Çin'deki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Çin'deki şehirler

Bu liste, Çin'deki şehirler listesidir. Hong Kong ve Makao dahil olmak üzere Çin'in idari bölümlerine göre, eyalet düzeyi[1] (doğrudan yönetilen şehirler ve özel idarî bölgeler[2]), il düzeyi şehirler (eyalet altı şehirler dahil) ve ilçe düzeyi şehirler (il altı şehirler dahil) olmak üzere üç şehir seviyesi bulunmaktadır.

Demografi araştırma grubunun 2017 araştırmasına göre, Çin tarafından kontrol edilen ve kentsel alan nüfusu 1 milyonun üzerinde olan 102 şehir bulunmaktadır.[3]

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

2020 yılı itibarı ile Çin'de 686 adet şehir bulunmaktadır. Liste, Çin hükûmetinin toprak talebinde bulunduğu fakat fiilen yönetmediği Tayvan'daki şehirleri içermemektedir.

Tür Çince Sayı
    Doğrudan yönetilen şehir 直辖市 4
    İl düzeyi şehir 省轄市 293
    İlçe düzeyi şehir 县级市 387
    Özel idarî bölge 特别行政区 2
Şehir Hanzi Eyalet İl Nüfus¹ Yüzölçümü² Yoğunluk³ Kuruluş
Çongçing 重庆市 28,846,170 82,400 350.50 1997-03-14
Pekin 北京市 19,612,368 16,411 1,167.40 1949-10-01
Şanghay 上海市 23,019,148 6,340 3,630.20 1949-10-01
Tientsin 天津市 12,938,224 11,917 1,144.46 1967-01-02
Hong Kong 香港特别行政区 7,061,200 1,106 6,396.01 1997-07-01
Makao 澳门特别行政区 552,300 30 19,044.82 1999-12-20
Anqing 安庆市 Anhui 5,311,000 15,398 344.91 1979-11-04
Bengbu 蚌埠市 Anhui 3,164,000 5,952 531.59 1949-10-01
Bozhou 亳州市 Anhui 4,851,000 8,394 577.91 2000-05-21
Chaohu 巢湖市 Anhui Hefei 780,700 2,082 374.98 2011-07-14
Chizhou 池州市 Anhui 1,403,000 9,423 148.89 2000-06-25
Chuzhou 滁州市 Anhui 3,938,000 13,398 293.92 1992-12-20
Fuyang 阜阳市 Anhui 7,600,000 13,300 571.43 1996-01-01
Guangde 广德市 Anhui Xuancheng 487,200 2,165 225.03 2019-08-06
Hefei 合肥市 Anhui 7,457,027 11,323 658.57 1949-10-01
Huaibei 淮北市 Anhui 2,114,000 2,725 775.78 1960-04-16
Huainan 淮南市 Anhui 3,342,000 5,533 604.01 1951-01-18
Huangshan 黄山市 Anhui 1,359,000 9,807 138.57 1987-11-27
Jieshou 界首市 Anhui Fuyang 561,956 666 843.78 1989-09-27
Lu'an 六安市 Anhui 4,610,000 15,447 298.44 1999-09-02
Ma'anshan 马鞍山市 Anhui 1,366,000 1,686 810.20 1956-10-12
Mingguang 明光市 Anhui Chuzhou 602,840 2,335 258.17 1994-05-31
Ningguo 宁国市 Anhui Xuancheng 376,900 2,447 154.02 1997-03-11
Qianshan 潜山市 Anhui Anqing 500,000 1,692 295.51 2018-07-02
Suzhou 宿州市 Anhui 5,353,000 9,939 538.58 1998-12-06
Tianchang 天长市 Anhui Chuzhou 532,732 1,770 300.98 1993-09-18
Tongcheng 桐城市 Anhui Anqing 664,000 1,572 422.39 1996-08-20
Tongling 铜陵市 Anhui 724,000 1,113 650.49 1971-12-11
Wuhu 芜湖市 Anhui 2,263,000 3,317 682.24 1972-12-30
Wuwei 无为市 Anhui Wuhu 1,180,069 2,206 534.94 2019-12-16
Xuancheng 宣城市 Anhui 2,533,000 12,340 205.27 2000-06-25
Delingha 德令哈市 Çinghay Haixi 78,184 27,766 2.81 1988-04-19
Golmud 格尔木市 Çinghay Haixi 215,213 119,167 1.80 1980-06-14
Haidong 海东市 Çinghay 1,396,846 12,810 109.04 2013-02-08
Mangnai 茫崖市 Çinghay Haixi 31,017 49,000 0.63 2018-02-22
Xining 西宁市 Çinghay 2,208,708 7,372 299.61 1956-07-14
Yushu 玉树市 Çinghay Yushu 120,447 15,413 7.81 2013-07-04
Fu'an 福安市 Fujian Ningde 563,640 1,880 299.81 1989-11-13
Fuding 福鼎市 Fujian Ningde 529,534 1,526 347.01 1995-10-13
Fuqing 福清市 Fujian Fuzhou 1,234,838 1,518 813.46 1990-12-26
Fuzhou 福州市 Fujian 7,115,370 12,000 592.94 1949-10-01
Jian'ou 建瓯市 Fujian Nanping 452,174 4,200 107.66 1992-10-20
Jinjiang 晋江市 Fujian Quanzhou 1,986,447 642 3,094.15 1992-03-06
Longhai 龙海市 Fujian Zhangzhou 877,762 1,115 787.23 1993-05-12
Longyan 龙岩市 Fujian 2,559,545 19,069 134.22 1996-11-20
Nan'an 南安市 Fujian Quanzhou 1,418,451 1,985 714.58 1993-05-12
Nanping 南平市 Fujian 2,645,549 26,300 100.59 1994-09-05
Ningde 宁德市 Fujian 2,821,996 13,452 209.78 1999-11-14
Putian 莆田市 Fujian 2,778,508 4,200 661.55 1983-09-09
Quanzhou 泉州市 Fujian 8,128,530 11,015 737.95 1985-05-14
Sanming 三明市 Fujian 2,503,388 22,929 109.18 1983-04-28
Shaowu 邵武市 Fujian Nanping 275,110 2,851 96.50 1983-08-17
Shishi 石狮市 Fujian Quanzhou 636,700 160 3,979.37 1987-12-17
Wuyishan 武夷山市 Fujian Nanping 233,557 2,814 83.00 1989-08-21
Xiamen 厦门市 Fujian 3,531,347 1,573 2,244.97 1949-10-01
Yong'an 永安市 Fujian Sanming 347,042 2,942 117.96 1984-09-12
Zhangping 漳平市 Fujian Longyan 240,194 2,976 80.71 1990-08-15
Zhangzhou 漳州市 Fujian 4,809,983 12,607 381.53 1985-05-14
Chaozhou 潮州市 Guangdong 2,669,844 3,614 738.75 1991-12-07
Dongguan 东莞市 Guangdong 8,220,237 2,465 3,334.78 1988-01-07
Enping 恩平市 Guangdong Jiangmen 492,814 1,698 290.23 1994-02-28
Foshan 佛山市 Guangdong 7,194,311 3,813 1,886.78 1975-11-22
Gaozhou 高州市 Guangdong Maoming 1,288,724 3,389 380.27 1993-06-08
Guangzhou 广州市 Guangdong 12,700,800 7,434 1708.38 1954-06-19
Heshan 鹤山市 Guangdong Jiangmen 494,935 1,083 457.00 1993-11-08
Heyuan 河源市 Guangdong 2,953,019 15,478 190.79 1988-01-07
Huazhou 化州市 Guangdong Maoming 1,615,505 2,404 672.01 1994-07-04
Huizhou 惠州市 Guangdong 4,597,002 11,158 411.99 1988-01-07
Jiangmen 江门市 Guangdong 4,448,871 9,443 471.13 1975-11-22
Jieyang 揭阳市 Guangdong 5,877,025 5,240 1,121.57 1991-12-07
Kaiping 开平市 Guangdong Jiangmen 697,395 1,659 420.37 1993-01-05
Lechang 乐昌市 Guangdong Shaoguan 398,103 2,384 166.99 1994-04-28
Leizhou 雷州市 Guangdong Zhanjiang 1,427,664 3,025 471.95 1994-04-26
Lianjiang 廉江市 Guangdong Zhanjiang 1,443,099 2,543 567.48 1993-12-10
Lianzhou 连州市 Guangdong Qingyuan 367,859 2,665 138.03 1994-04-22
Lufeng 陆丰市 Guangdong Shanwei 1,688,536 1,777 950.22 1995-01-19
Luoding 罗定市 Guangdong Yunfu 959,067 2,328 411.97 1993-04-08
Maoming 茂名市 Guangdong 5,817,753 11,458 507.74 1975-11-22
Meizhou 梅州市 Guangdong 4,240,139 15,836 267.75 1988-01-07
Nanxiong 南雄市 Guangdong Shaoguan 316,179 2,402 131.63 1996-06-17
Puning 普宁市 Guangdong Jieyang 2,054,703 1,620 1,268.33 1993-04-06
Qingyuan 清远市 Guangdong 3,698,394 19,000 194.65 1988-01-07
Shantou 汕头市 Guangdong 5,391,028 2,064 2,611.93 1975-11-22
Shanwei 汕尾市 Guangdong 2,935,717 5,271 556.96 1988-01-07
Shaoguan 韶关市 Guangdong 2,826,612 18,645 151.60 1975-11-22
Shenzhen 深圳市 Guangdong 10,357,938 2,050 5052.65 1979-03-05
Sihui 四会市 Guangdong Zhaoqing 542,882 1,258 431.54 1993-11-25
Taishan 台山市 Guangdong Jiangmen 941,087 3,296 285.52 1992-04-17
Wuchuan 吴川市 Guangdong Zhanjiang 927,275 848 1,093.48 1994-05-26
Xingning 兴宁市 Guangdong Meizhou 962,883 2,107 456.99 1994-06-06
Xinyi <信宜市 Guangdong Maoming 913,717 3,081 296.56 1995-09-11
Yangchun 阳春市 Guangdong Yangjiang 849,505 4,055 209.49 1994-05-05
Yangjiang 阳江市 Guangdong 2,421,812 7,813 309.97 1988-01-07
Yingde 英德市 Guangdong Qingyuan 942,303 5,671 166.16 1994-01-12
Yunfu 云浮市 Guangdong 2,360,128 7,813 302.08 1994-04-05
