Kullanıcı mesaj:Gerçekler: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Bödöŋtıl tarafından 2 yıl önce Yardım başlığına
İçerik silindi İçerik eklendi
Gerçekler (mesaj | katkılar)
Bödöŋtıl (mesaj | katkılar)
384. satır: 384. satır:
== Yardım ==
== Yardım ==
[[Kılkış-Langaza Muharebesi]] cite archive şablonu yerine ne kullanılıyor referanslarda burada sorun var.
[[Kılkış-Langaza Muharebesi]] cite archive şablonu yerine ne kullanılıyor referanslarda burada sorun var.

Merhaba kolay gelsin. [[Kılkış-Langaza Muharebesi]]'ni ingilizce wikiden çevirip koydum.ama ufak bir sorun var ingilizce cite archive şablonu yerine ne kullanılıyor referanslarda burada sorun var.teşekkürler.[[Kullanıcı:Gerçekler|Gerçekler]] ([[Kullanıcı mesaj:Gerçekler|mesaj]]) 22.18, 18 Eylül 2021 (UTC)

:Merhaba. Size de kolay gelsin. Normal kaynak verme için artık düzenleme tablosundaki "Kaynak" kısmından çalışıyorum. Tam bunla bağlantılı bir şey mi kastettiniz, bilemedim. [[Kullanıcı:Bödöŋtıl|Bödöŋtıl]] ([[Kullanıcı mesaj:Bödöŋtıl|mesaj]]) 16.55, 11 Ekim 2021 (UTC)

Sayfanın 16.55, 11 Ekim 2021 tarihindeki hâli

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz!

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Gerçekler. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın!

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Vito Genovese 22:33, 6 Şubat 2011 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Vito Genovese 22:33, 6 Şubat 2011 (UTC)


Passiflora

"Açtım fakat sildiler" dediğiniz Passiflora maddesinin telif hakkı gerektirmeyen içeriğini Çarkıfelek (bitki) maddesine alabilirsiniz. Vikipedideki diğer bitki maddelerini inceleyerek nasıl bir yöntem uygulandığını görebilirsiniz. Sağdaki taksokutudaki taksonlara tıklayarak ya da aşağıda kategoriler kısmından, ya da Ara butonundaki kısma bitkinin Latince ya da Türkçe adını girerek diğer bitki maddelerine ulaşabilirsiniz. Aktaracağınız bilgiler başka bir siteden birebir kopya olmamalı ve Vikipedinin ansiklopedik düzen dediğimiz yapısına uygun olmalı. O zaman kimse silmez, merak etmeyin. Sorunuz olursa her zaman bana mesaj atabilirsiniz. --Kmoksy 18:15, 16 Şubat 2011 (UTC)

Biraz önce maddeye eklediğiniz içerik gerçekten "ansiklopedik düzen" dediğimiz yapıya uymuyor ve de "www.zengardentr.com" adlı ticari sitenin reklamı olarak görünüyor. Gerçekten bu haliyle Vikipedide kalamaz ve silinir. Yukarıdaki mesajımı dikkate almamış gibisiniz. Bu hâliye silinir. Bunu uygun biçimde vermelisiniz. Bu sayfa Passiflora cinsinin sayfasıdır. Passiflora türlerinin ayrı ayrı maddeleri olur. Fakat hepsi de muhakkak Vikipedinin bitki maddeleriyle uyumlu bir ansiklopedik düzen içerisinde verilmelidir. --Kmoksy 22:35, 16 Şubat 2011 (UTC)
Çarkıfelek (bitki) maddesine yaptığınız katkıdan bazı bilgileri maddede bırakıp, diğerlerini sildim. Çünkü madde Passiflora cinsinin maddesidir ve burada yanlnızca cinse ait bilgiler yer alabilir. Türlerinin (P. caerulea, P. edulis ...) ise ayrı ayrı maddeleri açılmalıdır ve "ansiklopedik düzen" içerisinde verilmelidir. --Kmoksy 23:03, 16 Şubat 2011 (UTC)

Gerçekler

Bana yardımlarınız için,katkılarınız ve öğütleriniz için gerçekten teşekkür ederim. Bu imzasız yazı Gerçekler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17 Şubat 2011

Sayenizde bir maddemiz daha oldu. Her zaman çekinmeden mesaj atabilirsiniz. Kendinize iyi bakın. Benim kullanıcı alt sayfamda yer alan iki tane Passiflora türünün madde taslağı var: Passiflora edulis ile Passiflora incarnata türleri. Bunları kopyalayıp ayrı ayrı maddelerini açabilirsiniz. --Kmoksy 09:08, 17 Şubat 2011 (UTC)
Maddeler açıldı. İki Passiflora türünün de kendi maddeleri oldu. --Kmoksy 09:20, 17 Şubat 2011 (UTC)

Henüz feleğin çarkından geçmeden madde açmak buna denir .-)

