Kullanıcı mesaj:Sevda Filiz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: MediaWiki message delivery tarafından 22 gün önce Sevgili Sevda Filiz, yardımına ihtiyacımız var! başlığına

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Sevda Filiz!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --♪♫Berkay0652|ileti 13:38, 12 Mayıs 2009 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Lütfen Vikipedi maddelerine imza atmayınız, isim yazmayınız, telefon numarası, e-posta adresi vb. eklemeyiniz.. Vikipedi'de imzalar sadece tartışma sayfalarında ve kullanıcı mesaj sayfalarında kullanılmaktadır. Bunun dışında bazı özel, sadece tartışmaların yer aldığı sayfalarda veya bildiri sayfalarında, örneğin Vikipedi:Köy Çeşmesi, imza atılabilir. Bahsi geçen sayfalar haricindeki hiçbir Vikipedi sayfasına imza atmayınız. İyi değişiklikler!
Vikipedist 19:43, 16 Temmuz 2009 (UTC)
Lütfen özgeçmişinizi Vikipedi'ye eklemeyiniz. Bu hareket kibirlilik olarak görülür ve hızla silinir. Vikipedi ücretsiz bir web alanı sağlayıcısı değildir. Bununla birlikte, ücretsiz bir web alanı sağlayıcısını buradan bulabilirsiniz. Lütfen bundan sonra Vikipedi'ye yapıcı bir şekilde katkıda bulunun. Teşekkürler, Vikipedi'ye tekrar hoşgeldiniz.
Captain BradleyMesaj Sayfam 07:47, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Yalnızca ansiklopedik bilgi ekleyiniz.[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
M.M.ileti 07:49, 22 Temmuz 2009 (UTC)


Lisans/telif durumu belirsiz resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

C. Jones msj 12:06, 17 Ağustos 2009 (UTC)

"Calisma odasi"[kaynağı değiştir]

Iste bu linke tiklayarak kendi calisma sayfasini olusturabilirsin, ve diger maddelerin gibi kaydedebilirsin: Kullanıcı:Sevda Filiz/redd . Bitince bana mesaj ver, yardim ederim formatlamada falan. :) Sevgiler, --Timish mesaj 18:26, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Cat msj 21:00, 17 Ağustos 2009 (UTC)


  • Sıkıntınızı anlayabiliyorum. Benim de ilk dönemlerimde yazdığım birkaç madde silinmişti. Ama zamanla nerede hata yapmışım farketmeye başladım. Size önerim, yazdığınız maddedeki tüm yazıların üzerine {{çalışma var}} kodunu eklemeniz ve bana maddeyi bildirmenizdir. Böylece neresi doğru, neresi yanlış görebilir ve birlikte düzeltebiliriz. Bu arada ilk başlarda yazdığınız maddeleri bir "Word" vb. dosyasına kaydetmeniz çok yerinde olacaktır. Eğer silinirlerse düzeltip tekrar girebilirsiniz böylelikle. Bir sorununuz olursa buradayım. Çekinmeden bana iletebilirsiniz. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 13:46, 18 Ağustos 2009 (UTC)
  • Resimlerde gördüğüm kadarıyla sıkıntı yok. Doğru şekilde yüklemişsiniz. Ancak maddelerdeki o "olası telif ihlali" yazan şablonlar, maddedeki yazıların ve bilgilerin aynen başka siteden kopyalanmış olduğundan şüphelenildiği için konulur. İlke Hatipoğlu maddesi ile o maddenin üstündeki şablonda verilen bağlantıya tıkladığımda iki site arasında pek bir benzerlik göremedim. O yüzden o şablonu kaldırdım. Ancak Doğan Duru maddesindeki şablonda yer alan bu bağlantı ve benim de google'dan yaptığım şöyle bir aramada maddedeki yazılar birçok sitedeki yazılarla neredeyse aynı. O yüzden sanırım silinebilir bu madde. Bu maddeyi kurtarmak istiyorsanız, şu anki maddeyi düzgünce okuyup kendi cümlelerinizle tekrar yazabilirsiniz. Ancak şimdiki halinden mümkün olduğunca farklı bir anlatıma sahip olursa ve sadece hayatı hakkındaki bilgiler aynı olursa madde silinmez. Sanırım bu kadar. Bir sorununuz olursa çekinmeyin sorun. Vikipedi'de sizin gibi iyi niyetli Vikipedistler çok az. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 10:08, 20 Ağustos 2009 (UTC)
  • Merhabalar, "21 (Albüm)" yerine "21 (albüm)" şeklinde isimlendirme yapmak Vikipedi'de daha yaygın bir kullanımdır. Bilgilendirmek adına söylemek istedim. Bu nedenle maddeyi tekrar eski haline getirmek gerekli sanırım. Katkılarınız için tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:28, 20 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yine ben. Bir bilgilendirme daha yapmalıyım sanırım. Maddelerde bir giriş bölümü olması Vikipedi'de yaygındır ve genelde maddelerin böyle açılması önerilir. Örneğin şu ve şu maddelere bakarak bir albüm maddesinden neler beklendiği ve düzenin nasıl olması gerektiği konusunda bir fikir edinebilirsiniz. Başlıkların sıralamaları ve bilgilerin sırası bu maddelerdeki gibi olursa hem estetik olarak hem de standart Vikipedi adına güzel olacaktır. Ayrıca "Plastik Çiçekler ve Böcek" maddesini de bu doğrultuda düzenledim. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:48, 20 Ağustos 2009 (UTC)
  • Sakın yanlış anlamayın. Sizin uzun uzun maddeler yazmanız için ısrarda bulunmuyorum. Sadece düzen olarak "giriş bölümü", "genel başlıklar", "albümdeki şarkılar" şekline uymanızı rica ediyorum. Yoksa sizin yeni olduğunuzu yüzünüze vurmak değil amacım. Siz bir de beni ilk zamanlarımda görecektiniz. Ben daha mesaj sayfasının ne olduğunu bilmiyordum. Sayfayı açıp öyle boş boş bakıyordum bu kare şeyler ne diye. --♪♫Berkay0652|ileti 20:07, 20 Ağustos 2009 (UTC)
  • Halledildi. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 10:03, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Eksik lisans bilgisi[kaynağı değiştir]

