Kurtlar Vadisi karakterleri listesi

Page yarı korumaya alındı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mete Aymar sayfasından yönlendirildi)

Kurtlar Vadisi dizisinde yer alan tüm karakterlerin listesi ve bölüm aralıkları yer almaktadır.[1][2]

Ana karakterler

Polat Alemdar

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Necati Şaşmaz ve Raci Şaşmaz tarafından canlandırılmış karakter. (1-97)

Elif Eylül

Kurtlar Vadisi dizisinde Özgü Namal tarafından canlandırılmış karakter. (1-97)

Elif Eylül, 16 Şubat 1979 doğumludur. Genç yaşta babasını kaybetmiştir. Annesi Ayşe Eylül ve kardeşi Eren Eylül ile hayat savaşı verirken, Ali Candan'la tanışmıştır. Ali Candan'la lise yıllarından beri sevgili olan genç kadın onun ani ölümüyle sarsılmıştır. Onun ölümüyle beraber zor bir döneme girmiştir, bu dönemi Nazife Anne, Ömer Baba, Deli Hikmet ve yakın dostu Canan Çavan'la atlatmaya çalışmıştır.

Daha sonra Polat Alemdar ile karşılaşmış ve kendisini mafyanın içinde bulmuştur. Tüm bu karmaşada tahmin edemediği; Ali Candan ile Polat Alemdar'ın aynı kişi olduğudur.

Elif ne kadar Ali'ye sadık kalmak istese de Polat onun aklını başından almıştır. Polat Alemdar'a onun aslında eski sevgilisi olduğunu bilmeden yeniden aşık olur. Ama aşıkların arasında hep bir üçüncü kişi vardır; Ali Candan'dır. Elif ondan tam anlamıyla asla vazgeçmemiştir ve Polat görevi yüzünden, içindeki Ali'yi hep saklamıştır.

Elif asi, korkusuz, gözü kara ve güzel bir kızdır. Polat'ın zayıf yanıdır ve düşmanları tarafından sürekli onu sindirmek için koz olarak kullanılmıştır. Fakat Polat her seferinde son anda gelerek sevgilisini kurtarır. Elif sivri diliyle alemin "Sert Yengesi" olmuştur. Polat'ı bile gerektiğinde eleştirecek kadar gözü karadır.

Elif başta Canan Çavan'la birlikte çalışsa da sonra dan kendi avukatlık bürosunu kurmuştur. Ayrıca dizinin bir bölümünde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini birincilik ile bitirdiğini söylemiş ve Süleyman Çakır'ın avukatlığını da yaparak onu hapisten kurtarmış böylece saygısını kazanmıştır. Adalet için cesurca savaşmış ve vadide "Avukat Kız" olarak adını duyurmuştur. İlerleyen bölümlerde Süleyman Çakır'ın avukatı olmuş ve alemde ismi mafya avukatı şeklinde anılır olmuştur.

Polat Alemdar'ın Tapınakçıların emirlerine uymaması sonucu tezgahlanan trafik kazasında ağır yaralanan Elif, dizide kazadan 11 bölüm sonra hastanede Polat'ın Ali olduğunu Nazife Anne tarafından öğrenir ve şoka girer. Kurtlar Vadisi 97. Bölümde bitkisel hayattayken Polat Alemdar onu son defa ziyaret eder ve bilgisayara bağlı yaşamasını istemediğinden fişi çekilir ve ölür.

Vefatından sonra bile Polat onu kolay kolay unutamamış, annesinin isteği üzerine evlendiği Ebru Duru'ya "Seni seviyorum Elif!" diyerek büyük bir gaf yapmış, Ebru'dan olma kızının ismini de Elif koymuştur.

Aslan Akbey

Kurtlar Vadisi dizisinde Selçuk Yöntem tarafından canlandırılmış karakter. (1-55)

Gerçek adı Abbas Ustaoğlu'dur. Kod adı Amca'dır. Polat Alemdar ilk sezonda ona Şef diye hitap ederdi. Kamu Güvenliği Teşkilatı (KGT) isimli bir istihbarat teşkilatının başkanıdır. Kuşçubaşı Eşref'in torunudur. Büyük bir vatanseverdir.

Harp Okulundan mezun olmuştur.[3] Gençlik yıllarında Doğu Eşrefoğlu tarafından yetiştirilmiş bir istihbaratçıdır. Ortağı Mehmet Karahanlı ile birlikte başta Türk Mukavemet Teşkilatı olmak üzere pek çok görevde bulunmuştur. Karahanlı'nın aldığı son görev sırasında ihanet ederek katıldığı masonik teşkilatına bağlılığını bildirmek için, Filistin'de kampta bulunan Türk İstihbaratçılarını ihbar etmesi sonucu İsrail bu kampları bombalamıştır.

Bu kampların içinde Aslan Akbey'in kardeşi ve kardeşinin hamile sevgilisi de bulunmaktadır. Hem ortağının ihanetini, hem de kardeşi ve kardeşinin sevgilisinin öldürülmesini kaldıramayarak Mehmet Karahanlı'nın oğlu Efe Yakup Karahanlı'yı kaçırmış ve yıllarca süren eğitimler sonucu bir vatanperver olarak yetiştirerek KGT birimine bağlı bir istihbaratçı yapmıştır. Candan Ailesine evlatlık olarak giden Efe Karahanlı bir vatansever olarak yetişmiştir. Gerçek kimliğini bilmeyen Efe, kendisini Ali Candan olarak bilmiş ve ailesinden gizli olarak KGT adına dünyanın çeşitli bölgelerinde başarılı operasyonlar gerçekleştirdikten sonra Akbey tarafından yurda davet edilerek bir estetik operasyonla yüzü değiştirilerek öz babası Mehmet Karahanlı ve Konseyiyle savaşmak için ünlü kabadayılardan Duran Emmi'nin yeğeni Polat Alemdar olarak mafyanın içerisine sızdırılmıştır. Bu operasyona Kurtlar Vadisi Operasyonu adı verilmiştir.

Aslan Akbey, Polat'a Konseyin emirlerini yerine getiren mafya babası Süleyman Çakır'ın güvenini kazanma görevi vererek ondan Konseyi içeriden çökertmesini istemiştir. Polat vasıtasıyla Konsey içerisine nifak sokup Konseyi içeriden çökertmeyi başarmıştır. Konsey üyelerinin silah ve uyuşturucu ticareti amaçlı birbirinden farklı tarihlerde kurdukları iki sehemin başarısız olmasını sağlayarak Karahanlının yakınındaki isimlerden önce Tombalacı Mehmet sonrasında Testere Necmi'nin ortadan kalkmasına neden olmuştur.

Aslan Bey ayrıca "İki kişinin bildiği sır değildir!" diyerek Polat Alemdar'ın gerçek kimliğini Polat ve kendisi dışında bilen tek kişi olan Duran Emmi'yi gözünü kırpmadan öldürmüş, Polat'ın operasyondaki ilk düşmanı ve Tombalacı Mehmet'in kurduğu sehemdeki önemli isim olan Şevko'yu da yine Konsey içerisinde karışıklık çıkarmak için kimsenin çözemediği bir operasyonla ortadan kaldırmıştır.

Polat Alemdar'ı koruması ve gerekirse öldürmesi için Abdülhey Çoban'ı görevlendirmiş; Polat, Aslan Bey'in ölümü sonrası Abdülhey ile yüzleşerek onunla ortak hareket etmeye karar vermiştir.

Aslan Akbey, KGT adına devletin diğer istihbarat birimlerinden habersiz olarak sayısız operasyon yapması sebebiyle bu birimlerle ters düşer. Akbey, ayrıca bu birimler içerisinde yabancı istihbaratlara ve Konseye çalışan kişiler olduğunu bilmekte ve onları deşifre etmek için uğraşmaktadır. Neticede Aslan Akbey, Kurtlar Vadisi Operasyon süresi içinde, Ankara'dan Konsey üyelerinden Samuel Vanunu ile ortak hareket ettiği daha sonra ortaya çıkacak olan Kirve'nin verdiği, Mithat'ın deyimiyle "okyanus ötesi menşeli" olan ölüm emri doğrultusunda Pala ve adamları tarafından ikinci denemede öldürülmüştür.[4]

Karakter gerçek hayatta, dizideki gerçek ismi ve öldürülüş şekli nedeniyle 1990 yılında suikast sonucu öldürülen istihbaratçı Hiram Abas ile özdeşleştirilmektedir.[5]

Süleyman Çakır

Kurtlar Vadisi dizisinde Oktay Kaynarca tarafından canlandırılmış karakter. (1-45)[a]

Memati Baş

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Gürkan Uygun tarafından canlandırılmış karakter. (1-97) [b]

Seyfo Dayı

Kurtlar Vadisi dizisinde Nihat Nikerel tarafından canlandırılmış karakter. (3-63)

Âlemde Seyfo Dayı olarak da bilinen Seyfullah Yördem, emektar kabadayı Duran Şatıroğlu'nun en sadık adamıydı. Duran Emmi bazen ona Ispartalı olduğundan Güllü diye hitap ederdi. Duran Emmi'nin anlattığına göre birkaç defa hacca gitmiştir ama asıl amacı Hicaz'a gül yağı kaçırmaktır. Duran Emmi'nin ölümü üzerine, onun yeğeni olarak bildiği ve gerçek kimliğini hiçbir zaman öğrenmediği Polat Alemdar'ın en sadık dostu olmuştur. Güllü Erhan'ın öz dayısıdır. Hiçbir zaman evlenmemiş ve kadınlarla arasını hep soğuk tutmuştur. Polat Alemdar, Süleyman Çakır ve Memati Baş; Seyfo Dayı'nın kadınlara olan soğukluğunu hep kendi aralarında alay konusu etmişlerdir. Seyfo Dayı başına ne zaman kötü bir olay gelse veya ne zaman yeğenleri tarafından "şişirilse" "maden suyu" içer. Bu da onun sık sık maden suyu içen bir kişi olarak lanse etmiştir. Polat Alemdar'ın peşinde olan Pala ve adamları tarafından bir pusu sonucunda yakın mesafeden iki kurşunla Pala tarafından öldürülmüştür.

Abdülhey Çoban

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Kenan Çoban tarafından canlandırılmış karakter. (30-97)

Güllü Erhan

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Kadir Çermik tarafından seslendirilmiş; Erhan Ufak tarafından canlandırılmış karakter. (34-97)

(1976-...)[6] Güllü Erhan olarak bilinir. Gerçek adı Erhan Ufuk'tur. Köyünden, annesinin isteğiyle İstanbul'a dayısı Seyfo'nun yanına gelmiştir. Seyfo her ne kadar yeğeni Erhan'ın köyüne dönmesi konusunda ısrar etse de Erhan gitmemek için diretmiştir. Zamanla Polat Alemdar'ın verdiği görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirdiği için Polat Alemdar tarafından ekibe dahil edilmiştir. Erhan ekipte ilk olarak Abdülhey Çoban ile dostluk kurmuş ve beraber icraat göstermişlerdir. Abdülhey'e "Abdül" diyerek ismini kısaltması Abdülhey'i sinirlendirse de bozuntuya vermemiştir.

Polat Alemdar'ın ekibine iyice yerleşip Polat'ın sevdiği adamlardan biri haline gelince ekipte söz sahibi olmaya başlamıştır. Süleyman Çakır'ın öldürülmesinden sonra Polat Alemdar, Testere Necmi'nin konseyde Çakır'ın Rus konseyine çalıştığını söylemesi üzerine Kirkor Terzioğlu'nu kaçırmak istemiştir. Güllü Erhan bu operasyonda önemli bir rol üstlenmiştir. Daha sonraları Tilki Andrei, Polat Alemdar hakkında bilgi sahibi olmak için Nina'yı Erhan'ın önüne sürmüştür. Erhan Nina'ya aşkını defalarca belirtmiştir, Nina başlarda Erhan'a istemiyormuş gibi görünse de görevin bir parçası olarak onunla yakınlaşmıştır. Erhan, Nina'ya güvenip ekiple tanıştırmıştır. Ancak Nina, Polat Alemdar'a suikast düzenlemek isterken Erhan tarafından yakalanıp bir hücreye hapsedilmiştir. Daha sonra Nina kaçmış, Tilki Andrei'yi öldürmeye teşebbüs ettiği için onun tarafından öldürülmüştür. Tilki Andrei, Rus kızlarını kullanarak Polat'ın adamlarını kaçırmış, Sadık, Adnan ve Erdoğan'ı öldürmüştür. Polat, Memati ve Abdülhey ile birlikte mafya ve diğer suçlardan ötürü yargılanmış, beraat etmiştir.

Pusu'da ise Polat'ın ekibinde kalmaya devam etmiş, birçok operasyona katılmıştır. 41. bölümde İskender Büyük'ün adamları tarafından arabayla kolu ezilmiş ve uzun bir süre kolsuz kalmıştır. 61. bölümde intikam için İskender Büyük'e iki el ateş etmiş ve bu da bütün ekibin hapse girmesine sebep olmuştur. Daha sonra Polat operasyonla bütün ekibi hapisten çıkarmıştır. Bundan bir süre sonra protez kol taktırıp uzun bir süre böyle gezmiş, 229. bölümde kol nakli olmuştur.

Memati Baş ve Abdülhey Çoban'ın ölmesi ile birlikte Polat Alemdar'ın ilk ekibinden hayatta kalan tek adamıdır.

Nesrin Çakır

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İpek Tenolcay tarafından canlandırılmış karakter. (3-97)

(1967-2012)[7] Süleyman Çakır'ın karısı ve Laz Ziya'nın kızıdır. Trabzonludur. Mete Ağır'a olan aşkına Pusat tepki gösterince Nesrin "Kendimi arabanın altına atarım." der. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde 173. bölümde trafik kazası sonucu hayatını kaybeder. Savcı Leyla İhtiyarlar tarafından öldürüldüğünü iddia etse de dizide ayrıntılı olarak bahsedilmemiştir.

Derya Çakır

Kurtlar Vadisi dizisinde Seray Sever tarafından canlandırılmış, Funda Oskay tarafından seslendirilmiş karakter. (2-21)

(1974-2003)[8] Süleyman Çakır'ın kız kardeşidir. Henüz çok küçük yaşta babası ölümünden sonra Çakır'la birlikte sokakta nohut pilav satmış, fakat sonrasında zabıta tarafından engellenmişlerdir. Üstelik abisi Süleyman Çakır, Derya'ya saldıran zabıtayı bıçaklayarak ölümüne sebep olmuş ve hüküm giymiştir. Abisinin hapisten çıkıp mafyanın içine girmesi sonrası maddi sıkıntıları bitmiştir. Derya, Tombalacı Mehmet'in kumarhane baskınında vurularak öldürülmüştür. Çakır, ölümünden çok etkilenmiştir.

Meral Yılmaz

Kurtlar Vadisi dizisinde Müge Ulusoy tarafından canlandırılmış karakter. (3-53)

(1972-2004)[9] Laz Ziya'nın küçük kızıdır. Trabzonludur. Annesiz büyüdüğü ve rahat yetiştiği için fazlasıyla fevridir. İlk başlarda Çakır'ın adamı Hüseyin'le birliktedir. Birlikte kokain çekerlerken Çakır odayı basar ve Hüseyin'i öldürür. Çakır'ın kumarhanesinin açılışında tuvaletten bulduğu silahla babasını vurur. Bu, mafya çevresinde büyük bir skandala yol açar. Çakır, Laz Ziya'nın emriyle Meral'i akıl hastanesine kapatır. Daha sonra hem Çakır hem de Laz Ziya, Meral'i öldürmek için adam yollar. Çakır, Meral'in annesinin nasıl öldüğünü öğrenince Meral'i öldürmekten vazgeçer. Memati'yi arar ve geri çağırır. Laz Ziya'nın adamı ise Meral'i boğarken Derya ve Polat gelir; Polat, adamı öldürür ve Meral'i kurtarır. Meral'i Derya'nın yardımıyla saklayan Polat, Çakır'ı zor durumda bırakır. Memati, Derya ile Polat arasında bir şey olduğunu düşündüğü için Çakır'a haber verir; Çakır evi basar ve Meral'i görür. Meral daha sonra babasından Çakır'ın evinde saklanır. Laz Ziya kızının yaşadığını öğrenir ve Çakır'ın evine ziyarete gelir. Daha sonra Meral, Laz Ziya'nın evine geri döner.

Hüsrev Ağa'nın uyuşturucu işine giren Testere Necmi, Baron'un önerisiyle Ziya'yla arasını düzeltmek için Meral'i takip eder. Birlikte yemek yerler, daha sonra birbirlerine âşık olurlar. Bunu Çakır'dan öğrenen Laz Ziya, Meral'i eski evinde hapseder. Evi öğrenen Necmi, Cerrahpaşalı Halit aracılığıyla Çakır'a pusu kurar ve Çakır ölür. Bu olaylardan sonra Laz Ziya onu Polat'la nişanlar. Meral ise Testere ile görüşmeye devam eder. Testere'den aldığı silahla babasını öldürmek üzereyken ablası Nesrin tarafından öldürülür. Testere Necmi, Meral'i aradığında telefonu Nesrin açar. Necmi, Nesrin'den Meral'in öldüğünü öğrenir. Daha sonra Nesrin, Çakır'ın evine gidince Testere ile karşılaşır ve Necmi, Nesrin'e Süleyman Çakır'ın yatağında tecavüz eder.

Canan Çavan

Kurtlar Vadisi dizisinde Hande Kazanova tarafından canlandırılmış karakter. (1-97)

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Elif Eylül'ün ortağıdır. Başlarda Erdal Kömürcü ile sevgilidir. Ancak Erdal'dan ayrılmak isteyince Erdal onu bir yere hapsedip ona tecavüz eder. Canan, büyük bir şok yaşar. Bu olay üzerine Elif, mafya olduğunu bildiği Süleyman Çakır'ın üzerine gider. Canan, Erdal'ı tutuklatmak için uğraşır ama başarılı olamaz. Erdal'ı bulabilmek için Tuncay Kantarcı ve Abidin ile iş birliği yapar. Daha sonra da Erdal Kömürcü'yü silahla öldürür.

Canan, zor zamanlarda Elif'in hep yanında olmuştur, Elif'in en yakın arkadaşıdır. Ayrıca çok iyi fal bakar. Dizide olacak bazı olaylar Canan'ın kahve falında görülmüştür.

Nizamettin Güvenç'in yanında çalışmak üzere teklif alır. Canan, Erdal olayından dolayı teklifi kabul etmese de Nizamettin o işlerin hallolduğunu söyleyince kabul eder. İlk olarak Hüsrev Bekiroğlu'nun kazasını araştırır. Bunun, kaza değil düzmece bir cinayet olduğunu açığa çıkarır. Nizamettin'in müvekkili Laz Ziya'ya Elif tarafından vesayet davası açılınca Elif'i bu işten vazgeçirmeye çalışır ancak Elif, onu patronuna karşı şahit gösterir. Bunun üzerine Elif'le küserler. Mehmet Karahanlı cinayetiyle de ilgilenir. Bu cinayetin de tutuklanan kişi tarafından yapılmadığını delillerle ortaya koyar.

Hikmet, ondan borç para istediğinde düşünmeden verir. Elif'le Nizamettin'in isteği üzerine barışır. Elif trafik kazası geçirince hastanede onun yanında olur. Aynı zamanda kaçak olan Memati'ye ve diğerlerine yardım eder. Elif'in ölümünden sonra avukatlıktan istifa edip yurt dışına gitmiştir.

Safiye Karahanlı

Kurtlar Vadisi'nde Begüm Kütük, Kurtlar Vadisi Pusu'da Gaye Gürsel tarafından canlandırılmış karakter. (48-97)

(1974-...)[10] Polat Alemdar'ın kız kardeşi ve Mehmet Karahanlı'nın kızıdır. Eğitim hayatını yurt dışında geçirdiğinden Türkiye'ye geldiğinde dilinde bazı sıkıntılar yaşamıştır. Kanada'da Sophie Legrand adını kullanmıştır. Fotoğraf çekmeyi çok sevmektedir. Bu tutkusu sebebiyle hapse bile düşmüştür. Mehmet Karahanlı Safiye'nin yeniden yurt dışına gitmesini istese de Safiye kalmaya karar vermiştir. Annesi Nergiz Karahanlı'nın babasının evinde kaldığını öğrenmiş ve onu ayağa kaldırmak için çok yardımcı olmuştur. Babası yaşarken Polat Alemdar'ın abisi olduğunu bilmemekteydi. Karahanlı'nın Tapınakçılar tarafından ölümü sonrası Tapınakçılara hizmet eden Nizamettin Güvenç'in başta Safiye'nin annesi Nergiz Karahanlı ve babasının sağ kolu Kılıç başta olmak üzere pek çok konsey üyesini öldürtmesi sonrası Safiye'nin kafası karışmıştır. Safiye internetten kendisine Nizamettin'in kurduğu tuzağa düşmüş ve tanımadığı kişilerle (Nizamettin'in adamları) sanal ortamdan yaptığı görüşmeler sonrasında Tapınakçıların eline düşmüştür. (Polat'a tuzak kurmak için bir süre tutsak edilip serbest bırakılmıştır.) Polat kardeşi olduğunu öğrendiği Safiye'yi kurtarmak için harekete geçmiş o da Tapınakçıların tuzağına düşüp ellerine geçmişti. Nizamettin, işlediği bütün bu cinayetlerini Tapınakçılara biat etmeyen Polat Alemdar'ın üstüne yıkıp, güvenini kazandığı Safiye'ye de ailesini Polat'ın katlettiğini söyleyip ona kendisini koruması için bir silah vermiştir. (Nizamettin, Safiye'ye Polat'ın kendisinin peşinde olduğunu söylemiştir.) Kendisine tuzak kuranın Nizmettin olduğunu öğrenen Polat, kardeşine gerçekleri açıklamak için Karahanlı'nın evine gitmiştir. Safiye kendisine Nizamettin'in verdiği silahı kullanarak Polat'ı kolundan yaralamıştır. Orada Polat, Safiye'ye tüm gerçekleri açıklamış abisi Efe Karahanlı'nın kendisi olduğunu söylemiştir. Böylece Safiye gerçekleri öğrenmiş ve Polat'ın yanında yer almıştır. Sonrasında eğitimini tamamlamak üzere Kanada'ya gider.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde yeniden ortaya çıkar. Kimsesiz çocuklar adına bir vakıf kurmuştur. Bu vakfın toplantılarından birinde abisinin ekibinden Cahit Kaya ile tanışmıştır. Aralarında Polat Alemdar'dan gizli bir aşk başlamıştır. Safiye, Margaret Teodara ile yakın arkadaştır. Mehmet Karahanlı'nın kızı olduğu için cemiyet hayatında itibar görmektedir. İtibar gördüğü kişiler arasında Büyük Üstad, Vahap Kuzuzade ve Mete Aymar gibi isimler de vardır. Üstad, Safiye'nin yanına Kanada'daki fakülteden hocası Tapınakçıların sır üstadı Profesör Martin'i yerleştirmiştir. Bu sürede Cahit de Tapınakçıların içine sızmıştır. Safiye, Cahit'e Tapınakçıları deşifre etmesi konusunda destek vermiştir. Abisinin yaşadığını öğrendikten sonra Martin ile yeniden ülkesine dönmüş, Ömer Baba'nın evine yerleşmiştir. Yeğeni Elif'le arası çok iyiydi. Profesör Martin'e kendisine seçilmiş çocuk olarak belirtilen Elif'i kaçırma görevi verilmişti. Martin bu emri yerine getirmek için Safiye'yi kullanmaktadır.

