Kullanıcı mesaj:Salomonis

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.





VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Dış bağlantılar[kaynağı değiştir]

Eklediğiniz dış bağlantılardan bir kısmını çıkardım.Vikipedi:Dış bağlantılar sayfasını okumanızı tavsiye ederim.Kolay gelsin. ----Eldarionmesaj 10:16, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Eklediğiniz dış bağlantılardan bir kısmını çıkardım.Vikipedi:Dış bağlantılar sayfasını okumanızı tavsiye ederim.Kolay gelsin.--Linuxman 10:26, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Dış bağlantılarla ilgili iki tavsiye almışsınız, ancak benim tavsiyem daha farklı: futbolcu maddeleriyle ilgili. Köy çeşmesi - İlginize bölümünde. [1] İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 23:12, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Machiavelli' msj 23:15, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Machiavelli' msj 20:07, 9 Ekim 2007 (UTC)


RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yuklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Yabancımsj 14:05, 24 Nisan 2008 (UTC)

Muratsahinmesaj 22:24, 23 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhaba. Kurallara uygun maddeler girmeye çalışıyorsun. Tebrik ederim. Merak ettiğim bir şey var da. Memleket neresi?--вяí¢αи76ileti 08:19, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Evet hemşehrim. Ancak benim hem ana hem baba Iğdırlı. Bu arada benden de eski kaydolmuşsun ama, katkı sayını ve deneyimini görünce pek girmediğini anladım. Tabii ben de ÖSS nedeniyle 1 yıl uzak kalsam da deneyim açısından senden iyi olduğumu düşünüp önerilerde bulunmak istiyorum. Ben de futbol maddeleri hakkında çalışma yürütüyorum. Kategori ve interwiki bağlantılarını unutmazsın umarım. Ayrıca sen iyi çevirmişsin. Bazen kullanıcılar(çoğu da hesap açmayanlar) 1-2 cümle girip madde yapıyorlar. Bu yanlıştır. En az 3-4 cümle olmalı ki, sen bunu rahatlıkla aşmışsın. Ancak resim konusunda deneyim azlığını gördüm. Ben de ilk başlarda google'dan bulup yüklüyordum ki, kurallara aykırı olduğunu gördüm ve Iğdır hakkında çektiğim özgür lisanslıfotoğrafları Wikipedia Common'a yükledim. Umarım bu konuya da dikkat edersin. Ayrıca haberin var mı bilmiyorum ama, Vikipedi'de Seçkin Madde (SM) ve Kaliteli Madde (KM) gibi madde derecelendirmeleri var. Thierry Henry maddesi bitmek üzere. En yakın zamanda adaylığa çıkaracağım. Ayrıca futbol konusunda da büyük projelerim var. Vikipedi'ye az girecek olsan bile desteğini beklerim. Bu proje, önce dünyadaki tüm futbol kulüplerini bitirmek ve sonra da futbolculara geçmek... Sen de katılırsın, sanırsam. Gittikçe artıyoruz ve planlı bir şekilde bunu yürütüyoruz... Bu arada yukarıdaki simgelerden soldan 11.ciye basınca otomatik imza çıkıyor. Bunu kullanman konuştuğun vikipedistler için sayfanı bulmakta kolaylık sağlıyor. Bilgine...--вяí¢αи76ileti 08:38, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Yorumların beni çok mutlu etti. Çok teşekkürler. Kategoriyi gerçekten unutuyorum her seferinde. bağlantılara da yeni yeni dikkat etmeye başladım. Seçkin Madde derecesini biliyorum. İngilizce wikide olağanüstü sayıda var. Türkçe'de az olduğunu gördüm. Bu nedenle bir tane bende yapim dedim. Aklıma ilk Arsenal geldi ve oradan başladım. Takımın ve oyuncuların hepsini çevirmeye çalışıyorum. Öncelikle olmayan oyuncu maddelerini açmakla başladım. Sonra onları da orta düzey bir duruma getirdikten sonra takıma başlayacağım. Henry maddesini inceledim tebrik ederim çok iyi durumda. Sizlere elimden geldiği kadar yardım etmek isterim. Simgeleri fazla kullanmadığımdan birçoğunun ne olduğunu da bilmiyorum. Kodları genelde kendim yazdığımdan fazla uğraşmıyorum onlarla ama bundan sonra öğrenmeye çalışıcam. Tekrar teşekkür ederim.--salomonis 09:18, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Önemli değil, zaten ben de hiç kod anlamam. Madde yaptıkça, düzenledikçe bazılarını (gerekenleri) kullanıyorum. Birçok sefer de kopyala-yapıştır olarak... Bu arada kullanıcı sayfandaki resmi kamu malı özgür lisanslı fotoyla değiştirdim. Ayrıca Seçkin Resim, Silinmeye Aday maddeler gibi konularda da oy kullanma hakkın var... Bilgine...--вяí¢αи76ileti 09:27, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Çok sağol ama ben bu resim olayını bir türlü çözemiyorum ne yüklediysem silinmeye aday oluyor. Çok zorlanıyorum. Sanırım lisans türünü yanlış seçiyorum. Birde bir sorum olacak: mesela şu sayfaya bakalım, http://en.wikipedia.org/wiki/Carlos_Vela üstte kısa açıklamadan sonra contents kısmı var. Benim oluşturduğum maddelerde bu çıkmıyor. Bu manuel bir özellik mı acaba?--salomonis 09:35, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Lisans türü olarak ingilizcedekini örnek almalısın. Örneğin yaşayan bir futbolcunun resmini adil kullanım politikasına uygun olarak google'dan yÜkleyemezsin. Ama 10 yıl önce ölmüş bir futbolcunun resmini özgür lisansla çekmek mümkün olmadığından google'dan adil kullanımlı olarak yükleyebilirsin. Ayrıca manuel falan dedin de ne demek istediğini anlamadım--вяí¢αи76ileti 09:43, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Şuradaki şablondan mı çıkmıyor? birt kontrol et istersen... Bu arada bu sayfada birçok yabancı takımın da şablonunu yaptım...--вяí¢αи76ileti 11:58, 28 Temmuz 2009 (UTC)
Herşeyi görüyorumda. Mesela http://tr.wikipedia.org/wiki/Mensucat_Santral_Anadolu_Lisesi maddesinde:

Konu başlıkları [gizle]

   * 1 Tarihçe
   * 2 Özellikler
   * 3 OKUL BAŞARILARI
   * 4 Okul Yönetimi
   * 5 Dış bağlantılar

Bunları görüyorum. Fakat benim açtığım maddelerde çıkmıyor bu. Örnek: http://tr.wikipedia.org/wiki/Musa_el-K%C3%A2z%C4%B1m Bu maddeyi ben açtım ancak konu başlıkları diye bir bölüm yok. Bunu kendimiz mi ekliyoruz bir şekilde, yoksa kendiliğinden mi çıkıyor? --salomonis 12:40, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Haa tamam anlamışam. 3 taneden fazla başlık olunca kendiliğinden çıkar... == ve === simgelerinin de alt ve üst başlıklar olduğuınu biliyorsundur. Bir de resimlerin kodunda [[Image:Al-Khadhumain shrine in baghdad.jpg|left|thumb|[[Kâzımiyye Camii]] ifadesindeki image kalabilir de değiştirebilirsin de, fark etmez. Ama "left" yazanı "right" yaparsan sağa bitişik olur. Onu düzelttim. "thumb" da koyulmazsa yazı sonraki adımda yazılmaz. Bir de 100px, 250px diye boyut ayarı var onu da koydum bundan sonra resimlerin boyutunu da ayarlarsın... Ayrıca diğer imam maddelerinde hem bilgi kutusu hem de şiilik şablonu yoktu.Şablon öyle kodlanmış ki, şiilik şablonunun olduğu yere bilgi kutusu koyunca karmaşa oluyor. Ben de bu yüzden bilgi kutusunu en alta koydum... İyi çalışmalar..--вяí¢αи76ileti 13:03, 28 Temmuz 2009 (UTC)

Kaynak ve cite[kaynağı değiştir]

Kaynak göstermek için en iyi standart cite'li şablondur.


