Kullanıcı mesaj:Maxmajestic

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Maxmajestic![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Nosferatu 08:25, 3 Şubat 2007 (UTC)

Lütfen Vikipedi'ye ticari veya kişisel web sitenize bağlantılar eklemeyin. Vikipedi bir reklam verme veya yalnızca dış bağlantıların toplandığı bir yer değildir. Ansiklopediye, bağlantılar yerine içerik eklemeniz teşvik edilir. Eğer maddeye bağlantının eklenmesi gerektiğine inanıyorsanız, tekrar eklemekte israr etmek yerine maddenin tartışma sayfasında bu konuyu tartışınız. Vikipedi hakkında daha çok bilgi edinmek için hoşgeldiniz sayfasına bakınız. Teşekkürler.--~Tarkovsky~ 05:57, 29 Eylül 2012 (UTC)

Kullanıcı Sayfası[kaynağı değiştir]

uyarı Merhabalar;
Bildiğiniz gibi Vikipedi'nin amacı kullanıcıları sayesinde tarafsız bir ansiklopedi oluşturmaktır. Bu sebeple kullanıcı sayfalarımızda ve kullanıcı mesaj sayfalarımızda ideolojik, siyasi, kişisel (özgeçmiş, vs. gibi), reklam içeren, telifli veya herhangi başka bir Vikipedi politikaları'na aykırı hiçbir içeriği bulundurmamamız gerekiyor. Aslına bakarsanız, kullanıcı sayfalarında Vikipedi'de yaptıklarımız, Vikipedi'deki projelerimiz gibi konuları ve Vikipedi:Babil yoluyla da bildiğimiz dilleri koyuyoruz. Kullanıcı mesaj sayfalarında ise, yaptığımız değişiklikleri diğer Vikipedistlerle tartışıyoruz. Vikipedi:Kullanıcı sayfası maddemizi inceleyip, kullanıcı sayfanızı ve/veya kullanıcı mesaj sayfanızı burada yazılanlara uygun şekilde düzenlerseniz çok seviniriz. Teşekkürler. Garbino Merhaba 14:45, 29 Eylül 2012 (UTC)

Lütfen Vikipedi'ye ticari veya kişisel web sitenize bağlantılar eklemeyin. Vikipedi bir reklam verme veya yalnızca dış bağlantıların toplandığı bir yer değildir. Ansiklopediye, bağlantılar yerine içerik eklemeniz teşvik edilir. Eğer maddeye bağlantının eklenmesi gerektiğine inanıyorsanız, tekrar eklemekte israr etmek yerine maddenin tartışma sayfasında bu konuyu tartışınız. Vikipedi hakkında daha çok bilgi edinmek için hoşgeldiniz sayfasına bakınız. Teşekkürler.--~Tarkovsky~ 08:10, 1 Ekim 2012 (UTC)

Dosyalar, lisanslar[kaynağı değiştir]

Merhaba Maxmajestic. Yüklediğiniz dosyalara göz attığımda, kendi çekiminiz olduğunu belirttiğiniz resimlerin bazılarının lisansına ilişkin şu bilgilere rastladım:

  • Buraya yüklenirken CC BY-SA 2.5 ile lisanslanmış; ancak "Wikipedia dışında kullanılamaz." ibaresi eklenmiş.
  • Kaynak olarak gösterilen site http://yoldaolmak.com, ancak girdiğimizde sitenin lisansına ilişkin şu iki ibareyle karşılaşıyoruz:
    • "Copyright © 2012 Yolda Olmak!. · Tüm yazı, görsel ve içerikler sahibinden izinsiz kullanılamaz."
    • "Tüm içerik Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 License ile lisanslanmıştır."

Bu noktada dosyaların Vikipedide hangi şartlar altında kullanılabileceğinden biraz söz edeyim. "Özgür ansiklopedi" sözünden de anlayabileceğimiz gibi, Vikipedide içeriğin özgür olması esastır. Böylece Vikipedi dileyene, içeriği usulüne uygun şekilde kopyalama, yeniden üretme, ticari amaçla kullanma gibi hakları verir. Genel kural bu olmakla birlikte, istisnai olarak telif hakkı saklı içeriğin de Vikipedide kullanımı mümkündür. Dosyalar özelinde konuşacak olursak, telif hakkı saklı dosyaların burada kullanımı, adil kullanım koşullarını sağlamasına bağlıdır. Bu koşulları özetleyecek olursak, özgür lisanslı alternatifi üretilebilecek, maddesine telif hakkı saklı dosyanın kullanımını haklı ve adil kılacak kadar değer katmayan hiçbir telif hakkı saklı dosya, Vikipedide kullanılamaz.