Eski arkadaşı Margaret da Raskoln ile işbirliği yaparak kızı olarak gördüğü Elif'i ele geçirmek istemiş, Safiye de bu sırada Elif'in yanında olduğu için Elif'le birlikte kaçırılmıştır. Safiyelerin kaçırıldığını gören Cahit de oraya gelmiş o da Raskoln'ün adamlarıyla çıkan çatışmada yaralanmıştır. Safiye, KGT tarafından kurtarılmıştır. Cahit'le olan ilişkilerini öğrenen Polat ilk etapta buna karşı çıkmış, sonrasında hak vermiştir. Safiye bir süre insani yardım için gönüllü olarak Gazze'de bulunmuştur. Bu süre içinde orada karşılaştığı Prens Henry ile yakınlaşmıştır. Cahit bunu öğrenince Prens Henry'i dövmüş ve Safiye'ye aşkını ilan etmiştir. Polat'a gözdağı vermek isteyen Brandon, Cahit ve Safiye'yi kaçırmış Safiye burada kendilerine işkence yapan Brandon'un adamı Juliet'e tokat atmıştır. Uzun süre orada tutulmalarına karşın Siyah Sancak ekibi tarafından kurtarılmışlardır.

Bu arada Elif'i kaçırmak isteyen Profesör Martin, ailenin içine kadar sızmış zaaflarını öğrenmiş ve Elif'e kaçırmasına engel olacak olan Elif'in sevdiği öğretmenini öldürmüş, kalp krizi süsü vermiştir. Diğer hamlesinde ise Polat'ın üvey annesi Nazife Candan'ın kullandığı kalp ilaçlarını öğrenen Martin, bunları değiştirerek Nazife Anne'nin ölümüne sebep olmuştur.

Martin, Polat ve Cahit tarafından deşifre olacağını hissettiği günlerde Safiye'yi yemeğe davet etmiş verdiği haplarla Safiye'yi bayıltmıştır. Türkiye'de Elif'i kaçırmak için yeteri kadar adamı olmadığı için KGB Ajanı Tilki Andrei'den Korgenski ekibinden kendisine koruma istemiş, karşılığında Polat Alemdar'a karşı bir koz olarak kullanması için bayılmış durumda olan Safiye'yi Tilki'ye teslim etmiştir. Tilki Andrei, Polat'ı arayarak kardeşinin elinde olduğunu ve onu 24 saat içinde öldüreceğini söylemiştir. Polat da Cahit'le birlikte Safiye'yi sağ salim kurtarmak için Rusya'ya gitmişler ve Safiye'ye karşı Tilki'nin kardeşi Stefan'ı kaçırmışlardır. Polat ve Tilki anlaşıp, kardeşlerini takas etmişler ve Safiye kurtulmuştur. Ancak Safiye, Tilki'nin elinde kaldığı süre içinde maruz kaldığı kimyasallar sonucu geçici bir süreliğine felç olmuş ve bir süre tekerlekli sandalyeye mahkûm kalmıştır. Cahit kendisini psikiyatriye götürmüş ve Safiye böylece ayağa kalkmıştır. Gölge'nin ortaya çıkması ve Polat'ın sevdiklerini öldürmesi sonrası Cahit, Safiye ve Elif'i bir süre için İsviçre'de bir eve yerleştirmiş ve kapısına da Polat Alemdar'ın çok sayıda korumasını göndermiştir. Bu arada kardeşi Polat tarafından öldürülen Tilki Andrei, bunun intikamı için Safiye'nin peşine düşmüştür. Polat ile Cahit, Elif ve Safiye'yi Tilki'den korumak için onları yeni bir eve yerleştirmişlerdir.

Nergiz Karahanlı

Kurtlar Vadisi dizisinde Güven Hokna tarafından canlandırılmış karakter. (56-89)

(1945-2005)[11] Polat Alemdar'ın yani Efe Yakup Karahanlı'nın ve Safiye Karahanlı'nın öz annesi, Mehmet Karahanlı'nın eşiydi.

Oğlunun çiftlikten kaçırılmasından sonra ciddi bir hastalık geçirmiş ve yatalak olmuş ve konuşamaz hâle gelmiştir. Kızı Safiye Kanada'dan Türkiye'ye dönünce onu iyileştirmiştir. Hep oğlu Efe'yi bir gün göreceğini umut etmiştir. Polat Alemdar'ın Efe Karahanlı olduğunu ellerinden anlamış ve oğluna kavuşmuştur.

Safiye'nin kaçırılması üzerine yeniden kötüleşir. Ona bakmaya gelen ve Nizamettin'in de içinde bulunduğu Tapınakçılar'ın adamı olan doktor birkaç kez iğne vurarak Nergiz Karahanlı'yı öldürür.

Doğu Eşrefoğlu

Kurtlar Vadisi dizisinde Altan Akışık tarafından canlandırılmış karakter. (21-86)

1943 yılında İstanbul'da doğdu. Türk istihbaratının kilometre taşlarından biri olan Doğu Bey Türk derin devletinin önemli kişilerindendir. Görev tanımını bütün Türk devletlerinin bayraklarının olduğu bir odada: Buradaki bütün bayrakların bana ihtiyacı var! diyerek açıklamıştır.

Aslan Akbey ve Mehmet Karahanlı gibi pek çok istihbaratçı yetiştirmiştir. Aslan Akbey ve Mehmet Karahanlı'yı TMT adına Kıbrıs'a operasyona yollamıştır.

Kurtlar Vadisi Operasyonu, onun emriyle Aslan Akbey tarafından başlatılmıştır. Bu operasyonun amacı, devleti sömürenleri sömürenlere ulaşmak, gizli güçleri deşifre etmek ve ortadan kaldırmaktı. Ancak "Amca" kod adı Aslan Akbey, bu operasyonu bir şahısa, Mehmet Karahanlı'ya endekslemiş ve kaybetmiştir.

İlk kez dizinin ikinci sezonunun ilk bölümü olan 21. bölümde görüldü. Genellikle Aslan Akbey ile memleket meselelerini konuşan Doğu Bey, Aslan'ın aynı zamanda akıl hocasıdır. Zaman zaman onu yönlendirir. Aslan, devletin politikalarını eleştirir ve Doğu Bey de bu eleştirileri cevaplardı.

KGT'nin yaptığı uyuşturucu sehemi operasyonunu desteklemiştir. Operasyonun ilk başta başarısız olmuş gibi görünüp sonra ciddi bir başarı elde etmesi istihbarat teşkilatında büyük yankı uyandırır. Aslan'ın çok güç kazandığını düşünenler vardır. Bu yüzden KGT, o aykı NATO toplantısına alınmaz. Aslan Akbey, "Bu erken emeklilik mi?" diye sorunca Doğu Bey "Vatan hizmetinde emeklilik olmaz." diye cevap verir.

Aslan Akbey'in ölümü üzerine suikastını araştırır. Mithat'ın verdiği yanlış raporlara rağmen suikastı Pala ve ekibinin yaptığını tanıklarla ortaya çıkarır. Bu sırada Mithat'ın da dosyayı başkasına yıkmaya çalıştığının da farkına varır. Pala'yı sorgular ama 6 okula bomba koydukları için ortadan kaldırmaz, serbest bırakır.

"Amca"nın yaptıklarını araştırmaya devam eden Doğu Bey, ondan habersiz çeşitli işlere giriştiğini öğrenir. KGT dosyalarını almaya giden Doğu Bey, postanede Polat Alemdar ile karşılaşır. Esat'tan onu araştırmasını ister. Aslan'ın gönderdiği KGT dosyalarını inceleyen Doğu Eşrefoğlu, KGT'nin 1 ve 2 numarasının yaşıyor olabileceğinden şüphelenir. Esat'tan durumu araştırmasını ister. Doğu Bey, yavaş yavaş Aslan'ın neler yaptığını öğrenir. Karahanlı'nın oğlunu çiftlikten kaçırdığını, 4 yaşına kadar yetimhaneye verdiğini, oradan da Sabahat Melikzade Hanım'ın telkinleriyle Candan ailesinin yanına yerleştirdiğini bulur. Aile dostu olarak kütüphaneci kimliğiyle Ali Candan'ın akıl hocası olmuştur. Hariciyeye girip yurt dışındaki eğitim kamplarında yaşadıktan sonra ameliyatla yüzünü değiştirip Duran Emmi'nin yeğeni Polat Alemdar olarak mafyayı bitirmesi için yeraltı dünyasına sokmuştur. Bunları öğrenince Aslan'a çok kızmıştır (Ulan aslan değil çakal bu Esat!).

Polat'tan Çeçenler için yardım ister. Polat, Çeçenlerin banka hesaplarına İplikçi Nedim aracılığıyla Laz Ziya'nın ona verdiği 680 milyon doları aktarır.

Mehmet Karahanlı oğlu kaçırıldığında Doğu Bey'e gizlice bunu devletin yapıp yapmadığını sormuştu. Doğu Bey bilmediği için hayır demiş, Karahanlı'yı avutmuştu. Gerçekleri öğrenen Doğu Eşrefoğlu bunları 30 yıl sonra Karahanlı'ya anlatır ve ondan devletin yanında olursa ona oğlunu bulacağını söyler. Buna çok sinirlenen Baron Mehmet Karahanlı, Doğu Bey'in ölüm emrini verir. Ancak Karahanlı'nın 3 Mart 2005'te mabette öldürülmesi üzerine işler değişir.

Ali Candan yani Polat Alemdar gerçek kimliğini ona açıklar ve yanından ayrılır. Bunun üzerine Doğu Bey "Kanı Efe, içi Ali, dışı Polat. Birini seç evlat!" demiştir.

Polat'ın mafya hiyerarşisinde yükselmesini destekler. "Sirk senin, cambaz onlar." diyerek Polat'tan son darbeyi vurmasını ister. Doğu Eşrefoğlu, Mehmet Karahanlı öldükten sonra Karahanlı'nın arkasındaki asıl gücün Tapınakçılar olduğunu isimlerini vermeden Gölgeler olarak nitelendirerek Polat'a anlatmıştır.

Laz Ziya, konseyin dosyalarını Doğu'ya getirmiş, Doğu Bey de onları Polat'a teslim etmiştir. Bunun üzerine Laz Ziya ve Yahya Reis hapse girer.

Samuel Vanunu'nun öldürülmesi üzerine Ankara'dan özel ekip çıkarılır. Devlet mafyayı tasfiye etmek için büyük bir operasyon yapar. Doğu Eşrefoğlu, konuyla ilgili yetkililerle görüşmek üzere Ankara'ya gitmek için helikoptere biner. Bindiği helikopterin elektronik sistemi, tapınakçıların adamları tarafından kullanılan bir gemide bulunan bilgisayar ile sabote edilir. Bunun neticesinde pilot, helikopterin hakimiyetini kaybeder ve helikopter denize düşer. 88. Bölümde arama kurtarma çalışmalarında bastonu ve helikopterin pervanesi bulunur.

Pusu'da Adil Eşrefoğlu adında bir küçük kardeşi olduğu ortaya çıkar.

Kurtlar Konseyi

Mehmet Karahanlı

Kurtlar Vadisi dizisinde Zafer Ergin tarafından canlandırılmış karakter. (1-74)

(1941-2005) Kurtlar Konseyi'nin baronudur ve mafyanın en tepesindeki kişidir. Büyük Orta Doğu'nun en büyük baronudur. Yüce Seçilmişler tarafından seçilen, 10 hamle sonrasını görebilen Baron görevine 1983 yılında getirildi. Selefi İran yüzünden aforoz edilmişti. Çok zeki ve aristokrat bir karakterdir.

Gençlik yıllarında Doğu Eşrefoğlu tarafından eğitilmiş bir istihbaratçıydı. Devlet için ortağı Aslan Akbey ile Kıbrıs'ta Türk Mukavemet Teşkilatı adına çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bu görevlerinin en önemlisi Türk Mukavemet Teşkilatını silahlandırmaktır. Adada portakal tüccarı rolüyle silah dağıtmıştır.

Mehmet Karahanlı'nın tek zaafı, henüz çocukken kaçırılan oğlu Efe Yakup Karahanlı'dır. Hayattaki tek başarısızlığı, oğlunu bulamayışıdır. Doğu Bey tarafından Kıbrıs Harekâtı'ndan sonra aldığı ikinci görevi olan gizli güçleri çökertme görevi sırasında güce olan zaafı nedeniyle saf değiştirmiş ve devlete ihanet etmiştir. Gizemli güçlerin tarafına geçen Karahanlı, çeşitli kademeleri başarıyla geçerek Büyük Orta Doğu'nun Büyük Baronu olmuştur. Oğlu Efe için büyük bir imparatorluk kurmuştur.

Mehmet Karahanlı, Esther Hirch ile evlendirerek yükselttiği Tombalacı Mehmet Çolak'ı konseyine alır. Konsey üyelerinin de yeni üye hakkındaki izlenimleri olumludur. İlk başlarda konseyde uluslararası ilişkiler, siyasi meseleler ve dengeler konuşulurdu. Konseydeki herkes herkesle en az 20 yıllık dostluk içerisindeydi. Ancak daha sonra başka şeyler de konuşulmaya başlandı: Şevko'nun sefirliği, Süleyman Çakır'ın gidişatını konsey ile paylaşır bu ikilinin durumu için karara varırdı.

Tombalacı kafasına göre kararlar alıp Çakır'ın kumarhanesini taratmış ve birçok insanı öldürtmüştür. Bunun üzerine Baron Mehmet Karahanlı, Tombalacı Mehmet'i Konsey'den uzaklaştırmıştır. Baron'un emriyle Kılıç, Tombalacı'yı ülkeyi terk etmesi için bir tekneye bindirmiş ama Tombalacı'nın Ruslarla iş yaptığını öğrenince Kılıç'a, Tombalacı'nın teknesinin yerini Çakır'a bildirmesini emretmiştir. Böylece Çakır, Tombalacı'yı yakalayarak tarattığı kumarhanesinde beyzbol sopasıyla döverek öldürmüştür.

Çevresindeki herkes hakkında bilgi sahibi olan Karahanlı, yalnız Süleyman Çakır'ın yanında Duran Şatıroğlu'nun yeğeni olarak boy gösteren Polat Alemdar hakkında araştırmalarda bulunmasına rağmen somut bilgilere ulaşamaz. Bu sebeple de Süleyman Çakır'ın İstanbul sefirliğine yükselmesine izin vererek Çakır'ın ortağı Polat'ı çözmeye çalışır. Polat'ın arkasındaki esrarengiz gücü çözememesi ve Çakır'ın İstanbul sefiri olduktan sonra uyuşturucuya savaş açarak bütün dikkatleri kendi üzerine çekmesi üzerine Baron, Çakır'dan Laz Ziya'nın damadı olması dolayısıyla pek de haz etmeyen Testere Necmi'ye Çakır'ı öldürme emri verir. Testere de Cerrahpaşalı Halit'le birlikte Çakır'a bir tuzak kurarak onu öldürtür. Polat Alemdar da can dostu Çakır'ın intikamını almak için konseyin atadığı sefirler masası üyelerini başta Halit olmak üzere bir gecede öldürür.

Polat Alemdar'ın yaptıkları kendi emirlerine ve konseydekilerin yaptığı şeylere ters düşünce öldürülme emri çıkması için kalemini kıracağı zaman Laz Ziya buna engel olmak için kızıyla nişanladığını söyler ve Baron, Polat'ın kalemini kırmaktan vazgeçer. Baron'un ilerleyen zamanlarda verdiği kararlar Laz Ziya ve Hüsrev Ağa'nın istekleri dışında gerçekleşir ve Laz Ziya ile Hüsrev Ağa, Baron'a karşı müttefik olur.

Uyuşturucu sehemindeki başarısızlığından dolayı Baron, Hüsrev Ağa ve Laz Ziya'nın gözü önünde en yakın adamlarından Testere Necmi'nin kalemini kırmıştır. Aslında Baron, bu sayede Testere'yi konseyden dışlanmış gibi göstererek onu konseyin düşmanı Rusların içine sokacak ve bu şekilde Rus konseyinin başındaki Alexander Ivanov'u yok edecektir. Baronun emriyle Testere, Ivanov'u tekneye davet edip onu öldürtmek için bir tim hazırlar. Ancak Polat Alemdar, adamlarıyla tekneyi basarak orada bulunanları öldürmüş, Testere'yi de omzundan yaralayıp denize atarak Aslan Akbey'e teslim etmiştir.

Aslan Akbey, kendisine karşı bir suikast yapılacağını öğrendikten sonra Karahanlı'nın karşısına çıkarak ondan kendisi için verilen suikast emrini geri aldırması karşlığında elindeki hazineyi ona teslim edeceğini söyler. Görüşmede bulunan Kılıç basit düşünerek Aslan Akbey'in sözünü ettiği hazinenin Testere Necmi olduğunu düşündüğünü Barona söyler. Bunun üzerine Baron, Polat'ı uzun süredir haber alamadığı Testere hakkında sorgulamak için çağırır. Tam kalemini kıracakken Polat, afyonu patladığı için üç kez üst üste hapşırır. Bu, sadece Karahanlı ailesine özgü bir durumdur. Bunu gören Karahanlı, kalemi kırmaktan vazgeçer ve Polat'ın kendisine çalışmasını ister.

Testere'den sonra Baron Karahanlı, konseye 2 yeni üye getirmiştir: Bunlar Tuncay Kantarcı ve Nedim Malik'tir. Hüsrev Ağa'nın Barona baş kaldırıp hakaret etmesi ve Ruslarla ittifak yapmasından dolayı Kılıç, Hüsrev Ağa'yı öldürür. Hüsrev Ağa yerine konseyin uyuşturucu işlerinin başına Polat Alemdar tarafından cezaevinden kaçırılan Halo lakaplı Halil İbrahim Kapar getirilir.

Irak Savaşı'nda Amerika'ya destek olması için 1 Mart tezkeresi'ni meclisten geçiremediği ve Yüce Seçilmişler'e inanmadığı gerekçesiyle 3 Mart 2005'te Sultanahmet'teki Mabet'te arkasından kılıç saplanmak suretiyle öldürülmüştür. Karahanlı'nın ölümü, Üzeyir Garih cinayetine fazlasıyla benzemektedir. Üzeyir Garih de bıçaklanarak öldürüldü ve hüküm giymiş katili, yıllar sonra cinayeti işlemediğini, tıpkı Karahanlı'nın cinayetinden hüküm giyen kişi gibi sadece cinayetin nasıl işlendiğini bildiğini söyledi. Onun ölümü dünyada yeni bir sayfa açmıştır.

Mehmet Karahanlı, öldürülmeden biraz önce kafasındaki oturmamış parçaları birleştirerek Polat'ın kendisinin yıllar önce kaçırılan oğlu Efe Yakup Karahanlı olduğu sonucuna varır.

Gerçek hayatta temsil ettiği kişinin Tuncay Özilhan olduğu veya Rahmi Koç olduğu da tartışılmıştır.[12] Sedat Peker ise karakterin İnan Kıraç'ı temsil ettiğini iddia etmiştir.[12]

Kılıç

Kurtlar Vadisi dizisinde Attila Olgaç tarafından canlandırılmış karakter. (1-95)

Kılıç, konsey içerisindeki hiyerarşisi nedeniyle Testere Necmi'nin himayesinde olmalarına rağmen Şevko ve Süleyman Çakır ile bire bir görüşmeler yapmış, ikili arasındaki husumetleri sonlandırıp ödül ve cezaları bizzat bildirmiştir. Karahanlı'dan sonraki en etkili isim olduğu için hem mafya hem de konsey içerisinde sözüne itibar edilen, korkulan ve saygı duyulan birisi olmuştur.

Gerçek adının Ali olduğu, Nergiz Karahanlı'nın gördüğü rüyada anlaşılmıştır.[13] Soyadı ise Mehmet Karahanlı'nın vasiyeti okunurken Yağızgil olduğu belirlendi. Genellikle "Kılıç" olarak bilinir. Kurtlar Konseyi'nin üyelerinden birisidir. Baron Mehmet Karahanlı'nın sağ koludur. Bir ara Karahanlı, Kılıç'a Beni senden iyi kim tanıyor Kılıç? diye sorar. Kılıç gülümseyerek Annem. diye cevap verir. Bunun üzerine Karahanlı da gülümser ve Allah için annenden korkarım. der. Bu diyalogdan hareketle Karahanlı'nın Kılıç'ın ailesinin yanına evlatlık verilmiş olabileceği ve bu yakın dostluğun (Ben senin kardeşin değil miyim Mehmet?) böyle başladığı düşünülebilir. Ancak dizide bu konuda somut bir şey söylenmemiştir.

