Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 21

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Herhalde text sayfasında filan tümden bir düzeltme yapılmış. Al Gore (Yazar), Davis Guggenheim (Yönetmen). {{{title}}} [Film]. burada bir sorun var. Linki düzelttim sanırım. Kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 22:11, 3 Ağustos 2012 (UTC)

  • 15. kaynakta {{{title}}} diye bir ifade var. Ben linki düzelttim ama title kısmı düzelmedi .--Boyalikus (mesaj) 11:47, 4 Ağustos 2012 (UTC)
  • Tamam düzelttim. Şablon Türkçeleşmemiş .--Boyalikus (mesaj) 11:50, 4 Ağustos 2012 (UTC)

Elbet!

Monobook mu kullanıyorsun Vector mü?

Vito Genovese 12:07, 5 Ağustos 2012 (UTC)


Yok yok, onu gördüm zaten. Görünüm olarak hangisini kullanıyorsun anlamında sormuştum. Özel:Tercihler -> Görünüm sekmesinde seçili olan görünüm. Yeni varsayılan olan Vector mü, eski varsayılan olan Monobook mu?

Vito Genovese 12:12, 5 Ağustos 2012 (UTC)


monobook.js (ve .css), monobook görünümü kullanıldığında geçerli olacak betikleri (ve görünüm ayarlarını) sağlar. vector.js (ve yine .css) ise, aynısını vector görünümü için yapar. Tüm diğer görünümler için geçerli bu sayfalar.

Daha sonra ise common.js (ve elbette .css) çıktı. Görünüm ne olursa olsun geçerli olan. MediaWiki:Common.js ve MediaWiki:Vector.js arasında da benzer bir ilişki var; tüm siteyi etkiliyor elbette onlar farklı olarak.

Biz ayar sayfalarımıza "monobuk" diyegeldiğimiz için, öyle kaldı adı :)

Şimdi ihtiyacımız olan şudur:

Monobook.js'ni Sabri'ye sildir gitsin. Hiçbir işine yaramayacak şu noktada.

wikisource:tr:Kullanıcı:Yabancı/common.js sayfasını oluştur aşağıdaki içerikle:

importScriptURI('http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=MediaWiki:Gadget-popups.js&action=raw&ctype=text/javascript'); importScriptURI('http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Vito_Genovese/Popups-tr.js&action=raw&ctype=text/javascript'); importStylesheetURI('http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Vito_Genovese/Popups.css&action=raw&ctype=text/css');

Şu an burada kullandığım code etiketi olmadan tabii. Onu sadece kod düzgün görünsün diye koydum. Sadece üç satırı alman yeterli.

Betiği Türkçe olarak kullanmak istediğini varsaydığım için var bu arada ikinci satır. Eğer İngilizce olarak kullanmak istersen, ikinci satırı koyma hiç. Bir ve üç yeterli.

Önbellek temizlemesi sonrasında gayet güzel çalışması gerekiyor. Hindistan ceviziyle servis edebilirsin :)

Vito Genovese 12:23, 5 Ağustos 2012 (UTC)


Afiyet olsun :)

Bu arada satırlar düz metin gibi yan yana dizilivermiş sayfaya bakıldığında. Çalışıyor ama kötü bir görünüm sunuyor. Dilersen aralarına birer satır boşluk koyabilirsin. Derli toplu görünür.

Vito Genovese 12:31, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Maymun iştahlı [ho? ni!] maddeden maddeye zıplarken...

Bakarım tabii ki. Şu Poe'yu ve çevresini seçkin yapma hayalimiz sürüyor sanırım Bu arada ben tam bir maymun iştahlılık örneği olarak önce İstanbul'daki Goya sergisinden gazı alıp Savaşın Felaketleri'ne başladım. Sonra yarım bırakıp Barton Fink'e giriştim. Ne olacak bunlar hiç bilmiyorum İyivikiler... [ho? ni!] 19:10, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Savaşın Felaketleri, Barton Fink ve Poe evreni dışında bir şey yapmamayım bari (amma da odaklandım :) ). Bu arada zombiler artık İngilizcede seçkin değil, sanırım kaynakları yetersiz görülmüş. Bende birkaç kaynak var ama toparlamaya yeter mi bilmiyorum, bakacağım. İyivikiler... [ho? ni!] 19:26, 5 Ağustos 2012 (UTC)
Moore'u unutmuşum. Bende bir kaynak olacak onunnla da ilgili. Hatta sırf bu madde için almıştım vaktiyle. Bu arada Barton'da kırmızı çok çıkacak :( İyivikiler... [ho? ni!] 19:44, 5 Ağustos 2012 (UTC)

İyi geceler.[kaynağı değiştir]

Evet,tespitin doğru fakat popüler kültürde genelde bunlar yazılıyor.Haberlerde hiç "tazyikli su ile müdahale edildi" gibi bir yazı gördün mü? TDK tazyik kelimesini kullanmış.Geldik jop'a... TDK'de cop kelimesini gördüm.Ama o kelime çok sorun değil.İkisi de kullanılıyor.İyi geceler... --Atom KarıncaAdımımı ezberliyorsun? 19:37, 5 Ağustos 2012 (UTC)

SR Adaylığı[kaynağı değiştir]

Şurada adaylığı iptal etmissiniz. Evet küçük resim ancak orada (2 nolu kural) az bulunan görüntüler önem taşır demiyormuydu? Ayrıca tek eksiği çözünürlüğüyse ileride yenisini yüklerim. ~--~ Cano58ileti 08:41, 6 Ağustos 2012 (UTC)

Pekala bu resmin daha iyisini ileride yüklerim. ~--~ Cano58ileti 08:41, 6 Ağustos 2012 (UTC)

Anladın sen onuuuu...[kaynağı değiştir]

Anladın sen onuuuu...
Madde açıp açıp kaçmak nasılmış görürsün sen..... İyivikiler... [ho? ni!] 04:35, 7 Ağustos 2012 (UTC)
  • Merhaba Ahzaryamed, iyisindir umarım. Aktif olmadığını görerek şöyle bir şey yaptım, haber vermek istedim. Kolay gelsin. --yabancım 22:04, 8 Ağustos 2012 (UTC)
Merhaba Yabancı. İyiyim teşekkürler sen de iyisindir umarım. Şehir dışındaydım 2 gündür. Nezaketin için teşekkürler. Dilediğin gibi değişiklik yapabilirsin ne de olsa eski toprağın hakkı bâkidir :) Kolay gelsin.--ahzaryamedileti 17:57, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Evet haklısınız fakat bu ekran yakalama görüntülerini albüm sayfasında kullanmanın bir sakıncası var mı? Çünkü klip görüntüleri kullanılmadığı zaman sayfa çok boş gözüküyor, görünüm açısından uygun değil mi bu görüntülerin kullanımı? Seyitahmetmrk (mesaj) 13:37, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Avusturya Briç Federasyonu ÖBV[kaynağı değiştir]

Do you speak Hungarian ? Could you translate it , please ? And it ? If you can't , you can search somebody to translate with Hungarian worlds. 81.49.127.213 14:53, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Gereken hassasiyeti gösterdiğimden de, göstereceğimden de kuşkunuz olmasın. Ne var ki şu "kişiler üzerine yorum yapmamak" meselesi bazen yoruma açık hale gelebiliyor. Zira herşeyi yapan kişiler nihayetinde. Yani o maddeleri o kadar şişiren, kaynaksız bilgilerle dolduran, bol keseden atan, kaynak olarak birtakım bloglara yapılan yorumları ekleyen yine kişiler. Bunlar kendi kendine olmuyor, değil mi? Yine daha dikkatli/sabırlı olmaya çalışırım. Teşekkürler. Azadagaoglu (mesaj) 18:23, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Ufak Bir Rica[kaynağı değiştir]

Erhfb (mesaj) 15:39, 13 Ağustos 2012 (UTC)Daha önceki hatalarımın farkındayım ancak artık sadık ve titiz bir vikipedist olduğumu düşünüyorum korumalı maddelerde yaptığım değişikliklerin (eskiden olduğu gibi) kontrole gerek kalmadan yayınlanması gerektiğini düşünüyorum bunun için ne yapmalıyım teşekkürler

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vandalizm oluşturan şu değişikliği kabul ettiğinizi gördüm. Gözünüzden kaçmış olabilir, dikkat çekmek istedim. Teşekkürler. --yabancım 13:53, 14 Ağustos 2012 (UTC)

  • Merhaba. "İlim" kelimesinin çıkarıldığını fark edememişim, dalgınlığıma gelmiş. Uyarı ve katkınız için teşekürler...--Eğitmenmahmut msj 15:37, 14 Ağustos 2012 (UTC)

otomatik pilot su kaynatmış, vızlamıyor cızırdıyor daha çok :) --kibele 22:36, 14 Ağustos 2012 (UTC)

uyuyalım, güzelleşelim.. kibele 22:42, 14 Ağustos 2012 (UTC)

Geri aldığınız için teşekkürler. Daha önce talebim de bu yönde olmuştu. :) Sevgiler.--temaileti 14:31, 15 Ağustos 2012 (UTC)

Durumu ben de anlamadığımı farkettim şimdi. Önemli de değil, editörlük hakkı vs. Siz bir selam'a sayın bunu :), iyi çalışmalar..--temaileti 14:53, 15 Ağustos 2012 (UTC)

telif konulu soru[kaynağı değiştir]

Merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 1923 yılına ait bir dergide Atatürk'ün ve Latife Hanım'ın Adana Türk Ocağı'nı ziyaretleri sırasında hatıra defterine yazdıkları notların resmi var. (Gayet güzel ve okunaklı; eski harfli.) Bunları dergiden kopyalayarak jpeg formatında Viki'ye yüklesem telif sorunu olur mu? Resimlerden birini Türk Ocakları, diğerini Latife Uşşaki maddelerinde kullanmak istiyorum. Azadagaoglu (mesaj) 21:55, 16 Ağustos 2012 (UTC)

Tekrar merhaba. Dergide bahsettiğiniz yönde bir ibare yok. Resimlerin altında "Gazi Paşa Hazretleri'nin el yazıları. Adana Türk Ocağı hatıra defterinden." ve "Latife Hanımefendi'nin el yazıları. Adana Türk Ocağı hatıra defterinden." notları var. "Altun Yurd" isimli bu dergi 1923 yılında Adana'da çıkmış. Derginin son sayfasında "Yetkili müdür Agah Tuğrul" ibaresi var sadece. Bu zatın ne zaman öldüğünü tespit edemedim. Zamanınızı alıyorum, teşekkür ederim. Azadagaoglu (mesaj) 16:24, 17 Ağustos 2012 (UTC)
Mesele şu ki söz konusu derginin bugünküler gibi bir künyesi ve dergide telifle ilgili herhangi bir ibare yok. Yetkili adına da dergi içinde bir tek müdir-i mesulün ismi vardı. Fakat incelemeyi sürdürürken cilt kapağında "Sahib-i imtiyaz Küleklizade Ahmed Bedri" kaydını gördüm. Küleklizadeler Adana eşrafındanmış galiba. Ama bu zatın hususi hayatı hakkında bir bilgiye ulaşmak şimdilik mümkün olmadı. Neyse, ben resimleri Alenileşmiş eser etiketiyle yükleyeyim bir itirazınız yoksa. Sorun olur ve daha sonra başka bir formül bulunamazsa, silinir, ne yapalım. Çünkü bana göre gayet ilginç resimler bunlar; üstelik Türk Ocakları maddesinde hiç görsel yok, Latife Hanım'ın el yazısı da (hele hele eski yazıyla olanı) kolay bulunur birşey değildir. Tekrar teşekkür eder, iyi bayramlar dilerim. Azadagaoglu (mesaj) 11:06, 18 Ağustos 2012 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Şu kullanıcı adı galiba uygunsuz. Azadagaoglu (mesaj) 09:48, 21 Ağustos 2012 (UTC)

Hızlı silme[kaynağı değiştir]

