Fenerbahçe teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Fenerbahçe teknik direktörleri listesi Fenerbahçe'de görev yapmış teknik direktörleri ve istatistiklerini listelemektedir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Dönem İsim
1907-10 Osmanlı İmparatorluğu Hüseyin Dalaklı
1910-15 Osmanlı İmparatorluğu Galip Kulaksızoğlu
1915-21 Osmanlı İmparatorluğu Hüsnü Kayacan
1921-24 Osmanlı İmparatorluğu M. Elkatipzade
1924-26 Türkiye Sami Coşar
1926-29 Türkiye Hikmet Mocuk
1929-32 Türkiye Necmettin Çakar
1932-34 Macaristan József Schweng
1934-37 İrlanda James Donnelly
1937-39 Macaristan József Schweng
1939-40 Macaristan Sándor Nemes
1940-44 İngiltere John Prayer
1944-45 Yunanistan Mitsos Dimitropoulos
1945-47 Türkiye Fikret Arıcan
1947-48 Macaristan Ignáce Molnár
1948-49 Türkiye Cihat Arman
1949-51 İngiltere Peter Molloy
1951 İngiltere Jimmy McCormick
1951-53 Macaristan László Székely
1953-55 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Žarko Mihajlović
1955-56 Macaristan Imre Markos
1956 Türkiye Fikret Arıcan
1956-57 Macaristan László Székely
1957-60 Macaristan Ignáce Molnár
1960-62 Macaristan László Székely
1962 Türkiye Necdet Erdem
1962-64 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mirko Kokotović
1964-65 İngiltere Oscar Hold
1965 Türkiye Selahattin Torkal
1965-66 Türkiye Necdet Erdem
1966-67 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić
1967-69 Macaristan Ignáce Molnár
1969 Türkiye Fikret Kırcan
1969 Türkiye Basri Dirimlili
1969-70 Romanya Traian Ionescu
1970-71 Romanya Constantin Teaşcă
1971-72 Türkiye Sabri Kiraz
1972-75 Brezilya Didi
1 Tem 1975-75 Türkiye Necdet Niş
1975-76 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić
1976 Romanya Gheorghe Constantin
1976 Romanya Ilie Datcu
1976 Türkiye Nedim Günar
30 Eylül 1976-30 Haz 78 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Tomislav Kaloperović
1 Tem 1978-30 Haz 79 Türkiye Necdet Niş
1979 Türkiye Şükrü Ersoy
1979-80 Türkiye Ziya Şengül
1 Tem 1980-31 Mart 82 Batı Almanya Friedel Rausch
1982 Türkiye Enver Katip
1 Tem 1982-30 Haz 84 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković
1 Tem 1984-30 Haz 85 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Todor Veselinović
1 Tem 1985-30 Haz 86 Macaristan Kálmán Mészöly
1 Tem 1986-30 Haz 87 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković
1987 Türkiye Teoman Çakır
1987 Türkiye Yılmaz Yücetürk
1987 Türkiye Birol Pekel
1 Ekim 1987-30 Haz 88 Macaristan Pál Csernai
1 Tem 1988-30 Haz 90 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Todor Veselinović
1990 Türkiye Ömer Kaner
1 Tem 1990-30 Haz 91 Hollanda Guus Hiddink
1991 Türkiye Erol Togay
1 Tem 1991-30 Haz 93 Slovakya Jozef Vengloš
31 Tem 1991 Türkiye Tınaz Tırpan
1 Tem 1993-18 Aralık 94 Almanya Holger Osieck
19 Aralık 1994-30 Haz 95 Hırvatistan Tomislav Ivić
1 Tem 1995-30 Haz 96 Brezilya C.A. Parreira
1 Tem 1996-6 Şubat 97 Brezilya S. Lazaroni
7 Şubat 1997-30 Haz 97 Sırbistan-Karadağ Todor Veselinović
1 Tem 1997-5 May 98 Hırvatistan Otto Barić
1998 Türkiye Cemşir Muratoğlu
1 Tem 1998-30 May 99 Almanya Joachim Löw
21 Haziran 1999-30 Eylül 1999 Türkiye Rıdvan Dilmen
12 Ekim 1999-12 Ocak 00 Çek Cumhuriyeti Zdeněk Zeman
13 Ocak 2000-21 Mayıs 2000 Türkiye Turhan Sofuoğlu
24 Haziran 2000-24 Aralık 2001 Türkiye Mustafa Denizli
3 Ocak 2002-7 Aralık 02 Almanya Werner Lorant
11 Aralık 2002-6 Nisan 2003 Türkiye Oğuz Çetin
7 Nisan 2003-31 Mayıs 2003 Türkiye Tamer Güney
1 Tem 2003-16 Haz 06 Almanya Christoph Daum
4 Tem 2006-30 Haz 08 Brezilya Zico
1 Tem 2008-30 Haz 09 İspanya Luis Aragonés
1 Tem 2009-25 Haz 10 Almanya Christoph Daum
9 Tem 2010-29 May 13 Türkiye Aykut Kocaman
28 Haz 2013-9 Ağu 2014 Türkiye Ersun Yanal
12 Ağu 2014-11 Haz 15 Türkiye İsmail Kartal
11 Haz 2015-15 Ağustos 16 Portekiz Vítor Pereira
17 Ağustos 2016-15 Haziran 2017 Hollanda Dick Advocaat
16 Haziran 2017-18 Haziran 2018 Türkiye Aykut Kocaman
22 Haziran 2018-28 Ekim 2018 Hollanda Phillip Cocu

En başarılı teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim

Dönem

Kupalar

  • Osmanlı İmparatorluğu Galip Kulaksızoğlu
  • 1910-15
  • Türkiye Necmettin Çakar
  • 1929-32
  • 1932-34
  • 1934-37
  • 1937-39
  • 1939-40
  • İngiltere John Prayer
  • 1941-44
  • Yunanistan Mitsos Dimitropoulos
  • 1944-45
  • 1945-47
  • 1949-51
  • Macaristan László Székely
  • 1951-53
  • Macaristan Ignáce Molnár
  • 1957-60
  • Macaristan László Székely
  • 1960-62
  • 1962-64
  • 1964-65
  • 1966-67
  • Macaristan Ignáce Molnár
  • 1967-69
  • 1969
  • 1969-70
  • 1972-75
  • 1976
  • 1976-78
  • Türkiye Necdet Niş
  • 1978-79
  • 1979
  • 1979-80
  • 1980-82
  • 1982-84
  • 1984-85
  • 1984-85
  • 1993-94
  • 1995-96
  • 1997-98
  • 1998-99
  • 2000-01
  • 2003-06
  • 2006-08
  • 2009-10
  • 2010-13
  • 2017-18
  • 2013-14
  • 2014-15

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]