Kurtlar Vadisi Pusu karakterleri listesi

Page yarı korumaya alındı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yalçın Bulut sayfasından yönlendirildi)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde yer alan tüm karakterlerin listesi ve oynadıkları bölüm aralığı yer almaktadır.[1]

Ana karakterler

Polat Alemdar

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Necati Şaşmaz tarafından canlandırılmış, Umut Tabak tarafından seslendirilmiş karakter. (1-300)

Memati Baş

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Gürkan Uygun tarafından canlandırılmış karakter. (1-162)

Abdülhey Çoban

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Kenan Çoban tarafından canlandırılmış, Kadir Çermik tarafından seslendirilmiş karakter. (1-229)

Erhan Ufuk

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Erhan Ufak tarafından canlandırılmış, Kadir Çermik tarafından seslendirilmiş karakter. (1-300)

Cahit Kaya

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Cahit Kayaoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (77-300)

Eski polistir. Polat'ın ikinci ekibinde yer almış ve çoğu operasyona katılmıştır. Bir sahnede soyadı Kayaoğlu olarak geçmiş daha sonra hep Kaya olarak kalmıştır. Ekip dağılınca İsviçre'ye gitmiştir. Safiye Karahanlı üzerinden onu koruyan Mehmet ile iş birliği yapıp Tapınakçılara ulaşmayı planlamaktadır. Tapınakçıların Büyük Üstadı Ronald ile görüşmüş ve Tapınakçılara katılmak için bir görev üstlenmiştir. Öncelerde hain sanılsa da sonrasında, Polat Alemdar'ın yaşadığını öğrenir. Siber Güvenlik Teşkilatı'nın yapmış olduğu bir satranç oyunu sistemi sayesinde İhtiyarlar Heyeti ile iletişime geçerek Tapınakçılardan, Heyet'e bilgi sızdırmaktadır. Abdülhey Çoban ölünce Polat Alemdar'ın yeni sağ kolu olmuştur. Safiye Karahanlı ile evlenmiştir.

İsim benzerliği ve karakteri canlandıran oyuncunun polis memuru olduğu için Cahit Kayaoğlu’nu temsil etmektedir

Safiye Karahanlı

Kurtlar Vadisi'nde Begüm Kütük, Kurtlar Vadisi Pusu'da Gaye Gürsel tarafından canlandırılmış karakter. (196-300)

Kara

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hakan Boyav tarafından canlandırılmış karakter. (129-232)

1954 doğumludur. Gerçek adı Mazhar Yıldıran'dır. Hayatının büyük bir kısmını dağlarda teröre karşı mücadele ederek geçirmiş, birçok operasyona katılmış, kendi ekibiyle yüzlerce operasyon düzenlemiştir. Kendi devrinin bittiğini anladığında devletle anlaşma yaparak ölü konumuna geçmiştir. Her şey bu anlaşmanın bozulmasıyla başlar. Kara, Türkiye'de gayrinizami harp tarzını en iyi bilen kişilerden biridir. Bu nedenle devletin içinde ve dışında gizli odaklar tarafından Kara sahaya sürülmek istenmektedir. Kara her ne kadar geri dönmek istemese de yaşananlar onu tekrar sahaya sürer.

Mr. Key'in adamı tarafından vücuduna ebola enjekte edilen Kara, "Düşmanın pisliğiyle öleceğime kendi askerimin kurşunuyla ölürüm." diyerek kendisini Siyah Sancak elemanlarına öldürtmüştür.

Kara, Yeşil lakabıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ı temsil etmektedir. Lakabını bir renkten almaktadır, Kara da onun gibi Bingöllüdür. Kara'nın adı da Yeşil gibi faili meçhul cinayetlere karışmıştır. Bunun gibi benzerlikler, onun Yeşil'i temsil ettiğini doğrulamaktadır. Öte yandan ölümü, İttihat ve Terakki fedailerinden Yakub Cemil ile benzerlik gösterir.

İskender Büyük

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ve Kurtlar Vadisi Gladio filminde Musa Uzunlar tarafından canlandırılmış karakter. (25-93)

1955 doğumludur. Diyabet (Şeker) hastasıdır. Dizide zaman zaman insülin iğnesi kullandığı görülmektedir. Jandarma Genel Komutanlığında tuğgeneral rütbesiyle görev yapmıştır. İsmini tarihteki Büyük İskender'in metaforik bir kombinasyonundan alır. Ayrıca dizideki karakterin tarihsel Büyük İskender ile tip ve özellik bakımından pek çok noktada benzeştiği görülür. Kuzey Irak'ta operasyonlarda devlet adına sayısız eylemlere girişmiş bir devlet görevlisidir. Abdullah Öcalan'a karşı Bekaa Vadisi'nde başarısız bir suikast girişiminde bulunmuştur. Filmde yerinin açık edilmesi üzerine Gladio'nun Türkiye'deki ikinci adamı Bülent Fuat Aras'ın yönlendirmesiyle Turgut Özal suikastını planlamış ve gerçekleştirmiştir. Sonraları yasa dışı faaliyetler içinde olduğu gerekçesiyle ordudan atılacaktır. Emeklilikten sonra da yasa dışı faaliyetlerini sürdürür fakat hem ordu hem de devletin içindeki diğer güvenlik birimleri ile hiçbir zaman irtibatını kopartmaz. Etrafında çok büyük bir nüfuz alanı olduğundan rahat hareket imkânına sahiptir. Zaman içerisinde istihbarattan sorumlu müsteşarlık görevine kadar yükselir. Türkiye başbakanına karşı da başarısız bir suikast girişimi tertiplemiştir.

Sevtap Özdoğan İlmen ile olan birlikteliğinden Funda İlmen adında bir kızı vardır. Daha sonra Funda'nın annesini hastanede yastıkla boğarak öldürür.

Dizi boyunca kendisine muhalif olan birçok insanı öldürtür. İstihbaratlar Başkanı'nı öldürmesiyle Polat Alemdar ile büyük bir mücadeleye girmiştir. Polat Alemdar'dan önce Kırmızı Kitap'ı ele geçirmeye çalışmış fakat başarısız olmuştur. Buna karşılık Polat Alemdar'ın en yakın adamı Memati Baş'ı kaçırmış ve eroin vererek işkence etmiştir. Orgeneral Sadi Paşa'nın helikopterini roket atarla düşürtmüş, Tuğgeneral Mesut Akdağ'ı makamında tetikçi kullanarak öldürtmüştür. Deli Hikmet'in evini yakıp Polat'ın adamlarından Nevzat Yakışırbey, Hasan Pürmüz ve Eren Eylül'ü öldürmüş, Güllü Erhan'ın bir kolunu koparmıştır. Polat Alemdar'ı tutsak alarak Kitap'ta yazanları anlattırmaya çalışmıştır. İskender, "Vatanını en çok sevene en pis işi yaptırırsın." cümlesinin bir örneğidir. Bu doğrultuda Gladio tarafından farklı dönemlerde kullanılmıştır. Polat'ın karısı Ebru'yu öldürdükten sonra Polat Alemdar tarafından asılmıştır. Ölümünden sonra ara sıra kendisinden bahsedilmiştir: Polat Alemdar'ın ziyaret ettiği Eski Emniyet Müdürü'ne ve Zaza Dayı'ya göre İskender, Ersoy Ulubey'i sevmiyordu.

Ergenekon davası sanığı emekli Jandarma Tuğgeneral Veli Küçük'ü temsil etmektedir.

Ebru Duru

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hatice Şendil tarafından canlandırılmış karakter. (48-93) (1982-2010)

Bir anaokulunda öğretmenlik yapmaktadır. Oğlunun ısrarla evlenmesini isteyen Nazife Candan, Polat'a gelin olarak Ebru'yu düşünmüştür. Ebru'nun babası Ercüment Duru, Gladio'nun adamı olduğundan Polat Alemdar'ı sevmemektedir. Ama Polat'a aşık olan Ebru tüm olumsuzluklara rağmen Polat Alemdar'la evlenir. Polat da annesinin hatrına hala Elif'i düşünmesine rağmen bunu kabul etmek zorunda kalır. Ebru'nun babası deşifre olduktan sonra KGT ile çıkan çatışmada Abdülhey tarafından yanlışlıkla vurularak öldürülür. Babasının ölümünden etkilenen Ebru intikam almak için yemin eder. Babasının ölümünün arkasında kocasının en yakın adamı olduğunu öğrendiği an başından aşağı kaynar sular dökülür. Abdülhey'i babasının mezarına çağırır ve kendisini Aron Feller'in adamlarının takip ettiğinin farkına varmadan Abdülhey'e silah çeker ve koluna ateş eder. Bu sırada hareket eden tim Ebru ve Abdülhey'i ele geçirirler. Feller, Polat'a şantaj yapar. Bir süre sonrası tutuldukları yeri öğrenen Polat Alemdar istihbarattan da yardım alarak mekana baskın yapar ve Ebru'yu kurtarır. Feller'in oyuna geldiği için Polat Alemdar Ebru'ya kızgındır. Çok büyük kavga ederler ama Ebru bebek beklediği için zamanla aralarındaki buzlar erir, bu günlerde Abdülhey de kurtarılır. Polat-Ebru Çifti'nin çocukları Elif dünyaya gelir. Ama kızını Polat'a emanet ettiği halde Polat'ın adamları tarafından kızı öldürülen İskender Büyük, Polat'ın kızını kaçırmaya yemin etmiştir.

Elif'in henüz doğduğu günlerde Polat Alemdar'ın hastanesine baskın yapan İskender Büyük, Tuncay Kantarcı'nın Ebru ve kızını saklaması sayesinde Elif'i yakalayamaz. Ancak Tuncay'ın tüm uyarılarına rağmen saklandıkları yerden kaçan Ebru artık Polat'la irtibat kuramamaktadır. Sonunda İskender tarafından saklandıkları yer tespit edilir. Ebru, kızı ve annesiyle İskender'in eline geçer. 93. Bölümde İskender Büyük Ebru ve Elif'i bomba yüklü bir arabaya koyar ve patlatır. Ebru hayatını kaybederken, Aron Feller sonrasını düşünerek Elif'i oradan kurtarır. Polat, Ebru'nun intikamını İskender'i ipe çekerek alır.

Davut Tataroğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Can Gürzap tarafından canlandırılmış karakter. (1-153)

İstanbul'un en zengin iş adamlarındandır. Türkiye'yi yöneten 4 büyük aileden en güçlüsünü yönetmektedir. Güçler dengesini gözeten güç sahibi bir adamdır. Karahanlı'nın da hizmet ettiği ve uğrunda öldüğü "Yüce Seçilmişler" denilen gizli örgütün de bir üyesidir. Birçok sektöre hükmeder. Davut Tataroğlu, Polat'tan kripteksin içindeki Tapınakçılar'a ait bilgileri istemiştir. Ayrıca Polat'a 3 Mart 2005'te Mehmet Karahanlı'nın infaz edildiği Mabet'te olduğunu söyler.

Adamlarından Yalçın Bulut, oğlu Fuat Tamer Tataroğlu'nu Memati'nin öldürdüğünü söylememediği ve İhtiyarlar'ın adamı olduğunu öğrendiği için Bulut'u dövdürttükten sonra silah sıktırarak öldürdüğünü zannetmiştir. Ancak sonra Bulut'u yanına geri aldırıp kendisine daha önce İskender'in adamı olarak ihanet eden ve Gladio'nun admaı olarka yanında tehlikeli bir konumda olan Yalçın Yıldız'ı öldürterek kurtulmak istediği bir adamına diğerini temizletmiştir.

Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu'nun adamı İbrahim Velid'in kızı Perihan Velid ile aralarındaki ciddi yaş farkına ve Perihan'ın babasının muhalefetine rağmen evlenmiştir.

Davut Tataroğlu doğrudan doğruya ABD derin devletinin adamı Aron Feller'e bağlıdır. Ancak daha sonra Feller ile aralarında fikir ayrılıkları doğmuştur. Polat ile iş birliği yapıp Feller'i öldürür. Zaman zaman Polat'a yakınlaşmış, bazen de ona cephe almıştır. Davut'un isteğiyle Polat, İnci ile evlenir.

Davut, İnci için İzzet'e 400 milyon dolar ödeme yapar ama Polat işe karışınca Polat ve İnci'nin oğlunu İzzet kaçırır. İnci'nin bebeği öldükten sonra torunu Süleyman'ı getirir ama o da İnci'ye iyi gelmez. Bütün bunların üzerine medyadaki varlıklarını satıp çekilmek ister. Yaşar Katırcı ve Zülfikar Ağa talip olur. Yaşar Katırcı'ya satar ama işlem resmiyete dökülmez. Perihan'dan sonra Nükhet adında biriyle görüşmeye başlar. Nükhet ile buluşur ve ona bir kolye hediye eder. Nükhet, sürpriz yapacağını söyleyerek gözünü kravatla kapatır ve onu yatağa bağlar. Gözleri açıldığında Kara, onu beklemektedir. Nükhet, çocuğunu aldıkları için böyle bir şey yaptığını söyler. Son olarak Kara'ya kızı İnci'nin hasta olduğunu ve Polat'tan onu sahipsiz bırakmamasını istediğini söyler. Kara, zehirli iğne yaparak Davut Tataroğlu'nu öldürmüştür.

Media patronu olması dolayısıyla gerçek hayatta temsil ettiği kişinin Aydın Doğan olduğu öne sürülmüştür.[2]

İnci Tataroğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sema Şimşek tarafından canlandırılmış karakter. (1-165)

Medya patronu ve Tataroğlu Holding'in başı Davut Tataroğlu'nun kızıdır, Fuat Tamer Tataroğlu'nun kardeşidir.[3] Harvard Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Aile adına Yalçın Yıldız ile birlikte sloganı "olaylara TANIK" olan Tanık gazetesini yönetmektedir. Çağrı Toros'un ölümü üzerine arkadaşı olan Ahu Toros ile görüşür ve onu Tataroğlu çıkarlarına ikna etmeye çalışır ama başarısız olur. Kardeşi Fuat'ı Polat kaçırınca onu ikna etmek için İnci, Polat ile görüşür.[4] İlk başta Yalçın'ın kardeşi Kemal Yıldız ile evliydi.

Kocası Kemal, İnci'nin evde olmadığını düşündüğü bir gece kendisini, kardeşi Fuat'ın karısıyla aldatınca İnci yengesini öldürür.[5] Olay örtbas edilir ve Fuat'ın karısı kendisini öldürmüş gibi ifade verirler. Bir süre sonra İnci, hamile olduğunu söyler. Çocuk doğunca adını "Davutcan" koyarlar[6] ama çocuğu kaçıran İskender, adını "Süleyman" koyar.[7] Daha sonra ismi "Süleyman" olarak kalır. Çocuğunun kaçırılmasına çok üzülen İnci, ilk şoku atlattıktan sonra babasıyla konuşur. Babasının oğlu karşılığında pazarlık yaptığını öğrenince babasına kızar. Çocuğunu kaçıran İskender Büyük ile görüşen İnci, onunla ittifak kurar. Ona medya gücünü verir ve karşılığında çocuğunu alır. Aralarında duygusal bir ilişki başlar. Gazeteyi ele geçirmek için Yıldız ile iş birliği yapar ama Yalçın Bulut, Fuat'ın imza atmasına engel olunca başarısız olurlar. Daha sonra şirketteki imza yetkileri alınır.

Uzun bir süre şantaj tehlikesi altında yaşayan İnci, Kemal'i İskender'in emriyle adamı Nazım'ın öldürmesi sonucunda bu tehlikeden kurtulur.[8] Polat Alemdar, İnci'nin de yaşadığı İskender'in evini basar ve Süleyman'ı alıp Davut Tataroğlu'na teslim eder. Çocuk, yetişmesi için yurt dışına gönderilir.

İskender'in kızı Funda İlmen'i Yıldız'ın araştırması sonucu bulan İnci, babayla kızı bir araya getirir.

İskender Büyük öldükten sonra babasının şirketinde çalışmaya devam eder. Babasının Perihan Velid ile olan evliliğine karşı çıksa da engel olamaz.

Ersoy Ulubey'in daveti üzerine konseyine katılır. Konseydeki görevi, İskender'in yanındayken yaptığıyla aynıdır. Medya yoluyla konseyin çıkarlarını koruyacaktır. İnci'nin Ersoy ile çalıştığından şüphelenen Polat, İnci'nin evinde akşam yemeği yer. Ersoy ile ilgili sorularına doğru cevaplar vermediğini düşünen Polat, İnci'den dürüst olmasını ister. İnci de ilk günden beri onu sevdiğini söyler. Polat evden çıkarken İnci kapının önüne geçer ve Polat'ın gömleğini önden yırtar.[a] O gece Polat ve İnci birlikte olurlar. Ertesi gün Polat, İnci'nin de bulunduğu sırada Ersoy'un kampını basar. İnci bu olaydan sonra Ersoy'dan uzaklaşır.

Ersoy Ulubey'in ölümünden sonra ilişki yaşamaya başlarlar. Bu nedenle babası Davut Tataroğlu, İnci'nin Polat'la evlenmesine önayak olur. İnci Polat'ı çok sevip onun evinde sıradan bir hayat yaşamaya başlasa da hisleri karşılıklı değildir. Polat, İnci ile evli olduğu hâlde Elif'in üniversiteden arkadaşı Savcı Leyla Türkmen'i sevmektedir.[9] Bu yüzden İnci'ye hiç yüz vermez. Bu durum, İnci'yi çok üzse de Polat'a âşık olduğu için buna katlanır. Polat'tan hamile kalır ve çocuklarını beklemeye başlarlar. İnci hapishanedeyken evlenirler. Hapisten çıktıktan sonra yolda araba çarpar.[10] İnci ve babası hastaneye yatırılır. İzzet; Polat, Leyla ile akşam yemeği yerken İnci'nin evini basıp İnci'yi kaçırır[11][12] ve özel bir ameliyatla çocuğu İnci'nin karnından çıkartır. İnci'nin bu sırada bilinci açıktır. Büyük bir travma geçirir. Bebeği prematüre yaşamaktadır. Polat çocuğu almak için gittiğinde kurşunun şarapneli çocuğa isabet eder ve zaten zar zor hayatta kalabilen çocuk ölür.[13]

Polat, bunu İnci'ye söyleyince İnci, tepki veremez ve büyük bir şok geçirir. Aklını kaybetme noktasına gelir: Çocuğunun ölmediğini, Polat'ın çocuğunu kaçırıp sakladığını söyler. Ayrıca Polat'ın onu öldürmeye çalıştığını düşünmektedir. Yaşar Katırcı ve Mete Ağır tarafından bunları doktorlara söylememesi için ikna edilir. Bunun üzerine hastane yetkilileri onun akıl sağlığının yerinde olduğu raporunu verir.

İnci, Candan ailesinin evine uğrar. Leyla, hâkime bir arkadaşı ve arkadaşının bebeğiyle birlikte oradadır. Elif, çocuğa "kardeşim" diye hitap edince İnci onu kendi oğlu sanar. Yaşar Katırcı'yı arayıp bebeği kaçırtır ve gazetede yöneticiyken tanıştığı bir arkadaşı olan Seher'in evinde saklanır. Leyla ve polisler gelince arkadaşının bebeğini esir alır ve gelirlerse bebeği öldürmekle tehdit eder. Bebeği kurtarırlar ama Leyla bu sırada yaralanır. Polisler, İnci'yi hastalığından dolayı tımarhaneye kapatır.

Akıl hastanesinde onu eski çalışanı İhsan Yılmaz ziyaret eder. 7. sezonun başında, 165. bölümde dizide son defa gözükür: Savcı Leyla, onu ziyarete geldiğinde iyileştiğini görür ve İnci ona akıl hastanesinden çıktığında ilk eşinden olan oğlu Süleyman'ı büyüteceğini söyler. İnci hakkında Polat'la konuşan Leyla, onun içeriden çıkabileceğini belirtir. Polat, biraz daha içeride kalsin der. Leyla boşanma kâğıtlarını verir ama Polat imzalamaz.[14]

Dizi; o sezon başka olaylara odaklanır, İnci o sahneden sonra bir daha görülmez.[15] 176. bölümden itibaren karakter jenerikten çıkarılır.[16][b]

218. bölümde Tataroğlu Holding'in başında kimin olduğunu soran Vahap Kuzuzade'ye Hakkı Bafralı, İnci Tataroğlu'nun öldüğünü söyler.[17]

23 Ekim 2018'de katıldığı bir televizyon programında karakteri canlandıran Sema Şimşek; hikâye tıkandığı, karakter için yapılacak hiçbir şey olmadığı için diziden ayrıldığını açıkladı.[18]

Leyla Türkmen

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Çiğdem Batur tarafından canlandırılmış karakter. (101-263)

17 Ağustos 1977 İstanbul doğumludur. Elif Eylül'ün üniversiteden arkadaşıdır. Zamanında Ali Candan'dan diplomat olmak için destek istemiştir. Ali Candan, destek vermeyince hakim ve savclılık sınavına girip Cumhuriyet savcısı olmuştur. Önceden oldukça kilolu ve gözlüklüyken Ali ile Polat olarak karşılaştığında oldukça çekici ve fit bir görünüme kavuşmuştur. Bu da Polat'ı oldukça etkilemiştir. Fakat Polat eski halni unutamadığı için ona Tombik diye hitap eder.

Polat Alemdar ile karşılaştıktan sonra evine sık sık ziyaret eder. Özellikle Nazife Anne'nin böreklerini çok sever.

Görevi gereği hukuk kurallarına bağlı ve idealistir. Polat'ın yeraltı dünyasıyla yakın teması, Leyla'yı hep rahatsız etmiş ve Polat'ın kanunsuz işlerine engel olmaya çalışmış, Polat'a ve ekibiyle sürekli uğraşmıştır. Fakat bu uğraş kısa sürmüş ve Polat'ta yeniden KGT'nin başına geçmiştir.

Yine savcı olan Ferit, arkadaşı ve partneridir. Polat'ın İnci Tataroğlu'yla birlikte olduğunu öğrendiğinde büyük bir şok geçirir. Aslında Polat'a âşık olan Leyla, Ferit'i sadece Polat'ı kıskandırmak için kullanmaktadır. Polat, onu o dönemde arkadaş olarak görür. Polat'ın istemeyerek birlikte olduğu İnci'yi hapse attırır sebebi de İnci'nin Leyla ve diğer savcı arkadaşlarının fotoğraflarını bir barda çekmesidir. Daha sonra da savcılık yetkileri elinden alınınca istifa edecekken Polat Alemdar tarafından ikna edilerek görevine devam etmiştir. Polat, hapishanede İnci ile evlenince Leyla, depresyona girer. Yakın arkadaşı Birsen bu süreçte ona yardımcı olur. İlerleyen bölümlerde Polat'ın istemeyerek İnci ile evlendiğini duyunca Ferit'ten de ayrılır. Polat ile de birlikte olmaya başlarlar.

Uzun zaman sonra Leyla, İnci'yi tımarhane de ziyarete gider ve ziyaretçi defterinden Polat'ın gelip gelmediğini kontrol eder. İnci ile görüşmesinde İnci'ye çıktığında ne yapacağını sorar. İnci de ilk eşinden çocuğu olan Süleyman'ı büyüteceğini söyler. Daha sonra Polat'a ziyarete gidip gitmediğini ısrarla sorar fakat Polat cevap vermez, geçiştirir.

Polat, ilerleyen zamanlarda zor görevlere gider. Leyla, 2 kere onun ölüm haberini alır. Polat'ın ailesini bu zor süreçlerde asla yalnız bırakmaz ve hep yanlarında olur. Polat'ın ikinci ölümünde İhtiyarlar heyetini canlı yayında deşifre etmeye çalışır bunun sonucunda İhtiyarlar Heyeti hiçbir şeyin tesadüf olmadığı ve okuldaki hocanın bile ihtiyarlar heyeti tarafından ortaya çıktığını belgeleriyle görür. Ayrıca ihtiyarlar heyeti hasta olan annesi ve kız kardeşinin bilgilerini Leyla'ya verir. Annesinin hastalığı yüzünden zor günler geçirir ve o sırada Polat ona tekrar gözükür. Kız kardeşi ise Tapınakçı Margaret tarafından öldürülür.

Polat'ın kızı Elif, Leyla'ya Leyloş der ve Leyla'yı çok sever. Sonradan Türkiye'ye dönen Polat'ın kız kardeşi Safiye ile de çok iyi anlaşır.

263. bölümde Polat ile evlenir ve tekneyle balayına çıkarlar. Teknenin Gölge'nin adamı Yurin tarafından patlatılması sonucu ölür. Polat, onun intikamını 300. bölümde Büyük Hanedanların Liderlerinin toplantısına katılıp Gölge'yi öldürerek alır. Leyla, Polat'ın son sevdiği kadındır ve Elif ile birlikte asla onu unutmaz.

Asya Tuna

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Defne Samyeli tarafından canlandırılmış karakter. (264-300)

Asıl adı Zeynep Oğuz'dur. Zamanında Ali Candan (Polat Alemdar), Aslan Akbey tarafından Zeynep'i öldürmekle görevlendirilmiştir. Ancak Zeynep bir bebek sahibi olduğu için canını bağışlamış ve öldü şeklinde gösterilip Türkiye'den kaçmasını sağlamıştır. Yurt dışında yeni kimliği Asya olmuştur. Başarılı bir istihbarat ajanıdır. Sokaklara düşmüş insanları, mültecileri eğitip başarılı bir ajan haline getirmektedir. Şimdilerde Gölge'nin yanındadır. Yusuf Kuzuzade, gizlice DNA örneğini alıp annesi olduğunu kanıtlamıştır. Ondan sonra Yusuf'u korumak olmuştur tek amacı. Yusuf'a yakın olmak için Fehmi ile evlenmiştir. Fehmi Mete'nin vasiyetini okur ve Yusuf'un aslında Polat ve Zeynep'in oğlu olduğunu öğrenince Yusuf'u zehirler ve panzehiri denize atar. Zeynep bu yüzden okla Fehmi'yi öldürmüştür.

Yasin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bahtiyar Engin tarafından seslendirilmiş, Ertuğrul Şakar tarafından canlandırılmış karakter. (232-300)

Siyah Sancak Timi'nin lideridir. Kara ve ekibinin Tapınakçılar tarafından yakalanması üzerine Polat Alemdar, Yasin'i Siyah Sancak Timi Liderliği'ne davet etmiş ve Yasin bu teklifi kabul etmiştir. Böylece Siyah Sancak Timi yeniden kurulmuştur. Siyah Sancak Timi, bu sefer tüm konularda uzmanlaşmış yeni elemanlardan oluşmaktadır. Yasin, Siyah Sancak Timi ile birçok başarılı operasyon imza attıktan sonra Cahit, Timur ve Akif'le beraber, Tapınakçılar'ın elindeki Polat'ı kurtarmak için yeni bir operasyona çıkmıştır fakat Armageddon Timi'nin ani bir baskınıyla yakalanmışlardır. Ardından Balkanlar'da, Katolik-Ortodoks Savaşı'nın fitilini ateşleyecek bir suikast görevi Tapınakçılar tarafından kendilerine verilmiştir. Bu görevi yerine getirirlerse Polat'ın koordinatlarının verileceği ama 24 saat içinde görevi yerine getirmezlerse, Polat'ın yanındaki bombanın otomatik olarak patlayacağı kendilerine bildirilmiştir. Daha sonra hep beraber Karadağ üzerinden Sırbistan'a gitmişlerdir ve Marko Petroviç'i yakalamışlardır. Onu tam öldürecekleri sırada Tapınakçılar'ın elinden kurtulan Polat yetişmiştir ve büyük bir savaşa neden olacak bu suikasta engel olmuştur. ŞEDİD tarafından Hoca'ya düzenlenen saldırıda vurularak yaralanmıştır. Şu an SİS ekibiyle Hoca'yı korumakla görevlidir. Polat'ın yeni ekibinde Erhan ve Cahit ile çalışmaktadır.

