Suriye'deki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Suriye'deki şehirler

Bu liste, Suriye'deki şehirler listesidir.

Şehirler listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Arapça İl Nüfus (2004)[1]
1. Halep حلب Halep 2,132,100
2. Şam دمشق Şam 1,414,913
3. Humus حمص Humus 652,609
4. Lazkiye اللاذقية Lazkiye 383,786
5. Hama حماة Hama 312,994
6. Rakka الرقة Rakka 220,488
7. Deyrizor دير الزور Deyrizor 211,857
8. Haseke الحسكة Haseke 188,160
9. Kamışlı القامشلي Haseke 184,231
10. Seyyide Zeynep السيدة زينب Rif Şam 136,427
11. Tartus طرطوس Tartus 115,769
12. Ceremena جرمانا Rif Şam 114,363
13. Duma دوما Rif Şam 110,893
14. Menbic منبج Halep 99,497
15. Dera درعا Dera 97,969
16. İdlib ادلب İdlib 97,969
17. El-Hacer el-Esvad الحجر الأسود Rif Şam 84,948
18. Derayya داريا Rif Şam 78,763
19. Süveyde السويداء Süveyde 73,641
20. Sevra الثورة Rakka 69,425
21. Harasta حرستا Rif Şam 68,708
22. Selamiye سلمية Hama 66,724
23. El-Sefire السفيرة Halep 63,708
24. El-Bab الباب Halep 63,069
25. Maaret el-Numan معرة النعمان İdlib 58,008
26. Cebele جبلة Lazkiye 53,989
27. Palmira تدمر Humus 51,323
28. Nava نوى Dera 47,066
29. Ayn el-Arap عين العرب Halep 44,821
30. El-Tall التل Rif Şam 44,597
31. Meyadin الميادين Deyrizor 44,028
32. Ebu Kemal البوكمال Deyrizor 42,510
33. Baniyas بانياس Tartus 41,632
34. Cisr el-Şuğur جسر الشغور İdlib 39,917
35. El-Restan الرستن Humus 39,834
36. Eriha أريحا İdlib 39,501
37. Afrin عفرين Halep 36,562
38. Han Şeyhun خان شيخون İdlib 34,371
39. Katane قطنا Rif Şam 33,996
40. Kudseya قدسيا Rif Şam 33,571
41. En-Nabk النبك Rif Şam 32,548
42. Sarakib سراقب İdlib 32,495
43. Azez أعزاز Halep 31,623
44. Telbise تلبيسة Humus 30,796
45. El-Kusayir القصير Humus 29,818
46. Resülayn رأس العين Haseke 29,347
47. El-Kutayfe القطيفة Rif Şam 26,671
48. El-Malikiye المالكية Haseke 26,311
49. El-Sanameyn الصنمين Dera 26,268
50. Zebadani الزبداني Rif Şam 26,285
51. Yebrud يبرود Rif Şam 25,891
52. Salkin سلقين İdlib 23,700
53. Masyaf مصياف Hama 22,508
54. Harem حارم İdlib 21,934
55. Binniş بنش İdlib 21,848
56. Safita صافيتا Tartus 20,301
57. Busra بصرى İdlib 19,683
58. İzra ازرع Dera 19,158
59. Deyr Hafir دير حافر Halep 18,948
60. Telkelah تلكلخ Humus 18,412
61. Marde محردة Hama 17,578
62. Maarret Misrin معرتمصرين İdlib 17,519
63. Taldu تلدو Humus 15,727
64. Kafr Nebl كفر نبل İdlib 15,455
65. Tel Abyad تل أبيض Rakka 14,825
66. El-Sukeylebiye السقيلبية Hama 13,920
67. Şahba شهبا Rif Şam 13,660
68. Dureykiş دريكيش Tartus 13,244
69. Cerabulus جرابلس Halep 11,570
70. Deyr 'Atiye دير عطية Rif Şam 10,984
71. Atarib الأتارب Halep 10,657
72. El-Şeyh Bedr الشيخ بدر Tartus 9,486
73. Salhad صلخد Süveyde 9,155
74. Kardaha القرداحة Lazkiye 8,671
75. El-Muharrem المخرم Humus 6,202
76. El-Haffe الحفة Lazkiye 4,298
77. Fik فيق Kuneytire 1,947
78. Kuneytire القنيطرة Kuneytire 153

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Archived copy" (PDF). 10 Mart 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2019.