Kullanıcı mesaj:Gezginrocker

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Gezginrocker. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

AZADagaOgLU 18:42, 20 Eylül 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Vikipedi iş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu: Yeni şehir maddeleri açmak


Hemen, şimdi projeye katılın! Şimdi yeni kullanıcılar da daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  

  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin veya mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargonileti 06:52, 3 Ekim 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Beni devriyeliğe uygun gördüğünüz için teşekkür ederim. :) Şimdiden vandallarla karşı yoğun bir mücadeleye giriştim, vaktim oldukça da buna devam edeceğim. Fakat açıkçası vandal sayısının beklediğimden de fazla olması beni biraz dehşete düşürdü diyebilirim. Mücadele ile ilgili tüyolarınız varsa, veya beni böyle bir linke yönlendirebilirseniz de sevinirim. Tekrar teşekkürler. Gezginrocker (mesaj) 18:40, 4 Ekim 2012 (UTC)

selamlar. öncelikli tavsiyem burada vandalların da işin de bitmeyeceğini unutmadan katkı yapmanızdır. vaktini ve ayarını siz yapın. kısa zamanda fazla yüklenip bırakmaktansa uzun soluklu olması daha yararlı. sıkılmamak için farklı alanlarda dolaşmak iyi olabilir. son değişiklikler ve yeni maddelerde vandalizm kontrolü yapabilir, ilgi alanlarınızdaki maddelere içerik, kategori vb. katkılar yapabilirsiniz. hem yeni hem eski maddelerde öncelikli olarak telif kontrolü yapmak önemli. şimdilik aklıma gelenler bunlar. mesaj sayfanızdaki konuda özen göstermenizi, kullanıcıların bilgilendirmelerine kulak vermenizi ve iletişime de dikkat etmenizi salık verebilirim bir de. katkılarınızda gözüme çarpan birşey olursa paylaşırım. sorularınız olursa bana ve diğer aktif kullanıcılara sorabilirsiniz. kolay gelsin. --kibele 19:42, 4 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba gezginrocker, naçizane bir öneri.. Sil etiketi eklediğin maddelerin aşağısında yer alan "revizyonu kabul et" bölümünü onaylarsan, Yeni maddeler listesindeki sarı şeritler kaybolur ve daha rahat incelenip, incelenmeyen madde anlaşılabilir. Hepimiz için daha kolay olur böylece.. :)) İyi çalışmalar... --Garbino Merhaba 01:47, 8 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Tarkovsky. Bir onceki sanirim gereginden fazla duygusal ve agresif olmus mesajimdan dolayi ozur dilemek istedim. Kendim de devriye olduktan sonra durumunuzu cok daha iyi anlamis ve takdir etmeye baslamis bulunmaktayim. :) Gezginrocker (mesaj) 22:30, 8 Ekim 2012 (UTC)

Selamlar Gezginrocker, Pas de problème !, hoş geldiniz devriyeliğe, her türlü eleştirinize, her türlü yardımınıza (her iki yönlü) hazırım. İyi vikiler~Tarkovsky~ 22:36, 8 Ekim 2012 (UTC)

Onur Deveci başlığı ile ilgili...[kaynağı değiştir]

Selamlar... İşinizin zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Ama emin olabilirsiniz ki bu bir ego tatmini veya reklam amaçlı girdi değildir. Bu tamamen gerçekleri yansıtan ve ülkenin emekçilerinden birinin kronolojisini veren bir maddedir. Keza Radyo Viva bu ülkenin en köklü radyolarından biridir ve o radyonun reyting rekorunu elinde bulunduran birini biyografik şekilde sunmak gerekli bir hadisedir. Çünkü bu bir başarımdır. Ve başarımlar insanların üretimi olduğundan biyografik unsurdurlar. Bu çok önemli bir başarım değil gibi düşünebilirsiniz. Ama 2050 yılında dahi "bu radyonun en çok dinleneni kimdi?" sorusunun cevabı olma ihtimaliniz yüksek ise bu önemli bir başarımdır (keza Radyo Viva'nın ortalama reytingi %3 civarındadır). Saygılarımla. Başarılarınızın devamını dilerim.


