Kullanıcı mesaj:Alperviki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin AlperViki![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

--Vay 04:23, 21 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 05:05, 21 Eylül 2007 (UTC)

Çocuk Hakları Sözleşmesi[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Çocuk Hakları Sözleşmesi maddesine yaptığınız eklemeler VikiKaynak'ta bulunduğu için Vikipedi'ye eklenmemeli. Teşekkürler --Pinar 13:50, 21 Eylül 2007 (UTC)

  • Neden "alternatif hesap" kullanma gereği duyuyorsunuz? Bence gereksiz. Oylama ve tartışmalara katılıp katılmamak elinizde. Bir dönem ben de sadece madde eklemekle yetindim. Yine çalışmalara devam edebilirsiniz. Levent Abi ileti 18:52, 9 Nisan 2008 (UTC)
  • Hayır hiç bir zaman olmadı, olmayacak. Zaten Vikide geçirdiğim sürelere bakılırsa, alternatif bir hesapla uğraşmaya zamanımın olmayacağı açık. Olduğum gibiyim, benim, kimliğim, e-posta adresim de açık ve net. Levent Abi ileti 18:56, 9 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. Ancak Ukraynalı maddesi tam Ukrayna vatandaşını anlatıyor. Bunun dışında Ukrainler diye bir madde var. Bi bakarsanız sevineceğim. Bence Ukraynalı ile Ukrayna birleştirilmelidir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:58, 11 Nisan 2008 (UTC)

Ukrayna maddesi bir ülkeyi , bir devleti anlatıyor.Ukraynalı maddesi ise o ülkenin vatandaşlarını belirtiyor.Veya da Dil bilgisinden örnek verelim.Yapım eki alan sözcükler farklı anlam kazanır.Bu sebebtende kesme işaretiyle ayrılmazlar.Tabi siz böyle olmadığını düşünüyorsanız tartışma sayfasında belirtelim.--Alperviki 17:03, 11 Nisan 2008 (UTC)
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Sözlüğe bakarsak farklı maddedir. Fakat madde çok zayıf. Eğer maddenin içerği çok zenginse birleştirmemize gerek olmazdı. Ukrayna maddesi içerisinde anlatılabilir. Bu durumda geleşeceğini de zannedemiyorum. Bu durumda madde olarak kalabiliyorsa Beraluslu, Kazakistanlı, Türkmenistanlı v.s madde açılabilir:)) Ne düşünüyorsunuz? Takabeg ileti 17:07, 11 Nisan 2008 (UTC)

İsim değişiklikleri[kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği sayfasında 4 tane maddeyi uygun biçimde geçirdim.İsim değişikliklerini rica etsem yaparmısınız?--Alperviki 16:07, 11 Nisan 2008 (UTC)

  • isim değişikliklerini ve geçmiş birleştirmelerini yaptım. kolay gelsin. --kibelemesaj 14:57, 14 Nisan 2008 (UTC)

çift maddeler[kaynağı değiştir]

  • tamamdır. elinize sağlık, kolay gelsin.. --kibelemesaj 16:02, 17 Nisan 2008 (UTC)
  • pek anlamıyorum resim işlerinden. :( --kibelemesaj 16:53, 17 Nisan 2008 (UTC)
  • aslında aktif vikipedistlerin çoğu bilir bu işleri. ama şu ara mach buralarda gibi, ona sorabilirsiniz. --kibelemesaj 16:58, 17 Nisan 2008 (UTC)
  • Sorunuza göz misafiri oldum. Sanırım önbelleği boşaltmanız gerekmekte. Eğer Firefox ya da Safari kullanıyorsanız Shift e basılıyken sayfayı yeniden yükleyerek veya Ctrl+Shift+R yaparak (Apple Mac için Cmd+Shift+R);, Internet Explorer için Ctrl+F5, Konqueror için de Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak önbelleği boşaltabilirsiniz. Umarım olur. Belki de bu iş, Vikipedi'deki sunucuların yoğunluğundan kaynaklanıyor da olabilir. Kolay gelsin... -- Dsmuratileti 17:09, 17 Nisan 2008 (UTC)
  • Benim de başıma geliyor arada sırada. Aynı adla yükleyince oluyor. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 17:19, 17 Nisan 2008 (UTC)

Çok kısa içerikli ve 3. lige ait takımları madde yapmasanız? Madde-1 gereği siliniyorlar. Levent Abi ileti 15:08, 18 Nisan 2008 (UTC)

Severek hallettim; böyle kısa maddeler pek hoş durmuyor bir ansiklopedide. Teşekkürler. Levent Abi ileti 13:21, 3 Haziran 2008 (UTC)

Vikisözlük[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki iki maddeyi vikisözlüğe taşıdım.Lütfen müsait bir zaman bulduğunuzda bu maddelerin siliniz.

