Narlık, Çorum

Vikipedi, özgür ansiklopedi
22.31, 21 Temmuz 2016 tarihinde Teacher0691 (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 17386401 numaralı sürüm (→‎top: düzeltme AWB ile)
Narlık
Harita
Çorum
Çorum
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlÇorum
İlçeMerkez
Coğrafi bölgeKaradeniz Bölgesi
Nüfus
 (2000)
 • Toplam239
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0364
Posta kodu19000
Resmî site
[1]

Narlık, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

Daha önceleri hayvanlar otlatmaya oraya götürülürmüş mallık diye adlandırılırmış zamanla yerleşim olmaya başlayınca narlık olarak değiştirilmiştir.

Kültür

Anadolunun bu şirin yeşil köyü Çorum Merkez ilçe-Sungurlu ilçesi ve Alaca ilçesinin kesiştigi noktada kurulmuştur.Köyde güzel bir camii ve cem evi mevcuttur.

Coğrafya

Narlık köyü orta karadeniz bölgesinde Ankara Samsun karayolu üzerinde yer alır. Çorum merkeze bağlı olup Ankara ya 196 km Çorum a 45 km uzaklıktadır.Önceden alaca ilçesine bağlı olup daha sonra çorum merkeze bağlanmıştır.komşu köyleri alaca höyük,kalehisar,yenikaradona(çerkez köyü) karadona,karakaya ve küçük keşlik köyüdür. alaca höyük yolu köy yolunun devamıdır.iklimi yazları sıcak ve kurak kışları soğuktur.köyün 3 tarafı ormanlarla çevrili olup 4.sü kilimselpen tarafıda yavaş yavaş ormanla kaplanmaktadır.ormanlar meşe ağaçlarıdır.ayrıca birde çamlık ormanı vardır.bazı kısımlar şu isimlerle anılmaktadır: -sarıtepe -pazartepesi -kumlar -avgununbaşı -çağşağınbaşı -mulanınoluğu -umman -kapaklıeşme -çalılı -çalınburnu -tültepe -suludere -kilimserpen -handeresi -keklik pınarı -ahmetoluğu -kötüpınar -damkaya -arkakoru -karşıkoru -kütüklü -korçayırı -taşlıiniş -çatalarkaç -kızılgedik -ibişinsivri

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. genel anlamıyla karasal iklim görülmektedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 197
2000 239
1997 303

Ekonomi

Köyün ekonomisi nakliyatcılık(kamyonculuk) sonzamanlarda azalmıştır tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Son zamnalarda göçlebirlikte tarım ve hayvancılık yok olmaküzeredir.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesicamiisi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Dış bağlantılar

Şablon:Portal

köy ankara çorum antalya istanbul izmir ve yurt dışına göç vermiştir