Kurgusal vampirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kurgusal Vampirler Listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste birçok olağanüstü kurguda bulunan vampir veya vampir gibi olan yaratıkların isimlerini içerir. Liste folklor ve/veya mitolojide var olan ya da dhampirler, melez ya da yarı-vampirler'i içermez.

Edebiyatta[değiştir | kaynağı değiştir]

A[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aaron (Women of the Otherworld)
  • Addhéma (Féval'in La Vampire'i)
  • Adrian Ivashkov (Vampir Akademisi)
  • Akasha (Vampir Günceleri)
  • Akatsuki Kain (Vampire Knight: Noir's Trap)
  • Alec (Alacakaranlık (seri) serisi)
  • Akivasha (Robert E. Howard'ın eserleri ve hikayeleri)
  • Alice Cullen (Alacakaranlık (seri) serisi)
  • Alinska (Lamothe-Langon'dan The Virgin Vampire)
  • Alucard (Hellsing)
  • Alucard(Castlevania)
  • Amelie (The Morganville Vampires)
  • Amun (Alacakaranlık serisi)
  • Andre Paul (The Southern Vampire Mysteries)
  • Angel (Buffy romanları/Angel romanları)
  • Angelo Francezci (Necroscope: The Lost Years (Volume I) and Necroscope: The Lost Years (Volume II))
  • Anita Blake (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Anju Maaka (Chibi Vampire light novels)
  • Anna (The Vampire Diaries)
  • Anna von Schlotterstein (The Little Vampire)
  • Anne (Alacakaranlık serisi)
  • Annette (Night Huntress serisi)
  • Antonio Francezci (Necroscope: The Lost Years (Volume I) and Necroscope: The Lost Years (Volume II))
  • Aoife (The Necromancer: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel)
  • Arkis Leperson (DireDeath) (Necroscope V: Deadspawn)
  • Armand (Vampir Günceleri)
  • Arra Sails (The Saga of Darren Shan)
  • Aro (Alacakaranlık serisi)
  • Arrow (The Saga of Darren Shan)
  • Ash Redfern (Night World)
  • Asher (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Athenodora (Alacakaranlık serisi)
  • Ather (In the Forests of the Night)
  • Attila Westenra (Young Dracula and Young Monsters)
  • Aubrey (In the Forests of the Night)
  • Aubrey (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Augustine (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Avicus (Vampir Günceleri)
  • Koyomi Araragi (Monogatari Serisi)

B[değiştir | kaynağı değiştir]

C[değiştir | kaynağı değiştir]

D[değiştir | kaynağı değiştir]

  • D'Ablo (The Chronicles of Vladimir Tod)
  • Daetrin (The Madness Season)
  • Damian (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Damien Maslin (House of Night series)
  • Damon Salvatore (The Vampire Diaries)
  • Daniel Molloy (The Vampire Chronicles)
  • Danny Glick ('Salem's Lot)
  • Darius Shan (The Saga of Darren Shan)
  • Darren Shan (The Saga of Darren Shan)
  • Darla (Angel)
  • Daryl (Midnight Predator)
  • David Talbot (The Vampire Chronicles)
  • Dean Winchester Supernatural (One episode "Live Free or Twi-hard")
  • Delos Redfern (Night World)
  • Demetri (Twilight)
  • Dennis Blaydon (Those Who Hunt the Night)
  • Devona Kanti (the Nekropolis by Tim Waggoner)
  • Didyme (Twilight)
  • Diego (Twilight series)
  • Dimitri Belikov (Vampire Academy)
  • Dio Brando (JoJo's Bizarre Adventure)
  • Dominic Ames (Vampire Beach)
  • Don Simon Christian Xavier Morado-de la Cadena Ysidro (Those Who Hunt the Night, Traveling with the Dead)
  • Douglas Netchurch (Malkavian)
  • Dove Redfern (Night World)
  • Dorian (The Chronicles of Vladimir Tod)
  • Dragon, King of Arms (Discworld)
  • Dragon Lankford (House of Night series)
  • Draculaura (Back And Deader Than Ever)
  • Drusilla (Buffy, Angel)
  • Dusk (Skulduggery Pleasant)
  • The Dweller (The Necroscope)
  • Dwight Renfield (The Night Flier)

E[değiştir | kaynağı değiştir]

F[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Faethor Ferenczy (Bu Necroscope)
  • Fala (Demon in My View)
  • Fallon Nuit (The Vampire Huntress Legend)
  • Felipe De Castro (The Southern Vampire Mysteries)
  • Felix (Alacakaranlık serisi)
  • Fess Ferenc (Bu Necroscope)
  • Finn Mikaelson (The Vampire Diaries)
  • Flandre Scarlet (Şekillenme Kızıl Şeytan)
  • Frank Collins (The Morganville Vampirleri)
  • Frankie Dalton (Daybreakers)