Merhaba, TKİH adlı maddeyi SAS'a çıkardım ancak, madde daha önce silinmiş olan benzer içeriğe sahipmiş. Hızlı silinmesi mümkün mü? esc2003 (mesaj) 09:37, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba. Maddenin silinmiş sürümü yok. Başka bir adla mı açılıp silinmiş? O maddeyi gösterebilirseniz incelerim. Yalnız içerdiği bilgilerin doğrulanamaz olması, bu madde için silinme nedeni olmayabilir. Zira ilk sürümü şu halinden çok farklı. Şahsen taslak sınırlarını zorlayan bu ilk sürüme 1-2 cümle ve kaynak ekleyip maddeyi kurtarmayı tercih ederim. --yabancım 09:49, 22 Ağustos 2012 (UTC)
Reality tarafından belirtilmiş. Bu ifade üzerinden yorum yaptım. Doğrulanamaz ifadelerin tutulması hedef gösterme olarak kullanılabilir. Bakınız şu ve benzeri internet oluşumlarında Vikipedi propagandaya alet ediliyor. Maddenin oluşumunda en büyük katkıya sahip olan kullanıcı uygun olmayan ad seçiminden dolayı engellenmiş dolayısıyla kendisiyle iletişime geçme olanağımız da bulunmuyor. Ben internet araması yaptım ancak güvenilir kaynak yok diyebilirim. Arşivlenmiş gazete haberlerinde birkaç habere rastladım ancak bunlar iddia niteliğinde kabul edilebilir. Herhangi bir dava ile ilgili beraat, mahkumiyet kararı vs haberi yok. esc2003 (mesaj) 10:02, 22 Ağustos 2012 (UTC)
Reality belirtmiş ama bağlantı vermemiş. Takdir edersiniz ki benim maddeyi bu nedenle silmem için, o silinmiş içeriği görmem ve şu anki sürümle karşılaştırmam gerek. Bağlantısını verdiğiniz türden sitelerin ne dediği, ne yaptığının Vikipediyle ilgisi yok. Bizim kendi kuralarımız var ve madde bu kurallar bakımından sorunlu görünüyor. Ancak şu durumda ben hızlı silinmesi taraftarı değilim. İnternette hızlıca bir taramada ben de elle tutulur kaynak göremedim. Ancak belki basılı kaynaklarla desteklenebilir madde. En iyisi konunun SAS tartışmasında ele alınması. Teşekkürler. --yabancım 10:11, 22 Ağustos 2012 (UTC)
Merhaba, Reality ile konuştum sayfa Türkiye Komünist İşçi Hareketi'nin birebir kopyasıymış. esc2003 (mesaj) 11:12, 22 Ağustos 2012 (UTC)
  • Merhaba Mimar, iyisindir umarım. Senden bir ricam olacaktı. J. Cleaveland Cady maddesini açman mümkün mü acaba? Bir SM projesinin kırmızılarından biri. Kırmızılar çok sayıda olduğundan, ilgilenebileceklere haber vereyim dedim. İlgilenemezsen de sorun değil. Teşekkürler. --yabancım 09:28, 22 Ağustos 2012 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. İyiyim sağol, umarım sen de iyisindir. Maddeyi oluşturdum: [1] Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 16:19, 22 Ağustos 2012 (UTC)
  • Ben de iyiyim. Eline sağlık, çok sağolasın. :) --yabancım 17:25, 22 Ağustos 2012 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Şunu görmüş müydün? Maddelerde işine yarayabilir. --yabancım 22:18, 22 Ağustos 2012 (UTC)
  • Fotoğraf için çok teşekkürler Yabancı. Maddeye ekledim: [2] Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 18:31, 1 Eylül 2012 (UTC)

1983'te Türkiye[kaynağı değiştir]

Merhaba. Gerçi çalışma şablonu koymuşsunuz; ancak gözünüzden kaçmış da olabilir diye düşündüm. 1983'te Türkiye maddesinin içerdiği olaylar 1979 yılına ait. İyi çalışmalar. --yabancım 20:13, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba. Tembellikten silip tekrar (başlıkları) yazmamak için böyle yapıyorum. Uyarın ve dikkatin için sağol :) Mirada (mesaj) 21:19, 23 Ağustos 2012 (UTC)

Ne demek... zevkle :) İyivikiler... [ho? ni!] 19:31, 26 Ağustos 2012 (UTC)

Kutlama mesajı[kaynağı değiştir]

Burada bazı mesajları Türk olmayan veya T.C vatandaşı olmayanlara atmış olabilirim galiba. Sizin düşüncenize saygı duyarım. Ancak, burada bu mesajları atmak gayet doğal bence. Özgür ansiklopedi değil mi burası ? Biz vikipedistler robot değiliz. Milli duyguları paylaşmaktan daha doğal ne olur? Doğru burası bir ansiklopedi ama sosyal bir ansiklopedi. Ben dışarıda da aynıyım burada da aynıyım. Yanlış anlamayın sakın! Size bir lafım yok. Kısaca şunu diyorum;atmak isteyenler atmalı zira ansiklopedinin sloganı gibi özgür olmalı. Benim düşüncem bu konuda özgür olunmalı. İyi günler. ~--~ Cano58ileti 08:41, 27 Ağustos 2012 (UTC)

yazdığınızı okudum ama ingilizceden çevirisi öyle isterseniz etmoloji ilk satırı silerim

  1. MasterKarTaL (mesaj) 11:41, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Sekülerite ve sekülerizm[kaynağı değiştir]

merhaba mesajını gördüm 2 si farklı seyler yanı laiklik farklı laik farkli kelimenin türetilişide ingilizceden Secularity yani laik Secular laik Secularısm vs vs. MasterKarTaL (mesaj) 15:35, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Çift madde şüphesi[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele. MasterKarTaL'a mesajını gördüm. Yalnız şöyle ve şöyle durumlar var. iw'lerden de görebilirsin. --yabancım 12:21, 27 Ağustos 2012 (UTC)

selam yabancı, baktıydım hızla intervikilere ama görememişim. sağolasın. --kibele 16:12, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Şimdi biz bu maddeleri çevirdikten sonra üste koyduğumuz bu sayfa başka bir dilden çevrilmektedir yazısını kaldıracak mıyız? |MasterKarTaL (mesaj) 20:28, 27 Ağustos 2012 (UTC)

peki yazdığımı yanlış anlamayın ben coğu zaman capslock açıkken yazarım kusura bakmayın ama bana sorabilirdi veya değiştirmemi söyleseydi iyi olurdu.Yanlış anlaşılmasın .Teşekkürler... --MasterKarTaL (mesaj) 12:49, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
bilgi için teşekkürler vallaha sizden başka yok beni anlayan. MasterKarTaL (mesaj) 12:50, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Kullanılmayan Kullanıcı[kaynağı değiştir]

Artık wikipedia da olmayan kullanıcılar var ismi kırmızı olanlar değilmi? mesela burada cok var bunları temizleye bilirim bana güvenin ismi kırmızı olanları sileyim.ve böyle başka sayfalarda da çok var. Size danışmak istedim yanıtınızı bekliyorum.

Merhaba yanlış anlamayın ancak iyi-kotu desteklerinizi bekliyorum. http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Se%C3%A7kin_resim_adaylar%C4%B1/Blagaj_Ceilings.jpg Kolay gelsin!! Ben de yanlış anlaşılmasın derken aslında fikrinizi istemiştim teşeküürler. talhacakir 15:43, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Sürüm Kontrolü[kaynağı değiştir]

Biliyorum vandalizm durumunda geri alıncağını da peki bir daha kine "uyarı spoiler" işaret'i koyarım, teşekkürler hatırlattığınız için. İyi çalışmalar. Rıdvan Merhaba 17:28, 5 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Yabancı,
Ümit Ünal'ın kişisel blogunda İngilizce maddeye bağlantı görünce fotografı da bilgisi dahilinde yüklediler diye düşünmüştüm ama facebook adresinde resmin kullanımına dair bir bilgi yok. Ama Wiki'den haberdar gözüküyor, yarın OTRS için bir yazışmaya çalışacağım, sonuç çıkmazsa resmi işaretleriz. İyivikiler... [ho? ni!] 19:24, 10 Eylül 2012 (UTC)

Yazdım bakalım... İyivikiler... [ho? ni!] 04:28, 11 Eylül 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı: [3] :) İyivikiler... [ho? ni!] 03:56, 12 Eylül 2012 (UTC)

Merhabalar, Ben zaten yogunlugunun farkindayim ancak benim sorunum okullar yakinda açılacağı icin artık eskisi gibi aktif olamayacağım wikide. Evet, gercekten çok yogun peki bu gorevlerinin yükünü başkalarıyla paylaşmaz mı? Kolay gelsin!--Talha Çakırileti 13:49, 12 Eylül 2012 (UTC)


Anladım merak etmeyin sorun yok :) Kolay gelsin--Talha Çakırileti 15:37, 12 Eylül 2012 (UTC)

Şablon sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablon kılığına bürünmüş bir denemeydi Sildim. --Superyetkinileti 17:36, 12 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Yabancı. şu resmin o yıllar lisans koşullarına uyduğu yazılmış. tartışma sayfasında da lisansın uygun olduğu söylenmiş. Resim AK kriterlerine uyuyor mu uymuyor mu kararsız kaldım. Eğer uyuyorsa Hande Yener maddesinde kullanmayı düşünüyorum. -Seyit mesaj 10:12, 13 Eylül 2012 (UTC)

Bir de bu dosya var. Albüm kapağı olarak lisanslandırılmış fakat albümün promosyon fotoğraflarından. Google'a Hande Yener Hipnoz albüm fotoğrafları yazdığınız zaman görebileceğiniz bir fotoğraf. Acaba lisansı "Promosyon fotoğrafı" olarak değiştirildikten sonra Hande Yener maddesinde kullanılabilir mi? Bir de, bir üstteki resim sanatçının sayfasında 2010-2011 arasında kullanılmış. O zaman uyuyorsa bu zamanda uyuyordur öyle değil mi ? :/ -Seyit mesaj 10:59, 13 Eylül 2012 (UTC)
Merhaba. Dün atlamışım yanıt yazmayı. Öncelikle sorduğunuz için teşekkürler. Böyle önceden bilgi almak, olası politika ihlallerini önlüyor. Keşke herkes bu hassasiyeti gösterse. Bu resim adil kullanım resmi değil, özgür lisanslı. Bu nedenle de dilediğiniz maddede kullanabilirsiniz. Şununla ilgili konuyu netleştirmek için ise, daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Single albümden ayrı olarak yayımlandı mı ve bu resim onun albüm kapağı mı? Albüm kapağı değil de promofoto ise, kullanım yanlış. Zaten albüm kapağı gibi de durmuyor. Bu durumda silinmesi gerekecek. Zira Hande Yener maddesinde hiç kullanılamaz. Hiç unutmamak gerekir ki, hayatta olan kişilerin telif hakkı saklı resimleri (kliplerden alınma görüntülerin yalnızca şarkının maddesinde kullanılması gibi istisnai kullanımlar hariç) adil kullanım oluşturmadığından, Vikipedide kullanılamaz. --yabancım 17:31, 14 Eylül 2012 (UTC)
Cevabım gecikti, kusura bakmayın lütfen. Bu resim albüm kapağı değil. Promofoto. Albümün imaj çalışması için Hande Yener saçını pembeye boyatmıştı, bu değişimini tanıtmak amacıyla basında yayımlanmıştı. Eğer lisansı uymuyorsa silinmeli o zaman. Fakat lisansı promofoto olarak değiştirilirse, hangi maddelerde kullanılabilir ? -Seyit mesaj 19:08, 15 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba. Bu dosyadaki telif ihlali nedir acaba? --yabancım 09:33, 14 Eylül 2012 (UTC)

Daha önce silinmişti. Aynı kullanıcının kuklası tarafından yüklenmiş. --esc2003 (mesaj) 09:35, 14 Eylül 2012 (UTC)
Bu bir telif ihlali nedeni değil ki. Daha önceden lisanssız halde yüklendiği olmuştu, bu bir sorundur. Ancak şu anda kukla yüklemiş de olsa, kurallara uygun şekilde yüklenmiş. Bu nedenle değişikliklerinizi geri alıyorum. --yabancım 09:49, 14 Eylül 2012 (UTC)
Fotoğrafı kimin çektiği biliniyor mu? O kişiden izin almak gerekmez mi? esc2003 (mesaj) 09:57, 14 Eylül 2012 (UTC)
  • Superyetkin'e söyledim ancak kendisi yok galiba. Siz yapar mısınız? esc2003 (mesaj) 10:05, 14 Eylül 2012 (UTC)

Yeni madde üzerinde çalışırken...[kaynağı değiştir]

İyi günler. 2012 ABD karşıtı protestolar maddesini açtım. Sizde katkı yapmışsınız. Sağolun. Ancak değişiklik çakıştı. Bir sürü emek havaya gitti. Lütfen sayfada çalışma etiketi varsa, üstelik birde yeni açılıp, en son değişiklik Cano58 yapmışsa, o etiket kalkana kadar değişiklik çakışmasın diye deişiklik yapmayınız. O etiketin bir amacı vardır. Buna dikkat ederseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi günler. ~--~ Cano58ileti 08:41, 14 Eylül 2012 (UTC)