C. Jones msj 19:19, 21 Ağustos 2009 (UTC)

  • Resimlerdeki sorunu hallettim. Görünüşe göre dosya yüklerken lisans etiketini seçmemişsiniz. Örneğin albüm kapağı resimleri yüklerken dosya yükleme sayfasında yer alan o alttakı ince yerden "Albüm ve tekli" seçeneğini seçerseniz sorun kalmayacaktır. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 21:49, 21 Ağustos 2009 (UTC)
  • Ne demek, asıl size teşekkür etmek lazım katkılarınız için. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 22:16, 21 Ağustos 2009 (UTC)
  • İstekleriniz yerine getirildi. Biraz geç oldu ama üşengeçliğime verin, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 12:05, 27 Ağustos 2009 (UTC)
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - ki bl 06:52, 28 Ağustos 2009 (UTC)


Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.
Captain BradleyMesaj Sayfam 07:39, 28 Ağustos 2009 (UTC)
  • Merhabalar. Grup hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmadığım için düzen olsun diye öylesine eklemişimdir sanırım. Şimdi üyeler kısmına iki ayrı başlık ekledim. Siz de grubun üyeleri nasılsa ona göre değişiklik yapabilirsiniz. Çünkü onlar hakkında en doğru bilgiyi siz biliyorsunuz. Teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 12:02, 16 Eylül 2009 (UTC)
  • Sanırım grubun telifli bir resmini yüklemişsiniz. Vikipedi ne yazık ki albüm-tekli kapakları ve afişler dışında telifli şeyler yüklemeye izin vermiyor. Bu sitede her iki kutucuğu işaretleyip "Redd" sözcüğünü aratarak telifli olmayan bir resmi bulabilir, veya kendiniz grubun resmini çekip yükleyebilirsiniz. Vikipedi ne yazık ki diğerlerine izin vermiyor. Üzgün İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 12:52, 16 Eylül 2009 (UTC)
  • Merhaba, Yukarıda Berkay size durumu biraz açıklamış. Resmi sildim çünkü remin kullnımı VP:AKP'mıza aykırı idi. Eğer iligli politikayı okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Okuduktan sonra hala bir sorunuz olursa lütfen çekinmeden sorun. Kolay gelsin, --Manco Capac 06:32, 17 Eylül 2009 (UTC)

Serkan Çeliköz[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Maddenin kayda değer olmadığı düşünülmüş sanırım. Maddedeki kayda değerlik şablonunu ekleyen Manco Capac'a bu konuda bir ileti yazdım. Bence silinmez, ancak siz maddeyi yine de yedekleyin her türlü olasılığa karşı. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:01, 20 Ekim 2009 (UTC)

Biçim el kitabı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba açtığınız maddeler çok hoş doğrusu, fakat düzen açısından oldukça kötü. Bir albüm için örneğin The Singles 1992-2003 maddesini ya da diğer albüm maddelerini örnek alabilirsiniz. Maddelerin bir girşi olmalı, grup üyeleri başlığı yerine sonlara doğru teknik ekibe yer verebilirsiniz. Kolay gelsin. Ayrıca buradan biçimlerle ilgili bilgiler bulabilirsiniz.--Hedda Gabler 12:36, 28 Ekim 2009 (UTC)
  • Aslında ben de Redd grubunu dinliyorum hatta bir ara kaynak taraması da yapmıştım ama bulamadım pek bir şey. Eğer Vikipedi'deki bilgilerin kaynağını biliyorsanız ekleyelim, maddeyi güzelleştirelim. --Hedda Gabler 12:59, 28 Ekim 2009 (UTC)

Kirli Suyunda Parıltılar[kaynağı değiştir]

  • Selam Sevda, Kirli Suyunda Parıltılar maddesini biraz düzenledim. Sana birkaç bilgi vermek istiyorum bu tür maddelerde uygulaman için:
    • Öncelikle maddeye maddenin adı ile giriş yapmak gerekir. Eğer madde albüm ismi ise hem kalın hem eğri yazılmalıdır. Mesela: Kirli Suyunda Parıltılar, Redd grubunun ikinci stüdyo albümüdür. Gördüğün gibi burada albümün adı hem kalın ve hem eğri yazılmıştır. Kalın ve İtalik yazı yukarıdaki tuşlarda mevcut (B ve I tuşları)
    • Her zaman albüm isimleri eğri/italik yazılır. Örneğin: 50/50 gibi (kod olarak: ''50/50'' şeklinde maddelere yazabilirsin) Fakat albüm ismine ismin hal ekleri gelirse mesela "50/50'den sonra yeni albüm yayınlandı" dersek Viki kodlarıyla şöyle yazmamız gerekir: "50/50'den sonra yeni albüm yayınlandı." Gördüğün gibi <nowiki></nowiki> kodunu kullandık. Bu koda yukarıdaki tuşlardan ulaşabilirsin. Ya da bunun yerine {{'}} şablonuna kullabilirsiniz. Mesela ''50/50''{{'}}den ...
    • Şarkı isimleri tırnak içine alınır her daim. "Şarkı adı" gibi. Bu arada Maddelere giriş yazılmalıdır, direkt altbaşlık oluşturmak doğru değildir. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 13:13, 14 Kasım 2009 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba. Albüm kapaklarını albüm maddelerinden değil sadece Redd maddesinden çıkardım. Albüm kapak resimleri Adil kullanım politikası kapsamına giriyor ve politikaya göre yüklenen resimlerin mümkün olduğunca az maddede kullanılması isteniyor. Bunun dışında da bu resimlerin sadece resmin kendi maddesinde kullanılması esas alınıyor. Bu kuralın dışında kullanılabilmeleri için bahsi geçen maddede büyük oranda bahsediliyor olması, albümle ilgili geniş bir ansiklopedik bilgi ve eleştirel yorum olması gerekiyor. Redd maddesinde (en azından şu anda) böyle bir durum olmadığından kullanımı hatalıdır. Fakat, bu kapakların albümlerin kendi maddelerinde kullanılmalarının bir sakıncası yoktur. Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi akşamlar. Güzelonlu (mesaj) 19:34, 9 Aralık 2009 (UTC)

Muratsahinileti 21:57, 4 Şubat 2010 (UTC)

