Kullanıcı mesaj:Kudelski/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arşiv
İleti Arşivi

Kullanıcı mesaj:Veritas/Arşiv

Çankaya maddesinde kapsamı genişlettim ve düzenlemeler yaptım. Maddeyi daha iyi bir konuma getirmek için elimden geleni yapıyorum. Zaten bu maddeyi baştan SM yapmak için düzenlemeye başladım ve KM olsa da olmasa da maddeyi geliştirmeye çalışacağım ancak maddenin KM olması bana da moral olur ve SM yapmak için beni kamçılar diye düşündüğüm için KMA yaptım. Maddeyi şimdilik istediğiniz konuma getirebildiğimi sanıyorum. Adaylık sayfasına olumlu ya da olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.--Veritas 09:32, 4 Mayıs 2009 (UTC)

  • Merhaba, tekrar oylama yapmam/görüşlerimi bildirmem için maddeyi tekrar okumalıyım. Şu an pek vaktim yok ama sonra okuyacağım. Ayrıca madde KM olmaması halinde sorun yapmayın derim. O kadar başarılı maddeler var ki SM bile olamadı (bkz: UFO). Bu nedenle siz içeriği olduğunca doğru bilgilerle genişletmeye çalışın. Özelliklke tarih, coğrafya gibi unsurlar üzerinde durun. Tarih içine ilkçağdan günümüze kadar olan üzerice yazınız. Siyasi tarihini de. Mesela iklim özelliklerini, aylık ortalam sıcaklık durumlarını falan. Hırs yapmak bazen kişiye zarar verir, buraya bilgi ekliyoruz ve eklememizin nedeni "başkalarının o bilgilere kolay ve ücretsiz ulaşması". Yoksa içerik seçkinmiş kaliteliymiş önemli değil. Önemli olan bilgi arayanlara doğru ve iyi bilgiyi ulaştırmak. Size kolay gelsin, eğer varsa sizde Çankaya tarihi, coğrafyası ile ilgili kitap karıştırmanızı öneririm yoksa ansiklopedilere bakabilirsiniz o da yoksa bence Çankaya'da kütüphane varsa orada kesin vardır bu tür bilgiler. Sadece net üzerinden geniş bulmak zordur.--Hedda Gabler 09:43, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba. Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Çankaya, Ankara'dan olumsuz oyunuzu silmişsiniz. Öncelikle teşekkürler. Yalnız olumlu oy eklememeyi mi tercih ettiniz yoksa maddede birtakım eksikliklermi var. Teşekkürler.--Veritas 10:52, 21 Mayıs 2009 (UTC)

  • Maddede 10 tane kırmızı bağlantı var. Bunların 5 tanesi ülke isimleri, 1 tanesi Anıtlar kısmında, 2 tanesi Şenlikler kısmında ve geriye kalan 2 tanesi de bilgi kutusunda. Ayrıca; giriş kısmı daha uzun olabilir di. Kaynak sorunu yok. Fakat; Coğrafya başlığının ilk paragrafının sonunda [kaynak belirtilmeli] yazısı var, düzeltilmeli. Bunlar tamamlanırsa oyumu destek olarak seve seve veririm. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kerem233 11:08, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Ayrıca Jørgen Haugen Sørensen maddesi de açılmalı. --Kerem233 11:52, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar. Öncelikle nazik mesajınız için teşekkürler. Elbetteki konuda bilgili birilerinin yanıtı benim için yeterlidir. Sonuçta amacımız maddenin kaliteli madde standartlarına gelmesi değil mi? Açıkçası maddenin kısa zamanda halledilebilecek bir kaç sorunu var. Bu nedenle negatif oy vermek yerine ben de bir kaç düzeltme yapmayı düşünüyorum. Bunun haricinde ellerinize sağlık. --Abuk SABUK♫ ♫ 15:09, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanılmayan dosyalar[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Dosya:RoyGrec.png ve Dosya:Sigma2.png dosyalarında yaptığınız değişikliği geri aldım çünkü bunları "kullanılmayan adil kullanım" kapsamına sokamayız. Her iki dosya da özgür lisanslı. Resimleri silinmek üzere işaretlerken lisans durumlarına dikkat etmelisiniz. İyivikiler... ho? ni! 19:34, 21 Mayıs 2009 (UTC)

  • Resimde kullanılan telif etiketinden anlayabilirsiniz. "Her hakkı saklıdır ama adil kullanım kapsamında kullanılabilir" gibi bir şey diyor ise o zaman adil kullanım dosyasıdır. Kullanılmıyorsa silinir. Vikipedi:Resim telif etiketleri/Adil kullanım sayfasında adil kullanım etiketlerinin bir listesi var ama hepsi burada yok.
    En iyisi Kategori:Resim telif etiketleri kategorisine bakın. Burada yer alan Kategori:Adil kullanım etiketleri ve Kategori:Maksadı haklı kullanım etiketleri altındaki tüm telif etiketleri adil kullanım etiketidir. Bu kategoriler altında yer alan bir etiketin mevcut olduğu bir resim görürseniz o resim adil kullanım resmidir. Bu durumda eğer o resim kullanılmıyorsa silinmek üzere işaretleyebilirsiniz. İyivikiler... ho? ni! 19:42, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Çok iyi fikir, geç bile kalındı. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada Jørgen Haugen Sørensen maddesini taslak olarak yazdım. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 20:22, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Seçkin madde adayı olarak önerdiğiniz Erivan maddesi SM seçilememiştir (Oylama:Vikipedi:Seçkin madde adayları/Erivan). Bilginize. --Mızrakmsj 18:27, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Ankara maddesinin yazari degilim de, seckin madde seviyesine gelistiren benim, evet. :) yavas yavas bütün ankara ilcelerini yazacagim, cankaya'yi önerdigin icin tesekkürler, madde gercekten cok güzel, beklemedigim bir seviyede kaynaklari vardir (normalde Türkce Vikipedide maddelerin cogu kaynaksiz oldugu icin sasirdim). Kesinlikle cevirecegim, simdilik Karagöz maddesini bitiridim ve Türkiye tarihini bitirmekteyim, sonra Ankara ilcelerine geri dönecegim. Sevgiler, --Timish mesaj 16:40, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Geç cevabım için özür dilerim. İşte köy çeşmesinde dediğim gibi bence henüz yorum yapanlarına mesaj atmanın dışında başka çaren yok. Aslında ister seniz Kullanıcı:Teemeah'nın fikrini de sorabilir siniz, o Ankara uzmanı gibi. Kıro-headmesajjj 14:50, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba. Madde güzel görünüyor, biraz daha eklenebilecek seyler var, mesela ekonomi ("Gazdaság"), ulasim "altyapi isleri" altina gecebilir (hu:Ankara#Infrastruktúra), su, elektrik, posta ve saglik hizmetleri hakkinda konusulabilir mesela. Macarca maddesindeki kaynaklari bence sen de kullanabilirsin, hem Türkce, hem Ingilizce kaynaklar kullandim (ankara belediyesi ve ankara valiligi websayaflarindandir cogu). hu:Ankara#Városkép: Burda sehrin nasil osuturuldugunu, mimari yapisini yazdim, Ankara'nin pek cok binasinin mimari olan Herman Jansen'in stilini inceledim. Kullandigim kaynaklar ise: [1], [2], [3]. Kültür/eglence hakkinda daha yazilabilir (festivaller, müzik hayati, gece hayati vs), cünkü simdilik sadece listeler var. Ben Ankara'nin parklarini ve kütüphanelerini de ekledim. Umarim yardimci olabildim. :) --Timish mesaj 11:20, 2 Haziran 2009 (UTC)

Ben tesekkür ederim :) ÖSS icin basarilar dilerim, kolay gelsin, gecmis olsun :) --Timish mesaj 13:00, 2 Haziran 2009 (UTC)

♫ Merhaba. Gördüğüm kadarıyla çok güzel gidiyor. Ancak henüz çok yetersiz (kısa ve detaysız). Bu nedenle iyice kapsamlı hale gelmeden aday göstermeyin derim. Özellikle tarih, ekonomi ve turizm kısımları olmalı ve oldukça detaylı olmalı :) Bu madde seçkin madde olduğunda, birçok yabancı Vikipedi'nin buradan yararlanma ihtimali de yüksek. Ayrıca bence maddede de " * " ile oluşturulmuş listelerden ziyade paragraflara yer vermeliyiz. Bu nedenle örneğin önemsiz müzeler bir paragrafta toplanıp, önemliler kendi başına bir paragrafta detaylandırılabilir. Etimoloji kısmı tarihçenin önüne alınmalı. Böylece maddenin ortalarındaki kalın yazılı görüntü kirliliği de engellenmiş olur. Alt başlıklarda birinci hariç diğer kelimeler küçük harfle başlamalı (== Önemli müzeler == vb). Çankaya maddesinde ekonomi kısmı yok ve madde halen kapsamsız gibi. Bu haliyle deneyimli kullanıcıların destek oyu vereceğini düşünmüyorum açıkçası. Umarım ahkam kesiyorum gibi olmamıştır, sorduğunuz üzre fikrimi söylüyorum :) Ellerinize sağlık.--Abuk SABUK♫ ♫ 16:50, 2 Haziran 2009 (UTC)

♫ Merhaba. Tarihçe kısmını biraz daha açalım derim. Özellikle cumhuriyet dönemi tarihi kısmı oldukça yetersiz olmuş. Ankara'nın seçkin madde olduğu Macar Vikipedisi'ndeki gibi alt başlıklar halinde oluşturulmuş bir tarihçe kısmı çok daha iyi olabilir. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 15:46, 5 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhabalar Veritas. Rica ederim, ne demek asıl sizin ellerinize sağlık. Ödül için de çok teşekkür ederim :) Evet Ankara maddesi uzun oldu ancak takdir edersiniz ki önemli olan nicelik değil nitelik. Parklar ve tarihçe kısmının genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum hala. Roma haritasının Türkçeleştirilmesi lazım. Bunu grafik istekleri kısmında rica edebiliriz. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 15:40, 8 Haziran 2009 (UTC)
  • NOT: Evliya çelebi referansları sanırım hatalı.--Abuk SABUK♫ ♫ 15:41, 8 Haziran 2009 (UTC)
  • Şu dosyayı commonsa ekledim . Silinmezse çok güzel olacak.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:20, 8 Haziran 2009 (UTC)

İyi günler. Sizden bir isteğim olacaktı, deneyimli bir kullanıcı olarak benim görmediğim ya da bilmediğim şeyleri siz daha iyi bilirsiniz diye. Eğer zamanınız varsa Ankara (şehir) sayfasında gördüğünüz eksiklikleri bana söyler misiniz. Teşekkürler şimdiden.--Veritas 14:31, 3 Haziran 2009 (UTC)

  • bakmaya çalışırım veritas. kolay gelsin. --ki bl 18:08, 3 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Ahsoka Tano maddesinin kaynaklarını düzenleyebilir misiniz? --Maniaqq 15:04, 5 Haziran 2009 (UTC)

  • O konuda da yardım istesem :) --Maniaqq 15:06, 5 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar. O maddedeki çalışmayı yapan siz misiniz? Gerçekten çok güzel olmuş! Ellerinize sağlık!!

