Kullanıcı mesaj:Ayrıntılı Bilgi/23Ş-3M

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Ayrıntılı Bilgi. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

i.e.msj 21:35, 23 Şubat 2014 (UTC)

Haftanın Projesi[kaynağı değiştir]

Ressamlar projesi için uğraşıyorum. Yapmaya çalıştığım şeyler var. Önerin ya da yönlendirmen var mı ? Ayrıntılı Bilgi (mesaj) 16:33, 24 Şubat 2014 (UTC)

O geçen haftanın projesi idi. Bu haftanınkı burada. Kolay gelsin! --SiLveRLeaD mesaj 16:34, 24 Şubat 2014 (UTC)

Reklam Şüphesi[kaynağı değiştir]

Deneme amacıyla açılan sayfa silindi. Kullanıcı sayfamdaki şablonları ise özgürce kopyalayabilirsiniz. İyi vikiler. --Superyetkinileti 17:01, 24 Şubat 2014 (UTC)

Son bir sorum olacak. Düzenlediğimiz sayfa sayısını bildirmemiz gerekiyor mu yoksa otomatik görebiliyor musunuz? Ayrıntılı Bilgi (mesaj) 17:00, 24 Şubat 2014 (UTC)

Katkılarınızdan görebilirim ama bun benim için çok zor olacaktır. Her hafta böyle bir sayfa oluşturarak düzenleme yaptığınız maddeleri şu şekilde ekleyin:

#[[Madde ismi]]
#[[Madde ismi]]
#[[Madde ismi]]
Başka sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Kolay gelsin! --SiLveRLeaD mesaj 17:09, 24 Şubat 2014 (UTC)

Reklam amaçlı değişiklik[kaynağı değiştir]

Aamir Khan sayfasında reklam amaçlı değişiklikyapılıyor. Bu 2. Düzeltişim. Sınırları zorlamamak için size bildiriyorum. Ayrıntılı Bilgi (mesaj) 09:13, 25 Şubat 2014 (UTC)

Bildiriminiz için teşekkürler. Sayfayı izleme listeme ekledim, takip ederim. Eğer yine reklam yapmaya devam edilirse koruma talebinde bulunabilirsiniz. Kolay gelsin, iyi vikiler! --SiLveRLeaD mesaj 15:08, 25 Şubat 2014 (UTC)

Cemil Demiroğlu[kaynağı değiştir]

Sayfaya eklemeyi ben yapmadım. Maddeleri birleştirdim.Tersi yönde birleştirme yapmalı mıyım? Ayrıntılı Bilgi (mesaj) 18:13, 25 Şubat 2014 (UTC)

selam, biliyorum, farkındayım. içerik tamamen telifliydi silindi. isterseniz maddeyi geliştirebilirsiniz. ancak kişinin adı cemil değil cem'i.. mezar taşından da görebilirsiniz. kolay gelsin. --kibele 18:17, 25 Şubat 2014 (UTC)

Şuan bilgisayarımda beta özelliğinin kullanımında sıkıntı yaşamaktayım. Sıkıntı benden mi sistemden mi kaynaklı?. İlginizi arz ederim. Ayrıntılı Bilgi (mesaj) 19:21, 25 Şubat 2014 (UTC)

evet çalışmıyor, haklısınız. genel bir durum sanırım. --kibele 19:24, 25 Şubat 2014 (UTC)

inceleme gerekiyor[kaynağı değiştir]

BU sayfada ciddi ihlaller var. İnceleyebilir misin? düzeltmeye başladım fakat beni aşacağını düşünüyorum. Geri dönüş yaparsan sevinirim Ayrıntılı Bilgi (mesaj) 14:56, 27 Şubat 2014 (UTC)

içeriğin büyük kısmı telifliydi, çıkardım. yerleşim yeri maddelerinde böyle durumlarla sık sık karşılaşıyoruz. düzeltmeye uğraşmadan önce maddeden bir iki cümleyi aratarak telif kontrolü yapabilir, içerikleri maddelerden çıkartabilirsiniz siz de. kolay gelsin. --kibele 15:12, 27 Şubat 2014 (UTC)

Çaltepe'de şablonları çıkarmadım sanıyorum. çıkardıysam yanlışlıkla olmuştur. Bir dahakine dikkat ederim.Bu imzasız yazı Ayrıntılı Bilgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar! Önemli değil, hepimiz yapıyoruz bu tip ufak hatalar :-) Düzeltilir. Bu arada, Çaltepe Tartışma sayfasında mesajınızı yanıtladım. İyi çalışmalar. --WikiBronze (mesaj) 16:34, 27 Şubat 2014 (UTC)

İki sorum olacaktı:

  1. Peş peşe aynı sayfayı güncellemek sorun oluyor mu? (örneğin HotCat ile kategori eklerken)
  2. Kitaplardan öğrendiğim bilgileri harmanlayıp yazıyorum fakat kaynak gösterirken sorun yaşıyorum çünkü bilgiler kitaptakinin tamamen aynısı değil ve kitabın telif hakkı var.Ne yapmam gerekir?

Şimdiden teşekkürler. Ayrıntılı Bilgi (mesaj) 21:29, 27 Şubat 2014 (UTC)

tam olarak anlayamadım soruları desem.. :( --kibele 23:04, 27 Şubat 2014 (UTC)

1)Şöyle ifade edeyim: sayfaya bilgi ekliyorum . ön izledikten sonra kaydediyorum. fakat bazen unuttuğum nokta olunca geri dönüp düzeltiyorum. ve ard arda düzenleme olmuş oluyor. Bu kurallara aykırı mı?

2) kendi bilgilerimi yazıyorum fakat kaynak gösterirken sıkıntı yaşıyorum. Nasıl kaynak gösterebilirim? şöyle örnek vereyim: X bilgisini biliyorum. bu bilgiye kaynak göstermek için herhangi Bir kaynağı(site, kitap vb) kullanabilir miyim?. (bilgi benim cümlelerimle, kopyalama değil) Ayrıntılı Bilgi (mesaj) 23:13, 27 Şubat 2014 (UTC)

merhaba, akşam çıkmıştım, görmedim mesajınızı. 1.) hayır bu kurallara aykırı değil elbette. maddelerin geçmişini fazla kalabalıklaştırmamak için ön izleme tavsiye ediliyor ki siz de zaten onu yapıyormuşsunuz. 2.) vikipedi'de her bilginin kaynaklı olması ideal olan. ama dedğiniz gibi kendi cümlelerinizle yazmanız gerekiyor. kolay gelsin. --kibele 10:23, 28 Şubat 2014 (UTC)
selam yeniden. bulduğunuz teliflerin adreslerini de paylaşırsanız değişiklik özetinde daha iyi olur. kimi zaman vikipedi'den alnan içrikler de dolaşııyor internette, tarihlere bamak gerekiyor o durumda. --kibele 12:13, 28 Şubat 2014 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Devriye görevin için tebrikler.Devriye olarak Bu Maddeye bakabilir misin? IP kullanıcı ısrarcı/vandalist düzenleme yapıyor. Ayrıntılı Bilgi mesaj 19:22, 1 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar! Teşekkür ederim. Darısı başınıza :-) Madde hakkında haber verdiğiniz ve ilgilendiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Superyetkin'i de bilgilendirdim. Bir sonraki adımda gereğini yapacaktır. Saygılar!--WikiBronze (mesaj) 20:02, 1 Mart 2014 (UTC)

Alt başlıklar[kaynağı değiştir]

Sevgili Ayrıntılı Bilgi, lütfen VP:BEK'nda "Alt başlıklar" kısmını inceleyiniz :-) --WikiBronze (mesaj) 20:38, 1 Mart 2014 (UTC)

Konudaki hatamın farkındayım. Eski bir alışkanlık. Gerekeni yapacağımdan emin olabilirsiniz. Ayrıntılı Bilgi mesaj 20:43, 1 Mart 2014 (UTC)

Beşiktaş Profesyonel Futbol Takımı maddesindeki değişikliği geri alarak bir hataya sebep olduğunuzu düşünüyorum. Lütfen tekrar gözden geçiriniz. Ayrıntılı Bilgi mesaj 21:23, 1 Mart 2014 (UTC)