Yardımcı karakterler

Nazife Candan

Kurtlar Vadisi'nin ilk bölümlerinde İnci Pars tarafından, sonraki bölümlerinde ve Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Serpil Tamur tarafından canlandırılmış karakter. (2-244)

Ömer Candan

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Emin Olcay tarafından canlandırılmış karakter. (2-233)

Deli Hikmet

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Erdem Ergüney tarafından canlandırılmış karakter. (1-166)

Eren Eylül

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kerem Fırtına tarafından canlandırılmış karakter. (1-41)

Nevzat Yakışırbey

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Nevzat Yakışırboy tarafından canlandırılmış, Sinan Divrik tarafından seslendirilmiş karakter. (1-41)

Hasan Pürmüz

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Fatih Kaçan tarafından canlandırılmış, Barış Özgenç tarafından seslendirilmiş karakter. (1-41)

Tuncay Kantarcı

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Osman Wöber tarafından canlandırılmış karakter. (1-124)

139.Bölümün jeneriğine kadar karakteri canlandıran oyuncunun adı gözükse de bir daha diziye dönmemiştir

Hüsnü Yalınkılıç

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Adnan Erdoğan tarafından canlandırılmış, 1-41 bölümleri arası Cengiz Bozkurt tarafından seslendirilmiş karakter. (1-299)

Tuncay Kantarcı'nın sağ koludur. Tanışıklığı Tuncay Kantarcı'nın cezaevinden akıl hastanesine nakledilmesinden sonraya dayanır. Hastanede Tuncay'la dostluk kurmuş, onun yanından ayrılmamış bir sağlık memurudur. Bu sebeple Tuncay Kantarcı'nın en yakın adamı olmuş ve dolayısıyla Polat Alemdar'ın ekibine girmiştir. Lakabı Deli Hüsnü'dür. Memati'nin oğlunun bakıcısı Gülendam ile Memati'den habersiz evlenmiştir. Bir süre Memati onlarla konuşmamıştır. Ama bir süre sonra onları affetmiştir. Fakat Gülendam, Ersoy Ulubey tarafından Memati'nin oğluyla birlikte öldürülmüştür. Tuncay Bey'in ortadan kaybolması sonrası Polat Alemdar kendisini hastanenin yöneticisi yapmıştır. 299. bölümde Gölge'nin İstasyon adlı mekanındaki çatışma sırasında Gölge ve adamı Hırsız (Alexander) tarafından vurularak öldürülmüştür.

Gülendam Yalınkılıç

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Birsen Dürülü tarafından canlandırılmış karakter. (69-105)

Evlenmeden önceki soyadı Çamlıdere'dir. Memati, oğluna bakıcı olarak onu tutmuştur. Hüsnü Yalınkılıç ile aşk yaşamış ama Memati buna karşı çıkmıştır. Hüsnü Tuncay'ı yanına alıp Gülendam'ı Memati'den 2 kez istemeye gitmiş ama Memati ikisinde de vermemiştir. En sonunda 92. bölümde Memati'den habersiz evlenmişlerdir. Ersoy Ulubey tarafından Memati'nin evinde vurularak öldürülmüştür.

Elif Alemdar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Doğa Sakarya tarafından canlandırılmış karakter. (129-300)

Polat Alemdar ve Ebru Duru'nun kızıdır. Henüz doğduğu günlerde Polat'tan öldürülen kızının intikamını almak isteyen İskender Büyük tarafından Ebru'yla birlikte kaçırılmıştır. Polat Alemdar'a büyük bir darbe vurmak için harekete geçen İskender, Elif'i annesiyle birlikte uzaktan kumandalı bomba yüklü arabaya bağlamıştı. Yaptığı plana göre Polat, arabaya yaklaştığında adamı bombayı patlatacaktı. Ancak tam o sırada Aron Feller, Polat'ın kızını arabadan aldırtmış Ebru'nun eline oyuncak bebek vermiştir. Polat Alemdar da tuzaktan kurtulmasına rağmen Ebru Duru'yla birlikte kızı Elif'in de öldüğünü düşündü. Feller, Elif'i Hristiyan olarak yetiştirmek için harekete geçmiş sonrasında Elif'i Margaret Theodora-Joseph Beile çiftine evlatlık vermiştir. Margaret Elif'e Ellie ismini vermiştir.

Aradan uzun zaman geçtikten sonra Aron Feller'in adamı Ünsal Kemal Alnıaçık, Polat Alemdar tam kendisini öldüreceği sırada ağzından Elif'in yaşadığını ve Feller'in elinde olduğunu kaçırdı. Bunun üzerine Feller'le görüşen Polat kızını geri alması için Feller'in kendisine verdiği görevleri yerine getirdi. Ancak Feller daha önceden yaptığı başarılı bir plan yapmış, Polat'a kızını aynı zamanda kendisinin Türkiye'deki görevini üstlenecek olan Josef'e verdiğini söylemiş bu şekilde iki düşmanını karşı karşıya getirmeyi amaçlamıştır. Polat bu yaptıklarını öğrenince Feller'i öldürür.

Josef, Gladio'nun önemli isimlerinden biri olmasına karşın Elif'i öz kızı gibi görmektedir. Elif de babası olarak bildiği Josef'i çok sevmektedir. Bu sebeple Polat Alemdar, kızına kavuşunca dahi Josef'i öldüremez. Polat da Elif'in babasına çok bağlı olduğunu bildiğinden gerçek babasının kendisi olduğunu söyleyemez. Josef Beile, Shamir'in kurduğu pusuda öldürülünce kızına tüm gerçekleri itiraf eder. Mutlu bir aile olurlar. Ancak bir süre sonra bu kez Elif'in annesi bildiği Margaret ortaya çıkar. Raskoln, Poyraz Kaleli ve Mete Aymar'ı kullanarak Elif'i pek çok kez kaçırmaya çalışır. Her seferinde Polat'ın ekibi tarafından kurtarılır. Sonunda Polat kızını annesi Ebru'nun mezarına götürür ve aklındaki tüm şüpheleri siler. Elif; Ömer Baba, Nazife Anne, Leyla ve halası Safiye ile yaşamaya başlar. Safiye Karahanlı'yı kullanan Profesör Martin'e Tapınakçıların seçilmiş çocuğu olan Elif Alemdar'ı kaçırma görevi verilmiştir. Elif'in Avrupa'da okuması için aileyi ikna etmeye çalışan Martin bu konuda başarılı olamayacağını anlayınca Elif'in sevdiği kişileri tek tek ortadan kaldırıp korkmasını sağlamak için harekete geçer. Elif'in öğretmenini kalp krizi süsü vererek öldürür. Sonrasında Tapınakçıların desteğiyle Nazife Anne'yi öldürtür. Gerçek niyetinin anlaşılması sonrası hemen sonra Polat Alemdar tarafından golf sopasıyla sopasıyla dövülerek öldürülür.

Elif ve Safiye beraber yaşamaktadırlar. Bir süre mutlulukları devam ettikten sonra Polat'ın düşmanları harekete geçmiş; Leyla Türkmen ve KGT Timi'ne yok etmişlerdir. Safiye Karahanlı'yı öldürerek kardeşinin intikamını almak isteyen Tilki Andrei de Safiye ve Elif'in peşine düşer. Onların İsviçre'deki evini basan Tilki tam ikiliyi kaçıracakken Elif stratejik bir hamleyle ışıkları kapatmış bu sürede Tilki'den kurtulmayı başarmışlardır. Ancak hala tehlikededirler. Gölge ve Tilki Andrei onları aradı fakat bundan da bir sonuç çıkmamıştır.

Nesrin Çakır

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İpek Tenolcay tarafından canlandırılmış karakter. (108-173)

Pusat Çakır

Kurtlar Vadisi'nde Sertan Karaağaç, Kurtlar Vadisi Pusu'da Görkem Sevindik tarafından canlandırılmış karakter. (108-298)

Selvi Çakır

Kurtlar Vadisi'nde Büşra Ayaydın, Kurtlar Vadisi Pusu'da Pınar Tuncegil tarafından canlandırılmış karakter. (108-174)

Kenan Katırcı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şafak Başkaya tarafından canlandırılmış karakter. (108-143)

Yaşar Katırcı'nın oğludur. Selvi Çakır'ın eski sevgilisidir. Selvi'yi Memati'den kıskandığından ona tecavüz etmeye kalkar ama Selvi boğazına kırık şişe saplayarak öldürülmüştür.

Evren Katırcı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aysun Güllük tarafından canlandırılmış karakter. (108-128)

Yaşar Katırcı'nın kızıdır. 128. bölümde Kaşifoğlu tarafından kafasına sıkılarak öldürülmüştür. Cesedi gözdağı için babası Yaşar Katırcı'nın mekanının önüne atılmıştır.

Funda İlmen

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İpek Karapınar tarafından canlandırılmış karakter. (56-87)

Sevtap İlmen ve İskender Büyük'ün kızı. Sevtap İlmen kızını yıllarca İskender Büyük'ten saklamıştır. Onun varlığını İnci Tataroğlu İskender Büyük'le ilişkisi olduğu sırada öğrenmiş ve sürpriz yapmak istemiş, sonunda da söylemiştir. Bunu öğrendiğinde İskender kızını yanına aldırtmıştır.

Kazım tarafından vurularak öldürülmüştür.

Kazım

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kazım Çarman tarafından canlandırılmış karakter. (20-88)

Polat Alemdar'ın ekibindendir ve Memati'nin sağ koludur. Az konuşur. Avrupa'da büyüdüğü için Memati ona sık sık Avrupa'da bu nasıl olur, şu nasıl olur gibi sorular sorar. "standart" kelimesini "ştandart" şeklinde yanlış telafuz ettiği için Memati onu tîye alır.

İskender Büyük'ün kızı Funda'yı yanlışlıkla öldürdükten sonra İskender kafasına sıkar. Böylece İskender, kızının intikamını alır.

Timur

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Burak Sevinç tarafından canlandırılmış karakter. (203-264)

Polat Alemdar ile Kosova'daki timde beraber operasyonlarda bulunmuştur. Polat Alemdar tarafından yurda çağrılmıştır. Afganistan'da Armageddon Timi ile savaşmıştır. Doğu Türkistan'da Çinliler tarafından rehin alınmış ve bu sürede ağır işkence görmüştür. Akif, Cahit ve Yasin'le beraber Polat'ı kurtarmak için bir operasyona çıkmış ama Armageddon Timi'nin ani bir baskınıyla yakalanmışlardır. Ardından Balkanlar'da, Katolik-Ortodoks Savaşı'nın fitilini ateşleyecek bir suikast görevi Tapınakçılar tarafından kendilerine verilmiştir. Bu görevi yerine getirirlerse Polat'ın koordinatlarını öğrenebileceklerini ama 24 saat içinde görevi yerine getirmezlerse, Polat'ın yanındaki bombanın otomatik olarak patlayacağı kendilerine bildirilmiştir. Daha sonra hep beraber Karadağ üzerinden Sırbistan'a gitmişlerdir ve Marko Petroviç'i yakalamışlardır. Onu tam öldürecekleri sırada Tapınakçılar'ın elinden kurtulan Polat yetişmiştir ve büyük bir savaşa neden olacak bu suikaste engel olmuştur.Polat'ın Cahit ve Akif'ten sonra en önemli adamlarından biridir. Aynı zamanda Polatın yakın koruması ve Siyah Sancak Timi'nin 2. komutanıdır. 264. bölümde Gölge'nin Polat Alemdar'ın ofisine yaptığı baskında Marcus tarafından kafasına sıkılarak öldürülmüştür.

İhtiyarlar Heyeti ve çalışanları

Hoca

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Vural Yayan tarafından canlandırılmış karakter. (180-300)

Adı Mehmet Bozoğlu'dur.[19] Diziye Dışişleri Bakanı olarak girmiştir. İhtiyarlar Heyeti'nin eski üyesiydi. Daha sonra heyete yeniden dâhil oldu ve Polat'ın ayrılmasından sonra yeni Aksaçlı oldu.

İhtiyarlar Başkanı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Cahit Şaher tarafından canlandırılmış karakter. (30-162)

Başkanlığı döneminde İskender Büyük'e karşı mücadele etmiş, bu doğrultuda Polat Alemdar'a Kırmızı Kitap'ı okutmuştur. Daha sonra çeşitli meseleler hakkında Polat ile görüşmüştür. Son görüşmelerinden hemen önce atılan 2 okla öldürülmüştür. Onun ölümü, İhtiyarlar Heyetindeki çözülmenin başlangıcı olmuştur.

Adil Eşrefoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Dönmez tarafından seslendirilmiş, Kuzey Vargın tarafından canlandırılmış karakter. (162-191)

Derin devletin önemli isimlerinden Doğu Eşrefoğlu'nun kardeşidir. Kurtlar Vadisi Operasyonu'nu abisi ile birlikte tasarlamıştır. Derin devlet adına Aslan Akbey, Polat Alemdar, Abdülhey Çoban ve Erkan Öztürk gibi önemli isimleri yetiştirmiştir. Doğu Bey'in ölümü sonrası devlet içindeki önemli bir konumda bulunan İhtiyarlar Heyeti'ne alınmıştır. Mevcut İhtiyarlar Başkanı'nın faili meçhul bir suikastle öldürülmesi sonucu, Adil Bey yeni Aksaçlı seçilir. Başkan olduktan sonra Türkiye'yi bölgesel bir güç haline getirmek isteyen yeni Aksaçlı bunun için birçok değişiklik yapacaktır.

Polat Alemdar ile ilişkisini kesen Adil Bey amacına ulaşabilmek için her yolu denemiştir. Öncelikle Polat'tan boşalan Kamu Güvenliği Teşkilatı'na lider olarak önemli Türkiye'nin önemli istihbaratçılarından Mete Ağır ve Mete Aymar'ı getirtmiştir. İkili yıllar boyunca devlet içindeki anlaşmazlıkları sebebiyle başlangıçta görevi kabul etmeseler de Adil Bey onlara görevi kabul etme ya da ölme seçeneklerini sunmuştur.

Polat Alemdar başta adamı Memati Baş'ın ölümünden onu sorumlu tutmuş ve Adil Bey'i çok sıkı korunan evinden kaçırıp sorgulamıştır. Sonrasında heyete ihanet edip çeşitli dış bağlantılarıyla Memati Baş ve eski başkanın ölümüne sebep olan Sencer Bey deşifre olmuş ve Polat Alemdar'ın ekibi hayatı tehlikede olan Adil Bey'in hayatını kurtarmıştır. Yıllar önce devlete ihanet ettiği için Özbekistan'da bir hücrede tuttuğu Poyraz Kaleli, Sencer ve Mete Aymar tarafından hücreden çıkarılmış, Poyraz 15 yıllık intikamını alarak, Adil Bey'in iki gözünü de çıkarmıştır. 191. bölümde heyetin emriyle Akif tarafından boğularak öldürülür. Onun ölümünden kısa bir süre sonra heyet Mete Aymar tarafından deşifre olur ve heyetten kalan tüm üyeler bunun üstüne kendi istekleriyle KGT tarafından boğularak öldürülmüştür.

Sencer

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Erdoğan Aydemir tarafından canlandırılmış karakter. (162-190)

Adil Bey tarafından yetiştirilmiştir. Aslan Akbey ile yaptığı bir operasyon sırasında yürüyemez olmuştur. Daha sonra heyete girmiştir. Strateji uzmanıdır. Adil Bey'den sonraki potansiyel Aksaçlı ve heyetin vekilidir. Bölgesel KGT üyelerinden Mirsad, yakın korumasıydı. Sencer'in heyete ihanetini öğrenince Sencer, Mirsad'ı öldürdü. Kurduğu komplo ile Memati'yi ve İhtiyarlar Başkanını öldürmüştür. Yeni seçilen Başkan Adil Eşrefoğlu'nu da bu sorunlar çözmek için sıkıştırıp zor durumda bırakmıştır. Daha sonra Adil Bey'i düşürüp başa geçmiştir. Planları ortaya çıkınca bu kez de o düşürülür. Kaldığı hastanede Erkan tarafından yastıkla boğularak öldürülmüştür.

Faruk Adalır

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İzzet Çivril tarafından canlandırılmış, Hüseyin Özay tarafından seslendirilmiş karakter. (172-195)

İhtiyarlar Heyeti eski üyesi. 19 Kasım 1956'da Gümüşhane'de Nuri ve Hale Adalır'ın oğlu olarak doğdu. Fizik Mühendisliği alanında çalışan Faruk Bey, Westminster Üniversitesi'den mezun oldu. Uzmanlığını uluslararası ilişkiler alanında yaptı.[20] Heyet adına özellikle enerji projeleriyle ilgilendi. Bölgesel KGT üyelerinden Akif, yakın korumasıydı. Sencer Bey'in ihaneti ve ölümünden sonra kısa bir süre Vekil olarak heyete liderlik etti. İhtiyarlar Heyeti deşifre olduktan sonra Tapınakçılar tarafından sorgulandı. Poyraz, kafasına sıkarak Faruk Bey'i öldürdü.

Zakir

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Çetin Akcan tarafından canlandırılmış karakter. (183-195)

İhtiyarlar Heyeti eski üyesi. Bölgesel KGT üyelerinden Fatma, yakın korumasıydı. İhtiyarlar Heyeti, Tapınakçılar tarafından deşifre olduktan sonra tüm heyet üyeleri gibi Tanrı dağına gitmeyi kabul eder ve Fatma tarafından infaz olunur.

Ethem

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Toygun Ateş tarafından canlandırılmış karakter. (183-195)

İhtiyarlar Heyeti eski üyesi. Bölgesel KGT üyelerinden Haydar, yakın korumasıydı. İhtiyarlar Heyeti, Tapınakçılar tarafından deşifre olduktan sonra tüm heyet üyeleri gibi Tanrı dağına gitmeyi kabul eder ve Haydar tarafından infaz olunur.

Bahadır

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ünsal Kızılkaya tarafından canlandırılmış karakter. (183-195)

İhtiyarlar Heyeti eski üyesi. Bölgesel KGT üyelerinden Şamil, yakın korumasıydı. İhtiyarlar Heyeti, Tapınakçılar tarafından deşifre olduktan sonra tüm heyet üyeleri gibi Tanrı dağına gitmeyi kabul eder ve Şamil tarafından infaz olunur.

Dizideki rolü boyunca hiç konuşmamıştır.

Remzi Ekinkan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mahmut Gökgöz tarafından canlandırılmış karakter. (180-194)

İhtiyarlar Heyeti eski üyesi. Sencer Bey'i desteklemiştir. Bölgesel KGT üyelerinden Talha, yakın korumasıydı. İhtiyarlar Heyeti, Tapınakçılar tarafından deşifre olduktan sonra Mete Aymar tarafından pusuya düşürülür ve Mete onu vurduktan sonra ağır yaralanır. Kaldırıldığı hastanede bir süre kalbi dursa da Akif tekrar çalıştırır. Remzi Bey Polat ve Faruk Bey'e Sencer'i desteklediğini itiraf eder, heyetin deşifre olduğunu açıkladıktan sonra hayatını kaybeder.

Babür Yıkılmaz

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Oktay Gülbay tarafından canlandırılmış karakter. (179-195)

İhtiyarlar Heyeti eski üyesi. Bölgesel KGT üyelerinden Alptekin, yakın korumasıydı. İhtiyarlar Heyeti, Tapınakçılar tarafından deşifre olduktan sonra tüm heyet üyeleri gibi Tanrı dağına gitmeyi kabul eder ve Alptekin tarafından boğularak öldürülmüştür.

Eşref Geçmez

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hakan Akın tarafından seslendirilmiş, Barbaros Binicioğlu tarafından canlandırılmış karakter. (127-195)

İlk başlarda İhtiyarlar Başkanını temsilen Polat'la görüştü. Başkanın ölümünden sonra heyete girdi. Bölgesel KGT üyelerinden Selahattin, yakın korumasıydı. Onun ölümünden sonra Fazıl, Fazıl'ın ölümünden sonra Aynura yakın koruması oldu. İhtiyarlar Heyeti, Tapınakçılar tarafından deşifre olduktan sonra tüm heyet üyeleri gibi Tanrı dağına gitmeyi kabul eder ve Polat Alemdar tarafından infaz olunur.

Sami Geçmez

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hakan Akın tarafından seslendirilmiş karakter, Barbaros Binicioğlu tarafından canlandırılmış. (197-219)

Eşref Bey'in ikizidir. Polat Alemdar'ın yeniden kurduğu heyetin bir üyesiydi. Tutuklanıp sorgulanır. Heyetin sırlarını deşifre etmemek için hapishanede intihar eder.

Asu Miray Sonkan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Zeliha Çal tarafından canlandırılmış karakter. (1-76)

Polat Alemdar'ın hastanesinde doktor olarak çalışmaktadır. İlk başlarda Turan Kaçgar'a çalışan Asu'nun İhtiyarlar Heyetine bağlı olduğu ortaya çıkmıştır. İhtiyarlar Başkanı'nın yerini söylememek için siyanür hapıyla intihar eder.

Erkan Öztürk

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İsmail Demirci tarafından canlandırılmış karakter. (162-203)

Polat Alemdar ve Abdülhey Çoban gibi o da Aslan Akbey tarafından yetiştirilip Meta Aymar'ın yanına devlet görevlisi olarak yerleştirilmiştir. İhtiyarlar Heyeti'nin hain üyesi Sencer Bey tarafından kandırılmış, Memati Baş suikastında maşa olarak kullanılmıştı. Polat Alemdar'ın Memati'nin intikamını almak için yaptığı operasyonda konuşmasından korktuğu örgütçüye zorla siyanür yutturarak ölümüne sebep olmuştur. Polat, Memati'nin ölümüyle alakasını öğrendikten sonra Cahit ve Abdülhey ile Erkan'ı yakalamış ancak Erkan sonrasında Mete Bey tarafından kurtarılmıştır. Sencer Bey'in ihtiyarlar başkanı olduğu günlerde naipliğe getirilen Mete Aymar'ın adamıdır fakat Mete Aymar da kendisinin İhtiyarlar heyetinin adamı olduğunu öğrenmiştir. Sencer Bey de konuşmasın diye kendisini öldürmeye çalışmıştır. Akif ve bazı KGT elemanlarının Sencer'in hain olduğunu öğrenmeleri sonrası o da pişman olmuş ve Polat'tan özür dileyerek ekibine dahil olmuştur. Buna rağmen Memati'nin ölümünde payı olması sebebiyle Cahit Kaya tarafından hiç sevilmemektedir. Sonradan bir çatışmada ağır yaralanmış ve Abdülhey, Cahit Kaya'nın kanını zorla verdirerek onu kurtarmıştır. Adil Bey'in tüm emirlerine rağmen KGT tarafından yakalanması sonrası kendisini aldatan Sencer Bey'i yastıkla boğarak öldürmüş ve Polat Alemdar'da böylece Memati'nin intikamını almıştır.

Polat Alemdar'ın ekibiyle birlikte Mete Aymar ve Poyraz Kaleli'ye karşı operasyonlara katılmış, Poyraz'la huzur evi bahçesinde yapılan çatışmada ağır yaralanmıştır. 203. bölümde Poyraz Kaleli tarafından Kara'nın torunu Ferman ile birlikte uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu ölmüştür. Kara Erkan ve torunun intikamını Poyraz'ı diri diri gömerek almıştır.

Rauf

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tamer Tali tarafından canlandırılmış karakter. (162-177)

Aksaçlı Adil Eşrefoğlu'nun naibiydi. KGT üyelerinden Talha tarafından vurularak öldürüldü. Ölmeden önce Talha'ya Sencer'in hain olduğunu açıkladı.

Orhan Tepe

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Emin Ersin Sevindik tarafından canlandırılmış karakter. (149-219)

İstihbarat Bölge Başkanıdır. İhtiyarlar Heyetinin naibinden, bazen de direkt Aksaçlı'dan emir alır. Polat Alemdar da ortak çalışmıştır.

Ulaklar tarafından kullanıldığını anladıktan sonra sadakatinden dolayı kafasına sıkarak intihar eder. Polat Alemdar'a bıraktığı intihar notunda vatanına ihanet etmediğini yazar ve Polat'ı Arif İzci diye birine yönlendirir. Devlet'in içine sızdırılan kriptoların bulunmasını sağlar.

Semih

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hamit İşitman tarafından canlandırılmış karakter. (163-177)

İhtiyarlar Heyeti çalışanı. Sencer'in adamı ve kurduğu komplonun önemli bir parçasıydı. Erkan ve Maskeli tarafından yakalanır ve sorguda hain olduğu ortaya çıkar. O sırada Mete Aymar mekânı basar ve Semih'i kaçırır. Sencer tarafından çayına zehir karıştırılarak öldürülmüştür.

Zeki

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Gökhan Çelebi tarafından canlandırılmış karakter. (47-57)

İhtiyarlar Heyeti tarafından İskender Büyük'ün yanına yerleştirilir. Sonradan Polat Alemdar kendisini yakalar ve kimliği açığa çıkar. İskender Büyük'ün yanına döner fakat Büyük kendisinin İhtiyarlar çalışanı olduğunu anlar ve kafasına sıkarak onu öldürmüştür.

Amerikalı subay

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Barbaros Levent Seçkin tarafından canlandırılmış karakter. (76-79)

İhtiyarlar tarafından küçüklüğünden itibaren ABD ordusuna sızdırılmıştır. Polat ondan Abdülhey ve Ebru'nun yerini öğrenir. Ama daha sonra açığa çıkar ve Feller tarafından kaçırılır ve işkence edilir. Polat'ın çabalarıyla serbest bırakıldıktan sonra hafızası geriye gitmiş Abdülhey tarafından hastanede vurularak öldürülmüştür.

Murat Argın

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Alper Kut tarafından canlandırılmış karakter. (196-215)

İhtiyarlar Heyeti tarafından Tapınakçılar'ın içine baron olarak yerleştirilmiş bir istihbaratçıdır. Raskoln tarafından yakalandıktan sonra Sarp kafasına sıkar.

Aybars Aydoğan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hakan Çağlı tarafından canlandırılmış karakter. (182-188)

Tuğgeneral rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmaktadır. Önemli bir görevde bulunmaktadır ve İhtiyarlar Heyetinin askeriyedeki adamıdır. Sencer'in emriyle Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki bazı subayları tasfiye etmiştir. Heyet üyesi Babür Bey'i gizlediği için Mete Aymar tarafından kılıçla ikiye yarılır.

Fazıl

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İlyas Erkoyuncu tarafından canlandırılmış karakter. (176-181)

Eşref Bey'in korumasıydı. Aksaçlı olan Sencer Bey'in verdiği emirlerle Eşref Bey'i yok etmek istemiş ama Eşref'in Abdülhey ve Cahit'le kurduğu tuzağa düşmüş, Abdülhey tarafından öldürülmüştür.

Kamu Güvenliği Teşkilatı (KGT)

Akif Deveci

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ali Buhara Mete tarafından canlandırılmış karakter. (163-264)

Arnavut asıllıdır, Makedonya'nın Üsküp şehrinde yetişmiştir. Soğukkanlılığı, sırdaşlığı, inadı ve çözüme yatkın fikir, hal ve tavırları ile dikkat çeker. Makedonya ve Kosova başta olmak üzere çeşitli Balkan ülkelerinde KGT adına operasyonlarda bulunmuş ve Polat Alemdar tarafından yurda çağrılmıştır. 11 arkadaşıyla birlikte geldiği İstanbul'da KGT adına çeşitli operasyonlara katılmış ve bunları yönetmiştir. KGT Bölgesel Tim liderliği ve en son KGT başkanlığına kadar yükselmiştir. Ancak bir süre sonra KGT Başkanlığı görevinden istifa etmiştir.

İrlanda'nın başkenti Dublin'e gitmiştir ve orada sokaklarda müzik çalarak para kazanmaya başlamıştır. Bir gün Akif'in önünde bir kadına kapkaç girişiminde bulunulmuştur fakat Akif, bu olayı engelleyip kapkaççıları dövmüştür. Bunu gören bir mafya babası, Akif'e kendisi için dövüşmesini teklif etmiştir. Akif, bu teklifi kabul etmiştir ve birçok boks maçında rakiplerini alt etmiştir. En sonki maçında, izleyiciler arasındaki Brandon ile birlikte oraya gelen Mr. Key'i göğsünden vurur. Mr. Key vurulduktan sonra hastaneye kaldırılır. Akif yarım kalan işini Mr. Key'in odasındaki oksijen tüpünü patlatarak tamamlar. Bu olaydan sonra yakalanıp Brandon'a götürüldüğünde bunun Mr. Key'in Kosova'da yaptıklarının intikamı olduğunu, onu cihat için öldürdüğünü söylemiştir. Bunun üzerine Brandon Akif'i ŞEDİD'e gönderir. Akif, Sadık Biritani'ye biat ettikten sonra Sagir ile operasyona çıkar. Operasyonda Sagir, Akif'in Polat'ın adamı olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Akif'i öldürmeye giderken Akif oradaki bir Türk aşiretiyle ittifak eder ve Sagir'in adamlarını geri püskürtür. Akif kurtulduktan sonra Türkiye'ye döner fakat sınırda jandarma tarafından Polat'ın adamı olduğu gerekçesiyle tutuklanır. Zamanında yargı ulağı tarafından Savcı Leyla'nın yakın koruması olarak göreve getirilen Ahmet tarafından Adliye'nin önünde öldürülecekken Cahit tarafından kurtarılmıştır ve KGT başkanlığına geri dönmüştür. 264. bölümde Marcus tarafından ağır yaralandıktan sonra Gölge asanın bıçağını kalbine saplar.

Aynura

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Esra Şengünalp tarafından canlandırılmış karakter. (164-264)

KGT üyelerinden. Marcus tarafından vurularak öldürülmüştür.

Talha

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bilgehan Birincioğlu tarafından canlandırılmış karakter. (164-264)

KGT üyelerinden. Marcus'ın KGT ofislerine düzenlenen bir saldırı sırasında Alptekin ile birlikte havaya uçarak kendini öldürmüştür.

