Kırgızistan'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Kırgızistan'ın şehirleri:

Kırgızistan haritası
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek
İsim Kırgızca İsim Oblast Nüfus [1] Tip
Ak-Bulak Ак-Булак Issık-Göl ili 1,062 Kentsel yerleşim
Ak-Tuz Ак-Түз Çuy ili 580 Kentsel yerleşim
Balıkçı Балыкчы Issık-Göl ili 42,380 Şehir
Batken Баткен Batken 13,435 Şehir
Bişkek Бишкек - 831,632 Şehir
Bordunskiy Борду Çuy ili 125 Kentsel yerleşim
Chauvay Чаувай Batken 2,051 Kentsel yerleşim
Çolpon-Ata Чолпоната Issık-Göl ili 10,525 Şehir
Dostuk Достук Narın ili 750 Kentsel yerleşim
Gülça Гүлчө Oş ili 21,708 Şehir
Isfana Исфана Batken 18,244 Şehir
Celal-Abad Жалалабат Celal-Abad ili 89,004 Şehir
Jyrgalan Жыргалаң Issık-Göl ili 1,014 Kentsel yerleşim
Kadamjay Кадамжай Batken 6,732 Kentsel yerleşim
Kadci Say Кажисай Issık-Göl ili 4,222 Kentsel yerleşim
Kаyınğdı Кайынды Çuy ili 7,526 Kentsel yerleşim
Kant Кант Çuy ili 21,589 Şehir
Kara-Balta Карабалта Çuy ili 37,834 Şehir
Karakol Каракол Issık-Göl ili 63,377 Şehir
Karaköl Каракөл Celal-Abad ili 18,843 Şehir
Kara-Su Карасуу Oş ili 20,862 Şehir
Kemin Кемин Çuy ili 4,222 Kentsel yerleşim
Kerben Кербен Celal-Abad ili 14,141 Şehir
Ketmen'tebe Кетмен-Төбө Celal-Abad ili 1,901 Kentsel yerleşim
Khaidarkan Айдаркен Batken 10,331 Kentsel yerleşim
Koçkor-Ata Кочкората Celal-Abad ili 14,814 Şehir
Kökcangak Көкжаңгак Celal-Abad ili 10,451 Şehir
Köktaş Көк-Таш Celal-Abad ili 2,654 Kentsel yerleşim
Kyzl-Jar Кызыл-Жар Celal-Abad ili 2,620 Kentsel yerleşim
Kyzyl-Kiya Кызылкыя Batken ili 31,727 Şehir
Mailuu-Suu Майлуусуу Celal-Abad ili 16,953 Şehir
Maymak Маймак Talas ili 887 Kentsel yerleşim
Min-Kuş Миң-куш Narın ili 3,353 Kentsel yerleşim
Narın Нарын Narın ili 34,822 Şehir
Nayman Найман Oş ili 1,754 Kentsel yerleşim
Eski-Nookat Ноокат Oş ili 14,371 Şehir
Orto-Tokoy Орто-Токой Issık-Göl ili 490 Kentsel yerleşim
- 232,816 Şehir
Pristan'-Przheval'sk Пристань-Пржевальск Issık-Göl ili 2,917 Kentsel yerleşim
Sary-Tash Сарыташ Oş ili 1,427 Kentsel yerleşim
Shamaldy-Say Шамалды-Сай Celal-Abad ili 9,550 Kentsel yerleşim
Shopokov Шопоков Çuy ili 8,749 Şehir
Sovetskiy Советский Batken 1,280 Kentsel yerleşim
Sülüklü Сүлүктү Batken 13,378 Şehir
Sumsar Сумсар Celal-Abad ili 5,967 Kentsel yerleşim
Talas Tалас Talas 32,886 Şehir
Taş-Kömür Ташкөмүр Celal-Abad ili 19,310 Şehir
Terek-Say Терек-Сай Celal-Abad ili 2,418 Kentsel yerleşim
Tokmok Tокмок Çuy ili 53,231 Şehir
Toktogul Токтогул Celal-Abad ili 16,429 Kentsel yerleşim
Uzkend Өзгөн Oş ili 49,410 Şehir
Vostochny Восточный Batken 6,632 Kentsel yerleşim

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 2009 census results, permanent residents of the town without surrounding villages.