Fenerbahçe teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Fenerbahçe teknik direktörleri listesi Fenerbahçe'de görev yapmış teknik direktörleri ve istatistiklerini listelemektedir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Dönem İsim
1907-10 Osmanlı İmparatorluğu Hüseyin Dalaklı
1910-15 Osmanlı İmparatorluğu Galip Kulaksızoğlu
1915-21 Osmanlı İmparatorluğu Hüsnü Kayacan
1921-24 Osmanlı İmparatorluğu M. Elkatipzade
1924-26 Türkiye Sami Coşar
1926-29 Türkiye Hikmet Mocuk
1929-32 Türkiye Necmettin Çakar
1932-34 Macaristan József Schweng
1934-37 İrlanda James Donnelly
1937-39 Macaristan József Schweng
1939-40 Macaristan Sándor Nemes
1940-44 İngiltere John Prayer
1944-45 Yunanistan Mitsos Dimitropoulos
1945-47 Türkiye Fikret Arıcan
1947-48 Macaristan Ignáce Molnár
1948-49 Türkiye Cihat Arman
1949-51 İngiltere Peter Molloy
1951 İngiltere Jimmy McCormick
1951-53 Macaristan László Székely
1953-55 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Žarko Mihajlović
1955-56 Macaristan Imre Markos
1956 Türkiye Fikret Arıcan
1956-57 Macaristan László Székely
1957-60 Macaristan Ignáce Molnár
1960-62 Macaristan László Székely
1962 Türkiye Necdet Erdem
1962-64 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mirko Kokotović
1964-65 İngiltere Oscar Hold
1965 Türkiye Selahattin Torkal
1965-66 Türkiye Necdet Erdem
1966-67 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić
1967-69 Macaristan Ignáce Molnár
1969 Türkiye Fikret Kırcan
1969 Türkiye Basri Dirimlili
1969-70 Romanya Traian Ionescu
1970-71 Romanya Constantin Teaşcă
1971-72 Türkiye Sabri Kiraz
1972-75 Brezilya Didi
1 Tem 1975-75 Türkiye Necdet Niş
1975-76 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić
1976 Romanya Gheorghe Constantin
1976 Romanya Ilie Datcu
1976 Türkiye Nedim Günar

Dönem İsim
30 Eylül 1976-30 Haz 78 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Tomislav Kaloperović
1 Tem 1978-30 Haz 79 Türkiye Necdet Niş
1979 Türkiye Şükrü Ersoy
1979-80 Türkiye Ziya Şengül
1 Tem 1980-31 Mart 82 Batı Almanya Friedel Rausch
1982 Türkiye Enver Katip
1 Tem 1982-30 Haz 84 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković
1 Tem 1984-30 Haz 85 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Todor Veselinović
1 Tem 1985-30 Haz 86 Macaristan Kálmán Mészöly
1 Tem 1986-30 Haz 87 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković
1987 Türkiye Teoman Çakır
1987 Türkiye Yılmaz Yücetürk
1987 Türkiye Birol Pekel
1 Ekim 1987-30 Haz 88 Macaristan Pál Csernai
1 Tem 1988-30 Haz 90 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Todor Veselinović
1990 Türkiye Ömer Kaner
1 Tem 1990-30 Haz 91 Hollanda Guus Hiddink
1991 Türkiye Erol Togay
1 Tem 1991-30 Haz 93 Slovakya Jozef Vengloš
31 Tem 1991 Türkiye Tınaz Tırpan
1 Tem 1993-18 Aralık 94 Almanya Holger Osieck
19 Aralık 1994-30 Haz 95 Hırvatistan Tomislav Ivić
1 Tem 1995-30 Haz 96 Brezilya C.A. Parreira
1 Tem 1996-6 Şubat 97 Brezilya S. Lazaroni
7 Şubat 1997-30 Haz 97 Sırbistan-Karadağ Todor Veselinović
1 Tem 1997-5 May 98 Hırvatistan Otto Barić
1998 Türkiye Cemşir Muratoğlu
1 Tem 1998-30 May 99 Almanya Joachim Löw
21 Haziran 1999-30 Eylül 1999 Türkiye Rıdvan Dilmen
12 Ekim 1999-12 Ocak 00 Çek Cumhuriyeti Zdeněk Zeman
13 Ocak 2000-21 Mayıs 2000 Türkiye Turhan Sofuoğlu
24 Haziran 2000-24 Aralık 2001 Türkiye Mustafa Denizli
3 Ocak 2002-7 Aralık 02 Almanya Werner Lorant
11 Aralık 2002-6 Nisan 2003 Türkiye Oğuz Çetin
7 Nisan 2003-31 Mayıs 2003 Türkiye Tamer Güney
1 Tem 2003-16 Haz 06 Almanya Christoph Daum
4 Tem 2006-30 Haz 08 Brezilya Zico
1 Tem 2008-30 Haz 09 İspanya Luis Aragonés
1 Tem 2009-25 Haz 10 Almanya Christoph Daum
9 Tem 2010-29 May 13 Türkiye Aykut Kocaman
28 Haz 2013-9 Ağu 2014 Türkiye Ersun Yanal
12 Ağu 2014-11 Haz 15 Türkiye İsmail Kartal
11 Haz 2015-15 Ağustos 16 Portekiz Vítor Pereira

