haber verdiğin için :) Düşüncelerimi belirttim oylama sayfasında. - Seyit mesaj 05:00, 24 Haziran 2013 (UTC)

Taksim gezi olaylar[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Garbino. Iyisindir umarim. Maddeye katkisi olan hizmetlilerden birisi oldugun icin sana yazmak istedim. Artikburdaki gibi ayri madde olursturmanin zamani geldi gibime geliyor. Yoksa maddeyi takip etmek zorlasacak. Oylamaya sunmustum ama kimsden bir geri donus gelmedi bir oy disinda. Bunu bir hizmetli yapsa daha iyi olur kanisindayim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 00:19, 23 Haziran 2013 (UTC)
Merhabalar Mimar77, iyiyim teşekkür ederim. Umarım sen de iyisindir. :).. Maddeye gelecek olursak, aslında tek bir değişikliğim var ve o da "Türk Baharı" diye yapılan bir revizyonu geri almakmış. Açıkçası maddeye oldukça yabancıyım ve bu tür bir değişikliğin, konu ve madde içeriğiyle ilgili bir hizmetli ya da kullanıcı tarafından yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Elime yüzüme bulaştırmak istemem doğrusu. :) Şuan ben de hata veriyor ama buradan maddeye katkı yapan kullanıcılar nezdinde faydalanabilirsin. Anlayışına teşekkürler, sevgiler.. --Garbino ileti 00:59, 23 Haziran 2013 (UTC)

Seçkin madde kriterleri[kaynağı değiştir]

  • Selamalr Mimar. Önerileri sunmuşsun, bir ekleme yapmak istedim. Şu anda adayların kalma süresi en az 25 gün. Bu süre sonunda fikir birliği varsa (veya yakınsa) direkt kapatılıyor. Eğer devam eden bir tartışma varsa, yahut yarıda kalmışsa; bu süre uzatılabiliyor (ek olarak ben kullanıcılara mesaj da atıyorum). Bunları da belirtebilirsen iyi olur bence köy çeşmesinde. İyi günler.--RapsarEfendim? 06:26, 24 Haziran 2013 (UTC)
  • Merhaba Rapsar. Iyisindir umarim. Bu onerini mevcut onerini nereye koyacagimi bir dusunup, sana geri donecegim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj)`
  • Merhaba Rapsar. 25 gün hususunu Öneri 2’ye ekledim. Zaten bu süre ile ilgili kimsenin itirazı yok. Mevcut durumda veya yeni kriterler ne olursan olsun, o kriterlere aday uyuyorsa, adaylık 25 günde sonuçlanabilir.Mimar77 (mesaj) 02:35, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Oylamada görüş belirttiğin Öneri 2’de Rapsar’ın önerisi üzerine, mevcut olan bir politikaya istinaden, ufak bir ekleme yaptım. Orjinal metine istinaden oy verdiğin için haber vermek istedim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 02:33, 25 Haziran 2013 (UTC)
Tamamdır. Öneri 3'de yorumlar kısmında bir soru sordum Mimar, sana zahmet ilgilenebilir misin? Oyumu değiştireceğim, ama pek aktif olamıyorum belki daha gelemeyebilirim bir iki gün; kesin bilgiyi alıp öyle değiştirmek istiyorum da oyu. İyi çalışmalar. --bermanya 09:58, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Mimar, 3. önerideki soruma cevap verir misin lütfen? --bermanya 15:44, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Kusuruma bakma lutfen hemen cevap veremedim. Sebebi de bu konuda nasil bir oneri getireyim diye dusunmemdi. Bu konuda biraz sure rica edecegim. Ama ardindan once sana yazacagim, sonra da Oneri kisminda yorumumu yapacagim. Kolay gelsin. Sevgiler. Mimar77 (mesaj) 15:49, 25 Haziran 2013 (UTC)
Önemi yok, kolay gelsin. --bermanya 15:51, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Öneri 3 hususunda düşündüm bir süre. Rapsar’a bizzat bu yöntemine katılmadığını belirtmiştim, ancak oylamada da yazdığım gibi ben geçmişteki oylamaların geçerli kalması yönünde meyilliyim. Ama sen veya başka bir vikipedist, bazı SM/SL’lerin yeniden oylanmasını isterlerse ve topluluk Öneri 3’ü kabul ederse, bu maddeler tekrar değerlendirilecektir mutlaka. Bu maddeleri kapatan Rapsar olduğu için, başka bir SİS’in bu hususla ilgilenmesinin daha doğru olduğunu düşündüğümü de eklemek isterim. Bunu yaparken de geçmişteki oylamalarda olumlu/olumuz/yorum bildirmiş kişilere birer hatırlatma mesajı da atılması gerektiğini düşünüyorum. Bu yorumu Öneri 3’ün tartışma sayfasına da ekliyorum, bilgine...Kolay gelsin. Sevgiler. Mimar77 (mesaj) 03:03, 11 Temmuz 2013 (UTC)