Onurdevil (mesaj) 11:36, 17 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba. Hizmetlilik bir kullanıcıya silme, koruma ve engelleme hakkı tanımakta ve bu haklar ancak ve ancak birlikte kullanıldığında vandalizmle savaşımda belirli bir aşama kaydedilebiliyor. Bu nedenle, silme hakkını bunlardan ayrı tutmak pek olanaklı görünmüyor. Önerim, kendinizi hazır hissettiğiniz an hizmetlilik başvurusunda bulunmanız yönünde. İyi vikiler. --Superyetkinileti 15:02, 22 Ekim 2012 (UTC)

ISON kuyruklu yıldızı[kaynağı değiştir]

"ISON Kuyrukluyıldızı" şeklinde bir madde açılıp C/2012 S1 maddesine yönlendirme vermek faydalı olur.

Merhabalar, isteğinizi gerçekleştirdim. Katkılarınız için teşekkürler, aslında kayıt olarak katkıda bulunsanız çok iyi olur. Sizin gibi astronomi konusunda bilgili bir kullanıcının katkıları kuşkusuz Vikipedi için son derece faydalı olacaktır. İyi çalışmalarGezginrocker (mesaj) 16:50, 22 Ekim 2012 (UTC).
  • Merhaba gezgin, geri al işlemi yaptığın maddelerin, yine onay beklediğini görüyorum kaç gündür. Bu sık sık benimde başıma geliyor. Geri al işlemi yaptığın maddeleri yenileyip bir daha kontrol edersen, bu sorunla karşılaşmazsın.. :).. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:28, 22 Ekim 2012 (UTC)

Yine güzel bir önerin için teşekkürler Garbino. :) İlk başladığımda "değişiklikleri reddet" düğmesine tıklayıp sebep belirterek reddediyordum. Sonra üşengeçlikten direkt "1 değişikliği eski hâline getir" yapmaya başladım. Bundan dolayı olabilir mi acaba? Gezginrocker (mesaj) 23:36, 22 Ekim 2012 (UTC)

  • Birincisi şu var, her işlemi "geri al", yani "1 değişikliği eski hâline getir" ile reddetmek doğru değil. Sadece vandalizm yapılmış değişikliklerin bu şekilde "geri al" ile reddedilmesini doğru buluyor vito.. Bunun dışındakilere erinsekte bir gerekçe bildirmemiz gerekiyor.. :)) Diğeriyse evet sadece geri al işlemiyle reddedilen maddelerde bu onay ile ilgili sorun yaşanıyor.. Özen gösterirsen iyi olur çünkü, ilerde gerekçe konusunda sorun yaşayabilirsin. Bu sorunu yaşayan bir arkadaşımız uyarıldığı için devriyeliği bırakmak bile istemişti kızıp.. :)) --Garbino ileti 23:48, 22 Ekim 2012 (UTC)

gerekçe yardımcısını aktif hale getirmiştim. fakat neden bilmiyorum ama sürekli sunucu hatası veriyor ve kullanamıyorum maalesef.Gezginrocker (mesaj) 20:31, 23 Ekim 2012 (UTC)
  • Neden ki acaba olmaması lazım. Bu konuda bir hizmetliyle temasa geç bence. Çünkü büyük kolaylık sağlıyor.. Tıklıyosun uzunca bir gerekçe beliriveriyor.. :)) Eğer adres çubuğunda linkin başında "HTTPS/" varsa onu sil ve "tr.wikipedia..." olarak adres yazsın. Geçende bu yüzden 4 gün boyunda sayfa geçmişlerine ulaşmak için açtığım her sayfayı yenilemek zorunda kalıyordum.. "Güvenli olmayan içerik var" uyarısı veriyordu. Meğersem bu kadar basitmiş, belki sendeki de bundandır... --Garbino ileti 20:43, 23 Ekim 2012 (UTC)

Suicide Silence[kaynağı değiştir]

