Kullanıcı mesaj:MHIRM/Ağustos 2011-Ağustos 2012

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Öncelikle merhaba MHIRM/Ağustos 2011-Ağustos 2012, ve Vikipedi'ye hoş geldiniz! Burada sizin işinize yarayacak ve size yardımcı olacak bir rehber oluşturmaya çalıştık. Özgür hissedin ve bana soru sormaktan çekinmeyin. İyi şanslar ve iyi değişiklikler! evrifaessa (bot) ❯❯❯ mesaj 14.33, 28 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]
Başlarken
Bilmeniz Gerekenler
Vikipedi Kuralları ve Politikaları
Yardım Almak
Daha Fazlası
İleri Düzey Bilgiler


Lütfen maddeleri yazarken VP:TBA ilkesini göz önünde bulundurunuz ve Bu Yüzden maddesini bu ilkeye göre düzenleyiniz. Ayrıca resim linklerini maddelere eklemeyiniz. Teşekkürler. --GökTR 13:59, 30 Temmuz 2011 (UTC)

Utku Tanrıveremesaj 18:03, 29 Aralık 2011 (UTC)

Utku Tanrıveremesaj 23:01, 30 Aralık 2011 (UTC)

Ansiklopedik Dil[kaynağı değiştir]

Hande Yener sayfasına yaptığınız katkılar için teşekkürler. Ancak burada örneğin "başarılı olacağını kanıtladı" gibi ifadelerin ansiklopedik dile uygun olmadığı kanaatindeyim. Örneğimizde sanatçının 1 milyondan fazla albüm satmış olması ansiklopedik bir bilgidir ve bu satış rakamları ile kanıtlanabilir. Ancak "başarılı olacağını kanıtladı" ifadesi kanıtlanamaz. Üstelik bu gibi ifadeler tarafsızlığa da gölge düşüyrüyor. Burada 1 milyon albüm sattığı yazılmalı, bundan anlam çıkarmak ise okuyana bırakılmalı. Bu yüzden burayı ve ansiklopedik dile uygun olmayan kısımları çıkartıp yeniden düzenlerseniz çok güzel olacak.Şenol EKER 11:31, 18 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba, Şenol EKER'in söylediklerinin yanı sıra ben bu satışlar ile ilgili bir kaynak bulamadım. Geçtiğimiz günlerde de sanırım yine sizin eklediğiniz dijital satışa kaynak bulamamıştım. Kaynaklı içerik eklerseniz memnun olurum. Teşekkürler --i.e. msj 11:54, 1 Mart 2012 (UTC)

Merhaba, ben Hande Yener sayfasında önemli değişikliklerde bulundum. Bilindiği üzere sanatçıların çoğunda dönem dönem ayrılmış bende bu sayfada böyle yaptım neden reddediliyor ? -Seyit mesaj

Katkılarınız için kendi adıma teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Sanırım bir önceki gündü. Hande Yener veya bir parçasının maddesine dijital şarkı satışı rakamları eklenmişti. Ancak ben yaklaşık 20 dakikamı ayırdım ve buna kaynak aradım. Fakat böyle bir kaynak bulamadım. Katkılarınız yanlış olmayabilir, ancak tüm araştırmalarımıza rağmen katkılarınız kaynaksız olduğu için kaynak bulamıyoruz. Bunun yanı sıra, son katkınız da bir kaynak gerektiriyor. 17 milyon büyük bir rakam. İsterseniz nasıl kaynak göstereceğinize buradan bakabilirsiniz. Teşekkürler--i.e. msj 12:11, 1 Mart 2012 (UTC)

Hemen kaynağı söyleyebilirim: http://en.wikipedia.org/wiki/Hande_Yener Burada yer alan "She has sold close to 17 million albums all over the world. " ibaresini kaynak olarak aldım fakat bunun oraya koyulması gerektiğini düşünmedim. Kendisinin fanıyım albüm satışları şu an kapalı olan fan clubumuzde paylaşılırdı oradan alırdım. Fakat şu an bir kaynak bulamıyorum.. -Seyit mesaj

Güzelonlu (mesaj) 09:48, 14 Mart 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 09:48, 14 Mart 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 13:13, 14 Mart 2012 (UTC)

Ses dosyaları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Eklediğiniz Dosya:Marry the Night.ogg dosyası adil kullanım kurallarına uymuyor. Eserin ancak %10'u uzunluğunda bir dosya ekleyebiliyoruz. Ben telif sebebiyle silinmesi için işaretliyorum ama dosyayı kısaltıp ekleyebilirsiniz. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 20:40, 8 Nisan 2012 (UTC)