Baronun, ailesinin ve konseyin güvenliğini sağlamaktadır. Fevri kişiliği ile öne çıkmaktadır. Karakteristik özelliği ise elindeki çakısı ve yüzündeki yara izidir. Sonraları bu çakının kripteksin anahtarı olduğu ve yara izinin ise Polat Alemdar'ı çocukken kaçıran Aslan Akbey isimli istihbaratçı tarafından yapıldığı anlaşılmıştır. Kılıç, Polat'ın Efe olup olmadığını Nergis Karahanlı'ya ve Nizamettin Güvenç'e sormuş, Nergis Karahanlı, Polat'ın oğlu olup olmadığından emin olmadığı için cevapsız kalmış, fakat Nizamettin Güvenç kendi çıkarları açısından Kılıç'ı yanına çekmek için Polat Alemdar'ın Mehmet Karahanlı'nın oğlu olduğu gerçeğini ondan saklamışsa da Polat'ın Safiye'yi Nizamettin'in elinden kurtarması üzerine, onun Safiye'nin kardeşi, dolayısıyla da Karahanlı'nın oğlu olduğunu anlamış ve Nizamettin'e ona neden yalan söylediğini sormuştur. Nizamettin "Sen bana duymak istediğini sordun, ben de sana duymak istediğini söyledim." diye cevap vermiştir. Mehmet Karahanlı, Polat'tan Rus İbrahim'i öldürmesini istemiş, Kılıç Ruslar konusunda Polat'ı bilgilendirerek Ahıskalı'nın ölümü sonrası karşısına çıkacak olan Tilki Andrei'yi tanıtmışır. Karahanlı ile arabadayken Yakup Efe Karahanlı'nın evlatlık verildiği ailede Kılıç çocuğun adının ne olduğunu sorar. Karahanlı "Senin ismini vermişler: Ali." der. Karahanlı'nın ölümü sonrası Polat Alemdar'ın baronluğunu desteklemiştir. Safiye Karahanlı'nın kaçırılması sonrası Tilki Andrei'den şüphelenip peşine düşmüş, ancak Tilki'nin tuzağına düşmüş, polis olay yerine gelmiş, Kılıç'ın adamlarını yakalamış ancak Kılıç kaçmıştır. Uzun süre Tutukevi'nde kalan kılıç kripteksi çözünce bir dağ evine gider ve Nizamettin'e haber verir. Nizamettin oraya geldiğinde, kripteksin anahtarının elindeki çakı olduğunu Nizamettin'le paylaşmış ve bu gerçeği öğrenen Nizamettin çakıya bakmak maksadıyla Kılıç'tan aldığı çakıyı Kılıç'a saplayarak onu öldürmüştür.

Laz Ziya

Kurtlar Vadisi dizisinde İstemi Betil tarafından canlandırılmış karakter. (1-95)[c]

1934 doğumlu ve Sürmene, Trabzonludur. Kurtlar Konseyinde soğuk tavırlı bir karakter olan Ziya Yılmaz, Süleyman Çakır'ın kayınpederidir. Konseyde Mehmet Karahanlı'dan sonra en potansiyel liderdir. Ticaret gemileri vardır: Armatördür. Konseyde en sevdiği kişi Hüsrev Ağa'dır. Adından anlaşılacağı gibi Laz'dır ve koyu bir Karadenizlidir. Oy Asiye türküsünü çok sevdiğinden dizide sürekli bu türküyü dinlemektedir. Testere Necmi ile büyük bir husumeti vardır.

Polat Alemdar'la tanışmış ve damadı gibi sevmiştir. Silah kaçakçılığı yapan Ziya Yılmaz konseyin güç kaybettiği dönemlerde işlediği bütün suçları ve çalıştığı bütün yasa dışı örgüt ve kişilerin bulunduğu dosyayı devlete güvendiği için Doğu Eşrefoğlu'na teslim etmiştir. Doğu, bu dosyaları Polat'a vermiş, Polat da diğer dosyaları ayırıp Laz Ziya'nın dosyasını Doğu Bey'e geri vermiştir. Doğu Bey de Laz Ziya'nın dosyalarını emniyete verir. Bunun üzerine Laz Ziya ve sağ kolu Yahya Reis tutuklanır ve cezaevine gönderilir. Hapisteyken ara sıra Tuncay ile konuşur, ona hapisten çıkmak için akıl verir. Nesrin aracılığıyla adamlarına haber göndererek Nizamettin'i öldürtmek istemesi üzerine Nizamettin Güvenç tarafından hapiste şişlenmiştir. Laz Ziya yere düşmeden Abidin şişleyen adamı şişlemiştir. Tuncay'ın kollarına yığılan Laz Ziya, birkaç saniye sonra ölür. Laz Ziya öldükten sonra Kurtlar Konseyi bütün gücünü yitirmiş ve yıkılmıştır.

Hüsrev Ağa

Kurtlar Vadisi dizisinde Baykal Saran tarafından canlandırılmış karakter. (1-59)

Diyarbakırlı olan ve Hüsrev Ağa olarak da bilinen Hüsrev Bekiroğlu, Laz Ziya ile beraber Kurtlar Konseyinin gelenekçi kanadını oluşturur. Babası kaçakçılık yaparken mayına basıp ölmüştür. Tombalacı ve Testere Necmi'yle araları soğuktur. En iyi dostu kendisi gibi gelenekçi olan Laz Ziya'dır. Konseyin en büyük gelir kaynağı olan uyuşturucu ticaretini yürütmektedir.[14] Hüsrev Ağa, eroini demode gören ve ekstazi işine geçmesini isteyen konseyin baronu Mehmet Karahanlı ve konseyin ilerici kanadı ile sürekli çekişme halinde kalmış, bunun sonucunda Testere Necmi profesörlerini öldürmüştür. Laz Ziya'yla beraber Testere Necmi'nin kaleminin kırılmasını istemiştir. Abuzer Kömürcü öldükten sonra oğlu Erdal, Hüsrev Ağa'nın kızı Nazlı'yı bayıltmış ve tecavüz etmiştir. Hüsrev Ağa'nın sağ kolu Şehmus onları basar ve Erdal'ın peşine düşerler ve bu olayı bilen herkesin kellesini ister. Kızı Nazlı kendi isteğiyle ve babasının izniyle verilen uyuşturucu nedeniyle öldükten sonra Pala ve ekibini çiftliğine yerleştirir. Pala'yla arası bozulduktan sonra Pala Şehmus'u öldürür. Hüsrev Ağa, Laz ziyayla konuşurken Rus konseyine girmek istediğini söyler. Laz Ziya vazgeçirmeye çalışsa da Hüsrev Ağa "Kurda akıl güneş doğana kadar lazım." diyerek Rus konseyi kararını kesinleştirir.

Laz Ziya'yla hapse girmiştir. Kurtlar Konseyinden ayrılıp Rus Konseyine yakınlaşmak istemişse de bu kararı nedeniyle Karahanlı'yla görüşme sırasında Karahanlı'nın sağ kolu Kılıç tarafından arkasından kılıç saplanarak öldürülmüştür.

Testere Necmi

Kurtlar Vadisi dizisinde Tarık Ünlüoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (1-56)[d]

Kurtlar Konseyi içinde Kılıç'la beraber Baron Mehmet Karahanlı'nın en yakınındaki iki kişiden biri olmuştur. Kurtlar Konseyi'nin infaz kanadının lideridir. Mehmet Karahanlı'nın sol koludur. Çocukluk yıllarında, ustasıyla annesini yatakta yakalayıp ikisini de testereyle öldürdüğünden dolayı Testere namını almıştır.

Süleyman Çakır kendisini Polat Alemdar'a tanıtırken şu sözü söylemiştir: Yeraltı dünyasında Kılıç dışında kimseyi tanımaz, gözü dönerse baronu bile öldürür. Kurtlar Konseyi adına daha çok Şevki Gökdeniz, Cerrahpaşalı Halit ve Süleyman Çakır gibi alt birimlerle ilgilendi. Sefirlik Masası Testere Necmi'nin emrindeydi. Süleyman Çakır'ı Cerrahpaşalı Halit'e öldürtmüş ve hiyerarşi içinde yükselişini engellemeye çalıştığı Polat Alemdar'ı yok etmek için farklı taktikler uygulamışsa da başarılı olamamıştır.

Laz Ziya'nın kızlarından Meral'le duygusal ilişkiye girmiştir. Uyuşturucu sehemindeki başarısızlığından dolayı Mehmet Karahanlı tarafından kalemi kırıldıktan sonra her yerde aranmaya başlamıştır. En sonunda Polat Alemdar tarafından yakalanarak KGT'nin patronu Aslan Akbey'e teslim edilmiştir. Sorgusundan önce Aslan Akbey ölünce bulunduğu evdeki bomba patlamış, Testere Necmi ölmüştür. O öldükten sonra Kurtlar Konseyi gittikçe zayıflamaya başlamıştır.

Samuel Vanunu

Kurtlar Vadisi dizisinde Nişan Şirinyan tarafından canlandırılmış karakter. (1-85)

(1957-2005)[15] Musevi kökenlidir. Konsey'in dış ilişkilerinden sorumlu üyesidir. Konseyin dış politikasına yön vermektedir. Baron, dış ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili her konuda ona danışır. Samuel'in en önemli istihbarat kaynağı Mithat'tır. Kirve ile iş birliği içerisindedir. MOSSAD ve CIA ile bağlantısı vardır. Tapınakçılarla da iletişim halinde olan Vanunu, Karahanlı'nın ölümünden sonra yeni baron olmak için çabalasa da başarılı olamamıştır. Rus Ajanı Tilki Andrei'nin Polat Alemdar'dan adamlarına karşılık Samuel'i öldürmesini istediği günlerde tapınakçılar tarafından esrarengiz bir şekilde seyir hâlindeyken arabasının altına yerleştirilen bomba infilak ettirilmiş ve öldürülmüştür.

Nizamettin Güvenç

Kurtlar Vadisi dizisinde Adnan Biricik tarafından canlandırılmış karakter. (1-96)

Dizinin ilk sezonlarında arka planda kalan bir karakter olan gösterilen Nizamettin, Mehmet Karahanlı'nın avukatı olarak Kurtlar Konseyi'nin hukuki meseleleriyle ve konseyin devlet bürokrasisi ile olan ilişkileriyle ilgilenmiştir. Avukatlık bürosu vardır ve devletteki nüfuz alanı geniştir. Üniversitelerde dersler vermektedir. Konsey içinde çıkan gerginliklerden ve çekişmelerden mümkün olduğunca uzak durup soğukkanlı bir tutum izlemiştir.

Çakır'ın kumarhane davasıyla birlikte ön plana çıkmaya başlamıştır. Konsey içinde başlayan Baronluk mücadelesinde dahi soğukkanlı tutumunu devam ettirmiştir. Polat Alemdar'ın baronluğa yükselmesinden sonra, Mehmet Karahanlı'nın da içinde bulunduğu gizli örgüt tarafından Polat Alemdar'ı yok etmek için görevlendirilmiştir. Beyaz kuşaklı 7 üyeden Büyükada'da olandan talimatları almıştır.

Özellikle son sezonda Samuel Vanunu, İplikçi Nedim Malik, Laz Ziya, Kılıç ve Elif Eylül ve gibi önemli kişileri öldürmüş ya da öldürtmüştür. Polat Alemdar'ı yok etmesi için kendisine verilen gücü sonuna kadar kullanmasına rağmen başarısız olmuştur. En sonunda Polat Alemdar tarafından yakalanır ve sorguya çekilir. Sorguda dövülen Nizamettin Güvenç, Polat Alemdar tarafından asılarak öldürülür. Üzerine "vatan haini" yazan bir kâğıt konularak cesedi Sultanahmet Meydanı'ndaki Dikilitaş'ta sallandırılır.

Dizinin diğer karakterlerine göre daha sinsi, karanlık ve esrarengiz bir karakter olan Nizamettin Güvenç'in, hem üyesi olduğu gizli örgütle olan ilişkisi, hem de masonik bağlantıları sık sık vurgulanmıştır.

Tombalacı Mehmet

Kurtlar Vadisi dizisinde Haldun Boysan tarafından canlandırılmış karakter. (1-36)

Tam adı Mehmet Çolak'tır. Âlemde "kumarhaneler kralı" olarak bilinmektedir. Küçük yaşlardan itibaren suç dünyasının içinde yer almıştır. Adını lunaparklarda küçük çaplı kumar oynatarak duyurmuştur. Ayrıca lakabını da bu yaşlardayken almıştır. İlk kez cezaevine zamanın ünlü kumarcılarından Ahmet Tozar'ı öldürerek girmiştir. Kurtlar Konseyi'ne kumarhane sorumlusu olarak girmiştir. Süleyman Çakır ve Şevko gibi kişiler Tombalacı'nın hiyerarşisindedir. Çakır-Şevko savaşında Şevko'ya destek vermiş, bu sebeple Laz Ziya ile ters düşmüştür. Şevko'nun Tombalacı'yla girdiği sehem işini ve bazı şeyleri devlete ihbar edeceğini duyması üzerine Şevko'yu öldürmek için kaldığı hastaneye bir tim göndermiş ancak Aslan Akbey, timden önce davranarak Şevko'yu önce konuşturup sonra öldürmüş, Şevko'dan Tombalacı Mehmet ile uçaksavar işi yaptığını öğrenmiştir.

Konseyde Hüsrev Ağa ve Laz Ziya ile soğuk savaş içindedir. Laz Ziya'ya mesaj göndermek için Ziya'nın damadı Süleyman Çakır'ın kumarhanesine gidip Çakır'dan kumarhaneyi kendisine devretmesini istemiş, Çakır'ın bunu kabul etmeyip kendisine racon kesmesi sonrası kumarhaneyi adamlarına taratmış, Çakır'ın kız kardeşi Derya dahil olmak üzere 32 kişinin ölümüne sebep olmuştur.[16] Bu olay üzere Baron, Tombalacı Mehmet'i konseyden uzaklaştırmıştır. Üstelik Süleyman Çakır yasa dışı kumarhane işletmek suçundan tutuklanmış ve hapse düşmüştür. Tombalacı, Çakır'ı hapishanede öldürtmek için Ferman'ı göndermiş ancak Çakır, Ferman'ı öldürmüş ve kafasını kesip Tombalacı'ya yollamıştır. Bu sırada Çakır'ın hapiste olmasıyla işlerini geçici bir süre devralan Polat Alemdar Tombalacı Mehmet'in en iyi adamının da içinde olduğu istihbaratçı ve bazı mafya üyelerini kaza süsü vererek öldürmüş olay sonrası polis eski mafya-devlet ilişkilerini çözmüş ve 2. Susurluk Skandalı yaşanmıştır. Haberlerin Aslan Akbey'in emriyle kamuoyu ile paylaşılması sonrası Tombalacı Mehmet bundan çok büyük yara almıştır.

Süleyman Çakır da bu süre zarfında hapisten çıkmış ve kardeşinin intikamını almak için Tombalacı'nın peşine düşmüştür. Polat, Çakır, Seyfo Dayı ve Memati bir gece Tombalacı'nın evine baskın yapmış ve Tombalacı'nın tuzağına düşüp bomba dolu bir düzenekle karşı karşıya kalmışlardır. Tuzaktan Polat Alemdar sayesinde kurtulmuşlardır. Ruslarla iş birliği yaptığı ortaya çıkınca gözden çıkarılır. Karahanlı'nın Tombalacı'nın ipini kesin olarak çekmesi sonrası Çakır ile Polat, Tombalacı'yı yatında yakalamıştır. Tombalacı Mehmet önce Süleyman Çakır tarafından öldüresiye dövülmüş, sonrasında Polat Alemdar tarafından vurularak öldürülmüştür.

İplikçi Nedim

Kurtlar Vadisi dizisinde İsmail İncekara tarafından canlandırılmış karakter. (10-89)

Musevidir. Tam adı Nedim Malik'tir. Görünürdeki işi tekstil, özellikle de iplik satışıdır, bu yüzden İplikçi Nedim olarak bilinir. Ancak asıl işi tefeciliktir. Süleyman Çakır onun için "İstanbul'un en büyük tefecisidir." demiştir. Konseyin kasasıdır. Konseyin bütün üyelerinin paralarını işletir. Aksanlı konuşması ve beklenmedik anlarda yaptığı esprileriyle ("O günler geçti caniiim. Put-in Çeçen out. Değil? Sen şu Nedim kuluna, Şubat bitmeden Şabat'ı gösterdin kuzuuum!") ortamı ısıtır. Favori içeceği ıhlamurdur. Ayrıca dizide, özellikle de Musevi karakterlerle (Samuel Vanunu, Esther Hirch) bir araya geldiği sahnelerde adı zaman zaman Niso diye de geçer.

Bazen canı ile paracıkları arasında tercih yapmak durumunda kalır. Karahanlı, İplikçi'nin para sevdası hakkında şöyle demiştir: "Onun cebine inmeyen her şey, yüreğine iniyor."

Nizamettin Güvenç tarafından yaptırılan silahlı saldırı sonucunda öldürülmüştür.

Türk Yahudisi iş insanı Nesim Malki ile benzerlik göstermektedir.[17]

Tuncay Kantarcı

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Osman Wöber tarafından canlandırılmış karakter. (7-97)

Mehmet Karahanlı tarafından yetiştirilmiştir. Lakabı "Deve"dir. Dış ticaret ve gümrük işlerinde görev yapmış üst düzey bir bürokrattır. Karahanlı'nın desteğiyle Türkiye'deki bütün gümrükleri yönetir hâle gelmiştir. Erdal Kömürcü, Tuncay'ın yanında çalışmıştır. Abidin Seferoğlu en yakın adamıdır. Konseye girecek kadar yeraltı dünyasında yükselmiştir. Oldukça hassastır. Titizlik ve simetri hastalığı had safhaya ulaşmıştır. Yanında karınca duası taşır. Mafyaya yapılan operasyon sonucu Abidin ile birlikte hapse girer. Hapiste Abidin, kaçmanın tek yolunun akıl hastanesine yatmak olduğunu söyler. Laz Ziya'nın şişlenerek ölümüne şahit olunca deli taklidi yaparak akıl hastanesinde tedavi görür.

Pusu'da akıl hastanesinden çıkar. Hastanede tanıştığı Hüsnü Yalınkılıç'tan onunla birlikte gelmesini ister. Hüsnü de kabul eder ve Tuncay Kantarcı'nın yeni sağkolu olur. Polat, yeni misyonunda ondan faydalanmak istemiştir. Akıl hastanesinden çıkınca ilk olarak Polat'ı ziyarete gider. Polat, ona bazı faili meçhul cinayetleri sorar. O zamanlar devlet görevlisi olan Tuncay da Polat'ın sorularını cevaplar. Özellikle Çağrı Toros ile ilgili verdiği bilgiler Polat'ın dikkatini çeker. Toros ailesine yardım etmeye karar veren Polat, Torosların hastanesine ortak olur. Tuncay Kantarcı'yı da hastane müdürü yapar. Daha sonraları Tuncay, Polat'a yakın olduğu için İskender Büyük tarafından kaçırılıp işkence edilir. Polat tarafından kurtarılır. Hastane müdürü olduğu süre içerisinde doktorlardan Asu Miray Sonkan'a âşık olur. Ancak Asu, İhtiyarlar adına bir görevde yakalanır ve sorgulanmamak için zehir içerek kendini öldürür. Tuncay, bu duruma çok üzülür.

Tuncay, zaman geçtikçe büyük nüfuz ve güç kaybetmiştir. İlk başlarda Türkiye'deki bütün gümrükleri yönetir, mafya babası Süleyman Çakır'a abilik yaparken son kertede sıradan bir hastane müdürü olmuştur. Karakterlerin Tuncay'a davranışı da bu yönde değişmiştir.

Son olarak Pusu'nun 124. bölümünde görülür. Polat, annesinin ameliyat olmaya karar verdiğini söyler. Tuncay da en iyi cerrahların görevlendirileceğini söyler[18] ve 139. bölüme kadar karakteri oynayan oyuncunun (Osman Wöber) adı dizinin jeneriğinde gözükse de bir daha diziye dönmez.

Halil İbrahim Kapar

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Sönmez Atasoy tarafından canlandırılmış karakter. (61-97)

(1947-2009)[19] Halo Dayı olarak bilinir. Uyuşturucu kaçakçılığıyla uğraşırken çok büyük bir sevkiyatın son tırı kardeşi İsmail tarafından ihbar edilerek müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. 7 yıl 3 ay 18 gün hapis yatmıştır. Hüsrev Ağa'nın Mehmet Karahanlı tarafından öldürtülmesinin ardından Kurtlar Konseyinde Hüsrev Ağa'nın boşluğunu doldurmak için yine Karahanlı'nın direktifiyle Polat Alemdar tarafından hapishaneden helikopterle kaçırılmıştır. Kendisini ihbar etmiş olan kardeşini kaçtığı gece öldürmüştür. Sonrasında Konsey üyesi olmuştur. Yıllarca uyuşturucu ve kaçakçılık işlerinin tam ortasında yer almıştır. Bu konulardaki bağlantıları, yöntemleri, araçları gayet iyi bilmektedir. Polat Alemdar’a can borcu olduğuna inanan Halo, tecrübesi ve bilgisini onun hizmetine sunar. Polat Alemdar'ın emriyle toz işini bırakıp mazot işine girmek için çalışmalar yapar. Konsey içindeki çekişmelerde minnet borcu duyduğu Polat Alemdar'a sonuna kadar sadık kalmıştır. Ekibin sözü dinlenen, sevecen, akıllı “Dayı”sıdır.

Pusu'da mafya bitince Polat'ın yanında kalmaya devam etmiş, onun yanında olmuştur. Yalçın Bulut tarafından vurulmuş, tedavi görmüştür. Daha sonra yakalanıp hapse girmiştir. Tedavi sürecinde tanıştığı Elvan Sürel ile evlenmiştir. Ciğer kanseri olur. Hastalık 4. aşamasındadır. 1 yıldan az ömrü kaldığını öğrenir. Bunun üzerine tahliye edilir. Elvan'dan çocuğu olacağını öğrenir. Çocuğu yetim kalmasın diye aldırmak ister ama Polat'ın ricasıyla vazgeçer ve tedavi olmaya karar verir.