  • Gezgin, vikipediye henüz dün katıldım ve yaptığım ilk değişiklikler hayranı olduğum Nightwish sayfasındaydı. Vermek istediğim bilgileri hata yapma korkusuyla biraz eksik yazdım, ama sanırım devriyelerin onayını alabildiğime göre başarılı bir değişiklik oldu. Ayrıca konuşan vikipedi projesine katılmayı düşünüyorum. Buna da ilk olarak yine Nightwish sayfasını seslendirerek başlamak istiyorum. Bu konuda tek yapmam gereken http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Konu%C5%9Fan_Vikipedi/Madde_se%C3%A7im_k%C4%B1lavuzu linkindeki maddeleri takip etmek midir? Yardımcı olabilirsen sevinirim. Starbay (mesaj) 12:47, 25 Ekim 2012 (UTC)

Düzensiz oldukları gerekçesiyle[kaynağı değiştir]

Merhaba Gezginrocker. Makam şablonlarını düzensiz oldukları gerekçesiyle kaldırdım. Eğer yanlış bulduysanız değişikliklerim reddedilsin o zaman.--Türk Süvarisi ileti 17:58, 27 Ekim 2012 (UTC)

Şablon yardım[kaynağı değiştir]

Garbino merhabalar. Şablon:Hindu_tanrı_bilgi_kutusu şablonunu kullanmak istiyorum fakat sanırım bir terslik var. Henüz şablonlardan pek anlamadığım için sana bir danışayım dedim. Yardımcı olabilirsen sevinirim. :) İyi çalışmalar... Gezginrocker (mesaj) 16:07, 29 Ekim 2012 (UTC)

Şablonu kimin yarattığına bakmak aklıma gelmemişti, Mskyrider yaratmış, ona da mesaj atıyorum şimdi. :)Bu imzasız yazı Gezginrocker (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Evet baktım da bir problem var. Değiştir'den içeriği alıp bir başka sayfada deneme yapıldığında da yazılan veriler çıkıyor ancak, neyin verisi olduğunu belirten yan başlık görünmüyor. Vito'nun söylemiyle suyu, yemi eksik edilmiş olabilir.. :)) Makyrider düzenleyecektir.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:21, 29 Ekim 2012 (UTC)

Hindu tanrı bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Oluşturduğunuz Şablon:Hindu tanrı bilgi kutusu'nu kullanmak istiyorum ancak sanırım şablonda bir terslik var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler. Gezginrocker (mesaj) 16:12, 29 Ekim 2012 (UTC)

merhaba, neyin ters gittiğini söyleyebilirseniz problemi anlamaya çalışacağım. Eklemek istediğiniz sayfa hangisi? --Mskyrider ileti 08:11, 30 Ekim 2012 (UTC)
  • Durga sayfasında kullanılan şablonu kopyalayıp içeriğini değiştirerek kullanabilirsiniz. --Mskyrider ileti 14:05, 30 Ekim 2012 (UTC)

IP adresleri değişken olabileceğinden süreli engeli yeğliyoruz. --Superyetkinileti 19:42, 30 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba,

biraz önce aşağıdaki mesajı aldık. Fakat gittigidiyor'un sayfası da aşağıda belirtilmiştir. Bu sayfa gibi bir sayfa oluşturmak için ne yapmamız gerekmektedir.Bilgi vermenizi rica ederiz. İyi çalışmalar.

Vikipedi, özgür ansiklopedi Lütfen Vikipedi'ye ticari veya kişisel web sitenize bağlantılar eklemeyin. Vikipedi bir reklam verme veya yalnızca dış bağlantıların toplandığı bir yer değildir. Ansiklopediye, bağlantılar yerine içerik eklemeniz teşvik edilir. Eğer maddeye bağlantının eklenmesi gerektiğine inanıyorsanız, tekrar eklemekte israr etmek yerine maddenin tartışma sayfasında bu konuyu tartışınız. Vikipedi hakkında daha çok bilgi edinmek için hoşgeldiniz sayfasına bakınız. Teşekkürler.--Gezginrocker (mesaj) 18:58, 30 Ekim 2012 (UTC)

217.248.149.132 Kullanicisindan Cektiklerimi Dile Getirdigin Icin Tesekkurler[kaynağı değiştir]

Beni hedef tahtassı seçti. Süresiz de engellemiyorlar. Osmanlı ailesine mensupmuş, öyle olsa bile ayrıcalıklı sayılmayacağını belirttim. Kaynaklarının sağlam olması gerektiğini söyledim. Isterse kitap ve tez yollayabileceğimi söyledim ama o osmanlı ailesinden olduğu için süper olduğunu, herkes gibi olmadığını belirtti. Yemin ediyorum Osmanlı ailesine sempatim kalmadı.

