Dumbledore'un Ordusu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Hannah Abbott sayfasından yönlendirildi)
Dumbledore'un Ordusu
D.O.
Kuruluş1995-1996[HP5]
1997-1998[HP7]
Bağlı gruplarGryffindor · Hufflepuff · Ravenclaw
Lider(ler)Harry Potter[HP5]
Neville Longbottom[HP7]
Merkez(ler)İhtiyaç Odası, Hogwarts
Etkin bölgelerHogwarts
Büyüklük28 öğrenci
MüttefiklerZümrüdüanka Yoldaşlığı
Rakip(ler)Dolores Umbridge · Teftiş Mangası · Lord Voldemort · Ölüm Yiyenler

Dumbledore'un Ordusu, J.K. Rowling tarafından yazılmış olan Harry Potter serisinde bir öğrenci grubudur.

Harry Potter'ın Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda Kurduğu ve 28 kişiden oluşan Karanlık Sanatlara Karşı Savunma grubudur.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu grup Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu 'nda Hogwarts Yüksek Müfettişi ve Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Dersi öğretmeni Profesör Umbridge'e karşı kurulmuştur. Amaçları S.B.D. Sınavına hazırlanmak ve büyüler öğrenmektir. Ayrıca Lord Voldemort'a karşı hazırlanmaktır.

Örgüt başarılı bir şekilde devam etmiştir. Örgütü kurma fikri Hermione Granger'dan çıkmıştır. Öğretmenin ise Harry Potter olmasını istemiştir. Örgütün kuruluş nedeni aslında Sihir Bakanlığı'nın Hogwarts'ta Dumbledore'un bir tür öğrenci ordusu kurmasından korktuğu için müdahale etmesidir. Bu müdahaleden en çok çekenler arasında ise Harry Potter vardır. Çünkü onun bir yalancı, Dumbledore'un ise bir bunak olduğunu düşünmektedirler. Grubun buluşma noktası İhtiyaç Odası'dır.

Örgüt en sonunda Cho Chang'in arkadaşı Marietta Edgecombe'nin örgütü Profesör Umbridge'e şikayet etmesinden sonra yıkılmıştır. Harry ise grubun elebaşı olarak sorumlu tutulmuştur. Albus Dumbledore'un odasına götürülmüş ve Dumbledore'un bu grubu bilmemesine rağmen bu grubu kendisinin kurduğunu söylemiş ve Harry'i kurtarmıştır. Ancak Dumbledore'un başı derde girmiştir.

Ama 7. kitabın sonunda, son savaşta, Harry'nin Lord Voldemort'u yoketmesiyle Ordu, Lord Voldemort'a karşı son kez birleşmiştir.

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Hannah Abbott[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendisi Hufflepuff öğrencisidir.İleriki yıllarda Neville Longbottom ile evlendi.[1]

Katie Bell[değiştir | kaynağı değiştir]

Katie Bell, Gryffindor öğrencisidir. İkinci yılında Quidditch takımına, altıncı yılında da Dumbledore'un Ordusu'na katılmıştır. Harry'nin 6. yılında Hogsmeade'de Üç Süpürge'de bulduğu bir lanetli gerdanlığı Hogwarts'a sokmaya çalışırken yanlışlıkla gerdanlığa dokunmuş ve lanetlenerek hastane kanadına kaldırılmıştır.

Susan Bones[değiştir | kaynağı değiştir]

Susan Bones, Harry ile aynı yıl okula başlayan bir Hufflepuff öğrencisidir.

Terry Boot[değiştir | kaynağı değiştir]

Terry Boot, Ravenclaw'lı Harry'nin yılından bir öğrencidir. Michael Corner ve Anthony Goldstein'la sıkı arkadaştır. Gilderoy Lockhart'ın düello kulübünde Harry'nin ikinci yılında onunla tanışmıştır.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı 'nda Domuz Kafası barında Dumbledore'un Ordusu'nun toplantısına ilk kez katıldı. Bir keresinde Harry’ye Albus Dumbledore’un odasındaki bir portrenin Harry’nin bir Basilisk’i Gryffindor’un Kılıcıyla öldürdüğünü öğrendiğini söyleyip ondan bunu doğrulamasını ister. İhtiyaç Odası’ndaki bir D.O. toplantısından sonra Hermione’nin grup üyelerine dağıttığı, iletişim için kullandıkları büyülenmiş Galleonlardan etkilenir ve F.Y.B.S seviyesindeki Protean Büyüsü’nü yapabildiği için ona “Nasıl olur da Ravenclaw’da olmazsın, seninki gibi bir zekâyla?” diye sorar. Ayrıca dönem sonunda Draco Malfoy, Crabbe ve Goyle Harry’yi Hogwarts Expressi ‘nde pusuya yattıklarında Harry’ye yardım eden D.O. üyelerindendir

Harry Potter ve Melez Prens 'te Terry Horace Slughorn’un İksir derslerinde görülür. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’nda Alecto ve Amycus Carrow tarafından Büyük Salon’da Harry, Ron ve Hermione’nin Gringotts’tan bir ejderhanın üzerinde kaçtıklarını duyurmasının ardından fiziksel olarak cezalandırılmıştır. Harry’nin Hogwarts’a gelip Voldemort ve Ölüm Yiyenler’e karşı son savaşı başlatmadan önce İhtiyaç Odası’na kaçan D.O. üyelerindendir ve Ron’a Ravenclaw’un Diademi hakkında bilgi verir.

Terry, "T. Boot" olarak Çağlar Boyu Quidditch 'i Hogwarts Kütüphanesi’nden almıştır. Rowling’in "Harry’nin Sınıf Arkadaşları Listesi" nde “Trevor Boot” olarak geçmiş, ama isim sonradan Neville Longbottom’ın kurbağasına verilmiştir.

Lavender Brown[değiştir | kaynağı değiştir]

Lavender Brown, Harry'nin döneminden bir Gryffindor öğrencisidir. Gene Gryffindor'dan Parvati Patil'in yakın arkadaşıdır. Parvati'yle aynı derslerden zevk alırlar, kehanet favori dersleridir. İkisinin Profesör Trelawney ile yakın ilişkisi vardır ve ona çeşitli zamanlarda destek olurlar. Lavender ilk önce Sihir Bakanlığı tarafından Harry hakkında söylenenlere inanır ancak daha sonra Dumbledore'un Ordusu'na katılır. Bir Sihirli Yaratıkların Bakımı dersinde Patlar-Uçlu Kelekerler Hagrid'in balkabağı bahçesine girince, Lavender Hagrid'e yardım eden birkaç kişiden biri olur. 4. sınıfta Noel Balosuna Seamus Finnigan ile katılır.

