Rusya'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Rusya'daki şehirler

Bu liste, Rusya'daki şehirler listesidir. 2015 yılı itibarı ile Rusya'da 1,108 adet şehir bulunmaktadır. Şehirler, alfabetik dizinle gösterilmiştir.

A[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Abakan Абакан Hakasya
Abaza Абаза Hakasya
Abdulino Абдулино Orenburg Oblastı
Abinsk Абинск Krasnodar Krayı
Açinsk Ачинск Krasnodar Krayı
Adıgeysk Адыгейск Adıge Cumhuriyeti
Ağizel Агидель Başkurdistan
Ahtubinsk Ахтубинск Astrahan Oblastı
Ak-Dovurak Ак-Довурак Tuva
Aksay Аксай Rostov Oblastı
Alabuga Елабуга Tataristan
Alagir Алагир Kuzey Osetya-Alanya
Alapayevsk Алапаевск Sverdlovsk Oblastı
Alatır Алатырь Çuvaşistan
Aldan Алдан Saha Cumhuriyeti
Aleksandrov Александров Vladimir Oblastı
Aleksandrovsk Александровск Perm Krayı
Aleksandrovsk-Sahalinski Александровск-Сахалинский Sahalin Oblastı
Alekseyevka Алексеевка Belgorod Oblastı
Aleksin Алексин Tula Oblastı
Aleysk Алейск Altay Krayı
Alzamay Алзамай İrkutsk Oblastı
Amursk Амурск Habarovsk Krayı
Anadır Анадырь Çukotka Özerk Okrugu
Anapa Анапа Krasnodar Krayı
Andreapol Андреаполь Tver Oblastı
Angarsk Ангарск İrkutsk Oblastı
Aniva Анива Sahalin Oblastı
Anjero-Sucensk Анжеро-Судженск Kemerovo Oblastı
Apatitı Апатиты Murmansk Oblastı
Aprelyevka Апрелевка Moskova Oblastı
Apşeronsk Апшеронск Krasnodar Krayı
Aramil Арамиль Sverdlovsk Oblastı
Ardatov Ардатов Mordovya
Ardon Ардон Kuzey Osetya-Alanya
Arça Арск Tataristan
Argun Аргун Çeçenistan
Arkadak Аркадак Saratov Oblastı
Arhangelsk Архангельск Arhangelsk Oblastı
Armavir Армавир Krasnodar Krayı
Arsenyev Арсеньев Primorski Krayı
Artyom Артём Primorski Krayı
Artyomovsk Артёмовск Krasnoyarsk Krayı
Artyomovski Артёмовский Sverdlovsk Oblastı
Arzamas Арзамас Nijni Novgorod Oblastı
Asbest Асбест Sverdlovsk Oblastı
Asino Асино Tomsk Oblastı
Astrahan Астрахань Astrahan Oblastı
Aşa Аша Çelyabinsk Oblastı
Atkarsk Аткарск Saratov Oblastı
Azak Азов Rostov Oblastı
Aznakay Азнакаево Tataristan

B[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Babayevo Бабаево Vologda Oblastı
Babuşkin Бабушкин Buryatya
Bagrationovsk Багратионовск Kaliningrad Oblastı
Bakal Бакал Çelyabinsk Oblastı
Baksan Баксан Kabardey-Balkarya
Balabanovo Балабаново Kaluga Oblastı
Balahna Балахна Nijni Novgorod Oblastı
Balakovo Балаково Saratov Oblastı
Balaşiha Балашиха Moskova Oblastı
Balaşov Балашов Saratov Oblastı
Baley Балей Zabaykalski Krayı
Baltiysk Балтийск Kaliningrad Oblastı
Barabinsk Барабинск Novosibirsk Oblastı
Barnaul Барнаул Altay Krayı
Barış Барыш Ulyanovsk Oblastı
Bataysk Батайск Rostov Oblastı
Bavlı Бавлы Tataristan
Baykalsk Байкальск İrkutsk Oblastı
Baymak Баймак Başkurdistan
Bejetsk Бежецк Tver Oblastı
Belaya Holunitsa Белая Холуница Kirov Oblastı
Belaya Kalitva Белая Калитва Rostov Oblastı
Belebey Белебей Başkurdistan
Belgorod Белгород Belgorod Oblastı
Beli Белый Tver Oblastı
Belinski Белинский Penza Oblastı
Belogorsk Белогорск Amur Oblastı
Belokuriha Белокуриха Altay Krayı
Belomorsk Беломорск Karelya
Beloreçensk Белореченск Krasnodar Krayı
Beloretsk Белорецк Başkurdistan
Belovo Белово Kemerovo Oblastı
Beloyarski Белоярский Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Belozersk Белозерск Vologda Oblastı
Belyov Белёв Tula Oblastı
Berdsk Бердск Novosibirsk Oblastı
Berezniki Березники Perm Krayı
Beryozovski Березовский Kemerovo Oblastı
Beryozovski Березовский Sverdlovsk Oblastı
Beslan Беслан Kuzey Osetya-Alanya
Bikin Бикин Habarovsk Krayı
Bilibino Билибино Çukotka Özerk Okrugu
Birobican Биробиджан Yahudi Özerk Oblastı
Biryuç Бирюч Belgorod Oblastı
Biryusinsk Бирюсинск İrkutsk Oblastı
Biysk Бийск Altay Krayı
Blagodarni Благодарный Stavropol Krayı
Blagoveşçensk Благовещенск Amur Oblastı
Blagoveşçensk Благовещенск Başkurdistan
Bobrov Бобров Voronej Oblastı
Bodaybo Бодайбо İrkutsk Oblastı
Bogdanoviç Богданович Sverdlovsk Oblastı
Bogoroditsk Богородицк Tula Oblastı
Bogorodsk Богородск Nijni Novgorod Oblastı
Bogotol Боготол Krasnoyarsk Krayı
Boguçar Богучар Voronej Oblastı
Boksitogorsk Бокситогорск Leningrad Oblastı
Bolgar Болгар Tataristan
Bolhov Болхов Oryol Oblastı
Bologoye Бологое Tver Oblastı
Bolohovo Болохово Tula Oblastı
Bolotnoye Болотное Novosibirsk Oblastı
Bolşoy Kamen Большой Камень Primorski Krayı
Bor Бор Nijni Novgorod Oblastı
Borisoglebsk Борисоглебск Voronej Oblastı
Borodino Бородино Krasnoyarsk Krayı
Boroviçi Боровичи Novgorod Oblastı
Borovsk Боровск Kaluga Oblastı
Borzya Борзя Zabaykalski Krayı
Börö Бирск Başkurdistan
Bratsk Братск İrkutsk Oblastı
Bronnitsı Бронницы Moskova Oblastı
Bryansk Брянск Bryansk Oblastı
Bua Буинск Tataristan
Budyonnovsk Будённовск Stavropol Krayı
Buguruslan Бугуруслан Orenburg Oblastı
Buturlinovka Бутурлиновка Voronej Oblastı
Buy Буй Kostroma Oblastı
Buynaksk Буйнакск Dağıstan
Buzuluk Бузулук Orenburg Oblastı
Bügülme Бугульма Tataristan

