Kurgusal vampirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kurgusal Vampirler Listesi sayfasından yönlendirildi)
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste birçok olağanüstü kurguda bulunan vampir veya vampir gibi olan yaratıkların isimlerini içerir. Liste folklor ve/veya mitolojide var olan ya da dhampirler, melez ya da yarı-vampirler'i içermez.

Edebiyatta[değiştir | kaynağı değiştir]

A[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aaron (Women of the Otherworld)
  • Addhéma (Féval'in La Vampire'i)
  • Adrian Ivashkov (Vampir Akademisi)
  • Akasha (Vampir Günceleri)
  • Akatsuki Kain (Vampire Knight: Noir's Trap)
  • Alec (Alacakaranlık (seri) serisi)
  • Akivasha (Robert E. Howard'ın eserleri ve hikâyeleri)
  • Alice Cullen (Alacakaranlık (seri) serisi)
  • Alinska (Lamothe-Langon'dan The Virgin Vampire)
  • Alucard (Hellsing)
  • Alucard(Castlevania)
  • Amelie (The Morganville Vampires)
  • Amun (Alacakaranlık serisi)
  • Andre Paul (The Southern Vampire Mysteries)
  • Angel (Buffy romanları/Angel romanları)
  • Angelo Francezci (Necroscope: The Lost Years (Volume I) and Necroscope: The Lost Years (Volume II))
  • Anita Blake (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Anju Maaka (Chibi Vampire light novels)
  • Anna (The Vampire Diaries)
  • Anna von Schlotterstein (The Little Vampire)
  • Anne (Alacakaranlık serisi)
  • Annette (Night Huntress serisi)
  • Antonio Francezci (Necroscope: The Lost Years (Volume I) and Necroscope: The Lost Years (Volume II))
  • Aoife (The Necromancer: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel)
  • Arkis Leperson (DireDeath) (Necroscope V: Deadspawn)
  • Armand (Vampir Günceleri)
  • Arra Sails (The Saga of Darren Shan)
  • Aro (Alacakaranlık serisi)
  • Arrow (The Saga of Darren Shan)
  • Ash Redfern (Night World)
  • Asher (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Athenodora (Alacakaranlık serisi)
  • Ather (In the Forests of the Night)
  • Attila Westenra (Young Dracula and Young Monsters)
  • Aubrey (In the Forests of the Night)
  • Aubrey (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Augustine (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Avicus (Vampir Günceleri)
  • Koyomi Araragi (Monogatari Serisi)

B[değiştir | kaynağı değiştir]

C[değiştir | kaynağı değiştir]

D[değiştir | kaynağı değiştir]

  • D'Ablo (The Chronicles of Vladimir Tod)
  • Daetrin (The Madness Season)
  • Damian (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Damien Maslin (House of Night series)
  • Damon Salvatore (The Vampire Diaries)
  • Daniel Molloy (The Vampire Chronicles)
  • Danny Glick ('Salem's Lot)
  • Darius Shan (The Saga of Darren Shan)
  • Darren Shan (The Saga of Darren Shan)
  • Darla (Angel)
  • Daryl (Midnight Predator)
  • David Talbot (The Vampire Chronicles)
  • Dean Winchester Supernatural (One episode "Live Free or Twi-hard")
  • Delos Redfern (Night World)
  • Demetri (Twilight)
  • Dennis Blaydon (Those Who Hunt the Night)
  • Devona Kanti (the Nekropolis by Tim Waggoner)
  • Didyme (Twilight)
  • Diego (Twilight series)
  • Dimitri Belikov (Vampire Academy)
  • Dio Brando (JoJo's Bizarre Adventure)
  • Dominic Ames (Vampire Beach)
  • Don Simon Christian Xavier Morado-de la Cadena Ysidro (Those Who Hunt the Night, Traveling with the Dead)
  • Douglas Netchurch (Malkavian)
  • Dove Redfern (Night World)
  • Dorian (The Chronicles of Vladimir Tod)
  • Dragon, King of Arms (Discworld)
  • Dragon Lankford (House of Night series)
  • Draculaura (Back And Deader Than Ever)
  • Drusilla (Buffy, Angel)
  • Dusk (Skulduggery Pleasant)
  • The Dweller (The Necroscope)
  • Dwight Renfield (The Night Flier)

E[değiştir | kaynağı değiştir]

F[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Faethor Ferenczy (Bu Necroscope)
  • Fala (Demon in My View)
  • Fallon Nuit (The Vampire Huntress Legend)
  • Felipe De Castro (The Southern Vampire Mysteries)
  • Felix (Alacakaranlık serisi)
  • Fess Ferenc (Bu Necroscope)
  • Finn Mikaelson (The Vampire Diaries)
  • Flandre Scarlet (Şekillenme Kızıl Şeytan)
  • Frank Collins (The Morganville Vampirleri)
  • Frankie Dalton (Daybreakers)