Henüz feleğin çarkından geçmeden çarkıfelek maddelerini açmak buna denir, sanırım :-). Yahu Gerçeker, sen n'aptın. Aynı bitkiyi hem böyle (Passiflora tripartita mollissima) hem de şöyle (Passiflora tripartita var. mollissima) açtın. İlkine "sil" şablonu koydum. ikincisi de diğer Passiflora türlerinin sayfası gibi "ansiklopedik düzen" içerisinde olmalı. birazdan yapacağım. Oradan bak, nasıl yapıldığına ve açacağın maddeleri öyle aç. Belki maddesi vardır ve başka isimledir; onları kontrol etmen gerekir. Sağlıcakla kal. --Kmoksy 21:54, 17 Şubat 2011 (UTC)

Vallahi doğru,ben ne yapmışım? maddeleri bir birine karıştırmışım çok teşekkürler.(Gerçekler 22:05, 17 Şubat 2011 (UTC))
Olur böyle şeyler. Takma kafana. Ben sanki annemim karnında mı öğrendim. Hepimiz yaptık böyle karışıklıklar. :-)--Kmoksy 22:08, 17 Şubat 2011 (UTC)

Synsepalum dulcificum

Son olarak benimde evde tohumdan inatla yetiştirmeye çalıştığım,inşallah 3 sene sonra meyvesini alabiliriz,2-3 sene sonra meyve veriyormuş,türkiyeye yeni gelmiş bir meyveyi wikipedia ingilizce ve bir kaç kaynaktan çevirip ansiklopediye ekledim,sizi bugün biraz acemiliğimle yordum,kusura bakmayın, ama bunuda kontrol edebilme imkanınız varmı saygılar.(Gerçekler) Bu imzasız yazı Gerçekler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18 Şubat 2011

Aha! Benim gibi bir bitki delisi daha! Sizden farkım, ayrıca böceklere, örümceklere de düşkünüm :-) Hızınızı kesmeyin. --Kmoksy 23:23, 17 Şubat 2011 (UTC)

Surinam kirazı

Merhaba Gerçekler,

Maddede belirgin bir sorun gözükmüyor açıkçası. Resimler zaten Commons'tan yükleniyor, dolayısıyla herhangi bir telif problem yok. Sadece tanım cümlelerinde "bir x türü" gibi Meydan Larousse modeli bir tanım yapmak yerine "bir x türüdür" şeklinde tam bir cümle kullanıyoruz, dikkatimi çeken o oldu sadece.

Bir de en.wiki maddesini kaynak olarak kullandığımızı belirtmemiz gerekiyor lisans şartlarımız uyarınca. Bunun için de Şablon:Kaynak viki'den yararlanıyoruz. Şablonun sayfasında kullanımı anlatılmış ama bir yerde sorun çıkarsa mesaj atmaktan çekinme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 17:33, 18 Şubat 2011 (UTC)


Merhaba Gerçekler,

Kaynak viki şablonunu maddenin altına "Kaynakça" gibi bir alt başlığa yerleştirirsen harika olur. Maddelerin en üst bölümünde biraz sırıtıyor.

Sevgiler

Vito Genovese 23:48, 19 Şubat 2011 (UTC)

Malpighia emarginata

Bir maddeyi daha vikipedi'ye ekledim,bir kontrol etme imkanınız varmıdır? Umarım olmuştur.Saygılarımla.(Gerçekler 22:31, 18 Şubat 2011 (UTC))

Ben de maddeyi (Barbados kirazı) daha yeni incelemeye başlamıştım. Tropikal meyveleri çok seviyon herhalde :-) --Kmoksy 22:37, 18 Şubat 2011 (UTC)

Vallahi öyle. Evde 2 tane tropikal meyveyi (miracle,passiflora) yetiştirmeye çalışıyorum.Barbados kirazını ilk başta düşünmüştüm ama sonra vazgeçtim.Bonzaisi hariç eve sığacak bir tür değil.(Gerçekler 21:18, 19 Şubat 2011 (UTC))

Şikayet

Passiflora ile ilgili yaptığın şu şikâyeti geri almayı düşünüyor musun. Zira, "siliciler" silmekte gerçekten haklılar. Passiflora maddesini ilk gördüğümde gerçekten Vikipedi'nin ansiklopedik düzen dediğimiz "üslubuna" uymayan bir yazıydı. Gerçi şikâyetini okuduktan sonra Passiflora gibi önemli bir bitkinin maddesinin hâlâ niye açılmadığına hayret ettim. Madde açan kişi sayısı az maalesef. Sayende bir sürü Passiflora sayfamız oldu; teşekkürler. Ben de saksıda hurma (Phoenix dactylifera) yetiştiriyorum. 10 yaşını geçti; fakat bu kışı çıkaramayacak herhalde. Bütün yeşilliği gitti, kupkuru oldu :-). Şu an evdeki tek ağaç saksıda büyüttüğüm 3 yaşındaki çitlembik (Celtis australis) ağacı. Harika bir şey. Kendine iyi bak. --Kmoksy 22:17, 19 Şubat 2011 (UTC)