Ç[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Çadan Чадан Tuva
Çapayevsk Чапаевск Samara Oblastı
Çaplıgin Чаплыгин Lipetsk Oblastı
Çaykovski Чайковский Perm Krayı
Çebarkul Чебаркуль Çelyabinsk Oblastı
Çegem Чегем Kabardey-Balkarya
Çehov Чехов Moskova Oblastı
Çekalin Чекалин Tula Oblastı
Çelyabinsk Челябинск Çelyabinsk Oblastı
Çerdın Чердынь Perm Krayı
Çeremhovo Черемхово İrkutsk Oblastı
Çerepanovo Черепаново Novosibirsk Oblastı
Çerepovets Череповец Vologda Oblastı
Çerkessk Черкесск Karaçay-Çerkesya
Çernogolovka Черноголовка Moskova Oblastı
Çernogorsk Черногорск Hakasya
Çernuşka Чернушка Perm Krayı
Çernyahovsk Черняховск Kaliningrad Oblastı
Çistay Чистополь Tataristan
Çita Чита Zabaykalski Krayı
Çkalovsk Чкаловск Nijni Novgorod Oblastı
Çudovo Чудово Novgorod Oblastı
Çuhloma Чухлома Kostroma Oblastı
Çulım Чулым Novosibirsk Oblastı
Çusovoy Чусовой Perm Krayı
Çyormoz Чёрмоз Perm Krayı

D[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Dagestanskiye Ogni Дагестанские Огни Dağıstan
Dalmatovo Далматово Kurgan Oblastı
Dalnegorsk Дальнегорск Primorski Krayı
Dalnereçensk Дальнереченск Primorski Krayı
Danilov Данилов Yaroslavl Oblastı
Dankov Данков Lipetsk Oblastı
Dedovsk Дедовск Moskova Oblastı
Degtyarsk Дегтярск Sverdlovsk Oblastı
Demidov Демидов Smolensk Oblastı
Derbent Дербент Dağıstan
Desnogorsk Десногорск Smolensk Oblastı
Devleken Давлеканово Başkurdistan
Digora Дигора Kuzey Osetya-Alanya
Dimitrovgrad Димитровград Ulyanovsk Oblastı
Divnogorsk Дивногорск Krasnoyarsk Krayı
Dmitriyev-Lgovski Дмитриев-Льговский Kursk Oblastı
Dmitrov Дмитров Moskova Oblastı
Dmitrovsk Дмитровск Oryol Oblastı
Dno Дно Pskov Oblastı
Dobryanka Добрянка Perm Krayı
Dolgoprudni Долгопрудный Moskova Oblastı
Dolinsk Долинск Sahalin Oblastı
Domodedovo Домодедово Moskova Oblastı
Donetsk Донецк Rostov Oblastı
Donskoy Донской Tula Oblastı
Dorogobuj Дорогобуж Smolensk Oblastı
Drezna Дрезна Moskova Oblastı
Dubna Дубна Moskova Oblastı
Dubovka Дубовка Volgograd Oblastı
Dudinka Дудинка Krasnoyarsk Krayı
Duhovşçina Духовщина Smolensk Oblastı
Dürtüli Дюртюли Başkurdistan
Dyatkovo Дятьково Bryansk Oblastı
Dzerjinsk Дзержинск Nijni Novgorod Oblastı
Dzerjinski Дзержинский Moskova Oblastı

E[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Egerce Агрыз Tataristan
Elektrogorsk Электрогорск Moskova Oblastı
Elektrostal Электросталь Moskova Oblastı
Elektrougli Электроугли Moskova Oblastı
Elista Элиста Kalmukya
Elmet Альметьевск Tataristan
Engels Энгельс Saratov Oblastı
Ertil Эртиль Voronej Oblastı

F[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Fatej Фатеж Kursk Oblastı
Fokino Фокино Bryansk Oblastı
Fokino Фокино Primorski Krayı
Frolovo Фролово Volgograd Oblast
Fryazino Фрязино Moskova Oblastı
Furmanov Фурманов İvanovo Oblastı

G[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Gaciyevo Гаджиево Murmansk Oblastı
Gagarin Гагарин Smolensk Oblastı
Galiç Галич Kostroma Oblastı
Gatçina Гатчина Leningrad Oblastı
Gavrilov Posad Гаврилов Посад İvanovo Oblastı
Gavrilov-Yam Гаврилов-Ям Yaroslavl Oblastı
Gay Гай Orenburg Oblastı
Gdov Гдов Pskov Oblastı
Gelencik Геленджик Krasnodar Krayı
Georgiyevsk Георгиевск Stavropol Krayı
Glazov Глазов Udmurtya
Golitsıno Голицыно Moskova Oblastı
Gorbatov Горбатов Nijni Novgorod Oblastı
Gorno-Altaysk Горно-Алтайск Altay Cumhuriyeti
Gornozavodsk Горнозаводск Perm Krayı
Gornyak Горняк Altay Krayı
Gorodets Городец Nijni Novgorod Oblastı
Gorodişçe Городище Penza Oblastı
Gorodovikovsk Городовиковск Kalmukya
Gorohovets Гороховец Vladimir Oblastı
Goryaçi Klyuç Горячий Ключ Krasnodar Krayı
Grayvoron Грайворон Belgorod Oblastı
Gremyaçinsk Гремячинск Perm Krayı
Grozni Грозный Çeçenistan
Gryazi Грязи Lipetsk Oblastı
Gryazovets Грязовец Vologda Oblastı
Gubaha Губаха Perm Krayı
Gubkin Губкин Belgorod Oblastı
Gubkinski Губкинский Yamalo-Nenets Özerk Okrugu
Gudermes Гудермес Çeçenistan
Gukovo Гуково Rostov Oblastı
Gulkeviçi Гулькевичи Krasnodar Krayı
Guryevsk Гурьевск Kaliningrad Oblastı
Guryevsk Гурьевск Kemerovo Oblastı
Gusev Гусев Kaliningrad Oblastı
Gusinoozyorsk Гусиноозерск Buryatya
Gus-Hrustalni Гусь-Хрустальный Vladimir Oblastı
Gvardeysk Гвардейск Kaliningrad Oblastı

H[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Habarovsk Хабаровск Habarovsk Krayı
Hadıjensk Хадыженск Krasnodar Krayı
Hantı-Mansiysk Ханты-Мансийск Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Harabali Харабали Astrahan Oblastı
Harovsk Харовск Vologda Oblastı
Hasavyurt Хасавюрт Dağıstan
Hilok Хилок Zabaykalski Krayı
Himki Химки Moskova Oblastı
Holm Холм Novgorod Oblastı
Holmsk Холмск Sahalin Oblastı
Hotkovo Хотьково Moskova Oblastı
Hvalınsk Хвалынск Saratov Oblastı

İ[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
İgarka Игарка Krasnoyarsk Krayı
İlanski Иланский Krasnoyarsk Krayı
Innopolis Иннополис Tataristan
İnsar Инсар Mordovya
İnta Инта Komi Cumhuriyeti
İnza Инза Ulyanovsk Oblastı
İpatovo Ипатово Stavropol Krayı
İrbit Ирбит Sverdlovsk Oblastı
İrkutsk Иркутск İrkutsk Oblastı
İşim Ишим Tümen Oblastı
İşimbay Ишимбай Başkurdistan
İsilkul Исилькуль Omsk Oblastı
İskitim Искитим Novosibirsk Oblastı
İstra Истра Moskova Oblastı
İvangorod Ивангород Leningrad Oblastı
İvanovo Иваново İvanovo Oblastı
İvanteyevka Ивантеевка Moskova Oblastı
İvdel Ивдель Sverdlovsk Oblastı
İzberbaş Избербаш Dağıstan
İjevsk Ижевск Udmurtya
İzobilni Изобильный Stavropol Krayı