Şu konuda haklısınız. Aşağıya bakamadım. Birden bunu görünce hemen çıkıp, geçmişe baktım ve sizi gördüm. Bunda haklısınız. Lakin çakışarak çalışmak hoş birşey değil. Yoğun bir çalışma sırasında o sayfa iyice geliştirilmişti. Değişikliğin kapsamı olmaz. İ harfi bile koysanız yine çakışır. O etiket bir kullanıcının o madde üzerinde çalıştığının göstergesidir. O etiket kalkınca değişiklik yapılabilir (istisnalar dışında). İyi çalışmalar. ~--~ Cano58ileti 08:41, 14 Eylül 2012 (UTC)
Dikkat ederseniz, ilk mesajımda Özellikle çok yeni bir maddeyse ve Cano58 çalışıyorsa demiştim. Yani ben kendim için demiştim, Vikipedi geneli için değil. Benim çalışmam yarım saatte biter. Daha uzun olursa zaten o etiketi alırım. Eğer birdaha beni bu şekilde görürseniz bu sözüm aklınıza gelsin lütfen. Sadece kendim için bunu dedim. Bundan sonra bende sizin dediklerinizden yola çıkarak çalışmamı kurtarmaya çalışacağım. İyi günler.~--~ Cano58ileti 08:41, 14 Eylül 2012 (UTC)
  • Merhaba Yabancı, not aldım. İyi çalışmalar. --taysin (mesaj) 18:42, 14 Eylül 2012 (UTC)

İçerikte ki yazıların Vikipedi'yi ziyaret edenler tarafından görünmemesi için belli bölümlerini siliyorum, geçmişten görülür diye. Bundan sonra silmem.--Aguzer (mesaj) 14:19, 17 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Yabancı, YasBot onaysız çalışıyor. Bilgilerine. Kumul (mesaj) 10:20, 21 Eylül 2012 (UTC)

Hello,
I think that YasBot is running from the toolserver, and that you have also blocked his IP address. That should explain that my bot (HerculeBot) is considered as blocked by pywikipedia.
Can you please modify the YasBot block to unblock his IP address ?
Regards
--Hercule (mesaj) 12:23, 21 Eylül 2012 (UTC)
I suppose that the #65632 block is the one of its IP adress. --Hercule (mesaj) 12:27, 21 Eylül 2012 (UTC)

Meriç Soylu[kaynağı değiştir]

yürü ordan İbrahim Çuhadar kayıt altına alınırken ve silinmezken nerdesiniz ??? Yabancı olan sensin Meriç hanım tanınmıştır Chicken... Bu imzasız yazı 213.153.201.110 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba. Sanıyorum maddeyi açmaktaki ısrarınız Vikipedinin kayda değerlik kurallarının değer ölçüm işlevine sahip olduğu yönündeki bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Vikipedide kayda değerlik kabaca, bağımsız, güvenilir, ikincil kaynaklarca konu edilmiş olmayı ifade eder. Elbette konu edilmenin de sıradan bir ele alma ya da adını anma şeklinde değil, yönergede ayrıntılı olarak açıklandığı gibi olması gerekir. Bu nedenle, diyelim ki çok değer verdiğimiz ilkokul öğretmenimiz kayda değer olmayabilirken, bir seri katil kayda değer sayılarak Vikipedide bir madde olarak kendisine yer bulabilmektedir. Zira ilki kaynaklarca gereği gibi ele alınmamışken, ikincisi üzerine araştırmalar ve çalışmalar bulunabilmektedir. Umarım konuyu açıklayabilmişimdir. --yabancım 07:45, 25 Eylül 2012 (UTC)

Fazla biliyorsanız o zaman terörisiti eklerken orda kahramanlık yapan poliside ekleyeceksin buraya İbrahim Çuhadar bir bomba patlatıp nasıl ekleniyor buraya onlarca terörist var böyle kahramanlık yapıp onca insanı ölümden kurtaran şehir polis memurunuda ekleyeceksin oraya İbrahim Çuhadar İnterpol bülteniyle aranabilir bu onu kayıt sebebi yapmaz buraya Meriç Soylu hanımefendi ise sanat ve iş çevrelerinde tanınmış bir isim yerli ve yabancı bir çok sanatçının orgaznizasyonunu gerçekleştirmiş konser, tiyatro ve sinema alanında etkinlikler düzenleyerek Türkiye 'de sanata yönetmen kimliğiyle İş Sanat bünyesinde hizmet etmiş başarılı bir isimdir silmeye hakkınız yoktur kaydadeğerdir kendisi yinede karar verdiyseniz saygı duyulur ama yanlıştır burdaki silinsin diyen sizin gibi görevlilerin düşünceleri yanlıştır öldüğünde cenazesine tanınmış isimler gelmiştir ayrıca ölmedende Tv 'de sanat programlarına katılmıştır yani kayda değer bir şahsiyettir bilginize... Bu imzasız yazı 82.222.109.131 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kayda değerlikle ilgisi olmayan şeyler söylemeyi ve kriterler öne sürmeyi sürdürüyorsunuz. Şu anda bulunduğumuz ortam bir ansiklopedidir, buranın da doğası gereği kendisine özgü kimi kuralları vardır. Ne siz bunlardan muafsınız, ne ben. Üzerine konuşmadan önce onları okuyup özümsemekte yarar var. Onun dışında yukarıdaki mesajıma ekleyecek sözüm yok. --yabancım 18:43, 28 Eylül 2012 (UTC)

Hala çok biliyorsunuz ya Meriç Soylu abla Türkiye'nin sayılı kurumu olan İş Bankası bünyesindeki sizinde sitede yer alan İş Sanat adlı Dünya'ca ünlü sanatçıları Türkiye'ye getiren sanat kuruluşunun Genel Sanat Yönetmeni olmuş önemli bir kişiliktir; bunu basit sıradan görüp kayda değer olmadığını göstermeniz doğrularla bağdaşmaz. Meriç ablaya Allah Rahmet Eylesin... Sizin burda toplu olarak yaptığınız kural yanlıştır kayda kuyda değer olmayan beş para etmeyen sizin paslanmış SAS kararlarınız yerin dibine batsın ot kafalılar... Yine Meriç Soylu ablayı kayıt dışı görüyorsunuz yazıklar olsun... Bu insan yaşadığı dönemde oldukça başarılı işlere imza atmış değerli birisi sizin kayıt kriterleriniz saçmalık hiç alakası olmayan sanatla ilgisi olmayan onca basit insan buraya eklenirken sizin bu güzel ruhlu Rahmetli iyi insanı yok saymanız Saygısızlıktır; diyeceğim daha bu konuda bir bilgilendirme olmayacak dahada eklemeyeceğim değerli Meriç ablayı onun aziz hatırası önünde Saygıyla eğiliyorum daha fazla bu maddenin ve bu değerli insanın isminin yıpratılıp sizin saçma kurallarınız yüzünden yok sayılmasına gönlüm razı olmaz siz dahil bütün bu insanı burda yok sayan kişiler sizin varlığınız hangi ölçülerde acaba neyse Ecs-2003'e Saygılar Meriç Soylu ablayı kayda değer gören oydu çünkü gerisi siz dahil hepiniz çöp tenekesine...--92.44.223.224 13:37, 11 Aralık 2012 (UTC)

Hayrullah Camadan Maddesi Hakkında[kaynağı değiştir]

  • Arkadaşım telif hakkı ihlali ile uyardığınız için alıntı yaptığım sitenin lisansını Creative Commons License olarak değiştirdim. Daha önce sitenin admini ben olduğuma dair bilgileri de göndermiş olmama rağmen bu tavrınızın olacağını(araştırmadan vandalist yaklaşacağınızı) bildiğimden bütün önlemleri aldım(telif iddianıza engel olmak için). Görüldüğü üzere alıntı yaptığım sitenin sahibi olmam ve lisansının Creative Commons License olması dahi tutumunuza engel değil. Tekrar söylüyorum Lütfen sildiğiniz Hayrullah Camadan sayfasını geri alın sayfa wikipedia kurallarına uygundur! Bu imzasız yazı Mmsaci (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Lisans satırı düzeltildi. Muhammed Mahmud SAÇI (mesaj) 20:56, 26 Eylül 2012 (UTC)

Hayrullah Camadan[kaynağı değiştir]

günaydın yabancı, bu kişinin kayda değerlik kaynaklarına baktın mı diye bir sorayım dedim. emin olamadım da. kolay gelsin. --kibele 05:56, 27 Eylül 2012 (UTC)

Günaydın kibele. Hayır bakmadım; teliften silmiştim, o nedenle geri getirdim. Ama KD için ayrı bir inceleme gerekiyor elbette. Vakit bulduğumda göz atmaya çalışırım. Sen şüpheliysen, bir şablon ekle istersen. İyi çalışmalar. --yabancım 06:04, 27 Eylül 2012 (UTC)

söylenenlere göre kd olması mümkün. ama kaynak gerekiyor. bakabilirsen sevinirim. sevgiler. --kibele 06:07, 27 Eylül 2012 (UTC)

Yardımınız için teşekkürler, kibele'nin uyarısı için Muay Thai maddesine bakabilirsiniz, Türkiye'de bir spor branşına öncülük etmek ilk olmak umarım kayda değerlik olarak görülür. Aynı durum Ercan Gürgöze için de geçerlidir. Bu iki isim ve ustalık dereceleri yeterli olur kanaatindeyim. Örn: Karate ve Judo için Hakkı Koşar ne ise Muay Thai ve Kick Boxing içinde bu isimler öyledir. Hatta Kick Boxing için Ceço lakaplı Cemal Çolak'ta bu öncüler arasında sayılır. Hayrullah Camadan ve Ercan Gürgöze'nin ustalık dereceleri ile ilgili muay thai federasyonu sicil sisteminden de sorgulama yapabilirsiniz. http://www.e-muaythai.com/ saygılar. Muhammed Mahmud SAÇI (mesaj) 08:51, 27 Eylül 2012 (UTC)

1 => 2 değişikliğini hemen gerçekleştirebilirmisiniz. Kumul (mesaj) 16:12, 27 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba. Tam olarak ne yapmamı istediğinizi anlayamadım. Açıklayabilirseniz, yardımcı olmaya çalışırım. --yabancım 16:14, 27 Eylül 2012 (UTC)

1 2'ye taşınacak, daha sonra 1'in geçmişi ile 2'nin geçmişi birleştirilecek, ve son olarak 2 silinmesi gerekiyor. Kumul (mesaj) 16:19, 27 Eylül 2012 (UTC)

İçerik konusunda yapılacak bir şey yok anladığım kadarıyla. Geçmişler birleştirilecek ve doğru olan 1'in başlığı. Dolayısıyla işlem sonunda 2 silinecek. Peki yönlendirme olarak kalması daha iyi olmaz mı? --yabancım 16:38, 27 Eylül 2012 (UTC)
İçerik konusunda geçmişler birleştirilince (son değişiklik tarihlerine bakmadım ama) sonuç olarak 2'nin kalması gerekiyor. Yönlendirme olarak kalmasının bir artısı yok, eksisi çok, taşıma işleminden sonra 2 kesin silinmeli. Kumul (mesaj) 16:47, 27 Eylül 2012 (UTC)
İçeriğe dokunmadan geçmişleri birleştiriyorum o halde, o kısmı size bırakıyorum. Zira yanlış bir şey yapmak istemem. Ancak son mesajınızda hem 2'nin kalması gerekiyor, hem 2 silinmeli demişsiniz; o nedenle tereddüde düştüm. Nihai adlandırma bakımından doğru olan başlığın "Şablon:Eurovision bilgi kutusu/Yeni" mi, yoksa "Şablon:Eurovision bilgi kutusu" mu olduğunu söyleyebilirseniz, geçmişleri birleştireyim. Teşekkürler. --yabancım 17:01, 27 Eylül 2012 (UTC)
Merhaba tekrar, ben son içerik olayını hallettim, siz 1'in geçmişini 2'ye taşıyıp, daha sonra 2'yi silerseniz işlem tamamdır. Kumul (mesaj) 17:07, 27 Eylül 2012 (UTC)
Elinize sağlık. Siz içeriği Şablon:Eurovision bilgi kutusuna taşıdığınıza göre, şablonun nihai ismi bu olacak, değil mi? Bana başlığı söylemeniz, yapacağım işlem açısından önemli. --yabancım 17:18, 27 Eylül 2012 (UTC)
Evet son olarak Şablon:Eurovision bilgi kutusu kalacak, Şablon:Eurovision bilgi kutusu/Yeni silinecek. Hizmetli fonksyonlarının nasıl kullanıldığını bilmediğim için sorun çıkabiliyor. Sizin de elinize sağlık. Kumul (mesaj) 17:22, 27 Eylül 2012 (UTC)
Sanıyorum başından beri geçmişlerin nasıl birleştirileceğini anlatmaya çalıştığınız için anlaşamadık, daha önce epeyce geçmiş birleştirmişliğim olduğundan biliyordum oysa ki. :) Böyle durumlarda yalnızca şu iki madde birleştirilecek, doğru ad da şudur demek yeterli. Geçmişler birleşti. Teşekkürler. --yabancım 17:30, 27 Eylül 2012 (UTC)
Son olarak 1, 2 ve 3 kaldı silinmesi gereken. Kumul (mesaj) 17:33, 27 Eylül 2012 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Gökhan, nasılsın? Bu haftanın projesi belki ilgini çekebilir, senin çevirdiğin iki madde de projeye dahil. Haber vermiş olayım, iyi çalışmalar. --yabancım 16:15, 24 Eylül 2012 (UTC)

