Sevişme

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bir sevişme silüeti

Sevişme (İngilizce: Making out veya petting), Amerikan kökenli olan, en az 1949 yılına dayanan ve öpücük, ağır sevişme gibi sürtünme yoluyla cinsel ilişki eylemleri de dahil olmak üzere öpüşmek için kullanılan bir sözcüktür.[1]

Sevişmek genellikle sevgi veya cinsel çekicilik ifadesi olarak kabul edilir. Çok çeşitli cinsel davranışları kapsar ve ABD'nin farklı bölgelerinde farklı yaş gruplarına göre farklı şeyler ifade eder.[2] Tipik olarak uzun süreli, tutkulu, ağzı açık ve dille öpüşmeyi (Fransız öpücüğü) ve cilde cilt temasını içeren öpmeyi ifade eder. Bu terim ayrıca, tipik olarak bazı genital stimülasyon içeren, ancak genellikle delici cinsel ilişkilerin doğrudan eylemini içermeyen, ağır sevişme (bazen basit sevişme olarak adlandırılır) gibi diğer ön sevişme biçimlerini de belirtebilir.[3]

Sevişmenin algılanan önemi, katılımcıların yaşından ve göreceli cinsel deneyiminden etkilenebilir. Gençler bazen bir keşif eylemi olarak ana faaliyetin gerçekleştirildiği parti oyunularını oynarlar.[4] Gençler, asıl olayın yaşandığı sosyal toplantılar yapmış olabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, bu olaylara "makyaj partileri" deniyordu ve bazen "makyaj odası" olarak adlandırılan belirli bir alanla sınırlı kalıyorlardı. Bu partiler genel olarak grup seks olarak görülmedi, ancak gruba bağlı olarak ağır sevişme söz konusu olabilir.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "How Long Should A Makeout Last? Here's How Long You Should Kiss To Make Sparks Fly". 18 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2020. 
  2. ^ "How To Have The Hottest Make Out". 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2020. 
  3. ^ "How To Make Out With A Girl (4 Simple Steps) - The only guide you need!". 18 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2020. 
  4. ^ "Neck Kisses Making Out GIF - Find & Share on GIPHY". 14 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2020. 
  5. ^ "8 Ways To Step Up Your Make Out Game - Her Campus". 26 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2020. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]