Şimdi düzeldi mi? Düzeldiğini düşünüyorum.--Hobbit28ileti 21:25, 1 Mart 2014 (UTC)
Evet. Düzenleme gerçekleşmiş. Teşekkürler Ayrıntılı Bilgi mesaj 21:26, 1 Mart 2014 (UTC)

Engellenmesi Gereken Kullanıcı[kaynağı değiştir]

Saygılar Superyetkin; Engellenmesi gereken kullanıcıların sayfasına sil şablonu bırakıyorum. Bunun için bir alternatif var mı yoksa sil yazmaya devam mı edeyim? Ve aynı şekilde Vandalizm yapan IP'ler ve Kullanıcılar için ne yapmak gerekir? Ayrıntılı Bilgi mesaj 18:06, 2 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Kural ihlallerini son değişikliklerde etkin bir hizmetliye bildirebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:22, 2 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Esc2003; Aygaz sayfasında ciddi telif ihlalleri var. sayfayı tamamen silmek istemedim. Ne yapılabilir? --Ayrıntılı Bilgimesaj 17:16, 3 Mart 2014 (UTC)

Anlatımda değişikliğe gidilebilir. Selamlar. --esc2003 (mesaj) 17:56, 3 Mart 2014 (UTC)

Sevgili kibele; Bir IP Jean-Baptiste Lamarck sayfasına zarar veriyor. Bakabilir misin? --Ayrıntılı Bilgimesaj 16:28, 3 Mart 2014 (UTC)

selam bilgi (böyle kısaltasım geldi), ilgilenilmiş sayfayla. teşekkürler. --kibele 11:06, 4 Mart 2014 (UTC)

Kullanıcı Sayfası[kaynağı değiştir]

Sevgili Théoden ; Bir kullanıcı sayfasının bu şekilde olması yanlış mıdır?==> Kullanıcı:Hasan Fehmi YILMAZ. --Ayrıntılı Bilgimesaj 23:37, 4 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar, otobiyografi olduğu anlaşılan maddeleri de çoğu zaman kullanıcı sayfalarına taşımaktayız. Reklam, telif, saldırı, nezaket vs. kurallarını ihlal eden içerikler dışında uyarı ve silme işlemi uygulamıyoruz. Sevgiler.. --Théoden ileti 23:43, 4 Mart 2014 (UTC)

Telif İhlali[kaynağı değiştir]

Sevgili Therou; Ahmed Yesevi sayfasına Bu sayfadan yazı yazıldı. Fakat sayfanın altında içeriğin kopyalanabileceği söyleniyor. Telif ihlali söz konusu mudur? --Ayrıntılı Bilgimesaj 10:49, 5 Mart 2014 (UTC)

Merhaba Ayrıntılı Bilgi; hizmetliler telif ihlali gibi konulara daha fazla hakimler, o yüzden yanlış bir yönlendirme yaparak seni yanıltmak istemem. Onlara danışırsan daha net bir cevap verebilirler. İyi çalışmalar dilerim.Therou (mesaj) 11:09, 5 Mart 2014 (UTC)

Sayfanın altında "tüm hakları saklıdır" biçiminde bir ifade var ve bu bize içeriğin özgür bir lisansa sahip olmadığını gösteriyor. --Superyetkinileti 17:34, 5 Mart 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Küçük yıldız
Bilgi için teşekkürler Simaderizmir (mesaj) 11:18, 5 Mart 2014 (UTC)

Sevgili kibele; Madde oluştururken kendi bilgilerimi kullanıyorum. Kaynak gösterirken aynı şeyleri farklı yollarla ifade eden kaynakları kullanabilir miyim?-- Ayrıntılı Bilgimesaj 17:40, 4 Mart 2014 (UTC)

ne kadar çeşitli ve güvenilir kaynak, o kadar doğru bilgi.. :) --kibele 16:20, 5 Mart 2014 (UTC)


Madde Geçmişi[kaynağı değiştir]

Sayın 68.100.168.97; Lütfen Vikipedistleri rahatsız etmeden önce bu bağlantıdan aradığınız değişikliği bulunuz.: Bağlantı .Ya da ilgili maddede "Geçmişi Gör" butonunu kullanınız. --Ayrıntılı Bilgimesaj 12:01, 5 Mart 2014 (UTC)

Öğrenmek için aklına ihtiyacım yok[kaynağı değiştir]

Kardeşim ben mevzuunun ne olduğunu biliyorum, senden extra bilgi talebin de de bulunmadım, düzelteceksen düzelt işte o kadar, senin o sayfalara virgül dahi koymuşluğun yok, düzelteceksen düzelt, bozacaksan boz, istersen git filim anlat orada alaaddin de yaptığın gibi68.100.168.97 18:57, 5 Mart 2014 (UTC)

Amacım Vikipedistleri gereksiz yere rahatsız etmeni engellemek ve size daha iyi bir yol göstermekti. Lütfen nezaket kurallarını bozmayın. --Ayrıntılı Bilgimesaj 18:59, 5 Mart 2014 (UTC)

Konuyla ilgili bir uzman ortaya çıksa, zaten ben de o sayfalara eskiden onay verenlere not atmazdım. O konuları eskiden onaylayanları uyardım, fakat kimse ciddiye almadı. nezaket kurallarınına gelince sürekli hakarete maruz kaldığımdan pek bir fikrim yok..Olaki bir mevzu açılmasın hemen savunmaya geçiyor ve hakaret ediyorsunuz68.100.168.97 19:59, 5 Mart 2014 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

kendi hazırladığım sayfayların aslının ne olduğunu gidip aramam gerekmez68.100.168.97 18:59, 5 Mart 2014 (UTC) neden gereksiz yanlış yapılmış demek mi OKU:Haşhaşin hertür yalnışı yazma hakkı sizlere ait blok etme hakkıda sizde yalnış yazma ama doğrusu budur deme het tür hakka siz sahipsiniz

Konuyla ilişiği olmayan Vikipedistleri rahatsız etmemelisiniz. Neyse konuşma amacından çıktı. İyi akşamlar Ayrıntılı Bilgimesaj 19:07, 5 Mart 2014 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Sevgili WikiBronze; Bu sayfada bir kullanıcıyla anlaşmazlık yaşıyorum. 3. bakış açısı olarak tarafsızlığa karar verebilir misin? Objektif olduğumu düşünüyorum . Lütfen eleştirmekten çekinme . --Ayrıntılı Bilgimesaj 18:27, 5 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar Ayrıntılı Bilgi, konu ile ilgili görüşümü maddenin tartışma sayfasında dile getirdim. Bunun yanısıra, "eleştirmekten çekinmeyin" dediğin için, eğer yanlış anlamazsan naçizane bir tavsiyede bulunmak isterim. Genel olarak, özellikle başkalarının görüşleri için, "Gereksiz" vb. olumsuz ve yıkıcı ifadeler yerine daha yapıcı ifadeler kullanmak, olumlu sonuçlar almamızı sağlar :) Saygılar. --WikiBronze (mesaj) 19:28, 5 Mart 2014 (UTC)

hiç bir şey anlatmak mümkün değil anlıyorum[kaynağı değiştir]

Bir safada Alaaddin diye bir kralın adı geçiyor, ve bağlantı olarak burayı vermişsiniz:Alaaddin, diyorum yok hayır illede biz doğruyuz diyor arkadaşınız. bu Haşhaşin sayfası..68.100.168.97 20:09, 5 Mart 2014 (UTC)

  • Bahsi geçen krala filim adını bağlantı veriyorsunuz..dert anlatmak istiyoruz..siz onu haLA MUDAFAA etmektesiniz..Bunun yetkilisi kim o konuşsun68.100.168.97 20:11, 5 Mart 2014 (UTC)
Üslubunuz ve sürekli olarak mesaj sayfamı konumuz dışında kullanmanız beni rahatsız ediyor. Lütfen tartışma/konuşma'yı bitirelim. Çünkü amaçsız bir hal aldı. Sıkıntılarınızı ilgili maddenin "Tartışma" kısmında dile getiriniz. --Ayrıntılı Bilgimesaj 20:12, 5 Mart 2014 (UTC)