Alptekin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Alim Muzaffer tarafından canlandırılmış karakter. (164-264)

KGT üyelerinden. Doğu Türkistanlıdır. Marcus'ın KGT ofislerine düzenlediği bir saldırısı sırasında Talha ile birlikte havaya uçarak kendini öldürmüştür.

Şamil

Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Atilla Alpar tarafından canlandırılmış karakter. (163-229)

KGT üyelerindendir. Çeçenistan'da yetişmiştir. Yediği kurşunu eritip kulağına küpe yapmasından dolayı Küpeli olarak da bilinir. Kardeşi İvan kafasına sıkarak öldürmüştür. Aynı oyuncu Terör dizisinde Terörist karakterini canlandırmıştır.

Fatma

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Nermin Kurtuluş tarafından canlandırılmış karakter. (163-201)

KGT üyelerinden. Lübnan'da yetişmiştir. Poyraz tarafından vurularak öldürülmüştür.

Haydar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ali Nazari tarafından canlandırılmış karakter. (164-201)

KGT üyelerinden. Poyraz tarafından vurularak öldürülmüştür.

Temirhan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Eren Aksoy tarafından canlandırılmış karakter. (164-182)

KGT üyelerinden. Akif, Hoca'yı öldürme girişimi sırasında onu vurarak öldürülmüştür.

Mirsad

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Umut Özkan tarafından canlandırılmış karakter. (164-180)

KGT üyelerinden. Boşnak asıllıdır. Sencer Bey'in ihanetini fark ettiği için Sencer tarafından kafasına sıkılarak öldürülmüştür.

Selahattin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Rahman Görede tarafından canlandırılmış karakter. (164-175)

KGT üyelerindendir. Semih'in adamları tarafından vurularak öldürülmüştür.

Volkan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Muhammed Emre Kaya tarafından canlandırılmış karakter. (197-229)

KGT üyelerindendir. Mr. Key'in KGT Ofisi'ne koyduğu bombayı patlatması sonucu ölür.

Erdem

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tezhan Tezcan tarafından canlandırılmış karakter. (219-264)

KGT ile ortak çalışan Siber Güvenlik Teşkilatı kurucusu ve uzmanı. Marcus ve ekibi KGT ofislerine saldırdığında kendini bomba ile öldürmüştür.

Aydan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sibel Akdeniz tarafından canlandırılmış karakter. (251-254)

Erdem'in Siber Güvenlik ekibinde yer almıştır. Lion Timi öldürmüştür.

İclal

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Asena Sarıbatur tarafından canlandırılmış karakter. (158-161)

Özel bir görev için Polat Alemdar tarafından çağrılan KGT elemanı. Memati'nin düğününden sonra bir daha gözükmez.

Muhsin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tarık Tanrısever tarafından canlandırılmış karakter. (275-300)

Bölgesel KGT'nın "Gölge" tarafından ortadan kaldırılması üzerine Polat Alemdar tarafından ilerleyen bölümlerde KGT'nın başına getirilmiştir. Kemancı operasyonunda bulunmuş kemancıyı kıl payıyla öldürme fırsatını kaçırır. KGT'nın son başkanıdır.

Devlet görevlileri

Cumhurbaşkanı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Faruk Akgören tarafından canlandırılmış karakter. (50-127)

İskender Büyük ile Polat Alemdar'ın barışmasını istediği için Alemdar'la ilişkileri Başbakan kadar iyi olamamıştır. Ersoy Ulubey'in, eşine ve diğer devlet büyüklerinin eşlerine dışarıda yapılan bir ziyaret esnasında yaptığı saldırı girişimi Polat ve ekibi tarafından başarsızlığa uğratılınca Alemdar ile arası düzelir. Kazım Kaşifoğlu ile makamında görüştükten sonra bir daha gözükmez.

Karakter, gerçek hayatta o dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü temsil etmektedir.

Başbakan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Murat Atak tarafından canlandırılmış karakter. (62-262)

Polat Alemdar'la iyi ilişkileri olmuş, çoğu işinde Polat Alemdar'a ve ekibine yardım etmiştir. Polat ile Leyla'nın düğününden önce Polat'ı ziyarete gelir. Daha sonra gözükmez.

İstihbaratlar Başkanı

Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ercan Demirel tarafından seslendirilmiş, Faruk Günuğur tarafından canlandırılmış karakter. (1-25)

İskender Büyük tarafından vurularak öldürülmüştür. Cenaze namazı Bebek Camii'nde kılınmış ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile mezarlığına defnedilmiştir.

İstihbarat Başkanı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Atilla Yiğit tarafından seslendirilmiş, Yalçın Güzelce tarafından canlandırılmış karakter. (28-80)

Karaktere rolü boyunca hiç ismiyle hitap edilmemesine ve jenerikte de "İstihbarat Başkanı" olarak anılmasına rağmen 73. bölümde makam odasında gerçek ismi Kemal Altınyunus olarak yazmaktadır. Karakteri oynayan oyuncu felç geçirdiği için diziden ayrılır ve karakter bir daha gözükmez.

Beyefendi

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ferdi Merter tarafından canlandırılmış karakter. (134-227)

Eski devlet adamıdır. En son Mete Aymar ile görüşürken görülmüştür.[21]

Eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Süleyman Demirel'i temsil etmektedir.

Ünsal Kemal Alnıaçık

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mesut Akusta tarafından canlandırılmış karakterdir. (67-128)

Ünsal Kemal aslında küçük yaşlardan itibaren devlet tarafından yetiştirilip sonrasında KGT'ye ajan yapılan birisidir. KGT içinde saygınlığı artmış ve sonrasında Alper Özgenç ile çalışmaya başlamıştır. Türkiye'de var olan bütün karanlık yapılanmaları ortaya çıkarmış ve bunları yok etmek için çalışmaya başlamıştır. Sonunda Polat Alemdar ile tanışır ve Polat'ın KGT görevlisi olduğunu anlayınca Polat'a bazı görevler vermiştir. Özellikle İskender Büyük'ün devlete ihanet eden bir asker olduğunu bilen birisidir. Polat'la birlikte İskender'i öldürmeye çalışmıştır. Ayrıca Türkiye ve onun gibi ülkeleri yok etmek için çalışan Gladio yapılanmasını da çok iyi bilmektedir. Polat'la birlikte çalışırken devletler arası düzenlenen bir resepsiyonda Polat'ın Aron Feller'i öldürme girişimden sonra ona ihanet etmiştir. Devlet adına çalışan bir ajanken CIA ve Aron Feller adına çalışan bir ajan haline gelmiştir. Bunun sonucunda Aron Feller'in adamı olmuş ve kendisine Feller tarafından Polat ve ailesini yok etmesi istenmiştir. İskender Polat'ın karısı Ebru'yu öldürmeye çalışırken Polat'ın bebeğini gizlice kaçırmış ve Aron Feller'in eline teslim etmiştir. Feller ise kızı Hristiyan yapıp ona göre yetiştirmeye çalışmıştır. Bu da yetmezmiş gibi Polat Alemdar ve adamlarının tutuklanması emrini vermiş ve bunun sonucunda Polat ve adamları tutuklanmıştır. Ama bu arada Ersoy Ulubey'in CIA için gizli bir tehlike olduğunu anlayınca Aron Feller'in emriyle Polat ve adamlarını tahliye ettirmiştir. Bunun sonucunda Polat Ersoy'la mücadeleyle başlamıştır. Bir süre ortalarda gözükmemiştir. Ama Ersoy ve Polat Feller'in adamları tarafından yakalandıktan sonra yeniden sahneye çıkmıştır. En sonunda dizinin 128. bölümünde kaçarken Polat tarafından yakalanmış ve kendisine Polat'ın kızının yerini söylemesi istenmiştir. Ünsal Kemal Polat'a kızının tutulduğu yeri söylemiş ama Polat en sonunda kızı Elif'in Ünsal tarafından kaçırıldığını anlayınca eliyle boyununu kırmıştır. Bunun sonucunda Ünsal ölmüştür.

Alper Özgenç

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Alper Develioğlu tarafından seslendirilmiş, Tarkan Tüzmen tarafından canlandırılmış karakter. (7-131)

Ersoy Ulubey

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ümit Acar tarafından canlandırılmış karakter. (104-128)

Jandarma istihbaratına bağlı olarak doğu ve güneydoğuda yıllarca görev yapmış bir devlet görevlisi ve istihbaratçısıdır.

Bir jandarma albayı tarafından güneydoğuda, bölücü terör örgütü ile gerilla savaşı yaparak mücadele etmek üzere devlet iradesiyle fakat gayri resmi olarak kurulan Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele birimine, İskender Büyük gibi isimlerin arasına katıldı. Güneydoğuda sünni kesim arasında doğan radikal islamcı bir grubun yararlı olabileceğini düşündüler. Silahlanmalarına, büyümelerine yardım ederek "Hizbullah (Domuzbağcılar)" örgütünün kurulmasına katkıda bulundular. "Hizbullah (Domuzbağcılar)" ın bölücü terör örgütü ile önemli çatışmalara girmesini sağladılar. Bir dönem "Asala ile mücadele" biriminde görev yaptı. Ersoy Ulubey eski güneydoğu derin devlet örgütünün istihbarat kanadı sorumlusudur. Aktif çalışmaları biten ve yönetici kadrosunun çoğu deşifre olduktan sonra etkisiz kalan örgütün şu andaki yöneticisidir.

Evine düzenlenen baskında oğlu teröristler tarafından katledildi. Bunun üzerine devleti kafasından sildi. Devlet himayesindeki itirafçıları ve korucuları kendine bağlayarak başına buyruk hareket etmeye başladı. İskender Büyük, Ersoy Ulubey'in dengesiz davranışlarından dolayı tehlike hissetti ve onu görev adı altında, çeşitli örgütlerin bulunduğu dağlara, öldürülmesi için gönderdi. Ersoy Ulubey her seferinde sağ kalmayı başardı. Kendisine bağlı istihbaratçılarla uyuşturucu ve kaçak sigara işlerine girdi. Güneydoğu'dan getirttiği ve her zaman emrinde olan 1000 kişilik itirafçı-korucu gibi kişiliklerden oluşan bir ordu kurdu ve İstanbul'da kampa aldı. Bu ordunun başına da eskiden örgütçü olan ancak sonra itirafçı olup istihbarat için çalışan bir kişi olan Hamit'i getirdi. Polat Alemdar bu kampı bastı ve ordunun bir kısmını imha etti. Ancak Ersoy Ulubey de Polat'a büyük zararlar verdi. Memati'nin oğlunu öldürdü ve Polat'ın annesini vurdu, daha sonra yakalanıp Polat ve Memati tarafından baltayla ölesiye dövülerek, Emniyet Müdürlüğü binasından aşağı atıldı.

Mete Ağır

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hakan Vanlı tarafından seslendirilmiş, Recep Cinisli tarafından canlandırılmış karakter. (147-186)

Ak Saçlı'nın naibi olmuştur. Bir çatışma esnasında Poyraz tarafından başından vurularak öldürülmüştür.

Eski Emniyet Genel Müdürü, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı temsil ettiği öne sürülmektedir.

Mete Aymar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İbrahim Gündoğan tarafından canlandırılmış karakter. (162-297)

Uzun yıllar Türkiye'de kaldıktan sonra Amerika'ya yerleşen Mete, kendisini engelleyen güçlerin etkisiz hale gelmesiyle Türkiye'ye döner. Türkiye'ye dönmesiyle beraber birçok olay baş gösterir. Memati'nin ve İhtiyarlar Başkanı'nın ölümüyle beraber yeni dengelerde güçlü bir konuma yerleşen Mete, Polat Alemdar'a karşı birçok faaliyette bulunacaktır. En büyük düşmanı adaşı Mete Ağır'dır. Güce ve paraya karşı zaafı vardır. Mete Aymar'ın hayattaki en büyük korkusu ve sevgisi annesidir. Annesine olan aşırı sevgisinden ötürü onun her dediğini yapan Mete Aymar bu nedenle birçok sorun yaşamaktadır. En iyi adamı Nafiz'dir.

Mete Aymar ilerleyen bölümlerde heyetin hain üyesi Sencer'in naibi olmuş daha sonra Senceri deşifre olup heyetten atılınca o da naiplikten atılmıştır. Daha sonra birlikte hareket ettiği Poyraz'ın isteği ile Tapınakçılarla birlikte çalışmaya başlamış, heyet hakkında önemli bilgileri vererek eski heyeti yok ettirmiştir. Tapınakçılara üye değildir sadece onlara bağlıdır. Bir süre Richard Kane ve Margaret Teodara ile birlikte Amon'a bağlı Armaggedon'a hizmet etmiştir. Bu ikilinin ölümü ve Türkiye'ye gelen yeni Armaggedon Komutanı Mr. Key'in annesini kaçırarak Mete'ye mesaj yollaması sonrası Armaggedon'u kafadan silmiş, KGT tarafından kurtarılan annesi onun KGT ile çalışmasını istemiştir. Bu doğrultuda Mete, Beyefendi ile bile görüşmüş, sonuç elde edememiştir. İngiltere'nin Türkiye baron adayı Can'ın yanında yer almaya karar vermiş ve böylece Can'a bağlı hareket etmeye başlamıştır. Can ile birlikte Fehmi Kuzuzade'nin konseyine girmiştir. Eski konsey üyelerinden Samuel Vanunu'nun yaptığı işi yapmış, konseye istihbarat sağlamıştır. Polat Alemdar, bir gece Fehmi Kuzuzade'ye mesaj vermek için konseyin üç üyesi Can, Bünyamin ve Zaharyas'ı öldürmüş, böylece konsey dağılmıştır. Mete son olarak John Smith ile çalışmıştır. 297. bölümde Polat Alemdar tarafından kalbinden vurularak öldürülmüştür.

Emniyetteki ağırlığı ve istihbarat birikimiyle eski MİT üyesi Mehmet Eymür ile özleştirilmektedir.

Kazım Kaşifoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sedat Savtak tarafından canlandırılmış karakter. (123-139)

Kara tarafından Emniyet Müdürlüğünde zehirli iğne yapılarak öldürülmüştür.

Eski istihbaratçılardan Kaşif Kozinoğlu ile özdeşleştirilmiştir.

Poyraz Kartallı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Zeki Atlı tarafından seslendirilmiş, Yıldırım Memişoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (185-209)

189. bölümde Akif Poyraz'ı araştırırken askerlikte aldığı disiplin cezası tutanağında tam adı Poyraz Kartallı olduğu görülmektedir.

Sencer onu Özbek hapishanesinden çıkartıp İstanbul'a getirtmiştir. Mete Ağır ve Reis'i vurarak öldürmüş. Adil Bey'in gözlerini kör edip ondan intikamını almıştır. Vahap'ı öldürmüş, Heyet üyesi Faruk Bey'inde kafasına sıkmıştır. Daha sonra Tapınakçı olmuştur. Helikoptere binerek KGT Ekibi'ni taramıştır. Yaptığı saldırılarda Haydar ve Fatma ölmüştür. Kara'nın torununu kaçırmış ve bombalatmıştır. Erkanı'da öldürmüştür. Kara ve Timur tarafından diri diri toprağa gömülerek öldürülmüştür.

Hamit

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yener Sezgin tarafından canlandırılmış, Engin Yüksel tarafından seslendirilmiş karakter. (111-133)

Ersoy Ulubey'in en sadık ve en güçlü adamıdır. Sağlam bir ekibi vardır. Doğuda Ersoy Ulubey ile beraber görev yapıp emrinde çalışmıştır. Ayrıca Abdülhey Çoban ile kan kardeştir. Memati Baş'ın Ulubey'i vurmasıyla, Ersoy Ulubey tarafından İstanbul'a çağrılmıştır. İstanbul'a gelir gelmez ortalığı birbirine katan Hamit bir tır şoförünün elini satırla kesmiştir. Ardından Zülfikar Ağa'nın yeğeni Özcan ile mekanında buluşup konuşmuştur. Fakat Özcan onu satıp mekanın adresini Polat Alemdar'a söylemiştir. Polat Alemdar mekanı bastığında Hamit orada değildir. Gece Zülfikar Ağa'nın olduğu bir eve baskın yapıp yeğeni Özcan'ın elini satırla kesmiştir ve Özcan buna dayanamayıp kafasına sıkarak intihar etmiştir. Bunun üzerine Zülfikar Ağa Özcan'ın intikamını almak ister. Abdülhey Hamit'i kendi evine getirip Polat Alemdar'ı arayıp Hamit yanımda der ve Polat Alemdar geldiğinde silahını çeken Hamit'e Polat Alemdar bir vuruş yapar ve etkisiz hale getirir. Ardından Memati Baş Zülfikar Ağa'yı arayıp Hamit'in Abdülhey'in evinde olduğunu söyler ve Polat Alemdar Özcan'ın eline karşılık Hamit'in elini keser. Ersoy Ulubey'e işkence eden Memati, Ersoy'u elinden kaçırır ve ayakları yanan Ulubey hemen Hamit'in kaldığı hastaneye gelir. Hamit ona yardımcı olup taburcu olmasını sağlar ve sonra da Ersoy Ulubey'in 1000 kişilik ordusunun komutanı olur. Ama bu komutanlık çok sürmez. Çünkü Polat Alemdar Helikopter ile ordunun yarısını yaralar ve bunun üzerine Ersoy Ulubey ölmeyen adamlarını da öldürür. Bu baskında da Hamit bir kez daha kolundan vurulur. Bir süre ortada görünmeyen Hamit Polat Alemdar'ın isteği üzerine Ünsal Kemal'in yakalanmasında yardımcı olur. 132. bölümde Kara tarafından boşboğazlığı gerekçesiyle vurularak öldürülmüştür.

Vural Seçkin

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Atilla Engin tarafından canlandırılmış karakter. (10-25)

Amerikalılar tarafından dizinin ikinci İstihbarat Başkanı olarak atandı. İskender Büyük'ün adamıydı. Abdülhey tarafından asılarak öldürülmüştür.

Hakan Yörük

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Osman Albayrak tarafından canlandırılmış karakter. (1-37)

İlk başta Polat Alemdar'ın adamı olmuştur. Polat'ın Zafer ile düşmanlığından sonra Zafer'in adına çalıştı. Daha sonra Vural istihbaratı ele geçirince yanına geçti. Vural ve Zafer ölünce İskender Büyük'e hizmet etti. Abdülhey'i yakalayıp işkence uyguladı. Polat, Hakan'ı yakaladı ve İskender Büyük hakkında yaptıklarını milletvekillerine ifade vermesi karşılığında onu yurt dışına göndereceğini söyleyerek onunla anlaştı. Fakat ifade verirken İskender binaya füze atarak Hakan'ı öldürdü.

Hüseyin Coşar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Volkan Ünal tarafından canlandırılmış karakter. (1-20)

Polat Alemdar'ın adamıdır. Hakan Yörük tarafından vurularak öldürülmüştür.

Palaska Zafer

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mehmet Ali Kaptanlar tarafından canlandırılmış karakter. (11-17)

Abdülhey tarafından korunurken Hakan'ın adamı tarafından vurularak öldürülmüştür.

Ergenekon sanıklarından Muzaffer Tekin'i temsil etmektedir.[22]

İlhan Yarbay

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Halit Ergör tarafından canlandırılmış karakter. (42-50)

Sadi Paşa'nın sağ koludur. Polat Alemdar ile görüştükten sonra bir daha gözükmez.

Sadi Paşa

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mazlum Kiper tarafından seslendirilmiş, Tanju Şarman tarafından canlandırılmış karakter. (42-46)

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sadi Özcan, İskender Büyük'ü yakalamakla görevlendirilmişti. İskender'in emriyle Güray Boluğur'un helikopterini roketatarla patlatması sonucu ölür.

Mesut Paşa

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde (...) tarafından canlandırılmış karakter. (54)

Tuğgeneral Mesut Akdağ, 54. Bölüm'de Polat'ı İskender Büyük'ün elinden almış ve İskender Büyük'ün masasını yumruklayarak onu tehdit etmiştir. Bunun sonucu olarak da aynı bölüm İskender tarafından Muro'nun adamlarından biri satın alınarak öldürülmüştür.

Rıdvan Albay

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde (...) tarafından canlandırılmış karakter. (54-65)

Albay Rıdvan Taşkın, Mesut Paşa'nın en yakın adamlarındandır. Mesut Paşa'nın ölümünün ardından Polat Alemdar ile yakınlaşmıştır. Polat, İskender Büyük'ten Parmaksız'ı kaçırıp sorgulamış ve onu Rıdvan Albay'ın devlete teslim etmesini sağlamıştır. Böylece Rıdvan Albay Ulusal Güvenlik Müsteşarlığına Müsteşar Yardımcısı olarak atanmıştır. 65. bölümde Başbakan'a yapılan suikast girişimiyle ilgili ipuçları bulduğu için makamında öldürülmüştür.

Ercüment Duru (Gladio)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ercan Demirel tarafından canlandırılmış karakter. (52-69)

Polat'ın kayınpederi ve İskender Büyük'ün arkadaşıdır. Kovalamaca sırasında Abdülhey'e ateş etmek üzereyken Abdülhey tarafından vurularak öldürülmüştür.

Hoca (Gladio)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kaya Akarsu tarafından canlandırılmış karakter. (40-61)

İskender Büyük'ün arkadaşı ve akıl hocasıydı. Gladio'nun sivil bürokrasi içerisindeki önemli bir adamıydı. Cevat'ın adamları tarafından öldürülmüştür.

Kumandan (Gladio)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kutay Köktürk tarafından canlandırılmış karakter. (42-61)

Gladio'nun askeri bürokrasi içerisindeki önemli bir adamıydı. Cevat Akarsu tarafından diri diri yakılarak öldürülmüştür.

Ali

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ali Güzelaslan tarafından canlandırılmış karakter. (114-229)

Diziye Ersoy Ulubey'in sağ kolu Hamit'in adamı olarak girmiştir. Hamit öldükten sonra Abdülhey'in adamı olmuş ve Polat Alemdar'ın ekibiyle operasyonlara katılmıştır. Abdülhey'in eşi Gaye'yi evde tutarken Gaye tarafından kandırılır ve evde kapalı kalır. Son defa Abdülhey'e haber verirken görülür. Abdülhey'in ölümünden sonra bir daha gözükmez.

Şurup İhsan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İhsan Karademir tarafından canlandırılmış karakter. (189-228)

Poyraz'ın ekibinde yer alan eski asker. Araz'ın kız kardeşine aşık olduğu için Araz tarafından sevilmiyordu. Daha sonra Polat Alemdar'ın adamlarından Erhan'ın yanında dolaştı. Tamer'in adamları tarafından vurularak öldürüldü.

Başsavcı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yaşar Aydınlıoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (?-?)

Leyla Türkmen ile aynı savcılıkta çalışmaktadır. Ersoy Ulubey ile birlikte Doğu'da görev yapmıştır. Ersoy ile Polat'ı uzlaştırmaya çalışır ama başaramaz.

Ferit Yılmazdan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mesut Özkeçeci tarafından canlandırılmış karakter. (108-129)

Leyla Türkmen ile aynı savcılıkta görev yapmaktadır. Leyla ile nişanlanır. Leyla, Polat'ın İnci ile birlikte olduğunu öğrenince Ferit'in evlenme teklifini kabul eder ama sonra nişanı atar. Ferit, Memati ve Polat'ın olduğu odada Ersoy'un camdan düşüp ölmesi üzerine soruşturma başlatır. Daha sonra gözükmez.

Savaş

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ergun Doğmacı tarafından canlandırılmış karakter. (185-187)

Poyraz'ın adamı. Kara tarafından vurularak öldürülmüştür.

Samet

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yaşar Büker tarafından canlandırılmış karakter. (187-204)

Poyraz'ın adamı. Abdülhey Çoban tarafından vurularak öldürülmüştür.

Oğuz

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ulvi Yiğit tarafından canlandırılmış karakter. (186-198)

Poyraz'ın adamlarından. Akif tarafından vurularak öldürülmüştür.

Araz Özder

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bülent Babayiğit tarafından canlandırılmış karakter. (185-194)

Poyraz'ın en yakın arkadaşı. Polat Alemdar tarafından kafasına sıkılarak öldürülmüştür.

Kenan Çekiç

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Nami Esatgil tarafından seslendirilmiş, Orhan Aydın tarafından canlandırılmış karakter. (42-67)

İskender Büyük'ün adamı. Rütbesi yarbaydı. Bir çatışma sırasında Cevat Akarsu'nun adamları tarafından vurularak öldürülmüştür.

Nazım

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Ceylan tarafından canlandırılmış karakter. (25-42)

İskender Büyük'ün en yakın adamı ve sağ koluydu. İskender'in emriyle Cengiz ve Kemal Yıldız'ı öldürdü. Polat'a yakalandığı için İskender içeri girer. Hapiste İskender, kendini öldürmesini emreder. Nazım da hücresine koyulan halatı kullanıp kendini asarak intihar eder.[23]

Güray Boluğur

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tufan Naharcı tarafından canlandırılmış karakterdir. (42-47)

İskender Büyük'ün adamı. Sadi Paşa'yı roketatar ile öldürdü. Polat Alemdar tarafından boynu bükülerek öldürülmüştür.

Aziz

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Umur Çetiner tarafından canlandırılmış karakter. (147-185)

Mete Ağır'ın adamı. Mete Aymar'ın Ak Saçlı'ya yaptığı saldırı sırasında Mete Aymar'ın adamları tarafından vurularak öldürüldü.

Nafiz

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ergun Kuyucu tarafından canlandırılmış karakter. (162-197)

Mete Aymar'ın adamı. Pusat Çakır tarafından vurularak öldürülmüştür.

Baki

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Buminhan Dedecan tarafından canlandırılmış karakter. (142-185)

Kara'nın adamı. Mete Aymar'ın adamları baskın yaptığı sırada Baki el bombalarıyla hem Mete'nin adamları ile kendini de patlatarak öldürmüştür.

Şero

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İbrahim Vurmaz tarafından canlandırılmış karakter. (142-145)

Kara'nın adamı. Kara'yla beraber Polat'ın adamlarını Amerikalılardan kurtarırken çatışmada ölür.

Ömer Deliktaş

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Oğuz Ayaz tarafından canlandırılmış karakter. (137-155)

Kara'nın adamı. Mete Ağır tarafından ona yalan söylediği için vurularak öldürülmüştür.

Sabri

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Selahattin Emen tarafından canlandırılmış karakter. (134-161)

Beyefendi'nin adamı ve Cumhurbaşkanı Koruma Müdürüdür.

Eski Emniyet Müdürü

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ceyhan Akkaya tarafından canlandırılmış karakter. (113-136)

Ersoy Ulubey ve Başsavcı ile birlikte Güneydoğu'da görev yapmıştır. Hapiste Ersoy ile yeniden buluşur ve koğuş arkadaşı olur. Ersoy, Emniyet Müdürü'nden Başsavcı'nın kasetlerini ve elinde bulunan diğer belge ve kasetleri ister. Polat ile anlaşıp hastanede kalmak için dışarı çıkar. Dışarı çıktığında Polat, detaylı bir şekilde Müdür'ü sorgular. Ersoy'un amacının kendi devletini kurmak olduğunu, Müdür'de herkesin kasetinin ve yaptıklarının olduğunu ve bunları Ersoy'a verdiğini öğrenir.[24] Kaldığı hastanede Kara tarafından ziyaret edilir. Faili meçhullerle ilgili Savcı Leyla Türkmen tarafından sorgulanır. Hastaneye sevkinin yapılması karşılığında ipucu verir.

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'yı temsil ettiği öne sürülmüştür.[25]

Arif İzci

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Gökhan Çınar tarafından canlandırılmış karakter. (221-244)

İstihbarat Bölge Başkanı Orhan'ın intihar mektubunda Polat Alemdar'a şifreli şekilde adını verdiği kişidir. Muhterem Bey tarafından kullanılan Ulakları en iyi tanıyan ve kripto mesajlaşma ağını çok iyi bilen biridir. Abdülhey ile çok iş yapmış ve Vahap Kuzuzade'nin kullandığı Ulakları deşifre etmiştir. Sonradan da KGT'ye çalışmış, Emniyet Ulağını da deşifre ettikten sonra Fehmi Kuzuzade'nin de Muhterem Bey ve Ulaklarıyla çalışmamasını sağlar. Son defa Nazife Anne'nin cenazesinde görülür.

Vahap

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Emre Ayan tarafından canlandırılmış karakter. (139-192)

Leyla Türkmen'e yardımcı olan polistir. Poyraz gözünü çıkardıktan sonra kafasına sıkar.

Ayfer

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Berna Adıgüzel tarafından canlandırılmış karakter. (151-170)

Kara'nın operasyon arkadaşı. Kara kendisinin onu sevdiğini öğrenince araları açılır. En son hastanede görülür.

Cem Yıldırım

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ozan Gözel tarafından canlandırılmış karakter. (11-44)

Avukattır. İlk başlarda Palaskalı Zafer'in adamıydı. Zafer ölünce önce Hakan Yörük'e sonra İskender Büyük'e çalışmaya başlar. İskender Büyük'ün emriyle bir savcıyı öldürdükten sonra cezaevine girer ve İskender Büyük çıkana kadar ona arkadaşlık eder. Sonra da bir daha gözükmez.

Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ı temsil etmektedir.

Tamer Sevilen

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mustafa Dinç tarafından canlandırılmış karakter. (1-13)

Polat Alemdar'ın mahkemede beraat ettikten sonra kurduğu ekipte bilişim uzmanıydı. İhanet ettiği için idam sehpasına çıkarılır. Polat'ın "Başka hain var mı?" sorusuna "İndir söyleyeyim." der. Bunun üzerine Abdülhey sandalyesine tekme atar ve Tamer ölür.

Halit Emel

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde (...) tarafından canlandırılmış karakter. (156-157)

İnci Tataroğlu'nun oğlunun kaçırıldığı iddiasını ve Kenan Katırcı cinayetini araştıran savcıydı. Kendal Boz Kaya adres sormak için arabasını durdurur ve üç el ateş ederek öldürmüştür.

Cengiz

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ali Fuat Çimen tarafından canlandırılmış karakter. (25-38)

İstihbaratlar Başkanı'nın yardımcısıydı. İskender Büyük'e çalışan Cengiz, dışarıya bilgi sızdırıyordu. Başkan öldükten ve Vural istifa ettikten sonra üçüncü başkan oldu. Ama daha sonra Davut Tataroğlu'nun talimatıyla görevden alındı. İhanet ettiği ortaya çıktıktan sonra Polat ve İstihbarat Başkanı tarafından sorgulandı. Tutulduğu yerden İskender tarafından kaçırtıldı. İskender'in evinin bahçesinde, İskender'in emriyle Nazım tarafından boğularak öldürüldü.[26]

Ahmet Serkan Savurgan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aykut Ünal tarafından canlandırılmış karakter. (48-70)

İskender Büyük kendisini hastanede ziyaret ettikten sonra bir daha gözükmez.

Oğuz Savaşan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ekrem İspir tarafından canlandırılmış karakter. (108-128)

Ersoy Ulubey'in adamı. Hapistedir.

Komiser Oktay

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Barış Koçak tarafından canlandırılmış karakter. (268[27] - 293)

268. Bölümde kahve sahnesiyle diziye girer.[28]

293. Bölümden sonra görünmez.[29]

Aileler ve yardımcıları

Fuat Tamer Tataroğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ragıp Savaş tarafından canlandırılmış karakter. (1-58)

Davut Tataroğlu'nun oğludur. Konuşurken sürekli "şekerim" der. Uyuşturucu bağımlılığı, kadın ve lüks araba tutkusu vardır. Arabalarını sürekli bir yerlere çarparak parçalar. Birlikte olduğu kadınlar tarafından sürekli kürtaj bahanesiyle dolandırılınca kendini kısırlaştırtmıştır. Memati'nin eski sevgilisi Gamze ile evlenir ama sonra Gamze Memati'den hamile olduğunu öğrenince Fuat Tamer'e Memati'nin çocuğunu aldırdığı yalanını söyleyerek ondan ayrılır. Fuat Tamer çocuğu aldırmadığını öğrenip Gamze'yi kaçırır. Aşırı doz uyuşturucu alıp Gamze'yi döverek öldürdükten sonra Memati tarafından bilekleri kesilerek öldürülmüştür. Son sözü "şekerim" olur.

Yalçın Bulut

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hüseyin Avni Danyal tarafından canlandırılmış karakter. (1-100)

Davut Tataroğlu'nun yasa dışı işlerdeki sağ koludur. Çocukluğundan itibaren ailenin içerisinde yer almış ve Davut Tataroğlu tarafından özel yetiştirilmiştir.

İlk başlarda Polat Alemdar'la hasım olmuştu. Bu münakaşa içerisinde Polat'a karşı koz tutmak için Ömer Baba'yı namaz kıldığı camiden almış ve Polat ile uzlaşmak ve Davut Tataroğlu ile görüşmesi için Ömer Baba'yı tuttuğu yeri bildirmiştir. Polat gelip Ömer Baba bırakıldıktan sonra Bulut, Polat'ı Davut Tataroğlu'nun teknesine götürür. Tataroğlu, Polat'tan kripteksin içindeki Tapınakçılar'a ait bilgileri istemiştir. Polat, Kripteks'in bir kopyasını Tataroğlu'na vermiştir. Bulut, Memati'nin almak istediği farklı ithalat şirketlerine çökmüş ve Memati ile %51-%49 ortak olmuşlardır ama Memati bunu daha sonra kendi lehine çevirmiştir. Muro'nun yaptığı saldırıda vurulmuştur.

Sonradan Davut Tataroğlu Yalçın Bulut'un İhtiyarlar'ın adamı olduğunu öğrenince kendisini öldürtmek istemiştir. Yalçın Yıldız kendisini vurmuş, ağır yaralanmış fakat Yalçın Bulut yaşamayı başarmıştır. Daha sonraları Polat Alemdar'ın ekibiyle beraber çalışmaya başlamıştır ama İhtiyarlar açığa çıkmasının ardından onun üstünü çizince içerlemiş ve Davut Tataroğlu'na geri dönmüştür. Yalçın Yıldız'ın ihanetinden dolayı Davut Tataroğlu onu affetmiş ve Yalçın Yıldız'ı vurup öldürerek intikamını da almıştır. Tataroğlu onu Polat'ın yanına sokmuştur. Memati'yi öldürmeye gelen Zülfikar Ağa'nın yeğeni Özcan Şenol'un adamları tarafından, çıkan çatışmada vurularak öldürülmüştür. İhtiyarlar Heyetinin gizli mezarlığına defnedilmiştir.[30][31]

Yalçın Yıldız

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Zafer Algöz tarafından canlandırılmış karakter. (1-73)

Tataroğlu ailesinin hukuk işlerinden sorumludur. Başbakan suikastını planlayan ekipteki 5. adamdır. Yalçın Bulut kafasına sıkarak öldürmüştür.

Kemal Yıldız

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Özgür Yüksel tarafından canlandırılmış, Zeki Atlı tarafından seslendirilmiş karakter. (1-39)

Yalçın Yıldız'ın kardeşidir. İnci'nin kocasıdır ama onu aldatmıştır. İskender Büyük'ün adamı Nazım tarafından boğularak öldürülmüştür.

Çağrı Toros

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Remzi Evren tarafından canlandırılmış karakter. (1)

Toros İnşaat'ın patronuydu. Ölmeden önce Turgut Özal'ın projesi için seçtiği iş adamlarından biriydi. Pusu'nun açılış sahnesinde Mahmut tarafından kalaşnikofla taranarak öldürülmüştür.

Ahu Toros

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ceyda Saltadal tarafından seslendirilmiş, Nefise Karatay tarafından canlandırılmış karakter. (1-26)

Çağrı Toros'un kızı ve şirketin varisidir. Şirketi toparlamak için Polat Alemdar ile ittifak kurar. Ama Polat Alemdar'a âşık olur. Polat Alemdar, Elif Eylül'ü unutamadığını söyleyince aşkını kalbine gömmüş, sonunda da Polat için kendisini feda etmiştir: Muro'nun üzerine bağladığı bombayı, Polat yanına gelemeden patlatmak suretiyle hayatından Polat için vazgeçmiştir.

Ali Selçuk Toros

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Dönmez tarafından seslendirilmiş, Tamer Yiğit tarafından canlandırılmış karakter. (1-26)

Orta hâlli tüccar bir aileden gelmektedir. Yurt dışında okuduktan sonra kardeşi Çağrı ile birlikte ailenin işlerini genişletmeye başlamıştır. Ama kardeşi Çağrı sonra ölmüştür. Şirketin yönetimi kendisine ve yeğeni Ahu Toros'a kalmştır. Su ve toprak politikalarıyla ilgilenip teknolojik yatırımlar ve enerji işlerine yoğunlaşırken önü kesilmeye çalışılmıştır. İşlerini tasfiye etmek veya her şeye yeniden başlamak arasında kalmıştır. Bir erkek evlada sahip olmak en büyük isteğidir. Ama sonra karısı Jülide Toros'un onu Polat ile aldattığı iddiasını gerçek sanarak intihar etmiştir.

Jülide Toros

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sema Öztürk tarafından canlandırılmış karakter. (1-46)

Ali Selçuk Toros ile evlidir ama Yalçın Yıldız ile aşk yaşamaktadır. Yıldız ile olan fotoğrafı montajlanıp yerine Polat konulur ve bu fotoğraf servis edilir. Bunu öğrenince kocası yurt dışından döner ve Jülide'ye iki kurşun sıkar, kendi kafasına da bir kurşun sıkarak intihar eder. Ancak Jülide ölmez. İyileşince Toros ailesinin bütün üyeleri öldüğü için Ali Selçuk Toros'un eşi olarak holdingi devralır. Yalçın Yıldız ile birlikte yaşamaya başlar. Yalçın Bulut, Yıldız'ın ona ihanet ettiğini söyleyince Davut Tataroğlu ile anlaşarak yavaş yavaş Ali Selçuk'u zehirlediği gibi Yıldız'ı zehirler. Yıldız ağzından beyaz köpükler çıkartır ama orada olan Polat, Yıldız'ı kurtarır. Jülide, İstanbul'dan ayrılmak üzere bavulunu hazırlar. Ama hastaneden taburcu olan Yıldız, evine gelir ve Jülide'ye silah doğrultur. Bütün hisselerini, sahibi olduğu şeyleri devretmesini ister. Jülide ilk başta istemese de Yıldız silahı sıkınca devir kâğıtlarını imzalar. Kalemi Yıldız'ın koluna saplayıp kaçmaya çalışır ama Yıldız sırtına iki el ateş eder, Jülide yaralanır. İyileştikten sonra savcıya olayla ilgili ifade verir. Ancak Yıldız'ın avukatı Jülide'nin eski sevgilisi Sinan Solmaz'ın bunu yaptığını söyler. Jülide bunun yalan olduğunu, Sinan'ın satın alındığını söyler. Ancak deliller aksini gösterdiği için Yıldız serbest kalır. Jülide bundan sonra bir daha gözükmez.

Uygar Kazaskeroğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Edip Saner tarafından canlandırılmış karakter. (1-26)

Toros ailesinin avukatıdır. Gerçek adı başkadır. Toros İnşaat adına ünlü ihaleye katılmış ve 1 milyar dolar karşılığında Toros İnşaat ihaleyi kazanmıştır. İhale daha sonra iptal edilmiştir. Karakteri oynayan oyuncunun dizideki rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Erol Öznesim

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Beceren tarafından canlandırılmış karakter. (1-26)

Toros ailesinin mali işlerinden sorumluydu. Toros İnşaat adına ünlü ihaleye katılmış ve 1 milyar dolar karşılığında Toros İnşaat ihaleyi kazanmıştır. İhale daha sonra iptal edilmiştir. Karakteri oynayan oyuncunun dizideki rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Ahmet Kudret Hazarbeyoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bozkurt Kuruç tarafından canlandırılmış karakter. (1-60)

Dizinin başındaki dört büyük iş insanından biridir. Ruslara yakınlığıyla bilinir. Kardeşi Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu tarafından vurularak öldürülmüştür.

Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mehmet Gürhan tarafından seslendirilmiş, Neco tarafından canlandırılmış karakter. (1-139)

Ahmet Kudret Hazarbeyoğlu'nun küçük kardeşidir. İbrahim Velid'i genellikle yanında gezdirir ve konuşurken "Hep demişimdir/Demedim mi İbrahim?" diyerek ona sözlerini teyit ettirir.

120. bölümde vurulmuştur. 139. bölümde son kez dizide İbrahim Velid'in kızı Peri'yi evde saklarken gözükür. Karakteri canlandıran oyuncunun adı 161. bölüme kadar jenerikte gözükse de bir daha dizide gözükmez.

Bekir Hazarbeyoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hakan Pişkin tarafından canlandırılmış karakter. (1-24)

Hazarbeyoğlu ailesinin varisidir. Ahu Toros'un eş adaylarından birisidir. Karakteri oynayan oyuncunun dizide rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

İbrahim Velid

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Payidar Tüfekçioğlu tarafından canlandırılmış karakter. (1-139)

Hazarbeyoğlu ailesinin illegal işlerinden sorumludur. Lakabı Ayı'dır. Perihan adında bir kızı vardır. Dizide en son Mehmet Fikret'in evine gidip kızını sorarken 139. bölümde gözükür. Kızı Perihan'ı bulmak için ABD'ye gideceğini söyler. Karakteri canlandıran oyuncunun adı 161. bölüme kadar jenerikte gözükse de bir daha dizide gözükmez. Ayrıca 218. bölümde Tataroğlu Holding'in başına geçtiği söylenir. Fakat diziye geri dönmez.

Necla

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şebnem Azade tarafından canlandırılmış karakter. (?-?)

İbrahim Velid'in Mehmet Fikret'i kandırmak için kızı olarak gösterdiği kadındır.

Turan Kaçgar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ali Gül tarafından seslendirilmiş, Selçuk Özer tarafından canlandırılmış karakter. (1-89)

Davut Tataroğlu'nun işlerini devralınca Polat Alemdar ziyaretine gelir ve boynunu kırarak öldürmüştür.

Kabil Kaçgar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Savaş Özdemir tarafından canlandırılmış karakter. (1-37)

Turan Kaçgar'ın yeğeni ve Kaçgar ailesinin veliahtıdır. Ahu Toros'un eş adaylarından birisidir. En son 37. Bölümün başında Hakan'ın nerede olduğunu öğrenmek için Asu Miray'ın evine gider ve Polat tarafından etkisiz hale getirilir. Canı için yalvarınca Polat onu serbest bırakır. Bu bölümden sonra bir daha da dizide gözükmez.

Celal Karacadağ

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ecder Akışık tarafından canlandırılmış karakter. (1-34)

Büyük İskender'in yanında yer aldığı için ve Polat'ın davetini reddettiği için Polat Alemdar kılıç ile kafasını keserek öldürülmüştür.[32]

Cemal Karacadağ

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Atsız Karaduman tarafından canlandırılmış karakter. (1-53)

Ağabeyi Celal Karacadağ öldükten sonra şirketin başına geçmiştir. Büyük İskender'in emriyle Bedri Fincancı yastıkla boğarak öldürülmüştür.

Bedri Fincancı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Volkan Özgömeç tarafından canlandırılmış karakter. (1-92)

Karacadağların illegal işlerinden sorumludur. Karacadağlar ölünce şirketleri o yönetmeye başlar. Son olarak 92. bölümde görünmüştür.

Zafer Sasonlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Emre Karayel tarafından canlandırılmış karakter. (1-22)

Celal ve Cemal Karacadağ'ın yeğenidir. Karacadağ ailesinin veliahtıdır. Ahu Toros'un eş adaylarından birisidir. Karakteri oynayan oyuncunun dizide rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Vahap Kuzuzade

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ali Gül tarafından seslendirilmiş, Şemsi İnkaya tarafından canlandırılmış karakter. (217-229)

Tapınakçılar'ın Türkiye baronu Murat Argın'ın, kendisi baron olmak isteyen Sarp Günsel tarafından öldürülmesinden sonra, Vahap Kuzuzade Tapınakçılar'ın yeni Türkiye baronu olmuştur. Yardımcısı, Turan Kaçgar'ın adamı olan ve Turan Kaçgar öldükten sonra bir süre Aron Feller'in yanından görülen Hakkı Bafralı'dır. Vahap Kuzuzade, yapılacak işleri genellikle Mete Aymar ve Sarp Günsel'e yaptırmaktadır. Mete Aymar, suikast işlerini, Sarp Günsel ise şantaj işlerini yapmaktadır. Vahap Kuzuzade'nin bir oğlu vardır. Adı Fehmi Kuzuzade'dir. Fehmi Kuzuzade, hem Vahap Kuzuzade'nin hem de Tapınakçılar'ın onay vermemesine rağmen Kuzey Irak'taki petrol işinde, Aron Feller yerine Feller'in rakipleriyle ortaklık kurmuştu. Bu yüzden Fehmi Kuzuzade bir yıldır cezalıydı. Tapınakçılar'ın, Kıbrıs Kapalı Maraş bölgesinde, yapacakları üst düzey bir toplantı sırasında, Fehmi Kuzuzade'nin durumu hakkında da bir karar toplantısı yapılacaktır. Kıbrıs Kapalı Maraş bölgesinde, Fehmi Kuzuzude'nin durumunu belirlemek için başlayan mahkemede Fehmi Kuzuzade affedildi. Cahit, Kara'nın bir mezara gizlediği bombayı alıp mahkemenin yapılacağı tapınağa önceden koymuştu. Fehmi Kuzuzade affedildikten sonra, Fehmi'yi mahkemeye getirme görevi Cahit'e verildi. Cahit, tapınaktan çıkmadan hemen önce, bombayı çalıştırmıştı ve bir dakika sonra bomba patlayacaktı. Cahit, tapınaktan çıkınca içerideki bomba patladı Yüce Majeste ve Üstad Ronald dışında içerdeki herkes öldü. Böylece Vahap Kuzuzade, o tapınakta öldü. Vahap Kuzuzade'nin, gerçek yaşamda Vehbi Koç'u canlandırdığı ileri sürülmektedir.

Fehmi Kuzuzade

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Can tarafından canlandırılmış karakter. (230-300)

2014 yılında vefat eden Vahap Kuzuzade'nin oğludur. Mevcut barondur. Eski konsey üyelerinden Mehmet Karahanlı'nın yaptığı işi yapmaktadır. Tapınakçılar tarafından, Kuzey Irak'taki petrol işinde Aron Feller yerine Feller'in rakipleriyle işbirliği yaptığı için cezalandırılmıştır ve bir buçuk yıl Kıbrıs Kapalı Maraş bölgesindeki gizli bir manastırda hapis hayatı yaşamıştır. Daha sonra yine Kıbrıs Kapalı Maraş bölgesindeki bir tapınakta kendisinin mahkemesi yapılmıştır ve babası Vahap Kuzuzade'nin çabaları ile Yüce Majeste tarafından affedilmiştir. Fakat Cahit, önceden toplantı mekanına yerleştirdiği bombaları patlatınca Cahit ve Üstad Ronald dışında herkes ölmüştür. Üstad ise ağır yaralanmış ve komaya girmiştir. Bu yüzden hem Fehmi hem de Cahit ev hapsine alınmıştır. Üstad uyanınca Fehmi'nin affedildiğini ve Cahit'i, Fehmi'yi tapınağa getirmesi için dışarı gönderdiğini doğrulamıştır. Böylece Cahit ile Fehmi serbest kalmışlar ve İstanbul'a getirilmişlerdir. Fehmi Kuzuzade Türkiye'ye dönünce babasından boşalan Türkiye Baronluğu koltuğuna oturmuştur. Önceleri baronluk yarışındaki rakibi Can ile çekişmiş ancak sonrasında anlaşmışlardır. Algis'ten aldığı emirle Kurtlar Konseyi'ni yeniden kurmuştur ve konsey üyelerine silah, petrol kaçakcılığı, uyuşturucu ticareti gibi işleri yürütmelerini emretmiştir. Konsey Polat Alemdar tarafından çökertilmiştir. Fehmi ise 300. bölümde Yusuf'u zehirlemesi üzerine Asya (Zeynep) tarafından ok atılarak öldürülmüştür.

Yusuf Kuzuzade

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Doğuhan Güney tarafından canlandırılmış karakter. (234-300)

2014 yılında vefat eden Vahap Kuzuzade'nin torunu, Fehmi Kuzuzade'nin oğlu sanılmaktadır ama aslında, Aslan Bey'in projesidir. Tapınakçılar tarafından özel yeteneklerle donatılıp Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında ülkeyi yönetecek adaylardan biri olarak yetiştirilmiştir. Asya Tuna/Zeynep Oğuz'un oğlu olduğunu kendisine hocası Dr. Öktem itiraf etmiştir. Kendisi katıldığı bir motor yarışı sırasında; Kuzuzadelerin düşmanları tarafından öldürülmek istenmiştir ve kendisini kovalayanlardan kaçarken, motoruyla beraber falezden denize uçmuştur. Falezden uçunca herkes kendisini öldü zannetmiştir. Babası Polat Alemdar gibi bir kader yaşayan Yusuf, babası bildiği Fehmi Kuzuzade'nin eski bir arkadaşı olan Karaca Ahmet tarafından kurtarılmış ve Karaca Ahmet tarafından; namertlerden başlayarak alemi tanıması maksadıyla ve Mankut ismiyle Pitbul'un motorlu çetesine üye yapılmıştır. Pitbull'un uyuşturucu dağıtma emrine karşı çıkmış ve bu sebeple Baltazar'ın mekanında rulet masasına oturtulmuştur. Tam silahın namlusu kendisine döndüğü sırada Tilki Andrei mekanı basmış ve dolaylı da olsa Yusuf'un kurtulmasını sağlamıştır. Pitbul ve çetenin tüm üyelerinin ölümünden sonra Karaca Ahmet'in yanına dönmüştür ve onunla beraber hareket etmiştir. Karaca Ahmet de ölünce tek başına hareket etmeye başlamıştır ve ilk iş olarak John Smith'i öldürmek için Suriye'ye ŞEDİD kampına katılmıştır. Kampta esir kaldığı sırada aynı esir kampına hocası Dr. Öktem ve Hoca getirilince bağlı olduğu zincirlerden kurtulmuş ve kamptan kurtulmuştur. Daha sonra ŞEDİD'le çatışma içine girmiş ve bu esnada Polat Alemdar tarafından kurtarılmıştır. Polat Alemdar, Kuzuzadeleri ihanetle suçladığı için onun yanında kalmamış ve Fehmi Kuzuzade'nin yanına dönmüştür. Tapınakçılar tarafından Polat Alemdar'ı öldürmekle görevlendirilmiş, o da Polat Alemdar'ı omzundan vurmuş, sonra da herkesten gizli bir yere götürmüştür. Bir taşla iki kuş vurmuştur: Hem görevini yerine getirmiş ama Polat Alemdar'ın canını kurtarmıştır, hem de Tapınakçıların arasında bir köstebek olduğu kar suyunu Karun'un kulağına kaçırmıştır ve amacı, bu köstebeği John Smith gibi göstermektir. John Smith'in ölümüyle, Polat kendisine babası olduğunu açıklar ve Yusuf, kendi yolundan gideceğini söyler. Çok geçmeyecek, Yusuf'u öğrenen Mete Aymar, ölmeden önce yazdığı vasiyetnamede Fehmi Kuzuzade'ye, Yusuf'un onun gerçek oğlu olmadığını açıklayacak ve Fehmi, Yusuf'u öldürecektir. Bunun üzerine Zeynep, Fehmi'yi öldürmüştür.

Kenan Kuzuzade

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Batuhan Güney tarafından canlandırılmış karakter. (232-300)

Fehmi Kuzuzade'nin öz oğludur.

Hakkı Bafralı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yılmaz Meydaneri tarafından canlandırılmış karakter. (2-300)

Dizinin ilk bölümündeki jenerikte bulunsa da aslında 2.bölümde görülmüştür. Başta Turan Kaçgar'ın adamıdır. Turan Kaçgar, Polat Alemdar tarafından boynu kırılarak öldürüldükten sonra, bir süre Aron Feller'in yanında görülmüştür. Feller'in ölümünden sonra ortadan kaybolmuştur. Birkaç yıl aradan sonra ise Vahap Kuzuzade'nin adamı olarak ortaya çıkmıştır. Vahap Kuzuzade'nin ölümünden sonra oğlu Fehmi Kuzuzade'nin adamı olmuştur.

Bünyamin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Uğur Taşdemir tarafından canlandırılmış karakter. (242-257)

2004 yılında vefat eden Süleyman Çakır'ın avukatıdır. Çakır sağlığında bazı mallarını sahip çıkması için Bünyamin'e bırakmış, o da Çakır'ın ölümü sonrası elindeki mal varlığını kullanarak zengin olmuş ve Fehmi Kuzuzade'nin konseyine hukuk işlerinden sorumlu olarak girmiştir. En büyük düşmanı Pusat Çakır'dır. 257. bölümde Polat Alemdar kafasına sıkar.

Can

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kaan Girgin tarafından canlandırılmış karakter. (237-257)

Orta Doğu valisi Brandon için çalışmaktadır. İstihbaratını yanına aldığı Mete Aymar'dan sağlamıştır. ŞEDİD ve Sagir'e destek vermiş, onlarla yaptığı görüşmelerle Sagir'e yardım dahi etmiştir. İngilizlerle ortaklık kurması kendisiyle yeni Türkiye baronu Fehmi Kuzuzade arasında görüş ayrılıklarına yol açmıştır. Can, İngilizlerin çıkarına kurulacak bir konseyin baronu olmak istemektedir. Mete ile birlikte bir süre Fehmi ve Hakkı'ya karşı hareket etmiştir. Bu hareket Fehmi'nin Algis'ten konseyin kurulması konusunda kesin direktif alması sonrası Can ile anlaşmasına kadar devam etmiştir. Mete Aymar ile birlikte konseye katılmıştır.

Brandon tarafından Kıbrıs'taki toplantıya davet edilmiş ve orada Türkiye'nin aleyhine önemli kararlar alınmıştır. Can, Polat Alemdar ve ekibinin peşine düşmesi sonrası Lion Timi komutanı John Smith'i Türkiye'ye çağırmış ve kendisinin silahlı destekçisi olmasını sağlamıştır. Brandon'un Polat tarafından öldürülmesi sonrası gücünü yitirmiştir. Fehmi Kuzuzade'ye ve Konseye darbe vurmak isteyen Polat Alemdar tarafından 257. bölümde kafasına sıkılarak öldürülmüştür.

Can'ın Uşağı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hakan Erdil tarafından canlandırılmış karakter. (232-245)

Can öldürmüştür.

Nail

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kamran Babek tarafından canlandırılmış karakter. (253-258)

Fehmi Kuzuzade öldürmüştür.

Nail'in Koruması

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Erdal Akıncı tarafından canlandırılmış karakter. (253-258)

Nail Bey'in Korumasıdır. Fehmi'nin adamı öldürmüştür.

Yeraltı dünyası

Halil İbrahim Kapar

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Sönmez Atasoy tarafından canlandırılmış karakter. (1-59)

Zülfikar Ağa

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Halil İbrahim Kalaycıoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (94-264)

Alevi mezhebinin Türkiye'deki koruyucusudur. Polat Alemdar'ın en büyük dostudur. Alemde çok büyük saygı görmektedir. En büyük düşmanı Tilki Andrei'dir. Onu yenmek için Pusat Çakır ve Polat Alemdar ile iş birliği yapmaktadır. Diziye 94. bölümde dahil olmuştur. 264. bölümde Gölge'nin Polat Alemdar'ın ofisine yaptığı baskında Marcus tarafından vurularak öldürülmüştür.

Zeynel

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Orçun Çıtır tarafından seslendirilmiş, Nazmi Göçmen tarafından canlandırılmış karakter. (94-167)

Zülfikar Ağa'nın sağ kolu. Terör örgütü tarafından vurularak öldürülmüştür.

Özcan Şenol

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yıldırım Gücük tarafından canlandırılmış karakter. (95-114)

Zülfikar Ağa'nın yeğenidir. Kendini ona kabul ettirmek istemektedir. Memati'yi başlarda sevmemiş ve onu öldürmek için kurduğu pusuda Bulut vurularak öldürülmüştür. Fakat sonra Memati tarafından affedilmiştir. Hamit tarafından eli kesildikten sonra hastanede kafasına sıkarak intihar etmiştir.

Bektaş

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mehmet Refik Aytar tarafından canlandırılmış karakter. (177-228)

Zülfikar Ağa'nın yeğeni. Mr. Key tarafından toplantı salonuna yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda öldü.