Dediğin doğru,ben nasıl şekil verileceğini bilmiyormuşum,hizmetliler kısmından şikayetimi sildim.Herhalde böyle oluyor değil mi? Geri alma umarım olmuştur.Olmamışsa bana yolunu gösterisen hemen onuda yaparım. sana tavsiyem birde "miracle fruit"i dene kafasına doğru düzgün büyüyene kadar nem için 1-2 ufak delik açılmış torba geçirmek,ayda bir asit olsun diye limonlu su vermek (500 ml2ye yarım limon),çayla sulamak,kışın 5 günde bir sulama (yazın herhalde 2 veya 3 günde bir) ve bol güneş görmesi şartıyla yetiştirilebilir gibi.bana ağaçlarnetten bir üye 5 tohum verdi 4ü çıktı, biri çıkmadı 4 ayrı saksı da yetiştiriyorum bakalım, olacakmı? birde passifloram var tabii 5 tohumdan sadece 1i filizlendi,guavayı ise hiç sorma ne çimlenmez bitkiymiş yani,bukadarıda pes,hurma için üzülme bende memleketten 2 pepino fidesi gönderdiler ikisinide ziyan ettim. hurmanın eğer şansı varsa yer zemini ve gövdesini hasır gibi sıcak tutacak bir şeyle örtmeyi veyahut büyük bir naylonla sera tarzı bir şey yapmayı dene ben pepinolar için denedim ama pek beceremedim, belki sen becerirsin zira belediyeler palmiyeler için bu yolu deniyor,işe yarıyor,belki hurmada da yarar. (Gerçekler 22:41, 19 Şubat 2011 (UTC))

Cevap vermemi bekliyorsan; mesajların bir kopyasını da benim mesaj sayfama atmalısın; yoksa nasıl haberim olacak :-) Şikayet için kafanı takma. Gülmüşlerdir büyük ihtimalle :-) Sen de gül geç. Ben hurma ile çitlembiği Ankara ikliminde yetiştirdim. Hurma, büyük ihtimalle öldü. Yine de "umudumu canlı" tutuyorum --Kmoksy 22:53, 19 Şubat 2011 (UTC)

İki tane papaya türünü daha vikipediye ekledim.Biri carica papaya ailesinin akrabası sayılan dağ papayası diğeri ise dağ papayası ile bir başka türün hibriti babako (ing:babaco).Umarım olmuştur.saygılarımla.(Gerçekler 23:57, 19 Şubat 2011 (UTC))

Vallahi ekmek için birkaç fırın dolaşman gerekiyor gibi :-) --Kmoksy 02:16, 20 Şubat 2011 (UTC)

Gerçekler

Merhaba Gerçekler,

Şablon:Cite web parametrelerini düzelttim. Gelecekte bu şablonu kullanırken şablonun kendi sayfasında listelenen parametreleri kullanırsan sorun kalmayacaktır.

Terimle ilgili sorun konusunda ise maalesef bir fikrim yok. Onun için de Kullanıcı mesaj:Kmoksy sayfasına bırakılacak bir mesaj çok yol aldırabilir :)

Sevgiler

Vito Genovese 17:06, 21 Şubat 2011 (UTC)

Papav

Merhaba Komsky, Papav (Pawpaw) ile ilgili ingilizce vikipedideki bir sayfayı türkçeye çevridim ama bir kaç sorun var mesela netted pawpaw bunun türkçesi ne olabilir.sayfa düzeninde de hatalar var yardım edebilirsen sevinirim.Saygılarımla.(Gerçekler 19:45, 21 Şubat 2011 (UTC))

Netted pawpaw adının tercümesi "Ağlı papav" olur. Adının çıkış noktası ise "The veins are in a net like pattern" bilgisidir. Meyve bahçende epeyce meyve birikti sanırım. Annonaceae familyası da tropikal meyveler açısından bir cennettir. Kendine iyi bak. --Kmoksy 20:43, 21 Şubat 2011 (UTC)

Evire çevire

en:List of Passiflora species sayfasının sana selamı var; Çarkıfelek listesi adıyla beni de evire çevire Türkçeleştirsin diyor :-) --Kmoksy 23:07, 21 Şubat 2011 (UTC)

dediğin gibi listeyi evirdm,çevirdim 1-2 kelime hatası olabilir birde kategori ayarlarını ayarlayamadım bir bakarsan iyi olur.saygılaırmla (Gerçekler 11:12, 23 Şubat 2011 (UTC))

Teşekkürler, hârika olmuş. Kendine iyi bak --Kmoksy 14:00, 23 Şubat 2011 (UTC)