G[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Gabriel Belmont(Castlevania:Lords of Shadow)
  • Gabrielle de Lioncourt (Vampir Günlükleri)
  • Lal Redfern (Gece Dünya)
  • Garrett (Alacakaranlık serisi)
  • Gavner Purl (Saga of Darren Shan)
  • Gloriana (The Morganville Vampirleri)
  • Walt Dede Montgomery ("Grampires" R. L. stine'ın Musallat Saat)

H[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hanabusa Aidou (Vampire Knight)
  • Uyum (Buffy, Angel)
  • Harry Keogh (Bu Necroscope)
  • Haruka Kuran (Vampire Knight)
  • Heidi (Alacakaranlık serisi)
  • Henry Fitzroy (Kan Bağı)
  • Henry Marker (Chibi'nin Vampir)
  • Henry Sturges (Abraham Lincoln: Vampir Avcısı)
  • Hilda (Alacakaranlık serisi)
  • Horst Cabal ("Johannes Cabal the Necromancer")
  • Avcı Redfern (Gece Dünya)

I[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ian (Night Huntress serisi)
  • İkor DeThanatos (Em Up)
  • Irina (Twilight)
  • Ingrid Dracula (Young Dracula)
  • Ivy Tamwood (Hollow dizi)
  • Ivan kana Susamış (Genç Dracula ve Genç Canavarlar)

J[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Jack Twist (House of Night series)
  • Jack ("Jack", short story by Connie Willis)
  • Jack Fleming (The Vampire Files)
  • Jade Redfern (Night World)
  • Jade (New Blood Rising)
  • Jager (In the Forests of the Night)
  • Jagger Maxwell (Vampire Kisses)
  • Jaguar (Midnight Predator)
  • James (Twilight series)
  • James (Angel)
  • James Rasmussen (Night World)
  • James Stark (House of Night series)
  • Jander Sunstar (Vampire of the Mists)
  • Jane (Twilight series)
  • Jane Mary Betty Ann Pamela von Jones (Discworld)
  • Janos Ferenczy (The Necroscope)
  • Jasik (The Chronicles of Vladimir Tod)
  • Jasper Hale (Twilight series)
  • Jasper Rasmussen (Night World)
  • Jean-Claude (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Jenna Talbot (Hex Hall)
  • Jerry Dandridge (Fright Night)
  • Jesse Reeves (The Vampire Chronicles)
  • Jessica Hamby (True Blood)
  • Jeshickah (Midnight Predator)
  • Jez Stukeley (Vampirates)
  • Jezebel 'Jez' Redfern (Night World)
  • Jillian "Jill" Mastrano Dragomir (Vampire Academy)
  • John "Not-A-Vampire-At-All" Smith (Discworld)
  • John Mitchell (Being Human)
  • Johnny Desperado (Vampirates)
  • John Quinn 'Quinn' (Night World)
  • Jonathan Barrett (Jonathan Barrett, Gentleman Vampire)
  • Juuri Kuran (Vampire Knight)
  • Juan (Night Huntress series)
  • Jukka Sarasti (Blindsight)

K[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kachiri (Twilight)
  • Kaleo (Shattered Mirror)
  • Kalika (The Last Vampire)
  • Kaname Kuran (Vampire Knight)
  • Kanaya Maryam (Homestuck)
  • Karin Maaka (Chibi Vampire light novels)
  • Lady Karen (The Necroscope)
  • Kasper Varn (The Dark Heroine)
  • Kate (Twilight series)
  • Katherine Pierce (The Vampire Diaries)
  • Klaus Mikaelson (The Vampire Diaries)
  • Katrina (Twilight series)
  • Kebi (Twilight)
  • Kestrel Redfern (Night World)
  • Kisten Phelps (Hollows series)
  • Kira (Night Huntress series)
  • Kiss-shot Acerola-orion Heart-under-blade (Bakemonogatari)
  • Khayman (The Vampire Chronicles)
  • Kurda Smahlt (The Saga of Darren Shan)
  • Kurt Barlow ('Salem's Lot)
  • Kurumi (Lotus Land Story)
  • Kol Mikaelson (The Vampire Diaries)
  • Konrad von Carstien (Warhammer Fantasy)
  • Kraven (Underworld)
  • Kroan Westenra (Young Dracula and Young Monsters)