Merhaba,

Amacımız reklam yapmak değil.Burasının reklam yeri olmadığının farkındayız. Adwors reklamlarını biliyoruz :) Siz kendinizde özgün bir bilgi ekleyebilirseniz bağış yapabiliriz.


İyi çalışmalar.


Desperado1050 (mesaj) 20:29, 30 Ekim 2012 (UTC)Desperado1050

Tesekkur Ederim Ama Bir Haftadir Bela Olunca Tahammulum Kalmadi[kaynağı değiştir]

Sagolun ama vikipedideki tum calismalarim ayni kullanicinin farkli hesaplarin tarafindan engelelnince, bir de hakaret etmedigim halde osmanli dusmani ilan edilmek ayrica surekli kullanici sayfamin degistirilmesi... gelir gelmez vikipediden soguttu beni.

Anonim kullanıcı engelleme talebi[kaynağı değiştir]

merhaba kibele. Özel:Katkılar/193.140.42.146 hakkında bilgi vermek istiyorum. şu örnekte olduğu gibi vandalizm de yapıyor, veya şu örnekte olduğu gibi madddeleri kafasına göre boşaltıp kendi yorumunu ekliyor. sabit IP'si var, 2005 yılından beri aynı IP ile değişiklik yapıyor. süresiz veya süreli engellenirse sanırım hayırlı olur. iyi çalışmalar. Gezginrocker (mesaj) 06:37, 1 Kasım 2012 (UTC)

selam gezgin, ıp numarası bir üniversiteye ait yanılmıyorsam. bu yüzden farklı kişilerin kullanımı söz konusu. geçmişte yoğun ve sürekli bir vandalizm nedeniyle daha uzun engellemeler verdiğimizde kullanıcılarımızdan şikayetler geldi. bu yüzden uzun süreli engellemeler uygun değil. şu anda engel gerektiren bir katkı yok gördüğüm kadarıyla. teşekkürler, kolay gelsin. --kibele 08:21, 1 Kasım 2012 (UTC)

Eklemek istedigim bir sayfa icin sil etiketi koydugunuzu goruyorum. Bu bir web sitesinin tanitimidir ve wikipedia icindeki benzer sayfalardan ornek alarak tasarlanmistir. Bir web sitesi tanitiminda olumsuz olarak isaretlediginiz alanlari anlayamadim. Suze gore uygun olmayan satirlari ogrenebilir miyim? Akasi halde buna benzer onay almis bircok sayfayi gordugumde cifte standart uygulandigina dair kaygilar olusmaya basladi. Bu da vandalizmin baska bir sekli sanirim. Sizden ricam, icerik ile ilgili olumsuzluklarin tarafima bildirilmesi ve onaylanmasidir. Iyi sabahlar... Nedim Kucuk (mesaj) 02:06, 5 Kasım 2012 (UTC)

Farketmemiştim.. Ellerine sağlık.. :)) --Garbino ileti 20:57, 5 Kasım 2012 (UTC)

İstanbul Bölgesel Havalimanı[kaynağı değiştir]

İstanbul Bölgesel Havalimanı maddesine birleşme şablonu koymamız gerekmez mi? "bölgesel havalimanı" adında resmi bir açıklama mı yapıldı? Bir ip'nin açtığı yeni bir sayfa ile nasıl birleştir şablonu koymuşsunuz anlamadım. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 17:05, 9 Kasım 2012 (UTC)

İstanbul Bölgesel Havalimanı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Zaten İstanbul Bölgesel 3. Havalimanı maddesine de birleştir şablonu koydum görmediniz mi? Bir IP'nin açmış olması fark etmez bence, emek verilmiş ve yeterince referanslı içerik var, bu bilgilerin boşa gitmesini istemem. Şablon:Birleş'teki "Bu sayede iki maddenin (veya başlığın) birbirine bağlantı vermesini ve kullanıcıların hangi maddelerin (veya başlıkların) birbiriyle birleştirilmesinin teklif edildiğini kolayca görmesini sağlarsınız" cümlesine istinaden iki maddeye de şablonu koydum. Hangi maddede birleşilmesi gerektiğini bilmiyorum, buna maddelerin sahipleri karar verir diye düşünmüştüm. İyi çalışmalar. Gezginrocker (mesaj) 17:21, 9 Kasım 2012 (UTC)

anladım, keşke ip' direk bu maddeyi zenginleştirseydi. Adını nerden bulduğu ile alakalı bir şey göremedim. Ben yine de ilk maddeyi zenginleştireyim. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 20:59, 10 Kasım 2012 (UTC)