İş birliği

Merhaba, öncelikle vikipediye hoşgeldiniz. Başlıkları yeniden adlandırmak için üst kısımdaki "taşı" sekmesine tıklayabilirsiniz. Yaptığını ufak biçim hataları var sadece. Zamanla düzelir onlar da, önemli değil. Mesela virgül ve noktalardan sonra bir boşluk bırakarak başlıyoruz vikipedide. Yardım:Sayfa nasıl yazılır (bağlar) başlığındaki iç bağlar kısmını okumanız sizin için yararlı olacaktır. Bunun dışında maddeye başlarken ilk cümle sayfa ismini tanımlamalı. Bir de kaynak gösterme konusunda hafif bir sıkıntı var. Kaynak gösterirken Kategori:Kaynak gösterme şablonları sayfasından uygun bir şablonu seçebilirsiniz. Örneğin cite web, web sitelerinden bulunan kaynaklar için. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasına uğrayabilirsiniz. Glastonbury festivali sayfanın son hali burada. Diğer maddeleri incelemek yazım olayını çözmenin en iyi yoludur. Herhangi bir konuda aklınıza bir soru düşerse bana veya o an online olan bir vikipediste yazmaktan çekinmeyin. Çalışmalarınız için teşekküler. İş birliği projesinde katılımcılar kısmına imzanızı atarsınız sizinde sayfanızı açıcam. Böylece puanlamaya girecekseniz. Saygılar.--Duke ϡ»» ileti ^^ 20:23, 23 Şubat 2011 (UTC)

İğde

Açmış olduğun İğde türlerini İngilizceden etkilenerek "üzüm" ya da "zeytin" gibi adlandırmalar yerine, bütün Eleagnus türlerini "iğde" olarak Türkçeleştirmek daha doğrudur. İngilizcede "zeytin" olarak adlandırılsa da Türkçede bunun tek karşılığı iğde kelimesidir. Kolay gelsin. Vikipedide meyve maddeleri az; özellikle tropik meyveler. Bahar geliyor ve sayende millet meyve görüyor :-) Kendine iyi bak. --Kmoksy 14:58, 25 Şubat 2011 (UTC)

Guava meyvesinin makalesini neredeyse birebir ingilizce viki'den çevirdim.Kaynaklarda yerleştirme hatam var sanırım bir bakabilirsen sevinirim.Yardımların için çok teşekkür ederim. Doğrusu epey meyve maddesi ansiklopedide eksikmiş,ah,ahhh madde sayısında en azından şu almanları,fransızları yakalayabilsek ne güzel olur.Bazı maddelerde bizim azeri kardeşler bizden hızlı çıkmış doğrusu.Mesela Malpighiales maddesi(Gerçekler 23:53, 1 Mart 2011 (UTC))

Ooo, harika bir şey ya bu Guava maddesi. Ellerine sağlık. Koskaca apartmanı dikmişsin. Ufak tefek iç dekorasyonu kalmış. Yapabildiklerimi yapayım; arkadaşlar da yardımcı olurlar. Ellerine sağlık. Laf aramızda, kimse duymasın. Böyle dolgun sayfalı meyve maddeleri aç ve her birini hizmetlilere yolla. Bir daha senin yaptığın sayfaları silmezler :-). Azeri vikisinde Vago mahlaslı arkadaş bütün bitkileri ve hayvanları temelden tek başına bir tertip içinde düzenleyip açtı. Sistematiği çok güzel. Bilgisi de var. Vallahi cemre memre düştü artık; bahar yakındır. İşinin ehli bir bahçıvansın. Meyvelerini esirgeme. Koy heybeye, bin eşeğe, dağıt herkese. Önce otur bir dinlen; kahveni de iç. Afiyet olsun. Fala bakma, fincanı kır gitsin; uğur getirir derler. --Kmoksy 00:29, 2 Mart 2011 (UTC)

Malpighiales ve Myrtaceae

Azeri kardeşlerimizin çevirisinden yararlanıp "söğütçiçekliler" olarak türkçeleştirip metne ekledim.Umarım olmuştur.Birde Myrtaceae (mersingillere küçük bir not ekledim. guavanın referanslarını düzelttim ama kaynakça kısmını bir türlü düzeltemedim wikipedi kitap şablonuda olmuyor başlık ibaresi çıkayor şu

ibaresini yok edemedim gitti.(Gerçekler 09:56, 2 Mart 2011 (UTC))

Malpighiales takımının alternatif adı olan Salicales'e dayanarak Azeri vikisinde "Söyüdçiçəklilər" (= Söğütçiçekliler) denmiş. Azerice karşılığı bu haliyle Türkçeye geçiremeyiz. "çiçeliler" takılı adlandırmayı Türkçe bitki adlarında kullanmıyoruz. Latince "-aceae" familya yapım ekini "-giller" olarak, "-ales" takım yapım ekini de "-ler/-lar" olarak Türkçeleştiriyoruz. Standart ve gelenekselleşmiş adlandırmamız budur. Azericede bize uymayan adlandırma yöntemleri var. Onların "Söyüdçiçəklilər" dediklerini Türkçeye ancak "Söğütler" olarak çevirebiliriz. Takımın Türkçede en çok tanınan familyası olan Söğütgiller (Salicaceae) familyasından da destek alarak şu an geçerli olan ("accept, current name") Malpighiales takımının geçersiz ("not accepti current name") Salicales adlandırmasına dayanarak, Malpighiales takımını "Söğütler" olarak adlandırma konusunda Fagus'a danışmak lâzım. --Kmoksy 12:17, 2 Mart 2011 (UTC)
  • Bitki takım adlarının türkçeleştirilmesi günümüze değin yapılmadı. Bu yüzden latince adıyla bırakmanız en doğrusu olacaktır. İlerde bu konuyla ilgili kayda değer bir çalışma olursa değişiklikleri yaparız. Bence takım adlarını türkçeleştirmeyelim... --Fagusmsj 12:01, 3 Mart 2011 (UTC)

