Kullanıcı mesaj:Mskyrider/2012

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Devriye görevi isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, uzun süredir Vikipedi:Son değişiklikler devriyesi görevini inceliyordum aslında. Sağolsun Kullanıcı:Reality006'nın isteği ile editörlüğe müracaat ettim ve editör hakları oylama sonucunda verildi. İleride katkılarım doğrultusunda hizmetliliğe de başvuruda bulunmak istiyorum. Bunun için herkese müteşekkirim, çünkü wikipedinin farkına varmamı bu olaylar bütünü sağladı. Bir ara benden kaynaklanmayan sorunlar nedeni ile wikipedi bağımı kesmiştim. Geri dönüşümü sağlayanlar da gerçekten güzel insanlar. Çünkü ben ansiklopedi okumayı ezelden beri severim ve bu işi yapmak istediğimin farkına vardım. SDD olarak görev yapmak istememin asıl nedeni, kullanıcı katkılarımada bakacak olduğunda açıkça görülecektir. Çünkü bu durumdan aşırı zevk alıyorum. Hem kendimi geliştiriyorum, hem de farklı şeyler öğreniyorum. Hatta son zamanlarda yaptığım araştırmalar ve özeleştiri neticesinde sorunlu yeni kullanıcı katkılarını geciktirmeyi görev edindim. Artık bunu çok sonraya bırakıyorum. Mümkün olduğu kadar tartışmalara girmekten çekiniyorum. Bunun son ve güzel örneğini de bana engelliyken bir IP numarasından hakaret eden, ancak kendisine yazdığım iyi niyet mesajı doğrultusunda bana güzel cevap veren kullanıcı örneğinde olduğu gibi olumlu olduğunu anladım. Babil kuleme SDD eklemiştim. Ancak bunun tam ve doğru bir şekilde uygulamayı istiyorum. Vikipedi:Son değişiklikler devriyesi yönergesinde yazdığı gibi, aktif bir bürokrat olarak bu hakkı elde etmek amacıyla sizi başvuruyorum. Umarım isteğimi olumlu karşılarsınız. Teşekkür ederim. i.e. msj 10:10, 1 Ocak 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

Yeni yıl, yeni iş birliği projesi!


Bu haftaki projenin amacı spor veya yapı maddeleri açmak!


İş birliği projesi yeni yılda yenilendi! Yeni projede kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak! Haydi, 2 Ocak günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun! Mutlu yıllar...
seksen 17:10, 1 Ocak 2012 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Değişiklikler Devriyesi olmak istiyorum.--KarCet 18:16, 3 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Camii adlı maddeleri cami adına taşımışsınız. Ancak burada camii denilerek camisi kastediliyor. Süleymaniye Cami demek Süleymaniye Bina demek gibidir. Sonraki -i eki muhtemelen Arapçaya dayanarak cami kelimesine eklenir ve Süleymanıye Cami(s)i olur. Bu bağlamda yapılan değişikliklerin doğru olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 21:51, 7 Ocak 2012 (UTC)

Hatta ek olarak bayi-bayii (Tekel Bayi(s)i), ve sanayi-sanayii (ilaç sanayi(s)i) örnekleri de verilebilir bu kullanıma.--RapsarEfendim? 21:53, 7 Ocak 2012 (UTC)
  • merhaba, TDK'ya dayanarak tüm cami adlarını değiştiriyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz. Türk Dil Kurumuna baktığınızda camii kullanımının da camisi kullanımının da doğru kabul edildiğini görürsünüz: TDK yazım kılavuzu:cami. Halbuki sizin değişiklikleriniz camii > cami. --Mskyrider ileti 21:56, 7 Ocak 2012 (UTC)


Merhaba, yaklaşık 1 haftadır bu konuyu araştırıyordum. Biliyorsunuz TDK web sitesini yeniledi. Eski referanslara ulaşmak mümkün olmuyor. Muhtemelen 2006 yılında buna benzer bir tartışma yaşamıştık Vikipedi'de. Hatta bir ara camilerin hepsinin adını camisi diye taşıdığımızı hatırlıyorum. Fakat o zamanlar madde azdı. Joomla tabanlı Yeni TDK sitesinin Türkçe güncel sözlük bölümünde cami kelimesini aratabilirsiniz. Ayrıca bir de camisi veya camii diye aratın. Şimdi bu konuya neden geldim? Aslında İşbirliği projesinde Türkiye'deki camiler listesini yaptıktan sonra önce bu cami isimlerine, daha sonra ise akvaryumlara başlamayı düşünüyordum. Kullanıcı:Mskyrider bana sizin ardınızdan mesaj atmış ve TDK Sesli Sözlük:Cami örneğini vermiş. Türk dili tartışmaları maddesinde, burada, meddesinde de bu tartışma yapıldı. Fakat şunu açıkça belirtmeliyim ki? Bu konuda Dil bilimciler ve Profesörler de bu konuda tereddüt halindedir. Şimdi diyeceksiniz ki? Madem tereddüt halinde o zaman sen niye değiştiriyorsun. Gördüğüm kadarıyla cami maddelerinin çoğu cami-i (Siz öyle görüyorsunuz çünkü doğru bu, fakat siz Vikipedi'de bunu Camii) olarak görüyorsunuz. TDK incelemesinde bir yanlış anlaşılma var, Ek geldiği takdirde Beyoğlu Cami-inde namaz kıldım veya Beyoğlu Camisinde namaz kıldım. Doğru olanıdır. Ancak açıkça belirtiliyor, tek başına kullanıldığında "cami" kelimesi yalnız başına anlam ifade eder. Tüm dil bilimci ve profesörlerden aktarılan bir habere maalesef googlewebcache'den ulaşabiliyoruz. Buyrun buradan okuyun.


DOĞRUSU BUDUR DEMEK YANLIŞ Sözcüğü camie, camii, camiin... biçiminde yazanlar `Efendim, aslı budur!` diye direnirler. Hangi aslı, Arapçası mı? Bir sözcüğün aslı ya da doğrusu, alındığı dildeki kullanılış biçimidir. Dilimizin bir özelliği vardır: Ek bile olsa, iki sesli harf yanyana gelmez; araya ya `n, s, ş, y` sessizlerinden biri girer, ya da sesliler den biri düşer. ve Yıl 1963. Prof. Dr. İsmayıl Hakkı Baltacıoğlu(1889-1978) ile bir seminerden çıktık, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi`nin önünden Sıhhiye meydanına doğru yürüyoruz. Konuşma arasında adını niçin `İsmayıl` yazdığını sordum. Durdu, bana döndü, kızacak sandım. `Sen` dedi, `köyde bulundun mu hiç? Anadolu köylüsü Arapça sözcükleri Türkçe seslendirir, İsmail demez, `a` ile `i` arasına bir `y` koyarak kaynaştırır ve İsmayıl der. Kızımın adı Fadime`dir; Türk köylüsü Fatma demez. Arabın Hatice`si bizim köyde Hatçe`dir` demişti. Bizim gırtlak veya geniz yapımız da bu ayın harfini sesletmeye elverişli değildir. O nedenle, camie, camii, camiin... yazanlara sorsanız: `Nereye gidiyorsun?` `Camiye.` `Namazı hangi camide kılıyorsun?` `Kocatepe Camisinde.` yanıtını verirler. İŞ CAMİ SÖZCÜĞÜNE GELİNCE MUHAFAZAKARLIK! Bu yanlış, hatta komik örnekler çoğaltılabilir. Bu duruma düşmektense halkın doğru ve temiz dilini örnek almak daha uygun olmaz mı?..• Orhan Velidedeoğlu/ Bütün Dünya Dergisi Kasım 2005 gibi...


Biraz alıntı yaptım ama fazla gibi oldu fakat bilmenizi isterim ki? Bu tartışmayı Vikipedi ve Türkiye var oldu olalı yaşıyoruz. Umarım sizlerle de bir gün İstanbul cami -i -si lerinden birisinde buluşuruz. :) Ayrıca geçenlerde TDK sitesinden PDF bir yazı bulmuştum. Orada da açıkça bu durum belirtiliyordu. Ancak şu anda o PDF dokümanı bulamıyorum. Artık şu Arapçayı biraz bırakmak lazım. Mesela listeleri yabancı dilden çeviriyoruz, tüm arkadaşlar ile birlikte (İş birliği projesinde iyi puan getirdiğinden dolayı :) ). Mesela orada çevrilen bazı listelerde hala yabancı sözcükler ile ilgili yer adını yazmışlar. Oysa ki yalnızca özel bir kişinin adı, bir grubun adı veya Türkçe'ye çevrilmemiş bir ilin adı olduğunda çevirmeden eklememiz, diğer geriye kalan her şeyi çevirmemiz gerekiyor bence. Bunun gibi düşünüyorum. Cevabınızı bekliyorum.i.e. msj 22:27, 7 Ocak 2012 (UTC)

(Rapsar'a da aynı mesajı attım. i.e. msj 22:27, 7 Ocak 2012 (UTC)

yanlış anlattım galiba, camii/camisi doğrudur tartışması yapmıyorum. Sizin yaptığınız değişikler yanlış, şu bakımdan Süleymaniye Camii > Süleymaniye Cami yapıyorsunuz. O zaman Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi yerine Dil, Tarih ve Coğrafya Fakülte; Sıhhiye Meydanı yerine de Sıhhiye Meydan yapalım. Bilmem anlatabildim mi? Kolay gelsin--Mskyrider ileti 22:33, 7 Ocak 2012 (UTC)
Özür dilerim, sanırım ben yanlış anlattım. Belki de çok uzun yazdım herhalde. Sizin bana aktardığınız linkte de aynısı belirtiliyor. Bunu göstermek istedim. Yani Camii değil, cami dir. Yalın, yani tek başına kullanıldığından kastım, Örneğin İnönü Cami gibi. Şunu belirtmek istiyorum, kelimenin kökeni Arapça olduğundan dolayı yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Ben tümünü değiştirdiğimde güzel olacak? Bunu soruyorum. İtirazınız olduğu için durdurdum değişiklikleri. i.e. msj 22:38, 7 Ocak 2012 (UTC)
Son bir ekleme, benim gözümden kaçmış değil aslında ama Rapsar'a da bir sorayım. Madem öyle tümünü camisi olarak değiştireyim? Ne dersiniz? i.e. msj 22:41, 7 Ocak 2012 (UTC)
  • Rica etsem şunu silebilir misiniz? Saygılar... GökçeYörük 23:01, 7 Ocak 2012 (UTC)
  • Şimdi bu yönlendirme sayfasındaki Thomas Hewitt maddesi Bubba Sawyer maddesine yönlendirildi. Artık iki madde yok. Anlam ayrım sayfası olmayacak. Bubba Sawyer'nin adını Deri Surat yapacağım. İngilizce versiyonunda bu şekildedir. GökçeYörük 23:06, 7 Ocak 2012 (UTC)
  • Bir de size bir sorum olacaktı. Yıllar önce filmlerin Türkçe adlandırılmasına dair bir yönerge hazırlamıştınız. Bu yönergeye göre filmler Türkçe vizyon adları ile adlandırılmalı. Türkiye'de vizyona girmeyen filmler ise orijinal isimleri ile adlandırılmalı. Ben açtığım her maddede bu kurala uymaya çalışıyorum. Fakat seri filmlerde durum karışık oluyor. Mesela The Gate isimli 1987 yapımı film Şeytan Kapısı adıyla yayımlanmış ülkemizde. Devam bölümü olan The Gate II: Trespassers ise Geçit II adıyla yayımlanmış. Mevcut kurallara göre adlandırdığımızda insanların aklına "Geçit (birincisi) nerede?" sorusu gelecektir. Şablonlarda da bir düzensizlik olacaktır. O yüzden seri filmler için eklemeler yapsak yönergeye nasıl olur? Mesela gerektiğinde bence TV isimleri, VHS/Beta isimleri, VCD/DVD isimleri kullanılabilmeli. Bunların içinde anlamlı olanı seçilmeli. Mesela The Gate, Türkiye'de Geçit adıyla VHS formatında piyasaya sürülmüş. O zaman Geçit ve Geçit II isimlerini kullanabiliri. Nasıl olsa TV, VHS vs. isimleri de resmi isimlerdir. Dağıtıcı firmanın bilgisi dahilinde konuluyor. GökçeYörük 23:21, 7 Ocak 2012 (UTC)
  • Docbaba'ya da danışayım o zaman. Dediklerimi yönerge hâline getirsek daha anlaşılır olur gibime geliyor. Neyse. Cevabınız için teşekkür ederim. Saygılar... GökçeYörük 23:28, 7 Ocak 2012 (UTC)
  • O zaman kendisine danıştıktan sonra bir taslak hazırlayayım ben. Esenlikler dilerim. GökçeYörük 23:35, 7 Ocak 2012 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Benim bazı yönlendirmeleri silmemin sebebi özel isim olmasına dikkat edilmemesi ve kullanılmayan yönlendirmeler olmasıdır. Farkındaysanız ben bir sayfaya giden tüm yönlendirmeleri silmiyorum. Belli başlı yönlendirmeler zaten belli olan yönlendirmeler. Onlara dokunmuyorum. Saygılarımla. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 16:22, 8 Ocak 2012 (UTC)

Silinmelerinde bir sakınca göremiyorum.--Türk Süvarisi ileti 16:24, 8 Ocak 2012 (UTC)

Yönlendirmelerin kullanılmadığını sayfaya bağlanan link olmadığını sayfaya bağlantılardan görüyorum. Ona göre etiket koyuyorum. Yoksa bağlantı olan yönlendirmeye sil etiketi koymuyorum.--Türk Süvarisi ileti 16:26, 8 Ocak 2012 (UTC)

Mesela şöyle bir yönlendirme olur mu? II. DÜNYA ŞAVAŞI. Bunun neresi Türkçe'ye uygun. Böyle yönlendirmeleri de mi silmek suç.--Türk Süvarisi ileti 16:39, 8 Ocak 2012 (UTC)

Benimle neden dalga geçer gibi konuşuyorsunuz. Ben size iyi niyetimle bunun kötü olduğunu belirttim. Kendi dilinde yazmayı adam gibi bilmeyen burada arama yapmaz zaten. Tama ben o yönlendirmelerin hepsini silmeyeceğim. Fakat bazılarına tekrar sil etiketi koyacağım çünkü çok kötü yönlendirmeler.--Türk Süvarisi ileti 16:51, 8 Ocak 2012 (UTC)

Peki o zaman fazla uzatmanın anlamı yok. Neyse iyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 16:59, 8 Ocak 2012 (UTC)

Size bir şey soracağım. Bir Kullanıcı tarafından şahsına ait yaptığı katkılarla ilgili olan sayfayı silebilme durumu var mı? cevabınızı bekliyorum.--Türk Süvarisi ileti 17:14, 8 Ocak 2012 (UTC)

Kendime ait olan tüm sayfaların silinmesini istiyorum. Vikipediden elimi ayağımı çekmek istiyorum.--Türk Süvarisi ileti 17:17, 8 Ocak 2012 (UTC)

Evet var. Bir sayfa daha var. Sizden şu ricada bulunmak istiyorum. Benim kullanıcı sayfamı, Kullanıcı sayfamın içinde bulunan kullanıcı/katkılar sayfasını, mesajların bulunduğu sayfayı yani benim ile ilgili tüm sayfaların silinmesini talep ediyorum. Bende bağımlılık yarattı bu vikipedi. Şifreyi de bilinmeyen bir şifre yapacağım yani rastgele bir şifre tamamen alakamı kesmek istiyorum. Çünkü ben YGS sınavına hazırlanıyorum ve bunun vakit kaybı olduğu kanaatindeyim. Sizden ricam benim ile ilgili tüm sayfaları siliniz.--Türk Süvarisi ileti 17:23, 8 Ocak 2012 (UTC)

Bayağı Doğan[kaynağı değiştir]

  • "Avlanma ve beslenme" başlığında "Büyük yapılı alt tür olan pealeinin kıyı popülasyonları hemen hemen yalnızca deniz kuşları ile beslenir.[46]" cümlesinde "hemen hemen yalnızca" kalıbını değiştirebilir miyiz?
nasıl değiştirmeyi öneriyorsunuz? --Mskyrider ileti 22:28, 7 Ocak 2012 (UTC)
"...kıyı popülasyonları hemen her zaman deniz kuşları ile beslenir.", "...kıyı popülasyonları hemen hemen hep deniz kuşları ile beslenir.", "...kıyı popülasyonları neredeyse her zaman deniz kuşları ile beslenir." ya da "...kıyı popülasyonları nadir durumlar dışında her zaman deniz kuşları ile beslenir." bunlardan biri olabilir mi, ne dersiniz? --anerka'ya söyleyin 18:32, 8 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. According to the category description guide for the 52nd Grammy Awards, the award is presented to artists for "a newly recorded Rap/Sung collaborative performance by artists who do not normally perform together", and the "collaborative artist(s) should be recognized as a featured artist(s)" Burada tam olarak ne denmeye çalışıyor? İyi çalışmalar. Merve 16:57, 12 Ocak 2012 (UTC)

deneme tahtası[kaynağı değiştir]

deneme tahtası neden yarı koruma altına alınıyor--Furkan12 19:59, 14 Ocak 2012 (UTC)

İlgilenin lütfen (Sayz Şikayeti) Bu imzasız yazı KarCet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

otomatik kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider; burada reality'ye bir soru rosmuştum sana danışmamı söylemişti bir bakabilir misin? iyi çalışmalar-- s a y z ' ı nu s u 22:55, 27 Ocak 2012 (UTC)

Selam Mskyrider. VP:KAD sayfasına bir göz atabilir misin? Ufak bir ricam vardı. Kolay gelsin :) --Reality 15:52, 18 Şubat 2012 (UTC)

Turkic Wikimedia Conference 2012[kaynağı değiştir]

Merhabalar!

