Vikipedi:Seçkin konu adayları/Simpsonlar (1. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli konu adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı konunun tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu konu, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Konu seçilmiştir
İlk kaliteli konu adaylığımız başarıyla sonuçlandı. Bu maddelerin oluşturulmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum. Alanında ilk adaylık olduğu için özellikle uzun bir süre adaylık süreci geçirdi. Ama bundan sonraki adaylıklar daha hızlı sonuçlandırılacaktır. Mimar77 (mesaj) 20:25, 25 Ağustos 2013 (UTC)

Simpsonlar (1. sezon)[kaynağı değiştir]

14 madde
Seçkin liste Simpsonlar (1. sezon)
Kaliteli madde "Simpsons Roasting on an Open Fire"
Kaliteli madde "Bart the Genius"
Kaliteli madde "Homer's Odyssey"
Kaliteli madde "There's No Disgrace Like Home"
Kaliteli madde "Bart the General"
Kaliteli madde "Moaning Lisa"
Kaliteli madde "The Call of the Simpsons"
Kaliteli madde "The Telltale Head"
Kaliteli madde "Life on the Fast Lane"
Kaliteli madde "Homer's Night Out"
Kaliteli madde "The Crepes of Wrath"
Kaliteli madde "Krusty Gets Busted"
Kaliteli madde "Some Enchanted Evening"

Sezondaki tüm bölümlerin maddeleri KM ve Simpsonlar (1. sezon) SL olmuş. Kaliteli konu kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. --B.S.R.F. 💬 04:08, 26 Temmuz 2012 (UTC)

  • Destek Destek--B.S.R.F. 💬 14:39, 28 Temmuz 2012 (UTC)
  • Destek Destek İlk kaliteli konumuz olacak gibi duruyor. Emeği geçenlere teşekkürler. Merve (mesaj) 13:03, 28 Temmuz 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı - Şu an kıstaslar kesin değil. Tartışma devam ediyor. Şu an askıda durması taraftarıyım. امپريان-ileti 14:28, 28 Temmuz 2012 (UTC)
Yorum Yorum Vikipedi:Seçkin konu nedir? sayfasında açıklama yapılmış. Eksik görülen noktalar varsa İngilizce Vikipedi'den çevrilerek sayfaya eklenebilir.--B.S.R.F. 💬 14:39, 28 Temmuz 2012 (UTC)
  • Seçkin/Kaliteli konu olmaya uygun, tartışmayı tamamlayıp kaliteli konu seçebiliriz.--Khutuckmsj 14:32, 28 Temmuz 2012 (UTC)
  • Destek DestekBu adaylık kaliteli konu olma kıstaslarını karşılamakta olduğunu düşünüyorum. Seçkin ve Kaliteli Konu kıstasları zamanında Merube tarafından oluşturuldu. Ben ve birçok vikipedist kuralların geliştirilmesine yardımcı olduk. Bu konu birkaç kez Köy Çeşmesi’nde gündeme getirildi. En son olarak ben gündeme getirmiştim: [1] ama bu konuda yorum yapan pek kimse olmadı. Bu adayın ilk Kaliteli Konu’muz olabileceğini düşünüyorum. Ancak eğer bu konunun daha çok tartışılması gerektiğini düşünüyorsanız, onu da burada yapsak daha iyi olur kanısındayim. Çünkü somut bir örnek olmadan böylesine bir konuda insanları tartışmaya teşvik etmek zor görünüyor. Eğer uygun görülürse ilk kaliteli konu adayımızın olduğu köy çeşmesinde de duyurulabilir. Mimar77 (mesaj) 01:37, 30 Ağustos 2012 (UTC)
Konuyu köy çeşmesinde tekrar gündeme getirdim. Mimar77 (mesaj) 18:46, 1 Eylül 2012 (UTC)
Maddenin Kaliteli Konu adayı olması halinde destekliyorum. Bu Seçkin Konu olamaz bence de. Mimar77 (mesaj) 19:16, 1 Eylül 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Kendim oluşturmuştum bu maddeleri (son bölümün büyük bir çoğunluğu hariç), her güne bir madde diye girmiştim işe ^_^ Her neyse seçkin konular kıstasına gelirsek şöyle denmektedir:
Sadece seçkin konular için:
(i) Maddelerin en az yarısı (%50) seçkin sınıfındadır (seçkin madde veya seçkin liste). Buna ek olarak, yüzdeden bağımsız olmak üzere, en az iki madde seçkin sınıfındadır.
(ii) Diğer tüm maddeler kaliteli maddedir.

Vikipedi:Seçkin konu nedir?