Selamlar. Adil kullanım politikamıza göre Eğer fotoğrafın konusu halen mevcudiyetini koruyorsa, özgür lisanslı bir fotoğrafı çekilebilir. Bu nedenle örneğin yaşayan kişilerin, mevcut otomobil ve uçak modellerinin ya da binaların telif hakkı saklı resimleri veya fotoğrafı çekilebilecek yerleşim yerleri ya da coğrafî nesnelerin telif hakkı saklı yazılımlar tarafından üretilmiş fotoğrafları adil kullanım kapsamına girmez. Yani yaşayan kişilerin telif hakkı saklı resimlerini kullanamıyoruz. İyi çalışmalar. --Eldarion 12:46, 8 Ekim 2010 (UTC)

Selam canim. Cinli askimin maddesini yazdim da gramerden tam olarak emin degilim. Bir bakar misin lütfen? :) Cok sagol :) Görüyorum ki Redd'i düzenliyorsun :) Iyi calismalar canim! --小龙 (Timish) xiǎolóng de xìnxiāng 15:14, 27 Ekim 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Sevda Filiz,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Prensesin Uykusu Film Posteri.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d5 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 12:17, 15 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba Hedda Gabler,

Redd sayfamı editlemişsin kaynakların büyük kısmı Redd sitesinden orada da bir kısım bilgiler mevcut. İstediğin bir kısım kaynakları da bulmaya çalışacağım. Kliplerin olduğu ve ödüllerin olduğu sayfa kaldırılmış görünüyor. Nedeni nedir? Wikipedia da o kadar toparlanacak ve editlenecek sayfa varken, küfürler hakaretler zamanında Demet Akalın sayfasında olduğu gibi neden Redd sayfasına modlar olarak bu kadar müdahale ediyorsunuz?

Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.


Teşekkürler,

--Sevda Filiz 20:37, 19 Kasım 2010 (UTC)

  • Selam Sevda Filiz, maddeyi ben hem yazım açısından hem diğer açılardan düzenledim ama öncelikle şunu söylemek isterim: Vikipedi'de moderator falan yoktur, herkes gönüllüdür, örneğin senin gönüllü olarak Redd sayfasını düzenlemen gibi. Kaynaklar ekleyerek maddeyi daha objektif ve güvenilir kılabiliriz. Ayrıca maddenin tartışma sayfasında da şarkılara dair görüşümü belirttim.
  • Maddedeki düzenlemelere gelince, video kısmı filan çıktı onu aslında Redd diskografisi diye bir başlık açıp oraya ekleyebiliriz. Maddede yer alması gereksiz. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım çünkü bir Redd dinleyeniyim ayrıca maddede bazen öznel ve tarafsız bilgiler yer alıyordu onları çıkardım, yazımları düzenlemeye çalıştım. -- hedda+gabler 20:43, 19 Kasım 2010 (UTC)

  • Hayır her etkinliği belirtmek doğru değil zaten Manga sayfası feci durumda. düzenlenmesi gerekiyor. Mesela örnek bir grup sayfası için No Doubt'a bakabilirsiniz. Manga, Demet Akalın gibi sayfalar referans alınmamalı bence hatta çoğu Türk şarkıcının sayfası kötü durumda. Ben şimdi Redd diskografisi'ni açıyoru siz gerekli yerleri doldurursanız sevinirim. -- hedda+gabler 20:57, 19 Kasım 2010 (UTC)

  • Ben sayfayı açtım bitirdikten sonra sen eklemeleri yaparsın. Ses dosyasına bakarım.-- hedda+gabler 21:05, 19 Kasım 2010 (UTC)

  • Yayınlanma kısmına albümün yayın tarihi yazabilir misin tam olarak? Bir de format olarak kaset, cd, dijital indirme vs neyse onu da belirtebilirsin. ben video klip kısmını yaptım bakabilirsin. -- hedda+gabler 21:21, 19 Kasım 2010 (UTC)

  • Satışlar önemli değil, bulabilirsen eklersin, video klipler için albüm kısmını hemen ekliyorum. sayfa bitti. nasıl oldu sence? -- hedda+gabler 21:33, 19 Kasım 2010 (UTC)

  • böyle daha derli toplu oldu :) iyi geceler -- hedda+gabler 21:49, 19 Kasım 2010 (UTC)

  • evet kaynak gerekiyor ama bulduğun yeri kaynak olarak gösterebilirsin eğer internette değil de sende kestiğin gazete küpürü gibi bir yerdeyse o bilgi onu da kaynak gösterebilirsin internet sayfası olması şart değil. ayrıca bu en çok satanları açıklayan bir kurum vardı (adını hatırlamıyorum şu an) onun internet sitesine de bakabilirsin var mı diye. -- hedda+gabler 21:57, 19 Kasım 2010 (UTC)

  • şu an playlistimde 3 redd şarkısı var ("falan filan", "artık melek değilim" ve "hâlâ aşk var mı") :) kolay gelsin. -- hedda+gabler 22:02, 19 Kasım 2010 (UTC)

Aşk Tesadüfleri Sever[kaynağı değiştir]

Redd - Don Kişot[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Kolay gelsin öncelikle. Don Kişot sayfasını görünce teşekkür etmek istedim. Redd sever bir yazar gördüğüm için ayrıca mutlu oldum. Bir de sorum olacak. Çıkan tüm singlelara sayfa açabilir miyiz?

Teşekkürler, --Sevda Filiz 23:11, 5 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, kayda değer olan her grubun şarkıları, özellikle listeleri kaynaklandırmak şartıyla açılabilir sanıyorum. "Masal" ve "Bir Şövalye Var İçinde" yi de açmayı düşünüyorum. Fakat kaynak sıkıntım var. Şarkıların içeriklerini doldurmak biraz zor oluyor :/ Mor ve Ötesi'nden sonra sevdiğim gruplardan biridir Redd. Özellikle şarkıyı dinlerken maddesini açmak çok hoş oluyor :) Size de kolay gelsin, biraz baktığım kadarıyla Redd'e büyük katkılarınız var. Bu arada "Editör" olmak istermisiniz? böylelikle katkılarınız otomatik onaylanmış olur? Kumul 23:37, 5 Şubat 2011 (UTC)
  • Masal şarkısına bende başlık açmak istiyorum ama klibi bekliyorum :). Bir aksilik olmazsa 1 ay içinde klip çekilecek şarkıya.