Zhanjiang 湛江市 Guangdong 6,993,304 12,490 559.91 1975-11-22
Zhaoqing 肇庆市 Guangdong 3,918,085 22,322 175.52 1988-01-07
Zhongshan 中山市 Guangdong 3,120,884 1,800 1,733.82 1988-01-07
Zhuhai 珠海市 Guangdong 1,560,229 1,653 943.88 1979-03-05
Baise 百色市 Guangşi 3,466,800 36,252 95.63 2002-06-02
Beihai 北海市 Guangşi 1,539,300 1,288 1,195.11 1983-10-08
Beiliu 北流市 Guangşi Yulin 1,132,200 2,457 460.80 1994-04-18
Cenxi 岑溪市 Guangşi Wuzhou 903,000 2,783 324.47 1995-09-11
Chongzuo 崇左市 Guangşi 1,994,300 17,345 114.98 2002-12-23
Dongxing 东兴市 Guangşi Fangchenggang 144,700 590 245.25 1996-04-29
Fangchenggang 防城港市 Guangşi 866,900 2,386 363.33 1993-05-23
Guigang 贵港市 Guangşi 4,118,800 10,595 388.75 1995-10-27
Guilin 桂林市 Guangşi 4,748,000 27,809 170.74 1961-11-25
Guiping 桂平市 Guangşi Guigang 1,837,441 4,074 451.02 1994-05-18
Hechi 河池市 Guangşi 3,369,200 13,706 245.82 2002-06-18
Heshan 合山市 Guangşi Laibin 139,227 365 381.44 1981-06-29
Hezhou 贺州市 Guangşi 1,954,100 11,854 164.85 2002-06-18
Jingxi 靖西市 Guangşi Baise 605,100 3,232 187.22 2015-08-01
Laibin 来宾市 Guangşi 2,099,700 13,400 156.69 2002-09-29
Lipu 荔浦市 Guangşi Guilin 374,169 1,759 212.72 2018-07-02
Liuzhou 柳州市 Guangşi 3,758,700 16,877 222.71 1961-11-25
Nanning 南宁市 Guangşi 6,661,600 22,293 298.82 1961-12-23
Pingguo 平果市 Guangşi Baise 470,800 2,457 191.61 2019-12-26
Pingxiang 凭祥市 Guangşi Chongzuo 106,400 645 164.96 1961-05-27
Qinzhou 钦州市 Guangşi 3,079,700 5,250 586.61 1994-06-28
Wuzhou 梧州市 Guangşi 2,882,200 12,588 228.96 1961-11-25
Yulin 玉林市 Guangşi 5,487,400 12,839 427.40 1997-04-22
Anshun 安顺市 Guizhou 2,297,339 9,269 247.85 2000-06-23
Bijie 毕节市 Guizhou 6,536,370 26,853 243.41 2011-10-22
Chishui 赤水市 Guizhou Zunyi 237,029 1,801 131.61 1990-09-30
Duyun 都匀市 Guizhou Qiannan 443,937 2,278 194.88 1966-03-09
Fuquan 福泉市 Guizhou Qiannan 283,943 1,691 167.91 1996-12-02
Guiyang 贵阳市 Guizhou 4,324,561 8,034 538.28 1949-10-01
Kaili 凯里市 Guizhou Qiandongnan 478,642 1,570 304.87 1983-08-19
Liupanshui 六盘水市 Guizhou 2,851,180 9,926 287.24 1978-12-18
Panzhou 盘州市 Guizhou Liupanshui 1,034,903 4,057 255.09 2017-04-09
Qingzhen 清镇市 Guizhou Guiyang 467,438 1,302 359.01 1992-11-06
Renhuai 仁怀市 Guizhou Zunyi 546,241 1,788 305.50 1995-11-30
Tongren 铜仁市 Guizhou 3,092,365 18,006 171.74 2011-10-22
Xingren 兴仁市 Guizhou Qianxinan 417,829 1,785 234.08 2018-07-02
Xingyi 兴义市 Guizhou Qianxinan 784,032 2,911 269.33 1987-11-06
Zunyi 遵义市 Guizhou 6,127,009 11,877 515.87 1997-06-10
Danzhou 儋州市 Hainan 932,362 3,400 274.22 2015-02-19
Dongfang 东方市 Hainan 408,309 2,272 179.71 1997-03-12
Haikou 海口市 Hainan 2,046,189 2,304 888.10 1986-05-31
Qionghai 琼海市 Hainan 483,217 1,692 285.59 1992-11-06
Sansha[DN 1] 三沙市 Hainan 444 13 34.15 2012-06-21
Sanya 三亚市 Hainan 685,408 1,919 357.17 1987-11-20
Wanning 万宁市 Hainan 545,597 1,883 289.75 1996-08-05
Wenchang 文昌市 Hainan 537,428 2,486 216.18 1995-11-07
Wuzhishan 五指山市 Hainan 104,122 1,130 92.14 1986-06-12
Anguo 安国市 Hebei Baoding 370,314 486 761.96 1991-05-06
Baoding 保定市 Hebei 10,029,197 20,911 479.61 1983-11-15
Bazhou 霸州市 Hebei Langfang 622,975 802 776.78 1990-01-04
Botou 泊头市 Hebei Cangzhou 584,308 1,009 579.10 1982-12-13
Cangzhou 沧州市 Hebei 7,134,053 14,383 496.00 1983-11-15
Chengde 承德市 Hebei 3,473,197 39,519 87.89 1983-11-15
Dingzhou 定州市 Hebei Baoding 1,165,182 1,283 908.17 1986-03-05
Gaobeidian 高碑店市 Hebei Baoding 640,280 618 1,036.05 1993-04-09
Handan 邯郸市 Hebei 9,174,679 12,068 760.24 1983-11-15
Hengshui 衡水市 Hebei 4,340,773 8,815 492.43 1996-05-31
Hejian 河间市 Hebei Cangzhou 810,305 1,333 607.88 1990-10-18
Huanghua 黄骅市 Hebei Cangzhou 548,506 1,545 355.02 1989-07-27
Jinzhou 晋州市 Hebei Shijiazhuang 537,679 619 868.62 1991-11-30
Langfang 廊坊市 Hebei 4,358,839 6,417 679.26 1988-09-13
Luanzhou 滦州市 Hebei Tangshan 554,315 1,027 539.74 2018-07-02
Nangong 南宫市 Hebei Xingtai 469,030 861 544.75 1986-03-05
Pingquan 平泉市 Hebei Chengde 446,939 3,294 135.68 2017-04-09
Qian'an 迁安市 Hebei Tangshan 728,160 1,227 593.45 1996-10-10
Qinhuangdao 秦皇岛市 Hebei 2,987,605 7,812 382.44 1983-03-03
Renqiu 任丘市 Hebei Cangzhou 822,454 1,012 812.70 1986-03-05
Sanhe 三河市 Hebei Langfang 652,042 634 1,028.45 1993-03-03
Shahe 沙河市 Hebei Xingtai 498,416 859 580.23 1987-02-20
Shenzhou 深州市 Hebei Hengshui 566,087 1,245 454.69 1994-07-04
Shijiazhuang 石家庄市 Hebei 9,547,869 14,771 646.39 1978-03-11
Tangshan 唐山市 Hebei 7,577,284 17,040 444.67 1978-03-11
Xinji 辛集市 Hebei Shijiazhuang 615,919 951 647.65 1986-03-05
Wu'an 武安市 Hebei Handan 819,000 1,806 453.49 1988-09-01
Xingtai 邢台市 Hebei 7,104,114 12,486 568.97 1983-11-15
Xinle 新乐市 Hebei Shijiazhuang 487,652 525 928.86 1992-10-08
Zhangjiakou 张家口市 Hebei 4,345,491 36,947 117.61 1983-11-15
Zhuozhou 涿州市 Hebei Baoding 603,535 751 803.64 1986-09-24
Zunhua 遵化市 Hebei Tangshan 737,011 1,509 488.41 1992-02-17
Anda 安达市 Heilongjiang Suihua 472,716 3,586 131.82 1984-11-17
Bei'an 北安市 Heilongjiang Heihe 436,444 7,194 60.67 1982-12-18
Daqing 大庆市 Heilongjiang 2,904,532 8,556 339.47 1965-12-28
Dongning 东宁市 Heilongjiang Mudanjiang 200,716 7,117 28.20 2015-12-15
Fujin 富锦市 Heilongjiang Jiamusi 437,165 8,224 53.16 1988-08-30
Fuyuan 抚远市 Heilongjiang Jiamusi 126,694 6,047 2016-01-13
Hailin 海林市 Heilongjiang Mudanjiang 400,859 8,816 45.47 1992-07-28
Hailun 海伦市 Heilongjiang Suihua 769,925 4,667 164.97 1989-12-23
Harbin 哈尔滨市 Heilongjiang 10,635,971 53,068 200.42 1954-06-19
Hegang 鹤岗市 Heilongjiang 1,058,665 14,784 71.60 1966-02-08
Heihe 黑河市 Heilongjiang 1,673,898 54,390 30.77 1993-02-08
Hulin 虎林市 Heilongjiang Jixi 317,884 9,334 34.06 1996-10-11
Jiamusi 佳木斯市 Heilongjiang 2,552,097 12,173 209.65 1983-10-08
Jixi 鸡西市 Heilongjiang 1,862,161 22,351 83.31 1966-02-08
Mishan 密山市 Heilongjiang Jixi 407,451 7,731 52.70 1988-11-17
Mohe 漠河市 Heilongjiang Daxing'anling 83,414 18,367 4.54 2018-02-22
Mudanjiang 牡丹江市 Heilongjiang 2,798,723 40,435 69.21 1983-10-08
Muling 穆棱市 Heilongjiang Mudanjiang 293,271 6,247 46.94 1995-03-07
Nehe 讷河市 Heilongjiang Qiqihar 625,892 6,664 93.92 1992-09-02
Nenjiang 嫩江市 Heilongjiang Heihe 495,519 15,109 32.80 2019-08-09
Ning'an 宁安市 Heilongjiang Mudanjiang 437,452 7,227 60.53 1993-02-12
Qiqihar 齐齐哈尔市 Heilongjiang 5,367,003 42,469 126.37 1964-01-15
Qitaihe 七台河市 Heilongjiang 920,419 6,221 147.95 1983-10-08
Shangzhi 尚志市 Heilongjiang Harbin 585,386 8,891 65.84 1988-09-14
Shuangyashan 双鸭山市 Heilongjiang 1,462,626 10,225 143.04 1966-02-08
Suifenhe 绥芬河市 Heilongjiang Mudanjiang 132,315 422 313.54 1975-08-15
Suihua 绥化市 Heilongjiang 5,416,439 13,595 398.41 1999-12-28
Tieli 铁力市 Heilongjiang Yichun 350,358 6,443 54.38 1988-09-13
Tongjiang 同江市 Heilongjiang Jiamusi 179,791 6,229 28.86 1987-02-24