Tekrar merhaba. Türkçe Vikipedi'nin adil kullanım kurallarına göre "Telifli müzik ürünlerinin süresi orijinal ürünün süresinin %10'dan ve her durumda 30 sn'den daha uzun olmamalıdır. (Eğer parçanın %10'u 30 saniyeden uzun ise o zaman parçanın sadece 30 saniyelik kısmı alınmalıdır. Eğer parçanın %10'u 30 saniyeden kısa ise o zaman %10'luk kısmı alınmalıdır. Beş dakikadan kısa müzik parçaları için %10'luk kısım 30 saniyeden daha kısadır bu sebeple parçanın %10'luk kısmı kullanılır.)". Bu yüzden yüklediğiniz dosya telif ihlâli yaratıyor. Detaylı bilgiyi bu sayfada okuyabilirsiniz. İyi günler, kolay gelsin.-- Güzelonlu (mesaj) 04:48, 17 Nisan 2012 (UTC)

VP:TELİF politikamız uyarınca bazı dosyaları Vikipedi'ye yükleyemiyoruz. Teşekkür ederim, iyivikiler... :) --BilalOkms[o.O] 10:00, 29 Nisan 2012 (UTC)

Where Have You Been[kaynağı değiştir]

merhaba :) acaba Where Have You Been maddesini en son siz kontrol etmişsiniz onu kontrol edildi olarak işaretleyebilir misiniz ? teşekkürler :) -Seyit mesaj

Merhaba. Kontrol edilmiş zaten :) Editör olmayan bir kullanıcı yeni bir madde açtığında kontrol edilmemiş olarak açılıyor bu madde. Sonra bir editör onaylarsa, kontrol edilmiş oluyor. Bu noktadan sonra editörlerin yaptığı değişiklikler otomatik olarak kontrol edilirken, editör olmayanların yaptıkları değişiklikler bir kontrolden geçiyor. Durum kısaca bu şekilde. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 11:44, 1 Mayıs 2012 (UTC)

Utku Tanrıveremesaj 14:12, 4 Mayıs 2012 (UTC)

merhabalar, adil kullanım politikasını da okudum fakat Hande Yener sayfasındaki özellikle son resimlerin kaldırılması için bir gerekçe göremedim, açıklayabilir misiniz ?

Örneğin http://en.wikipedia.org/wiki/Lady_Gaga maddesinde olduğu gibi kaliteli maddeler hazırlamaya çalışıyorum ve resimler bunun için gerekli eğer siz bu resimlerin kaldırılmaması için hangi şartları seçmem gerektiğini söylerseniz sevinirim :) Ben şimdilik maddeyi sadece yazılı biçimde düzenleyeceğim, olumlu cevabınız geldikten sonra tekrar resimler ekleyeceğim.

-Seyit mesaj 05:56, 6 Mayıs 2012 (UTC)Seyitahmetmrk

Merhaba. AK resimleri, özgün lisansa sahip olmayan (telif hakları saklı olan) ve bir maddeye çok büyük değer katan ve olmazsa olmaz resimlerdir. Gaga maddesindeki resimlere bakarsanız, bunları çekenlerin Vikipedi'ye kendilerinin yüklediğini; dolayısıyla telif haklarından vazgeçtiklerini göreceksin. Yener maddesindeki resimler ne adil kullanım politikasına uyuyor ne de telif haklarından vazgeçilen resimler. Dolayısıyla kullanılmaması gerekmektedir. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:04, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Bilgi kutuları[kaynağı değiştir]

Merhaba :) Bir çok dildeki vikipedi'de, müzik sanatçıları, politikacı vs. bilgi kutuları gösterişli bir şekilde. Fakat Türkçe vikipedi bu konuda oldukça sade. Mesela Fransızca Vikipedi'de Beyoncé Knowles ve Mustafa Kemal Atatürkmaddelerini, Portekizce Vikipedi'deki Lady Gaga maddesini incelediğimizde, bilgi kutularının baştaki bölümlerinin tek bir renk yerine biraz daha süslü olduğu dikkat çekiyor. Bunları Türkçe vikipedi'de geçerli hale getirebilir miyiz ? Getirebilirsek nasıl yapacağız ? Yardımcı olursanız sevinirim :)

-Seyit mesaj 07:33, 12 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. Her Vikipedi kendi içinde kurallar, görsel düzeni belirliyor. Rusça mesela daha da rengarenk :) Ama "esas" amaç ansiklopedi oluşturmak, bu nokta gözden kaçırılıyor bence. Ben şahsen elime bir Britannica alsam ve sayfaları rengarenk görsem onların ciddiyetinden şüphe ederdim :) Ek olarak zamanında şuradakonuşulmuştu mevzuu. Hani bu bilgi kutularını geçtim, dolaşım şablonları da renk cümbüşü olmuştu bir ara :) Orada da bu konudan isyan edilmiş, kullanılmamasına karar verilmişti. Bazı bilgi kutularında altın rengi gibi bazı renkler kullanılıyor yine de. Kişisel yorum meselesi tabii, birine iyi gözüken şey diğerine gözükmeyebilir. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:51, 12 Mayıs 2012 (UTC)