Kaynak sıkıntımızı elimde olan datalar ile scanleyip sorunu giderebilirim diye düşündüm. Ben bir arviş taramasına başlayayım. Mor ve Ötesi benim de sevdiğim gruplardan biridir, ne yalan söyleyeyim ama Redd başka... Redd'in tüm sayfalarını elimden geldiğinde yapmaya çalışıyorum. Daha çok eksiğim var umarım onları da halledeceğim. Editör olmak isterim neden olmasın? :)

Çok teşekkürler,

--Sevda Filiz 23:45, 5 Şubat 2011 (UTC)

  • Peki o zaman "Masal" ı size bırakıyorum, klip ile birlikte siz açın :) Kaynaklar sizde çok sanırım, normal bir fan'dan daha yakınsınız galiba Redd'e ?

Artık Editörsünüz. Maddelerdeki geçmiş kısmında görüleceği gibi maddeleri kontrol edebilirsiniz. Yani siz yapılan değişikliği onayladıktan sonra tüm vikipedistler o değişikliği sayfada görebilir. Bilmiyorum "FlaggedRevs" den haberiniz varmı. Bir sorunuz olursa çekinmeden sorun lütfen. Kumul 23:57, 5 Şubat 2011 (UTC)

Teşekkür ederim önce editörlük için. Masal'ı yeri geldiğinde beraber açarsak sevinirim, desteğinize ihtiyacım olacak çünkü ;) Redd'in sadece sıkı bir fanı ve dinleyicisiyim o kadar, bende olan kaynaklarda tamamen toplandığım dergi notları. Elimde link olarak röportajlar da var, sanıyorum onlardan da yardım alabliriz.

Editörlük için anlattıklarınızı anladım, FlaggedRevs hakkında bir bilgim yok. Aslında vikipedia için daha çok bilgi sahibi olmam lazım eksiklerim çok. Yardım talebiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

--Sevda Filiz 00:03, 6 Şubat 2011 (UTC)

  • Tabi, siz maddeyi açın ben zaten katkı yapacağım veya ben de açabilirim farketmez. Editörlük için ilk olarak şuradaki değişikliğinizi onaylayın mesela, ne işe yaradığını görmeniz açısından. Kolay gelsin. Kumul 00:09, 6 Şubat 2011 (UTC)

Değişiliği onayladım.Hatta Redd'in sitesinden klip çekip tarihini de buldum. :) Çok teşekkürler size de kolay gelsin.

--Sevda Filiz 00:40, 6 Şubat 2011 (UTC)

  • Referansı da ekleyelim de tam olsun :) Kolay gelsin size de. Kumul 00:48, 6 Şubat 2011 (UTC)

Don Kişot (şarkı)[kaynağı değiştir]

  • selam Don Kişot (şarkı) single olarak mı yayınlandı? --Hedda Gabler 12:40, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • hayır problem yok :) bilgi kutusunu değiştireceğim sadece :) kolay gelsin. --Hedda Gabler 12:52, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Öncelikle elimden geldiği kadarınca her türlü yardımda bulunurum :) Redd fotolarını yüklemen çok hoş, buraya ya da buraya yükleyebilirsin. Belirttiğin konser cidden kayda değer ise Redd'in sayfasında belirtebilirsin. kolay gelsin. --Hedda Gabler 13:59, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Commons'ta yükleyeceksen (buraya yüklemen daha iyi diğer vikilerdekiler kullanabilir resimleri) buraya tıkla sonra şu anki kullanıcı adın ve şifren ile giriş yap, giriş yaptıktan sonra "Special:Upload sayfasına dön." yazısı çıkacak tıkla ve resmini yükle :) --Hedda Gabler 14:09, 7 Şubat 2011 (UTC)

Kaynak gösterme ve italik yazım[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, kaynak göstermek için
<ref></ref>

kodları arasına kaynağı yaz. bunun için Şablon:Cite web'i kullanmak pratiklik sağlayacaktır. en basitinden

{{Web kaynağı | url =  | başlık =  | erişimtarihi =  | arşivengelli = evet}}

kısımlarını doldurman yeterlidir. şimdi ise "seni buldum" şarkısındaki kaynağı kullanarak kaynak oluşturalım:

<ref>{{Web kaynağı | url = http://www.redd.com.tr/2009/07/05/seni-buldum | başlık = Seni Buldum | erişimtarihi = 10 Şubat 2011 | arşivurl = http://web.archive.org/web/20090831121734/http://www.redd.com.tr:80/2009/07/05/seni-buldum/ | arşivtarihi = 31 Ağustos 2009}}</ref>

biz bunu kaynak olarak yazdık fakat bu kaynağın gösterilmesi için bir de sayfanın en altına {{kaynakça}} eklemeliyiz. bunun için de sayfanın en altına gelip

{{Kaynakça}}

diye belirtmemiz yeterlidir. Örnek: İkinci video A şarkısına çekildi.[1]

  1. ^ "Seni Buldum". 31 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2011. 

  • İtalik yazmak içinse iki tane kesme işareti yani '' kullanmak yeterlidir. Örneğin Bu yazı örnektir cümlesini italik mi yazacağız bunun için
''Bu yazı örnektir''

yazmak yeterlidir. Görünümü şöyle olacaktır: Bu yazı örnektir

  • Ya da yazıları yazdığımız kısımda (editörde) Kalın A, Eğri A gibi işaretler var, onlara tıklayarak yazımızı koyu ya a eğri yazabiliriz.
  • Umarım anlatabilmişimdir. --Hedda Gabler 23:36, 9 Şubat 2011 (UTC)
  • merhaba, başlığın italik olmasına gerek yok. Şarkı isimleri italik yazılmaz tırnak işareti içinde yazılır. İtalik yazılması gerekenler:
    • Albüm isimleri
    • Kitap isimleri
    • Film ve dizi isimleri
    • Video oyunu isimleri
  • Şarkı isimleri tırnak içine alınması yeter. --Hedda Gabler 13:07, 10 Şubat 2011 (UTC)
  • Merhaba Kumul, :)

Yine sorularım olacak sana içinde Redd'de var tabi :). Redd'in Prensesin Uykusu filminde ve klibinde kullandığı bir pena var. Bu penadan bende de var :) (sana da bulursam bir de sana alırım :) şuan yeni pena kullanıyorlar çünkü) scanleyip bunu sayfaya ekleyebilir miyim? Eklersem de nasıl eklerim seçenek olarak ne seçmeliyim daha doğrusu.

