Vincent van Gogh eserleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vincent van Gogh'un eserlerinin listesi sayfasından yönlendirildi)
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Paul Gauguin'e adanmış otoportre, Eylül 1888, (F476), Tuval üzerine yağlı boya, 62 cm × 52 cm. Harvard Art Museums, Cambridge, MA.

Vincent van Gogh'un eserlerinin listesi Hollandalı ressam Vincent van Gogh (1853–1890) tarafından yapılmış tablo ve diğer eserlerinin tam olmayan bir listedir. Yaşamı süresince çok az değer verilmiş olan ressamın ünü ölümünden sonraki yıllarda giderek artmıştır. Bir rivayete göre van Gogh yaşamı boyunca yalnızca bir resmini satabilmiştir. Kırmızı Üzüm Bağı adlı bu tablo ressam ve sanat koleksiyoneri Anna Boch tarafından 400 franga satın alınmıştır.[1] Günümüzde tarihin en büyük ressamlarından biri ve modern sanatın temellerini atanlardan biri olarak görülmektedir. Van Gogh yirmili yaşlarının sonuna kadar resme başlamadı ve en çok bilinen tablolarını yaşamanın son iki yılında yaptı. Aralarında 900 kadar yağlı boya tablo ve 1.100 çizim ve eskiz bulunan 2.000'den fazla sanat eseri üretti. 2013 yılında Montmajour'da Günbatımı adlı tablosu, 1928'den beri ressama ait olduğu belirlenen ilk büyük boyut eseri olmuştur.[2][3]

Günümüzde çok sayıda otoportresi, manzara resmi, portre ve ayçiçekleri resmi dünyanın en çok tanınan ve en pahalı sanat eserleri arasında yer alır. 30 Mart 1987'de, İrisler Sotheby's müzayedesinde 53,9 milyon ABD dolarlık rekor bir fyata satıldı; 15 Mayıs 1990'da, Dr. Gachet'nin Portresi Christie's müzayedesinde 82,5 milyon ABD dolarına satılarak, 2004 yılında bir Picasso tablosunun daha yüksek fiyata satılmasına kadar dünyanın en pahalı resmi unvanına sahip oldu.

Amsterdam'da bulunan Van Gogh Müzesi, van Gogh'un ve çağdaşlarının eserlerine adanmıştır. Yine Hollanda'da Otterlo'da yer alan Kröller-Müller Müzesi de ikinci büyük van Gogh koleksiyonuna sahiptir.[4]

İlk eserleri: Etten, Drenthe, Lahey (1881 - 1883)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Resim Ad
Yer Yıl Teknik[a] Boyut Koleksiyon[b] F[c] JH [d] Not
1
Van Gogh - Stillleben mit Kohl und Holzschuhen.jpeg
Lahana ve Tahta Ayakkabılı Natürmort Lahey Aralık 1881 YB 34,5x55 cm VGM F1 JH81
2
Van Gogh - Stillleben mit Tontopf, Flasche und Holzschuhen.jpeg
Çanak, Şişe ve Tahta Ayakkabılı Natürmort Lahey Aralık 1881 YB 39x41,5 cm KM F63 JH920
3
Vincent Willem van Gogh 129.jpg
Sarı Hasır Şapkalı Natürmort Lahey Aralık 1881 YB 36,5x53,5 cm KM F62 JH922
4
Van Gogh - Strand von Schevenigen bei Windstille.jpeg
Sakin Havada Scheveningen Sahili Scheveningen Ağustos 1882 YB (tk) 35,5x49,5 cm Minnesota Deniz Sanat Müzesi,
Winona, Minnesota, ABD
F2 JH173
5
Van Gogh - Strand von Scheveningen bei stürmischen Wetter.jpeg
Fırtınalı Havada Scheveningen Sahili Scheveningen 21 ya da 22 Ağustos 1882 YB 34,5x51 cm VGM F4 JH187
6
Cluster of Old Houses with the New Church in The Hague.jpg
Lahey'de Yeni Kilise ile Eski Evler Lahey Ağustos 1882 YB 34x25 cm Albricht Sanat Galerisi,
Oosterbeek, Hollanda
F204 JH190
7
Van Gogh - Landschaft mit Dünen.jpeg
Kumullar Lahey Ağustos 1882 YB 36x58,5 cm Özel koleksiyon F2a JH176
8
Dunes with Figures.jpg
Figürlü Kumullar Lahey Ağustos 1882 YB 24x32 cm Özel koleksiyon,
Bern, İsviçre
F3 JH186
9
Edge of a Wood.jpg
Ağaçlığın Kenarı Lahey Ağustos 1882 YB 34,5x49 cm KM F192 JH184
10
Fisherman on the Beach.jpg
Sahilde Balıkçı Lahey Ağustos 1882 YB 51x33,5 cm KM F5 JH188
11
Fisherman's Wife on the Beach.jpg
Sahilde Balıkçının Karısı Lahey Ağustos 1882 YB 52x34 cm KM F6 JH189
12
Girl in the Street, Two Coaches in the Background, A.jpg
Sokakta Bir Kız, Arkasında İki At Arabası Lahey Ağustos 1882 YB 42x53 cm Özel koleksiyon, Villa Flora,
Winterthur, İsviçre
F13 JH179
13
Girl in the Woods.jpg
Ağaçlıkta Kız Lahey Ağustos 1882 YB 35x47 cm Özel koleksiyon F8a JH180
14
Girl in White in the Woods.jpg
Ağaçlıkta Beyazlı Kız Lahey Ağustos 1882 YB 39x59 cm KM F8 JH182
15
Man Stooping with Stick or Spade.jpg
Sopa ya da Kürekle Eğilmiş Adam Lahey Ağustos 1882 ? YB 31x29,5 cm Kuboso Anıtsal Sanat Müzesi,
Izumi, Osaka, Japonya
F12 JH185
16
Two women in a wood - VINCENT VAN GOGH (1853-1890) 12 1-4 x 9 7-16in. (31 x 24cm).jpg
Ağaçlıkta İki Kadın Lahey Ağustos 1882 YB 35x24,5 cm Özel koleksiyon,
Paris, Fransa
F1665 JH181
17
Women Mending Nets in the Dunes.jpg
Kumullarda Ağları Tamir Eden Kadınlar Lahey Ağustos 1882 YB 42x62,5 cm François Odermatt koleksiyonu,
Montreal, Kanada
F7 JH178
18
Bulb Fields.jpg
Çiçek Soğanı Bahçesi ya da Hollanda'da Çiçek Bahçeleri Lahey Nisan 1883 YB 48x65 cm Mr. ve Mrs. Paul Mellon koleksiyonu,
Ulusal Sanat Galerisi, Washington, DC, ABD
F186 JH361
19
Vincent van Gogh - Cows in the Meadow (1883).jpg
Çayırda İnekler Lahey Ağustos 1883 YB 31,5x44 cm Soumaya Müzesi,
Meksiko, Meksika
F15 JH387
20
Farmhouses in Loosduinen near The Hague at Twilight.jpg