Harry Potter ve Melez Prens'te Lavender ve Ron Weasley çıkmaya başlarlar. Lavender ona Ron'un aslında pek de hoşlanmadığı "Won-Won" gibi bir ad takar (Harry'nin korktuğu gibi Ron Lavender'ı "Lav-Lav" diye çağırmaz.) Bir yandan Ron aslında Lavender'dan pek hoşlanmasa da Lavender ile Hermione'yi kıskandırmak ve istediğinde birileriyle öpüşebileceğini kanıtlamak için onunla çıkmaya devam eder. Lavender, Ron'un Hermione ile olan arkadaşlığını kıskanır. Sonunda, Hermione ve Ron'u erkekler yatakhanesinden çıkarken görünce orada yalnız olduklarını düşünerek Ron'dan ayrılır. Oysa Felix Felicis'in etkisi altında olan görünmezlik pelerini altındaki Harry, istemeden onların ayrılmasına neden olarak Ron'un uzun zamandır istediği şeyi sağlar.

Lavender Voldemort ve Ölüm Yiyenlere karşı yapılan son savaşta Fenrir Greyback tarafından saldırıya uğrayarak öldürülür.

Jennifer Smith, konuşması olmadan Azkaban Tutsağında Lavender olarak Gryffindor-Hufflepuf Quidditch maçından sonra revirde Harry'nin başında beklerken kısaca gözükmüştür. Jessie Cave, Melez Prens'te daha uzun süre bu rolü oynadı ve Ölüm Yadigarları'nda da aynı rolle boy göstermiştir.

Cho Chang[değiştir | kaynağı değiştir]

Cho Chang, Harry Potter'in platonik ergenlik aşkı olan kızdır. Aynı zamanda Ravenclaw'ın Quidditch Takımında Arayıcı (Seeker) pozisyonunda oynar. Harry ile aralarında Quidditch alanında bir kez rekabet olmuştur. (Harry Potter Gryffindor'un Quidditch Takımında Arayıcı'dır) Cho Chang Noel Balosu'nda(Yule Ball); Cedric Diggory'nin dans davetini kabul ettiği için Harry sadece arkadaşı olan hint asıllı Parvati Patil ve Padma Patil ikizlerini dansa davet eder. Ayrıca Cho'nun Cedric'ten önce Harry'nin ona teklif etmesi takdirde Harry ile gidecek olması dikkat çekici bir husustur. Parvati'yle Harry, Padma'yla da Ron Weasley vals yaparlar. Bu arada yakın kız arkadaşları Hermione Granger de Viktor Krum'la çıkagelir... Üçbüyücü Turnuvası'nın (Triwizard Tournament) 2. yarışmasında tüm yarışmacıların en özledikleri varlıkları Kara Göl'de Denizhalkı (Merpeople) tarafından rehin alınır. Fleur Delacour'un kız kardeşi Gabrielle Delacour, Viktor Krum'un yeni sevgilisi Hermione Granger, Harry'nin en iyi arkadaşı Ron Weasley ve Cedric Diggory'nin sevgilisi ise Cho Chang çalınır. Üçbüyücü Turnuvası'nın sonunda Cedric Diggory'nin talihsiz bir şekilde yeniden vücut bulan Lord Voldemort tarafından Avada Kadavra laneti ile öldürülmesi ve bu olaydan yine sadece Harry'nin sağ kalması sonucu (Sağ Kalan Çocuk/The Boy Who Lived) Harry, Cho'nun onu Cedric'in ölümünden sorumlu tutacağını düşünür ama Cho onu anlayışla karşılar. Tabi ara sıra Cho'nun aklına bu durum gelse de Harry için sorun olmaz ve Harry her fırsatta onu teselli eder. Harry, Hogwarts'ta beşinci yılındayken çıkmaya başlarlar. Ama Cho'nun Harry'le öpüşürken Cedric'i hatırlayıp ağlaması Dumbledore'un Ordusu toplantısından sonra İhtiyaç Odası'nda), Harry'nin de romantizm özürlü biri olarak kıza gereken ilgiyi gösterememesi (Sevgililer Günü'nde Domuz Kafası/Hog's Head barında) sonucu bu ilişki kısa sürer ve birbirlerine göre olmadıklarını anlayıp ayrılırlar.Patronusu kuğudur.

Ailesinin soyunun Hong Kong'a dayanan ama İskoçya vatandaşı olan Katie Leung ilk kez Harry Potter ve Ateş Kadehi nde ikinci kez ise Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı nda Cho karakterini oynamıştır. Bu sayede Sinema Dünyası'nda tanınmıştır.

Ravenclaw 'ın Quidditch Takımında Arayıcı pozisyonunda oynar. DO üyesidir. İlk olarak Harry Potter ve Azkaban Tutsağı kitabında Harry'ye karşı Quidditch oynarken görülmüştür. Harry, Hogwarts'ta beşinci yılındayken çıkmaya başlarlar. Ama Cho'nun Harry'le öpüşürken Cedric'i hatırlayıp ağlaması sonucu bu ilişki kısa sürer ve birbirlerine göre olmadıklarını anlayıp ayrılırlar Cho Chang Noel Balosu'nda Cedric Diggory'nin dans davetini kabul ettiği için Harry sadece arkadaşı olan hint asıllı Parvati Patil ve Padma Patil ikizlerini dansa davet eder. Aslında bunu kendisi istememiştir, Üç Büyücü Turnuvası'na katılmış herkes bir partner bulmak zorundadır. Parvati'yle Harry, Padma'yla da Ron Weasley vals yaparlar. Bu arada yakın kız arkadaşları Hermione Granger da Viktor Krum'la çıkar.

Üçbüyücü Turnuvası'nın 2. yarışmasında tüm yarışmacıların en özledikleri varlıkları Kara Göl'de Denizhalkı tarafından rehin alınır. Fleur Delacour'un kız kardeşi Gabrielle Delacour, Viktor Krum'un yeni sevgilisi Hermione Granger, Harry'nin en iyi arkadaşı Ron Weasley ve Cedric Diggory'nin sevgilisi ise Cho Chang çalınır.

