Fenerbahçe başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu madde, 1907'de kurulan Fenerbahçe'nin başkanlarının listesini içermektedir.

Amatör Dönem (1907-1957)
İsim Başlangıç tarihi Bitiş tarihi Turnuvalar (Kupa)
Ziya Songülen 1907 1908
Ayetullah Bey 1908 1909
Tevfik Haccar Taşçı 1909 1910
Galip Kulaksızoğlu 1910 1911
Osman Fuat Efendi 1911 1912 İstanbul Futbol Ligi (1)
Hamit Hüsnü Kayacan 1912 1914 İstanbul Futbol Ligi (1)
Hulusi Salih Paşa 1914 1915 İstanbul Futbol Ligi (1)
Mehmet Sabri Toprak 1915 1916
Dr. Nazım Bey 1916 1918
Refik Ahmet Nuri Sekizinci 1918 1919
Ömer Faruk Efendi 1920 1923
Nasuhi Baydar 1924 1927 İstanbul Erkekler Voleybol Ligi (1)
Muvaffak Menemencioğlu 1928 1932 İstanbul Erkekler Voleybol Ligi (3)
Sait Selahattin Cihanoğlu 1932 1933 İstanbul Erkekler Voleybol Ligi (1)
Hayri Celal Atamer 1933 1934 İstanbul Futbol Ligi (1)
Türkiye Futbol Şampiyonası (1)
İstanbul Erkekler Voleybol Ligi (1)
Şükrü Saraçoğlu 1934 1950 Millî Küme (6)
İstanbul Futbol Ligi (6)
Türkiye Futbol Şampiyonası (2)
İstanbul Futbol Kupası (1)
Başbakanlık Kupası (2)
Ali Muhittin Hacı Bekir 1950 1951 Başbakanlık Kupası (1)
Osman Kavrakoğlu 1951 1953 İstanbul Futbol Ligi (1)
Bedii Yazıcı 1953 1954
Zeki Rıza Sporel 1955 1957 İstanbul Futbol Ligi (1)
Türkiye Basketbol Şampiyonası (1)
İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (3)
Türkiye Kadınlar Basketbol Şampiyonası (2)
İstanbul Kadınlar Basketbol Ligi (3)
Türkiye Kadınlar Voleybol Şampiyonası (2)
İstanbul Kadınlar Voleybol Ligi (2)
Profesyonel Dönem (1957-günümüz)
Agah Erozan 1958 1959 İstanbul Futbol Ligi (1)
Türkiye Basketbol Şampiyonası (1)
Türkiye Kadınlar Basketbol Şampiyonası (1)
İstanbul Kadınlar Basketbol Ligi (2)
Türkiye Kadınlar Voleybol Şampiyonası (2)
İstanbul Kadınlar Voleybol Ligi (2)
Medeni Berk 1960 1960
Hasan Kamil Sporel 1960 1961 Türkiye Futbol Ligi (1)
Türkiye Kadınlar Voleybol Şampiyonası (1)
İstanbul Kadınlar Voleybol Ligi (1)
Razi Trak 1961 1962 Türkiye Futbol Ligi (1)
İsmet Uluğ 1962 1966 Türkiye Futbol Ligi (2)
Türkiye Basketbol Şampiyonası (1)
İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (2)
Faruk Ilgaz 1966 1974 Türkiye Futbol Ligi (4)
Türkiye Kupası (2)
Cumhurbaşkanlığı Kupası (2)
Balkan Kupası (1)
Başbakanlık Kupası (1)
Erkekler Türkiye Kupası (basketbol) (1)
İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (1)
İstanbul Erkekler Voleybol Ligi (3)
Türkiye Kadınlar Voleybol Şampiyonası (3)
İstanbul Kadınlar Voleybol Ligi (5)
Emin Cankurtaran 1974 1976 Cumhurbaşkanlığı Kupası (1)
Faruk Ilgaz 1976 1980 Türkiye Futbol Ligi (1)
Türkiye Kupası (1)
Başbakanlık Kupası (1)
Razi Trak 1980 1981
Ali Haydar Şen 1981 1983 Türkiye Futbol Ligi (1)
Türkiye Kupası (1)
Başbakanlık Kupası (1)
Faruk Ilgaz 1983 1984
Fikret Arıcan 1984 1986 Türkiye Futbol Ligi (1)
Cumhurbaşkanlığı Kupası (1)
Başbakanlık Kupası (2)
Tahsin Kaya 1986 1989 Türkiye Futbol Ligi (1)
Metin Aşık 1989 1993 Başbakanlık Kupası (1)
Türkiye Basketbol Ligi (1)
Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası (3)
Güven Sazak 1993 1994 Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası (1)
Hasan Özaydın 1994 1994
Ali Haydar Şen 1994 1998 Türkiye Futbol Ligi (1)
Cumhurbaşkanlığı Kupası (2)
Aziz Yıldırım 1998 Türkiye Futbol Ligi (6)
Türkiye Kupası (2)
Türkiye Süper Kupası (3)
Başbakanlık Kupası (1)
Türkiye Basketbol Ligi (5)
Erkekler Türkiye Kupası (basketbol) (3)
Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası (2)
Kadınlar Basketbol Süper Ligi (11)
Erkekler Türkiye Kupası (basketbol) (9)
Basketbol Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası (10)
Türkiye Erkekler Voleybol Ligi (4)
Voleybol Erkekler Türkiye Kupası (2)
Voleybol Erkekler Türkiye Süper Kupası (2)
Avrupa Erkekler CEV Challenge Kupası (1)
Erkekler Voleybol Balkan Kupası (1)
Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi (3)
Voleybol Kadınlar Türkiye Kupası (1)
Voleybol Kadınlar Türkiye Süper Kupası (2)
FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası (1)
Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi (1)
Avrupa Kadınlar CEV Kupası (1)

Yıllara göre başarı grafiği[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]