Bir diğer soru Redd'in şarkılarından ana sayfaya birkaç tane eklemek istiyorum, bu şarkıların süreleri en fazla ne kadar olabilir?

Redd diskografisi sayfasına Aşk Tesadüfleri Sever filmin soundtrack albümünde yer alan Nefes Bile Almadan şarkısını da ekleyeceğim ama diğer çalışmalara mı, kollektif albümlere mi ekleyeyim yoksa başka bir başlık mı açayım karar veremedim. Sence hangisine eklemem daha doğru olur. Bu arada bu albüm için de yakın zamanda başlık açacağım.

Desteğin ve yardımın için şimdiden teşekkürler,


Kolay gelsin,

--Sevda Filiz 12:37, 15 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba Sevda :)

Biliyorsun vikipedide her zaman Kayda değerlik ön planda. Bunu pena için söylüyorum, penanın kayda değer olması için bir özelliği belirtilmeli, örneğin: Resimdeki pena Redd'in konserlerinde kullandığı ilk penadır. gibi. Sendeki penanın tam olarak ne olduğunu anlamadım. Biraz daha detay verebilirmisin? Gruba özel bir pena mı mesela? Bunun dışında Pena maddesine de eklenebilir. Fakat ekleyeceğin yeri belirlemeden resmi yükleme, çünkü vikipedi'de kullanılmayan resimler silinir.

Redd'in şarkılarını ana sayfaya eklemek derken ne demek istedin anlamadım? Vikipedi:Günün maddesi şeklinde bieşey mi yapmak istiyorsun?

"Nefes Bile Almadan" şarkısı 50/50 albümündeki 9. şarkı değilmi? Eğer öyle ise, elinde maddeyi doldurabilecek içerik varsa Nefes Bile Almadan maddesini açtıktan sonra madde içeriğinde Aşk Tesadüfleri Sever filmin soundtrack albümünde yer aldığını ve ayrıca Gecenin Fişi Yok'ta da yer aldığını belirtebilirsin.

Umarım bir soruyu atlamamışımdır.

Kumul 13:09, 15 Şubat 2011 (UTC)


  • Tekrar merhaba :)

Aslında çok şey yazmıştım ama bir anda bilgisayar kapandı kendi kendine, o yüzden biraz geç yazıyorum kusura bakma.

Bu pena Redd'in ilk yaptırdığı penalardan, özel yaptırdığı bir pena üzerinde Redd,21 yazısı ve bir yıldız logosu var pena beyaz üzerine siyah baskı ben bunu arkasında siyah fon ile eklemeyi düşünüyorum. Bu pena Redd gitaristlerinin sahnede kullandığı bir penaydı şuan yeniler var artık. Hem klipte hem de filmde kullanılmış olduğu için paylaşmak istedim. Redd'in ana sayfasında mikrofon askılarında görebilirsin bu penaların uzaktan hallerini :)

Redd'in ana sayfasında No Doubt grubunun sayfasında ki gibi birkaç şarkı kullanmak istiyorum. Müzik dosyası olarak. Eğer olursa bunun süresi ne kadar olur en fazla No Doubt'ta misal 23 saniye falan biraz daha uzayabilir mi o saniyeler :)


Nefes Bile Almadan Redd'in 50/50 albümünde Nefes adı ile yayınlandı. Gecenin Fİşi Yok DVD'sinde kullanılmadı. Redd'in Plastik Çiçekler ve Böcek albümünde ise ilk haline yakın farklı bir askutik ile kullanıldı. Onu dediğin gibi başka bir şekilde belirtirim.

Hayır hiçbir soruyu atlamadın :) Çok sağol tekrar,

Kolay gelsin, --Sevda Filiz 13:45, 15 Şubat 2011 (UTC)

  • Mesajı şimdi gördüm,

DVD bende yok fakat Nefes Bile Almadan şarkısı Gecenin Fişi Yok maddesinde albümde bulunduğu yazıyor.

Müzik yüklemek için ise:
Dosyayı şuradan yükleyebilirsin. "Licensing" bölümünden lisansını seçmeyi unutma. Süresinin uzunluğu tabiki sınırlı :) Vikipedi:Müzik örnekleri sayfasından, "Kılavuz" bölümü, herşeyi bulabilirsin. Zaten ne kadar kısa eklersen o kadar iyi aslında, çünkü müziği dinyelen ziyaretçi güzel güzel dinlerken müzik birden kesilecek ve ziyaretçı bunun güzelliğiyle albümü satın alacak ;) onun için kısa yükle derim :)

Kumul 17:52, 15 Şubat 2011 (UTC)


  • Kendi yaptığım sayfayı unutmuşum iyi mi :) Senin dediğin daha doğru ne kadar kısa o kadar iyi. Çok güzel tüyo verdin bana teşekkürler :) Pena ile ilgili birşey dememişsin daha :) Çok sağoll

--Sevda Filiz 18:06, 15 Şubat 2011 (UTC)

  • iyi mi :). Pena ile ilgili karar verdin mi? Pena maddesine mi ekleyeceksin yoksa Redd maddesine mi? .... Tabiki Redd maddesine dimi :)

Önceden de dediğim gibi içeriği kayda değer yaparsan tabiki eklenebilir. Fakat resim açıklaması olarak ve içerik olarak ne yazacağını bilmediğim için bişey demiyorum. Önce oluştur sonra bakalım istersen. Kumul 18:14, 15 Şubat 2011 (UTC)

Memet Ali Alabora ve Redd[kaynağı değiştir]

  • Selam Kumul,

Redd başlığına dediğim gibi penayı ekledim.

Bir de senin daha önceden düzenlediğin Memet Ali Alabora başlığını biri neredeyse silmişti, geri alma işlemi yaptım ama tekrardan başlığı bozabilirler. O başlığa sadece üyelerin girebileceği bir koruma yapsak olur mu?