Başlık şablonu

{{{başlık}}} biçiminde görülen hatayı kullanıcı Rapsar'a sordum. Verdiği cevap şöyle:

Yapmış olduğum şu değişikliği inceleyerek diğerlerinde de yapabilirseniz sorun düzelecektir. Kitap belirt şablonunu kullanırken mutlaka başlık parametresinin eklenmesi gerekir. Bu parametre olmadığından hata veriyordu. Kolay gelsin... --Kmoksy 12:43, 2 Mart 2011 (UTC)

Rapsar çok sağol,bende şu kaynakçayı niye oturtamadım diye dövünüp duruyordum. Kmosky ile birlikte ayrıca sana çok teşekkür ederim.(Gerçekler 18:28, 2 Mart 2011 (UTC))

Rica ederim ne demek. Kolay gelsin...--Rapsar 18:50, 2 Mart 2011 (UTC)

Bakalım pitaya (ejder meyvesi) meyvesini ortaya çıkan kaktüs cinsini yazdık şimdi sıra bunun meyvesi kaldı,o da cumartesi akşamına,Tohumu var meyvesi ortalarda yok.şu meyvenin kendiside olsada şöyle bir afiyetle yesek tadı nasıl acaba?? (Gerçekler 23:37, 4 Mart 2011 (UTC))

Antalya pazarlarında "frenk yemişi" adı altında satılan Opuntia ficus-indica meyvesi var. Yaklaşık bir çay bardağı kadar. Harika bir tadı var. Bütün kaktüs meyveleri ilginç tadları olan harika meyvelerdir ve bunları yemek, ya çöl farelerine ya da senin benim gibi meraklılara nasip olur. Ankara'da evde tam 10 yıl Opuntia ficus-indica yetiştirdim. İki kişiyle ancak kaldırılabilen bir saksısı vardı. Yazları balkonda, kışları salonda geçirirdi, "rahmetli". Evdekiler kızınca ve de "ya biz ya kıllı dikenli yaprakları olan o canavar" deyince, mecburen 10 yıllık aşkımı bir çırpıda doğram doğram doğradım, attım. --Kmoksy 23:55, 4 Mart 2011 (UTC)

Üzüldüm,valla, yalnız,eğer denilenler doğruysa bu pitaya yılda 6 defa meyve verebiliyormuş,Frenk inciri acaba bu kadar verebiliyor mu? eğer vermiyorsa istersen birde bunu dene, yılda 6 defa ürün veren bir kaptüse herhalde kimse dikenli canavar demez,canım cicim diye okşar.Ama tabi bununda yetiştirmesi bir cinsmiş güneşi doğrudan görmeyecek ama illa güneş odada olacak ve sıcak olacak, ee tabii birde su meselesi,miktarı artık mililitrelerle hesaplamak lazım,evde daha evvelden 3 defa kaktüs besledim 2si aşırı sulamadan öldü,biride su vermemekten yahu yanlışlıkla bir çay kaşığı yerine evdekiler 2 çay kaşığı su atmış dan birde baktık bizim minik kaktüs ölü.valla artık korkuyorum yenisini beslemekten sen 10 sene beslemişsin,yaşatmışsın vallahi bravo.saygılar.(Gerçekler 13:59, 5 Mart 2011 (UTC))

Frenk yemişi Antalya'da Konyaaltı plajına giderken sağda ilerideki kayalıklarda müthiş boyutlarda kendiliğinden yetişen işgalci arsız türdür ve de meyveleri - yılda kaç kere verdiğini bilmiyorum; fakat- oldukça büyük miktarlardadır. --Kmoksy 14:14, 5 Mart 2011 (UTC)
Frenk yemişi pazarlarda dolgun tezgahlarda kullanıma sunulur --Kmoksy 14:14, 5 Mart 2011 (UTC))

10 yıl Opuntia ficus-indica'yı evde yetiştirdim fakat her yaz balkona almak gerekiyordu ve de bunun için evdeki "yardımcılar" pek de "yardımseverce" davranmadılar. Göbeğim çatlarcasına ve de alnıma ve ellerime dikenleri batması pahasına balkona alırdım. Kışa doğru tekrar salon derken, bu her yıl iki sefer olunca ben de pes ettim. Evdekiler sevindi. "Salon genişledi" diye. Antalya'dan meyvesini getirttim, bir kaç kilo kadar. Evdekilerin önüne koydum; soydum kabuklarını, uzattım yediler. Hayran kaldılar. Bu meyve dedim, evdeki kaktüsten elde edilir. Yüzüme öyle bir bakışları vardı ki. Zahir dediler; bizim oğlan "kitaplara dalmaktan kafayı yedi" :-) --Kmoksy 14:14, 5 Mart 2011 (UTC)