Yine "Hande Yener"[kaynağı değiştir]

Merhaba tekrar. Ben Hande Yener maddesini cidden gayet iyi bir şekilde düzenlediğime inanıyorum fakat resimler olmadan çok vasat :/ Commons'a yüklediğim her resim siliniyor lisanslamayı bir türlü başaramadım. Hangi lisansı seçeceğim bi yardımcı olursanız sevinirim :) Acaba albüm fotoğrafları yüklediğim için mi siliniyor konser fotoğrafı mı yüklemeliyim ? Bir Flickr hesabım var orayı da kaynak olarak gösteriyorum ama olmuyor.. -Seyit mesaj 23:25, 19 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. Daha önce de dediğim gibi albüm kapakları gibi adil kullanım resimleri sadece kendi maddelerinde (albüm maddeleri) kullanılabilmektedir. Bu resimler her Vikiye ayrı ayrı yüklenir, Commons'a yüklenemez. Bunların telif hakları (copyright) başkalarındadır. Commons'a sadece özgür lisanslı dosyalar yüklenebildiğinden, bunların oraya yüklenmesi telif hakkı ihlali oluşturacaktır.--RapsarEfendim? 23:37, 19 Mayıs 2012 (UTC)
Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, MHIRM. Yeni bir mesajınız var. Tartışma:Rihanna.
Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.

Sayfa taşıma[kaynağı değiştir]

  • Lütfen kullanıcı sayfanız ve kullanıcı mesaj sayfanızın adını, sayfaları taşıyarak değiştirmeyiniz. Utku Tanrıveremesaj 07:15, 20 Mayıs 2012 (UTC)

İç bağlantılar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben Amerikan sanatçıların Vikipedi'de değişikliklerini yapıyorum bildiğiniz üzere ve "kaynak gösterirken" iç bağlantı kullanıyorum. Kaynak gösterirken kullanmanın bir sakıncası var mı? Seyitahmetmrk (mesaj) 07:20, 27 Mayıs 2012 (UTC)

  • Selamlar, şurada da kısaca yazışmıştık bir süre önce. Kaynak gösterirken iç bağlantı kullanmanızın sakıncası yok; ama Türkçe Vikipedi'de bulunmayan bir müzik kayıt şirketinin bağlantısını İngilizce Vikipedi'den buraya vermenize de gerek yok bence açıkçası. Kaldı ki verdiğim bağlantıda da dediğim gibi, bir ansiklopedinin sayfaları arasında dil değişmiş oluyor... Bu arada çalışmalarınız için tebrik ederim, gerçekten güzel işler çıkarıyorsunuz. Utku Tanrıveremesaj 13:41, 27 Mayıs 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 00:34, 20 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 06:10, 25 Haziran 2012 (UTC)

Ekran yakalama görüntüleri[kaynağı değiştir]

  • Ekran yakalama görüntülülerini mümkün olduğunca yüklemiyoruz o yüzden boşuna yüklemeye çalışmayın silinecektir. Son yüklediklerinize baktım. Lütfen ilgili maddeleri İngilizce sürümleriyle karşılaştırın. Eğer gerekli olduğuna inansalardı onlarda kullanılardı. Kısacası yüklediğiniz dosyalar silinecektir ve lütfen bunların yerine yenilerini yüklemeyiniz.--Reality (mesaj) 13:25, 25 Haziran 2012 (UTC)

Katy Hudson (albüm) isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Reality (mesaj) 13:28, 25 Haziran 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 13:28, 25 Haziran 2012 (UTC)

Yeni değil 1 Ekim 2008'den beri tam anlamıyla uygulamada adil kullanım politikası. Sorun dosyanın gerekçelendirilmemesi. VP:AKGY sayfasına göz atabilirsiniz.--Reality 15:25, 26 Haziran 2012 (UTC)

Teşekkür ederim :) Daha yapılacak şeyler var asıl maddede de diğerlerinde de ama zamanım oldukça yapıyorum. İsterseniz VikiProje'ye katılabilirsiniz. Ayrıca orada seçkin içerik adayları var inceleyip eksik gördüğünüz şeyleri adaylık sayfalarında belirtirseniz sevinirim. Size de kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 19:17, 27 Haziran 2012 (UTC)