  • İNTERNET KAYNAĞI BELİRTMEK İÇİN ÖRNEK:

<ref>{{cite web|son=|ilk=|yıl=|url=http://www.nethabercilik.com/haber/bahtiyaroglu-nisanlandi.htm|başlık=Bahtiyaroğlu Nişanlandı|dil=Türkçe|iş=|yayımcı=Net Habercilik|erişimtarihi=12 Haziran 2009}}</ref>

  • KİTAP KAYNAĞI BELİRTMEK İÇİN ÖRNEK:

<ref>{{Kitap belirt| yazar= ''Abdülkerim Özaydın''| başlık = ''Sultan Berkyaruk Devri Türk Tarihi''| url = | erişimtarihi = | erişimyılı = | erişimayı = | yayımcı= İstanbul Üniversitesi Yay.| yıl= 2001| yer = İstanbul| dil = Türkçe| id = ISBN 9754046085| bölüm = | sayfalar = sf. 17| alıntı =}}</ref>

  • DERGİ BELİRTMEK İÇİN ÖRNEK:

<ref>{{dergi belirt| yazarlink = | son = | ilk = | başlık = Bu Çocukta İş Var | dergi = FourFourTwo Dergisi | cilt = Aralık 2008 sayısı | sayfalar = sayfa 34 | id = ISSN 1306-5920}}</ref>--вяí¢αи76ileti 10:08, 11 Ağustos 2009 (UTC)

Çifte CiteE[kaynağı değiştir]

  • EĞER BİR KAYNAKTAN AYNI MADDEDE 2 VEYA DAHA ÇOK YERDE FAYDALANMIŞSAN:

<ref name="ÖrnekKitap">Bilmemne kitabı, s.56</ref>

  • YAZDIKTAN SONRA İKİNCİSİNİ

<ref name="ÖrnekKitap"/> OLARAK GÖSTERİRSİN

  • ÖRNEK:

DSDSDSDD[1] fhdfhdfdhfhfhf[1]jhjhjhj.

Kaynakça[kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Bilmemne kitabı, s.56

--вяí¢αи76ileti 10:08, 11 Ağustos 2009 (UTC)

Telif ihlali nedeniyle engellendiniz.[kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 09:39, 14 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. Malum, sporla ilgilenenlerin sayısı da azaldı. VP:Spor'da her ülkenin ligini yapıp her ligin takımlarını yapma (tabii ingilizcesindeki en az 2-3 cümleye sahip olan kulüpler) projem vardı. Tabii Eylül ayının ortalarına kadar tarih maddeleriyle ilgilenecek olsam da, o tarihten itibaren günde bir saat gireceğim ve yavaş yavaş ilerleyeceğim. Bu arada kafamda, o ülkenin olmayan kulüplerini girerken kadroları da güncellemek var. Şu an Aanti gibi bir SM veya KM üzerinde uğraştığını görmediğim için bu teklifi yaptım. Gelecekte de aynısını voleybola da uygulamayı planlıyorum, tabii uzun vadeli projeler... Thierry Henry maddesini Kullanıcı:Anylai ile İngilizce Viki'den çevirip SM yaptık (yani hepsi olumlu oy seçilmek üzere) Anacak kafamızda spor maddelerinin (öncelikli olarak da en çok rağbet gören futbol maddelerinin) sayısını arttırmak istiyoruz. Ben ÖSS'den kurtuldum. O da bu sene hazırlanacak. Yazın da tam gaz katılacak. Senin de günde yarım saat de olsa ülke ülke kulüpleri halletmeme yardımcı olmanı isterim. Örneğin şu an Azerbaycan'ın yarısındayım ve önce UEFA sonra AFC olarak gitmeyi planlıyorum. Ansiklopedik değere sahip tüm futbol kulüplerini bitirdikten sonra tüm futbolculara (her futbolcu için 3-4 cümle ve bilgikutusu yeterli) dalma niyetim var. Onu da bitirince Voleybol'a...--вяí¢αи76ileti 14:32, 14 Ağustos 2009 (UTC)