Havalimanı maddesi[kaynağı değiştir]

Şimdi gözüme çarptı da, diğer maddeyi silsek daha hayırlı olacak. Bu tarz cümleleri görmemiştim.

Gerekçe

İstanbul'un mevcut Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları artan kapasite taleplerine artık cevap veremiyorlar. Dört bir yanı kaplı Atatürk Havalimanına ilave bir pist yapılması için gereken boş alan yok. MEOGLOBALBana mesaj atın 21:01, 10 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Gezginrocker , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:33|

  • merhaba, DocHuman sayfasını hem telif hem de reklam nedeniyle silinmesi için işaretlemişsiniz ancak maddenin tartışma sayfasında OTRS izni kaydı var. belki KD için tartışılabilir, etiketinizi kaldırdım. --Mskyrider ileti 07:10, 26 Kasım 2012 (UTC)

Gezginrocker hoş geldin. Aylardır nerelerdesin sen?. :) --Garbino ileti 20:59, 29 Temmuz 2013 (UTC)

Kayda Değerlik Konusunda Lütfen Yardım[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Onur_Deveci sayfası sizin de onayınızla birlikte Mart 2013'ten beri yayınlanmaktaydı. Sayfaya bugün yeni fotoğraflar ve bir iş girişimi daha ekledik. Sadece bu değişimlerle birlikte sayfanın kayda değer olmadığı ve silineceğini öğrendik. Bu konuda yardımlarınızı bekliyor, saygılar sunuyoruz.

Kişiye değil içeriğe[kaynağı değiştir]

Merhaba; Lütfen değişiklik özetleriniz de dahil olmak üzere Vikipedi içinde (istisnalar hariç) yazı yazarken İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 15:04, 29 Nisan 2014 (UTC)

Uyarınız için teşekkürler, ancak bir kullanıcının yaptığı değişikliği kalıcı kılmak için kuklasını kullanması bir istisna değil midir? Kullanıcıyı yaptığı değişikliği konuşmak üzere tartışma sayfasına davet etmiştim. O ise bir süre sonra asıl hesabı vasıtasıyla aynı değişikliği yenilemiş, bir de beni yeni kullanıcılara karşı kaba olmakla suçlamış. Yeni kullanıcı dediği tabii kuklasından başkası değil. Bu kadar kötü niyetli ve başkalarının vaktini harcamaktan zevk alan (...) o bahsettiğiniz istisnalara giriyor bence ve teşhir edilmesi gerekiyor. Gezginrocker (mesaj) 15:11, 29 Nisan 2014 (UTC)
Yaptığınız değişiklik yanlış değildi. Sorun yok ama kişiye yorum yapmanız hoş karşılanmaz. Bu objektifliğimize zarar verir.Lütfen dikkatli olun. Haklı ya da haksız fark etmez Kişiye değil içeriğe yorum yapın. Ve tavsiye niteliğindeki bu uyarımı yanlış anlamamanızı umuyorum.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 15:22, 29 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar Gezginrocker, kişisel saldırı ve hakaret içeren ifadeler kullanmak, her ne sebeple olursa olsun uygun değildir. Tekrar etmeyeceğini umuyorum.. --Théoden ileti 15:26, 29 Nisan 2014 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Gezginrocker
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:03, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi maddesine eklediğiniz "taraflı" şablonunun gerekçesini tartışma sayfasında belirtirseniz madde ona göre incelenebilir. Teşekkürler. — Pınar (mesaj) 03:09, 31 Ocak 2016 (UTC)

+ Sosyalist Demokrasi Partisi, Mao Zedong, Friedrich Engels, Enver Hoca, Devrimci Yol ve Devrimci Sosyalist İşçi PartisiPınar (mesaj) 04:50, 31 Ocak 2016 (UTC)

