Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Temmuz 2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, DsMurat'a Temmuz 2008'de gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

İstanbul Başsavcılığı talimat verilmedi demiş[kaynağı değiştir]

Başsavcı, başsavcılığın talimatı yok diyor. Bu nedenle bu maddelerin bu hali vikipedinin etik ilkelerinden olan VP:TBA ile çelişme göstermektedir. Konu bir kaç güne kadar nasılsa netleşir ve yasal zeminde dayanakları ile belirgin olur. O zamana kadar vikipedi olası doğru bile olsa var olan bilgilere göre VP:TBA'ya uygun davranmak zorundadır. {{Taraflı}} etiketlerini kaldırmamanız VP:TBA'ya uygun olacaktır bugün ortada olan bilgi ve belgelere göre. Saygılarımla.--88.233.16.150 08:41, 1 Temmuz 2008 (UTC)

  • Eğer savcının talimatı olmadığını iddia ediyorsanız, lütfen kaynak gösteriniz. İstanbul Valisi Muammer Güler'in buradaki açıklamasını okur ya da buradaki videolu haberi izlerseniz durumu göreceksiniz. Maddede VP:TBA ihlali yoktur. Lütfen maddelere bu nedenle taraflı şablonu eklemeyiniz. --DsMuratileti 08:51, 1 Temmuz 2008 (UTC)

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9318965.asp?gid=229&sz=50402 --88.233.16.150 08:53, 1 Temmuz 2008 (UTC)

  • Sayın anonim kullanıcı, ben size yazılı ve görsel basından iki kaynak sunuyorum. Maddelerde yazılanlara ve kaynaklara bakarsanız; talimatın İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından verildiğini göreceksiniz. Sizin sunduğunuz kaynakta ise, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Ergin, talimatı başsavcının vermediğini söylüyor. Haberleri ve maddeyi tekrar okuyarak, doğruyu göreceğinizi umuyorum. Saygılar... --DsMuratileti 08:57, 1 Temmuz 2008 (UTC)

Bu sayfanın en üstüne koyduğum haber linkini tekrar almakta yarar var. Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9318965.asp?gid=229&sz=50402 Bakmadığınız ve okumadığını anlaşılıyor. Vikipediyi kimlerin ne dediği değil denilenlerin birbiriyle çelişip çelişmemesi ilgilendirir VP:TBA açısından Saygılarımla. --88.233.16.150 08:57, 1 Temmuz 2008 (UTC)

  • Demek istediğimi, yazdıklarımı ve verdiğim kaynakları tekrar okuduğunuzda anlayacağınızı umuyorum. Ortada çelişki vb. yoktur; belirtilen haberler ve açıklamalara göre, İstanbul Cumhuriyet Savcısı bir göz altı istediğinde bulunmuş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı da bundan habersiz olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, "Bakmadığınız ve okumadığını anlaşılıyor." düşüncenizi nasıl edindiğinizi anlamadım ? --DsMuratileti 09:04, 1 Temmuz 2008 (UTC)
      • Gerekli açıklamam çok açık VP:TBA açısından vikipedi için mevcut durumda aldığınız tavır etik değil dedim. İşimle uğraşmam gerektiği için size geç döndüm. Ortada bir bilgi kirliliği ve manuplasyon olduğu kesin... Yanıt vermezseniz sevinirim size tekrar geri dönecek zamanım olamayacak. Saygılarımla.--88.233.16.150 09:26, 1 Temmuz 2008 (UTC)

Bu Ergenekon konusu Vikipedi içinde o kadar karışmış ki,ben bu işi senin çözeceğini düşünüyorum.Derin Devlet,olmayan bir örgüt,Örgüt referansı olarak verilen kişi (Erol Mütercimler)'de bugün aynı soruşturmada içeri alındı.Turhan Çömez bile gözaltında.Ben senin tarafsızlığından şüphe duymuyorum.Vikipedi'de ki bu arapsaçını çözeceğini umuyorum.Çünkü konu gitgide hem burada hem sözkonusu maddede gitgide budaklanıyor.Bilgiler derlenip toparlanırsa madde daha derli toplu olur.Konunun bütünlüğü açısından bu önemli.Saygılar.--Yürekli 11:44, 1 Temmuz 2008 (UTC)

  • Güvenin için çok teşekkür ederim. Ben de Vikimola'da olmama rağmen; bugünkü olayın ortaya çıkmasının ardından bütün zamanımı bu konuları düzenlemeye ayırdım. Haklısın, örgüt, operasyon, soruşturma vb. hepsi karışmış. Yardımlarınla, Ergenekon konusunu açığa kavuşturursak iyi olur. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 11:50, 1 Temmuz 2008 (UTC)

1 Temmuz Ergenekon[kaynağı değiştir]

Selamlar Murat, uzun zamandır görüşemiyoruz umarım iyisindir, az önce açtığın maddeyi gördümde internetten araştırırken şurada ki haberi farkettim. Ne dersin ekleyelim mi?--Bora006 mesaj gönder 11:52, 1 Temmuz 2008 (UTC)

  • İyiyim teşekkür ederim; umarım sen de iyisindir. İyi olur eklememiz, sanırım yurtdışındaymış Turhan Çömez. Ben belki çıkabilirim ilerleyen saatlerde veya dakikalarda, Vikipedi sana emanet... --DsMuratileti 11:54, 1 Temmuz 2008 (UTC)
  • Çok şükür bende iyiyim. Sen merak etme arada bakarım.--Bora006 mesaj gönder 12:00, 1 Temmuz 2008 (UTC)

Bunlar sanırım işine yarar.[kaynağı değiştir]

[[1]] [[2]] [[3]] --Yürekli 11:54, 1 Temmuz 2008 (UTC)

  • Özellikle bu çok işe yarayabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 11:56, 1 Temmuz 2008 (UTC)

[[4]] Ben yoğunum ancak bulduklarımı sana paslayabiliyorum.Tek Başlıkta (Ergenekon Operasyonu] diye ne var ne yok toplasak iyi olur diye düşünüyorum.Çünkü Ergenekon diye bir örgüt yok.Orada anlatılanlar(Kontrgerilla ve Özel Harp dairesi) Derin Devletin unsurları ve tanımlarıdır. 1 Temmuz Ergenekon Operasyonu maddesi ise konuyu dağıtıyor.3 Temmuzda veya 5 Ağustosta yeni gözaltılar olsa yeni maddeler mi açacağız?Saygılar. --Yürekli 13:16, 1 Temmuz 2008 (UTC)

Ergenekon soruşturması ile ilgili madde açmış olmanız çok güzel. Kaç zamandır üşengeçlikten başka birinin açmasını bekliyordum. Yalnız soruşturma ve operasyon için bence iki madde açmaya en azından şu anda gerek yok. Maddelere birleştir şablonu koydum. Bilginiz olsun diye yazıyorum. İyi çalışmalar.--2ulus 16:35, 1 Temmuz 2008 (UTC)

  • Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Ben Vikimola'da olduğumdan; birleştirme kısmıyla diğer arkadaşlarımız ilgileneceklerdir diye umuyorum. Katkılarınızın devamı dileğiyle... --DsMuratileti 16:32, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Selam. Ergenekon soruşturması ile Ergenekon operasyonları birleştirildi. Başlık konusuna hiç bakmadım. soruşturması daha önce açıldığı için şu an soruşturma olarak kalıyor. Bir de bana kalırsa silinmeye adayı gösterilen 1 Temmuz 2008 Ergenekon Operasyonu'nun içeriğini özetle Ergenekon soruşturması (isterlerse başlığı Ergenkon operasyonları olarak değiştirilebilir) maddesine aktarılması uygundur. Harcadıkları emeklerine de yazık olmayacaktır. Bizde henüz vikihaber açılmadığına göre bu meseleye öncelik verilmemelidir. Ne dersiniz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar? İyi vikimolalar? Görüşürüz. Takabeg ileti 00:08, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ben görüşümü buraya yazdım. Siz de biraz bakın istiyorsanız; çünkü bir süre daha Vikimola'dayım. Açıkçası çok da canım istemiyor artık bu tür maddelerle ilgilenmek. En son böyle bir şablon yapmıştım; onunla da ilgilenemedim Üzgün.
    Siz de aslında yarı-Vikimola'dasınız ama; ben yine de iyi çalışmalar dileyeyim . Kolay gelsin, bilgilendirmeniz için teşekkürler... --DsMuratileti 16:29, 2 Temmuz 2008 (UTC)
Anladım. Uygun (olduğunu düşündüğüm) maddelere, somut olarak Ergenekon soruşturması, Mustafa Balbay ve Sinan Aygün gibi maddelerine bilgileri aktarmaya başlayacağım. Ancak söz konusu maddededen kaldırmayacağım. İyi vikimolalar. Takabeg ileti 16:40, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Nasıl isterseniz... Teşekkür ederim, kolay gelsin... --DsMuratileti 16:42, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba (Ds)Murat. Şurada oylaması bitmemiş bir SAM var. Hazirana ait ve SAM listesine yazılmamış. Ben bunu temmuzun listesine mi, yok sa haziranın listesine mi koyayım bilemedim. Yardımcı olur musun(uz)? Teşekkürler, hoşça kal(ın).   Burak ileti 16:56, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Konuyla ilgili kesin bir kural bilmiyorum; ama Haziran'da başladığı ve ilk oylar o zaman verildiği için Haziran'a koysak daha iyi olur bence. Bu arada imzanız değitirmişsin(iz) yeniden. Bu ne büyük bir yenilenme hızıdır yahu . Kolaylıklar dilerim, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 16:59, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Haziran 2008'e koydum. Çok teşekkür ederim. Evet, değiştirmiştim. Böyle sade daha güzel gibi geldi. Sana/size de kolaylıklar dilerim. Görüşmek üzere...   Burak ileti 17:07, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Spor Portalı[kaynağı değiştir]

Benim sorunum daha çok dayanışma yönünde olucak. Turkcell Süper Lig olsun, Bank Asya 1. lig takımlarnın maddeleri çok bozuk bir durumda. Vikipediye ziyaretlerin daha çok futbol ile ilgili olduğuda kesin. En azından bir proje ekibi yada bir futbol kulüpleri portalının kurulması gerekiyor. Bu konuda teşvik edebileceğin kişiler varsa yardımcı olabilirsin diye düşündüm. Benim zaten internet prtalı yüzünden böyle bir şey yapabileceğimi sanmıyorum. iyi günler iyi çalışmalar. -- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 10:41, 3 Temmuz 2008 (UTC)

  • Daha önce bir Spor portalı vardı ve benim işaretlememle Hızlı Sil sonucu silindi. Nacizane önerim, buradaki portallarda etkin çalışan arkadaşlarla temasa geçmen yönünde olacaktır; çünkü bu konuyla fazla ilgilenebileceğimi düşünmüyorum. Portal konusunda kolaylıklar, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:58, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Kaldığımız[kaynağı değiştir]

yerden devam ediyoruz. :) Biliyorum bişey söylemene gerek yok. Sadece yeni tartışma şablonu için görüşünü belirtmeni rica ediyorum. Çünkü mola şablonun beni korkuttu. (Bu bir oy avcılığı değildir.) Levent Abi ileti 22:19, 3 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhaba abi nasılsın? Şablon konusunda daha önce de belirtmiştim sana görüşümü; şimdi de elimden geldiğince bir şeyler yazdım.
    Bir de, "oy avcılığı"? Böyle bir şeyi senin gibi birinden kimsenin bekleyeceğini sanmam zaten.
    Mola şablonum neden korkuttu abi anlamadım.
    Hadi benden, bana Vikimola'ya devam, sana ve tüm sevdiklerine de kucak dolusu selam . Kendine iyi bak abi, görüşürüz... --DsMuratileti 22:54, 3 Temmuz 2008 (UTC)

İşçi Partisi geçmişte maocudur şimdi ise bilimsel marksisttir biraz dikkatli değişiklik yap lütfen buradan da bak Bu imzasız yazı Eros555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Belirttiğiniz dış bağlantı çalışmıyor. Sanırım bu siteden bahsediyorsunuz; fakat ben orada öyle bir ibare göremedim. Lütfen net ve açık olarak kaynak gösteriniz. --DsMuratileti 11:34, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Biraz araştır ve gör.Oradaki konuları okumazsan anlayamazsın.www.ip.org.tr deki geçmiş konularda görürsün. Bu imzasız yazı Eros555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Öncelikle, Vikipedi'nin Nezaket prensibi çerçevesinde, Bir önceki iletinizde de kullandığınız bu üslubunuzu değiştirmenizi öneririm. Lütfen üslubunuza dikkat ediniz.
    Ben size yaptığınız değişikliğin nedenini sordum ve kaynak göstermenizi istedim; siz ise, önce karşılıksız bir dış bağlantı gösterdiğiniz, daha sonra ise benim de bahsettiğim, partinin resmî sitesini, araştırmamı istediniz. Kusura bakmayın, bütün sayfaları okuyacak kadar vaktim yok maalesef. Sizden, o konuya dair resmî bir referans istiyorum. Hepsi budur.
    Yazdığınız iletilerin sonuna lütfen imza atınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 12:39, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Selamlar Muratcım eğer müsait isen sana bir sorum olacaktı. Bana gelen bir mesajın cevabını gönderen kişinin sayfasına gitmeden kendi sayfamdan nasıl cevaplayabilirim?--Bora006 mesaj gönder 12:46, 4 Temmuz 2008 (UTC)