Bilgilendirdiğin için sağol Yabancı belki bu sayede maddeleri biraz daha mavileştirebilirim. Kolay gelsin.--Gökhan (mesaj) 15:02, 28 Eylül 2012 (UTC)

Onaysız bot[kaynağı değiştir]

1 Kumul (mesaj) 21:17, 28 Eylül 2012 (UTC)

Silinen Sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, silinen şu ve şu sayfaları düzenleyebilmem için geri getirebilir misin? OTRS izni gönderildi. Birde Sevin Okyay için gün aşırı arama yapıyorum ama gönderilmedi galiba. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 08:19, 30 Eylül 2012 (UTC)

Kayda değerlik şablonu[kaynağı değiştir]

Bilmediğin beş vakit namaz zaten :)

Vito Genovese 11:28, 30 Eylül 2012 (UTC)


II. Ebu Hammu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. II. Ebu Hammu maddesinde cümlelerde bir karışıklık olmuş sanıyorum. Düzeltmeyi düşündüm, ancak size bırakmak daha doğru gibi geldi. Teşekkürler. --yabancım 17:09, 29 Eylül 2012 (UTC)
    Uyarı için teşekkürler. Sanırım şimdi düzeldi. Sargonileti 07:04, 1 Ekim 2012 (UTC)

Vito'nun mesajının altına imzamı attığımı bildirip, koşarak uzaklaşıyorum. :) --yabancım 10:21, 1 Ekim 2012 (UTC)

:) fazla uzaklaşma ama. yalnız keyfi olmuyo bu işlerin. sağolasın. --kibele 12:46, 1 Ekim 2012 (UTC)

Anadolu Beat[kaynağı değiştir]

Anadolu Beat kayda değer değil demek bana çok saçma geldi? Grubun diğer albümleri kayda değer de son albümleri neden kayda değer değil? şablonu koyup daha sonra silinmeye aday başlık silsilesiyle silmekte vikipedianın en (...) kurallarından birisi değil mi? Lütfen önüne geleni görevli, hizmetli, hademe vs. yapmayın! Araştırmacı, neyin ne olduğunu bilen (...) insanlarla çalışın. İyi çalışmalar.

Varmıcaycen (mesaj) 09:07, 1 Ekim 2012 (UTC)

Karşıtlık ve rahatsızlık vermek, iyi niyet varsaymak[kaynağı değiştir]

Merhaba Joseph. Şuradaki başlık altındaki ilk mesajınız, şuradaki ve şuradaki mesajlarınız, ("Her iki başlığı da, konu olan kişi başka bir vikipedist olsaydı kesinlikle açmazdım." cümlesinde ifade ettiğiniz gibi) bazı değişiklikleri sadece Vito Genovese yaptığı için rahatsızlık duyduğunuzu gösteriyor. Buranın herkesin gönüllü olarak, karşılık beklemeden katkıda bulunduğu bir ansiklopedi olduğunu düşünecek olursanız, herhangi bir kullanıcıya karşı tavrınızın bu olmaması gerektiği çok açık. "Şunu A yapsa sorgulamazdım, sen olduğun için sorguluyorum, bundan sonra da sorgulamayı sürdüreceğim" demek, "sana karşı "karşıtlık ve rahatsızlık vermek" yönündeki tavrım sürecek" demek aynı zamanda. Size buranın birilerini davranışlarının altında başka niyetler aranarak geliştirilecek bir yer olmadığını, VP:İNOV'un tam da bu nedenle gerekli olduğunu, gayet kurallara uygun şekilde yapılmış arşivleme, vb. basit değişikliklerin altında dahi art niyet aranmasının, karşınızdaki kullanıcıdan çok Vikipediye zarar vereceğini hatırlatmış olayım. Bundan sonrasında Vito'nun nedenlerini gayet ayrıntılı açıkladığı değişikliklerini tartışmayacağımı, tavrınızı sürdürmeniz halinde engellenmenizin kaçınılmaz olduğunu da not düşmek isterim. Katkılarınızı yapıcı şekilde sürdürmeniz dileğiyle. --yabancım 19:10, 1 Ekim 2012 (UTC)

  • Merhaba Yabancı, uyarınız için teşekkürler. Bazen yazılanlarla, anlananlar farklı olabiliyor. Sorun değil, zararın ne kadarından dönebilirsek kar.
Yalnız buradaki mesajıma birkaç cümle söylememe izin verin lütfen. Vikiyaşım en az sizinki kadar eskidir. Birgün mailinize mesaj sayfanızın değiştirildiği uyarısı geliyor. Ancak ne mesaj sayfanız, ne de kullanıcı sayfanızda bir değişiklik yok. Belki siz hizmetlilik görevlerinizden ötürü bu tarz mesajlara alışıksınızdır, ancak hizmetlilik tecrübesi olmayan benim gibi vikipedistler için şüphelenmemek elde değil. Hele ki bu uyarı Vikipedideki (ve metadaki) hararetli tartışmaların yaşandığı bir dönemde geliyorsa. İyi akşamlar. --joseph msj 20:41, 1 Ekim 2012 (UTC)

Vikipedi'de yayınladığım materyali lisanslama[kaynağı değiştir]

Doğrusu fotoğraflarımı Vikipedi'ye yüklerken düşünmüştüm, ancak bilgim ölçüsünde bir çözüm bulamayınca bunu denemeye çalışmıştım. Bu konuda böyle bir mesaj da bekliyordum. Geçmişte çeşitli kurumsal ve ticari firmalar yoldaolmak.com materyallerini izinsiz kendi web sitelerinde kaynak göstermeden ve izin almadan yayınladılar. Yodlaolmak.com içeriğinin izinsiz bireysel kullanımlarına bir ölçüde göz yumuyorum, ancak yoldaolmak.com'da profesyonel dergiler için hazırlanmış makaleler ve yayınlanmış yazılra ve makaleler bulunduğundan, bu içeriğin olası ticari kullanımları sınırlandırmak için Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 License ile lisanslamayı uygun gördüm. Aksi halde yasal yaptırım hakkım bulunmuyor (bildiğim kadarıyla).

Bu açıdan benim niyetim şu: -yodaolmak.com içeriğinin izinsiz kullanımını engellemek için lisanslamak istiyorum -Vikipedi'de yayınladığım materyalin atıfta yapılmak şartıyla serbestçe kullanılmasını istiyorum

Soru:

yoldaolmak.com'daki materyal CC BY-NC-ND 2.5 lisansında kalıp da; zaten fotoğrafları sisteme yükeleyen kendim ve bunu da ispatlayabilirsem, vikipedi'ye eklediğim içeriği CC BY-SA 2.5 ile lisanslayabilir miyim?

Detaylı açıklama ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.

Kemal Kaya (mesaj) 08:13, 2 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Yabancı,
Kemal ile en son mesajlaştığım konuyu vakitsizlikten sürdüremiyorum; dolayısıyla devriyelik başvurusu da askıda bekliyor. Güncel Hukuk dergisinin bire bir kullanımıyla ilgili bir sıkıntı mevcut silinen maddesinde. Konuyu buradan devralmanı ve başvurusunu da uygun gördüğün bir biçimde değerlendirmeni rica edebilir miyim müsaitsen?
Sevgiler
Vito Genovese 09:16, 14 Ekim 2012 (UTC)

Prens Lütfullah[kaynağı değiştir]

Neden silindi? Bu imzasız yazı 91.46.108.134 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1:The_House_Cafe&action=edit&redlink=1--Aguzer (mesaj) 10:20, 15 Ekim 2012 (UTC)

Sinpaş GYO maddesinde değişiklikler yaptı. İsmi reklam amaçlı şeyler yapacağını gösteriyor bence..--Aguzer (mesaj) 10:37, 15 Ekim 2012 (UTC)


Ana sayfamız[kaynağı değiştir]

Merhaba yabancı. Ana sayfa ile ilgili bir Vikitartışma var. Fikrine ihtiyacımız var. Şuraya biraz ilgi lütfen, iyi günler. ~--~ Cano58ileti 08:41, 16 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba, katkılarından anlaşılacağı üzere Belgrad kapı adlı kullanıcı Yurttaş Tete'nin yeni kuklası. Yurttaş Tete'nin süresiz engellenmesi bu durumda daha uygun olabilir artık. esc2003 (mesaj) 20:34, 17 Ekim 2012 (UTC)

Telifli maddelerin gözden kaçması[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, burada hizmetlilik başvurumda yapmış olduğunuz yorum bana çok ilginç geldiği için size bir danışmak istedim. Öncelikle benim sizinle nasıl bir diyaloğum oldu ki? Üslubum ile ilgili sıkıntılarım olduğunu söylediniz? Bunun yanı sıra acaba beni uyardınız mı hatırlamıyorum ama; katkılarıma sanırım doğru düzgün bakmadınız. Kaç özensizliğimi gördünüz de, beni uyardınız merak ediyorum. Lütfen, öncelikle doğruluğu kesinlikle şüpheli olan, açıkça bildiğim konularda bana karşı bu tür ithamda bulunmayınız. Aksi takdirde bunları ispatla yükümlü hale gelirsiniz. Kolay gelsin. --inc.еle. vposta 16:41, 20 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Yabancı. Şu resim bir kamu malı resmi olabilir mi gerçekten sence? Evet çekenler tarafından paylaşılıyor fakat uygunsuz bir lisans olduğunu düşünüyorum. İnceleyip karar verebilir misin uygun mu değil mi? -Seyit mesaj 06:09, 21 Ekim 2012 (UTC)

Vikipedi:Botlar/Başvurular/Makecat-bot, thanks.--Makecat (mesaj) 10:34, 21 Ekim 2012 (UTC)

Hello, would please unblock it? I have stopped it on trwiki. A block may affect its global bot request. Thanks. --Makecat (mesaj) 14:40, 21 Ekim 2012 (UTC)

Telif İhlali[kaynağı değiştir]

Merhaba, attığınız mesajı neye istinaden attığınıza dair açıklama yaparsanız yapmış olduğum ihlalin farkına varmama yardımcı olursunuz? Film konularının telif altında olduğu tartışılır! Amaç zaten bellidir, filmin anlaşılmasını kolaylaştırmak amaçlıdır. Bu doğrultuda wikipedia'da bulunan tüm film konularının silinmesi gerekli o zaman. Ben diğer film konularından gördüğüm için böyle bir uygulama yoluna gittim. Bu imzasız yazı Varmıcaycen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Nettebugun---->Nettebugun, Collezionefans---> Kullanıcı sayfasında belli zaten..--Aguzer (mesaj) 15:50, 21 Ekim 2012 (UTC)