Wuchang 五常市 Heilongjiang Harbin 881,224 7,512 117.31 1993-06-01
Wudalianchi 五大连池市 Heilongjiang Heihe 326,390 9,874 33.05 1983-10-08
Yichun 伊春市 Heilongjiang 1,148,126 15,064 76.22 1979-12-14
Zhaodong 肇东市 Heilongjiang Suihua 903,171 4,330 208.58 1986-09-08
Anyang 安阳市 Henan 5,172,834 7,355 703.30 1982-03-10
Changge 长葛市 Henan Xuchang 687,081 650 1,057.05 1993-12-14
Changyuan 长垣市 Henan Xinxiang 809,479 1,004 806.25 2019-08-30
Çengçou 郑州市 Henan 8,626,505 7,446 1,158.54 1949-10-01
Dengfeng 登封市 Henan Zhengzhou 668,592 1,220 548.03 1994-05-30
Dengzhou 邓州市 Henan Nanyang 1,468,061 2,294 639.96 1988-11-17
Gongyi 巩义市 Henan Zhengzhou 807,857 1,041 776.04 1991-06-12
Hebi 鹤壁市 Henan 1,569,100 2,182 719.11 1974-01-19
Huixian 辉县市 Henan Xinxiang 740,383 2,007 368.90 1988-10-11
Jiaozuo 焦作市 Henan 3,539,860 4,071 869.53 1974-01-19
Jiyuan 济源市 Henan 660,000 1,931 341.80 1988-06-25
Kaifeng 开封市 Henan 4,676,159 6,444 725.66 1961-12-25
Lingbao 灵宝市 Henan Sanmenxia 721,049 3,011 239.47 1993-05-12
Linzhou 林州市 Henan Anyang 789,647 2,046 385.95 1994-01-24
Luohe 漯河市 Henan 2,544,103 2,617 972.14 1986-01-18
Luoyang 洛阳市 Henan 6,549,486 15,208 430.66 1964-04-30
Mengzhou 孟州市 Henan Jiaozuo 367,088 542 677.28 1996-04-29
Nanyang 南阳市 Henan 10,263,006 26,600 385.83 1994-07-01
Pingdingshan 平顶山市 Henan 4,904,367 7,882 622.22 1969-03-15
Puyang 濮阳市 Henan 3,598,494 4,188 859.24 1983-09-01
Qinyang 沁阳市 Henan Jiaozuo 447,670 623 718.57 1989-09-27
Ruzhou 汝州市 Henan Pingdingshan 927,870 1,573 589.87 1988-06-25
Sanmenxia 三门峡市 Henan 2,233,872 10,496 212.83 1986-01-18
Shangqiu 商丘市 Henan 7,362,472 10,704 687.82 1997-06-10
Weihui 卫辉市 Henan Xinxiang 495,710 882 562.03 1988-10-08
Wugang 舞钢市 Henan Pingdingshan 313,807 640 490.32 1990-09-04
Xiangcheng 项城市 Henan Zhoukou 1,003,626 1,083 926.71 1993-12-16
Xingyang 荥阳市 Henan Zhengzhou 613,761 955 642.68 1994-04-05
Xinmi 新密市 Henan Zhengzhou 797,200 1,001 796.40 1994-04-05
Xinxiang 新乡市 Henan 5,707,801 8,169 698.71 1982-03-10
Xinyang 信阳市 Henan 6,108,683 18,819 324.60 1998-06-09
Xinzheng 新郑市 Henan Zhengzhou 758,079 873 868.36 1994-05-16
Xuchang 许昌市 Henan 4,307,199 4,996 862.13 1986-01-18
Yanshi 偃师市 Henan Luoyang 666,650 888 750.73 1993-12-15
Yima 义马市 Henan Sanmenxia 721,001 112 6,437.51 1981-04-04
Yongcheng 永城市 Henan Shangqiu 1,240,296 2,068 599.76 1996-10-11
Yuzhou 禹州市 Henan Xuchang 1,131,819 1,472 768.90 1988-06-25
Zhoukou 周口市 Henan 8,953,172 11,959 748.65 2000-06-08
Zhumadian 驻马店市 Henan 7,230,744 15,083 479.40 2000-06-08
Anlu 安陆市 Hubei Xiaogan 568,590 1,355 419.62 1987-09-04
Chibi 赤壁市 Hubei Xianning 478,410 1,723 277.66 1986-05-27
Dangyang 当阳市 Hubei Yichang 468,293 2,159 216.90 1988-10-22
Danjiangkou 丹江口市 Hubei Shiyan 443,755 3,121 142.18 1983-08-19
Daye 大冶市 Hubei Huangshi 837,116 1,566 534.56 1994-02-18
Enshi 恩施市 Hubei Enshi 749,609 3,972 188.72 1981-11-07
Ezhou 鄂州市 Hubei 1,048,672 1,504 697.25 1983-08-19
Guangshui 广水市 Hubei Suizhou 787,730 2,647 297.59 1988-10-11
Hanchuan 汉川市 Hubei Xiaogan 1,015,507 1,663 610.65 1997-03-12
Honghu 洪湖市 Hubei Jingzhou 819,446 2,519 325.31 1987-07-31
Huanggang 黄冈市 Hubei 6,162,072 17,446 353.21 1995-12-23
Huangshi 黄石市 Hubei 2,429,318 4,630 524.69 1950-08-30
Jingmen 荆门市 Hubei 2,873,687 12,404 231.67 1983-08-19
Jingshan 京山市 Hubei Jingmen 636,776 3,284 193.90 2018-02-22
Jingzhou 荆州市 Hubei 5,691,707 14,067 404.61 1994-09-29
Laohekou 老河口市 Hubei Xiangyang 471,482 1,032 456.86 1979-11-16
Lichuan 利川市 Hubei Enshi 654,197 4,603 142.12 1986-05-27
Macheng 麻城市 Hubei Huanggang 849,092 3,599 235.92 1986-05-27
Qianjiang 潜江市 Hubei 998,525 774 1,290.08 1988-05-25
Shishou 石首市 Hubei Jingzhou 577,022 1,427 404.36 1986-05-27
Shiyan 十堰市 Hubei 3,340,843 23,600 141.56 1973-02-17
Suizhou 随州市 Hubei 2,162,222 9,636 224.39 2000-06-25
Songzi 松滋市 Hubei Jingzhou 765,911 2,235 342.69 1995-12-29
Tianmen 天门市 Hubei 1,731,482 2,622 660.37 1987-08-03
Vuhan 武汉市 Hubei 9,785,392 8,494 1152.03 1954-06-19
Wuxue 武穴市 Hubei Huanggang 644,219 1,246 517.03 1987-10-23
Xiangyang 襄阳市 Hubei 5,500,307 19,700 279.20 1979-06-21
Xianning 咸宁市 Hubei 2,462,583 9,861 249.73 1998-12-06
Xiantao 仙桃市 Hubei 1,175,085 2,538 463.00 1986-05-27
Xiaogan 孝感市 Hubei 4,814,542 8,910 540.35 1993-04-10
Yichang 宜昌市 Hubei 4,059,686 21,227 191.25 1979-06-21
Yicheng 宜城市 Hubei Xiangyang 512,530 2,115 242.33 1994-06-10
Yidu 宜都市 Hubei Yichang 384,598 1,357 283.42 1987-11-30
Yingcheng 应城市 Hubei Xiaogan 593,812 1,103 538.36 1986-05-27
Zaoyang 枣阳市 Hubei Xiangyang 1,004,741 3,277 306.60 1988-01-08
Zhijiang 枝江市 Hubei Yichang 495,995 1,310 378.62 1996-07-30
Zhongxiang 钟祥市 Hubei Jingmen 1,022,514 4,488 227.83 1992-05-20
Changde 常德市 Hunan 5,747,218 18,189 315.97 1988-01-23
Changning 常宁市 Hunan Hengyang 806,521 2,048 393.81 1996-11-26
Chenzhou 郴州市 Hunan 4,581,778 19,317 237.19 1994-12-17
Çangşa 长沙市 Hunan 7,044,118 11,820 595.94 1949-10-01
Hengyang 衡阳市 Hunan 7,141,462 15,310 466.46 1980-02-20
Hongjiang 洪江市 Hunan Huaihua 413,036 2,283 180.92 1979-09-01
Huaihua 怀化市 Hunan 4,741,948 27,600 171.81 1997-11-29
Jinshi 津市市 Hunan Changde 251,064 556 451.55 1979-12-19
Jishou 吉首市 Hunan Xiangxi 301,460 1,078 152.41 1982-08-03
Leiyang 耒阳市 Hunan Hengyang 1,150,241 2,648 434.38 1986-11-11
Lengshuijiang 冷水江市 Hunan Loudi 327,279 438 747.21 1983-07-13
Lianyuan 涟源市 Hunan Loudi 995,712 1,912 520.77 1987-06-10
Liling 醴陵市 Hunan Zhuzhou 946,493 2,156 439.00 1985-05-24
Linxiang 临湘市 Hunan Yueyang 498,519 1,719 290.00 1992-09-01
Liuyang 浏阳市 Hunan Changsha 1,278,928 4,997 255.94 1993-01-16
Loudi 娄底市 Hunan 3,785,627 8,107 466.96 1999-01-20
Miluo 汨罗市 Hunan Yueyang 692,280 1,670 414.54 1987-09-23
Ningxiang 宁乡市 Hunan Changsha 1,168,056 2,912 401.12 2017-04-09
Shaodong 邵东市 Hunan Shaoyang 896,625 1,778 504.29 2019-07-12
Shaoshan 韶山市 Hunan Xiangtan 86,036 247 348.32 1990-12-26
Shaoyang 邵阳市 Hunan 7,071,826 20,829 339.52 1980-02-20
Wugang 武冈市 Hunan Shaoyang 734,870 1,539 477.50 1994-02-18
Xiangtan 湘潭市 Hunan 2,748,552 5,015 548.07 1980-02-20
Xiangxiang 湘乡市 Hunan Xiangtan 787,216 1,966 400.41 1986-09-12
Yiyang 益阳市 Hunan 4,313,084 12,144 355.16 1994-03-07
Yongzhou 永州市 Hunan 5,180,235 22,255 232.77 1995-11-21
Yuanjiang 沅江市 Hunan Yiyang 667,104 2,129 313.34 1988-10-11
Yueyang 岳阳市 Hunan 5,477,911 5,799 944.63 1983-02-08
Zhangjiajie 张家界市 Hunan 1,476,521 9,516 155.16 1988-05-18
Zhuzhou 株洲市 Hunan 3,855,609 11,262 342.35 1956-11-30
Zixing 资兴市 Hunan Chenzhou 337,495 2,730 123.62 1984-12-20
Arxan 阿尔山市 İç Moğolistan Hinggan 68,311 7,409 9.22 1996-06-10
Baotou 包头市 İç Moğolistan 2,650,364 27,768 95.44 1950-02-13