Pitaya başlığı'da tamam yalnız yine referanslara guava gibi hata yaptım şu referanslarda epey zorlanıyorum doğrusu.sana epey zahmet veriyorum ama bir bakabilirsen sevinirm. birde öğrendim ki evde ejder meyveli kaktüs yetişir ama meyve vermesi için iki tanesini bir arada yetiştirmek gerekirmiş. Sanırım bu frenk incirinin durumuda aynı meyve vermesi için iki tane lazım. hayret ama ingiliz vikipediası 9-a ve 9b bölgelerinde dışarıda yaşama şansı var diyor ilginç istanbul bizim meteorolojiye göre 9 b bölgesinde ama pepinolarım bile soğuktan kırılmış şansı zor.Şu usda hardiness zone'uda en kısa zamanda türkçeleştirip vikiye girmek lazım[[[Kullanıcı:Gerçekler|Gerçekler]] 00:14, 6 Mart 2011 (UTC))

Ben de yani gördüm açtığın maddeyi. Sorun değil, yanlışlar düzeltilir. Önemli olan maddelerin açılması. Açılmamış maddeleri "düzeltemeyi" ama açılmışları pekâla düzeltip bir şekle sokabiliriz :-) Vallahi ben de Dağ Maricesi Vikisinde madde açmakla meşguldüm. Şimdi ara verip, pitaya ile ilgileneyim. Doğru ya, erkek ve dişi cinsler olmadan meyve nasıl versim garibim. Ben 10 yıldır frenk yemişini bekarlıktan kudurtmuşum sanırım :-) Kendine iyi bak --Kmoksy 00:21, 6 Mart 2011 (UTC)

Merhabalar, yüklediğiniz resimlerde kaynak olarak gösterdiğiniz sitede hiçbir lisans bilgisi yok, kaynak olarak gösterdiğiniz PDF de ise belirtiğiniz gibi lisansın CC-BY-SA olduğu belirtilmiyor. İyi çalışmalar -- taysin (mesaj) 06:57, 2 Nisan 2011 (UTC)

Merhabalar, yüklenen resimler ingilizce içeriğe sahipti, birçok site internette bulunan içeriği kopyala-yapıştır yaparak yayınlıyor, "Olası Telif Hakkı İhlali" oluşturmamak için şüpheli durumdaki dosyalar Vikipedi de kullanılmamalıdır. Bir çözümse Adil Kullanım. Devriye ve editörlükten başka bir yetkim yok ama tabiki sıradan bir kullanıcı olarak elimden geleni yaparım. --taysin (mesaj) 07:20, 3 Nisan 2011 (UTC)

Bilgi

Selamlar. Söz konusu kullanıcıların katkılarını inceleyerek buradaki aktiflik durumlarını öğrenebilirsiniz. Kolay gelsin. --Eldarion 17:09, 4 Nisan 2011 (UTC)

Şifrenizi hatırlamanıza çok sevindim. Bu tür şifre unutma olaylarına karşın Tercihlerim bölümünden e-posta adresinizi girebilir ve şifrenizi unuttuğunuz zaman e-posta adresinize posta gönderterek sorunu çözebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 18:30, 25 Aralık 2011 (UTC)
Yorulmaz Paylaşımcı Yıldızı
Sevgili Gerçekler'in özellikle Osmanlı tarihi hakkındaki kaliteli katkılarının artarak devam etmesi dileğiyle... Berm@nyaİleti 21:42, 25 Aralık 2011 (UTC)

Bu muharebe ile ilgili 3 farklı görüş var ona göre bu görüşleri belirtip sayfada değişiklik yaptım.Ayrıca bu savaşşta valkaşin ölmüyor ölemez de zira 1365'de prenslikten kurtulup tahta geçiyor 1371'de çirmende ölüyor bu durumda aynı kişi 2 kere nasıl ölsün.yine sırp sındığının anlamıda eklendi,ayrıca ingilizce vikipedi'de de en: Battle of Sırp Sındığı diye bir sayfa açtım bakabilirsiniz. itiraz etmesinler diye delillerini de stavrinos'un kitabından alıntıları da koyuverdim (1364 ve 1371 savaşının ayrı olduğunu gösteren ama stavrinos türk kaynaklarının aksine 1364teki savaşın adı başka olmalı 1371deki çirmen savaşı aynı zamanda sırp sındığı savaşıdır iddiasında-aksine linki verilmiş diğer türk kaynağıda hayır 1364deki savaş sırp sındığıdır hatta bu sebeple savaşın yapıldığı edirne'deki sarayakpınar köyü ve mevkiine eskiden "sırp sındığı" denirdi demektedir).bu arada 26 eylül'de çirmen savaşı yapılıyor,sırp sındığı savaşının günü belirsiz ona göre değişiklik yaptım.yapıldığı köyüde sayfaya delil olsun diye ekledim.Ayrıca bu savaşa balkan devletlerini macarları sırp sındığı muharebesine teşvik eden papa 5.urban çirmen savaşından 1 yıl önce ölüyor,herhalde hasta yatağında savaş kışkırtacak hali yok; çirmen savaşını papa kışkırtsa bu savaşı bu papa değil yerine geçen kışkırtırdı onun adıyla anılırdı herhalde bu da bu savaşın çirmen ayrı olduğunun bir diğer ispatı. Ayrıca bu savaşa sırp prensliği değil,Sırp İmparatorluğu giriyor ona göre bir değişiklikte yaptım....saygılar.(Gerçekler 08:03, 2 Ocak 2012 (UTC))