Alacakaranlıkta Lahey Yakınında Loosduinen'de Çiftlik Evleri Lahey Ağustos 1883 YB 33x50 cm Centraal Museum,
Utrecht, Hollanda
(van Baaren Müzesi Vakfı'ndan ödünç)
F16 JH391
21
Footbridge across a Ditch.jpg
Hendek Üstünde Yaya Köprüsü Lahey Ağustos 1883 YB 60x45,8 cm Özel koleksiyon F189 JH386
22
Landscape with Dunes.jpg
Kumul Manzarası Lahey Ağustos 1883 YB 33,5x48,5 cm Özel koleksiyon F15a JH393
23
Van Gogh - Liegende Kuh2.jpeg
Yatan İnek Lahey Ağustos 1883 YB 30x50 cm Özel koleksiyon,
Güney Kore
F1b JH388
24
Van Gogh - Liegende Kuh.jpeg
Yatan İnek Lahey Ağustos 1883 YB 19x47,5 cm Bilinmiyor F1c JH389
25
Marshy Landscape.jpg
Bataklık Manzarası Lahey Ağustos 1883 YB 25x45,5 cm Özel koleksiyon - JH394
26
Potato Digging (Five Figures).jpg
Patates İçin Toprağı Kazarken (Beş Figür) Lahey Ağustos 1883 YB 39,5x94,5 cm Özel koleksiyon,
Hamburg, Almanya
F9 JH385
27
Van Gogh - Der Sämann (Studie).jpeg
Tohum Eken (Eskiz) Lahey Ağustos 1883 YB 19x27,5 cm Bilinmiyor F11 JH392
28
Three Figures near a Canal with Windmill.jpg
Yeldeğirmeni ile Kanal Yanında Üç Figür Lahey Ağustos ? 1883 ? ? Bilinmiyor F1666 JH383
29
Wind-Beaten Tree, A.jpg
Rüzgâr Altında Ağaç Lahey Ağustos 1883 YB 35x47 cm Bilinmiyor
(1997 yılında özel koleksiyondan çalındı)
F10 JH384
30
Van Gogh - Bauernhäuser.jpeg
Kulübeler Nieuw-Amsterdam Eylül - Kasım 1883 YB 35,5x55,5 cm VGM F17 JH395
31
Farmhouses Among Trees.jpg
Ağaçlar Arasında Çiftlik Evleri Lahey Eylül 1883 YB 28,5x39,5 cm Museum Kolekcji Jana Pawla II,
Varşova, Polonya
F18 JH397
32
WLANL - h3m3ls - Vincent van Gogh Two women in the moor 1883.jpg
Fundalıkta İki Kadın Nieuw-Amsterdam Ekim 1883 YB 27,8x36,5 cm VGM F19 JH409
33
Landscape with a Church at Twilight.jpg
Alacakaranlıkta Kiliseli Manzara Drenthe Ekim 1883 YB 36x53 cm Özel koleksiyon F188 JH413
34
Van Gogh - Torfboot mit zwei Figuren.jpeg
İki Figürlü Turba Botu Drenthe Ekim 1883 YB 37x55,5 cm Drents Müzesi,
Assen, Hollanda
F21 JH415
35
Peasant Burning Weeds.jpg
Ayrıkotları Yakan Köylü Drenthe Ekim 1883 YB 30,5x39,5 cm Özel koleksiyon F20 JH417
36
Farm with Stacks of Peat.jpg
Turba Yığınları ile Çiftlik Nieuw-Amsterdam Kasım 1883 YB 37,5x55 cm VGM F22 JH421

Nuenen ve Anvers (1883 - 1886)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Resim Ad Yer Yıl Teknik Boyut Koleksiyon F JH Not
37
Van Gogh - Weber am Webstuhl - (Profil nach rechts)1.jpeg
Sağa Bakan Dokumacı (Yarım Figür) Nuenen Ocak 1884 YB 48x46 cm H.R. Hahnloser Koleksiyonu,
Bern, İsviçre
F26 JH450
38
Van Gogh -Der alte Friedhofsturm in Nuenen mit plügenden Bauern.jpeg
Nuenen'de Eski Kilise Kulesi ile Sabancı Nuenen Şubat 1884 YB 34,5x42 cm KM F34 JH459
39
Van Gogh - Weber am Webstuhl - (Profil nach rechts)3.jpeg
Sağa Bakan Dokumacı Nuenen Şubat 1884 YB 37x45 cm Özel koleksiyon F162 JH457
40
Van Gogh - Weber am Webstuhl mit Haspel.jpeg
Sola Bakan ve Çıkrıklı Dokumacı Nuenen Mart 1884 YB 61x85 cm MFA F29 JH471
41
Van Gogh - Landschaft mit Weiden.jpeg
Budanmış Söğütlerle Manzara Nuenen Nisan 1884 YB 43x58 cm Özel koleksiyon F31 JH477
42
Van Gogh - Weber, am Webstuhl stehend.jpeg
Dokuma Tezgâhı ile Dokumacı Nuenen Nisan-Mayıs 1884 YB 41x57 cm KM F35 JH478
43
Van Gogh - Der alte Friedhofsturm in Nuenen.jpeg
Nuenen'de Eski Kilise Kulesi Nuenen Mayıs 1884 YB 47,5x55 cm E.G. Bührle Vakfı Koleksiyonu,
Zürih, İsviçre
F88 JH490
44
Van Gogh - Der alte Friedhofsturm in Nuenen mit drei Figuren.jpeg
Nuenen'de Eski Kilise Kulesi ve Yürüyen İnsanlar Nuenen Mayıs 1884 YB 33,5x44 cm Özel koleksiyon F184 JH458
45
Van Gogh - Der Pfarrgarten in Nuenen mit weiblicher Figur.jpeg
Nuenen'de Rahip Evinin Bahçesi Nuenen Mayıs 1884 YB 25x57 cm GMG F185 JH484
46
Van Gogh - Wassermühle in Kollen bei Nuenen.jpeg
Nuenen Yakınlarında Kollen Su Değirmeni Nuenen Mayıs 1884 YB 57,5x78 cm Özel koleksiyon F48a JH488
47
Van Gogh - Weber am Webstuhl, das Gewebe prüfend2.jpeg
Tezgâhın Önünde Duran Dokumacı Nuenen Mayıs 1884 YB 19x41 cm Özel koleksiyon F32 JH480
48
Van Gogh - Weber am Webstuhl (von vorn).jpeg
Dokuma Tezgâhı ile Dokumacı Nuenen Mayıs 1884 YB 70x85 cm KM F30 JH479
49
Van Gogh - Weber am Webstuhl, das Gewebe Prüfend1.jpeg
Sağa Bakan Dokumacı Nuenen Mayıs 1884 YB 55x79 cm Özel koleksiyon
Paris
F33 JH489
50
Van Gogh - Karren mit schwarzem Ochsen.jpeg
Siyah Öküz ile Öküz Arabası Nuenen Temmuz 1884 YB 60x80 cm Portland Sanat Müzesi
Portland, Oregon, ABD
F39 JH505
51
Van Gogh - Karren mit rotbraunem Ochsen.jpeg
Kızıl ve Beyaz Öküz ile Öküz Arabası Nuenen Temmuz 1884 YB 57x82,5 cm KM F38 JH504
52
Van Gogh - Der alte Friedhofsturm in Nuenen2.jpeg
Nuenen'de Eski Kilise Kulesi ve Tarlalar Nuenen Temmuz 1884 YB 35x47 cm Özel koleksiyon F40 JH507
53
Van Gogh - Weber in einem Raum mit drei schmalen Fenstern.jpeg
Dokuma Tezgâhı ile Dokumacı ya da Dokumacı, Üç Küçük Pencere ile İç Görünüş Nuenen Temmuz 1884 YB 61x93 cm KM F37 JH501
54
Van Gogh - Weber vor offenem Fenster mit Blick auf den Turm von Nuenen.jpeg
Açık Pencere Yanında Dokumacı Nuenen Temmuz 1884 YB 67,7x93,2 cm Neue Pinakothek