Çok sağol kolay gelsin,

--Sevda Filiz 07:59, 16 Şubat 2011 (UTC)

  • Selamlar Sevda, vikipedide günde 10'larca maddeye vandalizm yapılıyor. Memet Ali Alabora da bunlardan birisi sadece. O gün maddeye vandalizm yapılmış ben de geri almışım. Bu işlemi vandalizmi gördükçe günde 10larca kez yapıyoruz. Fakat maddenin geçmişinde (şu sıralar) çok fazla bir vandalizm görünmüyor. Eğer bir maddenin ard ardda vandalizm e maruz kaldığını görürsen bunu Vikipedi:Sayfa koruma talepleri'de dile getirebilirsin ve gerekli görülürse hizmetliler tarafından madde korumaya alınacaktır.

Penayı eklemişsin gördüm eline sağlık. Biraz kullanılmış bir pena sanırım :) Ayrıca ŞU fotoğrafı yüklediğinde sağdaki kişi Harun Tekin'e ne kadar çok benziyor demiştim, gerçekten oymuş meğerse :)

Teşekkürler, Kolay gelsin. Kumul 18:11, 16 Şubat 2011 (UTC)

Kitap Kapağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul :)

Nasılsın? Sana birşey sormak istiyorum, Güneş Duru sayfasına onun kitaplarının kapaklarını eklemek istiyorum. Bu sanıyorum uygun birşey ama yine de sana danışmak istedim. Bu 2 kitabının da kapağını ekleyebilir miyim sayfasına? Kapak değil de ben kitaplara başlık açayım en iyisi :) Sayfanı işgal ettim özür dilerim.


Çok sağol görüşürüz

--Sevda Filiz 09:05, 23 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba :)

iyiyim sen nasılsın? Evet kapak ekleyebilirsin, fakat adil kullanım ile resimi vikipedi'ye eklerken lisanslama kısmında şu: Şablon:Kapak-Kitap-TC şablonunu eklemeyi unutma. Ayrıca resim, kitabın görsel tanıtımı olduğu için kitabın sayfası açılıp oraya eklenmelidir yanlış hatırlamıyorsam. bakınız: Adil kullanım. Ayrıca özrü kabul etmedim, Kolay gelsin. Kumul 20:00, 23 Şubat 2011 (UTC)

Güneş Duru Wikipedia.jpg[kaynağı değiştir]

Selam canim. Düzenledim. Ancak, Türkce maddede birsey buldum. Bazi cümleler kaynak olarak gösterdigin gazetelerden direk bir alintidir. Bu telif haklara aykiri olan bir sey. Kendi sözlerin ile yazarsan cok daha iyi olur, cünkü biri bulup degisiklerini geri alacak... Sevgiler. --小龙 (Timish) xiǎolóng de xìnxiāng 14:05, 25 Şubat 2011 (UTC)

Redd ve Masal[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Kumul nasılsın? :)

Redd bir süre sonra Masal şarkısına klip çekiyor ve bir aksilik olmazsa klip Nisan ayının ilk haftası yayınlanacak haber vermek istedim. O şarkının başlığını da beraber açarsak sevinirim :)

Çok kolay gelsin görüşmek üzere,

--Sevda Filiz 14:04, 16 Mart 2011 (UTC)

  • Merhaba Filiz, iyiyim sen nasılsın :)

Tabi, klibi gördüğüm zaman zaten geliştirmeye çalışırım. Bu aralar pek aktif olamıyorum, Nisan'da çıkması iyi olmuş :) Sana da kolay gelsin. Kumul 14:57, 16 Mart 2011 (UTC)


taysin (mesaj) 21:00, 2 Nisan 2011 (UTC)

Yıl maddeleri hk[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Yıl maddelerinde Türkiye ve dünya gibi bir ayrım yapmamanızı rica edeceğim. Bu gibi ayrımlar tarafsız bakış açısı politikamıza aykırı olmaktadır. Teşekkürler...--Rapsar 13:26, 6 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba,

Daha önce ki yıllarda böyle bir ayırım yapıldığı için öyle bir düzenleme yaptım sebep budur. Yaptıklarımı da düzeltirim. Teşekkürler. --Sevda Filiz 13:46, 6 Nisan 2011 (UTC)

Teşekkürler...--Rapsar 13:48, 6 Nisan 2011 (UTC)

Tekrar merhaba,

Bu yıl sayfalarında alakasız şeyleri çıkartıyorum, kendi doğum tarihini yazan gibi. Misal, ölüm de bahsedilen kişi olaylarda da mevcut az önce Zeki Müren'i listeden çıkarttım. Aynı başlık Ölümler bölümünde de mevcut çünkü. Yada albüm satışları falan var çıkan albümler onlar kalmalı mı gitmeli mi? Size sormak istedim.

Teşekkürler, --Sevda Filiz 14:16, 6 Nisan 2011 (UTC)

İsterseniz Kullanıcı:Szoszv'ye danışın bu konuda. Kendisi konu hakkında hem daha bilgili, hem de bu konuyla ilgili çalışmaları var.--Rapsar 14:18, 6 Nisan 2011 (UTC)
Bakın ne buldum! Tam sizin aradığınız şey sanırım :) Kolay gelsin.--Rapsar 14:23, 6 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Filiz. Tartışılır tabi ama kişilerin ölüm tarihleri sadece ölüm başlığında verilmeli. Vikipedi'de her kişi kaydadeğer zaten, Zeki Müren'i ayrı olarak Olaylar bölümünde yazarsak herkesi bu bölümde yazmamız gerekir.
Yıl ve gün maddelerinin ise evrensel içeriklere sahip olması gerekiyor. Zaten bu Vikipedi'nin genelinde hakim olan uygulama. "Türkiye'de olup bitenler" bölümü de evrensellik ilkesine uymuyor. Yerel ve evrensel bilgileri harmanlayarak yer vermeliyiz. Aşırı yerel bilgileri ise maddeyi evrensel hale getirmek için de silmememiz gerekiyor. Türkçe Vikipedi'de henüz böyle sayfalar henüz açılmamış ancak en:2009 in Spain benzeri 2009'da Türkiye veya en:2001 in music benzeri 2001'de müzik maddelerini oluşturmamız ve bu sayfalara aktarmamız lazım. Gerçekten de Türkiye'de olup bitenler fazlasıyla ansiklopedik bilgiler ve eklenen bilgileri silersek ciddi bir emek kaybı olur. Bu yerel bilgiler 2009'da Türkiye, 2010'da Türkiye gibi maddelere aktarılmalı. İngilizce Vikipedi'de ülkelere göre yıl maddeleri de henüz yeni yeni oluşturuluyor. Örneğin Almanya maddelerine bakabiliriz. Üstte Rapsar bağlantıyı atmış bu konuda proje oluşturmaya çalışıyorum ama henüz sayfasını oluşturamadım:( İyi çalışmalar, saygılar --Szoszvmesaj 19:21, 6 Nisan 2011 (UTC)

