Kullanıcı mesaj:The legend 35

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı mesaj:Eros555 sayfasından yönlendirildi)

Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--İyivikiler... homonihilis // ileti 11:13, 30 Haziran 2008 (UTC)

Resim lisansları[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Yüklemiş olduğunuz

resimlerini kendiniz mi çektiniz? Bu resimlerin üreticisi ya da telif haklarının asıl sahibi siz misiniz? Yoksa bunları internette çeşitli sayfalardan bulup mu yüklediniz? İyivikiler... homonihilis // ileti 12:30, 30 Haziran 2008 (UTC)

Hoş geldin Eros555![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Machiavelli' msj 12:36, 30 Haziran 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --

--Machiavelli' msj 12:36, 30 Haziran 2008 (UTC)


Resimler neden silindi?[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Vikipedinin en önemli kurallarının başında Vikipedi:Telif kuralları gelir. Her türlü fikir ve sanat eseri gibi fotoğraflar da telif hakkı koruması altındadır. Vikipedideki temel kural, telif hakkı koruması altındaki herhangi bir eserin buraya eklenmemesidir. Dolayısıyla internette bulduğunuz herhangi bir resmi çekenin/hak sahibinin izni olmadan, kaynak göstermiş olsanız bile kullanamazsınız. Telif hakkı koruması altındaki resimlerin bazı özel durumlarda Vikipedi:Adil kullanım kuralları çerçevesinde kullanılmasına izin verilir. Ancak bu kurallar da çok sıkıdır ve ilgili konuyu anlatacak özgür lisanslı herhang bir resim bulunmadığı ve üretilme imkanının olmadığı durumlarda adil kullanım resmi kullanılabilir.
Siz bugün, telif hakları başkalarına ait resimleri, ilgili kişilerin izni olmadan vikipediye yüklediniz. Üstelik bu resimlerin telif hakkı kendinize aitmiş gibi davranarak resimlere yanlış lisans etiketi ({{KM-Kişisel}} yapıştırdınız (size o yüzden resimleri sizin çekip çekmediğiniz sordum, kendi çektiğiniz resimler olsa idi sorun olmayacaktı). Bunu yaparak, kendinize ait olmayan bir resmin tüm haklarını serbestçe kullanımak üzere bağışlamış oldunuz. Resimler de bu sebeple silindi.
Özetle, Vikipedinin özgür kalmasını sağlamanın en önemli yolu, burada hiçbir şekilde telif ihlali yapmamaktır. Aksi taktirde, telif haklarının sahipleri doğal olarak haklarını aramaya kalkıştıklarında, ortaya çıkan sonuçlar Vikipediyi etkileyecektir. O yüzden size önerim, herhangi bir resmi buraya yüklemeden önce Vikipedi:Telif ve Vikipedi:Adil kullanım sayfalarını okumanızdır. Dosya yükleme konusunda bir sorunuz olduğunda, Medya İnceleme Timi'ndeki bir kullanıcıya danışabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:16, 30 Haziran 2008 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --

Machiavelli' msj 18:18, 30 Haziran 2008 (UTC)


Önemli olan sizin hangi lisansla buraya yüklediğiniz değildir. Resmin sahibinin resmi hangi lisansla yayımladığıdır. Telif hakları saklı olarak yayımladıysa siz GÖBL'de deseniz kamu malıda deseniz farketmez. --Machiavelli' msj 18:22, 30 Haziran 2008 (UTC)

Resim lisansları[kaynağı değiştir]

Bakın, konuyu yanlış anlıyorsunuz. İnsanları emeğe saygısızlıkla suçlamadan önce, size yukarıda linki verilen yönergeleri dikkatlice okuyun. Size kuralların özünü kısaca açıklayacağım. Umarım ne demek istediğimizi o zaman anlayacaksınız. Gerisini okumak, öğrenmek, yorumlamak size kalıyor.

Şimdi diyelim ki yaşamakta olan Ahmet Mehmet isimli bir kişinin resmini eklemek istiyorsunuz.

1. Kendi çektiğiniz ya da telif haklarına sahip olduğunuz bir resim var mı? Varsa ekleyin.
2. Yoksa; diyelim ki internette herhangi bir resim buldunuz. Bu resmi bulduğunuz yerde Bu resim internette herhangi bir yerde istendiği gibi özgürce kullanılabilir anlamına gelecek bir telif açıklaması yazıyor mu? Yazıyorsa resmi buraya ekleyin.
3. Yazmıyorsa;

a. Resmi bulduğunuz sitede © işareti ve/veya Bu sayfada yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları ....... aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz türünde bir yazı vardır. Öyleyse bulduğunuz resmi kesinlikle vikide kullanamazsınız.
b. Resmi bulduğunuz sitede telif haklarıyla ilgili hiçbir açıklama yoktur. O zaman kural olarak sayfanın telif hakkı koruması altında olduğunu varsayarız. Çünkü telif hakkıyla ilgili hiçbir şey yazılmamış olması, telif hakkı olmadığı anlamına gelmez.

