Vikipedi:Köy çeşmesi (teknik): Revizyonlar arasındaki fark

Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Filanca (mesaj | katkılar)
Filanca (mesaj | katkılar)
335. satır: 335. satır:
Bu yazarın uygun bir bilgi kutusuna ihtiyacı olabilir. Bir tane ekleyerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz. İlgili bilgi kutusu: {{Yazar bilgi kutusu}}. Bu maddede ...
Bu yazarın uygun bir bilgi kutusuna ihtiyacı olabilir. Bir tane ekleyerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz. İlgili bilgi kutusu: {{Yazar bilgi kutusu}}. Bu maddede ...
Bu sayfayı 2 kez ziyaret ettiniz. Son ziyaret tarihi: 10.01.2015"
Bu sayfayı 2 kez ziyaret ettiniz. Son ziyaret tarihi: 10.01.2015"
Bence başlığın altında maddenin giriş cümlesi ve içeriği olmalı, "uygun bir bilgi kutusuna ihtiyaç olabilir" yazması okunurluğumuzu azaltır. Ne yapabiliriz? [[Kullanıcı:Filanca|Filanca]]<sup>[[User Talk:Filanca|→]]</sup> 10:31, 10 Ocak 2015 (UTC)
Bence başlığın altında maddenin giriş cümlesi ve içeriği olmalı, "uygun bir bilgi kutusuna ihtiyaç olabilir" yazması okunurluğumuzu azaltır. Ne yapabiliriz? [[Kullanıcı:Filanca|Filanca]]<sup>[[User Talk:Filanca|→]]</sup> 10:31, 10 Ocak 2015 (UTC)

Sayfanın 10.34, 10 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Teklifler +
Politikalar haricindeki tüm teklifler
Teknik +
Teknik tartışma, konu ve yardım istekleri
Politika +
Politikalarla ilgili tartışma ve teklifler
İlginize +
Diğer bölümler için uygun olmayan konular
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara

Arşivdeki tartışmalara atıfta bulunabilirsiniz, ancak arşiv sayfalarında değişiklik yapmayın!


Bilgi kutusu modülü

Merhaba. Eskiyen bilgi kutularının yenilenmesinde kullanılabilecek İngilizce Vikipedi'deki en:Template:Infobox şablonunun Türkçe Vikipedi'ye uyarlanması için teknik donanımı olan var mıdır acaba. Durum benim boyumu aşacak gibi göründüğünden yardımı dokunabilecek biri varsa en azından bilgilendirebilirsiniz. Teşekkürler.--Veryaz bana 22:34, 5 Eylül 2014 (UTC)

Az önce bir yanıt yazmıştım ama siz zaten modül olayını başlıkta belirtmişsiniz. Ben yanlış anlamışım. en:Module:Infobox kısayolunu versek daha iyi olur sanırım. Bu modül zaten 17 Ağustos tarihinde Kullanıcı:Sadrettin tarafından Türkçeleştirilmiş. Fakat Şablon:Infobox'a eklenmemiş. Bu konuda ben cesaret edemediğim için, Kullanıcı:Superyetkin'den rica edeceğim.--i.e.msj 11:22, 6 Eylül 2014 (UTC)
Yardımınız için teşekkürler. Yapı bilgi kutusu gibi eskimiş bilgi kutularının yenilenmesinde kullanılabilecek Şablon:Bilgi kutusu'nun kullanımı oldukça karmaşık Şuradan görülebileceği üzere bazı parametreler bilgi kutusu şablonunda mevcut değil. İngilizce Vikideki bilgi kutusu şablonların büyük bölümü bu şablonla düzenlendiğinden yeni bilgi kutuları yapmak ve eski bilgi kutularını güncellemek için bu bilgi kutusunun güncellenmesi ya da en azından kolaylaştırmak adına İngilizce parametrelerle kullanılabilmesi gerekmekte. Bu işten anlayan ve boş vakti olan biri varsa bilgi kutularının güncellenmesi adına büyük bir iş başarmış olur. Teşekkürler. --Veryaz bana 17:43, 6 Eylül 2014 (UTC)