Ben teşkkür ederim. Elinize sağlık. Tarihleri kesin belli olmayanları ayrı başlıkta toplamak bence de uygun olanı. Doğum ve ölüm tarihleri genellikle sadece gün maddelerine ekleniyor. Yıl maddeleri ihmal ediliyor. Bazı yıllarda bu yüzden Doğumlar ve Ölümler başlığı açılmamış. ya da sadece ölümler açılmış. Olması gerekiyor tabi bu 2 başlığında. Bu arada Son Değişiklikler sayfasında dikkatinizi çekmiştir belki. Yeni bir biyografi sayfası açıldığında bu kişinin doğum ve ölüm tarihleri 4 farklı sayfaya eklenmesi gerekiyor: doğum günü ve yılı, ölüm günü ve yılı maddeleri. Yani demek istediğim bu işlem yapılmadığı için çoğu kişinin doüum ve ölüm tarihi tarihte bugün sayfalarında yer almıyor. Mesela 7 Nisan'da doğanlar ve ölenler için site içinde arama yapsak 7 nisan sayfası için bir o kadar daha hatta daha fazla kişi ekleriz:) --Szoszvmesaj 14:25, 7 Nisan 2011 (UTC)
Çok hızlı gidiyorsunuz, bakmadım ama tüm maddeleri bayrakladınız belki de:) Nobel ödülü verilmesi bir olay değil aslında, bir durum. Yıl maddelerinde olmalı mı ben de bilmiyorum, oscar ödülü sahiplerini de vb. yazmamız gerekir nobel ödülü sahiplerini yazarsak. Siz bilirsiniz, benim fikrim sayfanın altında yazması, çünkü olay olarak değerlendiremeyiz. İngilizcede de en altta yazılmış. Büyük ihtimalle o sayfadan aktarılmıştır. Nobel ödülü yazan yıl maddesi çok değil sanırım belki ilerde nobelleri sayfadan çıkartırız. Şimdilik sayfanın altında yazması daha uygun bence.
Bu arada Yıllara göre Türkiye sayfasını oluşturdum. Henüz sayfalar oluşturulmadı ama yakın Türkiye tarihi ile ilgili aklınıza gelen olayları kısa kısa yazabilirsiniz. Örnek: 1993'te Türkiye. iyi çalışmalar.--Szoszvmesaj 12:36, 13 Nisan 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Sevda Filiz,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Redd Beyoğlu Hayal Kahvesi Konseri.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

--GôkTR001 08:23, 15 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Filiz, nerede kaldı bu "Masal"? :) Kumul 10:00, 18 Nisan 2011 (UTC)


Merhaba Filiz. İzleme listemde [1] değişikliği gördüm. Doğum ve ölüm tarihlerine bağlantı verilmiyor genellikle artık. Şurada bir tartışma var. Genel görüş orada da tarihlere beğlantı verilmemesi yönünde. Haber vermek istedim. Kolay gelsin:) --Szoszvmesaj 13:22, 19 Nisan 2011 (UTC)

Rastgeldikçe doğum ve ölüm tarihlerine olan bağlantıları siliyorum ben de. Sadece doğum ve ölüm yeri, bağlantı şeklinde kalıyor. Mesela Şablon:Doğum tarihi ve yaşı'nda da tarihlere bağlantı yok, düz metin şeklinde. --Szoszvmesaj 13:32, 19 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba,


Masal sayfasından albüm kapağı silinmiş, diğer Redd şarkılarında albüm kapağı duruyor. Bunları da kaldırmamız gerekmez mi o zaman? Madde KD midir? diye sormuşsunuz KD'nin açılımını anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler,

--Sevda Filiz 12:50, 28 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba. Albüm kapağı resmi adil kullanım resmi olduğundan yalnızca albümün kendi maddesinde kullanılabiliyor. Benzer şekilde spor kulüplerinin logoları, üniversite armaları da sadece kendi maddelerinde kullanılabiliyor. O nedenle kaldırdım. Diğer şarkılardan da kaldırmak gerekir :) KD, kayda değerin kısaltılmış şekli. Her şarkı kayda değer, ansiklopedik olmuyor. Single'lar ve adından sıkça söz ettiren şarkılar ansiklopedik sayılıyor sadece. Bu şarkı KD midir, emin olamadım. Teşekkürler...--Rapsar 12:58, 28 Nisan 2011 (UTC)

Tekrar merhaba,

Onları kaldırırsam basında yer alan resimleri ekleyebilir miyim klip sayfalarına? Yada resmi sitelerinde reklam için kullanılan fotoğrafları. Bana geçen sefer görüştüğüm de bir başka wikipedist arkadaş her şarkıya sayfa açılabilir dedi. Bende özellikle bu şarkılara sayfa açıyorum hatta kliplenmeyen bir şarkıya daha açma düşüncem var. Masal şarkısı hem yeni çekilen bir klip, hem de basında yer buldu son günlerde yayınlanmaması bile bir kayda değerlik kanımca :)

Teşekkürler, --Sevda Filiz 13:11, 28 Nisan 2011 (UTC)

Esasında bu şarkıların KD'liği konusunda Hedda Gabbler ile konuşsanız daha faydalı olacaktır. Kendisi bu konuda daha bilgili benden. Şarkı sayfalarına klipten kareler ekleyebilirsiniz. Back to December maddesinde var mesela.--Rapsar 13:19, 28 Nisan 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 18. hafta projesi Yaz saati uygulaması, seçkin madde çalışması


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 19:11, 3 Mayıs 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Masal başlığı[kaynağı değiştir]

Selam Kumul,

Ben dün akşam üstü başlığı açtım. Masal eklemek istediklerin olursa beklerim her zaman.