Biz 20-21 Nisan ayında Almati şehrinde Türk diller vikipedicilerinin konferansını düzenlemeyi planlıyoruz. Bu konferansa Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tataristan, Başkortastan Vikipedi üyeleri katılacak. Her ülkeden ikişer üye davet edilecek. Yol sarfiyatlarını Kazakistan tarafı kendi sorumluluğuna alıyor. Bundan dolayı Türkiye tarafından konferansa katılacak olan iki kişiyi seçmeye sizin katkıda bulunmanızı rica ediyoruz.

Konferansın sitesi: http://meta.wikimedia.org/wiki/Turkic_Wikimedia_Conference_2012

Benimle irtibata geçmek için bu epostaya mesajınızı gönderebilirsiniz. N.Ashim@wikibilim.kz

Saygılarımla --Ashina 10:32, 21 Şubat 2012 (UTC)

Süper Dünya[kaynağı değiştir]

Bana silinen bu maddenin son metnini yollar mısınız? Bir de neresiyle 8. maddeye uygun olduğu kabul edilerek silindiğini nereden öğrenebilirim? İyi çalışmalar! Sae1962 22:07, 26 Şubat 2012 (UTC)

Hi, I am en:User:Clay, I posted the above request a week ago and haven't gotten any response yet. When you have the time, could you look at it? I am trying to usurp for my SUL and want the requests done soon so I can try for a Commons rename (their rules are very strict). Thank you, 64.74.212.18 03:39, 4 Mart 2012 (UTC)

Please give a look and answer (also, notify me on my talk if possible). Thanks, Nemo bis (tartışma) 11:09, 10 Mart 2012 (UTC)

Global account[kaynağı değiştir]

Hello :) . I have a problem - I have global account but it doesn't work at Turkish Wikipedia. And I don't know why and what can I do to solve this problem. If You can help me, please answer here. Greetings! 178.36.137.207 21:05, 13 Mart 2012 (UTC)

Hello! Have You noticed my request? ;) 178.36.137.207 21:25, 18 Mart 2012 (UTC)
  • Merhabalar. Kullanıcı sayfanızdaki seçkin maddeler arasında göremeyince, belki unutmuşsunuzdur diye hatırlatmak istedim. :) Çalışmalarınızı imrenerek takip ediyorum, iyi çalışmalar. :) Utku Tanrıveremesaj 05:56, 9 Mayıs 2012 (UTC)


  • selamlar. şu kullanıcının niyeti belli görünüyor, süresiz engel açısından. bilginize, iyi çalışmalar.Utku Tanrıveremesaj 08:05, 30 Mayıs 2012 (UTC)
  • merhaba, 48 saatliğine engelledim, devamı hâlinde artarak engelleme devam eder. kolay gelsin --Mskyriderileti 08:19, 30 Mayıs 2012 (UTC)
  • teşekkürler. Utku Tanrıveremesaj 08:20, 30 Mayıs 2012 (UTC)

Lütfen --Kmoksy (mesaj) 14:22, 5 Haziran 2012 (UTC)

Teşekkürler --Kmoksy (mesaj) 14:31, 5 Haziran 2012 (UTC)

Kayda değer olmayan kişi[kaynağı değiştir]

Kayda değer kişi kriteri nedir acaba? Sayfam niye siliniyor?Silinmesinin sebebi söyleniyor ama açıklamasını yapmamışsınız. --Aliuykun42 (mesaj) 12:40, 7 Haziran 2012 (UTC)

Muhteşem Yüzyıl - Bölümleri listesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Muhteşem Yüzyıl bölümleri listesi niye silindi? Ve ikinci sorum: Başka yerden tekrar ulaşabilirmiyiz? Selamlar -- Tunc99 (mesaj) 20:19, 7 Haziran 2012 (UTC)

OLASI TELİF HAKKI İHLALİ sorunu[kaynağı değiştir]

Merhabalar Mskyrider, Ben Hüseyin Doğan. yeni bir wikipedia kullanıcısıyım. yanlış yere mesaj yazıyorsam kusura bakmayın lütfen. Ben wikipedia ya bilgi olarak 3 bilgi sayfası eklemek istedim ama bu bilgiler internet sayfasında da olduğu için OLASI TELİF HAKKI İHLALİ yazısı karşıma çıkıyor. ne yapmam gerekiyor. Burası biraz karışık bana göre. eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. h.dogan555@gmail.com şimdiden çok teşekkür ederim. Ve kendi adıma olarak açmış olduğum sayfada silinmiş durumda.yanlışlık olmasın resmi bir ağızla yazmıştım ve kesinlikle bir sosyal ağ sitesi durumuna değil bilgi ansiklobedesi şeklinde kullanıyorum. {{--H.dogan555 (mesaj) 07:21, 11 Haziran 2012 (UTC)-H.dogan555}}

İlginize teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Ben Hüseyin Doğan, ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Sizlere bir şey daha danışmak istiyorum.öncelikle söylemek isterimki 2 gündür wikipedia kullanıcısıyım merakımı affedin lütfen. Odessa Türk Öğrenci Derneği sayfasına ve Hayri Doğan sayfasına bilgilendirme yazdım, Odessa TÜrk Öğrenci Derneği Ukraynada Türkleri temsil eden gayet başarılı bir dernek, yasaldır ve wikipedia üzerinde yasallığını gerektirecek olan ne varsa yapmayada hazırız. Ben bu derneğin eski başkanlarındanım ve halen yönetimdeyim eğer uygun görülürse wikipedia yasallığı için baş vurmak isteriz. Sizlerden bu konuda yardımınızı rica edeceğim çünkü ben okadar okumama rağmen nereye ne yapmam grektiğini anlamış değilim :) . 2. konum ise Hayri Doğan benim babamdır ve eklediğim bilgiler T.B.M.M sayfasından alınmış bilgilerdir. Kendisi eski milletvekili. Sizlerden bu konuda da nereye ve nasıl başvurmamla ilgili yardım talep edeceğim. Lütfen yanlış anlamayın sahtekarlık veya kötüye kullanma gibi bi amacım yok wikipediayı. Zaten kendime kurmuş olduğu sayfayı incelediyseniz böyle bir şey aklıma bile gelmez. Şimdiden çok teşekkür ediyorum ilgi ve alakanıza.--H.dogan555 (mesaj) 07:21, 11 Haziran 2012 (UTC)

== Son sorum ve ilginize tekrardan teşekkür ederim. == Mesela Hayri Doğan sayfasındaki bilgileri değiştirdim, ve genel bilgileri yazdım, internet sayfasından kopyaladıklarımı sildim denecek kadar az kaldı. ama OLASI TELİF HAKKI İHLALİ olan bölgeyi silmedim. orası nasıl gidecek? Herşey için ve yoğun ilginizden dolayı tekrardan teşekkür ederim. wikipedia nın ne kadar faydalı bir site olduğunu şimdi daha iyi anlamış bulunmaktayım Kendim için yazdığımHuseyin Dogan sayfasınında umarım ilerde başkaları tarafından veya bir ansiklobediye konu olunca wikipediada yazılması dileklerimle :) --H.dogan555 (mesaj) 08:21, 11 Haziran 2012 (UTC)

kayıda değer kişi tanımını açıklarmısınız? dunya ve turkiye çapında işler yapmıs olmak tanınmak yeterli degilmidir? Bu imzasız yazı 88.250.122.228 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

kayda değer kişi tanımlaması için şu bağlantıdan bilgilenebilirsiniz: Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) --Mskyrider ileti 10:45, 11 Haziran 2012 (UTC)

Kolay gelsin. Süresiz olarak verilen engel kalkar mı bu sorunun cevabını bilmiyorum, fakat eğer öyle bir durum varsa daha önce gördüğüm şu katkının deneyimli bir kullanıcı tarafından yapıldığını biliyorum. Aynı kullanıcı engel almış biridir ve bunun ardından şurada vandallık (aynı maddede iki kez) yapan kullanıcı aynı olabilir (bence öyle). İlk olarak Ip'ler konusunda net bilgim yok, fakat bu sayılar yani 188.3 ile başlayan bu Ip dikkatimi çekmişti ve aynı kişiler olduğu muhtemel sanırım ve asıl ve de önemli olarak süresiz engel şayet ileride kalkıyorsa bu linkler de gösteriyor ki deneyimli olarak bildiğimiz, tanımladığımız ancak engel almış bu kullanıcı aynı zamanda vandal olabiliyormuş. Göz önünde bulundurulması iyi olur. Cevap yazarak zaman kaybedilmemesini rica ediyorum. Engel kaldırma ihtimaline karşın sadece öyle köşede dursun, bilinsin istiyorum. --Vitruvian 18:27, 14 Haziran 2012 (UTC)

Yanlış yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Komünist Parti sayfasında Komünist parti yönlendirilmesi bulunuyor. Ancak büyük "P" harfiyle yazılan madde siyasi arenada yeralmış bir parti, diğeri ise genel bir maddedir. Bu bilgiler ışığında yönlendirme yanlıştır ve düzeltilmesi gerekmektedir. Ancak henüz Komünist Parti sayfasında yönlendirme ibaresi dışında bilgi bulunmadığından silinmesi gerekmektedir. 23/07/2000 tarihinde kurulan siyasi parti için ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşılabilir. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 13:16, 15 Haziran 2012 (UTC)

SM adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü aldı.

Sıvacı kuşu, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin madde olarak seçildi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Teşekkürler. Sİbot (mesaj) 18:05, 16 Haziran 2012 (UTC)

Selam, Mskyrider. Öncelikle Mühendishane konusunda teşekkür ederim. en:Category:Ottoman Military Academy alumni'nin Türkçesi ne olabilir ? Bu konuda da görüşünü almak istiyorum ama bu sefer açmak istediğim konu Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)'de Nazif İlbek'e verilen (senin verdiğin) engelleme ile ilgili. Açıkçası söz konusu kullanıcının süresiz engellemenmesini ağır buluyorum. Mesela twitter hesabının follower sayısı sadece 148. Kazakistan'da yapılan konferans içinse, fundation tarafından kabul edildiklerine göre en azından şeklen sorunsuzdur. Birde Türkçe Vikipedi, Türkiye Vikipedi değildir. Aslıdna Wikimedia Türkiye topluluğunda tartışıp oraya gidecek olan kullanıcıların seçilseydi daha uygun olurdu. Etkinlikler ile ilgili bilgileri Türkçe Viki topluluğuyla paylaşmamış olması ise sırf görgüsüzlük meselesi olduğunu düşünüyorum. Meselenin başlıca nedenleri de kullanıcının aşırı girişimciliğinin yanı sıra düzenli sistemin yokluğu/boşluğu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Türkçe Vikipedide söz konusu kullanıcının engellenmesi, tabir-i caiz ise excess of jurisdiction olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Türkçe Vikide engellenmiş kullanıcılar kendi sayfası ve tartışma sayfasını da kullanamıyor. Diğer büyük viki projelerinde tutor sistemi vardır. Mesela Nazif İlbek'in bir etkinliği planladığında tutorlara danışmadan ve onayları almadan planı gerçekleştiremez gibi birşey. Bir süre öyle devam eder ve türorlar OK derlerse, bağımsız bir kullanıcı olabilir. Zaten o sayfada verilen ceza (aslında engellemeler ceza olarak verilmemelidir)'sının ağır olduğunu dile getiren kullanıcının sayısı da az değil. Fazla mı konuştum ? Türkçe Vikipedi'nin gelişmesi için bir teklifim olarak algılarsan sevineceğim. Saygılarımla. Takabeg ileti 08:11, 17 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba,
Kara kuş sayfasında bir değişikliği onayladım, ancak değişiklik sonrası birbiri ile çelişebilecek iki kategori oluştuğunu fark ettim. Kuşlar hakkında pekçok madde açtığınızı bildiğim için size danışmak istedim. Kara kuş için bu kategorilerden hangisi doğrudur? Kategori:Asgari endişe altındaki hayvanlar ve Kategori:Türkiye'de tehlikedeki türler --anerka'ya söyleyin 18:43, 26 Haziran 2012 (UTC)

ama kutuları gömersen daha güzel olur derim ben, güzelin gözüne gelmiyorsa eğer. --kibele 13:07, 28 Haziran 2012 (UTC)

SM adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü aldı.

Malurus elegans, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin madde olarak seçildi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Teşekkürler. Sİbot (mesaj) 18:05, 29 Haziran 2012 (UTC)


selam mskyrider, şu sayfadaki bazı başlıklar, türkçeye böyle geçmediği için başka bir anlam ayrımı sayfasına taşınmalı. bir zamanlar birisi başlığı ve içeriği çevirmiş ama tamamı türkçede böyle anılmadığı için tek tek değerlendirilmeli. şöyle bir geri alma nedeniyle ben ilgilenmiyorum. kolay gelsin. --kibele 10:55, 30 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu: Her Vikipedi'de olması gereken 10.000 madde listelerinden Kişiler ve Ölçüm listelerindeki yeni maddelerin açılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 02.07.2012 günü başlayan projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:42, 25 Haziran 2012 (UTC)

Bürokrat tartışması[kaynağı değiştir]

Sevgili bürokrat,

Vikipedi:Bürokratlık başvurusu/Reality006/Bürokrat tartışması sayfasındaki tartışmaya katılımını rica ediyorum. Zamansızlık, isteksizlik ya da başka herhangi bir nedenden dolayı tartışmaya katılman mümkün değilse de, tartışmaya katılmayacağını yine belirtmeni rica ediyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 17:29, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012

selam mskyrider, sayfamdaki şu konuya bir göz atar mısın rica etsem. öncelikle bu silmelerin problem olduğunu düşünüyorum ve 'Hiç bir yerde bağlantılar kırmızılaştığı için gereksiz yönlendirmeler G8'den silinmemelidir yazmadığı gibi gereksiz yönlendirmeler silinmelidir de yazmıyor'u arkamıza alarak bunu yapıp yapamayacağımızın netleşmesi gerektiğini düşünüyorum. her nerede tartışılacaksa tartışılmalı. ikinci olarak da, geri getirdiğim bağlantının üçüncü kez silinmesinin ve bunu yaparken 'Kısacası sizin yaptığınız geri alma işleminin hatalı bir işlem olduğunu tespit ettim ve gereksiz yönlendirmeyi G8'den silmeyi uygun gördüm' denmesinin de problemi katladığını, çünkü ilk söylenen cümleyle çeliştiğini görüyorum. ilgilenirsen sevinirim. --kibele 11:27, 8 Temmuz 2012 (UTC)

II. Æthelberht[kaynağı değiştir]

  • merhaba Bermanya, II. Æthelberht maddesini hatırlatmak istedim. Maddeyi çeviren ve sonra da maddeye doğru olmadığı konusunda etiketleri yapıştıran da sensin gördüğüm kadarıyla. Önceki Wall-e bot hatalarının düzeltilmesi konusunda da bir iki kere hatırlatma yapmıştım ama sonucunda hataların büyük çoğunluğunu başka kullanıcılar düzeltmişti. Hatalarımızdan deneyim kazanarak yolumuza devam etmeliyiz ancak hatalarımızı da başkalarına temizletmemeyi ilke edinmeliyiz. Maddenin hatalı taraflarını tek tek KMA sayfasında göstermiştim. Neden bunları kenara bırakıp etiket yapıştırma yoluna gittiğine anlam verememekteyim. Yeni başka projelere başlamak konusunda çok hevesli olmanı ya da bilumum tartışma sayfasında görüşlerini belirtmeni takdir ettiğim kadar bu şekilde umarsız davranmana da hayret etmekteyim. Lütfen hatalarını düzeltme konusunda daha azimli oluver ve yeni hatalara yol açmamaya özen göster. --Mskyrider ileti 15:11, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Umarsız davranmıyorum Mskyrider, o zaman vaktim yoktu etiket yapıştırmakla yetindim. Bunu Wall-e Bot ile aynı kefeye koyma bence, çünkü Wall-e Bot zorunlu bir sorumluluk iken, bu onun kadar zorunlu değil. Yanlış çeviri pekala olabilir, ben de topu diğer arkadaşlara attım ve vaktim yoktu dediğim gibi. --Berm@nyaİleti 15:15, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Bermanya umarsız davranıyorsun, vaktin yok demene inanmıyorum çünkü vaktinin büyük çoğunluğunu tartışmalarla geçiriyorsun. Commons'tan burada engelli iken bile buraya laf yetiştirmeye çalışırken bu maddeyi düşündüğünü hiç sanmıyorum. Yanlış çeviri yapmanın hatalı olduğunu söylemedim zaten, elbette yanlış yapa yapa doğruyu öğrenmek bir yöntem. Karşı değilim. Karşı olduğum yaptığın hataları sanki hiç olmamış gibi gözardı edip vaktim yok bahanesiyle başkalarının hatalarını düzeltmesini beklemek. Wallebot meselesi ile bu aynı bağlamda, aralarında hiçbir fark yok. Haa, gönüllü olarak bir ansiklopedi yapıyoruz burada, kimse kimseyi zorlayamaz elbette. İstediğini yapmakta özgürsün ama bu başkalarının sürekli senin hatalarını düzeltmek zorunda olması anlamına da gelmez. Eğer doğru yapamayacağını düşündüğün bir iş varsa ben bunu yaptım diye ortaya çıkma emin olmadan. Sürekli umarsız tavırlarını bırakıp, hatalarını düzeltmeni bir kere daha rica ediyorum senden.Bu imzasız yazı Mskyrider (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Vaktimin çoğunu tartışmalarda geçiriyormuşum... Vay be, bunu da duydum. Bu sıcakta moralimi bozmayınız rica ediyorum. Böyle üzücü şeyler yazacağınıza kısaca "Bermanya bak II. Æthelberht vardı unuttun mu, ondaki hataları düzeltsen nur topu gibi KM olur" desen "Hay hay Mskyrider, sağol hatırlattığın için" derdim, burada da mesajlar yazarak vakit kaybetmezdik. Bilmem anlatabildim mi. --Berm@nyaİleti 15:25, 8 Temmuz 2012 (UTC)
İlk yazdığım mesajın senin yazdığından bir farkı yok, evet vaktinin çoğunu engelliyken bile buradaki tartışmalarda geçirdiğini gözlemliyorum. Bu gözlemlerim seni üzdüyse bana haklı olduğunu gösterecek gibi cevap vermek yerine hatalarını düzeltmeye çalışman daha çok beklenen ve istenen bir davranış biçimi olurdu. "Bilmem anlatabildim mi" tarzı küçümseyici ifadelerini de hoş karşılamadığımı belirtmek isterim. VP:N'yi çok fazla zorlamamanı salık veririm. Hatalarını düzeltmemeyi seçmenin bu projeye zarar verdiğinin farkında değilsin sanırım.--Mskyrider ileti 15:31, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Şuraya bakmanı isteyeceğim. Vaktimin çoğu tartışmalarda mı yoksa maddelerde mi geçiyor fikir verir. Engelliyken de vaziyet böyleydi, text dosyalarına yazarak katkılarımı biriktirdim. Vikipedi benim bildiğim kadarıyla yardımlaşma yeri. Başkalarının hatasını düzeltmek, yardımcı olmak çok doğal ve güzel bir şey. O zaman vaktim yokmuş etiket eklemişim ne var bunda? --Berm@nyaİleti 15:38, 8 Temmuz 2012 (UTC)
o zaman vaktin yokmuş etiket eklemişsin, kötü yapmışsın demedim zaten. tekrar edeyim dediklerimi, vikipedi yardımlaşma yeri demek sen sürekli hata yapacaksın başkaları ardından sürekli düzeltecek demek değil. sana sorumluluğun ne olduğunu anlatmaya çalıştım, sorumluluk yaptığı hataları düzeltebilme meziyetidir. commonstan engelliyken bile buradaki tartışmalara katılabilme becerisini gösterip zamanını bulabiliyorsan hatalarını düzeltmeye de zaman bulabilirsin diye düşünüyorum. Kesinlikle çok sorumsuz ve umarsız davrandığını bu mesajlarda sarfettiğin sözlerden de anlayabiliyorum. "anlatabildim mi","ne varmış bunda" gibi ifadeler, "katkılarını" vurgulamaya çalışman ama hatanı kabul edip düzeltmek için çaba harcamaman umarsız olduğunu gösteriyor. Hayatta başarılar Bermanya. --Mskyrider ileti 15:45, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Mskyrider, o zaman vaktim yokmuş ve etiket ekleyip gitmişim, her gün aklımda olacak değil o madde. İnsanım ben, unutmuşum ve kalmış öyle. Commons da commons diyorsun. Commons'daki yorumlarım bir iki hafta önce idi, Æthelberht maddesi ise 8 ay önce. Onun için "Commons'ta tartışmalara katılacağına bunu düzelt" demen ilgisiz, dediğim gibi unutmuşum, unuttuğum için de düzeltmemişim. Katkılarımı falan da elbette vurgulayacağım, tartışmalarda daha çok vakit harcıyorsun diyorsun ve buna "gözlemlerim" diyorsun. Bu gözlem değil, iddiadır; asılsız olduğunu göstermek için de link verdim katkılarıma bak dedim. Hayatta başarılar dilemendeki amaç nedir? "Bilmem anlatabildim mi" ne kadar nezaketten uzaksa, bence hayatta başarılar Bermanya demen de bir o kadar nezaketten uzak Mskyrider. --Berm@nyaİleti 15:54, 8 Temmuz 2012 (UTC)
  • ille de son sözü söylemek gibi bir yarış içinde olmaya gerek yok, peki bakalım bu konu hakkında sana son yorumumu yazıyorum, yapılması gerekeni yapmak yerine gereksiz yere uzatmayalım. 8 ay önce girdiğin maddeyi ben hatırlayabiliyorum. Şimdi de sana hatırlattım, bundan sonrasını gözlemleyeceğim. başarılar derken amacım "sen yoluna ben yoluna" tarzı bir şey değildi. bu sorunların düzeltilmesi projeye yarar, dolayısıyla beni de seni de memnun eder --Mskyrider ileti 16:16, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Son söz yarışı.. Mskyrider, sen Türkçe Vikipedi'nin bir hizmetlisisin ve bana attığın mesajlara bi bakabilir misin? Wall-e'yi hemen söylemişsin, ardından umarsızlık demişsin -hayret de etmişsin-, sonraki mesajında da sorumsuzluk demişsin. Mskyrider, "II. Æthelberht'i unutma Bermanya" demek, topu topu üç kelime, çok mu zordu? Bence böyle paragraflarca mesaj yazmak ve tartışmak çok daha zor, ayrıca sağlıksız. Hatırlatmışsın iyi güzel ama azarlar gibi değil de bir arkadaş gibi hatırlatma yapmak en iyisi. Bunu unutmamanı tavsiye eder, diğer Vikipedistlerle olan mesajlaşmalarında da başarılar dilerim. Bu kadar yeter. Not: Hataları düzelticem merak etme.--Berm@nyaİleti 16:32, 8 Temmuz 2012 (UTC)

  • Albulena Muharebesine bakabilir misin? Orayı eskiden çevirmiştim İngilizceden, o kadar kişiden rica ettim ama hiçbiri ilgilenmedi. Şüphelendiğim cümleler var, onları gizli yorum olarak belirttim. Ctrl+F yaparak <!-- yazarsan görebilirsin gizli yorumları, o cümleleri sana zahmet inceler misin? Çeviri yanlışı yoksa güzel, varsa bildirirsin, düzeltip tekrar KMA gösteririm. Sevgiler. --Berm@nyaİleti 08:45, 9 Temmuz 2012 (UTC)
  • bir ara karşılaştırmalı okurum, ingilizce maddeden mi çeviri? --Mskyrider ileti 08:49, 9 Temmuz 2012 (UTC)
Evet. --Berm@nyaİleti 08:49, 9 Temmuz 2012 (UTC)

Sehzade Mustafa ile Süleyman Tunahan[kaynağı değiştir]

evet ben biliyorum önce de var, ama yanlis...

Dilek2 (mesaj) 15:23, 9 Temmuz 2012 (UTC)

Türkiye yerleşim yerleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,

İşbu mesaj, 3 yıla yakın bir süredir Teklif statüsünde olan Vikipedi:Adlandırma kuralları (Türkiye yerleşim birimleri) sayfasına yönelik tartışmalara katılmış ve an itibarıyla yapacağım davetten haberi olmayan tüm kullanıcılara gönderilmektedir.

Topluluğun tartışmaların sonucundaki kararı/kanaati konusunda tartışmalar olduğu ve artık yönergenin uygulamaya girmesi gerekliliğinin açık olmasından hareketle, şuraya katılımını rica ediyorum.

Vito Genovese 18:10, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Seksen iki yüz kırk beş[kaynağı değiştir]

Neler oluyor?? esc2003 (mesaj) 18:35, 15 Temmuz 2012 (UTC)

  • [1] burada yapılan VP:TROLLlük davranışının artık geldiği son nokta. Süresiz engellenmiştir. --Mskyrider ileti 18:41, 15 Temmuz 2012 (UTC)
Kendi düşüncesini savunmuş orada. Bu trollük değildir. İyi yanlarıyla kötü yanlarını tarttığımızda iyi yan baskın gelir Seksen'de. VP:Trol tanımına hiç uymayan bir kullanıcı. Bir günlük engel bile fazladır bana kalırsa. Bu davranışın öncesi var mıdır? Hizmetli seçimlerinde oylamaya katılmayıp sadece yorum yapmayı tercih etmesi dışında protest bir tavır takındığına hiç rastlamadım Seksen'in. Kararınızdan döneceğinizi umuyorum. esc2003 (mesaj) 18:49, 15 Temmuz 2012 (UTC)
elbette kendi düşüncesini savunmak trollük değildir. ama o sayfada yapılan kendi düşüncesini savunmak değil. tam koruma ile ilgili ortaya attığı gereksiz tartışma, bundan önceki gereksiz tartışmaları gibi sistemi kullanarak trollük yapmaktan başka bir şey değildir.--Mskyrider ileti 18:53, 15 Temmuz 2012 (UTC)
Tartışma sayfalarının kimseyi işinden alıkoyduğunu sanmıyorum. Cevapsız bırakılabilen bir alan. Anlaşmazlıklar yaşandığında geri çekilmenin yararlı olduğundan bahsediliyor, burada neden olmasın? Niye yapılmadı? esc2003 (mesaj) 19:05, 15 Temmuz 2012 (UTC)
buradaki sorun o değil, koruma politikasının o tartışma sayfasının korumaya alınmasıyla ilgili olmadığı apaçık ortada, o tartışmayı açmak sistemi kullanarak trollük yapmaktan başka bir şey değil. tamamen ortamı bulandırmak amacıyla yapılmış. projeye yararından çok zararı olan bir tartışma. vikipedi bir bürokrasi değil, kurallar manzumesi de değil, açık bir ansiklopedi yapmaya uğraşıyoruz burada, ansiklopedi yapma amacının dışında VP:TROLL sayfasında anlatılanlara tam olarak oturan bir durum. ne bir içerik anlaşmazlığı, ne de başka yararlı bir göüş bildirme bu duruma sebep olan. --Mskyrider ileti 19:18, 15 Temmuz 2012 (UTC)
Bana hala bir kerede süresiz engel vermek doğru gelmiyor. Madem trol, ("tamamen ortamı bulandırmak amacıyla yapılmış") öyleyse beslenmemeli, görmezlikten gelinmeli bir süre. Topluluğun bu kararı destekleyeceğini sanmıyorum. Bence verdiğinizi karardan siz de tam anlamıyla emin değilsiniz ve bana kalırsa bu itirazlar, kararınızdan dönmenizi geciktiriyor sadece. esc2003 (mesaj) 19:28, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Neden engellendi seksen ? Son katkılarına baktım birşey görünmüyor. --Emyilmesaj 18:42, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Bu sayfada niye tam koruma var diye sormak mı trollük ? Köy çeşmesinde vikipedi nasıl gelişir, aktif kullanıcı sayısı nasıl artırılır diye sorular sorulurken aktif kullanıcıları küstürmenin Vikipedi'ye yarar sağlamayacağını düşünüyorum.--Emyilmesaj 18:53, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Pardon? Trol? Sorgulamak mı bir şeyleri trollük?--RapsarEfendim? 18:45, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Şimdi, bir sayfa koruma politikamıza "aykırı" olarak korumaya alınıyor. Politikamız ortada zaten. Diyor mu tam koruma başlığında böyle bir şey? Hayır. Kullanıcı da bunu sorguluyor, neye dayanarak yapıldı bu diye. Sorun?--RapsarEfendim? 18:49, 15 Temmuz 2012 (UTC) Elbette kendi düşüncesini savunmak trollük değildir. ama o sayfada yapılan kendi düşüncesini savunmak değil. tam koruma ile ilgili ortaya attığı gereksiz tartışma, bundan önceki gereksiz tartışmaları gibi sistemi kullanarak trollük yapmaktan başka bir şey değildir.--Mskyrider ileti 18:54, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Gereksiz tartışma dediniz değil mi, yanlış anlamadım. Peki o zaman, koruma politikamızda böyle bir işleme izin veren kısmı gösterebilir misiniz? Zira ben bulamadım, 82 de bulamamıştı.--RapsarEfendim? 18:57, 15 Temmuz 2012 (UTC)
Üstte bir sorum vardı, cevap yazılıyor şu anda sanırım ama yine de bir dürteyim istedim.--RapsarEfendim? 19:23, 15 Temmuz 2012 (UTC)
İkinci kez hatırlatmak istedim bu noktayı. Attığınız mesajlarda buna cevap olacak bir içeriğe rastlayamadım da. Aydınlatılırsam sevinirim.--RapsarEfendim? 07:17, 16 Temmuz 2012 (UTC)
  • Önceden hiçbir şekilde engellenmemiş bir kullanıcı, bugün bir şeyi sorguladı diye gerçekten de süresiz engellenmeli miydi? VP:TROLL adlı deneme sayfasında yazdığı gibi Seksen'in kötü niyetli olduğundan emin miyiz? Topluluğun birlik ve beraberliğini bozduğuna, kaos yaratmaya çalıştığına emin miyiz? Bir de bunca değerli katkıları olan bir kullanıcıyı diğer kullanıcıların hemfikir olmadığı biçimde süresiz engellemek hakikaten sağlıklı mıdır, Vikiye faydalı mıdır? --Berm@nyaİleti 19:11, 15 Temmuz 2012 (UTC)
Diğer kullanıcılara atılan mesajlardan kopyala-yapıştır. Demekki 2 dakika harcanıp yazılacak mesajlara haketmiyorum(z). Bunca zaman çalıştım Türkçe Vikipedi için. Bazen sınavlara çalışmadım burada katkı yaptım, tabiri caizse eşşşekler gibi katkı yapmaya çalıştım. Ve benden daha çok katkısı olan biri, benden daha kibar biri süresiz engellendi üç tane yorum için. Üç tane yorum, 2,5 yıllık emeğin sonu bu mu? Uzun süreli bir kullanıcının kaderini yönerge bile olmayan bir deneme sayfası mı belirliyor? Yorumlarının trollük olup olmadığı bile tartışmalıyken... Yazık değil midir, günah değil midir? --Berm@nyaİleti 19:26, 15 Temmuz 2012 (UTC)
Açıkçası neler olduğunu ben de anlamış değilim. Engelleme kaydında 82145'i görünce şok oldum. Öncesinde Rapsar'la şok olmuştum. Hemde süresiz engel. Neden; Trollük! İlgili tartışmada nazik bir şekilde sadece fikir belirtilmiş benim gördüğüm kadarıyla. Size sorulan yukarıdaki sorulara da net bir cevap vermemişsiniz, kimse ikna olmamış. Bence de karar çok ağır ve haksız. Verdiğiniz engelin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Bir soru da ben ekleyeyim; bundan sonra fikrimizi belirtirken süresiz engellenebileceğimiz için korkmalı mıyız?-DRG msj 20:18, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Rename requests[kaynağı değiştir]

Hello. I'm sorry if this is not the right place to request it, but I request renaming my following accounts:

  • محمد الجداوي → Avocato
  • GedawyBot → AvocatoBot
  • Confirmation link: [2]
  • Reason: Privacy reasons

Please, delete all my userpages and talk pages of these accounts before renaming and I will create them later .Thanks in advance.--M.Gedawy 00:38, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Konuyu köy çeşmesine taşıdım ama sizinle IRC'de ayrıca görüşmek isterim. IRC'de buluşamazsak E-mailde olur. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 01:02, 16 Temmuz 2012 (UTC)

IRC'ye girmiyorum ancak e-mail hesabım viki üzerinde açıktır. --Mskyrider ileti 05:36, 16 Temmuz 2012 (UTC)
Gelişmelerle konuşacak fazla bir şeyin kalmadığını hissediyorum. Hizmetliler topluluğun fikrini almadan istediği kişiyi süresiz engelliyor. Kararı eleştirenleride diğer hizmetli engelliyor. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 23:59, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Burada hakkında şikâyet var. -- Supermæn (mesaj) 08:37, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Mskyrider. Biyoloji ve Sağlık Bilimleri listesi ile ilgilendiğini gördüm. İşbirliği Projesi çerçevesinde bir Akademik Kurul oluşturma düşüncesindeyiz. Bu kurulda yer almanı arzu ederim. Bir inceleyip fikrini söyler misin? Sevgiler.. Sargon (mesaj) 11:30, 23 Temmuz 2012 (UTC)

Selam Mskyrider,

Online görünce buradan yazayım dedim. Bir kullanıcı var bazen anonim, bazen değişik kullanıcı adlarıyla futbolcuların istatistiklerini oldukça sinsi bir şekilde yanlış bir şekilde değiştiriyor. Son olarak bu isimle girmiş. Geçici olarak engelleyebilir misin? İyi günler, sevgiler... --Math34 ileti 16:37, 23 Temmuz 2012 (UTC)

Teşekkürler. İyi günler tekrar...--Math34 ileti 16:54, 23 Temmuz 2012 (UTC)
  • merhaba, Vikiproje:Madde Değerlendirmesi şu sayfa 10K maddenin sınıflandırılması için yararlı olabilir. Tartışma sayfalarında yapılacak değerlendirme ile istatistiki olarak izlemek kolaylaşır. --Mskyrider ileti 13:32, 24 Temmuz 2012 (UTC)
    Bu vikiprojedeki Madde değerlendirme şablonunu alıp Vikiproje:10000 Gelişmiş Madde/Proje'ye ekledim. Kastettiğin bu muydu, yoksa daha kapsamlı birşey miydi? Sargon (mesaj) 16:26, 24 Temmuz 2012 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Bugün madde değerlendirme kısmıyla uğraştım ve sanırım bu sefer oldu. Bir göz atabilir misin. Bir şablon yaptım, Vikipedi tartışma:İş birliği projesi ve Vikiproje:10000 Gelişmiş Madde'de de nasıl kullanılacağı ile ilgili açıklamalar yapmaya çalıştım. Madde değerlendirme ile ilgili iki küçük sorun var: İngilizce'de sınıflanmamış ya da çeviri olmayan maddelerin sınıflanması ve önem derecelerinin belirtilmesi. Bu konulardaki görüşünü almak istiyorum. Sargon (mesaj) 19:38, 25 Temmuz 2012 (UTC)

Vikiproje:10000 Gelişmiş Madde/Madde Değerlendirme/İstatistikler[kaynağı değiştir]

Maalesef elimdeki bot o kadar becerikli değil. Süperyetkin'e bir sormak lazım.--Khutuckmsj 21:19, 25 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba, Yeni kurulmuş bir cemiyeti tanıtma çabamız sizi neden bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum. Biz Aşıklar paranın pulun peşinde değilizdir. Tek amacımız insanlara doğru olanı göstermek, Karacaoğlan, Köroğlu gibi büyük aşıkların mirasını devam ettirmektir. Ayrıca çevre konusundaki düşüncelerimiz Greenpeace ile yakındır ve bir bir diğer amacımız ise ata sporlarımızdan olan Binicilik ve Okçuluk sporlarını yaşatmaktır. Biz gereksiz kurallara ve ayrımcılığa karşıyız. Bu yüzden bizi Vandalizm yapmakla ve "Ansiklopedik bilgi içermeyen bilgi" paylaşmakla suçlayamazsınız. Teşekkür ederim... Bu imzasız yazı 141.196.34.22 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • merhaba, öncelikle bazı konularda edindiğiniz yanlış fikirleri göstermek istiyorum. Birincisi Vikipedi bir ansiklopedidir, reklam yeri değildir. Dolayısıyla Şubat 2012 tarihinde kurmuş olduğunu z cemiyetin ansiklopediye girebilmesi şu sayfada yazan kıstaslara uyması gerekir: Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler). Ben bu sayfada yazan kıstaslara uymadığını görüyorum. Aksini iddia ederseniz sayfada önerilen kaynaklandırmayı uygulayarak kayda değer olduğunu gösterebilirsiniz. Bu sayfada da Vikipedi:Vikipedi ne değildir? vikipedinin ne olmadığını görebilirsiniz. Burası yeni kurmuş olduğunuz cemiyetin tanıtımı için kullanabileceğiniz bir medya değildir. Üçüncüsü, âşık geleneğinden gelen birisi olduğunuza göre size daha yakın olacaktır: Vikipedi:İyi niyet varsayın. Yapmış olduğunuz hitap tarzı "rahatsız etme" ya da "suçlama" pek yakışık alan tavırlar değildir. Size ilk girdiğinizde bu yaptığınızın ne olarak değerlendirilebileceğini söyleyerem ikaz ettim. Bu ne suçlamadır, ne de "beni" rahatsız etmesidir. --Mskyrider ileti 12:35, 27 Temmuz 2012 (UTC)

Kategori:Gerekli-Sınıf 10K maddeleri[kaynağı değiştir]

Bu işlemi elle mi yapıyorsunuz, yoksa bir bot kullanıyor musunuz? Fiziksel bilimlerde tam karşılığını bilmediğim ve Türkçe'de açılmamış olan maddelerin isimlerini ingilizce bırakıyorum şu an, onun için sordum. Bir de tabii elle yapıyorsanız ben de işaretlerken bir yandan yapabilirim, iki kere iş olmaz? --anerka'ya söyleyin 12:59, 27 Temmuz 2012 (UTC)

  • Merhaba. Bir bot yazdım. Listeleri okuyor ve ordaki #, ##, ### işaretlerinin yanındaki Iconları ve Madde adlarını süzüp bir matrise listeliyor. Sonra bu maddelerin Tartışma sayfalarına gidip listedeki Icon'da hangi sınıf belirtilmiş ise o sınıf ile 10K şablonunu ekliyor. Bu durumda bu işi manuel yapmaya gerek yok bence. Programı, maddenin tartışma kısmında zaten bir 10K şablonu varsa yazmasın yada silip yenisini yazsın şeklinde geliştireceğim. Yani şu anda listeye yapılan girişler yeterli olacak görünüyor. Bu botu listede linkleri olup da maddesi açılmamış olan maddelerin tartışma sayfalarını otomatik açacak şekilde de değiştirebilirim. Sargon (mesaj) 15:18, 27 Temmuz 2012 (UTC)

Vikiproje:10000 Gelişmiş Madde/Madde Değerlendirme/İstatistikler[kaynağı değiştir]

Evet, bu işi otomatikleştirebiliriz. Gerekli çalışmayı en kısa zamanda başlatacağım. İyi vikiler. --Superyetkinileti 13:27, 28 Temmuz 2012 (UTC)

* - esc2003 (mesaj) 16:59, 28 Temmuz 2012 (UTC)

Vikiproje: 10K - Madde eş denetimi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Sargon'la başladığımız konuşmayı sizle de paylaşmak istedim. Şurada A-sınıfı maddelerin belirlenmesi hakkında konuştuk, sonrasında sizin de eklemeniz olmuş mesajın altına, okudunuz mu bilemiyorum.
Bugün ilgili çalışmayı yapıp adaylıklar için şöyle bir sayfa oluşturdum, siz de göz atabilir misiniz? Eğer bu uygunsa proje değerlendirme şablonuna "akran denetimi" bölümü açılması gerekecek, çünkü Eş denetimde, iki ayrı değerlendirme var, şablona ekleme yapılarak "A-Sınıfı adaylıkları" ile "akran denetimi" adaylıklarını farklı alt sayfalarda açılabiliyor. Şablonu da şurada tekrar düzenledim. Eğer tamamlarsa ilgili sayfaları açabilirim? Şablonla ilgili olarak da bir hata olmadığını sanıyorum ancak kontrole ihtiyacı var. --anerka'ya söyleyin 19:04, 28 Temmuz 2012 (UTC)

10K Tartışmaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Proje sayfasının tartışma bölümünü açıp mesajlar aracılığıyla yürütmekte olduğumuz tartışmaları oraya aktardım. >Şurda< İzleme sayfalarımıza ekleyerek daha hızlı eşgüdüm sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Karar bekleyen 3 konu var. Sargon (mesaj) 12:48, 29 Temmuz 2012 (UTC)

Kullanıcı:Turkmillitakim uygun isim mi Boyalikus (mesaj) 23:46, 31 Temmuz 2012 (UTC) Kullanıcı:Cembonanza bu da, küfür inci Boyalikus (mesaj) 00:10, 1 Ağustos 2012 (UTC) Kullanıcı:Vikipedi Konferansı Katılımcıları Kullanıcı:Vikiperi Kullanıcı:Vikipedi TR Kullanıcı:Vikishop Kullanıcı:WIKI-CEO Kullanıcı:WWE Türkiye Kordinotörü Kullanıcı:Wiki-muslimz Kullanıcı:Wikipediya Kullanıcı:Wwwenginyavuztv Kullanıcı:WlKIPEDlATR Kullanıcı:Www.salavat.tv Kullanıcı:Xanax Kullanıcı:Zanaxxxx Kullanıcı:Yılmaz danışmanlık Kullanıcı:Yukaribogali.gen.tr tabi bunlarda olabilir. Boyalikus (mesaj) 02:25, 1 Ağustos 2012 (UTC)

  • Henüz bitmedi kullanıcı listesi. Ayrıca buraya eklemediğim ama sil etiketi koyduklarım da var. Kolay gelsin, teşekkürler. Boyalikus (mesaj) 09:16, 1 Ağustos 2012 (UTC)


Kullanıcı:ABBATE Kullanıcı:AKAY BİSKUVİ Kullanıcı:AKVİL- Avrasya Kültür,İşbirliği ve İş Lobisi Vakfı Kullanıcı:ALLAHU Kullanıcı:ALPEREN Kullanıcı:AMİRAL YATÇILIK Kullanıcı:ANAKONDA A.Ş Kullanıcı:ANKARASPOR Kullanıcı:ANTALYA HAVA MEYDAN KOMUTANLIĞI BULUŞMA NOKTASI Kullanıcı:ANTGroup Kullanıcı:ARDEN PARK HOTEL Kullanıcı:Abdulkadirgeylani Abidinyigmatepe@hotmail.com Kullanıcı:AcademicNet Kullanıcı:AcademicAssoc Kullanıcı:Academymedical Kullanıcı:Academyyazilim Kullanıcı:Acibademcom Kullanıcı:Acilensatiyorum Kullanıcı:Aczmendi Kullanıcı:Acun firarda Kullanıcı:Acuninsaat Kullanıcı:Acıbadem Medya Kullanıcı:Acıbadem Kullanıcı:Adam&eve hotels Kullanıcı:Adanasporkulubu Kullanıcı:Adanaspor Kullanıcı:Adaptordunyasi Kullanıcı:Admin 94 Kullanıcı:Admin Ali Kullanıcı:Admin dkKullanıcı:Admin12Kullanıcı:Admin70 Kullanıcı:Admin35 Kullanıcı:Admin34 Kullanıcı:Admin22 Kullanıcı:Admin92 Kullanıcı:AdminWiki Kullanıcı:AdminWikipedi Kullanıcı:Adminpixel Kullanıcı:Adminxxy Kullanıcı:AdoMetal Kullanıcı:Afrikafilmyapim

Boyalikus (mesaj) 10:34, 1 Ağustos 2012 (UTC)

2 Alperen bir ipte oynamaz diye ? :) Diğer Kullanıcı:Aczimendi engellenmiş UKA'dan. Bir de Kullanıcı:Abdulkadirgeylani kutsal evet.. mail adresi olan engellenmişler görmüştüm daha önce ama karar size kalmış. Diğer paketi kime göndereyim ? Sıkıldıysanız başkasına göndereyim ? Boyalikus (mesaj) 14:08, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Tartışma Syf.Hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba Sn.Mskyrider. Şu madde ile ilgili Tartışma sayfasındaki;

  • Önerimi: Şurada yer alan esaslar çerçevesinde ve Şurada yer alan kıstaslardan:
  1. Kişinin, kendinden bağımsız olarak yazılmış, kabul görmüş bir biyografinin konusu olması.
  2. Kişinin, önemli sayılan ödüller kazanmış olması.
  3. Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması.
  4. Kişinin kendi sahasındaki katkılarının kalıcı tarihî kayıtların bir parçası haline gelmiş olması, husularında yeterli olmadığı kanaati ve benden önceki kullanıcının görüşlerini de dikkate alarak oluşturdum.Bilgilerinize.İyi günler dilerim...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 13:00, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Selam [6] engeller misin? Milesbroke (mesaj) 13:53, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Selamlar, bu bir engellenme sebebi değil. Kısa süre önce konuşması geçti. Kullanıcının buna dair katkıları da yok zaten. Tekrar kontrol edebilir misiniz? esc2003 (mesaj) 14:05, 2 Ağustos 2012 (UTC)
kullanıcı adı ticari bir websitesinin adı olduğu için engelledim. doğrudan adres vermiyor, zaten hiç katkısı da yok, hesap açmasını engellemedim. kullanıcıdan itiraz gelirse değerlendirilebilir. Yeni kullanıcı adı almasında da bir sakınca yok. --Mskyrider ileti 14:09, 2 Ağustos 2012 (UTC)
engeli kaldırdım, bir faaliyeti olacağını sanmıyorum ama, reklama yönelik faaliyeti olur da görürseniz haber verirsiniz.--Mskyrider ileti 14:23, 2 Ağustos 2012 (UTC)
Reklama yönelik katkısı olursa söylerim. Kolay gelsin. esc2003 (mesaj) 14:35, 2 Ağustos 2012 (UTC)
  • Çok sınırda gibi duruyordu, ilk önce bana da tuhaf gelmişti, arayınca bir oyun sitesi olduğunu gördüm. Sitemizde sana reklam yok diyorlar. Ancak başka yerlerde Tipeez çarım gibi ifadeler gördüm. Eğer ticari faliyeti yoksa kalmasında bence sakınca yok. --Boyalikus (mesaj) 14:21, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Hesap oluşturma[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba Sn.Mskyrider. "Yeni kullanıcı günlüğü"nde yeni hesap oluşturan kullanıcılar için

  1. "Kullanıcı hesabı oluşturdu"
  2. "Hesabı otomatik olarak oluşturuldu" ifadelerinden birisi yer alıyor. Bu ifadeler arasındaki fark nedir? Lütfen bilgilendirir misiniz? İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 14:18, 2 Ağustos 2012 (UTC)

O halde; Hesabı otomatik olarak oluşturulanların mesaj sayfasına "Hoş Geldiniz" mesajına gerek yok. Değil mi? Selamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 14:31, 2 Ağustos 2012 (UTC) Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 14:41, 2 Ağustos 2012 (UTC)

EuroSound Şarkı Yarışması[kaynağı değiştir]

Kullanıcı Adı[kaynağı değiştir]

Merhaba. YunusAnık.Vikipedi, Wikilogy ve VampireColoredBlue uygun kullanıcı adları mı? Bilgilerinize...İyi çalışmalar..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 10:31, 4 Ağustos 2012 (UTC)

selam mskyrider, şu kuşun adı doğru mudur? --kibele 19:12, 8 Ağustos 2012 (UTC)

  • merhaba, bu kuş için Türkçe kaynak bulamadım, net üstündekiler vikipediden almış görünüyor. Ancak şöyle bir durumu açıklayabilirim, 1990'a kadar bu kuş, şu kuşun alt türü olarak sınıflandırılıyordu. 1990'da yeniden önerilen sınıflandırmada Kutsal aynak kuşunu iki ayrı türe ayırdılar. İlkine İngilizce Afrika kutsal aynağı, ikincisine de Madagaskar kutsal aynağı dediler. Türkçe kaynak bulamadığımız için adı Latinceye çevrilebilir. Kaynak bulunabileceğine de pek ihtimal vermiyorum açıkçası.--Mskyrider ileti 05:08, 9 Ağustos 2012 (UTC)
e usta, ellerinden öper o vakit. --kibele 16:15, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Ayın İBP'si[kaynağı değiştir]

Şurdaki tartışmaya ilgi gösterebilir misin? Sargonileti 12:48, 1 Eylül 2012 (UTC)

Apple A5 ingilizce vikiden çevirdiğim sayfa sürüm kontrolü kıvamına geldi diye düşünüyorum. İyi vikiler--Aguzer (mesaj) 09:53, 5 Eylül 2012 (UTC)

Teşekkür Ederim...--Aguzer (mesaj) 09:57, 5 Eylül 2012 (UTC)

İyi günler. Maddenin zararı tam olarak nedir? ~--~ Cano58ileti 08:41, 5 Eylül 2012 (UTC)

Peki, kâhin olmadığımıza göre, önceden belirlenmiş, planlanmış maddeler açılmalı diyorsunuz. O halde buna dikkat ederim. İyi günler ayrıca yanlışımı gözsterdiğiniz için de sağolun. ~--~ Cano58ileti 08:41, 5 Eylül 2012 (UTC)
Seçimler, belirlenmiş tarihler ve aralıklar ile yapılır ve ara seçim olma olasılığı çok azdır. Haklı olabilirsiniz. Öte yandan şu madde ne olacak? Yerel seçimler hangi yılda yapılacak? Daha yasa çıkmadan kahinlik değil mi bu? ~--~ Cano58ileti 08:41, 7 Eylül 2012 (UTC)
Evet, bende onu diyorum. Daha yasa çıkmadan ne oluyor? Yasada 2014 yazıyor? ~--~ Cano58ileti 08:41, 7 Eylül 2012 (UTC)
Bunlar görülsün lütfen. AKP'nin veya siyasilerin verdiği önerge yasalaşmadan böyle olamaz. Her önergeye göre hareket edilmesin. Teşekkürler. İyi günler. ~--~ Cano58ileti 08:41, 7 Eylül 2012 (UTC)

Bir madde sorusu[kaynağı değiştir]

Oğlum Bak Git! veya Oğlum Bak Git gibi bir madde açsam, yanlış olur mu? Biliyorsunuzdur, bunu siyasiler bile kullanıyor.~--~ Cano58ileti 08:41, 9 Eylül 2012 (UTC)

Kişisel sayfam[kaynağı değiştir]

Sizede merhaba. Bakınız, eğer Vikipedi'de bir insanın kullanıcı sayfasında neler olup, olmayacağına karar veriliyorsa bu biraz özgür ansiklopedi lafını çiğner. Tabiki çalışmak ve bilgi üretmek için burada bulunmaktayız. Facebook ya da sosyal paylaşım sitesi değil burası. Ancak bu durumda, insanları ruhsuz, robot gibi ya da sadece çalışmaya odaklanmış varlık gibi düşünmek bence yanlıştır. Birçok kullanıcıda böyle şeyler var. Ve bu çok doğal insani bir durumdur. Ben burada elimden geldiğince katkıda bulunuyor; made, şablon açıyor ve proje işlerinde koşturuyorum. Bu şey çok görülmesin. Kötü bir site, ahlaki sınırları geçen bir pis durum yok. ~--~ Cano58ileti 08:41, 12 Eylül 2012 (UTC)

Alt sayfalarımın her biri bir Vikipedi sayfasıdır. Babamın malı değil tabiki. Ancak her birisinin bir fonksiyonu vardır. Tamam oyun reklamında haklısınız. Peki ya işe yarayanlar ve müzikler bölümü? Şunu biliniz ki, Vikipedi'ye eklediğim 40-45 sayfayı müzik dinliyerek açtım, canım sıkılmasın ve çalışırken keyif alayım diye. Özgür ansiklopedi'ye gelince. Her ansiklopedide bilgi vardır. Mühim olan bilginin ve paylaşımın özgür olmasıdır. Oyunlar dışında kaldırmam gerekenleri söylermisiniz? ~--~ Cano58ileti 08:41, 12 Eylül 2012 (UTC)
  • Şimdi bir bakın duruyormu? Peki birçok kullanıcı başka sayfalara bağlantı vermekte, ya onlar?~--~ Cano58ileti 08:41, 12 Eylül 2012 (UTC)
  • Yani müzik ve oyun reklam tamam. Ya blog veya başka bir site hesabı reklama giriyormu? Yani uygunsuzmu?~--~ Cano58ileti 08:41, 12 Eylül 2012 (UTC)

Oğlum Bak Git Sayfası[kaynağı değiştir]

  • Birde şu sayfa silinmeli mi? Uzun zamandır hızlı silinmesi için bekliyor?~--~ Cano58ileti 08:41, 12 Eylül 2012 (UTC)
Kaynak ekleyebilirim sanırım. SAS derken??~--~ Cano58ileti 08:41, 12 Eylül 2012 (UTC)
  • Ben kaynak yerleştirmeye çalışayım. Tartışalım.~--~ Cano58ileti 08:41, 12 Eylül 2012 (UTC)
  • Bu film oluyor. Aslında eğer filmi olacaksa, bunun tartışmasız kalması gerekiyor. Çünkü filmin maddesi olunca, fikrin ve içeriğinin nereden geldiği belli olsun. Ayrıca bol kaynak ekledim.~--~ Cano58ileti 08:41, 12 Eylül 2012 (UTC)

Eklediğim Bilginin Silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar ! Çağrı Küçükel sayfasını silmişsiniz. (Madde 6: Kayda değer olmayan kişi: .) gerekçesi ile ... Nasıl insanlar kaydadeğer oluyor ? Ben altyapılarda 2 sene asist kralı oldum , yaptıgım videolar 500.000 e yakın izleniyor kaydadeger olmak icin ne yapmak gerekiyor ? Sen adını duymadın diye silemezsin Bu imzasız yazı 78.182.197.4 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

merhaba. Vikipedi'nin kayda değerlik kriterleri şu sayfada bulunuyor: Vikipedi:Kayda değerlik. Kişiler üzerine özel kayda değerlik kriterleri de şu sayfada: Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler). Bu iki sayfanın dışında da kendi biyografinizi yazdığınız için şu sayfayı okumanızı öneririm: Vikipedi:Otobiyografi. Bu sayfaları okuyup maddenizin neden kaydadeğer bulunmayıp silindiğini öğrenebilirsiniz. --Mskyrider ileti 05:40, 13 Eylül 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Bana Yardımcı olabilirmisin ? Kullanıcı adını kendi ismime almıştım ama Dokturumuzun ismiyle değiştirmek istiyorum.Eğer mümkünse lütfen.Sevgiler Yakup Avsar 08:32, 14 Eylül 2012 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Kullanıcı_adı_değiştirme#Ba.C5.9Fvurular_.28l.C3.BCtfen_en_alta_ekleyiniz.29

Bu imzasız yazı Demirelmehmet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam, Mskyrider. Konuya direk gireyim ben hiçbir şekilde kukla suçlamasını kabul etmiyorum ve alakasız buluyorum Kullanıcı:DevrimNeferi adlı kullanıcını hesabının sahibi benim o hesabım kukla suçlaması yüzünden engellendi ben bir vikipedist olarak bu suçlamaları kabul etmiyorum ve kuklası olduğum kişiyi tanımıyorum, kabul etmiyorum. Kullanıcı:DevrimNeferi adlı hesabımın açılmasını talep ediyorum açılması mümkün değilse de bu hesabımdan vikipediye hizmet etmek istiyorum. Lütfen bürokratlar olarak bu kukla suçlamasını kabul etmediğim ve vikipedi ailesinde yer almak istediğimi değerlendirin. Gufl (mesaj) 17:09, 19 Eylül 2012 (UTC)

Silinen Sayfamız[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, Senin hazırladığımız sayfayı silmen sonrası güncelleme yapmıştık. Güncelleme sonrası son silen Sabri76 olduğu için aşağıdaki mesajı ona iletmiştik. Ancak çok uzun zamandır Vikitatilde olması sebebi ile cevap alamadık. Senden ilgilenmeni rica ediyorum.

Mesajımız şu şekilde idi.

Merhaba Sabri, Şirketimizin Wikipedia sayfasını oluşturmak üzere, kullanıcı adı olarak tescilli markamızı (Tescil No: 2008 59295) kullanmayı uygun görmüştük. Hesap E-posta adresi olarak da, bu markamıza ait olan alan adımızın kullanıldığı e-posta adresini kullanmıştık. Ancak kullanıcı adımız bloklandı. Üstelik sayfamız, reklam amaçlı içerik olarak değerlendirilip silinmişti. Farklı bir kullanıcı hesabı oluşturup, içerikte reklam olarak algılanabilecek bölümü silerek sayfayı yeniden farklı bir içerik ile oluşturmamız sonrası (Genel 4: Daha önce silinmiş içerik) yeniden silinmesine pek anlam veremedik doğrusu. Yeniden değerlendirmeni rica edeceğim. Zira içerikte hiçbir reklam unsuru bulunmamaktadır. Şimdiden teşekkür ederim


Sabri olmadığı için senden yeniden kontrol etmeni rica edeceğim. Teşekkür ederim.


Ahmet Karamanlargil (mesaj) 20:32, 20 Eylül 2012 (UTC)

Zazaca viki için sizden yardım bekliyorum.[kaynağı değiştir]

Selam dostum bir kaç yıldır zazaca vikide babasının çiftliğini kuran mirzali diye bir zat var, Adminlik görevini sonlandırmak için sizden destek bekliyoruz, Şuradan destek verebilirsiniz. saygılarımla...--HetanahetaMesaj gönder 20:29, 28 Eylül 2012 (UTC)

Supernatural Turkey[kaynağı değiştir]

Supernatural Turkey başlıklı viki sayfasını neden sildiniz acaba? Bu imzasız yazı Hakanyn (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Supernatural Turkey[kaynağı değiştir]

O zaman en kısa zamanda ansiklopedik bir şekle getirip size yolluyorum, kolay gelsin.

Madde İncele Şablonu Hakkında ki görüşlerinizi alabilirmiyim. Sağolun..--Aguzer (mesaj) 09:01, 11 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Mskyrider. Vikipedi'deki kullanıcıların görüşlerini almak için Emperyan güzel bir yönteme baş vurmuş (şu yöntem). Acaba bu yöntemi genişleterek bir Vikipedi sayfası yapmak mümkün mü? (İBP gibi) Böylece her vikipedistin çeşitli konularda fikri alınabilir. Siz nedersiniz? ~--~ Cano58ileti 08:41, 11 Ekim 2012

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba mskyrider, sayfama yazılan saçma içeriği kaldırdığın için teşekkür ederim. Kullanıcının neden öyle davrandığına şöyle bir baktımda 1 ay önce şikayet etmişim hatta 2 tane de küfürlü mail yollamış yine gereksizler de duruyormuş.. Kan davası güdüyor herhalde :)) Tekrar teşekkürler.. --Garbino Merhaba 11:06, 16 Ekim 2012 (UTC)

Şu Dosyayı silermisin, Bozuk oldu...--Aguzer (mesaj) 12:12, 16 Ekim 2012 (UTC)

Türkiye'de kılkuyrukların dağılımı ve avlanması[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, kılkuyruk maddesine şöyle bir eklemeye ne dersin?

Türkiye'nin hemen her bölgesinde kılkuyruklara rastlanır.<ref>http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl17@d&tur=K%FDlkuyruk</ref> Yılda bir çıkarılan Merkez Av Komisyonu kararı ile kılkuyrukların avlanmalarına belli sınırlamalar konulmaktadır. Buna göre kılkuyrukların da içinde bulunduğu III. grup kuşlar 2012/1013 döneminde ancak Ekim ile Şubat tarihleri arasında Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avlanabilirler. Bartın, Bitlis, Zonguldak ve Trabzon illerinde ise kılkuyruklar koruma altına alınmış ve il genelinde avlanmaları yasaklanmıştır.<ref>http://www.google.ch/url?sa=t&rct=j&q=2012-2013%20av%20d%C3%B6nemi%CC%87%20merkez%20av%20komi%CC%87syonu%20karaririri&source=web&cd=1&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.resmigazete.gov.tr%2Feskiler%2F2012%2F06%2F20120607-5.doc&ei=QFd-UO_7G9DZsgbv8oCwAQ&usg=AFQjCNFbiDCuxz6vG9alOkpFmpgX1SjMbg</ref>

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Site ---> Kullanıcı:Boardturk--Aguzer (mesaj) 07:05, 18 Ekim 2012 (UTC)

Yeniden merhaba, Undpturkiye Adı uygun mudur ?, Bu site ile ilgili herhalde. Zaten Danışma masasında belirtmiş. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Maddesini başlattı vandal/reklam gibi gözükmüyor ama adını değiştirmesi hususunda bir uyarı almalı mı ?--Aguzer (mesaj) 07:50, 18 Ekim 2012 (UTC)

Teşekkür ederim!![kaynağı değiştir]

=) --Maor X (mesaj) 13:34, 18 Ekim 2012 (UTC)

kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

msky selam, kullanıcı sergenyalcin ismiyle değişiklik yapıyor. bir sorun mu var, yoksa nedir? --kibele 18:11, 27 Ekim 2012 (UTC)

merhaba ki, ben kullanıcının adını 18:50, 18 Ekim 2012 (UTC)'de değiştirdikten sonra [7], 22:14, 18 Ekim 2012'de [8] aynı isimle başka bir kullanıcı tarafından otomatik olarak açılmış. Buradan kontrol edince de o hesabın enwiki ya da meta'da 11 Ekim'de açıldığını görüyorum [9]. Yani isim değişikliği çalışmış, ancak ya başka kullanıcı ya da aynı kullanıcı enwikideki hesabıyla SUL kllanarak tekrar burada değişikliğe başlamış. Aynı kişiler mi bilemiyorum. --Mskyrider ileti 18:24, 27 Ekim 2012 (UTC)
aynı kullanıcı, çünkü o imzayı kullanıyor. peki ne yapmalı? bir de tatildesindir, cevap üç gün sonra gelir sanırken, iyisürpriz oldu bu. :) --kibele 18:30, 27 Ekim 2012 (UTC)

Hindu tanrı bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Oluşturduğunuz Şablon:Hindu tanrı bilgi kutusu'nu kullanmak istiyorum ancak sanırım şablonda bir terslik var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler. Gezginrocker (mesaj) 16:12, 29 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba. Şablon sayfasında, diğer şablon sayfalarında olduğu gibi "Kullanımı" kısmı ve altında kopyalayabileceğim bir "Bilgi Kutusu" kısmı bulunmuyor. Bu yüzden nasıl kullanabileceğimi çözemedim. Teşekkürler. Gezginrocker (mesaj) 14:02, 30 Ekim 2012 (UTC)

Cem Ersever adlı maddeyi Ahmet Cem Ersever sayfasına taşıyabilirmisiniz ?, Tam ismi başlık olmalı çünkü.--Aguzer (mesaj) 11:48, 30 Ekim 2012 (UTC)

Tamam, ŞU resmin lisansı ne olmalı ?--Aguzer (mesaj) 11:56, 30 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba,

http://tr.wikipedia.org/wiki/Hepsiburada.com

Bunu referans alarak ben de öyle bir sayfa oluşturmak istedim

hepsiburada.com yaptığı zaman da reklam olması gerekmiyor mu? Bu imzasız yazı Berkanbagci (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Act_mimarlik Aguzer#Cx|2|Kasım|2012|11:59|

Yeniden Selam[kaynağı değiştir]

O zaman bu. :))

Reklam amaçlı kullanıcı.
Kanıt : Eklemiş olduğu resim ve kaynak olarak verdiği site.Aguzer#Cx|2|Kasım|2012|12:09|

Ada bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Aslında bu şablonda tamamen düzenleme yapmak gerek. Kısa süre içinde yeni şablonu oluşturup, Kumulbot'tan rica ederiz, sayfalarda düzenleme yapar. Şablon, 105 sayfada kullanılıyormuş. --Sadrettin mesaj 14:23, 2 Kasım 2012 (UTC)

istediğin kadar engelle seni tutan yok[kaynağı değiştir]

Ben asla engellenmem yeni hesap açmaya devam ederim. Eldarion süresiz engellenmeli suçsuz yere beni engelledi.

Bot için yardımınızı bekliyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider. Bot kurmak istiyorum. Ama programlama konusunda sorun yaşıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz? ~--~ Cano58ileti 08:41, 4 Kasım 2012 (UTC)

1 --> 2---Aguzer#Cx|5|Kasım|2012|07:44|

Selamlar.. Belgrad Kapının süresiz engellenmesini talep ediyorum. Kullanıcının ne kadar engel aldığını görmüşsünüzdür. Mesaj sayfasında da ne kadar uyarıldığını. Superyetkin'in sayfasında da sürekli ihlallerini bildirdim tartıştık kısacası iflah olmaz. Çünkü anonim olarakta maddelere eklemesine izin vermediğimiz şeyleri eklemeye çalışıyor. Bu yüzden 1 gün IP engel verilmişti.---Aguzer#Cx|6|Kasım|2012|08:47|
ŞU kullanıcının engellenmesi gerekli önceden de şikayet ettim bir şey çıkmadı. Kullanıcı sayfası kanıttır. Ayrıca kullanıcı sayfasında ki bilgileri önceden de madde olarak açmıştı.---Aguzer#Cx|6|Kasım|2012|10:15|
Başka bir Kanıt---Aguzer#Cx|6|Kasım|2012|10:16|


Tam da bir hizmetli bekliyordum. Şu deneme tahtasına eklediğimiz şablonda ki bilgileri o sayfaya tepegözü olarak eklesek olmaz mı ?, silinme derdimiz de kalmaz..---Aguzer#Cx|6|Kasım|2012|13:53|

Kullanıcı:Ntvs uygun olmayan kullanıcı adı.---Aguzer#Cx|6|Kasım|2012|16:23|


Engelle de görelim[kaynağı değiştir]

İstediğin kadar engelle seni tutan yok

Merhaba, şöyle birşey gördüm ve nasıl davranacığımı bilemedim. Lütfen ilgilenebilir misiniz? Azadagaoglu (mesaj) 10:30, 12 Kasım 2012 (UTC) Bu arada, kullanıcı sayfanızdan anladığım kadarıyla klasik edebiyatla ilgilisiniz ki buna çok memnun oldum. fakat belirtmeden geçemeyeceğim, "rencide"nin imlası hatalı çıkmış. Azadagaoglu (mesaj) 10:34, 12 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba mskyrider, sorunlu kullanıcı adı ve oluşturduğu telifli madde.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:31, 12 Kasım 2012 (UTC)


Bu kullanıcının katkıları da vandalizm niteliğinde.. --Garbino ileti 12:36, 12 Kasım 2012 (UTC)

İbrahim Halil Ural[kaynağı değiştir]

Haklısınız, şablon için kullandığım bir format var. Onu kopyaladıktan sonra ismi değiştirmeyi unutmuşum. uyarı için teşekkürler.Yzkoc (mesaj) 13:26, 12 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Mskyrider. Rica etsem şu haritanın Türkçeleştirilmiş sürümünün çevirisi kontrol edebilir misin? Şehir adlarında sorun yok sanıyorum, özellikle kutu içindeki ifadeleri kontrol edebilirsen yeterli olacaktır. Teşekkürler şimdiden. --yabancım 18:26, 12 Kasım 2012 (UTC)

İnceleme ve düzeltmeler için teşekkürler. --yabancım 19:22, 15 Kasım 2012 (UTC)
Selam. Bilgilendirmeniz kılavuzluğunda gerekli düzenlemeyi yaptım. Teşekkürler !---Aguzer#Cx|13|Kasım|2012|13:17|
Aşağıdaki kelimeyi de çevirebilirmisiniz ?---Aguzer#Cx|13|Kasım|2012|14:36|
Uranium tamper

Burada...---Aguzer#Cx|13|Kasım|2012|14:49|

Teşekkür ederim.---Aguzer#Cx|13|Kasım|2012|15:08|

Selam. {{Viki-Destek}} şablonunun tartışma sayfasını silermisiniz ?---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|13:54|

Merhaba, bu sayfanın geçmişinde silinmesi gereken oldukça yoğun vandalizm içerikleri bulunmakta. Sanırım sayfayı da koruma altına almalı bir süre.. İlgilenebilir misiniz?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 00:26, 13 Kasım 2012 (UTC)

Gökhan ilgilendi.. Tekrar iyi çalışmalar.. :)).. --Garbino ileti 00:37, 13 Kasım 2012 (UTC)
  • merhaba, seçkin içerik ile ilgili yaptığınız değişiklikleri lütfen tartışmadan yapmayınız. çok kapsamlı olan bu içerikler için öncelikle görüş almak gerektiğini düşünüyorum. mesela kaliteli ve seçkin madde için sarı ve yeşil ton üzerinde aynı görselleri kullanmışsınız, bence mahzurlu. lütfen değişikliklere devam etmeyiniz.--Mskyrider ileti 12:28, 14 Kasım 2012 (UTC)
Değişikliklere ek; -yeni sembol; Özgün Vikipedi'leştirme de İnterviki taklitlemelerine karşı özgün içerik; ayrı tartışmada ek karar oylamasına ihtiyaç duyulabilir. açıklaması yapıldı tarafımca; bu açıklamasında net değişikliğime redikal değişiklik yaparken okumuş olmalısınız Şu tartışma, köy çeşmesindeki diğer tartışmalar seçkin, kaliteli içeriğe verilen destek ve kullanıcıların aktifliği belliyken bu tartışmaya ek tartışma açılması halinde yapılan yorum, görüşleri beklemek uzun bir zaman alacaktır bazen bu tür değişiklikler Vikipedi için kutsaldır bence. Herneyse yinede tartışmaya bırakmak il andan itibaren karşı tutumunuzla sizden hareketle şart gibi. Değişikliğin amacı görsel olup olmaması değil yıllrdır Vikipedi'nin bir adım daha ileri gitmesi için uğraşan şahsımın özgün Vikipedi isteği olabilir; bireyci değil; özgün. - Lubunya (ileti) 12:38, 14 Kasım 2012 (UTC)

O konuyu biliyorum ama mesaj ile birlikte gönderilen bir resim olarak düşünüyorum ben. Ama düzeltirim..--Aguzer<>||15|Kasım|2012|12:40||

Düzelttim--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|13:03||
Bu tür bir uygulamaya izin var mı ?--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|13:47||
Ben bu görüşte değilim. Topluluk kararı olmalı. Bir düşünelim "Hiç veya az resim içeren bir SM kim ister ?".--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|13:54||
Ben örnek verdim sadece, buradan varmak istediğim sonuç resimler kullanıcıları çeker. Çok fazla yazı görmek istemez kullanıcılar..--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|14:14||

Şu maddenin geçmiş görünürlüğünde bir oynama yapmanız gerekiyor.--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|14:16||

Bakın Frigler maddesi acayip şekile kavuşmuş resimlerden ama okuma istediği getiriyor. Uzun maddelerin okunma hevesini genel olarak kırdığı bir gerçek. İnsanlar resimleri görünce hakkında ki bilgiyi okumak istiyor..--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|14:20||
Birde Bakanlıklar üzerinde yapmış olduğum taşımalar yanlış oldu mu ?--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|14:25||
Şununda geçmişine el atmak gerek.--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|14:30||
Birde bunun :)--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|14:32||
  • merhaba Kmoksy, leylek maddesine adlandırma bölümü yazabilecek materyal elinde mevcut mudur? Maddeyi SM göstermeyi düşünüyorum, ingilizce ve fransızcada avrupa dilleri ile ilgili bazı bilgiler var ama Türkçe için bilgi bulabilirsen yararı olur. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 14:20, 15 Kasım 2012 (UTC)
Hazırda toparlanmış malzemem eksik, ilgili olabilecek dillerin bendeki verilerine bakayım. Birazdan adlandırma bölümünü eklerim; bizde de "leylek leylek lekirdek, hani bana çekirdek, çekirdeğin kulpu yok, Ali/Veli/Ahmet/Mehmet/Ayşe/Fatma'nın suçu yok" biçimde söylenir; elinize sağlık --Kmoksy (mesaj) 14:48, 15 Kasım 2012 (UTC)
leyleği havada görmekten kelli buralara pek uğrayamıyorum msky. ama ilk fırsatta.. :) --kibele 19:34, 15 Kasım 2012 (UTC)
  • merhaba Bödöŋtıl, leylek maddesinin Kültür bölümüne Türk mitolojisi ve Anadolu kültüründe leylek ile ilgili eklemeler yapabilecek materyal elinde var mıdır? Maddeyi SM göstermeyi düşünüyorum. Ekleme yapabilirsek yararlı olacaktır. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 14:22, 15 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba Mskyrider, Türk mitolojisi konusunda kaynak olarak birkaç kitap var. Bahaeddin Ögel gibi... Elimden bir şeyler gelir kuşkusuz ama zaman önemli. SM adaylığına çıkardığım maddeye dair düzeltmeler çok zaman aldı ve alacak. Bunun dışında, Viki dışı yazı işleri ile beraber, zamanım elverdiği bir arada yazabilirim. SM adaylığının ne zaman düşünüldüğüne bağlı olarak katkım olur. Kaynak kitaplara şöyle bir bakıp, en azından kısa bir ekleme yapmaya çalışacağım. taglıgalpileti 9:39, 18 Kasım 2012 (UTC)

SM adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü aldı.

Kılkuyruk, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin madde olarak seçildi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Teşekkürler. Sİbot (mesaj) 23:05, 15 Kasım 2012 (UTC)

Hizmetli Adayıyım hizmetlilere duyurulur.--Aguzer<>Cx||16|Kasım|2012|12:49|| İmzayla birlikte bu sayfa 82.587 bayt.


Kullanıcı:BoyabatRehberi-->1. Kullanıcı:K belgesi-->1 (Değişiklikleri bu siteye yönelik.)--Aguzer<>Cx||19|Kasım|2012|08:14||
Teşekkür ederim. Zaten katkılarınının o siteye yönelik olduğunu belirttim. Kullanıcı adı uygun 2.nin.--Aguzer<>Cx||19|Kasım|2012|08:23||
Mustafaeleman adlı kullanıcı kişisel bilgisini madde olarak açmış, bende kullanıcı sayfasına taşıdım sayfayı otomatik yönlendirdi. Sonrada sayfayı boşaltıp boş nedenli silme etiketi ekledim. Yani silme gerekçeniz hatalı oldu :)..--Aguzer<>Cx||19|Kasım|2012|08:25||
Cogras adlı kullanıcı mesaj sayfasında ve deneme geçmişinde göreceğiniz gibi bir siteye yönlenmiş..--Aguzer<>Cx||19|Kasım|2012|08:33||
Zaten o yüzden size bildirdim deneme tahtasında ki değişikliği biraz önceydi yani uyarıdan sonra..--Aguzer<>Cx||19|Kasım|2012|08:37||
Kent FM Kosova-->Kullanıcı:Kentfm--Aguzer<>Cx||19|Kasım|2012|14:01||
Selam, {{Ban}} şablonunu açtım ve danışayım dedim sorun olur mu diye, bence iyi bir şey.--Aguzer<>Cx||20|Kasım|2012|12:56||
Mesela {{fact}} şablonu yerleşik bir şablon. Bununda devriyeler tarafından yerleşik olarak kullanılması açısından sordum.--Aguzer<>Cx||20|Kasım|2012|13:04||


חסידה ve חסד[kaynağı değiştir]

  • merhaba iggydarsa, leylek maddesinde kullanmak için gerekti de חסידה kelimesinin ve חסד kelimesinin Türkçe okunuşu nasıldır? yardımcı olabilir misin ? --Mskyrider ileti 15:24, 14 Kasım 2012 (UTC)
    • Selam Msky, kusura bakma uzun zaman oldu... yeniden baba oldunca vikitatil yaptim, yeni geldim. Soruna gelince, חסידה 'nin okunu hasida ve חסד 'in okunusu hesed'dir. "Hayirdir simdi, leylekler ne alaka" diye soramadan edemicem :) -- Iggydarsamesaj 21:41, 19 Kasım 2012 (UTC)
      • Hayırlı olsun, analı babalı büyüsün. Telaffuz için teşekkürler. Leyleğin bahşişini de vermiş oldun böylece hem, denk geldi bak --Mskyrider ileti 06:04, 20 Kasım 2012 (UTC)
    • Sagol iyi dileklerin icin. Dedigin gibi leylek olayida sansa harika denk geldi :) -- Iggydarsamesaj

Hakkınızda şikayet başlattım. Ve saldırı amacıyla yazılmış bir gıdım bile sözüm yoktu orada...78.185.35.63 10:48, 21 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba mskyrider, şu maddede yapılan değişiklikte, değişiklik özetine tc no'su eklenmiş. Silebilir misin?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:02, 21 Kasım 2012 (UTC)

Kimseye ulaşamadığım için onları yaptım yoksa kuralları biliyorum. Neyse şikayetimden de vazgeçtim. Haklıyım ama olsun....--Aguzer|iletişim
Şu madde içerisinde TBA ihlalleri var. Nasıl izin verilmiş ?--Aguzer|iletişimEP
İlginiz için teşekkür ederim..--Aguzer|iletişimEP
Size demiyorum ki, arkadaş nasıl izin verilmiş havasında bir soruydu. :)--Aguzer|iletişimEP
O anda etkin bir hizmetli siz vardınız o yüzden size sordum, bir şeyler istedikten sonra sonuna bazen şimdiden teşekkür ederim denir ya onu sonradan eklemek aklıma geldi.--Aguzer|iletişimEP
Şu ve şu maddelerin Bilgisayar virüsü maddesine yönlenmesi yanlış değil mi ?, onlar ayrı bir konu.(Teşekkür ederim :))|--Aguzer|iletişimEP 13:56, 23 Kasım 2012 (UTC)

kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

selam msky, şu konuda yönlendirir misin kullanıcıyı? sağolasın. --kibele 16:37, 22 Kasım 2012 (UTC)

Telifli içerik[kaynağı değiştir]

Telifli içerik eklememeye bizzat ben çalışıyorum bu başıma gelen sadece üç veya dört bir tanesi haricinde hepsini düzelttim birini sildim zaten. Özen göstermeye çalışıyorum eklememek için bende çevirilere yöneldim artık. Normalde de objektif davranırım vikipedide de onda aklınız karışmasın telifli içerik ekleyenleri gördükçe uyarıyorum, tekrar dediğim gibi bende eklersem baştan düzeltiyorum veya siliyorum. İyi çalışmalar Rıdvan Merhaba

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Seçkin madde üretimi için kırmızılık giderme çalışması konulu 47. hafta İşbirliği Projesine katılımız için teşekkür ederiz. Sargonileti 07:23, 26 Kasım 2012 (UTC)
merhaba İncelemeelemani, bağlantısını verdiğin dosyada enwiki için olan bağlantılar mevcut. istersen o sayfanın Türkçe vikiye olan uyarlamasını hazırlarsan çalışma sayfanda onu yükleyeyim doğrudan. --Mskyrider ileti 11:47, 26 Kasım 2012 (UTC)
Tamamdır, ben belki o yetki olmayabilir diye düşünmüştüm. Hemen bakıyorum. --i.e.msj 11:48, 26 Kasım 2012 (UTC)

Ben Vikipedi'yi bıraktım diyorum siz hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz. O kadarki artniyetlisiniz engellemek için. Açıkça söylüyorum istersen Engel delme dersin istersen iyi niyetli bir yazı. Hani öyle bir kural varya hizmetlilerin dokunulmaz olduğu bir alan tabi. Neyse sanada hakkımı helal etmiyorum. Öbür dünya'da TBA çerçevesinde kendini savunursun.78.185.28.148

Sen istediğin kadar Viki kuralları içerisinde davrandığını gösterip beni takmıyormuş gibi davran. Sana Hakkım Helal Değil ! Öbür Dünya'da senle görüşücez görcez o zaman kim kime engel olacak. Şimdi emrediyorum engelimi 1 yıl yap nede olsa artniyet dediğimizde ilk akla gelen isim olduk. Birde bir şey sorucam buna cevap verirsen bana yaptığın ilk iyilik olur. Vikipedi şeriatçi olanları engelleyin ezin diye bir kural içeriyor mu ?.. Ölmeyi göze almış bir askeri ölüme göndererek korkutmaya çalışmak gibi saçmalık yoktur demi ? öyleyse ben vikiyi bıraktıktan sonra istersen kukla de istersen engel ver ben bırakmışım diyorum sen engel diyorsun. Ama bunu unutma büyük beddua ettim haksızlık edenlere ister takın ister takmayın illa ki çıkar sizlerden. Haydi koş engel ver elinin kaşıntısı durmasın. Sizler istediğinizi söyleyince özgürlük ben söyleyince yok şu politikanın ihlali yok bunun. Bu kadar yaptığım katkılar neydi be. Neyse ben Kuranda geçen bir politika ile sana hakkımı helal etmeyince neler olacak onu araştır sen. Şuraya bak imkanın olsa asacaksınız beni. Yemin ediyorum ki haksızlık edenlerin hepsine hakkım haram olsun. Şimdi şunuda unutma engel vermezsen içinde kalır.78.185.83.252

Vikipedi Buluşmasının Düzenleyicilerine Erişim[kaynağı değiştir]

Merhaba Hocam, Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales'i İstanbul'da Inspiring Best Practices Forum (IBPF: http://www.ibpf2012.org) adlı bir konferansa davet etmek istiyoruz. Kendisini yakından tanıyan biri üzerinden kendisine ulaşmak istiyoruz.

