Tartışma:Dışkı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Merhabalar. Maddedeki at dışkısı resmi bir tabloya gizlenmiş. Ve de Uyarı: Hoş olmayan görüntü ibaresi yazılmış. Bunun Vikipedi düzenine ve bir ansiklopedide olması gereken ciddiyete aykırı buluyorum. Gayet doğal bir şey... Sizce? Teşekkürler.  Burak ileti 16:19, 21 Mayıs 2008 (UTC)
Bence söz konusu resim gereksiz. Onu kaldırarak commons ekleyelim. Ne dersiniz? Takabeg ileti 16:22, 21 Mayıs 2008 (UTC)
Burak'a katılıyorum. Takabeg'in söylediklerine ek yapmam gerekirse, bu konuda daha açıklayıcı ve bir ansiklopediye yakışır resimler olabileceğini düşünüyorum. Bu resim gibi daha ansiklopedik... Maddenin içeriği mutlaka geliştirilmeli; bunu, İngilizce Vikipedi'deki Feces maddesine baktığımızda da görüyoruz. Orada bilimsel bir biçimde açıklanan bilgiler, burada sanki bir "Bunları Biliyor musunuz?" köşesindeymiş gibi aktarılmış. -- Dsmuratileti 19:10, 21 Mayıs 2008 (UTC)
Katılıyorum. Ellerinize sağlık Takabeg, Commons bağlantısı için. Bence bir fotoğraf mutlaka olmalı. Maddeler eklenen fotoğraflar veya resimlerle daha bilgilendirici; dolayısıyla bunlar maddenin kalitesini arttıracaktır. Evet, maddenin üslubu da ansiklopedikleştirilmeli. Bazı yerlerinde mizahi yazı, deneme yazısı gibi üslup kullanılmış. Dsmurat'ın dediği üzere; bilgiler "Bunları Biliyor musunuz?" köşesindeymiş gibi aktarılmış. Teşekkürler.  Burak ileti 21:27, 21 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • İngilizce Vikipedi'de dışkı maddesine konacak resimler çok tartışmalı olmuş; özellikle adamın tekinin kendi dışkısının fotoğrafını ısrarla koymaya çalışması tartışma yaratmıştı... sonuç olarak, hayvan dışkılarının resmi konabilir; fakat bu karar ve hangi resimlerin konacağı dikkatli bir şekilde yapılmalıdır zira dediğim gibi çok garip şeyler söz konusu olabiliyor bu tartışmalarda. Tablo içi gizlemeyi bazı toplumsal gruplar için uygunsuz sayılabilecek resimlerde kullanıyoruz; şimdiye kadar bunu kullanmaya kesin karar verdiğimiz ana resimler yoğun grafiksel şiddet öğesi barındıran resimler olmuştur (Holokost ile ilgili maddede soykırıma dair birçok bu tip fotoğraf vardı, ilgililer o tartışmaya bakabilir). Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 08:04, 31 Mayıs 2008 (UTC)


Peki bu konu neden müzik kategorisinde onu anlayamadım? :) --Burcu.Khrmn 08:40, 3 Eylül 2008 (UTC)

Hani arasıra ses çıkabiliyor, o yüzden olabilir. Ama yine de siliyorum bu kategoriyi--Kuz 08:42, 3 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba, konu içinde geçen b.. kelimesi pek uygun gelmedi bana. Pek hoş bir açıklama olmamış sanki? Anlayışınız için teşekkürler..

"Yarasalar ve memeliler dışkılarını ve idrarlarını ayrı yerlerden atarlar" cümlesi yanlış[kaynağı değiştir]

"Yarasalar ve memeliler dışkılarını ve idrarlarını ayrı yerlerden atarlar" cümlesi doğru değil, çünkü birincisi, sanki yarasalar memelilerden ayrı bir grupmuş izlenimi doğuruyor. Oysa bilindiği gibi yarasalar memeliler grubuna girer. İkincisi ve daha önemlisi ise "Monotremata" denilen memeliler bütün diğer memelilerden farklı olarak kuşlar gibi tek deliklidir ve ayrıca yumurtlayarak ürerler. Selamlar, Söylemezoğlu 07:48, 7 Temmuz 2010 (UTC)

  • Yanlış ifade değiştirildi. Bu gibi bariz hataları buraya yazmadan siz de değiştirebilirsiniz. Teşekkürler, kolay gelsin.  Brk ileti 20:08, 7 Temmuz 2010 (UTC)



  • Merhabalar, konun bütünü olmasa da bazı kısımları (örn. İnsan dışkısına gelince...) kişisel fikirler içeriyor. A kişisine göre hala dışkıları enerjiye çevirecek bir şey olmamış olabilir. Konunun özünü verip, kişisel düşünceyi okuyucuya bırakmak gerekir diye düşünüyorum. Teşekkürler iyi günler. Uygar GENÇ (mesaj) 22:01, 21 Ağustos 2012 (UTC)