Görüşmek üzere, --Sevda Filiz 11:24, 28 Nisan 2011 (UTC)

  • Merhaba Sevda, eline sağlık öncelikle, bir süre işlerim nedeniyle internetten uzağım, birkaç küçük düzeltme yaptım, özellikle resimlerin ilk satırda bulunmasını hiç tavsiye etmem, onun için aşağı aldım sorun yoksa :) aktif olduğumda tekrar tüm düzenlemelere bakalım yine :) kolay gelsin şimdilik. Kumul 10:09, 21 Mayıs 2011 (UTC)

taysin (mesaj) 21:34, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Reality 21:56, 24 Eylül 2011 (UTC)

Reality 21:56, 24 Eylül 2011 (UTC)

Utku Tanrıveremesaj 14:03, 31 Ocak 2012 (UTC)

Redd Softcore[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul :)

Masal'dan beri sesin soluğun çıkmıyor umarım herşey yolundadır... Bir konu hakkında fikrini almak ve sana sormak istedim, yardımcı olursan çok sevinirim.

Redd'in belirli zamanlarda yapmış olduğu Softcore adında özel konserleri var. Bu konserlerde değişik sanatçı ve gruplar sahne alıyor, farklı şarkılar söyleniyor ve 2010 yılından beri de konserler belirli aralıklarla devam ediyor. Hatta konserde yer alan 2 şarkı Babylon'un Eylül 2011'de çıkarttığı bir albümde yer aldı.

Sana sorum şudur: Ben Softcore konseri için başlık açabilir miyim?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum... Çok kolay gelsin.

--Sevda Filiz 10:56, 1 Şubat 2012 (UTC)


Merhaba Sevda :)

Wikipediden yoğunluğum nedeniyle uzak kaldım uzun zamandır. Gerçekten katkı yapmak istiyorum fakat zamanım elvermiyor versede kısa değişikler yapabiliyorum.

Öncelikle bildiğin gibi her "kayda değer" maddeyi açmakta özgürsün. Fakat açacağın maddede öncelikle kayda değer şeyleri bulman gerekli, mesela Redd'in Softcore konserlerinde kayda değer olan nedir? diye soracaksın mesela. Çünkü vikipedide her konsere bir madde açılamaz. Sen şimdi açsan bile ileride "kayda değer değil" denerek SAS ile silinebilir. Konserin ayırt edici özelliklerinin olması gerekir. (Bu söylediklerim genel olarak madde açmakla ilgiliydi).

Bana soracacak olursan Softcore maddesini açacaksan maddede "konserde yer alan 2 şarkı Babylon'un Eylül 2011'de çıkarttığı bir albümde yer aldı." nın belirtilmesi kayde değer olduğunu gösterebilir. Tabi bu single değilse Softcore' özelse. Maddede diğer grupları da belirtip bir müzik organizasyonu olduğunu belirtebilirsin. Bunlar kayda değer olan şeylerdir. Bunun dışında konseri çok bilmediğim için aklıma çok birşey gelmiyor içerikle ilgili :)

Bu arada seni aktif olarak görmek güzel :) darısı başıma :)

Kumul 19:06, 4 Şubat 2012 (UTC)

Özür dilenecek birşey yok ortada :) eline sağlık madde için. Benim de geleneğim o an ilgilendiğim bir şey varsa onun ile ilgili bir şarkı açarım. Maddeye bakarken bir de Redd açtım dinlemek için :) herneyse kolay gelsin en kısa sürede görüşmek üzere.

Kumul 19:55, 6 Şubat 2012 (UTC)

Nasıl bir mesaj atacağım anlamadım? :) Kumul 20:06, 6 Şubat 2012 (UTC)

Gönüllülük esaslı anonim projelerde kimliğim gizlidir, bunun için mail adresimi veremem Filiz :) Kumul 20:21, 6 Şubat 2012 (UTC)

(= görüşürüz. Kumul 20:33, 6 Şubat 2012 (UTC)

Eksik adil kullanım bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 09:51, 9 Şubat 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 21:32, 2 Haziran 2012 (UTC)

VikiProje Müzik davetiyesi
Merhabalar, VikiProje Müzik olarak yeniden yapılanma sürecine giriyoruz, isterseniz siz de bu çalışma yer alabilirsiniz. Detaylı bilgi için tartışma sayfasına bakabilirsiniz. --BilalOkms[o.O] 09:10, 6 Haziran 2012 (UTC)

Reality 06:33, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Sevda, uzun süredir aktif değilsin umarım herşey yolundadır, en kısa zamanda seni tekrar aktif görmek dileğiyle... (: Kumul (mesaj) 14:37, 14 Eylül 2012 (UTC)

Teşekkür ederim ben de iyiyim :) başın sağolsun bu arada. Ayrıca kedi için teşekkürler :) Seni tekrar aktif görmekte güzel. Kumul (mesaj) 09:55, 20 Eylül 2012 (UTC)

Sevda hanım, Robbie Williams maddesinde yapılan değişiklikleri burada geri almışsınız. Kaynak gerektiren bilgi istemişsiniz. Tam olarak anlayamadım. Çünkü neredeyse tüm cümlelerin kaynağı var. Tekrar gözden geçirmeniz dileğiyle. 46.2.209.191 23:56, 3 Kasım 2012 (UTC)

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sagopa_Kajmer#Uyu.C5.9Fturucu_iddialar.C4.B1

merhaba yukarıda verdiğim linkte yer alan sanatçının sayfasında yer alan uyuşturucu iddiaları bölümünü çıkartabilir misiniz? çünkü tamamen asılsızdır, basında çıkan onca haber yurtdışı çıkış yasağı vb. ithamlarda bulunuldu hapis yatacak vs. birçok şey yazıldı çizildi ancak hiçbirisi gerçek değildir en basitinten sevdiğimiz bu insan 1 ay sonra yurtdışı tunrnesine çıkıyor uyuşturuc iddiaları gerçek olsaydı basınında söylediği gibi sınırdışına çıkamazdı zaten, o nedenle bu asılsız haber insanların bilinçsizce konuşmasına neden oluyor vikipedi gibi saygın bir ortam buna müsade etmemeli sadece gerçek ve doğru bilgiler yer almalıdır, iyi çalışmalar.

Sizi özledik Sevda Filiz![kaynağı değiştir]

Sevda Filiz, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:29, 19 Aralık 2014 (UTC)

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)Yanıtla

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)Yanıtla

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ Yanıtla

Sevgili Sevda Filiz, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Sevda Filiz, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla