Beyaz Rusya başbakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

|Beyaz Rusya başbakanları listesi 1918'den sonraki başbakanları listeler.

Belarus Halk Cumhuriyeti (1918–1920)[değiştir | kaynağı değiştir]

Halk Sekreterlği Başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakanlar Kurulu Başkanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sürgünde Belarus Halk Cumhuriyeti (1920–günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakanlar Kurulu Başkanı[değiştir | kaynağı değiştir]

(1925'e kadar Vilnius'te, sonra Prag'da, günümüzde Kanada'da)

Beyaz Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti (1920–1991)[değiştir | kaynağı değiştir]

Halk Komiserleri Kurulu Başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakanlar Kurulu Başkanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Beyaz Rusya (1991–günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Başbakanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayı Resim Ad
(Doğum-Ölüm)
Göreve geliş Görevden ayrılış Köken Eğitim Dönem
(günler)
Belarus Cumhuriyeti devlet başkanı
(1. Görev Süresi)
(2. Siyasi Parti)
1 Coat of arms of Belarus (1918, 1991–1995).svg Vyachaslaw Kebich
(1936-)
19 Eylül 1991 21 Temmuz 1994 Kanyushawshchyna, Minsk Voblastı Belarus Ulusal Teknik Üniversitesi 1566 Stanislaw Shushkevich
Stanislaw Szuszkiewicz 1.JPG

(1. 15 Ağustos 1991 – 26 Ocak 1994, Belarus Cumhuriyeti Yüksek Sovyeti Başkanı olarak)
(2. Partisiz
Mechyslaw Hryb
(1. 28 Ocak 1994–20 Temmuz 1994, Belarus Cumhuriyeti Yüksek Sovyeti Başkanı olarak)
(2. Partisiz)
2 Coat of arms of Belarus (1918, 1991–1995).svg Mikhail Chyhir
(1948-)
21 Temmuz 1994 18 Kasım 1996 Vusava, Minsk Voblastı Belarus Devlet İktisat Üniversitesi 851 Alyaksandr Lukashenka[1]
Alexander Lukashenko crop.jpeg

(1. 20 Temmuz 1994–günümüz, Beyaz Rusya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak)
(2. Partisiz
3 Coat of arms of Belarus.svg Syarhei Linh
(1937-)
18 Kasım 1996 18 Şubat 2000 Minsk, Minsk Voblastı Belarus Devlet Ziraat Akademisi 1187
4 Vladimir Yermoshin.jpg Uladzimir Yarmoshyn
(1942-)
18 Şubat 2000 1 Ekim 2001 Pronsk, Rusya SFSC Saint Petersburg Devlet Sivil Havacılık Üniversitesi 591
5 Coat of arms of Belarus.svg Henadz Navitski
(1949-)
1 Ekim 2001 10 Temmuz 2003 Mahilyow, Mahilyov Voblastı Belarus Ulusal Teknik Üniversitesi 647
6 50px Syarhei Sidorski
(1954-)
10 Temmuz 2003 28 Aralık 2010 Homel, Homyel Voblastı Belarus Devlet Ulaştırma Üniversitesi 2728
7 50px Mikhail Myasnikovich
(1950-)
28 Aralık 2010 27 Aralık 2014 Novy Snow, Minsk Voblastı Brest Devlet Teknik Üniversitesi 1461
8 Andrei Kobjakow, Belarus Vize-Ministerpräsident 2.jpg Andrei Kabyakow
(1960-)
27 Aralık 2014 18 Ağustos 2018 Moskova, Rusya SFSC Belarus Devlet İktisat Üniversitesi 1330
9 Syarhey Rumas (2018-09-21).jpg Syarhei Rumas
(1969-)[2]
18 Ağustos 2018 Görevde Homel, Homyel Voblastı Kamu Yönetimi Akademisi &0000000000000451.000000451

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko Türkiye'ye gelecek". aa.com.tr. 19 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 
  2. ^ "Belarus: Lukaşenko başbakan ve önemli bakanları görevden aldı". euronews.com. 18 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2019.