J[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Jeleznogorsk Железногорск Krasnoyarsk Krayı
Jeleznogorsk Железногорск Kursk Oblastı
Jeleznogorsk-İlimski Железногорск-Илимский İrkutsk Oblastı
Jeleznovodsk Железноводск Stavropol Krayı
Jerdevka Жердевка Tambov Oblastı
Jigulyovsk Жигулёвск Samara Oblastı
Jirnovsk Жирновск Volgograd Oblastı
Jizdra Жиздра Kaluga Oblastı
Jukov Жуков Kaluga Oblastı
Jukovka Жуковка Bryansk Oblastı
Jukovski Жуковский Moskova Oblastı

K[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Kaçkanar Качканар Sverdlovsk Oblastı
Kadnikov Кадников Vologda Oblastı
Kalaç Калач Voronej Oblastı
Kalaç-na-Donu Калач-на-Дону Volgograd Oblastı
Kalaçinsk Калачинск Omsk Oblastı
Kaliningrad Калининград Kaliningrad Oblastı
Kalininsk Калининск Saratov Oblastı
Kaltan Калтан Kemerovo Oblastı
Kaluga Калуга Kaluga Oblastı
Kalyazin Калязин Tver Oblastı
Kambarka Камбарка Udmurtya
Kamenka Каменка Penza Oblastı
Kamen-na-Obi Камень-на-Оби Altay Krayı
Kamennogorsk Каменногорск Leningrad Oblastı
Kamensk-Şahtinski Каменск-Шахтинский Rostov Oblastı
Kamensk-Uralski Каменск-Уральский Sverdlovsk Oblastı
Kameşkovo Камешково Vladimir Oblastı
Kamışin Камышин Volgograd Oblastı
Kamışlov Камышлов Sverdlovsk Oblastı
Kamızyak Камызяк Astrahan Oblastı
Kanaş Канаш Çuvaşistan
Kandalakşa Кандалакша Murmansk Oblastı
Kansk Канск Krasnoyarsk Krayı
Karabanovo Карабаново Vladimir Oblastı
Karabaş Карабаш Çelyabinsk Oblastı
Karabulak Карабулак İnguşetya
Karaçayevsk Карачаевск Karaçay-Çerkesya
Karaçev Карачев Bryansk Oblastı
Karasuk Карасук Novosibirsk Oblastı
Kargat Каргат Novosibirsk Oblastı
Kargopol Каргополь Arhangelsk Oblastı
Karpinsk Карпинск Sverdlovsk Oblastı
Kartalı Карталы Çelyabinsk Oblastı
Kasimov Касимов Ryazan Oblastı
Kasli Касли Çelyabinsk Oblastı
Kaspiysk Каспийск Dağıstan
Kaşin Кашин Tver Oblastı
Kaşira Кашира Moskova Oblastı
Katav-İvanovsk Катав-Ивановск Çelyabinsk Oblastı
Kataysk Катайск Kurgan Oblastı
Kazan Казань Tataristan
Kedrovı Кедровый Tomsk Oblastı
Kem Кемь Karelya
Kemerovo Кемерово Kemerovo Oblastı
Kıştım Кыштым Çelyabinsk Oblastı
Kızıl Кызыл Tuva
Kimovsk Кимовск Tula Oblastı
Kimrı Кимры Tver Oblastı
Kinel Кинель Samara Oblastı
Kineşma Кинешма İvanovo Oblastı
Kingisepp Кингисепп Leningrad Oblastı
Kirensk Киренск İrkutsk Oblastı
Kireyevsk Киреевск Tula Oblastı
Kirillov Кириллов Vologda Oblastı
Kirişi Кириши Leningrad Oblastı
Kirjaç Киржач Vladimir Oblastı
Kirov Киров Kaluga Oblastı
Kirov Киров Kirov Oblastı
Kirovgrad Кировград Sverdlovsk Oblastı
Kirovo-Çepetsk Кирово-Чепецк Kirov Oblastı
Kirovsk Кировск Leningrad Oblastı
Kirovsk Кировск Murmansk Oblastı
Kirs Кирс Kirov Oblastı
Kirsanov Кирсанов Tambov Oblastı
Kiselevsk Киселевск Kemerovo Oblastı
Kislovodsk Кисловодск Stavropol Krayı
Kizel Кизел Perm Krayı
Kızılyurt Кизилюрт Dağıstan
Kızılyar Кизляр Dağıstan
Klimovsk Климовск Moskova Oblastı
Klin Клин Moskova Oblastı
Klintsı Клинцы Bryansk Oblastı
Knyaginino Княгинино Nijni Novgorod Oblastı
Kodinsk Кодинск Krasnoyarsk Krayı
Kogalım Когалым Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Kohma Кохма İvanovo Oblastı
Kola Кола Murmansk Oblastı
Kolçugino Кольчугино Vladimir Oblastı
Kologriv Кологрив Kostroma Oblastı
Kolomna Коломна Moskova Oblastı
Kolpaşevo Колпашево Tomsk Oblastı
Kolpino Колпино Sankt-Peterburg
Kommunar Коммунар Leningrad Oblastı
Komsomolsk Комсомольск İvanovo Oblastı
Komsomolsk-na-Amure Комсомольск-на-Амуре Habarovsk Krayı
Konakovo Конаково Tver Oblastı
Kondopoga Кондопога Karelya
Kondrovo Кондрово Kaluga Oblastı
Konstantinovsk Константиновск Rostov Oblastı
Kopeysk Копейск Çelyabinsk Oblastı
Korablino Кораблино Ryazan Oblastı
Korenovsk Кореновск Krasnodar Krayı
Korkino Коркино Çelyabinsk Oblastı
Koroça Короча Belgorod Oblast
Korolyov Королёв Moskova Oblastı
Korsakov Корсаков Sahalin Oblastı
Koryajma Коряжма Arhangelsk Oblastı
Kosteryovo Костерёво Vladimir Oblastı
Kostomukşa Костомукша Karelya
Kostroma Кострома Kostroma Oblastı
Kotelniç Котельнич Kirov Oblastı
Kotelniki Котельники Moskova Oblastı
Kotelnikovo Котельниково Volgograd Oblastı
Kotlas Котлас Arhangelsk Oblastı
Kotovo Котово Volgograd Oblastı
Kotovsk Котовск Tambov Oblastı
Kovdor Ковдор Murmansk Oblastı
Kovrov Ковров Vladimir Oblastı
Kovılkino Ковылкино Mordovya
Kozelsk Козельск Kaluga Oblastı
Kozlovka Козловка Çuvaşistan
Kozmodemyansk Козьмодемьянск Mari El
Krasavino Красавино Vologda Oblastı
Krasni Holm Красный Холм Tver Oblastı
Krasni Kut Красный Кут Saratov Oblastı
Krasni Sulin Красный Сулин Rostov Oblastı
Krasnoarmeysk Красноармейск Moskova Oblastı
Krasnoarmeysk Красноармейск Saratov Oblastı
Krasnodar Краснодар Krasnodar Krayı
Krasnogorsk Красногорск Moskova Oblastı
Krasnokamensk Краснокаменск Zabaykalski Krayı
Krasnokamsk Краснокамск Perm Krayı
Krasnoslobodsk Краснослободск Volgograd Oblastı
Krasnoslobodsk Краснослободск Mordovya
Krasnoturinsk Краснотурьинск Sverdlovsk Oblastı
Krasnoufimsk Красноуфимск Sverdlovsk Oblastı
Krasnouralsk Красноуральск Sverdlovsk Oblastı
Krasnovişersk Красновишерск Perm Krayı
Krasnoyarsk Красноярск Krasnoyarsk Krayı
Krasnoye Selo Красное Село Sankt-Peterburg
Krasnozavodsk Краснозаводск Moskova Oblastı
Krasnoznamensk Краснознаменск Kaliningrad Oblastı
Krasnoznamensk Краснознаменск Moskova Oblastı
Kronştadt Кронштадт Sankt-Peterburg
Kropotkin Кропоткин Krasnodar Krayı
Krımsk Крымск Krasnodar Krayı
Kstovo Кстово Nijni Novgorod Oblastı
Kubinka Кубинка Moskova Oblastı
Kudımkar Кудымкар Perm Krayı
Kulebaki Кулебаки Nijni Novgorod Oblastı
Kumertau Кумертау Başkurdistan
Kungur Кунгур Perm Krayı
Kupino Купино Novosibirsk Oblastı
Kurçatov Курчатов Kursk Oblastı
Kurgan Курган Kurgan Oblastı
Kurganinsk Курганинск Krasnodar Krayı
Kurilsk Курильск Sahalin Oblastı
Kurlovo Курлово Vladimir Oblastı
Kurovskoye Куровское Moskova Oblastı
Kursk Курск Kursk Oblastı
Kurtamış Куртамыш Kurgan Oblastı
Kusa Куса Çelyabinsk Oblastı
Kuşva Кушва Sverdlovsk Oblastı
Kuvandık Кувандык Orenburg Oblastı
Kuvşinovo Кувшиново Tver Oblastı
Kuybışev Куйбышев Novosibirsk Oblastı
Kuznetsk Кузнецк Penza Oblastı
Kyahta Кяхта Buryatya