Münih, Almanya
F24 JH500
55
Vincent van Gogh 0141.jpg
Dokumacı, Önden Görünüş Nuenen Temmuz 1884 YB 47x61,3 cm BVB F27 JH503
56
Van Gogh - Dorf bei Sonnenuntergang.jpeg
Günbatımında Köy ya da Akşam Çiftçi Kasabası Nuenen Yaz 1884 YB 57x82 cm Rijksmuseum Amsterdam, Hollanda F190 JH492
57
Van Gogh - Bauern beim Kartoffelsetzen.jpeg
Patates Eken Çiftçiler Nuenen Ağustos - Eylül 1884 YB 66x149 cm KM F41 JH513
58
Van Gogh - Kartoffelsetzen.jpg
Patates Ekimi Nuenen Eylül 1884 YB 70,5x170 cm Von der Heydt Müzesi
Wuppertal, Almanya
F172 JH514
59
Van Gogh - Hirte mit Schafsherde (Nach dem Gewitter).jpeg
Koyun Sürüsü ile Çoban Nuenen Eylül 1884 YB 67x126 cm Soumaya Müzesi,
Meksiko, Meksika
F42 JH517
60
Van Gogh - Holzsammler im Schnee.jpeg
Karda Odun Toplayanlar Nuenen Eylül 1884 YB 67x126 cm Özel koleksiyon,
Yoshino Gypsum Vakfı, Tokyo, Japonya
F43 JH516
61
Van Gogh -Pappelallee bei Sonnenuntergang.jpeg
Günbatımında Kavaklı Yol Nuenen Ekim 1884 YB 45,5x32,5 cm KM F123 JH518
62
Van Gogh - Pappelallee im Herbst.jpeg
Sonbaharda Kavaklı Yol Nuenen Ekim sonu 1884 YB 99x66 cm VGM F122 JH522
63
Van Gogh - Die Kirche von Nuenen mit Kirchgängern.jpeg
Nuenen'de Protestan Kilisesinden Çıkan Cemaat Nuenen Ocak - Şubat 1884 ve Sonbahar 1885 YB 41,3x32,1 cm VGM F25 JH521
64
Lane-in-autumn-1884.jpg
Sonbaharda Yol Nuenen Ekim 1884 YB 46x35 cm Özel koleksiyonFribourg, İsviçre F120 JH519
65
Van Gogh - Vase mit Mondviolen.jpeg
Lunarialı Vazo Nuenen Sonbahar - Kış 1884-85 YB 42,7x31,7 cm VGM F76 JH542
66
Van Gogh - Stillleben mit Flaschen, Vase und Muschel.jpeg
Şişeli ve Deniz Salyangozu Kabuklu Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 30,5x40 cm Özel koleksiyon F64 JH537
67
Van Gogh - Stillleben mit Steingut und Holzschuhen.jpeg
Tahta Ayakkabılı ve Çanaklı Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 42x54 cm Centraal Museum,
Utrecht, Hollanda
(van Baaren Müzesi Vakfı'ndan ödünç)
F54 JH536
68
Van Gogh - Stillleben mit Bartmannkrug, Kaffeemühle und Pfeifenetui.jpeg
Kahve Değirmenli, Pipo Kaplı ve Sürahili Natürmort ya da Sakallı Adam Sürahili Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 34x43 cm KM F52 JH535
69
Van Gogh - Stillleben mit Flaschen.jpeg
Beş Şişeli Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 46,5x56 cm Österreichische Galerie Belvedere,
Viyana, Avusturya
F56 JH530
70
Van Gogh - Stillleben mit vier Krügen, Flasche und weißen Napf.jpeg
Dört Sürahili, Şişeli ve Beyaz Fincanlı Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 33x41 cm KM F50 JH529
71
Van Gogh - Stillleben mit Pinseln in einem Blumentopf.jpeg
Saksıda Fırçalar ile Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 31,5x41,5 cm Özel koleksiyonABD F60 JH540
72
Van Gogh - Stilleben mit Steingut, Bierglas und Flaschen.jpeg
Çanaklı, Sürahili ve Şişeli Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 29,5x39,5 cm GM F178r JH528
73
Van Gogh - Stillleben mit Steingut und Flaschen.jpeg
Çanaklı ve İki Şişeli Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 40x56 cm Norton Simon Müzesi,Pasadena, California, ABD F57 JH539
74
Van Gogh - Stillleben mit Steingut, Bierglas und Flasche.jpeg
Çanaklı, Bira Bardaklı ve Tek Şişeli Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 31x41 cm Özel koleksiyon,ABD F58 JH531
75
Stilleven met flessen en aardewerk - s0060V1962r - Van Gogh Museum.jpg
Şişeli ve Çanaklı Natürmort Nuenen Kasım - Nisan 1884-85 YB 31,5x41,7 cm VGM F61r JH533
76
Van Gogh - Stillleben mit drei Bierkrügen.jpeg
Bira Kupaları Nuenen Eylül - Ekim ortası 1885 YB 31,5x42,5 cm VGM F49 JH534
77
Van Gogh - Stillleben mit zwei Tüten und Flasche.jpeg
İki Torba ve Bir Şişeli Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 31,7x42 cm Özel koleksiyon F55 JH532
78
Van Gogh - Zwei Ratten.jpeg
İki Sıçan Nuenen Kasım 1884 YB 29,5x41,5 cm Özel koleksiyon F177 JH543
79
Van Gogh - Vase mit verwelkten Blätter.jpeg
Ölü Yapraklı Vazo Nuenen Kasım 1884 YB 41,5x31 cm Özel koleksiyon F200 JH541
80
Van Gogh - Wassermühle in Gennep2.jpeg
Gennep'te Su Değirmeni Nuenen Kasım 1884 YB 75x100 cm Özel koleksiyon
New York, ABD
F47 JH526
81
Van Gogh - Wassermühle in Gennep.jpeg
Gennep'te Su Değirmeni Nuenen Kasım 1884 YB 85x151 cm Museo Thyssen-Bornemisza,
Madrid, İspanya
F125 JH525
82
Vincent van Gogh - Water mill at Opwetten (1884).jpg
Opwetten'de Su Değirmeni Nuenen Kasım 1884 YB 45x58 cm Özel koleksiyon,
Londra, Büyük Britanya
F48 JH527
83
F46-Raderen-Genneper-watermolen.jpg
Gennep'te Su Değirmeni Nuenen Kasım 1884 YB 60x78,5 cm Noordbrabants Museum,
Den Bosch, Hollanda (Hollanda Güzel Sanatlar Bürosu'ndan uzun süreli ödünç)
F46 JH524
84
Van Gogh - Kopf eines Bauern mit Mütze.jpeg
Şapkalı Köylü Başı Nuenen Aralık 1884 YB 39,4x30,2 cm Art Gallery of New South Wales,
Sydney, Avustralya
F160a JH563
85
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin.jpeg
Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 40x32,5 cm Özel koleksiyon F132 JH574
86
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit dunkler Haube1.jpeg
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 35x26 cm Özel koleksiyon F136a JH548
87
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube2.jpeg
Kadın Başı Nuenen Kasım - Ocak 1884-85 YB 42x33,3 cm VGM F156 JH569
88
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube3.jpeg
Beyaz Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 40,5x30,5 cm Özel koleksiyon
Galerie Nathan, Zürih, İsviçre
F144 JH561
89
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube.jpeg
Beyaz Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 43,5x37 cm St. Louis Sanat Müzesi
St. Louis, Missouri, ABD
F146a JH565
90
Van Gogh - Kopf einer alten Bäuerin mit weißer Haube2.jpeg
Beyaz Şapkalı Yaşlı Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 33x26 cm Özel koleksiyon F146 JH551
91
Van Gogh - Kopf einer alten Bäuerin mit weißer Haube.jpeg
Beyaz Şapkalı Yaşlı Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 36,5x29,5 cm Von der Heydt Müzesi,
Wuppertal, Almanya
F75 JH550
92
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit dunkler Haube3.jpeg
Kadın Başı Nuenen Kasım - Mayıs 1884-85 YB 47,8x34,8 cm VGM F159 -
93
Van Gogh - Bäuerin, sitzend, mit weißer Haube.jpeg
Beyaz Şapkalı Oturan Köylü Kadın, Yarım Figür Nuenen Aralık 1884 YB 36x26 cm Morohaşi Modern Sanat Müzesi
Kita-Şiobara-Mura (Fukuşima), Japonya
F143 JH546
94
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube10.jpeg
Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 42,2x34,8 cm VGM F80a JH682
95
Van Gogh - Kopf eines jungen Bauern mit Pfeife.jpeg
Erkek Başı Nuenen Kasım - Ocak 1884-85 YB 37,7x29,5 cm VGM F164 JH558
96
Van Gogh - Stillleben mit drei Flaschen und Steingut.jpeg
Çanaklı ve Şişeli Natürmort Nuenen Eylül - Ekim ortası 1885 YB 40x56 cm VGM F53 JH538
97
Van Gogh - Kopf einer Barbanter Bäuerin mit dunkler Haube.jpeg
Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 26x20 cm KM F153 JH587
98
Van Gogh - Kopf eines Bauern mit Tonpfeife.jpeg
Pipolu Adam Başı Nuenen Ocak 1885 YB 44x32 cm KM F169 JH633
99
Van Gogh - Kopf eines Bauern mit Mütze2.jpeg
Şapkalı Köylü Başı Nuenen Ocak 1885 YB 35,5x26 cm Niarchos koleksiyonu F169a JH583
100
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit bräunlicher Haube.jpeg
Kahverengimsi Şapkalı Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 40x30 cm KM F154 JH608
101
Van Gogh - Kopf einer Barbanter Bäuerin mit dunkler Haube2.jpeg
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 37,5x24,5 cm Cincinnati Sanat Müzesi,Cincinnati, Ohio, ABD F135 JH585
102
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit dunkler Haube2.jpeg
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 25x19 cm Özel koleksiyon F153a JH586
103
Van Gogh - Kopf einer alten Bäuerin mit dunkler Haube.jpeg
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 36x25,5 cm KM F151 JH649
104
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit dunkler Haube.jpeg
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 39,5x30 cm Özel koleksiyon F133 JH584
105
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit dunkler Haube4.jpeg
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 40,6x31,7 cm Özel koleksiyon F1667 JH629
106
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit dunkler Haube5.jpeg
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 40x30,5 cm NG F137 JH593
107
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube1.jpeg
Beyaz Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 38x30 cm Bilinmiyor F65 JH627
108
Van Gogh - Der alte Friedhofsturm in Nuenen im Schnee.jpeg
Kar Altında Nuenen'de Eski Kilise Kulesi Nuenen Ocak 1885 YB 30x41,5 cm Niarchos koleksiyonu F87 JH600
109
Van Gogh - Der alte Bahnhof in Eindhoven.jpeg
Eindhoven'da Eski İstasyon Nuenen Ocak 1885 YB 13,5x24 cm Özel koleksiyon F67a JH602
110
Van Gogh - Der Pfarrgarten in Nuenen im Schnee.jpeg
Kar Altında Nuenen'de Rahip Evinin Bahçesi Nuenen Ocak 1885 YB 53x78 cm Armand Hammer Sanat Müzesi,
Los Angeles, California, ABD
F67 JH604
111
Van Gogh - Der Pfarrgarten in Nuenen im Schnee1.jpeg
Kar Altında Nuenen'de Rahip Evinin Bahçesi Nuenen Ocak 1885 YB 51x77 cm Norton Simon Müzesi,Pasadena, California, ABD F194 JH603
112
Van Gogh - Kopf einer jungen Bäuerin mit dunkler Haube8.jpeg
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Şubat 1885 YB 32x24,5 cm Reuben ve Edith Hecht Müzesi,Hayfa, İsrail F138 JH644
113
Van Gogh - Bauer, sitzend beim Korbflechten.jpeg
Sepet Yapan Köylü Nuenen Şubat 1885 YB 41x33 cm Musée des Beaux-Arts,La-Chaux-de-Fonds, İsviçre F171 JH658
114
Van Gogh - Bauer, sitzend beim Korbflechten2.jpeg
Sepet Yapan Köylü Nuenen Şubat 1885 YB 41x33 cm Özel koleksiyonİsviçre F171a JH657
115
Van Gogh - Bäuerin beim Kartoffelschälen.jpeg