Bayan Nur 巴彦淖尔市 İç Moğolistan 1,669,915 65,788 25.38 2003-12-01
Chifeng 赤峰市 İç Moğolistan 4,341,245 90,275 48.09 1983-10-10
Erenhot 二连浩特市 İç Moğolistan Xilin Gol 74,197 4,013 18.49 1966-01-18
Ergun 额尔古纳市 İç Moğolistan Hulunbuir 76,667 28,958 2.65 1994-07-13
Fengzhen 丰镇市 İç Moğolistan Ulanqab 336,749 2,704 124.54 1990-11-15
Genhe 根河市 İç Moğolistan Hulunbuir 110,441 19,659 5.62 1994-04-28
Hohhot 呼和浩特市 İç Moğolistan 2,866,615 17,224 166.43 1950-01-18
Holingol 霍林郭勒市 İç Moğolistan Tongliao 102,214 585 174.72 1985-11-09
Hulunbuir 呼伦贝尔市 İç Moğolistan 2,549,278 263,953 9.66 2001-10-10
Manzhouli 满洲里市 İç Moğolistan Hulunbuir 249,473 453 550.71 1954-05-21
Ordos 鄂尔多斯市 İç Moğolistan 1,940,653 87,000 22.31 2001-02-26
Tongliao 通辽市 İç Moğolistan 3,139,153 59,535 52.73 1999-01-13
Ulanhot 乌兰浩特市 İç Moğolistan Hinggan 327,081 2,728 119.90 1980-07-26
Ulanqab 乌兰察布市 İç Moğolistan 2,143,590 54,491 39.34 2003-12-01
Wuhai 乌海市 İç Moğolistan 532,902 1,754 303.82 1975-08-30
Xilinhot 锡林浩特市 İç Moğolistan Xilin Gol 245,886 14,780 16.64 1983-10-10
Yakeshi 牙克石市 İç Moğolistan Hulunbuir 352,177 27,590 12.76 1983-10-10
Zhalantun 扎兰屯市 İç Moğolistan Hulunbuir 366,326 16,800 21.80 1983-10-10
Changshu 常熟市 Jiangsu Suzhou 1,510,103 1,276 1,183.47 1983-01-18
Changzhou 常州市 Jiangsu 4,591,972 4,385 1,047.20 1962-06-25
Danyang 丹阳市 Jiangsu Zhenjiang 960,418 1,047 917.30 1987-12-15
Dongtai 东台市 Jiangsu Yancheng 990,208 3,221 307.42 1987-12-17
Gaoyou 高邮市 Jiangsu Yangzhou 744,662 1,922 387.44 1991-02-06
Hai'an 海安市 Jiangsu Nantong 866,337 1,108 781.90 2018-02-22
Haimen 海门市 Jiangsu Nantong 907,598 939 966.56 1994-04-26
Huai'an 淮安市 Jiangsu 4,799,889 10,072 476.55 1983-01-18
Jiangyin 江阴市 Jiangsu Wuxi 1,594,829 987 1,615.83 1987-04-23
Jingjiang 靖江市 Jiangsu Taizhou 684,600 656 1,043.60 1993-07-14
Jurong 句容市 Jiangsu Zhenjiang 617,680 1,387 445.33 1995-04-06
Kunshan 昆山市 Jiangsu Suzhou 1,646,318 932 1,766.43 1989-07-27
Liyang 溧阳市 Jiangsu Changzhou 749,377 1,535 488.19 1990-08-15
Lianyungang 连云港市 Jiangsu 4,393,914 7,444 590.26 1962-06-25
Nankin 南京市 Jiangsu 8,001,680 6,598 1,212.74 1953-12-17
Nantong 南通市 Jiangsu 7,282,835 8,001 910.24 1962-06-25
Pizhou 邳州市 Jiangsu Xuzhou 1,458,038 2,088 698.29 1992-07-07
Qidong 启东市 Jiangsu Nantong 972,525 1,208 805.07 1989-11-13
Rugao 如皋市 Jiangsu Nantong 1,267,066 1,492 849.24 1991-02-06
Suqian 宿迁市 Jiangsu 4,715,553 8,555 551.20 1996-07-19
Suzhou 苏州市 Jiangsu 10,465,994 8,488 1,233.03 1962-06-25
Taicang 太仓市 Jiangsu Suzhou 712,069 823 865.21 1993-01-08
Taixing 泰兴市 Jiangsu Taizhou 1,074,300 1,170 918.20 1992-09-21
Taizhou 泰州市 Jiangsu 4,618,558 5,790 797.68 1996-07-19
Wuxi 无锡市 Jiangsu 6,372,624 4,787 1,331.23 1949-10-01
Xinghua 兴化市 Jiangsu Taizhou 1,253,800 2,395 1987-12-22
Xinyi 新沂市 Jiangsu Xuzhou 920,628 1,571 586.01 1990-02-05
Xuzhou 徐州市 Jiangsu 8,580,500 11,258 762.17 1962-06-25
Yancheng 盐城市 Jiangsu 7,260,240 16,920 429.09 1983-01-18
Yangzhong 扬中市 Jiangsu Zhenjiang 334,886 331 1,011.74 1994-05-18
Yangzhou 扬州市 Jiangsu 4,459,760 6,658 669.83 1983-01-18
Yixing 宜兴市 Jiangsu Wuxi 1,235,476 1,997 618.67 1988-01-09
Yizheng 仪征市 Jiangsu Yangzhou 563,945 902 625.22 1986-04-21
Zhangjiagang 张家港市 Jiangsu Suzhou 1,248,414 990 1,261.02 1986-09-16
Zhenjiang 镇江市 Jiangsu 3,113,384 3,847 809.30 1983-01-18
Dexing 德兴市 Jiangxi Shangrao 293,202 2,082 140.83 1990-12-26
Fengcheng 丰城市 Jiangxi Yichun 1,336,393 2,845 469.73 1988-10-04
Fuzhou 抚州市 Jiangxi 3,912,312 7,258 539.03 2000-06-23
Ganzhou 赣州市 Jiangxi 8,368,440 39,400 212.37 1998-12-24
Gao'an 高安市 Jiangxi Yichun 811,633 2,439 332.77 1993-12-08
Gongqingcheng 共青城市 Jiangxi Jiujiang 118,986 307 387.58 2010-09-10
Guixi 贵溪市 Jiangxi Yingtan 558,451 2,480 225.18 1996-05-28
Ji'an 吉安市 Jiangxi 4,810,340 25,300 190.13 2000-05-11
Jingdezhen 景德镇市 Jiangxi 1,587,477 5,256 302.03 1953-06-15
Jinggangshan 井冈山市 Jiangxi Ji'an 152,310 1,297 117.43 1984-12-13
Jiujiang 九江市 Jiangxi 4,728,763 18,823 251.22 1980-03-28
Leping 乐平市 Jiangxi Jingdezhen 810,353 1,973 410.72 1992-07-27
Lushan 庐山市 Jiangxi Jiujiang 245,526 596 411.96 2016-03-20
Nanchang 南昌市 Jiangxi 5,042,565 7,402 681.24 1949-10-01
Pingxiang 萍乡市 Jiangxi 1,854,510 1,477 1,255.59 1970-03-10
Ruichang 瑞昌市 Jiangxi Jiujiang 419,047 1,423 294.48 1989-12-20
Ruijin 瑞金市 Jiangxi Ganzhou 618,885 2,448 252.81 1994-05-18
Shangrao 上饶市 Jiangxi 6,579,714 22,791 288.70 2000-06-23
Xinyu 新余市 Jiangxi 1,138,873 1,227 928.18 1983-07-27
Yichun 宜春市 Jiangxi 5,419,575 7,208 751.88 2000-05-22
Yingtan 鹰潭市 Jiangxi 1,124,906 7,208 156.06 1983-07-27
Zhangshu 樟树市 Jiangxi Yichun 555,103 1,219 455.37 1988-10-13
Baicheng 白城市 Jilin 2,033,058 25,683 79.16 1993-06-14
Baishan 白山市 Jilin 1,295,750 17,485 74.11 1985-02-04
Çangçun 长春市 Jilin 7,677,089 20,532 373.90 1954-06-19
Da'an 大安市 Jilin Baicheng 431,166 4,879 88.37 1988-08-30
Dehui 德惠市 Jilin Changchun 839,786 3,096 271.25 1994-07-06
Dunhua 敦化市 Jilin Yanbian 483,631 11,963 40.43 1985-02-28
Fuyu 扶余市 Jilin Songyuan 718,987 4,189 171.64 2013-01-24
Gongzhuling 公主岭市 Jilin Siping 1,093,314 4,027 271.50 1985-12-19
Helong 和龙市 Jilin Yanbian 189,597 5,069 37.40 1993-07-05
Huadian 桦甸市 Jilin Jilin 444,997 6,624 67.18 1988-05-25
Hunchun 珲春市 Jilin Yanbian 241,861 4,938 48.98 1988-05-25
Ji'an 集安市 Jilin Tonghua 232,358 3,408 68.18 1988-03-16
Jiaohe 蛟河市 Jilin Jilin 447,380 6,235 71.75 1989-08-15
Jilin 吉林市 Jilin 4,414,681 27,700 159.37 1949-10-01
Liaoyuan 辽源市 Jilin 1,176,645 5,125 229.59 1983-08-30
Linjiang 临江市 Jilin Baishan 175,030 3,009 58.17 1993-11-28
Longjing 龙井市 Jilin Yanbian 177,295 2,193 80.84 1988-05-25
Meihekou 梅河口市 Jilin Tonghua 615,367 2,175 282.93 1985-12-19
Panshi 磐石市 Jilin Jilin 505,954 3,867 130.84 1995-08-30
Shuangliao 双辽市 Jilin Siping 420,865 3,121 134.85 1996-04-29
Shulan 舒兰市 Jilin Jilin 645,925 4,554 141.84 1992-10-08
Siping 四平市 Jilin 3,386,325 14,323 236.42 1983-08-30
Songyuan 松原市 Jilin 2,881,082 22,000 130.95 1992-06-06
Taonan 洮南市 Jilin Baicheng 432,271 5,108 84.63 1987-05-21
Tonghua 通化市 Jilin 2,325,242 15,195 153.03 1985-02-04
Tumen 图们市 Jilin Yanbian 134,498 1,142 117.77 1965-03-27
Yanji 延吉市 Jilin Yanbian 563,154 1,731 325.33 1953-05-04
Yushu 榆树市 Jilin Changchun 1,060,969 4,691 226.17 1990-12-26
Baiyin 白银市 Kansu 1,708,751 8,185 208.77 1985-05-14
Dingxi 定西市 Kansu 2,698,622 7,837 344.34 2003-04-04
Dunhuang 敦煌市 Kansu Jiuquan 186,027 31,200 5.96 1987-08-21
Hezuo 合作市 Kansu Gannan 90,290 2,670 33.82 1996-05-28
Huating 华亭市 Kansu Pingliang 189,333 1,183 160.04 2018-07-02
Jiayuguan 嘉峪关市 Kansu 231,853 1,133 204.64 1971-09-10
Jinchang 金昌市 Kansu 464,050 8,896 52.16 1981-02-09
Jiuquan 酒泉市 Kansu 1,095,947 191,342 5.73 2002-06-18