  • Ben bunun için ilk önce bana yazılan iletinin olduğu başlığın yanındaki "değiştir"e basıyorum; sonra, gelen iletinin altına yanıtımı yazıyorum. Ardından bunu kopyalayıp, karşıdaki kullanıcının ileti sayfasına yapıştırıyorum. Ama otomatik aktaran vb. bir uygulama yok Vikipedi'de benim bildiğim kadarıyla.
    Hazır seni bulmuşken ... Nasıl gidiyor? Hiç görüşemedik yahu... --DsMuratileti 12:53, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Sorduğun için teşekkür ederim çok iyiyim. Okullar kapandığından beri Vandallarda azalma oldu bende fırsattan istifade kendi işlerime bakıyorum, umarım sende iyisindir.--Bora006 mesaj gönder 13:00, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Çok şükür ben de iyiyim, teşekkür ederim. Okullar tatile girince bazı vandallar azaldı; ama şimdi de futbol vandalları çıktı ortaya. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe ile ilgili maddelere ufak tefek şeyler yazıp kaçıyorlar -ki geneli küfür ve dezenformasyon-, sonra da Ekşisözlük'te falan dillere düşüyoruz . Kolaylıklar dilerim; iyi çalışmalar... Hoşçakal... --DsMuratileti 13:04, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Evet geçen bende böyle birşey gördüm. Bu insanları anlamak gerçekten mümkün değil. Yaptığımız bunca çalışma aslında onlarda dahil herkes için, yazık ki değerini bilmek bir yana zarar vermekten mutlu oluyorlar. Benim onlar için bir bedduam var inşallah tutar .--Bora006 mesaj gönder 13:08, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Aman beddua etme geri döner . Kendine iyi bak Boracığım, iyi Vikimolalar (sana da, bana da )... --DsMuratileti 13:19, 4 Temmuz 2008 (UTC)
Az önce sevgili Manco Capac'a gönderdim bu döneri. Aynı teklif senin içinde geçerli. Ankara'ya gelde soğanlı bir döner ısmarlayayım.--Bora006 mesaj gönder 13:22, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ağzımızın suyunu da akıttın yani Bora . Ağzımdaki salgılar, sanki önümde cidden bir soğanlı döner varmışcasına hızla çalışmaya başladı.
    Ankara'da soğanlı döner mevzusuna gelirsek, gelir de soğanlı dönerini yemezsek aşkolsun bize. Yalnız benim de şartım var, bu iş öyle tek kişinin ısmarlamasıyla olmaz. Sen bu kadar cömertsin de, benim de cebimde akrep yok yani .
    Bu nazik davetin için çok teşekkür ederim, çok mutlu ettin beni.
    Hayırlısı diyelim artık. Soramadım ama umarım iyice düzelmiştir rahatsızlığın. Kendine dikkat et, görüşmek üzere... --DsMuratileti 13:38, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Dediğim gibi işin düşerde senden benden farketmez bir döner yiyemezsek işte o zaman ayıp olur. Rahatsızlığım hala aynı Totalis evresinde artık ben umursamıyorum nasıl olsa kendiliğinden düzelecek, moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum., unutmadığın için ben teşekkür ederim. Görüşürüz...--Bora006 mesaj gönder 13:43, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Hani bir şarkı sözü var ya "gidene kal demem asla" diye, sen de öyle yap, nasıl olsa tıpış tıpış gelecekler yine keratalar . Sen ne kadar moral bozarsan, onlar o kadar naz yapar. Ki senin gibi, "motivasyon canavarı" biri için de yüksek moral hiç de zor olmasa gerek . Kendine çok iyi bak, görüşürüz... --DsMuratileti 13:54, 4 Temmuz 2008 (UTC)


  • Burdan e-posta kabul etseydin ya da bende adresin olsaydı niye vikimola olayı sorunu yanıtlayacaktım.. Neyse önemli değil. Levent Abi ileti 19:36, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Daha önce Vikipedi iletişimi için Vikidışı bir yol kullanmadığım için (toplam 20 dk falan irc haricinde [o da senin Hizmetli olduğun gündü abi ]), pek alışkın değilim. Ama şimdi açtım; istersen yazabilirsin. Haber verdiğin için teşekkürler... --DsMuratileti 19:39, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Basra-Fars Körfezi[kaynağı değiştir]

  • Abi hani bir adlandırma konusu vardı; bahsetmiştik, ikimizin de dalgınlığına geldi unutuverdik. Şu Fars Körfezi maddesinin adını Basra Körfezi yapabilir misin acep? Şimdiden teşekkürler, ben çıkacağım büyük ihtimalle. Görüşürüz... --DsMuratileti 20:53, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Evet bu, bugün unuttuğumu farkettiğim 3. konu.. iyi ki anımsattın. iyi geceler. Levent Abi ileti 20:57, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Herşeyi de hatırlamak zorunda değilsin ki abi... Neyse, hadi sana kolay gele... Bana da iyi Vikimolalar... --DsMuratileti 20:59, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, Hüsamettin Cindoruk ile yapılan bir röportajı kaynak belirttim. Cindoruk DP'nin avukatı sıfatıyla bulunuyordu. Ama bu şekilde de kalabilir tabi ki..--Boyalikus 22:25, 4 Temmuz 2008 (UTC)

  • Evet, avukatı olduğunu biliyorum. Yazıda, onun ağzından aktardığımızı belirtmemiz iyi olur diye düşündüm. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:28, 4 Temmuz 2008 (UTC)

İzmir marşı[kaynağı değiştir]

Çok naziksiniz, teşekkür ederim. Kurtuluş (dizi) ve Cumhuriyet (film) + Abdülhamit Düşerken defalarca izlemiştim:)) favorim bu fakat telif sorunu yaratabilir. Marşları şuraya ekledim de görüntülerinde sorun var. Birinci dünya savaşı dönemine ait görüntüler de var:) Daha iyisini bulursanız değiştirirsiniz. Görüşürüz. P.S. bundan sonra maddelere faydalı olabilecek bi şi bulduğumda size de göndereceğim. Takabeg ileti 01:19, 5 Temmuz 2008 (UTC)
Şimdi gördüm Hüsamettin Cindoruk kısmının eklenmesi çok faydalı oldu. 27 Mayıs ile de yavaş yavaş ilgilenelim ve seçkin yapalım. Takabeg ileti 01:21, 5 Temmuz 2008 (UTC)
  • Eee ortada Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve canlı kayıt olunca bir başka güzel oluyor (bir de öksürüksüz kaliteli kayıt olsaymış tam olacakmış)... (Youtube'a erişemeyen kullanıcılar, bu bağlantıyı kullanabilir.)
    Elinize sağlık eklemeler için; fakat marşların telif ihlaline yol açıp açmadığını bilmiyorum.
    27 Mayıs'la fazla ilgilenmeyi düşünmüyorum bir müddet; diğer hassas konularla da... Neticede Vikimola'dayım. İyi çalışmalar, kolay gelsin... --DsMuratileti 01:30, 5 Temmuz 2008 (UTC)

İşçi Partisi[kaynağı değiştir]

Doğrudan parti tüzüğüyle ilgili değil ama Genel Başkanı'nın söylemleri tarzında eklemiştim. Aslında yakın olduğu siyasi görüşler ya da onun gibi bir şey olsa ona daha uygun olur yani Genel Başkanı'nın Maocu olduğu kesin öncülü olan partilerden biri de ÇKP ile ilişkileri vardı.

İçerik politikaları kısmı çok sıkışık olmuş. İyi çalışmalar.. --Boyalikus 13:03, 5 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhaba Murat. Nihan'a katılıyorum, sıkışık olmuş. Önceki sürüm daha iyiydi sanki... Hoşça kalın. Yanıta gerek yok.  Burak ileti 13:10, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Dişi Yakarış[kaynağı değiştir]

  • Selam abi nasılsın? Demin Dişi Yakarış maddesini M6'dan silmişsin de. Şahan Gökbakar'ın programında öyle bir skeç serisi vardı. Bir geri getirebilir misin? Belki düzenleyebilirim. --DsMuratileti 13:34, 5 Temmuz 2008 (UTC)
  • Çok kayda değer olmadığını düşünmüştüm ama bir bitir de öyle bakalım.. Levent Abi ileti 13:37, 5 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bayağı bir ansiklopedikmiş; ben de doğru düzgün bir şey yazıyor sandım . Teşekkürler yine de, iyi çalışmalar abi... --DsMuratileti 13:39, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Hasan Doğan[kaynağı değiştir]

  • Eğer benim hakkımda bir şikayetiniz ya da benim yaptıklarımdan şikayetiniz varsa, bunu bu şekilde başka bir kullanıcının ileti sayfasında değil de, benim ileti sayfamda ya da bu sayfada belirtebilirdiniz. Yaptığınız hoş bir davranış değil.
    Beni " "ben bilirim" tavırlarıyla acele değişiklikler yapmak "la suçlamışsınız; ama asıl aceleliği, resmî açıklama yapılmadan birinci ağızdan aktarılan bilgiler yaratmış bence. Çünkü resmî bir açıklama henüz yapıldı. Orada bulunan gazeteci vb. kişilerden haberler gelmekte. Daha önce ben de konu hakkında -haklı ya da haksız yönde- eleştirilmiştim. Haberin olası yanlışlığının ortaya çıkışı, üzücü bir durum yaratabilirdi. Bu nedenle, bu değişikliği ve bu değişikliği yaptım. İkinci değişikliğimde, ben değişiklik yaparken Levent Abi de değişiklik yapmış.
    Haber verme konusuna da gelirsek; o ana kadar maddedeki o konuyla ilgilenen 7 kullanıcı olmuş. Hepsine haber vermem ya da tartışma sayfasına yazmam, o sıcak dakikalarda imkan dahilinde değildi; ben de değişikliği, özet kısmına "durun yahu" gibi samimi kısa bir açıklama yazarak belirtmişim. Daha sonra da haberleri takip etmek üzere, Vikipedi'den ayrıldım.
    Sizin gibi deneyimli bir kullanıcıdan, bu davranışı ve bu yorumu beklemezdim. Saygılarımla... --DsMuratileti 18:11, 5 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bu kadar üstünde durduğum bir durum değildi, Levent Abi'ye kendinin bir hatası olmadığını anlatmaya çalışırken uzadı. Siz de üzerinde durmayınız, zaten size mesaj atmayışım önem vermememden bu duruma...Ama bir kayırlı kullanıcının, diğer bir kayıtlı kullanıcının değişikliğini silerken artık bırakınız mesaj atmayı, en azından bir sebep belirtmemesi bana hoş gelmiyor, ama sizi anlıyorum, resmi açıklama beklediğinizi şimdi öğrenmiş olduk. Tüm ajansların geçtiği bir haber ki, federasyon dahildir buna nereden resmi bir açıklama beklediğimizi anlayamadım. Yanlış anlamayın, merhum önemli ve güncel bir kişiydi ve kaynaklar güvenilirdi.Benim yaptığım ölümüne ilişkin kategorilendirmeyi hatalı buldunuz ve sildiniz. "Durun yahu" yazmanızdan hoşlanmadım ama aceleci olamamak gerektiğini ifade etmek istediğinizi anladım. Sadece tartışma sayfasına düşüncelerimi yazmıştım, Levent Abi korumaya alınca -ki korumaya almak vandalizmle mücadeledir- biz ne yapmışız da silindi, korumaya alındı diye merak ettik. Kızdım ama önem vermedim, Levent Abi kendinin bir hatası olduğunu sand galiba, ona izah edeyim derken dediğim gibi gereksiz uzadı. Problem yok, alınacak bir şey yok...Kayıtlı kullanıcılar arasında nezaket bekliyorum, o kadar...Sizi de anlamaya çalışıyorum...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 18:24, 5 Temmuz 2008 (UTC)
  • Tamamdır. Açıkçası ben değişiklik yaparken, sayfanın geçmişine bakmamıştım; bu nedenle değişikliği yapanın kimler olduğunu da daha sonra gördüm. Yaptığım özet de, "durun yahu, daha resmî açıklama" yapılmadı anlamındaydı.
    Önem verilecek büyük bir konu değil bu; aslolan -bana göre- böyle değerli bir insanın kaybı. Türk futboluna çok şey kazandırmış bir insandı; Allah rahmet eylesin...
    Katkılarınızın devamını dilerim; iyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:56, 5 Temmuz 2008 (UTC)
  • Teşekkürler...Açıkcası çok sitemkar değilim vikipedide, bazen böyle canımız sıkılyor bir duruma, bir şeyler yazıyoruz, uzuyor...Anladık birbirimizi galiba:) İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 19:04, 5 Temmuz 2008 (UTC)
  • Evet, haklısınız. Kolaylıklar dilerim, hoşçakalın... --DsMuratileti 19:19, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Yarı koruma isteği[kaynağı değiştir]