Kutsal Kitap sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba Gezginrocker. İlk olarak bir pasaj silmeden sonra bana haber verdiğinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bence her yazarın -sen ve ben dahil olmak üzere- belirli bir konu hakkında kendisine özgü olan bir görüşüne sahiptir. Bazen farkında olmayarak biri kendi düşüncelerden etkilenerek tarafsızlığını kaybedebilir. Ben, başkasının bana kendi görüşlerini empoze etmek çalışırken alerjik şekilde tepki gösteriyorum. Bunun için ben başkalarına kendi fikrimi zorla kabul ettirmeyi sevmiyorum. Bu yüzden her eleştiriye hazırım.

Konumuza gelince: "Kutsal Kitap'ın tarihsel ve coğrafi doğruluğu, Kutsal Kitap'ın topraklarında ortaya çıkarılan eski eserlerin keşfiyle doğrulandı" cümlesini hoşuna gitmezse onu değiştirmeye hazırım. Fakat Kutsal Kitap'ın dinsel öğretilerini kabul etmeyen kişilerin çoğu bu kitabın tarihsel ve coğrafi doğruluğunu takdir ederler. Bu cümle taraflı bir ifade değildi.

Tarih ve Coğrafi: Bu ikincil konuda 'Davut'un evi' ifadesi, Ninova şehrinin kalıntısı, Lakiş şehrinin imhası ve Nabonidus Kroniğinden bahsettim. Bu noktarla ilgili 8 değişik kaynaklar gösterdim. Lütfen bana anlat: Sunduğum hangi belirtiler yanlıştır? Bazı konular tartışmalı olduğunu yazdın. Hangi konular tartışmalı değildir? Eğer senin Nabonidus Kroniğinin farklı bir yorumun varsa bunu ek olarak yazabilirsin, fakat silme hakkın yoktu.

Bilim: Bu ikincil konu altında iki Kutsal Kitap ayetini değindim. Bunları doğru alıntıladım. Orijinal kelimelerin anlamını iki kaynakla (sözlükle) destekledim. Anlamıyorum, daha ne istiyorsun?

Tıp: Bu konuda da 2 kaynak geçiyor. Eski Mısırlılar insan dışkısını ilaç olarak kullandıklarını inkar eden görüşler var mı?

Peygamberlikler: Bu konuda Babil'in düşüşünü ele aldım. Örnek olarak, bu olayın M.Ö. 539'da olduğuna dair tarihçilerin ekseriyetinin fikir ayrılığı yoktur (araştırabilirsin). Bu konuda 5 kaynaklar verdim. Hangisi yanlıştı?

Sen anlıyorsun: Yaptığını kabul etmiyorum. Vikipedi'yi her inanç grubundan insanın okuduğunu unutmuyorum ve bu maddeleri kendi dini inancımı ispatlama ve yayma aracı olarak kullanmıyorum. Bir ricam var: Lütfan bana objektif yanlış olan pasajlarını göster. Ben tahmin ediyorum ki, sen sahip olduğun önyargılardan dolayı bir ikincil konu sildin (lütfen bunu yazdığımdan dolayı kızma). Fakat ikna edici argümanların varsa bunları seve seve kabul edeceğim.

Şimdi ne yapalım? Argümanlar yoksa pasajın silinmesini kabul edemiyorum. Ben Vikipedide bazı sorumlu olan kişilerle tartışmaya hazırım. Belki böyle bir olanak var. Kusura bakma. Ben tartışmaları ya da söz kavgalarını sevmiyorum. Fakat bana haksızlık edildiğini issediyorum. Hoşça kal.--Yohaim (mesaj) 12.24, 1 Eylül 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Gezginrocker bey. Çabuk ve açık bir şekilde tahmin ve fikirlerinizi ifade ettiğiniz için teşekkürler. Yazdığınıza cevap vermek istiyorum.

1. Yehova'nın Şahitlerinin öğretilerini her platforma yaymak istemesi bir önyargıdır. İnsanları kişisel olarak (Corona dışından) ziyaret ediyorlar, basılı ürünlerini dağıtıyorlar ve bir web sitelerine sahipler. Televizyon, radyo, YouTube ve diğer platformlar kullanılmamaktadır. Vikipedi'de makale yayınlamak benim kişisel kararım.

