Fenerbahçe futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı futbolcuları listesi (100'den fazla maçta forma giyenler), İstanbul merkezli Türk futbol takımı olan Fenerbahçe forması ile 100'den fazla maçta forma giymiş oyuncuların listesidir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı'nın resmi ve özel maçlarında forma giyen oyuncular bu listeye dahil edilmiştir.
  • Oyuncular ilk çıktıkları maç tarihine göre kronolojik olarak listelenmiştir.
Tablo başlıkları
  • Ülke – Bir oyuncunun uluslararası futbol turnuvalarında sahaya çıkmış olduğu millî futbol takımının temsil ettiği ülke. Aksi takdirde, oyuncu hiçbir millî futbol takımına girememişse, o zaman doğduğu ülke gösterilir.
  • Fenerbahçe kariyer – Takımda ilk ve son kez sahaya çıktığı yıl.
  • Başlangıç – İlk 11′de sahaya çıkdığı oyun sayısı.
  • Değ. – Değişiklik sonrası sahaya çıkdığı oyun sayısı.
  • ToplamBaşlangıç ve Değ. toplamı
Pozisyonların açıklanması
KL Kaleci
DF Defans
OS Orta saha
FV Forvet

son yenilenme: 1 Kasım 2013

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı oyuncuları listesi (100'den fazla maçta forma giyenler)
İsim Ülke Pozisyon Fenerbahçe
kariyer
Başlangıç Değ. Toplam Gol Kaynak
Maç
Arıcan, FikretFikret Arıcan  Türkiye FV 1928–1938,
1938–1947
214 0 214 112 [1]
Sel, NiyaziNiyazi Sel  Türkiye FV 1928–1939 121 0 121 54 [2]
Nayır, Mehmet ReşatMehmet Reşat Nayır  Türkiye OS 1928–1940 156 0 156 7 [3]
Kaner, EsatEsat Kaner  Türkiye OS 1932–1946 248 0 248 61 [4]
Tansı, Ali RızaAli Rıza Tansı  Türkiye OS 1933–1943 147 0 147 57 [5]
Elmas, LebipLebip Elmas  Türkiye DF 1933–1944 160 0 160 7 [6]
Bastoncu, NaciNaci Bastoncu  Türkiye FV 1934–1947 285 0 285 159 [7]
Kırcan, FikretFikret Kırcan  Türkiye FV 1935–1956 228 1 229 78 [8]
Kotanca, MelihMelih Kotanca  Türkiye FV 1938–1939,
1939–1948
127 0 127 172 [9]
Boncuk, ÖmerÖmer Boncuk  Türkiye OS 1939–1947 182 0 182 16 [10]
Arman, CihatCihat Arman  Türkiye KL 1939–1953 225 0 225 0 [11]
Alyüz, MuratMurat Alyüz  Türkiye DF 1940–1952 205 0 205 10 [12]
Deringör, HalitHalit Deringör  Türkiye FV 1942–1952 191 0 191 64 [13]
Yetkiner, MüzdatMüzdat Yetkiner  Türkiye DF 1942–1955 191 0 191 83 [14]
Keskin, ErolErol Keskin  Türkiye FV 1943–1951 111 0 111 26 [15]
Torkal, SelahattinSelahattin Torkal  Türkiye DF 1944–1951,
1959–1961
126 0 126 9 [16]
Has, Mehmet AliMehmet Ali Has  Türkiye FV 1946–1947,
1949–1956
120 0 120 23 [17]
Küçükandonyadis, LefterLefter Küçükandonyadis  Türkiye FV 1947–1951,
1953–1964
349 0 349 215 [18]
Günar, NedimNedim Günar  Türkiye DF 1948–1961,
1962–1963
171 2 173 1 [19]
Kaçmaz, AkgünAkgün Kaçmaz  Türkiye DF 1951–1961 138 5 143 2 [20]
Tamakan, NiyaziNiyazi Tamakan  Türkiye FV 1952–1956,
1956–1960
104 4 108 27 [21]
Erdem, NaciNaci Erdem  Türkiye DF 1953–1963 233 0 233 34 [22]
Dirimlili, BasriBasri Dirimlili  Türkiye DF 1953–1963 194 0 194 8 [23]
Ersoy, ŞükrüŞükrü Ersoy  Türkiye KL 1954–1962 103 3 106 0 [24]
Bartu, CanCan Bartu  Türkiye FV 1955–1962,
1966–1967,
1969–1971
190 1 191 77 [25]
Kalkavan, AvniAvni Kalkavan  Türkiye DF 1955–1963 158 0 158 7 [26]
Has, ŞerefŞeref Has  Türkiye OS 1955–1969 380 1 381 87 [27]
Güven, MustafaMustafa Güven  Türkiye FV 1958–1964 153 1 154 40 [28]
Gündüz, YükselYüksel Gündüz  Türkiye FV 1958–1965 145 4 149 58 [29]
Göktan, OsmanOsman Göktan  Türkiye OS 1958–1966 193 1 194 2 [30]
Yazıcı, HüseyinHüseyin Yazıcı  Türkiye DF 1958–1966 114 3 117 19 [31]
Altaş, AtillaAtilla Altaş  Türkiye DF 1960–1965 101 0 101 0 [32]
Kurt, İsmailİsmail Kurt  Türkiye DF 1960–1966 136 0 136 0 [33]
Köksoy, ÖzcanÖzcan Köksoy  Türkiye DF 1960–1969 170 6 176 1 [34]
Kanra, ÖzerÖzer Kanra  Türkiye FV 1961–1966,
1966–1968
135 2 137 3 [35]
Soydan, SelimSelim Soydan  Türkiye OS 1961–1968,
1968–1971
215 2 217 31 [36]
Doğan, NedimNedim Doğan  Türkiye FV 1961–1973 310 3 313 54 [37]
Cantez, HazımHazım Cantez  Türkiye KL 1962–1968 146 9 155 0 [38]