Maddeyi kontrol ederek ufak yazım ve terim düzenlemeleri yaptım, standartlaştırdım. Bir yerde de kaynak talebi ekledim. Siz oraya kaynak bulursanız daha sağlıklı bir madde olur. Ayrıca Bu Muharebe İle İlgili Tartışmalar kısmı için de kaynaklar eklense daha doğru olur. Şu an için, daha ayrıntılı bir çalışmada bulunmam zor. Yine de temastan kaçınmayın. Kolaylıklar dilerim. taglıgalpileti 14:42, 2 Ocak 2012 (UTC)

Bu madde daha önceden bir kere telif haklarına aykırılıktan Levent adlı kullanıcı tarafından ve bir kerede yetersiz veriden sizin tarafınızdan silindiğinden ve silme konularınız her halde bu sayfayı önceden oluşturan kullanıcılar için %100 haklı olduğundan bu kullanıcıların hatasına dülşmemek için dikkatli davranmaya çalıştım.Telif haklarıyla ilgili bir sorun olmaması için ingilizce vikipediden aslına yakın çevrilmek suretiyle tekrar oluşturdum. Berberidaceae ailesinin türkçesi Hanımtuzluğugiller olarak bilinmektedir.Bunun ispatı olarak bu adın nereden alındığına dair bir internet sitesine kaynak olarak başlıkta atıf yapılmıştır.Bir kontrol edebilirmisiniz;umarım beğenirsiniz saygılar.(Gerçekler 22:05, 13 Ocak 2012 (UTC))