  • SDD'de sizi görünce size söyleyeyim dedim. Bugünlerde özellikle futbolla ilgili maddeler çok vandalizme uğruyor. Acaba Arda Turan, Emre Belözoğlu, Harry Kewell, Aziz Yıldırım ve Nuri Şahin'e yarı koruma koyabilir misiniz? İzleme listemde olmalarına rağmen, gözden kaçabiliyorlar ben yokken de. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 12:45, 6 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba. Şu anda zihnim biraz yorgun ve çok fazla korumaya alma pratiğim yok. Ama ilgili sayfaları ve politikayı gözden geçirip karar vereceğim. Konsantre olamazsam başka bir hizmetliye paslarım. Ama ilgileneceğim, merak etmeyin. Bildirdiğiniz için teşekkürler. --Yabancımsj 12:50, 6 Temmuz 2008 (UTC)
  • Maddelerden beşini yarı korumaya aldım. Ancak Nuri Şahin'e gerek görmedim. Zira son bir haftada yalnızca iki kez vandalizme uğramış. Yine de isterseniz bir hizmetlinin daha fikrini alın. Teşekkürler. --Yabancımsj 13:10, 6 Temmuz 2008 (UTC)
  • İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Yaptıklarınız yeterlidir sanırım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 13:13, 6 Temmuz 2008 (UTC)
  • Murat; yeni tartışma şablonunu eskisinin yerine uygulayamadım, bir sorun çıktı sanırım, göz atman mümkünmü? Olmazsa dert etme, başkasına sorarız. Levent Abi ileti 17:15, 6 Temmuz 2008 (UTC)
  • Nasıl bir sorun çıktı abi? Ben bir sorun göremedim? Belirtirsen çözeriz inşallah. --DsMuratileti 17:18, 6 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yeni şablonu eskisinin yerine yapıştırdım ve ddenedim ama bütün yazıların tümü çıkıyor, alttaki kullanıcı sayfası örneği de değişmiyor. Sen bir dene bakalım? Levent Abi ileti 17:23, 6 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yaptıktan sonra, şöyle bir 10-15 dakika bekleyelim en azından. Çok kullanılan şablonlarda vs. hemen yenileme olmuyor; bir süre sonra görünüyor değişiklik. Ben de bir deneme yaptım; hadi hayırlısı... Bir müddet sonra görüşürüz abi... (Ben belki çıkabilirim ama...) --DsMuratileti 17:26, 6 Temmuz 2008 (UTC)
  • Tamam çok sağolasın. Biraz sonra görürüz. Levent Abi ileti 17:28, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Selam Murat, bu resmin lisasn bilgisini değiştirmişsin ancak ben bu lisans bilgisinde geçen hiçbir kriterin:

  • bahis konusu olan üç boyutlu sanat eserini tanıtması,
  • sanat eserinin artistik boyutu hakkında açıklayıcı nitelikte olması
  • eserin sahibi ya da mensubu olduğu okul-topluluk hakkında bilgi taşır nitelikte olması sebebiyle

bu resim tarafından sağlandığına inanmamakytayım. Kaldıki resmin alındığı site tamamen telifli ve hiçbir alıntının yapılmasına izin verilmemekte. Kanımca bu resmin telifli olarak silinmesi gerekmektedir. Ne dersin? --Manco Capac 14:15, 7 Temmuz 2008 (UTC)

  • Alev Ebuzziya, bir seramik sanatçısı(ymış). Bu nedenle çalışmalarına bir örnek sunmamız doğru olur bana göre. Bunu da telif hakkı saklı olan şeylerde kullandığımız adil kullanımla yapabileceğimizi düşündüm. Fikir istişaresinde bulunabiliriz; şu anda çıkmak zorundayım ama. Hoşçakalın, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 14:27, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Vikipedi:Kayda değerlik (TV programları)[kaynağı değiştir]

  • Yukarıda da bahsi geçen bu konu hakkında burada bir görüş belirttim. Rica etsem bu süre içinde o gibi maddeleri silmesen olabilir mi? Umarım keyfin yerindedir, kolaylıklar... --DsMuratileti 13:49, 7 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba Murat; önce tartışma şablonunun çalışmasına bi teşekkürle başlıyayım; hazır yeri gelmişken iki konuya birden yanıt :) ve maddeleri silme konusu; Kullanıcı:Manco Capac'a yazdığım iletiye bakarsan zaten silmeyi durdurduğumu görürsün. 3 maddeyi işaretlemişti, birini anımsamıyorum; birini sildim sadece. Onun da içeriği kısaydı. Zaten o tür maddeler hızlı silinmeden önce tartışmaya açılmalı. Ayrıca senin belirttiğin yere de görüşümü yazdım. Ama bir dahaki sefere ingilizce bilmeyenleri ya da benim gibi sözlük bağımlılarını da düşünsen iyi olur :) Bir de işin olmadığı bir zamanda şunu arşivleyebilir misin? Kolay gelsin, sevgiler. Şimdiden teşekkürler. Levent Abi ileti 14:17, 7 Temmuz 2008 (UTC)
  • Abi Manco Capac'a yazdığın yanıt, oradaki dönerin yanında kayboldu galiba . Şimdi gördüm, sağol ilgilendiğin için.
    İngilizce meselesine gelirsek, galiba o cümle Vikipedi'de tecrübeli ve daha önce yönetmeliklerle ilgilenmiş birinin ilgisini bekliyor. Zaten aynen çevirsek doğru olmaz, çünkü o filmlerle ilgili. İngilizcesi ve Vikitecrübesi yerinde biri iyi bir öneri sunabilir.
    Arşive geldiğimde bakmaya çalışacağım abi, nasıl bir şey istiyorsun sen belirt. Ben şimdi çıkmak zorundayım, görüşürüz... --DsMuratileti 14:24, 7 Temmuz 2008 (UTC)
  • Nasıl arşivlendiğini bilmiyorum ki? Tartışma bitti, hala görüş belirtiliyor. O yüzden demiştim. Bilen birine sorup öğrenmek gerekli. Levent Abi ileti 14:28, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Bu tür üç boyutlu sanat eserlerine, resim vb.den farklı olarak Şablon:Heykel'i eklememiz daha doğru olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 12:07, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Sayın Dsmurat;

Mesajınızı geç fakettim. Uyarılarınıza teşekkürler. Şablonu "Heykel" olarak değiştirdim. Resim etiketlenmiş zaten. Uygun olan neyse yapılır. Madde, seramik dalında önemli bir madde. İlginize teşekkürler. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.Kapçak 15:12, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Ümraniye Soruşturması[kaynağı değiştir]

  • içeriklerini ve dolayısıyla maddeleri birleştirmeli, fazlalıklardan arındırmalı, medya sözcülüğü yapmaktan vazgeçmeli, saf ansiklopedik bilgi vermeye çalışmalıyız. çabaların için teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 18:20, 7 Temmuz 2008 (UTC)
  • Evet, katılıyorum . Maddenin "Ümraniye soruşturması" başlığında birleşmesi, dil kurallarına göre daha doğru görünüyor sanki. Sana da madde için gösterdiğin çabalar için teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:26, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Merhabalar. VP'nin madde başlıklarıyla ilgili politikasını nereden okuyabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Kolaylıklar...--Xyz... 20:19, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Fazlasıyla yardımcı oldunuz, çok teşekkürler...--Xyz... 20:23, 7 Temmuz 2008 (UTC)

  • Rica ederim, hoşçakalın... --DsMuratileti 20:23, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Yıldız için teşekkür ederim, elden geldiğince kategorilerle ilgileniyorum, Dünya Vatandaşı çok ilgili bu konuda, üstelik Türkiye'den bir kullanıcı olmamasına rağmen...Kategorilerin özellikle de taslak şablonlarının çok eksiklikleri olduğunu düşünüyorum, zaman ayırmak gerekli...Tekrar teşekkürler...Hoşcakalın...Vikipedist 21:56, 7 Temmuz 2008 (UTC)

sevgiler....[kaynağı değiştir]

Düşünenadam'dan sevgili DsMurat'a... Vikipedimize yaptığı pek çok katkıdan ötürü...


Eğribucak Bağları[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Hasan Sami Bey,
    Nasılsınız? Sanırım sıcak ortalığı kavururken, siz Eğribucak Bağları'nın sakin ve serin ortamında Kayseri sucuklu kahvaltılar yapıyorsunuz . Ooohhh ne güzel ...
    Ağız tadıyla mutlu günler dilerim; ama arada Vikipedi'yi de görün... Hoşçakalın... --DsMuratileti 20:47, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kayseri sucuklu kahvaltılar 'ı Vikiden tanıştığımız aile dostumuz Kullanıcı:Katpatuka ailesi ile birlikte yapıyorduk.. Resimde görülen yarı dolu bardaktaki çay kendisi deklanşöre gizlice basma çabaları içerisinde bulunan Katpatuka'nın.. Yurdun neresinden olursa olsun, o "ahşap villa"da her arkadaşımızı ağırlayacak imkânımız var. Hele şu günlerde, madde resminde görülen sebzeler yeni yetişmeye başladı. Buyurun gelin, yazın serinliğini, "Eğribucak kadayıfı" dutları ve organik tarım ürünlerini beraber paylaşalım.. Sevgiler..--Hasan Sami 03:56, 8 Temmuz 2008 (UTC)
  • Nazik davetiniz için çok çok teşekkür ederim. İmkanım olsa gelerek o nefis doğanın tadını sizin gibi dostlarla almayı isterdim; ama maalesef (en azından şu an için) bu mümkün görünmüyor. Artık bizim yerimize doğanın tadını çıkarma ve bunları bize anlatma görevi de size düşüyor . Keyif dolu bir yaz geçirmeniz dileğiyle, sevgiler... --DsMuratileti 13:08, 8 Temmuz 2008 (UTC)
  • Sağol Murat Başıma iş açtın; ayıklamasam bile sayacağım o yıldızları.. Bu arada Google hatasını düzeltmiş görünüyor. Madde üzerinde koruma sağlandı, hatta bazı linkleri bile çıkardım yeri gelmişken. Tekrar teşekkür ederim doping için. Sevgiler. Levent Abi ileti 04:39, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Şablon:Cc-by-nc-3.0[kaynağı değiştir]

  • Bu şablonda lisans logolarında ekleme ve düzeltme yaptım. Umarım yanlış bir şey yapmamışımdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 11:57, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Güzel olmuş, hatta dorusu olmuş. Elinize sağlık. --Manco Capac 12:01, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Belki şu tartışma ilginizi çekebilir:Resim tartışma:Zorunlu Deprem Sigortası Police ornegi.jpg --Manco Capac 12:03, 8 Temmuz 2008 (UTC)
  • Rica ederim. Şablona baktığımda onu da gördüm. Biraz araştırmaya çalışayım; ondan sonra, görüşümü yazacağım oraya. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 12:04, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Güzel Sanatlar Yıldızı[kaynağı değiştir]

Sayın Dsmurat;

Bilmem bu kadarını hakettim mi? Çok çok teşekkür ediyorum. Sizlerin ilgisi beni fazlasıyla motive ediyor. Mutlu oluyorum. Gelecek kuşakların olmazsa olmaz araştırma kaynağı olacağına inandığım Wikipedi'ye Güzel sanatlar alanında katkıda bulunmuş ve bulunuyor olmanın mutluluğuğunu ve de doyulmaz hazzını yaşıyorum sizlerin içtenlikli yardımlarınızla. Zaman buldukça, (ki serbest zamanımın hehen hemen tümünü kullanmak istiyorum) güzel maddeler için çabam devam edecek. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 17:16, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Gönderdiğin Uykucu Kullanıcı Yıldızı için teşekkür ederim, bu sıralar eve hapsolmamak için sürekli dışadayım (bahane işte), arada böyle mola vermek performans artışı için gerekli bence. Bana Uykucu diyorsun ama sende Uyuyorsun . Motive edici bu Çok Güzel Hareket'inden dolayı sana sonsuz teşekkür ederim sevgili arkadaşım.--Bora006 mesaj gönder 11:06, 9 Temmuz 2008 (UTC)

  • Rica ederim; şakaydı o, senin kadar aktif insan var mı yahu... Boşver sen burayı, havalar güzelken at kendini dışarı... Vikimola'na devam et bence Boracım, bence dönünce o enerjinle uçacaksın Viki'de . Kendine çok dikkat et, görüşmek üzere... Not: Çok Güzel Hareketler Bunlar bence de çok güzel .--DsMuratileti 13:35, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Resimlerle ilgili[kaynağı değiştir]