Michael Corner[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael Corner, Ravenclaw'lı Harry'nin yılından bir öğrencidir. Terry Boot ve Anthony Goldstein'la sıkı arkadaştır. O ve Ginny Weasley belli bir süre buluşup çıktılar. İlk buluşmalarını Dumbledore'un Ordusu'nun başlangıcıyla beraber yaptılar ve ilk gittikleri yer, Domuz Kafası barıydı.

Michael ilk kez Hermione'nin onu Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersinde geçmek istediğine inandı ve onunla rekabete girmeye başladı. Sonraki yıl Harry'nin Üçbüyücü Turnuvası'ndaki performansına hayranlık duyduğunu Harry'ye söyledi. Michael Ginny ile Dumbledore'un Ordusu'nda düello ederken buluşuyorlardı. O Ginny'ye uğursuzluk getirmedi, her ikisi de birbirine kötülük dokunacak hareketlerden sakınıyorlardı. Ron sıklıkla, kendi aklınca, kız kardeşinin Michael'la çıkmasını onaylamıyordu ve yeri geldikçe onu kınıyordu.

Ginny, Michael'le oldukça yakınlaşmasından dolayı o zamanki müfettiş Dolores Umbridge tarafından atıldığı Gryffindor Quidditch Takımı'na Harry sayesinde Ravenclaw'ı Quidditch Finali'nde yendiği maçtan önce getirildi. Michael, bu farklı yenilgiden sonra Ginny'ye gücendi ve onunla ilişkisini bitirdi. Sonradan Ginny, onu "Kötü Kaybeden" lakabıyla anmaya başladı. Michael, kendi takımında "Arayıcı" mevkisine Harry'nin Cho Chang'la ayrılmasından hemen sonra getirildi. Michael Harry'nin yılından olan birkaç özel öğrenciden biriydi. Çünkü, Slughorn'nun ayrıcalıklı öğrencilerle yaptığı toplantılarda öğrendiği sihirli iksirleri yapan en başarılı öğrenci olmuştu.

Ölüm Yadigârları 'nda, Michael, Severus Snape'in Hogwarts müdürlüğü sırasında bir öğrenciyi tutsaklıktan kurtarmaya çalıştığı için Alecto ve Amycus Carrow tarafından cezalandırılmıştır. Neville bu olayı Harry, Ron ve Hermione'ye, üçlü okula döndüğünde anlatır. Michael, Voldemort ve Ölüm Yiyenler'e karşı yapılan son savaşa kadar İhtiyaç Odası'nda saklanan yenilenmiş D.O. grubundandır ve Harry D. O.'nun ona görevinde yardım etme teklifini geri çevirmek üzereyken Michael'ın "Bizi bu karmaşanın içinde mi bırakıp gideceksin" şeklindeki yakınması ve diğer grup üyelerinin tepkisi üzerine yumuşamıştır.

Michael başlangıçta, Felsefe Taşı 'ndan önce tasarlanmış olan Rowling'in "Harry'nin Okul Arkadaşları Listesi"nde bir Hufflepuff'lıdır.

Colin ve Dennis Creevey[değiştir | kaynağı değiştir]

Colin Creevey ve Dennis Creevey, Harry Potter serisindeki hayali karakterler. Dennis Creevey, Colin Creevey'in kardeşidir. İlk olarak Colin Creevey Harry Potter ve Sırlar Odası kitabında ismi geçmiştir. Kardeşi Dennis Creevey'in ismi ise ilk kez Harry Potter ve Ateş Kadehi kitabında ismi geçmiştir. Colin Creevey sıkı bir Harry Potter hayranıdır. Okula geldiği ilk sene her gördüğünde Harry'nin fotoğrafını çekmeye ve imzalatmaya çalışır. Muggle ana babadan doğmadır. Dennis ise diğer 1.sınıflarla birlikte şatoya giderken göle düşer ve Colin'e bunun harika olduğunu söyler. İkisi de D.O. grubundadır. Colin Creevey Harry Potter ve Ölüm Yadigarları kitabında Hogwarts Savaşı sırasında yaşı tutmamasına rağmen savaşa katılarak savaşmıştır ve savaşta ölmüştür.

Marietta Edgecombe[değiştir | kaynağı değiştir]

Marietta Edgecombe, kıvırcık kızıl-sarı renk saçlı, Cho Chang'in kıkırdayan Ravenclawlı kız arkadaşlarından bir öğrencidir. Yaşı tam olarak bilinmemektedir. Marietta'nın annesi Madam Edgecombe, Sihir Bakanlığı'nda Uçuş Ağı'nda çalışmaktadır.

Marietta, Dumbledore'un Ordusu'na, Bakanlık'ın savunma büyülerini öğretme yöntemlerine karşı gelerek bunları gizlice öğrenmeye çalışan öğrenci grubu, isteği dışında Cho'nun baskıları üzerine katılmıştır. Bir keresinde Cho, kazara, beceriksizce yapılmış bir Expelliarmus büyüsüyle cüppesinin kol uçlarını hafifçe yakmıştır. Sonradan Marietta, Umbridge'in muhbiri olur ve gruba ihanet eder. Ancak bu cezasız kalmaz, Domuz Kafası'nda üyelerce imzalanan kâğıt Hermione tarafından büyülendiği için Marietta'nın yüzünde mor sivilcelerden oluşan ve tüm yüzünü kaplayan bir "GAMMAZ" yazısı çıkmıştır. Umbridge, kızı D.O. hakkında önemli bilgiler vermeye zorlamış, ancak Marietta yüzünü göstermekten hatta konuşmaktan bile korkmuştur. Kingsley Shacklebolt gizlice kızın hafızasını bir büyüyle siler. Bu olay Harry ve Cho'nun ayrılmasına yol açar. Cho ise arkadaşının "bir hata yaptığı" ve "iyi biri olduğu" konusunda ısrar edip Marietta için durumun, annesi Bakanlık'ta çalıştığı için zor olduğunu söyleyerek yaptıklarını haklı göstermeye çalışır. Rowling, Ölüm Yadigarları çıktıktan sonra yaptığı bir konuşmada "GAMMAZ" yazısının sonradan silindiğini ama hala biraz iz bıraktığını söylemiştir.[2]

Zümrüdüanka Yoldaşlığı 'nın film versiyonunda D. O.'ya ihanet, Marietta yerine Cho tarafından, Veritaserum iksirinin etkisi altındayken yapılır. Marietta'nın adı filmin tanıtım sitesinde ve bazı ürünlerde diğer D. O. üyeleriyle beraber görülse de aslında karakter filmde canlandırılmamıştır.

