Arnavutluk'taki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Arnavutluk'taki şehirler

Bu liste, Arnavutluk'taki şehirler listesidir. 2015 yılı itibarı ile Arnavutluk'ta 46'sı belediye ve 28'i idari birim olmak üzere toplam 74 yerleşim yeri şehir statüsüne sahiptir.[1]

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı İl Nüfus (2011)
1 Tiran (Tirana) Tiran 858,262
2 Dıraç (Durrës) Dıraç 201,519
3 Avlonya (Vlora) Avlonya 141,513
4 Elbasan Elbasan 126,703
5 İşkodra (Shkodra) İşkodra 102,075
6 Fier Fier 85,845
7 Kamza Tiran 66,841
8 Görice (Korça) Görice 51,152
9 Berat Berat 32,606
10 Loşna (Lushnjë) Fier 31,105
11 Pogradaş (Pogradec) Görice 20,848
12 Kavalye (Kavaja) Tiran 20,192
13 Ergiri (Gjirokastra) Ergiri 19,836
14 Fushë-Kruja Dıraç 18,477
15 Saranda Avlonya 17,233
16 Leç (Laç) Leş 17,086
17 Kökes (Kukës) Kökes 16,719
18 Sukth Dıraç 15,966
19 Patos Fier 15,937
20 Leş (Lezha) Tiran 15,510
21 Mamurras Leş 15,284
22 Debre Debre 13,251
23 Kuçova Berat 12,654
24 Akçahisar (Kruja) Dıraç 11,721
25 Vora Tiran 10,901
26 Burrel Debre 10,862
27 Rrëshen Leş 8,803
28 Milot Leş 8,461
29 Divjaka Fier 8,445
30 Grameç (Gramsh) Elbasan 8,440
31 Bulqiza Debre 8,177
32 Vau i Dejës İşkodra 8,117
33 Şingin (Shëngjin) Leş 8,091
34 Klos Debre 7,873
35 Ballsh Fier 7,657
36 Şayak (Shijak) Dıraç 7,568
37 Ura Vajgurore Berat 7,232
38 Rrogozhina Tiran 7,049
39 Libraş (Librazhd) Elbasan 6,937
40 Cërrik Elbasan 6,695
41 Manza Dıraç 6,652
42 Peklin (Peqin) Elbasan 6,353
43 Bilişt (Bilisht) Görice 6,250
44 Kruma Kökes 6,006
45 Permedi (Përmet) Ergiri 5,945
46 Prrenjas Elbasan 5,847
47 Delvine (Delvina) Avlonya 5,754
48 Orikum Avlonya 5,503
49 Bayram Curri Kökes 5,340
50 Roskovec Fier 4,975
51 Rubik Leş 4,454
52 Tepedelen (Tepelena) Ergiri 4,342
53 Poliçan Berat 4,318
54 Maliq Görice 4,290
55 Çörvoda (Çorovoda) Berat 4,051
56 Erseka Görice 3,746
57 Koplik İşkodra 3,734
58 Puka İşkodra 3,607
59 Himara Avlonya 2,822
60 Klisura (Këlcyrë) Ergiri 2,651
61 Memaliaj Ergiri 2,647
62 Fushë-Arrëz İşkodra 2,513
63 Bajza İşkodra 2,346
64 Krraba Tiran 2,343
65 Selenica Avlonya 2,235
66 Konispol Avlonya 2,123
67 Libohova Ergiri 1,992
68 Reps Leş 1,899
69 Fierza Kökes 1,607
70 Krasta Debre 1,540
71 Leskovik Görice 1,525
72 Finiq Avlonya 1,333
73 Ulza Görice 1,229
74 Kurbnesh Leş 489

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Population and Housing Census 2011 14 Kasım 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Ek okuma[değiştir | kaynağı değiştir]