Yukledigim resimlerimle ilgili nerede hata oldugunu bulamadim, lutfen yardimci olabilirmisiniz, hangi eksik bilgiyi duzeltmem lazim? Tesekkur ederim simdiden. Bu imzasız yazı Ailker (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Lisanssız olduklarından dolayı silinmeleri gerekiyordu. Şu anda düzgünler. Altlarına ayrıntılı açıklama yazarsanız daha iyi olabilir (Resmin nerede ne zaman çekildiği vs.). Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 13:30, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Unicode karakterler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanıcı sayfamda değişiklikler yaparken unicode karakterlere ihtiyacım oldu. Sağolsun Bora sayfayla ilgili epey yardımcı oldu ama, bu karakterleri sizin daha iyi bildiğinizi söyledi. Acaba bildiğiniz kitaba benzeyen bir simge var mı bu karakterler arasında? (Süren çalışmalar başlığına uygun bir simgeye de ihtiyacım var aslında, aklınıza gelen olursa...) Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 13:48, 9 Temmuz 2008 (UTC)

  • Aslında benim de fazla bilgim yoktur; ama imzamı değiştirirken biraz göz atmıştım. 10 dakikaya kadar geri dönerim size. Bu arada, birinci Vikiyaşınız kutlu olsun. Nice mutlu Vikisenelere... --DsMuratileti 13:54, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • Uğraştırıyorum sizi de. (Ben de bakmış ama bulamamıştım.) Hem ilgilendiğiniz hem tebriğiniz için teşekkürler. Hep birlikte nice vikisenelere :) --Yabancımsj 13:58, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ξ ϡ ϟ Ϟ Θ Ϡ ҉ ۝ ۞ ۩ ۞ ۝ ₪ ∂ ☺ ☻ ◊ ҈ ► ♂ ♀ ☼ ◌ ◙ ◘ ♠ ♣ ♥ ♦
    Benim bulabildim en ilginç ve en kullanılabilir evrensel kodlar bunlar. Umarım işinize yarar.
    Şunu da söyleyeyim, Vikipedi'de benden 6 gün daha tecrübelisiniz . Kolaylıklar dilerim, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 14:03, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • Desenize 6 gün sonra da sizin vikiyıldönümünüzü kutlayacağız Epeyce kod bulmuşsunuz, aralarından seçeceğim. Uğraşınız için tekrar teşekkürler. --Yabancımsj 14:11, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • İnşallah, bakalım... Rica ederim kodlar için, umarım işinize yarar. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 14:32, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yaradı bile :) Gerçi sayfanın sağ alt kısmına kaydıramadım bir türlü o simgeleri ama, kodlar iyi oldu. Sağolun. --Yabancımsj 14:37, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. 27 Mayıs Darbesi maddesi tamamlanmak üzeredir. CHP ile ilişkisi ve Değerlendirme bölümleri kaldı. Vikimoladasınız ama değerlendirme bölümünde kimlerinkini eklememiz gerektiğini söylerseniz sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi vikimolalar. Takabeg ileti 20:01, 9 Temmuz 2008 (UTC)

  • Şu anda kafam pek yerinde değil açıkçası , yorgunum. Bir de, daha önce de söylemiştim ya, çok da canım istemiyor artık bu tür maddelerle ilgilenmek vs. Ama müsait olduğum bir zaman bakmak isterim. Davetiniz için teşekkür ederim; kolay gelsin... --DsMuratileti 20:06, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Aziz Yıldırım[kaynağı değiştir]

  • Selamlar,
    Aziz Yıldırım maddesinde bazı değişiklikler yaptığınızı gördüm. 1 Ocak 2002'den önceki dönemden bahseden cümlelerde geçen Amerikan Doları ($) sembollerini, Avro sembollerine (€) çevirmişsiniz. Buna bir kaynak göstermenizi rica edeceğim; çünkü bu hâli bence yanlış. Çünkü Avro, bildiğiniz gibi 1 Ocak 2002 tarihinde dolaşıma girmiştir ve bu tarihten önceki ticari faaliyetlerde Avro kullanılması pek mümkün görünmemekte, hem de Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkede. Gerekli değişikliği yapacağınızı tahmin ediyorum. Sanırım bu türden değişiklikler başka maddelerde de mevcut, gördüklerinizi düzeltir ya da kaynaklandırırsanız sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 20:46, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar söz konusu site burasıdır:

http://www.transfermarkt.de/de/verein/36/fenerbahceistanbul/transfers/uebersicht.html gayet güvenilir.Avro ile ilgili olarak o günün parasına göre çeşitli çeviriler olabilir ki site Almanca olduğuna göre bunu Alman Markı üzerinde çevirme ihtimalleri yüksek.İyi geceler--Kızıl Şaman 22:34, 9 Temmuz 2008 (UTC)

  • Bence doğru olan, hangi para birimi üzerinden satıldıysa, o şekilde yer verilmesidir. Orijinal veriler daha doğru ve değerlidir bence. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:43, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Şablon:RYU hakkında[kaynağı değiştir]

  • Çok koyu fon rengi okumayı zorlaştırıyor. Sen de deneme yapabilirsin. İstersen bi bak bakalım.Levent Abi ileti 09:01, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bir deneme yaptım abi; bilmem şimdi nasıl? Kolay gele, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 09:27, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • "Teşekkürler, iyi çalışmalar..."ı görünce "Allah Allah ben buraya ne zaman yorum yapmışım?" dedim, yorumu okuyup da geçmişe bakınca imzasız koyayım dedim ^_^ Rica ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 09:31, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Baktım Muratcım, tartışma sayfasına da yazdım.Levent Abi ileti 13:45, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba Dsmurat,merakımdan dolayı bir soru soracam. Abi madde silinmelerinde oyun nerdeyse hiç yok. Sadece yorum yapıyosun? Acaba benim bildiğim bir farklı hizmetli görevin mi var? Yoksa niye sakın sorumu yanlış anlama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 14:14, 10 Temmuz 2008 (UTC)

  • Selamlar,
    Nasılsın? Bu aralar baya bir Vikiliyorsun gördüğüm kadarıyla .
    Genelde VP:SAM oylamalarında bu tür bir yol kullanıyorum. Eğer madde bariz bir biçimde silinmesi gerekiyorsa ve "adam edilemeyecek" gibiyse, zaten Hızlı Sil şablonu koyuyorum ya da koyulmasını rica ediyorum. Diğer, üzerinde az da olsa emek harcanmış olanlara ise, bazen oy, bazen yorum koyuyorum. Bu biraz da silinmeye aday şeylere bağlı bir durum. Örneğin; o bölüm silinmeye aday maddelerin tartışıldığı bir bölüm; ama orada bir şablon oylanıyorsa silinmek için, oy kullanmıyorum ya da yorum yazmıyorum.
    Yani sonuçta içimden gelen sesi dinleyip, ona göre davranıyorum. Çünkü Vikipedi der ki: Vicdanınızın sesi, kurallardan önce gelir.
    "Farklı bir hizmetli görevi" konusunda ise, hizmetliler arasında yer almadığım için böyle bir yetkimin/görevimin olmadığını söyleyebilirim. Yani hizmetli değilim; dolayısıyla da böyle bir "hizmetli görevi"m yok . Yanlış anlama meselesinde de, yanlış anlamadığımı bilmeni isterim.
    Kolaylıklar dilerim, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 14:40, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yanlış anlamama konusunda yanlış anlamadığın için teşekkürler , ayrıca merakımı giderdiğin için bir daha teşekkürler Kolay gelsin ve iyi günler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 14:46, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Uannis - Veda[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de bir buçuğuncu yılımı doldurdum. Bu süre içerisinde onlarca yeni insan danıdım. Bu kişilere Vikipedi'de olabildiğince yardım etmeye çalışırken, Vikipedi dışında da onlarla arkadaşlığımı ilerletmeye çalıştım. Zamanla öğrendim ki bu kişileirn çoğu benimle arkadaşlığını kendi çıkarları doğrultusunda adam toplamak için kurmuş. Bunca haksızlığa göğüs germeyi kendime borç bildim ve hep (kendimce) haklının yanında olmaya özen gösterdim. Zamanla Vikipedi kurallarına daha çok vakıf oldukça kuralcıların aslında kural bilmediklerini anladım. Vikipedi'de bulunma amacı tartışma ve insanları incitmek olan; ve bu gereksinimlerini sevdiklerinden karşılamak yerine umrunda olmayan bireylerden karşılamak olan bireyler gördüm. Bunca haksızlığa rağmen ben kişileri değil; amacımı düşündüm. Amacım insanlara güzel bir şeyler bırakmaktı. İleride sevdiklerime 'bunda benim de emeğim geçti' demek ve basılı bilgiliklerde bile geçen yanlışlıkları en aza indirmekti. Böylece ileride benim de okur olarak yararlanacağım güzel bir bilgilik yaratılmasında emeğim geçmiş olacaktı. Ancak bir çizgi vardı ki o çizginin aşılmasına daha fazlatahammül edemeyeceğim. Kendi yaşamımdan kıstığım süreyi buraya harcamakla hata ettiğimi düşünmeye başladım. Bunca emeğin karşılığı vandal damgası yemekse ben bu işte yokum. Böylece hem savaşacağım bir haksızlık kalmaz; hem de arkadaşlarımla, ailemle, sevgilimle vs. daha çok vakit geçirebileceğim. Ayrıca bu yıl ÖSS'ye gireceğim. Herkes benden en yüksek dereceleri bekliyor, onları düş kırıklığına uğratmak istemiyorum. Vikipedi'yi bırakıyorum. Benden geriye Uannis kullanıcı adı ve ona bağlı bilinen-bilinmeyen kuklalarla yapılmış tr, az, en, crh gibi birçok Vikipedi'de yapılmış 50.000i aşkın katkıyı bırakıyorum. Vikipedi'den kendimde bir şeyler bıakmak istemediğimden sizleri de MSN dizelgem, Facebook gibi yerlerden de siliyorum. Bana gerçekten değer veren ve Vikipedi dışında da görüşmek isteyen, zaten bana bir şekilde ulaşır. Alay konusu olmak pahasına size bu iletiyi atıyorum. Hoşçakalın...--88.232.95.13 19:47, 10 Temmuz 2008 (UTC)


Berliner Morgenpost[kaynağı değiştir]

  • Tesadüfen, sizin oluşturduğunuz Berliner Morgenpost maddesine ulaşmıştım. Maddede yer alan "en çok okunan ikinci günlük gazetedir" ifadesini biraz daha ayrıntılı yazarak, kaynaklandırırsanız iyi olur bence. Teşekkürler, kolay gelin... --DsMuratileti 14:27, 11 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba, bu bilginin kaynağı en:wikipedia idi. Bir de kendi internet siteleri...Ama bu bilgiler sürekli değişebileceğinden ve ikincil bir kaynak bulmaya vakit ayırmadığımdan o ifadeyi değiştirdim. Yeni metinde sadece en çok okunan gazetelerden biri olduğu yazıyor. Belli bir sıralama yok...Teşekkürler...Hoşcakalın...Vikipedist 18:53, 11 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bahsettiğim konu, nerede çok satıldığı vb. idi. Mesela Berlin'de/Almanya'da/Avrupa'da/Dünya'da en çok satılan gazete olmasıydı. Ama yine de teşekkür ederim, bilgilendirmeniz ve ilginiz için. Kolaylıklar dilerim, hoşçakalın... --DsMuratileti 21:39, 11 Temmuz 2008 (UTC)
  • Selam, Lord Leatherface nasılsınız? Bugün, OKS sonuçları açıklandı yanlış bilmiyorsam. Umarım hakettiğiniz bir başarıya ulaşmışsınızdır. Yanlış anlamayın sonucunuzu sormuyorum, dileklerimi iletiyorum. Kolay gelsin, iyi çalışmalar, iyi tatiller... --DsMuratileti 22:03, 11 Temmuz 2008 (UTC)
  • İyi dileklerin için sağol. İyiyim. 467 puanım var. Eh bakacaz artık. Sen nasılsın ayrıca?--Lord Lєəthєrfəcє ileti 22:07, 11 Temmuz 2008 (UTC)
  • Çok şükür ben de iyiyim. Başarın için tebrik ederim; çok iyi bir puan elde etmişsin. Hakkında hayırlısı diyelim artık . Görüşmek üzere, hoşçakal... --DsMuratileti 22:22, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Sayın Dsmurat[kaynağı değiştir]

Ben yanlış okumuşum.Özür dilerim.Yazıların alınmasına izin veriyorlarmış.Resimlere değil.Acaba resmi nasıl silebilirim.--Gezginler06 15:10, 12 Temmuz 2008 (UTC)