2. Vikipedi'yi amacı dışında kullanarak semavi dinlerle ilgili maddeleri Yehova Şahitleri doktrini ile uyumlu hale getirmeye çalıştığımı düşünüyorsunuz. Bu suçlamayı reddediyorum. Yazılarımı okursanız, karşıt görüşlerin dile getirildiğini ve referanslarla da desteklendiğini görebilirsiniz. Bir örnek: Tufan konusundaki yazımı sildiniz. 35 tufan efsanesinden oluşan bir listeyi sildiniz. Gılgamış Destanı içeriğinin bir özetini sildiniz. Atrahasis destanının içeriğinin bir özetini sildiniz. Bu listenin ve Sümer-Akad destanlarının Yehova'nın Şahitlerinin öğretileriyle ne ilgisi var? İngilizce ve Almanca Vikipedi de bu konuyla ilgili makaleler içermektedir. Tufan makalesinin ilk versiyonunda girişte Tufan Nuh'un Tufanı da adlandırıldı. Tufanın süreci Kutsal Kitap'ın raporuna göre 9 adımda anlattığımda sorun nedir? Bu adımlar, Almanca Vikipedi'de de yayınlanmaktadır.

Tufan temasını bilimsel bir bakış açısıyla ele almak kuşkusuz zordur. Hakim olan bilimsel görüşün dünya çapında bir tufana karşı olduğundan bahsetmiştim. Bu nedenle azınlık görüşünü de açıklamaya çalışmıştım. Bu aslında sizin ilginiz de olmalı. Beni tek taraflı yazmakla suçluyorsunuz ama belli ki kendiniz karşıt fikirleri bastırmak istiyorsunuz.

3. Bundan başka eklediğim metinleri kendimin yazıp yazmadığım konusunda şüpheleriniz olduğunu ve bu metinler daha çok Yehova Şahitlerinin propaganda kitaplarından kopyalandığımı yazdınız. Size başka kitaplardan kopya etmediğimi iyi bir vicdanla belirtebilirim. Vikipedi'nin kurallarını biliyorum ve kabul ediyorum. Dürüst bir kişi olmaya çalıştığım için böyle bir şey yapmam. Bir örnek: Muratori Fragmanının Latince metnini Almanca metin yardımıyla (kaynak verildi) kelime kelime Türkçe'ye saatlerce çevirdim.

Ayrıca Türkçe ana dilim olmadığını ve bu yüzden metinleri kopyaladığımı düşünüyorsunuz. Doğru, Türkçe benim ana dilim değil. Yaklaşık 45 yıl önce Türkçe öğrenmeye başladım. Elbette bir Türk akademisyen gibi yazamadığımdan dolayı üzgünüm. Bu nedenle hazırladığım metinlerde dil açısından çok şey daha düzeltilebilir. Ama aynı zamanda anadili Türkçe olan bazı kişilerden metinlerimi düzeltmelerini istedim. Fakat makalelerimi hileli bir şekilde oluşturacağımi varsaymak iyi bir karakter niteliği değil.

4. Kullandığım referansları eleştiriyorsunz. Sizin görüşünhüze göre Watch Tower Society ve Biblical Archaeology'nin eserlerine dayanan referanslar tarafsız ve güvenilir değil. Siz, güvenilir kaynağın ne olduğuna karar verebilir misinz? Dünya görüşünüze uymayan her şey inanılmaz mı? (Açık tavrımla sizi kızdırdıysam özür dilerim.) Yazdığım makalelerde Watch Tower Society'nin çalışmalarından belki 10-15 kez alıntı yaptım. Bildiğim kadarıyla birçok kişi bir ifadeye kendi iç doğruluğuna göre değil, kimin yazdığına ya da nereden geldiğine göre değerlendiriyor; bunun için mümkün olduğunca bu kaynaktan (Watch Tower Society) alıntı yapmaktan kaçındım. Örnek: Sildiğiniz Tufan ile ilgili benden hazırlanan yazı kısmında şu dergilerden alıntılar yaptım: National Geographic, Scientific American ve The Scientific Monthly. Ayrıca bir ya da iki alıntı The New Encyclopædia Britannica'dandı. Bütün bu eserler tanınmış ve bilim cemiyetinde kabul edilen kaynaklardır.