  • Merhaba Mimar. New York Landmarks Conservancy maddesine hangi kategoriler eklenebilir, karar veremedim. Konuyla ilgili olduğundan bir bakabilirsen sevinirim. Teşekkürler şimdiden. --yabancım 18:25, 29 Eylül 2012 (UTC)
  • Gerekli eklemeleri yaptım. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 03:28, 4 Kasım 2012 (UTC)
  • Merhaba Yabancı, bu haftanın projesini 'gerekçesiz-eski adil kullanım dosyalarına adil kullanım bilgisi ekleme' olarak belirledim. Bir açıklama yazısından bahsetmiştin. Böyle bir yazıyı hazırlayıp eklemen mümkün mü acaba? sevgiler.. Sargonileti 07:34, 5 Kasım 2012 (UTC)
  • Merhaba Sargon. Aşağıya eklediğim açıklamalar yeterli olur mu? Gerekli gördüğün değişiklikleri yapıp sayfaya ekleyebilirsin. Bir de önerim olacak. Şablon eklenmesi dışında, bazı maddelere hatalı olarak eklenmiş adil kullanım resimlerinin kaldırılmasına da projede yer ve dolayısıyla puan verebilirsin. (örnek Hatta bunların kullanıldığı başka bir madde de yoksa, "kullanılmayan adil kullanım resmi" diye işaretlenerek 7 günlük silme sürecine sokulması gerekir.) Maksat proje Vikipediye daha da faydalı olsun. Ama böyle kalsın dersen, sen bilirsin tabii. :) Kolaylıklar dilerim.
Adil kullanım gerekçesi eklemek telifle ilgili hassas bir konu olduğundan, proje katılımcıları şunlara dikkat etmelidir:
  • Gerekçesiz eski resimlerin de, şu anda yüklenen adil kullanım resimleri gibi, adil kullanım kuralları dahilinde kullanılacağı her bir madde için ayrı ayrı gerekçelendirilmesi gerekmektedir. Örneğin iki maddede birden kullanılan bir resim için tek bir gerekçe şablonu yeterli olmayacaktır.
  • Gerekçe şablonunun hareket noktası adil kullanım politikasıdır. Bu politikanın özetle, telif hakkı saklı resimlerin Vikipedide kullanımına istisnai durumlarda izin verdiğini ve gerekçenin bu şartların sağlandığını gösterecek bir etiket olduğu unutulmamalıdır. Ayrıntılı bilgi için katılımcıların gerekçelendirme yönergesine göz atması çok yararlı olacaktır.
  • Gerekçe şablonundaki parametrelerle ilgili şunlara dikkat edilmelidir:
    • Madde: Resmin kullanılacağı maddenin adı iç bağlantısız olarak yazılmalıdır. Şablon maddeye kendiliğinden bağlantı verecektir.
    • Açıklama: Resmin konusu belirtilmelidir. (X albümünün kapak resmi, Y sanatçısının portresi, Z programının logosu, vb.)
    • Kaynak: Eğer yükleyen kullanıcı tarafından taranarak, resmi çekilerek ya da benzer şekillerde elde edilmişse, bu bilgi yazılmalı; internetten alınan resimlerin kaynağı ise mutlaka url cinsinden, yani tıklandığında ilgili sayfa açılacak şekilde verilmelidir.
    • Düşük çözünürlük: Adil kullanım resimleri hak sahibinin haklarının ihlal edilmemesi için bu koşulu sağlamalıdır. Bu durumda buraya "Evet" yazılması yeterli olacaktır.
    • Değiştirilebilirlik: Şablondaki cümle ya da resme uygun olarak değiştirilmiş hali kullanılabilir: "Resim ticari bir ürünün parçası olduğu için, bu kitap kapağı resminin serbest telifli bir eş değeri bulunamaz." (Örnek: "Resimdeki kişi hayatta olmadığından, özgür lisanslı bir resminin çekilmesi mümkün değildir.")
    • Ek bilgi: Yine şablondaki cümle ya da resme uygun bir benzeri kullanılabilir: "Resmin kullanılması ticari ürünün değerinin azalmasına ya da satılabilirliğinin azalmasına neden olmamaktadır. Ayrıca, sadece düşük çözünürlükteki bu kopyayı kullanarak kitabın tamamının kopyalarını üretmek olası değildir."

--yabancım 15:08, 5 Kasım 2012 (UTC)

  • Açıklamayı ekledim. Yardımın için teşekkür ederim. Yalnız "hatalı olarak eklenmiş adil kullanım resimlerinin kaldırılması" dediğin kısmı pek anlayamadım. Örnekteki Perihan Savaş resmi hatalı bir adil kullanım resmi mi oluyor? Sanırım resmi bu yüzden önce maddeden çıkardın, sonra da silinmesi için etiketledin. Peki bu resmin hatalı adil kullanım olduğuna nasıl karar vereceğiz? Örnekteki durum yaşayan kişi olduğu için mi? Sargonileti 15:58, 5 Kasım 2012 (UTC)

Zaten dosya değişikliklerime bakarsanız kopyala şeklinde yapıyorum artık önceden o şekilde yapıldığını bilmiyordum. Teşekkür ederim..---Aguzer#Cx|6|Kasım|2012|08:31|

katkılarım[kaynağı değiştir]

benim katkılarım sizi ilgilendirmez. istediğiniz kadar engelleyin.--Kamuran Ö. (mesaj) 19:38, 8 Kasım 2012 (UTC)

Lütfen buradaki değişiklik özetinde olduğu gibi nezakete uygun olmayan değişiklikler yapmayınız. --yabancım 19:06, 11 Kasım 2012 (UTC)

Benzer özetler sizler tarafınızdan da yazılıyor. esc2003 (mesaj) 19:10, 11 Kasım 2012 (UTC)
"Sizler" kim? --yabancım 19:13, 11 Kasım 2012 (UTC)
Hizmetlilerimiz. Bu tür mesajı yazabileceğiniz türden yeni bir kullanıcı değilim. Madem yazdınız [VP:N|nezaket] şeklinde kural öğretmeye kalkmayınız. Anonim eğlenmek istemiş ben de espri amaçlı yazdım. Abartılacak bir durum yok. Şayet devamlı olarak bu tür eylemlere girişiyorsam yapın elbette. esc2003 (mesaj) 19:19, 11 Kasım 2012 (UTC)
Kurallar yalnızca yeni kullanıcılar tarafından ihlal edilmiyor. Vikipedide kurallar herkese eşit şekilde uygulanır, değişikliğiniz uyarıyı gerektiriyordu; yaptım. Siz de politikalar ihlal edildiği vakit kullanıcıları uyarabilir, onlara kuralları hatırlatabilirsiniz. İyi çalışmalar. --yabancım 19:37, 11 Kasım 2012 (UTC)
Ettiğim ne küfürdür, ne de hakaret. Devamlı bir ihlale sessiz kalmam. Ancak bu tür bir mesele için de bu kadar rahat kimseyi uyaramam. Bir kere uyardım ve kullanıcının tepkisiyle karşılaştım. Sanırım farklı bir dil kullanmak gerekiyor. Vito Genovese bu konuda iyidir mesela. esc2003 (mesaj) 19:43, 11 Kasım 2012 (UTC)
  • Buralardaysanız Justin Bieber sayfasına dadanan vandalı engelleyebilir misiniz? esc2003 (mesaj) 20:07, 11 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Yabancı. Nasılsın? İyisindir umarım. Rica etsem şu IP adresini engeller ve yaptığı tüm küfürlü değişiklikleri gizler misin? Teşekkürler. Mimar77 (mesaj) 22:18, 11 Kasım 2012 (UTC)

Aynı anonim İsrail ile ilgili sayfaya da saldırmış. esc2003 (mesaj) 22:53, 11 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba yabancı, şu maddede telifli içeriği sayfa geçmişine bakarsan "geri al" metoduyla geri almakta ısrarcı bir anonim ip'li kullanıcı var.. Bir kaç gün önce ki duruma yeniden başladı sanırım. Uyarıdan da anlamıyor. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:09, 11 Kasım 2012 (UTC)

Sayfanızda oluşan vandalizm sonucunda aşağıdaki bildirim gözden kaçmış.---Aguzer#Cx|12|Kasım|2012|17:30|


""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Talebiniz oluşturuldu---Aguzer#Cx|7|Kasım|2012|16:40|

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Önemli değil.., öneriniz makul. Ancak SVG formatlı resimlerde veya dosyalarda değişiklik yapmak diğer resim türlerine göre oldukça kolay. Bu konuya girmeden önce, haritanın farklı olduğu doğru ancak görünüş olarak. Vermiş olduğunuz dosyanın diğer sürümlerine bakarsanız SVG olduğunu ve benim yaptığım harita şeklinde olduğunu görürsünüz farklılık bundan dolayı. Ancak verilen bilgide bir azalma yok. Türkçe'leştirmeye gelincede Google Translate kullanılarak önce kelimes, sonra cümle çevirisi yapılıp sonra da iki veri üzerinden anlamlı ve doğru çeviri yapmaya çalışıyorum. Format türüne gelirsek. PNG, JPG, GİF, TIFF gibi bildiğimiz popüler olan dosya türlerinde buna BMP'de dahil dönüştürmek kolay değildir. Yazıları çevirmekten çok dosya üzerinden örneğin haritayı bozmadan silmek ve yeni yazıyı eklemek gerekir. Bu sorunlar çıkartmanın dışında uzun bir süreçtir ki zamanı çok alabilir. SVG formatı ise asıl olarak bir yazılım dili diyebiliriz. SVG tam olarak bir görsel değildir kodlardan oluşur. Onun için dosyada ki her şey birer katmandır. Yazı katmanını siler veya düzenleriz. Örneğin PNG haritasında yazıyı önce alt bölümü bozmadan siler, sonra da sildiğimiz tarafı orjinal harita üzerinden yeniden çizeriz. Ama SVG dediğim gibi her şeyi katmanlardan oluşur. Yazı katmanını değiştirmem yeterli yani. Umarım açıklama yeterli olmuştur.---Aguzer#Cx|12|Kasım|2012|18:12|
Haklısınız. SVG resmi legolardan, PNG (ve diğerlerini) tuğlalardan yapılmış bir ev olarak düşünebilirsiniz. Lego evi yeniden düzenlemek diğer taraflarını bozmadan çok kolaydır. Ancak tuğla ev boya, beton demir...---Aguzer#Cx|12|Kasım|2012|18:22|

Merhaba Mskyrider. Rica etsem şu haritanın Türkçeleştirilmiş sürümünün çevirisi kontrol edebilir misin? Şehir adlarında sorun yok sanıyorum, özellikle kutu içindeki ifadeleri kontrol edebilirsen yeterli olacaktır. Teşekkürler şimdiden. --yabancım 18:26, 12 Kasım 2012 (UTC)

merhaba yabancı, tercümeye baktım, öncelikle haritanın tanımı "Doğu Ekspresi tarihi rotalar" değil "Şark Ekspresi'nin tarih boyunca izlediği yollar" kullanılmalı sanırım. Bunun dışında Hat isimleri yazarken o tren hattına verilen özel isim olduğu için Orient-Express olarak bırakmalıyız diye düşünüyorum:
  1. kırmızı çizgi: "1889 yılına kadar Karadeniz üzerinden denizyolu ile bağlantılı" daha doğru bir çeviri olacaktır.
  2. yeşil çizgi: ise "sonradan Direct-Orient-Express" olmalı
  3. sarı çizgi: ÖBB EN 262/263 "Orient-Express" (1977'den beri ve 2001'den itibaren Viyana durağı eklendi) olmalı Fransızca haritaya göre.

kolay gelsin. --Mskyrider ileti 06:46, 13 Kasım 2012 (UTC)

Gerekli düzenlemeler yapıldı..---Aguzer#Cx|13|Kasım|2012|13:16|
Selam Yabancı, Çeviri konusu halledilmiş sanıyorum. SVG, renkler ve ölçek konusunda problem görmüyorum. Bu şekilde çok daha güzel ve anlaşılır olmuş. Kolay gelsin. --Gökhan (mesaj) 13:25, 13 Kasım 2012 (UTC)

Engel delme amaçlı kukla[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:OmerFarukDemir 1 aylık engel alan Kullanıcı:Omerfaruk16'nın engel delme amaçlı kuklasıdır. --esc2003 (mesaj) 17:00, 13 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Yabancı/ Arşiv 21 , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:22|

Hizmetli Adayıyım hizmetlilere duyurulur.--Aguzer<>Cx||16|Kasım|2012|12:52|| İmzayla birlikte bu sayfa 79.503 bayt.

Selam, bakın benim hiçbir tartışmada, madde de, kategoride nerde arasanız TBA ve Tercihler konusunda İhlalimi göremezsiniz. Ben orda Cano'ya bir konu üzerinden doğan tartışmada sadece kendi görüşümü ifade ettim. Lütfen beni yapmadığım şeylerle itham etmeyin. Kanıtlarsanız maddelerde yaptığımı bende vazgeçerim.--Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|11:49||

Adil ve Araştırma sonucu karar vermeniz dileğiyle..--Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|11:54||

Zaten ben sürekli bu konuyu konuşmuyorum bir kere açıldı görüşümü söyledim o kadar. Ayrıca Hz. Lut ile ilgili yazdıklarım Gerçek bu gerçeği söylemek te mi İhlal. Şu anda yapmadığım şeyleri savunmak gibi saçma sapan bir diyaloğun içersindeyim ne yazık ki. Hemde saydığım hizmetlilere karşı..--Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|12:18||

Bir kere konu açıldı söyledim, BİTTİ. Söylediğim şeyde Gerçek bir olay. Sürekli itham etmeyin beni.--Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|12:27||
Kullanıcı:XXX--Aguzer<>Cx||18|Kasım|2012|10:22||
Teşekkürler..--Aguzer<>Cx||18|Kasım|2012|11:19||
Kullanıcı mesaj:Uğur Soğutma A.Ş.--Aguzer<>Cx||20|Kasım|2012|10:14||
Kullanıcı:Uğur Soğutma :) --Aguzer<>Cx||20|Kasım|2012|10:19||
Selam bir sürü silinecek sayfa birikti..--Aguzer|iletişimEP

