Fenerbahçe (futbol takımı) sezonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

1960'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Poz Maç Gal Ber Mağ Ag Yg Avj Puan Başkan Teknik Direktör
1959 1 16 13 3 1 33 8 25 28 Türkiye Agah Erozan Macaristan Ignace Molnar
1959-1960 2 38 27 6 5 88 38 50 60 Türkiye Agah Erozan
Türkiye Medeni Berk
Türkiye Mehmet Reşat Nayır
Macaristan Laszlo Szekelly
1960-1961 1 38 26 9 3 81 29 52 61 Türkiye Hasan Kamil Sporel Macaristan Laszlo Szekelly
1961-1962 2 38 23 7 8 64 30 24 53 Türkiye Razi Trak Macaristan Laszlo Szekelly
Türkiye Necdet Erdem
1962-1963 3 42 24 12 6 73 28 14 28 Türkiye İsmet Uluğ Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Miroslav Kokotović
1963-1964 1 34 21 11 2 55 14 41 53 Türkiye İsmet Uluğ Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Miroslav Kokotović
1964-1965 1 30 18 11 1 52 13 39 47 Türkiye İsmet Uluğ İngiltere Oscar Hold
1965-1966 4 30 10 12 8 32 25 7 32 Türkiye İsmet Uluğ Türkiye Necdet Erdem
1966-1967 2 32 17 9 6 37 20 17 43 Türkiye Faruk Ilgaz Türkiye Abdulah Gegić
1967-1968 1 32 19 11 2 38 12 26 49 Türkiye Faruk Ilgaz Macaristan Ignace Molnar
1968-1969 4 30 13 9 8 34 25 9 35 Türkiye Faruk Ilgaz Macaristan Ignace Molnar
Türkiye Fikret Kırcan
Türkiye Basri Dirimlili
Romanya Traian Ionescu

Poz = Lig Pozisyonu, Maç = Maç Adedi, Gal = Galibiyet, Ber = Beraberlik , Mağ Mağlubiyet, Ag = Attığı Gol, Yg = Yediği Gol, Avj = Averaj

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1959 Lig Şampiyonluğu
  • 1960/61 Lig Şampiyonluğu
  • 1963/64 Lig Şampiyonluğu
  • 1964 Atatürk Kupası Şampiyonluğu
  • 1964/65 Lig Şampiyonluğu
  • 1966/67 Balkan Kupası Şampiyonluğu
  • 1968 Spor Toto Kupası Şampiyonluğu
  • 1967/68 Lig Şampiyonluğu
  • 1967/68 Türkiye Kupası Şampiyonluğu
  • 1968 Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu

1970'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Poz Maç Gal Ber Mağ Ag Yg Avj Puan Başkan Teknik Direktör
1969-1970 1 30 17 10 3 31 6 25 44 Türkiye Faruk Ilgaz Romanya Traian Ionescu
1970-1971 2 30 14 13 3 43 23 20 41 Türkiye Faruk Ilgaz Romanya Constantin Teasca
1971-1972 3 30 14 11 5 37 21 16 39 Türkiye Faruk Ilgaz Türkiye Sabri Kiraz
1972-1973 2 30 16 10 4 42 17 25 42 Türkiye Faruk Ilgaz Brezilya Didi
1973-1974 1 30 15 13 2 39 15 24 43 Türkiye Faruk Ilgaz Brezilya Didi
1974-1975 1 30 15 13 2 43 18 25 43 Türkiye Emin Cankurtaran Brezilya Didi
1975-1976 2 30 14 12 4 40 18 22 40 Türkiye Emin Cankurtaran Türkiye Necdet Niş
Türkiye Abdulah Gegić
1976-1977 2 30 12 15 3 31 17 14 39 Türkiye Faruk Ilgaz Romanya Ilie Datcu
Türkiye Nedim Günar
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Tomislav Kaleperović
1977-1978 1 30 17 8 5 48 24 24 42 Türkiye Faruk Ilgaz Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Tomislav Kaleperović
1978-1979 3 30 15 8 7 41 23 18 38 Türkiye Faruk Ilgaz Türkiye Necdet Niş