Oneri 6 ve Oneri 7[kaynağı değiştir]

Merhaba. Oneri 6 ile Oneri 7 arasindaki farki ozetlerini yazarken yeterince vurgulamamisim. Oneri 6 bir SIS kendi adayligina oy versin mi vermesin mi sorusunu oyluyor. Oneri 7 ise bir SIS genel olarak oy verebilsin mi diye soruyor.Ornek vermek gerekirse Oneri 6’ya karsi ve Oneri 7’ye destek oyu verilirse bir SIS, kendisi aday gostersin veya gostermesin, tum oylamalarda oy hakkina sahip olacak. Ancak Oneri 6’ya ve Oneri 7’ye ayni anda destek verilirse bir SIS sadece aday gostermedigi maddelerde oy hakkina sahip olacak. Bu hususta duzeltmeleri yaptim. Oy verdigin icin hemen haber vermek de istedim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 15:36, 25 Haziran 2013 (UTC)

Bir kez daha teşekkürler haber verdiğin için, bir yorum yazdım :) - Seyit mesaj 16:21, 25 Haziran 2013 (UTC)

SM Sorumluluğu[kaynağı değiştir]

SM Sorumluluğunu kutlar, başarılar dilerim. Mukaddimeileti 13:40, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Mimar77 (mesaj) 22:50, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Article requests[kaynağı değiştir]

Hi! Do you do article requests or know where I may post these?

Thank you WhisperToMe (mesaj) 17:42, 12 Temmuz 2013 (UTC)

  • Hi...No, I don't do article requests. It will be more efficient if you can post your request here with a title like this: Article Translation Request from English (Ingilizce'den madde ceviri ricasi) Thanks. Mimar77 (mesaj) 17:47, 13 Temmuz 2013 (UTC)
    • Thank you so much for the info! I posted my request there WhisperToMe (mesaj) 21:59, 15 Temmuz 2013 (UTC)

Kaliteli konu[kaynağı değiştir]

Merhaba Mimar. Öncelikle SİS olduğun için tebrikler. Bildiğin üzere Vikipedi:Seçkin konu adayları/Simpsonlar (1. sezon) bir yıldır kaliteli konu olmak için bekliyor. Rica etsem SİS olarak bu konuyla da ilgilenir misin? İyi günler.--B.S.R.F. 💬 09:26, 14 Temmuz 2013 (UTC)

  • Cok tesekkur ederim. Su anda tatildeyim ama doner donmez bu hususla ilgilenecegim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 02:06, 16 Temmuz 2013 (UTC)