L[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Labıtnangi Лабытнанги Yamalo-Nenets Özerk Okrugu
Labinsk Лабинск Krasnodar Krayı
Laduşkin Ладушкин Kaliningrad Oblastı
Lagan Лагань Kalmukya
Lahdenpohya Лахденпохья Karelya
Lakinsk Лакинск Vladimir Oblastı
Langepas Лангепас Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Layış Лаишево Tataristan
Lebedyan Лебедянь Lipetsk Oblastı
Leninogorsk Лениногорск Tataristan
Leninsk Ленинск Volgograd Oblastı
Leninsk-Kuznetski Ленинск-Кузнецкий Kemerovo Oblastı
Lensk Ленск Saha Cumhuriyeti
Lermontov Лермонтов Stavropol Krayı
Lesnoy Лесной Sverdlovsk Oblastı
Lesosibirsk Лесосибирск Krasnoyarsk Krayı
Lesozavodsk Лесозаводск Primorski Krayı
Lgov Льгов Kursk Oblastı
Lıskovo Лысково Nijni Novgorod Oblastı
Lısva Лысьва Perm Krayı
Lıtkarino Лыткарино Moskova Oblastı
Lihoslavl Лихославль Tver Oblastı
Likino-Dulyovo Ликино-Дулёво Moskova Oblastı
Lipetsk Липецк Lipetsk Oblastı
Lipki Липки Tula Oblastı
Liski Лиски Voronej Oblastı
Livnı Ливны Oryol Oblastı
Lobnya Лобня Moskova Oblastı
Lodeynoye Pole Лодейное Поле Leningrad Oblastı
Lomonosov Ломоносов Sankt-Peterburg
Losino-Petrovski Лосино-Петровский Moskova Oblastı
Luga Луга Leningrad Oblastı
Luhovitsı Луховицы Moskova Oblastı
Lukoyanov Лукоянов Nijni Novgorod Oblastı
Luza Луза Kirov Oblastı
Lyantor Лянтор Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Lyuban Любань Leningrad Oblastı
Lyubertsi Люберцы Moskova Oblastı
Lyubim Любим Yaroslavl Oblastı
Lyudinovo Людиново Kaluga Oblastı

M[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Magadan Магадан Magadan Oblastı
Magas Магас İnguşetya
Magnitogorsk Магнитогорск Çelyabinsk Oblastı
Mahaçkale Махачкала Dağıstan
Makarov Макаров Sahalin Oblastı
Makaryev Макарьев Kostroma Oblastı
Makuşino Макушино Kurgan Oblastı
Malaya Vişera Малая Вишера Novgorod Oblastı
Malgobek Малгобек İnguşetya
Malmıj Малмыж Kirov Oblastı
Maloarhangelsk Малоархангельск Oryol Oblastı
Maloyaroslavets Малоярославец Kaluga Oblastı
Mamadış Мамадыш Tataristan
Mamonovo Мамоново Kaliningrad Oblastı
Manturovo Мантурово Kostroma Oblastı
Mariinsk Мариинск Kemerovo Oblastı
Mariinski Posad Мариинский Посад Çuvaşistan
Marks Маркс Saratov Oblastı
Maykop Майкоп Adıge Cumhuriyeti
Mayski Майский Kabardey-Balkarya
Mednogorsk Медногорск Orenburg Oblastı
Medvejyegorsk Медвежьегорск Karelya
Medın Медынь Kaluga Oblastı
Megion Мегион Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Mejdureçensk Междуреченск Kemerovo Oblastı
Mejgorye Межгорье Başkurdistan
Melenki Меленки Vladimir Oblastı
Meleuz Мелеуз Başkurdistan
Mendeleyevsk Менделеевск Tataristan
Meşçovsk Мещовск Kaluga Oblastı
Mezen Мезень Arhangelsk Oblastı
Mglin Мглин Bryansk Oblastı
Mıski Мыски Kemerovo Oblastı
Mışkin Мышкин Yaroslavl Oblastı
Mıtişçi Мытищи Moskova Oblastı
Miass Миасс Çelyabinsk Oblastı
Miçurinsk Мичуринск Tambov Oblastı
Mihaylov Михайлов Ryazan Oblastı
Mihaylovka Михайловка Volgograd Oblastı
Mihaylovsk Михайловск Sverdlovsk Oblastı
Mihaylovsk Михайловск Stavropol Krayı
Mikun Микунь Komi Cumhuriyeti
Minzele Мензелинск Tataristan
Millerovo Миллерово Rostov Oblastı
Mineralnıye Vodı Минеральные Воды Stavropol Krayı
Minusinsk Минусинск Krasnoyarsk Krayı
Minyar Миньяр Çelyabinsk Oblastı
Mirni Мирный Arhangelsk Oblastı
Mirni Мирный Saha Cumhuriyeti
Mogoça Могоча Zabaykalski Krayı
Mojaysk Можайск Moskova Oblastı
Mojga Можга Udmurtya
Monçegorsk Мончегорск Murmansk Oblast
Morozovsk Морозовск Rostov Oblastı
Morşansk Моршанск Tambov Oblastı
Mosalsk Мосальск Kaluga Oblastı
Moskovski Московский Moskova Oblastı
Moskova Москва Moskova
Mozdok Моздок Kuzey Osetya-Alanya
Mtsensk Мценск Oryol Oblastı
Muraşi Мураши Kirov Oblastı
Muravlenko Муравленко Yamalo-Nenets Özerk Okrugu
Murmansk Мурманск Murmansk Oblastı
Murom Муром Vladimir Oblastı