Yelken, AydınAydın Yelken  Türkiye FV 1963–1966 102 1 103 31 [39]
Okçuoğlu, Ali İhsanAli İhsan Okçuoğlu  Türkiye OS 1963–1967 98 2 100 1 [40]
Pekel, BirolBirol Pekel  Türkiye FV 1963–1969 98 3 101 11 [41]
Altıparmak, OgünOgün Altıparmak  Türkiye FV 1963–1971 233 5 238 89 [42]
Aktuna, ErcanErcan Aktuna  Türkiye DF 1964–1965,
1965–1967,
1967–1974
258 4 262 11 [43]
Mumcuoğlu, YaşarYaşar Mumcuoğlu  Türkiye FV 1964–1973 184 42 217 31 [44]
Birant, ŞükrüŞükrü Birant  Türkiye DF 1964–1974 220 10 230 5 [45]
Şengül, ZiyaZiya Şengül  Türkiye OS 1964–1976 337 5 342 21 [46]
Engineri, LeventLevent Engineri  Türkiye DF 1966–1967,
1967–1968,
1968–1973
198 4 202 1 [47]
Saner, FuatFuat Saner  Türkiye OS 1966–1967,
1967–1974
163 20 183 20 [48]
Şimşek, YavuzYavuz Şimşek  Türkiye KL 1966–1967,
1967–1977
160 10 170 1 [49]
Şen, YılmazYılmaz Şen  Türkiye DF 1966–1967,
1968–1976
293 3 296 9 [50]
Çevrim, AbdullahAbdullah Çevrim  Türkiye FV 1966–1970 97 30 127 25 [51]
Okumuş, NumanNuman Okumuş  Türkiye DF 1966–1972 119 15 134 2 [52]
Acar, SerkanSerkan Acar  Türkiye DF 1966–1978 147 42 189 9 [53]
Datcu, IlieIlie Datcu  Romanya KL 1969–1975 168 1 169 1 [54]
Sandalcı, ErsoyErsoy Sandalcı  Türkiye OS 1970–1977 120 16 136 6 [55]
Gülseven, NiyaziNiyazi Gülseven  Türkiye DF 1971–1975,
1976–1978
104 16 120 1 [56]
Arpacıoğlu, OsmanOsman Arpacıoğlu  Türkiye FV 1971–1977 187 13 200 82 [57]
Mustafaoğlu, ÖnderÖnder Mustafaoğlu  Türkiye OS 1972–1974,
1976–1981
175 13 188 7 [58]
Turan, CemilCemil Turan  Türkiye FV 1972–1981 272 1 273 127 [59]
Konca, EnderEnder Konca  Türkiye FV 1973–1977 120 9 129 12 [60]
Eratlı, AlpaslanAlpaslan Eratlı  Türkiye DF 1973–1983 306 5 311 24 [61]
Kayador, OnurOnur Kayador  Türkiye DF 1974–1975,
1976–1987
248 14 262 10 [62]
Çelik, Arif AydınArif Aydın Çelik  Türkiye FV 1974–1978 82 23 105 13 [63]
Göncüler, ZaferZafer Göncüler  Türkiye OS 1974–1980 109 27 136 5 [64]
Verel, EnginEngin Verel  Türkiye FV 1975–1979,
1983–1986
175 23 198 34 [65]
Kaçıra, YenalYenal Kaçıra  Türkiye DF 1975–1980 143 11 154 7 [66]
Pamiroğlu, CemCem Pamiroğlu  Türkiye DF 1976–1987 376 20 396 7 [67]
Güneysu, TunaTuna Güneysu  Türkiye FV 1977–1981 99 20 119 12 [68]
Togay, ErolErol Togay  Türkiye DF 1978–1981 123 0 123 22 [69]
Çetiner, RaşitRaşit Çetiner  Türkiye DF 1978–1981 104 9 113 33 [70]
Arabacıbaşı, MustafaMustafa Arabacıbaşı  Türkiye FV 1979–1984 86 50 136 12 [71]
Yula, SelçukSelçuk Yula  Türkiye FV 1979–1986 200 21 221 86 [72]
Karaoğlu, SedatSedat Karaoğlu  Türkiye DF 1980–1981,
1981–1986,
1986–1990
160 29 189 0 [73]
Denizci, OsmanOsman Denizci  Türkiye OS 1980–1983,
1986–1988
102 14 116 17 [74]
Kocabıyık, ArifArif Kocabıyık  Türkiye OS 1980–1985 88 40 128 6 [75]
Arıca, ErdoğanErdoğan Arıca  Türkiye DF 1980–1986 192 1 193 2 [76]
Duran, YaşarYaşar Duran  Türkiye KL 1980–1986,
1990–1991
182 3 185 1 [77]
Yetkiner, MüjdatMüjdat Yetkiner  Türkiye DF 1980–1995 548 22 570 27 [78]
Çakar, ÖnderÖnder Çakar  Türkiye OS 1982–1988,
1988–1989
156 61 217 16 [79]
Özdemir, Hasan KemalHasan Kemal Özdemir  Türkiye OS 1982–1988,
1989–1991
120 31 151 7 [80]
Tüfekçi, İlyasİlyas Tüfekçi  Türkiye FV 1983–1986 103 14 117 39 [81]
Kartal, İsmailİsmail Kartal  Türkiye OS 1983–1993 276 38 314 20 [82]
Pešić, DušanDušan Pešić  Yugoslavya FV 1984–1988 151 5 156 22 [83]
Durmaz, AbdülkerimAbdülkerim Durmaz  Türkiye DF 1984–1988 132 1 133 6 [84]
Çorlu, ŞenolŞenol Çorlu  Türkiye FV 1984–1991,
1991–1992
231 32 263 65 [85]
Tosuncuk, NezihiNezihi Tosuncuk  Türkiye DF 1987–1990 104 3 107 3 [86]
Demir, ErdiErdi Demir  Türkiye FV 1987–1991 86 23 109 11 [87]
Dilmen, RıdvanRıdvan Dilmen  Türkiye FV 1987–1995 126 16 142 39 [88]
Schumacher, ToniToni Schumacher  Almanya KL 1988–1991 110 0 110 0 [89]
Sofuoğlu, TurhanTurhan Sofuoğlu  Türkiye DF 1988–1993 106 17 123 22 [90]
Ustaömer, ŞenolŞenol Ustaömer  Türkiye DF 1988–1993 91 12 103 13 [91]
Tecimer, HakanHakan Tecimer  Türkiye OS 1988–1995 113 38 151 21 [92]