1896 Yaz Olimpiyatları'nda İsveç[kaynağı değiştir]

Geçmişte kaliteli madde seçilen maddesi yeniden incelenmek üzeremadde incelemesi sayfasında değerlendirmeye alındı.1896 Yaz Olimpiyatları'nda İsveç maddesinin adaylığında oy verdiğin veya görüş belirttiğin için Seçkin İçerik Sorumlusu olarak haber vermek istedim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 00:38, 28 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Mimar, haber verdiğin için teşekkürler. Kısa süre içerisinde görüşümü belirteceğim. Sevgiler.. --Garbino ileti 00:53, 28 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar. Nasılsın? İyisindir umarım. SİS sorumlusu olarak seninle uyumlu bir şekilde bu süreçi nasıl ele alalım diye fikir alışverişinde bulunmak istedim. Seçkin madde kriterleri sonuçlanmaması bazı adaylıkların sonuçlandırılmasına engel değil diye düşünüyorum. Aşağıdaki önerilerim için ne düşünürsün?
Seçkin Listeler/Kaliteli Maddeler: Senin aday gösterdiğin hiçbir madde yok. Ben yorum yapmadıklarımı tek tek gözden geçirip, ya yorum yapacağım, ya da olumlu oy vereceğim. Eğer süreleri yeterince uzunsa, toplamda seninki hariç üç olumlu oy varsa, eğer sen de destekliyorsan (4 oy oluyor), adaylıkları kapatabilirsin herhalde.
Kaliteli Konu: Bu konuda defalarca köy çeşmesinde görüş bildirildi. İlk aday da yeterince tartışıldı ve olumlu oy aldı. Senin için de uygunsa ilk seçkin konu adaylığını kapatacağım.
Seçkin Maddeler: Senin aday gösterdiğin maddeyi değerlendireceğim. Eğer bir sorun görmezsem (ki yok gibi görünüyor ama henüz detaylı okumadım), bu maddeyi sonuçlandıracağım. Diğer iki adayın daha vakti var sanırım…sevgiler…kolay gelsin.Mimar77 (mesaj) 00:23, 28 Temmuz 2013 (UTC)
Merhaba. Şu an -dediğin gibi- köy çeşmesindeki maddeler henüz öneri hâlinde. Kendim aday gösterdiğim maddelerin adaylıklarını kapamayacağım, nerede fikir birliği görüyorsan, süresi gelmişse, tartışmalar da sonlanmışsa kapatabilirsin elbet. Kaliteli konu da aynı şekilde.--RapsarEfendim? 16:50, 29 Temmuz 2013 (UTC)

HMS Lord Nelson[kaynağı değiştir]

  • Selam Mimar. Bilgilendirme için teşekkürler. Gelmişken bişey isteyecektim :) Şu adaylık artık sonuca bağlanabilir mi? 4 aydır bekliyor, problem kalmadı ve süregelen bir tartışma da yok. Kolay gelsin.
  • Merhaba Bermanya. Öncelikli olarak sana hemen geri dönemediğim için kusura bakma lütfen. Bu aralar oldukça yoğunum ve vikipediye sık sık giremeyebiliyorum. Ama bu durumun birkaç hafta içinde değişeceğini ümit ediyorum. Ağustos’un son haftasından sonra daha sık katkılarda bulunacağım. Yorumlarımı adaylık sayfasında yazdım. Birkaç gün daha aktif olamayacağım ama sonraları bu konuları tartışırız arzu edersen. Sana da iyi bayramlar diliyorum. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 01:05, 9 Ağustos 2013 (UTC)
Önemli değil, teşekkürler. --bermanya 09:50, 9 Ağustos 2013 (UTC)
  • Çok az giriyorum Vikipedi'ye ama en kısa zamanda görüşümü belirteceğim sağolun Mutlu 09:47, 6 Ağustos 2013 (UTC)

Ramazan Bayramı[kaynağı değiştir]