Cho Chang'in en yakın arkadaşı ve kuzenidir ve Rawenclawlıdır. 5. kitapta Harry Potter'ın Voldemortla düello ettiğine inanmamasına rağmen Cho Chang ile birlikte (zorlamasıyla) Dumbledore'un Ordusu'nun toplantılarına katılmıştır. DO toplantılarını dolaylı olarak Profesör Umbridge]'e söylediği için yüzünde mor sivilcelerden oluşam GAMMAZ yazısı belirmiştir. 6. kitabında ise bu yazıyı silemediği için yüzüne ağır bir makyaj yapmıştır.

Justin Finch-Fletchley[değiştir | kaynağı değiştir]

Justin Finch-Fletchley, Harry ile aynı yıl okula başlayan Muggle doğumlu bir Hufflepuff öğrencisidir. Ayrıca 2. Yıl Harry'i üstüne yılan salmakla suçlamıştır fakat Harry o sırada yılanı uzaklaştırmaya çalışıyordur.

Seamus Finnigan[değiştir | kaynağı değiştir]

Seamus Andrew Finnigan, 1980 doğumlu olan Seamus'un babası Muggle, annesi cadıdır. Annesi babasına büyücü olduğunu evleninceye kadar söylememişti. Babası ise bunu öğrendiği zaman şok geçirmişti. 1991 yılında Hogwarts'a başladığı zaman Seçmen Şapka yaklaşık bir dakika kadar onu hangi kuleye vermesi gerektiği konusunda düşündü. Fakat sonunda Gryffindor'a yerleştirdi. Kumral olan Seamus, Harry’nin döneminden başka bir Gryffindor’ludur. İrlanda’lıdır ve Dean Thomas ile yakın arkadaştır. Harry ile beşinci kitapta büyük bir kavgası vardır(Seamus'un annesi Gelecek Postası'na inanmaktadır bu yüzden Harry annesine laf atar) ama en sonunda onunla küs kalamayıp bir olaydan sonra barışır(Harry'nin Dırdırcı'ya verdiği söyleşi sonrası) ve DO toplantılarının sonuncusuna katılır. Patronus'u tilkidir. Patlayıcılara özel bir ilgisi vardır.

Anthony Goldstein[değiştir | kaynağı değiştir]

Anthony Goldstein, Ravenclaw'lı, Harry'nin yılından bir öğrencidir. Terry Boot ve Michael Corner'la sıkı arkadaştır. İlk olarak Zümrüdüanka Yoldaşlığı 'nda görülmüştür. Bu kitapta Ravenclaw sınıf başkanı olur ve Domuz Kafsı'ndaki Dumbledore'un Ordusu'nun ilk toplantısına Michael'a eşlik ederek katılır. Bir D. O. toplantısında Zacharias Smith'in Anthony'yi silahsız bırakma girişimleri Weasley ikizleri tarafından komik bir şekilde engellenmiştir. Anthony; Malfoy, Crabbe ve Goyle'un yıl sonunda, Hogwarts Ekspresi'nde kurdukları pusuda Harry'ye yardım eden birkaç D. O. üyesinden biridir. Melez Prens 'te gitmesine rağmen Ölüm Yadigarları 'nda, İhtiyaç Odası'na kapanan D. O. üyelerinden biri olarak döner ve Voldemort ve Ölüm Yiyenlerle girilen son savaştan önce Hogwarts'a döndüğünde Harry'yi coşkuyla karşılar.

Soyadı, "altın taş" anlamına gelir, Almanca kökenli bir kelimedir ve Aşkenazi Yahudileri arasında yaygındır.[3] Anthony aslında Rowling'in Felsefe Taşı 'nı tamamlamadan önce hazırladığı Harry'nin okul arkadaşları listesinde bir Hufflepuff'lıdır.

Angelina Johnson[değiştir | kaynağı değiştir]

Angelina Johnson, Harry'den iki yıl büyük olan siyahi bir öğrenci. George Weasley ile evlenmiştir. Fred Weasley ve Roxanne Weasley adında iki tane çocuğu vardır. Oliver Wood'dan sonra quidditch takım kaptanı olmuştur.

Lee Jordan[değiştir | kaynağı değiştir]

Lee Jordan, Harry'den iki yıl büyük olan bir Gryffindor öğrencisidir. Fred ve George'un yakın arkadaşıdır. Aynı zamanda kitaplarda Quiddicth maçlarını anlatmıştır.

Neville Longbottom[değiştir | kaynağı değiştir]

Neville Longbottom, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinde bir karakterdir.

Frank Longbottom ve Alice Longbottom'ın oğlu olan Neville'ın ailesi çok güçlü bir Seherbaz ailesi olup Lord Voldemort'un dehşet hükümdarlığı döneminde çok işkence görmüşlerdi. Şimdi ruhsal dengeleri bozuk olduğu için Neville, büyükannesi Augusta Longbottom ile yaşamaktadır. İlk birkaç yıl onun kofti (büyücü aileden gelmesine rağmen büyü yapamayan kimse) olduğu düşünüldüyse de durum öyle değildi. Neville oldukça unutkan olduğu için büyü yapma konusunda sorunlar yaşamaktadır. Fakat özellikle bitkibilim dersinde becerikli olduğunu kanıtlamıştır.

Neville yuvarlak yüzlü ve biraz kiloludur. Tipik bir Gryffindor'lu gibi cesur ve yürekli olmasa da kendine özgü bir cesareti olduğunu bir defasında diğer Gryffindor'lulara haklı olduğu bir konuda karşı gelerek ve diğer bir zamanda da dayak yiyeceğini bile bile Vincent Crabbe ve Gregory Goyle'a saldırarak göstermiştir. Gryffindor'lu arkadaşları ona saygı gösterir ve savunur. Özellikle Hermione Granger gerektiğinde onu kurtarır. Severus Snape ise onu sık sık acımasızca azarlar. Trevor adında sürekli kaybettiği bir kurbağası vardır.