Kullanılmayan adil kullanım dosyaları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kamran Usluer maddesine bilgi kutusu eklemişsiniz, elinize sağlık. Bu arada resmi de yenilediğinizi gördüm. Maddenin konusunu gösel olarak tanımlaması açısından öncekinden daha iyi bir resim, bu nedenle tercihiniz de kanımca doğru. Ancak eski resmi {{subst:Kullanılmayan dosya}} şablonu ile kullanılmayan adil kullanım dosyası olarak işaretlemezseniz, çok uzun süre gözden kaçabilirdi. Oysa ki böyle dosyaların silme sürecine sokulması gerek. Bu nedenle şu değişikliği yaptım. Size de hatırlatmak istedim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 22:13, 20 Kasım 2012 (UTC)

Hatırlatmanız için çok teşekkürler. Daha önce böyle bir işlem yapmadığım için o şablonu bilmiyordum daha doğrusu kullanmamıştım. Ancak artık tekrar etmeyecektir. İyi çalışmalar.--Varmıcaycen (mesaj) 09:10, 21 Kasım 2012 (UTC)

Mesaj alınmıştır. Uyarı için teşekkürler :)--Varmıcaycen (mesaj) 11:19, 1 Aralık 2012 (UTC)

  • Merhaba Mimar. Yine bir ricam olacak senden. :) Acaba şuradaki çeviremediğim birkaç cümleyi çevirmen mümkün mü? İçinden çıkamadım, ancak orası da hallolursa şu çeviri şablonunu kaldırabileceğiz. Yapamazsan da sorun değil. Teşekkürler şimdiden. --yabancım 13:03, 25 Kasım 2012 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. Gerekli revizyonları yaptım. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 16:50, 25 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba kibele, iyisindir umarım. Kullanıcı:SantoshBot'u engellemişsin haklı olarak. Sonrasında bot başvurusunda bulunmuş, ben bir sorun göremedim; bot statüsü vermeyi düşünüyorum. Sen de uygun buluyorsan engelini kaldırabilir misin? Teşekkürler şimdiden. --yabancım 14:35, 25 Kasım 2012 (UTC)

selam yabancı. kaldırdım bile.. --kibele 18:09, 25 Kasım 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Seçkin madde üretimi için kırmızılık giderme çalışması konulu 47. hafta İşbirliği Projesine katılımız için teşekkür ederiz. Sargonileti 07:25, 26 Kasım 2012 (UTC)

Ben Vikipedi'yi bıraktım diyorum siz hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz. O kadarki artniyetlisiniz engellemek için. Açıkça söylüyorum istersen Engel delme dersin istersen iyi niyetli bir yazı. Hani öyle bir kural varya hizmetlilerin dokunulmaz olduğu bir alan tabi. Neyse sanada hakkımı helal etmiyorum. Öbür dünya'da TBA çerçevesinde kendini savunursun.78.185.28.148

Hızlı Silme[kaynağı değiştir]

Merhaba, bundan sonra hızlı silme maddelerine dikkat ederim. Uyarı için teşekkürler. Cem Yıldız (mesaj) 19:02, 26 Kasım 2012 (UTC)

Haklısın, aslında yan sekmede yazmıştım sayfayı kaydet tuşuna da bastığımdan emindim ama kaydetmemiş f5 yapıp tekrardan yazacağım. Uyarın için teşekkürler Yabancı, kolay gelsin.--Reality 19:04, 27 Kasım 2012 (UTC)

"...sizler tarafınızdan da yazılıyor" İyi akşamlar --esc2003 (mesaj) 20:28, 27 Kasım 2012 (UTC) Sorun sizler bizler sorunu olmadığı gibi, bu gibi ayrımlar meseleye bakışımızı ortaya koymaktan öte bir anlam taşımıyor. İhlal olduğunu gördüğünüzde hizmetlinin uyarmasını beklemeyiniz. Bu olay özelinde içeriği konuşacak olursak, görünen o ki şu saatten sonra sayfalarca yazsam da derdimi anlatamam. Olayın bağlamı belli, kimin ne niyetle hareket ettiği belli. Vikipediye gayet maksatlı bir şekilde onca zarar verilirken sesini çıkarmayanların şimdi haksızlıktan, ihlalden falan söz ediyor olmaları da manidar. Konuyla ilgili söyleyeceklerim bundan ibarettir. --yabancım 22:43, 27 Kasım 2012 (UTC)

İlk cümlenizle "Vikipediye gayet maksatlı bir şekilde onca zarar verilirken sesini çıkarmayanlar" ifadesinin birbiriyle ne kadar çeliştiğini anlatmaya gerek var mı? 193.140.194.208 10:56, 28 Kasım 2012 (UTC)
Ses çıkartmayanlar kimler? Doğru şekilde konuşmak varken üstten bakan, aşağılayıcı sözler söylemeye gerek yok. Vikipedi'ye kim ne zararı veriyor? Vikipedi=Hizmetli mi yoksa sizin gözünüzde? Vikipedi sizler kadar bizleri de ilgilendiriyor. Vaktimizin önemli kısmını buraya harcıyoruz niye? Türkçe dili de öne çıksın diye. Lütfen bu tür asılsız, aşağılayıcı konuşmalara devam etmeyin. esc2003 (mesaj) 22:48, 27 Kasım 2012 (UTC)
Özür dileyerek bende Esc'ye katıldığımı belirtmek istiyorum Yabancı. Lütfen yalnızca sizin düşündüğünüzü belirtmeyin. Vito sürekli söyleyip durduğu şu Devriye başvurusundaki oylama şeklini bir oylamaya sunmadı ki, kim haklı kim haksız anlaşılsın. Söylediklerin yanlış anlaşılmıyor ve kapalı bir şekilde nezaketten uzaklaşıp iftiralarda bulunuyorsunuz. Saygılar.--i.e.msj 23:00, 27 Kasım 2012 (UTC)

Telif sorusu[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı
Şu konuda bir de senin görüşünü almak istedim. İyivikiler... [ho? ni!] 05:50, 30 Kasım 2012 (UTC)

Tamamdır. Teşekkürler... İyivikiler... [ho? ni!] 17:28, 30 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, benim kullanıcı sayfa içeriğim ve kullanıcı adıma benzer şu kullanıcı adı alınmış. İlgilenebilir misiniz?.. --Garbino ileti 17:09, 1 Aralık 2012 (UTC)

Ayrıca; bu kullanıcı, kullanıcı sayfamı kendi kullanıcı sayfasına taşımış, devriyelik ve vikipedi ye kayıtlı olunan zamanı gösteren babil kutularını çıkartmasını rica etmiştim. Bana anlamlandıramadığım bu mesajı attı ve içerikten bu iki babil kutusunu da kaldırmadı. Yukarıda diğer mesajımda, bahse konu kullanıcı adını alan kişi, bu kullanıcı mıdır bilemiyorum. Ama içerikten ilgili iki babil kutusunu çıkartmanızı da rica ederim.. --Garbino ileti 17:33, 1 Aralık 2012 (UTC)

Sanırım yoğunluktan fırsat bulamadınız ilgilenmek için, kullanıcı adını şikayet bildiriminde bulundum. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:37, 2 Aralık 2012 (UTC)
Hiç önemli değil. Yoğunluktan olduğunu tahmin etmiştim zaten. Diğer kullanıcı içinse haklısınız, kendisi değil ama anonim ip'li bir kullanıcı kaldırmış. Muhtemelen üyeliksiz girişle kendi sayfasında değişiklikler yaptı. Şikayetimi karara bağladığınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:19, 2 Aralık 2012 (UTC)
Köy çeşmesine yapılan nezaket ihlali içeriği kaldırdığım için, sayfamda yapılan vandalist değişikliği düzelttiğiniz için teşekkür ederim.. --Garbino ileti 22:06, 3 Aralık 2012 (UTC)

Diğer diller[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı. Son değişikliklerin son tarafındaki Diğer diller'in "english" olanı aşağıya düşmüş. Tekrar eski yerine getirebilir misin? Yunanca-Esperanto arası sanırım. İyi çalışmalar.--Myrat ileti 22:47, 2 Aralık 2012 (UTC)

Biraz geciktim. :) Evet düzelmiş. Eline sağlık.--Myrat ileti 23:38, 2 Aralık 2012 (UTC)
  • Sana kapımız hep açık . Şiir komikmiş, ama biraz düşüneyim aynı nükteyle çevrilmesi nasıl olur diye. İyivikiler... [ho? ni!] 05:34, 3 Aralık 2012 (UTC)
Şiiri iyi kötü çevirdim, son mısraı pek iyi olmadı gerçi. Alıntıya da bakacağım ama o çok karışık, sonuna gelince başını unuttum. İyivikiler... [ho? ni!] 12:14, 3 Aralık 2012 (UTC)

adlı sayfayı Şia adına taşıyabilir misiniz? Daha önce VP:STT'de Şiilik'ten Şia'ya taşınmıştı ancak bir kullanıcı yine eski ada taşımış. esc2003 (mesaj) 22:09, 7 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba Esc. Şia'nın yaygın kullanım olduğundan emin miyiz? Bir iki fikir alıp size dönsem olur mu? Ben emin olamadığımdan, ad değişikliğini hemen geri almak istemedim. Teşekkürler. --yabancım 10:59, 8 Aralık 2012 (UTC)
Ben diğer mezhep adının Ehl-i Sünnet olmasından hareketle bu şekilde olmasının gerektiğini düşünüyorum. Diğer türlü Sünnilik de denilebilirdi ancak bu STT'de kabul edilmemişti. esc2003 (mesaj) 11:51, 8 Aralık 2012 (UTC)

Yorum hakkında[kaynağı değiştir]

  • İyi geceler. Şu mesajınızı gördüm ve üzerine bir kaç söz etme gereği hissettim. Nezaket elbette güzel bir şey fakat dinlenilmemek ve fikirlerin hiçbir etkisinin olmaması insanları yaralıyor. Elbette felsefe, politika ve yönergeleri de. Bir hizmetli olarak daha önce uyarı almış bir kişiye nezaketli bir şekilde uyarı yapacağım derken, arada maksadı aşan ve diğer hizmetlinin haklı olmayan fikirlerini destekleyen görüşlerinize de yer vermeniz ise beni üzdü. İyi geceler. --i.e.msj 21:53, 8 Aralık 2012 (UTC)
Merhaba. Herhangi bir fikri desteklemiş değilim, mesajda ne demek istediğim açık. Kimin neden yaralandığı ya da yaralanabilecek olduğunu konusunda ise muhtemelen tamamen farklı fikirlere sahibiz. Uzatmanın gereği yok, derdimi anlattığımı sanıyorum. İyi çalışmalar. --yabancım 22:00, 8 Aralık 2012 (UTC)
Uzatma kelimesini ikidir kullanıyorsunuz. Bir şeyi uzattığımı neden düşündüğünüzü anlayabilmiş değilim. Zaten bu sözünüz ile de az önce de belirttiğim gibi fikirlerime ve düşüncelerime saygı vermemekle birlikte dinlememişte oluyorsunuz. Şimdi uyarınızdaki şu cümleyi buraya aktarayım; Oysa bu sözlere yorum katmadan baktığımızda, oy veren kullanıcının, adayın bunu belirtmesini olası sonuçlarından dolayı sakıncalı bulduğu anlamı çıkıyor, adayı maksatlı bulduğu değil.. Şimdi bu söz tarafsız mı oluyor? Lütfen, rica ediyorum. Taraflı çıkarımlar yapmıyorum. İyi geceler. --i.e.msj 22:08, 8 Aralık 2012 (UTC)

Karşıtlık ve rahatsızlık vermek, iyi niyet varsaymak[kaynağı değiştir]

Merhaba Esc. Şuradaki yorumunuzda kibele'nin oyuna ait yorumunda "Kolluk görevlisi olmalarını kullanıcılar üzerinde baskı oluşturmak için dile getirildiklerini iddia" ettiğini belirtmiş; bunu da "kötü niyetlilikten başka bir şey değildir." şeklinde değerlendirmişsiniz. Kullanıcının mesajındaki ifade "kendisinin bir kolluk görevlisi olduğunu ve sorgu yöntemlerini bildiğini söylemesini de, kullanıcılar üzerinde baskı oluşturacak bir söylem olarak değerlendiriyor"(um) Kullanıcı burada maksattan değil, sonuçtan söz ediyor; sizin çıkarımınız ise orada yazanları aşan bir yorum. Buna bağlı olarak sarfettiğiniz "kişiyi karalamaktan öteye gidemiyor" sözü de amacın bu olduğuna ilişkin bir başka yorum. Oysa bu sözlere yorum katmadan baktığımızda, oy veren kullanıcının, adayın bunu belirtmesini olası sonuçlarından dolayı sakıncalı bulduğu anlamı çıkıyor, adayı maksatlı bulduğu değil. Öte yandan bu sözleriniz, orada yazdıklarınızdan daha fazlasına da işaret ediyor. Önceden bu sayfadaki bazı mesajlarınızdaki üslubunuzu ve bana ısrarla hizmetlilerden "siz" (diğerleri de "biz" oluyor herhalde bu durumda) diye söz ettiğiniz mesajlarınızı bir arada değerlendirdiğimde, ne yazık ki bunların Vikipedide kullanıcılar arası diyaloğu zedeleyici, onları ayırıcı nitelikte olduğunu ve kibele'nin yazdıklarını zorlama yorumlarla çarpıtma eğiliminde olduğunuz sonucuna varıyorum. Belli bir kullanıcıya ya da kimi kullanıcılara karşı bu tarz davranışların sürdürülmesi "karşıtlık ve rahatsızlık vermek" olarak değerlendirilir ve engelleme sebebidir. Daha önceden de benzer nedenlerle engellendiniz. Lütfen Vikipedinin kullanıcıların gönüllü olarak katkıda bulunduğu bir ansiklopedi olduğunu unutmayınız ve ansiklopediye zarar verecek bu gibi davranışlardan kaçınınız. --yabancım 21:45, 8 Aralık 2012 (UTC)