Meta- Dil Ekleme- An unexpected error occurred: $1. Details Invalid token

Maddelere meta bağlantısı eklediğimde "An unexpected error occurred: $1. Details Invalid token" hatası alıyorum. Sadece Türkçeden eklerken sorun oluyor. Bu sorunu 4. defadır yaşıyorum. İki haftadır böyle. İngilizceden ekleyince problem olmuyor. Türkçede wiki ve madde adı yazıp ileri aşamaya geçince çıkıyor. Tüm dilleri çektiği zamanki onay ekranında. Neden olabilir?--Kafkasmurat- 18:59, 7 Eylül 2014 (UTC)

Çözülmüş. --Superyetkinileti 16:10, 9 Eylül 2014 (UTC)

Bot yapmak

  • Merhabalar...... Vikipedi'de nasıl bot yapıldığını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilecek birisi varsa memnuniyet duyarım. Teşekkürler. 78.179.9.50 09:28, 19 Eylül 2014 (UTC)
Bir kullanıcı adı alarak başlarsanız, çok daha ve hep birlikte mutlu oluruz. Sevgiler.--i.e.msj 12:12, 19 Eylül 2014 (UTC)

Türkçeleştirme

Mobil Vikipedi'de bazı yazıların Türkçeleştirilmesi gerekiyor. Örneğin: Düzenleye basınca "Editing" yazıyor. Değişiklik özeti kısmında da "Summary yazıyor. --Turgut46 (mesaj) 14:02, 27 Eylül 2014 (UTC)

I think this can be easily fixed by completing translations for this group of messages. Hope this helps, --Elitre (WMF) (mesaj) 10:14, 29 Eylül 2014 (UTC)
Ben çeviri yapacaktım ama mobil sürüm kullanmadığım için nasıl çevireceğim konusunda emin değilim. "Editing" için "değişiklik yapma" de olur "değişiklik yapılıyor" da olur mesela, kullanımına bakmak lazım.--RapsarEfendim? 14:04, 29 Eylül 2014 (UTC)
Bir de bir kullanıcıya yeni mesaj yazarken en alta başlık açması gerekirken en üste başlık açıyor. Onu düzeltebilir misin peki?--Turgut46 (mesaj) 20:46, 29 Eylül 2014 (UTC)
(Please make sure you ping me and write in English if you need further information about this, thank you! :) --Elitre (WMF) (mesaj) 15:23, 30 Eylül 2014 (UTC)

TemplateData editor soon available on this Wikipedia

Hello, my apologies for writing this announcement in English. A tool for editing TemplateData will be deployed to this wiki on Thursday, 9 October. This tool makes it easier to add TemplateData to the template's documentation (or to change it). You will be able to use it by editing the template's documentation page and clicking the Şablon veriyi değiştir button at the top. You can test the TemplateData editor now in a sandbox at Mediawiki.org. Please see more detailed instructions at Mediawiki.org (those can be translated there, and also imported on this wiki later if you need to). Don't hesitate to contact me if you need further information. Best, --Elitre (WMF) (mesaj) 11:28, 7 Ekim 2014 (UTC)

Teknisyenlik başvurusu/Uğurkent

Teknisyenler, teknik işlerle uğraşan güvenilir kullanıcılardır. Ben de Meta'da çevirilerle uğraşan birisi olarak -yaklaşık 2000 tane cümle çevirisi- bu işi gönüllü olarak yapabileceğimi düşünüyorum. Olsa olsa en çok yapacaklarım MediaWiki arayüz metinlerinde, kullanıcıların cs ve jss sayfaları olur. Ara sıra da değişiklik süzgeci olabilir diye düşünüyorum. Daha çok çeviri gibi işlerle uğraşabilirim. Peki siz ne düşünüyorsunuz. --Uğurkentmesaj 18:23, 8 Ekim 2014 (UTC)