Snape'in ondan nefret etme nedeni kehanettir. Bakanlık'taki Kehanet'te Voldemort'u öldürecek kişinin Temmuz'un sonlarında doğacağı söyleniyordu. Voldemort çeşitli nedenlerden dolayı o kişiyi Harry Potter seçti. Bu yüzden Voldemort Harry'yi öldürmek için Lily Potter'ı öldürmek zorunda kaldı. Snape Lily'ye aşıktı, onu çok seviyordu. Eğer Voldemort Neville'İ seçseydi, Lily ölmek zorunda kalmazdı.

Dumbledore'un Ordusu üyesi olarak gerekli cesareti gösteren Neville, Sihir Bakanlığı'nda, Harry Potter ile omuz omuza çarpışmış ve Sihir Dünyası tarafında büyük bir beğeni toplamıştır. Yaşanan olaylar esnasında yapmış olduklarından dolayı büyükannesi tarafından çok gururlandırılmıştır. Yaşananlardan sonra büyükannesi Neville'e kiraz ve tekboynuzlu at kılından Ollivander yapımı yeni bir asa almıştır. (Bu asadan önce Babasının Seherbaz olduğu zamanlarda kullandığı asayı kullanmıştır. Ama asayı bir Ölüm Yiyen kırmıştır ve büyükannesi ona yeni asa almıştır.)

Lord Voldemort'un 6. Hortkuluk'u olan Nagini'yi Godric Gryffindor'un Kılıcı'yla yok etmiştir. Son savaşta Harry'nin en sadık dostlarından olduğunu kanıtlamıştır. Dumbledore'un Ordusuna bağlılığı sonsuzdur. Lord Voldemort ona müridi olabileceğini söylediğinde ona "Dumbledore'un Ordusu" diye bağırarak cevap vermiştir. Daha sonra Hogwarts'da Bitkibilim öğretmeni olarak işe başlamıştır ve Hannah Abbott ile evlenmiştir. Hogwarts Savaşı'ndan sonra Kingsley Shacklebolt Sihir Bakanı olmuştur. Onun yanında Harry Potter ve Ron Weasley kısa bir süre Seherbazlık yapmıştır.

Luna Lovegood[değiştir | kaynağı değiştir]

Luna Lovegood, Harry Potter serisindeki kurgusal karakterden biri. Aynı zamanda D. O.'nun bir üyesidir. Lakabı LakLak Lovegood'dur. Luna Lovegood'un patronusu yabani tavşandır. Luna Lovegood'un beline kadar uzanan, sarı saçları, çok açık renk kaşları ve yüzüne şaşkın bir ifadenin kazınmasına neden olan fırlak gözleri vardır. Belki asasını sağlama almak için sol kulağının arkasına sıkıştırmış olduğundan, belki Kaymakbirası tıpalarından yapılmış bir gerdanlık taktığından, belki elindeki dergiyi baş aşağı tutmuş olmasından ve belki de turp küpeleri olduğundan ayrıca onları takmaya bayıldığından buram buram çatlaklık kokar. Gözlerini normal insanlar gibi kırpmıyor, insanın gözlerine uzun uzun bakabiliyordu.

Testral'ları kimsenin görememesine rağmen Harry ile birlikte görebiliyordur (Testral'ları sadece ölümü görenler görebilir. Luna Lovegood annesinin ölümünü görmüştür)

Ginny ile aynı sene de Hogwarts'a başlamıştır; fakat Ravenclaw öğrencisidir. Babası Xenophilius Lovegood Dırdırcı dergisinin editörüdür. Annesi çok yetenekli bir büyücüydü. İcat yapmaya bayılırdı. Fakat bir gün icat yaparken büyük bir hata yaptı ve öldü. Luna o zaman 9 yaşındaydı. Annesini çok özleyen Luna bir gün diğer yaşamda annesi ile beraber olacağına inanmaktadır.

Luna, seherbazların Çürükdiş Komplosu'nun bir parçası olduğunu düşünür. Bu teoriye göre; karanlık büyü ve dişeti hastalığının bir bileşimiyle, Sihir Bakanlığı'nı içten yıkmaya çalışmaktadırlar. Harry bunu Slug Kulübünde Luna'yı davet ettiğinde Luna'dan duyar ve kahkahalara boğulur.

Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Ginny Weasley ve Neville Longbottom ile Sihir Bakanlığı'na giderek Ölüm Yiyenler ile savaşmışlardır. Daha sonra onlarla birlikte çok iyi arkadaş, hatta Harry'nin en iyi arkadaşlarından olmuştur.

Büyük Hogwarts savaşından önce Harry'yi bir Ölüm Yiyenden, Sersemletme Büyüsü ile kurtarmıştır. Hogwarts Savaşı'nda ise Harry ve diğerleri ile birlikte savaşmıştır.

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? kitabının yazarı olan Newt Scamander'in torunu Rolf Scamander ile evlendi. Ünlü bir doğabilimci oldu.

Ernie Macmillan[değiştir | kaynağı değiştir]

Ernie Macmillan, Harry ile aynı yıl okula başlayan bir Hufflepuff öğrencisidir.

Padma Patil[değiştir | kaynağı değiştir]

Padma Patil, Ravenclaw'lı Harry'nin yılından bir öğrencidir. Ve tek yumurta ikizi olan Parvati Patil, Gryffindor'dadır.

Her ne kadar iki kardeş de Felsefe Taşı 'nda binalarına seçilseler de Ateş Kadehi 'nde Harry'nin sınıf arkadaşı Dean Thomas kardeşlerden kendi dönemlerinin en güzel kızları olarak bahsedene kadar Padma'dan bahsedilmemiştir. Padma Noel Balosu'na Harry'nin eşi Parvati'nin ısrarıyla Ron ile katılmıştır. Harry, Parvati'ye Ron'a bir eş bulması için yalvarmıştır. Ancak Padma Ron ile eş olmaktan o kadar da mutlu değildir çünkü Ron onunla dans etmeyi reddedip bütün geceyi Hermione'nin eşi Viktor Krum'u kıskanarak izlemekle geçirir. Padma ve Parvati en sonunda ilgisiz eşlerini bırakarak Beauxbatons okulundan çocuklarla dans ederler.