G[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Gabriel Belmont(Castlevania:Lords of Shadow)
  • Gabrielle de Lioncourt (Vampir Günlükleri)
  • Lal Redfern (Gece Dünya)
  • Garrett (Alacakaranlık serisi)
  • Gavner Purl (Saga of Darren Shan)
  • Gloriana (The Morganville Vampirleri)
  • Walt Dede Montgomery ("Grampires" R. L. stine'ın Musallat Saat)

H[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hanabusa Aidou (Vampire Knight)
  • Uyum (Buffy, Angel)
  • Harry Keogh (Bu Necroscope)
  • Haruka Kuran (Vampire Knight)
  • Heidi (Alacakaranlık serisi)
  • Henry Fitzroy (Kan Bağı)
  • Henry Marker (Chibi'nin Vampir)
  • Henry Sturges (Abraham Lincoln: Vampir Avcısı)
  • Hilda (Alacakaranlık serisi)
  • Horst Cabal ("Johannes Cabal the Necromancer")
  • Avcı Redfern (Gece Dünya)

I[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ian (Night Huntress serisi)
  • İkor DeThanatos (Em Up)
  • Irina (Twilight)
  • Ingrid Dracula (Young Dracula)
  • Ivy Tamwood (Hollow dizi)
  • Ivan kana Susamış (Genç Dracula ve Genç Canavarlar)

J[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Jack Twist (House of Night series)
  • Jack ("Jack", short story by Connie Willis)
  • Jack Fleming (The Vampire Files)
  • Jade Redfern (Night World)
  • Jade (New Blood Rising)
  • Jager (In the Forests of the Night)
  • Jagger Maxwell (Vampire Kisses)
  • Jaguar (Midnight Predator)
  • James (Twilight series)
  • James (Angel)
  • James Rasmussen (Night World)
  • James Stark (House of Night series)
  • Jander Sunstar (Vampire of the Mists)
  • Jane (Twilight series)
  • Jane Mary Betty Ann Pamela von Jones (Discworld)
  • Janos Ferenczy (The Necroscope)
  • Jasik (The Chronicles of Vladimir Tod)
  • Jasper Hale (Twilight series)
  • Jasper Rasmussen (Night World)
  • Jean-Claude (Anita Blake: Vampire Hunter)
  • Jenna Talbot (Hex Hall)
  • Jerry Dandridge (Fright Night)
  • Jesse Reeves (The Vampire Chronicles)
  • Jessica Hamby (True Blood)
  • Jeshickah (Midnight Predator)
  • Jez Stukeley (Vampirates)
  • Jezebel 'Jez' Redfern (Night World)
  • Jillian "Jill" Mastrano Dragomir (Vampire Academy)
  • John "Not-A-Vampire-At-All" Smith (Discworld)
  • John Mitchell (Being Human)
  • Johnny Desperado (Vampirates)
  • John Quinn 'Quinn' (Night World)
  • Jonathan Barrett (Jonathan Barrett, Gentleman Vampire)
  • Juuri Kuran (Vampire Knight)
  • Juan (Night Huntress series)
  • Jukka Sarasti (Blindsight)

K[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kachiri (Twilight)
  • Kaleo (Shattered Mirror)
  • Kalika (The Last Vampire)
  • Kaname Kuran (Vampire Knight)
  • Kanaya Maryam (Homestuck)
  • Karin Maaka (Chibi Vampire light novels)
  • Lady Karen (The Necroscope)
  • Kasper Varn (The Dark Heroine)
  • Kate (Twilight series)
  • Katherine Pierce (The Vampire Diaries)
  • Klaus Mikaelson (The Vampire Diaries)
  • Katrina (Twilight series)
  • Kebi (Twilight)
  • Kestrel Redfern (Night World)
  • Kisten Phelps (Hollows series)
  • Kira (Night Huntress series)
  • Kiss-shot Acerola-orion Heart-under-blade (Bakemonogatari)
  • Khayman (The Vampire Chronicles)
  • Kurda Smahlt (The Saga of Darren Shan)
  • Kurt Barlow ('Salem's Lot)
  • Kurumi (Lotus Land Story)
  • Kol Mikaelson (The Vampire Diaries)
  • Konrad von Carstien (Warhammer Fantasy)
  • Kraven (Underworld)
  • Kroan Westenra (Young Dracula and Young Monsters)