Gelelim yüklediğiniz dosyaların taşıdığı ibarelere. En önemli nokta şu ki, buraya yüklerken kullandığınız lisans olan CC BY-SA 2.5, ne"Wikipedia dışında kullanılamaz.", ne "Copyright © 2012 Yolda Olmak!. · Tüm yazı, görsel ve içerikler sahibinden izinsiz kullanılamaz." ibareleriyle uyumludur. CC BY-SA 2.5 bize şunu söyler: "Bu materyal, kopyalanabilir, adapte edilebilir, yayınlanabilir, yeniden üretilebilir ve ticari amaçla kullanılabilir." Telif hakkı saklı dosyalar bakımından ise bu sayılanların hiçbiri mümkün değildir. O nedenle bu ibareler birbiriyle çelişmektedir. Dolayısıyla öncelikle bir seçim yapmanız gerekiyor. Eğer bu dosyaların telif hakkı saklı ise ya da bunlar Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 License ile lisanslanmışsa, lisansları Vikipedide kullanılmaları için uygun değildir ve adil kullanım şartlarını da karşılamadığından silinmeleri gerekir. Eğer kullanılmalarını tercih ederseniz, kaynak sitedeki lisansı değiştirip özgür lisans haline getirebilirsiniz. (Örneğin Vikipedideki içeriğin lisansı olan CC BY-SA 3.0'ı tercih edebilirsiniz.) Böylece bu dosyaların (ve sitenin tamamını bu şekilde lisanslarsanız tüm içeriğin) kaynağa atıf yapılmak şartıyla kopyalanmasına, yayınlanmasına, yeniden üretilmesine ve ticari kullanımına izin vermiş olursunuz. Telif önemli bir mesele olduğundan ayrıntılı şekilde açıklamak istedim. Tercih elbette size ait. Ancak vereceğiniz karar sonucunda bir takım değişiklikler yapılması gerektiği kesin. İyi çalışmalar dilerim. --yabancım 18:15, 1 Ekim 2012 (UTC)

Küçük ek: Siteden permissions-tr@wikimedia.org'a yoldaolmak.com uzantılı bir e-posta adresiyle materyali özgür lisansla lisansladığınıza ilişkin bir e-posta yollamanız halinde de dosyaları burada kullanmamız mümkün olur. --yabancım 18:17, 1 Ekim 2012 (UTC)

Bu durumda yukarıda "Küçük ek" başlığıyla yazdığım yolu izlemeniz en doğrusu olacak gibi görünüyor. Sitenizdeki telife ilişkin ibareleri hiç değiştirmeseniz bile, bu yolla içeriğin Vikipedide kullanımı mümkün olacaktır. (E-postanızda seçtiğiniz lisansı da bildirmelisiniz elbette, CC BY-SA 2.5 ya da CC BY-SA 3.0 gibi.) Bunu hemen yapabilirseniz, OTRS gönüllüsü arkadaşlar 1-2 gün içinde izin etiketini dosyalarınıza ekleyecektir. Kolay gelsin. --yabancım 09:21, 2 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Maxmajestic, OTRS iznini ilgili sayfada belirttim, bu siteden Vikipedi'ye içerik eklediğinizde lütfen tartışma sayfasına {{OTRS_bekleme}} yazınız. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 18:43, 2 Ekim 2012 (UTC)

Tekrar merhaba Maxmajestic. Eksik bilgilendirmemek adına, şunları da açıklamam gerek: İzin e-postasını gönderdikten sonra, verdiğiniz iznin dönüşü olmadığı gibi, sitenizdeki ibarelerin de önemi kalmıyor. Kısacası, geçerli olan Vikipedideki lisans oluyor. Dolayısıyla kaynağa atıf yapmak şartıyla herkes (özgür lisansla lisansladığınız takdirde) bu dosyaları özgürce ve ticari de dahil olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanabilecek. Bu arada verdiğiniz izinlerin yalnızca dosyaları değil, metni de kapsamasını isterseniz, o durumda da metni hem CC BY-SA 3.0, hem GÖBL ile lisanslamanız gerekecek. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Kolay gelsin. --yabancım 20:09, 2 Ekim 2012 (UTC)

Seyahat özgürlüğü[kaynağı değiştir]

Merhaba Maxmajestic,

Şuradan bahsediyorsun sanırım. Bu metni Kasım 2011'de sen yazdın bu durumda, doğru mudur?