Her neyse, siz benim görüşümü istiyorsunuz. Ben maddeyi tam olarak okumadım daha, ama şimdi bunları söyleyebilirim:

  • Giriş kısmı biraz fazla kısa. İki, ya da en fazla üç tane daha paragraf eklemek yeterli olur.
  • 13. dipnotta bir hata var, o çözülmeli.
  • "Kaynakça" bölümündeki kitaplar "kitap belirt" şablonuna göre biçimlenmeli.
  • "Kültür" bölümü; özellikle "Müzeler", "Anıtlar ve heykeller" ve "arkeolojik alanlar" bölümlerinin hazırlanışı ansiklopedik gelmedi bana ve bunlar elden geçirilmeli. Yani liste hâlinde olmamalı.

Bütün maddeyi okuduğum zaman sana tekrar mesaj atarım. İyi çalışmalar ! Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 16:08, 8 Haziran 2009 (UTC)

Ah, birşey unuttum! "Kardeş şehirler" bölümündeki bazı şehirlerin seneleri belirtilmemiş, ve tabii ki bunlar da belirtilmeli. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 16:09, 8 Haziran 2009 (UTC)

Birşey daha unuttum!!! Ben Şablon:Erivan'ı temel olarak kullanarak Şablon:Ankara'yı yarattım, fakat hangi maddeleri ekleyeyim, bilmiyorum. Siz o şablonu bitirmek ister misiniz ? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 16:19, 8 Haziran 2009 (UTC)

Ankara şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ankara (şehir) maddesinde Şablon:Ankara'yı "Ayrıca bakınız" bölümüne koydum çünkü bence orada daha uygun, fakat şablonun altında birkaç tane iç bağlantı da var. Bunları şablona eklemek mümkün mü? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 15:27, 9 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba, tebrikleriniz için teşekkür ederim. Aslında bildiğim kadarıyla kırmızı bağlantıların açılması bir kriter değil, ama aynı zamanda bence kırmızı bağlantıların açılması çok önemli, çünkü bu bağlantılar o maddenin içeriğini de zenginleştiriyor, o yüzden özellikle maddeyle doğrudan ilişkisi var olan kırmızı bağlantıların açılmasına taraftarım. Bir kere SM seçilmediyse önemli değil, canım, o bağlantıları açıp maddeyi tekrar aday olarak gösteririm Göz kırpma. İyi çalışmalar. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 15:46, 9 Haziran 2009 (UTC)

Öyle mi ? Hangisi? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 15:54, 9 Haziran 2009 (UTC)
Ankara ve Çankaya maddelerindeki özverili çalışmaları nedeniyle, değerli Veritas bu Hitit Güneşi'ne layık görülmüştür.--Abuk SABUK♫ ♫ 19:04, 9 Haziran 2009 (UTC)
Ankara tarihinin Osmanlı kısmı fazla gelişmiş değil. Vilayet ve eyaletler ile ilgili bilgi aktarmak istiyorum. Ne dersiniz?--Gökçє Yörük mesaj 11:58, 10 Haziran 2009 (UTC)
Şey ben siz koyun demedim. Ben koyayım mı dedim. Bu konular hakkında elimde bilgi mevcut da.--Gökçє Yörük mesaj 12:22, 10 Haziran 2009 (UTC)

RE:IP uyarıları[kaynağı değiştir]

Hıııımm....açıkçası sadece {{subst:vandal olma!}}'yı biliyorum. Maalesef diğer şablonları bilmiyorum, üzgünüm. Gördüğüm kadarıyla Kemal K.'nın oturumu şu anda açıktır, sanırım onun bilmesi lazım, ona sorun . İyi çalışmalar. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 12:14, 10 Haziran 2009 (UTC)

Peki o zaman. Ama kitap belirt konusunda, mümkünse lütfen o kitapların diğer bilgilerini (yazarlar, basım yılı...) ekler misiniz? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 12:20, 10 Haziran 2009 (UTC)
  • Nazik ödülünüz için çok teşekkürler. --Guzelonlu 13:43, 10 Haziran 2009 (UTC)

Yine de merhaba! Ankara (şehir) maddesi için yine de önerilerim var.

  • Kültür konusunda, Ankara'da festivaller gibi şeyler yer alıyor mu (mesela Ankara Uluslararası Film Festivali Göz kırpma)?
  • Yönetim bölümüne bence bir ilçe haritası eklenmeli, sizce?
  • Ayrıca bazı kardeş şehirlerin yılları belirtilmemiş ve tabii ki bunlar belirtilmeli.

İyi çalışmalar !! Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 21:19, 11 Haziran 2009 (UTC)

Tekrar merhaba Veritas,

    • Roma dönemini ve selçuklu dönemini birkaç cümle genişletebilirsek iyi olur.
    • Ankara savaşını Osmanlının kaybetmesi ve Fetret devrine girilmesi çok önemli, biraz açmamız lazım. belki ankara savaşını Osmanlı kısmında bir alt başlık yapabiliriz. Tarihçe kısmını biraz genişletirsek harita ve resimler de daha güzel görünecekler.
    • Ankara'nın neden başkent seçildiği ile ilgili bir iki cümle ekleyebilirsek çok iyi olacak.
    • Film ve sahne sanatları konularını eklememiz lazım.
    • Sona bırakmıştım ancak kırmızı bağlantıları tamamlamamız lazım. Fikret Ozansoy, Havza Genelgesi, gemi çapası ---> Çapa (alet) vs.
    • Altınparktaki fuarlar ile ilgili biraz bilgi eklenebilir.
    • harikalar diyarının avrupadaki en büyük park olduğu bilgisi kaynaklı olarak eklenebilir.

Kolay gelsin.--Abuk SABUK♫ ♫ 22:26, 11 Haziran 2009 (UTC)

Zaten ben de kaynaklı düşünüyordum. Bilgileri eklerim.--Gökçє Yörük mesaj 12:00, 12 Haziran 2009 (UTC)

Ankara şablonu[kaynağı değiştir]

Ankara şablonunu o diğer maddelere ekleyin siz misiniz? Teşekkürler . Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 13:31, 12 Haziran 2009 (UTC)

Yok ben sadece aklıma gelenleri listeledim zaten. Kırmızı bağlantıları yavaş yavaş tamamlarım. Kolay gelsin ;) --Abuk SABUK♫ ♫ 18:25, 12 Haziran 2009 (UTC)

Selamlar. Grafik lab.'a eklediğiniz harita Pursaklar ilçesini içermemekte. Nette de Pursaklar haritası bulamadım. Bulabilirseniz eklerim.--Gökçє Yörük mesaj 14:20, 13 Haziran 2009 (UTC)
Evet yeni ilçe olmuş. Haritayı yaptım. Pursakları bulursak iyi olur. Merkez ilçelerini ince çizgilerle belirttim. Nasıl olmuş?--Gökçє Yörük mesaj 14:41, 13 Haziran 2009 (UTC)
Beğendiyseniz ne mutlu. Görevimiz. İyi çalışmalar. Ben de Pursakları arayayım...--Gökçє Yörük mesaj 14:44, 13 Haziran 2009 (UTC)
Ne demek, hemen yaparım.--Gökçє Yörük mesaj 16:17, 13 Haziran 2009 (UTC)
Hazır.--Gökçє Yörük mesaj 16:21, 13 Haziran 2009 (UTC)
Sanki biraz büyük olmuş.--Gökçє Yörük mesaj 16:23, 13 Haziran 2009 (UTC)
Yok siz söyleyin. Zaten şuan işim yok.--Gökçє Yörük mesaj 16:25, 13 Haziran 2009 (UTC)
Yani bu boş haritanın dolusunu mu yapayım? Diğerini anladım.--Gökçє Yörük mesaj 16:32, 13 Haziran 2009 (UTC)
Tamam.--Gökçє Yörük mesaj 16:33, 13 Haziran 2009 (UTC)
Benim aklıma bir şey takıldı. Şablondaki haritanın boyutunu küçeltip de yapsak daha iyi olmaz mı? Hem etiketli olur hem de sayfaya yakışır.--Gökçє Yörük mesaj 16:36, 13 Haziran 2009 (UTC)
Ödülünüz için çok teşekkür ederim.--Gökçє Yörük mesaj 16:38, 13 Haziran 2009 (UTC)
Şablon:Ankara etiketli'yi diyorum.--Gökçє Yörük mesaj 16:39, 13 Haziran 2009 (UTC)
Deneyelim. Olmazsa 400 yaparız. Bir de diğerki harita isteğinizi de Grafik Lab.'a eklerseniz iyi olur. Arşive geçmesi babında...--Gökçє Yörük mesaj 16:42, 13 Haziran 2009 (UTC)
Teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 16:49, 13 Haziran 2009 (UTC)