Zümrüdüanka Yoldaşlığı 'nda Padma, Ravenclaw sınıf başkanı olur ve kız kardeşiyle Dumbledore'un Ordusu'na katılır. İkizler aileleri tarafından Dumbledore'un ölümü üzerine Melez Prens 'in sonundaki cenaze töreninin ardından okuldan alınırlar. Ama Ölüm Yadigarları 'nda Voldemort ve Ölüm Yiyenler'e karşı son savaşa katılmak için geri dönerler.

Patil kardeşlerinin filmlerde görünüşü ve adları Hint asıllı olduklarını ima etmektedir. Patil Maharashtra eyaletinde yaygın bir Marathi soyadıdır. Sanskrit'çede Padma, lotus anlamına gelir ve çamurlu suda doğduğu ve yaşadığı için tanrısallık ve saflık simgesidir. Rowling başlangıçta ikizlerin adlarının Ma ile başlamasını istemiştir ve sınıf listesinde soyadları Patel olarak geçer.

Padma, Ateş Kadehi ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmlerinde Afshan Azad tarafından canlandırılmıştır. İki filmde de kardeşler çift yumurta ikizidirler.

Parvati Patil[değiştir | kaynağı değiştir]

Parvati Patil, Harry Potter serisindeki karakterterlerden biri ve Harry'nin döneminden Hindistan asıllı genç bir kızdır. Harry 4. sınıftayken onunla Noel Balosu'na gitmiştir. Fakat Harry'nin romantizm özürlü olmasından dolayı, onunla sadece bir kere dans etmiş daha sonra Beaxbautanslu bir erkek öğrenciyle vals yapmıştır. Bu olaydan beri Harry' ye soğuk davranmaktadır. Gryffindorlu'dur. Kardeşi Padma Patil Ravenclaw'ludur. Parvati'nin en yakın arkadaşı Lavender Brown' dır.

Favori dersi Profesör Trelawney'in öğretmenlik yaptığı Kehanettir. 5. yıllarında kardeşi Padma ile birlikte Dumbledore'un Ordusu'na katıldılar.

Zacharias Smith[değiştir | kaynağı değiştir]

Zacharias Smith, Hufflepuff Quidditch takımının bir oyuncusudur.

Alicia Spinnet[değiştir | kaynağı değiştir]

Alicia Spinnet, Gryffindor Quidditch takımının bir oyuncusudur.

Dean Thomas[değiştir | kaynağı değiştir]

Dean Thomas, Harry Potter serisinde geçen kurgusal bir karakterdir. 1980 doğumlu olan Dean, Gryffindor'ludur.

Dean her zaman Muggle geçmişi olan biri olduğunu düşünmüştür. Annesi ve üvey babası tarafından büyütülmüştür. Gerçek babası Danny o çok küçükken aileden ayrılmıştır. Annesi asla kocasının kendisini neden terk ettiğini bilemedi. Fakat ailesi her zaman koruma altında oldu. Üvey kardeşleriyle çok mutlu bir aile yaşamı vardır.

Doğal olarak Hogwarts’ tan annesine mektup geldiğinde, Mr. Thomas'ın bir büyücü olup olmadığı konusunda meraklanmıştı ancak bu gerçeği hiç kimse bulamadı. Eğlenceli biri olan Dean sportif biridir ve iyi çizim yapar. En iyi arkadaşı Seamus Finnigan’dır. Aynı zamanda Hogwarts'da bulunan az sayıdaki siyahilerden biridir.

Bir dönem Ginny Weasley ile okulda çıkmaya başlasalar da ilişkileri kısa sürmüştür. Harry Dumbledore ile yaptığı özel derslerine giderken yanlışlıkla Ginny'ye sürtününce ayrılmışlardır. 6. sınıfta Katie Bell'in yerinde Quidditch de kovalayıcı görevini almaktan dolayı son derece mutlu bir dönem yaşadı. Ancak bu mutluluk Katie'nin tekrar oyuna dönmesiyle son buldu. En sevdiği öğretmeni Remus Lupin'dir. West Ham United futbol takımının taraftarıdır.

Harry Potter filmlerinde Alfred Enoch tarafından canlandırılmaktadır.

Fred ve George Weasley[değiştir | kaynağı değiştir]

Fred Weasley ve George Weasley, Harry Potter serisindeki hayali karakterler. Harry'nin en yakın arkadaşı Ron'un ikiz olan ağabeyleridir. -Ron onlardan iki yıl sonra doğar- Doğum günlerinden de anlaşılacağı üzere çok şakacılardır. Gryffindor Quidditch takımında vurucudurlar. Gryffindor Quidditch takımının eski kaptanı Oliver Wood onların birer insan Bludger olduğu iddiasındadır. 5. kitapta Quiditch oynamaları yasaklanmıştır. Harry'ye çapulcu haritasını veren ve gizli geçitlerin yerlerini öğreten kişilerdir. Sınıf başkanlarından, sınıf başkanı olmaktan ve kurallardan nefret ederler. Ağabeyleri Percy'e gıcıktırlar. Ron ile aralarındaki kan bağını ise inkar ederler. Ama 5. kitapta Ron'un muhteşem Quidditch oynamasıyla kardeş olduklarını itiraf edebilmişlerdir(Harry Potter'ın sayesinde). Fakat son kitapta George Weasley, Ölüm Yiyenler ile yapılan bir çarpışmada tek kulağını kaybeder. Kulağın tekrar oluşturulması, yara bir lanet büyüsüyle olduğu için imkânsızdır. Aynı kitapta Fred Weasley Hogwarts'ta Voldemort ve Ölüm Yiyenlere karşı yapılan savaşta Bellatrix Lestrange veya Augustus Rookwood tarafından öldürülmüştür. Daha sonra Rowling'in yaptığı bir açıklamada George Angelina Johnson (Harry'nin ilk Quidditch takımı oyuncularından siyahi bir kızdır. Ateş kadehinde ikisi beraber noelde dans etmişlerdir) ile evlenir ve ilk çocuklarının adını Fred koyarlar. Yine Rowling'in açıklamasına göre George Fred öldükten sonra bir daha Patronus Büyüsü yapamamıştır.

Harry Potter'ın Üçbüyücü Turnuvasından kazandığı 1000 Galleon parayla Weasley Şaka Dükkânı'nı açmışlardır. Bu sırrı da 5. kitaba kadar saklamışlardır, ancak sonra Harry itiraf etmek zorunda kalmıştır.