L[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bayan Anthea Ernchester (O Kim Hunt Gece, Yolculuk Ölü)
  • Bayan Margolotta (Diskdünya)
  • Lara Raith (Dresden Files)
  • Larten Crepsley (Saga of Darren Shan)
  • Laurent (Alacakaranlık serisi)
  • Lawrence Van Alen (Blue Bloods)
  • Lenobia (Gece Evi Serisi)
  • Lestat de Lioncourt (Vampir Günlükleri)
  • Lexi (The Vampire Diaries)
  • Liam (Twilight)
  • Leif Helgarson (Demir Druid Günlükleri)
  • Lilith (The Vampire Huntress Legend)
  • Lily Redfern (Gece Dünya)
  • Lionel Grippen (O Kim Hunt Gece)
  • Louis de Pointe du Lac (Vampir Günlükleri)
  • Uzun Gölge (The Southern Vampire Mysteries)
  • Lorcan Furey (Vampirates)
  • Lord Charles Ernchester (O Kim Hunt Gece, Yolculuk Ölü)
  • Lord Ruthven (The Vampir)
  • Loren Blake (Gece Evi Serisi)
  • Çok Harshaw (O Kim Hunt Gece, Yolculuk Ölü)
  • Lucy (Alacakaranlık serisi)
  • Lucy Westenra (Dracula)
  • Luna Maxwell (Vampir Öpücükleri)
  • Lucas Ross (Evernight)

M[değiştir | kaynağı değiştir]

N[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Nadia Petrova (The Vampire Diaries)
  • Nathaniel (Gece Yırtıcı)
  • Nathaniel Cade (Kan Yemini)
  • Neferet (Gece Evi Serisi)
  • Evcimen Lichloathe (Bu Necroscope dizi)
  • Nettie (Alacakaranlık serisi)
  • Nicholas (Nick) Knight (d. Nicholas de Brabant) (Forever Knight)
  • Nicolas de Lenfent (Vampir Günlükleri)
  • Nikolas Ravena (Paramparça Ayna)
  • Nilsson (Gece Dünya)
  • Nissa Johnson (Gece Dünya)
  • Nissa Ravena (Paramparça Ayna)
  • Nyctivoe (Nyctivoe)

O[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Oliver (The Morganville Vampirleri)
  • Oliver Nocturne (Oliver Nocturne dizi)
  • Olumsiz Bey (Seyahat Ölü)
  • Onkar (Bıçak Alev dizi)
  • Otis (Kronikler Vladimir Tod)
  • Otto von Chriek (Diskdünya)

P[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Pam (The Southern Vampire Mysteries)
  • Pandora (Vampir Günlükleri)
  • Paris Skyle (Saga of Darren Shan)
  • İnci (The Vampire Diaries)
  • Peter (Alacakaranlık serisi)
  • 512 Angela (Vampir Günlükleri)
  • Philippe Calvaire (O Kim Hunt Gece)
  • Pierce Holt (Gece Dünya)
  • Piscary (Hollow dizi)
  • Poppy Kuzey (Gece Dünya)
  • Porrim Meryem (Homestuck)
  • Priscilla Fier (Korku Sokağı)

R[değiştir | kaynağı değiştir]

S[değiştir | kaynağı değiştir]

T[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tanya (Alacakaranlık serisi)
  • Takuma İchijou (Vampire Knight)
  • Tara Laine Kinney (The Vampire Huntress Legend Series)
  • Tasha Ozera (Vampir Akademisi)
  • Tatiana İvashkov (Vampir Akademisi)
  • Tarquin "Quinn" Blackwood (Vampir Günlükleri)
  • Tate (Night Huntress serisi)
  • Terzieff-Godefroy Emiel Regis Rohellec (51. Uygulama)
  • Thierry Descoudres (Gece Dünya)
  • Thibor Ferenczy (Bu Necroscope dizi)
  • Thomas Raith (Dresden Files)
  • Thistle Galena (Gece Dünya)
  • Timmy (Gece Dünya)
  • Tomas Tod (Kronikler Vladimir Tod)
  • Thuringwethil (Silmarillion)
  • Tıa (Alacakaranlık serisi)
  • Tristam Earthsong Komik

V[değiştir | kaynağı değiştir]

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yaksha ("Son Vampir")
  • Yolando (The Vampire Huntress Legend Series)
  • Ysandre (The Morganville Vampirleri)
  • Yulian Bodescu (Bu Necroscope dizi)
  • Yuki Cross (Vampire Knight)

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Web Edebiyatı[değiştir | kaynağı değiştir]

D

K

  • Kanaya Meryem - Homestuck[önemi?]

P

  • Porrim Meryem - Homestuck[önemi?]

Sinema / Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

  • Quackula (The New Adventures of Mighty Mouse ve Heckle Ve Jeckle)
  • Kraliçe (Priest (2011 film))
  • Quincey (Şeytanlar)

R

S

T-U

V

  • Sevgililer Kesici (Gölge Bölgesi: Undead Express)
  • Valeriy Saushkin (Gece Nöbeti)
  • Vasilisa 'Lissa' Dragomir (Vampire Academy)
  • Vandemon (Digimon (1999 anime)Digimon Macera)
  • Victoria (The Twilight Saga)
  • Vicky Donnvan (The Vampire Diaries)
  • Vincent (Buffy the Vampire Slayer)
  • Violet Lee ("Karanlık Kahraman")
  • (Mina ve Sayısı)Vlad
  • Vlad Dracula (Young Dracula)
  • Vlad Dracula (Kütüphaneci: Lanet Judas Kadeh)
  • Voldomyr LeShoc (Transilvanya Televizyon)
  • Von Kreepsula (çizgi roman karakteri Mona Vampir)
  • Bu Vorvon (Buck Rogers 25. Yüzyılda)
  • Anton Voytek (Vampir, 1979, TV Filmi)

W

X

Y

  • Yeon Ji (Vampir Savcı)
  • Count Yorga (Count Yorga, Vampire)

Z

Çizgi roman ve manga[değiştir | kaynağı değiştir]

Video / Board / Kart oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

A

B

C

  • Caine (Vampir: Maskeli Balo)
  • Caldaur (King's Quest II: Romancing the Stones)
  • Carmilla (Castlevania Serisi)
  • Bayan Carmilla Sanguina (Harry Potter (Ünlü Sihirbaz Kartı))
  • Kont Bakula (Kingdom of Nefret)
  • Kont Dracula (Harry Potter (Ünlü Sihirbaz Kartı (söz)))

D

  • Demitri Maximoff (Darkstalkers)
  • Dracula (Castlevania Serisi)
  • Draynor (RuneScape)
  • Dumah (Legacy of Kain: Soul Reaver)

E

  • Ecatherina Bilge (Vampire: The Masquerade – Redemption)
  • Efemera (Bloodrayne 2)
  • Erika Sendo (Servet Arteryel)

F

  • Faust (Blood Omen 2)
  • Ferril (Bloodrayne 2)
  • Flandre Scarlet (Touhou Project)

G

  • Goratrix (Vampir: Maskeli Balo)
  • Graf Michael Sepperin (Rosenkreuzstilette)
  • Gabriel Belmont (Castlevania: Lords of Shadow)

H

I

  • Iori Sendo (Servet Arteryel)

J

K

  • Kain (Legacy of Kain)
  • Katrina (Quest for Glory: Gölgeler Karanlık)
  • Keith Valentine (Gölge Kalpler)
  • Kagan (Bloodrayne ve Bloodrayne 2)
  • Kischur Zelretch Schweinorg (Tip-Moon)

L

  • Laura (Castlevania Serisi)
  • Lorcan d'Eath (Harry Potter (Ünlü Sihirbaz Kartı)) (Yarı Vampir)
  • Loretta Lecarde (Castlevania: Portrait of Ruin)
  • Lowerniel Vergidiyad Drakan (RuneScape)
  • Lucinda (Vampir: Maskeli Balo)

M

  • Maderas (Disgaea: Hour of Darkness/Disgaea: Afternoon of Darkness/Disgaea DS)
  • Magnus (Blood Omen 2)
  • Malkáv (Vampir: Maskeli Balo)
  • Marcus (Kan Omen 2)
  • Melchiah (Legacy of Kain: Soul Reaver)
  • Michael Roa Valdamjong (Tsukihime)
  • Mona De Lafitte (Bir Vampir Hikayesi)
  • Mordoc SeLanmere (Baldur Gate: Dark Alliance II)

N

  • Neclord (Suikoden, Suikoden 2)
  • Nicola Tesla (Sanctuary TV dizisi)
  • Nrvnqsr Kaos (Tsukihime)
  • Nitara (Mortal Kombat: Deadly Alliance)

O

R

  • Rachel Alucard (BlazBlue: Calamity Trigger)
  • Rahav (Legacy of Kain: Soul Reaver)
  • Raphael Sorel (Soul serisi)
  • Rayne (Bloodrayne)
  • Raziel (Legacy of Kain)
  • Remilia Scarlet (Touhou Project)

S

T

U

  • Umah (Blood Omen 2)

V

W

  • Walter Bernhard (Castlevania: Ağıt Masumiyet)

X

  • Xanhast (Baldur Gate: Dark Alliance II)
  • Xerx Mephistopheles (Bloodrayne 2)

Y

Z

  • Zephon (Legacy of Kain: Soul Reaver)
  • Zepia Eltnam Oberon (Erimiş Kan)
  • Zerenski (Bloodrayne 2)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]