merhaba :) Katy Perry maddesini aslına uygun olarak kendim çevirip, kendim yazdım. kaliteli madde adayı olarak göstermeyi planlıyordum ki önce bi burada size ne gibi eksiklikleri var diye sormak istedim. Düzeltilmesi gereken kısımları neler yardımcı olursanız sevinirim :) -Seyit mesaj 17:23, 27 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba. İyi bir dille yazılmış olması, kapsamlı olması ve konuyu tam anlamıyla anlatması, iyi bir şekilde kaynaklandırılmış olması gibi birtakım kriterlerimiz mevcut. Benzer kategorideki maddeleri inceleyip, onlara göre değerlendirme/kıyaslama yapılabilir. "Okumadan" bir şey söylemem zor; ama kapsamlı ve iyi kaynaklandırılmış gibi gözüküyor. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 20:34, 27 Haziran 2012 (UTC)
"... o kısımlarda çeviremediğim yerler oldu ve internetteki çeviri siteleri de bildiğiniz gibi oldukça kötü çeviriyor onlardan da yardım alamadım." diye yazmışsın Katy Perry'nin Kaliteli Madde adaylığı tartışma sayfasında. Eğer zorlandığın bölümleri söylersen yardımcı olabilirim. Ermangg İletişin!... 04:46, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba :) Commons kullanmayı biliyor musunuz ? Eğer kullanmayı biliyorsunuz Türk sanatçılarında konser fotoğraflarını oraya yüklemenizi rica edecektim. Hep yabancı sanatçıları yazıyoruz ama Türk sanatçılara baktığımızda çok geri kalınmış ne yazik ki.. Mesela Hande Yener maddesi kendi yazdığım bir madde. Fakat fotoğraf sıkıntısı var. Sadece bir kaç tane var gördüğünüz gibi. eğer biliyorsanız yardımcı olursunuz diye düşündüm Türk sanatçılarında yabancı sanatçılar gibi uzun uzun yazılması çok iyi olacaktır diye düşünüyorum -Seyit mesaj 21:27, 7 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba. Buraya yüklemekten pek farkı yok ama Commons'a telifli dosyalar yüklenemiyor. Konser görüntüleri vs. yükleyebilmek için ya kendiniz çekmiş olmalısınız ya da çeken kişi dosyanın özgür lisanslı olduğunu belirtmeli. Aksi halde dosyalar siliniyor. Bir de Flickr'a yüklenen resimler eğer özgür lisanslıysa Commons'a yüklenebiliyor.--B.S.R.F. 💬 06:31, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Etkilendikleri[kaynağı değiştir]

Hande Yener maddesinde bu bölüme yazdığınız kişilerin etkisi şarkıcıda gerçekten görülmekte midir? Madonna gösterilebilir ancak diğerleri hakkında "örnek aldığım kişiler" vs. demesi bu kişilerin o kısma ekleneceği anlamını taşımıyor olabilir. Bu kısımları düzenlemeniz mümkün mü? Eleştirmen"ler" olarak gösterdiğiniz kaynakta çoğunlukla Michael Kuyucu adlı radyocu bulunuyor. Birkaç tane daha eleştirmenin eklenmesi ifadenin doğruluğunu pekiştirecektir. Bir de Uludağ Sözlük güvenilir kaynak değildir. Bu gibi siteleri de eklememekte fayda var. İyi çalışmalar dilerim. Saygılar... esc2003 (mesaj) 10:24, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Seyit,

Bu tür bir resmin kullanılmasının tek yolu, fotoğrafın sahibinin permissions-tr@wikimedia.org adresinde Creative Commons BY 3.0 veya Creative Commons BY-SA 3.0 lisanslarından biriyle dosyayı lisanslamayı kabul ettiğini belirten bir e-posta göndermesi. Resmin altına da bir not düşerse sayfada, e-postanın ondan geldiğini doğrulamamız mümkün olabilir.

Vito Genovese 12:57, 8 Temmuz 2012 (UTC)


Telif hakları yasaları, eserlerin telif hakkının üreticilerinde olduğunu söyler. Dolayısıyla eserler, üreticilerine aittir ve ancak onlar tarafından lisanslanabilir. Eğer bu fotoğrafı kimin ürettiğini bilmiyorsak, yapacak hiçbir şeyimiz kalmıyor. Kullanamayız.

Mantık çok basit. WMF (Wikimedia Vakfı), özgür bir ansiklopedi yaratmak istiyor ve Adil Kullanım istisnası dışında sadece özgür lisanslı içeriğin kullanılmasına izin veriyor. Dolayısıyla bir şeyi kullanacaksak özgür lisanslara ihtiyacımız var. Zira eserin üreticisine ait olduğunu söyleyen kanunlar, aynı zamanda hiçbir telif ibaresi barındırmayan eserlerin de ne olursa olsun sahibine ait olduğunu söylüyor.

Yani diğer bir deyişle; dünyadaki tüm eserlerin telif hakkı "varsayılan" olarak saklı. Bizim bu genelin dışına çıkan alternatiflere ihtiyacımız var ya da bu alternatifleri kendimiz yaratmamız gerekli. Bunu da izinle sağlayabiliyoruz işte ama kim üretti bilmiyorsak, o da mümkün değil.