II. İtalya-Habeşistan Savaşı[kaynağı değiştir]

Merhabalar. II. İtalya-Habeşistan Savaşı maddesini çalışma var şablonuyla birlikte açmış; ancak 6 aydır üzerinde bir değişiklikte bulunmamışsınız. Çalışma var şablonunu kaldırmak için maddeye baktım ama maddede bircümle bile yok. Sizden ricam en azından 4-5 cümle ekleyipçalışma var şablonunu kaldırmanız. Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar. --Veritas 17:56, 13 Haziran 2009 (UTC)

Aaaaaaaaaa unutuuuuuum. Haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 17:58, 13 Haziran 2009 (UTC)

+ : Çok çalışkansınız. Size hediye verecem. Patricia Kaas "Une Fille de l'Est" Takabeg ileti 18:42, 13 Haziran 2009 (UTC)

Patricia Kaas'a bayılırım. Çok teşekkürler. Yarın ÖSS'ye gireceğim, biraz kafa dağıtmak için girdim de o yüzden bu kadar çok takıldım bugün sanırım:)--Veritas 18:43, 13 Haziran 2009 (UTC)
Youtube izleme imkanız var mı? Daha önce Lorraine maddesine ekledim. Klipte tipik Lorraine manzarası gösteriliyor ondan. ÖSS için başarılar. Takabeg ileti 18:46, 13 Haziran 2009 (UTC)

Evet, videoyu izledim. Şarkı da manzara da çok güzel. Ben de size hem göze hemkulağa hitap eden Karolina izleteyim:)) Yok onu izlemeyin bu daha güzel. Yarınkisınavdan inşallah güzel bir sonuç alırım da size kazandığım üniversiteyi mesaj atarım:) --Veritas 18:52, 13 Haziran 2009 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Makedonyalı mısınız acaba? Gostivar? Struga? Takabeg ileti 19:02, 13 Haziran 2009 (UTC)

Hayır. Biraz Makedonca biliyorum, o kadar. Gostivar'da oldukça çok Türk var. Sanırım o yüzden aklınıza ilk gelen yerler Gostivar ile Struga olmuş:) Sizde Bulgarsınız sanırım. Bulgaristanla ilgili maddelerin geçmişinde hep adınız var:) --Veritas 19:06, 13 Haziran 2009 (UTC)
Hayır. Biraz Bulgarca biliyorum, o kadar:) Gostivarlı ve Sturgalı arkadaşlarım var da. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 19:09, 13 Haziran 2009 (UTC)
Tabi ederim. Başarılar...--Gökçє Yörük mesaj 18:11, 13 Haziran 2009 (UTC)
Vikiproje Tarih Davetiyesi


Merhabalar Kudelski/Arşiv 2,

Tarih ile ilişkili konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Tarih projesine davetlisiniz. Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkı sağğlayabilir ve işbirliği projesinde pek çok ödül kazanabilirsiniz.Ayrıca üzerinde çalışılan maddeleri ve istek maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Merube 89msj 08:42, 14 Haziran 2009 (UTC)

Eksicik yakalanması[kaynağı değiştir]

Kişilere yönelik olabilecek nitelikli yazılarınızı lütfen maddelerin tartışma sayfalarına eklemeyiniz!--Veritas 15:18, 5 Haziran 2009 (UTC)

  • Aslında asla böyle bir tutumum olmaz, ama kendini "Türkçe Gönüllüsü" sanan , Türkçe'nin onlar sayesinde yaşadığını düşünen insanların, Türkçeleştirme adına bilimi katletmesi hiç de etik değil. Bu kişiye yönelik bir suçlama değil tam olarak , öyle olsa , o maddeyi yazan kişiye mesaj yollardım. Asıl olarak Wiki buna karşı bir prosedür geliştirmeli diye düşünüyorum hatta. --Qtk 12:01, 15 Haziran 2009 (UTC)
    • Aslında evet haklısınız o açıdan. bilimi katlediyorsunuz lafı biraz agır olabilir. iyi niyetiniz için teşekkürler. iyi günler --Qtk 15:29, 16 Haziran 2009 (UTC)
Haritanın teki bitti. Grafik Lab.'da. Ayrıca oldu dediğiniz isteklerinizin üst kısmına diğer isteklerde olduğu gibi tik işaretli yapıldı şablonu ile imzanızı eklerseniz sevinirim.--Gökçє Yörük mesaj 11:13, 16 Haziran 2009 (UTC)
Ne demek. Türkiye haritası üzerinde Ankara'yı da yapıyorum.--Gökçє Yörük mesaj 11:17, 16 Haziran 2009 (UTC)
Allah, Allah. Kim ki acep? :D--Gökçє Yörük mesaj 11:29, 16 Haziran 2009 (UTC)
Benim imzam gibi mi?--Gökçє Yörük mesaj 11:48, 16 Haziran 2009 (UTC)
İsterseniz sizin için bir tane hazırlayabilirim. Nasıl ve hangi renk bir imza istiyorsunuz?--Gökçє Yörük mesaj 11:55, 16 Haziran 2009 (UTC)
Sayfanın en yukarısında, yani Vikipedi'de bulunduğunuzda en yukarıda tercihler kısmı var ya. Oraya girin. Orada "imza" kısmı var. Hatta yanında "imzalarda gözükmesini istediğiniz isim" yazıyor. Oradaki boşluğa "Veritas ileti" yazısını yapıştırın ve "ham imza vs." yazan küçük kutucuğa tıklayın. Sonra değişiklikleri kaydedin. Bu kadar. Umarım anlamışsınızdır.--Gökçє Yörük mesaj 12:02, 16 Haziran 2009 (UTC)
Bir şey değil.--Gökçє Yörük mesaj 12:06, 16 Haziran 2009 (UTC)

Ankara maddesindeki vilayet mi oldu yoksa vilayet merkezi mi? sorunuza yanıt vereyim dedim. Ankara bir vilayet oldu ve bu vilayete çeşitli sancaklar bağlandı. Pek ayrıntılı sayılmasa da ayrıntılı bilgi: Ankara Vilayeti:) İyi günler.--Veritas 11:53, 16 Haziran 2009 (UTC)

Hmm. Birde maddede askeriyeden hiç bahsedilmiyor v.s.... Madde aslında eksik sayılmaz da bir Ankaralı (şu an Ankara'da ikamet etmiyorum ama Çankaya Vergi Daire Müdürlüğüne kayıtlı olduğum üçün Ankaralıyım:)) olarak doymak bilmiyorum :)) Takabeg ileti 12:24, 16 Haziran 2009 (UTC)

Askeriyemi:s Şaşırdım doğrusu böyle bir başlık hiçbir maddede görmedim ve ne yazacağım, nasıl yazacağım hakkında en ufak bilgim yok. ÖSS stresi de bitti ve koca bir yaz beni bekliyor. Ankara hakkında daha çok kitap okudukça maddenin ve maddeye bağlı maddelerin içeriğini daha da zenginleştirmeye çalışacağım. --Veritas ileti 12:26, 16 Haziran 2009 (UTC)

Maddede Kocatepe Camii Hacı Bayram Camii var ama, Maltepe Camii yok. Büyükelçilikler? Atatürk Bulvarı, Tunalı Hilmi Caddesi, 7. Cadde (Bahçelievler) yok. Dikmen Vadisi de yok. Takabeg ileti 12:37, 16 Haziran 2009 (UTC)

Ben de çıktım o sınavdan şimdi rahatça giriyorum... İmza resmin ilgi çekici. Bu arada geçmiş yerlere bakarken fark etmiştim: İmzalarda nher ne şekilde olursa olsun resim kullanmama kararı alınmış. Hatırlatayım dedim...--вяí¢αи76ileti 13:17, 16 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkürler. Sınavınız nasıl geçti? Kaç puan olur diyorsunuz?--Veritas ileti 13:18, 16 Haziran 2009 (UTC)
Valla EA'yım okul puanı eklenmiş olarak 330 ama istediğim ODTÜ Siyaset Bil. ve Kamu Yönetimi'ne(335) yetmiyor. Senin? Bu arada imza kısmını düzeltirsin inşallah...--вяí¢αи76ileti 13:26, 16 Haziran 2009 (UTC)
Herkesin dediği gibi sıralama önemli. Neyse forum sayfasına çevirmeyip işimize devam edelimGöz kırpma--вяí¢αи76ileti 13:31, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • İmzanda resim olduğunu fark ettim. Eskiden imzalardan resimlerin kaldırılmasına dair Vikipedistler arasında karar çıkmıştı. Söyleyeyim dedim. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 13:31, 16 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkürler, kolay gelsin. --M.M. ileti 13:59, 16 Haziran 2009 (UTC)


  • Merhaba Veritas. Ankara maddesi çok güzel olmuş ellerine sağlık. Umarım sm olur. Bu arada maddeyle ilgili bir şeye deyineceğim. Çağdaş yapılar kısmına Panorada eklense iyi olmaz mı sence?. Çünkü sonuçta şehrin en büyük alışveriş merkezlerinden biri ve mimarisinede iyi denilebilir. Çağdaş yapılarda olmasa bile en azından görüntüler kısmında olsa göze hoş gelmez mi? Bu konuda ne düşünüyorsun? --Böcürt 14:01, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • Tabi doğru düşünmüşün. Panorayı daha çok mimarisi için söylemiştim. Gerçi o kadarda abartılacak bir mimarisi yok ama mimari açıdan Ankamallden daha iyi olduğu kesin :) Madde çok güzel olmuş. Tekrardan ellerine sağlık. İyi çalışmalar... --Böcürt 14:22, 16 Haziran 2009 (UTC)

Maltepe Camii[kaynağı değiştir]