Hapisten çıkınca Cavit Akarsu ile muhabbet eder. Daha sonra Muro; Halo'nun akrabalarından, Cavit'in emriyle haraç keser. Halo evde yokken Cavit Akarsu'nun emriyle Elvan, Ferman Sarıbaş tarafından öldürülür. Ancak olay, Muro'nun üzerine kalır. Bunun üzerine Muro'nun peşine düşen Halo, Muro'yu öldürmek üzereyken Polat gelir ve kurulan tezgâhı anlatır. Cavit'i ele geçirmek için Polat Alemdar'ı göstermelik olarak vurur. Cavit Akarsu'yu kafasını baltayla keserek öldürür. Daha sonra tedavi için hastaneye giden Halo, yanında 3 korumayla herkesten habersiz evine gider. Bunu öğrenen Cavit'in küçük kardeşi Cevat; Halo'nun evini basar, korumaları öldürür. Halo'nun kafasını baltayla keserek Halo'yu öldürür. Kafasını, Polat'ın artık eşi Ebru ile birlikte yaşadığı evi olan Karahanlı'nın evine yollar.

Hapishaneden kaçırılma şekli faaliyetleri ve isim benzerliğiyle uyuşturucu kaçakçısı Halil Havar'ı temsil etmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Yardımcı karakterler

Nazife Candan

Kurtlar Vadisi'nde İnci Melis Pars tarafından (1-6), daha sonra Serpil Tamur tarafından (16-97), Kurtlar Vadisi Terör (1-2), Kurtlar Vadisi Pusu (1-243) canlandırılmış karakter.

Polat Alemdar'ın öz annesi olmamasına rağmen onu kendi çocuğu gibi sever. İsmini Ali Candan koyduğu oğlunu ölü bilip 3 yıl sonra izine ulaşmıştır. Oğlunu 3 yıl boyunca hep görmüştür. Ama adını Polat Alemdar olarak değiştirip, yüzünü de değiştirince onu tanıyamamıştır. Yaşadığı olaylardan sonra çok etkilendiği için çok hassaslaşmıştır. Eşi Ömer Candan yani Ömer Baba'dır. Polat Alemdar'ın büyük düşmanlarından Ersoy Ulubey tarafından beline sıkılan kurşunla sakat kalmıştır. Ama sonra iyileşmiştir. 244. Bölümde Martin tarafından öldürülmüştür.

Ömer Candan

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Emin Olcay tarafından canlandırılan karakter. (1-97)

Dingin, müşfik ve bilge bir insan olduğundan onu tanıyanlar kendisine Ömer Baba diye hitap eder. Yaşadığı her türlü olumsuzluğu hoşgörü ve teslimiyetle kabul etmeyi ilke edinmiştir. İnsanları iyiye, güzele, doğruya davet eder. Ney üflemeyi ve ebru ile ilgilenmeyi sever. Polat, keskin kararlar almanın arifesinde Ömer Baba’nın görüşlerine başvurur. Çünkü o; Polat ve adamlarının gönül zenginliğidir. Ömer Baba'nın bu özellikleri tasavvuf ile ilgilenmesinden kaynaklanmaktadır.

Hac ziyaretinde ŞEDİD Komutanı Sagir Hokka tarafından kaldığı otelden kaçırılmış ve Müslümanları ŞEDİD'e toplamak için Arapça çağrı yapmaya zorunlu tutulmuştur. Sonrasında Polat Alemdar tarafından kurtarılmıştır. 233. bölümde secdedeyken hastalığından dolayı ölmüştür. Ölümünden sonra Ocaklar'ın sır katipliğini yaptığı ortaya çıkmıştır.

Deli Hikmet

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Erdem Ergüney tarafından canlandırılmış karakter. (1-97)

(1972-2012)[20] Ali Candan'ın çocukluk arkadaşıdır. Doğruculuğu, açık sözlülüğü, mantığa uymayan şeylere aniden karşı çıkışlarıyla Deli Hikmet namını hak etmiştir. Televizyon tamircisidir, ancak asıl ilgilendiği konu politika ve siyasettir.

Ülke ve dünya gündemini yakından takip eder. Yaşanan her şeyin büyük bir planın parçası olduğuna inandığı için çok şüphecidir. Olayların perde arkasına dair yorumlar yapmadan duramaz. En dayanamadığı şey, insanların tepkisizliği, duyarsızlığıdır. Derin devlet ve ya devlet meseleleri ile ilgili söylediklerinden dolayı bazen çevresi tarafından alaya alınır ve ismi zaman zaman Derin Hikmet olarak teleffuz edilir.

İskender Büyük'ün evini yaktığı saldırıda eşi Gönül'ün yüzü yanar. Gönül hastanede hayatını kaybeder. Zaza, Polat ile hasım olunca Zaza'nın adamları Hikmet'in alnına Zaza'nın kullandığı bir sembol olan Z harfi çizmiştir. 166. Bölümde örgüt tarafından vurularak ağır yaralanmıştır. Hastanede ameliyat olurken Polat Alemdar alnındaki Z harfini de sildirterek ona sürpriz yapar fakat sonra fenalaşıp hayatını kaybeder. Mezar taşında tam adının Hikmet Altın olduğu görülür.

Eren Eylül

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Kerem Fırtına tarafından canlandırılan karakter. (1-97)

(1982-2008)[21] Polat Alemdar'ın sevgilisi olan Elif Eylül'ün kardeşidir. Sessiz kendi halinde yaşamaktadır. Ablasının arkadaşı Canan'ın saplantılı sevgilisi Erdal, Eren Eylül'e yanaşıp onu kandırarak büyük bir yolsuzluk skandalıyla sonuçlanacak bir ithalat işine ortak etmiştir. Canan, Erdal'dan kurtulmak için Eren'le sevgili gibi görünmüş bunu öğrenen Erdal, Eren'i yakalayıp bir depoya kapatmıştır. Eren'i o depodan Tuncay Kantarcı ve adamı Abidin kurtarmıştır. Sonrasında Polat ve Çakır'ın bilgisi dahilinde Erdal'dan korunmak için hapise girmiştir. Süleyman Çakır da sahte kumarhane skandalı sebebiyle Eren'le aynı koğuşa yerleşmiştir. Eren, hapishanede Şahin Ağa ve Çakır'dan gerçek hayat hakkında çok şey öğrenmiştir. Hapishanede Çakır'ın en önemli adamı olmuştur. Çakır'ın hapisten çıkması sonrası Çakır'a mesaj vermek isteyen Cerrahpaşalı Halit'in adamları tarafından şişlenerek ağır yaralanmıştır.

Erdal'ın ölümü sonrası hapishaneden çıkmış, beline silahını takmış ve Elif'in tüm ısrarlarına rağmen Polat Alemdar'ın ekibine dahil olmuştur. Bu konuda ablasıyla çok tartışma yaşamıştır. Polat Alemdar, Eren'i kollamış, ona ablasını düşmanlarından koruma görevi vermiştir. Elif Eylül'ün ölümü sonrası yalnızlığa düşen Eren kendi isteğiyle Polat'la operasyonlara katılmaya başlamıştır.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 41. bölümünde yakınlarıyla Deli Hikmet'in evinde yemek yerken İskender Büyük tarafından hazırlanmış molotoflu saldırıdan kurtulmaya çalıştığı gözükür fakat 3 ay sonra başlayan 3. Sezonun 42. bölümün kolaj görüntülerinde: Büyük'ün adamları tarafından vurularak öldürüldüğü görülür.

Ayşe Eylül

Kurtlar Vadisi dizisinde Hayat Olcay tarafından canlandırılmış karakter. (1-97)

Elif Eylül ve Eren Eylül'ün annesidir. En son kızı Elif'in cenazesinde görülür. Karakteri oynayan oyuncunun dizide rolü bittiği için bir daha gözükmez.

Duran Şatıroğlu

Kurtlar Vadisi dizisinde Kurtuluş Şakirağaoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (3-6)

(1940-2003)[22] Eski kabadayılardan olan Duran Emmi, Aslan Akbey'in isteği üzerine Polat Alemdar'ı öz yeğeni gibi yanına alır ve operasyon için büyük bir adım atar. Ancak Aslan Akbey, "iki kişinin bildiği sır değildir" diyerek kendi rızasıyla Duran Emmi'yi öldürür. İlk başlarda Polat Alemdar ve çevresindekiler Duran Emmi'yi Şevko'nun öldürdüğünü düşünmüşlerdir. Ancak sonraları Polat Alemdar gerçek öldürenin Aslan Akbey olduğunu öğrenmiştir.

Esad Yörük

Kurtlar Vadisi dizisinde Cengiz Daner tarafından canlandırılmış karakter. (58-88)

Doğu Bey'in en yakın adamıdır. Her zaman Doğu Bey'e sadık olmuştur. Özellikle KGT'nin bir numarası Ali Candan'ın kim olduğunu araştırmasıyla ön plana çıkmıştır. Ali Candan'ın yaşadığını, yüz ameliyatı geçirdiğini Doğu Bey ile birlikte ortaya çıkarmıştır. Doğu Bey'in helikopteri 86. bölümde düşmüştür. Esat, denizde cesedi aramış, önce Doğu Bey'in bastonunu sonra da Doğu Bey'in cesedini bulmuştur. Doğu Bey'in ölüm haberini televizyonda izlerken televizyonun sinyali kesilir. Eldivenli birisi kafasına sıkar. Televizyon sinyali geldiğinde Esat ölmüştür. Her ne kadar öldürenin kimliği belli olmasa da Karahanlı'yı öldürenlerle bağlantılı oldukları anlaşılmaktadır. Pusu'da bu gücün Tapınakçılar olduğu anlaşılmıştır.

Nevzat Yakışırbey

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Nevzat Yakışırboy tarafından canlandırılmış, Sinan Divrik tarafından seslendirilmiş karakter. (1-97)

(1973-2008)[21] Süleyman Çakır'ın Memati'yle birlikte en yakın adamıdır. Çakır'ın Cerrahpaşalı Halit tarafından öldürülmesi sonrası can dostu Polat Alemdar, Çakır'ın tüm adamlarını Seyfo Dayı'nın kahvesinde toplamış ve onlardan memleketlerine dönmekle kendisi için çalışma konusunda bir tercihte bulunmalarını istemiştir. Nevzat, Polat'ın yanında olmayı seçmiş ve onun en yakın adamlarından olmuştur.

Polat Alemdar'ın ekibi içerisinde Testere Necmi, Pala, İbrahim Ahıskalı ve Nizamettin Güvenç'e karşı operasyonlara katılmıştır. Çok hızlı konuşması, sıklıkla abi demesi ve Güllü Erhan ile kurduğu komik diyaloglar bakımından vadinin sevilen yüzlerinden olmuştur. Bir ara Polat'ın izniyle araba işine girdiyse de bu sektörde başarı sağlayamamıştır. Erhan'ın işlettiği gece kulübünde diğer arkadaşlarıyla birlikte çapkınlık sevdaları yüzünden Polat'ın düşmanı Tilki Andrei'nin kurduğu tuzağa düşmüş, Tilki'nin mekana soktuğu Rus ajanı kızlar tarafından sarhoş edilip Tilki'ye teslim edilmişlerdir. Tilki Andrei, Polat'ın ofisine gitmiş ve elinde Polat'ın 5 adamı olduğunu söyleyerek ondan konsey üyesi Samuel Vanunu'yu öldürmesini istemiş, Polat'a 24 saat süre vermiştir. Ancak verdiği süre dolmadan Nevzat ve diğerlerine rulet oynatmıştır. Bu aşamada Nevzat ve Pürmüz şansları sayesinde hayatta kalmayı başarmış diğerleri Tilki tarafından kafalarına birer kurşun sıkılarak öldürülmüşlerdir.

Tilki, Samuel'in ölümünü öğrendikten sonra adamına Pürmüz ve Nevzat'ı Polat Alemdar'ın mekanına bırakıp Polat'a Samuel Vanunu için teşekkür ettiğini söylemesini istemiştir. Nevzat, Polat'ın Tapınakçıların oyunuyla kimsenin haberi olmadan Orta Doğu'ya gönderilmesinden sonra Polat'la karşılaşan tek adamı olmuştur. Bu aşamada Halo Dayı'nın peşindeki adamlardan kurtarılmasında önemli rol oynamıştır. İstanbul'a dönüp Polat ve Halo ile birlikte derin güçlere karşı savaşlarını sürdürmüşlerdir. Halo'yu uğradığı bir silahlı saldırıdan kurtarmıştır. Halo Nevzat'a sürekli "katır yeğenim" diye seslenmekteydi, Nevzat'ın hayatını kurtarması sonrası ona "hatır yeğenim" demeye başlamıştır.

Kurtlar Vadisi Pusu'da yine Polat'ın en yakınındaki adamlardan biri olmuştur. İstihbaratın Polat'a gözdağı vermek için yaptığı baskında Memati, Tuncay, Eren, Erhan ve Pürmüz ile birlikte kaçırılarak ekibe ihanet eden Hakan'ın eline düşmüşler, sonrasında kurtulmuşlardır. İskender Büyük'e karşı giriştikleri operasyonlar başarısızlıkla sonuçlanmış, 41. bölümde Polat'ı ele geçirmek için yapılan baskında, İskender'in belediye işçisi kılığına girmiş adamları tarafından vurularak öldürülmüştür.

Hasan Pürmüz

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Fatih Kaçan tarafından canlandırılmış, Kurtlar Vadisi dizisinde Engin Yüksel tarafından seslendirilmiş karakter. (69-97)

(1970-2008)[21] Polat Alemdar'ın adamıdır. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 41. bölümünde İskender Büyük'ün Hikmet'in evine düzenlediği saldırıda öldürülür.

Erdoğan

Kurtlar Vadisi'nde Erdoğan Poyraz tarafından canlandırılmış karakter. (21-86)

Çakır'ın adamlarından biridir. Çakır ölünce Polat'ın ekibine katılmıştır. Tilki Andrei kafasına sıkarak öldürür.

Adnan

Kurtlar Vadisi'nde Adnan Özbek tarafından canlandırılmış karakter. (3-86)

Çakır'ın adamlarından biridir. Çakır ölünce Polat'ın ekibine katılmıştır. Tilki Andrei kafasına sıkarak öldürür.

Sadık

Kurtlar Vadisi'nde Sinan Albayrak tarafından canlandırılmış karakter. (71-86)

Polat'ın adamlarından biridir. Tilki Andrei kafasına sıkarak öldürür.

Orhan Karadeniz

Kurtlar Vadisi dizisinde Devrim Parscan tarafından canlandırılmış karakter. (9-46)

Laz Ziya'nın en sadık adamı ve sağ koludur. 40 yılı aşkın süredir Laz Ziya'nın yanındadır. Asiye öldükten sonra Nesrin ve Meral'i o büyütmüştür. Meral'i takip ettirip Testere Necmi ile ilişkisini öğrenir. Ama bunu Laz Ziya'ya söylemez. Abi dediği Ziya Yılmaz bunu öğrenince intihar etmeye kalkar ama Laz Ziya onu vazgeçirir. Daha sonra kendini takip ettirip Meral'in olduğu evi Testere'nin adamlarının bulmasına sebep olur. Çakır o evde Halit tarafından vurulup ölünce Laz Ziya, Orhan'a Yahya Reis'i çağırtır. Yahya Reis gelince Orhan'a "Son vazifeni yap Orhan!" der. Bunun üzerine Orhan kendini asarak son görevini de yerine getirir.

Yahya Reis

Kurtlar Vadisi'nde Yaşar Karakulak tarafından canlandırılmış karakter. (46-84)

Laz Ziya'nın emriyle İstanbul'a gelerek Laz Ziya'nın yeni sağ kolu olmuştur, Kurtlar Vadisi'nin 86. bölümünde hapse girmiştir.

Abidin Seferoğlu

Kurtlar Vadisi'nde Abidin Yerebakan tarafından canlandırılmış 21. Bölüme kadar Sinan Divrik tarafından seslendirilmiş karakter. (7-97)

Tuncay Kantarcı'nın sağ koludur, 86. bölümde gözaltına alınmış ve Tuncay Kantarcı ile birlikte hapse girmiştir. En son 97. bölümde hapishanede görülmüştür, daha sonra bir daha görünmemiştir. Kantarcı, Abidin'e sıklıkla Çapsız Abidin diye hitap etmektedir. Kendisi Lazdır.

Erdal Kömürcü

Kurtlar Vadisi dizisinde Sefa Zengin tarafından canlandırılmış karakter. (8-54)

(1972-2004)[23] Dizide ilk başta adı Erdal Koşar olsa da daha sonradan adı Erdal Kömürcü olarak değişmiştir. Esasen Tuncay Kantarcı'nın yanında çalışan, ağırlıklı olarak sağlık sektörüne yönelik ithalat-ihracat işleriyle uğraşan bir iş adamı olan Erdal Kömürcü, Canan Çavan'ın önce müvekkili, sonra da -evli olduğu halde- sevgilisi oldu. Canan bir süre sonra kötü davranışlarda bulunduğu için Erdal'ı terk etmek istemiş, ancak Erdal, önce intikam için Canan'ın en yakın arkadaşı avukat Elif Eylül'ün kardeşi Eren Eylül'e yanaşıp onu kandırarak büyük bir yolsuzluk skandalıyla sonuçlanacak bir ithalat işine ortak etmiş, sonra da Canan'ı dövmüş ve bir eve kapatarak tecavüz etmiştir.

Bu olay üstüne yapılan şikayet nedeniyle savcılıkça sorgulanan Erdal, akıl hastanesinde bir ay müşahadeye alınmış, fakat Polat'ın attığı yemi yutup (Elif Canan'ı Eren'e yapmış. Canan Eren'den hamileymiş) hastaneden kaçmış ve intikam almak için Eren'i kaçırıp bir depoya hapsetmiştir. Bunun üzerine Canan ve Elif, Erdal'ın eski patronu olan Tuncay Kantarcı'ya başvurarak yardım istemiş, bu sırada Canan da Erdal'ın dosyalarından depoyu bulup Eren'i kurtarmaya gitmiştir. Canan'ın üstüne gelen Erdal Canan'ı dövüp bayıltmış, üstüne gelen Kantarcı'nın adamı Abidin Seferoğlu da Erdal'ı vurup Eren'i kurtararak silahı Canan'ın eline tutuşturmuştur. Canan, öldü sanılan Erdal'ı kendisinin öldürdüğünü düşünmüş, Abidin de Eren'i güvenli bir yere götürüp saklamıştır.

Bir süre sonra Polat ve Çakır Eren'i kurtarmış ve Deli Hikmet'in evinde saklamaya başlamışlardır. Bütün bunları uzaktan takip eden Erdal bir gün Hikmet'in evini basmış, ancak Hikmet Erdal'ı fena halde dövmüştür. Hikmet'in bir anlık arkasını dönmesini fırsat bilen Erdal, Hikmet'i sırtından vurup kaçmış ve bir eroin imalatçısı olan babası Abuzer Kömürcü'nün yanına gitmiştir. Babası vasıtasıyla Hüsrev Ağa'nın himayesine girip eroin imal etmeyi öğrenmeye başlayan ve giderek babasından daha da iyi eroin imal etmeye başlayan Erdal, çocukluğundan beri şiddet gördüğü için nefret ettiği ve pisliği yüzünden iğrendiği, ancak çok da korktuğu babasını, nefreti korkusunu yenince öldürmüş, şizofrenik karakteri sayesinde kötü yüzünü göstermediği Hüsrev Ağa'nın kızı Nazlı Bekiroğlu'nu uyuşturucuya alıştırmış ve ona tecavüz etmiştir. Şüpheli hareketlerinden huylanan Şehmuz'un odasına girmesiyle anlaşılan bu olaylar yüzünden Erdal Hüsrev Ağa'nın yanından da kaçmak zorunda kalmış, kasasına saklandığı kamyonetin bir polis karakolunun önünden geçtiğini fark edince de derhal polise sığınıp bütün bildiklerini anlatmıştır.

Sevk edildiği savcılıktan da kaçan Erdal, Tuncay Kantarcı'nın yanına giderek "başına gelen her şeyin Tuncay'ın yüzünden olduğunu" söylemiş, onu silahla tehdit etmiş, sonra da "Hüsrev Ağa'nın kızıyla birbirlerini sevdiklerini ve onu istemeye gideceklerini" söylemiş, istemeye giderken yanlarında bir kadın bulunmasının daha şık olacağını söyleyerek silah tehdidiyle Canan'ı çağırtmış, bu isteme olayına silah zoruyla Canan'ı da katmış, sonra da babasını da almak üzere babasının artık boş olan evine gitmişlerdir. Burada bir çeşit halüsinasyon olarak gördüğü babasıyla tartışan Erdal, yine bu halüsinasyon babası kendisini dövmeye başlayınca elindeki silahla babasını vurmuş, bu silah seslerini fırsat bilen Canan da kendi silahını çıkararak Erdal'ı öldürmüştür.

Abuzer Kömürcü

Kurtlar Vadisi dizisinde Muhammed Cangören tarafından canlandırılmış Dilaver Uyanık (21-40) ve Şahin Çelik (54) tarafından seslendirilmiş karakter.

Erdal'ın babası olup Hüsrev Ağa'nın uyuşturucu üreticisidir. Erdal'ın kötü bir adam olmasında onun çok büyük payı vardır. Karısını döverek öldürmüştür. Oğlu Erdal'ı da uyuşturucu üretmeye alıştırmıştır. Oğlunun Hüsrev Ağa'nın kızı Nazlı'yı sevdiğini öğrenmiştir. Bir gün Nazlı ile Erdal'ı konuşurken görüp, onu Nazlı'nın önünde döverek oğlunu rezil etmiştir. Oğlu Erdal da ona olan korkusunu yenmiştir ve ona olan öfkesini de göz önünde bulundurarak Abuzer'i 40. bölümde zehirli iğne yaparak öldürmüştür. 54. bölümde Erdal'ın gördüğü halüsinasyonda görünmüştür.