Kendisi geçen sene Türkiye'deki Vikipedistler buluşmasına katılmış: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.165370546885259.44223.114480048640976&type=1

Acaba bu buluşmayı organize edenler kimlerdir veya nasıl bulunabilir, bir bilginiz var mı?

Teşekkürler,

Mert Nuhoğlu mert.nuhoglu -at- gmail Bu imzasız yazı Mertnuhoglu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba mskyrider, 2 gün önce kibele'ye bildirmiştim ancak, dün yaşanan gergin olaylar sonrası atladı zannediyorum. Geçmiş zaman olsa da, Bu kullanıcı, o gün içerisinde gerçekleştirdiğim uyarılara aldırmaksızın birçok vandalist değişiklikler gerçekleştirmişti. Birde bu vandalist değişikliği sayfa geçmişinden silmek gerekmekte.. İlgilenebilir misin?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:56, 28 Kasım 2012 (UTC)

Kullanıcı adı değişikliği[kaynağı değiştir]

İyi günler,

Kullanıcı adı değişikliği isteğime göz atar mısınız? http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Kullan%C4%B1c%C4%B1_ad%C4%B1_de%C4%9Fi%C5%9Ftirme#Ba.C5.9Fvurular_.28l.C3.BCtfen_en_alta_ekleyiniz.29

Saygılarımla.

Yok be hocam. Milliyette lüfer ile ilgili bir haber okuyunca lüferin maddesine bakmak için vikiye uğradım. Viki iştahım gelip şöyle bir gezineyim istedim hepsi bu. Bu saatten sonra dönmem için sazan ile ilgili bir haber okumam lazım :-) Vikiden faydalanmak güzel hepsi bu.Atacameño (mesaj) 07:15, 29 Kasım 2012 (UTC)

  • ilettiğiniz kullanıcının katkılarına baktım. Vandallığa devam edecek olursa gereken yapılır.--Mskyrider ileti 06:20, 29 Kasım 2012 (UTC)

O zaman ben takipte olucam.. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:46, 29 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, bu aralar sizi çok uğraştırıyorum ama :)).. Büyük olan bir sorunumuz var.. Osmanlı hanedanından olduğunu belirten, daha önce yasal tehditte bulunduğu için bir kez kullanıcı adı üzerinden, bir kaç kezde ip adresi üzerinden engellenen kullanıcı, yine yasal tehditte bulunmuştur. Bundan bir kaç gün önce yineaynı şeyi yapmış ama aktif hizmetli olmadığı için şikayet edememiştim. Ayrıca bir çok Osmanlı ile ilgili maddeye kaynaksız, doğruluğuna inandığı ama doğru olmayan değişiklikler gerçekleştirerek kirletiyor.. Her inceleme gerçekleştiren ya da vandallık yaptığı sayfalarda değişiklik yapanları da anlaması güç mesajlarıyla rahatsız ediyor. Buna bazı hizmetli ve bürokratlarımız dahil. Yasal tehditte bulunduğu için yine anonim ip üzerinden girmesi sebebiyle günlük engel vermenizi rica ederim... Bir de değişiklik yaptığı bir kaç maddeyi anonim ip li kullanıcılar için koruma altına almak fena olmaz sanırım.. --Garbino ileti 15:18, 29 Kasım 2012 (UTC)
Türkçesi o kadar bozuk ki, ben de yasal tehdit olarak algıladım. O olmasa bile üslubu engellenmesi için bir neden zaten. Ben bahsettiğiniz gibi koruma taleplerini bildiririm. O kadar çok madde var ki, boş bir vakitte ancak hepsini toparlayabilirim sanıyorum. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.. --Garbino ileti 16:15, 29 Kasım 2012 (UTC)
Sayfaların koruma altına alınması ile ilgili bahsettiğiniz talepte bulundum. Sanıyorum bu kadardı; başka maddelerde de yaşanırsa yine talepte bulunurum. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:40, 29 Kasım 2012 (UTC)

Kullanıcı:Yunux11'in buradaki değişikliğinde vandalizm yapılmaktadır. Bakar mısınız. İyi çalışmalar. Rıdvan Merhaba 17:33, 29 Kasım 2012 (UTC)

Şahsın yorumunun eleştiriden şbaret olduğunu ve ne nezaket ihlali, ne de tröllük olduğunu düşünüyorum. Kararınızı hatalı ve kişisel buluyorum. Konunun topluluk tarafından tartışılmasını ve engellin tartışma süresince kaldırılmasını istiyorum. Bu tartışmada bir haftalık engelle neden olabilecek değişiklikler kanıt olarak sunulmalı. Benim görebildiğim tek değişiklik var ve oda budur. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 18:18, 29 Kasım 2012 (UTC)

Kullanıcının yorumu eleştiriden ibaret değil とある白い猫, engeli biter bitmez yaptığı ilk değişiklik engellenme nedeniyle aynı şekilde iftira atmak, insanları karalamak, ortalığı karıştırmak. Yalnızca buradan değil, bir çok farklı ortamda saldırı, hakaret ve küfürlerine devam etmek. Meta'da tamamen bir karalama kampanyası düzenleniyor. Orada ve farklı ortamlarda hakaret edilmesini hoş karşılayıp çanak tutup burada yapılan bir trollüğü savunabiliyorsun. Kararım ne hatalı ne de kişisel, ancak senin bunları söylemeni oldukça kişisel buluyorum. Ne gibi bir hesap ya da tertip içinde olduğunu bilmiyorum ancak Türkçe vikipedi'nin savunucusu, self-appointed patronu kesilip sürekli olarak burada birileri trollüğe başlayıp ortalığı savaş alanına çevirdiğinde savunma avukatlığına bürünüyorsun. Burası yetmediği gibi Meta'da müdde-i umumiliğe soyunup kişilere haksız yakıştırmalar, suçlamalar, küfürler edilmesini sağlayan bir rolü Oscar adayı olmak isteyen bir aktör gibi kıvırabiliyorsun. Konunun topluluk tarafından konuşulması demek küfür, hakaret, yersiz eleştiri yapılması demek değildir. İstersen beni git metaya şikayet et, bir RfC daha aç. Vikipedi'nin erdemlerinden sözederek sanki tek doğru kararları kendinin alabildiğini zannediyorsun. Burada herkesin amacı belli özgür bilgiyi yaymak. Özgür ansiklopedi demek, insanların gelip fütursuzca başkalarını tehdit etmesi, hakir görmesi, küfretmesi, saldırması demek değildir. Hoşgörü ve barışı savunup, bunları içinde gram taşımayan kişileri savunarak başarılı olabileceğini düşünemiyorum bile. Ortada mazlum yok, sadece buraya gelip hoşgörüyü ayaklar altına alan birisi var. Eleştirinin ne demek olduğunu, saldırı ve hakaret ile ince ayrımını çok rahat yapabilecek bir zihni yetiye sahibim. Bu saldırıları basit bir eleştiri olarak nitelediğine göre bir kere daha ne olup bittiğine bak lütfen. Burası kendini tatmin edebileceğin bir ortam değil とある白い猫. İstersen meta'da, ya da başka bir ortamda benzer davranışlarda bulunanlara müsamaha göster ancak burada trollük yapılmasına izin vermeyeceğim. Ortalıkta ne bir mahkeme, ne de bir savunma ne de bir prosecution var. Kanıt toplama, sunma, dava açma gibi bir durum söz konusu değil, bariz trollük olduğu bir durum. Bu nedenle gerekeni yaptım ve engellemeyi verdim. Bu kullanıcının her engel bitişinde alçaltıcı, küçük düşürücü ifadeleriyle karşılaşmak artık sıkıcı olmaya başladı. Hepimiz buraya gönüllü katkı yapıyoruz evet. Ama gönüllü olarak da saldırıya maruz kalmak zorunda değiliz. Bunu bana yazdığın mesaja cevap vermek için yazdım. Bu konu hakkında daha fazla cevap yazmayı düşünmüyorum.--Mskyrider ileti 19:37, 29 Kasım 2012 (UTC)
Ben hiç kimseyi savunmuyorum ve haklı yada haksız olduğumu dahi iddia etmiyorum. Ben kişiler engellenecekse (hele süresiz engellenecekse) bunun kararının topluluk tarafından verilmesi gerektiğini söylüyorum. Bu sağlanmış olsa metadaki RfCyi başlatmazdım bile!
Ben size bu olay için şunu öneriyorum:
  • NicoRomanın engellemesinin şartlı olarak kalkması (sadece kendini savunmak için başka sayfaları değiştirmeyeceğine yönelik söz veremesi gerek, uymazsa engellenir)
  • Yaptığı idda edilen trollüklerin listelenmesi ve bunların toplulukça tartışılması
  • Topluluğun belirlediği engelleme dahil yaptırım(lar)ın ve süre(ler)inin belirlenmesi ve uygulanması veya şahsın aklaması
Yoksa mesela neden bir hafta engellediğinize yönelik bir soru cevapsız kalacaktır. Neden Vito Genovese bir günlüğüne engellendi? Neden Esc2003 iki günlüğüne engelledi? Süreyi ne belirliyor? Due process bu yüzden önemlidir. NicoRoman gerçekten tröllük yaptı ise bşle bununla ilgili kararı toplulukla beraber vermelisiniz.
Dikkat ederseniz sizi ağır (ve kanaatimce haksız) eleştirinize rağmen suçlamıyorum çünkü haklı olma ihtimaliniz her zaman var. İddalarınız doğru ise benim Vikimedya projelerine uzaktan veya yakından el deyememem gerekir aksi taktirde iftiradan ibarettir. Ben eleştiriye açığım.
-- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 21:11, 29 Kasım 2012 (UTC)

Gerekçe: + vandalizm amaçlı değişiklik[kaynağı değiştir]

Ben size anlamiyorum, ben ne yaptim? Biz barış istiyoruz.

Biz Internet'de, Osmanlı hanedanına karşı hiçbir yanlış iftiralara bırakmak istiyoruz.

Benim Ailem korumak için istiyorum çünkü, bana neden kilitli?

Sizler Türk- Vikipedia yanlış şehzadeler bırakabilirsiniz istiyor musunuz?

Bu sahte şehzadeler para istiyorun. Neyse...burada ne oluyor, İyi değil.

Bunlar şehzadeler değil...ama hergün bu IP Adres: 78.94.51.9 Güray han yazdi.

  • Güray Han Osmanoğlu (1987)
  • Demir Han Osmanoğlu (1988)
  • Adnan Yılın (1968)
  • Ercan Yılın (1997)

Bakarmisin:

http://www.ibrahimpazan.com/index.php/12-yasayan-osmanl-lar/21-bbb

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/06/12/osmanli-hanedaninin-yeni-uyesi—

Footwiks beyaz listeye ek?[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Az önce Footwiks isimli bir kullanıcının birkaç değişikliğine baktım. Beyaz listeye ek olabilir diye düşünüyorum. Bir bakabilir misin? --anerka'ya söyleyin 07:45, 30 Kasım 2012 (UTC)

  • Tekrar merhaba. :) Bir de Kullanıcı:Statli12 var, yeni kayıtlı ama kaynak ekliyor, tabloda da sıkıntı çekmiyor, sanırım daha önceden de değişiklik yapmış. --anerka'ya söyleyin 08:04, 30 Kasım 2012 (UTC)

Telif Hakkı ihlali[kaynağı değiştir]

Mskyrider merhaba tekrardan,

Bugün çok iş çıkardım :) ama VP:SAM'e bakarken telif ihlaline rastladım. Papyon (müzik grubu) --anerka'ya söyleyin 12:32, 30 Kasım 2012 (UTC)

  • Hmm vazgeçtim. Sanırım düzeltilmeyecek bir şey değil. "Gelen başarılı sonuçlar sonrası gruba sıkıca tutunan 4 arkadaş, vakitlerini daha fazla birbirleriyle..." diye başlayan cümle tedirgin etmişti beni ama temizlenebilir görünüyor. --anerka'ya söyleyin 12:35, 30 Kasım 2012 (UTC)
    Biraz düzenledim. Sanırım daha iyi oldu.--anerka'ya söyleyin 12:56, 30 Kasım 2012 (UTC)

Kasım Kündüm[kaynağı değiştir]

Merhaba mskyrider. Kasım adında bir kullanıcı geçtiğimiz zamanlarda engellenmiş. Acaba sayfasına ve mesaj sayfasına "engellenmiş" etiketi koyabilirmisiniz? Kopyalama olması beni rahatsız ediyor ve bazı kişisel bilgilerim duruyor. İyi günler. --- Cano58mesaj at |2 Aralık 2012, 16:01 (UTC)|

1 aylık engellendi demek, bunu bilmiyordum. Kopyalamasın demiyorum. Ama bana ait bilgiler var. Birincisi şurası , İkincisi ise mesaj yazışmaları. Önceden daha fazla bilgi vardı, ama zamanla düzeltmiş.--- Cano58mesaj at |3 Aralık 2012, 19:19 (UTC)|

Size E-Postadan mesaj attım bakarmısınız.Mutlu olYETMEZ ! 07:01, 3 Aralık 2012 (UTC)

Sebepsiz yorum silme[kaynağı değiştir]

Buradaki yorumların hepsini birden neden sildiğinizi eminim öğrenemeyiz değil mi? Neyse canım, ben de kendi kendime konuşuyordum işte. Dur biraz da şurda gezeyim. Rim rim rim. 78.191.3.152 00:08, 4 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar, şu değişikliği sayfa geçmişinden silmenizi rica ederim.. İyi çalışmalar... --Garbino ileti 14:38, 5 Aralık 2012 (UTC)

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kesinlikle trollük amacında değilim. Ben sadece kendi görüşümü savundum ancak kurallar adı altında engellendim. Şu konuda rahat olun, artık vikipedi ile ilişkimi büyük bir ölçüde kestiğim için bu konularda pek aktif olmayacağım bu nedenle beni ister süresiz engelleyin ister aylarca engelleyin. Ancak şunu bilin, ben bir troll değilim. Saygılarımla --NicoMesaj 17:26, 6 Aralık 2012 (UTC)

Aguzer'in Engellenmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın mskyrider. Buraya sık uğramıyordum. Aguzer'in engellendiğini gördüm ve gerçekten üzüldüm. Size bu konu ile ilgili danışmak istedim. Bazı yanlışları olabilir ya da olmayabilir, bu konuda çok bilgim yok. Ama ben, Aguzer'in Vikipedi'de gerçekten güzel katkı yaptığını, bu işe olan sevgisini ve ilgisini gördüm. O vikipedist olmayı ve burada katkı yapmayı gördüğüm kadarıyla çok seviyor. Art niyetli ve kötü birine de benzemiyor. Katkıları güzeldi, oldukça aktifti ve elinden geleni yapıyordu. Sizin işleriniz vardır, çok meşgul etmeyim. Ama kişisel gözlem ve görüşlerime göre, gerçekten engellenmesi gereken, saldırgan ve lanet kişilerden değil. Ona bir şans daha verilmesini talep ediyorum. İnanıyorum ki, bir dahakine daha dikkatli olacak ve bu işe dört elle sarılacak. Durumunu gözden geçirirseniz çok mutlu olurum. İyi günler, kolay gelsin... --- Cano58mesaj at |8 Aralık 2012, 18:55 (UTC)|

  • Rica etsem yazıma cevap verebilirmisiniz? Teşekkürler.. --- Cano58mesaj at |10 Aralık 2012, 18:46 (UTC)|
  • Gösterdiğiniz linkleri inceliyeceğim. --- Cano58mesaj at |12 Aralık 2012, 09:00 (UTC)|


  200,000 maddemiz Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Vikipedi'nin 200,000 maddeye ulaşması bayramınız kutlu olsun! Bu sayının artması ve daha nice yüzbinler görmemiz dileğiyle

İyi vikiler, sevgiler! --- Cano58mesaj at |9 Aralık 2012, 12:22 (UTC)|



  • merhaba Vitruvian, şu değişiklikle muhafazakâr kapitalisti liberal yatırımcı yapmışsın. Ancak verilen kaynakta "a right-wing capitalist" olarak geçiyor. Kaynağa dayalı olan bu bilgiyi eğer o kaynağın yorumu olarak değerlendirirsek toptan çıkarmak daha doğru olur.--Mskyrider ileti 09:56, 9 Aralık 2012 (UTC)
Merhaba Mskyrider. Haklısın. Bu yanlış bilginin dayandırıldığı kaynak dolayısıyla değiştirilmesi yerine toptan çıkarılması gerekirdi. O ifade sonradan eklenilmiştir diye düşünürek bir yanılgıya düşmüşüm. Dikkatine sağlık, gerekli düzenlemeyi yaptım. İyi çalışmalar. --Vitruvian 22:55, 9 Aralık 2012 (UTC)

Bana da bir tuhaflık var gibi geldi. Yine de acele etmek istemedim. Etmeyelim de zaten. Tutarlı bir kısım da var gibi içerisinde çünkü. Araştıralım derim.