Sevgili Takabeg, Maltepe Camisi ile ilgili bilgiyi Ankara maddesine ekledim.--Veritas ileti 14:22, 16 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkür ederiz. Takabeg ileti 14:33, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • Veritas sonradan karışmış gibi oldum ama Parklar ve Yeşil Alanlar kısmına Dikmen Vadisinin eklenmesi gerekmez mi? sonuçta ankaranın en büyük vadisi... --Böcürt 14:37, 16 Haziran 2009 (UTC)

Sevil Öztatlı[kaynağı değiştir]

Cadde sokak ve meydanlar başlığı açtım. Size bir video dinleteceğim. Bomba:). İyi çalışmalar.--Veritas ileti 15:05, 16 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Sevil Öztatlı, Seks Seks Seks maddeleri VP:KD kriterleri sağlarsa açabilirsin. İyi çalışmalar. Ankara maddesi, Büyükşehir Belediyesi dışındaki ilçeleri de kapsıyor mu? Takabeg ileti 15:13, 16 Haziran 2009 (UTC)

Tekrar selamm. Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Dağ Yahudilerine yönelik katliam sayfasındaki yazını okudum. VP:KD'i okumanızı tavsiye ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:35, 16 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba Takabeg. Ankara iline ilişkin bilgiler içeriyor diyordun. Maddeyi il maddesine taşıdım. Oyunu değiştirecek misin--Veritas ileti 09:03, 17 Haziran 2009 (UTC)

Bence kendine gel de bilgileri birer birer uygun yere aktarabilirsin. Takabeg ileti 09:07, 17 Haziran 2009 (UTC)

Takabeg çalışma var şablonu sizce ne ifade ediyor. Lütfen işime karışmayın. Ben hallederim.--Veritas ileti 09:09, 17 Haziran 2009 (UTC)

Yapabilirsen yap. Ama Burdaki çirkin ifadelerini düzeltmen lazım. Kendini riske atıyorsun. Takabeg ileti 09:13, 17 Haziran 2009 (UTC)

Vikinin en uzun 33. maddesine kısa diyorlarsa hiçbirşey umrumda değil. Ben buraya kaliteli, kaynaklı, düzgün maddelergirmeye çalışıyorum. Daha da 7-8 tane SM projem var. Engellenirsem de ben kaybetmem. Ama engellenirsem de bir daha buraya adımımı atmayacağımı biliyorum. Benim kadar sakin biri bu kadar sinirlendiyse bir sorun vardır. Sakın bu sözleri sizin gibi sevgidğim ve saygı duyduğum birine hakaret olarak almayın. Ben bu sözleri benim sinirlenmeme yol açan genel nedenlere sarfediyorum. Sizden de eğer madde için hala ille ilgili bilgiler yer alıyor diye karşıysanız artık olumlu oy vermeniz.--Veritas ileti 09:17, 17 Haziran 2009 (UTC)

İyi niyetlerini varsaymayı unutmayacan. SM'daki yorumlara baktığım kadarıyla SM seçilmesin diyen yoktur. Benim anladığım kadarıyla karşı oyu verenler ve yorum ilave edenlerin görüşleri, kısaca eksik bilgiler eklenmesiyle zenginleştirip uygun olmayan bilgilerin uygun maddeye taşındıktan sonra SM seçilebilecek yönündedir. Bence ümitsiz olmaman lazım. SM süreci uzun sürer. Belki 1 ay 2 ay sürecektir. Takabeg ileti 09:24, 17 Haziran 2009 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Selamlar.Buradaki yorumunuz bu sayfada açıkça görülebileceği Vikipedi'de hoş karşılanmaz. Ayrıca maddeleri gereğinden fazla sahiplenmiş durumdasınız. Buradan da açıkça görülebileceği üzere Vikipedi kollektif bir ansiklopedidir. Maddenin sahibiymiş gibi davranıp yapılan yorumlara bu tarz tepkiler vermeniz hoş değil. Lütfen gerekli sayfaları okuyunuz. İyi çalışmalar. --Eldarion 09:15, 17 Haziran 2009 (UTC)

Kastettiğim de buydu. Maddeyi yapılan yorumlara bozulacak kadar sahiplenmiş durumdasınız. Burada herkes yorum yapmakta özgürdür. Maddeyi daha dün seçkin madde olabilmesi için aday göstermişsiniz. Bunlar bir günde sonuçlanacak süreçler değiller. Bugün de içeriği taşıyıp başka bir maddeyi aday gösterdiniz. Biraz sakin ve sabırlı olmanız gerekiyor. Seçkin madde yazmak kolay bir olay değildir. Ayrıca bunun tartışması da uzun sürebilir. O yüzden gelen yorumlara göre maddeyi düzenlemeye çalışırsanız daha başarılı olabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Eldarion 09:21, 17 Haziran 2009 (UTC)
Bakınız şevkinizin kırılmasına gerek yok. Gerçekten yapıcı amaçlı olmayan eleştirileri Seçkin İçerik Sorumlumuz değerlendirecektir. Size önerim madde ile uğraşmayı bir süreliğine bırakıp soğumasını beklemeniz. Böylece daha objektif bir şekilde katkılarınıza devam edebilirsiniz. Başka maddeler ile ilgilenmek bir süreliğine olaya katkıda bulunabilir.Kolay gelsin.--Eldarion 09:55, 17 Haziran 2009 (UTC)
Evet biraz öyle olmuş. Ama şehir ve il arasında bir karışıklık var. O kadar emek verdiniz biraz daha yapın bence de emeğiniz boşa gitmesin. Haklı değil miyim?--Gökçє Yörük mesaj 10:46, 17 Haziran 2009 (UTC)

--Ne demek!, tabi ki istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Viki hepimizin :):):), ayrıca İskenderun maddesiyle ilgilendiğiniz için size özel teşekkürlerimi bildirmek istiyorum.--@Łĭ® 13:26, 17 Haziran 2009 (UTC)

Ankara maddesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar Veritas, lütfen yaptığınız değerli katkılara devam ediniz , yaptığınız değişiklikleri geri aldım. Bir kaç gün veya hafta maddeye ara verin sonra yeniden gözden geçirin daha farklı bir gözle göreceksiniz. Saygılarımla.--Nosferatu 20:31, 17 Haziran 2009 (UTC)

  • Kullanıcı sayfanıza "Bu kullanıcı vikiye küstü" diye yazmışsınız. Daha önce hiç mesajlaşmadık ama katkılarınızı severek izliyordum, bunu görünce çok üzüldüm. Vikiye küslüğünüz uzun sürmez umarım, bir an evvel vikiyle barışıp katkılarınızın artarak devam etmesi dileğiyle, iyi vikiler--Merube 89msj 00:46, 18 Haziran 2009 (UTC)
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım :)
  • Merhaba Veritas. Vikipedi'ye bir gün gelmedim, ortalık karışmış :P Seçkin madde demek, Kullanıcı:Khutuck'un tabiriyle "Vikipedi olarak elimizden gelenin en iyisi bu" demektir. Bu nedenle sabır ister. Konuya bu açıdan bakıp madde ile ilgili eleştiri yapan kimseye darılmaman, küsmemen gerekir. Maddenin şu kadar kilobayt vs olması mesele değil, önemli olan nitelik. Maddenin üzerinde biraz daha çalışalım derim, ondan sonra yine sen aday gösterirsin. En azından benim ilave etmek istediğim bir iki nokta ve kırmızı bağlantı var. Bir diğer husus, kim ne dedi bilmiyorum ancak Vikipedi'deki şu veya bu kullanıcının fikri, hatta bazen kabalığı, Vikipedi'nin genel kanısı anlamına gelmez. Bu nedenle şahıslara darılıp Vikipedi'ye küsmen gereksiz. Vikipedi şahıslarüstü bir olgudur. Kısa zamanda oldukça etkin ve yararlı bir Vikipedist haline geldin. Senin gibi değerli bir Vikipedisti kaybetmek istemeyiz. Sevgiler.--Abuk SABUK♫ ♫ 02:51, 18 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Vikipedi:Seçkin madde adayları'ndaki ankara il ile ankara şehirin adaylığını düşürebilir misiniz. Maddelerde karışıklık oldu ve her şey birbirine giri. Bu kıadrışıklığı düzelttikten sonra aday göstermek istiyorum. Teşekkürler.--Veritas ileti 09:37, 18 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar, ilgili sayfalar kapatılıp arşivlendi. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 10:02, 18 Haziran 2009 (UTC)

Wikimedia Commonsa taşınmış resimler[kaynağı değiştir]

Tabii ki ilgilenirim, ancak akşama İyivikiler... [ho? ni!] 14:17, 18 Haziran 2009 (UTC)

Kategoriyi temizledim. Yalnız bir yanlış anlama söz konusu sanırım. {{nowCommons}} şablonunu bir resme eklemeniz için,

  1. Commons'taki dosya ile buradaki dosyanın içeriği bire bir aynı olmalı,
  2. Commons'taki dosya ile buradaki dosyanın formatı bire bir aynı olmalı,
  3. Commons'taki dosyanın çözünürlüğü buradaki dosyaya eşit ya da daha yüksek olmalı.