L[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bayan Anthea Ernchester (O Kim Hunt Gece, Yolculuk Ölü)
  • Bayan Margolotta (Diskdünya)
  • Lara Raith (Dresden Files)
  • Larten Crepsley (Saga of Darren Shan)
  • Laurent (Alacakaranlık serisi)
  • Lawrence Van Alen (Blue Bloods)
  • Lenobia (Gece Evi Serisi)
  • Lestat de Lioncourt (Vampir Günlükleri)
  • Lexi (The Vampire Diaries)
  • Liam (Twilight)
  • Leif Helgarson (Demir Druid Günlükleri)
  • Lilith (The Vampire Huntress Legend)
  • Lily Redfern (Gece Dünya)
  • Lionel Grippen (O Kim Hunt Gece)
  • Louis de Pointe du Lac (Vampir Günlükleri)
  • Uzun Gölge (The Southern Vampire Mysteries)
  • Lorcan Furey (Vampirates)
  • Lord Charles Ernchester (O Kim Hunt Gece, Yolculuk Ölü)
  • Lord Ruthven (The Vampir)
  • Loren Blake (Gece Evi Serisi)
  • Çok Harshaw (O Kim Hunt Gece, Yolculuk Ölü)
  • Lucy (Alacakaranlık serisi)
  • Lucy Westenra (Dracula)
  • Luna Maxwell (Vampir Öpücükleri)
  • Lucas Ross (Evernight)

M[değiştir | kaynağı değiştir]

N[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Nadia Petrova (The Vampire Diaries)
  • Nathaniel (Gece Yırtıcı)
  • Nathaniel Cade (Kan Yemini)
  • Neferet (Gece Evi Serisi)
  • Evcimen Lichloathe (Bu Necroscope dizi)
  • Nettie (Alacakaranlık serisi)
  • Nicholas (Nick) Knight (d. Nicholas de Brabant) (Forever Knight)
  • Nicolas de Lenfent (Vampir Günlükleri)
  • Nikolas Ravena (Paramparça Ayna)
  • Nilsson (Gece Dünya)
  • Nissa Johnson (Gece Dünya)
  • Nissa Ravena (Paramparça Ayna)
  • Nyctivoe (Nyctivoe)

O[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Oliver (The Morganville Vampirleri)
  • Oliver Nocturne (Oliver Nocturne dizi)
  • Olumsiz Bey (Seyahat Ölü)
  • Onkar (Bıçak Alev dizi)
  • Otis (Kronikler Vladimir Tod)
  • Otto von Chriek (Diskdünya)

P[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Pam (The Southern Vampire Mysteries)
  • Pandora (Vampir Günlükleri)
  • Paris Skyle (Saga of Darren Shan)
  • İnci (The Vampire Diaries)
  • Peter (Alacakaranlık serisi)
  • 512 Angela (Vampir Günlükleri)
  • Philippe Calvaire (O Kim Hunt Gece)
  • Pierce Holt (Gece Dünya)
  • Piscary (Hollow dizi)
  • Poppy Kuzey (Gece Dünya)
  • Porrim Meryem (Homestuck)
  • Priscilla Fier (Korku Sokağı)

R[değiştir | kaynağı değiştir]

S[değiştir | kaynağı değiştir]

T[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tanya (Alacakaranlık serisi)
  • Takuma İchijou (Vampire Knight)
  • Tara Laine Kinney (The Vampire Huntress Legend Series)
  • Tasha Ozera (Vampir Akademisi)
  • Tatiana İvashkov (Vampir Akademisi)
  • Tarquin "Quinn" Blackwood (Vampir Günlükleri)
  • Tate (Night Huntress serisi)
  • Terzieff-Godefroy Emiel Regis Rohellec (51. Uygulama)
  • Thierry Descoudres (Gece Dünya)
  • Thibor Ferenczy (Bu Necroscope dizi)
  • Thomas Raith (Dresden Files)
  • Thistle Galena (Gece Dünya)
  • Timmy (Gece Dünya)
  • Tomas Tod (Kronikler Vladimir Tod)
  • Thuringwethil (Silmarillion)
  • Tıa (Alacakaranlık serisi)
  • Tristam Earthsong Komik

V[değiştir | kaynağı değiştir]

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yaksha ("Son Vampir")
  • Yolando (The Vampire Huntress Legend Series)
  • Ysandre (The Morganville Vampirleri)
  • Yulian Bodescu (Bu Necroscope dizi)
  • Yuki Cross (Vampire Knight)

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Web Edebiyatı[değiştir | kaynağı değiştir]

D

K

  • Kanaya Meryem - Homestuck[önemi?]

P

  • Porrim Meryem - Homestuck[önemi?]