Vito Genovese 20:09, 2 Ekim 2012 (UTC)

Peki tamamını sen mi yazdın?
Vito Genovese 20:33, 2 Ekim 2012 (UTC)


Şuradan izinle alıntıdır ve serbest kullanımı vardır. Buraya da dış bağlantı verilmişti.

Kemal Kaya (mesaj) 20:39, 2 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Kemal,
Mesaj sayfan izleme listemde olmadığı için, üstteki mesajını ancak tesadüfen görebildim. Bundan sonraki mesajları benim mesaj sayfama gönderirsen hemen haberim olacaktır.
Bir-iki sorum olacak. Nasıl bir izindir bu bahsettiğin? Bahsi geçen metni bu belirttiğin site yazarı mı yazmış?
Vito Genovese 17:58, 3 Ekim 2012 (UTC)
Ben baktığımda ne görüyorum; biraz ondan bahsedeyim o zaman.
Senin sitendeki metne ve diğer sitedeki metne baktığımda, Güncel Hukuk'tan önemli ölçüde metin kopyalamaları görüyorum. Bu kopyalamalar da aramalarda hemen kendini belli ediyor zaten.
Vito Genovese 17:39, 4 Ekim 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Vikipedi iş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu: Yeni şehir maddeleri açmak


Hemen, şimdi projeye katılın! Şimdi yeni kullanıcılar da daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  

  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin veya mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargonileti 06:51, 3 Ekim 2012 (UTC)


Merhaba. Devriyelik başvurunuzu ilgili sayfada belirttiğim nedenlerden dolayı olumsuz kapattım, ancak güvenilir bir kullanıcı olduğunuzu kanıtlamış olduğunuzdan beyaz listeye alındınız. Bir de kişisel siteniz ansiklopedik bir bağlantı olmadığından, Vikipedideki maddelere eklenmesi pek uygun değil. Bu konuya hassasiyet gösterebilirseniz iyi olur. İyi çalışmalar. --yabancım 18:57, 15 Ekim 2012 (UTC)

Telif ihlali oluşturulan sayfa: http://yoldaolmak.com[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Vikipedia'ya yüklediğim bazı resimlerin hızlı silinmesi için yönlendirmişsiniz. Ben onları lisanstan feragat ederk sisteme yüklemiştim. Tüm fotoğraflar kendi çalışmam. Sisteme yüklerken OTRS_bekleme ile etiketlemiştim. Lisans ile korunan sayfalardan yüklenen fotoğraflar için bu yöntem tavsiye edilmişti. Yüklediğim dosyaların bir ara Wikimedia Commons'a taşınması iyi olur diye bir mesaj bırakılmıştı. Dosyalar silinmesi için işlemi geri almanızı iletmek için yazıyorum. Selamlar. Maxmajestic (mesaj) 19:03, 17 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba. Ben de esasında Commons'a taşıyacaktım da, daha önce başka bir sitede kullanıldığını görünce silinmesi gerektiğini düşünmüştüm. OTRS izni gelene kadar silme şablonlarını kaldırabilirsiniz. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 19:09, 17 Nisan 2013 (UTC)

Telif hakkı ihlali yaratan dosya: http://yoldaolmak.com[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele,

[[Dosya:Khao Lak.JPG]], [[Dosya:Similan Adasi.JPG]], [[Dosya:Kep Kasabası-Kamboçya.JPG]], [[Dosya:Khao Phing Kan and Koh Tapu (James Bond Island).JPG]], [[Dosya:Ao Phang Nga National Park.JPG]]

Fotoğrafları silmiş görünüyorsunuz. Bunlar telif haklarında feragat edilmiş ve OTRS ile izin alınmış dosyalardı. Wikimedia Commons'a taşınmaları gerekiyordu. Bunu düzeltme şansımız var mı? Neler yapabilirim? Teşekkürler

Maxmajestic (mesaj) 09:57, 18 Nisan 2013 (UTC)

selam, dosyaları geri getirdim. kolay gelsin. --kibele 10:04, 18 Nisan 2013 (UTC)

Hoş geldiniz Maxmajestic![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:25, 19 Aralık 2014 (UTC)

Her zaman ve memnuniyetle Vikipediye katkı sağlamak isterim Mavrikant. Maxmajestic (mesaj) 10:09, 22 Aralık 2014 (UTC)