Vito Genovese 14:15, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Hande Yener sayfası üzerinde çalışıyorum yine çünkü sevdiğim bir sanatçı sayfasının fazlasıyla gelişmiş olmasını istiyorum fakat resimler hep sorun çıkarıyor. Commons'a resim yükleyemiyorum çünkü bir engelim var yanlış lisanslandırılan fotoğrafı tekrar yüklediğim için.. Dosya:HYRüyaVideo.jpg, Dosya:HandeYenerAltınKelebek08.jpg, Dosya:HandeİstanbulFM2007.jpg, Dosya:Hande_Yener_Aşk_Kadın_Ruhundan_Anlamıyor_Promo.jpg resimlerini silmek için etiketlemişsiniz. Daha doğrusunu siz bilirsiniz fakat resimlerin silinme gerekçesini açıklarsanız ve lisanslama konusunda yardımcı olursanız sevinirim çünkü bu fotoğrafların bu sayfada bulunması gerek.. Seyitahmetmrk (mesaj) 20:14, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba. Kişisel tercihlere göre değil, politikalara göre hareket etmek durumundayız. Bu tür resimler adil kullanıma uymamaktadır, gerek be gerekse başka arkadaşlar tarafından daha önce de bilgilendirildiniz. Tekrarlamamanızı rica ederim.--RapsarEfendim? 20:35, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Hande Yener maddesindeki başlıkları değiştirmişsiniz fakat müzik yaşamı yerine bir Lady Gaga maddesindeki gibi "Hayatı" başlığının kullanılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum çünkü alt bölüm geliştirilecek, hayatı ile ilgili bilgiler verilecek. Ayrıca Sen Yoluna Ben Yoluma bölümünün önüne "SEÇKİN BAŞARISI" ibaresinin eklenmesi taraftarıyım çünkü albüm 1.000.000 barajını geçen tek HY albümüdür. Bundan dolayı seçkin başarısı ibaresi eklenmeli. Hem zaten İngilizce madde de (en:Hande Yener) böyle şekillenmiş. Birde "Senden İbaret ve Extra" bölümüne ilk albümler ibaresinin eklenmesi oldukça yanlış çünkü "Extra" bir albüm niteliği bile taşımamakta. Burada da "Kariyerinin Başlangıcı" ibaresinin kullanılması daha iyi olacaktır. İyi çalışmalar. -Seyit mesaj 07:34, 19 Temmuz 2012 (UTC)

"Seçkin başarısı" taraflı bir ifadedir. Albümü milyonlar satan birçok şarkıcı oldu Türkiye'de. Bu tür ifadeleri kullanmamak en doğrusu. İngilizcede nasıl yazıldığı burayı ilgilendirmiyor. Oradakilerin Tr Vikipedi'deki kullanıcılardan farklı bir özelliği yok. Tr Vikipedi'de KD olmadığı için silinen Türk kişilerin maddesine dikkat ederseniz İngilizce'de hala bulunduğu görülebiliyor kimi zaman. Kullanılan dilin de eklenen bilgilerin de ansiklopedik olması gerekiyor. Eleştirmenlerin ifadelerine yer verilebilir ancak aynı eleştirel dili bizler de madde yazarken kullanamayız. 1973-2000 diye belirtmişsiniz ancak kişinin doğumundan itibaren hiçbir şeyden bahsedilmiyor. Sezen Aksu'nun çağrısı yazıyor ancak böyle bir şey var mı? Maddede H.Avşar'ın aracılığıyla tanıştırıldığı yazıyor. esc2003 (mesaj) 07:52, 19 Temmuz 2012 (UTC)
  • Bir de şu ifadenizle neyi kastettiğinizi öğrenebilir miyim? esc2003 (mesaj) 07:54, 19 Temmuz 2012 (UTC)
Peki o zaman hak "Seçkin Başarısı" yerine uygun bir ifade bulalım sadece Sen Yoluna Ben Yoluma ifadesi tek başına kalmış. Ayrıca "Sezen Aksu'nun Çağrısı" diye bir şey var. Kendisinin fanı olduğum için biliyorum röportajlardan kaynaklarda mevcut. Hülya Avşar Sezen Aksu'ya Hande'den bahsediyor ve Sezen Aksu Hande Yener'i evine çağırıyor. İşte Sezen Aksu'nun çağrısı ile kastettiğim bu. Bu arada ilk albümler ibaresini kariyerinin başlangıcı olarak değiştireceğim tekrar haberiniz olsun derim :D
  • Bu ifade ile kastettiğim şudur. Tüm sanatçı fotoğrafları farkındaysanız [commons.wikimedia.org] adresine yüklenmiştir. Wikipedia, sanatçı resimlerini adil kullanım olmadığı için kabul etmiyor bunu kastetmiştim. Bir Hande Yener bir Murat Boz bir Demet Akalın veya Rihanna, Lady Gaga, Madonna maddelerine bakın tüm sanatçı resimleri commons'ta yüklü. -Seyit mesaj 08:08, 19 Temmuz 2012 (UTC)
Sezen Aksu'nun çağrısı uygun değil diyebilirim şuradan okuduğum kadarıyla. Altı ay uğraşmış görüşmek için ama cevap alamamış sonunda Hülya Avşar araya girmiş ve istediği olabilmiş. "Seçkin başarısı"nın yerine ille de niye bir şey konulması gerektiğini anlamadım. Biraz daha inceledim maddeyi, öznel yorumlar ve hatalı bilgiler çok fazla. Elektronik müziği Türkiye'ye o getirmemiş Pınar Aylin 1998'de getirmiş. Ayrıca bu bir akıma da yol açmadı Türkiye'de (eğer varsa örnek göstermek gerekir), zaten kendisi de bırakmış. Olumlu eleştiriler aldı vs. kısımlarına çoğunlukla hala sadece Michael Kuyucu'yu gösteriyorsunuz. Diğer eleştiri için gösterdiğiniz kaynaklar da yeterince güvenilir değil(örn: gercekpop.com). Bu da tarafsızlık ihlali meydana getiriyor. Neşeli halleriyle dikkat çekti, ilginç performansı... bunlarda kişisel yorum ve kaynak olarak şarkıcının resmi sitesini ve Youtube'daki klibini göstermek doğru değil.
  • Commons'a yüklenmiş bir dosya otomatik olarak tüm Viki dillerde kullanılabiliyor, yanlış anlaşılma mı oldu acaba? esc2003 (mesaj) 08:30, 19 Temmuz 2012 (UTC)