Şartlı destek Üniversiteli olduktan sonra Vikipedi'ye telefondan girmek zorunda kaldım, evden uzağım. Mobil Vikipedi'de eksikler var. Bazı şablonlar görünmüyor, Madde taşınmıyor, Değişiklik geri alınmıyor, mesaj yazdığımda en üst kısma yazıyor, bazı yazılar ingilizce vs. Bunlara çözüm bulmanız iyi olur. --Turgut46 (mesaj) 18:36, 8 Ekim 2014 (UTC)
Bazı sorunlar bugzilla üzerinden yapılıyor. Mobil Vikipedi'de bazı eksikliklerin olduğunu söyleyenleri görüyorum. --Uğurkentmesaj 18:43, 8 Ekim 2014 (UTC)
Siz neler yapabilirsiniz? --Turgut46 (mesaj) 18:52, 8 Ekim 2014 (UTC)
MediaWiki arayüz sayfalarındaki hataları gidermek. Yapabileceğim sorunlar varsa halletmeye çalışırım. Daha çok söylediğim gibi çeviri vb. css ve js sayfalarındaki işlerle uğraşmaya çalışırım. --Uğurkentmesaj 18:55, 8 Ekim 2014 (UTC)
Burda yazdıklarımın ne kadarı hallolur? --Turgut46 (mesaj) 20:09, 8 Ekim 2014 (UTC)

VisualEditor News #8—2014

09:49, 13 Ekim 2014 (UTC)

Seçkin Resimler

Merhabalar. Şimdi farkettim ki seçkin resimlerin syafalarına şablon koyarak commonsta olan resimleri burada da sayfa olarak açmış oluyoruz ve dosya sayımız kabarık görünüyor. İspanyolca Vikipedi gibi diğer bazı Vikiler bunu dosyanın Commonstaki sayfasına şablon koyarak çözmüşler. Biz de bu yola geçsek ve Vikipedi'deki dosya sayısı kalabalığının önüne geçsek nasıl olur acaba? --Veryaz 15:37, 19 Ekim 2014 (UTC)

Örnek gösterebilir misin Veritas? Biz bir de "şu şu tarihte ana sayfaya çıktı" gibi bir ifade ekliyoruz (şimdi bakmadım, yanlış hatırlamıyorsam), onlar da ekliyor mu?--RapsarEfendim? 17:53, 19 Ekim 2014 (UTC)
Tabii Rapsar. Misal İspanyolca Vikide dosya sayısı bir. [1] linke tıklayacak olursanız ilk resim [2]'in alttaki Vikipedi sekmesinde Bu resim, Türkçe Vikipedi'de (Seçkin resimler) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir . ifadesi ve Bu görüntü 13 June 2008 tarihinde günün resmi olarak seçilmiştir. Görüntünün başlığı o tarihte aşağıdaki gibiydi: Türkçe: Fizikte kırılma ifadesi mevcut. --Veryaz 18:36, 24 Ekim 2014 (UTC)
Günün resmi olayını da belirtebildiğimize göre bu uygulamaya geçmemizin daha faydalı olacağını düşünüyorum kesinlikle.--RapsarEfendim? 19:43, 24 Ekim 2014 (UTC)

Tartışma şuraya aktarıldı. --Veryaz 18:39, 26 Ekim 2014 (UTC)

Eski devriyelik sisteminden kalanlar

Yerini sürüm kontrolü uygulamasına bırakan eski devriyelik sisteminden bazı kırıntılar kalmış Vikipedimizde. Son değişiklikler ekranında, devriye veya beyaz liste üyesi olmayan biri yeni bir sayfa oluşturduğunda, sol kısımda kırmızı bir ünlem işareti beliriyor. Zaten sürüm kontrolüne dahil olan sayfaların yanında [i] ifadesi var. Yine o sayfaya tıklandığında, sağ alt köşede beliren "Kontrol edilmiş olarak işaretle" yazısı da eski sistemden kalma. Bu ikisinin kaldırılması gerekiyor artık, işlevsizler.--RapsarEfendim? 17:11, 21 Ekim 2014 (UTC)