Çetin, OğuzOğuz Çetin  Türkiye OS 1988–1996 305 0 305 60 [93]
Kocaman, AykutAykut Kocaman  Türkiye FV 1988–1996 241 30 271 166 [94]
Yuvakuran, SemihSemih Yuvakuran  Türkiye DF 1990–1995 114 5 119 1 [95]
İpekoğlu, EnginEngin İpekoğlu  Türkiye KL 1991–1996,
1999–2000
145 3 148 0 [96]
Uygun, BülentBülent Uygun  Türkiye OS 1992–1996,
1996–1997
134 13 147 52 [97]
Yağcıoğlu, İlkerİlker Yağcıoğlu  Türkiye DF 1992–1999 217 16 233 7 [98]
Şentürk, KemalettinKemalettin Şentürk  Türkiye OS 1992–1999,
1999–2000
186 27 213 26 [99]
Okechukwu, UcheUche Okechukwu  Türkiye DF 1993–2002 231 12 243 19 [100]
Reçber, RüştüRüştü Reçber  Türkiye KL 1994–2003,
2004–2007
378 3 381 0 [101]
Högh, JesJes Högh  Danimarka DF 1995–1999 153 4 157 7 [102]
Bulut, ErolErol Bulut  Türkiye DF 1995–1999 125 27 152 12 [103]
Akbaş, SaffetSaffet Akbaş  Türkiye DF 1995–1999,
1999–2000
82 25 107 0 [104]
Korkut, TayfunTayfun Korkut  Türkiye OS 1995–2000 184 4 188 16 [105]
Bolic, ElvirElvir Bolic  Bosna-Hersek FV 1995–2000 147 41 188 82 [106]
Doğan, MustafaMustafa Doğan  Almanya DF 1996–2003 184 18 202 1 [107]
Johnson, SamuelSamuel Johnson  Gana DF 1999–2003 115 12 127 23 [108]
Ercan, AbdullahAbdullah Ercan  Türkiye DF 1999–2003 117 5 122 5 [109]
Temizkanoğlu, OgünOgün Temizkanoğlu  Türkiye DF 1999–2003 109 7 116 13 [110]
Şentürk, SemihSemih Şentürk  Türkiye FV 2000–2001,
2002–2013
128 152 280 86 [111]
Güneş, AliAli Güneş  Türkiye OS 2000–2004 78 31 109 7 [112]
Akın, SerhatSerhat Akın  Türkiye FV 2000–2005 108 46 154 49 [113]
Özat, ÜmitÜmit Özat  Türkiye DF 2001–2007 232 6 238 12 [114]
Demirel, VolkanVolkan Demirel  Türkiye KL 2002– 336 6 342 0 [115]
Şanlı, TuncayTuncay Şanlı  Türkiye FV 2002–2007 191 15 206 77 [116]
Şahin, SelçukSelçuk Şahin  Türkiye OS 2003–2015 206 83 289 19 [117]
Nobre, MertMert Nobre  Türkiye FV 2003–2004,
2004–2006
93 14 107 55 [118]
Luciano, FabioFabio Luciano  Brezilya DF 2003–2006 119 0 119 17 [119]
Yozgatlı, MehmetMehmet Yozgatlı  Türkiye OS 2003–2007 52 64 116 14 [120]
Aurelio, MehmetMehmet Aurelio  Türkiye OS 2003–2008 207 13 220 20 [121]
Balcı, SerkanSerkan Balcı  Türkiye DF 2004–2007 84 16 100 0 [122]
Turacı, ÖnderÖnder Turacı  Türkiye DF 2004–2011 159 19 178 6 [123]
de Souza, AlexsandroAlexsandro de Souza  Brezilya OS 2004–2013 330 11 341 171 [124]
Lugano, DiegoDiego Lugano  Uruguay DF 2006–2007,
2007–2011
186 0 186 27 [125]
Deivid  Brezilya FV 2006–2007,
2007–2011
100 47 147 40 [126]
Dracena, EduEdu Dracena  Türkiye DF 2006–2009 111 1 112 6 [127]
Boral, UğurUğur Boral  Türkiye DF 2006–2012 104 33 137 10 [128]
Gönül, GökhanGökhan Gönül  Türkiye DF 2007–2016 245 15 250 11 [129]
Vederson, GökçekGökçek Vederson  Brezilya DF 2007–2010 65 46 111 5 [130]
Carlos, RobertoRoberto Carlos  Brezilya DF 2007–2010 102 2 104 10 [131]
Richards, Colin KâzımColin Kâzım Richards  Türkiye OS 2007–2010,
2010–2011
57 46 103 11 [132]
Belözoğlu, EmreEmre Belözoğlu  Türkiye OS 2008–2012,
2012–2015
143 12 155 19 [133]
Baroni, CristianCristian Baroni  Brezilya OS 2009–2014 151 32 183 25 [134]
Topuz, MehmetMehmet Topuz  Türkiye OS 2009–2016 132 38 170 9 [135]
İrtegün, BekirBekir İrtegün  Türkiye DF 2009–2015 93 16 109 5 [136]
Erkin, CanerCaner Erkin  Türkiye OS 2010–2016 81 47 128 9 [137]
Yobo, JosephJoseph Yobo  Nijerya DF 2010–2014 112 1 113 3 [138]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fikret Arıcan". mackolik.com. 4 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  2. ^ "Niyazi Sel". mackolik.com. 22 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  3. ^ "Mehmet Reşat Nayır". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  4. ^ "Esat Kaner". mackolik.com. 27 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  5. ^ "Ali Rıza Tansı". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  6. ^ "Lebip Elmas". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  7. ^ "Naci Bastoncu". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  8. ^ "Fikret Kırcan". mackolik.com. 31 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  9. ^ "Melih Kotanca". mackolik.com. 13 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  10. ^ "Ömer Boncuk". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  11. ^ "Cihat Arman". mackolik.com. 6 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  12. ^ "Murat Alyüz". mackolik.com. 27 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  13. ^ "Halit Deringör". mackolik.com. 4 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  14. ^ "Müzdat Yetkiner". mackolik.com. 4 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  15. ^ "Erol Keskin". mackolik.com. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  16. ^ "Selahattin Torkal". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  17. ^ "Mehmet Ali Has". mackolik.com. 15 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  18. ^ "Lefter Küçükandonyadis". mackolik.com. 21 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  19. ^ "Nedim Günar". mackolik.com. 4 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  20. ^ "Akgün Kaçmaz". mackolik.com. 11 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  21. ^ "Niyazi Tamakan". mackolik.com. 5 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  22. ^ "Naci Erdem". mackolik.com. 2 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  23. ^ "Basri Dirimlili". mackolik.com. 3 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  24. ^ "Şükrü Ersoy". mackolik.com. 4 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  25. ^ "Can Bartu". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  26. ^ "Avni Kalkavan". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  27. ^ "Şeref Has". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  28. ^ "Mustafa Güven". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  29. ^ "Yüksel Gündüz". mackolik.com. 23 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  30. ^ "Osman Göktan". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  31. ^ "Hüseyin Yazıcı". mackolik.com. 12 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  32. ^ "Atilla Altaş". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  33. ^ "İsmail Kurt". mackolik.com. 4 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  34. ^ "Özcan Köksoy". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  35. ^ "Özer Kanra". mackolik.com. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  36. ^ "Selim Soydan". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  37. ^ "Nedim Doğan". mackolik.com. 26 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  38. ^ "Hazım Cantez". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  39. ^ "Aydın Yelken". mackolik.com. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  40. ^ "Ali İhsan Okçuoğlu". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  41. ^ "Birol Pekel". mackolik.com. 16 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  42. ^ "Ogün Altıparmak". mackolik.com. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  43. ^ "Ercan Aktuna". mackolik.com. 14 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  44. ^ "Yaşar Mumcuoğlu". mackolik.com. 22 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  45. ^ "Şükrü Birant". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  46. ^ "Ziya Şengül". mackolik.com. 4 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  47. ^ "Levent Engineri". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  48. ^ "Fuat Saner". mackolik.com. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  49. ^ "Yavuz Şimşek". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  50. ^ "Yılmaz Şen". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  51. ^ "Abdullah Çevrim". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  52. ^ "Numan Okumuş". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  53. ^ "Serkan Acar". mackolik.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  54. ^ "Ilie Datcu". mackolik.com. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  55. ^ "Ersoy Sandalcı". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  56. ^ "Niyazi Gülseven". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  57. ^ "Osman Arpacıoğlu". mackolik.com. 17 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  58. ^ "Önder Mustafaoğlu". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  59. ^ "Cemil Turan". mackolik.com. 26 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  60. ^ "Ender Konca". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  61. ^ "Alpaslan Eratlı". mackolik.com. 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  62. ^ "Onur Kayador". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  63. ^ "Arif Aydın Çelik". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  64. ^ "Zafer Göncüler". mackolik.com. 23 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  65. ^ "Engin Verel". mackolik.com. 20 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  66. ^ "Yenal Kaçıra". mackolik.com. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  67. ^ "Cem Pamiroğlu". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  68. ^ "Tuna Güneysu". mackolik.com. 29 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  69. ^ "Erol Togay". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  70. ^ "Raşit Çetiner". mackolik.com. 6 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  71. ^ "Mustafa Arabacıbaşı". mackolik.com. 19 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  72. ^ "Selçuk Yula". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  73. ^ "Sedat Karaoğlu". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  74. ^ "Osman Denizci". mackolik.com. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  75. ^ "Arif Kocabıyık". mackolik.com. 6 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  76. ^ "Erdoğan Arıca". mackolik.com. 22 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  77. ^ "Yaşar Duran". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  78. ^ "Müjdat Yetkiner". mackolik.com. 3 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  79. ^ "Önder Çakar". mackolik.com. 14 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  80. ^ "Hasan Kemal Özdemir". mackolik.com. 13 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  81. ^ "İlyas Tüfekçi". mackolik.com. 6 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  82. ^ "İsmail Kartal". mackolik.com. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  83. ^ "Dusan Pesic". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  84. ^ "Abdülkerim Durmaz". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  85. ^ "Şenol Çorlu". mackolik.com. 11 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  86. ^ "Nezihi Tosuncuk". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  87. ^ "Erdi Demir". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  88. ^ "Rıdvan Dilmen". mackolik.com. 27 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  89. ^ "Toni Schumacher". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  90. ^ "Turhan Sofuoğlu". mackolik.com. 28 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  91. ^ "Şenol Ustaömer". mackolik.com. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  92. ^ "Hakan Tecimer". mackolik.com. 28 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  93. ^ "Oğuz Çetin". mackolik.com. 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  94. ^ "Aykut Kocaman". mackolik.com. 26 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  95. ^ "Semih Yuvakuran". mackolik.com. 6 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  96. ^ "Engin İpekoğlu". mackolik.