Sinema / Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

  • Quackula (The New Adventures of Mighty Mouse ve Heckle Ve Jeckle)
  • Kraliçe (Priest (2011 film))
  • Quincey (Şeytanlar)

R

S

T-U

V

  • Sevgililer Kesici (Gölge Bölgesi: Undead Express)
  • Valeriy Saushkin (Gece Nöbeti)
  • Vasilisa 'Lissa' Dragomir (Vampire Academy)
  • Vandemon (Digimon (1999 anime)Digimon Macera)
  • Victoria (The Twilight Saga)
  • Vicky Donnvan (The Vampire Diaries)
  • Vincent (Buffy the Vampire Slayer)
  • Violet Lee ("Karanlık Kahraman")
  • (Mina ve Sayısı)Vlad
  • Vlad Dracula (Young Dracula)
  • Vlad Dracula (Kütüphaneci: Lanet Judas Kadeh)
  • Voldomyr LeShoc (Transilvanya Televizyon)
  • Von Kreepsula (çizgi roman karakteri Mona Vampir)
  • Bu Vorvon (Buck Rogers 25. Yüzyılda)
  • Anton Voytek (Vampir, 1979, TV Filmi)

W

X

Y

  • Yeon Ji (Vampir Savcı)
  • Count Yorga (Count Yorga, Vampire)

Z

Çizgi roman ve manga[değiştir | kaynağı değiştir]

Video / Board / Kart oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

A

B

C

  • Caine (Vampir: Maskeli Balo)
  • Caldaur (King's Quest II: Romancing the Stones)
  • Carmilla (Castlevania Serisi)
  • Bayan Carmilla Sanguina (Harry Potter (Ünlü Sihirbaz Kartı))
  • Kont Bakula (Kingdom of Nefret)
  • Kont Dracula (Harry Potter (Ünlü Sihirbaz Kartı (söz)))

D

  • Demitri Maximoff (Darkstalkers)
  • Dracula (Castlevania Serisi)
  • Draynor (RuneScape)
  • Dumah (Legacy of Kain: Soul Reaver)

E

  • Ecatherina Bilge (Vampire: The Masquerade – Redemption)
  • Efemera (Bloodrayne 2)
  • Erika Sendo (Servet Arteryel)

F

  • Faust (Blood Omen 2)
  • Ferril (Bloodrayne 2)
  • Flandre Scarlet (Touhou Project)

G

  • Goratrix (Vampir: Maskeli Balo)
  • Graf Michael Sepperin (Rosenkreuzstilette)
  • Gabriel Belmont (Castlevania: Lords of Shadow)

H

I

  • Iori Sendo (Servet Arteryel)

J

K

  • Kain (Legacy of Kain)
  • Katrina (Quest for Glory: Gölgeler Karanlık)
  • Keith Valentine (Gölge Kalpler)
  • Kagan (Bloodrayne ve Bloodrayne 2)
  • Kischur Zelretch Schweinorg (Tip-Moon)

L

  • Laura (Castlevania Serisi)
  • Lorcan d'Eath (Harry Potter (Ünlü Sihirbaz Kartı)) (Yarı Vampir)
  • Loretta Lecarde (Castlevania: Portrait of Ruin)
  • Lowerniel Vergidiyad Drakan (RuneScape)
  • Lucinda (Vampir: Maskeli Balo)

M

  • Maderas (Disgaea: Hour of Darkness/Disgaea: Afternoon of Darkness/Disgaea DS)
  • Magnus (Blood Omen 2)
  • Malkáv (Vampir: Maskeli Balo)
  • Marcus (Kan Omen 2)
  • Melchiah (Legacy of Kain: Soul Reaver)
  • Michael Roa Valdamjong (Tsukihime)
  • Mona De Lafitte (Bir Vampir Hikayesi)
  • Mordoc SeLanmere (Baldur Gate: Dark Alliance II)

N

  • Neclord (Suikoden, Suikoden 2)
  • Nicola Tesla (Sanctuary TV dizisi)
  • Nrvnqsr Kaos (Tsukihime)
  • Nitara (Mortal Kombat: Deadly Alliance)

O

R

  • Rachel Alucard (BlazBlue: Calamity Trigger)
  • Rahav (Legacy of Kain: Soul Reaver)
  • Raphael Sorel (Soul serisi)
  • Rayne (Bloodrayne)
  • Raziel (Legacy of Kain)
  • Remilia Scarlet (Touhou Project)

S

T

U

  • Umah (Blood Omen 2)

V

W

  • Walter Bernhard (Castlevania: Ağıt Masumiyet)

X

  • Xanhast (Baldur Gate: Dark Alliance II)
  • Xerx Mephistopheles (Bloodrayne 2)

Y

Z

  • Zephon (Legacy of Kain: Soul Reaver)
  • Zepia Eltnam Oberon (Erimiş Kan)
  • Zerenski (Bloodrayne 2)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]