Ginny Weasley[değiştir | kaynağı değiştir]

Ginevra Molly "Ginny" Weasley, J. K. Rowling'in 7 kitaplık Harry Potter serisindeki kurgusal karakterlerden biri. İlk yılında Tom Riddle'ın Hortkuluk güncesi eline Lucius Malfoy tarafından geçirilmiştir. İmperius Laneti tarafından kontrol edilmiş ve Sırlar Odası'nı açmıştır. Ancak Harry Potter tarafından kurtarılmıştır.

Ron Weasley'in kız kardeşidir ve Harry Potter'a ilk beş kitapta platonik olarak aşıktır. Sonra Hermione'nin önerileriyle kendi gibi olabilmeyi başarmış okulda popülerliği yakalamıştır. Altıncı kitapta da Harry Potter ona âşık olmuş ve çıkmaya başlamışlardır. Ayrıca 7. kitapta Harry ile Ginny öpüşürler bunu gören Ron kızgınlıktan köpürür ve hem ona Voldemort tarafından kaçırılmasını istemediğini, hem de onunla öpüşüp ona umut verdiğini söyler ama Harry Ron'a Ginny ile görüşmeyeceklerini söyledikten sonra sakinleşir. Ginny serinin kitaplarında uzun, alev gibi kızıl saçları olan, açık kahverengi gözlere sahip olarak tanımlanmıştır. (Filmlerde gözleri mavidir.)

Weasley ailesinin 7 çocuğunun en küçüğüdür ve tek kızdır. Hakkındaki ilginç bir diğer ayrıntı ise Weasley ailesi'nde nesillerdir doğan ilk kız çocuk olmasıdır. (7. oğlun 7. çocuğu olarak) Ailesi safkan bir büyücü ailesidir. Fakat safkan, melez ya da muggle doğumlu olmayı önemsemezler.

İyi Quidditch oyuncuları çıkarmış bir aileden gelir ve kendisi de bir Quidditch oyuncusudur. Gryffindor Quidditch takımının, 95-96 sezonundaki ilk maçından sonraki Arayıcısıdır. 96-97 sezonunda ise Kovalayıcı olarak takımda yer almıştır. Kitapta söylediğine göre sayı yapmayı Arayıcılığa tercih etmektedir. Fakat Snape Harry’yi cezaya bırakınca yine Arayıcı olarak oynamak zorunda kaldı. Bilindiği kadarı ile kendisine ait bir süpürgesi yok.

Ginny kedileri sever, Crookshanks ile oldukça iyi anlaşır, kendisiyle oynaması için onu saklandığı yerden çıkmaya ikna edebilir. İyi bir rol yeteneğine sahiptir. Ayrıca Arnold isminde pembe-mor bir Pigme-pofidik'e sahiptir.

Öğrenci olarak büyük kardeşleri olan Fred, George ve Ron'dan daha iyidir. Dumbledore'un Ordusunun üyelerinden biridir ve gruba adını vermiştir. Zacharias Smith’e Yarasa-Umacı büyüsü yaparken Horace Slughorn tarafından görülünce onun favori öğrencilerinden oluşan Slug Kulübüne seçilmiştir. Aynı zamanda Fred Weasley de Ginny'nin harika yarasa-umacı büyüsü yaptığını söyler, Ginny bu büyüyü 5. kitapta Draco Malfoy'a yapmıştır.

Ginny Weasley, Harry Potter'a aşıktır. Fakat aşkına karşılık bulamayınca Michael Corner adlı bir çocukla, ardından da Dean Thomas'la çıkmaya başlar. Harry Horace Slughorn adlı iksir hocasından Tom Riddle ile ilgili anısını almaya giderken ve sıkış tepiş koridordan geçerken Ginny'ye sürtündüğü için Ginny Dean Thomas ile kavga eder ve ayrılırlar. Daha sonra Harry'nin katılamadığı Quidditch maçının ardından Gryffindor ortak salonunda Harry Ginny'yi öper ve çıkmaya başlarlar. Fakat Dumbledore'un ölmesi ve Ginny'e zarar gelebileceği nedeniyle ayrılmak zorunda kalırlar.

Bill ve Fleur'ün düğününden önce Harry'nin doğum gününde Ginny Harry'yi öper. Ron bunu görür ve Harry'ye kızar Harry de içi acısa da bir daha Ginny'den uzak duracağına söz vermek zorunda kalır. J. K. Rowling tarafından Rita Skeeter'ın ağzından Pottermore'da yazılmış olan "Dumbledor'un Ordusu tekrar toplanıyor" başlıklı Gelecek Postası yazısında Ginny'nin Gelecek Postası muhabiri olarak çalıştığı belirtilmiştir. Hogwarts savaşı sonrası Ginny'yle Harry tekrar bir araya gelirler 19 yıl sonra Harry'yle evlenmişler ve üç çocukları olmuştur: James Sirius, Albus Severus ve Lily Luna.

Ron Weasley'in kız kardeşidir ve Harry Potter'a ilk beş kitapta platonik olarak aşıktır. Sonra Hermione'nin önerileriyle, kendi gibi olabilmeyi başarmış, okulda popülerliği yakalamıştır. Altıncı kitapta da Harry Potter ona âşık olmuş ve çıkmaya başlamışlardır. Ayrıca 7. kitapta Harry ile Ginny öpüşürler, bunu gören Ron kızgınlıktan köpürür ve ona hem Voldemort tarafından kaçırılmasını istemediğini ve hem de onunla öpüşüp ona umut verdiğini söyler ama Harry, Ron'a Ginny ile görüşmeyeceklerini söyledikten sonra sakinleşir. Ginny serinin kitaplarında uzun, alev gibi kızıl saçları olan, açık kahverengi gözlere sahip olarak tanımlanmıştır. (Filmlerde gözleri mavidir.)

Ginny'nin ilk sevgilisi Michael Corner'dır. Ancak Corner Quidditch'te Gryffindor'a yenilgiyi kabullenemeyince, Ginny ondan ayrılmıştır. İkinci sevgilisi Dean Thomas 'tır. İlişkileri Corner ile olanınkinden uzun sürmesine rağmen Ginny ondan ayrılmıştır, nedeni ise birlikte ile beraber merdivenlerden aşağı inerken Dean'ın onu yönlendirmek için kolundan sıkı tutup sağa sola iteklemesidir. Son sevgilisi Harry'dir, 6. kitapta kısa bir ayrılıktan sonra tekrar beraber olurlar.