  • Resim zaten silinecekler listesinde yer almaktadır. 19 Temmuz 2008 günü silinecektir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:30, 12 Temmuz 2008 (UTC)

kocaelispor sayfası berbat halde bilginiz olsın Bu imzasız yazı Cnbrksnr (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Gereken yapıldı. Siz de böyle bir durumu düzeltebilirsiniz. Yapmanız gereken, maddede üstte yer alan "geçmiş" kısmına giderek, maddenin düzgün bir geçmiş sürümünü geri getirmektir. Bilgilendirmeniz için teşekkürler... --DsMuratileti 22:29, 12 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Denetçi isteğiniz gerçekleştirildi ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:47, 12 Temmuz 2008 (UTC)
  • İlginiz için teşekkürler. Bu konuda daha sonra görüşünüzü almak isterim. İyi çalışmalar, hoşçakalın... --DsMuratileti 22:27, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Temelli mi döndünüz? Yaz geldi. Seçim mevsimi de geldi mi? Takabeg ileti 21:51, 12 Temmuz 2008 (UTC)

  • Kısmet... Baktım kimse Vikimola yazısını takmıyor , e zaten ben de Vikimola'da gibi değilim... Ama haftaya bir süre giremeyeceğim Viki'ye.
    Seçim mevsimi konusunda da; geçen sene bu zamanlar, hararetli bir seçim mevsimi vardı ... --DsMuratileti 21:57, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Bunun için gerçekten özür dilerim ama benim amacım konuya dikkat çekmekti.Bundan önce de gene aynı şekilde yanı yazmıştım ama kimse dikkate almamıştı.Bildiğim kadarıyla yazıyı sizde okudunuz.Bi gariplik olduğunu düşündüğüm ve dikkat çekmek için yapmıştım.Ama yanlışlıkla vikipedi kurallarından birini çiğenemişim bunun için özür dilerim.Gerçekten bir daha asla böyle bir şey olmayacaktır.Zaten şu sıralar başka bir projeyle ilgileniyorum.Vikitürle.Baya ilerleme yaptık fakat uzman birileri gerekiyor.Söylemişken size de söyleyeyim.İngilizce biliyorsanız veya vikipedi de iyi derecede sayfa oluşturuyorsanız sizi de KARDEŞ PROJEYE WİKİTÜRE BEKLERİZ.--Gezginler06 09:45, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Sayın Dsmurat belki yeri değil ve sizi meşgul ediyorum ama bir sorum olacaktı.Wikispecies in türkçesi olan wikitür de hiç hizmetli yok mu?Teşekkürler--Gezginler06 09:44, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Formalar harika olmuş eline sağlık. --Qwl ye yaz 19:47, 13 Temmuz 2008 (UTC)

  • Teşekkür ederim; beğendiğinize sevindim. Uğraşmıştım bir hayli çünkü . İyi çalışmalar... --DsMuratileti 17:43, 16 Temmuz 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Champ de Mars from the Eiffel Tower - July 2006 edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:10, 14 Temmuz 2008 (UTC)

Birinci Yıl[kaynağı değiştir]

  • Kurtuluş savaşına başladığımızın 90'cu yılındayız. Bugün Dsmurat kullanıcımızın birinci yılını doldurduğu en büyük bayramdır. Kutlu olsun! Takabeg ileti 21:31, 14 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ekim ayı gelsin, sizinkini de kutlayalım bayram gibi ... İşte bu da kutlamanın orijinali:
    Atatürk'ün 10. Yıl Nutku
    Tekrar teşekkürler, kolay gelsin... --DsMuratileti 09:59, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kutlamanızdan ötürü teşekkür ederim. Siz de kaydolun da, seneye de sizinkini kutlayalım diyeceğim ama... Yukarıda teklif edilmiş, karar sizin... İyi çalışmalar... --DsMuratileti 09:48, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Tebriğin için çok teşekkürler. Senin de ilk Vikiyıldönümünü de Kasım'da kutlarız hep beraber inşallah ... --DsMuratileti 09:08, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bu ne hız yahu... Ben teşekkür ederim Murat. Kutlarız inşallah, hoşçakal...   Burak ileti 09:11, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Hayat hızlandı; e tabii biz de . Görüşmek üzere, kendine iyi bak... Not: Vikimola yazında çok eğlenceliymiş... --DsMuratileti 09:17, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Şu halde pek Vikimola olamıyor ama... O hayat beni ve bilgisayarımı da hızlandırsa keşke biraz. Neyse, kendine iyi bak...   Burak ileti 09:37, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Hakkında hayırlısı diyelim o zaman . Kolaylıklar dilerim; görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 09:43, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Amin. Görüşmek üzere... Not: Yanıt yazmana gerek yok.  Burak ileti 09:51, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Kutlamanız için teşekkürler. Sizin gibi birinin Vikipedi'ye (SDD'de de gördüğüm kadarıyla) dönmesi sevindirdi beni . Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın... --DsMuratileti 09:31, 16 Temmuz 2008 (UTC)
Selamlar.İşlerimin yoğunluğu nedeniyle kısa bir ara vermek durumunda kalmıştım maalesef.Sizin gibi bende Vikipedi için birşeyler yapmaya çalışıyorum.Tekrar tebrikler ve nice yıllara.Güzel katkılarınızın devamı dileğiyle.--Eldarion 09:33, 16 Temmuz 2008 (UTC)
Tekrar döndünüz ya, önemli olan o . Zaten bu güzel imece projesi, sizin gibi değerli kullanıcıların katkılarıyla yürümekte... Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 09:43, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba DsMurat, Folksonomi maddesini oluşturmayı düşündüğünden bu konuda önerebileceğin bir türkçe içerikli yer var mı? Cevabın için şimdiden teşekkürler. --Muratsahinileti 10:25, 16 Temmuz 2008 (UTC)

  • Ben yaptığım araştırmalarda güvenilir bir Türkçe bulamadım. Bu konudaki yabancı dilde kaynaklar mevcut; hatta İngilizce Vikipedi'de de Folksonomi maddesi bulunmakta. Kendin ya da çeviri yapan arkadaşlardan yardım alarak açabilirsin bence. Çeviri konusunda maalesef fazla yardımcı olabileceğimi düşünmüyorum; çünkü teknik terimler bir hayli fazla. Umarım az da olsa yardım edebilmişimdir. Kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 17:36, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Uğraşınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten karışık bir madde sosyal ağları ayırmak için kullanılıyor.Anlamak için detaylı olması gerekiyor. Doğruluğu ve anlaşılırlığı içinde epey bir zaman harcamak gerekiyor. Yardımın ve uğraşın için yeniden teşekkürler. İyi geceler ve kolay gelsin. --Muratsahinileti 22:05, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Rica ederim. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 22:09, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Tebrik ve dilekleriniz için çok sağolun. Umarım hep beraber nice Vikiyıllara ulaşırız... En kısa zamanda görüşmek dileğiyle... Not: Bu arada özletmeyin kendinizi bu kadar canım; Vikipedi ve bizler, değerli katkılarınızı bekliyoruz ... --DsMuratileti 09:28, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Ben sağlık sorunlarım nedeniyle bir süre daha uzak kalıcam sanırım. Ama birkaç ay içinde ışık hızıyla geri döncem inşallah:) --maderibeyzaileti 11:14, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Vikimolanızın nedenini bilmiyordum; acil şifalar dilerim. Gözlerimiz arıyor sizi. İnşallah en kısa zamanda Viki'ye dönersiniz... Görüşmek üzere, sevgiyle kalın... --DsMuratileti 17:40, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Birinci yıl[kaynağı değiştir]

Nice yıllara. --Lord Lєəthєrfəcє ileti 11:28, 16 Temmuz 2008 (UTC)

  • Çok sağolun. Umarım hep beraber nice yıllar kutlarız. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 17:30, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Yanıtınızda şöyle demişsiniz:
  • İlginiz için teşekkürler. Bu konuda daha sonra görüşünüzü almak isterim. İyi çalışmalar, hoşçakalın... --DsMuratileti 22:27, 12 Temmuz 2008 (UTC)
  • Tam olarak hangi konuda görüşümü alacaksınız anlayamadım ^_^ Belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım... tabii uygun olduğunuz bir zamanda. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 11:31, 13 Temmuz 2008 (UTC)
  • Tekrar merhabalar. İletinize yanıt yazamamıştım maalesef; şimdi yanıtlıyorum.
    Denetlemenizin ardından söz konusu kullanıcıya, VP:İNOV kapsamında şöyle bir ileti yazarak uyarıda bulunmuş ve soru sormuştum. Kendisi bana bu şekilde bir yanıt yazmış ve "kuralları yanlışlıkla çiğnediğini", konu hakkında özür dilediğini ve bir daha tekrarlanmayacağını belirtmiş.
    Biz bu durumda ne yapmalıyız peki? Buna göre mi hareket etmeliyiz? Görüşünüzü belirtirseniz sevinirim; görüşmek üzere... --DsMuratileti 17:58, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Resim kaynağı[kaynağı değiştir]

  • Bu resmi nereden aldığınızı resmin sayfasına eklerseniz silinmemesini sağlayabiliriz. Çünkü kaynaksız resimler silinmektedir. Teşekkürler, kolaylıklar... --DsMuratileti 18:54, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Uyarınız için teşekkür ederim... --Cd96 18:56, 16 Temmuz 2008 (UTC)

  • Rica ederim. Ayrıca, kullanıcı sayfanızda gazete sayfaları vb. gibi özgür lisansa sahip olmayan adil kullanım resimlerini kullanmamız VP:AKUP'a uymamakta. O nedenle, kullanıcı sayfanızda bir düzeltmeye giderseniz daha iyi olabilir. Yapıcı tavrınızdan ötürü teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:59, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Peki o resimlerede aynı şekilde kaynak belirtsem o zaman uymuş olur muyum? Teşekkürler, iyi çalışmalar...--Cd96 19:01, 16 Temmuz 2008 (UTC)

  • Kaynak eklemeniz mutlak gerekli zaten; fakat Vikipedi "özgür ansiklopedi" olduğundan ötürü, telif hakkı saklı içerikleri kullanıcı sayfalarımızda bulunduramıyoruz. Ayrıntılı bilgileri Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Adil kullanım politikası sayfalarından alabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 19:05, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Tekrar teşekkür ederim...--Cd96 19:05, 16 Temmuz 2008 (UTC)

  • Rica ederim; ayrıca çok hızlısınız tebrik ederim ... Katkılarınızın devamı dileğiyle... --DsMuratileti 19:06, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Kuklalar aslında yasak değil; sadece belirli, kötüye kullanımları yasak. Örneğin oylamalarda çift oy vermeleri vs... ayrıntılar Vikipedi:Kukla sayfasında var. Buna göre kabaca baktığımda kullanıcının kötü amaçlı kukla kullanımı olmadığını görüyorum. Bu açıdan cezai işlem uygulanmasına gerek yok, büyük ihtimalle (gözümden bir şey kaçmamışsa yani). İyi niyet bu tip durumlarda çok önemli tabii ama sınırlı; bazen kukla kullanımları çok yaratıcı ve sinsi olabiliyor. Bununla birlikte dediğim gibi burada uygunsuz kukla kullanımı yok gibi. Yine de kullanıcının farklı IP veya kullanıcı hesabı açarsa bunu kuklası olarak işaretlemesi gerektiğini öğrenmesi ve uygulaması ilerisi için iyi olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 19:14, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Görüşünüzü belirttiğiniz için teşekkürler. Bu konuda Vikipedi'nin en deneyimli kullanıcılarından olduğunuzdan ötürü danışmak istemiştim kullanıcının engellenmesini rica etmeden önce; çünkü benim görüşüm de belirttiğiniz yöndeydi. Tekrar teşekkürler, kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 19:19, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Selamlar,
    Nasılsınız? Bir şey rica edecektim. Tartışma:Anüs sayfasını Vandalizm nedeniyle silmişisiniz de, acaba geri getirebilir misiniz diyecektim. Çünkü geçmişinde yanlış anımsamıyorsam, resim hakkında bir tartışma olacaktı. Şimdiden teşekkürler, kolaylıklar... --DsMuratileti 19:44, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • İyiyim teşekkürler, siz nasılsınız? Tartışma:Anüs sayfasına 14 Mart günü küfürlü içerik eklenmiş, sayfa aynı gün Metal tarafından boşaltılmış. Siz de 1 Haziran'da sil etiketi koyunca, ben silmişim sayfayı. Yani geçmişinde resimle ilgili bir tartışma yok. Başka bir sayfayla karıştırmış olabilir misiniz acaba? --Yabancımsj 20:16, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ben de iyiyim, teşekkür ederim; ama bunadım mı acep  ? Yahu bende bir yanlışlık var sanırsam; fakat böyle bir tartışmamız olacaktı bir madde hakkında... Bu maddedekine benzer bir tartışma çıktığını hatırlıyorum da; örnek verecektim.
    Allah Allah... Hem de ben koymuşum HS etiketini . Neyse, çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için; anımsadığım tartışmayı biraz daha düşünüp araştırayım en iyisi... Görüşmek dileğiyle, ben biraz dinleneyim en iyisi ... --DsMuratileti 20:26, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ben de o maddedeki tartışmadan dolayı başka bir maddeyle mi karıştırdınız acaba demiştim. Neyse, o kadar çok maddeyle uğraşıyoruz ki, böyle karışıklıklar olmasa tuhaf olurdu. Rica eder, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 20:33, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Küçük bir ek: Tartışma:Dışkı olabilir bahsettiğin. Yanıta gerek yok, iyi çalışmalar...   Burak ileti 21:17, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Hay aklınla bin yaşa... Of yahu evet oydu. Çok teşekkürler, bir an "Acaba böyle bir şey olmamış mıydı?" diye düşündüm . Kendine iyi bak, görüşmek üzere... --DsMuratileti 21:25, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba Murat. Rica ederim, yardımcı olabildiğime sevindim. Görüşmek üzere, hoşçakal...   Burak ileti 22:02, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Desteğin için çok teşekkür ederim; ama artık senin de o güzel katkılarını da özledik yani . Sevgiler... --DsMuratileti 09:08, 16 Temmuz 2008 (UTC)
Tekrar teşekkürler ve nice yıllara :) Yoğun bir sınav dönemine girdiğim için bir süre daha daha çok SDD şeklinde kısıtlı katkıda bulunacağım maalesef. Ama yine de uzak kalamayacağım sanırım çok fazla. :)) --Math34 ileti 20:30, 16 Temmuz 2008 (UTC)
Arada gel yine, özletme . Sınavlarında kolaylıklar, umarım süper geçer... Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 20:31, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Kategori oluşturmayı bilmiyorum,nasıl oluşturabilirim?Veya varolan kategoriyi düzenleyebilirim?Teşekkürler.--ιρєк 20:33, 16 Temmuz 2008 (UTC)