  • NOT:Bu projeyi isteyen Kullanıcı:Ut94 ne yazıkki aylardır girmiyor. O da benim sınavımı vermemi bekliyordu, bu yaz onunla da başlayacaktık olmadı.--вяí¢αи76ileti 14:32, 14 Ağustos 2009 (UTC)
  • Selam. Hevesinin kırılmasını istemem ancak, kurallara uygun yazmak gerekiyor. Örneğin bir siteden aynen kopyalayıp yapıştırmak da resim gibi telif ihlaline girer. Tabii en garanti yol, 3 cümle yazacaksan bunu 2 cümle haline yazmak ya da biraz değiştirmek. Sonuçta burası özgün yazmayı teşvik ediyor. Resim konusunda da öyle. Kopyala-Yapıştır, bir anlamı yokki. Ama oraya gidip kendin manzarayı çek ve yükle, işte özgünlük budur. Tabii bu durumun kötü yanı da, Murat Boz gibi şarkıcıların fotoğraflarında sorun yaratıyor. Tabii bu kimselerin fotoğrafını çekmek zor, hatta özgür lisanslısını bulmak daha da zor. Ancak ünlü olup da, ölen kimsenin fotoğrafı kullanılabiliyor, çünkü artık onun özgür lisanslı fotoğrafını çekme imkânı yok. Aynı şekilde, her futbolcu hakkında 1 cümle girerek madde yapan biri, uyarılır ve devam ederse engellenir. Şimdi diyeceksin, İngilizce'de 1 cümlelik taslak maddeler var. Ama buranın kurallarında en azından 3-4 cümle gerekiyor, taslak kriterleri için. Neyseki sen taslak kriterlerini yerine getiriyorsun da, o konuda bir sorun yaşamıyorsun. Çalışmanı takdir ediyorum. Her ay GOAL dergisi okuyorum. Eğer Arsenal'la ilgili bir yazıya rastlarsam kaynak gösterip maddeye katkıda bulunabilirim. Benim dediğim olayın acelesi yok. Sen önce istediğini elde et, sonra bakarsın. Ancak SM ve KM o kadar kolay değildir. Eğer başarısızlığa uğrarasan daha önce SBM adındaki bir futbol maddeleri hakkında çok katkı yapan vikipedist gibi sinirlenip bırakmazsın. Aday göstermeden de önce bana haber verirsin, incelerim. Eksiklerini tamamlayıp aday gösteririz. Tabii İngilizce'deki bir SM'yi bire bir çevirirsen küçük düzeltmelerle de rahat bir SM çıkabilir. Thierry Henry'yi çevirdiğimiz gibi.

Bu arada, Vikipedistlerin çoğu senin kayıt olduğun eski zamandaki düşünmüyor. Artık nicelik değil nitelik önemli anlayışı var. Ancak, yine de en az 3-4 cümleli ve şablonlu (ki sen daha uzununu yazıyorsun bu daha da iyi) güzel maddeler giriyorsun. Lehçe'nin 2 cümlelik maddelerle o konuma gelmesi bizi ilgilendirmez. Biz kendimizle yarışıp SM'lerimizi ve madde sayımızı arttırmalıyız. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 10:52, 15 Ağustos 2009 (UTC)

    • Tekrar selam. Ben de bulamadım. Ama maddelerde bir eksiklik yarattığını görmedim. Sanırım olmaması sorun olmuyor. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 11:46, 15 Ağustos 2009 (UTC)

VikiProje İstanbul davetiyesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Futbol maddeleriyle ilgilendiğinizi gördüm. UEFA Kupası şampiyonları'nın seçkin liste olması hedefleniyor. Kırmızı bağlantılarını açarak katkıda bulunmak ister misiniz? Teşekkürler. --Yabancımsj 12:52, 7 Eylül 2009 (UTC)

Yanıtınız için teşekkürler. Çalışmanızda kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 10:26, 8 Eylül 2009 (UTC)
Viki sayfalarındaki kodları, tasarımları kopyalayıp rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunlar telif hakkı koruması altında değildir. Sayfanız güzel olmuş. Güle güle kullanın. --Yabancımsj 11:03, 8 Eylül 2009 (UTC)
VikiProje Spor Davetiyesi
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde çalışmalara katılmak, Spor Portalı açılmasını teşvik ve yapılacakları belirlemek için projeye katılımınızı bekliyoruza[.]medileti 13:37, 6 Şubat 2010 (UTC)

Selamlar. Son değişikliklerde gördüm de sizi. Thierry Henry maddesini yazanlardan biriydiniz sanırım. Ya da Arsenal tam hatırlayamadım :) Katkılarınızda bir sorun olmadığından editör olmayı düşünür müydünüz?--RapsarEfendim? 19:38, 31 Ocak 2012 (UTC)

Arsenal :) Teklifiniz için teşekkür ederim ancak editörlük hakkında çok bilgim yok. Bilgilendirirseniz neden olmasın? --salomonis 19:56, 31 Ocak 2012 (UTC)