Şeref Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ali Sürmeli tarafından canlandırılmış karakterdir. (69-170)

İsminden de anlaşılacağı üzere Zaza kökenli bir karaktedir, bu yüzden Zaza Dayı olarak da blinir. Elazığlıdır. Sürekli en yakın adamı Cevher başta olmak üzere çevresindeki insanların kulak memesiyle oynamak gibi bir huyu vardır. Hoşnutsuz olduğunda ya da çok mutlu olduğunda karşısındakine "Sen beni sevmiysin/Beni seviy misin?" der. Adamları da çoğu zaman ona "Seviyorum dayı/Seni sevmeyen ölsün" şeklinde cevap verir. İskender Büyük için çalışan birisi iken uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktan hapse girmiştir. Ancak 25 yıl sonra İskender'in yardımıyla cezaevinden tahliye olmuştur. Sokaklarda emrinde olan birçok yeğeninden dolayı sözü geçen biridir. İstanbul sokaklarında olan biten her şeyden haberdardır. Yaptığı iş mafya tarzından daha çok hırsızlığa, genelde kapkaça bazen de kaçakçılığa dayalıdır. Yükselmesi ve adının büyük bir isim olması İskender Büyük sayesindedir. Hapisten çıktıktan sonra da İskender Büyük'ü çok sevmese de vefa borcu sebebiyle yanında yer almıştır. Dizinin ilerleyen bölümlerinde İskender oluşumunun yavaş yavaş çökmesi sonucu Zaza'ya parasını ve emrindeki çocukları örgüte devretmesini emretmiştir. Zaza'da mecburen bu isteği yerine getirmiş fakat bunun üzerine vefa borcunu noktalayıp Polat Alemdar onu yakalamaya geldiğinde haberi olmasına rağmen yardıma gitmemiştir. İskender Büyük'ün çağırmasına rağmen gitmediği ve hayatını tehlikeye attığı için Zaza'nın mekanını Aron Feller'in kar maskeli çok sayıda adamıyla basmış ve onun bütün adamlarını öldürmüştür. Arkadan Polat Alemdar ve istihbarat görevlilerinin gelmesiyle Zaza'yı öldüremeden helikopterle kaçmıştır. Adamlarını ve yeğenlerini kaybeden Zaza ile Polat Alemdar'ın daha önceden İskender Büyük yüzünden bozulan ilişkileri yakınlaşma sürecine girmiştir. Memati de Zaza ile gergin ilişkilerini bırakıp zamanla yakınlaşmış hatta Zülfikar Ağa ile Zaza arasında olan meselede hakemlik yapmıştır. Dizinin ilerleyen bölümlerinde ihtiyarların Polat Alemdar'ı görevinden çıkarmasıyla onun kurduğu yeni konseyde yer almıştır. Çıkarcı, paragöz ama sadık bir kişiliktir. En son olarak örgütçülerle olan anlaşmazlığı yüzünden yeğeni Cevher Zazaoğlu, Lale Zara Aynacı'nın oğlu Fırat Aynacı'yı kaçırmaya teşebbüs etmiş o sırada Fırat Aynacı'nın evinde bulunan Pusat Çakır'ıda yaralamıştır. Bunun üzerine Fırat ve Pusat Cevher'e bir ders vermek istemişler, Ve onu öldüresiye dövüp bir çöplüğe atmışlardır. Daha sonra Zaza yeğeni'ni bir hastanede bulmuş, Ve ondan bunu yapanın Pusat olduğunu öğrenmiştir. Pusat'ı bulmuş aynı şekilde dövmüş, Fakat Zaza bu olayda asıl suçlunun Fırat Aynacı olduğunu öğrenince Pusat'ı Memati'nin de baskılarıyla öldürmekten vazgeçmiştir. Diziye sonra dan katılan Suriyeli adında bir örgütçü ortalığı karıştırmak için Cevher'i hastanede zehirleyerek öldürmüş, Bunun üstüne Zaza'da Fırat Aynacı'yı öldürmüştür. Aslında Zaza Polat Alemdar'ın isteği üzerine Fırat'ı öldürmeyecekti, Fakat yeğeni ölünce çıldırmıştı ve sırada Pusat vardı. Pusat bir cesaret gösterisi yaparak Zaza'nın karşısına dikilmiş o sırada Pusat'ı takip ettiren Polat Alemdar ve adamları Zaza'yı kıstırmıştır. Polat Alemdar tam Zaza'yı vuracağı sırada Kara kendisini aramış ve ona Zaza'yı öldürmemesi karşılığında Savcı Leyla Türkmen'i bir suikast girişimden kurtaracağını teklif etmiş, Polat Alemdar ise teklifi kabul etmiştir. Sonra Polat Alemdar o mekandan ayrılıp savcının yanına gitmiştir. Kara Zaza'yı almak için mekana gittiğinde Memati Zaza'nın bir kulağını kesmiştir. Memati'nin Pusat ile arası açılınca tekrar anlaşmışlardır. Örgüt tarafından Ömer Baba'nın evinde tuzağa düşürülüp yaralanmış, iyileştikten sonra Kara'nın evinde tekrar tuzağa düşürülmüş ve 170. bölümde vurularak öldürülmüştür. Yeğeni İmdat Zazaoğlu Armaggedon tarafından, sağ kalan diğer tüm yeğen ve adamları da kardeşi Settar'ın Tilki Andrei'yi yakalamak için yaptıkları başarısız baskında öldürülmüşlerdir.

Cevher Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bora Sivri tarafından canlandırılmış karakterdir. (69-139/166)

Şeref Zazaoğlu'nun yeğeni ve en yakınındaki kişi olup sağ koldan bile yakındır. Önce Zaza ile birlikte İskender Büyük'e çalışmışlar sonrasında Polat Alemdar'la iş yapmışlardır. Zaza Polat'la iş yaptığı için Ersoy Ulubey ile ters düşmüştür. Cevher Ersoy Ulubey'in adamlarının grev çadırına yaptığı saldırıda yaralanmıştır. Sonrasında Fırat'ı dövmeye gittiği evde Pusat'ı görünce ona da saldırmıştır. Pusat Çakır ve örgütçü Fırat tarafından dövülerek hastanelik edilmiş, 138. bölümde Suriyeli'ye çalışan bir hemşire tarafından zehirlenerek öldürülmüştür. Zaza bunun intikamını almak için Fırat'ı öldürmüş Pusat'ın da peşine düşmüştür. 166. bölümde Zaza Dayı vurulduğu için hastanede yatıyorken onu rüyasında 2 kez görmüştür.

İmdat Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Çiçek tarafından canlandırılmış karakter. (89-227)

Şeref Zazaoğlu'nın yeğeni ve Cevher Zazaoğlu ile birlikte en yakınındaki kişidir. Sevimli kişiliği ile tanınır. Dayısıyla birlikte Ersoy Ulubey, Pavyoncu Murat ve Pusat Çakır'la mücadele etmiştir. Zaza'nın örgüt tarafından öldürülmesi sonrası Polat Alemdar'ın ekibinde yer almış, Poyraz Kaleli'nin liman baskınında vurularak ağır yaralanmıştır. Düşmanlıklarının bitmesi sonrası Polat Alemdar tarafından sokaklara inen Pusat Çakır'ın sağ kolu olmuştur. Pusat ve İhsan ile İstanbul sokaklarında uyuşturucu satıcılığı yapan mafya babası Baltazar ile mücadele etmişler, Pusat hapishanedeyken İhsan ve İmdat, Baltazar tarafından kaçırılıp rulet masasına oturtulmuş sonrasında Pusat tarafından kurtarılmıştır. 227. bölümde Mr. Key'in emriyle düzenlenen saldırıda Armegeddon Timi tarafından vurularak öldürülmüştür.

Saffet Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Celal Al tarafından canlandırılmış karakterdir. (148-170)

Şeref Zazaoğlu'nun yeğenidir. Örgüt tarafından tuzağa düşürülüp 170. bölümde vurularak öldürülmüştür.

Miran Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sonat Dursun tarafından canlandırılmış karakter. (216-254)

2012 yılında vefat eden Şeref Zazaoğlu'nun yeğenidir. Pusat Çakır'ın sağ koludur. Pusat'la ilk kez Baltazar'ın adamı Tamer'e yapılan baskında tanışmıştır. Pusat'ın adamı Şurup İhsan'ın ölümü sonrası Miran, başta kendisi olmak üzere Zaza Dayı ve Settar Ağa'nın tüm yiğenlerinin Pusat'a bağlılıklarını bildirdi. Pusat'la birlikte Baltazar ve Pitbull'a karşı savaştı. 254. bölümde Tilki Andrei sniper tüfeğiyle uzak mesafeden kafasına sıkarak öldürmüştür.

Settar Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu'da Cengiz Sezici tarafından canlandırılmış karakter. (231-258)

2012 yılında vefat eden Şeref Zazaoğlu'nun kardeşidir. Çeşitli suçlardan müebbet hapis cezası yemiş ve bu yüzden Türkiye'den kaçmıştır. Gizlice Almanya'ya gitmiştir ve orada bir hastanede çalışmaya başlamıştır. Ancak Pusat, kendisine sokakları ele geçirme konusunda yardımcı olacak birine ihtiyaç duyunca Settar Ağa'yı öldü göstererek Türkiye'ye getirmiştir. Türkiye'ye geldikten sonra Şeref Zazaoğlu'ndan kalan tüm yeğenleri Settar Ağa'ya bağlılıklarını bildirdiler. Settar Ağa, Pusat ve Zülfikar Ağa ile bir petrol ofisinde toplantı yaparken Pitbul'un saldırısına uğramışlardır. Pusat'a; Zülfikar Ağa ile beraber destek olmaktadır. En büyük düşmanı Tilki Andrei'dir. Yeğeni Miran'ın intikamını almak için Tilki'yi saldırmış, tüm adamlarını kaybetmiş kendisi de esir düşmüştür. Settar Ağa'yı kaçırdıktan sonra Tilki, Polat'a şantaj yapmış, sonuç alamamıştır. Settar Ağa, 258. bölümde Tilki Andrei tarafından vurularak öldürülmüştür.

Beran Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ayhan Eroğlu tarafından canlandırılmış karakter. (255-262)

2012 yılında vefat eden Şeref Zazaoğlu ile 2015 yılında vefat eden Settar Zazaoğlu'nun yeğenidir. Amacı Tilki Andrei tarafından öldürülen Settar Ağa'nın intikamını almaktır. Bir zamanlar Pusat Çakır ve Zülfikar Ağa ile birlikte sokaklara hakim olma mücadelesi içindeydi. Settar Ağa ve Miran'ın ölümlerinden Pusat Çakır'ı sorumlu tuttuğundan ona karşı hasımlık beslemektedir. Bu sebeple Hakkı Bafralı tarafından kullanılmak istenmiştir. Ancak Pusat ve Tilki'nin yeraltından çekilip daha büyük işlere girmesi sonrası ortadan kaybolur.

Reis

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Veysel Aydın tarafından canlandırılmış, İskender Bağcılar tarafından seslendirilmiş karakter. (146-186)

Pusat Çakır'ın sağ koludur. 186. bölümde Poyraz tarafından vurularak öldürülmüştür.

Yaşar Katırcı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Seda Yıldız tarafından canlandırılmış karakter. (101-162)

Kenan Evren'i çok seviyor. Hatta odasında bir adet büstü bulunuyor. Kenan ve Evren adında bir oğlu bir de kızı var. Bunun sebebi, 12 Eylül'de yönetime el konulunca denetim sıklaştırılmıştır ancak Yaşar Katırcı'nın babasının İstanbul'a uyuşturucu ulaştırması gerekir. Yaşar, malı alır ve Kenan Evren büstünün içinde İstanbul'a kadar götürür. İlk icraatının bu olduğunu söyler. Polat Alemdar'ın devlet tarafından üstü çizilince yeraltı dünyasına girmesi sonucunda birçok mal ve parasına Polat Alemdar tarafından el konulmuştur. Selvi Çakır'ın, Yaşar Katırcı'nın oğlu Kenan Katırcı ile evlenmesi sonucunda Memati Baş ile dünür olmuşlardır. Ancak kendisi Ersoy Ulubey ölene kadar Ersoy'a yakın durmuş, konseyinde yer almıştır. Ersoy ve oluşumunun çökeceğini anladığında konseydeki diğer dostlarıyla beraber Polat Alemdar tarafına yakınlaşmaya çalışmıştır. Memati'nin katilleri arasında yer alır. 162. bölümde Polat Alemdar tarafından tekne pervanesinde kafası parçalanarak öldürülmüştür.

İlhan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bahadır Tok tarafından canlandırılmış karakter. (101-162)

Yaşar Katırcı'nın adamı. Polat Alemdar tarafından vurularak öldürülmüştür.

Barış Güvenç

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ercan Eker tarafından canlandırılmış karakter. (104-128)

Borsa manipülatörü. Kâzım Kaşifoğlu tarafından vurularak öldürmüştür.

İzzet

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Nüvit Candaner tarafından seslendirilmiş, Erol Tezeren tarafından canlandırılmış karakter. (101-150)

Ülkenin önde gelen kaçakçılarındandır. Ersoy Ulubey'in konseyinde yer almıştır. Polat, kaçakçı gemilerinden birinde bulununca onu esir alır ve İsraillilere teslim etmek için Shamir'le görüşür ama Polat kaçmayı başarır. Daha sonra Polat'ın karısı İnci'yi kaçırır ve bebeğini ameliyatla aldırır, daha sonra bebek ölür. Peşine düşen Polat Alemdar ve adamları tarafından tabuta koyulduktan sonra diri diri toprağa gömülür.[33]

Kürşat

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kürşat Şahin tarafından canlandırılmış karakter. (104-149)

İzzet'in adamıydı. Polat Alemdar öldürmüştür.

Dicle

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ebru Kocaağa tarafından canlandırılmış karakter. (116-150)

İzzet Ağa'nın karısıdır. İzzet boğarak öldürmüştür.

Haşim Ağa

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şahin Çelik tarafından canlandırılmış karakter. (116-151)

Norşinliler olarak bilinen aşiretin lideridir. Ersoy'un konseyinde yer almıştır. Aşireti Baba Memduh'un aşiretiyle kavgalıdır. Oğlunun ölümünü Memduh'tan bilmiş ve Memduh'un torununu öldürmüştür. Kan davası bitmek üzereyken Memduh'un gelini tarafından yaralanmıştır. Ersoy ölünce Yaşar ve Kaşifoğlu'nu öldürmek istemiş ama başaramamıştır. 151. bölümde Mete Ağır tarafından helikopterden denize atılarak öldürülmüştür.

Ahmet

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde (...) tarafından canlandırılmış karakter. (116-119)

Haşim Ağa'nın tek oğludur. Kendi evinde Memati'yi vuracakken Abdülhey tarafından bacağından vurulur fakat kurşun damara isabet ettiği için ölür.

Memduh Güldağ

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Namık Kemal Yiğittürk tarafından canlandırılmış, Hüseyin Soysalan tarafından seslendirilmiş karakter. (88-123)

Baba Memduh olarak bilinirdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili biriydi. Sıtkı Kızıltaş ve İhtiyarlar arasındaki bağlantıyı sağlıyordu. Sıtkı'nın ölümünden sonra Polat Alemdar'la tanışmıştır. 122. bölümde gelini Baba Memduh'u ağır yaralar ve intihar eder. 123. bölümde hayatını kaybettiğini Tuncay Kantarcı, Polat Alemdar'a söyler. Polat Alemdar onu son kez morgda ziyaret eder.

Baran Güldağ

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aytar Kakınç tarafından canlandırılmış karakter. (96-119)

Baba Memduh'un torunuydu. Örgüte katıldığı için dedesiyle arası yoktu ama daha sonra barıştılar. Haşim Ağa'nın adamları öldürmüştür.

Murat

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Uğur Arslanoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (107-146)

Pavyon işletmektedir. Ersoy'un konseyinde yer almıştır. Daha sonra Kara'nın adamı olduğu ortaya çıkar. Ferman ve Kenan'ın kavgasını ayırdıktan sonra bir daha gözükmez.

Sarı Ziya

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aydan Çakır tarafından canlandırılmış karakter. (154-156)

Yaşar Katırcı'ya çalışan uyuşturucu babası. Çocuklara mal sattığını öğrenen Pusat Çakır ona savaş açar ama Ziya Pusat'ın annesini kaçırınca elini öpmek zorunda kalır. Ziya bunu kutlarken Pusat Çakır verdiği bir baskında önce elini keser, sonra kafasına sıkar.

Gavurdağlı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kemal Karabarut tarafından canlandırılmış karakter. (152-157)

Örgütün uyuşturucu işlerini yaptırmak istediği adaylardan biridir. Ama Kara bu işi Zaza'ya vermek istediği için Gavurdağlı'nın kardeşini öldürür. Bunun üzerine Kara ve Zaza ile çekişmeye başlar. Birbirleriyle çatışırken Zaza'nın kalpağı vurulur. Örgüt bu çekişmeden faydalanıp uyuşturucu işini kendi bünyesine alır ama Gavurdağlı bu sefer de medyaya giren Yaşar Katırcı'nın işlerini devralır. Daha sonra Zaza ile anlaşırlar ve Karadenizli mafyalara karşı ittifak ederler.

Baltazar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Murat Aydın tarafından canlandırılmış karakter. (213-256)

İstanbul sokaklarında tanınmış bir mafya babasıdır. Süleyman Çakır ve Laz Ziya'nın ölümünden sonra onların bütün mallarının (kumarhane vb.) üzerine yatmış ve böylece zengin bir mafya olmuştur. Kendisi yalnızca kumarla değil uyuşturucu ve Rus ruleti işleriyle de uğraşmaktadır. Kazandığı paraların bir miktarını ortağı Mete Aymar'a ödemektedir. Polat Alemdar'ın isteğiyle yeraltına giren Süleyman Çakır'ın oğlu Pusat Çakır önce Baltazar'ın adamı Tamer'in kumarhanesini basmış ve bütün adamlarını öldürmüştür. Bunun üzerine Baltazar Pusat'tan yaptıklarına karşılık haraç istemiş Pusat haraç yerine Baltazar'ın uzattığı çantaya kurşun atmıştır. Böylece Pusat- Baltazar savaşı başlamıştır. Mücadele sırasında Pusat polis tarafından tutuklanmış, Baltazar onu hapishanede öldürtmek istemiştir. Pusat'la henüz baş edemeyeceğini anlayınca ona ortaklık teklif etmiştir. Pusat hapisten çıktıktan sonra Polat'ın onayıyla ortaklık teklifini kabul etmiştir.

Baltazar, Pusat'ı diğer ortağı Raskoln'le tanıştırır. Üçlü Raskoln'ün uyuşturucu üreticisi Dişçi'yi ele geçirmek isteyen İtalyan mafyası Maximo Polpo'ya karşı beraber savaşırlar. Baltazar adamlarının ölümüne sebep olan Polpo'yu kafasına sıkarak öldürür. Dişçi, Pusat'tan kendisine denk bir uyuşturucu üreticisi olan Baytar'ı kaçırmasını ister. Baltazar, bu gizli planı öğrendikten sonra Pusat'ı başarısız kılmak için Pusat'ın önceden mekanını bastığı Tamer'i görevlendirir. Tamer'den Pusat ve Baytar'ı öldürmesini ister. Ancak Pusat Tamer'in saldırısından kurtulur. Onun mekanını basar ve tam emri kimden aldığını söyleceği sırada Baltazar Tamer'in kafasına sıkarak Pusat'ın şüphesini çeker. Pusat, aynı baskında yakın adamı Şurup İhsan'ı kaybeder, kumpasın arkasında Baltazar'ın olduğunu düşündüğünden Baltazar'ın adamı Sinek'in kafasını keserek isimsiz bir paketle Baltazar'ın mekanına yollar.

Bu arada Karahanlılardan sonra yeni bir konsey kurmakta kararlı olan Kuzuzade Ailesi bunun alt yapısını oluşturacak bir sefirlik masasının da kurulmasını istemektedir. Vahap Kuzuzade'nin adamı Hakkı Bafralı bu sefirlik masasının kurulması konusunda İstanbul'da en güçlü üç mafya babası olan Baltazar, Raskoln ve Pusat'ı toplantıya çağırır. Pusat, Dünya'da en önemli uyuşturucu üreticisi olarak kabul edilen Ordinaryüs'ü bu sefirlik masasının üyesi yapacağını söyler. Baltazar, meseleyi kendi lehine çevirmek için Pusat'ın Ordinaryüs'ü Türkiye'ye getirmesi sonrası Ordinaryüs'ün uyuşturucu ürettiği en önemli ortağı Tilki Andrei ile ortaklık kurar. Adamının kaçırılmasının intikamını almak isteyen Tilki, önce Baltazar'ın mekanını basar. Baltazar, Tilki'ye Ordinaryüs'ün kaçırılmasında bir payı olmadığını söyler. Uyuşturucuya karşı kesin karşı olduğunu Hakkı Bafralı'ya açık olarak belirten Pusat, Baltazar'ı Pitbull isimli uyuşturucu dağıtıcı çetesini yok etmekle tehdit eder. Pitbull ve ekibi İstanbul'da Baltazar için Bonanza dağıtmaktadır. Pusat Çakır, Baltazar'ın uyuşturucu dağıtımını kesmeyeceğini anladıktan sonra onu düelloya davet eder. İkili tam karşı karşıya geldikleri sırada araya giren Hakkı yeni sefirlik masası için Pusat ve Baltazar'ın iki aday olduğunu açıklar.

Bu süreçte Baltazar, Tilki Andrei ve Pitbull ile hareket eder. Konseyin kendisine verdiği görevleri yapmakla uğraşır. Hakkı'nın sefirlik masasındaki kesin adayıdır. Ancak diğer aday Pusat da Raskoln, Zülfikar Ağa ve Settar Zazaoğlu'nun desteğiyle görevleri başarıyla yapmaktadır. Bu arada Pusat Çakır, konseyden habersiz olarak Baltazar'ın sağ kolu olan Pitbull'un mekanını basıp bütün adamlarını öldürür. Pitbull da Yusuf Kuzuzade tarafından öldürülür. Uyuşturucu üretiminde sıkıntıya giren Baltazar'a son olarak konsey Azeri iş insanı Nail'i bulma görevini vermiştir. Ancak karşısına Tilki Andrei çıkar. Nail'i kullanarak enerj işine girme niyetinde olan Tilki, Baltazar'ı Nail'e yaklaşmaması konusunda uyarır. Onu ölümle tehdit eder. Bunun üzerine Baltazar, eski düşmanlar Tilki ve Raskoln'ü karşı karşıya getirmek için harekete geçer. Bu şekilde hem kendisi yok edemeyeceği Tilki'den kurtulma fırsatı bulacak hem de Raskoln'ün ölümüyle Pusat'a darbe vuracaktır. İkili arasındaki çatışmaya dahil olan Pusat çatışma sırasında en iyi adamı Miran Zazaoğlu'nu kaybedince kendilerini Tilki'ye satan Baltazar'ın peşine düşer. Pusat ve Raskoln ortak hareket edip Baltazar'ın adamı Kabasakal'ı yakalayıp ondan Baltazar'ın yerini öğrenirler. 256. bölümde gerçekleşen karşılaşmada Baltazar, Pusat tarafından boynuna balta saplanılarak öldürülmüştür.

Kabasakal

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Muhammed Rıdvan Aydın tarafından canlandırılmış karakter. (213-256)

Baltazar'ın sol koludur. Baltazar'ın yerini Raskoln ve Pusat'a söyledikten sonra Raskoln tarafından sert yumruklarla dövülür. Bayıldıktan sonra bir daha gözükmez.

Sinek

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Serdar Soybelli tarafından canlandırılmış karakter. (213-229)

Baltazar'ın sağ koludur. Pusat Çakır kafasını keserek öldürmüştür.

Tamer

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Birol Denizci tarafından canlandırılmış karakter. (213-228)

Baltazar'ın adamıdır. Baltazar kafasına sıkarak öldürmüştür.

Zaharyas

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Nevzat Yılmaz tarafından canlandırılmış karakter. (240-257)

Alemde bilinen ünlü bir silah kaçakçısıdır. Tilki Andrei ile silah işi yapmıştır. Konseye Tilki'nin onayıyla girmiştir. Polat Alemdar kafasına sıkar.

Ordinaryüs

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Turhan Kaya tarafından canlandırılmış karakter. (232-259)

Baltazar, Tilki, Pitbull ve Hakkı ile işbirliği içerisindedir. Polat Alemdar işkence ederek öldürmüştür.

Baytar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Arif Selçuk tarafından canlandırılmış karakter. (227-229)

Pusat Çakır kafasına sıkar.

Dişçi

Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Kemal Topal tarafından canlandırılmış karakter. (216-227)

Uyuşturucu satıcısı. Rakibi Baytar tarafından vurularak öldürülmüştür. Aynı oyuncu Terör dizisinde Sero karakterini canlandırmıştır.

Maximo Polpo

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Murat Çobangil tarafından canlandırılmış karakter. (223-226)

İtalyan mafyası. Başta Baltazar ile arası iyi olsa da sonradan tamamen koparlar. Baltazar'ın mekanını basarken Baltazar tarafından vurularak öldürülmüştür.

Milan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kadir Tünel tarafından canlandırılmış karakter. (223-225)

Maximo Polpo'nun adamıdır. Baltazar, Polpo ve Milan'ı yakalayarak Rus ruleti masasına oturtur. Oyunu kaybeden Milan ölür.

Pitbull

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kadir Özübek tarafından seslendirilmiş, Mustafa Yılmaz tarafından canlandırılmış karakter. (233-243)

Yusuf Kuzuzade tarafından vurularak öldürülmüştür.

Misscat

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Güneş Köksal tarafından canlandırılmış karakter. (233-246)

Pitbull'un sağ kolu. Yusuf Kuzuzade'ye ulaşmak isteyen ortağı kendisini kandırmış ve öldürmüştür.

Cavit Akarsu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kemal Başar tarafından canlandırılmış karakter. (51-58)

Cevat Akarsu'nun abisidir. Halil İbrahim Kapar tarafından kafası kesilerek öldürülmüştür.

Cevat Akarsu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şekip Taşpınar tarafından canlandırılmış karakter. (59-75)

Cavit Akarsu'nun kardeşi. Yılmaz adlı yardımcısı devamlı yanında olmakla beraber elinden kibrit kutusunu düşürmez. Karşısındaki kişiye sinirlendiği zaman ya da öldürmek üzere olduğu zaman yakmak üzere eski yardımcısı Yılmaz'a sürekli "Yılmaz bu ne?/bunlar ne?" diye sorar. Yılmaz'ın cevabı ise genellikle "Yakılacak odun/odunlar ağam." olur. Abisini öldüren Halo'nun kafasını keserek öldürmüştür. Cevat, öncesinde de Yıldırım'ı öldürmüş, Muro, ondan intikam almak istemiş, ancak adamının ihaneti yüzünden başarısız olmuştur. Aron Feller, Cevat ile işbirliği yaparak Muro'yu bombalı bir saldırıya alet etmiş, üstüne bomba bağlanmış olarak bir kafeye götürülmüş olan Muro'nun yanındaki askerlerle birlikte Muro'yu da patlatarak öldürmüştür. 66. bölümde yardımcısı Yılmaz'ın İskender Büyük'e çalıştığını öğrendiği için Polat Alemdar'dan onu yakmasını istemiştir. Polat tarafından kaçırıldığını duyan İskender Büyük, Yılmaz'a "Seni Polat'ın değil, Cevat'ın yanına yerleştirdim. Yılmaz, Ben sana adam olamazsın demedim. Benim adamım olamazsın dedim." diyip iki kurşun sıkarak öldürmüştür.

Cevat 67. bölümün sonunda Polat Alemdar tarafından yakalanmıştır. Polat Alemdar 5. adamın kim olduğunu sorduğunda Cevat Abdülhey demiştir. Bunu söyledikten sonra Polat Alemdar Cevat'ın koluna bir kurşun sıkmıştır. İkinci kez Başbakanı öldürme talimatını kim verdi diye sorduğunda Halo demiştir ve diğer koluna kurşun sıkmıştır. Hastaneye kaldırılan Cevat, Memati tarafından yakılmıştır. Bir doktor tarafından yine hayata getirilen Cevat Akarsu, kendisini tedavi eden doktoru ve hemşireyi yakmıştır. 74. bölümde Memati'nin çocuğunu kaçırıp Memati'yi yanına çağırmıştır. Cevat Memati'yi yakmak isterken Polat Alemdar mekanı basmış ve Cevat'ın eline bir kurşun sıkmıştır. Tam Polat Alemdar onu öldürmek isterken Memati, Cevat'ı kendisinin öldürmek istediğini söylemiştir. Polat Alemdar Memati'nin kelepçelerini açmak isterken Cevat kaçmıştır. Ama Memati onu yakalayıp yerden aldığı silahtaki mermileri Cevat'a sıkmış ve öldürmüştür. Memati Cevat'ı kendi kazdığı kuyuya atmış ve üstünü toprak ile kapatmıştır.

Yılmaz

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bekir Aslantaş tarafından canlandırılmış, Engin Yüksel tarafından seslendirilmiş karakter. (59-67)

İskender Büyük tarafından Cevat Akarsu'nun yanına yerleştirilmiştir. Cevat sık sık ona "Yılmaz, bu ne?" diye sorar. O da usulünce cevap verir. Polat Alemdar onu konuşturup İskender'in yerini öğrenince İskender Büyük iki kurşunla onu öldürmüştür.

Abbas

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tuncay Gençkalan tarafından canlandırılmış karakter. (73-75)

Yılmaz'ın İskender'in adamı olduğu anlaşıldıktan sonra Cevat'ın yeni sağ kolu olmuştur. Polat Alemdar tarafından vurularak öldürülmüştür.

Nazır Kılabadzı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bülent Şakrak tarafından canlandırılmış karakter. (54-62)

Azeri silah kaçakçısıdır. Memati'nin ortağı olduğu limanda kaçakçılık yapmaktadır. Memati'ye bir çatışmada yardımcı olduktan sonra bir daha gözükmez.

Mervan Ağa

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Engin Aksu tarafından canlandırılmış karakter. (267-290)

Polat Alemdar kafasına sıkar.