İnternette bulduğunuz ve kullanımının serbest olduğunu kesin olarak ispat edebildiğiniz resimleri buraya yükleyin. Aksi halde siz ne kadar yüklerseniz yükleyin, telif hakkı saklı resimlere kendi kafanıza göre hangi lisansı yapıştırırsanız yapıştırın, bu resimler vikipedi yönergeleri gereği silinecektir.

Bizden emeğe saygı göstermemizi isterken, o resimleri üreten kişilerin izni olmaksızın resimlerini kullanmakta ısrar ederek, asıl kendiniz emeğe saygısızlık ediyorsunuz. Lütfen kuralları öğreniniz, gerekli şartları yerine getirmeyen resimler yüklemeyiniz. Yüklemeniz durumunda bu resimler silinirse de görevini yapmış olan kullanıcıları suçlamayınız. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:30, 3 Temmuz 2008 (UTC)

İnternette bulduğunuz resimlerin lisasn bilgisi, o resmi bulduğunuz internet sayfasında/sitesinde bir yerlerde yazılıdır. Her resmin lisans bilgisini, o resmi bulduğunuz sayfada aramalısınız. İyivikiler... homonihilis // ileti 19:18, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Sayın Takabeg[kaynağı değiştir]

Kullanıcı adımı nasıl değiştirebilirim?Bu imzasız yazı Eros555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam sayın Eros555. Kullanıcı:Metal Militia veya Kullanıcı:Mskyrider'a danışmanız lazım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:26, 3 Temmuz 2008 (UTC)
Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.
Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler.

kibelemesaj 06:52, 4 Temmuz 2008 (UTC)


İşçi Partisi geçmişte maocudur şimdi ise bilimsel marksisttir biraz dikkatli değişiklik yap lütfen buradan da bak Bu imzasız yazı Eros555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Belirttiğiniz dış bağlantı çalışmıyor. Sanırım bu siteden bahsediyorsunuz; fakat ben orada öyle bir ibare göremedim. Lütfen net ve açık olarak kaynak gösteriniz. --DsMuratileti 11:34, 4 Temmuz 2008 (UTC)
İletilerinizi yazdıktan sonra dört adet ~ "tilde" adlı işaretten eklerseniz, mesajın sonunda imzanız çıkar. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 11.sine yani şu işarete tıklamanız yeterli. --

--DsMuratileti 11:35, 4 Temmuz 2008 (UTC)


Mola yapmak istiyorsanız {{vikimola}} bu şablonu kullanabilirsiniz. Levent Abi ileti 13:22, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Biraz araştır ve gör.Oradaki konuları okumazsan anlayamazsın.www.ip.org.tr deki geçmiş konularda görürsün. Bu imzasız yazı Eros555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Öncelikle, Vikipedi'nin Nezaket prensibi çerçevesinde, Bir önceki iletinizde de kullandığınız bu üslubunuzu değiştirmenizi öneririm. Lütfen üslubunuza dikkat ediniz.
    Ben size yaptığınız değişikliğin nedenini sordum ve kaynak göstermenizi istedim; siz ise, önce karşılıksız bir dış bağlantı gösterdiğiniz, daha sonra ise benim de bahsettiğim, partinin resmî sitesini, araştırmamı istediniz. Kusura bakmayın, bütün sayfaları okuyacak kadar vaktim yok maalesef. Sizden, o konuya dair resmî bir referans istiyorum. Hepsi budur.
    Yazdığınız iletilerin sonuna lütfen imza atınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 12:39, 4 Temmuz 2008 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz. (Bakınız:Vikipedi ne değildir?) Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Aksi durumda katkılarınız silinecektir. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --  Burak ileti 15:18, 4 Temmuz 2008 (UTC)


Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Yabancımsj 07:09, 5 Temmuz 2008 (UTC)

  • Kaynak bir web sayfasıysa url cinsinden, yani tıklandığında resmin açılacağı şekilde verilmesi gerekir. (Örneğin www.ornek.com yanlıştır. Doğrusu http://www.ornek.com olmalıdır.) Ancak siz örneğin Resim:Alexander pato.jpg, Resim:Cruzeiro.png ve Resim:Batuhan.JPG'de bırakın dedim dediğiniz şeyleri, hiç bir şekilde lisans ve kaynak belirtmemişsiniz. Defalarca uyarıldığınız da göz önünde tutulursa, bağlantıları okumamakta ve kuralları öğrenmemekteki ısrarınız nedeniyle telif hakkı ihlali ve intihal gerekçesiyle engellenebilirsiniz. Size önerim vikide yeni değişiklikler yapmadan önce, gerek kuralları okuyarak gerek deneyimli kullanıcılara sorarak neyi nasıl yapmanız gerektiğini iyice öğrenmeniz. Aksi durumda hem sizin hem bizim emeğimize yazık oluyor. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 10:08, 5 Temmuz 2008 (UTC)
  • Lütfen diğer kullanıcılarla iletişiminizde nezaket kurallarına çok dikkat ediniz. Kullandığınız üslup, Vikipedi'de hoş karşılanmamaktadır. Levent Abi ileti 17:01, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Bu sayfadaki üslubunuz nezaket kurallarına aykırıdır. Tekrarı halinde engellenebilirsiniz, bilginize. --M. M. ileti 09:43, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmış olmanıza rağmen ısrarla telif hakkı saklı sitelerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamaya devam etmeniz sebebiyle değişiklik yapmanız 24 saat süre ile engellenmiştir.Lütfen tekrarlamayınız.--Eldarion 10:36, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Uyarılara ve daha önce de aynı nedenle engellenmenize rağmen telif ihlali yaratan içerik eklemekte devam etmeniz nedeniyle bu kez 48 saat engellendiniz. --M. M. ileti 09:45, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Ben bunun için 24 saatlik ceza aldım niye ceza eklediniz --The legend 35 15:34, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Vikipedi politika ve kurallarına uyumsuz davranan kullanıcıların engellenme süreleri her uygunsuz işlemde bir öncekine oranla daha fazla olur. 24 saat engellenmenizin üstüne, ısrarla telifli içerik eklemeniz nedeniyle engel süreniz 48 saat oldu. Örneğin, bir kez daha engelleme gerektirecek bir davranışınızda, engel süreniz dört gün, bir sonrakinde bir hafta, vb. olacaktır. Tekrarlamamanız dileğiyle. --M. M. ileti 16:28, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Defalarca uyarılmış ve engellenmiş olmanıza rağmen ısrarla telif hakkı saklı resimleri özgür lisans ile Vikipedi'ye yüklemeye devam etmeniz sebebiyle değişiklik yapmanız 4 gün süre ile engellenmiştir.Tekrar etmeniz halinde bu süre artacaktır.Bilginize.--Eldarion 11:21, 13 Aralık 2008 (UTC)


SON UYARI !
Bu size yapılan son uyarıdır. Vikipedi sayfalarına zarar vermeye devam etmeniz halinde engelleneceksiniz. Engellenmek istemiyorsanız bu tutumunuza son verin ve başkalarının emeğine zarar vermeyi kesin. --~~

--Levent Abi ileti 16:13, 29 Haziran 2008 (UTC)


Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, taslak kriterlerini sağlamadığı için silinecektir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.--

M. M. ileti 18:38, 29 Haziran 2008 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Örnek vermek gerekirse bu sayfadaki resmi özgür lisans ile Vikipedi'ye yüklemişsiniz.Sayfanın en altında açıkca görebileceğiniz üzere resmin telif hakkı saklı, copyright ibaresi açıkca görünüyor.Bu konuda defalarca bilgilendirildiniz.Israrla telif hakkı saklı resimleri özgür lisans ile etiketleyip Vikipedi'ye yüklüyorsunuz.Tekrarı halinde engel süreniz uzayarak artacaktır.--Eldarion 20:09, 17 Aralık 2008 (UTC)

Öncelikle bu sayfayı ve sayfadaki bağlantıları okuyabilirsiniz.Resim yüklemeden önce telif hakkı ile ilgili bilgi edinmeniz bundan sonra size kolaylık olacaktır.Ayrıca kullanıcı sayfanızdaki klup armalarını da çıkardım.Bu resimler telif hakkı saklı resimlerdir ve maalesef maddeler dışında kullanılamıyor.Öğrenmek istediğiniz herhangi birşey varsa sorabilirsiniz.İyi çalışmalar kolay gelsin.--Eldarion 20:20, 17 Aralık 2008 (UTC)
Vikipedi Amerika Telif Hakları kanununu baz alarak çalışır.Buna göre aksi belirtilmediği sürece yaratılan veya yayınlanan eser sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır.Bahsettiğiniz sitede açık olarak özgür lisans belirtilmemiş ise resimler telif hakkı saklı durumdadır.Yani özgür lisansın açıkca sitede belirtilmesi gerekiyor.Herhangi bir ibare yok ise telif hakkı saklı olarak kabul ediliyor.--Eldarion 20:27, 17 Aralık 2008 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