Patates Soyan Köylü Kadın Nuenen Şubat 1885 YB 43x31 cm Özel koleksiyon F145 JH653
116
Van Gogh - Bäuerin beim Kartoffelschälen1.jpeg
Patates Soyan Köylü Kadın Nuenen Şubat 1885 YB 41x31,5 cm MOMA F365r JH654
117
Van Gogh - Bäuerin, sitzend, mit gefalteten Händen.jpeg
Oturan Köylü Kadın (Yarım Figür) Nuenen Şubat 1885 YB 46x27 cm Özel koleksiyon F127 JH651
118
Van Gogh - Bäuerin, nähend.jpeg
Dikiş Diken Köylü Kadın Nuenen Şubat 1885 YB 42,5x33 cm Özel koleksiyon F126a JH655
119
Van Gogh - Vier Bauern beim Essen (Erste Studie zu den "Karoffelessern").jpeg
Patates Yiyenler için Etüd Nuenen Nisan başı 1885 YB 33,5x44,4 cm VGM F77r JH686
120
Van Gogh - Kopf eines Bauern.jpeg
Köylü Başı Nuenen Şubat - Mart 1885 YB 47x30 cm KM F168 JH632
121
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin vor dem Fenster2.jpeg
Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 38,8x31,3 cm VGM F70a JH716
122
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit grünlicher Haube.jpeg
Yeşil Dantel Şapkalı Kadın Başı Nuenen Şubat - Mart 1885 YB 38x28,5 cm KM F74 JH648
123
Van Gogh - Kopf einer jungen Bäuerin mit dunkler Haube.jpeg
Koyu Başlıklı Genç Köylü Kadın Başı Nuenen Şubat - Mart 1885 YB 39x26 cm KM F150 JH650
124
Van Gogh - Frau am Spinnrad.jpeg
Yumak Saran Kadın Nuenen Mart 1885 YB 40,5x31,7 cm VGM F36 JH698
125
Van Gogh - Bäuerin, nähend, vor einem Fenster.jpeg
Dikiş Diken Kadın Nuenen Mart - Nisan 1885 YB 43,2x34,2 cm VGM F71 JH719
126
Van Gogh - Bäuerin, den Flur fegend.jpeg
Süpürgeli Kadın ya da Yeri Süpüren Kadın Nuenen Şubat - Mart 1885 YB 41x27 cm KM F152 JH656
127
Van Gogh - Bäuerin bei der Mahlzeit.jpeg
Yemek Yiyen Kadın Nuenen Şubat - Mart 1885 YB 42x29 cm KM F72 JH718
128
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube15.jpeg
Gordina de Groot, Baş Nuenen Mart 1885 YB 41x32,5 cm Özel koleksiyon,
Zürih, İsviçre
F1668 JH691
129
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit roter Haube.jpeg
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 38,5x26,5 cm MDO F134 JH684
130
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit dunkler Haube9.jpeg
Kahverengi Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 40x30 cm Dufresne Sanat Galerisi,
Paris, Fransa
F136 JH683
131
WLANL - artanonymous - Head of a Woman.jpg
Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 42,7x33,5 cm VGM F130 JH692
132
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube26.jpeg
Beyaz Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 41x31,5 cm Kunstmuseum,
Bern, İsviçre
F81 JH695
133
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube27.jpeg
Beyaz Boneli Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 47x34,5 cm Norton Simon Sanat Müzesi,
Pasadena, California, ABD
F85a JH694
134
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube24.jpeg
Beyaz Başlıklı Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 41x35 cm Woodone Sanat Müzesi,
Yoshiwa, Japonya
F131 JH685
135
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube11.jpeg
Beyaz Başlıklı Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 41x31,5 cm E.G. Bührle Vakfı koleksiyonu,
Zürih, İsviçre
F80 JH681
136
Vincent van Gogh Head of a Young Peasant in a Peaked Cap.jpg
Kasketli Genç Köylü Başı Nuenen Mart 1885 YB 39x30,5 cm MRBAB F163 JH687
137
Van Gogh - Kopf eines jungen Bauern mit Mütze2.jpeg
Kasketli Genç Köylü Başı Nuenen Mart 1885 YB 44,5x33,5 cm Nelson-Atkins Güzel Sanatlar Müzesi,
Kansas City, Kansas, ABD
F165 JH688
138
Van Gogh - Bäuerin beim Strümpfestopfen.jpeg
Çorap Yamayan Köylü Kadın Nuenen Mart 1885 YB 28,5x18,5 cm Özel koleksiyon F157 JH712
139
Van Gogh - Bäuerin vor einer Tür, kartoffelschälend.jpeg
Açık Kapı Önünde Oturmuş Patates Soyan Köylü Kadın Nuenen Mart 1885 YB 36,5x25 cm Özel koleksiyon F73 JH717
140
Van Gogh - Bäuerin, sitzend, mit weißer Haube3.jpeg
Beyaz Başlıklı Oturan Köylü Kadın Nuenen Mart 1885 YB 36x27 cm Noordbrabants Museum,
Den Bosch, Hollanda (Hollanda Güzel Sanatlar Bürosu'ndan uzun süreli ödünç)
F144a JH704
141
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin vor dem Fenster.jpeg
Pencere Yanında Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 41x32 cm Özel koleksiyon,
Tokyo, Japonya
F70 JH715
142
Van Gogh - Bäuerin im Hausflur stehend.jpeg
İçeride Ayakta Duran Köylü Kadın Nuenen Mart 1885 YB 41x26 cm Sırbistan Ulusal Müzesi,
Belgrad, Sırbistan
F128 JH697
143
Van Gogh - Bäuerin mit Kind auf dem Schoß.jpeg
Kucağında Çocukla Köylü Kadın Nuenen Mart 1885 YB 43x34 cm Özel koleksiyon F149 JH690
144
Van Gogh - Kopf einer Bäurin mit dunkler Haube20.jpeg
Kadın Başı Nuenen Mart - Mayıs 1885 YB 43,8x30 cm VGM F69 JH724
145
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube12.jpeg
Beyaz Şapka Giyen Köylü Kadın Başı Nuenen Mart - Nisan 1885 YB 44x36 cm KM F85 JH693
146
Van Gogh - Spinnrad.jpeg
Bobin Tezgâhı Nuenen Mart - Nisan 1885 YB 34x44,3 cm VGM F175 JH497
147
Van Gogh - Bauer, am Tisch sitzend.jpeg