Lanzhou 兰州市 Kansu 3,616,163 13,100 276.04 1949-10-01
Linxia 临夏市 Kansu Linxia 274,466 89 3,083.89 1983-08-31
Longnan 陇南市 Kansu 2,567,718 27,000 95.10 2004-01-11
Pingliang 平凉市 Kansu 2,068,033 11,325 182.61 2002-06-02
Qingyang 庆阳市 Kansu 2,211,191 10,470 211.19 2002-06-22
Tianshui 天水市 Kansu 3,262,548 14,300 228.15 1985-07-08
Wuwei 武威市 Kansu 1,815,054 33,000 55.00 2001-05-09
Yumen 玉门市 Kansu Jiuquan 159,792 13,389 11.93 1961-11-15
Zhangye 张掖市 Kansu 1,199,515 16,216 73.97 2002-03-01
Anshan 鞍山市 Liaoning 3,645,884 9,252 394.06 1954-06-19
Benxi 本溪市 Liaoning 1,709,538 8,411 203.25 1954-06-19
Beipiao 北票市 Liaoning Chaoyang 617,236 4,469 138.11 1985-01-17
Beizhen 北镇市 Liaoning Jinzhou 530,645 1,693 313.43 1995-03-21
Chaoyang 朝阳市 Liaoning 3,044,641 19,698 154.56 1984-06-30
Dalian 大连市 Liaoning 6,690,432 13,237 505.43 1954-06-19
Dandong 丹东市 Liaoning 2,444,697 14,981 163.19 1949-10-01
Dashiqiao 大石桥市 Liaoning Yingkou 721,363 1,379 523.10 1992-11-03
Dengta 灯塔市 Liaoning Liaoyang 513,538 1,313 391.12 1996-08-27
Diaobingshan 调兵山市 Liaoning Tieling 241,028 262 919.95 1986-09-12
Donggang 东港市 Liaoning Dandong 664,000 2,496 266.02 1993-06-18
Fengcheng 凤城市 Liaoning Dandong 587,900 5,518 106.54 1994-03-08
Fushun 抚顺市 Liaoning 2,138,090 10,816 197.68 1954-06-19
Fuxin 阜新市 Liaoning 1,819,339 10,445 174.18 1949-10-01
Gaizhou 盖州市 Liaoning Yingkou 723,218 2,953 244.91 1992-11-03
Haicheng 海城市 Liaoning Anshan 1,134,065 2,566 441.96 1985-01-17
Huludao 葫芦岛市 Liaoning 2,623,541 10,415 251.90 1989-06-12
Jinzhou 锦州市 Liaoning 3,126,463 10,111 309.21 1949-10-01
Kaiyuan 开原市 Liaoning Tieling 590,888 2,813 210.06 1988-12-27
Liaoyang 辽阳市 Liaoning 1,858,768 4,731 392.89 1965-12-27
Linghai 凌海市 Liaoning Jinzhou 576,143 2,417 238.37 1993-11-16
Lingyuan 凌源市 Liaoning Chaoyang 644,630 3,264 197.50 1991-12-21
Panjin 盘锦市 Liaoning 1,392,493 4,071 342.05 1984-06-05
Shenyang 沈阳市 Liaoning 8,106,171 12,924 627.21 1954-06-19
Tieling 铁岭市 Liaoning 2,717,732 13,000 209.06 1984-06-30
Wafangdian 瓦房店市 Liaoning Dalian 1,026,160 3,791 270.68 1985-01-17
Xingcheng 兴城市 Liaoning Huludao 552,180 2,103 262.57 1986-09-12
Xinmin 新民市 Liaoning Shenyang 696,895 3,315 210.22 1993-06-14
Yingkou 营口市 Liaoning 2,428,534 5,402 449.56 1949-10-01
Zhuanghe 庄河市 Liaoning Dalian 922,876 3,900 236.63 1992-09-21
Guyuan 固原市 Ningşia 1,228,156 14,412 85.22 2001-07-07
Lingwu 灵武市 Ningşia Yinchuan 261,677 3,846 68.04 1996-04-29
Qingtongxia 青铜峡市 Ningşia Wuzhong 264,717 2,438 108.58 1984-12-17
Shizuishan 石嘴山市 Ningşia 725,482 5,209 139.27 1975-11-23
Wuzhong 吴忠市 Ningşia 1,273,792 20,733 61.44 1998-05-11
Yinchuan 银川市 Ningşia 1,993,088 4,467 446.18 1958-08-11
Zhongwei 中卫市 Ningşia 1,080,832 16,986 63.63 2003-12-31
Barkam 马尔康市 Siçuan Ngawa 58,437 6,633 8.81 2015-11-02
Bazhong 巴中市 Siçuan 3,283,771 12,301 266.95 2000-06-14
Chongzhou 崇州市 Siçuan Chengdu 661,120 1,090 606.53 1994-06-20
Çengdu 成都市 Siçuan 14,047,625 12,390 1,133.78 1949-10-01
Dazhou 达州市 Siçuan 5,468,092 16,591 329.58 1999-06-20
Deyang 德阳市 Siçuan 3,615,759 5,818 621.48 1983-08-18
Dujiangyan 都江堰市 Siçuan Chengdu 657,996 1,208 544.70 1988-03-03
Emeishan 峨眉山市 Siçuan Leshan 437,068 1,181 370.08 1988-09-01
Guang'an 广安市 Siçuan 3,205,476 6,344 505.28 1998-07-31
Guanghan 广汉市 Siçuan Deyang 591,115 549 1,076.71 1988-02-24
Guangyuan 广元市 Siçuan 2,484,123 16,313 152.28 1985-02-08
Huaying 华蓥市 Siçuan Guang'an 278,359 466 597.34 1985-02-04
Jiangyou 江油市 Siçuan Mianyang 762,142 2,721 280.10 1988-02-24
Jianyang 简阳市 Siçuan Chengdu 1,071,215 2,214 483.84 1994-04-05
Kangding 康定市 Siçuan Garzê 130,142 11,486 11.33 2015-02-17
Langzhong 阆中市 Siçuan Nanchong 870,708 1,878 463.63 1991-01-12
Leshan 乐山市 Siçuan 3,235,756 12,826 252.28 1985-02-11
Longchang 隆昌市 Siçuan Neijiang 633,210 794 797.49 2017-04-09
Luzhou 泸州市 Siçuan 4,218,426 12,247 344.44 1983-03-03
Mianzhu 绵竹市 Siçuan Deyang 477,868 1,246 383.52 1996-10-15
Meishan 眉山市 Siçuan 2,950,548 7,186 410.60 2000-06-10
Mianyang 绵阳市 Siçuan 4,613,862 20,249 227.86 1985-02-08
Nanchong 南充市 Siçuan 6,278,622 12,479 503.13 1993-07-02
Neijiang 内江市 Siçuan 3,702,847 5,386 687.50 1985-02-11
Panzhihua 攀枝花市 Siçuan 1,214,121 7,440 163.19 1965-04-22
Pengzhou 彭州市 Siçuan Chengdu 762,887 1,420 537.24 1993-12-01
Qionglai 邛崃市 Siçuan Chengdu 612,753 1,384 442.74 1994-06-19
Shehong 射洪市 Siçuan Suining 924,531 1,496 618.00 2019-08-16
Shifang 什邡市 Siçuan Deyang 412,758 820 503.36 1995-11-08
Suining 遂宁市 Siçuan 3,252,551 5,326 610.69 1985-02-08
Wanyuan 万源市 Siçuan Dazhou 407,593 4,065 100.27 1993-07-14
Xichang 西昌市 Siçuan Liangshan 712,434 2,655 268.34 1979-07-19
Ya'an 雅安市 Siçuan 1,507,264 15,300 98.51 2000-06-14
Yibin 宜宾市 Siçuan 4,472,001 13,283 336.67 1996-10-05
Zigong 自贡市 Siçuan 2,678,898 4,372 612.74 1949-10-01
Ziyang 资阳市 Siçuan 3,665,064 7,962 460.32 2000-06-14
Aksu 阿克苏市 Sincan Aksu 166,205 5,258 31.61 1983-08-19
Alashankou 阿拉山口市 Sincan Bortala 40,000 1,204 33.22 2012-12-17
Altay 阿勒泰市 Sincan Altay 190,064 10,819 17.57 1984-11-17
Aral 阿拉尔市 Sincan (XPCC) 166,205 5,258 31.61 2002-09-17
Atuş 阿图什市 Sincan Kızılsu 225,054 15,698 14.34 1986-06-07
Başegim 铁门关市 Sincan (XPCC) 50,000 590 84.74 2012-12-17
Beitun 北屯市 Sincan (XPCC) 76,300 910 83.85 2011-12-27
Bortala 博乐市 Sincan Bortala 259,557 7,802 33.27 1985-06-24
Çöçek 塔城市 Sincan Tarbagatay 163,606 4,007 40.83 1984-11-17
Fukang 阜康市 Sincan Sanci 165,006 8,545 19.31 1992-11-03
Gulca 伊宁市 Sincan İli 515,082 730 705.59 1952-05-22
Hotan 和田市 Sincan Hotan 322,300 466 691.63 1983-09-09
Huyanghe 胡杨河市 Sincan (XPCC) 12,000 678 2019-12-06
Karamay 克拉玛依市 Sincan 391,008 7,734 50.56 1982-02-16
Kaşgar 喀什市 Sincan Kaşgar 506,640 791 640.50 1952-05-22
Korgas 霍尔果斯市 Sincan İli 25,811 1,909 13.52 2014-06-26
Kökdala 可克达拉市 Sincan (XPCC) 75,000 980 76.53 2015-03-16
Korla 库尔勒市 Sincan Bayangolin 549,324 6,038 90.98 1979-09-02
Koşöküz 双河市 Sincan (XPCC) 53,800 742 72.51 2014-01-25
Kuçar 库车市 Sincan Aksu 462,588 15,200 30.43 2019-12-20
Kumul 哈密市 Sincan 572,400 138,919 4.12 2016-01-07
Kurumkaş 昆玉市 Sincan (XPCC) 47,500 687 69.14 2016-01-07
Kuytun 奎屯市 Sincan İli 166,261 1,171 141.98 1975-08-29
Sanci 昌吉市 Sincan Sanci 426,253 7,981 53.41 1983-07-21
Shihezi 石河子市 Sincan (XPCC) 640,000 460 1,391.30 1976-01-02
Tomşuk 图木舒克市 Sincan (XPCC) 110,000 1,927 57.08 2002-09-17
Turpan 吐鲁番市 Sincan 622,679 69,620 8.94 2015-03-16
Urumçi 乌鲁木齐市 Sincan 3,110,280 14,217 218.77 1949-10-01
Usu 乌苏市 Sincan Tarbagatay 215,430 14,394 14.97 1996-07-10
Vujyaçü 五家渠市 Sincan (XPCC) 72,782 710 102.51 2002-09-17
Changzhi 长治市 Şansi 3,334,564 13,864 240.52 1975-07-09
Datong 大同市 Şansi 3,318,057 14,176 234.06 1972-03-09