  • Bayramın mübarek olsun Mimar, bu aralar yoksun? --bermanya 17:28, 8 Ağustos 2013 (UTC)
  • Senin de gecmis Ramazan Bayrami'n kutlu olsun. Kusura bakma hemen cevap yazamadim. Vaktim oldugunda SM adayliklarini sonuclandirmaya ugrasiyorum. Bu hafta sonu SM/KM incelemelerinde de yorumlarimi yazacagim. Iyisindir umarim bu arada. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 23:38, 5 Eylül 2013 (UTC)
Seni gördüm daha iyi oldum, yüzünü gören cennetlik :) Bugün Vikipedi'de tam 4. yaşıma girmişim, hani benim pastam? --bermanya 23:40, 5 Eylül 2013 (UTC)
  • Soz yakinda bir pasta alip geliyorum :) Mimar77 (mesaj) 04:12, 6 Eylül 2013 (UTC)
  • selam mimar, Vikipedi:Kaliteli madde incelemesi ve Vikipedi:Seçkin madde incelemesi seni bekler. konunun tarafı olmayan diğer sis'ler aktif olursa bilemem ama şimdilik durum böyle. kolay gelsin. kibele 19:08, 5 Eylül 2013 (UTC)
  • Bu hafta sonu hem KM/SM incelemeleri, hem de SM adaylarini degerlendirecegim veya sonuclandiracagim. Arkasindan KM adayliklarini onumuzdeki hafta gozden geciririm. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 23:35, 5 Eylül 2013 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

  • Merhaba hocam. Ben Şikayet sayfasında arşivleme çalışması yapmıştım. Şöyle bir geri alma yapmışsınız ama ben çözemediğim veya hatayla yapılmış olduğunu düşündüğüm için geriye aldım. Çünkü arada benim yorumlarım da uçmuştu :). Dilerseniz arşive buradan ulaşabilirsiniz. Bir haber vereyim dedim. Kolay gelsin.--i.e.msj 00:04, 6 Eylül 2013 (UTC)
  • Cok ozur dilerim. Is yerindeki bilgisayarda giris yaparken sayfalar yavas acilirken yanlislikla yapmisim, farkinda bile degildim. Sadece sayfayi okumak istemistim, bir degisiklik yapmayacaktim. Kusura bakma yanlislik icin. Mimar77 (mesaj) 04:09, 6 Eylül 2013 (UTC)

Selam Mimar. SMS Blücher ile SMS Yorck'un incelemelerini şu bir iki hafta içinde kapatmamanı rica edebilir miyim? Vakit oldukça düzelticem inş. Görüşürüz. --bermanya 16:35, 9 Eylül 2013 (UTC)

Seri "oy"lar[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Mimar. Bazı kullanıcılar 1-2 dakika içerisinde 5-6 maddede olumlu veya olumsuz "oy" kullanmakta. Bunun amacı maddeyi inceleyip bu kriterlere uygunluğunu görmek değil, bir vatandaşlık görevi gibi oy kullanmış olmak gibi gözüküyor bana. Şu an için Lubunya'da (19 Eylül 23:37-23:48 arası 10 oy) bu durumu gözlemledim. Daha önce kendisine bu konuda mesaj da atmıştım, kendisi maddeyi okumadığını söylemişti (Okuduğumu söylemiyorum zaten). Bu ve benzer nitelikteki "oy"ları geçersiz saymak gerekiyor diye düşünüyorum. Sence?--RapsarEfendim? 07:44, 20 Eylül 2013 (UTC)
  • Merhaba Rapsar. Bu hususta teorik olarak sana katılıyorum. Ama bu konuda birkaç nedenden dolayı çekincem var.
  1. Birincisi herkes Lubunya gibi dürüst davranıp bunu söylemeyebilir; bu konu kuklacılıktaki davranışal iz gibi belirlenecek net bir husus değil. Birisi “Bütün maddeleri önceden okudum. Hepsini değerlendirdim ve arkasından seri oy verdim.” derse ne diyebiliriz?
  2. İkincisi zaten Vikipedi’de birçok platformda anlaşmazlıklar ve yanlış anlaşılmalar sıklıkla rastlanıyor. Birçok tartışmanın kişiselleştirilmesi veya öyle algılanması durumları ortaya çıkıyor. Getirdiğin öneri verimli olmayan ve kişiselleştirilen bir ortama yer açabilir. Şikayet sayfası ve hizmetlileri de muhatap edecek verimsiz bir tartışma ortamına da yol açacaktır.
  3. Üçüncü ve son yorumum eğer dikkat edersen tüm KMİ ve SMİ’leri Vikipedi’deki kurallari baz alarak yorumlamaya çalışıyorum. Bir Seçkin İçerik Sorumlusu’nun görevleri arasında senin bahsettigin bu görev yer almıyor diyen bir Vikipedist’e haklısın cevabını vermek zorunda kalırım.