Tartışma sayfalarınz açık olsa fakat değil[kaynağı değiştir]

O zama konuyu orada izaha çalışırdık, sayfalar kapalı olmakla birlikte açma teşebbüsü de hakaretlerle yanıt buluyor..68.100.168.97 22:21, 5 Mart 2014 (UTC)

Tartışma[kaynağı değiştir]

Muhammed bin Kiya Buzrug bazen *I. Muhammed (Haşhaşi); Hasan Sabbah da bazen *I. Hasan (Haşhaşi) olabiliyor..68.100.168.97 22:09, 5 Mart 2014 (UTC)

Tartışma sayfası açık. Bu yazıya tıklayın. --Ayrıntılı Bilgimesaj 22:23, 5 Mart 2014 (UTC)

Hasan Sabbah[kaynağı değiştir]

Sevgili Rapsar; Hasan Sabbah sayfasına takıntı yapmış bir IP(68.100.168.97) var. Mesaj atıyor ve bunu rahatsız edecek derecede yapıyor. Ben anlatmaya çalıştım . Senden ricam tartışma açık kalacak şekilde sayfayı korumaya alabilir misin? Ya da daha akılcı bir çözümün varsa uygulayabilir misin? --Ayrıntılı Bilgimesaj 22:27, 5 Mart 2014 (UTC)

Alamam, çünkü ben bir hizmetli değilim :) Aktif hizmetlilerden biriyle görüşebilirsin.--RapsarEfendim? 22:28, 5 Mart 2014 (UTC)
Kusura bakma. Vikipedi hakimiyetin bende böyle bir izlenim bırakmış olsa gerek . Teşekkürler --Ayrıntılı Bilgimesaj 22:30, 5 Mart 2014 (UTC)
Estağfurullah, :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 22:32, 5 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar A. Bilgi, yeni yaratılan maddeleri inceleyerek uygun olmayanları silinmesi adına etiketlediğin için öncelikle teşekkür ederim. Bunun yanında etiketlediğin maddelerin varolan içeriklerini küfür ve hakaret barındırıyor olsa dahi boşaltmamanı rica ediyorum. Zira, kontroller sırasında sayfa geçmişine giderek, boşaltılmadan önceki sürümü gözden geçirmemiz gerekiyor ve süreç uzamış oluyor. Küfür ve hakaret içeren maddelerde etiketleme işlemi sonrasında, <s>metin</s> kodu ile metnin üstünü çizebilirsin. Teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 23:12, 5 Mart 2014 (UTC)

Aslında bu durumdan ben de rahatsızdım . Ama maddenin okuyucuları rahatsız etmemesi için yapmak zorunda olduğumu düşünüyordum. Teşekkür ederim önerin için. Uygulayacağım. --Ayrıntılı Bilgimesaj 23:15, 5 Mart 2014 (UTC)
Kişilere karşı saldırı varsa silebilirsin. Ama sadece saldırı varsa. ;) Kolay gelsin.--i.e.msj 23:21, 5 Mart 2014 (UTC)

Şu sayfaların tartışmaları kapalı[kaynağı değiştir]

buraya yazacağım not var68.100.168.97 02:01, 6 Mart 2014 (UTC) Bu eylem otomatikman zararlı tanımlanmıştır diye mesaj veriyor..68.100.168.97 02:03, 6 Mart 2014 (UTC)

Kullanıcı sayfama vandallık yaptığımla alakalı mesaj koymuşsunuz. Ancak bu değişikliği ben yapmadım. Sınıfımızın akıllı tahtasında hesabım açık kalmış. Kimin yaptığını bilmiyorum.M.A.SEKİ SMS 08:08, 6 Mart 2014 (UTC)

Mecburen sizin yaptığınızı düşündüm. 500 değişikliği olan birinin yapmasını beklemiyordum. Umduğum gibi bir açıklaması varmış. Umarım bana karşı Bir kırgınlığınız olmamıştır. Yaşadığınız sorun için üzgünüm --Ayrıntılı Bilgimesaj 08:27, 6 Mart 2014 (UTC)

Delail-i Hayrat[kaynağı değiştir]

Merhaba, Delail-i Hayrat'ı neden dini kitap kategorisinden saymıyorsunuz? Dini kitap tanımı nedir sizin için? -Yozer1 (mesaj) 08:47, 6 Mart 2014 (UTC)

ben onu dini kitap kategorisine aldım.(Geçmişi inceleyin. Daha önce kategorisi yoktu) Ama kategori kırmızıydı. Bu nedenle geri sildim . Bu kategoriyi tamamen oluşturduktan sonra ekleyeceğime emin olabilirsiniz. Unutmayın benim amacım tarafsız olmak. Ve o dini bir kitap.Ayrıntılı Bilgimesaj 09:29, 6 Mart 2014 (UTC)
Kusura bakmayın Ayrıntılı Bilgi, yanlış anlaşma oldu. Anlattığınız için teşekkürler. -Yozer1 (mesaj) 11:46, 6 Mart 2014 (UTC)

Aynı Maddeler[kaynağı değiştir]

Sevgili Théoden; Arthur Cravan ve Arthur cravan maddeleri eş maddeler. Çok az farklılık var. Ne yapmak gerekir. --Ayrıntılı Bilgimesaj 23:46, 5 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar, aynı kullanıcı tarafından açılmış ve başka bir kullanıcı katkısı bulunmadığından; Arthur cravan, Arthur Cravan maddesine geçmiş birleştirme işlemi uygulanmaksızın yönlendirildi. Ayrıca madde düzenlendi. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:18, 6 Mart 2014 (UTC)

Giorgio Moroder[kaynağı değiştir]

Sevgili Cobija; Giorgio Moroder maddesi başka bir dilden otomatik çeviricilerle çevrilmiş. Çok fazla hata var doğal olarak. Bu maddeyi ne yapmak gerekir? --Ayrıntılı Bilgimesaj 10:00, 7 Mart 2014 (UTC)

Adam resmen kamikaze yapmış Vikipediye. Maddenin üzerine düzenle şablonu ve intervikiler ekledim. Geniş ölçüde düzenlemek gerekiyor maddeyi. Pazartesi gününe kadar müsait değilim. Eğer zamanın varsa senden maddeyi düzenlemeni rica edeyim. Zamanın yoksa pazartesi günü ben ilgilenebilirim. --cobija 10:12, 7 Mart 2014 (UTC)
Tamam sen rahat ol ben maddeyi alacağım. Çeviri, araştırma yoluyla düzenlerim. Erken cevap için teşekkürler. --Ayrıntılı Bilgimesaj 10:15, 7 Mart 2014 (UTC)
Ben teşekkür ederim ilgin için. --cobija 10:18, 7 Mart 2014 (UTC)
Bitirdim. Bir göz at istersen. Giorgio Moroder . --Ayrıntılı Bilgimesaj 18:50, 9 Mart 2014 (UTC)
Eline sağlık çok iyi toparlamışsın maddeyi. --cobija 11:02, 10 Mart 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Düzeltmen Yıldızı
Düzenleme için teşekkürler. Yavci (mesaj) 16:14, 7 Mart 2014 (UTC)

Telif İhlali var mı?[kaynağı değiştir]

Sevgili Théoden: Ahmet Güneştekin maddesinde çok fazla bilgi var. Bu güzel fakat beni telif konusunda şüpheye düşürdü. İnternetten elle tutulur bir kaynak bulamadım. El emeği mi telif ihlali mi karar veremedim. Bakabilir misin?--Ayrıntılı Bilgimesaj 15:08, 8 Mart 2014 (UTC)

Vikipedi'yi CV toplama deposu sanan kişi çok fazla ne yazık ki. İçerik telifli olmasa dahi, ansiklopedik değil. Bilgilendirme için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:11, 8 Mart 2014 (UTC)

Bilgisayar programlama[kaynağı değiştir]

Sevgili Superyetkin; 3 tane programlama dili biliyorum. Ve bu bilgilerimi Vikipedi'de aktarmak istiyorum. Sanırım ansiklopedi bunun için uygun değil. Şirketin bunu yapmama olanak sağlayacak bir sitesi/projesi var mı?--Ayrıntılı Bilgimesaj 16:50, 8 Mart 2014 (UTC)