Fenyang 汾阳市 Şansi Lüliang 416,212 1,170 355.74 1996-08-20
Gaoping 高平市 Şansi Jincheng 484,862 980 494.76 1993-05-12
Gujiao 古交市 Şansi Taiyuan 205,139 1,512 135.67 1988-02-24
Hejin 河津市 Şansi Yuncheng 395,531 593 667.00 1994-01-12
Houma 侯马市 Şansi Linfen 240,005 220 1,090.93 1971-06-05
Huairen 怀仁市 Şansi Shuozhou 326,849 1,234 264.87 2018-02-22
Huozhou 霍州市 Şansi Linfen 282,907 765 369.81 1989-12-23
Jiexiu 介休市 Şansi Jinzhong 406,517 741 548.60 1992-02-10
Jincheng 晋城市 Şansi 2,279,151 9,484 240.31 1985-04-30
Jinzhong 晋中市 Şansi 3,249,425 16,408 198.04 1999-09-24
Linfen 临汾市 Şansi 4,316,612 20,275 212.90 2000-06-23
Lüliang 吕梁市 Şansi 3,727,057 21,000 177.48 2003-10-23
Shuozhou 朔州市 Şansi 1,714,857 5,737 298.91 1988-03-24
Taiyuan 太原市 Şansi 4,201,591 6,956 604.02 1949-10-01
Xiaoyi 孝义市 Şansi Lüliang 468,766 938 499.75 1992-02-10
Xinzhou 忻州市 Şansi 3,067,501 25,180 121.82 2000-06-14
Yangquan 阳泉市 Şansi 1,368,502 4,452 307.39 1972-03-09
Yongji 永济市 Şansi Yuncheng 444,724 1,208 368.15 1994-01-12
Yuncheng 运城市 Şansi 5,134,794 14,106 364.01 2000-06-14
Yuanping 原平市 Şansi Xinzhou 491,213 2,550 192.63 1993-06-17
Anqiu 安丘市 Şantung Weifang 926,900 1,712 541.41 1994-01-18
Binzhou 滨州市 Şantung 3,748,500 9,444 396.92 2000-06-10
Changyi 昌邑市 Şantung Weifang 603,500 1,628 370.70 1994-06-10
Dezhou 德州市 Şantung 5,568,200 10,356 537.68 1994-12-17
Dongying 东营市 Şantung 2,035,300 7,923 256.88 1982-11-10
Feicheng 肥城市 Şantung Tai'an 946,600 1,277 741.27 1992-08-01
Gaomi 高密市 Şantung Weifang 895,600 1,527 586.51 1994-05-18
Haiyang 海阳市 Şantung Yantai 638,700 1,909 334.57 1996-04-29
Heze 菏泽市 Şantung 8,287,800 12,238 677.22 2000-06-23
Jiaozhou 胶州市 Şantung Qingdao 843,100 1,324 636.78 1987-02-12
Jinan 济南市 Şantung 6,814,000 8,177 833.31 1949-10-01
Jining 济宁市 Şantung 8,081,900 10,685 756.38 1983-08-30
Laixi 莱西市 Şantung Qingdao 750,200 1,568 478.44 1990-12-18
Laiyang 莱阳市 Şantung Yantai 878,600 1,732 507.27 1987-02-20
Laizhou 莱州市 Şantung Yantai 883,900 1,928 458.45 1988-02-24
Leling 乐陵市 Şantung Dezhou 652,400 1,173 556.18 1988-09-01
Liaocheng 聊城市 Şantung 5,789,900 8,715 664.36 1997-08-29
Linqing 临清市 Şantung Liaocheng 719,600 950 757.47 1983-08-30
Linyi 临沂市 Şantung 10,039,400 17,251 581.96 1994-12-17
Longkou 龙口市 Şantung Yantai 688,300 901 763.93 1986-09-23
Penglai 蓬莱市 Şantung Yantai 451,100 1,129 399.56 1991-11-30
Pingdu 平度市 Şantung Qingdao 1,357,400 3,176 427.39 1989-07-27
Qingdao 青岛市 Şantung 8,715,100 10,654 818.01 1949-10-01
Qingzhou 青州市 Şantung Weifang 940,400 1,569 599.36 1986-03-01
Qixia 栖霞市 Şantung Yantai 589,700 2,016 292.51 1995-11-30
Qufu 曲阜市 Şantung Jining 640,500 815 785.89 1986-06-02
Rizhao 日照市 Şantung 2,801,100 5,310 527.51 1989-06-12
Rongcheng 荣成市 Şantung Weihai 714,400 1,526 468.15 1988-11-01
Rushan 乳山市 Şantung Weihai 572,500 1,665 343.84 1993-07-17
Shouguang 寿光市 Şantung Weifang 1,139,400 1,990 572.56 1993-06-01
Tai'an 泰安市 Şantung 5,494,200 7,762 707.83 1985-03-27
Tengzhou 滕州市 Şantung Zaozhuang 1,603,700 1,495 1,072.71 1988-03-07
Weifang 潍坊市 Şantung 9,086,200 15,800 575.07 1983-08-30
Weihai 威海市 Şantung 2,804,800 5,436 515.97 1987-06-15
Xintai 新泰市 Şantung Tai'an 1,315,900 1,934 680.40 1983-08-30
Yantai 烟台市 Şantung 6,968,200 13,739 507.18 1983-08-30
Yucheng 禹城市 Şantung Dezhou 490,000 992 493.95 1993-09-09
Zaozhuang 枣庄市 Şantung 3,729,300 4,550 819.63 1961-09-12
Zhaoyuan 招远市 Şantung Yantai 566,200 1,432 395.39 1991-12-21
Zhucheng 诸城市 Şantung Weifang 1,086,200 2,151 504.97 1987-04-20
Zibo 淄博市 Şantung 4,530,600 5,938 762.98 1961-09-12
Zoucheng 邹城市 Şantung Jining 1,116,700 1,616 691.03 1992-10-04
Zouping 邹平市 Şantung Binzhou 778,800 1,250 623.04 2018-07-02
Ankang 安康市 Şensi 2,629,906 23,529 111.77 2000-06-23
Baoji 宝鸡市 Şensi 3,716,731 18,712 198.63 1971-10-05
Binzhou 彬州市 Şensi Xianyang 323,256 1,181 273.71 2018-02-22
Hancheng 韩城市 Şensi Weinan 391,164 1,596 245.09 1983-09-09
Hanzhong 汉中市 Şensi 3,416,196 27,246 125.38 1996-02-21
Huayin 华阴市 Şensi Weinan 258,113 675 382.39 1990-12-27
Shangluo 商洛市 Şensi 2,341,742 19,292 121.38 2001-08-31
Shenmu 神木市 Şensi Yulin 455,493 7,481 60.89 2017-04-09
Tongchuan 铜川市 Şensi 834,437 3,882 214.95 1966-06-24
Weinan 渭南市 Şensi 5,286,077 13,000 406.62 1983-09-09
Xi'an 西安市 Şensi 8,467,837 9,983 848.22 1954-06-19
Xianyang 咸阳市 Şensi 4,894,834 10,196 480.07 1983-09-09
Xingping 兴平市 Şensi Xianyang 541,554 509 1,063.96 1993-06-18
Yan'an 延安市 Şensi 2,187,009 37,000 59.11 1996-11-05
Yulin 榆林市 Şensi 3,351,437 43,578 76.91 1999-12-05
Zichang 子长市 Şensi Yan'an 216,910 2,393 90.64 2019-07-25
Lhasa 拉萨市 Tibet 559,423 31,662 17.67 1960-01-07
Nagqu 那曲市 Tibet 462,382 450,537 1.03 2017-07-18
Nyingchi 林芝市 Tibet 195,109 116,175 1.68 2015-03-16
Qamdo 昌都市 Tibet 657,505 110,154 5.97 2014-10-29
Shannan 山南市 Tibet 328,990 79,699 4.13 2016-01-07
Xigazê 日喀则市 Tibet 703,292 182,000 3.86 2014-06-26
Anning 安宁市 Yünnan Kunming 341,341 1,313 259.97 1995-10-13
Baoshan 保山市 Yünnan 2,506,000 19,040 131.62 2000-12-30
Chengjiang 澄江市 Yünnan Yuxi 169,366 756 224.03 2019-12-13
Chuxiong 楚雄市 Yünnan Chuxiong 588,620 4,482 131.33 1983-09-09
Dali 大理市 Yünnan Dali 652,000 1,468 444.14 1983-09-09
Gejiu 个旧市 Yünnan Honghe 459,800 1,597 287.91 1958-09-16
Jinghong 景洪市 Yünnan Xishuangbanna 519,935 7,133 72.89 1993-12-22
Kaiyuan 开远市 Yünnan Honghe 322,700 2,009 160.63 1981-01-18
Kunming 昆明市 Yünnan 6,432,000 21,473 299.53 1949-10-01
Lincang 临沧市 Yünnan 2,430,000 24,469 99.31 2003-12-26
Lijiang 丽江市 Yünnan 1,245,000 21,219 58.67 2002-12-26
Lushui 泸水市 Yünnan Nujiang 184,835 2,938 62.91 2016-06-16
Mangshi 芒市 Yünnan Dehong 389,891 2,987 130.53 1996-10-28
Mengzi 蒙自市 Yünnan Honghe 417,200 2,228 187.25 2010-09-10
Mile 弥勒市 Yünnan Honghe 539,700 4,004 134.79 2013-01-24
Pu'er 普洱市 Yünnan 2,543,000 45,385 56.03 2003-10-30
Qujing 曲靖市 Yünnan 5,855,000 28,904 202.57 1997-05-06
Ruili 瑞丽市 Yünnan Dehong 180,627 1,020 177.08 1992-06-26
Shangri-La 香格里拉市 Yünnan Diqing 130,000 11,613 11.19 2014-12-16
Shuifu 水富市 Yünnan Zhaotong 102,143 319 320.20 2018-07-02
Tengchong 腾冲市 Yünnan Baoshan 644,765 5,845 110.31 2015-08-01
Wenshan 文山市 Yünnan Wenshan 481,504 3,064 157.15 2010-12-02
Xuanwei 宣威市 Yünnan Qujing 1,302,891 6,257 208.23 1994-02-18
Yuxi 玉溪市 Yünnan 2,304,000 15,285 150.74 1997-12-13
Zhaotong 昭通市 Yünnan 5,213,000 23,192 224.77 2001-01-13
Cixi 慈溪市 Zhejiang Ningbo 1,462,383 1,154 1,267.23 1988-10-13
Dongyang 东阳市 Zhejiang Jinhua 804,400 1,739 462.56 1988-05-25
Haining 海宁市 Zhejiang Jiaxing 807,094 681 1,185.16 1986-11-22
Hangzhou 杭州市 Zhejiang 8,700,400 16,847 516.44 1949-10-01
Huzhou 湖州市 Zhejiang 2,893,500 5,818 497.33 1983-07-27