Dönem İsim
17 Ağustos 2016-15 Haziran 2017 Hollanda Dick Advocaat
16 Haziran 2017-18 Haziran 2018 Türkiye Aykut Kocaman
22 Haziran 2018- Hollanda Phillip Cocu

En başarılı teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim

Dönem

Kupalar

  • Osmanlı İmparatorluğu Galip Kulaksızoğlu
  • 1910-15
  • Türkiye Necmettin Çakar
  • 1929-32
  • 1932-34
  • 1934-37
  • 1937-39
  • 1939-40
  • İngiltere John Prayer
  • 1941-44
  • Yunanistan Mitsos Dimitropoulos
  • 1944-45
  • 1945-47
  • 1949-51
  • Macaristan László Székely
  • 1951-53
  • Macaristan Ignáce Molnár
  • 1957-60
  • Macaristan László Székely
  • 1960-62
  • 1962-64
  • 1964-65
  • 1966-67
  • Macaristan Ignáce Molnár
  • 1967-69
  • 1969
  • 1969-70
  • 1972-75
  • 1976
  • 1976-78
  • Türkiye Necdet Niş
  • 1978-79
  • 1979
  • 1979-80
  • 1980-82
  • 1982-84
  • 1984-85
  • 1984-85
  • 1993-94
  • 1995-96
  • 1997-98
  • 1998-99
  • 2000-01
  • 2003-06
  • 2006-08
  • 2009-10
  • 2010-13
  • 2017-18
  • 2013-14
  • 2014-15

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Ülke Geliş Gidiş Başarılar Kaynak
Galip Kulaksızoğlu Osmanlı İmparatorluğu 1910 1915 İstanbul Futbol Ligi (3)
Necmettin Çakar Türkiye 1910 1915 İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Şildi
József Schweng Macaristan 1932/1937 1934/1939 Türkiye Futbol Şampiyonası, İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Şildi (3)
James Donnelly İrlanda 1934 1937 Millî Küme, Türkiye Futbol Şampiyonası (2), İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Şildi
Sándor Nemes Macaristan 1939 1940 Millî Küme
John Prayer İngiltere 1941 1944 Millî Küme, Türkiye Futbol Şampiyonası, İstanbul Futbol Ligi

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yılmaz Yücetürk". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/2615/Yilmaz-Yuceturk. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  2. ^ "Birol Pekel". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/2617/Birol-Pekel. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  3. ^ "Pal Csernai". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/2616/Pal-Csernai. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  4. ^ "Todor Toza Veselinovic". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/557/Todor-Veselinovic. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  5. ^ "Ömer Kaner". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Futbolcu/52818/Omer-Kaner. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  6. ^ "Guus-Hiddink". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/235/Guus-Hiddink. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  7. ^ "Erol Togay". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Futbolcu/53118/Erol-Togay. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  8. ^ "Tınaz Tırpan". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/2612/Tinaz-Tirpan. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  9. ^ "Holger Osieck". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/1650/Holger-Osieck. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  10. ^ "Tomislav Ivic". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/2595/Tomislav-Ivic. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  11. ^ "Carlos Alberto Parreira". 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/448/Carlos-Alberto-Parreira. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  12. ^ "Sebastião Lazaroni". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/791/Sebastiao-Lazaroni. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  13. ^ "Todor Toza Veselinović". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/557/Todor-Veselinovic. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  14. ^ "Otto Barić". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/363/Otto-Baric. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  15. ^ "Cemşir Muratoğlu". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/1793/Cemsir-Muratoglu. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  16. ^ "Joachim Löw". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/459/Joachim-Low. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  17. ^ "Rıdvan Dilmen". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/525/Ridvan-Dilmen. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  18. ^ "Zdeněk Zeman". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/89/Zdenek-Zeman. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  19. ^ "Turhan Sofuoğlu". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Futbolcu/51306/Turhan-Sofuoglu. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  20. ^ "Mustafa Denizli". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/441/Mustafa-Denizli. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  21. ^ "Werner Lorant". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/30/Werner-Lorant. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  22. ^ "Ahmet Oğuz Çetin". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Futbolcu/16538/Oguz-Cetin. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  23. ^ "Tamer Güney". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/434/Tamer-Guney. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  24. ^ a b "Christoph Paul Daum". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/204/Christoph-Daum. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  25. ^ "Arthur Antunes Coimbra". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/443/Arthur-Zico. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  26. ^ "Luis Aragones Suarez". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/95/Luis-Aragones. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  27. ^ a b "Aykut Kocaman". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/309/Aykut-Kocaman. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  28. ^ "Ersun Yanal". mackolik.com. 9 Ağustos 2014. http://www.mackolik.com/Antrenor/299/Ersun-Yanal. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2014. 
  29. ^ "İsmail Kartal". mackolik.com. 11 Haziran 2015. http://www.mackolik.com/Antrenor/852/Ismail-Kartal. Erişim tarihi: 11 Haziran 2015. 
  30. ^ "Vítor Pereira". mackolik.com. 1 Temmuz 2016. http://www.mackolik.com/Antrenor/5422/Vitor-Pereira. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2016. 
  31. ^ "Dick Advocaat". mackolik.com. 17 Eylül 2016. http://www.mackolik.com/Antrenor/343/Dick-Advocaat. Erişim tarihi: 17 Eylül 2016. 
  32. ^ "Phillip Cocu". mackolik.com. 22 Haziran 2018. http://www.mackolik.com/Antrenor/6897/Phillip-Cocu. Erişim tarihi: 22 Haziran 2018.