Bu konuda birçok seçenek mevcut.
  1. Otomatik olarak yapılabilecek düzenlemeler için bir bot oluşturabilirsiniz.
  2. Vikipedi veritabanına doğrudan erişim sağlayarak şuradakilere benzer araçlar geliştirebilirsiniz.
  3. Lua programlama dilini kullanarak akıllı ve karmaşık şablonlar üretebilirsiniz.
İyi vikiler. --Superyetkinileti 16:57, 8 Mart 2014 (UTC)

Chava Alberstein[kaynağı değiştir]

Sevgili Esc2003; Chava Alberstein maddesindeki değişiklik yanlışlıkla mı oldu yoksa kaçırdığım bir bağlantı mı var?--Ayrıntılı Bilgimesaj 18:03, 8 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Hayır, bilinçli olarak. Soyad Almanca olduğu için kalabilir fakat adın okunuşa göre yazılmasında bir engel yok. Bu şekilde kullanımların olduğunu görebilirsiniz. --esc2003 (mesaj) 18:11, 8 Mart 2014 (UTC)
Anladım. Kaçırdığım bağlantı buymuş. Teşekkürler. --Ayrıntılı Bilgimesaj 18:16, 8 Mart 2014 (UTC)

Cümle, "Entegre devre üretim tekniklerinin büyük bir kısmı silikona yönelik tasarlandığı için silikon MEMS yapıları içinde vazgeçilmez bir materyaldir." şeklinde. Tekrar değerlendirir misiniz? Zira de, bağlaç olarak alındığında cümle gerçekten anlatması gerekenleri anlatıyor. Bu hali ile okunduğunda ise, tam anlamını vermiyor. Şenol EKER 18:32, 8 Mart 2014 (UTC)

Ben şöyle anladım. "Entegre devrelerin geneli silikon materyalinden üretilir. Silikon mekanik ve elektronik özellikleri itibarı ile entegre devre yapımına en uygun malzeme olarak göze çarpmaktadır. Entegre devre üretim tekniklerinin büyük bir kısmı silikona yönelik tasarlandığı için silikon MEMS yapıları içinde vazgeçilmez bir materyaldir." devre üretimi silikona yönelik olduğundan dolayı silikon "mems" adı verilen yapıların içinde(içerisinde) vazgeçilmez bir materyaldir. yani virgül lazım . "... tasarlandığı için silikon, MEMS yapıları içinde vazgeçilmez...". Umarım anlatabildim. Ama bağlaç olduğu konusunda eminseniz lütfen düzeltin zira ben yanlış anlamış da olabilirim.--Ayrıntılı Bilgimesaj 18:40, 8 Mart 2014 (UTC)

Sevgili kibele; Zippo maddesinde bir IP vandalizm yapıyor. Aslında iyi niyetli ama ısrarcı. 2 defa geri aldım. Ama tekrar yaptı. Bundan sonrasını sana havale etsem?--Ayrıntılı Bilgimesaj 20:22, 8 Mart 2014 (UTC)

daha önce de çeşitli maddelerde aynı değişikliği yaptı defalarca. bu yüzden engellendi. teşekkürler, kolay gelsin. --kibele 20:33, 8 Mart 2014 (UTC)


Sayfa İncelenmesi[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_%C3%96zt%C3%BCrk_(ilahiyat%C3%A7%C4%B1)

Sayfayı inceler misiniz? Sayfadaki bilgiler tamamen özgündür. Telif hakkı içermez. Gerekli izinler alınmıştır.

Salih Özdemircan (mesaj) 14:59, 9 Mart 2014 (UTC)

Vikipedi'ye katkınız için teşekkürler. Telif konusuna tamamen hakim değilim. Bu konuda Kullanıcı:Théoden'den cevap beklemenizi öneririm. Sayfa yapısı ile ilgili olarak göze çarpan ilk etken kaynak eksikliği. Vikipedi:Kaynak gösterme, Vikipedi:Telif hakları gibi maddeleri incelemenizi öneriyorum. --Ayrıntılı Bilgimesaj 15:04, 9 Mart 2014 (UTC)


Eklemeler neden kaldırıldı ?[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_%C3%96zt%C3%BCrk_(ilahiyat%C3%A7%C4%B1)

son yaptığım eklemeler neden kaldırıldı ?

Salih Özdemircan (mesaj) 15:10, 9 Mart 2014 (UTC)

Eklemeleri kaldıran kullanıcıyı "geçmişi gör" sekmesinden bularak ona sormanız daha iyi olur. Benim açıklamam gerçekçi olmayabilir. --Ayrıntılı Bilgimesaj 15:17, 9 Mart 2014 (UTC)

Masonlar listesi[kaynağı değiştir]

Sevgili kibele; Masonlar listesi maddesi İng. Viki'den direk alınmış bir madde. Çevirmeye başladım . Fakat İng. maddeye bakınca gördüm ki bilgiler daha düzenli ve onu bire bir kopyalayıp çeviri yapsam benim için daha kolay olacak. Sence nasıl yapmalıyım? --Ayrıntılı Bilgimesaj 19:55, 9 Mart 2014 (UTC)

zaten 2012'de oradan kopyalanmış metin. ciddi bir katkı yokmuş gibi görünüyor. bu yüzden bir sorun olmaz sanırım. kolay gelsin. --kibele 20:03, 9 Mart 2014 (UTC)

Telif İhlali[kaynağı değiştir]

Sevgili Théoden; Edirne Endüstri Meslek Lisesi sayfasında buradan alınmış telifli yazı var. Biliyorum lisansa dair bir bilgi olmayınca telifli sayılıyor. Ama gene de emin olamadım.Umarım seni yormuyorumdur. --Ayrıntılı Bilgimesaj 21:23, 9 Mart 2014 (UTC)

Evet, dediğiniz gibi lisansa ait bilgi olmadığında da telifli saymaktayız. Bilgilendirme için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:26, 9 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Rapsar; Ercan Ertan maddesinin gereğinden fazla fotoğrafı olduğunu düşünüyorum. Fazlalıkların silinmesi gerekir mi?--Ayrıntılı Bilgimesaj 08:52, 10 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Elbette ki silinmesi gerekir, "Vikipedi bağlantı verme, dosya depolama yeri değildir". Kişiyi tanıtan bir görsel yeterli. Ek bilgi veren görsel varsa kalabilir. Bu arada bazı resimler telif hakkı ihlali yapıyor, onları da Commons'ta silinmeye aday gösteriyorum şimdi. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:56, 10 Mart 2014 (UTC)
şimdilik yoruma aldım bilgisayara geçince gereklileri sileceğim.--Ayrıntılı Bilgimesaj 09:17, 10 Mart 2014 (UTC)

Telif İhlali[kaynağı değiştir]

Sevgili kibele; Ercan Ertan sayfasında gereksiz ve telifli bir çok fotoğraf var.(telif sayfası) Galeriyi yoruma aldım. Ama resimlerin silinmesi gerekiyor. İzlenmesi gereken yol nedir? Dosyalara telif ihlali/sil etiketi mi konulmalı? --Ayrıntılı Bilgimesaj 11:16, 10 Mart 2014 (UTC)

kişi kayda değer olmadığı için silindi. fotoğraflarla ilgilenen kullanıcılarla iletişirsen, prosedürü daha doğru anlatırlar sana. teşekkürler. --kibele 11:44, 10 Mart 2014 (UTC)

Konuşma metinleştirici (yazılım)[kaynağı değiştir]

Merhaba. Maddeyi silmek yerine, anlamsız içeriği çıkardıktan sonra kalan bölümü düzenleyebiliriz. --Superyetkinileti 18:31, 10 Mart 2014 (UTC)

Listeme zaten aldım. ilk fırsatta bakacağım. --Ayrıntılı Bilgimesaj 18:33, 10 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Superyetkin; 2 hafta ve 1000 değişiklikten sonra devriyelik için başvurmalı mıyım? Yoksa biraz daha öğrenmem gerekiyor mu? (yorduğum için kusura bakma) --Ayrıntılı Bilgimesaj 18:45, 10 Mart 2014 (UTC)