Buzancar (mesaj) 08:18, 10 Aralık 2012 (UTC)

merhaba kmoksy, Gorgonca sayfasına bir bakabilir misin? Gorgonya sayfasına da baktıktan sonra sanırım vandalizm ile karşı karşıyayız. Böyle bir dil yoksa ikisini de sileceğim. Bödöŋtıl'a da sordum, bir de senin fikrini almak istedim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 08:06, 10 Aralık 2012 (UTC)

Birisi zaman zaman "ilahlık" taslıyor ve birtakım dil ve etnisiteler yaratıyor. Sanırım aylar önce de Orta Asya'dan bir "Türk" dili ve halkı yaratılmıştı, silindi gitti. İran'daki Türkmen yerleşimi Gürgan (eski: Hyrcania) adının Anglikanize yazımı olan Gorgan ismine benziyor. Yaratıcılık sınır tanımaz. Muzipçe bir kurgu ile karşı karşıyayız. Hem Gorgonca hem de Gorgonya uydurmadır ve hızlı silinebilir. --Kmoksy (mesaj) 08:18, 10 Aralık 2012 (UTC)
Merhaba. Ben de odamda şu an, işi gücü bıraktım, kabaca bu konuya eğilmiştim. En azından bunun dil olmadığı kesin. Olsa olsa burada bir ağız söz konusu ki İran'ın Türkmensahra muhitindeki Türkmen ağızları için farklı terimler var. Madde tekrar yazılacaksa da düzgünce yazılır, zihin bulandırmaz. İki maddeyi de silelim. taglıgalpileti 8:29, 10 Aralık 2012 (UTC)
Buradaki "Gorgani", Hint-Avrupan dil olarak verilmiş. Mazenderanca ile alakalı. Türkmensahra Türkmenlerinin ağızları için Türkmence ağızlarına dair madde veya maddeler açılmalı. Ben şu Türkçe için giriştiğim ve bir miktar zaman alacak gibi duran çalışmadan sonra Türk yazı dillerine de eğilme niyetindeyim. Belki başka biri de ilgilenir. taglıgalpileti 8:44, 10 Aralık 2012 (UTC)

Bir sorum olacak[kaynağı değiştir]

Merhaba, böyle bir dosya eklenmiş ayrıca bu dosyayı ekleyen kullanıcı böyle bir değişiklik de yapmış. Değişiklik geri alındı fakat değişiklik yaptığı bilgi kutusuna kendi adını yazması ve resimde kendi adının gömülü olması kişisel promosyon izlenimi uyandırdı bende. Bu dosya ile ilgili ne yapmak gerekli?
İyi çalışmalar,Khadkhall (mesaj) 08:59, 11 Aralık 2012 (UTC)

tebrik ediyorum[kaynağı değiştir]

tebrik ediyorum
Büyük başarı. Sana Madalya Hazırlıyorum :) Erikoglu (mesaj) 16:57, 11 Aralık 2012 (UTC)

Portal:Hande Yener'de devam edilecek bir çalışma yok ne yazık ki. İngiliz Vikipedisi'ndeki en:Portal:Rihanna, en:Portal:Lady Gaga vs. baz alınarak oluşturulan bir Portal. Uygun değilse silebilirsiniz. -Seyit mesaj 19:38, 11 Aralık 2012 (UTC)

Ansiklopedika[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikipedi'ye çok benzeyen bir Türkçe ansiklopedi olan Ansiklopedika'nın maddesini açmak istiyorum. Ancak daha önce birkaç kez kullanıcı sayfamdan bağlantı verdiğimde, değişikliğim durdurulmuştu. "Reklam koruma filtresi" gelmişti. İngilizce Vikipedi'de maddesi var, [10]. Maddesini açmamda bir engel varmı? --- Cano58mesaj at |12 Aralık 2012, 09:05 (UTC)|

  • Silinecekse boşa açmıyım. Teşekkürler, kolay gelsin...--- Cano58mesaj at |12 Aralık 2012, 18:00 (UTC)|


Şahtar Donetsk[kaynağı değiştir]

merhaba, yapılan değişikliği geri aldım. sanırım etiketi Shaktar için koymuştun, şu durumda kaldırabiliriz başka bir sebebi yoksa.--Mskyrider ileti 16:48, 12 Aralık 2012 (UTC)

Tamam, GOOGLE taramasında İngilizcenin diğer dillere göre bariz üstünlüğü "astronomik rakamlarda" bulunmaktadır ve Latin alfabesi kullanmayan ülkelerdeki kişi, kurum ve kuruluş adları "dünyaya açılma kaygısıyla" İngilizce verilmektedir ve Google aramasındaki yaygınlık İngilizce dışındaki diller için referans alınamaz. --Kmoksy (mesaj) 16:52, 12 Aralık 2012 (UTC)


Tulukkam iñua[kaynağı değiştir]

Şamanizmin ana inancı olan Animizm gereği canlı cansız her şeyin bir ruhu vardır ve o şeyler Eskimolarca insan (iñua) olarak tasavvur edilir. Doğu Sibirya (ve Kamçatka) halkları ile Alaska ve Kanada Eskimolarında kuzgun (Corvus corax principalis) yaratıcı gücün (Eski türklerdeki Tengri) şeklidir. Sebepsiz yere ne kuzgunu ne de diğer hayvanları ve de bitkileri öldürebilirsin; hatta ve hatta sebepsiz doğayı bile katledemezsin. Sebep göstermelisin ve katlettiğin o ruh göstereceğin o sebepten iknâ olmalı. İkna olmazsa, korkmayın sizi öldürmez, ruhunuzu alır, dünyanın öte ucunda dilini kültürünü gelenek ve göreneğini bilmediğiniz yabancı diyarlara atar. Animizmde mahşer kavramı olmadığı için ruhunuz orada sonsuza dek kupkuru dilsiz dudaklar gibi acı çeker. Kuzgun Kuzeyin soğuk coğrafyasında her taşın altından kalkan ve o taşı sıkıp suyunu içebilen canlıdır. Oradaki ıssız bir yerde bir av yaptığınızda hemen başınıza dikelecek olan yalnızca kuzgunlardır. Kuzgunlar karlar ülkesinin kara gölgesidir (tulukkam iñua). Vikipedi'de tulugaq (Corvus corax principalis) olma konusuna gelince, henüz yavru kuzgun (tulugaayaaq) bile değilim, belki kuzgun teleğinden bir kalemim (tulukkam aglaun) ve de o yüzden kalem bende hep kuzgun inançlı halklara yoğunlaşmış olabilir. Alaska, bir asır öncesine kadar kıtlığın ve açlığın her an kapı eşiğinde beklediği bir yerdi ve oradaki yerliler kıtlıkta aç kalmamak uğruna kendi çocuklarını (yenidoğan ve birkaç aylık) bile yiyebiliyordu. Öte yandan onları 1670 yılından beri sömüren Hudson's Bay Company ne kadar kazandı o kürklerinin alındığı Alaska hayvanlarının ve onları avlanmaya iten Yerlilerin sırtından, bilemiyorum. Bu şirket şu an dimdik ayakta, fakat ticaret karakolu kurduğu yerlerde kaç insan dilinin ve halkının soyunu tüketti kesin rakam verilemiyor. Belki, bir de bu yüzden o dillere ve insanlara Ankara'dan el uzatıyorum, kim bilir. --Kmoksy (mesaj) 14:37, 14 Aralık 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili mskyrider, beni onurlandırdınız sağolun.. Telif konusunda bundan sonrada gerekeni yapacağımı bilmenizi isterim.. Şevk arttırıcı övgünüze tekrar teşekkürler, sevgiler.. --Garbino ileti 14:45, 14 Aralık 2012 (UTC)

  • merhaba sargon, ilçe yerleşim bilgi kutusu websitesi kısmına belediye mi, kaymakamlık mı yoksa her ikisi de mi yerleştirilmeli acaba?--Mskyrider ileti 08:40, 17 Aralık 2012 (UTC)
    Merhaba Mskyrider, açıkçası ben de yabancı bir alandayım. Her ikisini de koymak daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu arada gönderdiğin yıldız için de teşekkür ederim. Garbino'nun teşekkürünü görünce utandım:) Sargonileti 08:51, 17 Aralık 2012 (UTC)
    Tamamdır, Otizm ve Asperger sendromu maddelerini kırmızılar listesine aldım. Yabancı ile tartıştığımız konuda görüşünü isteyecektim ki, zaten yazmış olduğunu gördüm:) Sargonileti 14:41, 17 Aralık 2012 (UTC)


Merhaba mskyrider, kullanıcıyı dün 3 kez, bugün de 1 kez telifli içerik eklememesi konusunda uyardım ancak, bir işe yaramamakta. İhlal yapmasının sakıncalı olduğunu hissettirecek günlük engel verebilir misin?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:46, 17 Aralık 2012 (UTC)

  • merhaba Garbino, kullanıcının iki gündür katkıda bulunuyor, henüz uyarıları anlamamış sanırım. Hemen engel vermek yerine bir süre daha katkılarını izleyelim derim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 14:52, 17 Aralık 2012 (UTC)
Sen daha iyi bilirsin. :)) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:54, 17 Aralık 2012 (UTC)

İbn-i Hurdabe[kaynağı değiştir]

Selam Mskyrider. Müslüman bilim adamları ile ilgili geniş iki liste ile uğraştığım için İbn-i Hurdabe isminin doğru su olduğunu sadece bir kaynaktan görüp değiştirdim. Yani etraflıca bir inceleme yapmamıştım. İsimleri bir standarta oturtmaya çalışırken aradan bu sıyrılmış işte. Teşekkürler yardımın için.--crcs (mesaj) 16:12, 17 Aralık 2012 (UTC)

Peki. Değişiklik yapmayı durduruyorum. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 17:13, 19 Aralık 2012 (UTC)

Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. İyi yönlendirmelerin yanında Türkçe kurallarına uymayan yönlendirmelerin de kalması hata.--Türk Süvarisi ileti 17:20, 19 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
İlçe maddelerinin bilgi kutularının bakımı ve nüfus şablonlarının yerleştirilmesi konulu 51. hafta İBP'sine katılımız için teşekkürler. Sargonileti 11:17, 24 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
Hem seçkin ve kaliteli maddeler kazandırmak için büyük çabanız hem de kusursuz hizmetli faaliyetleriniz için bu yıldızı hakettiğinizi düşünüyorum.. Başarılar, sevgiler.. Garbino ileti 16:14, 24 Aralık 2012 (UTC)

Kukla kategorisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider. Kategori:Vikipedi:Yunus Emre44 kullanıcısının kuklası olduğundan şüphelenilenler boş görünüyor. Acaba burada yer alan bir kukla kategoriden çıkartılmış olabilir mi, hatırlıyor musun? Yoksa kategoriyi silelim diyecektim. --yabancım 18:20, 24 Aralık 2012 (UTC)

Yönlendirmelerin silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider. Bazı yönlendirmelerin silinmesinin bir mahzuru var mı?--Türk Süvarisi ileti 18:23, 24 Aralık 2012 (UTC)

Kukla bildirimi[kaynağı değiştir]

Selam Mskyrider, Yurttaş Tete yeni kuklası Ayı-Gafur ile katkı sağlamaya başlamış bulunmaktadır. Bilginize, ilginize... --esc2003 (mesaj) 08:02, 25 Aralık 2012 (UTC)

Şikayet bildirimi[kaynağı değiştir]

Merhaba mskyrider, müsait olduğunda şu şikayetle ilgilenebilir misin?.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:05, 26 Aralık 2012 (UTC)

Über hızlısınız.. :)).. Çok teşekkürler.. Tahmin ettiğim bir kaç kullanıcı var ancak, kimseyi zan altında bırakmak istemem. İlk fırsatta dediğiniz, denetçi inceleme talebinde bulunacağım. Tekrar çok teşekkürler.. --Garbino ileti 15:16, 26 Aralık 2012 (UTC)
Sizinde bilgisi olması gerek diye düşündüm. Herhangi bir kullanıcıyla benzer ip'ler değilmiş. Sanırım gizli düşmanlarım var.. "Ouvv çok tırsınç" :)) İyi çalışmalar..--Garbino ileti 16:01, 27 Aralık 2012 (UTC)

Selam, Avar Hakanlığı adı Avar Kağanlığına nazaran daha yaygın olduğu için başlığı taşımıştım. Ancak Kağan, Hakanın ilk formu olduğu geri taşıdım. Tartışma sayfasının içeriği taşınmadı. Tartışma:Avar Hakanlığı sayfasını taşıyabilir misiniz? esc2003 (mesaj) 16:05, 26 Aralık 2012 (UTC)

(en) Reviewer flag[kaynağı değiştir]

What are the requirements to get the reviewer flag here? I don't speak Turkish, so I don't know exactly what Vikipedi:Devriyelik başvurusu says; I'd like to have the flag so that people don't have to go back over and check my edits, which are just interwiki updates and adding/removing content from Commons. EVula // mesaj // 16:53, 26 Aralık 2012 (UTC)


  • Merhaba rider, şunu siliverir misin? Direkt kişisel hakaret mevcut, beklemese iyi olur. İyivikiler... [ho? ni!] 08:10, 27 Aralık 2012 (UTC)
Teşekkürler İyivikiler... [ho? ni!] 08:16, 27 Aralık 2012 (UTC)

Yıllara göre Türk filmi listeleri[kaynağı değiştir]

merhaba Docbaba. Bir sorum olacaktı. Sadrettin yıllara göre Türk filmleri listelerini bir tablo yardımıyla oluşturmuş. 1951 yapımı Türk filmleri maddesinde olduğu gibi. Ben bu tabloya bir de yapımevi sütunu ekledim: 1950 yapımı Türk filmleri. Sadrettin'den diğer listelerde bulunan tablolara eklemesini de rica edecektim de ingilizce wiki de bu sütunun olmadığını gördüm. Bizim eklememizin yararı olur mu yoksa gereksiz bir fazlalık mı yapar sence? Selamlar --Mskyrider ileti 14:51, 27 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba Sayın Mskyrider, "Yapımevi" sütununu eklemeniz bence isabetli olmuş. Yapımevlerinin de Türk sinema tarihinde ilginç öyküleri olmuştur. Bence yararlı da olmuş. Bu bahane ile 'kırmızı' bağlantıları 'mavileştirmek' adına ilgili yapımevlerinin maddelerinin açılması da özendirilecektir. Ayrıca Türkçe Vikipedi'nin İngilizce Wikipedia'nın birebir izdüşümü olması gerekmiyor kanısındayım. Emeğinize sağlık. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Saygılar.--docbaba 15:53, 27 Aralık 2012 (UTC)Docbaba mesaj

hakaret edildiği kanısına nereden varıyorsunuz. kime hakaret ettiğimi açıklayabilirseniz sevinirim. ayrıca bozkurt18 isimli kullanıcı ile ilgim yoktur. bunu hangi dayanağa göre iddia ediyorsunuz onu da anlamış değilim.

ayrıca kullanıcı sayfasına müdahale etmeniz için Vikipedi:Vikipedi ne değildir? de yazılan bir maddeye ters düşen birşey yazdığımı açıklayın. söz konusu yazı (...) burada kime hakaret ediliyor, kime saldırı var veya kime küfür edilmiş. ne küfür içeren ne hakaret içeren bir kelime var. --Yartasi (mesaj) 18:15, 27 Aralık 2012 (UTC)

  • Hocam, şu revizyonu da silebilir misin? Beni rahatsız ediyor. İyi çalışmalar.--i.e.msj 20:10, 27 Aralık 2012 (UTC)

Yine, yeni, yeniden[kaynağı değiştir]

Sevgili mskyrider, Şu kullanıcıyı engelleyebilir misiniz?.. Kusura bakmayın lütfen fazlaca rahatsız ediyorum ama.. --Garbino ileti 16:36, 28 Aralık 2012 (UTC)

109.7.220.201'in Engellenmesi İstemi[kaynağı değiştir]

Merhabalar Mskyrider, 109.7.220.201 IP numaralı kullanıcıyı engelleyebilir misiniz? Kullanıcı yoğun geri dönüş yapıyor ve vandalizm amacıyla yaptığı değişiklikler hakkındaki uyarılarıma rağmen vandalizme devam ediyor. - VikipediBilginimesaj? 17:55, 28 Aralık 2012 (UTC)


  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz için mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler, --- Cano58mesaj at |31 Aralık 2012, 14:34 (UTC)|