Rapsar, bence o MediaWiki yazılımından kaynaklanan bir işlev. Şöyle anlatayım. MediaWiki'de bizler sürüm kontrolü uygulamasını FlaggedRevs eklentisi ile kullanabiliyoruz. Fakat ben localhostuma kurduğum ve FlaggedRevs eklentisi bulunmayan MediaWiki scriptinde aynı seçeneği görüyorum. Hatta, İngilizce veya başka bir dil Vikipedi'sinde ya da kardeş Vikipedi'de de çok defalar bu kontrol eylemini gördüm. Bu nedenle, bu sorunun bugzilla'ya bildirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kolay gelsin.--i.e.msj 18:12, 21 Ekim 2014 (UTC)
Kullanıcı:Superyetkin?--RapsarEfendim? 19:57, 6 Kasım 2014 (UTC)
Teşekkürler Kullanıcı:Superyetkin :) Peki şu ünlem işareti?--RapsarEfendim? 18:50, 7 Kasım 2014 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 19:03, 7 Kasım 2014 (UTC)
Ellerine sağlık :) Peki şu son değişiklikler sayfasında yer alan şu yazıyı da kaldırabilir miyiz?--RapsarEfendim? 19:12, 7 Kasım 2014 (UTC)
Tamamdır. --Superyetkinileti 19:44, 7 Kasım 2014 (UTC)

Kişi bilgi kutusu

Kişi bilgi kutusu şablonunda yer alan website parametresi maddelerde gözükmüyor. Nedeni ne olabilir?--B.S.R.F. 💬 07:57, 25 Ekim 2014 (UTC)

Kontrol etmedim ama şu değişiklikle düzelmiş olması lazım.--RapsarEfendim? 07:58, 25 Ekim 2014 (UTC)
Düzelmiş teşekkürler :) --B.S.R.F. 💬 08:02, 25 Ekim 2014 (UTC)

Büyük I harfi sorunu

Vikipedi arama penceresinde büyük harfle arama yaptığımda eğer sözcükte büyük I varsa bunu sanırım "i" olarak algılayıp ilgili maddeye yönlendirmiyor. Örneğin ELMA yazarsanız Elma maddesine gidiyor ancak CADI yazarsanız Cadı maddesine gitmiyor. KINA araması ise Kına yerine Kina'ya gidiyor. Sorunun çözülmesi mümkün mü acaba? Şimdiden teşekkürler.--Abuk Sabuk 16:45, 31 Ekim 2014 (UTC)

Bugzilla'ya yazmak gerek. Burada çözebileceğimiz bir sorun değil. Bugzillada arama yapıp sorun için daha önce kayıt açılıp açılmadığını kontrol ettikten sonra yeni bir kayıt açabilirsiniz. MediaWikiWiki:Bugzilla. Ben yazardım ama İngilizcem derdimi anlatmaya kifayet etmiyor :( --Sadrettin mesaj 17:09, 1 Kasım 2014 (UTC)
İlgili kayıt şurada. --Superyetkinileti 17:59, 1 Kasım 2014 (UTC)
  • Teşekkürler.--Abuk Sabuk 18:13, 3 Kasım 2014 (UTC)

Barış süreci şablon

Merhaba. Çözüm süreci maddesini hazırlıyorum. İsrail-Filistin barış süreci maddesindekine benzer bir şablon bakıyorum. Şunun gibi. Var mı acaba böyle bir Türkçe şablon? --Bluefin (mesaj) 20:49, 8 Kasım 2014 (UTC)

Şu var. Sait71 20:57, 8 Kasım 2014 (UTC)
Pardon ben o ilgili şablonun Türkçesi var mı olarak anlamıştım :) Bildiğim kadarıyla bizde öyle bir şablon yok. :) Sait71 20:58, 8 Kasım 2014 (UTC)
Tüh, neyse sağlık olsun :). Teşekkürler. --Bluefin (mesaj) 21:00, 8 Kasım 2014 (UTC)

VisualEditor News #9—2014

23:29, 14 Kasım 2014 (UTC)

Günün seçki resmi

Günün seçkin resmi neden giriş yaptıktan sonra değişiyor? --hacitalhamesaj at 06:20, 18 Kasım 2014 (UTC)