Poz = Lig Pozisyonu, Maç = Maç Adedi, Gal = Galibiyet, Ber = Beraberlik , Mağ Mağlubiyet, Ag = Attığı Gol, Yg = Yediği Gol, Avj = Averaj

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

1980'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Poz Maç Gal Ber Mağ Ag Yg Avj Puan Başkan Teknik Direktör
1979-1980 2 30 12 11 7 31 27 4 35 Türkiye Faruk Ilgaz Türkiye Şükrü Ersoy
Türkiye Ziya Şengül
Almanya Friedel Rausch
1980-1981 10 30 9 11 10 31 27 4 29 Türkiye Razi Trak Almanya Friedel Rausch
Türkiye Enver Katip
1981-1982 3 32 15 11 6 48 26 22 41 Türkiye Ali Şen Almanya Friedel Rausch
Türkiye Enver Katip
1982-1983 1 34 18 13 3 43 20 23 49 Türkiye Ali Şen Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković
1983-1984 2 34 17 11 6 46 24 22 45 Türkiye Faruk Ilgaz Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković
1984-1985 1 34 18 14 2 65 25 40 50 Türkiye Fikret Arıcan Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Todor Veselinović
1985-1986 5 36 13 16 7 40 32 8 42 Türkiye Fikret Arıcan Macaristan Kálmán Mészöly
1986-1987 5 36 13 13 10 46 39 7 39 Türkiye Tahsin Kaya Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković
Türkiye Yılmaz Yücetürk
1987-1988 8 38 15 10 13 45 43 2 55 Türkiye Tahsin Kaya Türkiye Yılmaz Yücetürk
Türkiye Birol Pekel
Macaristan Pál Csernai
1988-1989 1 36 29 6 1 103 27 76 93 Türkiye Tahsin Kaya Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Todor Veselinović

Poz = Lig Pozisyonu, Maç = Maç Adedi, Gal = Galibiyet, Ber = Beraberlik , Mağ Mağlubiyet, Ag = Attığı Gol, Yg = Yediği Gol, Avj = Averaj

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1979 TSYD Kupası Şampiyonluğu
  • 1980 TSYD Kupası Şampiyonluğu
  • 1980 Başbakanlık Kupası Şampiyonluğu
  • 1981/82 Lig Gol Krallığı, Selçuk Yula
  • 1982 TSYD Kupası Şampiyonluğu
  • 1982 Çalenç Kupası Şampiyonluğu
  • 1982 Donanma Kupası Şampiyonluğu
  • 1982/83 Lig Şampiyonluğu
  • 1982/83 Türkiye Kupası Şampiyonluğu
  • 1982/83 Lig Gol Krallığı, Selçuk Yula
  • 1983 Donanma Kupası Şampiyonluğu
  • 1984 Donanma Kupası Şampiyonluğu
  • 1984 Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu
  • 1984/85 Lig Şampiyonluğu
  • 1985 Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu
  • 1985 Donanma Kupası Şampiyonluğu
  • 1985 TSYD Kupası Şampiyonluğu
  • 1986 TSYD Kupası Şampiyonluğu
  • 1988/89 Lig Şampiyonluğu
  • 1989 Başbakanlık Kupası Şampiyonluğu
  • 1988/89 Lig Gol Krallığı, Aykut Kocaman

1990'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Poz Maç Gal Ber Mağ Ag Yg Avj Puan Başkan Teknik Direktör
1989-1990 2 34 22 4 8 70 38 32 70 Türkiye Metin Aşık Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Todor Veselinović
Türkiye Ömer Kaner
1990-1991 5 30 12 8 10 53 53 0 44 Türkiye Metin Aşık Hollanda Guus Hiddink
Türkiye Erol Togay
Türkiye Tınaz Tırpan
1991-1992 2 30 23 2 5 81 35 46 71 Türkiye Metin Aşık Slovenya Jozef Vengloš
1992-1993 5 30 18 4 8 75 41 34 58 Türkiye Metin Aşık Slovenya Jozef Vengloš
1993-1994 2 30 21 6 3 69 26 43 69 Türkiye Güven Sazak Almanya Holger Osieck
1994-1995 4 34 20 7 7 78 35 43 67 Türkiye Ali Şen Almanya Holger Osieck
Hırvatistan Tomislav Ivić
1995-1996 1 34 26 6 2 68 19 49 84 Türkiye Ali Şen Brezilya Carlos Alberto Parreira
1996-1997 3 34 22 7 5 79 25 54 73 Türkiye Ali Şen Brezilya Sebastião Lazaroni
Sırbistan-Karadağ Todor Veselinović
1997-1998 2 34 21 8 5 61 25 36 71 Türkiye Ali Şen Hırvatistan Otto Barić
Türkiye Cemşir Muratoğlu
1998-1999 3 34 21 6 7 80 28 52 69 Türkiye Aziz Yıldırım Almanya Joachim Löw