Aksi hâlde resmi silemeyiz. Örneğin aynı yerin farklı fotoğraflarından biri burada biri Commons'ta ise, buradakini silmek için yeterli neden yok. Ya da bir fotoğrafın farklı renkteki kopyaları için de aynı şey geçerli. Buradaki değişikliklerimi incelerseniz ne demek istediğimi göreceksiniz. Bundan sonra resimleri etiketlerken, bu hususa dikkat etmelisiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 17:11, 18 Haziran 2009 (UTC)

Selam. Muharebeler başlığı düzene sokulursa derken somut olarak hangi başlık? Takabeg ileti 15:09, 18 Haziran 2009 (UTC)

Muharebe düzeni; ancak şimdi bulamıyorum onu.--Veritas ileti 15:11, 18 Haziran 2009 (UTC)

Gizlendi:)) Yani o liste olmasa da kalitelilik açısından sorun yoktur. Takabeg ileti 15:13, 18 Haziran 2009 (UTC)

Yeni SMA'mız var: Yıldız Savaşları: Bölüm V - İmparator. Oylarınızı heyecanla bekliyoruz. --Maniaqq 15:48, 18 Haziran 2009 (UTC)

  • Vikiye küslüğünüz bitti heral, ben o yazıyı sadece bir vikimola olarak yorumluyorum. Kısa sürede molanızın sona ermesini dilerim. Tarih projesine katılımınıza çok sevinirim, ama sessiz kahramanlardan biri olarak da olsa katkılarınızı projede görmek de çok büyük bir sevinç olur. Bu arada SM sürecinde lütfen canınızı sıkmayın, herşey viki için. Zaten eleştirileri olumlu alan, bunu maddeyi geliştirmek için fırsat gören bir vikipedist olmanızı takdirle izliyorum. Hangi nedenle, yorumlarla vikiye soğudunuz bilemiyorum ama, belki de bazı eleştirilerin dozu fazla kaçmıştır ama bu nedenle tüm vikiye küsmeyin lütfen. Sizin gibi değerli vikipedistlere ihtiyaç çok. Kullanıcı sayfanızdaki küsme ibaresinin en kısa sürede silinmesi dileklerimi tekrarlayarak, iyi vikiler, iyi çalışmalar dilerim. --Merube 89msj 16:48, 18 Haziran 2009 (UTC)

Lütfen aday sürecinde gelen eleştirilere açık olun ve bunu saygısızlık olarak görmeyin.[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ankaranın SM oylamanızdaki yorumunuzaistinaden birkaç şey yazmak istedim. Maddede nüfus bilgilerinde oldukça titiz davrandım ve sadece merkezin nüfusunu yazdım. Ancak bazı bilgisiz ya da maddenin ne ile alakalı olduğunu bilmeyen vikipedistler (ki sanırım ipler) nüfus bilgilerinde değişiklik yapmışlar. Sanırım gözümden kaçmış. Diğerleri ile ilgili de şunu söyleyebilirim. İlle ilgili bilgileri maddeye sadece bir amaç doğrultusunda ekledim. O da büyükşehiri yani merkezilçeleri ilgilendiriyorsa. Örneğin Beypazarındaki festival Ankaranın merkez ilçelerini de etkiler. Ama madem bu kadar rahatsızlık duyuldu, o halde ben de bu maddeyi ankara ili maddesine taşırımolur biter. Aylar süren emeğime Bence maddenin eksikleri var. Biraz daha maddede çalışma yapılmalı gibi bir saygısızlık yapılmasını kaldıramam. İyi çalışmalar.--Veritas ileti 08:47, 17 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba Veritas. Adaylara yapılan eleştiriler o maddelerin gelişimi açısından çok önemlidir. Vikipedi'de ne kadar çok seçkin ve kaliteli maddeler olursa o kadar kalitemiz artar. Maddelerde var olan eksiklikleri bildirmek sizin şurada yazdığınız gibi maddenin seçimini engellemek için uyduruk bir bahane değildir. Maddelerin eksikliklerini farkedip belirtmek aylarca süren emeğe sizin yazdığınız gibi saygısızlık değildir.

Maalesef birçok şehir ve il maddemiz birbirine karışmış durumdadır. Bildiğiniz gibi Ankara ili maddesi ile Ankara şehri maddesi birbirine konu bakımından yakın bile olsa bir olamaz, aynı olamaz. İkisi arasında çok fark vardır.

Seçkin madde olan Iğdır , Eskişehir ve kaliteli madde olan Kars maddelerinde de zamanında aynı problemler vardı. Bu maddelerde adaylık sürecinde büyük eleştiriler aldılar. Yapılan bu eleştiriler sayesinde bu maddeler bugünkü hale gelebildiler.

Teşekkürler ve kolay gelsin.

--Mızrakmsj 22:45, 18 Haziran 2009 (UTC)


Soru 1

Kalsın demekle aşırı uçlardaki milliyetçilerin ekmeğine yağ mı sürüyorum bilmiyorum ama dış bağlantılardaki linklerden kaynak yaratılabilir diye düşündüm. demişsin.

Şimdi dış bağlantılardaki linkler inceleyeblir misin?

[4] [5] [6] [7] [8] [9] [10]

Hepsi aynı kaynak yani Rövşen Mustafayev'e dayalı.

Kısaca: Sabah gazetesindeki yazı, Lenny Ben-David'in "Turkey and Armenia: What Jews should do" yazısına dayalı. Lenny Ben-David'in yazısındaki Dağ Yahudileri ile iligli kısım da MORE THAN 3000 MOUNTAIN JEWS WERE KILLED BY ARMENIANS DURING 1918-1919 yazısına dayalı. Ve bu da Today.az'a dayalı.


Ve silip silinmemesi Bu kriterlere göre karar verilir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:05, 19 Haziran 2009 (UTC)

Soru 2

Önce şehir mi yoksa il mi? Hangisini bitireceksin?

Dağ Yahudilerine Yönelik Katliam konusu aklımdan çıkmış. Bu konuda oyumu değiştirdim. Bir deöncelikle ili bitireceğim. Şehir ile artık ilgilenmiyorum. Madem herkes bu maddede ile yönelik bilgilerbuldu, e madem il olsun o zaman.--Veritas ileti 10:03, 19 Haziran 2009 (UTC)

Selam anladım. Fikrimi açmam gerekirse (gerekmeyebilir :)) hem şehir hem de il ile ilgilenirsen daya faydalı olacaktır. Bu il - merkez ilçe - şehir meselesi sadece Ankara maddelerinde yaşanmıyor. Örneğin kaliteli seçilen Kars ile Kars (il) maddelerini kıyasladığımızda ilk göze çarpan Kars (il) maddesinde Kars'ın merkez ilçesidir gerekçesiyle şehir ile ilgili bilgiler (kardeş şehirler v.s.)in yer almasıdır. O yüzden il ve şehir maddesiyle aynı anda ilgilenerek dikkatli geliştirildiğinde ikisi de zengin madde olacağına inanıyorum. Senin yupacağın iş olduğu için tabi karar sende. Takabeg ileti 10:12, 19 Haziran 2009 (UTC)

Birbirine kopya maddeler yaratmayı doğru bulmuyorum. Ankara il maddesiyle Ankara kenti maddesinin içeriği birbirinden tamamen farklı olmalıdır. Ankara kenti ile ilgilenen bir başka vikipedist çıkarsa maddeyi Macarcasından falan çevirerek benim yaptığımdan daha iyi hale getirebilir. --Veritas ileti 10:14, 19 Haziran 2009 (UTC)

Tabi ki kopya olamaz. Görüşürüz. Takabeg ileti 10:17, 19 Haziran 2009 (UTC)

Birazcık erken davrandın :))) Neyse sonra ilgilenirsin. Önce Ankara. Takabeg ileti 11:10, 19 Haziran 2009 (UTC)

Iğdır Yaylacılık.jpg[kaynağı değiştir]

Bildiğim kadarıyla kamu malı resimlerkullanılmadığı için silinemiyor. Dosyaya bunun yerine {{Gerekçesiz}} şablonu koyabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Veritas ileti 11:12, 19 Haziran 2009 (UTC)

Dsmurat sildi. Yine de sağ ol...--вяí¢αи76ileti 11:16, 19 Haziran 2009 (UTC)

Hayır. Nadia Petrova. --Maniaqq 12:07, 19 Haziran 2009 (UTC)

Eskiden orada kaynak vardı ama bozuldu. --Maniaqq 12:11, 19 Haziran 2009 (UTC)

Bunlar de neler acaba ? Ben aslında şu anda Asya ülkeleri listesi sayfasında çalışıyorum, ve oradaki çalışmamı bitirdikten sonra onu SL olarak göstereceğim, ve sonra Erivan'a geri gidip oradaki çalışmamı da bitirip yine de bir SM kazandırmaya planlıyorum ! Ya siz ? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 14:43, 19 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Yeni Ay maddesini Yeniay'a aktarmanızı rica edebilir miyim. Ben yapamadım. --Veritas ileti 14:41, 19 Haziran 2009 (UTC)

  • İlgileneceğim, peki filmin Türkçe adının ne olacağı konusunda kaynağınız var mı? --DsMuratileti 14:55, 19 Haziran 2009 (UTC)
Bu ödül Olağan Şüpheli tarafından, Vikipedi'ye Ankara ile ilgili çok büyük katkılarda bulunması sebebiyle Veritas'a verilmiştir. Katkılarınızın devamını dilerim...--Olağan Şüpheli 16:29, 19 Haziran 2009 (UTC)
  • Bence fazlasıyla hakediyorsunuz.--Olağan Şüpheli 16:34, 19 Haziran 2009 (UTC)

İl, ilçe, şehir[kaynağı değiştir]

Selam. Bu konuda görüşün nedir ? Takabeg ileti 16:38, 19 Haziran 2009 (UTC)

Bildiğim kadarıyla Ankara diye birilçe yok. Ankara birkaç merkez ilçeden oluşuyor ve bu ilçeler birleşip büyükşehir belediyesinioluşturuyor. Yanibizim Ankara (şehir) diye açtığımız şey Ankara merkez ilçeleri yani Ankara Büyükşehir Belediyesi. Bu yüzden iki madde yeterli diye düşünüyorum. --Veritas ileti 16:42, 19 Haziran 2009 (UTC)
Size katılamıyorum. Çünkü ilçe devletin bir kurumu. Şehir öyle değil amma. Neyse olmazsa ben taşıyayım.--Gökçє Yörük mesaj 16:50, 19 Haziran 2009 (UTC)
Ben zaten Ankara gibi maddeler için demedim. Yani Büyük Şehirlerden bahsetmedim. Verdiğim örnekte de Balıkesir şehri var. Ama Ankara gibi şehirler içinde bir şeyler düşünüyorum.--Gökçє Yörük mesaj 16:59, 19 Haziran 2009 (UTC)

Kaynak eklendi[kaynağı değiştir]

Maragha Katliamı maddesine kaynaklar eklendi. Oy vermeden 1 - 2 dakika sonra eklendi :) Tekrar kontrol edersen sevineceğim. Takabeg ileti 02:18, 21 Haziran 2009 (UTC)

Sayın Veritas, siz benim tartışma sayfamda genel şekilde "SAM oylamasındaki sorun kaynak gösterimi ve kaynakların kayda değerliği. Yani bir konuda Birleşmiş Milletler güvenilir bir kaynakken bir forum sitesi güvenilir bir kaynak olamaz." yorum yapmanızdan önce hiç sözkonusu maddelerdeki kaynaklara bakdınız mı? Ağdaban Katliamı maddesinde BBC ve forum sitesi nerde?