Bu bana da ilginç geliyor. 7-8 ay kadar önce tarih düzenlemesi yapmıştım ama bu etki etmiş olabilir mi bilmiyorum. Bende çözemedim bu sorunu. Aslında doğrudan Commons'tan kullanma fikri daha önce konu edilmişti. Bu bana da mantıklı geliyor fakat, nasıl yapacağıma dair fikrim yok. Belki bilen birileri çıkar. --i.e.msj 09:39, 18 Kasım 2014 (UTC)

İp Adresi Görünmesi

Merhaba, yaptığım bir değişiklikte ip adresim açık kaldı bunu nasıl sildirebilirim? Bu imzasız yazı Muzisssyen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

meta:Right to vanish/en sayfasına bir göz atabilirsiniz. --i.e.msj 12:59, 26 Kasım 2014 (UTC)
  açıkçası bir sonuca ulaşamadım daha detaylı bir bilgi verme şansınız yokmu bir admin temasa geçmem isteniyor galiba
ama hizmetlilere ulaşamıyorumMuzisssyen (mesaj) 15:51, 26 Kasım 2014 (UTC)

Google Aramalarında Onaylanmamış Değişikliklerin Görünmesi

Bugün Crossfire oyununu Google'da arattım. Sağdaki Vikipedi açıklamasında küfürlü içerik gördüm. Kontrol etmeye girdiğimde henüz onaylanmamış içerik olduğunu fark ettim. Değişikliği reddettim ancak Google çoktan indekslediği için değişmesi zaman alacaktır. Google'ın yalnızca onaylanan sürümü göstermesinin yolu var mı? yoksa bu yalnızca Viki kullanıcılarına mı özgü? --Kafkasmurat- 16:03, 26 Kasım 2014 (UTC)

  • Bi de bu var. Örnekleri çoğaltmak mümkün --hacitalhamesaj at 08:32, 27 Kasım 2014 (UTC)
  • Google anlık görüntülemeyi kullanırsa olacağı budur. --Uğurkentmesaj 18:38, 7 Aralık 2014 (UTC)

Küçük harf şablonu

Söz konusu şablon el-Evâmirü'l-Alâiyye fi'l-umûri'l-Alâiyye maddesinde şu şekilde bir hata veriyor. Maddeyi yazdığım zamanlarda böyle bir hata vermemişti şimdi tesadüfen denk geldim. Çözümünü bilen? --cobija 21:20, 3 Aralık 2014 (UTC)

Birden fazla "DISPLAYTITLE" kullanımındanmış; çözüldü gibi.--Sayginerv-posta 22:13, 3 Aralık 2014 (UTC)
{{Küçük harf}} şablonunu sayfanın en sonuna koyduğumuzda da düzeliyor. --Mavrikantmsj 22:17, 3 Aralık 2014 (UTC)
Pardon düzelmiyor. Sayfa adını düzgün gösterip en altta yine de hata mesajı yayınlıyor.--Mavrikantmsj 22:21, 3 Aralık 2014 (UTC)
noerror parametresini {{Küçük harf}} şablonuna ekledim. Eğer bilgi kutusundan sonra kullanılırsa hata vermiyor, düzgünce çalışıyor. --Mavrikantmsj 22:32, 3 Aralık 2014 (UTC)

Webcite

Merhabalar. Şu sayfayı http://www.webcitation.org/ sitesinde arşivlemeye çalışınca tanınmayan belge tipi hatası veriyor. Etrafından dolaşmanın bir yolu var mı acaba? Teşekkürler.--Abuk Sabuk 16:40, 5 Aralık 2014 (UTC)

Şu siteden arşivlesen?--RapsarEfendim? 16:44, 5 Aralık 2014 (UTC)

Şablon:Türkçede zamanlar

Aşağıdaki şablondaki bileşik zamanlar bölümündeki sütun çok uzun ve sağ tarafta çok fazla boşluk var. Bunu 4 satırlık 2 sütuna dönüştürmek mümkün mü acaba? Şimdiden teşekkürler.--Abuk Sabuk 18:24, 8 Aralık 2014 (UTC)

Şuan yapmam zor ama söylenen şekilde şablon düzenlenebilir. Yanlış hatırlamıyorsam dolaşım şablonlarında grup parametresi ile yapılıyordu bu olay. Sait71 18:36, 8 Aralık 2014 (UTC)
istediğiniz buydu sanıyorum ANADOLU (mesaj) 13:18, 9 Aralık 2014 (UTC)
  • Süper olmuş, teşekkürler.--Abuk Sabuk 19:35, 10 Aralık 2014 (UTC)