N[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Nadım Надым Yamalo-Nenets Özerk Okrugu
Nahodka Находка Primorski Krayı
Nalçik Нальчик Kabardey-Balkarya
Narimanov Нариманов Astrahan Oblastı
Naro-Fominsk Наро-Фоминск Moskova Oblastı
Nartkala Нарткала Kabardey-Balkarya
Naryan-Mar Нарьян-Мар Nenets Özerk Okrugu
Navaşino Навашино Nijni Novgorod Oblastı
Navoloki Наволоки İvanovo Oblastı
Nazarovo Назарово Krasnoyarsk Krayı
Nazıvayevsk Называевск Omsk Oblastı
Nazran Назрань İnguşetya
Neftegorsk Нефтегорск Samara Oblastı
Neftekamsk Нефтекамск Başkurdistan
Neftekumsk Нефтекумск Stavropol Krayı
Nefteyugansk Нефтеюганск Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Nelidovo Нелидово Tver Oblastı
Neman Неман Kaliningrad Oblastı
Nerçinsk Нерчинск Zabaykalski Krayı
Nerehta Нерехта Kostroma Oblastı
Neryungri Нерюнгри Saha Cumhuriyeti
Nesterov Нестеров Kaliningrad Oblastı
Nevel Невель Pskov Oblastı
Nevelsk Невельск Sahalin Oblastı
Nevinnomıssk Невинномысск Stavropol Krayı
Nevyansk Невьянск Sverdlovsk Oblastı
Neya Нея Kostroma Oblastı
Nıtva Нытва Perm Krayı
Nijnekamsk Нижнекамск Tataristan
Nijneudinsk Нижнеудинск İrkutsk Oblastı
Nijnevartovsk Нижневартовск Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Nijniye Sergi Нижние Серги Sverdlovsk Oblastı
Nijni Lomov Нижний Ломов Penza Oblastı
Nijni Novgorod Нижний Новгород Nijni Novgorod Oblastı
Nijni Tagil Нижний Тагил Sverdlovsk Oblastı
Nijnyaya Salda Нижняя Салда Sverdlovsk Oblastı
Nijnyaya Tura Нижняя Тура Sverdlovsk Oblastı
Nikolayevsk Николаевск Volgograd Oblastı
Nikolayevsk-na-Amure Николаевск-на-Амуре Habarovsk Krayı
Nikolsk Никольск Vologda Oblastı
Nikolsk Никольск Penza Oblastı
Nikolskoye Никольское Leningrad Oblastı
Noginsk Ногинск Moskova Oblastı
Nolinsk Нолинск Kirov Oblastı
Norilsk Норильск Krasnoyarsk Krayı
Novaya Ladoga Новая Ладога Leningrad Oblastı
Novaya Lyalya Новая Ляля Sverdlovsk Oblastı
Novoaleksandrovsk Новоалександровск Stavropol Krayı
Novoaltaysk Новоалтайск Altay Krayı
Novoanninski Новоаннинский Volgograd Oblastı
Novoçeboksarsk Новочебоксарск Çuvaşistan
Novoçerkassk Новочеркасск Rostov Oblastı
Novodvinsk Новодвинск Arhangelsk Oblastı
Novohopyorsk Новохопёрск Voronej Oblastı
Novokubansk Новокубанск Krasnodar Krayı
Novokuybışevsk Новокуйбышевск Samara Oblastı
Novokuznetsk Новокузнецк Kemerovo Oblastı
Novomiçurinsk Новомичуринск Ryazan Oblastı
Novomoskovsk Новомосковск Tula Oblastı
Novopavlovsk Новопавловск Stavropol Krayı
Novorjev Новоржев Pskov Oblastı
Novorossiysk Новороссийск Krasnodar Krayı
Novosibirsk Новосибирск Novosibirsk Oblastı
Novosil Новосиль Oryol Oblastı
Novosokolniki Новосокольники Pskov Oblastı
Novoşahtinsk Новошахтинск Rostov Oblastı
Novotroitsk Новотроицк Orenburg Oblastı
Novoulyanovsk Новоульяновск Ulyanovsk Oblastı
Novouralsk Новоуральск Sverdlovsk Oblastı
Novouzensk Новоузенск Saratov Oblastı
Novovoronej Нововоронеж Voronej Oblastı
Novozıbkov Новозыбков Bryansk Oblastı
Novi Oskol Новый Оскол Belgorod Oblastı
Novi Urengoy Новый Уренгой Yamalo-Nenets Özerk Okrugu
Noyabrsk Ноябрьск Yamalo-Nenets Özerk Okrugu
Nurlat Нурлат Tataristan
Nyagan Нягань Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Nyandoma Няндома Arhangelsk Oblastı
Nyazepetrovsk Нязепетровск Çelyabinsk Oblastı
Nyurba Нюрба Saha Cumhuriyeti

O[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Ob Обь Novosibirsk Oblastı
Obluçye Облучье Yahudi Özerk Oblastı
Obninsk Обнинск Kaluga Oblastı
Oboyan Обоянь Kursk Oblastı
Oçyor Очёр Perm Krayı
Odintsovo Одинцово Moskova Oblastı
Oha Оха Sahalin Oblastı
Ohansk Оханск Perm Krayı
Ojerelye Ожерелье Moskova Oblastı
Oktyabrsk Октябрьск Samara Oblastı
Oktyabrski Октябрьский Başkurdistan
Okulovka Окуловка Novgorod Oblastı
Olenegorsk Оленегорск Murmansk Oblastı
Olonets Олонец Karelya
Olyokminsk Олёкминск Saha Cumhuriyeti
Omsk Омск Omsk Oblastı
Omutninsk Омутнинск Kirov Oblastı
Onega Онега Arhangelsk Oblastı
Opoçka Опочка Pskov Oblastı
Orehovo-Zuyevo Орехово-Зуево Moskova Oblastı
Oryol Орёл Oryol Oblast
Orenburg Оренбург Orenburg Oblastı
Orlov Орлов Kirov Oblastı
Orsk Орск Orenburg Oblastı
Osa Оса Perm Krayı
Osinniki Осинники Kemerovo Oblastı
Ostaşkov Осташков Tver Oblastı
Ostrogojsk Острогожск Voronej Oblastı
Ostrov Остров Pskov Oblastı
Ostrovnoy Островной Murmansk Oblastı
Otradnoye Отрадное Leningrad Oblastı
Otradni Отрадный Samara Oblastı
Ozyorsk Озёрск Kaliningrad Oblastı
Ozyorsk Озёрск Çelyabinsk Oblastı
Ozyorı Озёры Moskova Oblastı