Son değişikliklerden bakabilirseniz değişikliği hemen farkedeceksiniz zaten. Kabaca özetlemek gerekirse; bu sistemin geldiği ilk güne gidelim. 150.000 maddenin tamamı onaylanmamış vaziyette diye düşünün. Standartlarımıza uyan maddeler teker teker onaylanıyor. Peki onaylayanlar kim? Yeni sistemle birlikte gelen, hizmetlilik gibi bir statü; editörlük. Editörlerin birinci yetkisi bu, standartlarımıza uyan maddeleri onaylamak. Peki onaylamak nedir? Arsenal maddesini onayladık diyelim. Bu maddede editör olmayan birisi (anonim olur, sizin gibi kayıtlı kullanıcılar olur) değişiklik yapınca, bu değişiklik direk maddeye yansımıyor, beklemeye alınıyor. Bu şekilde bekleyen değişiklikler şurada birikiyor. Editörler ise bu bekleyen değişiklikleri onaylama ve reddetme yetkisine sahip. Eklenen bilgi olumluysa (ki burada ben kaynaklı olmasına da dikkat ediyorum) kabul ediliyor, olumsuzsa reddediliyor. Peki amaç nedir? Vandalizmlerin maddede direk gözükmesini, gözden kaçmasını önlemek. Yani, editör olmayan birisi Arsenal maddesinde ne değişiklik yaparsa yapsın, birinin bunu kontrol etmesi gerekiyor. Kabaca bu şekilde özetlenebilir. Anlamadığınız yer olursa sorabilirsiniz. Ayrıca burayı da bir kere okumanızı öneririm. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 20:05, 31 Ocak 2012 (UTC)

Çok teşekkür ederim anladım. Çok zor değilmiş yapabilirim. --salomonis 20:21, 31 Ocak 2012 (UTC)

Yani aslında onaylamak zorunluluğu yok. Sonuçta editör olunca siz, diğer editörler boşu boşuna sizin değişikliği onaylayarak vakit kaybetmesin :) Tabii arada bakarsınız da bekleyen değişikliklere :) Ne kadar çok kişi kontrol ederse, birinin üstüne binen yük o kadar azalır...--RapsarEfendim? 20:24, 31 Ocak 2012 (UTC)

2012 Yaz Olimpiyatları'nda atletizm - Erkekler 100 metre[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Yukarıdaki maddede yaptığım son iki değişikliği geri almışsınız. Sebebi nedir acaba? 2012 Yaz Olimpiyatları'ndaki tüm atletizm müsabakalarının maddelerini açmaya çalışıyorum. Belli bir standart tutturmaya çalışıyorum hepsinde. Bu nedenle o yaptığım değişikliklerin olması gerekiyor. Cevabınızı bekliyorum.Bu imzasız yazı Salomonis (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Madde başlıkları her zaman kalın yazılır biliyorsunuz ki. 1896 Yaz Olimpiyatları'nda atletizm - Erkekler 100 metre ve benzeri maddeleri inceleyebilirsiniz mesela.--RapsarEfendim? 19:40, 3 Haziran 2012 (UTC)

Sadece o değildi ama neyse bundan sonra öyle yapalım. Teşekkürler--salomonis (mesaj) 19:47, 3 Haziran 2012 (UTC)

Sadece oymuş?--RapsarEfendim? 19:48, 3 Haziran 2012 (UTC)

Müsabaka formatından sonra boşluk var :) Diğer dillere göre çok gerideyiz. Bu nedenle 2012 Olimpiyatları'nın tüm maddelerini şampiyona başlamadan önce tamamlayıp bekleyeceğim. Ve şampiyona bittiğinde seçkin olması için uğraşacağım. Bu nedenle o boşluk bile önemli düzen için :) Kolay gelsin. --salomonis (mesaj) 19:52, 3 Haziran 2012 (UTC)

Mesajı bana atmamışsınız, şans eseri gördüm :) Neyse, başlıkların altında bırakılan boşluk fark yaratmaz görünürde. Boşluk bırak yahut bırakma yönünde ne bir kuralımız ne de bir standardımız/geleneğimiz var. Ben bırakmıyorum, ne kadar az karakter olursa sayfa açısından o kadar iyidir :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 21:26, 3 Haziran 2012 (UTC)
  • Az önce editörlük haklarınızı verdim. Kolay gelsin.--Reality (mesaj) 13:07, 4 Haziran 2012 (UTC)
Tebrik ederim. Kolaylıklar gelsin...--inc.еle. vposta 10:11, 6 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 06:10, 25 Haziran 2012 (UTC)

Galatasaray 2012-2013 sezonu[kaynağı değiştir]

Merhabalar Salmonis, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı 2012-2013 sezonundaki forma numaralarını değiştirmenize anlam veremedim. Lütfen bir daha değiştirmeyiniz bu numaralar kesin numaralardır ! --ultrAslansiBurdayım :) 21:44, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Kaynağı gazeteciler. Maçta giydikleri forma numaraları böyle kardeşim dikkat et. --ultrAslansiBurdayım :) 10:08, 17 Temmuz 2012 (UTC)