Teknik yanı da olduğu için buraya getirdim

Ben mi yanılıyorum bilmiyorum ama Vikipedide herhangi bir sayfada "Geçmişi gör" butonuna basınca karşımıza çıkan geçmiş değişiklikler listesinin sol tarafında yer alan "fark" ve "son" başlıklarının birbiri ile yer değiştirmesi gerektirdiğini düşünüyorum. Çünkü eski bir değişiklikte "fark" şıkkını seçtiğinizde o değişikliği değil de sayfanın "son" halini görüyorsanız bir yanlışlık var demektir. Görebildiğim kadarıyla başka Vikilerde bizdeki "son"a tekabül etmesi gereken kelime "aktüel", ama o bizim uygulamalarımızda "fark" (diff) ile örtüşüyor. Yani ya uygulamada bir hata var ya da bende... Teşekkürler. --E4024 (mesaj) 09:43, 23 Aralık 2014 (UTC)

E4024 doğru diyor benim de dikkatimi çekti. Teknisyen arkadaşlar bu hatayı düzeltebilir mi? --Mavrikantmsj 09:49, 23 Aralık 2014 (UTC)
Türkçe VP hizmete gireli kaç yıl oldu acaba? --E4024 (mesaj) 09:53, 23 Aralık 2014 (UTC)
İlk yazılan madde Cengiz Han. 16:30, 13 Mart 2003‎ Kullanıcı:CengizUluscan eklemiş sonra da ortadan kaybolmuş. :) Bu zaman aralığında fark-son olayı bir kaç kere değişmiştir. --Mavrikantmsj 10:01, 23 Aralık 2014 (UTC)
Neden değişmiştir acaba? --E4024 (mesaj) 10:13, 23 Aralık 2014 (UTC)
  • Evet doğru. E4024 ün dediği gibi olması lazım hacitalhamesaj at 13:26, 23 Aralık 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Farka tıklandığında, mevcut sürümle eski sürüm arasındaki fark gösterilip, sayfanın mevcut hali görüntüleniyor. Sona tıklandığında ise o sürümün bir önceki sürümden farkını gösterip, o sürüm görüntüleniyor. Ben çok acayip bir durum göremedim; yukarıda da "(fark) = güncel sürümle aradaki fark, (son) = önceki sürümle aradaki fark" denmiş zaten.--Sayginerv-posta 17:10, 24 Aralık 2014 (UTC)

Editördeki Kaynak bölümü

Editördeki (visual Editör değil) Kaynak bölümünde şablonları seçtiğimizde kaynak ekleme için bir form geliyordu. Son bir kaç gündür o form düzgün çalışmıyor. Sade ekle kısmı aktif, boş tagları getirip koyuyor, form alanları hiç görünmüyor. Aynı şekilde adlandlandırılmış kaynaklar da çalışmıyor. Sorun benim ayarlarda mı diye herşeyi varsayılana bile döndürdüm, çeşitli tarayıcılarda denedim, başka başka bilgisayarlardan ve işletim sistemlerinden baktım ama nafile :( Bu sorunu yaşayan başkası var mı? Yoksa sorun hala bende mi? Ne yapabilirim? Elle tek tek bütün kaynak parametrelerini yazmak ölümcül bir şey :) --Sralp2 (mesaj) 13:04, 24 Aralık 2014 (UTC)

Aynı durum bende de var. Chrome'un developer sürümünü kullandığım için tarayıcıdan kaynaklanıyor diye düşünüyordum. Yalnız değilmişim maalesef :( --Mavrikantmsj 13:16, 24 Aralık 2014 (UTC)
O halde "bir bilen" ile "bir sorun çözen" aranıyor :)--Sralp2 (mesaj) 13:58, 24 Aralık 2014 (UTC)
  • Şimdilik küçük araçlardan ProveIt kullanılabilir. Teknisyen yetkilerim olsaydı enwikideki kodu alıp deneme yanılma ile sorunu belki çözebelirdim. Bu kodları o yüklediği için "bir bilen"nin o olabiceğini düşünerek mail atıyorum ona. :) --Mavrikantmsj 15:14, 24 Aralık 2014 (UTC)