Ama bu öneriyi getirme nedenini çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. Bu türden olumsuzlukların giderilmesine yardımcı olacak en önemli faktörlerde birisi bizler yani SİS’ler olacak. Mesela 10 tane olumlu oy almış bir adaylık olsun. O adaylıkta bir kişi bir takım eleştiriler getirsin. Ben bir SİS olarak bu eleştirileri yerinde görürsem; bu olumsuzluklar düzeltilinceye kadar maddeyi SM/KM yapmam. Bence bahsettiğin bu sorunun üstesinden gelmenin tek yolu bu Rapsar. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 04:25, 21 Eylül 2013 (UTC)

Evet, herkes doğru söylemeyebilir. Senin dediğin konunun yanında, onar dakika aralıklarla da okumadan oy kullanan olabilir elbette. Burada, okunmadan oy verme ihtimalini minimuma düşürmek için bu seri oy konusunda bir şeyler yapmamız gerekiyor. Öte yandan, bana kalırsa da sağlam gerekçelendirilmiş bir olumsuz oy on "eline sağlık"a bedeldir; ancak bu adaylığı olumsuz kapatamayacağımızı ikimiz de biliyoruz :)--RapsarEfendim? 07:33, 21 Eylül 2013 (UTC)
  • Merhabalar, acaba Barok mimarisi doğru bir yazım mı? Sanki "barok mimari" olması gerekiyor ama yönlendirme bile yapılmamış bu hali. Bilenine danışayım dedim.--Sayginerv-posta 14:43, 20 Eylül 2013 (UTC)
  • Bazı mimari tarzlarda her iki isim de kullanılabilir. Verdiğin örnek de bu gruba giriyor. Gotik mimarisi veya Gotik mimari de buna başka bir örnek. Birinin seçilip diğerine yönlendirme yapılması doğrudur kanımca. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 04:27, 21 Eylül 2013 (UTC)

Merhabalar. Birine haklısın demek hakaret ise eğer kaldırabilirsin. Sürekli "maddeyle alakasız konuşuyorsun" denilip her seferinde alakasız onlarca cümle kurulmasından bana artık gına geldi. İnan ne savunacak ne de tartışacak kadar enerjim kalmadı bu konuları. Açtığın maddeler için ayrıca teşekkürler, iyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:06, 16 Şubat 2014 (UTC)

Merhabalar. Şuradaki önerileriniz doğrultusunda maddeyi biraz elden geçirdim. Tekrar kontrol etmeniz ve değerlendirmeniz mümkün mü? Teşekkürler. --Veryaz bana 02:00, 16 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Acaba telifli bir resmi yada yazıyı kaynak belirtmek şartıyla Vikipedi'ye eklediğimiz zaman Telif kurallarını ihlal etmiş olur muyuz? --Görkem7 mesaj 12:32, 21 Haziran 2014 (UTC)

Kaynak sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hemşinliler adlı maddede yer alan bir kaynakla ilgili sorun mevcut. Kaliteli madde adaylığı tartışmasına katıldığınız için konuyu az çok bildiğinizi düşündüğümden şu anki tartışmaya katılabileceğinizi düşündüm. İyi çalışmalar. --esc2003 (mesaj) 06:44, 22 Ekim 2014 (UTC)

Sizi özledik Mimar77![kaynağı değiştir]

Mimar77, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:28, 19 Aralık 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Düzeltmen Yıldızı
Merhaba Intercontinental sayfasınının düzenlenmesine yardımcı olduğunuz için teşekkürler. DavutBaysal (mesaj) 13:18, 19 Şubat 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Mimar77
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:07, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 14:31, 6 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 geride kaldı[kaynağı değiştir]



VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı. Proje 2016 yılında katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler ve madde istek sayfalarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeni yılda şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:57, 30 Aralık 2016 (UTC)