Ağdaban Katliamı maddesinin kaynakları:

  1. ^ International Labour Office (1993). Record of Proceedings (İngiliz dilinde), 19117, International Labour Office. ISBN 9221079767, ISBN 9789221079767. “the tragedies of Khodzhalin and Agdaban took place, in which more that 1000 civilians, including women, children and the elderly died.”
  2. ^ Melkonian, Markar; Melkonian, Seta (2005). My brother's road: an American's fateful journey to Armenia (İngiliz dilinde), 244, I.B. Tauris. ISBN 1850436355, ISBN 9781850436355. “Two months had passed since then. Now, poised at the entrance to the stone maze of Kelbajar, it seemed that he would try to realize his "nice dreams". The forces at Aghdaban”
  3. ^ Ambrosio, Thomas (2001). Irredentism: Ethnic Conflict and International Politics (İngiliz dilinde), 150, Greenwood Publishing Group. ISBN 0275972607, ISBN 9780275972608. “Convincing evidence points also to the direct engagement of Armenian (from the Republic of Armenia) armed forces in the fighting, and to their continued regular stationing in Karabagh”
  4. ^ Cornell, Svante (2001). Small nations and great powers (İngiliz dilinde), 95, Routledge. ISBN 0700711627, ISBN 9780700711628. “From early February onwards, the Azeri villages of Malybeili, Karadagly and Agdaban were conquered and their population evicted, leading to at least 99 civilian deaths and 140 wounded”

İşte bunlar da, Maragha Katliamı maddesinde kaynaklar:

  1. ^ Notes from Lord Hylton, MA ARICS, resulting from a visit to Nagorno Karabakh and Armenia 13-21 April 1998 "CAUCASIAN QUESTIONS"
  2. ^ Christianity Today Article
  3. ^ Great Britain. Parliament. House of Lords, The parliamentary debates (Hansard), Vol. 537, 1992, p. 104.
  4. ^ Bloodshed in the Caucasus: Escalation of the Armed Conflict in Nagorno Karabakh - Page 29 by Rachel Denber, Robert Kogod Goldman
  5. ^ United Nations Staff, UN. Dag Hammarskjöld Library, United Nations Documents Index, United Nations Publications, 2003, ISBN 9789211009033, p. 144.

Ağdaban Katliamı maddesindeki kaynaklardan farklı olarak Maraghar Katliamı maddesinde BM ve s. kimi takdim edilen kaynaklar Vikipedi:Doğrulanabilirlik'e nasıl uygun olmasından emin değilim, çünkü linkler verilmemiş. Bir grup kullanıcı Ağdaban Katliamı maddesinin silinmesini ve Maraghar Katliamı maddesinin kalmasını istedi. Sizce bu düzgünmü? Teşekkürler. Atabəy 18:00, 22 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı sayfamda birdeğişiklik yaptım:) --Veritas ileti 10:06, 19 Haziran 2009 (UTC)
  • Çok sevindim, hem vikistres de baya bir düşmüş . Yeni SMA'larınızı yakında görebilmek dileğiyle, ilk SMA Ankara ili mi şehri mi olacak yoksa apayrı bir madde mi? İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 14:21, 21 Haziran 2009 (UTC)
  • Nasıl olsa bir şeyin beni sinirlendireceğini düşünerek Vikistresi hep en üst düzeyde bırakırım. İlginiz için sağolun.--Olağan Şüpheli 15:22, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Olmadı önce KM sonra SM olurlar, hem KM adaylığı süresince SM'liğe de bir adım daha yaklaşmış olur maddeler. ODTÜ dışında diğer ankara üniversiteleri de, Ankara Üniversitesi gibi, ilginizi bekliyor söylemeden edemedim . Yardımcı olabileceğim konular olursa bildirirseniz sevinirim. İyi vikiler, kolay gelsin. --Merube 89msj 17:11, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • İstediğiniz bölümü ve üniversiteyi kazanmanız dileğiyle, yerleştirmelere kadar hiçbir şey kesin değil sonuçta. Diğer ünilerde gayet güzeldir. Tercihleri yollamadan bir de üniversiteleri gezin bence, öyle bir fırsatınız varsa çok yararlı olur. Hayırlısı olsun . Sonuçta vikiye her halükarda bir adet seçkin üniversite maddesi geliyor demek :)). İyi vikiler--Merube 89msj 17:28, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Belli bir maddeyi SM yapma sürecinde başka maddelerle de ilgilenmek, hem maddeden sıkılmayı önlüyor hem de o kadar çok aynı maddeye bakınca artık farkedilemeyen hataların görülmesini sağlıyor. Uzun bir süreç sonuçta SMlik. Bir yerden başlarsınız, olmadı kendi kullanıcı alanınızda deneme sayfasında, devamı gelir. Hem sizin hedefler var KM ve SMlik için :). O maddelerde kolay gelsin, nice uzun çalışmalara :)). Ankara ili SM olacak da Ankara şehri ile ilgili bir KM veya SM'lik hedefi yok mu? --Merube 89msj 17:48, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Maddeden biraz uzak durmak iyi gelebilir. Ancak eleştiriler maddenin daha iyiye ulaşması için yani doğal. O yüzden maddeden soğumayın lütfen. Biraz ara verip, tekrar başlayın bence. Çalışmalarınız ve elbette gelen eleştiriler ile daha gelişen madde, bir başkenti layıkıyla anlatır duruma gelecektir. Ankara şehrini bırakmayın kısacası :)--Merube 89msj 18:03, 22 Haziran 2009 (UTC)

Tercüme Gönüllüleri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Vikipedi:Çeviri grubu/Tercüme gönüllüleri sayfasından bazı kullanıcıları çıkardığınızı gördüm. Ve bu değişikliklerinizi geri aldım. Zira Vikipedi'de kıllanıcılar, etkin olmasalar dahi hesapları aynen kalıyor. Yıllarca etkin olmayıp ileride bir gün katkı yapmayı düşünebilirler. Nasıl ki bu sayfaya kullanıcıların bilgileri olmadan onları eklemiyorsak, yine bilgileri olmadan onları çıkarmamalıyız. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 20:55, 22 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Veritas. İsteğiniz üzerine dosyayı svg olarak yükledim.

Yorumunuzu bekliyorum. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 10:38, 23 Haziran 2009 (UTC)

Komik başlık[kaynağı değiştir]

Selam. Şimdi Andriy Mıkolaovıç Shevchenko da halledersen iyi olur. Bayağı komik oldu. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:51, 23 Haziran 2009 (UTC)

Hallettim. İyi çalışmalar. --Veritas ileti 16:54, 23 Haziran 2009 (UTC)

Bence baba adı boş ver. Andriy Şevçenko veya Andrey Şevçenko yazımları içinse kaynak bulunur. Takabeg ileti 16:57, 23 Haziran 2009 (UTC)

Mesela Andriy Mikolayoviç Şevçenko ise google'da sadece 9 Hit! Takabeg ileti 16:59, 23 Haziran 2009 (UTC)

  • teşekkürler.. :) --ki bl 17:10, 23 Haziran 2009 (UTC)

Tekrar selam. Leningrad Kuşatması mı Leningrad kuşatması mı? Yani büyük harfle mi yokas küçük harfle mi yazılır? Bildiğim kadarıyla özel isimdir. Takabeg ileti 17:33, 23 Haziran 2009 (UTC)

Tam da istediğiniz gibi bu sayfada bir konuşma(!) hazırladım. Kaan 123 11:42, 24 Haziran 2009 (UTC)

İvan Bagramyan[kaynağı değiştir]

Selam. Tartışma:İvan Bagramyan sayfasındaki tartışma için görüşün var mı? Madde henüz çoooook kısa ama... Takabeg ileti 13:23, 24 Haziran 2009 (UTC)

Madde için görüşümü bildirdim. Tartışmanın olduğunu gösterdiğiniz için teşekkürler. Bu tarza tartışmalar oldukça gönderirseniz sevinirim. --Veritas ileti 13:31, 24 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. O zaman Tartışma:Ivane Andronikashvili'ne ne dersin? Takabeg ileti 14:45, 24 Haziran 2009 (UTC)

Selam. Mariya Şerifoviç yaptığını gördüm ama Sırpça'da kendilerine özgü Latin alfabe sistemi de var. O yüzden belli ise Kiril'den Latin'e çevirmemeyi tercih ediyorum. Ne dersin? Takabeg ileti 16:24, 24 Haziran 2009 (UTC)

Biliyorum, Sırpçada iki alfabe var; ancak sizin de bildiğiniz gibi yaygın olarak kullanılan ve Sırp alfabesi olarak kabul edilen alfabe Kiril'dir. Sırpça konusu ayrı bir tartışma açmayı gerektiriyor; ancak bu tartışma açılmadan Kiril alfabesine göre değerlendirmek daha doğru diye düşünüyorum. --Veritas ileti 16:28, 24 Haziran 2009 (UTC)

Sırpça'nın hem Kiril alfabe sistemi hem de Lain alfabe sistemi mevcuttur. Ve ikisi de yayın olarak uygulanıyor. Takabeg ileti 16:33, 24 Haziran 2009 (UTC)

İkialfabe olduğunu biliyorum demiştim:) Peki hangi alfabeyi kendimize referans almalıyız?--Veritas ileti 16:34, 24 Haziran 2009 (UTC)

Bir kelimenin Latin albabe yazımı sabit ise o kullanılabilir. Šerifović'i Serifovic yazan var Şerifoviç diye yazan da var. Takabeg ileti 16:48, 24 Haziran 2009 (UTC)


TDK'ya göre,


Latin Yazı Sistemini Kullanan Dillerdeki Adların Yazılışı

1. Latin yazı sistemini kullanan dillerdeki özel adlar özgün biçimleriyle yazılır: Beethoven, Byron, Cervantes, Chopin, Eminescu, Grimm, Horatius, Molière, Puccini, Rousseau, Shakespeare; Bologna, Buenos Aires, Iorga, Ile-de-France, Karlovy Vary, Latium, Loire, Mann, New York, Nice, Rio de Janerio, Vaasa, Wuppertal. Ancak Batı dillerinde kullanılan adların okunuşları ayraç içinde gösterilebilir: Shakespeare (Şekspir) vb.