Masada Kadın ya daMasada Oturan Kadın Nuenen Mart - Nisan 1885 YB 44x32,5 cm KM F167 JH689
148
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit dunkler Haube20.jpeg
Kadın Başı Nuenen Mart - Mayıs 1885 YB 42,3x34,5 cm VGM F269r JH725
149
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit roter Haube2.jpeg
Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 43x30 cm VGM F160 JH722
150
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube28.jpeg
Beyaz Başlıklı Köylü Kadın Başı Nuenen Nisan 1885 YB 47,5x35,5 cm İskoçya Ulusal Galerisi,
Edinburg, Büyük Britanya
F140 JH745
151
Van Gogh - Landschaft in der Abenddämmerung.jpeg
Alacakaranlıkta Manzara Nuenen Nisan 1885 YB 35x43 cm Thyssen-Bornemisza Müzesi
Madrid, İspanya
F191 JH762
152
Van Gogh - Landschaft bei Sonnenuntergang.jpeg
Günbatışında Manzara Nuenen Nisan 1885 YB 27,5x41,5 cm Özel koleksiyon
İsviçre
F79 JH763
153
Van Gogh - Bauer und Bäuerin beim Kartoffelsetzen.jpeg
Patates Eken Köylü Adam ve Kadın Nuenen Nisan 1885 YB 33x41 cm Kunsthaus Zürich
İsviçre
F129a JH727
154
Van-willem-vincent-gogh-die-kartoffelesser-03850.jpg
Patates Yiyenler Nuenen Nisan 1885 YB 82x114 cm VGM F82 JH764
155
Van Gogh - Die Kartoffelesser2.jpeg
Patates Yiyenler için Etüd Nuenen Nisan 1885 YB 72x93 cm KM F78 JH734
156
Libro Vincent van Gogh.jpg
İncilli Natürmort Nuenen Ekim 1885 YB 65,7x78,5 cm VGM F117 JH946
157
Van Gogh - Stillleben mit Kaffeekanne und zwei Bechern.jpeg
Bakır Kahvelik ile İki Beyaz Kaseli Natürmort Nuenen Nisan 1885 YB 23x34 cm Özel koleksiyon
Paris, Fransa
F202 JH738
158
Van Gogh - Zwei Hände.jpeg
İki El Nuenen Nisan 1885 YB 29,5x19 cm Özel koleksiyon F66 JH743
159
Van Gogh - Strohhütte bei Einbruch der Dämmerung.jpeg
Kulübe Nuenen Mayıs ortası 1885 YB 65,7x79,3 cm VGM F83 JH777
160
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube29.jpeg
Gordina de Groot, Baş Nuenen Mayıs 1885 YB 41x34,5 cm Özel koleksiyon, ABD F141 JH783
161
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin3.jpeg
Köylü Kadın Başı Nuenen Mayıs 1885 YB 40,5x34 cm KM F86 JH785
162
Van Gogh - Bäuerin mit grünem Schal.jpeg
Yeşil Şallı Köylü Kadın Başı Nuenen Mayıs 1885 YB 45x35 cm Lyon Güzel Sanatlar Müzesi, Fransa F155 JH787
163
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit weißer Haube 28.jpeg
Kadın Başı Nuenen Mayıs 1885 YB 43,5x36,2 cm VGM F388r JH782
164
VanGogh F84.jpg
Nuenen'de Eski Kilise Kulesi Nuenen Mayıs sonu - Haziran başı 1885 YB 65x88 cm VGM F84 JH772
165
Kop van een man - s0068V1962r - Van Gogh Museum.jpg
Erkek Başı Nuenen Mart - Mayıs 1885 YB 42,5x32 cm VGM F179r JH786
166
Van Gogh - Kopf einer Bäuerin mit grünem Schal.jpeg
Yas Şallı Kadın Nuenen Mart - Mayıs 1885 YB 45,5x33 cm VGM F161 JH788
167
Van Gogh - Bauernhaus.jpeg
Ağaçlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 35,5x67 cm Özel koleksiyon
New York, ABD
F91 JH809
168
Van Gogh - Bauernhaus mit umgrabender Bäuerin1.jpeg
Kazı Yapan Kadınlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 30,5x40 cm Fuji Sanat Müzesi
Tokyo, Japonya
F89 JH803
169
Van Gogh - Bauernhaus mit Bäumen1.jpeg
Ağaçlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 44x59,5 cm Özel koleksiyon F92 JH810
170
Van Gogh - Bauernhaus mit Bäumen2.jpeg
Ağaçlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 22,5x34 cm Özel koleksiyon F92a JH806
171
Van Gogh - Bauernhaus mit Bäumen.jpeg
Ağaçlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 32x46 cm Wallraf-Richartz Müzesi,
Köln, Almanya
F93 JH805
172
Van Gogh - Bauernhaus mit zwei Bäumen und Bäuerin.jpeg
Ağaçlı ve Köylü Kadınlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 47,5x46 cm Özel koleksiyon,
New Orleans, Louisiana, ABD
F187 JH808
173
Peasant Woman Cooking by a Fireplace.jpeg
Ateş Önünde Yemek Pişiren Köylü Kadın Nuenen Haziran 1885 YB 44x38 cm MOMA F176 JH799
174
Van Gogh - Bäuerin, am Herdfeuer sitzend.jpeg
Ateş Önünde Köylü Kadın Nuenen Haziran 1885 YB 29,5x40 cm MDO F158 JH792
175
Van Gogh - Bäuerin, auf einem Stuhl sitzend.jpeg
Sandalyede Oturan Köylü Kadın Nuenen Haziran 1885 YB 34x26 cm Özel koleksiyon,
ABD
F126 JH800
176
Van Gogh - Bauernhaus mit umgrabender Bäuerin.jpeg
Kulübesinin Önünde Yeri Kazan Köylü Kadın Nuenen Haziran 1885 YB 31,3x42 cm Chicago Sanat Enstitüsü,
Illinois, ABD
F142 JH807
177
Van Gogh - Bauernhaus1.jpeg
Kulübe Nuenen Haziran - Temmuz 1885 YB 33x43 cm Özel koleksiyon - JHAdd.23
178
Van Gogh - Bauernhaus und Frau mit Ziege.jpeg
Kulübe ve Keçili Kadın Nuenen Haziran - Temmuz 1885 YB 60x85 cm Stadelsches Kunstinstitut und Stadrische Galerie,
Frankfurt, Almanya
F90 JH823
179
Van Gogh - Bauernhaus mit gebückter Bäuerin in blauem Kleid.jpeg
Köhne Ağır ve Eğilmiş Kadın ile Kulübe Nuenen Temmuz 1885 YB 62x113 cm Özel koleksiyon F1669 JH825
180
Van Gogh - Cabaña con campesino regresando a casa.jpg
Eve Dönen Köylü ile Kulübe Nuenen Temmuz 1885 YB 63,5x76 cm Soumaya Müzesi,
Meksiko, Meksika
F170 JH824
181