Vandalizmle savaşım çabanızı beğeniyle izliyorum. Devriyelik başvurusunda bulunmanızı engelleyecek bir neden de yok --Superyetkinileti 18:52, 10 Mart 2014 (UTC)
Başvuruyu tamamladım. --Ayrıntılı Bilgimesaj 19:01, 10 Mart 2014 (UTC)

Lütfen "birgün" kelimesi için TDK kaynağı gösterebilir misiniz? yanlış biliyorsam düzeltmem gerekecek.--Ayrıntılı Bilgimesaj 00:12, 11 Mart 2014 (UTC)

TDK'ya bakmadım fakat Türkçe gramer dersinden gayet net bir şekilde hatırlıyorum. Şu an çıkmam lazım, dilerseniz siz bakabilirsiniz. Hannahannah (mesaj) 00:16, 11 Mart 2014 (UTC)
Hafızalarımıza güvenmek bir yere kadar. İstirham ederim elle tutulur bir kaynak gösterin doğrusunu öğrenelim--Ayrıntılı Bilgimesaj 00:19, 11 Mart 2014 (UTC)
"bir gün" ayrı yazılır. TDK'da "gün" kelimesini aratıp 4. örneğe bakınız. --Ayrıntılı Bilgimesaj 00:32, 11 Mart 2014 (UTC)

Belgisiz sifat niteliğinde olduğundan bitişik yazildigini biliyorum. Müsait olduğum bir vakit bakarim. Selamlar. Hannahannah (mesaj) 13:36, 11 Mart 2014 (UTC)

Ayrıca başka kaynaklar da buldum. "Gençliğe Hitabe" Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu --Ayrıntılı Bilgimesaj 13:39, 11 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Yozer1; Şeriat maddesine "Eleştirel kitaplar" bölümünü ekledim. Sanırım ilgini çekecektir.Tarafsızlık kontrolü yapabilir misin? (Benim düzenlediğim kısımda sorun varsa lütfen bana bildir.) Maddede sıkıntı varsa tartışma kısmında konuşalım.--Ayrıntılı Bilgimesaj 12:01, 11 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Ayrıntılı Bilgi, teşekkür ederim fikrimi sorduğunuz için. Eleştirel kitaplar hakkında bir mahsur görmüyorum. Belki de eklediğiniz kitapların bazısı eleştirel değil, taraftardır. -Yozer1 (mesaj) 12:27, 11 Mart 2014 (UTC)
Sevgili Yozer1; eleştirel olması hem olumlu eleştiri hem de olumsuz eleştiri olabileceği anlamı taşır. Toplumdaki büyük bir yanılgıdır bu. Eleştiri olumlu da olumsuz da olabilir --Ayrıntılı Bilgimesaj 12:32, 11 Mart 2014 (UTC)
Sevgili Ayrıntılı Bilgi, bilgi için teşekkürler. Kullanıcı adınız gibi bilginiz var. Klasik Arapça'da "ceza" kelimesine benziyor: hem düzeltme amaçlı anlamında, hem de ödül anlamında olabiliyor.

Sevgili Superyetkin; İngilizcede var olan bir resmi Türkçede tekrar yüklemek gerekir mi? Yapanlar uyarılmalı mı? Bir maddenin yeterli derecede(maddeyi açıklayan) bir resmi varsa aynı işi gören başka bir resimle değiştirilmesi doğru mu? Yapanlar uyarılmalı mı? --Ayrıntılı Bilgimesaj 17:39, 11 Mart 2014 (UTC)

Wikimedia Commons'ta yer alamayan resimler (kamu malı dışındakiler) her viki sürümüne ayrı ayrı yüklenmeli ve uygun biçimde gerekçelendirilmelidir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:45, 11 Mart 2014 (UTC)

Israrcı madde[kaynağı değiştir]

Sevgili Théoden; Burak Tvi sayfası tekrar açılmış durumda. Sil bildirisi yaptım ama koruma gerekiyor diye düşünüyorum. --Ayrıntılı Bilgimesaj 16:12, 11 Mart 2014 (UTC)

Diğer madde sebebiyle korumaya alındı. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 22:18, 11 Mart 2014 (UTC)

*Selçuklu Sultanı Davud[kaynağı değiştir]

Haşhaşin sayfanızda kim bu? 68.100.168.97 05:19, 12 Mart 2014 (UTC)

korumalı madde hasan sabbahtaki yalnışlar[kaynağı değiştir]

Bunları Bernard Lewis görmüyor mu? görse düzeltirdi.. 68.100.168.97 05:29, 12 Mart 2014 (UTC)

eğer sabırlı olursanız öğleden sonra düzelteceğim. Şuan bilgisayardan girmiyorum--Ayrıntılı Bilgimesaj 08:42, 12 Mart 2014 (UTC)
  • Çok sabırlıyım ben. Bir aydır Haşhaşiler sayfasındaki alakasız bağlantı ve imla yalnışlarını düzeltiyorum, ama hep bozuk versiyona döndürülüyor. En azından düzeltilmiş bağlanıları koruma yoluna gitseniz?

68.100.168.97 09:15, 12 Mart 2014 (UTC)

Haşhaşiler sayfasındaki yanlış davud bağlantısı İstek yapıldı Yapıldı
Haşhaşiler sayfasındaki yanlış alaaddin bağlantısı İstek yapıldı Yapıldı
Bunlar zaten yapılmış . Şimdi bana liste halinde başka sorunları yazın. Bakayım

Ünsüz benzeşmesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Rapsar; gerçekten özür dilerim. yumuşama ile karıştırdım. Benim hatam .--Ayrıntılı Bilgimesaj 23:06, 11 Mart 2014 (UTC)

Özrün kabul edi... Öyle şey mi olur, estağfurullah. Herkes hata yapabilir, hesap verir gibi özür dilemene gerek yoktu :) Başka soruların olursa mesaj atabilirsin :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:40, 12 Mart 2014 (UTC)

Haşhaşiler[kaynağı değiştir]

10 değişiklik yaparak bağlantıları düzelttik... 68.100.168.97 10:38, 12 Mart 2014 (UTC)

şuan herhangi bir sıkıntınız var mı?--Ayrıntılı Bilgimesaj 10:43, 12 Mart 2014 (UTC)
  • evet, bağlantılar yalnış yada noksan 10 yeni değişikik var, doğru olup olmadığını kontrol ededbilirmisiniz?68.100.168.97 10:41, 12 Mart 2014 (UTC)
ben sürüm kontrolü yapabilirim ama onaylamak için yetkim yok. --Ayrıntılı Bilgimesaj 10:43, 12 Mart 2014 (UTC)
  • pek çok yalnış bağ olduğu görülüyor..68.100.168.97 10:44, 12 Mart 2014 (UTC)

bir boş vaktinizde okursanız yararlı olur..