İlyas Yardımcı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Dursun Ali Sarıoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (20-35)

İlyas Reis olarak bilinir. Oğlu, Memati ve Yalçın Bulut'la birlikte limanı işletiyordu.

Ali Osman Yardımcı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Halil Can tarafından canlandırılmış karakter. (20-24)

İlyas Reis'in oğlu ve varisidir. Limanın ortaklarındandır. Bulut dizine sıkar ve limanın hisselerinin %51'ini alır. Babası, Ali Osman'ı Trabzon'a gönderir. Daha sonra gözükmez.

Yabancı istihbarat

Aron Feller (ABD)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şahin Çelik tarafından seslendirilmiş, Osman Soykut tarafından canlandırılmış karakter. (64-131)

Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Stratejisti ve CIA üst düzey yöneticisidir. Gladio'nun Türkiye'deki 1. adamıdır. 2. adam Kurtlar Vadisi Gladio filminde İskender Büyük tarafından öldürülen Bülent Fuat Aras'tır. İsrail ve Avrupa ile çok sıkı ve doğrudan ilişkileri vardır. Suikast düzenlenen ve hastanede tedavi gören Türkiye başbakanının haberi bile olmadan kolayca odasına girmiş ve onu kendisiyle işbirliği yapması için tehdit etmiştir. Başbakanın şaşırarak "Senin burada ne işin var? Senin bir daha Türkiye'ye gelmemeni ABD başkanına söylemiştim; gerekirse yine söylerim" demesine karşılık Aron Feller; "Başkanı dahi aşan konular var" diyerek gücünü bir anlamda göstermiştir. Davut Tataroğlu, Yalçın Yıldız, Yalçın Bulut, Levent Bozoklar, Ünsal Kemal Alnıaçık gibi isimler onun emrindedir fakat Davut Tataroğlu ile aralarında bir anlaşmazlık olmuş, Yalçın Yıldız ve Levent Bozoklar öldürülmüş, Yalçın Bulut'un ihtiyarların adamı olduğu ortaya çıkmış, Ünsal Kemal Alnıaçık'ı ise 128. bölümde kendisine ihanet ettiğini anlayınca Polat Alemdar'a öldürtmüştür. İskender Büyük karakterini yıllarca kandırarak oluşumuna hizmet ettirmiş. İskender Büyük her şeyi anladığında Feller'e karşı çıkmıştır. Feller onun Türkiye'deki oluşumunu bütün bilgileri ayıklanmış ve düzenlenmiş olan bir flash belleği yargıya vererek bitirmiştir. Kurtlar Vadisi Gladio filminde İskender Büyük Bülent Fuat Aras'ı öldürdükten sonra zekice bir oyunla kimyasal bir madde ile zehirlenerek felç bırakılmıştır ve dizide dava düşmüştür. İskender Büyük İsrail tarafından iyileştirilmiş ve İsrail'le çalışmıştır ama Polat Alemdar o oluşumu da bitirince tekrar Feller ile anlaşıp onun konseyine demir yumruk olarak görev almıştır.

Dizi boyunca ana karakter Polat Alemdar'ı birçok kez ele geçirmesine rağmen onu öldürmemiş hep onunla anlaşabileceğini düşünmüştür. Böyle düşünmesinin sebebi Polat Alemdar karakterinin üstün zekası ve ülke çapında büyük başarılarıdır. 128. bölümde Polat Alemdar'ı kızının yaşadığı ve elinde olduğu gerekçesiyle kendi emrine girmesine ikna etmiştir. Daha sonra Gladio üst düzey yöneticiliğinden alınmış ve kendisinin yerine Joseph Beile gelmiştir. 131. bölümde Polat Alemdar tarafından başına vurulan çekiçle öldürülmüştür.

1981 yılında Afganistan'dayken SSCB'nin eline esir düşmüştür. Buradayken çeşitli işkencelere maruz kaldığını söylemiştir. Ancak içlerinde en korkuncunun zihin kontrolü olduğunu belirtir.

Ad benzerliği ve Afganistan CIA bürosu şefi dolayısıyla Amerikalı CIA Ortadoğu uzmanı Graham Fuller'i temsil ettiği iddia edilmiştir.[34]

Joseph Beile (ABD)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Reha Özcan tarafından canlandırılmış karakter. (129-143)

Aron Feller'in yerine gelen CIA ajanıdır. Elif onu babası olarak bilmektedir. Shamir Hebron'un adamı olan Handa Levi tarafından gemide vurularak öldürülmüştür.

Amerikan ajanı (ABD)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Denise Chub tarafından canlandırılmış karakter. (144-151)

Joseph Beile'nin ölümü üzerine CIA tarafından Türkiye'ye Joseph'in katilini bulmak için gönderilir. Memati, Abdülhey, İnci ve Cahit'i tutuklar. Daha sonra Guantanamo'ya gönderilmek üzereyken Kara onları kurtarır. Polat aracılığıyla katilin Shamir Hebron olduğunu öğrenir. Daha sonra gözükmez.

İsrailli ajan (İsrail)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Alişan Çınar tarafından canlandırılmış karakter. (?-82)

İskender'i İsrail'le çalışmaya ikna eder. Polat Alemdar öldürmüştür.

David (İsrail)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde (...) tarafından canlandırılmış karakter. (87-?)

Kuzey Irak'ta İsrail adına senelerce gizli kimlikle ajanlık yapmıştır. İskender'i Kuzey Irak'tan tanır. Önceki İsrailli ajanın öldürülmesi üzerine İsrail tarafından İskender'e anlaşmayı yenilemek için gönderilmiştir.

Shamir Hebron (İsrail)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aydoğan Temel tarafından seslendirilmiş, Erdal Küçükkömürcü tarafından canlandırılmış karakter. (94-155)

İsrailli bir devlet ajanıdır. Birçok kez Polat Alemdar'ı öldürmek istemiş fakat başaramamıştır. Aron Feller ile son bölümlerde düşman olmuştur. Shamir Ersoy Ulubey'e destek vermiştir ve bu sayede Ersoy Ulubey devletin tepesindekilere bir suikast girişiminde bulunmuştur. Fakat Feller bu suikast girişimine karşı olduğu için Shamir uyurken evini bastı, bütün adamlarını öldürdü. Türkiye'ye bir daha ayak basmamak şartıyla Shamir'e yaşaması için son bir şans daha verdi. Ama Shamir akıllanmayıp Feller'in laptopunu çalarak kendi sonunu getirmiş oldu. İçindeki bilgileri kopyaladıktan sonra laptopu Ünsal Kemal'e geri verdi ve Feller'in yanına gidip Feller'i içindeki bilgileri internete sızdırtmakla tehdit etti. Ama Feller, Shamir'in bütün korumalarını rehin alıp Shamir'i de bayıltarak etkisiz hale getirdi ve yakın korumasına Kurtköy'de bekleyen CIA uçağına bindirilmesi talimatını verdi. Belli bir süre Guantanamo Kampı'nda hapsedildi. Aron Feller'in Polat Alemdar tarafından öldürülmesi üzerine Türkiye'ye atanan CIA şefi Josef Beile tarafından Guantanamo Kampı'ndan salıverildi. Türkiye'ye gelince Polat Alemdar'ı yok etme çabalarına devam etti. Josef Beile tarafından Polat Alemdar ile barıştırılmak istendi. Bir teknede yapılacak görüşmeler öncesi teknede gizlice yerini alan Shamir, Polat ve Josef'i tuzağa düşürdü. Josef'i kendi korumalarına öldürttü. Polat Alemdar ise yaralanarak denize düştü ve kurtuldu. 155. bölümde Polat Alemdar'la Kuzey Irak'ta çıkan çatışmada Polat Alemdar'ın eline geçti ve çenesine bir el ateş edilerek öldürüldü.

Edward (ABD)

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Alpay Özdoğancı tarafından canlandırılmış karakter. (167-193)

Gunther Lipmann (Almanya)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Saydam Yeniay tarafından canlandırılmış karakter. (95-133)

Alman derin devletinin Türkiye sorumlusudur. Son olarak 133. bölümde gözükür.

Tilki Andrei (Rusya)

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Orhan Edip Ertürk tarafından canlandırılmış karakter. (234-298)

Vazilyass (Rusya)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Muhammet Süt tarafından canlandırılmış karakter. (201-298)

2013 yılında öldürülen Rus Baron İgor'un sağ koludur. Üst düzey askeri eğitime sahiptir. İgor'un Akif ve Pusat Çakır tarafından öldürüldüğü baskında İgor da Akif tarafından yaralanmış bölgeye gelen Tapınakçılar sayesinde kurtarılmıştır. Sonrasında Rusya'daki en güçlü mafya örgütü Korgenski'nin lideri Tilki Andrei'nin ekibine girmiştir. Kısa zamanda Tilki'nin en yakın adamlarından biri olmuştur. Korgenski ekibiyle birlikte Rusya'da önemli operasyonlara katılmıştır. Örgütün Rusya'daki uyuşturcu üreticisi Ordinaryüs'ün Polat Alemdar'ın adamı Pusat tarafından kaçırılması sonucu 2015 yılında Tilki Andrei ile İstanbul'a gelir. Ukrayna'dan geçen silah ve uyuşturucu yollarının güvenli olmaması sebebiyle Ordinaryüs'ü kurtardıktan sonra Baltazar'la işbirliği yaparlar. Tilki Andrei enerji işine girmek istiyordu ve bu konuda önündeki en büyük engel üzerinden ihaleye girmek istediği Azeri iş insanı Nail'i yanında tutan Polat Alemdar'dı. Tilki, Vazilyass ve diğer Korgenski üyeleri kendilerine saldıran Settar Ağa'yı ele geçirdiler. Settar'ın Polat Alemdar'ın yakın dostu olduğunu öğrenen Tilki, Vazilyass ve bir adamıyla birlikte şantaj yapmak için Polat Alemdar'ın ofisine gittiler. Tilki, Polat'tan Nail'den uzak durmasını istedi. Ancak Polat'ın bunu kabul etmemesi ve Polat'ın adamları Erhan ve Pusat'ın Polat'tan habersiz Tilki'yi takip etmeleri sonucu Tilki-Polat savaşı başladı.

Tilki, Settar'ı öldürüp Safiye Karahanlı'yı kaçırarak Polat'a büyük darbe vurdu. Ancak Polat da kardeşini kurtarmak için Andrei'nin kardeşi Stefan'ı ele geçirdi. Aralarında yapılan takas gereği Tilki'yi Cahit, Polat'ı ise Vazilyass kardeşlerinin oldukları yere götürdüler. Vazilyass bu olaydan sonra bir süre ortalarda görünmedi. Bu süre içinde Polat Alemdar ve Cahit, Korgenski'nin Rusya'daki düşmanı Dağıstanlı ile işbirliği yaparak Tilki'nin Kurgan'daki mekanına baskın düzenleyip Tilki'nin bütün adamlarını öldürdüler. Andrei'yi de havuzda yakarak öldürmek isteseler de Andrei yaptığı düzenek sayesinde oradan kurtuldu. Vazilyass Rusya'daki bağlantılarını da kullanarak Korgenski ekibine yeni adamlar buldu ve Tilki'nin kısa süreli eğitiminden geçen adamlar yeni ekibi oluşturdular. Vazilyass, halen Korgenski için çalışmaktadır. Tilki Andrei'nin en önemli adamıdır. 298. bölümde Cahit tarafından vurularak öldürülmüştür.

Raskoln (Rusya)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aydoğan Temel tarafından seslendirilmiş, Selahattin Bel tarafından canlandırılmış karakter. (213-297)

Rus kökenli eski bir istihbaratçıdır. Rus baron İgor öldükten sonra baronluk için en büyük aday olmuştur. İran'da Türk-İran ilişkilerini bozmak için planladığı bir operasyon Kara tarafından engellenince bunun intikamını almak istemiştir. Daha sonra bizzat Üstad Ronald tarafından Türkiye'ye davet edilmiştir. Türkiye'ye gelir gelmez, kendisine ihanet eden Murat Argın'ı bulup cezasını vermiştir. Aynı zamanda Baltazar ile uyuşturucu ticareti için ortaklık kurmuştur. Baltazar'ın Pusat'a ihanet etmesi sonucu Pusat'ın yanında yer almıştır. Tilki Andrei tarafından sniper ile vurulmuştur fakat kurşun kafasını sıyırıp geçmiştir. Bu olaydan sonra psikolojik sorunlar yaşamaya başlamıştır. Daha sonra Armageddon Timi'nin yeni lideri John Smith; arkadaşı olan (Raskoln'ün) Viktor'un KGT tarafından öldürüldüğünü ileri sürmüş ve kendisini KGT'ye düşman ederek aralarında ortaklık kurmuştur. Son istekler onun için çok önemlidir. Kumar oynamıştır. Hüsnü'nün kumar borcu ödemiştir. Daha sonra kumar işinde Tefo ile ortak olmuştur. Tilki Andrei tarafından Pusat'ın gözleri önünde vurularak öldürülmüştür.

Dimitri (Rusya)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Cengizhan Akın tarafından canlandırılmış karakter. (213-297)

Raskoln'un adamı. Tilki Andrei tarafından vurularak öldürülmüştür.

İvan (Rusya)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Erhan Alpay tarafından canlandırılmış karakter. (174-229)

Tapınakçılarla ortak çalışır. Kendini General Vladimir'in oğlu olarak bilmektedir. Bir süre Raskoln'un da ortağı olmuştur. Daha sonra KGT üyelerinden Şamil'in kardeşi olduğu ve asıl adının Mikail olduğu ortaya çıkar. Abisini öldürünce Pusat Çakır kafasına sıkar.

İgor (Rusya)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ergun Taş tarafından canlandırılmış karakter. (196-201)

Rus baron. Akif tarafından vurularak öldürülmüştür.

Vladimir (Rusya)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ayhan Işık tarafından canlandırılmış karakter. (172-178)

Rus bir generaldir. Şamil, ebeveylerini öldürüp hayatını mahvettiği ve onu kardeşinden ayırdığı için yakarak öldürmüştür.

Levent Bozoklar (ABD)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Serdar Deniz tarafından canlandırılmış karakter. (64-92)

Yakışıklı diye bilinmektedir. Davut Tataroğlu ile birlikte Aron Feller'e bağlı olarak çalışmıştır. CIA içinden yetişmiş yakın dövüş teknikleri konusunda uzman bir ajandır. Polat Alemdar onu yakalamış ve beynine Doktor Zero tarafından tıbbi müdahale uygulanmıştır. Bu müdahale onu Polat Alemdar'ın adamı yapmıştır. Aron Feller'i öldürmeye çalışırken vurularak ölmüştür.

Perihan Velid (ABD)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ceren Olcayto tarafından canlandırılmış karakter. (95-139)

İbrahim Velid'in öz kızıdır. Amerika'da okumuştur. Davut Tataroğlu ile evlenmiştir. Gladio'ya hizmet eder. Aron Feller öldükten sonra uzun bir süre babası tarafından evde tutulur ve evden kaçtıktan sonra CIA'nin Türkiye temsilcisi Joseph Beile'e sığınır. Son defa 139. bölümde Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu'nun evinde gözükür ve ABD'ye gideceğini söyler. Karakteri canlandıran oyuncunun adı 161. bölüme kadar jenerikte gözükse de bir daha dizide gözükmez.

Moşe (İsrail)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Adnan Mühür tarafından canlandırılmış karakter. (178-184)

İsrail'in Türkiye'deki temsilcisidir. Edward ile İhtiyarlar Heyetinin Başkanı Sencer'i ziyaret edip İsrail Devleti'nin isteklerini sıralar: Filistin meselesinde geri adım atılması, Suriye meselesi ve İran. Ayrıca Müslüman Kardeşler'e verilen desteklerin de son bulmasını ister.

Jacob Hebron'un ölümü üzerine MOSSAD ajanları Handa ve Golan Levi'yi ülkeden çıkarmaya çalışır ama başaramaz: Golan ölür, Handa ise tutuklanır. Moşe, daha sonra gözükmez.

Handa Levi (İsrail)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sami Kaya tarafından canlandırılmış karakter. (133-184)

Shamir'in Joseph Beile'in yanına soktuğu adamı. Talha ve Cahit ile girdiği çatışmada kardeşi Golan ölür, kendisi ise yakalanır ve bir daha gözükmez.

Golan Levi (İsrail)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Saim Kaya tarafından canlandırılmış karakter. (133-184)

Shamir Hebron'un adamı. Cahit tarafından vurularak öldürülmüştür.

Uzun (ABD)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Okan Sami Yolcu tarafından canlandırılmış karakter. (64-130)

Aron Feller'in yakın korumasıdır. Polat Alemdar Aron Feller'e ulaşmak için önce vurarak öldürür daha sonra gözünü çıkartır.

Tapınakçılar

Yüce Majeste

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Köksal Engür tarafından seslendirilmiş, Kayhan Yıldızoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (247-254)

Tapınakçılar'ın en tepesindeki soylu liderdir. Polat, Cahit ile beraber kaldığı hastaneye baskın düzenler ve hastanede öldürmüştür. Ölümünden sonra Karun, yeni Yüce Majeste olur.

Amon

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Andy Garcia tarafından canlandırılmış karakter. (230-232)

Kardinal

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yaşar Nihat Tokman tarafından canlandırılmış karakter. (190-264)

Tapınakçıların bir üyesiydi. Gölge, planı kabul etmediği için onu boğazını keserek öldürmüştür.

Karun

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mauro Martino tarafından canlandırılmış karakter. (265-300)

Profesör Martin'in ikizidir. Polat Alemdar'ın Ariel'in eline koyduğu bombanın patlaması sonucu yanındaki Ariel ve Rose ile birlikte ölmüştür.

Rose

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Handan Yıldırım tarafından canlandırılmış karakter. (269-300)

Karun'un yardımcısı. Polat Alemdar'ın Ariel'in eline koyduğu bombanın patlaması sonucu Karun ve Ariel ile birlikte ölmüştür.

Algis

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Algis Kybartas tarafından canlandırılmış karakter. (230-300)

Tapınakçı ve Amon'un İstanbul temsilcisi. Polat Alemdar yüce konseye ulaşmak için onu yakalayıp gözünü oyup öldürmüştür.

Ozi

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Özgür Teke tarafından canlandırılmış karakter. (230-300)

Asya'dan askeri eğitim almıştır. Tapınakçılar adına çalışmaktadır. Sonrasında Amon'un Türkiye'deki adamı Algis'in hizmetine girmiştir. Algis'in korumasıyken Algis tarafından Armageddon Timi liderliğine yükseltilmiştir. Yaptığı bir operasyonla Cahit, Timur, Yasin ve Akif'i yakalamıştır. Algis'in talimatıyla onlardan Polat Alemdar'ın hayatına karşılık Balkanlar'daki Katolik-Ortodoks Savaşı'nın fitilini ateşleyecek Marko Petroviç Suikastı'nı gerçekleştirme görevini vermiştir. Ancak Polat Alemdar sonrasında Tapınakçıların elinde kurtulup suikastı engellemiştir sonra Asya için çalışmaya başlamıştır. 300. bölümde başarısızlığından dolayı Karun tarafından sırtından hançerlenerek öldürülmüştür.

Profesör Martin

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mauro Martino tarafından canlandırılmış karakter. (202-262)

Tapınakçıların sır üstadı ve Karun'un ikizidir. Aynı zamanda Sion Teşkilatı üyesidir. Amerika'da bir üniversitede tarih dersleri vererek gerçek kimliğini saklamıştır. Burada Polat Alemdar'ın kardeşi Safiye Karahanlı'ya yakınlaşmış, onu kullanarak Tapınakçıların seçilmiş çocuk olarak ilan ettiği Elif Alemdar'ı ele geçirmeyi hedeflemiştir. Hem Tapınak Şövalyeleri'nin hem de Sion Tarikatı'nın İstanbul üzerinde dengeleri sağlamak için üzerinde anlaştığı hakemdir. Fakat daha sonra Amon onu görevinden azletmiştir ve Martin'in Tapınakçılar ile bağlantısı kalmamıştır. Yine de ikizi Karun'un ortağı Rose ile iletişime geçmiş ve Polat Alemdar'ın kızı Elif'i kaçırmak için ondan güvence istemiştir. Elif'e ulaşmak için önce Elif'in çok sevdiği öğretmenini kalp krizi süsü verek öldürmüş sonrasında da Nazife Anne'nin kalp krizi sebebiyle hastanede olduğu süre içinde kendi adamını hastaneye sokarak Nazife Anne'nin ilaçlarının yerini değiştirmiş ve ölümüne sebep olmuştur.

Aynı zamanda Türkiye'de yeni bir konseyin kurulması konusunda Algis ile birlikte Fehmi Kuzuzade'ye destek vermiştir. Deşifre olacağını hissettiği günlerde Safiye Karahanlı'yı yemeğe davet etmiş ve yanında getirdiği haplarla Safiye'nin bayılmasını sağlamıştır. Elif'i kaçırmak için yeterli adamı olmadığı için Polat'ın en büyük düşmanı Tilki Andrei'den koruma istemiş karşılığında Polat'a koz olarak kullanması için Safiye'yi ona teslim etmiştir. Bu arada Polat Alemdar, Martin'in bilgisayarındaki bilgilere ulaşmış, annesinin katilinin Martin olduğunu öğrenmiştir. Bu sırada Martin, Tilki'nin kardeşi Stefan'la bir plan yapmıştır. Plana göre Stefan KGT'nin hastanesini basıp Safiye Karahanlı'yı öldürecek, kargaşadan yararlanan Profesör Martin de Elif'i ele geçirecekti. Ancak Polat ve Cahit'in hastaneye çabuk yetişip Stefan'ı öldürmeleri sonrası plan bozuldu ve Martin de ortadan kayboldu.

Polat Alemdar, Martin'i ele geçirmek için onu düğününe çağırdı (Martin deşifre olduğunu bilmiyordu). Martin de kardeşinin intikamını almak isteyen Tilki Andrei'nin düğünü kana bulaması için gönderdiği adamı Lisa'yı sekreteri olarak tanıtarak düğüne geldi. 262. bölümde[35] Martin'in Elif'le yalnız kaldığını gören Polat ve Cahit harekete geçip Martin'i ele geçirdiler. Polat tarafından[35] golf sopasıyla dövülerek öldürüldü.

Richard Kane

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Erdinç Gülener tarafından canlandıran karakterdir. (204-220)

Eski Armageddon komutanıdır. "Müfettiş" olarak anılmaktadır. Diziye 204. bölümde girmiştir. 220. bölümde Polat Alemdar ilk önce eline ve ayağına sıkmıştır. Sonrasında ise Abdülhey Çoban tarafından kafasına sıkılarak öldürülmüştür.

Johnny

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Alp Özgür Yaşin tarafından canlandıran karakterdir. (204-220)

Armageddon ekibinin bir parçası. Polat Alemdar tarafından vurularak öldürülmüştür.

Arthur

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Can Demiröz tarafından canlandırılmış karakter. (206-212)

Armageddon ekibinin bir parçası. Cahit Kaya'nın Tapınakçıların arasına sızdığını anlattığı videoyu izlediği sırada Cahit tarafından boynunu kırıp onu öldürmüştür.

Ronald

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Umut Demirdelen tarafından canlandırılmış karakter. (192-234)

Tapınakçıların rütbe olarak en yüksek üçüncüsü olan Büyük Üstad Ronald, Poyraz'ın Tapınakçılar'a katılması için yapılacak toplantıda bulunmak için İstanbul'a geldi. Poyraz'dan İhtiyarlar Heyetini öğrenen Ronald, Heyet Vekili Faruk'u kaçırtıp sorguladı. Daha sonra Türkiye'den ayrıldı. Yeni Türkiye Baronu Vahap Kuzuzade ile görüşmek için Türkiye'ye geri döndü. Kıbrıs'taki toplantıda meydana gelen patlamada ağır yaralandı. Hastanede Cahit tarafından yastıkla boğularak öldürüldü.

Margaret Theodora

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Funda İlhan tarafından canlandırılmış karakter. (190-225)

Tapınakçıların üst düzey eski liderlerinden. Aron Feller tarafından kendisine Polat Alemdar'ın kızı Elif ya da vaftiz adıyla anılan Eli'yi verildi. Polat Alemdar ondan kızını almak için uzun süre uğraş verdi ve sonunda Polat, Margaret'i hapise gönderdi. Mr. Key onu hapisten çıkarır ve başarısızlığından dolayı Üstad Ronald'a sormadan kafasına sıkıp öldürmüştür.

Sarp Günsel

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Murat Parasayar tarafından canlandırılmış, Alper Develioğlu tarafından seslendirilmiş karakter. (196-228)

Margaret'ın adamıdır. Mr. Key tarafından vurularak öldürülmüştür.

Jack Wilson

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Oktay Yavuzaslan tarafından canlandırılmış karakter. (190-199)

Margaret Theodora'nın adamıydı. İstihbarat bilgilerinde soyadı "Barrel" diye geçer. Margaret'ı korumak isterken Leyla tarafından göğsüne bir el ateş edilerek ölür.

Mr. Key

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ümit Belen tarafından canlandırılmış karakter. (225-234)

Armageddon Timi'nin lideridir. Hiçbir acıması yoktur. Kane'nin ölümü ve Margaret Theodora'nın Polat tarafından yakalanması sonrası Üstad Ronald'ın isteğiyle Türkiye'ye gelmiştir. Margaret'ın kafasına sıkmıştır. Abdülhey'e karşı girdiği ihalede bombalı pusu kurarak Zülfikar Ağa'nın yeğeni Bektaş'ı öldürmüştür. Yine KGT tarafından ele geçirilen baron adayı Sarp Günsel'i gözünü kırpmadan vurmuştur. KGT ofisini patlatarak Abdülhey Çoban'ın ve KGT üyesi Volkan'ın ölümüne sebep olmuştur. Orta Doğu Valisi Brandon'un Türkiye'ye gelmesiyle Armageddon'a ihanet edip İngiliz Lion Timi'nin başına geçmiştir. ŞEDİD'i Sagir aracılığıyla yönlendirmektedir. ŞEDİD tarafından kendisine teslim edilen Kara ve diğer Siyah Sancak ekibi üyelerine ebola virüsü enjekte etmiş, sonra Kara'yı serbest bırakmıştır. (Kara, düşman zehriyle ölmek istemediği için askerlerine kendini öldürtmüştür.) Diğer üyeleri Yunanistan'da terörist olarak tanıtmıştır. İrlanda'da 233. bölümde Akif tarafından vurulan Mr. Key, hastaneye kaldırılır. Akif de yarım kalan işini tamamlamak için Mr. Key'in hastane odasına gelir ve odadaki oksijen tüpünü patlatır ve böylece Mr. Key ölür.

Brandon

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Naşit Özcan tarafından canlandırılmış karakter. (230-247)

Royal Army (RA) Teşkilatı'na hizmet etmektedir. Britanya'nın Orta Doğu valisidir. Sağ kolu Juliet'tir. Lion Timi'nin lideri Mr. Key aracılığıyla ŞEDİD'i yönetmektedir. Amacı Türkiye'yi Orta Doğu'daki savaşa dahil etmektedir. Mr. Key'in İrlanda'da Akif tarafından öldürülmesi sonrası İstanbul'a geçmiştir. Polat Alemdar'ın Amon ve RA'ya savaş açması sebebiyle Polat'ın pasivize edilmesi amacıyla çalışmalara başlamıştır. Onun terörist ilan edilmesi için Sagir'le işbirliği yapmış Polat ve Ömer Candan'ın videolarını birbiri peşi sıra internette yayınlayarak Polat'ın İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir suçlu olarak anılmasına neden olmuştur. Polat emniyet tarafından tutuklanmış ama sonra salıverilmiştir.

Polat Alemdar'ın eski düşmanı Tilki Andrei ile ortaktır ve onun yeniden Polat'la uğraşmasını istediğinden Türkiye'ye gelişini desteklemiştir. Bu arada Tapınakçılar içine sızan Cahit'i deşifre eden kişi Brandon olmuştur. Sagir'in Polat Alemdar'ın evinin önünde beklemesi kozuyla Polat'ın karşısına çıkmış ve Polat tarafından boğazına altın kalem saplanarak yaralanmıştır. Bir süre tedavi olmak için İngiltere'ye dönmüş, bu sırada Türkiye'deki işlerine Can ve Mete Aymar bakmıştır. KGT tarafından kendisi için alaycı bir büst yapılmış ve büstün altına ''Türkiye ve çevresine verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz.'' yazısı yazılmış Mete Aymar tarafından bile büstle dalga geçilmiştir.

İyileştikten sonra Brandon'un Kıbrıs'ta yapacağı toplantıyı haber alan Polat ve Siyah Sancak yaptıkları operasyonla Juliet'i ölü, Brandon'u sağ ele geçirmiş ve bir süre İstanbul'da bir hücrede hapsedilmiştir. Mete Aymar, elinde Hoca'nın olduğunu belirterek KGT'den takas istemiş, Brandon'a karşılık Hoca'yı teklif etmiştir. 247. bölümde takas sonrası İstanbul'dan uzaklaşmak için bindiği teknede Polat Alemdar tarafından karnına yerleştirilen bombanın patlatılması sonrası Brandon ölmüştür.