Şevko

Kurtlar Vadisi dizisinde Hidayet Erdinç tarafından canlandırılmış karakter. (2-13/20)

(1960-2003)[24] Asıl adı Şevki Gökdeniz'dir. Görünürdeki işi müteahhitlik olan Şevko, perde arkasında ise Kurtlar Konseyi'nin İstanbul sefiri ve Konsey'e bağlı yasa dışı kumarhanelerin işletmecisidir. Açılacak yeni bir yasa dışı kumarhane için Çakır ile rekabet içine girerler. Şevko kumarhaneciliğin kendi alanı olduğunu, dolayısıyla da açılış izninin kendisine verilmesini isterken Çakır ise Üç Cinayet'i -Behiç Türkcan, Önder Zülfü Koşar ve Barış Bulmaz cinayetlerini- başarıyla gerçekleştirdiği için ödül olarak bu açılış iznini beklemektedir. Sonuçta açılış izni Çakır'a verilir ve Şevko, Çakır'la düşman olur.

Bunun yanında Kanlıca bölgesinde yeni ve lüks bir site kurmak isteyen Şevko, buradaki birçok evi asıl sahipleri olan azınlıklardan satın alır, ancak Ömer Baba'nın evini bir türlü alamaz, onu ve mahallelinin avukatı Elif Eylül'ü tehditle bile ikna edemez. Bu noktada devreye Duran Emmi girer ve Şevko'yu mahalleliyi rahat bırakması konusunda uyarır. Şevko onu da dinlemez. Fakat tam bu sıralarda Duran Emmi'nin esrarengiz bir şekilde öldürülmesi (Aslında Aslan Akbey tarafından Polat Alemdar'ın Ali Candan kimliğini bilen tek kişi olduğu ve Polat'ın ön plana çıkması gerektiği için öldürülmüştür.) ve inkâr etmesine rağmen olayın onun üstüne kalması üzerine sıkışır. Üstüne bir de liderliğini üstlendiği uçaksavar seheminin fiyaskoyla sonuçlanması, iyiden iyiye gardını düşürür. Şevko bu noktada bildiği her şeyi medyaya anlatmak istediğini ve "tek istediğinin aklanmak" olduğunu, gazeteci Uğur Işıkçı'ya bir mektupla bildirir. Mektupta kaldığı yeri de bildiren Şevko'nun bu planının başta Tombalacı Mehmet olmak üzere bütün âlem tarafından öğrenilmesi üzerine bir numaralı hedef haline gelir. Saklandığı hastaneye Konsey'e bağlı bir grup onu öldürmek, gazeteci Uğur Işıkçı röportaj, Çakır ve Polat ise sorgulamak için giderken Şevko, Aslan Akbey tarafından camdan aşağı atılarak öldürülür.

Nazlı Bekiroğlu

Kurtlar Vadisi dizisinde Vildan Atasever tarafından canlandırılmış karakter. (33-55)

Hüsrev Ağa'nın yaşayan tek çocuğudur. Çiftlikte yalnız kalınca Erdal ile arkadaş olur. Erdal ile birlikte uyuşturucu kullanır. İradesinin zayıfladığı bir gece, Erdal ona tecavüz eder ve kaçar. Hamile kalan Nazlı, babasının emriyle Şehmuz tarafından uyuşturucu verilerek öldürülür.

Şehmuz

Kurtlar Vadisi dizisinde Nedim Doğan tarafından canlandırılmış karakter. (23-59)

Hüsrev Ağa'nın sağ koludur. Ağa'nın emriyle Ağa'nın kızı Nazo'yu ilaç vererek öldürür. Pala'ya çekip gitmelerini söyledikten sonra Pala gözlüğünü çıkarır. "Sadece ölüler görür." der ve Şehmuz'u Akrep ile üç el ateş ederek öldürür.

Mithat

Kurtlar Vadisi dizisinde Tayfun Sav tarafından canlandırılmış karakter. (57-81)

Doğu Bey ona Mito diye hitap eder. Türk istihbaratının önemli isimlerindendir. Kirve ve Samuel Vanunu ile ortak hareket etmektedir. Görevini kötüye kullandığı için sürülür. Doğu Bey ona intihar etmek ya da sürgüne gitmek seçeneklerini sunar. Mithat, ikisini de kabul etmez, Samuel Vanunu ile görüşmek üzere yola çıkar. Tenha bir yerde yol çalışması olduğu için durur. Kamera yeniden arabayı gösterdiğinde Mithat ortadan bir anda yok olmuştur. Tapınakçılar tarafından öldürüldüğü uzunca bir süre düşünülmüştür fakat bu konuyla ilgili dizide herhangi bir şekilde bahsedilmemiştir.

Pala

Kurtlar Vadisi dizisinde Yüksel Arıcı tarafından canlandırılmış karakter. (51-64)

Hiç çıkarmadığı gözlükleriyle meşhurdur, bu yüzden Gözlüklü olarak da bilinir. Güneydoğu, Kuzey Irak ve Suriye'de görev yapmış bir istihbaratçıdır. Pala ve ekibi istihbarat kurumları içerisinde zaman zaman başına buyruk hareket eden ve çeteleşen yapılanmaya örnektir. En iyi adamları Bedir ve Faruk'tur. Gazinodaki şarkıcıya şampanya ikram ettikten sonra şarkıcı kadın "efendim şampanya için çok teşekkür ederim, isminizi bağışlar mısınız?" demesi üzerine gazinodaki şarkıcıya "Bağışlamam." demiştir. Bunun üzerine adamları Kral Faruk Affetmem, Bedir Hatırlamam demiştir. Gözlüğünü çıkarmasını istediği düşmanlarına gözlerini sadece ölülerin görebileceğini söyler ve onları o saniye öldürür. Aslan Akbey'i, Kirve'nin talimatıyla ekibiyle beraber öldürmüştür. Hüsrev Ağa'nın yardımcısı Şehmuz'u da bu şekilde öldürmüştür. Önce Polat Alemdar ve ekibi kendisini sorgulamak için kaldığı otelde yakalayıp Doğu Eşrefoğlu'na teslim etmiş, Doğu Bey Pala'yı sorguladıktan sonra Pala'nın adamlarının 6 okula bomba koyduğu gerekçesiyle salıvermiştir. Sonrasında Pala, intikam olarak otelde gördüğü Güllü Erhan'ın peşine düşmüş, çıkan çatışmada Seyfo Dayı'yı vurmuştur. Seyfo Dayı'yı öldürdükten kısa bir süre sonra yakalanmış ve Polat Alemdar tarafından sorgulandı ve vurularak öldürüldü, sonrada cesedinin bulunmaması için betona gömülmüştür.

Pala karakterinin kimi temsil ettiği konusunda çeşitli spekülasyonlar bulunmaktadır. Karakteri ve geçmişiyle Türk asker Cem Ersever ile benzerlik göstermektedir. Ölümü ise MİT ajanı Tarık Ümit ile neredeyse tıpatıp aynıdır. Ölümünden önce sorgusunda anlattığı terörist başına suikast operasyonu ise Yeşil'in yürüttüğü 1996'daki suikast girişimine benzemektedir. Dizinin senaristleri de yapmış oldukları açıklamalarda karakterlerin bazen tek bir kişi değil de birden fazla kişiden esinlenerek oluşturulduğunu söylemiştir.[25]

Bedir

Kurtlar Vadisi dizisinde Levent Güner tarafından canlandırılmış karakter. (51-63)

Pala'nın adamıdır. Uzun süredir yanındadır. Pala ile birlikte İstanbul'a gelmiş ve Hüsrev Ağa'nın yanına yerleşmiştir. Pala'nın emriyle bizzat Aslan Akbey'i üç el ateş ederek öldürmüştür. Gazinodaki şarkıcıya "Hatırlamam." demiştir. Daha sonra, Faruk ile birlikte Armatör Cemal'in mekânına çökmüştür.

Halo'yu kaçırma girişimi başarısızlıkla sonuçlanınca kalemleri kırılmıştır. Mithat, Bedir'e Pala ve Faruk'u öldürürse onu aklayabileceğini söyler. Bunun üzerine Bedir, fırsat kollamaya başlar ama fırsatı bulamaz. En sonunda Pala'ya isyan eder ve onu olanları görmemekle suçlar. Pala da onun Mito'ya gittiğini bildiğini söyler. Bunun üzerine Pala, Bedir'i vurarak öldürür.

Faruk

Kurtlar Vadisi dizisinde Cenk Ertan tarafından canlandırılmış karakter. (51-63)

Pala'nın adamıdır. Lakabı Kral'dır. Uzun süredir yanındadır. Pala ve Bedir ile birlikte İstanbul'a gelmiş ve Hüsrev Ağa'nın yanına yerleşmiştir. Gazinodaki şarkıcıya "Affetmem." demiştir. Polat Alemdar ve adamları, Pala'nın mekânını basınca Abdülhey Çoban tarafından vurularak öldürülür.

Kirve

Kurtlar Vadisi dizisinde Ali İpin tarafından canlandırılmış karakter. (64-79)

Kurtlar Konseyi'ni dağıtmaya çalışmaktadır. Laz Ziya tarafından yakalanıp Halo Dayı'ya teslim edilir. Halo Dayı, Kirve'yi eskiden ailesini katledip delirmesine yol açtığı Deli Mesut'un bulunduğu odaya atar. Deli Mesut, Kirve'yi gözlük camıyla öldürür.

Susurluk kazasından sağ kurtulan tek kişi, eski DYP milletvekili Sedat Bucak'ı temsil ettiği öne sürülmektedir.

Tilki Andrei

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Orhan Edip Ertürk tarafından canlandırılmış karakter. (82-86)

Tilki Andrei Rus mafya lideri ve aynı zamanda KGB ajanıdır. Üst düzey askerî eğitime sahiptir. Acımasız, hata kabul etmez, cesaretli, duygusallığa yer vermeyen kişiliği ve zekası sayesinde Polat Alemdar'ın düşmanı olup, pasifize edemediği tek karakterdir. Türkiye'deki operasyonları yürütmesi için Nina'yı görevlendirmiş, Nina'ya Çeçen liderlerini öldürtmüş, ancak Nina Polat Alemdar'ı öldürme görevinde başarısız olup esir düşünce Tilki tarafından öldürülmüştür. Türkiye'ye geliş amacı İbrahim Ahıskalı ve ekibini teftiş etmek, inisiyatifine bağlı olarak isterse öldürmektir. Daha sonrasında Ahıskalı ve adamları Polat Alemdar tarafından öldürülünce ilk olarak onları satan Akrep Bekir'e adına yakışır bir son hazırlamış, ardından Polat Alemdar'ın 5 adamını Adnan, Erdoğan, Sadık, Pürmüz ve Nevzat'ı kaçırarak Samuel Vanunu'nun kellesini istemiştir ve Polat'a verdiği süre dolmadan onları öldürmeye başlamış. Adnan, Erdoğan ve Sadık'ı kafalarına sıkarak öldürmüştür. Türk İstihbarat teşkilatı'ndan habersiz Türkiye'ye giriş yapıp, görevini yerine getirip sessizce ortadan kaybolmuştur. Polat Alemdar kendisi hakkında Bu adam Ahıskalı'nın çok üstünde hem silah hem silahı tutan el demiştir.

Tilki, Rusya'da pek çok düşmanını yok etmiş Rusya'nın en güçlü çete lideri olmuştur. Silah ve uyuşturucu ticareti yapmaktadır. 2014 yılında Polat Alemdar'ın adamı Pusat Çakır, dünyadaki en önemli uyuşturucu üyelerinden Baytar'ı (Baltazar ve Hakkı'nın adamı) öldürmüş, bu yüzden Baltazar ve Hakkı Bafralı, Pusat'tan diyet istemiştir. Pusat diyet olarak Tilki Andrei'nin uyuşturucu üreticisi olan Ordinaryüs'ü kaçırmıştır. Bu yüzden Tilki, Ordinaryüs'ü kurtarmak için Türkiye'ye gelerek hem Ordinaryüs'ü kurtarmıştır hem de Baltazar ile onun uyuşturucu dağıtımını yapan Pitbul'u esir almıştır. Daha sonra Baltazar'ın teklifiyle piyasadakileri ve arkalarındakileri öğrenmek için Baltazar ile uyuşturucu işinde ortak olmuştur. Baltazar'ı uyuşturucu işinde kullanmıştır. Baltazar'ın mekanının Pusat tarafından basılması üzerine Tilki de Pusat'la ortağı Raskoln'e tuzak kurmuş, önce Pitbull motorlu çetesiyle Pusat'ın ortaklarıyla toplantı yaptığı sırada mekanı tarayıp Pusat ve Raskoln'ü peşine takımş, Tilki Andrei de tuzağa çektiği Raskoln'ü uzaktan sniper tüfeğiyle uzaktan yaptığı atışta ağır yaralamıştır. Raskoln ölmemiş fakat psikolojik sorunlar yaşamıştır.

Tilki Andrei, Polat'ın emriyle KGT tarafından Londra Borsası'na yapılan operasyonda çok para kaybetmiştir. Türkiye'de yapacağı uyuşturucu satışıyla Polat'ın kendisine olan bu borcunu tahsil etmeye planlamaktadır. Tilki Andrei, İhtiyarla Heyeti'ne bağlı olan Finansal Güvenlik Teşkilatı'na ait olan ve bankaya nakledilecek olan paraları, ortaklık yaptığı Brandon'un haber vermesiyle yağmalamıştır ve paraları Brandon ile paylaşmıştır. Ayrıca bankayı soyarak bankadaki altınları çalmıştır. Altınlarla ünlü silah üreticisi Zaharyas'dan silah almıştır. Bu silahları Suriye Rejimi'ne satmayı planlamaktaydı. Fakat bu planı KGT'nin operasyonlarıyla başarısız olmuş, Tilki'nin silahları çalınmıştır. Ordinaryüs; Fehmi Kuzuzade tarafından kurulan konsey için mal üretirken ayrıca kendisine de hizmet etmektedir. Konsey için klasik uyuşturucu üreten Ordinaryüs; Tilki için özel bir mal geliştirmiştir ve bu malı sadece Tilki'ye üretmişti. Tilki Andrei, konsey ile Hakkı Bafralı aracılığıyla irtibat sağlamıştır.

Yıllar önce öldürülen arkadaşlarının intikamını almak isteyen Erhan, Polat Alemdar ve Cahit'e danışmadan Tilki Andrei'nin karşısına çıkmış, Tilki'yi yaralamış ancak kaçamayarak Korgenski ekibi tarafından yakalanarak gölde donmaya bırakılmış, sonrasında Cahit tarafından kurtarılmıştır. Tilki Andrei, kendine geldiğinde Polat Alemdar'ın dostlarını öldürmeye yemin etmiştir. Bu arada KGT'nin operasyonuyla kaybettiği silahlarını, ani bir baskın yaparak geri almayı başarmıştır.

Raskoln'ün kendisini vuran kişinin Tilki olduğunu öğrenmesi ve bunun intikamını almak için Pusat'la birlikte Baltazar'ı takip etmesi sonrası Baltazar tarafından Pusat ve Raksoln tuzağa düşürülmüştür. Tilki Andrei, Pusat'ın sağ kolu Miran Zazaoğlu'nu uzaktan sniper tüfeğiyle vurarak öldürmüştür. Pusat ise kendilerini tuzağa düşüren Tilki Andrei'nin adamı Baltazar'ı öldürmüştü. Yeğeni Miran'ın intikamını almak isteyen Settar Ağa (Zazaoğlu), Polat ve Zülfikar Ağa'nın tüm uyarılarına rağmen Tilki'den intikam almak için abisi Şeref Zazaoğlu'ndan kalan tüm yeğenlerini toplamış ve Ordinaryüs'ten aldığı bilgiyle Tilki'nin mekanını basmıştır. Tilki ve Korgenski ekibi Zaza'nın tüm adamlarını öldürmüş, Tilki Settar'ı kolundan ve bacağından vurarak yakalamıştır. Tilki Andrei, yıllar sonra Settar Ağa kozu ile eski düşmanı Polat Alemdar'ın bir kez daha karşısına çıkmış ve Settar Ağa'ya karşılık Polat'tan Nail ve Hoca'dan uzak durmasını istemiştir. Polat'ın bunu kabul etmemesi ve Pusat Çakır ile Erhan'ın adamlarının Polat'ı dinlemeyerek kendisini takip etmesi sonucu aralarında savaş başlamıştır. Tilki kendisini takip eden Erhan'ın adamlarını öldürmüş, Pusat Çakır'ı da ele geçirmiştir. Bu savaşın ilk adımında Profesör Martin ile işbirliği yaparak Polat'ın kız kardeşi Safiye Karahanlı'yı ele geçirmiştir. Tilki Andrei, kaçırdığı Settar Ağa'yı öldürmüş fakat Pusat'ı içi su dolu cam fanus içinde ölüme terk etmesine rağmen Polat son dakikada kurtarmış, Safiye'yi de tam öldürecekken kardeşi Stefan'ın Polat tarafından kaçırıldığını öğrenmiştir. Tilki ve Polat kardeşlerini takas etmiş, takas sonrasında Stefan intikam almak için Polat'ın hastanesini basmış ve çıkan çatışmada öldürülmüştür. Tilki intikam olarak Polat'ın kardeşi Safiye'yi öldürmek ve Polat'ın düğününü kana bulamak için adamı Lisa'yı gönderir. Fakat bu girişim Polat'ın son anda engel olmasıyla başarısızlıkla sonuçlanır. Lisa konuşur ve Polat Alemdar'a Tilki'nin Rusya'daki mekanının adresini verir. 263. Bölümde Polat Alemdar, Tilki'nin Rusya'daki rakibi Dağıstanlı'dan destek alarak Tilki'nin mekanına saldırmış, Tilki'yi yakalayarak, havuza votka döküp yakmaya çalışmıştır. Fakat Andrei daha önceden hazırladığı düzenek sayesinde oradan kurtulmayı başarmıştır. Sadece kendisi için çalışmaktadır.

Tilki ilk adım olarak kardeşinin Rusya'dan kaçırılmasında payı olan Dağıstanlı'nın evini basmış, onu ele geçirmiştir. Sorguya çekip, Dağıstanlı'dan Polat'ın yerini öğrenmek istemiştir. Ancak Dağıstanlı, Polat'a ihanet etmemek için direnmiş, Tilki Andrei'nin kendisini ve ailesini ölümle tehdit etmesi sonrası onunla ile işbirliği yapmak zorunda kalmıştır. Sonrasında plan değiştiren Tilki, Polat'ı öldürmek yerine ona kardeş ve evlat acısı çektirmek için Safiye ve Elif'i kaçırmaya karar vermiştir. Dağıstanlı'yı yem olarak Polat'a göndermiş, Polat bu aşamada Tilki'nin yaşadığını öğrenmiş ancak yine de Safiye ve Elif'in kaldığı yeri söyleyerek Tilki'nin evi öğrenmesine sebep olmuştur. Tilki daha önce yaptığı anlaşma gereği Karun'un isteğini yerine gine getirerek Dağıstanlı'yı bir alış-veriş merkezine canlı bomba olarak kullanmaları için Smith ve Ariel'e göndermiştir. Polat'ı Dağıstanlı'yla oyalamış, kendisi de Polat'ın kızı ve kardeşinin bulunduğu evi onları kaçırmak ve Polat'a gözdağı vermek için basmıştır. Tam Polat'ın kardeşi Safiye'yi kaçıracakken Polat'ın kızı Elif ışıkları kapatmış ve Tilki de korkutma amaçlı rastgele ateş açarak evde bulunan Profesör Altay'ı yaralamıştır. Elif ışığı tekrar yaktığında Safiye de can havliyle arkasındaki tüfeğe sarılıp Tilki'ye doğrultmuş, Tilki ise orada kan dökmek istemediğinden Safiye'ye direnmemiştir. Bu sırada Safiye'yi koruyan Pusat'ın adamları Korgenski ekibini yakalamış Tilki ve ekibini dizüstüne çöktürerek ellerini bağlamıştır. Safiye ve Elif'in güvenliği için Pusat onları oradan uzaklaştırmış, Tilki'yi teslim etmek için Polat ve Cahit'i beklemiştir. Ancak bu bekleme onları pahalıya patlamış, ekip Tilki'nin daha önceden planladığı tuzağa düşmüş, Andrei'nin dostları gelmiş ve Korgenski ekibini kurtarmıştır. Çıkan çatışmada da gafil avlanan Pusat Çakır ve adamları silahlarını çekmeye zaman bulamadan vurulmuşlardır. En büyük düşmanı Polat Alemdar'dır. Amacı Stefan'ın intikamını almak, Safiye Karahanlı'yı Polat'ın gözünün önünde öldürmektir. Polat Alemdar'a çok zarar verecektir. Son olarak hanedanlar konseyi adına Karun, Rus Hanedanlığı temsilcisi Sergei'nin kendilerine ihanet ettiği dedikodularını işitmiş ve bu ihaneti kesin olarak ispatlamak için Asya'yı (Zeynep) görevlendirmiş, Asya Rusya'ya gelerek Tilki Andrei ile temasa geçmiştir. Tilki de Asya'ya Sergei'yi takip etmesi konusunda yardımcı olmuştur. Tilki Andrei karakteri dizinin devamı niteliğinde olan Kurtlar Vadisi Pusu'nun 298. bölümünde Polat Alemdar tarafından önce ayağından sonrada kafasından vurularak öldürülmüştür.

Nina

Kurtlar Vadisi dizisinde Tatsyana Tsvikeviç tarafından canlandırılmış karakter. (65-83)

Güllü Erhan, Nina ile bir spor merkezinde tanışır. Nina, eğitmenlik yapmaktadır. Daha sonra Güllü Erhan ile yakınlaşır ama asıl amacı başkadır: Tilki Andrei'nin emrinde çalışan Nina'nın amacı Polat Alemdar'ı öldürmektir. Ahıskalı ile görüşen Nina, ondan aldığı talimat üzerine İstanbul'a gelen Çeçen liderlere suikast düzenler. Polat'ı da öldürmek üzereyken Erhan tarafından fark edilir. Bir süre hapsedilen Nina, oradan kaçıp Tilki Andrei ile görüşür. Andrei, onun başarısızlığını yineleyince Polat'ın adamlarından aldığı mermiyle Tilki'yi öldürmeye çalışır ama mermiler tatbikat mermisi olduğu için zarar vermez. Bunun üzerine Tilki Andrei, Nina'yı öldürür.