  • Yanıtım biraz gecikti, özür dilerim: ne yazık ki (C) ibaresi olan sitelerden kopyalama yapamıyoruz, kaynak belirtmemiz de buna izin vermiyor. Oradan kopyalama yapmak için o siteye belirli bir telif ücrerti ödenmesi gerekiyor. Vikipedi özgür kalmak ve bilgiyi ücretsiz sunmak için telif hakları yasalarına aşırı özen göstermektedir. Bu konuda bir şablonumuz var, aşağıya ekliyorum. Yine de sormak istediğiniz bir şey olursa lütfen çekinmeyin. İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 21:10, 18 Aralık 2008 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; GNU lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, ©, Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Kaynak göstermek tek başına yeterli olamayabiliyor. Ama! Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten bir çok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen herşeyi yaparız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 21:10, 18 Aralık 2008 (UTC)


Muratsahinmesaj 15:05, 11 Ocak 2009 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Adil kullanım resimler sadece resmin özgür lisanslı bir alternatifinin yaratılamayacağı durumlarda kullanılabilir.Örneğin logoların özgür lisansı alternatifleri bulunamaz.Yaşayan kişilerin özgür lisanslı bir resmini çekmek veya bunu onlardan rica etmek mümkün olduğu için bu tip durumlarda adil kullanım resimler kullanılamaz.İyi çalışmalar.--Eldarion 21:00, 11 Ocak 2009 (UTC)

Test yapmayın[kaynağı değiştir]

[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda geri alındı, silindi ya da silinmek üzere işaretlendi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.
  • Thank you for experimenting with Wikipedia. Your test worked, but it has been either reverted or removed. Please use the sandbox for any other tests you may want to do. Take a look at the welcome page to learn more about contributing to our encyclopedia.
- Manco Capac 15:46, 14 Ocak 2009 (UTC)


Haklısınız, aşırı vandalizm olmuş, 3 gün korumaya aldım, gerekirse süre uzatılabilir. Teşekkürler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 17:56, 19 Ocak 2009 (UTC)

Reklam amaçlı link eklemeyiniz.[kaynağı değiştir]

Madde ile doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan dış bağlantılar reklam olarak algılanabilir. Lütfen Vikipedi'ye, ticarî veya reklam içeriğe sahip, ya da kendinize veya gruplarınıza ait blog ve/veya forum sitelerine yönlendirici bağlantılar eklemeyin. Bu tür eklemeler yapmanız Vikipedi kurallarına aykırıdır. Detaylı bilgi için lütfen "Vikipedi ne değildir?" sayfalarına bakınız. Israrla bu tip dış bağlantı eklemeye devam ederseniz, bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir ve engellenebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Hedda Gabler 12:42, 30 Ocak 2009 (UTC)

Koruma talebi[kaynağı değiştir]

  • Bu IP kullãnıcının sadece bir değişikliği var, bu durumda koruma kurallara göre mümkün değil.. Tekrarlaması halinde görüldüğünde engellenir. Bildirdiğiniz için teşekkürler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 22:33, 3 Şubat 2009 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Takabeg ileti 13:30, 4 Şubat 2009 (UTC)
Lütfen maddelerin içeriklerine yorum eklemeyiniz. Vikipedi'nin blog, forum vb. bir site değil, bir ansiklopedi olduğunu unutmadan ve özellikle tarafsız bir yaklaşımla, ansiklopedik içerikli değişiklikler yapabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. - Takabeg ileti 13:31, 4 Şubat 2009 (UTC)

Telif ihlali nedeniyle engellendiniz.[kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 13:23, 10 Ocak 2010 (UTC)

Selam,

Türkiye'deki yangın maddelerini geliştirmeyi amaçlayan Vikiproje Türkiye Yangınları'na davetlisiniz. Daveti kabul ederseniz kullanıcı adınızı Katılımcılar listesine eklemeyi ve kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Türkiye yangınları}} şablonunu eklemeyi unutmayın.

Daha fazla soru veya destek için Vikiproje Türkiye Yangınları Koordinasyon Merkezi'ne veya mesaj sayfama beklerim. Mustafa MVC

Selam,

Türkiye'deki yangın maddelerini geliştirmeyi amaçlayan Vikiproje Türkiye Yangınları'na davetlisiniz. Daveti kabul ederseniz kullanıcı adınızı Katılımcılar listesine eklemeyi ve kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Türkiye yangınları}} şablonunu eklemeyi unutmayın.

Daha fazla soru veya destek için Vikiproje Türkiye Yangınları Koordinasyon Merkezi'ne veya mesaj sayfama beklerim. Mustafa MVC