Bir örnekle "mesleği dolayısıyla bildiklerini ifade etmelerinden doğal bir şey olamaz. Havacılıkla da ilgili olan bir konuyla ilgili tartışmada bir kullanıcı pilot olduğunu dolayısıyla konu hakkında bilgisi olduğunu söylemişti." açıklayarak söylenenin baskı oluşturmakla alakasının olmadığını söyledim. "Kullanıcı burada maksattan değil, sonuçtan söz ediyor" Sonuç kimin sonucu? "'nin yazdıklarını zorlama yorumlarla çarpıtma eğiliminde olduğunuz sonucuna varıyorum." Bu yorumunuzun, yapmış olduğunuz yorumu niteler özellikte olduğunu düşünüyorum. Şarkıcı ve şarkı sözü yazarları adlı tartışmayı örnek göstermenizi talihsizlik olarak görüyorum. Bunun şikayete konu olduğunu bilmiyor musunuz? Madem bu kadar net konuştunuz şikayeti de aynı şekilde sonlandırın. Kusura bakmayın yaptığınız taraf tutmaktır. Aynı kullanıcılara yönelik olması gayet normal çünkü aynı konular üzerinde tartışmalara katılmışız. Sürekli açığımı yakalama gibi bir tutum içerisinde olmanız bu engelleme gerekçesine uyuyor. Bu tür yorumlarla beni lütfen rahatsız etmeyin. "bana ısrarla hizmetlilerden "siz" diye söz ettiğiniz mesajlarınızı bir arada değerlendirdiğimde" Ayrım yapanların olduğunu düşünüyorsam kullanabilirim. Bu bütün hizmetli kullanıcılara yönelik değil. Bunu biliyorsunuz. Hatalı düşündüğümü görmek isterdim ama bu son mesajınız aynı şeyleri düşündürttü. esc2003 (mesaj) 08:08, 9 Aralık 2012 (UTC)

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya. Mahpus (film) maddesinin "Konusu" başlığı altında yer alan kısım, telifli sitelerdeki içeriğin çok az değiştirilmesiyle oluşturulmuştu. Bu türden değişiklikler yapmak telif hakkını ortadan kaldırmıyor ne yazık ki, o nedenle sadece kendi cümlelerimizle yazmakta yarar var. Hassasiyet göstereceğinizi sanıyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 14:35, 8 Aralık 2012 (UTC)

Sayın Yabancı, telife işaret ettiğiniz konu başlığı Sinematürk'de de, Sinemalar'da da yine aynı içeriğe sahiptir. O halde içeriği belirten sitelerde telif gözetilmiyor bu da yasal bir suç olabilir, taklit. Yine o halde Vikipedi de birçok film maddesinde bu tür telif ihlali var demektir ki bakacak olursanız birok içerikte alıntı konu yapılıyor film maddelerinde. Yine hatırlatmanız için teşekkürler, içerikleri zaten şahsım üslup olarak her başlıkta oynama yaparak yineliyor. Lubunya  POSTA  22:21, 8 Aralık 2012 (UTC)
  200,000 maddemiz Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Vikipedi'nin 200,000 maddeye ulaşması bayramınız kutlu olsun! Bu sayının artması ve daha nice yüzbinler görmemiz dileğiyle

İyi vikiler, sevgiler! --- Cano58mesaj at |9 Aralık 2012, 12:21 (UTC)|


Lütfen kişisel yorum yapmayınız[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu gibi yorumların bildiğiniz gibi tartışmaya olumlu bir katkısı olmuyor. Herkes buraya gönüllü olatak katkıda bulunuyor, dolayısıyla onları buradan soğutabilecek ve tartışmayı sonuçlandırmaya yaramayacak bu tarz ifadelerden kaçınmak gerekiyor. Bu nedenle lütfen katılımcı üzerine değil, içerik üzerine yorum yapınız. Hassasiyet göstereceğinizi sanıyorum. İyi çalışmalar. --yabancım 15:01, 9 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba, zaman zaman kişisel yorum yapmaktan kendimi alamadığım doğrudur. Dikkat etmeye çalışırım. Teşekkürler. Azadagaoglu (mesaj) 15:07, 9 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba yabancı, botlardan anlamamakla birlikte, bu bot muhtemelen bilemiyorum. Bir bot işlemi gerçekleştirdiğini farkettim. Tam olarak anladığım bir konu değil ama bir bakabilirsen sevinirim.. --Garbino ileti 17:06, 9 Aralık 2012 (UTC)

  • Yalnız logo "135 × 155" boyutunda olmalı :) Empi-ileti 19:45, 9 Aralık 2012 (UTC)
  • Eğer korumayı kısa süreliğine kaldırırsanız Cool yükleyebilecektir :) Empi-ileti 20:57, 9 Aralık 2012 (UTC)
  • En mantıklısı :) Biraz kesik mesik dursun artık :) Bu arada yorumları okursanız iyi bir geri bildirim almış oluruz :) Empi-ileti 21:38, 9 Aralık 2012 (UTC)

Logo düzenleme[kaynağı değiştir]

  • Geç olsun güç olmasın :)
Merhaba, Yabancı. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

Güç santrali bilgi kutusu şablonu oluşturma[kaynağı değiştir]

Şu sayfadaki şablonlardan lazım. Nasıl oluşturabiliriz? Yardım edebilir misiniz?--Huunta 10:37, 10 Aralık 2012 (UTC)

  • Şu oylamanın kapatılması ile ilgili şikayet hakkım saklı kalmak kaydıyla, lütfen kapatmaya dair yorumlarınızı tekrar gözden geçirip (Taraflı olan yorumlarınızı çıkartıp), oylamadaki kişisel hakaretleri de temizleyebilir misiniz? İyi çalışmalar. --i.e.msj 15:34, 10 Aralık 2012 (UTC)
Hatta oylamayı başka bir bürokrat kapatırsa daha mutlu olacağım. --i.e.msj 15:34, 10 Aralık 2012 (UTC)
Belki neresi? Ben görmüyorum filan diyebilirsiniz diye , sırf size yardımcı olmak başka bir görüş açısından faydalanmanız temennilerim ile, taraflı yerleri aşağıya çıkartıyorum.

Öne sürülen olumsuz gerekçelere bakılacak olursa adayın, hizmetlilerin sahip olması gereken niteliklerden özellikle soğukkanlılığı ve yapıcılığına topluluğu ikna edemediği görülmektedir.

oylamanın başarılı sonuçlandığını kabul edebilmek için olumsuz gerekçeleri bertaraf edecek çok daha güçlü gerekçelere ihtiyaç vardır.

Kibele tarafından şahsıma yönelik hakaretler içeren bölümler ise;

dilini biraz törpülediğini söyleyebiliriz

hizmetlilerin 'dediğim dedik, çaldığım düdük' olduğunu ısrarla söyleyen birinin bu sorumluluğu böyle algılaması muhtemel.

sorgu yöntemlerini bildiğini söylemesini de, kullanıcılar üzerinde baskı oluşturacak bir söylem olarak değerlendiriyor ve sakıncalı buluyorum.

Kolay gelsin...--i.e.msj 15:53, 10 Aralık 2012 (UTC)

  • Merhaba. Oylamayı kapatırken belirttiğim yorumlar, olumlu ve olumsuz oy gerekçelerini değerlendirmekten ibarettir; zaten bürokratların oylamaları kapatırken yapması gereken tam da budur. Örnek verdiğiniz cümleler taraflı değildir, aksine terazinin kefelerindeki dengeyi oldukça hassas bir şekilde gözetmeye özen gösterdiğimi söyleyebilirim. kibele'nin belirttiğiniz cümleleri ise asla hakaret içermeyip, hizmetliliğe aday olarak topluluktan kendisini değerlendirmesini isteyen sizi, yani adayı değerlendirmeye yöneliktir. Oylamayı kimin kapatması halinde daha mutlu olacağınız yalnızca sizi ilgilendirir. Zira bürokrat olmam sebebiyle, hizmetli oylamalarını kapatma yetkisine sahip bulunmaktayım. Eğer bu yetkimi politikalara aykırı şekilde kullandığım kanısındaysanız; şüphesiz ki, şikayet etmek ya da diğer bürokratların fikrini almak gibi haklara sahipsiniz. İyi çalışmalar. --yabancım 16:24, 10 Aralık 2012 (UTC)
    Sizin, benim, bizim. Öyleydi, öyle yaptım. Bürokratım, yetkilere sahibim. Taraflı değil. Dünkü konuşmamızın (pardon konuşmamın) ardından oylamayı kapatırken nasıl kefelerdeki dengeyi hassas bir şekilde gözettiğinizden bahsedebiliyorsunuz? Anlayabilmiş değilim..! Uzatmıyorum, efendim. Nasıl biliyorsanız öyle yapınız... Sinir küpü oldum, çıktım yemin ederim. İyi geceler. --i.e.msj 16:40, 10 Aralık 2012 (UTC)

Vikipedi Devriyelik başvuruları[kaynağı değiştir]

Vikipedi Devriyelik başvuruları halen beklemekte boş vaktinizde ilgilenebilirseniz sevinirim. Rıdvan Merhaba 17:45, 10 Aralık 2012 (UTC)

Anlıyorum bende okul olduğu için sık sık giremiyorum çoğu kişi gibi yardım edemiyorum. Ben hatırlatayım dedim. İyi çalışmalar.Rıdvan Merhaba 11:12, 11 Aralık 2012 (UTC)

Proje şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Sargon, kolay gelsin. :) Şurada bir yanlışlık mı oldu acaba? --yabancım 14:17, 11 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba yabancı. Evet, bu maddeyi yanlışlıkla yarattım, doğrusu Tartışma:İsviçre Ekonomisi olacaktı, sonra da Hızlı Sil şablonunu nedense ekleyemedim. Bu arada, açmakta olduğum sayfalar için bir de soru sormuş olayım. VP:CH projesi için en önemli seviyedeki maddelerin tartışma sayfalarını açmamda bir sakınca var mıdır? Maddeler henüz yok ama ben açıp kategorilere yerleştiriyorum. İlerde bu maddelerin yazılmasını sağlamaya çalışacağım. Sargonileti 14:23, 11 Aralık 2012 (UTC)
Hımm, o halde proje sayfasına koyuyorum, hem böylesi daha iyi oldu. Rica etsem şu kategorideki maddeleri (Şablonun kendisi hariç:) ) silebilir misin? Sargonileti 14:46, 11 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba kibele. Şu maddenin adını zamanında sen değiştirmişsin. "Seans (spiritüalizm)" desek daha standartlara uygun olmaz mı sence? Hangi standartlar dersen, ona verecek cevabım yok; ama anlamışsındır ne demek istediğimi. :) --yabancım 12:19, 16 Aralık 2012 (UTC)

selam yabancı, elbette.. niye öyle demişim, bilemedim. --kibele 12:25, 16 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Seçkin madde üretimi için kırmızılık giderme çalışması konulu 50. hafta işbirliği projesine desteğiniz için.. Sargonileti 08:09, 17 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba Sargon, yıldız için teşekkürler. Geride bıraktığımız iki kırmızılık projesi dolayısıyla şu geldi aklıma: Çok sayıda SM-KM-SL çalışması olunca, (ben dahil) çoğu kullanıcının eğilimi kendi çalıştıkları maddenin kırmızılarını açmak yönünde oluyor. Halbuki iş birliğinin anlamı bu değil; birbirimize yardım ettiğimiz ölçüde bu projelere iş birliği projesi diyebiliriz. O nedenle böyle haftalarda kullanıcılara her farklı maddenin kırmızılarını açtıklarında (1.si hariç elbette) teşvik puanı verilebilir diye düşündüm. Yine 2 puan gibi sembolik bir şey olabilir ama, iş birliğini vurgulaması bakımından hoş olabilir sanki. Ne dersin? --yabancım 11:48, 17 Aralık 2012 (UTC)