  • Bu kıstasa bakarsak maddede tek bir seçkin içerik mevcuttur. Dolayısı ile kıstası karşılamamaktadır ama Kaliteli konular içinde yeniden değerlendirilirse oyum olumlu olacaktır.--— heddagabler 19:08, 1 Eylül 2012 (UTC)
  • Çok haklısın. Zaten ben destek verirken Kaliteli Konu olursa destekliyorum demiştim. Ama yanlışlıkla destek oyu vermişim. Oyumu şartli desteğe çevirdim. Teşekkurler bu hususa dikkat çektiğin için. Mimar77 (mesaj) 19:16, 1 Eylül 2012 (UTC)
  • Kafamı karıştı... Adaylık sayfasının formatında teknik bir sorun var. Bu konu aslında Kaliteli Konu olarak adaylığa sunulmuş Şurada görebilirsiniz. Ama buraya sanki Seçkin Konu adayıymış gibi yansımış. konu adayları sayfasını Vikipedi:Seçkin ve Kaliteli konu adayları sayfası olarak taşımak istedim. Ama o zaman sayfanın düzeni tamamen bozuldu ve içeriği yok oldu. Adaylık sayfasındaki bu teknik konuyu halledebilirsek sevinirim. Mimar77 (mesaj) 19:22, 1 Eylül 2012 (UTC)
Zaten konu kaliteli konu adayı. Adaylık başlığında şeçkin yazmasının nedeni İngilizce Vikipedi'de gördüğüm şekliyle oluşturmam. Orada nasıl yapmışlarsa aynısını yaptım. Ama aday gösterirken kurduğum cümleye dikkat ederseniz görürsünüz. Vikipedi:Seçkin konu adayları sayfasında da konunun kaliteli konular başlığı altında olduğu görülebilir. Ayrıca yine aynı sayfanın İngilizce versiyonuna göz atarsanız ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.--B.S.R.F. 💬 19:54, 1 Eylül 2012 (UTC)
Evet, öyle bir şey varmış. Çok ilginç. --— heddagabler 20:02, 1 Eylül 2012 (UTC)
  • Destek Destek Müthiş bir emek. Yapan ya da yapanların ellerine sağlık. Tabii metinleri okumadım, zaten maddeleri KM seçenler zamanında okumuştur. Tüm bölümler KM yapılmış, Simpsonlar 1. bölüm de Seçkin Madde yapılmış. Kısacası zaten Kaliteli konu haline gelmiş bile. Bir iki eksikliği yine de belirtmek isterim. Bölümler için bir dolaşım şablonu iyi olur. İngilizcesinde yapmışlar. Tabii ordaki kallavi bişey. 24 sezonu birden içeriyor. Burda 1. sezon için olsa yeter. Şablon:Simpsonlar'ın birkaç eksiği var. Onlar da hep kaliteli maddeler falan. Hepsini birden beklemek akıllıca olmaz. Bilmiyorum, yine de geçici çöcümler düşündünüz mü? Bunun hemen olması gerektiğinde ısrarcı değilim. Sadece 1. sezonu içeren bir şablon ile ilk kaliteki konuya destek. Sargonileti 15:19, 4 Eylül 2012 (UTC)
Nasıl yani 1. sezon için bir şablon? Zaten bölümlerde bilgi kutularında 1. sezonların için şablon var. Siz nasıl bir şey önerdiniz pek anlayamadım doğrusu. --— heddagabler 21:44, 10 Eylül 2012 (UTC)
The Simpsons episodes şablonu kastediyorsunuz galiba, bunu yeni gördüm. yeni yapılmış. hoş bir şey olmuş ama gerçekten gerek var mıdır? çünkü sezonların bölümlerinde zaten bu liste yer almakta tekrar bunun için ayrı bir dolaşım şablonuna bence gerek yok, ama "olsun yine de" derseniz, açabiliriz.--— heddagabler 21:48, 10 Eylül 2012 (UTC)
Merhaba, kusura bakmayın, sayfayı izleme listeme almamışım, o yüzden cevabınızı göremedim. Ben de Bilgi Kutularındaki "1.sezon" başlığını şimdi gördüm. Aynı işleve sahip, dolayısıyla ek bir şablon yapmak gereksiz. Teşekkürler. Sargonileti 11:37, 11 Ekim 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Evet ingilizce versiyonda seçkin konu sayfasında kaliteli konu da oylamaya sunulmuş ama arşivleme önemli burada. Oylama tek sayfada yapılabilir, başlıklarla ayrılabilir ama arşive ayrı ayrı atarız. Onu kontrol edeceğim ve yoksa açacağım. Şimdilik bu sayfadan oylamaya devam. Prosedürde sıkıntı yok, emeği geçenler yeterli alt yapıyı oluşturmuş bana göre. Yalnız Vikipedi:Seçkin konu adayları sayfasından her bir adaylığın kendi adaylık sayfasına ulaşabilmek mümkün olmalı. Madde lazım değil bana göre. Onunla da ilgileneceğim.--ahzaryamedileti 22:26, 7 Eylül 2012 (UTC)
  • Destek Destek ok, kaliteli konu da bu isimle açılıyorsa. destek tabisi \o/ --— heddagabler 21:41, 10 Eylül 2012 (UTC)