Rus Konseyi

Alexander İvanov

Kurtlar Vadisi dizisinde Mehmet Emin Yanık tarafından canlandırılmış, Mazlum Kiper tarafından seslendirilmiş karakter. (37-54)

2. Dünya Savaşı'nda savaşan Sovyet general Sergey İvanov'un oğludur. KGB ajanıdır. Azerbaycan ve Özbekistan en yoğun çalıştığı bölgelerdir. Amerika'nın Türkiye'deki etkisini azaltmak için yerel ittifak arayışına girer. Ancak Karahanlı'nın kurduğu plan doğrultusunda Testere Necmi'nin yatında Testere'nin adamı kılığına giren Polat Alemdar tarafından öldürülür.

İbrahim Ahıskalı

Kurtlar Vadisi dizisinde Ulgar Manzakoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (53-84)

Ruslarla olan yakın ilişkilerinden dolayı Rus İbrahim olarak bilinir. Ahıskalı, Alexander İvanov'un öldürülmesinden sonra ön plana çıkmıştır. Onun ölümünden sonra baronlarla birlikte Rus Konseyini kurup çar olmuştur. Mehmet Karahanlı'nın lideri olduğu Kurtlar Konseyini çökertmek için elinden geleni yapmıştır. Farklı ittifaklar denemiş olmasına rağmen başarılı olamamıştır. Başta Polat Alemdar'ı yanına çekmek istemiş, başaramamıştır. En yakın adamı Rus Selim, Polat Alemdar tarafından domuzlara yedirilerek öldürülmüştür. Polat, Kurtlar Konseyi'ne girmeden önceki gece Polat'a başarısız bir suikast düzenlemiştir. Kurtlar Konseyi, sıkı korunduğu için Rus İbrahim'e dokunamamıştır. Türkiye'deki başarısız eylemleri nedeniyle KGB ajanı Tilki Andrei, Türkiye'ye Ahıskalı'yı korumak için gönderdiği tetikçisi Nina'yı öldürüp İbrahim Ahıskalı'yı uyarmış, Ahıskalı'nın gerekli tedbirleri almaması sonunda kendi konseyinin silah baronu olan Akrep Bekir'in ihaneti sonucu Polat Alemdar'ın adamları tarafından konseyi ile birlikte ortadan kaldırılmıştır.

Rus Selim

Kurtlar Vadisi dizisinde Tarık Şerbetçioğlu tarafından canlandırılmış karakter. (52-72)

Rus konseyinde İbrahim Ahıskalı'nın sağ koludur. İvanov'un ölümünden sonra Ahıskalı'ya Rus konseyi kurması emredilmiş, Selim de Konsey için ülkedeki önemli mafya baronlarını toplayıp Ahıskalı'ya el öptürmüştür. Memati Baş'ı öldüresiye dövdürtmüştür. Memati hastanede yatarken Polat Alemdar, Selim'i aç domuzlara atarak intikamını almıştır.

Akrep Bekir

Kurtlar Vadisi dizisinde Zekai Müftüoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (58-84)

Asıl ismi Bekir Çavdar'dır. Rus Konseyinin silah baronudur. Kurtlar Konseyinin tüm üyeleri eskiden tanıdığı ve iş yaptığı kişilerdir. Güç ve paraya çok zaafı olduğundan, içinde bulunduğu gruba kolayca ihanet edebilir. Rus Konseyi, kendisinden uyuşturucu baronu olarak görmek istediği Halil İbrahim Kapar'ı hapishaneden kaçırmasını istemiştir. Akrep Bekir de Halo'yu kaçırması için Pala ile anlaşmıştır. Ancak Pala'dan önce davranan Polat Alemdar, Halo'yu Kurtlar Konseyi için kaçırmıştır. Akrep, sonrasında Halo'yla görüşmüşse de Halo, Akrep'e racon keserek Karahanlı'nın konseyine katılmıştır. Hüsrev Ağa'nın mirasına konmak için Ankara'dan İstanbul'a gelen Kirve ile iş birliği yapmıştır ancak Kirve sonrasında Halo tarafından öldürtülmüştür.

En büyük rakibi Laz Ziya'dır. Karahanlı'nın ölümü sonrası konseyde oluşan boşlukta yeni baron Polat, Akrep'e konseyde Laz Ziya'nın yerine geçmesini teklif etmiş, karşılığında Akrep'ten Rus Konseyinin diğer üyelerine düzenlenecek operasyonda kendilerine yardımcı olmasını istemiştir. Rus Konseyinde yapılan toplantı sırasında tuvalete gitmek bahanesiyle odadan çıkmış ve bastonunu kapıya dayayarak kapının açılmasını engellemiştir. Nitekim Polat Alemdar'ın adamı Memati'nin helikopterle mekânı taraması sonrası İbrahim Ahıskalı başta olmak üzere Rus Konseyinin tüm üyeleri öldürülmüştür. Ahıskalı'yı denetlemek için Türkiye'ye gelen Tilki Andrei, konseye toplantı sırasında baskın yapıldığını ve sadece Akrep Bekir'in sağ kaldığını öğrenmiştir. Akrep'in ihanet ettiğini anlayınca Akrep'in yatağına akrep koymuştur. İronik bir şekilde, akrebin kendisini sokması sonucu ölmüştür.

Sadri Canbazoğlu

Kurtlar Vadisi dizisinde Çelik Bilge tarafından canlandırılmış karakter. (58-84)

Fuhuş baronudur. İbrahim Ahıskalı'nın Kurtlar Konseyine karşı verdiği savaşta Sadri, İplikçi Nedim'e 1 milyar dolar para teklif etmiş ancak Mehmet Karahanlı'nın adamı olan Nedim bu teklifi reddetmiştir. Memati Baş, Rus konseyini helikopterle tararken ölmüştür.

Mavi Turgut

Kurtlar Vadisi dizisinde Atilla Şendil tarafından canlandırılmış karakter. (58-84)

Tam adı Turgut Kuyucu'dur. Yer altı kaynaklarının baronudur. Polat Alemdar, Elif Eylül'ün kaçırılmasından sonra Turgut'un ofisini basmış, o sırada Memati Baş ve adamları Turgut'un oğlunu ele geçirmiştir. Memati Baş, Rus konseyini helikopterle tararken ölmüştür.

Sefirlik Masası

Cerrahpaşalı Halit

Kurtlar Vadisi dizisinde Özcan Varaylı tarafından canlandırılmış, Faruk Akgören tarafından seslendirilmiş karakter. (37-45)

Testere Necmi'nin himayesindedir. Konsey tarafından sefir atanan Süleyman Çakır'ı tanımamış Çakır'ın çağırdığı toplantıya da kendisi gitmeyerek Metin'i yollamıştır. Kardeşi Metin toplantıda Çakır ve Polat'a hakaret etmesi nedeniyle Polat Alemdar tarafından öldürülmüştür. Halit kardeşinin intikamını almak için adam toplasa da ablası Metin'in yasının tutulması için Halit'den 40 gün Çakır ve Polat'a bir şey yapmamasını istemiştir. Bu süre zarfında Halit rahat durmamış, İstanbul'da okulların önünde adamlarına uyuşturucu sattırmaya başlamıştır. Pusat Çakır'ın okul çantasına hap koydurmuş, Polat'ın sevgilisi Elif'in kardeşi Eren'i hapishanede şişleterek ağır yaralanmasına sebep olmuştur.

Bunun üstüne Çakır karşı hamle yapmış, Abdülhey ve Erhan'a Halit'in yeğeni Çeto'yu öldürtmüştür. Konseyin Çakır'ın kalemini kırması sonrası Testere Necmi, Çakır'ı öldürmesi için Halit'i görevlendirmiş, Süleyman Çakır 43. bölümde Halit'in kurduğu pusuda Halit tarafından vurulmuş ve iki bölüm sonra ölmüştür. Çakır'ın intikamını almak için Sefirlik Masası üyelerini tek tek infaz eden Polat Alemdar, Cerrahpaşalı Halit'in evini de basmış, Halit 45. bölümde Memati tarafından telle boğularak öldürülmüştür.

Cerrahpaşalı Metin

Kurtlar Vadisi dizisinde Mehmet Polat tarafından canlandırılmış karakter. (37)

Cerrahpaşalı Halit'in küçük kardeşidir. Abisi Halit gibi psikopattır, Halit'e büyük saygı duymaktadır. Memati, Süleyman Çakır'ın toplantısına davet edildiklerini bildirmek için Cerrahpaşalılar'ın mekânına gelmiş, Halit racon keserek toplantıya kardeşi Metin'in geleceğini söylemiştir. Metin toplantıda Polat ve Çakır'a hakaret etmiş, Polat'a Sen kimsin lan racon kesiyorsun? demiş, Polat da cevap olarak Racon kesmiyorum, kafa kesiyorum! diyerek Metin'in boğazını kesmiştir. Bunun üzerine Çakır ve Halit arasında büyük bir hesaplaşma başlar. En sonunda Halit, Çakır'ı vurarak kardeşinin intikamını alır.

Kürt Bedo

Kurtlar Vadisi dizisinde Güray Kip tarafından canlandırılmış karakter. (37-45)

Asıl adı Bedri Koçanlı'dır. Hallerden sorumludur. Bir dönem uyuşturucu işi de yapmıştır. 45. bölümde, Cerrahpaşalı'ya biat etmenin şeref olduğunu söylemesi üzerine, Memati kalbine bıçak saplayarak öldürür.

Freud Fethi

Kurtlar Vadisi dizisinde Engin Özsayın tarafından canlandırılmış karakter. (37-45)

Asıl adı Fethi Gümüş'tür. Fuhuş işiyle ilgilenir. 45. bölümde evinin camından aşağıya bakarken sokaktaki lüks cipin içinde Polat'ı fark eder, bunun üzerine adamı Cengiz'e bağırdığı esnada odanın kapısı bir anda açılır ve içeri giren Abdülhey tarafından öldürülür.

Faris Sarıyayla

Kurtlar Vadisi dizisinde Ali Yaylı tarafından canlandırılmış karakter. (37-45)

Ümraniye'de oturur. 45. bölümde evinde projeye baktığı esnada elektrikler kesilir, karanlıkta kalmamak için bir kibrit çaktığı esnada karşısına Polat çıkar. Polat kibritin ateşi ile sigarasını yakar ve kibriti söndürür, ardından Faris Sarıyayla'yı öldürür.

Üstün Kısa

Kurtlar Vadisi dizinde Erdal Cindoruk tarafından canlandırılmış karakter. (37-45)

Hırsızlık ve kapkaç işiyle ilgilenir. 45. bölümde evindeki sehpanın üzerinde burundan kokain çekerken Memati tarafından öldürülür.

Demir Görkemli

Kurtlar Vadisi dizisinde Latif Akgedik tarafından canlandırılmış karakter. (37-45)

Eğlence mekanları ve korsan kasetçilikle ilgilenir. 45. bölümde jakuzi keyfi yaptığı sırada içeriye giren Memati tarafından öldürülür.

Diğer karakterler

Not: Bu kısımda devamlı görünmeyen ve konuk olarak yer alan oyuncuların canlandırdığı karakterler bulunmaktadır.

Selvi Çakır

Kurtlar Vadisi'nde Büşra Ayaydın, Kurtlar Vadisi Pusu'da Pınar Tuncegil tarafından canlandırılan karakter. (3-97)

Süleyman Çakır'ın kızıdır. Memati ile evlendiği gece Memati öldürülmüştür. Annesini bir trafik kazasında kaybettikten sonra bir daha gözükmez. Sonradan dizide yurt dışında olduğu söylenir. 263. bölümde Zülfikar Ağa, Pusat Çakır'a dış terminal girişinde 'Selvi'ye selam söyle' diyerek hatırlatır.

Pusat Çakır

Kurtlar Vadisi'nde Sertan Karaağaç, Kurtlar Vadisi Pusu'da Görkem Sevindik tarafından canlandırılan karakter. (3-97)

Süleyman Çakır'ın oğludur. Memati'nin ona sahip çıkmamasından dolayı babasının yerine geçmiştir. En büyük düşmanı Şeref Zazaoğlu'dur. Çünkü Pusat, örgütçü arkadaşı Fırat ile Zaza'nın sağ kolu Cevher'i dövmüş ve Zaza Cevher'in ölümünden Pusat'ı sorumlu tutmuştu. Sonrasında Polat'ın aracı olmasıyla aralarındaki husumet bitti. Pusat Çakır, kendisine racon kesen Sarı Ziya'nın elini kesip kafasına sıkmıştır. Bir ara Polat Alemdar'ın emriyle ihtiyarlar için çalışmıştı. Memati'nin ölümünden sonra Polat'ın emrine girmiştir. Sağ kolu Reyis Poyraz Kaleli tarafından öldürüldü. Pusat, Akif ile ortaklık kurdu ve KGT adına çeşitli operasyonlar yürüttü. Polat'ın ölmediğini bilen ender kişilerdendi. KGT'nin sokaklarda etkisiz kalması ve sefirler konseyinin dağıtılması sonucu Baltazar'ın, babası Süleyman Çakır'ın birçok malına el koyması sebebiyle KGT'den ayrılarak İmdat, Bektaş ve Şurup İhsan ile sokaklara indi. Baltazar'ın adamı Tamer'in kumarhanesine yaptığı baskınla Pusat-Baltazar savaşı başladı. Pusat, savaşın bitmesi için Baltazar'dan dedesi ve babasından kalan malları istedi. Baltazar bunu reddederek, Pusat'ı Rus ruleti bahisleri yaptığı mekanına davet etti. Aralarındaki düello devam ederken polis mekanı bastı ve Pusat gözaltına alınır. Polat Alemdar ortalığın durulması için Pusat'ın bir süre cezaevinde kalmasını ister. Ancak Baltazar rahat durmaz. Pusat'ı şişletmek için adamlar yollasa da bu girişimi engellenir. Sonrasında Baltazar'ın adamları Pusat'a cezaevi avlusunda saldırırlar. Pusat bunları durdurmayı başarır. Baltazar kendisine Pusat tarafından kesilen raconun intikamını almak için Pusat'ın adamları İmdat ve İhsan'ı kaçırarak mekanında zorla Rus Ruleti masasına oturtur. Pusat'a telefon ederek haber verir. Pusat adamlarının Baltazar'ın elinde olduğunu öğrenince kısa süreliğine cezaevinden firar eder ve Baltazar'ın mekanını basarak adamlarını kurtarır.

Baltazar, Pusat Çakır'ı alt edemeyeceğini anlayınca ona ortaklık teklif eder. Polat Alemdar, o günlerde kurulabilecek olası bi konseyin çalışmalarını öğrenmek için Pusat'ın teklifi kabul etmesini söyler. Pusat da hapisten çıktıktan sonra Baltazar ile ortak olur. Baltazar kendisini uyuşturucu ticareti yaptığı Rus dostu Raskoln ve sağ kolu İvan ile tanıştırır. Raskoln bonanza üretmesi için adamı Dişçi'yi Türkiye'ye çağırır. Yaptıkları ortaklık sürerken karşılarına İtalyan mafyası çıkar. Maximo Polpo, Baltazar ve Pusat'ın mallarına ortak olmak ister. Raskoln arayı bulmak için çabalasa da Polpo'nun Dişçi'yi kaçırması ve Baltazar'ın mekanına baskın yapıp adamının ölümüne sebep olması sonrası ipler kopar ve Baltazar Polpo'yu öldürür. Dişçi, Pusat'tan Afganistan'daki uyuşturucu rakibi Baytar'ı öldürmesini ister. Karşılığında Pusat için çalışacaktır. Her ne kadar ortak olsalar da Baltazar, Pusat'ı yok etmek için planlar yapmaktadır. Pusat, Kara ile birlikte Baytar'ı bulup öldürmek için Afganistan'a gider. Baytar olanları anlayınca sahte bir kılığa bürünerek, Pusat ve ekibini aldatır. Pusat, Baytar sandığı bir başka kişi (Baytar'ın adamı) ve gerçek Baytar'la birlikte İstanbul'a yola çıkar. Baltazar'ın adamı Tamer, Pusat'ı öldürmek için Baltazar'ın emriyle pusu kurar. Pusuda Baytar sanılan kişi ölür. Sonrasında Pusat bunun intikamı olarak Tamer'in evini basar. Çıkan çatışmada Pusat'ın sağ kolu İhsan ölür. Tamer tam Pusat'a emri kimden aladığını söyleyecekken Baltazar Tamer'in kafasına sıkar. Pusat, Tamer'i konuşturamasa da emri Baltazar'dan aldığından emindir. Adamı İhsan'a karşılık Baltazar'ın adamı Sinek'i öldürür. Baytar ise Dişçi'yi öldürür ve Raskoln ile Baltazar'la ortak olur. Bu sırada yeni kurulacak olan konsey sefirlik masasının temelini oluşturmak için Baltazar, Baytar, Raskoln ve Pusat'ı toplantıya çağırır. Masa başında Hakkı Bafralı vardır. Pusat Çakır, öldüğü sanılan uyuşturucu tüccarı Ordinaryüs'ü kaçıracağını ve ekibin yeni uyuşturucu üreticisi olacağını söylerek o toplantıda Baytar'ın kafasına sıkar.

Pusat, verdiği sözü tutmak üzere Almanya'da bulunan Settar Ağa ile işbirliği yapar. Ordinaryüs'ü kaçırıp Türkiye'ye getirmeyi başarırlar ama bu kez karşılarına Tilki Andrei çıkar. Kendi uyuşturucu tüccarının kaçırılmasına sinirlenen Tilki ve Korgenski ekibi Türkiye'ye gelir. İlk olarak Baltazar'ın mekanına baskın yapar. Baltazar'ı tam öldürecekken Baltazar, Ordinaryüs'ü Pusat'ın kaçırdığını ve kendisinin olayla bir ilgisi olmadığını söyler. Baltazar, Tilki ile ittifak kurar ve Pusat'tan intikamını almak için Tilki'yi Pusat ve ortağı Raskoln'ü öldürmeye teşvik eder. Pusat ise arkasına Settar ve Zülfikar Ağaların desteğini de alarak Baltazar'a karşı hamlesini yapar. Raskoln'ü kendi yanına çeker. Bu dört kişi aralarında toplantı yaparlarken mekanlarını öğrenen Baltazar Pusat ve Raskoln'ün peşine Pitbul'un başını çektiği motorlu çetesini takar. Pusat ve Raskoln, bu motor çetesinin peşine takılırlarken Tilki'nin tuzağına düşerler. Tilki Andrei, sniper tüfeğiyle Raskoln'un kafasına sıkar ve beyninde ciddi hasarlar oluşmasına yol açar. Pusat-Baltazar arasındaki soğuk savaş, sıcak çatışmaya sürüklenir. İkili tam birbirleriyle karşı karşıya geldiklerinde Hakkı Bey araya girer ve yeni kurulacak konsey için sefir adayı olduklarını açıklar. Fehmi Kuzuzade baronluk konusunda Cahit ve Hakkı'nın fikirlerini alır. Cahit, Polat Alemdar'ın isteğiyle Fehmi'ye sürekli Pusat'ı tavsiye etmektedir. Fakat Hakkı, Baltazar'a destek vermektedirler.

Yine bu aşamada Zülfikar Ağa ve Settar Ağa ile hareket eden Pusat sefir olabilmek için kendisine verilen görevleri yapmaya çalışmaktadır. Uyuşturucuya kesin karşı olduğunu Hakkı Bey'e söyleyen Pusat, Baltazar'ın uyuşturucu dağıtan motosiklet çetesinin mekanına baskın yapar. Sefirlik için Pusat ve Baltazar kendilerine verilen görevleri yaparken, Baltazar hilelere başvurdu. Bu arada Raskoln kendine gelmiş ve kendisine sıkılan kurşunun Tilki'nin silahından çıktığını Pusat'tan öğrenmiştir. Raskoln bunun intikamını almak için Pusat'la harekete geçer. Baltazar'ı takip ederek Tilki'ye ulaşırlar. Ancak takip edildiğini anlayan Baltazar Tilki'ye haber vererek Pusat ve Raskoln'ü tuzağa düşürdü. Çıkan çatışmada Tilki, Pusat'ın en iyi adamı ve Settar Ağa'nın yeğeni Miran Zazaoğlu'nu uzaktan sniperle ateş ederek öldürdü. Pusat ve Raskoln, Miran'ın intikamını almak için önce Baltazar'ın peşine düştüler. Pusat-Baltazar savaşının son raundu oynandı ve Pusat, Baltazar'ı öldürmeyi başardı.

Pusat, Baltazar'ın ölümüyle sefirlik yolunda yalnız kaldı. Ancak Hakkı Bafralı, özellikle Baltazar'ın ölümü sebebiyle Pusat'a kızgındı. Üstelik her fırsatta Pusat'ı Fehmi Bey'e öven Cahit deşifre oldu. Fehmi'nin yeni hedefi Pusat'ın Polat'la olan tüm bağlarını kesip onu yanına çekmekti. Bu sebebiyle kendisine babası Süleyman Çakır'ın Polat tarafından kullanıldığını söyledi. Pusat'ın kafası karıştı ve Polat'la arasındaki ilişki kopma noktasına geldi. Ortağı Settar Ağa ise öldürülen yeğeni Miran'ın intikamını almak için Tilki'nin peşine düştü ve çıkan çatışmada yakalandı. Tilki Andrei yıllar önce olduğu gibi yine elindeki büyük kozla (Settar Ağa) Polat Alemdar'ın karşısına çıktı. O sırada tesadüfen orada bulunan Pusat, Tilki'nin Polat'ın ofisinden çıktığını gördü ve kimseye haber vermeden peşine düştü. O da Tilki'nin eline geçti. Tilki Andrei gözünün önünde Settar Ağa'yı öldürdü. Sonrasında kaçmaya çalışsa da Tilki tarafından dövülerek bu girişimi engellendi. Polat Alemdar tarafından bulunduğunda ağzına kadar suyla dolu cam bir kafes içinde hayat mücadelesi veriyordu. Polat zor da olsa kendisini oradan kurtardı ve Pusat'la Polat arasındaki buzlar eridi. Hakkı, bütün bunları öğrendikten sonra Pusat'tan kesin olarak kurtulmak istedi. Pusat'ın karşısına sefir adayı olarak Tayfun'u gönderdi. Tayfun ilk olarak Pusat'ın babasından kalma olan ofisine yerleşti. Bunu öğrenen Pusat kendisine saldırınca onu bıçaklayarak ağır yaralanmasına sebep oldu. Pusat zorlu bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Sonrasında Hakkı ve Tayfun'un oyunuyla hapise düştü.