Juliet

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Irene Menichetti tarafından canlandırılmış karakter. (232-246)

Brandon'un sağ kolu. Brandon, Polat Alemdar'ı vurmak isterken yanlışlıkla vurup öldürmüştür.

John Smith

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Sülün tarafından canlandırılmış karakter. (246-286)

Lion Timi'nin lideri ve büyük bir şirketin CEO'su. Türkiye'ye Can Bey tarafından çağrılmış, bu süre içinde Mete Aymar ile işbirliği yapmıştır. Daha sonra Orta Doğu'ya giderek ŞEDİD halifesi Sadık Britani ile görüşme yapmış ve bu görüşmede Sadık Britani'nin kafasına sıkmış, bunun üzerine yeni ŞEDİD halifesi olmuştur. En büyük hedefi çevre aşiretleri ŞEDİD'e karşı örgütlendiren Hoca'yı yok etmektir. Bu sırada Mete Bey'den Fehmi Kuzuzade'nin oğlu Yusuf'un peşinde olduğunu öğrenmiş ve onu deşifre ederek Suriye'de hapsetmiştir. Hoca'yı da ele geçirmiş tam öldürecekken Polat ve Cahit tarafından Yusuf ve Hoca kurtarılmış, Smith yaralı olarak kurtulmayı başarmıştır. Orta Doğu'daki işleri güvendiği bir adamına bıraktıktan sonra yeniden Türkiye'ye dönmüş burada da Mete Aymar ile işbirliğini sürdürerek Yusuf Kuzuzade'yi öldürmek için hareket etmiştir. Oğlunun peşinde Mete ve Smith'in olduğunu öğrenen Fehmi Kuzuzade Smith'i sert bir dille uyarmış ve oğlundan uzak durmasını söylemiştir. Siyah Sancak ve KGT'ye destek veren Profesör Altay'ı kaçırmış, bunun üzerine Polat Alemdar, Mete'den Smith'in kaldığı yeri öğrenerek mekana baskın yapmış Altay'ı kurtarmış Smith'i kulağından yaralamıştır. Buna rağmen kaçmayı başarmış, kan kaybının arttığı sırada ortağı Mete Atmar yetişmiş ve yapılan pansuman sonucu kurtulmuştur. Fehmi Kuzuzade ve Karun ile işbirliği yapmaktadır. Karun'un emriyle Ariel ile ortaklık kurmuş, Polat Alemdar'ın adamı Dağıstanlı'yı Tilki Andrei'den teslim alarak canlı bomba eylemi için Polat'ın üstüne salmış, başarılı olamamışlar, ancak Polat İsviçre polisi tarafından canlı bomba eylemini hazırladığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. Ariel ile birlikte bir şekilde sorgu odasındaki Polat Alemdar'la görüşmüşler onu kalp krizi süsüyle öldürmek isteseler de Polat Alemdar kaçmayı başarmıştır. Kendisine Karun tarafından Ariel ile birlikte Hoca'yı öldürme görevi verilmiş, bu görevi de Gölge'nin Hoca'ya sürpriz yardımı sebebiyle başaramamışlardır. Üst üste giriştiği operasyonlarda başarısız olmuştur. Kurtlar Vadisi Pusu'nun 286. bölümünde hafıza kaybı yaşayan Polat Alemdar (Ali Candan olduğunu sanıyordu.) tarafından biri eline, biri bacağına, biri de kafasına olmak üzere 3 kurşunla öldürülmüştür.

Gölge

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ertan Saban tarafından canlandırılmış karakter. (264-300)

10. sezonda diziye katılmış başdüşman. Kendisini Tanrıların yeryüzündeki gölgesi olarak tanımlar. Gerçek adı Sebastian Barnabas'tır. Ferdinand olarak da tanınır. Sinsiative'in ve aynı zamanda Dark River'ın kurucusudur. Asıl amacı Mezopotamya'ya kıyameti getirecek olan Babil Krallığı'nı kurmaktır. Bunun için ilk hedefi Türkiye'den Fırat ve Dicle nehirlerinin başladığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni almaktır. Bunu yapmak için Tapınakçılar'ın karşısına çıkmaması gerekmektedir. Bunun için Tapınakçılar'a Yüce Majeste'nin asasını vermiştir. Bu asayı Polat Alemdar'dan almak için Polat'ın ekibindeki Akif, Zülfikar Ağa, Timur başta olmak üzere tüm KGT Timi'ni öldürmüştür. En iyi adamı Ariel'dir. Kendisini ve adamı Ariel'i Asya korumaktadır. 274. bölümde Polat Alemdar tarafından vurulmuş ancak ölmemiştir, bir süreliğine ortadan kaybolmuştur. Daha sonra yeniden ortaya çıkarak çıkarları gereği Hoca'yı kurtararak kendisinden habersiz olarak Karun'la işbirliği yapan Ariel'in elemanlarını uzak mesafeden keskin nişancı tüfeğiyle öldürmüştür. 300. bölümde Polat Alemdar tarafından kalbine saplanan kılıçla öldürülmüştür.

Ariel

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Luran Ahmeti tarafından canlandırılmış karakter. (264-300)

Bilişim ile bağlantılı bir adam ve Gölge ve Karun ile ortak çalışır. Polat Alemdar'ın eline koyduğu bombanın patlaması sonucu yanındaki Karun ve Rose ile birlikte ölmüştür.

Jürgen

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mehmet Ünal tarafından canlandırılmış karakter. (277-299)

Marcus'un kardeşi. Gölge'ye en yakın adam. Cahit Kaya tarafından kafasına sıkılarak öldürülmüştür.

Alexander (Hırsız)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ahmet Uğur Say tarafından canlandırılmış karakter. (294-299)

Gölge'nin adamı. Polat Alemdar'ın adamı Hüsnü'yü öldürmüş, kaçmaya çalışırken Güllü Erhan kafasına sıkarak öldürmüştür.

Kemancı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Evrim Yöney tarafından canlandırılmış karakter. (287-292)

Gölge'nin adamı. Polat Alemdar kafasına sıkarak öldürmüştür.

Zherko

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Murat Dölek tarafından canlandırılmış karakter. (295-299)

Gölge için mal üretmekteyken Gölge'nin mekanına yapılan baskında Cahit tarafından kafasına sıkılarak öldürülmüştür.

Sergey Zharkov

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mehmet Salim Yaycılı tarafından canlandırılmış karakter. (277-287)

Yusuf Kuzuzade kafasına sıkar.

Stanley

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ahmet Karakman tarafından canlandırılmış karakter. (276-287)

Tapınakların bir parçası. Yaptığı ihanet nedeniyle, Karun'un emriyle Rose tarafından verilen bir kadeh şaraba atılan zehirle öldürüldü.

Örgüt

Şahmaran

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Oktay Dal tarafından canlandırılmış, Sinan Divrik tarafından seslendirilmiş karakter. (94-155)

Örgütün lideri, "Başkan"ıydı. Polat Alemdar, Kuzey Irak'ta asarak öldürmüştür.

Serhat

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yakup Sarıyıldız tarafından canlandırılmış karakter. (151-185)

Örgütün önde gelen üyelerinden. Şahmaran'a en yakın adamlarından biriydi. Şahmaran öldükten sonra yeni "Başkan" seçildi.

Cemal

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Süleyman Karadağ tarafından canlandırılmış karakter. (144-163)

Terör örgütünün önde gelenlerindendi ve metropol sorumlusuydu. Zaza'nın adamı ve akrabasıydı. Kara bunu kullanarak örgüte hükmetmek istemiş ama Cemal'in örgüte olan sadakati daha ağır basmıştır. Memati suikastındaki rolünden dolayı Polat peşine düşer. Çatışma sırasında Sencer'in adamları olan keskin nişancılar tarafından vurularak öldürülmüştür.

Rıza

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Arif Öngen tarafından canlandırılmış karakter. (153-169)

Örgütün önde gelen üyelerinden. Terör örgütünün uyuşturucu işleriyle ilgilenen üyesidir. Örgütten gizli bir şekilde evlenip çocuk yapmıştır. Ayrıca örgütten silah çalıp satmaktadır. Polat, bu bilgilerle ona şantaj yapar; Rıza ne istenirse yapacağını söyler. Sınırda çıkan çatışmadan sonra bir daha gözükmez.

Lale Zara Aynacı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Süreyya Güzel tarafından seslendirilmiş, Gülçin Çakır tarafından canlandırılmış karakter. (87-180)

Örgütün önde gelen üyelerindendi. Siyaset Akademisi'nde ders verdiği sırada müzakereleri yavaşlatmak için Sencer'in emriyle Fatma kafasına sıkarak öldürülmüştür.

Fırat Aynacı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Erdoğan Cengiz tarafından canlandırılmış karakter. (98-139)

Lale Zara Aynacı'nın oğludur. Pusat Çakır ve Kenan Katırcı ile birlikte İsviçre'de yetişmiştir. Cevher'i Pusat ile birlikte ölümüne dövüp hastanelik ettikten sonra Zaza kafasını demire vurarak öldürmüştür.

Örgüt Lideri 1

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mehmet Güler tarafından canlandırılmış karakter. (13-39)

Eski örgüt liderlerinden. Polat Alemdar tarafından vurularak öldürülmüştür.

Örgüt Lideri 2

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde (...) tarafından canlandırılmış karakter. (39-80)

İlk Örgüt Liderinin Polat Alemdar tarafından öldürülmesinden sonra Örgüt'ün başına geçmiştir. İskender Büyük'e çalışmaktaydı. İskender Büyük Gladyo tarafından kullanıldığını anladıktan ve hastanelik olduktan sonra Ulusal Güvenlik Müsteşarı Ünsal Kemal Alnıaçık vasıtasıyla Gladyo'ya hizmet etmeye devam etti.

Ünsal Kemal tarafından müsteşarlık makamında silahla vurularak öldürüldü.

Metropol Sorumlusu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Cenk Kangöz tarafından canlandırılmış karakter. (165-170)

Cemal öldürüldükten sonra metropol sorumlusu seçilmiştir. Diğer örgüt elemanlarıyla beraber Kara'yla girdiği çatışmada Saffet Zazaoğlu'nu ve Şeref Zazaoğlu'nu öldürmüştür. Bir daha gözükmez.

Muro

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ve Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine filminde Mustafa Üstündağ tarafından canlandırılmış karakter. (13-65)

Ortaya çıktığı ilk bölümlerde gayet ciddi, sorumluluklarının bilincinde iken sağ kolu Servet'in yerini Çeto'nun almasıyla bir anda değişmiştir. Zamanla Çeto'yla beraber Yıldırım da Muro'nun yanında yer almıştır. İskender Büyük'e bile kafa tutma cesaretine sahiptir. Fakat bir süre sonra örgütten atılmış ve infaz edilmesine karar verilmiştir. Muro'nun saklandığı mekânlar basılmış ancak Muro bu baskınlardan kurtulmuştur. Kendi arkadaşlarından Şemo kendisini polise ispiyon edince evini basmış fakat sonrasında affederek kendisini de ekibine katmıştır. Cevat Akarsu abisi öldürülünce gözü dönmüş bir şekilde Muro'nun mekanını ve saklandığı araziyi basarak Şemo'yu esir etmiş ve Yıldırım'ı yakarak öldürmüştür. Bundan sonra Muro intikam yemini ederek Cevat'ı takibe almış ve sezon finalinde Çeto ve Şemo'yla Cevat'ı takip ederek 2 adamını Çeto ile öldürmüştür. Fakat, sonra depoyu polis basınca Çeto'yla gözaltına alınmış ve Polat, Memati, Abdülhey, Erhan, Hikmet, Hüsnü ve Tuncay'la beraber aynı nezarethanede kalmışlardır. Nezaretten sonra cezaevine geçmişler ve Muro kaçış sırasında adamı Çeto'yu kaybetmiştir. Bundan dolayı büyük üzüntü duyan Muro, Cevat'a bombalı intihar saldırısı girişiminde bulunmuş ama vücuduna bomba düzeneği kuran örgütçünün ihaneti nedeniyle başarısız olmuştur. Bu olaydan sonra Cevat'ın eline düşen Muro uyuşturularak bombalı bir saldırıya alet edilmiş ve Aron Feller tarafından üstündeki bomba uzaktan kumanda ile patlatılarak kahvedeki askerlerle beraber ölmüştür.

Çeto

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ve Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine filminde Şefik Onatoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (20-65)

Muro'nun adamıdır. Dizideki ilk bölümlerinde adı Mazlum'ken daha sonra Çetin olarak değişmiştir. Cevat'ın arabayı yakıp, aracı patlatmasıyla araçtan çıkamayarak ölür.

Yıldırım

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ve Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine filminde Eray Türk tarafından canlandırılmış karakter. (22-59)

Muro'nun adamıdır. Cevat Akarsu tarafından yakılarak öldürülmüştür.

Şemo

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ayberk Pekcan tarafından canlandırılmış karakter. (43-80)

Eski örgütçüdür, Muro'nun dostudur. Alkollü mekan işletir. Karakteri oynayan oyuncunun dizide rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Vedo

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mustafa Çevik tarafından canlandırılmış karakter. (65-80)

Eski örgütçüdür, Şemo'nun yeğenidir. Karakteri oynayan oyuncunun dizideki rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Servet

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sarp Akkaya tarafından canlandırılmış karakter. (17-22)

Örgüt üyesi. Muro'nun sağ kolu. Polat Alemdar tarafından vurularak öldürülmüştür.

Bervedan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hayri Erdem tarafından canlandırılmış karakter. (151-155)

Örgüt üyesidir ama Türk istihbaratına çalışmaktadır. Şahmaran'ın arabasına takip cihazı koyar ve Polat'ın onu bulup öldürmesini sağlar. Şahmaran'ın ölümünden sonra Metropol Sorumlusu Cemal'i "Başkan" yapmaya çalışır ama Cemal adaylığı üstlenmez. Bu sırada Serhat, Bervedan'ın ajan olduğunu çözer. Bunun üzerine Shamir Hebron, Bervedan'a işkence eder. Kullandığı telefon bulununca Shamir, Handa Levi'ye işini bitirmesini söyler. Handa, boynunu kırarak Bervedan'ı öldürür.

Duran

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yener Gürsoy tarafından canlandırılmış karakter. (153-155)

Örgütün önde gelen üyelerinden. Terör örgütünün Avrupa'daki propagandacısıdır.

Rıza 2

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde (...) tarafından canlandırılmış karakter. (161-162)

Memati'yi vuran tetikçidir. Memati'yi öldürdükten sonra Polat tarafından ölümüne dövülür. İçtiği zehrin etkisiyle sorguda ölür.

Kendal Boz Kaya

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mert Aygün tarafından canlandırılmış karakter. (156-160)

Örgüt üyesi. Şahmaran'ın özel ekibindendir. Savcı Halit Emel'i öldürür. Karakteri oynayan oyuncunun dizide rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Suriyeli

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mehmet Aras tarafından canlandırılmış karakter. (131-143)

Örgüt'ün Suriye sorumlusu. Kara'nın adamı Baki öldürmüştür.

ŞEDİD

Sadık Britani

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Selahattin Töz tarafından canlandırılmış karakter. (230-258)

ŞEDİD örgütünün eski halifesidir. John Smith tarafından kafasına sıkılarak öldürülmüştür. Gerçek hayatta Ebu Bekir el-Bağdadi ile benzeştirilmektedir.

Sagir Hokka

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tuncer Salman tarafından canlandırılmış karakter. (230-255)

ŞEDİD komutanıdır. Polat Alemdar tarafından bir kafese kapatılıp yakılmıştır.

Sagir Hokka'nın Adamı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Alican Bayhan tarafından canlandırılmış karakter. (237-243)

Sagir'in İstanbul'a çağırdığı elemanı. Yasin tarafından vurularak öldürülmüştür.

Bombacı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Fatih Zenginoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (237-243)

Polat Alemdar tarafından vurularak öldürülmüştür.

Siyah Sancak

Çağrı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Çağlar Yüksel tarafından canlandırılmış karakter. (229-264)

Siyah Sancak Timi eski üyesi. Kıbrıs'ta Polat'a ve Cahit'e yardımcı olur. En son Cahit ile telefonda konuşurken gözükür.

Ahmet

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hakan Demirci tarafından canlandırılmış karakter. (212-232)

Siyah Sancak Timi eski üyesi. Atina polisleri tarafından vurularak öldürülmüştür.

Ayvaz

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Suat Ergin tarafından canlandırılmış karakter. (212-232)

Siyah Sancak Timi eski üyesi. Atina polisleri tarafından vurularak öldürülmüştür.

Siyah Sancak eski üyesi 1

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mehmet Altay Zazaoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (212-232)

Siyah Sancak Timi eskı üyesi. Atina polisleri tarafından vurularak öldürülmüştür.

Siyah Sancak eski üyesi 2

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Adam Vargun tarafından canlandırılmış karakter. (212-232)

Siyah Sancak Timi eski üyesi. Atina polisleri tarafından vurularak öldürülmüştür.

Diğer karakterler

Ali Memati Baş

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şamil Can tarafından canlandırılmış karakterdir. (63-106)

Memati Baş'ın bebek yaştaki oğludur. Memati ona "Mamoş" diye hitap eder. Sünnet olmuştur ve sünnet sonrası Ersoy Ulubey tarafından vurularak öldürülmüştür. Cenazesine Polat Alemdar'ın tüm dostları ve hasımları katılır.

Gamze Güneş

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Canan Kılıç tarafından seslendirilmiş, Didem Taslan tarafından canlandırılmış karakterdir. (20-59)

Memati Baş'ın sevgilisidir ve Ali Memati Baş'ın öz annesidir. Memati'nin yanına Yalçın Bulut tarafından yerleştirilmiştir ama Memati'ye aşık olur. Memati bu durumu öğrendiğinde onu evinden kovar ancak Gamze bilkelerini keserek intihar etmeye kalkar. Memati onu hastaneye götürüp kurtarır ancak bir süre sonra ayrılır. Gamze Memati'yi kıskandırmak için Fuat Tamer Tataroğlu ile ilişki yaşamaya başlar ve evlenir ancak Memati'den hamile olduğunu öğrenince Fuat Tamer'e çocuğu aldırdığı yalanını söyleyip ondan ayrılır. Fuat Tamer bunu çok geçmeden öğrenir ve onu kaçırır. Uyuşturucu almış haldeki Fuat Tamer Tataroğlu tarafından dövülür ve çocuğunu doğururken ölür.

Gaye Eraslan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Cansu Kanlıkaya tarafından canlandırılmış karakter. (81-229)

Polat Alemdar'ın hastanesinde doktordur. Göründüğü ilk bölümlerde soyadı Yakın iken daha sonra Er ve ondan sonra Eraslan olarak değiştirilmiştir. Abdülhey hafızasını kaybedince onu tedavi etmiştir. Daha sonra Abdülhey ile evlenmiştir. Mr. Key yüzünden Abdülhey onu evde tutar ve başına adamı Ali'yi koyar fakat Gaye, Ali'yi atlatır. KGT ofisine gelip son kez Abdülhey'i görür ve Abdülhey'in ölümünden sonra bir daha gözükmez.

Sultan Çatalbaş

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mehpare Özlük Divrik tarafından seslendirilmiş, Zeliha Sürücü tarafından canlandırılmış karakter. (29-65)

Polat Alemdar'ın eski adamlarından Cevat'ın karısıdır. Sonraları Abdülhey'in sevgilisi olmuştur. Kocasının Abdülhey yüzünden öldüğünü öğrenince ondan ayrılır. Ayrıldıktan sonra ona ve Polat Alemdar'ın ekibine son defa yardımcı olup bir daha gözükmez.

Gazi Hasan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hasan Şahin tarafından canlandırılmış karakter. (151-167)

Deli Hikmet'in mahalleden arkadaşıdır. Savaşta bir bacağı kopmuştur. Deli Hikmet'in ölümünden sonra bir daha görülmez.

Yeşim

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hicran Işık tarafından canlandırılmış karakter. (107-116)

Avukatlık yapmaktadır. Tahliye olurken Polat Alemdar ve ekibinin avukatlığını yapar. Leyla Türkmen'in arkadaşıdır ancak Leyla onu pek sevmemektedir çünkü Polat ile aralarında duygusal bir ilişki yaşanmasından korkmaktadır.

Ferman

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Gökhan Azlağ tarafından canlandırılmış karakter. (129-156)

Kara'nın oğludur ve Polat Alemdar'ın adamıdır. 156. bölümde Mete Ağır'ın adamları tarafından öldürülmüştür.

Adsız

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Beyti Engin tarafından canlandırılmış karakter. (213-218)

Abdülhey, Polat'tan ayrıldıktan sonra kırsala yerleştiğinde onunla tanışır. Ormanda bir evi vardır. Abdülhey, kendisini ona "Ali Rıza" diye tanıtmaktadır. İlk başlarda Abdülhey ile araları iyidir ama Gaye ondan hazzetmez. Bir gün yolda kalan bir çifti kaçırır ve evinde saklar. Adamı öldürür, kadın da polis araması sırasında elektrikli zemine basarak ölür. Daha sonra Abdülhey onun evine uğradığında beraber içki içerler ama Adsız bir ilaçla ayılır, Abdülhey ise sızar. Adsız, Abdülhey'i evinin altındaki bir bölmede bağlı tutar. O sırada Ali'den Adsız'ı araştırmasını isteyen Gaye onun hakkındaki her şeyin yalan olduğunu öğrenince Abdülhey'i almaya gider ama Adsız onu da bayıltıp kaçırır. Abdülhey kurtulduktan sonra peşine düşer, Gaye'yi kurtardıktan sonra Adsız denize atlar ve bir daha görülmez.

Emniyet Ulağı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kadir Türkdönmez tarafından canlandırılmış karakter. (237-242)

KGT ve Arif İzci tarafından deşifre edildikten sonra Mete Aymar tarafından öldürülmüştür.

Ahmet (Emniyet Ulağı)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mehmet Yağmurlu tarafından canlandırılmış karakter. (194-237)

Cahit tarafından kanasla, adliye önünde vurularak öldürülmüştür.

Şakir (Ulak)

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bülent Fil tarafından canlandırılmış karakter. (219-223)

Abdülhey ve Arif İzci tarafından deşifre olduktan sonra Tapınakçılar tarafından pizza kutusu içinde evine gönderilen bombanın patlatılması sonucu ölür.

Abbas

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Doğukan Polat tarafından canlandırılmış karakter. (279-300)

Polat Alemdar'ın son sağ kolu Cahit'in adamıdır.

Profesör Anadolu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ayla Algan tarafından canladırılan karakter. (269-299)

Tam adı Anadolu Selçuklu'dur. Profesör Altay'ın hocasıdır. 20 yıl önce bir projeyi gerçekleştirecekken uçak kazasından sağ kurtulmuş, kendini ölü göstermiştir. 2015 yılında tekrar ortaya çıkar. Polat, Hoca ve Profesör Altay ile işbirliği içerisindedir. Altay, Profesör Anadolu'nun çok sevdiği öğrencisidir. Başta o da Profesör Anadolu'nun öldüğünü sanmış fakat o ortaya çıkınca yaşadığını öğrenmiştir. Profesör Altay'a enerji konusunda yardımcı olur. Polat Alemdar ve Profesör Altay'a sık sık öğütler vermektedir. Ekibin sevilen yüzlerinden birisidir. Gölge tarafından vurularak öldürülmüştür.

Profesör Altay

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Serdar Dinçel tarafından canlandırılmış karakter. (265-300)

Profesör Anadolu tarafından enerji konusunda eğitilmiştir. İlk olarak Orta Doğu'da Öktem ve Hoca'yla birlikte ŞEDİD tarafından kaçırılmış, Polat ve Cahit tarafından kurtarılmışlardır. Enerji konusunda Polat Alemdar ve Yusuf Kuzuzade'ye yardımcı olmaktadır. Çalışmalarından rahatsız olan ve Yusuf'a gözdağı vermek isteyen John Smith tarafından bir kez daha kaçırılmış, hocası Anadolu Hanım'ın olaya tanık olup durumu Polat'a anlatması sayesinde SİS Altay'ı kurtarmıştır. ŞEDİD ve John Smith onun peşindedir. Gölge de kendisi ve oğlunun canına kast etmiş, Altay bir süre İsviçre'de Polat Alemdar'ın kardeşi Safiye Karahanlı'nın evinde kalmıştır. Oğlunun doğum gününü kutladığı sırada Tilki Andrei evi basmış ve rastgele ateş açarak Altay'ı kolundan yaralamıştır. Profesör Anadolu kendisine yardımcı olmaktadır.

Birsen Altıntaş

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aylin Mirva Sağlam tarafından canlandırılmış karakter. (115-262)

Leyla'nın arkadaşıdır. Polat ve Leyla'nın düğününde son defa gözükür.

Leyla Türkmen'in annesi

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Nezahat Oynar tarafından canlandırılmış karakter. (176-194)

Yakalandığı hastalıktan dolayı vefat eder.

Esra Türkmen

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İrem Helvacıoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (196-217)

Savcı Leyla Türkmen'in tek kardeşidir. Birçok protesto gösterilerinde bulunmuştur. Bunların başına çevre, hes, nükleer protestoları gelmektedir. Ablasının makamını, mesleğini kullanarak onu zor duruma sokmaktadır. Diziye 196. bölümde katılmış, 217. bölümde Leyla'dan intikam almak isteyen Margaret Teodara tarafından zehirli iğne yapılarak öldürülmüştür.

Emre

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şahin Nart tarafından canlandırılmış karakter. (196-227)

Savcı Leyla'nın kız kardeşi Esra'nın sevgilisi. Esra'yı doğum gününde kandırır ve Sarp'a teslim eder. Leyla, Esra'nın katilini bulmak için ona bazı sorular sorar ve Sarp'ı arayıp şantaj yapar. Sonunda da Sarp'ın adamı tarafından öldürülmüştür.

Hamide

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ferda Işıl tarafından canlandırılmış karakter. (116-140)

Hamit'in annesidir. Hamit'le birlikte Abdülhey'i de yetiştirmiştir. Abdülhey'le telefonda konuştuktan sonra İstanbul'a gelir. Hamit'in ölümünden sonra Candan ailesinin evinde kalmaya başlar. Daha sonra gözükmez.

Meryem

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Elif Melda Yılmaz tarafından canlandırılmış karakter. (265-296)

Asya ile ortak çalışır ve sonunda ona ihanet eder, bu yüzden Asya boğazını sıkarak öldürülmüştür.

Azra

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ceyda Saltadal tarafından seslendirilmiş, Büşra Miscioğlu tarafından canlandırılmış karakter. (234-300)

Yusuf Kuzuzade'nin sevgilisidir. Final bölümünde Yusuf'la son defa görüşür ve bir daha gözükmez.

Öktem Ertürk

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sarper Semiz tarafından canlandırılmış karakter. (265-290)

Profesördür. Aslan Akbey ile bir dönem çalışmış ve sonradan Yusuf Kuzuzade'nin akıl hocalığını yapmıştır. Yusuf Kuzuzade tarafından öldürülmüştür.

Semra Aymar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Nevin Efe tarafından canlandırılmış karakter. (162-299)

Mete Aymar'ın annesidir. Mete'nin önce evlenip kendisine torun vermesini ve Polat'ın ekibinde KGT ile çalışmasını istemektedir fakat Mete paraya ve güce olan zaafından dolayı KGT'de çalışmak istemez. Mete Aymar-Mete Ağır mücadelesini en iyi bilen kişidir. Bu ayrılığa rağmen Mete Ağır'ı da oğlu kadar sevmektedir. Onun ölümününe üzülmüştür. Mete Aymar'a gözdağı vermek isteyen Armaggedon komutanı Mr. Key tarafından kaçırılmış sonrasında KGT tarafından kurtarılmıştır. Bu olaydan sonra Semra Hanım, Mete'yi KGT ile çalışması konusunda zorlamış, annesini kırmak istemeyen Mete bunun için Beyefendiyle temas kurmuş, sonrasında İngilizlerin cazip teklifini reddedemeyerek RA'nın baron adayı Can ile çalışmaya başlamıştır. Polat Alemdar'ı çok sevdiğinden Mete Aymar'ı da zorla Leyla ile olan düğününe götürmüştür. Fehmi Kuzuzade'ye Mete'nin ölmeden evvelki Yusuf ile ilgili mektubunu verir ve bir daha gözükmez.

Süha Tarık

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İsmail Aydın tarafından canlandırılmış karakter. (233-274)

Ömer Candan'ın ölümünden sonra Ocaklar'ın İstanbul Sır Katibi olmuştur. Polat'a Ocaklar'ı anlatmış ve Polat Alemdar da ocakların başına geçmiştir.

Karakteri canlandıran oyuncu öldüğü[36] için karakter sonlandırılmıştır. 276. bölümde öldüğü söylenmiştir.