  • Kategoriler konusunda pek bilgim bulunmamakta; fakat yine de yardımcı olmaya çalışacağım.
    Kategoriler, kısa kategori açıklaması ve üst kategorilerle şekillenmekte. Yani bir kategori oluşturmak için, o kategoriyi bir maddeye ekleyerek, altta çıkan kırmızı kategori bağlantısına tıklayarak, üst kategori bağlantısı eklemelisiniz. Mevcut kategorileri inceleyerek, bilgi edinebilirsiniz. Dediğim gibi, bu kadar yardımcı olabilirim size. Umarım işinize yarar. Kolay gelsin... --DsMuratileti 20:38, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Silinen fotoğraflar[kaynağı değiştir]

  • Selamlar... Dün Khutuck tarafından silinen resimleri ben etiketlemiştim; çünkü bunlar söz konusu örgütün telif hakkı saklı gayriresmi yayın organı olan bir dergiden alıntıydı, Kürtçe Viki'deki kaynakçada da belirtildiği gibi. Bu nedenle ancak adil kullanım resmi olarak kullanılabilirler. Ama kişiler zaten ansiklopedik olmadıkları için ve resimlerin de maddeye katkıda bulunabilecek pek bir özellikleri olmadığı için bana göre, adil kullanıma da gerek yok. Eğer telif hakkı saklı söz konusu resimler adil kullanımla konulursa, diğer bazı kişiler de PKK tarafından katledilen 37.000'den fazla insanın resmini koymak ister bence. Tabii bu benim görüşüm; ama resimleri etiketleyen kişi olarak, düşüncemi belirtmek istedim. İyi çalışmalar, kolay gelsin... --DsMuratileti 23:20, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Öncelikle söz konusu kişiler ansiklopediktir. Mesela Ajdar'a nazaran süper ansikopediktir:)) Gayriresmi yayın organı olmayan yerlerde de örneğin Türkiyede yasal olarak yayınlanan kitaplarda da görebiliriz. TSK ile PKK arasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden 30.000 küsür insan arasında ansiklopedik olanlar varsa eklenebilir elbette. Ansiklopedi oluşturmaya çalışırken duygular ve görüşleri kenara koymamız gerektiğine inanıyorum. Bu tür etkenlerin ansiklopedi işimize karıştırılmasına müsaade ettiğimiz müdetçe Bulgaristan, Kırım v.s gibi maddelerde yaşanan meseleler bitmeyeceklerdir. Benim tarafsızlık anlayışım budur. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:45, 18 Temmuz 2008 (UTC)
  • Benim Vikipedi:Kayda değerlik (kişi)'de yer alan kriterlerden çıkarttığıma göre, söz konusu kişiler ansiklopedik değildir; hatta hiperstar (!) Ajdar onlardan daha ansiklopediktir. Öncelikle bundan bahsetmek istedim. Resimlerin nerede yayımlandığını da, telif hakkı altında olduklarını belirtmek için söylemiştim; yani bu resimlerin copyright resimler olduğunu belirtmek için.
    Ansiklopedi yazımında tarafsızlığı her daim savundum; zaten savunmasam, beş temel sütunundan biri tarafsızlık olan Vikipedi'de bulunmazdım. Ancak takdir edersiniz ki, insanın "zoon politikon" olduğundan hareketle, mutlak tarafsızlığı sağlamanın olanağı yoktur. Bizler de insan olduğumuza göre ; bence tarafsızlığı sağlamak ve korumak için yapılması gereken, bu konuda elden gelen ölçüde çaba göstermektir. Yanıtladığınız için teşekkürler, görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 01:16, 18 Temmuz 2008 (UTC)
Madde açılırsa tartışalım. Bu zatlar kesinlikle kayda değerliği sağlıyorlar. Bazıların çok önemli rolü oynadıklarını söyleyemem ama bizde mesela Artin Penik maddesi kalabiliyor. Şimdi bu zatlardan ziyade Öcalan'ın resimlerin yer almamaı sorunlu olduğunu düşünüyorum. Yardımıcı olursanız sevineceğim. Bir de maddeyi yazarken yorumsuz yazmaya özen gösterdik. (Her maddede öyle davranıyorum. Zaten yorum yapma gücüm yok:)) Eğer taraflı ve yanlış noktalar varsa işaret etmenizi rica ederim. PKK maddesi gibi sıkça saldırıya uğrayan maddelerin gelişmesi epey zordur. Yine de en azından tarafsız hale getirmek istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:28, 18 Temmuz 2008 (UTC)
  • Copyright olmayan resimleri belki mevcuttur (belki ABD kaynaklarında); ama bu konuda fazla yardımcı olamayacağım. Zaten bugün Vikipedi'de birşey var (ya da benden kaynaklı); resimler açılmıyor, yalnızca metinleri görebiliyorum.
    Görüş belirtme konusunda da, eğer bir konuda içimde birşeyler kıpraşıyorsa, rahat edemiyorum yazmadan . İyi çalışmalar, hoşçakalın... --DsMuratileti 08:44, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Anzer Yaylası[kaynağı değiştir]

  • Selamlar,
    Bu adaylıktaki resmi değiştirmişsiniz; fakat adaylık sayfası halen diğer resmin adını taşıyor ve oylar da diğer resme verilmiş. Bu güzel resme yeni bir adaylık açarsanız daha iyi olabilir bence. Teşekkürler, elinize sağlık... --DsMuratileti 09:12, 18 Temmuz 2008 (UTC)
  • Armutun sapı üzüm çekirdeği kimseye bir şey beğendirmek zorunda değilim, fotoğrafları adaylıktan çektim canları neyi istiyorlarsa onu seçsinler artık ilgilenmiyorum, başka şeylerle ilgileneceğim. --Karduelismsj 10:05, 18 Temmuz 2008 (UTC)
  • Böyle bir konudan ötürü üzülmeye gerek var mı hiç? Sizin gibi Vikipedi'ye değerli katkılarda bulunan bir kullanıcının, böyle bir şey yaşamasını istemem. Diğer arkadaşların da kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca ikinci yüklediğiniz resim için adaylık açmanızı rica ediyorum; çünkü bana göre SR olabilecek bir resimdi.
    Tabii seçim sizin... Çünkü hepimiz kendi özel zamanlarımızdan bir parça ayırarak katkıda bulunuyoruz ve bunu nasıl kullanacağınız da size kalmış bir şey. Ama benim görüşüm bu yöndedir. Katkılarınızın devamı dileğiyle, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 10:14, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Ad değişimi[kaynağı değiştir]

  • Hallettim; ben de kaçıyorum :) az sonra.. Levent Abi ileti 11:21, 18 Temmuz 2008 (UTC)
  • Sağolasın abi. Kolaylıklar... --DsMuratileti 11:26, 18 Temmuz 2008 (UTC)
  • Vikipedi'ye katkıda bulunurken elimden geldiğince duygu ve düşüncelerimden arınmaya çalışırım; herkesin de öyle olmasını isterim, çünkü burası (her ne kadar sanal da olsa) bir ansiklopedi. Elbette ki daha önce de bahsettiğim gibi, kimseden mutlak bir objektiflik beklemek doğru değildir, ne sizden ne benden ne de bir başkasından; fakat Khutuck'e yazdığınız bu iletide söz ettiğiniz "duygusal davrandığım" konusuna katılmıyorum. Ben Vikipedi kuralları ne gerektiriyorsa onu uyguladım; farklı da bir şey yapmadım.
    Resimler benim daha önce belirttiğim gibi, sizin de burada belirttiğiniz gibi telif hakkı saklı resimlerdir. Bu resimlerin adil kullanımla kullanılması gerektiğini de düşünmüyorum; tabii bu benim görüşümdür. Genel olarak da, adil kullanım resimlerinin kişinin kendi maddesi dışında kullanılmasına da sıcak bakmıyorum.
    İşaretlemem konusunda hata yapıp yapmadığımın "tartışmalı" olduğunu belirtmişsiniz de, hangisinden bahsettiniz anlamadım; daha açık konuşursanız yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar, görüşmek üzere... --DsMuratileti 14:54, 18 Temmuz 2008 (UTC)
Selam. Hata olup olmadığı tartışmalı dediğim Serxwebûn'un nasıl değerlendirilmesine ilgilidir. Yani sizin etiketlemeniz hatalı olmayabilir diyorum. Anlatabildim mi? Duygusallık meselesine gelince burda tartışmamızın faydası yoktur. Meraklı arkadaşlarımıza bırakalım:) Yani değerlendirmek isteyen arkadaşımız varsa. Demin Kullanıcı:Erdal Ronahi'ye mesaj attım. Bekleyelim. Takabeg ileti 15:11, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Selam Dsmurat. Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)'nin en alt kısmında Texas Chainsaw Massacre 2 adlı bir tartışma başlattım. Katılırsanız sevinirim. Hiç kimse birşey yazmıyor da. Birilerinin fikri gerek.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 16:22, 18 Temmuz 2008 (UTC)

  • Konu hakkında bilgim olmadığı için işe yarayacak pek bir şey söyleyemedim; ama benden bu kadar ... Filmlerle ilgilenen arkadaşlarla temasa geçebilirseniz; onlar da bir şeyler önerebilir. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:33, 18 Temmuz 2008 (UTC)
  • Uygunsuz kullanıcı adı: Kullanıcı:Muscoril. İlaç adı olan bu kullanıcıyla ilgilenirseniz sevinirim. Kolaylıklar... --DsMuratileti 19:04, 18 Temmuz 2008 (UTC)
Haklısınız, uygun olmayan KA nedeniyle engellendi. Dikkatiniz için teşekkürler. --M. M. ileti 19:07, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Toplum bilimi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Teşekkürler ^_^ Henüz çok az dahası gelecek; teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 19:36, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Resim:Hitler Paris.jpg eklendi. Önce commons'ta olup olmadığını kontrol ettim ama bulamadım. Belki gözümden kaçmış olabilir. Belki de commons'a yüklenmemesinin sebebi vardır. İnceleyici olarak bu resimde sorunun olup olmadığını incelerseniz sevineceğim. Seçkin resim adayı göstermeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 05:58, 19 Temmuz 2008 (UTC)