Resmileşmeyen transferleri lütfen ekleme. -- Supermæn (mesaj) 10:22, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Fabian Ernst'i Kasımpaşaspor'a ekledin. -- Supermæn (mesaj) 11:15, 17 Temmuz 2012 (UTC)
Sadece Ernst için değil, bütün futbolcular için aynı şey geçerli olduğu için; özel bir başlık koymaya gerek yok. -- Supermæn (mesaj) 14:27, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Lütfen diğer sezonlara bakarak değişiklik yapınız. Yönetim kurulu ve teknik heyeti kadroya koymamanız gerekmektedir. Tıpkı diğer sezonlarda olduğu gibi.Bu tür bilgiler kulüp sayfasonon içinde zaten bulunmaktadır. --ultrAslansiBurdayım :) 18:58, 19 Temmuz 2012 (UTC) Haklısın kabul. Ama kamp dönemini silme.Maddenin üstüne ekle ;) İyi vikiler Cimbomlusun galiba :)--ultrAslansiBurdayım :) 19:07, 19 Temmuz 2012 (UTC)

Emirhan'ın gittiğini tekrar yazdım merak etme. :) Pino ve Mehmet Batdal'ı gitti diye yazma çünkü resmileşmedi gidicekler ama transfer gerçekleşince yazarız. Cimbombomun çocuğu salomonis--ultrAslansiBurdayım :) 19:11, 19 Temmuz 2012 (UTC)

İlkan Karaman[kaynağı değiştir]

Oyuncu İlkan Karaman ile ilgili çeşitli maddelerde değişiklik yapmaktasınız. Türkiye Basketbol Federasyonu Resmi Sitesi www.tbf.org.tr ' den resmi açıklama yapılmadıkça lütfen maddeleri aksi yönde değiştirmeyiniz. Konu ile ilgili tartışma bölümlerinde yazılanları dikkate alınız. Katkılarınız ve anlayışınız için teşekkürler. LardoBalsamico (mesaj) 02:20, 23 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Salomonis , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|15:34|

Merhaba Salomonis[kaynağı değiştir]

Galatasaray Spor Kulübü erkek - bayan basketbol - voleybol takımlarının şablonlarını ben güncelledim ancak galatasaray erkek basketbol takımının mevcut şablonu olmasına rağmen Şablon:Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Kadrosu siz yeni bir şablon oluşturmuşsunuz bu sayfada olduğu gibi Şablon:Galatasaray Erkek Basketbol Takımı listesi bu sayfa hem oldukça uzun bir şablon hemde zaten bu bilgiler Galatasaray Erkek Basketbol Takımı sayfasında mevcut sizden ricam bu karışıklığı düzenlemeniz ve yeni yaptığınız sayfayı kaldırmanız. Saygılarımla.(Şakşakcı7 (mesaj) 23:55, 18 Kasım 2012 (UTC))

Reality 14:20, 14 Mayıs 2013 (UTC)

Sevgili Ultraslansi;

Spor başlıklarına katkıların için öncelikle teşekkür ederim. Ancak bir konuda görüşlerimi belirtmek isterim. Benim bildiğim kadarıyla Wikipedia kesin bilgilerle hareket eden bir ansiklopedidir. Bu nedenle transferleri kulüplerin resmi olarak açıklamadığı oyuncuları takım kadrolarına eklememeni öneriyorum. Sözleşmesi bitmiş olmasına rağmen kulüp tarafından ayrılık mesajı yayınlanmayan oyuncuları da kadrodan silmek doğru değil gibi. İnsanları yanlış bilgilendirmiş olabiliriz. Saygılarımla --salomonis (mesaj) 13:33, 5 Haziran 2013 (UTC)

  • Merhaba Salomonis, Teşekkür ederim. Erman Kılıç ve Emre Kılınç transferlerinde fotoğraflar ile belgelendiği için ekledim. Formaları giydikten sonra resmi açıklamayı beklemeye gerek yok diye düşündüm ama bir daha dikkat ederim. Sevgiler. --UltraslansiMesajla 22:28, 6 Haziran 2013 (UTC)

Sizi özledik Salomonis![kaynağı değiştir]

Salomonis, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:29, 19 Aralık 2014 (UTC)

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.