Biblical Archeology'yi eleştirdiniz. Böyle bir kaynak kullanmadım. Fakat sormak istiyorum: Arkeoloji, Kutsal Kitap'ta bahsedilen yazıtlar, nesneler ve coğrafi konumlarla uğraştığında güvensiz hale mi geliyor? Evrim teorisini kanıtlamaya çalışan arkeologların kasıtlı sahtekarlıklar yaptığını hatırlatmak istiyorum (> Piltdown Adamı). Bir şeyin güvenilirliğinin kimin bir şey söylediği veya yazdığıyla ölçülmeyeceğini söylemek istiyorum. Objektif kalmalıyız.

5. Editlediğim maddelere koruma getirilmesi için başvuracağınızı yazdınız. Umarım Vikipedi'de ideolojik bir sansür yoktur. Vikipedi'de gözetim pozisyonları olan kişilerin sorularını yanıtlaya seve seve hazırım. Ancak ateist dünya görüşünüze uymayan görüşlere izin vermek istemediğiniz izlenimini edindim. Kusura bakmayın ama izlenimim bu. Böyle değilse ikna edilmeye ve başka soruları yanıtlamaya hazırım. İyi günler dilerim (selamı dürüstlükle dile getirdim).--Yohaim (mesaj) 10.14, 2 Eylül 2021 (UTC)[yanıtla]

din karşıtlığı maddesine davetlisiniz[kaynağı değiştir]

kullanıcı ateist babilini kullananlar ve son 1 ay içinde katkı yapanları maddeye katkı yapmaya davet ediyorum. kolay gelsin. şu anki hâli ile türkiye'deki din karşıtlığına dair bir şey içermiyor. Modern primat (mesaj) 09.03, 30 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]

maddenin bağlantısı: https://tr.wikipedia.org/wiki/Din_kar%C5%9F%C4%B1tl%C4%B1%C4%9F%C4%B1

Vikiproje Özgür Yazılım'a davetlisiniz![kaynağı değiştir]



Merhaba Gezginrocker,

Vikipedi'deki Özgür yazılım ile ilgili maddeleri oluşturmayı ve geliştirmeyi amaçlayan Özgür Yazılım Vikiprojesi'ne davetlisiniz.

Vikiprojeye katılmak için katılımcılar listesine kullanıcı adınızı ekleyebilir, Özgür Kafe'de proje hakkındaki görüşlerinizi belirtebilir ve her ay düzenlenen İş birliği projelerine katılarak pek çok ödül kazanabilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Turk ansiklopedici ☎️ 09.42, 1 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]


Yeni Akit Gazetesi Hitler Bulmacasi.jpg için adil kullanım gerekçesi eksik[kaynağı değiştir]

Bu şablon yerine koyma yöntemiyle eklenmelidir.

Dosya telif sorunu
Dosya telif sorunu

Yeni Akit Gazetesi Hitler Bulmacasi.jpg adlı dosyayı yüklediğiniz için teşekkürler. Yüklediğiniz dosya adil kullanım politikasına uymak zorundadır, ancak bu politikaya nasıl uyduğunu gösteren bir açıklama veya gerekçe bulunmamaktadır. dosya açıklama sayfasına, kullanıldığı her madde için ayrı ayrı olacak şekilde bir adil kullanım gerekçesi yazmalısınız.

Önümüzdeki yedi gün içinde gerekli bilgiler eklenmezse dosya silinecektir. Dosya zaten silindiyse, silen hizmetliden geri getirme talebinde bulunabilir ve sorunu çözme şansı isteyebilirsiniz. Sorularınız için danışma masasını kullanabilirsiniz.

Vikipedi'ye hangi resimlerin yüklenebileceğini öğrenmek için lütfen resim kullanım politikamıza göz atın. Diğer yüklediğiniz dosyaları kontrol etmek istiyorsanız bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Teşekkürler. Kadı Mesaj 17.35, 27 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Presage silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Presage) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Presage sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Wooze 22.34, 22 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]