  • Selamlar...
    Öncelikle resmin arşiv numarasını aramaya başladım. Bir hayli derinlerdeymiş ; tam bulduğumda, Commons'ta zaten yüklü olduğunu gördüm. Resim Commons'ta Hitler in Paris.jpg adıyla, hatta daha yüksek çözünürlükte var; fakat resim silinmeye önerilmiş. Meşhur Alman fotoğrafçı Heinrich Hoffmann'ın koleksiyonundan bir resim olduğundan, ABD dışında telif hakkı saklı olduğu vs. öne sürülmüş; ama sanıyorum bu sorun Commons için var ve bizim bu resmi Vikipedi'de kullanma sorunumuz yok.
    İsterseniz tabii inceleyiciler olan hizmetli arkadaşlarımız veya diğer inceleyici arkadaşlarımıza da sorabilirsiniz; belki onlar benden farklı düşünüyor olabilirler. Neticede ben de yeni bir inceleyiciyim . Resmi iyi bulmuşsunuz, elinize sağlık. Kolaylıklar... --DsMuratileti 11:15, 19 Temmuz 2008 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Demek ki ben iyice araştırmamışım. Bu Heinrich Hoffmann Collection 1945'de ABD tarafından el konulmuş ve national archive'e saklanmıştır. İkinci Dünya Savaşında yenilen Almanya ve Japonya'ya ait fotoğraflar ve sanat eserleri el konulmuştur (Ne hakkıyla bunu yaptığını bilmiyoruz:)). Bazen iade edilmesi talebinde bunduklarına dair haberleri okuyorum. Hoffmann Collection derken X güzel sanat müzesinin Y koleksyonu gibi bir şeydir. Y'e ait olduğu anlamına gelmiyor. Commons'ta gördüğümüz iddia sadece iddiadır. Yine de Commonstaki linkler boş. Biraz araştıracağım. Görüşürüz. Takabeg ileti 01:51, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Günün maddesi şablonu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba...
    Bu konu hakkında Cat'e de bir ileti yazdım. ana sayfaya çıkmış maddeleri görebilmemiz için, günün maddesi olarak ana sayfaya çıkan maddelerin tartışma sayfalarına örneğin {{Günün maddesi|21 Temmuz|2008}} olarak günün maddesi şablonunu ekleyebilirseniz sevinirim. Teşekkürler, kolay gelsin... --DsMuratileti 18:41, 19 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba. Maddeleri ana sayfaya Cat taşıyor. Ben yalnızca aday gösterdiğimden, çoğu zaman hangisi ne zaman ana sayfaya çıkıyor, farkında olmuyorum bile. Ama gözüme iliştikçe dediğinizi yapmaya çalışırım. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 18:44, 19 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bir süredir siz de yardım ediyordunuz Cat'e de o nedenle söylemiştim. İlgilendiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:47, 19 Temmuz 2008 (UTC)
  • Cat tatile çıkacağı için bir süreliğine benden rica etmişti. Döndüğü için kendisi devam edecek. Teşekkürler. --Yabancımsj 18:54, 19 Temmuz 2008 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

  • Kolay gelsin... Sizi gördüm; bir şey rica edeyim . Kullanıcı:UgurtasikoyuCom'u engellerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:39, 19 Temmuz 2008 (UTC)
Engellendi,bildirdiğiniz için teşekkürler.--Eldarion 22:42, 19 Temmuz 2008 (UTC)
  • Rica ederim, kolaylıklar... --DsMuratileti 22:44, 19 Temmuz 2008 (UTC)
Haklısınız, biraz abartılmaya başlandığı ortada. Kullanıcıya haber vererek geri alabilirsiniz dilerseniz. Teşekkürler, kolay gelsin. --M. M. ileti 11:05, 20 Temmuz 2008 (UTC)
Daha önce bu konuda bir değişikliğimi geri aldığı için karışmak istemedim. Suçlamak gibi olmasın; ama kendince misilleme yapıyor gibi geldi. --DsMuratileti 11:07, 20 Temmuz 2008 (UTC)
  • Selamlar,
    Bu güne kadar adınızı pek çok defa duymuştum; ama hiç tanışamamıştım. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hazır yakalamışken, bir "merhaba" diyeyim dedim . Görüşmek üzere... --DsMuratileti 11:05, 20 Temmuz 2008 (UTC)
  • Selamlar Murat Bey, Teşekkür ederim iyiyim; umarım işleriniz yolundadır. İyi ettiniz, ben de çok memnun oldum sizinle tanıştığıma. İyi çalışmalar, kolay gelsin, :=) --Bahar (yine ben!) 11:10, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkür - Rica ederim[kaynağı değiştir]

  • Tebriğiniz için teşekkürler... Sizin Vikiyıldönümünüze de az kalmış hani ... --DsMuratileti 16:10, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Vikiye olan katkılarınız gerçekten takdire şayan. Tekrar tebrik ederim. Benim viki yıl dönümüme az kaldı. Ancak son birkaç aydır bazı özel sebeplerden ötürü doğru dürüst katkıda bulunamıyorum. Ama önümüzdeki günlerden itibaren vikiye eskisinden daha faydalı olacağıma inanıyorum. Nice senelere. Mızrakmsj 16:28, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Madde birleştirmesi ve ad değişimi[kaynağı değiştir]

  • Siyasi bilimler ve Siyaset bilimi maddeleri çift madde olarak birleştirilmiş; fakat geçmişleri birleştirilmemiş. Acaba bu maddenin geçmişini "Siyaset bilimi" başlığı altında yapabilir misiniz? --DsMuratileti 21:05, 20 Temmuz 2008 (UTC)
Madde geçmişlerini birleştirme konusunda uzmanımız Kullanıcı:Kibele. Düzeltelim derken ortalığı daha da karıştırmayalım şimdi :) Kendisine iletirseniz en kısa zamanda sorunu halledecektir. Teşekkürler. --M. M. ileti 21:14, 20 Temmuz 2008 (UTC)
Tamamdır. Her konunun bir uzmanı var ... İlgilendiğiniz için teşekkürler, kolay gelsin... --DsMuratileti 21:16, 20 Temmuz 2008 (UTC)

İl-Merkez ayrımı ve Agit[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, nasılsınız? Bir şey soracağım: İller için neden anlam ayrımı sayfası yaratıyorsunuz? Diğer Vikipedilerde de pek olan bir uygulama değil de... --DsMuratileti 22:00, 20 Temmuz 2008 (UTC)
Zaten birkaç il ve merkz ilçesi için anlam ayrım uygulanıyordu. Ben de farketmiştim ki il maddede merkez ilçesine ait bilgiler, merkez ilçesi maddesinde ile ait bilgiler yer alıyor. Merkez ilçe maddesinde İlimizde..... filan. İl maddesinde şehrin filanca sokaktan bahsediliyor:) Anladığım kadarıyla iki ayrı maddenin varlığından habersiz olan kullanıcılarmız bunu yapmıyorlardır. Daha doğru ve kolaylık sağlayacak uygulamadır bence. Ben de bir şey sormak istiyorum. Neden Resim:Agit.jpg için aceleci davrandınız? Kullanıcı:Erdal Ronahi'nin yanıtını bekleseydik... Takabeg ileti 22:12, 20 Temmuz 2008 (UTC)
  • Neyse, ileride bir problem, rahatsızlık vb. çıkarsa, toplulukta tartışılır. Şimdilik dursun o zaman...
    Resim, eksik kaynak ve uygunsuz lisans nedeniyle silindi. O kullanıcı da bu aralar etkin görünmüyor (Türkçe Vikipedi'ye 24 Mart'ta, İngilizce ve Almanca Vikipedi'ye 18 Haziran'da, hizmetli olduğu Vikipedi'ye 19 Haziran'da katkıda bulunmuş en son). Yanıtlarsa, değerlendirmesini yaparız hepimiz; ama resim telif haklarını ihlal ediyordu ve VP:HS kriterlerine göre silindi. Teşekkürler, kolaylıklar... --DsMuratileti 22:31, 20 Temmuz 2008 (UTC)
Bir örnek gösteriyorum. Konya (merkez) ile Konya. Merkezi anlatması gereken maddede valiliğinin sitesinden aldıkları bilgiler kullanılıyor (Ayrıca bu maddede telif ihlali söz konusu) ve il nüfusundan bahsediliyor:) Bunun gibi çok örnekler var. Agit.jpg için; dediğiniz gibi Erdal Ronahi arkdaşımız son günlerde girmiyor. Yanıtı alırsak değerlendirelim. PKK ya da Serxwebûn'a sorup resmî izinleri almakla tereddüt ediyorum:) Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:55, 20 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bence de bu gibi girişimler suç unsuru oluşturabilir; çünkü PKK terör örgütü ile bağlantılı siteler Türkiye Cumhuriyeti tarafından engellenmiştir. O kullanıcının yanıtını beklemeniz daha iyi olabilir bence. Teşekkürler... --DsMuratileti 10:43, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkürler - Tebrikler...[kaynağı değiştir]

  • Kutlaman için çok teşekkürler Selim hocam; ama asıl seni kutlamak lazım. Çok sevindim senin için... Zeynep'e de selam , Allah analı babalı büyütsün. --DsMuratileti 22:44, 20 Temmuz 2008 (UTC)

biraz geç yazdım ama özür dilerim.ve zeynebe selamınızı ilettim.İyi çalışmalar--Selim Elmasmsj 06:12, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Siyaset bilimi geçmiş birleştirmesi[kaynağı değiştir]

  • Selamlar,
    Nasılsınız? İyi olduğunuzu umarak bir şey rica edeceğim. Bir müddet önce, Siyasi bilimler ve Siyaset bilimi maddelerinin içeriği, Siyasi bilimler maddesine toplanarak yönlendirme konulmuş; fakat geçmişleri birleştirilmemiş. Acaba bu maddelerin geçmişlerini şimdilik siyaset bilimi başlığında birleştirebilir misiniz? Maddeyi biraz geliştirmeyi düşünüyordum; fakat önce adından başlasak iyi olur diye düşündüm. Teşekkürler, kolaylıklar... --DsMuratileti 21:30, 20 Temmuz 2008 (UTC)
  • tamamdır, kolay gelsin. --kibelemesaj 06:16, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Hitler portresi[kaynağı değiştir]

  • Selamlar...
    Daha önce yüklediğiniz bu resmin kaynağı çalışmıyor şimdi. O nedenle kaynaksız olarak işaretledim. Eğer başka bir yerde daha varsa, onu aktarırsanız sevinirim. CuBuF'la iyi gezmeler ... --DsMuratileti 16:47, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Resim:Hitler Portresi.png resmindeki ikincil kaynak olan bu adres çalışıyor, o fotoğrafı da ikinci kaynaktan keserek düzenlemiştim. Zaten ABD hükümetine ait bir fotoğraf, dolayısıyla kamu malı. Khutuckmsj 08:25, 21 Temmuz 2008 (UTC)

  • Takabeg halletmiş. Resmin bulunduğu sayfalara bağlantı verilmeliymiş lisans ve kaynak durumunu görebilmek için. Yanıtladığınızdan dolayı teşekkürler, kolay gelsin... --DsMuratileti 10:33, 21 Temmuz 2008 (UTC)
Kaynağın USHMM site içindeki adresi değişmiş, demek ki. Yenisini ekledim. Umarım sorun kalmamıştır. bu Hitler de nasıl? Takabeg ileti 10:08, 21 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bilgilendirmenizden dolayı teşekkürler, elinize sağlık... Paris resmi hakkında ne yapacaksınız? İkinci resim için ne diyem ki ben ... İyi çalışmalar... --DsMuratileti 10:33, 21 Temmuz 2008 (UTC)
Tekrar selam. Resim:Hitler Paris.jpg resmin problemli olduğunu düşünemiyorum. Öncelikle devlet arşivi tarafından 242-HLB-5073-20 diye numaralandırılmış bir resimdir. Eğer sorun olsaydı kaynak sitesinde açıklama yapılırdı. Telif hakkı da Hoffmann'ın mirasçılarına iade edilmediği müdetçe ABD'e aititr. Yani ganimettir:) w:en:Heinrich Hoffmann maddesine bakarsak en azından ABD'de PD olduğu anlaşılıyor. Eğer sadece ABD'de PD ise commonstan bir sür resimler silinecek. Mesela Resim:Japanese light tanks moving toward Manila.jpg, Resim:Surrender of American troops at Corregidor.jpg, Resim:Bicycle-mounted Japanese Troops in the Philippines.jpg v.s hep seized Japanese propaty'dir. Seçkin resim adayı gösterersek dikkatini çekebilir ve arkadaşlarımızın da fikirlerini alabileceğiz. Ne dersiniz? Takabeg ileti 11:13, 21 Temmuz 2008 (UTC)
  • Öyle daha iyi olabilir. Ben bugün tekrar giremeyebilirim. Görüşmek üzere... --DsMuratileti 11:37, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Şablon:Ana sayfa dinamik içerik[kaynağı değiştir]

  • Selamlar,
    Elinize sağlık, iyi ki çıkardınız Suna Pekuysal'ı ana sayfaya. Yalnız şablondan kaynaklı olarak şuranın girişinde iki tane Suna Pekuysal adı oluşmuş. İyi çalışmalar, hoşçakalın... --DsMuratileti 10:19, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Tamamdır, düzeltmişsiniz ben yazarken. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 10:20, 22 Temmuz 2008 (UTC)
Bende onu düzeltiyordum.Bildirdiğiniz için teşekkürler.İyi çalışmalar.--Eldarion 10:20, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba; kaynağına baktım, pek birşey anımsayamadım tam bir yıl geçmiş üzerinden çünkü... GÖBL değil gibi görünüyor, işaretleyebilirsin. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 10:35, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Çok büyük bir olasılıkla GÖBL değil; çünkü stüdyo resimleri genellikle GÖBL olmuyor. Etiketliyorum o zaman. Görüşürüz abi... (Not: Suna Pekuysal'ı da kaybettik... Üzgün) --DsMuratileti 10:38, 22 Temmuz 2008 (UTC)

Suna Pekuysal[kaynağı değiştir]

Merhaba. Suna Pekuysal 1933 tarihinde doğup, 2008'dde vefat ettiğine göre; 75 yaşında vefat etmiş oluyor. Ama maddede 74 yazılmış, yanlışlık mı var, ben mi bir şeyler kaçırdım?