{{Cite web | url = | başlık = | yayımcı = | tarih = | erişimtarihi = }} İsterseniz kaynak gösterirken bu şablonu kullanın. Daha az uğraşır ve daha çok zaman kazanırsınız. esc2003 (mesaj) 22:58, 19 Temmuz 2012 (UTC)


  • Merhabalar. Vandalizm kriterleri hakkında bilgim var, nazik öneriniz için teşekkür ederim. Sayfa geçmişinde Twitter adresini değiştirdiğinizi gördüm, ilgili kişinin web sitesindeki adres yerine başka bir adres yazmıştınız. Bu yüzden bu şekilde geri aldım. Politikayı sizinde okumanızı tavsiye ederim. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 23:22, 19 Temmuz 2012 (UTC)

Klip görüntüsü[kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit,

Biraz karışık bir konu gibi görünüyor. Şimdi bu klibin telif hakkı kime ait sayılır, onu düşünmek lazım? Sanatçıya mı, yönetmene mi, yapım şirketine mi? Bir izin e-postasıyla çözeriz konuyu da; işte öncesinde kimden izin almamız gerektiğini tespit etmek var.

Vito Genovese 05:23, 20 Temmuz 2012 (UTC)


Merhaba Seyit,

Cevabım gecikti, kusuruma bakma lütfen.

Şimdi bu tür durumlarda kesin konuşmak pek mümkün olmaz. Misal bir şirkette çalışırken ürettiklerin patronuna ait olur, biriyle sözleşmeli iş yaparsın, iş yaptırana ait olur. Değişir hep. O yüzden madem de tanıyorsun, bir sorabilir misin? Yapım şirketi mi, sanatçı mı kendisi mi o klibin sahibi sayılıyor kağıt üzerinde?

Vito Genovese 08:04, 24 Temmuz 2012 (UTC)

Kim Bilebilir Aşkı[kaynağı değiştir]

Merhaba, birleştir şablonunu neden çıkardınız? --joseph msj 20:17, 22 Temmuz 2012 (UTC)

Çıkardım çünkü iki madde birbirinden farklı ayrı ayrı tekliler. Fakat şu an detaylı düşünce size hak verdim bir birleştirme yapılabilir. -Seyit mesaj 20:23, 22 Temmuz 2012 (UTC)
Tamam. --joseph msj 20:29, 22 Temmuz 2012 (UTC)

Merhabalar, katkılarınızı bir süredir takip ediyorum. Özellikle Hande Yener ile ilgili maddeler açıyorsunuz. Lütfen maddelere öznel ifadeler eklemeyiniz. Herhangi bir kurum için çalışıyor olabilirsiniz, ilgili şarkıcının hayranı olabilirsiniz yada sadece katkıda bulunmak istiyor olabilirsiniz. Ama ünlü radyocu ne demek? Ünlü olarak nitelendirdiğiniz radyocuyu tanımak için bağlantıyı açtım, tesadüf bu ya o maddeyide siz oluşturmuşsunuz. Ayrıca müzik tarihine damga vuran nadir sanatçılar arasına yerleşmeyi başardı gibi cümleler eklemeyiniz. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 22:05, 24 Temmuz 2012 (UTC)