  • Destek Destek Kıstaslara uygun olmuş bence.--Khutuckmsj 15:56, 21 Ekim 2012 (UTC)
  • Destek Destek Tebrikler --Garbino ileti 03:54, 6 Kasım 2012 (UTC)
  • Destek Destek -Seyit mesaj 18:46, 3 Aralık 2012 (UTC)
  • Destek Destek--esc2003 (mesaj) 20:13, 3 Aralık 2012 (UTC)
  • Destek Destek-DRG msj 14:06, 4 Mart 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle selamlar. Hemen konuya girersem, birincisi Türkçe vikide hazırlanan sistemde kaliteli ve seçkin konu adayları için ayrı sayfalar mevcut. Yani -yukarıda da vikipedistlerce belirtildiği gibi- Kaliteli Konu adayı olan bir adayın adaylık sayfasının adının: "Vikipedi:Kaliteli konu adayları/XXX" şeklinde olması gerekiyor. Bir diğer konu, bu kıstaslarla ilgili çalışmayı Mimar ile beraber yazmıştık, diğer vikipedistlerin de katkıları olmuştu. Sonuç olarak kaldığımız yerde prosedürle ilgili sayfaların büyük çoğunluğu yazılmakla beraber eksikler mevcut. Zaten en son bıraktığım halinde çalışma var şablonu vardı kıstaslar sayfasında, ama tabi hem çalışmalar altsayfalarda devam ettiği için geçmişten görülmemesi hem de her halükarda zaten 7günü aştığı için şablon çıkarılmış. En son ve en önemli konu ise bu eksiklikler -Vikipedi:Seçkin konu nedir? sayfasında değil de, onun tamamlayıcısı altsayfalarda bulunuyor eksiklikler- olduğu için haliyle henüz tam anlamıyla bir topluluk onayı da alınmış sayılmaz. Ana hatlar onaylanmış gibiydi ama dediğim gibi tüm sayfalar tam anlamıyla bitmemiş durumda, bu nedenle hızlıca eksiklikleri tamamlayıp, ondan sonra tekrar bir köy çeşmesinde duyuruyla tartışma sayfasına yönlendirmek, ondan sonra SK/KK'leri seçmeye başlamak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum naçizane. Ne dersiniz? Saygılarımla --Merube 89msj 17:31, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Bu konuda Merube’ye de görüşlerimi aktardım. Bu konunun Vikipedi’nin ilk kaliteli konusu olması önünde bir engel görmüyorum. Mimar77 (mesaj) 18:56, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Şimdi tekrar baktım ilgili sayfalara, ing. sayfaları da tekrar kontrol ettim. Eksik kalmıştı dediğim eklemeleri tekrar kafamda tartınca gerek görmedim, şu anki haliyle de zaten o eksik diye düşündüğüm yerler için yeterince açıklayıcı gibi geldi. Ekleme olursa tekrardan topluluk onayı gerekeceğinden gecikme artmış olacaktı, çok zaruri olmadığı için gerek duymuyorum şahsen. İleride eksik görülen yerler olursa eklemeler tartışılarak yapılabilir yine. Sadece adaylık ve arşiv sayfalarının düzenlenmesi kalmış oluyor bu durumda. İlgili kıstas sayfaları: Vikipedi:Seçkin konu nedir?, Vikipedi:Seçkin konu nedir?/Bekleme dönemi, Vikipedi:Seçkin konu nedir?/Konuların kapsamı. Şimdi son bir kez köy çeşmesine not düşüyorum. Yalnız bir not: "Vikipedi tartışma:Seçkin konu nedir?" sayfasına, ilgili köy çeşmesi bağlantılarının eklenmesi gerekiyor ki topluluk tarafından onaylanmış olduğu görülebilsin. Yahut en azından köy çeşmesinde şu tarihlerde tartışmaya açıldı, itiraz yapılmadı tarzı bir ifadeyle bir not düşülmesi çok iyi olur. Dediğim gibi tekrardan köy çeşmesine de not düşeceğim. Saygılar--Merube 89msj 21:44, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Köy çeşmesine not düştüm. Burada da tekrar söylemek isterim, görüşlerinizi lütfen vikipedi tartışma:seçkin konular sayfasında belirtirseniz topluluk onayı olduğunun kaydı yapılmış olsun. Saygılar--Merube 89msj 22:01, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek--Talha Çakırileti 21:43, 9 Temmuz 2013 (UTC)
  • Destek Destek emeğe saygı. Çok uzadı bu adaylık. - Lubunya 18:51, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Destek Destek Bu listede emeği geçenlerin ellerine sağlık. Baktıkça saygı uyanıyor içimde.--Ilgaz ERmesajkatkılarım 10:23, 14 Ağustos 2013 (UTC)