Jiande 建德市 Zhejiang Hangzhou 430,800 2,364 182.23 1992-04-01
Jiangshan 江山市 Zhejiang Quzhou 467,900 2,018 231.86 1987-11-27
Jiaxing 嘉兴市 Zhejiang 4,501,700 3,915 1,149.86 1983-07-27
Jinhua 金华市 Zhejiang 5,361,600 10,918 491.08 1985-05-15
Lanxi 兰溪市 Zhejiang Jinhua 560,500 1,310 427.86 1985-05-15
Linhai 临海市 Zhejiang Taizhou 1,028,800 2,171 473.88 1986-03-01
Lishui 丽水市 Zhejiang 2,117,000 17,298 122.38 2000-05-20
Longgang 龙港市 Zhejiang Wenzhou 749,303 374 2,003.48 2019-09-25
Longquan 龙泉市 Zhejiang Lishui 234,600 3,059 76.69 1990-12-26
Ningbo 宁波市 Zhejiang 7,605,700 9,365 812.14 1949-12-20
Pinghu 平湖市 Zhejiang Jiaxing 671,851 536 1,253.45 1991-06-15
Quzhou 衢州市 Zhejiang 2,122,700 8,846 239.96 1985-05-15
Ruian 瑞安市 Zhejiang Wenzhou 1,424,700 1,278 1,114.79 1987-04-15
Shaoxing 绍兴市 Zhejiang 4,912,200 8,256 594.98 1983-07-27
Shengzhou 嵊州市 Zhejiang Shaoxing 679,800 1,790 379.78 1995-08-30
Taizhou 台州市 Zhejiang 5,968,800 9,411 634.24 1994-08-22
Tongxiang 桐乡市 Zhejiang Jiaxing 815,803 723 1,128.36 1993-03-26
Wenling 温岭市 Zhejiang Taizhou 1,366,800 836 1,634.93 1994-02-18
Wenzhou 温州市 Zhejiang 9,122,100 11,784 774.10 1949-11-06
Yiwu 义乌市 Zhejiang Jinhua 1,234,000 1,103 1,118.77 1988-05-25
Yongkang 永康市 Zhejiang Jinhua 723,500 1,049 689.70 1992-08-24
Yueqing 乐清市 Zhejiang Wenzhou 1,389,300 1,174 1,183.39 1993-09-18
Yuhuan 玉环市 Zhejiang Taizhou 616,300 378 1,630.42 2017-04-09
Yuyao 余姚市 Zhejiang Ningbo 1,010,659 1,346 750.86 1985-07-16
Zhoushan 舟山市 Zhejiang 1,121,300 1,440 778.68 1987-01-23
Zhuji 诸暨市 Zhejiang Shaoxing 1,157,900 2,311 501.04 1989-09-27

Notlar: ¹ 2010 yılı itibarı ile[4]; ² km²; ³ /km²

Yeniden adlandırılan şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Önceki adı Hanzi Sonraki adı Hanzi Tarih
Beining 北宁市 Beizhen 北镇市 2006-02-08
Anda 安达市 Daqing 大庆市 1979-12-14
Andong 安东市 Dandong 丹东市 1965-01-20
Daxian 达县市 Dazhou 达州市 1993-07-05
Dayong 大庸市 Zhangjiajie 张家界市 1994-04-04
Dukou 渡口市 Panzhihua 攀枝花市 1987-01-23
Guisui 归绥市 Hohhot 呼和浩特市 1954-04-20
Hunjiang 浑江市 Baishan 白山市 1994-01-31
Jingsha 荆沙市 Jingzhou 荆州市 1996-11-20
Huaiyin 淮阴市 Huai'an 淮安市 2000-12-21
Jinxi 锦西市 Huludao 葫芦岛市 1994-09-20
Lüda 旅大市 Dalian 大连市 1981-02-09
Luxi 潞西市 Mangshi 芒市 2007-12-30
Meixian 梅县市 Meizhou 梅州市 1988-01-07
Nanzheng 南郑市 Hanzhong 汉中市 1953-10-24
Puqi 蒲圻市 Chibi 赤壁市 1998-06-11
Simao 思茅市 Pu'er 普洱市 2007-01-21
Sucheng 宿城市 Suzhou 宿州市 1980-02-29
Suixi 濉溪市 Huaibei 淮北市 1971-03-30
Tiefa 铁法市 Diaobingshan 调兵山市 2002-02-20
Tongza 通什市 Wuzhishan 五指山市 2001-07-05
Dihua 迪化市 Urumçi 乌鲁木齐市 1953-11-20
Weihaiwei 威海卫市 Weihai 威海市 1949-11-01
Xi'an 西安市 Liaoyuan 辽源市 1952-04-03
Xiangfan 襄樊市 Xiangyang 襄阳市 2010-11-26
Xinhailian 新海连市 Lianyungang 连云港市 1961-09-02
Xingshan 兴山市 Hegang 鹤岗市 1950-03-23
Zhicheng 枝城市 Yidu 宜都市 1998-06-11

Eski şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Hanzi Kuruluş Dağılış Birleştiği bölüm Eski statüsü
Acheng 阿城市 1987-02-24 2006-08-15 Harbin ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Anjiang 安江市 1961-07-09 1962-10-20 Huaihua ili ile birleştirildi
Bayangol 巴彦郭勒市 1960-01-07 1964-07-20 Bayannur aymakı ile birleştirildi
Bayanhot 巴彦浩特市 1954-06-19 1956-04-03 Alxa aymakı ile birleştirildi
Beibei 北碚市 1951-11-05 1953-03-13 Chongqing ile birleştirildi
Boshan 博山市 1949-10-01 1950-05-09 Zibo ili ile birleştirildi
Changle 长乐市 1994-02-18 2017-07-18 Fuzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Chaohu 巢湖市 1999-07-09 2011-07-14 Hefei ile birleştirildi İl düzeyi şehir
Chaoyang 潮阳市 1993-04-09 2003-01-29 Shantou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Chenghai 澄海市 1994-04-18 2003-01-29 Shantou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Conghua 从化市 1994-03-26 2014-02-12 Guangzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Dafeng 大丰市 1996-08-01 2015-07-23 Yancheng ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Da Qaidam 大柴旦市 1960-11-17 1964-06-05 Haixi ili ile birleştirildi
Dêwolu 德乌鲁市 1958-12-20 1961-12-15 Gannan ili ile birleştirildi
Dongchuan 东川市 1958-10-20 1998-12-06 Kunming ile birleştirildi İl düzeyi şehir
Dongjiang 东江市 1961-07-09 1962-10-20 Binzhou ile birleştirildi
Dongsheng 东胜市 1983-10-10 2001-02-26 Ordos ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Echeng 鄂城市 1960-11-17 1961-12-15 Huanggang ili ile birleştirildi
Fengfeng 峰峰市 1955-05-06 1956-10-12 Handan ile birleştirildi
Fenghan 奉化市 1988-10-13 2016-09-14 merge into Ningbo ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Fengnan 丰南市 1994-04-05 2002-02-01 Tangshan ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Fuling 涪陵市 1995-11-05 1997-03-14 Çongçing ile birleştirildi İl düzeyi şehir
Fuyang 富阳市 1994-01-18 2014-12-13 Hangzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Gaocheng 藁城市 1989-07-02 2014-09-09 Shijiazhuang ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Gaoming 高明市 1994-04-18 2002-12-08 Foshan ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Gaoyao 高要市 1993-09-28 2015-05-07 Zhaoqing ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Haibowan 海勃湾市 1961-07-09 1975-08-30 Wuhai ile birleştirildi
Hailar 海拉尔市 1949-10-01 2001-10-10 Hulunbuir ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Hangu 汉沽市 1953-11-06 1958-06-06 Tientsin ile birleştirildi
Hankou 汉口市 1949-10-01 1949-10-01 Vuhan ile birleştirildi
Hanyang 汉阳市 1949-10-01 1949-10-01 Vuhan ile birleştirildi
Hechuan 合川市 1952-04-04 2006-10-22 Çongçing ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Hekou 河口市 1950-06-10 1955-01-03 Honghe ili ile birleştirildi
Huadu 花都市 1993-06-18 2000-05-21 Guangzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Huangyan 黄岩市 1989-09-27 1994-08-22 Taizhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Huangzhou 黄州市 1990-12-26 1995-12-23 Huanggang ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Huiyang 惠阳市 1994-05-06 2003-03-06 Huizhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jiangdu 江都市 1994-04-26 2011-11-14 Yangzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jiangjin 江津市 1992-08-04 2006-10-22 Çongçing ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jiangyan 姜堰市 1994-07-17 2012-12-20 Taizhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jiaojiang 椒江市 1981-07-21 1994-08-22 Taizhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jianyang 建阳市 1994-03-04 2014-05-15 Nanping ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jiaonan 胶南市 1990-12-18 2012-12-01 Qingdao ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jimo 即墨市 1989-07-27 2017-07-18 Qingdao ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jintan 金坛市 1993-11-10 2015-04-29 Changzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jingpohu 镜泊湖市 1986-07-01 1987-11-27 Mudanjiang ile birleştirildi