Ebru'nun annesi

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mine Tüfekçioğlu tarafından canlandırılmış karakter. (52-93)

İskender Büyük'ün adamı tarafından vurularak öldürülmüştür.

Sedef

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aysun Doğrul tarafından canlandırılmış karakter. (50-92)

Ebru'nun en yakın arkadaşıdır. Ebru'nun ölümünden sonra bir daha gözükmez.

Gönül

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Leyla Göksun tarafından canlandırılmış karakter. (13-45)

Hikmet'in sevgilisiydi sonradan ise evlendiler. İskender Büyük, Hikmet'in evini yaktıktan sonra yüzü yanar ve daha sonra hastanede ölür.

Neşe Türkcan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ayça Varlıer tarafından canlandırılmış karakter. (33-41)

Memati'ye eroin bağımlılığından kurtulmasında yardımcı olan doktor. Memati eroinden kurtulduktan sonra bir daha gözükmez.

Kerem Hoca

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kerem Dündar tarafından canlandırılmış, Engin Yüksel tarafından seslendirilmiş karakter. (19-40)

Fizyoterapisttir. Abdülhey tekerlekli sandalyeye düştüğünde onu ayağa kaldırmaya yardım eder. Daha sonra Gamze ile eski bir ilişkisi olduğu ortaya çıkar. Memati'ye Gamze'yi ona Bulut'un gönderdiğini söyler, sonra gözükmez.

Dağıstanlı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Gökmen Kasabalı tarafından canlandırılmış karakter. (259-276)

Rusya'da önemli terör örgütlerinin karşısında duran, uyuşturucu satımına karşı çıkan birisidir. Çeçen Savaşı'nda Tilki Andrei, Dağıstanlı'nın abisini öldürmüştür. Bunun yanında Tilki Andrei'nin Rusya'daki silah ve uyuşturucu satımı gerçekleştirmesi sonucu da Dağıstanlı çok zarar almıştır. Abisinin intikamını almak isteyen Dağıstanlı bu mücadeleyi kişisel algılamış ve Andrei'nin Türkiye'ye gitmesi sonucu kardeşine zarar vermek için Stefan'ın uyuşturucularını yakmış, Stefan'ı da orada bırakmıştır. Stefan bunu Andrei'ye söylememiş ve Dağıstanlı'nın mekanını basmıştır. Tilki Andrei Polat Alemdar'ın kardeşi Safiye Karahanlı'yı kaçırdıktan sonra, Polat da Dağıstanlı'dan yardım alarak Stefan'ı kaçırmıştır. Stephan ile Safiye değiş-tokuş edilmiş, her ikisi de abisinin yanına gitmiştir. Stefan tam Polat'ın karısını öldürecekken Polat tarafından öldürülmüş, bunun üzerine Tilki intikam almak için Polat'ın düğününe adamı Lisa'yı göndermiştir. Lisa'yı Polat Alemdar yakalar ve Tilki'nin Rusya'daki mekanının adresini verir. Dağıstanlı'dan destek alan Cahit ve Polat Rusya'ya gidip Tilki'yi yakalamışlar, daha sonra da Tilki'yi havuzda votkayla yaktıklarını sanmışlar, ancak Dağıstanlı'nın hatasının da etkisiyle Tilki yaptığı düzenek sayesinde oradan kaçmayı başarmıştır. En büyük düşmanı Tilki'nin kardeşi Stefan'dı. Tilki ile karşı karşıya gelmemiştir. Tilki'nin annesi son nefesinde Tilki'den Stefan'ın intikamını almasını söylemiş, Tilki de Polat'ı yok etmek için Dağıstanlı'yı kaçırmış, Dağıstanlı'yı kullanarak Safiye ve Elif'in yerini öğrenmek için Polat'a teslim etmiştir. Dağıstanlı Polat'a Tilki'nin yaşadığını söylemiştir. Tilki Andrei'nin Karun'la iş birliği yapması sonrası Karun'un adamları Ariel ve Smith'e teslim edilmiş, Polat Alemdar'ın üstüne yıkılmak üzere alışveriş merkezine canlı bomba olarak gönderilmiştir. Polat son anda onu kurtarır ve ondan sonra gözükmez.

Prens Henry

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Alican Bayhan tarafından canlandırılmış karakter. (231-236)

İngiliz prensi. Filistin'de Safiye ile tanışır ve ona ilgi duyar. Onun peşinden Istanbul'a gelir ve bir akşam yemek yerler. Bunu duyan Cahit mekanı basıp Safiye'nin önünde Henry'yi feci şekilde döver. Cahit hıncını alamayıp İstanbul'daki evine baskın düzenleyerek Henry'yi ele geçirir ve Brandon karşısında onu koz olarak kullanır. Cahit, Brandon'la anlaştıktan sonra Henry'yi serbest bırakır. Bu rezillikten sonra Lion Timi onu ülkesine geri yollar.

Prens Henry'nin Adamı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mustafa Faruk Özlü tarafından canlandırılmış karakter. (231-236)

Cahit bıçak fırlatarak öldürmüştür.

Karaca Ahmet

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ahmet Yenilmez tarafından canlandırılmış karakter. (247-256)

Fehmi'nin eski arkadaşı. Yusuf'a göz kulak olmuştur. Tapınakçıların evine yaptığı saldırıda uzun namlulu silahla öldürülmüştür.

Kenan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Oray Kenanoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (33-43)

İskender Büyük'ün evine yaptığı baskında Güray tarafından öldürülmüştür.

Adem

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Öner Ateş tarafından canlandırılmış karakter. (21-25)

Polat Alemdar'ın ofisinde çalışmaya başlar. Para karşılığında Polat'ı sırtından bıçaklar ama sonra pişman olur. Hakan'ın adamı tarafından vurularak öldürülmüştür.

Dr. Zero

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Emin Bitiş tarafından canlandırılmış karakter. (76-92)

Aron Feller'in adamı olan doktor. Polat'ın doktoru Gaye'ye her şeyi öğrettikten sonra bir daha gözükmez.

Zilan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Nehir Büyükakçay tarafından canlandırılmış karakter. (155-165)

Kara'nın torunu Ferman'ın annesi. Sencer'in adamı tarafından öldürülmüştür.

Melek

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Meltem Tüzüner tarafından canlandırılmış karakter. (232-245)

Can'ın Fehmi'nin yanına yerleştirdiği hizmetçidir. Fehmi Kuzuzade'nin emri ile Hakkı Bafralı boğarak öldürmüştür.

Ahmet

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Yüksel tarafından canlandırılmış karakter. (40-45)

Güray kafasına sıkarak öldürmüştür.

Tuğrul

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bülent Onur tarafından canlandırılmış karakter. (116-156)

Tataroğlu Holding'in sahibi olduğu Tanık gazetesinin müdürüydü. İnci Tataroğlu'nu hastaneden çıkartıp arabaya bindirdiği sırada kurşunlanarak öldürüldü. İnci, her ne kadar eylemi Polat'ın yaptırdığını düşünse de eylemi Örgüt'ten Cemal'in sağ kolu Yıldırım yaptırmıştır.[37]

Burçin Yaşar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Pelin Subay tarafından canlandırılmış karakter. (122-128)

Polat Alemdar'ın hastanesinde çalışan bir hemşiredir. Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu'nun sahte ölümünden sonra onunla birlikte Tuncay Kantarcı'nın evinde kalmıştır.

Bulut'un babası

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Haldun Resuloğlu tarafından canlandırılmış karakter. (70-99)

Dilsizdir. Bulut, ortalıkta gözükmemek için babasının yaşadığı kulübeye gider. Babasına çorba içirir. Babası, Bulut'u pek umursamaz. Bulut da yakında gideceğini söyler. Yalçın Yıldız'ın kafasına sıkarken Bulut'u camdan izler. Bir süre sonra Bulut yeniden babasının yanına gelir ve orada kalmaya başlar. Memati, Bulut'u dışarı çıkarmak için babasını kendi evine getirir. Bulut, babasını almak için Memati'nin evine gelir. Evden ayrılırken Memati, Hüsnü'ye arabasının benzinini çektirdiği için benzini biter. Arabadan inince vurulur ve ölür. Bulut'u öldüren keskin nişancı, iki el ateş edip kalbinden vurarak babasını da öldürmüştür.

Buket

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tuğba Altıntop (154-161) ve Nesrin İşçi (165-173) tarafından canlandırılmış karakter.

Mete Ağır'ın sevgilisidir ama Mete Nesrin Çakır'ı tekrar gördükten sonra Buket'ten ayrılır. Bunun üzerine Pusat'la ilişki kurmaya çalışır ama bu ilişki de kısa sürer. Pusat'a tecavüz iftirası atar, daha sonra görülmez.

Gürhan Yavuz

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Erkan Avcı tarafından canlandırılmış karakter. (12-25)

Siyasal Bilgiler Fakültesinde okumaktadır. Memleket meselelerine ilgilidir. Eren'le kahvede tanışır. İlk başlarda Avukat Cem'in adamı olsa da Eren onu Polat'la tanıştırınca taraf değiştirip Polat'ın adamı olmuştur. Karakteri oynayan oyuncunun dizide rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Nilay Katırcı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Çiğdem Mizrahi tarafından canlandırılmış karakter. (108-?)

Yaşar Katırcı'nın eşidir.

Elvan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Zeynep İrem Arslan (15-40) ve Esra Harmanda (43-58) tarafından canlandırılmış karakter.

Halil İbrahim Kapar'a hastanede bakan hemşiredir. Halo ile daha sonra evlenirler. Cavit Akarsu'nun kurduğu bir planla örgütün adamı Ferman Sarıbaş tarafından öldürülmüştür.

Kader

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Gamze Seber tarafından canlandırılmış karakter. (114-123)

Cevher'in sevgilisi.

Hayat

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Çiğdem Aysu tarafından canlandırılmış karakter. (114-123)

Kader'in arkadaşı. Zaza Dayı'ya aşık olmuştur. Zaza yaralanınca ona kan verir, sonra görülmez.

Konuk karakterler

Mahmut Gündoğdu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Fatih Dönmez tarafından canlandırılmış karakter. (1,2)

Örgüt üyesi. Çağrı Toros'un katili. Örgüt üyeleri tarafından hapishanede duş kısmında bıçaklanır ama Halo Dayının adamı sayesinde kurtulur ve hastaneye sevk edilir. Hastanede Halo Dayı ve Nevzat tarafından ziyaret edildikten sonra odaya giren doktor tarafından öldürülmüştür.

Rıza Dereli

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mustafa Şen tarafından canlandırılmış karakter. (3,4)

Örgüt üyesidir ama Yalçın Bulut'a çalışmaktadır. Hüseyin Coşar ve Hakan Yörük tarafından sorgulanır ama konuşmaz, sonra Polat'ın isteği doğrultusunda Halo Dayı ve Eren Eylül tarafından Polat'ın da bildiği bir eve kaçırılır. Eren malzeme almaya gittiğinde Yalçın Bulut'un Halo ve Rıza'nın olduğu eve yaptığı baskında Bulut önce Rıza'yı öldürmüş, sonrada Halo'yu ağır yaralamıştır.

Ahmet Sayman

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Murat Onuk tarafından canlandırılmış karakter. (1-3)

Karacadağların parasal işlerinden sorumludur. Polat Alemdar ve adamları Torosların hisselerini satın alınca Bedri Fincancı zorla intihar mektubu yazdırır ve sonra Ahmet Sayman'ın kendi kafasına sıktırarak intihar süsü verir.

Ali Askeri

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Vugar Aliyev tarafından canlandırılmış karakter. (9,10)

İranlı istihbarat ajanı. Polat'ın attığı RPG-7 sonucunda ölür.

İhtiyarlar Üyesi

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Dönmez tarafından canlandırılmış karakter. (30-37)

Polat Alemdar'ı karşılar ve İhtiyarlar'ı anlatır.

Sevtap İlmen

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Funda Eskioğlu tarafından canlandırılmış karakter. (52)

İskender Büyük'ün eski sevgilisi/eşi. İskender yastıkla boğarak öldürmüştür. İhtiyarlar Başkanı daha sonra Alman ajanı olduğunu açıklar.

Ferman Sarıbaş

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Diren Polatoğulları tarafından canlandırılmış karakter. (57-58)

Halil İbrahim Kapar'ın eşi Elvan'ın katilidir. Cavit Akarsu'nun adamları tarafından öldürülmüştür.

Nurettin Arslanoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yavuz Çetin tarafından canlandırılmış karakter. (64-69)

Nükleer projeleri üzerine çalışan bir profesördür. Cevat Akarsu arabadan aşağı atar ve Profesör yaralanır. Hastanedeyken Ercüment Duru yastıkla boğarak öldürmüştür.

Beyazıt Öztürk

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Beyazıt Öztürk tarafından canlandırılmış karakter. (71)

Polat Alemdar ve ekibi Beyazıt Öztürk'ün evinin olduğu binayı sarınca dışarı çıkmak için izin ister. Memati Polat'ı arayıp çıkmasına izin verir.

Kamil Halil Serdar Çamlıdere

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kamil Halil Serdar Çamlıdere tarafından canlandırılmış karakter. (72-73)

Gülendam'ın ağabeyidir. Zaza'nın adamları onun evini zorla satın almaya çalışınca Gülendam Memati'den yardım istemiştir. Cevat Akarsu da Memati ve Zaza'nın arasını bozmak için Kamil'i öldürüp Zaza'nın üzerine yıkmıştır.

Sünger

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Abdulkadir Kırıcı tarafından canlandırılmış karakter. (99-102)

Polat'a Yaşar Katırcı'nın uyuşturucu dükkânını kendi tarzıyla anlatır. Ondan sonra Polat'ın istediği bir eroin profesörünü Polat'a getirir, sonra bir daha görülmez.

Nükhet

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sema Uskovska tarafından canlandırılmış karakter. (153)

Davut Tataroğlu'nun sevgilisiydi. Oğlunu alan Kara'ya Davut'u teslim eder. Kara ise Davut'u öldürdükten sonra Nükhet'i terastan aşağı atar.

Mustafa Ağa

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İsmet Uluer tarafından canlandırılmış karakter. (152-155)

Kuzey Irak'ta Polat ve Abdülhey'i ağırlar. Polat'ın Shamir'i bulmasına yardım eder. Shamir'in adamları tarafından vurularak öldürülmüştür.

Öztürk

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ekrem Erdinç tarafından canlandırışmış karakter. (156-158)

Mete Ağır'ın kasasıdır. Kara onu öldürüp Mete'nin üzerine yıkmak ve Mete'yi hapse attırmak ister ama Öztürk ölmez ve Kara'nın onu zarfladığını anlatır. Bunun üzerine Mete hapisten kurtulur.

KGT üyesi

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ayhan Aktaş tarafından canlandırılmış karakter. (164)

Bölgesel KGT kapsamında yetiştirilen üyelerden birisiydi. Üyelerin toplandığı mekâna Mete Aymar'ın yaptığı baskında, Mete'nin adamları tarafından öldürüldü.

Kambur

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent İnal tarafından canlandırılmış karakter. (171-174)

Suriye'deki paramiliter bir örgütün lideridir. Asıl adı Asım'dır. Polat Aksaçlı'yı kaçırdıktan sonra Aksaçlı ceza olarak onu öldürmesi görevini verir. Kambur taklidi yaparak güven kazanıp bilgi alıyordu. Polat Alemdar, Kambur'un kim olduğunu anladı. Bir keskin nişancılı terörist tarafından tüfek ile çatışmada vurularak öldürülmüştür.

Jacob Hebron

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İlhami Adsal tarafından canlandırılmış karakter. (182-184)

Shamir'in kardeşi, Sencer Bey'in eski arkadaşıydı. Sencer, işlediği suçları onun üzerine yıkar. Mete Aymar'ın adamları tarafından vurularak öldürülmüştür.

Rasim Tufan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yaman Tüzcet tarafından canlandırılmış karakter. (187)

Poyraz ve Araz'ın akıl hocası. Poyraz ve Araz'ın baba olarak gördüğü emekli komutan. Poyraz ve ekibi onu kaldığı huzurevinden çıkartırken, Polat Alemdar ve ekibiyle girdiği çatışmada Cahit Kaya tarafından vurularak öldürülmüştür.

Raif

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde (...) tarafından canlandırılmış karakter. (195)

İhtiyarlar Heyeti'nin muhafızıdır. Heyetin tüm üyeleri infaz edildikten sonra Polat'ın yeni heyeti oluşturmasına yardımcı olur.

Ziyaeddin Aslan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde (...) tarafından canlandırılmış karakter. (209 ve 226)

Zülfikar Ağa'nın dostudur. Bir canlı yayın sırasında suikast düzenlenir ama Akif sayesinde suikastten sağ kurtulur. Daha sonra çıkan çatışmada ağır yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Ameliyat olur ve iyileşir.

Evine giderken Zülfikar Ağa arayıp dikkatli olması konusunda uyarır ama Ziyaeddin bunu ciddiye almaz. Evinin önüne gelince çapraz ateşe alınır, kendisi göğsünden yaralanır ve arabadan çıkan adamları öldürülür. Mete Aymar revolverle kafasına sıkarak öldürmüştür.

Selin Altunzade

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Lale Cangal tarafından canlandırılmış karakter. (243-244)

Brandon tarafından Polat Alemdar'in hastanesine yerleştirdiği doktor. Nazife Anne'nin fenalaştığını duyup hastaneye gelen Polat Alemdar'ı Can'a İhbar edip polislerin hastaneye gelmesini sağladı. Sonradan Polat Alemdar kendisinin ajan olduğunu fark edince, Lion Timi tarafından infaz edilmiştir.

Gonca Öğretmen

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Berfu Uğur tarafından canlandırılmış karakter. (247-249)

Elif Alemdar'ın en sevdiği ve onu okula geri döndüren öğretmenidir. Profesör Martin tarafından esrarengiz bir şekilde kalp krizi geçirmesi sağlanarak öldürülmüştür.

Stefan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Okan İlhan tarafından canlandırılmış karakter. (259-261)

Tilki Andrei'nin kardeşidir. Tilki Andrei, İstanbul'a gittiğinde Rusya'daki tüm işlerini Stefan'a bırakmıştır. Stefan, Rusya'da Dağıstanlı ile mücadele etmiştir. Dağıstanlı tarafından uyuşturucu deposu basılmış ve malları yakılmıştır. Bunun intikamı olarak Stefan da Dağıstanlı'nın mekanını basıp adamlarını öldürmüştür. En büyük düşmanı Polat Alemdar ve Dağıstanlı'dır. Polat Alemdar, kardeşi Safiye'nin kaçırılması sonrası Tilki'den intikam almak için Stefan'ı kaçırır. Takas olur ve abisi tarafından kurtarılır. Fakat kendisini kaçırdıktan sonra Polat'tan intikam almak isteyip Tilki'den habersiz olarak Martin'le işbirliği yaparak KGT tarafından korunan hastaneyi basmıştır. Hedefi Safiye Karahanlı'yı öldürmektir. Tam karşısına çıkan Polat'ın eşi Leyla'yı öldürecekken 261. bölümde Polat Alemdar tarafından vurularak öldürülmüştür.

Yuri

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ayaz Ayazoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (260-262)

Tilki Andrei'nin Rusya'daki dostlarındandır. Korgenski'ye zorda kaldığı operasyonlarda yardımcı olmaktadır. Stefan'ın Polat Alemdar tarafından kaçırılması sonrası Tilki Andrei, Yuri'yi arayıp ondan kardeşi Stefan'ı kaçıran Polat ve Cahit'i Rusya'da tuzak kurup öldürmesini istemiştir. Yuri ekibiyle birlikte Polatların önüne kesmiş ancak çıkan çatışmada kendisi kurtulmasına rağmen bütün adamlarını kaybetmişti. Bu şekilde Polat Alemdar Stefan'ı Rusya'dan çıkarmayı başarmış ve Tilki'nin tüm planları bozulmuştur. Tilki mecburen elindeki Polat Alemdar'ın kardeşi Safiye'yi Stefan'la takas etmek zorunda kalmıştı. Bunun intikamını almak isteyen Stefan Polat'ın hastanesini basıp çıkan çatışmada ölmüş, kardeşinin ölümünden Yuri'yi sorumlu tutan Tilki Andrei, 262. bölümde Yuri'yi bıçaklayarak öldürülmüştür.

Lisa

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İmge Gürsoy tarafından canlandırılmış karakter. (262-263)

Rusya'da Tilki Andrei tarafından yetiştirilmiş bir KGB ajanı ve aynı zamanda Korgenski örgütü üyesidir. Tilki, kardeşi Stefan'ın ölümü sonrası Polat Alemdar'dan intikam almak için Lisa'ya Polat'ın düğününü basıp Safiye Karahanlı'yı (Polat Alemdar'ın kardeşi) öldürme emrini vermiştir. Düğün KGT ve SİS ekipleri tarafından sıkı korunduğundan Lisa, Profesör Martin'in asistanı olarak düğüne girmiştir. Martin'in deşifre olması nedeniyle KGT Lisa'dan şüphelenmiş ve onu yakalayıp bağlamışlardır. Lisa, çevredeki korumaları etkisiz hale getirip kaçmayı başarmış hizmetçi kılığında eve girmiştir. Ancak düğünde görevli olan tüm hizmetçilerin ayağında spor ayakkabı varken Lisa topuklu ayakkabı giymiştir. Polat Alemdar bunu fark etmiş ve Lisa tam Safiye'yi öldürecekken Cahit'le birlikte Safiye'nin odasına girip Lisa'yı yakalamışlardır. Polat, KGT ekibinden Aynura'dan Lisa'yı sorgulayarak ondan Tilki Andrei'nin saklandığı yeri öğrenmesini istemiştir. Lisa, Aynura'ya sadece dövüşte kendisini yenerse konuşacağını söylemiş ve Aynura'dan bağlı olan ellerini çözmesini istemiştir. Aynura, bunu kabul etmiş ve Lisa ile karşılıklı dövüşmüştür. Bu kıyasıya mücadeleyi Aynura kazanmış ve Tilki'nin yerini öğrenmiştir. 263. bölümde Aynura tarafından kafası duvara vurularak öldürülmüştür.

Tayfun

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tevfik Erman Kutlu tarafından canlandırılmış karakter. (260-263)

Hakkı Bafralı'nın adamıdır. Pusat Çakır'ın mekanlarını alır ve onunla kavga ederken bıçaklamıştır. Bunun üzerine Cahit'te onu feci şekilde dövüp Hakkı Bafralı'ya göndermiş, Pusat yurt dışına giderken havalimanında bavulunda uyuşturucu koydurup onu yakalatmıştır ve sonra bir daha gözükmez.

Yurin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yuri Ryadchenko tarafından canlandırılmış karakter. (264-266)

Gölge'nin Rusya'daki ekibindedir. Tilki Andrei ile ortaklığı da vardır. Yurin, Rusya'dan Türkiye'ye gelmiş ve Polat Alemdar'la şahsi bir mücadeleye girmiştir. Tilki Andrei ve Gölge'nin talimatıyla Polat'ın karısı Leyla'yı öldürmüş, ancak kendisinin de ömrü çok uzun olmamıştır ve 2 bölüm sonra Polat Alemdar tarafından kafasına sıkarak öldürülmüştür.

Marcus

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Onur Ayçelik tarafından canlandırılmış karakter. (264-266)

Gölge'nin tim komutanıdır. Gölge, Polat Alemdar'ın Yüce Majeste'den aldığı asanın peşindedir. Bu sebeple Marcus'tan asayı bulmasını ve karşısına çıkan Polat'ın tüm adamlarını öldürmesini istemiştir. Marcus ilk önce çelik yelek giyerek timiyle Polat Alemdar'ın ofisini basmış çıkan çatışmada Zülfikar Ağa ve Timur'u vurarak öldürmüştür. Asanın orada olmadığını anladıktan sonra bu kez KGT Ofisi'ni basmıştır. Oradaki çatışmada başta Akif ve Aynura olmak üzere tüm KGT timi ölmüştür. Marcus asayı bulup Gölge'ye teslim etmiştir. Bir süre sonra Polat Alemdar'ın sağ kolu Cahit'i tuzağa düşürmüş tam ele geçirdiği sırada Polat gelmiş ve adamını kurtararak Marcus'u yakalamıştır. Marcus bu yaptıklarının bedeli olarak 266. bölümde Polat Alemdar tarafından pompalı tüfekle kafasından vurularak öldürülmüştür.

Aşiret Lideri

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ramazan Özyurt tarafından canlandırılmış karakter. (267-270)

Gölge tarafından vurularak öldürülmüştür.

Süheyl Perver

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Fırat Görür tarafından canlandırılmış karakter. (272-273)

Gölge'nin adamı tarafından vurularak öldürülmüştür.

Kayzer

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Onur Şenay tarafından canlandırılmış karakter. (297-299)

Gölge'nin adamı. Polat Alemdar tarafından kafasına sıkılarak öldürülmüştür.

Not listesi

  1. ^ Yusuf kıssasına göre gömlek önden yırtılmışsa kadın, arkadan yırtılmışsa erkek doğru söylemektedir. Bu sahne de o olaya bir göndermedir.
  2. ^ Jenerikte en son 175. bölümde görülmüştür.

Kaynakça

  1. ^ "Kurtlar Vadisi'nin ölen efsane karakterleri". CNN Türk. 12 Şubat 2015. 18 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2020. 
  2. ^ "Kurtlar Vadisi - Para". 28 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2023. 
  3. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 1. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 1. sezon. 19 Nisan 2007. 55. dakika. Show TV. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2023. 
  4. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 6. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 1. sezon. 24 Mayıs 2007. 48. dakika. Show TV. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2023. 
  5. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 10. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 2. sezon. 20 Eylül 2007. 5. dakika. Show TV. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2023. 
  6. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 34. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 2. sezon. 17 Nisan 2008. 47. dakika. Show TV. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2023. 
  7. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 34. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 2. sezon. 17 Nisan 2008. 64. dakika. Show TV. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2023. 
  8. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 39. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 2. sezon. 22 Mayıs 2008. 71. dakika. Show TV. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2023. 
  9. ^ "Polat'ın dağıldığı an..." Posta. 14 Ekim 2011. 7 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Tataroğlu ve İnci'ye otomobil çarptı". En Son Haber. 21 Ekim 2011. 19 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Polat Alemdar karısını kurtarabilecek mi?". haber7. 16 Şubat 2012. 2 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Polat Bu Kez Fena Sıkıştı!". Haberler.com. 21 Ekim 2011. 14 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Kurtlar vadisi'nde 10 yılda neler oldu?". on5yirmi5. 21 Haziran 2019. 20 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 165. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 7. sezon. 4 Ekim 2012. 21. dakika. atv. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2023. 
  15. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu'da bir ayrılık daha!". medyafaresi. 7 Kasım 2012. 21 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "POLAT; SAVCI LEYLA İLE EVLENECEK Mİ?". magazin kolik. 6 Kasım 2012. 28 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2020. 
  17. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 218. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 8. sezon. 13 Mart 2014. 55. dakika. atv. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2023. 
  18. ^ "Mesut Yar ile Laf Çok - Sema Şimşek - 23 10 2018". 360 - YouTube. 23 Ekim 2018. 7 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ https://youtu.be/D0eONHWBewA?t=5401 25 Ekim 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.[yalın URL]
  20. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 192. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 7. sezon. 16 Mayıs 2013. 89. dakika. atv. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2020. 
  21. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 227. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 8. sezon. 29 Mayıs 2014. 74. dakika. atv. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2020. 
  22. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2021. 
  23. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 42. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 3. sezon. 9 Ekim 2008. 7. dakika. Show TV. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2020. 
  24. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 119. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 5. sezon. 31 Mart 2011. 18. dakika. atv. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2020. 
  25. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2022. 
  26. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 38. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 2. sezon. 15 Mayıs 2008. 14. dakika. Show TV. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2020. 
  27. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 268. Bölüm". 24 Nisan 2023. 24 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2023. 
  28. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 268. Bölüm". 24 Nisan 2023. 1 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2023. 
  29. ^ "Oktayın Polattan aldığı son brifing". Oktayın Polattan aldığı son brifing. Youtube. 19 Eylül 2023. 30 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2023. 
  30. ^ "Kurtlar Vadisi'nin ölen efsane karakterleri". 13 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2021. 
  31. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 100. bölüm fragmanı (Bulut ölüyor)". 16 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2021. 
  32. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 34. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 2. sezon. 17 Nisan 2008. 74. dakika. Show TV. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2020. 
  33. ^ "Polat Alemdar düşmanını gömüyor!". Kurtlar Vadisi Pusu - YouTube. 21 Haziran 2018. 11 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2020. 
  34. ^ "Fuller kimdir? Graham Fuller kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Fuller'in çalışmaları neler? Çocuğunun ismi nedir? Kızının adı Ankara mı?". 9 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2023. 
  35. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 14 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2023. 
  36. ^ "Kurtlar Vadisi'nin Süha Tarık'ı İsmail Aydın hayatını kaybetti". 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2023. 
  37. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 156. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 6. sezon. 19 Nisan 2012. 21. dakika. TNT. 25 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2020.