Poz = Lig Pozisyonu, Maç = Maç Adedi, Gal = Galibiyet, Ber = Beraberlik , Mağ Mağlubiyet, Ag = Attığı Gol, Yg = Yediği Gol, Avj = Averaj

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

2000'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Poz Maç Gal Ber Mağ Ag Yg Avj Puan Başkan Teknik Direktör
1999-2000 4 34 17 10 7 59 44 15 61 Türkiye Aziz Yıldırım Türkiye Rıdvan Dilmen
İtalya Zdeněk Zeman
Türkiye Turhan Sofuoğlu
2000-2001 1 34 24 4 6 82 39 43 76 Türkiye Aziz Yıldırım Türkiye Mustafa Denizli
2001-2002 2 34 24 3 7 70 31 39 75 Türkiye Aziz Yıldırım Türkiye Mustafa Denizli
Almanya Werner Lorant
2002-2003 6 34 13 12 9 55 42 13 51 Türkiye Aziz Yıldırım Almanya Werner Lorant
Türkiye Oğuz Çetin
Türkiye Tamer Güney
2003-2004 1 34 23 7 4 82 41 41 76 Türkiye Aziz Yıldırım Almanya Christoph Daum
2004-2005 1 34 26 2 6 77 24 53 80 Türkiye Aziz Yıldırım Almanya Christoph Daum
2005-2006 2 34 25 6 3 90 34 56 81 Türkiye Aziz Yıldırım Almanya Christoph Daum
2006-2007 1 34 20 10 4 65 31 34 70 Türkiye Aziz Yıldırım Brezilya Zico
2007-2008 2 34 22 7 5 72 37 35 73 Türkiye Aziz Yıldırım Brezilya Zico
2008-2009 4 34 18 7 9 60 36 24 61 Türkiye Aziz Yıldırım İspanya Luis Aragones

Poz = Lig Pozisyonu, Maç = Maç Adedi, Gal = Galibiyet, Ber = Beraberlik , Mağ Mağlubiyet, Ag = Attığı Gol, Yg = Yediği Gol, Avj = Averaj

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

2010'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Poz Maç Gal Ber Mağ Ag Yg Avj Puan Başkan Teknik Direktör
2009-2010 2 34 23 5 6 61 28 33 74 Türkiye Aziz Yıldırım Almanya Christoph Daum
2010-2011 1 34 26 4 4 84 34 50 82 Türkiye Aziz Yıldırım Türkiye Aykut Kocaman
2011-2012 2 40 24 9 7 70 38 32 80 Türkiye Aziz Yıldırım Türkiye Aykut Kocaman
2012-2013 2 34 18 7 9 56 39 17 61 Türkiye Aziz Yıldırım Türkiye Aykut Kocaman
2013-2014 1 34 23 5 6 74 33 41 74 Türkiye Aziz Yıldırım Türkiye Ersun Yanal
2014-2015 2 34 22 8 4 60 29 31 74 Türkiye Aziz Yıldırım Türkiye İsmail Kartal
2015-2016 2 34 22 8 4 60 27 33 74 Türkiye Aziz Yıldırım Portekiz Vítor Pereira

Poz = Lig Pozisyonu, Maç = Maç Adedi, Gal = Galibiyet, Ber = Beraberlik , Mağ Mağlubiyet, Ag = Attığı Gol, Yg = Yediği Gol, Avj = Averaj

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]