Weasley ailesinin 7 çocuğunun en küçüğüdür. İlginç bir diğer ayrıntı ise Weasley ailesi'nde nesillerdir doğan ilk kız çocuk olmasıdır. (7. oğlun 7. çocuğu olarak) Ailesi safkan bir büyücü ailesidir. Fakat safkan, melez ya da muggle doğumlu olmayı önemsemezler.

İyi Quidditch oyuncuları çıkarmış bir aileden gelir ve kendisi de bir Quidditch oyuncusudur. (Daha sonra Quidditch yorumculuğu yapmıştır.) 5. kitapta Profesör Umbridge Harry'nin süpürgesini alıp Quidditch oynamasına izin vermeyince Ginny Gryffindor Quidditch takımının, 95-96 sezonundaki ilk maçından sonraki Arayıcısı olur. 6. kitapta Harry'ye süpürgesi geri verilince 96-97 sezonunda Kovalayıcı olarak takımda yer almıştır. Kitapta söylediğine göre sayı yapmayı Arayıcılığa tercih etmektedir, fakat Snape Harry’yi cezaya bırakınca yine Arayıcı olarak oynamak zorunda kalmıştır. Bilindiği kadarı ile kendisine ait bir süpürgesi yoktur.[4]

Ginny'nin eline Hogwarts'taki ilk yılında Lucius Malfoy tarafından Tom Marvolo Riddle 'ın güncesi geçer. Bu yüzden bir çeşit İmperius Laneti yüzünden elinde olmadan okulun duvarına kanlarla yazılar yazar "Varisin Düşmanları Kendisini Kollasın" ve Sırlar Odası'nı açar. Harry Mızmız Myrtle'ın tualetinde Riddle'ın güncesini bulur ve onu inceler. Günceye yazdığında karşı taraftan cevap geldiğini fark eder ancak karşı tarafın Lord Voldemort olduğunu bilmez. Voldemort'un gerçek adı Tom Marvolo Riddle'dır ve Voldemort bu şekilde Harry'i kandırmayı başarır, planı onu Sırlar odasında öldürmektir. Harry ona Sırlar Odası hakkında bir şey bilip bilmediğini sorar. Riddle buna "Sana anlatamam, ancak sana gösterebilirim." der ve Düşünseli'nin taktiğine benzeyen bir taktikle onu zamanda 50 yıl kadar öncesine götürür. Burada Sırlar Odası'nı sözde Hagrid'in açtığı görülür, fakat bu Riddle'ın bir yalanıdır. Sırf bu yüzden, Hagrid okuldan atılır, fakat Dumbledore o zamanki müdürü ikna edip Hagrid'in okulda bekçi olarak kalabilmesini sağlar. Sonra Harry, Ron ve Gilderoy Lockhart ile birlikte sırlar odasına giderler. Yolun yarısında, Lockhart onlara hafıza büyüsü yapmaya kalkışır ancak büyü geri teper ve Lockhart hafızasını kaybeder. Ron Lockhart ile birlikte döner. Harry ilerler ve sonunda Sırlar Odası'na varır. Orada Riddle'ı görür. Harry Riddle'ı iyi biri sanıyordur, fakat sonra asasıyla yaptığı bir büyüyle "Tom Marvolo Riddle" harflerinin yerlerini değiştirip "I am Lord Voldemort" şeklinde dizer (bu Türkçeye çevrilirken "Tom Marvoldo Riddle" "Adım Lord Voldemort" olarak değişir). Sonra Riddle bir Basilisk'e ona saldırmasını emreder. Harry Basilisk'ten kaçarken Dumbledore anka kuşu Fawkes aracılığıyla ona Seçmen Şapka gönderir. Seçmen Şapkayı Harry'ye vermesine rağmen Fawkes geri dönmez. Riddle alay eder. Harry Seçmen Şapka'yı kafasına takar ve içinden Godric Gryffindor'un kılıcı düşer. Harry kılıçla Basilisk'i öldürür, ancak yaralıdır. Riddle hala ölmemiştir. Harry Basilisk'in dişiyle Riddle'ın güncesini yok eder ve Voldemort'un Hortkuluk 'larından biri yok olur, bununla birlikte Riddle'da yok olur. Harry Ginny'i alıp geri döner. Anka Fawkes ağlar ve gözyaşları Harry'nin yaralarını iyileştirir.

Ginny kedileri sever, Crookshanks ile oldukça iyi anlaşır, kendisiyle oynaması için onu saklandığı yerden çıkmaya ikna edebilir. İyi bir rol yeteneğine sahiptir.[4] Ayrıca Arnold isminde pembe-mor bir Pig me'ye sahiptir. sahiptir.

Öğrenci olarak büyük kardeşleri olan Fred, George ve Ron'dan daha iyidir.

Dumbledore'un Ordusu'nun üyelerinden biridir ve gruba adını vermiştir. Zacharias Smith’e Yarasa-Umacı laneti (Kişinin mukusunun yarasa şeklini alarak burnundan çıkmasını sağlar) yaparken Horace Slughorn tarafından görülünce onun favori öğrencilerinden oluşan Slug Kulübü'ne seçildi.

Gerçek dünyadaki etkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

J.K. Rowling ve Daniel Radcliffe bazı röportajlarında Dumbledore'un Ordusunu II. Dünya Savaşında Nazilere karşı savaşan Fransız Direnişçilere benzettiklerini söylemeleri, özellikle serinin yazarı Rowling'in bunu söylemesi bazı çevrelerce de iddia edildiği gibi Voldemort'un düşüncelerinin Nazilere bir gönderme olduğu fikrini güçlendirmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Weingarten, Tara; Tyre, Peg (16 Ekim 2007). "Rowling Says Dumbledore Is Gay: The Harry Potter author breaks big news in New York". Newsweek. 19 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2010. 
  2. ^ "J.K. Rowling Web Chat Transcript". The Leaky Cauldron. 30 Temmuz 2007. 15 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2007. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Kasım 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2016. 
  4. ^ a b "HPL:Ginny Weasley profili". 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2016.