Başvuru yapmayı düşünüyorsun sanırım değil mi?--RapsarEfendim? 16:59, 12 Mart 2014 (UTC)

başvuru yaptım __Ayrıntılı Bilgimesaj 17:45, 12 Mart 2014 (UTC)

Devriyelik yetkiniz etkinleştirilmiştir. Katkılarınızın artarak sürmesi dileğiyle. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 16:01, 13 Mart 2014 (UTC)

Hayırlı olsun! Göz kırpma --SiLveRLeaD mesaj 16:49, 13 Mart 2014 (UTC)
Teşekkür ederim arkadaşlar. Elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz. --Ayrıntılı Bilgimesaj 19:36, 13 Mart 2014 (UTC)
Hayırlı olsun. Resim ile ilgili sorularına dilediğin zaman cevap verebilirim diye düşünüyorum.--i.e.msj 19:46, 13 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Yozer1 : Rânûnâ sayfasındaki "Namzgâh" namazgah mı olmalı ? Yoksa "Namzgâh" diye bir şey var mı? (internette bulamadım. Düzeltmeden sorayım dedim.--Ayrıntılı Bilgimesaj 20:14, 12 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Ayrıntılı Bilgi, Gerekli değişikliği yaptım. Namazgâh (ibadet yeri) olarak geçiyor. Teşekkürler. -Yozer1 (mesaj) 08:39, 13 Mart 2014 (UTC)

Sevgili İncelemeelemani; öncelikle tebrik için teşekkürler. Resim ile ilgili sıkıntım şu: Bir sayfaya 20 adet fotoğraf eklenmişti. Bir kısmı telifliydi. Normal maddelerde {{sil}} ekleyebiliyorum ya da "telif" işareti koyabiliyorum . Resim sayfalarında seçenekler var: "kaynak oluştur" gibi .etiketleri buraya mı eklemeliyim? Yoksa başka bir sistem mi işliyor?--Ayrıntılı Bilgimesaj 19:53, 13 Mart 2014 (UTC)

Aslında olay zor gibi gözüküyor olabilir ama aslında basit. Herhangi bir dosyayı ele alalım. Kullanıcı eğer dosyayı özgür bir lisans ile işaretlemiş ise; bu görüntünün telif hakkının bulunup, bulunmadığının incelenmesi gereklidir. Bunun için google görseller harikadır ve eğer chrome kullanıyorsan büyük kolaylık sağlar. Resmi üzerine tıklayıp, tam sayfa açtıktan sonra, üzerinde sağ tıklarsan; Bu resmi Google arama motorunda ara isimli bir seçenek çıkar. Eğer başka tarayıcı kullanıyorsan, Resmin tam sayfa bağlantısını örneğin; şunun gibi tarayıcının URL adres çubuğundan kopyalayıp, Google görseller arama motorunda aradığında, çıkan sonuçları değerlendirmen gerekecektir. Lisanslı olup, olmadığını böylece anlayabilirsin. Bu durumu, her dosya kontrolünde zaten geliştirirsin. Eğer dosya eski tarihli ise, kullanıcının dosyayı yüklediği tarihi esas almalı ve google görsellerde, Arama Araçları bölümünden Zaman bölümünden Özel aralık belirleyi seçip, bitiş tarihine kullanıcının dosyayı Vikipedi'ye eklediği tarihi yazman sana büyük kolaylık sağlayacaktır. Bir de bildiğin gibi Vikipedi:Adil kullanım dosyalarımız var. Bilmen gereken AK dosyaları şablonlarda, kullanıcı sayfalarında, ana sayfada ve resim galerilerinde kullanılamazlar. Bir maddede makul derecede AK dosyası bulunmalıdır. Ayrıca bir AK dosyasında Vikipedi:Adil kullanım politikası gereğince, kullanıldığı her sayfa için bir gerekçe ve bir adil kullanım lisansı olması gereklidir. Ancak tek bir fark, 1 Ekim 2008 tarihinden önce yüklenen dosyaların gerekçesiz olması nedeniyle silinememesidir. bu durumda {{Gerekçesiz dosya-eski}} şablonu kullanılır. Bir AK dosyasının VP:HS#Dosyalar bölümünde yazılı olanlar kriterler uyarınca hızlı silinmesini de isteyebiliriz. Bu görüntüyü veya ses dosyasını ekleyen kullanıcının ne tarzda ekleme yaptığına göre değişir. Ayrıca Tercihlerim bölümünde Şablon Yardımcısı'nı işaretlemen sana daha fazla yardım edecektir. Artık, sol üstte Ara bölümünün yanında ŞY yazan şablon yardımcısını kullanabileceksin. Silinmesi için işaretlemek istediğin dosyanın sayfasına geldiğinde ve Şablon yardımcısına tıkladığında Etiket ve Bakım isimli iki alt bölüm belirecek. Daha sonra sol alta gelecek olan Dosya bakım şablonlarına tıkladığında, görüntü için 7 gün içerisinde silinmesini istemek amacıyla hazır şablonlar çıkacaktır. Bu şablonları ayrıca Kategori:Dosya bakım şablonları kategorisinde bulabilirsin. Şimdi tek bir sorunumuz kaldı. 7 gün içerisinde silinmesi için işaretlediğin dosyaya eklediğin şablonun altında hazır olarak gelen şablonu, kullanıcının uyarı sayfasına eklemek. Bir kaç denemeden sonra, daha iyi pekiştirebilirsin. Kolay gelsin.--i.e.msj 20:28, 13 Mart 2014 (UTC)
Gerçekten çok açıklayıcı oldu . Çok teşekkür ederim. Süreci öğrendim. Şablon yardımcısını aktifleştirdim. Bundan sonra gereken yapılacaktır. İyi Vikiler. --Ayrıntılı Bilgimesaj 20:41, 13 Mart 2014 (UTC)

Gerekçe yardımcısı[kaynağı değiştir]

Merhaba A. bilgi, Tercihler → Küçük araçlar'dan gerekçe yardımcısını etkinleştirirsen, geri alma işlemlerinde ayrıca gerekçe yazmakla uğraşmazsın. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 23:49, 13 Mart 2014 (UTC)

[kaynağı değiştir]

Sevgili kibele; madde düzenlerken buna rastladım. Ben tekrar sana sorayım madde düzenlerken ya da başka bir maddenin içinde ~kullanırken sponsorlardan bahsedebiliyor muyuz?--Ayrıntılı Bilgimesaj 23:34, 13 Mart 2014 (UTC)

selam, madde isimlerinde kullanılmadığı kesin.. içinde kaynaklı olarak yer verilebilir. genel eğilimi, futbol konularıyla ilgilenen kullanıcılar daha iyi bilirler. devriyelik için de kolay gelsin. --kibele 07:30, 14 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Rapsar; Kibele'ye de danıştım ama konu daha çok senin ilgi alanın . Sence futbol ya da diğer sporlarda kupalardan bahsederken sponsor ismini yazmalı mıyız?--Ayrıntılı Bilgimesaj 08:58, 14 Mart 2014 (UTC)

Madde adlarında bu geçici sponsor adlarını kullanmıyoruz (Çaykur Rizespor, Türk Telekomspor, Red Bull Salzburg falan kulüplerin gerçek adları, firmalarla bağlantısı var, onlar istisna). Madde içerisinde ise, Gaziantep Basketbol maddesinde yaptığım gibi yapılmalı. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:01, 14 Mart 2014 (UTC)

Lütfen cinayet konusunda Berkin Elvan maddesinin tartışma kısmında görüşünüzü belirtin.--Ayrıntılı Bilgimesaj 19:40, 14 Mart 2014 (UTC)

Lütfen ulam düzenlemesi ve amacı hakkındaki bilgilerinizi güncelleyiniz. Tartışma sayfasına katılınız.--Ayrıntılı Bilgimesaj 19:46, 14 Mart 2014 (UTC)

SAS'lar, sazlar, sözler...[kaynağı değiştir]

Selamlar tekrardan. Silinmeye aday sayfalar, kaliteli/seçkin madde ve liste adaylıkları gibi topluluğun ilgisine muhtaç sayfalarda ismini daha fazla görmek isterim. Tartışmalara ilgin olduğunu gördüğümden yapıyorum bu çağrıyı, yanlış anlaşılmasın. Her tartışmada fikir belirtmek zorunda değilsin elbet :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 20:55, 14 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Ben imzasız şablonu için {{subst:İmzasız|ad|saat+tarih (UTC)}} şablonunu kullanıyorum. Saat ve tarih için madde geçmişinden kopyala yapıştır yapıp ekliyorum. Fakat saati orada yazandan iki saat öncesi olarak belirtmek lazım. Yani 22.00 ise 20.00 Türkiye ile eşgüdümlü evrensel zaman arasında 2 saatlik fark var o nedenle. --esc2003 (mesaj) 11:42, 15 Mart 2014 (UTC)

Teşekkür ederim. Bazen lazım olan bir durum. --Ayrıntılı Bilgimesaj 11:52, 15 Mart 2014 (UTC)
Bir de, konuşmaya dahil oluyorum ama... Bu şablonun önüne yk eklerseniz, yani {{yk:imzasız|ad|saat+tarih (UTC)}} bunun gibi. Mükemmel olur. Kolay gelsin.--i.e.msj 13:26, 15 Mart 2014 (UTC)