Jining 集宁市 1954-06-19 2003-12-01 Ulanqab ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jiutai 九台市 1988-08-30 2014-11-02 Çangçun ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Jizhou 冀州市 1993-09-22 2016-06-08 merge into Hengshui ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Laiwu 莱芜市 1992-11-22 2019-01-09 Jinan ile birleştirildi İl düzeyi şehir
Lenghu 冷湖市 1960-11-17 1964-06-05 Haixi ili ile birleştirildi
Lengjiang 冷江市 1961-07-09 1962-10-20 Loudi ile birleştirildi
Lengshuitan 冷水滩市 1961-07-09 1962-10-20 Yongzhou ili ile birleştirildi
Lin'an 临安市 1996-10-28 2017-07-18 Hangzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Linchuan 临川市 1987-08-22 2000-06-23 Fuzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Linhe 临河市 1984-12-11 2003-12-01 Bayannur ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Lishi 离石市 1996-04-02 2003-10-23 merge into Lüliang İlçe düzeyi şehir
Liuzhi 六枝市 1960-05-26 1962-10-20 Anshun ili ile birleştirildi
Lucheng 潞城市 1994-04-26 2018-06-18 Hangzhi ili ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Luquan 鹿泉市 1989-07-02 2014-09-09 Shijiazhuang ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Lüshun 旅顺市 1949-10-01 1960-01-07 Lüda ile birleştirildi
Malipo 麻栗坡市 1950-06-10 1955-01-03 Wenshan ili ile birleştirildi
Miquan 米泉市 1996-12-30 2007-06-30 Urumçi ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Nanchuan 南川市 1994-06-10 2006-10-22 Çongçing ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Nanhai 南海市 1992-09-02 2002-12-08 Foshan ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Nankang 南康市 1995-03-07 2013-10-18 Ganzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Panyu 番禺市 1992-05-20 2000-05-21 Guangzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Pulandian 普兰店市 1991-11-30 2015-10-13 Dalian ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Qingjiang 清江市 1950-12-18
1964-08-18
1958-09-05
1983-01-18
Huaiyin olarak adlandırıldı
Qiongshan 琼山市 1994-01-24 2002-10-16 Haikou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Runan 汝南市 1950-05-09 1951-04-26 Xinyang ili ile birleştirildi
Sanshui 三水市 1993-03-29 2002-12-08 Foshan ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Shangyu 上虞市 1992-08-24 2013-10-18 Shaoxing ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Shangzhou 商州市 1988-05-24 2001-08-31 Shangluo ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Shanhaiguan 山海关市 1949-10-01 1953-01-02 Qinhuangdao ile birleştirildi
Shashi 沙市市 1979-06-21 1994-09-29 Jingsha ile birleştirildi İl düzeyi şehir
Shayang 沙洋市 1960-11-17 1961-12-15 Jingzhou ile birleştirildi
Shuangcheng 双城市 1988-09-14 2014-05-15 Harbin ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Shidao 石岛市 1949-10-01 1950-05-09 Rongcheng ile birleştirildi
Shiqi 石岐市 1953-03-12 1959-03-20 Zhongshan ile birleştirildi
Shude 顺德市 1992-03-26 2002-12-08 Foshan ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Taishan 泰山市 1958-06-01 1958-11-01 Tai'an ile birleştirildi
Tongguanshan 铜官山市 1956-07-02 1958-09-05 Tongling ile birleştirildi
Tongzhou 通州市 1953-11-06 1958-03-07 Pekin ile birleştirildi
Tongzhou 通州市 1993-01-08 2009-03-31 Nantong ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Tunxi 屯溪市 1975-12-19 1987-11-27 Huangshan ile birleştirildi
Wanding 畹町市 1985-01-31 1999-01-02 Dehong ili ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Wanxian 万县市 1992-12-11 1997-03-14 Çongçing ile birleştirildi İl düzeyi şehir
Wuchang 武昌市 1949-10-01 1949-10-01 Vuhan ile birleştirildi
Wendeng 文登市 1988-10-24 2014-03-18 Weihai ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Wuda 乌达市 1961-07-09 1975-08-30 Wuhai ile birleştirildi
Wujiang 吴江市 1992-02-17 2010-09-01 Suzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Wujin 武进市 1995-06-08 2002-04-03 hangzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Wutongqiao 五通桥市 1952-04-04 1985-02-11 Leshan ile birleştirildi
Wuxian 吴县市 1995-06-08 2000-12-31 Suzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Xiaguan 下关市 1951-03-14
1962-03-27
1960-09-13
1983-09-09
Dali ili ile birleştirildi
Xiaoshan 萧山市 1987-11-27 2001-02-02 Hanzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Xifeng 西峰市 1986-01-01 2002-06-22 Qingyang ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Xinhui 新会市 1992-10-08 2002-06-22 Jiangmen ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Xinwen 新汶市 1960-03-28 1983-08-30 Xintai ile birleştirildi
Xishan 锡山市 1995-06-08 2000-12-21 Wuxi ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Xuanhua 宣化市 1952-11-05 1955-08-08 Zhengjiakou ile birleştirildi
Yangkou 杨口市 1949-10-01 1950-05-09 Qinghe ile birleştirildi
Yanzhou 兖州市 1992-08-01 2013-10-18 Jining ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Yizhou 宜州市 1993-09-09 2016-11-24 Hechi ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Yongchuan 永川市 1992-03-09 2006-10-22 Çongçing ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Yuci 榆次市 1954-04-09 1999-09-24 Jinzhong ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Yuhang 余杭市 1994-04-05 2001-02-02 Hangzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Zengcheng 增城市 1993-12-08 2014-02-12 Guangzhou ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Zhangqiu 章丘市 1992-08-01 2016-09-14 Jinan ile birleştirildi İlçe düzeyi şehir
Zhangzhou 张周市 1950-11-18 1954-12-09 Zibo ile birleştirildi
Zhuji 朱集市 1949-10-01 1951-08-03 Shangqiu ile birleştirildi

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sansha'nın bulunduğu bölgenin statüsü tartışmalı olup Çin Halk Cumhuriyeti tarafından fiilen yönetilmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "中华人民共和国行政区划". gov.cn. Government of the People's Republic of China. 23 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2020. 
  2. ^ Parker, Geoffrey (2004), Sovereign City: The City-state Through History, Reaktion Books, s. 121, ISBN 9781861892195, 1 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 1 Mayıs 2020 
  3. ^ "More than 100 Chinese cities now above 1 million people". Guardian. 20 Mart 2017. 3 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2020. 
  4. ^ "Communiqué of the National Bureau of Statistics of People's Republic of China on Major Figures of the 2010 Population Census (No. 2)". National Bureau of Statistics of China. 29 Nisan 2011. 14 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]