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  97. ^ "Bülent Uygun". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  98. ^ "İlker Yağcıoğlu". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  99. ^ "Kemalettin Şentürk". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  100. ^ "Uche Okechukwu". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  101. ^ "Rüştü Reçber". mackolik.com. 18 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  102. ^ "Jes Högh". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  103. ^ "Erol Bulut". mackolik.com. 8 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  104. ^ "Saffet Akbaş". mackolik.com. 13 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  105. ^ "Tayfun Korkut". mackolik.com. 16 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  106. ^ "Elvir Bolic". mackolik.com. 27 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  107. ^ "Mustafa Doğan". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  108. ^ "Samuel Johnson". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  109. ^ "Abdullah Ercan". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  110. ^ "Ogün Temizkanoğlu". mackolik.com. 22 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  111. ^ "Semih Şentürk". mackolik.com. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  112. ^ "Ali Güneş". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  113. ^ "Serhat Akın". mackolik.com. 13 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  114. ^ "Ümit Özat". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  115. ^ "Volkan Demirel". mackolik.com. 29 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  116. ^ "Tuncay Şanlı". mackolik.com. 27 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  117. ^ "Selçuk Şahin". mackolik.com. 5 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  118. ^ "Mert Nobre". mackolik.com. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  119. ^ "Fabio Luciano". mackolik.com. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  120. ^ "Mehmet Yozgatlı". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  121. ^ "Mehmet Aurelio". mackolik.com. 14 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  122. ^ "Serkan Balcı". mackolik.com. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  123. ^ "Önder Turacı". mackolik.com. 21 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  124. ^ "Alexsandro de Souza". mackolik.com. 25 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  125. ^ "Diego Lugano". mackolik.com. 28 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  126. ^ "Deivid de Souza". mackolik.com. 23 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  127. ^ "Edu Dracena". mackolik.com. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  128. ^ "Uğur Boral". mackolik.com. 14 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  129. ^ "Gökhan Gönül". mackolik.com. 29 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  130. ^ "Gökçek Vederson". mackolik.com. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  131. ^ "Roberto Carlos". mackolik.com. 30 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  132. ^ "Colin Kazım Richards". mackolik.com. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  133. ^ "Emre Belözoğlu". mackolik.com. 20 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  134. ^ "Cristian Baroni". mackolik.com. 21 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  135. ^ "Mehmet Topuz". mackolik.com. 3 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  136. ^ "Bekir İrtegün". mackolik.com. 23 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  137. ^ "Caner Erkin". mackolik.com. 29 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013. 
  138. ^ "Joseph Yobo". mackolik.com. 21 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2013.