Kendim hazırladığım bu sayfanın da, büyük yardımcı olacağını düşünüyorum. Kolay gelsin.--i.e.msj 13:59, 15 Mart 2014 (UTC)

vasal maddesini oluşturdum eklemek üzereydim. Umarım yorumumu yanlış anlamadınız. Madde çok iyi. Sadece yardım etmeye çalışıyordum.--Ayrıntılı Bilgimesaj 19:10, 15 Mart 2014 (UTC)

Estağfurullah. Sözlüklerde olmadığını görünce çok şaşırdım doğrusu. Hiçbir sözlükte olmadığı için alternatifiyle değiştirdim vasal kelimesini. Ancak Vikisözlük bağlantısını oluşturduğuna göre bir sorun yok. Rica etsem sen yapar mısın gerekli değişikliği? --cobija 19:14, 15 Mart 2014 (UTC)
İstek yapıldı YapıldıHallediyorum--Ayrıntılı Bilgimesaj 19:18, 15 Mart 2014 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

merhaba sizden mesaj atmak ve babil şablonu eklemek konusunda yardımınızı bekliyorum. Hatta şu an bile yanlış bir şekilde size ulaşıyorum sanırsam

KAPLUJ 12:08, 16 Mart 2014 (UTC)

evet mesaj bana ulaştı. İsterseniz bir okuyun Vikipedi:Mesaj atma kuralları--Ayrıntılı Bilgimesaj 12:27, 16 Mart 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
teşekkür ederim yardımların için KAPLUJ 12:16, 16 Mart 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
biraz fazla uğraştırıyorum sizi ama taktir mesajı yazıyor, normal direkt mesaj nasıl atabilirim bir kullanıcıya KAPLUJ 12:30, 16 Mart 2014 (UTC)

böyle mi acaba?

Adım adım mesaj atmak[kaynağı değiştir]

1)kullanıcı sayfasına gelin 2)"kullanıcı sayfası" sekmesinin yanındaki "mesaj" sekmesine tıklayın 3) "kaynağı değiştir" sekmesinin yanındaki "+" sekmesine tıklayın gerisi açıklamalı "+" sekmesinin içinde --Ayrıntılı Bilgimesaj 12:38, 16 Mart 2014 (UTC)

Teşekkür ederim kavradım mesaj olayını. Galiba babil şablonunu da doğru yapıyorum

Evet ama <nowiki> ifadesini kullanırsanız şablonunuz görünmez. Ve mesajlara ~~~~ (4 tilde(alt Gr + Ü)) ile imza atmayı unutmayın--Ayrıntılı Bilgimesaj 12:46, 16 Mart 2014 (UTC)

böyle mi? --KAPLUJ 12:55, 16 Mart 2014 (UTC)

evet. Bu sayede kullanıcılar sizi tanıyabilir. Bu imzayı sadece" kullanıcı mesajı" ve madde ""tartışma"" sayfalarında kullanmalısınız. Asla madde içine imza atmayın. --Ayrıntılı Bilgimesaj 12:57, 16 Mart 2014 (UTC)

tekrardan çok çok teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

yardımların için çok sağ olasın --KAPLUJ 13:06, 16 Mart 2014 (UTC)

Rica ederim. Aklına takılan ne olursa olsun sormaktan çekinme. E-posta da atabilirsin.(kullanıcı sayfamda en alttaki kutuya bak)--Ayrıntılı Bilgimesaj 13:07, 16 Mart 2014 (UTC)

İnternet sitesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Superyetkin; "http://www.vikipeditr.com/" sitesi herhangi bir kuralı, politikayı ihlal ediyor mu? İnternette gezerken rastladım. Bir şey yapmak gerekir mi?--Ayrıntılı Bilgimesaj 14:33, 16 Mart 2014 (UTC)

Bu konuda yapabileceğimiz bir şey olduğunu düşünmüyorum. --Superyetkinileti 14:46, 16 Mart 2014 (UTC)

Tarafsızlık hakkında...[kaynağı değiştir]

Ben gerçekten bunu savunuyorum. Genelde bunlar fiziksel ve duygusal özelliklerdir. İster gerçek biri ister senaryo. Hem genelde Dong Woo gülümser bir yüze sahiptir. Hem fedakardır her şeyle yüzleşebilir. Bu bir münazara değil, ondan sizi de tutuyorum. Zaten yakışıklıyı yanlış yazdım. Eee! Onun dışında hiç bir Taraflılık yok. Ve bu arada hatalarımla ilgili; Hatasız insan olmaz + Aslında belki en küçük Vikipedistlerdenim, ben buraya 7,5 yaşımda kaydoldum. İlk madde değişikliğim Gumball. Benim Taşın Sırrı özlemini yitirmek için izlediğim, Gumball. İşe yaradı. :D Neyse konuda ben bu Animeyi 5,5 - 6,5 yaşıma kadar izzleyebildim. Kaldırdı m*llar. Küfüre özür ben TRT Çocuk konusunda dayanamıyorum! Tamam ben sizinle daha çok sohbet ettim :D Siz sadece Taraf konusuna bakın Uni Article💬 19:23, 16 Mart 2014 (UTC)

Maddeyi düzenlerken araya dahil olmak istemediğim için etiket bıraktım. Sorunu zaten anlamışsınız.Eğer düzeltti iseniz etiketi kaldıracağım.--Ayrıntılı Bilgimesaj 19:25, 16 Mart 2014 (UTC)

Aslında ben sizin şu devriyelik sistemini bilmiyorum. Siz düzeltebiliyor musunuz? Neyse ben şimdi hallederim. Uni Article💬 19:34, 16 Mart 2014 (UTC)

Düzenleme için teşekkürler gereği yapıldı --Ayrıntılı Bilgimesaj 19:47, 16 Mart 2014 (UTC)

Selam. Şu konuda şöyle bir şey var. Önce şu sonra bu. --cobija 14:10, 16 Mart 2014 (UTC)

selam, aslında tamamen kaldırmak gerekirdi herhangi bir yorum olmadığı için, atlamışım. --kibele 19:59, 16 Mart 2014 (UTC)
Kusura bakmayın mesaja dahil oluyorum ama benim atladığım bir politika var:" oy kullanmak için 60 gün ve üzeri süre kayıtlı kullanıcı olmak gerek" kibele değişikliğimden dolayı ötürü özrümü kabul et eski hatalarım varsa düzeltiyorum. --Ayrıntılı Bilgimesaj 14:20, 16 Mart 2014 (UTC)
Bulabildiklerimi düzelttim. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. --Ayrıntılı Bilgimesaj 14:29, 16 Mart 2014 (UTC)
yok yahu bir rahatsızlık, kurallar işte.. :) ama yanlış anlaşılma olmasın, istediğin gibi yorum yapabilirsin. --kibele 19:59, 16 Mart 2014 (UTC)

Babil kulem neden sablon şeklinde değil nerede yanlış yaptım--KAPLUJ 20:18, 16 Mart 2014 (UTC)

Düzelttim. Dikkat edilmesi gereken nokta: <nowiki></nowiki> etiketi olmayacak. Bu etiket olursa arasındaki kodlar yok sayılır.--Ayrıntılı Bilgimesaj 20:33, 16 Mart 2014 (UTC)

biraz acemiyim[kaynağı değiştir]

Sizi de ugrastiriyorum tekrardan tesekkur ederim. Biraz acemiyim kusura bakmayin

Her zaman yardımcı olurum. İmza atmaya alışın :) --Ayrıntılı Bilgimesaj 20:39, 16 Mart 2014 (UTC)

Telif danışma[kaynağı değiştir]

Sevgili İncelemeelemani: Fazıl Say resmi ofisiyle görüştüm ve "http://fazilsay.com/tr/biography/" bu sayfanın altına etiket bıraktılar . Bu etiket bilgileri kullanmamız için uygun mu diye soruyorlar?--Ayrıntılı Bilgimesaj 20:38, 16 Mart 2014 (UTC)