Hapisten çıktıktan sonra, Polat Alemdar'ın ekibinde çalışmalarına devam etti. Tehlikede olan Profesör Altay'ın oğlunu kurtarıp, Safiye ve Elif'in de bulunduğu İsviçre'deki eve götürdü, bir süre orada kaldı. Bu sırada düşmanları İsviçre'de Polat Alemdar'ı yok etmek için işbirliği yaptılar. Plan gereği Ariel ve John Smith Polat'la uğraşırlarken, Tilki Andrei, Safiye ve Elif'i kaçırıp Polat'tan intikam alacaktı. Tilki bu konuda harekete geçip evi bastı. Tam Safiye ve Elif'i kaçıracağı sırada, Elif açık olan ışıkları kapattı. Bu sırada Altay Hoca ve Pusat da ortaya çıktılar. Tilki korkutma amaçlı rastgele ateş edip Altay'ı kolundan yaraladı. Safiye Karahanlı, arkasında duran tüfeğe davranıp, Tilki'ye doğrulttu. Bu durumdan faydalanan Pusat da silahını çekip Tilki'yi ele geçirdi. Tilki ve adamlarını teslim etmek için Polat Alemdar'ı beklediği sırada, Tilki'nin diğer adamları mekanı basıp Pusat'ın bütün adamlarını öldürdüler. Çıkan çatışmada Pusat da bir kez daha vurularak ağır yaralandı. Polat'ın isteğiyle Siyah Sancak Timi'ne katılmıştır.

298. Bölümde Tilki Andrei tarafından öldürülür. Polat Alemdar da Tilki Andrei'yi öldürerek onun intikamını alır.

Sabahat Melikzade

Kurtlar Vadisi dizisinde Seval Gökçe tarafından canlandırılmış karakter. (60-65)

Kıbrıslıdır. Gazimağusa'da öğretmenlik yapıyordu. 1969'da Girne'de çekilmiş ünlü fotoğraftaki üç kişiden biridir: Diğerleri ise Aslan Akbey ve Mehmet Karahanlı'dır. Aslan Akbey'in isteğiyle Efe Karahanlı'yı yetimhaneye yerleştirmiştir, kendisi de orada çalışmaya başlamıştır. Daha sonra Ali adını almış Efe'nin Candan ailesine verilmesini sağlamıştır. Aslan Akbey için Ali Candan'ın büyüme sürecini yakından takip etmiştir.

Ali'nin aslında kim olduğunu araştıran Elif Eylül, Sabahat Hanım'a ulaşmıştır. Sabahat Hanım'a Ali'nin kim olduğuyla ilgili zor sorular sormuştur. Sabahat, bunları cevaplamayınca kabalık etmiş ve Sabahat Hanım, onların evden gitmesini istemiştir. Ali Candan'ı araştıran Doğu Eşrefoğlu, Sabahat Hanım'ı görüşmek için çağırır. Bu sırada eve gizlice giren Elif Eylül ve arkadaşları, Sabahat Hanım'ın Kıbrıs'ta çektirdiği fotoğrafı çalmıştır. Fotoğraftaki üçüncü kişiyi bulmak için çeşitli girişimlerde bulunmuşlar fakat çabaları sonuç vermemiştir çünkü başvurdukları kişiler -Mithat ve Nizamettin Güvenç- kişinin kimliğini öğrenince bunu onlardan saklamıştır. Fotoğrafın çalındığını gören Sabahat, Candan ailesinin evine gelir ve onlardan özür bekler ancak Nazife Anne, ondan gerçekleri anlatmasını ister, Sabahat Hanım bunu yapmaya yanaşmaz; bunun üzerine Nazife, Sabahat Hanım'ı evinden atar.

Nizamettin Güvenç aracılığıyla fotoğrafın ortaya çıktığını öğrenen Baron Mehmet Karahanlı, Sabahat Hanım'la görüşmek ister. Onu getirmesi için Kılıç'ı gönderir. Kılıç, Sabahat'ın evine gittiğinde cansız bedeni bulur. Evden çıkarken birileri Kılıç'ın fotoğrafını çeker. Fotoğrafçının peşine düşen Kılıç, adamı kovalarken adama otobüs çarpar ve adam ölür. Daha sonra Sabahat Hanım'ın cesedi, komşusu tarafından bulunur. Doğu Eşrefoğlu, yardımcısı Esat'a, otopsi yapılmadan defnedilirse mezarı açtıracağını söyler. Daha sonra karakterden bir daha bahsedilmez.

Profesör

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Mauro Martino tarafından canlandırılmış karakter. (77, 93)

Safiye ile MSN üzerinden konuşup ona Kripteks hakkında bilgi verir.

Pusu'daki rolü

Şahin Ağa

Kurtlar Vadisi dizisinde Turgay Tanülkü tarafından canlandırılmış karakter. (22-36)

Tam adı Şahin Yüksel'dir. Eski kabadayılardandır. Uzun süredir hapistedir. Kılıç'la bağlantısı vardır. Kılıç, ondan Çakır'ı korumasını ister. O da bu emri yerine getirir. Bütün suçlar Çakır'ın üstüne kalınca da onu öldürmesini ister. Şahin Ağa, bunu reddeder. Bunun üzerine Kılıç, Şahin Ağa'nın işini bitirmek için adamına emir verir. Başka bir hapishaneye nakli yapılırken öldürülecektir. Ancak Polat'ın da bir planı vardır: Tünele 1 hapishane aracı girer; 3 tane çıkar. Böylece Şahin Ağa kurtulur. Çakır sefir olduktan sonra Çakır'la görüşmek için haber gönderir. Çakır da işleri hallettikten sonra gideceğini söyler. Ondan sonra da Şahin Ağa'dan bir daha bahsedilmez.

Ender Demiray

Kurtlar Vadisi dizisinde Recep Aktuğ tarafından canlandırılmış karakter. (65-89)

Podoso Cumhuriyeti'nin Türkiye Fahri Konsolosudur. Ülkeyle olan ticari ilişkilerinden dolayı bu hakkı elde etmiştir. Kılıç tarafından, sahip olduğu ayrıcalıklarla onu koruması için Halil İbrahim Kapar'ın emrine verilir. Halo ile çalışmaya başlayınca bir konsolosluk binası satın alır. Büyük bir uyuşturucu sevkiyatında toplanan malların dağıtımı için Podosoluları İstanbul'a getirme emri alır. Her ne kadar dokunulmazlığı olsa da arabası aranır ve bu hakkı ihlal edilir. Mafyaya yapılan büyük operasyon sonucu, Süleyman ile birlikte gözaltına alınır. Bu yapılanların gayrihukuki olduğunu söylese de polis memuru, Podoso'yla gerekli yazışmaların yapıldığını ve konsolosluğun iptal edildiğini söyler. Daha sonra gözükmez.

Süleyman

Kurtlar Vadisi dizisinde Ali Can Gebeş tarafından canlandırılmış karakter. (63-89)

Halil İbrahim Kapar'ın yeğenidir. Ayak işlerinde Halo Dayı'ya yardımcı olur. Gözünü delinin biri parmakladığı için gözüne beyaz bir şey geçirmiştir. Mafyaya yapılan büyük operasyon sonucu, Ender Demiray ile birlikte gözaltına alınır. Sorgulandığında "Halo'nun öldüğünü, kendisinin onun namıyla iş yaptığını" söylese de polisleri inandıramaz. Daha sonra gözükmez.

Nihat

Kurtlar Vadisi dizisinde Şakir Demirpehlivan tarafından canlandırılmış karakter. (22-88)

Kılıç'ın sağ koludur. Kılıç'ın emirlerini Şahin Ağa'ya iletmiştir. Mafyaya operasyon yapılınca Kılıç'ın kaçmasını sağlamak için polislere teslim olmuştur.

Savaş

Kurtlar Vadisi dizisinde Savaş Doğan tarafından canlandırılmış karakter. (2-6)

Şevko'nun sağ kolu. Duran Emmi'nin ölümünden sonra Polat'ın Şevko'ya yaptığı baskında öldürülür.

Yavuz

Kurtlar Vadisi dizisinde Mustafa Başbuğ tarafından canlandırılmış karakter. (7-13)

Şevko'nun son sağ koludur. Memati, kafasına silah dayayıp Şevko'nun yerini sorar. Şevko'nun yerini söyledikten sonra Memati kafasına sıkar.

Levent Sağlam

Kurtlar Vadisi dizisinde Emre Çiçek tarafından canlandırılmış karakter. (59-92)

Safiye'nin internetten bulduğu doktordur. Ama aslında Tapınakçılar'a hizmet etmektedir. Sahte Feraye ile aynı ekiptendir. Nergiz'i tedavi etmek için gelince Feraye ile birbirlerini tanırlar. Nergiz Hanım'ın iyileşmesini sağlar. Daha sonra mafyaya operasyon yapılınca Nergiz'e ilaç vererek öldürür. Safiye Karahanlı doktorun hareketlerinden şüphelenir, Nizamettin'e söyler ve doktoru da Nizamettin'in adamları tarafından kafasına sıkılarak öldürülür.

Feraye

Kurtlar Vadisi dizisinde Sezen Aray tarafından canlandırılmış karakter. (60-66)

Görünürde Karahanlıların hizmetçisidir ama aslında bir ajandır ve görevi Mehmet Karahanlı'yı öldürmektir. Gerçek Feraye'nin yerine geçip suikastı planlar. Silahı almak için gittiği odada Nergiz Karahanlı tarafından silahla öldürülür.

Gülümser

Kurtlar Vadisi dizisinde Eda Güngör tarafından canlandırılmış karakter. (55-65)

Abdülhey tarafından Erhan'a eşlik etmesi için tutulmuştur. Daha sonra Erhan, Gülümser'e âşık olur. Pala'yı oyuna getirmek için Gülümser'i kullanır. Ama Gülümser ile Pala birlikte olurlar. Seyfo Dayı'nın ölümünden sonra ona verdiği söz üzerine Erhan, Gülümser ile bir daha görüşmez.

Reşat Şeker

Kurtlar Vadisi dizisinde Burçin Üçüncüoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (67-79)

Kirve'nin adamıdır, kulağı kesiktir. Halo'nun adamı İranlılarla uyuşturucu ticaretinde anlaşmaktır. Amacı parayı alıp onları ihbar ederek dolandırıcılık yapmaktır ama İranlılar para vererek Reşat'ı dolandırır. Daha sonra para karşılığı Polat'ın adamlarına muhbirlik yapmaya başlar. Karakterin dizide rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Alimcan Kondurbayev

Kurtlar Vadisi dizisinde Hakan Meriçliler tarafından canlandırılmış karakter. (69-72)

Ruslara karşı savaşmış Çeçen bir komutandır. Çeçenistan Cumhurbaşkanı Cevher Dudayev'in en yakınındaki isimlerdendir. Dudayev'in emrinde Birinci Çeçen Savaşı'nda komutanlık yapmış, Ruslara ağır kayıplar verdirmiştir. Dudayev'in öldürülmesi sonrası o da Rusların hedefine girmiş, kendisine pek çok suikast girişiminde bulunulmasına rağmen bunlardan sağ kurtulmayı başarmıştır. Dostları Osman Gaziyev ve Ethem Giray ile birlikte maddi destek almak ve Türkiye'de İbrahim Ahıskalı'nın başını çektiği Rus mafyasını çökertmek için İstanbul'a gelmişler, kendilerine zamanında destek veren eski dostları Doğu Eşrefoğlu ile görüşmüşlerdir. Doğu Bey'in önerisiyle mafyaya girmek için Polat Alemdar'ın ofisine gitmişlerdir. Polat, Alimcan'ı uyarmış ve Sizi burada yaşatmazlar. demiştir. Çeçenlerin banka hesaplarına Laz Ziya'nın ona devrettiği 680 milyon doları aktarmış ve bunun karşılığında hemen Türkiye'den ayrılmalarını istemiştir. Ancak Çeçen liderler Polat'a verdikleri sözü tutmamışlar ve bir süre daha İstanbul'da kalmışlardır. Rus Konseyinin Çarı İbrahim Ahıskalı da Çeçen komutanları öldürmesi için Tilki Andrei'nin Türkiye'deki ajanı Nina'ya talimat vermiştir. Bu doğrultuda Nina, Alimcan ve adamlarının kaldığı odaya hizmetçi kılığında girerek susturuculu silahla Alimcan ve diğer Çeçen liderleri öldürmüştür.

İçkerya Çeçen Cumhuriyeti'nın ikinci cumhurbaşkanı Zelimhan Yandarbiyev'i temsil etmektedir.

Osman Gaziyev

Kurtlar Vadisi dizisinde Yavuz Fazlıoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (69-72)

Alimcan ile birlikte İstanbul'a gelmiş ve Nina tarafından öldürülmüştür.

Ethem Giray

Kurtlar Vadisi dizisinde Halil İbrahim Er tarafından canlandırılmış karakter. (69-72)

Alimcan ve Osman ile birlikte İstanbul'a gelmiş ve Nina tarafından öldürülmüştür.

Sarah Vanunu

Kurtlar Vadisi dizisinde Yasemin Öztürk tarafından canlandırılmış karakter. (64-77)

Samuel Vanunu'nun karısıdır. Kocasını, annesi Betty'nin kiracısı ile aldatmış; Betty de buna göz yummuştur. Kasedi ortaya çıkınca Samuel, Sarah'ya boşanacağını, annesiyle birlikte İsrail'e döneceklerini söyleyip evden kovar.

Betty

Kurtlar Vadisi dizisinde Nur Kartal tarafından canlandırılmış karakter. (64-78)

Samuel Vanunu'nun kayınvalidesidir. Kızı Sarah, Samuel'i kiracısı ile aldatmış; Betty de buna göz yummuştur. Kızının kasedi ortaya çıkınca Samuel; Sarah'ya boşanacağını, annesiyle birlikte İsrail'e döneceklerini söyleyip ikisini de evden kovar.

Esther Hirch

Kurtlar Vadisi dizisinde Sinem Bayer tarafından canlandırılmış, Hümay Güldağ tarafından seslendirilmiş karakter. (23-36)

Yahudidir, İsrail ile önemli bağlantıları vardır. Ailesi, Yahudilerin köklü ailelerindendir. Türkiye'deki adı Işıl Çolak'tır. Tombalacı Mehmet'in karısıdır. Tombalacı ile çıkarları gereği evlenmiştir. Samuel Vanunu ile birlikte Çin'e yatırım yapar, daha sonra İplikçi Nedim de bu ortaklığa katılır. Tombalacı köşeye sıkışınca onun adına Baron ile görüşür ve Baron, Çakır-Tombalacı savaşını bitirir. Ama daha sonra Mehmet Çolak'ın Ruslarla anlaştığını öğrenince Tombalacı'yı öldürtür. Tombalacı'nın ölümünden sonra Esther, kocasının Konsey'e güvendiğini ama eli boş kaldığını belirtir. Baron ise ona kocasının ihanetini anlatır, yasını sessizce tutmasını ve intikam hislerini gömmesini söyler. Karakterin dizideki rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Burhan Erdemir

Kurtlar Vadisi dizisinde Erdinç Olgaçlı tarafından canlandırılmış karakter. (14-31)

Tombalacı Mehmet'in sağ koludur. Emniyet müdürlüğünden emekli olmuştur. 2. Susurluk Kazası olarak bilinen trafik kazasında ölür.

Kâmil

Kurtlar Vadisi dizisinde Ahmet Baki Kurtuluş tarafından canlandırılmış karakter. (32-35)

Burhan'ın ölümünden sonra Tombalacı Mehmet'in sağ kolu olmuştur. Çakır ve Polat, Tombalacı'yı teknede yakaladıktan sonra bir daha gözükmez.

Akif Bayhan

Kurtlar Vadisi dizisinde Hakkı Ergök tarafından canlandırılmış karakter. (25-75)

İlk başlarda cezaevi savcısıydı. Süleyman Çakır'ın hapisten kaçtığı iddiası üzerine hapishaneyi ziyaret etmiştir. Mithat Kadıoğlu'nun ölümü üzerine yeni DGM savcısı olarak atandı. Savcılığı döneminde Çakır cezaevinden çıktı ve bütün suçlar Tombalacı Mehmet'in üzerine kaldı. Daha sonra, Aslan Akbey suikastı hakkında Mithat ile görüştü. En son Mehmet Karahanlı'nın ölümünden sonra gözükmüştür.

Mithat Kadıoğlu

Kurtlar Vadisi dizisinde Erdoğdu Uslu tarafından canlandırılmış karakter. (22-30)

DGM savcısıdır. Süleyman Çakır ile ilgili olan Üç Cinayet ve Kumarhane davalarına bakmaktadır. Çakır'ın adamlarından bazılarını konuşturur. Kumarhane müdürü Servet Yanık, Memati tarafından öldürülür. İkinci tanık Serdar ise mahkemeye çıkarılmak üzereyken mahkeme önünde Savcı Mithat Kadıoğlu ile birlikte keskin nişancı tarafından öldürülür.

Savcı

Kurtlar Vadisi dizisinde Hakan Öztaş tarafından canlandırılmış karakter. (12-16)

Elif Eylül'ün isteği üzerine Canan Çavan’ın tecavüz olayını araştırır ve Erdal Kömürcü'nün ifadesini alır. Karakterin dizide rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Cezaevi Müdürü

Kurtlar Vadisi dizisinde Hakan Güner tarafından canlandırılmış karakter. (22-40)

Şahin Ağa'nın, Eren'in ve Çakır'ın yattığı cezaevinin müdürüdür. Çoğunlukla Şahin Ağa'nın dediğini yapar, otoritesi pek güçlü değildir. Çakır tahliye olduktan ve Şahin Ağa başka bir cezaevine sevk edildikten sonra Eren'i sıkıştırmaya başlar. Eren de tahliye olduktan sonra gözükmez.

Alper Özgenç

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Alper Develioğlu tarafından seslendirilmiş, Tarkan Tüzmen tarafından canlandırılmış karakter. (97)

Asker kökenlidir. İlk kez Polat Alemdar yargılanmak üzere teslim olduğunda onu ziyarete geldiğinde görülmüştür. İstihbarat teşkilatında görev yapmaktadır. İstihbaratlar Daire Başkanlığının genellikle iki numaralı adamı olarak tanındı. Polat Alemdar'a her zaman yakın olmuştur. Polat Alemdar'ın istihbaratla olan ilişkilerini sağlamıştır. Polat Alemdar bazı operasyonlarda Alper'den yardım alır. İstihbarat başkanı felç olduktan sonra Memati Baş'ın isteğiyle müsteşar Ünsal Kemal Alnıaçık tarafından istihbarat başkanı olarak atandı. Bazı operasyonlarda Polat Alemdar'a destek olarak katılır. Temiz bir devlet görevlisi karakterini yansıtmaktadır.

Kazım Kaşifoğlu ile Kara'yı yok etmek için giriştiği operasyonlar sebebiyle 131. bölümde Kara tarafından başına tek el ateş edilerek öldürülmüştür.

İstihbarat Ajanı

Kurtlar Vadisi dizisinde Sedat Kalkavan tarafından canlandırılmış karakter. (59-65)

Mithat'ın yardımcısıdır. Onun emirlerini yerine getirir. Mehmet Yeldirek'i Aslan Akbey suikastını üstlenmesi için ikna eder. Girne'de çekilmiş fotoğraftaki üçüncü kişinin Mehmet Karahanlı olduğunu bulur. Karakterin dizide rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

KGT Ajanı

Kurtlar Vadisi dizisinde Doğan Keçin tarafından canlandırılmış karakter. (17-56)

Aslan Akbey'in yardımcısıdır. Onun emirlerini yerine getirir. Elif, Deli Hikmet ve Eren; Ali Candan'ın mezarını kazarken onları izler. Eğer mezarda Ali'nin olmadığını öğrenirlerse onları öldürecektir. Ancak Aslan Akbey öldükten sonra geri çekilme emri alır ve bir daha gözükmez.

İstihbarat Başkanı

Kurtlar Vadisi dizisinde Demir Karahan tarafından canlandırılmış karakter. (19)

İstihbarat teşkilatının 1 numaralı ismidir. Aslan Akbey'i uzun süredir tanımaktadır. Ufuk Bey'in ölümünden sonra KGT'yi ziyarete gelir ve Aslan'ın yanlış yaptığını söyler. Bu olayı derinlemesine araştıracağını, hesabını soracağını ve Ankara'dan KGT'nin tekrar gözden geçirilmesini isteyeceğini söyler ve oradan ayrılır.

Ufuk Bey

Kurtlar Vadisi dizisinde Erdoğan Ersever tarafından canlandırılmış karakter. (7-18)

Ufuk Bey, istihbaratın ikinci adamıdır. Aslan Bey ile Irak ve Suriye hakkında tartışırlar. Ufuk Bey, Aslan Akbey'den Şiiler hakkında bir rapor ister. Aslan, bu raporu hazırlar. Konuşmalarından ve yaptıklarından Ufuk Bey'in CIA adına çalıştığını fark etmiştir. Bunu görüp suçüstü yapar ve Ufuk Bey'i CIA Ajanı Edward ile birlikte basar. Sorgulamak için KGT'ye getirildiğinde bazı hastalıkları olduğunu söyler. İlaçlar temin edildiğinde Ufuk Bey ilaçları içerek ölür.

Edward

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Alpay Özdoğancı tarafından canlandırılmış karakter. (17-19)

CIA'in Türkiye'deki ajanlarından biridir. Ufuk Bey ile görüşmesi basıldıktan sonra sınır dışı edilmek üzere bekletilmektedir. KGT ajanları öldürmek üzere kaldığı otel odasına gelir ve 3 kurşun sıkarlar. Öldüğü düşünülür ancak Pusu'da yeniden ortaya çıkar.