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Pallasovka Палласовка Volgograd Oblastı
Partizansk Партизанск Primorski Krayı
Pavlovo Павлово Nijni Novgorod Oblastı
Pavlovsk Павловск Voronej Oblastı
Pavlovsk Павловск Sankt-Peterburg
Pavlovski Posad Павловский Посад Moskova Oblastı
Peçora Печора Komi Cumhuriyeti
Peçorı Печоры Pskov Oblastı
Penza Пенза Penza Oblastı
Pereslavl-Zalesski Переславль-Залесский Yaroslavl Oblastı
Peresvet Пересвет Moskova Oblastı
Perevoz Перевоз Nijni Novgorod Oblastı
Perm Пермь Perm Krayı
Pervomaysk Первомайск Nijni Novgorod Oblastı
Pervouralsk Первоуральск Sverdlovsk Oblastı
Pestovo Пестово Novgorod Oblastı
Petergof Петергоф Sankt-Peterburg
Petropavlovsk-Kamçatski Петропавловск-Камчатский Kamçatka Krayı
Petrov Val Петров Вал Volgograd Oblastı
Petrovsk Петровск Saratov Oblastı
Petrovsk-Zabaykalski Петровск-Забайкальский Zabaykalski Krayı
Petrozavodsk Петрозаводск Karelya
Petuhovo Петухово Kurgan Oblastı
Petuşki Петушки Vladimir Oblastı
Pevek Певек Çukotka Özerk Okrugu
Pıtalovo Пыталово Pskov Oblastı
Pıt-Yah Пыть-Ях Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Pikalyovo Пикалёво Leningrad Oblastı
Pionerski Пионерский Kaliningrad Oblastı
Pitkyaranta Питкяранта Karelya
Plast Пласт Çelyabinsk Oblastı
Plavsk Плавск Tula Oblastı
Plyos Плёс İvanovo Oblastı
Poçep Почеп Bryansk Oblastı
Poçinok Починок Smolensk Oblastı
Podolsk Подольск Moskova Oblastı
Podporojye Подпорожье Leningrad Oblastı
Pohvistnevo Похвистнево Samara Oblastı
Pokaçi Покачи Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Pokrov Покров Vladimir Oblastı
Pokrovsk Покровск Saha Cumhuriyeti
Polessk Полесск Kaliningrad Oblastı
Polevskoy Полевской Sverdlovsk Oblastı
Polısayevo Полысаево Kemerovo Oblastı
Polyarnıye Zori Полярные Зори Murmansk Oblastı
Polyarni Полярный Murmansk Oblastı
Porhov Порхов Pskov Oblastı
Poronaysk Поронайск Sahalin Oblastı
Poşehonye Пошехонье Yaroslavl Oblastı
Povorino Поворино Voronej Oblastı
Pravdinsk Правдинск Kaliningrad Oblastı
Primorsk Приморск Leningrad Oblastı
Primorsko-Ahtarsk Приморско-Ахтарск Krasnodar Krayı
Priozersk Приозерск Leningrad Oblastı
Privoljsk Приволжск İvanovo Oblastı
Prohladni Прохладный Kabardey-Balkarya
Prokopyevsk Прокопьевск Kemerovo Oblastı
Proletarsk Пролетарск Rostov Oblastı
Protvino Протвино Moskova Oblastı
Pskov Псков Pskov Oblastı
Puçej Пучеж İvanovo Oblastı
Pudoj Пудож Karelya
Pugaçyov Пугачев Saratov Oblastı
Puşçino Пущино Moskova Oblastı
Puşkin Пушкин Sankt-Peterburg
Puşkino Пушкино Moskova Oblastı
Pustoşka Пустошка Pskov Oblastı
Pyatigorsk Пятигорск Stavropol Krayı

R[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Radujni Радужный Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Radujni Радужный Vladimir Oblastı
Ramenskoye Раменское Moskova Oblastı
Rasskazovo Рассказово Tambov Oblastı
Rayçihinsk Райчихинск Amur Oblastı
Rej Реж Sverdlovsk Oblastı
Reutov Реутов Moskova Oblastı
Revda Ревда Sverdlovsk Oblastı
Rıbinsk Рыбинск Yaroslavl Oblastı
Rıbnoye Рыбное Ryazan Oblastı
Rılsk Рыльск Kursk Oblastı
Rjev Ржев Tver Oblastı
Rodniki Родники İvanovo Oblastı
Roslavl Рославль Smolensk Oblastı
Rossoş Россошь Voronej Oblastı
Rostov Ростов Yaroslavl Oblastı
Rostov-na-Donu Ростов-на-Дону Rostov Oblastı
Roşal Рошаль Moskova Oblastı
Rtişçevo Ртищево Saratov Oblastı
Rubtsovsk Рубцовск Altay Krayı
Rudnya Рудня Smolensk Oblastı
Ruza Руза Moskova Oblastı
Ruzayevka Рузаевка Mordovya
Ryajsk Ряжск Ryazan Oblastı
Ryazan Рязань Ryazan Oblastı

S[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Safonovo Сафоново Smolensk Oblastı
Sankt-Peterburg Санкт-Петербург Sankt-Peterburg
Salair Салаир Kemerovo Oblastı
Salavat Салават Başkurdistan
Salehard Салехард Yamalo-Nenets Özerk Okrugu
Salsk Сальск Rostov Oblastı
Samara Самара Samara Oblastı
Saransk Саранск Mordovya
Sarapul Сарапул Udmurtya
Saratov Саратов Saratov Oblastı
Sarov Саров Nijni Novgorod Oblastı
Sasovo Сасово Ryazan Oblastı
Satka Сатка Çelyabinsk Oblastı
Sayanogorsk Саяногорск Hakasya
Sayansk Саянск İrkutsk Oblastı
Sebej Себеж Pskov Oblastı
Segeja Сегежа Karelya
Seltso Сельцо Bryansk Oblastı
Semikarakorsk Семикаракорск Rostov Oblastı
Semiluki Семилуки Voronej Oblastı
Semyonov Семёнов Nijni Novgorod Oblastı
Sengiley Сенгилей Ulyanovsk Oblastı
Serafimoviç Серафимович Volgograd Oblastı
Serdobsk Сердобск Penza Oblastı
Sergaç Сергач Nijni Novgorod Oblastı
Sergiyev Posad Сергиев Посад Moskova Oblastı
Serov Серов Sverdlovsk Oblastı
Serpuhov Серпухов Moskova Oblastı
Sertolovo Сертолово Leningrad Oblastı
Sestroretsk Сестрорецк Sankt-Peterburg
Severobaykalsk Северобайкальск Buryatya
Severodvinsk Северодвинск Arhangelsk Oblastı
Severo-Kurilsk Северо-Курильск Sahalin Oblastı
Severomorsk Североморск Murmansk Oblastı
Severouralsk Североуральск Sverdlovsk Oblastı
Seversk Северск Tomsk Oblastı
Sevsk Севск Bryansk Oblastı
Sıçyovka Сычёвка Smolensk Oblastı
Sıktıvkar Сыктывкар Komi Cumhuriyeti
Sısert Сысерть Sverdlovsk Oblastı
Sızran Сызрань Samara Oblastı
Sibay Сибай Başkurdistan
Sim Сим Çelyabinsk Oblastı
Skopin Скопин Ryazan Oblastı
Skovorodino Сковородино Amur Oblastı
Slantsı Сланцы Leningrad Oblastı
Slavgorod Славгород Altay Krayı
Slavsk Славск Kaliningrad Oblastı
Slavyansk-na-Kubani Славянск-на-Кубани Krasnodar Krayı
Slobodskoy Слободской Kirov Oblastı
Slyudyanka Слюдянка İrkutsk Oblastı
Smolensk Смоленск Smolensk Oblastı
Snejinsk Снежинск Çelyabinsk Oblastı
Snejnogorsk Снежногорск Murmansk Oblastı
Sobinka Собинка Vladimir Oblastı
Soçi Сочи Krasnodar Krayı
Sokol Сокол Vologda Oblastı
Soligaliç Солигалич Kostroma Oblastı
Solikamsk Соликамск Perm Krayı
Sol-İletsk Соль-Илецк Orenburg Oblastı
Solneçnogorsk Солнечногорск Moskova Oblastı
Soltsı Сольцы Novgorod Oblastı
Solvıçegodsk Сольвычегодск Arhangelsk Oblastı
Soroçinsk Сорочинск Orenburg Oblastı
Sorsk Сорск Hakasya
Sortavala Сортавала Karelya
Sosenski Сосенский Kaluga Oblastı
Sosnogorsk Сосногорск Komi Cumhuriyeti
Sosnovka Сосновка Kirov Oblastı
Sosnovoborsk Сосновоборск Krasnoyarsk Krayı
Sosnovi Bor Сосновый Бор Leningrad Oblastı
Sovyetsk Советск Kaliningrad Oblastı
Sovyetsk Советск Kirov Oblastı
Sovyetsk Советск Tula Oblastı
Sovetskaya Gavan Советская Гавань Habarovsk Krayı
Sovyetski Советский Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Spas-Demensk Спас-Деменск Kaluga Oblastı
Spas-Klepiki Спас-Клепики Ryazan Oblastı
Spassk Спасск Penza Oblastı
Spassk-Dalni Спасск-Дальний Primorski Krayı
Spassk-Ryazanski Спасск-Рязанский Ryazan Oblastı
Srednekolımsk Среднеколымск Saha Cumhuriyeti
Sredneuralsk Среднеуральск Sverdlovsk Oblastı
Sretensk Сретенск Zabaykalski Krayı
Staraya Kupavna Старая Купавна Moskova Oblastı
Staraya Russa Старая Русса Novgorod Oblastı
Staritsa Старица Tver Oblastı
Starodub Стародуб Bryansk Oblastı
Stari Oskol Старый Оскол Belgorod Oblastı
Stavropol Ставрополь Stavropol Krayı
Sterlitamak Стерлитамак Başkurdistan
Strejevoy Стрежевой Tomsk Oblastı
Stroitel Строитель Belgorod Oblastı
Strunino Струнино Vladimir Oblastı
Stupino Ступино Moskova Oblastı
Suca Суджа Kursk Oblastı
Sudogda Судогда Vladimir Oblastı
Suhiniçi Сухиничи Kaluga Oblastı
Suhoy Log Сухой Лог Sverdlovsk Oblastı
Suoyarvi Суоярви Karelya
Suraj Сураж Bryansk Oblastı
Surgut Сургут Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Surovikino Суровикино Volgograd Oblastı
Sursk Сурск Penza Oblastı
Susuman Сусуман Magadan Oblastı
Suvorov Суворов Tula Oblastı
Suzdal Суздаль Vladimir Oblastı
Svetlogorsk Светлогорск Kaliningrad Oblastı
Svetlograd Светлоград Stavropol Krayı
Svetli Светлый Kaliningrad Oblastı
Svetogorsk Светогорск Leningrad Oblastı
Svirsk Свирск İrkutsk Oblastı
Svobodni Свободный Amur Oblastı
Syasstroy Сясьстрой Leningrad Oblastı