Üzgün olduğumu belirtmek istiyorum, ve de ellerinize sağlık. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 19:28, 29 Temmuz 2012 (UTC)
VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 12:26, 25 Temmuz 2012 (UTC)

Dosya değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba :) Dosya:HandeYenerApayri.jpg dosyasına Dosya:Hande Yener Apayrı.png sayfasına taşıdım daha kaliteli gözükmesi açısından türünü de değiştirdim. Fazlalık oluşturmaması açısından bu resmi silebilir misiniz? Seyitahmetmrk (mesaj) 16:15, 30 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba, ben hizmetli olmadığım için silmem mümkün değil. Şuradaki hizmetli kullanıcılardan yardım alabilirsiniz. Kolay gelsin. esc2003 (mesaj) 16:24, 30 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba. Bugün adını değiştirdiğin ARTPOP maddesi silinmeye aday gösterildi. Daha önce de yüklediğim bir dosyanın başka sürümünü yüklemiştin ve silinmişti. Art arda iş yaptığımızda sonu hayırlı olmuyor galiba :) İyi çalışmalar.--B.S.R.F. 💬 18:51, 8 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba :))[kaynağı değiştir]

Hande Yener maddelerinde kaynak sıkıntısı çektiğim için kaynak gösteremiyorum, kusura bakmayın. Yoksa albümdeki tarzlar dinlediğimiz sırada anlaşılmaktadır, kişisel yargılarım değil bunlar. Tekli şablonunu da tüm diğer Türk şarkıcılarda kullandığı için kullandım fakat klipler şablonu ile değiştirilebilir. Silmek yerine klipler şablonuyla değiştirmek daha mantıklı olacaktır. Bir de commonsa zamanında yanlış lisanslı 1-2 fotoğraf yüklemiştim o yüzden süresiz engelim var onun için fotoğraf yükleyemiyorum Sezen Aksu değişikliğiniz çok iyi olmuş teşekkürler :) Hatta eğer yükleyebilirsiniz Commons'a bir de Ajda Pekkan resmi yüklemeniz çok iyi olur. -Seyit mesaj 17:52, 9 Ağustos 2012 (UTC)