Seni OTRS gönüllümüz, Kullanıcı:Taysin'a yönlendirmek zorundayım. Sayfasına mesaj atarsan, yakın zamanda yanıt verir. Sorununa çözüm bulacaktır. Çünkü söz konusu web sitesinin en altında All Rights Reserved 2013 ibaresi var.--i.e.msj 20:41, 16 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Superyetkin; bu değişiklik için yapılması gereken geri almak mı? Ortak bir görüşe varıldı mı?--Ayrıntılı Bilgimesaj 18:55, 17 Mart 2014 (UTC)

Değişiklik geri alındı ve kullanıcı ilgili tartışma sayfasına yönlendirildi. İyi vikiler. --Superyetkinileti 19:01, 17 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Caglarctr; Fazıl Say maddesini düzenledim. Eğer işin yoksa bir bakabilir misin? Eksikleri, sorunları söyleyebilir misin?--Ayrıntılı Bilgimesaj 18:36, 17 Mart 2014 (UTC)

Vikipedi'ye yaptığınız başarılı çalışma ve katkılarınızın sürekli devam etmesi dileğiyle size teşekkür ediyorum, bu maddenin tek bir kişinin tekelinde incelenmesinin uygun olmayacağını düşünüyorum. Maddeyi Tartışma Sayfası'nda deneyimli Hizmetliler ve diğer Vikipedist'lerin de katılımıyla tartışırsak daha uygun olacağını düşünüyorum konuyla ilgili olarak Hizmetliler'i de bilgilendireceğim, iyi vikiler. Caglarctr (mesaj) 19:50, 17 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Rapsar; senden kişisel bir ricada bulunabilir miyim? Fazıl Say maddesine göz gezdirebilir misin? eleştirin olursa tartışma kısmında söylersen memnun olurum. --Ayrıntılı Bilgimesaj 20:13, 17 Mart 2014 (UTC)

Selam. Maddeyi biraz düzenlemeye çalıştım. Kaynaksız çoğu kısmı, onlara kaynak lazım. Bir de hapis kısmı için özellikle güncelleme gerekli (besteler, hayatı için de güncelleme gerek).--RapsarEfendim? 20:30, 17 Mart 2014 (UTC)
Gözümden kaçan yorumlar için teşekkürler. Fransız gazetesinin alıntısını yazmak gerekir mi?.tartışma kısmına not bıraktım.--Ayrıntılı Bilgimesaj 20:38, 17 Mart 2014 (UTC)
Doğrulayan kaynak olmadığından ve ans. görmediğimden kaldırmıştım ama kaynaklı bir şekilde Vikisöz'de yer almasında hiçbir sakınca yok :) "Hakkında söylenenler" başlığı açılıp, oraya eklenebilir.--RapsarEfendim? 20:41, 17 Mart 2014 (UTC)

Reklam şüphesi[kaynağı değiştir]

Sevgili İ.e. : bu tartışmaya bakabilir misin? telif,reklam ihlalleri söz konusu ve sanırım bir firma yetkilisi düzenleme yapıyor.--Ayrıntılı Bilgimesaj 22:09, 18 Mart 2014 (UTC)

Buna mı? :)....--i.e.msj 23:06, 18 Mart 2014 (UTC)
Zirvenin maddi geliri var. Bundan gelir sağlanıyor. Bu sebepten reklam diye düşündüm. Telif olduğu için direk çıkarmam gerekti. Yaptığım bir hata varsa lütfen kendimi geliştirmem için söyle--Ayrıntılı Bilgimesaj 10:15, 19 Mart 2014 (UTC)
Hayır, hayır. Ben yeterince kaynak olduğunu görüp, bir girişeyim dedim :) (Arada bir yaparım, böyle şeyler :) ) Senden yana hiç bir sorun yok. Bu azminle olması da, mümkün değil zaten maşallah. Kolay gelsin.--i.e.msj 11:50, 19 Mart 2014 (UTC)

Facebook Fan Sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Oyuncuların facebook üzerindeki fan sayfalarını eklememizde bir sakınca var mı? sanıyorum o değişiklikler geri alındı ve uyarı geldi bana. daha önce oyuncularımızla ilgili bu tür eklemeler yapmıştık. ona da buradan bakabilirsiniz.

Hlyzcn (mesaj) 11:19, 19 Mart 2014 (UTC)hlyzcn

Sayın Hlyzcn; Vikipedi bir ansiklopedidir. Eğer söz konusu kişinin kendi sayfası varsa eklenir. Fakat biyografi söz konusu olduğunda okuyucuları yanlış yönlendirmemek adına resmi olmayan sayfalar (Örneğin fan sayfaları) maddeye eklenmez. Bu reklama gireceğinden Vikipedi'nin Politikalarına aykırıdır. --Ayrıntılı Bilgimesaj 11:22, 19 Mart 2014 (UTC)

Facebook fan sayfası[kaynağı değiştir]

Anladım ama daha önceden eklemiş olduğumuz linkler onaylanmıştı. Bu sebepten sorun olmaz diye düşünmüştüm. Teşekkürler. Hlyzcn (mesaj) 11:28, 19 Mart 2014 (UTC)hlyzcn

Daha önceden eklediğiniz linklere örnek verebilir misiniz?--Ayrıntılı Bilgimesaj 11:32, 19 Mart 2014 (UTC)

Daha önce onaylanan fan sayfası olan başlıklar...[kaynağı değiştir]

Alper Saldıran

Yunus Emre Yıldırımer

Gerekli kişilerle görüşme yapacağım--Ayrıntılı Bilgimesaj 11:41, 19 Mart 2014 (UTC)
Eğer sanatçının bu sayfa hakkında bilgisi varsa, onayı varsa eklemek sıkıntı olmayacaktır. Ama lütfen bu onay konusunu kanıtlama hususunda titiz olun. --Ayrıntılı Bilgimesaj 11:58, 19 Mart 2014 (UTC)
Bu şekilde yapmak en iyisi olacaktır : https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Alper_Sald%C4%B1ran&diff=14240154&oldid=14239023

--Ayrıntılı Bilgimesaj 12:02, 19 Mart 2014 (UTC)

Düzelttim.M.A.SEKİ SMS 11:48, 19 Mart 2014 (UTC)

Fan sayfaları[kaynağı değiştir]

Sevgili Sayginer; fan sayfalarını dış bağlantıdan silmek gerekir mi?--Ayrıntılı Bilgimesaj 11:42, 19 Mart 2014 (UTC)

Temel mantık olarak evet. Ancak fan sayfası olarak neyin kastedildiğine bağlı biraz da. Kişiden bağımsız olarak birilerinin açtığı hesaplar silinmeli ancak kişinin adına olan, kendi bilgisi dahilinde kişisel amaçlar için değil de "fan sayfası" mantığında kullanılan hesaplar kalabilir.--Sayginerv-posta 11:50, 19 Mart 2014 (UTC)
Bir menajer şirketi olduğu söyleyen hesap Kullanıcı:Hlyzcn:

gibi sayfalara eklemiş. Kişinin kendi bilgisinde olduğunu doğrulamak mümkün mü? --Ayrıntılı Bilgimesaj 11:53, 19 Mart 2014 (UTC)

Kişinin bilgisi olmadan yayınlanamayacak bazı fotoğraflar olduğuna bakılırsa öyle gözüküyor. Facebook şablonu ile fan sayfası olarak değil, kişisel hesap olarak belirtilerek kalabilir gibi. Örneğin. --Sayginerv-posta 11:58, 19 Mart 2014 (UTC)

Teşekkürler :)[kaynağı değiştir]

Mesajınızı yeni gördüm. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler Hlyzcn (mesaj) 14:28, 19 Mart 2014 (UTC)hlyzcn

Mehmet Esen Facebook[kaynağı değiştir]

Tekrar Merhaba, Mehmet Esen isimli oyuncunun dış bağlantılarına sizin söylediğiniz gibi facebook sayfasını ekledim. Bu defa başka biri tarafından geri alındı diye bildirim geldi. Bunu nasıl çözebiliriz acaba? :) Teşekkürler. Hlyzcn (mesaj) 08:36, 20 Mart 2014 (UTC)hlyzcn

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
Yardımlarınız için teşekkürler Hlyzcn (mesaj) 08:49, 20 Mart 2014 (UTC)