VisualEditor News #10—2014

18:59, 26 Aralık 2014 (UTC)

Yazım hataları

Site içerisindeki maddelerde yazım hatalarının düzeltilmesi için bir bot görevlendirilemez (veya programlanamaz) mı? -- Ullierlich 12:12, 28 Aralık 2014 (UTC)

Bende şu zamanlar yazım hatalarıyla ilgileniyorum. Gerçekten her sayfada bir sürü yazım hatası var. Bir bot faydalı olabilir fakat bazı zamanlar yazım hataları kasıtlı olarak kullanılabiliyor. Bu sefer bot yanlış bir değişiklik yapmış oluyor.--Ömer Berkaymesaj 12:24, 28 Aralık 2014 (UTC)
Kullanıcı:Superyetkin, sana sesleniyorlar. ToolServer üzerinde sürekli çalışan bir botumuz olsa iyi olmaz mı? --Mavrikantmsj 12:38, 28 Aralık 2014 (UTC)
Düzeltilmesi istenen yazım hataları şurada listelenmekte. Öte yandan; olası yanlışlıkların önüne geçmek amacıyla, değişikliklerin yarı otomatik olarak yapılması daha uygun olacaktır. --Superyetkinileti 12:45, 28 Aralık 2014 (UTC)

"Hiçbir", "hiçbir şey", "her şey", "pek çok", "ya da", "birkaç", "herhangi bir", "bir şey"... Hatalı yazılan bu gibi sözcüklerin (veya söz öbeklerinin, her neyse) düzeltilmesi için bir botun çalışması gerekiyor çünkü devriyelerin veya sıradan kullanıcıların bu hataları tek tek tespit edip düzeltmesi uzun zaman alır. Ben örneğini verdiğim birkaç yazım hatasınıdüzeltmek için Vikisöz'de harekete geçmiştim. İşe ayrı yazılan "hiçbir"lerden başlamıştım. Tüm maddelerdeki o hatayı arama sonuçlarında analiz ettim ve düzelttim. Dediğim gibi, çok uzun sürdü. Bir bot, bahsettiğim hataların düzeltilmesi için kullanılsın. Verdiğiniz Aziz Nesin örneği dert değil. -- Ullierlich 18:31, 28 Aralık 2014 (UTC)

başlıklarda türkçe karakter sorunu

şu maddedeki 'Olümü' başlığını düzeltemedim. bu maddede de aynı problemle karşılaşınca (Uzeyir) sorayım dedim. sadece bende mi böyle? --kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 17:34, 28 Aralık 2014 (UTC)

Bende herhangi bir sorun gözükmüyor. Senin tarayıcıda problem olabilir.--RapsarEfendim? 19:44, 28 Aralık 2014 (UTC)
teşekkürler.. --kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 20:42, 28 Aralık 2014 (UTC)
"Ölümü, Üzeyir" sorunsuz bende. --Khutuckmsj 20:47, 28 Aralık 2014 (UTC)
Bende de sorunsuz. Vah Kibele, ah Kibele. --Uğurkentmesaj 21:14, 28 Aralık 2014 (UTC)

Google

Google aramasinda aşağıdaki gibi sonuçlar geliyor:

"André Chénier - Vikipedi tr.wikipedia.org/wiki/André_Chénier

Bu yazarın uygun bir bilgi kutusuna ihtiyacı olabilir. Bir tane ekleyerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz. İlgili bilgi kutusu:

Köy çeşmesi

. Bu maddede ...

Bu sayfayı 2 kez ziyaret ettiniz. Son ziyaret tarihi: 10.01.2015" Bence başlığın altında maddenin giriş cümlesi ve içeriği olmalı, "uygun bir bilgi kutusuna ihtiyaç olabilir" yazması okunurluğumuzu azaltır. Ne yapabiliriz? Filanca 10:31, 10 Ocak 2015 (UTC)