Ş[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Şadrinsk Шадринск Kurgan Oblastı
Şagonar Шагонар Tuva
Şahtı Шахты Rostov Oblastı
Şahtyorsk Шахтерск Sahalin Oblastı
Şahunya Шахунья Nijni Novgorod Oblastı
Şali Шали Çeçenistan
Şarıpovo Шарыпово Krasnoyarsk Krayı
Şarya Шарья Kostroma Oblastı
Şatsk Шацк Ryazan Oblastı
Şatura Шатура Moskova Oblastı
Şçerbinka Щербинка Moskova Oblastı
Şçigrı Щигры Kursk Oblastı
Şçuçye Щучье Kurgan Oblastı
Şçyokino Щёкино Tula Oblastı
Şçyolkovo Щёлково Moskova Oblastı
Şebekino Шебекино Belgorod Oblastı
Şelehov Шелехов İrkutsk Oblastı
Şenkursk Шенкурск Arhangelsk Oblastı
Şihanı Шиханы Saratov Oblastı
Şilka Шилка Zabaykalski Krayı
Şimanovsk Шимановск Amur Oblastı
Şlisselburg Шлиссельбург Leningrad Oblastı
Şumerlya Шумерля Çuvaşistan
Şumiha Шумиха Kurgan Oblastı
Şupaşkar Чебоксары Çuvaşistan
Şuya Шуя İvanovo Oblastı

T[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Taganrog Таганрог Rostov Oblastı
Taldom Талдом Moskova Oblastı
Talitsa Талица Sverdlovsk Oblastı
Tambov Тамбов Tambov Oblastı
Tara Тара Omsk Oblastı
Tarko-Sale Тарко-Сале Yamalo-Nenets Özerk Okrugu
Tarusa Таруса Kaluga Oblastı
Taştagol Таштагол Kemerovo Oblastı
Tatarsk Татарск Novosibirsk Oblastı
Tavda Тавда Sverdlovsk Oblastı
Tayga Тайга Kemerovo Oblastı
Tayşet Тайшет İrkutsk Oblastı
Teberda Теберда Karaçay-Çerkesya
Temnikov Темников Mordovya
Temrük Темрюк Krasnodar Krayı
Terek Терек Kabardey-Balkarya
Teteş Тетюши Tataristan
Teykovo Тейково İvanovo Oblastı
Tında Тында Amur Oblastı
Tırnıauz Тырныауз Kabardey-Balkarya
Tihoretsk Тихорецк Krasnodar Krayı
Tihvin Тихвин Leningrad Oblastı
Timaşyovsk Тимашёвск Krasnodar Krayı
Tobolsk Тобольск Tümen Oblastı
Toguçin Тогучин Novosibirsk Oblastı
Tolyatti Тольятти Samara Oblast
Tomari Томари Sahalin Oblastı
Tommot Томмот Saha Cumhuriyeti
Tomsk Томск Tomsk Oblastı
Topki Топки Kemerovo Oblastı
Torjok Торжок Tver Oblastı
Toropets Торопец Tver Oblastı
Tosno Тосно Leningrad Oblastı
Totma Тотьма Vologda Oblastı
Troitsk Троицк Moskova Oblastı
Troitsk Троицк Çelyabinsk Oblastı
Trubçevsk Трубчевск Bryansk Oblastı
Tryohgorni Трёхгорный Çelyabinsk Oblastı
Tsimlyansk Цимлянск Rostov Oblastı
Tsivilsk Цивильск Çuvaşistan
Tuapse Туапсе Krasnodar Krayı
Tula Тула Tula Oblastı
Tulun Тулун İrkutsk Oblastı
Turan Туран Tuva
Turinsk Туринск Sverdlovsk Oblastı
Tutayev Тутаев Yaroslavl Oblastı
Tuymazı Туймазы Başkurdistan
Tümen Тюмень Tümen Oblastı
Tver Тверь Tver Oblastı
Tyukalinsk Тюкалинск Omsk Oblastı

U[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Uçalı Учалы Başkurdistan
Udaçni Удачный Saha Cumhuriyeti
Udomlya Удомля Tver Oblastı
Ufa Уфа Başkurdistan
Uglegorsk Углегорск Sahalin Oblastı
Ugliç Углич Yaroslavl Oblastı
Uhta Ухта Komi Cumhuriyeti
Ujur Ужур Krasnoyarsk Krayı
Ulan-Ude Улан-Удэ Buryatya
Ulyanovsk Ульяновск Ulyanovsk Oblastı
Uneça Унеча Bryansk Oblastı
Uray Урай Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Uren Урень Nijni Novgorod Oblastı
Urjum Уржум Kirov Oblastı
Urus-Martan Урус-Мартан Çeçenistan
Uryupinsk Урюпинск Volgograd Oblastı
Usinsk Усинск Komi Cumhuriyeti
Usman Усмань Lipetsk Oblastı
Usolye Усолье Perm Krayı
Usolye-Sibirskoye Усолье-Сибирское İrkutsk Oblastı
Ussuriysk Уссурийск Primorski Krayı
Ust-Ceguta Усть-Джегута Karaçay-Çerkesya
Ust-İlimsk Усть-Илимск İrkutsk Oblastı
Ust-Katav Усть-Катав Çelyabinsk Oblastı
Ust-Kut Усть-Кут İrkutsk Oblastı
Ust-Labinsk Усть-Лабинск Krasnodar Krayı
Ustyujna Устюжна Vologda Oblastı
Uvarovo Уварово Tambov Oblastı
Uyar Уяр Krasnoyarsk Krayı
Uzlovaya Узловая Tula Oblastı