  • Cidden katkılarınız oldukça önemli fakat bunu daha objektif yazarsak ansiklopedik bir dille belirtirsek daha iyi olacaktır. Ayrıca Video klipler şablonu eklemeye gerek yok kanımca yine de size bağlı ekleyip eklememek. Türkçe kaynak sıkıntısı evet var, bunu biliyorum ki Hande Yener hayranıysanız ve çoğu hayranın yaptığı gibi elinizde gazete küpürü haberleri varsa onları da link vermeden kaynak olarak gösterebilirsiniz. Kaynakların iilaki bir sitede yer almasına gerek yok. Bir de şu var, Türkçe şarkıcıların albümlerine ya da şarkılarına "single" ekleniyor, ki ülkemizde albümlerden single çıkmadığını biliyoruz. Video klibi çekilen şarkıları single'mış gibi algılayanlar var ve bu nedenle maddelere hatalı bilgi kutusu koyuyorlar. Eğer single değil de video klibi olan şarkının maddesine rastlarsanız Şarkı bilgi kutusu ile değiştirmeniz madde için iyi olur, zamanında ben de birkaç maddeye bunu yapmıştım. Neyse konu uzadı iyi akşamlar. --— heddagabler 18:21, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba. Çok sayıda adil kullanım resmi yüklediğinizi gördüm. Şu anda hepsini inceleyemiyorum. Ancak daha önce okumadıysanız, başka resim yüklemeden önce mutlaka şu sayfayı okumanızı rica ediyorum. Okuduysanız bile, tekrar göz atmakta yarar var. Ayrıca konuyla ilgili sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor sayfasında da çok sayıda adil kullanım resmi bulunuyor. Bir maddede bu kadar fazla telifli resim kullanılması, adil kullanımı adil olmaktan çıkarıyor. Bu sayfaya da göz atıp resimleri biraz elemenizi rica ediyorum. Hele ki kendi maddesi olan şarkıların kliplerinden alınma görüntülere albüm maddesinde gerek yok kanımca, bunları o şarkının maddesinde (o da, istisnai durumlar dışında, madde başına 1 tane olacak şekilde) kullanmak yeterli olacaktır. Bunların sonuç olarak özgür lisanslı olmadığını unutmamalıyız. Hassasiyet göstereceğinizi sanıyorum. Şimdiden teşekkürler. --yabancım 17:55, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Ansiklopedide öncelikli olan görsellik değil, bilgi, takdir edersiniz ki. Yeterli bilgi varsa, resmin az olması çok önemli bir problem yaratmayacaktır. Daha da önemlisi, telif çok önemli bir mesele. Bunu sayfanın boş görünmesi gibi bir gerekçeyle ikinci plana atmak mümkün değil. Sonuç olarak Vikipedi özgür ansiklopedi olduğundan, biz burada esas olarak özgür lisanslı içeriğe yer verebiliriz. Telifli içeriğin kullanımı ise istisnai olmalı. Zaten adil kullanım politikamız da, dosyalar bakımından bize bunu söylüyor. O nedenle lisansı başkalarına ait dosyaların kullanımını kural haline getirmekten kaçınmalı, adil kullanıma ters düşecek kadar sık kullanmaktan kaçınmalıyız. Teşekkürler. --yabancım 13:51, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Öncelikle üslubuna dikkat etmeni, nezaket kurallarının dışına çıkmamanı öneririm. İkinci olarak, kişisel düşünce ve görüşlerimin birilerini rahatsız etmesinin önüne geçebilmek için yapabileceğim birşey ne yazık ki yok.Azadagaoglu (mesaj) 14:07, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Esc :) Ben İngilizce vikide şöyle bi şey gördüm. Gayet hoş geldi bana. Vikide müzik maddelerine önem verilmiyor fakat o şablonda oluşturulduğu gibi vikiprojeler oluştursak bence ilgi artar baya güzel müzik maddeleri ortaya çıkabilir. Bende müzik maddelerini değiştiriyorum fakat daha Hande Yener'i bitiremedim :D Ne dersiniz popüler yerli ve popüler yabancı sanatçılar için böyle vikiprojeler hazırlamaya? Doğru olur mu? Seyitahmetmrk -Seyit mesaj 12:57, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba, şablona giren müzisyenler kaliteli madde statüsüne sahip olanlar mı ya da proje olarak çalışılmasına karar verilen müzisyen maddeleri mi? Burayı tam anlayamadım :) -- esc2003 (mesaj) 13:42, 22 Ağustos 2012 (UTC)
Proje olarak çalışılmasına karar verilen müzisyen maddeleri. Bu projeler oluşturulduktan sonra sanatçıların bir çok maddeleri KM oldu. Özellikle Rihanna, Katy Perry, ve Gaga projelerinde oldukça fazla KM var büyük ilgi gösterilmiş.Seyitahmetmrk -Seyit mesaj 13:48, 22 Ağustos 2012 (UTC)
Öyleyse neden olmasın? Çok iyi olur bence. esc2003 (mesaj) 13:54, 22 Ağustos 2012 (UTC)
Desteğiniz için teşekkürler :) Şu an Hande Yener ve Lady Gaga'ya ait vikiprojeler mevcut. Ben Rihanna, Katy Perry, Beyoncé Knowles, Britney Spears, Jennifer Lopez, Murat Boz, Hadise ve Tarkan için bir vikiprojeler açmayı düşündüm. Sizin eklemeyi düşündüğünüz kimler var? Seyitahmetmrk -Seyit mesaj 14:01, 22 Ağustos 2012 (UTC)
Sertab Erener'in maddesi çok kötü durumda, onun geliştirilmesi iyi olur. esc2003 (mesaj) 14:07, 22 Ağustos 2012 (UTC)
Evet o da oldukça popüler ve önemli bir sanatçı. Bu projeleri nerelerde duyursak? -Seyit mesaj 14:10, 22 Ağustos 2012 (UTC)
Köy çeşmesi bunun için uygun bir yer. esc2003 (mesaj) 14:22, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Kaliteli madde adaylıkları hakkında[kaynağı değiştir]

Seyitahmetmrk merhabalar,

Kaliteli madde adaylıklarını sonuçlandırmaya çalışıyorum. Bu esnada aday gösterdiğiniz maddelerle de ilgileniyordum. Öncelikle şunu sormak isterim, Rihanna ve Hipnoz (albüm) adaylıklarını geri çekmek istediğinize dair bir izlenim aldım, doğru mudur? Doğruysa adaylıkları kapatacağım.

Bunun dışında, Katy Perry maddesine bazı eleştiriler gelmiş, acaba eleştirilere bakıp maddeyi tekrar elden geçirmeniz mümkün mü? --anerka'ya söyleyin 11:10, 26 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba, Murat-boz-sans.jpg sayfasını kontrol edildi olarak işaretleyebilir misiniz ? :) -Seyit mesaj 07:32, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Elbette. Ayrıca bu güne kadar katkı yaptığınız tüm maddeler onaylandı. Teşekkürler. Kolay gelsin.--inc.еle. vposta 08:27, 30 Ağustos 2012 (UTC)