Haklısın, gerçekten de tam bir işbirliği olmuyor. Çok sayıda madde koymaya yönelmemin nedeni, bazı kullanıcıların ilgi alanlarında bir konu olmadığında katılmamaları idi. Dediğin şekilde bir teşvik puanı uygulaması yararlı olabilir. Her hafta bir madde seçip onun kırmızılığını giderenlere 2 puanlık bir teşvik de verebiliriz. Sargonileti 11:55, 17 Aralık 2012 (UTC)
Senin son cümlende belirttiğin yöntem de uygulanabilir tabii; ama o maddeyi nasıl seçeceğiz? :) O işi bir şekilde çözebiliriz dersen, olur tabii. Bence bundan sonraki ilk kırmızı giderme projesinde bu teşvik yollarından birini uygulamakta yarar var. Hatta yakın zamanda bir SM oluşturma projesi de yapılabilir. Sıfırdan da olabilir, yarım kalmış projeler de canlandırılabilir. Makaroni pengueni senelerdir çevirisi eksik halde öylece bekliyor örneğin. --yabancım 14:01, 17 Aralık 2012 (UTC)
Şimdiye kadar çeviri işbirliklerine pek sıcak bakmıyordum ama kırmızılık giderme ile birlikte alıp yapabiliriz. Makaroni pengueni'ni önerdim. Ayrıca nasıl yapabileceğimize dair bir de yöntem tartışması açtım. Sargonileti 14:37, 17 Aralık 2012 (UTC)

Naber Yabancı ? Hatırlamışsındır umarım beni ? :) Nasıl gidiyor ? --Kerem ileti 18:43, 18 Aralık 2012 (UTC)

Bot başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, nasılsın? Bir konuda fikrine ihtiyaç var. Bot sahibi deneyimli bir kullanıcı olarak rica etsem şu başvuruya göz atıp fikrini belirtir misin? Teşekkürler şimdiden. --yabancım 13:24, 19 Aralık 2012 (UTC)

Dikkatli bir şekilde çalışılırsa AWB ile imla hataları düzeltilebilir, ama dikkatsiz bir kullanıcı mekan->mekān değişikliği yaparken mekanize birlikleri mekānize birlik haline getirebilir. İmla değişiklikleri çok dikkatli, mümkünse yarı otomatik yapılması gereken işler.--Khutuckmsj 13:42, 19 Aralık 2012 (UTC)
İyiyim, teşekkürler. Umarım sizin için de işler yolundadır. Sözkonusu oylamayı bir süredir izliyor ve Lubunya'nın bota yaptıracağı işlerle ilgili açıklamasının yeterli olduğunu düşünüyorum. AWB doğru kullanıldığında işleri bayağı kolaylaştıran bir uygulama. İyi vikiler. --Superyetkinileti 19:06, 19 Aralık 2012 (UTC)

Tüm oğulları Süleyman'nın değil,Bu maddede, Süleyman torunu oğulları olarak verilmiştir[kaynağı değiştir]

  • Şehzade Orhan (1543-1562) = yanlış O Torun, Şehzade Bayezid'in oğulu
  • Şehzade Ahmed (Mahidevran Sultanın 2.oğlu olarak bilinir) = yanlış, O torun, Şehzade Mustafa'nın oğulu.
  • Şehzade Osman (1545-1562)= yanlış O Torun, Şehzade Bayezid'in oğulu.
  • Şehzade Abdullah = yanlış, O torun, Şehzade Mustafa'nın oğulu.
  • Şehzade Mehmed (1526-1533) = iki Mehmed ismi kardesler beraber yaşında olmaz.
  • Şehzade Mehmed (3 yaşında boğdurulduğu bilgisi var) = yanlış
  • Şehzade Orhan (1554-1562) = doğru, Süleyman'nın oğul.
  • İsmi bilinmeyen bir kız[137] = yanlış
  • Fatma Sultan (Çocuk yaşta ölen ilk kız) = doğru, Süleyman'nın kız.


Şehzade Mustafa'nın çocukları:

  • Şehzade Mehmed: Amasya 1546- Bursa 10.9.1553.. 7 yaşında boğduruldu.
  • Şehzade Ahmed: Ölümü, Konya 1552..
  • Şah sultan (1550- 2.10.1577): Zevci Damad Abdülkerim ağa, yeniçeri ağası..İzdivacı 1.8.1562 (İsmihan ve Gevherhan sultanlarla aynı düğünde).
  • Nergisşah sultan (Doğumu 1536): Zevci Damad Cenabi Ahmet Paşa, şair, tarihçi, Enderuni ve çeşnigirbaşı, 20 yıl kadar Anadolu beylerbeyi).

Şehzade Bayezid'in Çocukları:

  • Şehzade Orhan (d.1543 Kütahya, - ö. Kazvin, 23.7. 1562 öldürülmüş).
  • Şehzade Osman (d.1545 Kütahya, - ö. Kazvin, 23.7.1562 öldürülmüş).
  • Şehzade Abdullah (d.1548 Kütahya, - ö. Kazvin, 23.7.1562 öldürülmüş).
  • Şehzade Mahmut (d.1552 Kütahya, - ö. Kazvin, 23.7.1562 öldürülmüş).
  • Şehzade Murat (d.1559 Amasya, - ö. Bursa, 1.8.1562 öldürülmüş).
  • Mihr-u-Mah Sultan (d.1547 Kütahya - ö. Istanbul, 1593), 1562 ile Damad Muzaffer Paşa evlendi, 1568 Bağdat, Kıbrıs 1570 ve Luristan 1592-1593 valisi oldu.
  • Hatice Sultan (d. ve ö. Kütahya, 1550).
  • Ayşe Sultan (d.1553 Kütahya, - ö. Tokat, 1572), 1568 ile Damad Hoca'Ali Paşa Eretnaoğlu evlendi ve bir oğlan doğum sırasında öldü.
  • Hanzade Sultan (d. ve ö. Kütahya, 1556).

Bu imzasız yazı 217.248.142.49 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Yabancı, Caracas adlı kullanıcıya verdiğiniz engeli adaletli bulmuyorum. Tartışma sayfasındaki yorumların genelini göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapmalıydınız. esc2003 (mesaj) 11:04, 23 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba Esc. Engel, tartışma sayfasına yazılan ilk not dolayısıyla verilmiştir ve dolayısıyla genele ilişkin değerlendirme gerektiren bir durum yoktur. Zaten genele baktığımda da verdiğim kararın adaletsiz olduğuna ilişkin bir unsur göremiyorum. Kullanıcı ilk kural ihlalinde engellenmiş değil, hatta ikincisinde de değil. Mesaj sayfasında yıllardır aynı politikayı ihlal ettiğine ilişkin birkaç farklı uyarı bulabilirsiniz. Verdiğim kararı tüm bu uyarıları ve önceden aldığı engeli değerlendirerek verdim, halen de arkasındayım. Zaten bu türden bir üslubu normal karşılayacak olursak, bunca farklı kullanıcının bir arada çalışmasına imkân veren bir ortam bulamayız Vikipedide. --yabancım 11:25, 23 Aralık 2012 (UTC)
Doğru söylüyorsunuz. Bir kişiye dini mensubiyeti nedeniyle saldırmak kabul edilemez. Hatta bu nedene bağlı olarak kullanıcının süresiz engellenmesini dahi desteklerim. Ancak yukarıdaki nedene bağlı olarak 2 günlük engeli doğru bulmuyorum. Tartışmadaki diğer kullanıcının kışkırtmaya yönelik faaliyetini meşrulaştırmış oluyorsunuz bu kullanıcıyı engelleyerek. Diğer kullanıcının yaptığının da doğru olmadığı kendisine bildirilmeli. Ancak o zaman adaletli bir karar verilmiş olur. esc2003 (mesaj) 11:38, 23 Aralık 2012 (UTC)
Yapılan gerçekten de kaynağı bulunmayan bir maddeye kaynaksız etiketi eklemekten ibaret. Nasıl "kışkırtmaya yönelik faaliyet"ten söz edebiliyorsunuz? Tamam politika değil yönerge de, VP:İNOV'u hepten mi unuttuk? Engel nedenlerini tartışırken kullandığınız bu ifadenin kendisi uyarı nedenidir. Bu üslupla devam edecekseniz lütfen tartışmayı burada keselim. --yabancım 11:45, 23 Aralık 2012 (UTC)
Kmoksy'nin durumu güzel ifade ettiğini düşünüyorum. Kibele'nin verdiği yanıt da bunu doğruluyor. "tam da bu nedenle bu etiketin eklenmesinde bir sakınca yok. kaynakları bu şekilde sorgulayan bir kullanıcının kaynaklar konusunda hassas olduğunu da varsayıyoruz" demiş. Çalışma şablonu olmadığı için bu şablonu koyduğunu farz edelim. O zaman da "yorum yapmadan önce madde geçmişini incelemekte yarar var" cevabını kendilerine vermek gerekir.
Sizin verdiğiniz bu tepkiye anlam veremedim. Sertleşmenin lüzumu yok. esc2003 (mesaj) 11:52, 23 Aralık 2012 (UTC)

Standartlaştırma[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı. Sargon orada kişisel görüşlerini belirtmiş. Bunda bir sakınca yok. Göztepe SK oluyor da Karşıyaka SK niye olmuyor. Standartlaştırma amacıyla yapılmış değişiklerdir. Bunda bir sakınca göremiyorum. Ayrıca maddelerin ismine bakarsanız, bu kısaltmalar ile adlandırıldığını göreceksiniz. İyi çalışmalar. --Türk Süvarisi ileti 20:58, 23 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Yardımın için Teşekkürler Bir Yıldız Da Senin için I Love Vikipedi Buyrun Bi Arzun? 20:31, 24 Aralık 2012 (UTC)

Adil Kullanım[kaynağı değiştir]

Adil kullanımın detaylarından haberdar değildim, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler... Ermangg İletişin!...06:13, 25 Aralık 2012 (UTC)

Kukla kategorisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider. Kategori:Vikipedi:Yunus Emre44 kullanıcısının kuklası olduğundan şüphelenilenler boş görünüyor. Acaba burada yer alan bir kukla kategoriden çıkartılmış olabilir mi, hatırlıyor musun? Yoksa kategoriyi silelim diyecektim. --yabancım 18:20, 24 Aralık 2012 (UTC)

Yazım hatası.[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şuradaki değişikliğinde sanırım kopyala-yapıştırdan kaynaklanan bir yanlışlık var. Alttaki kullanıcının ismini burada da kullanılmış. Bilgine. LuCkY ileti 08:01, 26 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba yabancı, yeni gelen kullanıcıya hoşgeldin mesajı atmak isterken; mesajı kullanıcı sayfasına eklemişim. Galiba biraz sakarlık ettim. Mümkünse sayfayı silebilir misin? VikipediBilginimesaj? 10:56, 29 Aralık 2012 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Size de kolay gelsin. --VikipediBilginimesaj? 11:54, 29 Aralık 2012 (UTC)

Maksadı ne bilemiyorum ancak, bu durumdan oldukça sıkıldım. Şakşakcı'ya açıklamanız adına teşekkür ederim.. bu kullanı adını da engelleyebilir misiniz?.. Bir de mesaj sayfama 16 Kasım'ı hatırla yazmış. Bu durumu nasıl çözebiliriz acaba?.. Teşekkürler şimdiden.. --Garbino ileti 21:57, 29 Aralık 2012 (UTC)

Şimdiye kadar bunu yapmayı sürdürdüm zaten. Ama başkasına fikren zarar verince, bir sinir harbi oluşmadı değil.. :)).. Haklısınız, bundan sonra da şimdi olduğu gibi davranacağım.. Çok teşekkürler.. Mutlu yıllar.. --Garbino ileti 22:17, 29 Aralık 2012 (UTC)

Sanırım Kullanıcı:Onibrag da aynı troll. — Pınar (mesaj) 15:47, 31 Aralık 2012 (UTC)

Senin de yeni yılın kutlu olsun. Biz 2013'e gireli neredeyse 3 saat oldu :) — Pınar (mesaj) 15:53, 31 Aralık 2012 (UTC)
Hızınıza hayranım, teşekkürler :)).. --Garbino ileti 15:52, 31 Aralık 2012 (UTC)
Size de mutlu yıllar. :)) Bir de.. Bu tartışma sayfasının, sayfa geçmişine bakarsanız çok fazla geri alma işlemi olduğunu görürsünüz. Acaba koruma altına alınmalı mı bir süre için?.. --Garbino ileti 16:18, 31 Aralık 2012 (UTC)
Tamamdır.. :)) --Garbino ileti 16:26, 31 Aralık 2012 (UTC)
  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz çin mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler, --- Cano58mesaj at |31 Aralık 2012, 14:34 (UTC)|