Yabancı özel adlardan türetilmiş akım adları Türkçe söylenişlerine göre yazılır: Dekartçılık, Epikürcülük, Kalvenci, Kalvencilik, Kalvenizm, Kartezyenizm, Lüterci, Lütercilik, Marksçılık, Marksist, Marksizm.

2. Batı kökenli kişi ve yer adlarının bir bölümü eskiden beri dili­mizde yerleştiği biçimiyle yazılır: Napolyon, Şarlken, Şarl (Demirbaş Şarl); Atina, Brüksel, Cenevre, Londra, Marsilya, Münih, Paris, Roma, Selanik, Venedik, Viyana, Zürih; Hollanda, Letonya, Lüksemburg.

3. Ait olduğu dilde ayrı yazılan yer adları Türkçede de ayrı yazılır: Buenos Aires, Frankfurt am Main, Freiburg im Breisgau, Hyde Park, Mont Blanc, New Orleans, New York, Rio de Janeiro, San Marino, Wiener Neustadt, Titov Veles.


Şimdi Latin yazı sistemini kullanan diller 'in hangi diller olduğu söylemiyor. Ayrıca birincil olarak kiril kullanan ve ikincil olarak latin kullananları istisnadır demiyor. Bu durumda kendine özgü latin yazı sistemini kullanan dil olan Sırpça da bu kuralın kapsamında olması lazım, bence. Takabeg ileti 16:48, 24 Haziran 2009 (UTC)

TDK'nın kurallarını biliyorum. Azeriler de iki alfabe kullanıyor ama biz onları latine göre yazıyoruz. Sizce bunu Sırpça maddesinde tartışsak olurmu? Diğerkullanıcıların da düşüncelerini öğrenelim. Madde adının Mariya Şerifoviç ya da Marija Šerifović olması benim içinönemli dğeil gerçekten ama birkural belirleyip geri kalan maddeleri de bu kurala göre yazmalıyız. Sevgiler. --Veritas ileti 16:52, 24 Haziran 2009 (UTC)

Bence tartışmaya gerek yoktur. Interwikilere bakıyorsun değil mi? Sırpça için zaten Српски / Srpski kullanılıyor. O kadar yaygın. Takabeg ileti 16:58, 24 Haziran 2009 (UTC)

V. Karl (Kutsal Roma İmparatoru) - Şarlken (Fransızcası: Charles Quint'den Türkçeye geçti) yapalım desem beni dövecekler mi bilmem:)) Tabi o kadarını düşünmüyorum. İyi çalışmalar. Görüşürüz Takabeg ileti 17:49, 24 Haziran 2009 (UTC)

Selam. Tartışma:Altın elbiseli adam 'daki tartışma hakkında ne dersin? Bence sadece bu maddelerde değil, akademik ortamdaki görüşler ile ÖSS'nin doğru ceveplarının çeliştiği bütün maddelerde bu tür bilginin yer alması gerektiğini düşünüyorum. Yanlış düşünüyor muyum? Takabeg ileti 00:28, 25 Haziran 2009 (UTC)

Ekaterina Sheremetieva nasıl acaba? Takabeg ileti 01:56, 25 Haziran 2009 (UTC)

İlgilendiğin için teşekkür ederim. Azeriler maddesine göz atar mısın? Bence Türkçedeki adının ne olduğu göstermeyen gereksiz ve geçersiz kaynakları kaldırılmalıdır. Maddede başka sorunlar da var, ama şimdilik onları kaldıralım. Takabeg ileti 08:34, 25 Haziran 2009 (UTC)

Azeriler konusunda görüşünüz nedir. Yani Azerbaycanlılar denmesine mi karşı çıkıyorsunuz?--Veritas ileti 09:02, 25 Haziran 2009 (UTC)
Azerbaycanlılar demek isteyenler Azerbaycanlılar diyebilirler. Bu manada karşı çıkmıyorum:) Ancak TDK sözlük Azeri terimi tercih etmektedir. Türkçe Vikipedi'nin TDK'dan refarens alması, gereksiz ve verimsiz adlandırma tartışmalarının yaşanmasını önlemek için de faydalı ve avantajlıdır. Ve eklenen yabancı kaynaklar da zaten Türkçedeki kullanımın Azerbaycanlı olduğunu göstermiyor. Takabeg ileti 09:09, 25 Haziran 2009 (UTC)
Bildiğim kadarıyla bu son dönemde çıkan bir moda. Özellikle milliyetçiler, Azeri adındansa Azerbaycanlı ya daAzerbaycan Türkü kullanımını yeğliyor. Azerbaycanlı adı günümüz Türkçesinde de yaygın. Maddenin adı zaten Azeriler, bu yüzden madde içerisindeki Azerbaycanlılar kullanımı hoş karşılanabilir diye düşünüyorum. Yalnız maddedeki sorun, Azerbaycanlılar adına verilen kaynakların başka dillerden alınmış olmalı. Yani Azeri adının İngilizce, Fransızca ya da Rusçada, hatta Azericede Azerbaycanlı olarak telafuz edilmesi bizi bağlamaz. Buraya Türkçe kaynaklar gösterilmesi gerekir. Görüşüme göre madde içerisinde Azerbaycanlı adı da yer almalıdır; ancak bu ada verilen kaynaklar kaldırılabilir. --Veritas ileti 09:13, 25 Haziran 2009 (UTC)
Evet kaldıralım. Zaten çok çirkin görünüyor:) Kumanda sende. Takabeg ileti 10:34, 25 Haziran 2009 (UTC)
Katkınız için teşekkür ederim. Ammmmmma Türk Dil Kurumu Sesli Sük oldu :))) İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 10:47, 25 Haziran 2009 (UTC)

Şu madde adında da bir gariplik var. --Veritas ileti 11:32, 25 Haziran 2009 (UTC)

Kannadaca'yı bilmiyorum:) Bildiğim kadarıyla TDK bunlardan bahsetmiyordur. Türkçeye yerleştiği şekli (yazım, kullanım) varsa ona göre yazılır. Yoksa olduğu gibi. Zaten Türkçeye yerleşmedi:) Kaynak, dayanak olmadan başlıktaki sh harfini ş olarak değiştirmek doğru olmayabilir. Yani viki icadı olabilir. Tabi bu da sadece benim görüşüm. Takabeg ileti 11:42, 25 Haziran 2009 (UTC)
Merhabalar! Takabeg “TDK sözlük Azeri terimi tercih etmektedir” diye asılsız bir iddia ile Türkce Vikipedi’de Azerbaycanlılar sözüne karşı sanki savaş açmıştır. Bence o tarafsız değil. İlgilensez, Ansiklopedilerde başlık her bir zaman Azerbaycanlılar veya Azeri Türkleri olmasını görürüsünüz. Azerbaycanlılar adına verilen kaynakların başka dillerden alınmış olması bu sebepten. Tartışmalarda neden Azeriler yok Azeri Türkleri veya Azerbaycanlılar başlığının bizim için bu kadar önemi var, yazılıb. Azeriler başlığının buraya yöneldilmesi kolay bir iş. --Melikov Memmed 11:55, 25 Haziran 2009 (UTC)

İnci Küpeli Kız[kaynağı değiştir]

Merhaba. Teşekkür ederim. İnci Küpeli Kız'ın muhteşem bir tablo olduğu konusunda sizinle hemfikirim. O kadar küçük boyutlarda bir tuvalden harikalar yaratmak için Vermeer olmak gerekiyor herhalde. Hakkında yazılmış yüzlerce kaynak olduğuna da eminim. Şu sıralar Le déjeuner sur l'herbe ile ilgileniyorum. Bugünlerde maddeden link verilmesi gereken maddelere bakıyor, onları oluşturuyorum. Ama dediğiniz gibi İnci Küpeli Kız'ı da listeye eklemek de fayda var. Kırda Öğle Yemeği'nden sonra maddeyle ilgilenmeyi ben de isterim. Sanat portalının da açıldığı şu günlerde belki bir işbirliği bile yapılabilir. Kolay gelsin, iyi günler. --Guzelonlu 12:02, 25 Haziran 2009 (UTC)

Tekrar Azeriler:)[kaynağı değiştir]

Bunu gördün sanırım. TDK linkleri bile kaldırdı. Korkunç vandalizm değil mi? Böylece Azeriler maddesi hiçbir zaman tarafsız olmuyor ve kaliteli olmuyor. Takabeg ileti 14:24, 25 Haziran 2009 (UTC)


Кам’янець-Подільський[kaynağı değiştir]

Kamaniçe'nin günümüzdeki Türkçe adı nedir acaba? Türkçe Подільський kısımı yok mu? Bence Kamaniçe Kalesi, Kamaniçe Seferi v.s. terimleri için sorun yoktur. Ama bu şehrin adı olduğu için Подільськи kısımının aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Podiliskiy ?, Podolski ?, Podilskyi ?. Görüşürüz. Takabeg ileti 13:27, 26 Haziran 2009 (UTC)