Vincent van Gogh - Bäuerin beim Umgraben.jpg
Yeri Kazan Köylü Kadın Nuenen Temmuz 1885 YB 41,5x32 cm Ontario Sanat Galerisi,
Toronto, Kanada
F95 JH827
182
Van Gogh - Zwei Bäuerin bei Umgraben.jpeg
Yeri Kazan İki Köylü Kadın Nuenen Temmuz 1885 YB 39x55 cm Özel koleksiyon F96 JH878
183
Van Gogh - Bauer beim Umgraben1.jpeg
Yeri Kazan Köylü Nuenen Temmuz - Ağustos 1885 YB 45,5x31,5 cm KM F166 JH850
184
Van Gog - Bäuerin beim Umgraben1.jpeg
Yeri Kazan Köylü Kadın Nuenen Temmuz - Ağustos 1885 YB 37,5x25,7 cm Noordbrabants Museum,
Den Bosch, Hollanda
F94 JH893
185
Vincent van Gogh - Bäuerin beim Umgraben2.jpg
Yeri Kazan Köylü Kadın Nuenen Ağustos 1885 YB 42x32 cm Barber Güzel Sanatlar Enstitüsü,
Birmingham, Büyük Britanya
F95a JH899
186
WLANL - artanonymous - Woman Lifting Potatoes.jpg
Patates Taşıyan Kadın Nuenen Temmuz sonu - Ağustos 1885 YB 41,8x32,5 cm VGM F147 JH891
187
Vincent van Gogh - Boerin aardappelen opgravend.JPG
Patatesleri Yerden Çıkaran Köylü Kadın Nuenen Ağustos 1885 YB 31,5x38 cm Anvers Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi, Belçika F98 JH901
188
Van Gogh - Bäuerun beim Wäschebleichen.jpeg
Çamaşır Yıkayan Köylü Kadın Nuenen Ağustos 1885 YB 29,5x36 cm Hikaru Müzesi,
Takayama, Japonya
F148 JH908
189
Van Gogh - Bäuerin, einen Kanal säubern.jpeg
Tırmık Kullanan Köylü Kadın Nuenen Ağustos 1885 YB 38,5x26,5 cm Özel koleksiyon,
Japonya
F139 JH905
190
Van Gogh - Weizengarben auf einem Feld.jpeg
Tarlada Buğday Demetleri Nuenen Ağustos 1885 YB 40x30 cm KM F193 JH914
191
Van Gogh - Zwei Bäuerinnen beim Kartoffelgraben.jpeg
Patatesleri Yerden Çıkaran İki Köylü Kadın Nuenen Ağustos 1885 YB 31,5x42,5 cm KM F97 ve F129 JH914
192
Van Gogh - Stillleben mit Apfelkorb.jpeg
Bir Sepet Elmalı Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 30x47 cm Özel koleksiyon F115 JH935
193
Van Gogh - Stillleben mit Karoffelkorb.jpeg
Patates Sepeti Nuenen Eylül 1885 YB 45x60,5 cm VGM F100 JH931
194
Van Gogh - Stillleben mit Karoffelkorb1.jpeg
Patates Sepeti Nuenen Eylül 1885 YB 50,8x66 cm VGM F116 JH934
195
Van Gogh - Stillleben mit Kohlköpfen, Kartoffelkorb und Blättern.jpeg
Patates Sepeti Çevresinde Sonbahar Yaprakları ve Sebzelerle Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 75x93 cm Özel koleksiyon
Liège, Belçika
F102 JH937
196
Still life with a basket of vegetables by Vincent Van Gogh.jpg
Sebze Sepetli Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 35,5x45 cm Özel koleksiyon F212a JH929
197
Van Gogh - Stillleben mit Birnen in einer Schale.jpeg
Toprak Çanaklı ve Armutlu Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 33x43,5 cm Centraal Museum,
Utrecht, Hollanda
(van Baaren Müzesi Vakfı'ndan ödünç)
F105 JH926
198
Van Gogh - Stillleben mit Apfelkorb1.jpeg
Elma Sepeti Nuenen Eylül 1885 YB 33,5x44 cm VGM F101 JH927
199
Van Gogh - Stillleben mit Apfelkorb2.jpeg
Elma Sepeti Nuenen Eylül 1885 YB 40,5x60,4 cm VGM F99 JH930
200
Van Gogh - Stillleben mit Kupferkessel, Krug und Kartoffeln.jpeg
Pirinc Kazan ve Sürahili Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 65,5x80,5 cm VGM F51 JH925
201
Van Gogh - Stillleben mit Ingwertopf und Äpfeln.jpeg
Zencefil Kavanozlu ve Elmalı Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 30,5x47 cm Özel koleksiyon, ABD F104 JH923
202
Van Gogh - Stillleben mit Ingwertopf und Zwiebeln.jpeg
Zencefil Kavanozlu ve Elmalı Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 39,3x49,6 cm Mc Master Sanat Galerisi,Hamilton, Ontario, Kanada F104a JH924
203
Van Gogh - Stillleben mit zwei Kartoffelkörben.jpeg
Patates Sepeti Nuenen Eylül 1885 YB 65x78,5 cm VGM F107 JH933
204
Van Gogh - Stillleben mit zwei Krügen und Kürbissen.jpeg
İki Kavanozlu ve İki Balkabaklı Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 58x85 cm Özel koleksiyon, İsviçre F59 JH921
205
Van Gogh - Stillleben mit Gemüse und Früchten.jpeg
Sebzeli ve Meyveli Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 32,3x43,2 cm VGM F103 JH928
206
Van Gogh - Stillleben mit Apfelkorb und zwei Kürbissen.jpeg
Elma Sepetli ve İki Balkabaklı Natürmort Nuenen Eylül - Ekim 1885 YB 59x84,5 cm KM F106 JH936
207
Van Gogh - Stillleben mit fünf Vogelnestern.jpeg
Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Eylül sonu - Ekim başı 1885 ve 1886-87 YB 39,3x46,5 cm VGM F111 JH939
208
Van Gogh - Stillleben mit drei Vogelnestern3.jpeg
Üç Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Eylül - Ekim 1885 YB 33x42 cm KM F112 JH938
209
Van Gogh - Stillleben mit zwei Vogelnestern.jpeg
Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Eylül sonu - Ekim başı 1885 YB 31,4x43 cm VGM F109r JH942
210
Van Gogh - Herbstlandschaft.jpeg
Sonbahar Manzarası Nuenen Ekim 1885 YB 64,8x86,4 cm Fitzwilliam Müzesi, Cambridge Üniversitesi, İngiltere F119 JH949
211
Van Gogh - Allee mit zwei Figuren.jpeg
İki Figürlü Köy Yolu Nuenen Ekim 1885 YB 32x39,5 cm Özel koleksiyon F191a JH950
212
Van Gogh - Das Pfarrhaus in Nuenen.jpeg
