İçeriğe atla

Belarus başbakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Beyaz Rusya başbakanları listesi sayfasından yönlendirildi)

Belarus başbakanları listesi 1918'den sonraki başbakanları listeler.

Belarus Halk Cumhuriyeti (1918-1920)[değiştir | kaynağı değiştir]

Halk Sekreterlği Başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakanlar Kurulu Başkanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sürgünde Belarus Halk Cumhuriyeti (1920–günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakanlar Kurulu Başkanı[değiştir | kaynağı değiştir]

(1925'e kadar Vilnius'te, sonra Prag'da, günümüzde Kanada'da)

Belarus Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti (1920-1991)[değiştir | kaynağı değiştir]

Halk Komiserleri Kurulu Başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakanlar Kurulu Başkanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Belarus (1991–günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Başbakanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayı Resim Ad
(Doğum-Ölüm)
Göreve geliş Görevden ayrılış Köken Eğitim Dönem
(günler)
Belarus Cumhuriyeti devlet başkanı
(1. Görev Süresi)
(2. Siyasi Parti)
1 Vyaçeslav Kebiç
(1936-2020)
19 Eylül 1991 21 Temmuz 1994 Kanyushawshchyna, Minsk Voblastı Belarus Ulusal Teknik Üniversitesi 1566 Stanislav Şuşkeviç

(1. 15 Ağustos 1991 - 26 Ocak 1994, Belarus Cumhuriyeti Yüksek Sovyeti Başkanı olarak)
(2. Partisiz
Mechyslaw Hryb
(1. 28 Ocak 1994-20 Temmuz 1994, Belarus Cumhuriyeti Yüksek Sovyeti Başkanı olarak)
(2. Partisiz)
2 Mihail Çigir
(1948-)
21 Temmuz 1994 18 Kasım 1996 Vusava, Minsk Voblastı Belarus Devlet İktisat Üniversitesi 851 Aleksandr Lukaşenko[1]

(1. 20 Temmuz 1994–günümüz, Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak)
(2. Partisiz
3 Sergey Ling
(1937-)
18 Kasım 1996 18 Şubat 2000 Minsk, Minsk Voblastı Belarus Devlet Ziraat Akademisi 1187
4 Vladimir Yermoşin
(1942-)
18 Şubat 2000 1 Ekim 2001 Pronsk, Rusya SFSC Saint Petersburg Devlet Sivil Havacılık Üniversitesi 591
5 Gennadi Novitski
(1949-)
1 Ekim 2001 10 Temmuz 2003 Mahilyow, Mahilyov Voblastı Belarus Ulusal Teknik Üniversitesi 647
6 Sergey Sidorski
(1954-)
10 Temmuz 2003 28 Aralık 2010 Homel, Homyel Voblastı Belarus Devlet Ulaştırma Üniversitesi 2728
7 Mihail Myasnikoviç
(1950-)
28 Aralık 2010 27 Aralık 2014 Novy Snow, Minsk Voblastı Brest Devlet Teknik Üniversitesi 1461
8 Andrey Kobyakov
(1960-)
27 Aralık 2014 18 Ağustos 2018 Moskova, Rusya SFSC Belarus Devlet İktisat Üniversitesi 1330
9 Syarhey Rumas
(1969-)[2]
18 Ağustos 2018 2020 Homel, Homyel Voblastı Kamu Yönetimi Akademisi &0000000000000656.000000656
10 Roman Golovçenko
(1973-)[3]
4 Haziran 2020 Görevde Jodzina, Minsk Voblastı Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü &0000000000001501.0000001.501

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko Türkiye'ye gelecek". aa.com.tr. 19 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 
  2. ^ "Belarus: Lukaşenko başbakan ve önemli bakanları görevden aldı". euronews.com. 18 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 
  3. ^ "Belarus'ta yeni başbakan atandı". cnnturk.com. 6 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2020.