V[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Valday Валдай Novgorod Oblastı
Valuyki Валуйки Belgorod Oblastı
Velikiye Luki Великие Луки Pskov Oblastı
Veliki Novgorod Великий Новгород Novgorod Oblastı
Veliki Ustyug Великий Устюг Vologda Oblastı
Velij Велиж Smolensk Oblastı
Velsk Вельск Arhangelsk Oblastı
Venyov Венёв Tula Oblastı
Vereşçagino Верещагино Perm Krayı
Vereya Верея Moskova Oblastı
Verhneuralsk Верхнеуральск Çelyabinsk Oblastı
Verhni Tagil Верхний Тагил Sverdlovsk Oblastı
Verhni Ufaley Верхний Уфалей Çelyabinsk Oblastı
Verhnyaya Pışma Верхняя Пышма Sverdlovsk Oblastı
Verhnyaya Salda Верхняя Салда Sverdlovsk Oblastı
Verhnyaya Tura Верхняя Тура Sverdlovsk Oblastı
Verhoturye Верхотурье Sverdlovsk Oblastı
Verhoyansk Верхоянск Saha Cumhuriyeti
Vesyegonsk Весьегонск Tver Oblastı
Vetluga Ветлуга Nijni Novgorod Oblastı
Vıborg Выборг Leningrad Oblastı
Vıksa Выкса Nijni Novgorod Oblastı
Vışni Voloçyok Вышний Волочёк Tver Oblastı
Vısokovsk Высоковск Moskova Oblastı
Vısotsk Высоцк Leningrad Oblastı
Vıtegra Вытегра Vologda Oblastı
Viçuga Вичуга İvanovo Oblastı
Vidnoye Видное Moskova Oblastı
Vihorevka Вихоревка İrkutsk Oblastı
Vilyuçinsk Вилючинск Kamçatka Krayı
Vilyuysk Вилюйск Saha Cumhuriyeti
Vladikavkaz Владикавказ Kuzey Osetya-Alanya
Vladimir Владимир Vladimir Oblastı
Vladivostok Владивосток Primorski Krayı
Volçansk Волчанск Sverdlovsk Oblastı
Volgodonsk Волгодонск Rostov Oblastı
Volgograd Волгоград Volgograd Oblastı
Volgoreçensk Волгореченск Kostroma Oblastı
Volhov Волхов Leningrad Oblastı
Volodarsk Володарск Nijni Novgorod Oblastı
Vologda Вологда Vologda Oblastı
Volokolamsk Волоколамск Moskova Oblastı
Volosovo Волосово Leningrad Oblastı
Volsk Вольск Saratov Oblastı
Voljsk Волжск Mari El
Voljski Волжский Volgograd Oblastı
Vorkuta Воркута Komi Cumhuriyeti
Voronej Воронеж Voronej Oblastı
Vorsma Ворсма Nijni Novgorod Oblastı
Voskresensk Воскресенск Moskova Oblastı
Votkinsk Воткинск Udmurtya
Vsevolojsk Всеволожск Leningrad Oblastı
Vuktıl Вуктыл Komi Cumhuriyeti
Vyatskiye Polyani Вятские Поляны Kirov Oblastı
Vyazemski Вяземский Habarovsk Krayı
Vyazma Вязьма Smolensk Oblastı
Vyazniki Вязники Vladimir Oblastı

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Yadrin Ядрин Çuvaşistan
Yahroma Яхрома Moskova Oblastı
Yakutsk Якутск Yakutistan
Yalutorovsk Ялуторовск Tümen Oblastı
Yanaul Янаул Başkurdistan
Yaransk Яранск Kirov Oblastı
Yarçallı Набережные Челны Tataristan
Yaroslavl Ярославль Yaroslavl Oblastı
Yarovoye Яровое Altay Krayı
Yartsevo Ярцево Smolensk Oblastı
Yasnogorsk Ясногорск Tula Oblastı
Yasni Ясный Orenburg Oblastı
Yefremov Ефремов Tula Oblastı
Yegoryevsk Егорьевск Moskova Oblastı
Yekaterinburg Екатеринбург Sverdlovsk Oblastı
Yelets Елец Lipetsk Oblastı
Yelizovo Елизово Kamçatka Krayı
Yelnya Ельня Smolensk Oblastı
Yemanjelinsk Еманжелинск Çelyabinsk Oblastı
Yemva Емва Komi Cumhuriyeti
Yeniseysk Енисейск Krasnoyarsk Krayı
Yerşov Ершов Saratov Oblastı
Yessentuki Ессентуки Stavropol Krayı
Yeysk Ейск Krasnodar Krayı
Yoşkar-Ola Йошкар-Ола Mari El
Yugorsk Югорск Hantı-Mansi Özerk Okrugu
Yuhnov Юхнов Kaluga Oblastı
Yurga Юрга Kemerovo Oblastı
Yuryevets Юрьевец İvanovo Oblastı
Yuryev-Polski Юрьев-Польский Vladimir Oblastı
Yuryuzan Юрюзань Çelyabinsk Oblastı
Yuja Южа İvanovo Oblastı
Yujno-Sahalinsk Южно-Сахалинск Sahalin Oblastı
Yujno-Suhokumsk Южно-Сухокумск Dağıstan
Yujnouralsk Южноуральск Çelyabinsk Oblastı

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Rusça adı Federal bölüm
Zadonsk Задонск Lipetsk Oblastı
Zakamensk Закаменск Buryatya
Zaozyorni Заозёрный Krasnoyarsk Krayı
Zaozyorsk Заозёрск Murmansk Oblastı
Zapadnaya Dvina Западная Двина Tver Oblastı
Zapolyarni Заполярный Murmansk Oblastı
Zaraysk Зарайск Moskova Oblastı
Zareçni Заречный Penza Oblastı
Zareçni Заречный Sverdlovsk Oblastı
Zarinsk Заринск Altay Krayı
Zavitinsk Завитинск Amur Oblastı
Zavodoukovsk Заводоуковск Tümen Oblastı
Zavoljsk Заволжск İvanovo Oblastı
Zavoljye Заволжье Nijni Novgorod Oblastı
Zelenodolsk Зеленодольск Tataristan
Zelenogorsk Зеленогорск Krasnoyarsk Krayı
Zelenogorsk Зеленогорск Sankt-Peterburg
Zelenograd Зеленоград Moskova
Zelenogradsk Зеленоградск Kaliningrad Oblastı
Zelenokumsk Зеленокумск Stavropol Krayı
Zernograd Зерноград Rostov Oblastı
Zey Заинск Tataristan
Zeya Зея Amur Oblastı
Zima Зима İrkutsk Oblastı
Zlatoust Златоуст Çelyabinsk Oblast
Zlınka Злынка Bryansk Oblastı
Zmeinogorsk Змеиногорск Altay Krayı
Znamensk Знаменск Astrahan Oblastı
Zubtsov Зубцов Tver Oblastı
Zuyevka Зуевка Kirov Oblastı
Zvenigorod Звенигород Moskova Oblastı
Zvenigovo Звенигово Mari El
Zverevo Зверево Rostov Oblastı

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]