Podolski daha uygun diye düşünüyorum. ь işareti biraz kafa karıştırıyor. Podiliskiy olmazçünkü, Dostoyevskiy örneğindeolduğu gibi okunma güçlüğü yaratıyor. Podilskyi benzeri örnekler de aynı şekilde okunma güçlüğü yaratıyor. İ ile Y birbirine yakın sesler verdiği için yanyana okununca güçlük yaratıyor. Podolski uygundur diye düşünüyorum. --Veritas ileti 13:38, 26 Haziran 2009 (UTC)

İlgilendiğin için teşekkür ederim. Ukraynaca olduğu için durum biraz farklı olur herhalde. Ama Türkçedeki yaygın kullanımı bulamadım. Şimdilik Kemaniçe olarak kalsın mı? Biraz daha araştıracağım. Bu Ukraynaca adları biraz zor. Mesela Krasnograd sandım ama Krasnhrad imiş. İyi çalışmalar. Görüşürüz.Takabeg ileti 13:49, 26 Haziran 2009 (UTC)
Kamenets-Podolsk olabilir. Yine de araştırmaya devam edeceğim. Pazartesi görüşürüz. Takabeg ileti 02:21, 28 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar Veritas, Ankara'daki üniversiteler maddesindeki amblemlerin bulunması Adil kullanım politikasına uygun değil. Çıkarılması lazım. Bende madde üzerinde çalışmayı siz yaptığınızdan haber vermek istedim. İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 15:02, 26 Haziran 2009 (UTC)

Selam. Bilgiğim kadarıyla Tiencin yazımı yanlıştır. Türkçe haritaları v.s. ile araştırıp düzeltebilir misin? Takabeg ileti 23:42, 26 Haziran 2009 (UTC)

Evdeki atlas Tiencin yerine Tien Çin demiş; ancak bu kullanımın da doğru olduğunu düşünmüyorum. Çince hakkında fazla bilgim yok. Adı sizce nedir bu maddenin?--Veritas ileti 14:13, 29 Haziran 2009 (UTC)

Türkçede Tiençin, Tien Çin olarak geçiyor. Ve Tiencin'in Viki icadı olduğuna eminim:)) Takabeg ileti 22:28, 29 Haziran 2009 (UTC)

Tekrar selam. Konstantin Rokossovski. Rokossovski (sanki Lehçe gibi, gerç kendisi Polonya kökenli Rus) mi? Rokossovsky mi? Rokkosovskiy mi? Takabeg ileti 14:52, 27 Haziran 2009 (UTC)

Konstantin Rokossovski doğru diye düşünüyorum. Dostoyevskiydeğil de Dostoyevski örneğinde olduğu gibi Rokossovskiy değil Rokossovski doğru gibi. Kolay gelsin. --Veritas ileti 16:20, 27 Haziran 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. Aslında kısa ses değil uzun ses. Yine de Dostoyevski'ninki de uzun ses olduğu halde i. Rokossovski yaptım. Diğer sorunları çözemedin mi acaba? İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 16:27, 27 Haziran 2009 (UTC)

Şu an biraz meşgulüm Takabegciğim:) İlgilenmeye çalışacağım pazartesi günü.--Veritas ileti 17:26, 27 Haziran 2009 (UTC)

Teklif var. Israr yok. İyi haftasonları. Görüşürüz. Takabeg ileti 17:40, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • Selamlar. Şurada bir tartışma açtım. Spamlık olmasın ama önceki tartışma rabet görmedi diye yazdım. Fikrinizi belirtirseniz sevinirim.--Gökçє Yörük mesaj 15:22, 27 Haziran 2009 (UTC)

ODTÜ logosu[kaynağı değiştir]

Çayören, Divriği[kaynağı değiştir]

Çayören, Divriği maddesine el attığınız için teşekkürler.Ben sayfayı görünce şok oldum.Ağza alınmayacak kelimelerle doluydu.Ben onları temizledim sizde kalanı doldurmuşsunuz.Tekrar teşşekkürler...Bu imzasız yazı Halil İbrahim USLU (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İsveç'in illeri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, eğer şablonlar hakkında bilgiliyseniz bu şablonda işaretli yerlerden ayrılarak şablondaki yazıları üç kolon haline dönüştürebilmeniz mümkün müdür? Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 15:39, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Çok ama çok sağolun. --♪♫Berkay0652|ileti 15:56, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • O daha güzelmiş ellerinize sağlık. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:15, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Size bugün çok zahmet verdim ama, ben bir engelle daha karşılaştım. Şu şablonu çevirdim (ya da çevirmeye çalıştım) ama beceremedim. Nerde yanlış yaptığımı da bulamadım. Şablonun İngilizcesi burada. Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:56, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Öyle mi, peki onu kullanırım o zaman. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:57, 29 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfama yapılan vandalizmi geri aldığınız için çok teşekkür ederim. O kullanıcı durmadan beni saldırıyor. Mesajınızı da aldım. Anlayışınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Bu kadar nefret çektikten sonra sizin böyle anlayış gösterdiğiniz için bunu yazdığımda ağlıyorum; bunu gerçekten çok takdir ediyorum. Kullanıcı sayfanızdaki bayrak da bayağı hoş ; çok ama çok teşekkürler. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 17:03, 29 Haziran 2009 (UTC)

Hayır görmedim, ama şimdi gördüm ! Berkay'ın aşağıda dediği gibi gerçekten çok iyisiniz. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 17:08, 29 Haziran 2009 (UTC)
:-O...ciddi olamazsın....................ÇAK BİR BEŞLİK !!! Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 19:19, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Çok iyisiniz teşekkür ederim. --♪♫Berkay0652|ileti 17:05, 29 Haziran 2009 (UTC)

Ufak değişiklik[kaynağı değiştir]

Ben de bi an telif ihlali yaptım zannettim neyse değişiklik için teşekkürler iyi çalışmalar Durkin 17:32, 29 Haziran 2009 (UTC)

Seçkin resim adaylığı[kaynağı değiştir]

Acaba buradaki tartışmaya katılabilir misiniz? Durkin 19:31, 29 Haziran 2009 (UTC)

Resmi commonsa eklendim ama common'a eklediğimi belirtmek için hangi şablonları kullanacağım ? Durkin 15:25, 30 Haziran 2009 (UTC)

Silinmesi mi yeterli? Emin misiniz hiç bişey anlamadım, herhalde yanlış anladınız, ben commons'a eklenen resimlerin sağ üst köşesindeki commons logosunu var acaba o logoyu benim resmime eklemek için ne yapmalıyım? Durkin 15:37, 30 Haziran 2009 (UTC)
Anladım türkçe vikipedideki resim silinecek ama nasıl? Durkin 15:42, 30 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Vikipedi'de ve tüm diğer Vikipedilerde ana madde il değil şehir maddeleri. Dikkat edersen il maddelerine fazla bağlantı bile yok ve genellikle kısa ve kapsamsızlar. Örneğin Ankara (şehir) maddesine olan yabancı viki bağlantılarında şehir sözcüğü dahi yok yani ankara kelimesi doğrudan şehir maddesine yönleniyor. Bu nedenlerle bence şehir maddesi daha önceliklidir. Ancak tabii ki siz bilirsiniz, hiçbir maddenin öksüz kalmaması güzel. Açıkçası benim için x veya y maddesinin seçkin madde olması da çok önemli değil. (Şahsen) Vikipedideki öncelikli işin genel olarak her alandan önemli maddelerin kalitelerinin artırılması olduğunu düşünüyorum, "seçkin madde nasıl olur" konusunda da çok deneyimli olduğumu söyleyemeyeceğim zira hiç seçkin madde aday göstermedim. İl maddesini okumadım, gördüğüm kadarıyla şehir maddesinin büyük kısmı orada. Seçkin madde olur mu bilmiyorum ama kolaylıkla kaliteli madde olur gibi :) Kolay gelsin.--Abuk SABUK♫ ♫ 16:45, 30 Haziran 2009 (UTC)

Evet ilçeleri de kapsaması yönüyle madde çok farklı ve kapsamlı olabilir. Oldukça güzel bir madde ortaya çıkacağına eminim. Kolay gelsin, saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:04, 30 Haziran 2009 (UTC)

Üniversiteler[kaynağı değiştir]

Yardımcı olmak isterdim ancak böyle bir liste var mıdır hiçbir fikrim yok gerçekten. Açıkçası üniversiteler ve seçkin listeler konusunda da pek bir bilgim yok. Eminim bu konuda benden çok daha faydalı olacak deneyimli kullanıcılar vardır. Çalışmalarını zevkle ve takdirle takip ediyoruz :) Tekrar kolay gelsin.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:18, 30 Haziran 2009 (UTC)

Ve "hayat sana"[kaynağı değiştir]

  • İlgi vr iyi dileklerinize teşekkür ederim. Bugünlerde Sezen'in "hayat sana teşekkür ederim"'ine de fena takılmış durumdayım. Ama madem anımsadık, bari zenginleştirelim Kolay gelsin, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   18:00, 30 Haziran 2009 (UTC)
Türkiye'deki üniversiteler listesi maddesini Seçkin Liste yapma amacındayım. Tek sorun dil bölümüne konacak kaynak. Acaba Türkiye'deki tüm üniversitelerin dillerini liste halinde sıralayan şunun gibi bir kaynak var mıdır? Eğer zamanınız ve ilginiz varsa ilgilenirseniz teşekkür ederim, yoksa da can sağlığı --Veritas ileti 17:34, 30 Haziran 2009 (UTC)
Eline sağık. Dil hakkındaki bilgiler burda da yök. Birer birer araştırman lazım sanırım. Mevcut maddeler ile farklı özerlikleri görürdüğümde olumlu oyu verebilirim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:58, 30 Haziran 2009 (UTC)

Семён Будённый[kaynağı değiştir]

Семён Михайлович Будённый, Semyon Budyonni mi Semyon Budenni mi? Albay iken Havza'da Mustafa Kemal ile görüştüğü iddia ediliyor ya:) Takabeg ileti 19:45, 30 Haziran 2009 (UTC)