Türkiye'ye dönen Edward, CIA'ın direktiflerini uygulayan Mete Aymar ile görüşür. Türkiye'den sonra Lübnan, Afganistan ve Irak'ta görev yapar. Irak'tayken karısı onu terk eder, çocukları pasifist olup onunla görüşmeyi bırakır. O da köpeği Winnie'ye bağlanır.

Neokonlara bağlı olan Edward, onların isteklerini yerine getirmektedir. Ayrıca Amerika adına İsrail, İran ve Suriye gibi Orta Doğu'da bulunan ülkelerin istihbarat birimleriyle de görüşmektedir.

Rauf Denktaş

Kurtlar Vadisi dizisinde Rauf Denktaş tarafından canlandırılmış karakter. (73)

Doğu Eşrefoğlu Kıbrıs'a, Rauf Denktaş ile görüşmek için gider. İkili, Kıbrıs'ın tarihi ve önemi hakkında konuşur. Daha sonra karakterin dizide rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Amon

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Andy García tarafından canlandırılmış karakter. (96-97)

Dünya baronudur. Polat, Kripteksi ele geçirince onunla görüşmek için pasaport ve uçak bileti yollar. Hollywood'daki lüks malikânesinde, Lisa ile birlikte Polat Alemdar'la görüşür. Ondan Kripteksi vermesini ister, Polat kabul etmez. Amon, bütün sevdiklerinin ölebileceğini söyler. Polat ise bütün sırları deşifre edebileceğini söyler. Bunun üzerine Amon, Polat'ı serbest bırakır.

Yıllar sonra Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde gözükür. Piramit Operasyonu başlayınca Türkiye'ye gelir. Ayasofya'da yeniden Polat ile görüşür. Daha sonra tekrar ABD'ye döner.

Lisa

Kurtlar Vadisi dizisinde Sharon Stone tarafından canlandırılmış karakter. (96-97)

Amon'un eşidir. Cazibesiyle Polat Alemdar'ı ikna etmek için uğraşır ama ikna edemez.

Senatör

Kurtlar Vadisi dizisinde Kevin Kennedy tarafından canlandırılmış karakter. (96)

Amon'dan kaseti için destek ister. Amon, bir tanrı gibi onu affeder. Daha sonra gözükmez.

Ferman

Kurtlar Vadisi dizisinde Cengiz Şahin tarafından canladırılmış karakter. (23-29)

Tombalacı'nın adamıdır. Tombalacı Mehmet tarafından Çakır'ı öldürmek için yollanır. Tombalacı'nın öldürdüğü adamının suçunu üstlenir ve cezaevine girer. 29. Bölümde Tombalacı'dan gelen emir doğrultusunda Süleyman Çakır'ı öldürmeye çalışırken başarısız olur ve Çakır, bastonundaki bıçakla Ferman'ı öldürür.

El Mizan lideri

Kurtlar Vadisi dizisinde Şahin Çelik tarafından canlandırılmış karakter. (42)

Ürdün'ün başkenti Amman'da Rus baron Aleksandr İvanov ile görüşür. Mehmet Karahanlı suikastı için para alır ve örgütün üyelerine suikast için emir verir. Daha sonra gözükmez.

Raşit Bani

Kurtlar Vadisi dizisinde Kürşat Atlıoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (42-43)

El Mizan örgütünün üyesidir. Mehmet Karahanlı suikastı için emir alır. Bombalı saldırıyı gerçekleştirmek üzereyken S2 tarafından etkisiz hâle getirilir.

Kirkor Terzioğlu

Kurtlar Vadisi dizisinde Server Mutlu tarafından canlandırılmış, İskender Bağcılar tarafından seslendirilmiş karakter. (49-50)

Kapalıçarşı esnafından bir kuyumcudur. Ancak aynı zamanda Testere Necmi'nin özel kasasıdır. Kirkor aracılığıyla Çakır'ın hesabına İvanov yollamış gibi para gönderilmiştir. Bunu öğrenen Polat Alemdar, Kirkor Terzioğlu'nu kaçırması için adamlarına emir verir. Bir depoda Kirkor'u sorgular ve parmağını koparıp Testere'ye yollar. Çakır'a yaptığı gibi Kurtlar Konseyinin bazı üyelerine para transferi yaptırır. Daha sonra Abdülhey tarafından öldürülür.

Cerrahpaşalıların ablası

Kurtlar Vadisi dizisinde Şıvga Gerez tarafından canlandırılmış, Yeşim Ceren Bozoğlu tarafından seslendirilmiş karakter. (38-45)

Halit ve Metin'in ablasıdır. Onları yetiştirip büyütmüş, aynı zamanda akıl hocaları olmuştur. Cerrahpaşalılar onun sözünden çıkmaz. Metin'in kafası kesildikten sonra 40 gün kan dökmeyeceksin demiştir. Ancak daha sonra bunun sadece Metin'in katillerini kapsadığını, diğerlerine istediğini yapabileceğini söyler. Çetin (Çeto) adında bir oğlu vardır. Halit, onu Demir'in mekânına eğlenceye yollar. Ama Demir mekânı kapatmak zorunda kaldığı ve 10,000 dolar harçlık vermek zorunda kaldığı için Halit'i Çakır'a satar. Bir hayat kadınıyla Çeto mekândan alınır. Bir odaya tutsak edilir ve Abdülhey ve Erhan tarafından tuzak hazırlanır. Kapı açılırsa Çeto ölecektir. Yeğeninin yeri ablaya söylenince Halit hemen otele gider. Hiç düşünmeden kapıyı açar ve ablasının oğlunu, yeğenini, kendi elleriyle öldürür. Bunun üzerine ablası büyük bir acı yaşar. Halit, kendini öldürmek üzereyken onu durdurur. Halit'e sefirlik teklifi geldiğinde Surdan dışarı çıkmak iyi bir şey mi bilmiyorum Halit. der. Neticesinde Halit, Memati tarafından iple boğularak öldürülür. Daha sonra Cerrahpaşalıların Ablası bir daha gözükmez.

Cerrahpaşalı Çetin

Kurtlar Vadisi dizisinde Emrah Olcay tarafından canlandırılmış karakter. (38-41)

Halit ve Metin'in ablasının oğlu. Doğum gününde Demir Görkemli'nin mekanında yaptığı eğlencenin ardından gittiği otel odasında Abdülhey ve Erhan'ın tuzağına düşer, bağladıkları düzeneği fark etmeyen Halit'in kapıyı açmasıyla kapı koluna bağlı olan silah ateşler ve ölür.

Cerrahpaşalı Bayram

Kurtlar Vadisi dizisinde Ökkeş Avgın tarafından canlandırılmış karakter. (42-43)

Karakterin rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Cerrahpaşalı Hüseyin

Kurtlar Vadisi dizisinde Ergin Duru tarafından canlandırılmış karakter. (42-43)

Polat tarafından Cerrahpaşa Kahve Baskını sırasında oğlunun 7 zayıf not getirdiği okul karnesinden bahsedilir. Bununu üzerine Hüseyin; Devlet baba bilmez benim çocuğumun zayıfını, sen kimsin lan? diye sorarak Polat'ın kafasına silah dayar. Sonrasında ise Daha bunu ne konuşturuyoruz Torbacı, abilerimizin kanını dökenin kanı bize helaldir diyerek kahve ahalisini gaza getirir. Karakterin rolü bittiğinden bir daha gözükmez.

Galerici

Kurtlar Vadisi dizisinde Erkan Kolçak Köstendil tarafından canlandırılmış karakter. (92)

Memati'nin adamıdır. İşlettiği galeriye Memati, araba almak için gelir. Galerici arabayı verir ve başka bir şey isteyip istemediğini sorar. Memati teşekkür eder ve oradan ayrılır.

Gazeteci

Kurtlar Vadisi dizisinde Cüneyt Özdemir tarafından canlandırılmış karakter. (60)

Mehmet Karahanlı ile röportaj verir ve Büyük Ortadoğu Projesi ile ilgili sorular sorar. Hüsrev Ağa'nın ölümüyle ilgili soru sormak ister ama Karahanlı konuyu değiştirir.

Merzifonlu

Kurtlar Vadisi dizisinde Ahmet Özuğurlu tarafından canlandırılmış karakter. (25)

Hüsrev Ağa'nın uyuşturucu profesörlerinden biridir. Testere Necmi çalıştığı kulübeyi kilitletip yakarak öldürür.

İsmail

Kurtlar Vadisi dizisinde Ekrem Erkek tarafından canlandırılmış karakter. (25-26)

Ustası Merzifonlu gibi Merzifonludur. Hüsrev Ağa'nın uyuşturucu profesörlerinden biridir. Ustasını Testere Necmi yakınca Hüsrev Ağa ile görüşür ve güvence ister. Hüsrev Ağa güvence verir ama İsmail'i Testere'nin adamları takip eder. Ustası gibi Necmi tarafından öldürülür.

Mehmet Yeldirek

Kurtlar Vadisi dizisinde Haluk Yüksel tarafından canlandırılmış karakter. (59-60)

Aslan Akbey suikastını Mithat'ın aracılığıyla üstlenir. Tutuklanıp hapse girer, hapiste intihar eder.

Serdar Hayati

Kurtlar Vadisi dizisinde Ramazan Sarıoğlu tarafından canlandırılmış karakter. (3-30)

Çakır'ın Memati'den sonraki önemli adamlarından biriydi. Savcıyla tanık koruma programına girmek için anlaşır.[26] İfade vermek için geldiği mahkemenin önünde uğradığı suikast sonucu savcı ile birlikte ölür.

Servet Yanık

Kurtlar Vadisi dizisinde Sedat Demirel tarafından canlandırılmış karakter. (8-28)

Çakır'ın yasa dışı kumarhanesinin müdürüydü. Savcıya ötünce ailesi ile tehdit edilir ve mahkemede ifadesini geri çeker. Konuşmaya yeltendiği için Memati tarafından öldürülür.

Serhat

Kurtlar Vadisi dizisinde Serhat Kaner tarafından canlandırılmış karakter. (1-20)

Süleyman Çakır'ın adamıdır. Üç Cinayet'te aktif olarak rol almıştır. Tombalacı Mehmet'in adamları kumarhaneyi taradığı sırada ölmüştür.

Hippi

Kurtlar Vadisi dizisinde Evin Kalkancı tarafından canlandırılmış karakter. (7-19)

Ses sistemi kurmaktadır. Çakır ile kumarhanenin ses sistemini kurmak için anlaşır. Sistemi kurduktan sonra çok para isteyince Çakır, dolandırıldığını söyler ve Hippi'nin kulağını koparır. Hippi, avukat olarak Elif Eylül'ü tutar ve Süleyman Çakır'a dava açar. Çakır, mahkemede her şeyi itiraf eder. Daha sonra Çakır, Elif aracılığıyla Hippi'ye tazminatı öder. Ama sonra Memati'ye öldürmesi için emir verir. Memati'nin tuttuğu biri, "yan baktın" kavgasından Hippi'yi öldürür. Elif, gelip Çakır'a bunu sorduğunda Çakır alakası olmadığını söyler ama avukat odadan çıktığında Hippi hakkında "Ahiretin ses düzenini kursun şimdi gavat." der.

Nakliyeci Sefer

Kurtlar Vadisi dizisinde Engin Yüksel tarafından canlandırılmış karakter. (3-13)

Kaçakçıdır. Süleyman Çakır ile kumarhane mallarını getirmek için anlaşır. Ancak Deve Tuncay, Sefer'in alacakları karşılığında mallara el koyar. Çakır, parayı ödeyip malları alır. Şevko, Polat'ı kaçırınca Sefer'in depolarından birisinde sorgular. Daha sonra Nakliyeci Sefer, uçaksavar seheminin teslimatını üstlenir. Ama sehemi öğrenen Aslan Akbey'in talimatıyla Polat Alemdar, Sefer'in yazıhanesini basar. Malları taşıyan tırların plakalarını öğrenip Sefer'in kafasına sıkar.

Hüseyin

Kurtlar Vadisi dizisinde Cüneyt Şen tarafından canlandırılmış karakter. (1-4)

Çakır'ın adamıydı. Meral'le birlikte olduğu ve birlikte kokain çektikleri sırada oda Çakır tarafından basılır ve Çakır, Hüseyin'i yastıkla boğarak öldürür.

Barış Bulmaz'ın adamı

Kurtlar Vadisi dizisinde Kahraman Sivri tarafından canlandırılmış karakter. (1)

Barış Bulmaz'ın adamı. Çakır'ın yaptığı saldırıda Barış Bulmaz ile beraber ölür.

Barış Bulmaz

Kurtlar Vadisi dizisinde Doğan Tank tarafından canlandırılmış karakter. (1)

Silah kaçakçısıydı. Laz Ziya'nın rakibi olduğu için Çakır tarafından öldürüldü. Ünlü Üç Cinayet'in üçüncüsüdür.

İsim benzerliği ve faaliyet gösterdiği alandan dolayı Savaş Buldan'ı temsil ettiği öne sürülmektedir.

Önder Zülfü Koşar

Kurtlar Vadisi dizisinde ... tarafından canlandırılmış karakter. (1)

Bir zamanların kumarhaneler kralıydı. Tombalacı Mehmet'in rakibi olduğu için Çakır tarafından öldürüldü. Ünlü Üç Cinayet'in ikincisidir.

İsim ve lakap benzerliği, faaliyet gösterdiği alan ve ölümünün benzerliğinden dolayı Ömer Lütfü Topal'ı temsil ettiği öne sürülmektedir.

Behiç Türkcan

Kurtlar Vadisi dizisinde Hüseyin Özay tarafından canlandırılmış karakter. (1)

Uyuşturucu kaçakçısıydı. Hüsrev Ağa'nın rakibi olduğu için Çakır tarafından öldürüldü. Ünlü Üç Cinayet'in birincisidir.

İsim benzerliği, faaliyet gösterdiği alan ve ölümünün benzerliğinden dolayı Behçet Cantürk'ü temsil ettiği öne sürülmektedir.

Ayrıca dizide ölen ilk karakterdir.

Savcı

Kurtlar Vadisi dizisinde Sait Genay tarafından canlandırılmış karakter. (97)

Polat Alemdar ve ekibinin yargılandığı mahkemedeki savcıdır. Mahkemede Polat Alemdar'a Karahanlı'nın kripteksi ile ilgili sorular sorar.

Nusrettin Amca

Kurtlar Vadisi ve Ekmek Teknesi dizilerinde Savaş Dinçel tarafından canlandırılmış karakter. (1)

Ekmek Teknesi adlı ekmek fırınının sahibidir. Ali Candan Kosova'dan döndükten sonra bir sabah Ömer Baba ile birlikte kendisini ziyaret eder. Bir daha gözükmez.

Vefa Efendi

Kurtlar Vadisi ve Ekmek Teknesi dizilerinde Semih Ürgün tarafından canlandırılmış karakter. (1)

Ali Candan ve Ömer Baba'nın Ekmek Teknesi ziyaretinden sonra görülür. Ali Candan'ı görünce 'Dönen Var Dönmeyen Var' şeklinde tekrar tekrar söylenir. Ali gülümseyerek omzuna dokunur. Bir daha gözükmez.

Mesut

Kurtlar Vadisi dizisinde İbrahim Yazıcı tarafından canlandırılmış karakter. (78-79)

Kirve zamanında ailesini ve çevresini katledip delirmesine sebep olmuştur. Halo Dayı kendisini ona Mecnun olarak tanıtır ve bulunduğu tımarhaneden kaçırıp kendi tımarhanesine koyar. Daha sonra Kirve'yi yakalayıp yanına atar ve Mesut onu gözlüğünün camıyla öldürerek intikamını alır. Son olarak Halo Dayı ona yeni bir gözlük alır ve onu serbest bırakmak ister ama Mesut hastanede kalmayı tercih eder.

Gülay Kömürcü

Kurtlar Vadisi dizisinde ... tarafından canlandırılmış karakter. (12-19)

Erdal'ın karısı. Erdal'ı polise şikayet etmek isterken Erdal onu telefon kablosuyla boğarak öldürür.

Uğur Işıkçı

Kurtlar Vadisi dizisinde Kadir Gültekin tarafından canlandırılmış karakter. (13-15)

Şevko onunla iletişime geçip röportaj kurmak ister ama hastaneye varamadan Şevko öldürülür. O sırada Şevko'yu öldürmeye gitmiş ama başaramamış olan Çakır ve Polat'ın fotoğrafını gazeteye bastırır. Daha sonra kahveye gidip Polat'a hastanede ne aradığını sorar ama Polat onu tersleyince kahveden çıkar.

Gazeteci Uğur Mumcu'yu temsil etmektedir.

S2

Kurtlar Vadisi dizisinde Cilasun Bayülgen tarafından canlandırılmış karakter. (12-49)

KGT ajanı. Karahanlı'ya suikast amaçlayan Raşid Bani'yi etkisiz hale getirir. Ama daha sonra Testere ile anlaşarak Nasibim-1'e operasyon yapılacağını ona anlatır. Polat bunu açığa çıkardıktan sonra çuvala bağlar, Aslan Akbey'in gözleri önünde öldürür.

Vural Seçkin

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Atilla Engin tarafından canlandırılmış karakter. (48-53)

Aslan Akbey'i sorgulayan derin devlet elemanlarından biridir. Pala'ya Aslan Akbey'i öldürme emrini verir.

Pusu'daki rolü

Asiye Yılmaz

Kurtlar Vadisi dizisinde Müge Ulusoy tarafından canlandırılmış karakter. (9, 17-18, 42)

Laz Ziya'nın karısıdır. Geçmiş sahnelerde görünür. Laz Ziya onun dişçiyle ilişki yaşadığını öğrenince ona kendini astırır. Dişçiyi ise boğazını keserek öldürür. Laz Ziya onun anısına çoğu gün “Oy Asiye” türküsünü dinler. Asiye'yi canlandıran Müge Ulusoy ayrıca Meral Yılmaz karakterini de canlandırmıştır.

Cahit

Kurtlar Vadisi dizisinde Savaş Aykılıç tarafından canlandırılmış karakter. (61)

Halil İbrahim Kapar'ın kaldığı hapishanenin müdürüdür. Pala onu Kıl Cahit olarak tanımlar. Pala Halo'yu hapishaneden kaçırmak için ona şantaj yapar ve istediğini alır ama Halo'yu Polat'ın kaçırması yüzünden başarısız olur.

Emniyet Müdürü

Kurtlar Vadisi dizisinde Akın Güneş tarafından canlandırılmış karakter. (30-97)

Dizide ara sıra görülür.

Rıfat

Kurtlar Vadisi dizisinde Vahdet Çakar tarafından canlandırılmış karakter. (93-94)

Kılıç hücredeyken ona yardım eder.

Yakup

Kurtlar Vadisi'nde Mehmet Koşar tarafından canlandırılan karakter. (27-47)

Çakır'ın adamı. Çakır öldükten sonra Polat ekibinden çıkarır.

Notlar

  1. ^ Gençlik sahneleri Turgay Kaynarca tarafından canlandırılmıştır.
  2. ^ Gençlik sahneleri Volkan Uygun tarafından canlandırılmıştır.
  3. ^ Gençlik sahneleri Abdullah Gürel tarafından canlandırılmıştır.
  4. ^ Gençlik sahneleri Yağız Bankoğlu tarafından canlandırılmıştır.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Dünden Bugüne Kurtlar Vadisi Karakterleri". 2 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2014. 
  2. ^ "Kurtlar Vadisi'nin ölen efsane karakterleri". Cnn Türk. 12 Şubat 2015. 18 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2020. 
  3. ^ "Kurtlar Vadisi - 26.Bölüm | FULL HD YENİ". 26 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  4. ^ ""Valley of Wolves" as a Nationalist Text" (PDF). MIDDLE EAST TECHNICAL UNIVERSITY. 28 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 28 Aralık 2021. 
  5. ^ "Hiram Abas kimdir?". KARAR. 6 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2021. 
  6. ^ "Kurtlar Vadisi - 53.Bölüm | FULL HD YENİ". 24 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  7. ^ "Kurtlar Vadisi 64. Bölüm". 24 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  8. ^ "Kurtlar Vadisi - 46.Bölüm | FULL HD YENİ". 25 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  9. ^ "Kurtlar Vadisi - 40.Bölüm | FULL HD YENİ". 24 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  10. ^ "Kurtlar Vadisi 57. Bölüm". 22 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2022. 
  12. ^ a b "Derin devlet miti-II: Fantastik devlet". 21 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2023. 
  13. ^ "Kurtlar Vadisi 60. Bölüm". 26 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  14. ^ "Aslan Akbey'in Konsey'in yönettiği paraının para dağılımını anlattığı video". 30 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "Kurtlar Vadisi 86. Bölüm". 19 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  16. ^ Kurtlar Vadisi - 1 Kişiyi Öldürmek için 32 Kişiyi Öldürdün. Etkinlik zamanı: 01:35. 3 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2022. 
  17. ^ "Kurtlar Vadisi karakterleri gerçekte kim?". 27 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2021. 
  18. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 124. Bölüm". Kurtlar Vadisi Pusu. 5. sezon. 5 Mayıs 2011. 76. dakika. atv. Erişim tarihi: 29 Eylül 2020. 
  19. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 22. Bölüm". 24 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  20. ^ "Kurtlar Vadisi Pusu 167. Bölüm". 29 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  21. ^ a b c "Kurtlar Vadisi Pusu 42. Bölüm". 24 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  22. ^ "Kurtlar Vadisi - 6.Bölüm | FULL HD YENİ". 24 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  23. ^ "Kurtlar Vadisi - 23.Bölüm | FULL HD YENİ". 26 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  24. ^ "Kurtlar Vadisi - 14.Bölüm | FULL HD YENİ". 26 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  25. ^ "Kurtlar Vadisi Boğaziçi'nde - YouTube". AYDIN OZKAN. 7 Haziran 2004. 8 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  26. ^ "Kurtlar Vadisi - 24.Bölüm | FULL HD YENİ". 17 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 

Dış bağlantılar