Kolay gelsin. Bu imzasız yazı PSamathideS (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Hemen yanıtlayamadım, kusura bakmayın. Pekuysal Ekim 1933'te doğup, Temmuz 2008'de öldüğü için henüz 75 yaşına ulaşamamıştı. Bu nedenle 74 olarak geçmektedir. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:24, 22 Temmuz 2008 (UTC)

Doğu Perinçek[kaynağı değiştir]

Neden sürekli resmi siliniyor Doğu Perinçek'in. Bir insanın fotoğrafını eklemek illa gidip bizzat çekmem mi gerekiyor.Bu imzasız yazı Denereri (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Vikipedi, telif haklarına ve özgür kullanıma önem vermektedir. Bahse konu olan resimler de herhangi bir özgür lisansa sahip olmadığı için, bu resimleri Vikipedi'de bulunduramıyoruz. Ancak özgür lisanslı bir kopyası yaratılamayan resimler adil kullanım olarak kullanılabilir. Buna örnek olarak ölen kişileri gösterebiliriz. Perinçek hayatta olduğu için özgür lisanslı resmi de yaratılabilir. Dolayısıyla telif hakkı saklı bir resmini kullanamayız. Teşekkürler, kolay gelsin... --DsMuratileti 18:30, 22 Temmuz 2008 (UTC)
Gereksiz. Cumhuriyet (gazete)'deki bunun gibi yani. Zaten metinde de geçiyor ve oraya fact yapıştırılması yeterlidir. Takabeg ileti 21:13, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • 1986 metinde geçmektedir; ama metinde Ekrem Dumanlı'nın gazetenin yayıncısı olduğuna dair hiçbir yazı ya da kanıt yok, aynı biçimde Berliner formatı da öyle. Sizin bahsettiğiniz bu değişiklik ise, daha farklı olarak, alt başlığa kaynaksız şablonu koymak yerine her cümleyi factlemekti. Belirttiğim iki noktaya fact eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. --DsMuratileti 21:18, 22 Temmuz 2008 (UTC)
Derece farklıdır. İngilizce wikide de aynı şey yazılıyor. Fakat fact şablonu yoktur. Eğer Berliner olmadığını biliyorsanız ya da kanıtladıysanız değiştirebilirsiniz. Ne olursa olsun, misillemenin yapıldığı anlaşılıyor. Zaman'a az sayıda gereksiz fact şablonu eklenmiştir. Cumhuriyet'e daha fazla gereksiz fact şablonu eklenmiştir. Dışarıdan bakıldığında şu izlem verilebilir: Biri Zaman'ı tutuyor. Diğeri Cumhuriyet'i tutuyor. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:34, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bu yazınızın ardından aklıma daha önce okuduğum Latince bir cümle geldi. Bir şeyin öyle olmadığının kanıtlanmaması, öyle olduğuna mı delalettir? Onu oraya yazan, kaynağını da yazmalıdır.
    "Gazete tutma" vb. derken ne kastettiğinizi anlamadım. Burada hepimiz VP:T çerçevesinde çalışıyoruz (en azından ben öyle çalıştığımı düşünüyorum). Zaten bu türlü değişiklikler yapan kullanıcılar uyarılmaktadır.
    "İzlem" sözcüğü oraya pek olmadı sanki... "Gözlem" vs. olsa daha iyi olabilirdi; çünkü "izlem"in anlamı daha farklı. Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın... --DsMuratileti 21:47, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Gazete tutuma derken futbol takmını tutuyor gibi:) Ayrıca bu fact olay ile VP:T doğrudan alakalı değildir. "Gözlem" tamam. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 22:12, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • DMO ile aynı adda başka bir ülkede kurum var mıdır? --DsMuratileti 21:00, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • İlkten merhaba Dsmurat, Nasılsın?. Umarım iyisindir. Aynı isme gelen veya ona yakın isimde kurumların farklı ülkelerde de olduğunu biliyorum. Daha doğrusu kendim araştırmıştım. Google Book üzerinde sanırsam bununla ilgili bir pdf dosyası vardı birde.

Bunun haricinde cevap vermek gerekirse devlet kurumlarının hangi ülkelerde olduğunu başlıkta belirtmemiz gerek olduğunu düşünüyorum. İsim olarak olmasın yine benzer yapıda görevleri var. Bu yeterli mi? İyi geceler ve kolay gelsin, Saygılarla --Muratsahinileti 21:17, 22 Temmuz 2008 (UTC)

  • İletiyi aceleyle yazmıştım, selamsız sabahsız... İyiyim hamdolsun, umarım sen de iyisindir. Sen isimlendirmeyle pek çok uğraşıyorsun, uzmanı sensin bu konuların; sen bilirsin . Açıklaman yeterli; kolay gelsin... --DsMuratileti 21:22, 22 Temmuz 2008 (UTC)

Kaynaklandırma (27 Mayıs Darbesi)[kaynağı değiştir]

  • Bence Vikipedi'deki bütün kaynaklandırmalarda, bir kitaba atıfta bulunulurken, o kitabın adının yanısıra, hangi sayfasına ve hangi cümlesine atıf olduğu da aktarılmalı. Bu maddede de geçerli bu. Cümlenin doğruluğu için tüm kitabı okumamız beklenemez değil mi... --DsMuratileti 21:31, 22 Temmuz 2008 (UTC)
'Yazar + kitap başlığı + yayınevi + yayın tarih + sayfa' yeterlidir. Vikipedide hep böyledir. Nasıl yazılmasını istiyorsunuz? Somut olarak bu şartların eksik olan kitap'lı kaynak var mı, söz konusu maddede? Gösterirseniz düzelteceğim. Takabeg ileti 21:45, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bu benim görüşümdür. Ayrıca maddede, belirttiğiniz kriterlere uymayan pek çok kaynak bulunmaktadır. Teşekkürler, hoşçakalın... --DsMuratileti 21:58, 22 Temmuz 2008 (UTC)
Hangi cümlesine atıf olduğu da aktarılmalı diyorsunuz da bunu bütün maddeye uygulamamız bayağı güçtür. Bulgaristan'ın illeri maddesindeki kaynakları da incelerseniz çok memnun olacağım:) Görüşürüz. Takabeg ileti 22:07, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bulgaristan ile ilgili maddede yapılan fact kaldırma vandalizmin örneğini göstereyim: [5] ve [6] Özellikle özet kısmına bakar mısınız? Takabeg ileti 22:58, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Vakit darlığı sebebiyle, ayrıntılı olarak ilgilenemesem de, bir şeyler çiziktirdim. Kaynakça -Vikipedi'nin genelinde maalesef olduğu gibi- eksik. Bu arada bir şey soracaktım... Vikipe-tan'daki "-tan" eki, Türkçe'deki "-cik" eki gibi bir şey mi? --DsMuratileti 08:06, 23 Temmuz 2008 (UTC)
Aslında Türkçe -cik ekinin Japonca karışlığı -chan (çan)'dır. Örneğin Murat-çan ムラトちゃん (burda ムラト yabancı kelimesi olduğu için katakana ile, çan ise hiragana ile yazılır). Bu -çan eki w:en:Otaku dilinde -tan olur. Örneğin Murat-tan ムラトたん (tan da hiragana ile yazılır). ウィキペたん Wikipe-tan büyünce ウィキペさん Wikipe-san olur. Dün konuştuğumuz kullanıcı büyük ihtimalle Hdır. Ancak bunu kullandığımızda en azından kendisi anlar (Denetlemeye gerek yoktur herhalde:) ve durum gerginleşmeyeceğini düşünerek kullanmıştım. Ama diğer arkadaşlarımız da öyle algılıyorlar mı, bilmiyorum. Görüşürüz. Takabeg ileti 08:29, 23 Temmuz 2008 (UTC)
  • Açıklama gayet tatmin edici oldu; teşekkürler... Kuklacılık konusunda da görüşümü yazdım; sizin gibi deneyimli br kullanıcıdan bunu gören yeni bir kullanıcı da bu yöntemi kullanma yoluna giderse, işin içinden çıkamayız... Hoşçakalın; görüşmek üzere... --DsMuratileti 10:37, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Burak'tan...[kaynağı değiştir]

Sade bir şekilde teşekkür etmek istedim ve Özgün Yıldızı seçtim. Vikipedi'ye yaptığın mükemmel katkılar için teşekkürler...   Burak ileti 21:54, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Nazik ödülün için çok teşekkür ederim. Her zaman (özellikle son zamanlarda) gösterdiğin büyük çaba ve yaptığın kıymetli katkılarla, sana da çok hoş bir ödül yakışırdı; ama benden hızlı çıktın . Asıl teşekkür sana; Vikipedi'ye yaptıkların için... --DsMuratileti 22:01, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim. Ödüle hiç gerek yok. Bu sözlerin herşeyden güzel. Hoşçakal...   Burak ileti 22:06, 22 Temmuz 2008 (UTC)


Günün maddesi şablonu[kaynağı değiştir]

  • Selamlar...
    Vikipedi'ye geri döndünüz sanırım; eğer öyleyse hoşgeldiniz. Bir ricam olacaktı, ana sayfaya çıkmış maddeleri görebilmemiz açısından. Günün maddesi olarak ana sayfaya çıkan maddelerin tartışma sayfalarına örneğin {{Günün maddesi|21 Temmuz|2008}} olarak günün maddesi şablonunu ekleyebilirseniz sevinirim. Kolaylıklar, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:39, 19 Temmuz 2008 (UTC)

Merhabalar, öncelikle hoşbulduk ve geç yanıtlayabildiğim için kusura bakmayın, zorlukla giriş yapabiliyorum bu aralar. Bahsetmiş olduğunuz günün maddesi şablonunu günün maddeleri listesinden teker teker maddelere koymayı ben de düşünüyordum ama bunu yıl sonu için planlamıştım, ancak sanırım yıl ortası da maddelerin fazla birikmemesi içn iyi bir seçim olabilir, daha rahat bağlanmaya başladığımda birçok konu gibi bununla da ilgilenmeye çalışacağım, hatırlatmanız için teşekkürler. Sevgiler. Cat msj 05:35, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Kanal 24 vandalizmi[kaynağı değiştir]

  • Ben artık usandım. Bu ne inatçı bir vandaldır yahu... Yarı koruma koysak mı acaba? --DsMuratileti 07:51, 23 Temmuz 2008 (UTC)
Anonim ip engellendi,madde geçici olarak yarı korumaya alındı.Bildirdiğiniz için teşekkürler.--Eldarion 07:58, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu[kaynağı değiştir]

Selam. Dün Atatürkçülük maddesinde {{fact}} meselesi çıkabileceğini düşünerek ve madde içeriğiyle doğrudan alakalı da olmadığını düşünerek söz konusu cümleyi kaldırmıştım. Ne amaçladığımı anlayacağınızı tahmin ederek size mesaj bile atmamıştım. Yine de kafamda takıldı. Ve şimdi yazıyorum:) Söz konusu cümle olmasa da sorun yok değil mi? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 05:40, 28 Temmuz 2008 (UTC)

  • Yok canım; ne gibi bir sorun olabilir ki... Yine de ilettiğiniz için teşekkürler... --DsMuratileti 07:13, 28 Temmuz 2008 (UTC)

78.168.76.249[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcı viki sayfalarına aşırı derecede zarar veriyor.Sars 16:34, 29 Temmuz 2008 (UTC)

--Yürekli 20:08, 29 Temmuz 2008 (UTC)

Sağolun sevgili Yurekli... Sizin de kutsal Miraç Kandili'nizi kutlarım. --DsMuratileti 12:23, 30 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhaba Murat, umarım iyisindir. Mesaj sayfamı geri getirdiğin için çok çok çok teşekkür ediyorum. Zira bendeki bilgisayarla o koskoca sayfayı geri getirmek kaç saat alırdı bilmem! Teşekkürler, iyi çalışmalar...  Burak ileti 17:12, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Rica ederim Burakcım lafı mı olur... Ama bir hayli uzamış senin sayfan da, benim sayfam da ...
    Hâl hatı meselesine gelirsek; iyiyim ben hamdolsun, umarım sen de süpersindir. Geçmiş kandilini de kutlar, iyi çalışmalar dilerim... --DsMuratileti 05:55, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • İyi olmana sevindim, ben de süperim çok şükür. Ben de kutlarım geçmiş kandilini. O pop up şeysiyle ilgilendiğin için de teşekkürler. Evet, hayli uzadı mesaj sayfaları. Bu akşam saat 00:00'ı vurduğunda arşivleyeceğim. İyi çalışmalar, hoşçakal...   Burak ileti 09:29, 31 Temmuz 2008 (UTC)