  1. Yığa
  2. Mezure

--Alperviki 06:10, 7 Haziran 2008 (UTC)

  • maddeler silinmiş. böyle durumlarda maddeye sil etiketi yerleştirirseniz gören bir hizmetli ilgilenecektir. --kibelemesaj 07:33, 12 Haziran 2008 (UTC)

Selam Alperviki[kaynağı değiştir]

Sanırım Vikisözlüğe taşıdığınız maddelerin bir bölümünü yeniden gözden geçirmeniz gerek.Zira bir kısmı Vikisözlüğe geçmemiş gibi görünüyor. İsterseniz yeniden kontrol edin.E-92 07:45, 18 Temmuz 2008 (UTC)

  • Uzun süre önceydi bu konuyu bi yerde okumuştum, sen söyleyince yeniden anımsadım: Bildiğim kadarıyla böyle bir hak var, ancak bunun işleyişi nasıldır bilmiyorum. Çünkü o sayfanın çevirisi henüz yapılmamış ve benim de ingilizce bilgim o kadar yeterli değil. Bağlantısı da burada. Belki sen kısmen çevirirsin. Bir de metayla bağlantısı olan arkadaşlara sormak lazım. Levent Abi ileti 19:45, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Yeniden Merhaba[kaynağı değiştir]

Alperviki benden Vikisözlüğe taşıyamadığın maddelerin adını istemişsin bunların hepsini yazmam çok uzun zamanımı alabilir çünkü ne kadar bilmiyorum senin katkılarının yazdığı bir yer bulmuştum ama değişmiş o bölüm sen aklnda kalanları yaz artık keşke sana yardımcı olabilseydim.E-92 09:54, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba,

İzniniz olmadan kullanıcı sayfanıza bir k harfi ekledim.

İyi çalışmalar...

Muhammedcimci 07:29, 4 Ağustos 2008 (UTC)

"Olupta" yerine "olup da"[kaynağı değiştir]

Ayrıca ayrı yazılması gereken "de"yi ayırdım. Ayrı yazılan "de"nin "t" ile değil de, "d" ile başlaması gerektiği kuralını da işleterek... :)

Saygılar...

Muhammedcimci 07:31, 4 Ağustos 2008 (UTC)

Lütfen kısa madde eklemeyin.[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 19:05, 14 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Alperviki. Böyle yalın bir soru sorulur mu? Karşınızdaki biri şakacıysa sorun çıkmaz. Umarım o da şakacıdır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:27, 26 Ağustos 2008 (UTC)

Muratsahinmesaj 09:57, 19 Haziran 2009 (UTC)

Reality (mesaj) 14:11, 5 Nisan 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012

I'm this event local(Japanese) country of organizer. Why don't you come with us? If you join with us, please look at m:Wikipedia Asian Month. Unfortunately, it deleted Vikipedi:Vikipedi Asya Ay. However, we can make again this page how our edit. Why don't you make this page and join with us? 永続繁栄 (mesaj) 18:28, 30 Ekim 2015 (UTC)

Sizi özledik Alperviki![kaynağı değiştir]

Alperviki, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, SakhalinioBuyrun beniiiim? 05.05, 10 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]
















İyi vikiler[kaynağı değiştir]

Sevgili Alperviki, Vikipedi'ye katkılarınız için çok teşekkürler. Covid-19 önlemleri kapsamında pek çoğumuzun evinden çıkmadığı şu dönemi elimizden geldiğince Türkçe Vikipedi'ye katkı için kullanmak en güzel uğraş! Türkçe Vikipedi'nin her alanda uzman kişilerin bilgisine, emeğine çok ihtiyacı var ve katkılarınız çok değerli. Elinize sağlık.

Eğer Vikipedi'ye katkılarınız sırasında sorunuz, yardıma ihtiyaç duyduğunuz bir konu olursa deneyimli bir vikipediste veya Köy Çeşmesi'ne mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca birine hızlıca ulaşabilmek için Wiki-dışı bir ortamı kullanmak isterseniz şu adresteki Telegram grubuna da katılabilirsiniz.

Size Türkçe Vikipedi' başta olmak üzere Türkçe özgür bilgi ve içeriğin gelişimi ve desteklenmesi için çalışan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) adlı oluşumu da tanıtmak isterim.

WMTR üyeleri üniversiteler, kütüphaneler ve müzelerle çalışarak Vikipedi'yi geliştirmeye, katkıları arttırmaya çalışmakta. Bir süre önce İstanbul'da Salı akşamları düzenli olarak vikipedistler arasında sosyal buluşmalar gerçekleştirilmeye başladı. Şimdi bu buluşmalar çevrimiçi olarak İstanbul ve İstanbul dışından dileyen tüm vikipedistlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Müsait olduğunuz bir zaman dilerseniz bu toplantılara da bekleriz. Tarafıma e-posta ile ulaşabilirseniz adresinize davet göndermek isteriz.

Kolay gelsin ve iyi viki'ler, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 23.07, 30 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]