Nuenen'de Papaz Evinin Bahçesi Nuenen Eylül - Ekim başı 1885 YB 33x43 cm VGM F182 JH948
213
Van Gogh - Stillleben mit drei Vogelnestern2.jpeg
Üç Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Ekim 1885 YB 33,5x50 cm KM F108 JH940
214
Van Gogh - Stillleben mit drei Vogelnestern.jpeg
Üç Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Ekim 1885 YB 43x57 cm GM F110 JH941
214
Van Gogh - Stillleben mit drei Vogelnestern.jpeg
Üç Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Ekim 1885 YB 43x57 cm GM F110 JH941
215
Van Gogh - Stadtansicht mit Gracht und Zugbrücke.jpeg
Açılır Köprülü Şehir Manzarası Nuenen Ekim 1885 YB 42x49,5 cm Özel koleksiyon F210 JH947
216
Van Gogh - Blick auf Amsterdam vom Hauptbahnhof.jpeg
Merkez İstasyondan Amsterdam Görünüşü Amsterdam Ekim 1885 YB 19x25,5 cm Özel koleksiyon, Amsterdam, Hollanda F113 JH944
217
Van Gogh - Kai in Antwerpen mit Schiffen.jpeg
Amsterdam'da De Ruijterkade Amsterdam 8 Ekim 1885 YB 20,3x27 cm VGM F211 JH973
218
Van Gogh - Herbstlandschaft in der Abenddämmerung.jpeg
Alacakaranlıkta Sonbahar Manzarası Nuenen Ekim - Kasım 1885 YB 51x93 cm Centraal Museum,
Utrecht, Hollanda
F121 JH956
219
Autumn landscape.jpg
Dört Ağaçlı Sonbahar Manzarası Nuenen Kasım 1885 YB 64x89 cm KM F44 JH962
220
Van Gogh - Landschaft mit Bäumen im Wind.jpeg
Rüzgâr Altında Ağaçlarla Manzara Nuenen Kasım 1885 YB 32x50 cm Bilinmiyor F196 JH957
221
Van Gogh - Pappelallee bei Nuenen.jpeg
Kavaklı Yol Nuenen Kasım 1885 YB 78x98 cm Museum Boijmans Van Beuningen,
Rotterdam, Hollanda
F45 JH959
222
Van Gogh - Das Pfarrhaus in Nuenen bei Mondschein.jpeg
Ayışığında Nuenen'de Papaz Evi Nuenen Kasım 1885 YB 41x54,5 cm Özel koleksiyon F183 JH952
223
Van Gogh - Der Pfarrgarten in Nuenen mit Teich und Figuren.jpeg
Gölcük ve Figürlerle Nuenen'de Papaz Evi Bahçesi Nuenen Kasım 1885 YB 92x104 cm İkinci Dünya Savaşı sırasında Rotterdam'da yangın sonucu yok olmuştur. F124 JH955
224
Van Gogh - Weide.jpeg
Söğüt Nuenen Kasım 1885 YB 42x30 cm Özel koleksiyon F195 JH961
225
Van Gogh - Die Fledermaus.jpeg
Uçan Tilki Nuenen Ekim sonu - Kasım sonu 1885 YB 41,5x79 cm VGM F177a JH1192
226
VanGogh-Houses Seen from the Back.jpg
Anvers'de Eski Evlerin Arka Bahçeleri Kar Altında Anvers Aralık 1885 YB 44x33,5 cm VGM F260 JH970
227
Van Gogh - Kopf einer Frau mit offenem Haar.jpeg
Saçları Açık Kadın Başı Anvers Aralık 1885 YB 35x24 cm VGM F206 JH972
228
Van Gogh - Kopf einer alten Frau mit weißer Haube (Die Amme).jpeg
Beyaz Şapkalı Yaşlı Kadın Başı (Ebe Kadın) Anvers Aralık 1885 YB 50x40 cm VGM F174 JH978
229
Van Gogh - Bildnis eines alten Mannes mit Bart.jpeg
Sakallı Yaşlı Adam Portresi Anvers Aralık 1885 YB 44,5x33,5 cm VGM F205 JH971
230
Van Gogh - Bildnis einer Frau mit rotem Haarband.jpeg
Kırmızı Kurdeleli Kadın Portresi Anvers Aralık 1885 YB 60x50 cm Özel koleksiyon,
New York, ABD
F207 JH979
231
Van Gogh - Bildnis einer Frau in Blau.jpeg
Mavili Kadın Portresi Anvers Aralık 1885 YB 46x38,5 cm VGM F207a JH1204
232
Vincent van Gogh - Head of a skeleton with a burning cigarette - Google Art Project.jpg
Sigara İçen Kafatası Anvers Kış 1885-86 YB 32x24,5 cm VGM F212 JH999
233
Van Gogh - Vase mit Mohn- und Kornblumen, Pfingstrosen und Chrysanthemen.jpeg
Kantaron, Gelincik, Şakayık ve Krizantemli Vazo Anvers 1886-87 YB 99x79 cm KM F278 JH1103

Paris (Mart 1886 - Şubat 1888)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Resim Ad Yer Yıl Teknik Boyut Koleksiyon F JH Not
234
Bowl with Daffodils van Gogh jh add01.jpg
Nergisli Kâse Paris 1886 YB 44x30 cm Özel koleksiyon - JHAdd.1
235
Le-Blute-Fin-Windmill-1886.jpg
Le Moulin de Blute-Fin Paris 1886 YB 55,2x38 cm Museum de Fundatie,
Zwolle, Hollanda[5]
- -
236
Portrait of a Woman Seated f 0215d.jpg
Oturmuş Kadın Portresi Paris 1886 YB 31,5x21,5 cm VGM F215d -
237
Portrait of a Woman with Hat f 0215c.jpg
Şapkalı Kadın Portresi Paris 1886 YB 27x18,5 cm VGM F215c -
238
150px
Mavi Vazoda Çiçekler Paris 1886-87 YB 58x43,5 cm Özel koleksiyon - JHAdd.20
239 Vazoda Çiçekler Paris 1886-87 YB 41,3x33 cm Özel koleksiyon - -

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Teknikler için kullanılan kısaltmalar:
    • YB : Tuval üzerine yağlı boya
    • YB (tk) : Tahta üstüne kağıda yağlı boya
  2. ^ Bulunduğu yerler için kullanılan kısaltmalar:
  3. ^ Jacob Baart de la Faille'ın yaptığı catalog raisonné sıralaması
  4. ^ Jan Hulsker'in yaptığı katalog sıralaması

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ History of the Red Vineyard Painting
  2. ^ "New Vincent Van Gogh painting identified". BBC News. 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2013. 
  3. ^ Sapa-AFP (10 Eylül 2013). "Long lost Van Gogh discovered". Sunday Times. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013. 
  4. ^ Vincent Van Gogh - Biography, Quotes & Paintings, 14 Haziran 2007'de erişilmiştir.
  5. ^ Smallenburg, Sandra, New painting by Van Gogh discovered, vorige.nrc.nl, 24 Şubat 2010.