Merhaba. Öncelikle ben hizmetli değilim, hiçbir zaman da olmadım. Dolayısıyla madde silemem. Elinizde maddelerin içeriğine dair hiçbir bilgi yokken nasıl sayfayı önceden oluşturan kullanıcılar için %100 haklı diyebiliyorsunuz? En ufak bir fikriniz dahi yok, en ufak. Neyse, benim beğenip beğenmemem yahut başkasının beğenip beğenmemesi değildir mevzu. Bir madde, buranın kriterlerini karşılamıyorsa silinir ya da silinmesi topluluk tarafından tartışılır vs. Hizmetliler ise diğer kullanıcılara göre daha tecrübeli ve politikalarımıza daha hakim kullanıcılar olduğundan -ki bu hizmetlileri de topluluk seçer- onlar basit bir silme işlemini gerçekleştirir. Ortada keyfi hareket gibi bir durum söz konusu kesinlikle yoktur. Maddeyi de bu kurallar çerçevesinde inceleyip, onaylarım. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:06, 14 Ocak 2012 (UTC)
Ek olarak Adi kadıntuzluğu diye bir maddemiz ve kadıntuzluğu diye bir kategorimiz de var. Doğrusu hanım mı kadın mı? Hangisi daha yaygın kullanılır?--RapsarEfendim? 09:11, 14 Ocak 2012 (UTC)
Kusura bakmayın sayın rapsar sizin tarafınızdan madde silinmiş gözüktüğü için herhalde silme nedeniniz %100 haklıdır dedim ben sizi hizmetli sanıyordum bilmiyorum yoksa o madde sizin tarafınızdan silinmedimi? bende anlamadım ki sistem öyleyse niye böyle gösteriyor ben mi yanılıyorum, ayrıca o sayfayı oluşturan kullanıcalar %100 haklıdır demedim herhalde cümleyi yanlış anladınız cümle şu:"silme konununuz herhalde o sayfayı oluşturan kullanıcılar için %100 haklı olduğundan (olabileceğinden)" o kullanıcıların hatasına düşmemeye çalıştığımı belirttim. Yani burada o sayfayı oluşturan kullanıcılar %100 haklıdır demedim tam aksine hizmetlilerin silmesi sizin silmeniz %100 haklı bir nedene dayanmakta herhalde dedim. Cümlem anlaşılan yanlış anlaşıldı lütfen dikkatli bakın.Cümlemi de lütfen iyi şekil okuyun ben burada vikipedi hizmetlilerine bir hakarette bulunmadım aksine hizmetlilerin haklı nedeni olabileceğini belirttim.Elbette ki olayı bilmediğim için ister kullanıcı olsun ister hizmetli olsun %100 haklı olabilerler kelimesi yerine silmek için haklı bir nedenleri herhalde vardı gibi bir ibare kullanmak daha doğru olurdu.Bu konuda affedersiniz.
Bunun dışında bu maddeyi size gönderip kontrolünü rica ettim, zira bitkiler konusundan benden iyi anlayan kişi sizsiniz bir zamanlar bana Kullanıcı:Kmosky öyle söylemişti; ayrıca daha önceden bu maddeyi denetleyen kişilerden biri sizsiniz bu sebeple bu maddeyi denetleme imkanınız varmı hata yapmışmıyım,istenilen şekle uygunmu diye gönderdim.Kısacası sizin bilginizi bilerek kontrolünüzü bu konudan daha iyi anladığınız için rica ettim.hatırlarsanız daha evvelde pek çok maddeyi size gönderip kontrolünü rica ettim,ettiniz çok da güzel maddeler oldu vikipedi de. Merak ediyorum kırk yıllık kani olurmu yani mi dedinizde size ve şahsınıza etmediğim bir hakaret ve tehditten dolayı beni yargılıyorsunuz,bu vikipediye kaç madde gönderdim kaç kişiye hakaret ettim ben?,yardım istediğim ricada bulunduğum bir kişiye ben niye hakaret edeyim, o kadar madde size göderip kontrolünüzü rica ettim onlardan bir hakaretim varmı ne alaka? Tam aksine övgüm vardır size.Bunun dışında adi kadıntuzluğu sizde biliyorsunuz bir tür ben bunun üstündeki bağlı olduğu gruba aileye Hanımtuzluğugiller deniyormuş doğrumudur diye size sordum.Bu konuda da benden daha iyi olduğunuzu düşünerek takdiri size bırakıyorum. saygılarımla.(Gerçekler 10:16, 14 Ocak 2012 (UTC))
Mesajı bana göndermeyi unutmuşsunuz. Neyse, hakaret ettiğinizi söylemedim. Hakaret ettiğinizi de düşünmüyorum zaten. Yalnızca bu kadar kesin bir kanıya nasıl vardığınızı sormuştum -ki yanlış anlaşılma olduğunu da belirtmişsiniz zaten. Bu konuyu sürdürmenin ne size ne de bana faydası olacak. Konuya dönersek, Kmoksy "muhtemelen" benim düzen konusunda daha tecrübeli olduğumu söylemiştir size. Genel olarak biyolojiyle ilgili bilgim lise bilgisinden fazla değildir (belki de biraz fazladır :). İlgim de keza fazla değildir. Yine de gerekli düzenlemeleri yaptım maddede, en üstteki düzenle şablonunu da kaldırdım. Kadın mı hanım mı konusunda benim en ufak fikrim yok. O yüzden size danışayım demiştim. Sizinde fazla bilginiz yok bu konuda anladığım kadarıyla :) Google aramalarına bakınca kadıntuzluğu kullanımının daha yaygın olduğunu gördüm. Değiştireyim mi madde adını? Katkılarınızı devamı dileğiyle, iyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 10:47, 14 Ocak 2012 (UTC)
yardımınız için esas ben size çok teşekkür ederim; eğer o şekilde kullanım varsa isterseniz Hanımtuzluğugillerde denildiğini belirterek Kadıntuzluğugiller olarak değiştirin. Birde Fagus adlı bir kullanıcı var acaba o biolojiden anlar mı birde ben ona bir sorayım isterseniz. (Gerçekler 19:20, 14 Ocak 2012 (UTC))
Onun anlaması lazım diyecektim ki sorun çözülmüş :) İyi günler.--RapsarEfendim? 07:42, 15 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba Gerçekler, yukardaki sohbeti okudum. Yanlış bir şey söylediğinizi sanmıyorum. Katkılarınızı takip ediyorum. Biyolojiden özellikle botanikten çok iyi anlarım. Hanımtuzluğugiller ve kadıntuzluğugiller terimlerin her ikiside kullanılıyor. Yaygın olanı kadıntuzluğugillerdir. Bitki takımlarının türkçe adlandırması yapılmamıştır. Bu yüzden Ranunculalesin latince haliyle kalması uygundur. Ayrıca ben hizmetliyim, bir sorun olursa yardım istemekten çekinme. Açmış olduğunuz maddeleri gözden geçireceğim. Katkılarınız devamını bekliyorum.. iyi çalışmalar... --Fagusmsj 06:18, 15 Ocak 2012 (UTC)

Bende 100.000 sınırını geçtiğiniz ve aldığınız koşan adam ve gayret yıldızları için ayrıca sizi kutlarım.umarım bu APG II sistemi'de iyi olmuştur.Saygılar.(Gerçekler 00:30, 17 Ocak 2012 (UTC))

Teşekkürler. Madde zaten onaylanmış. Burası herkese açık bir ansiklopedi olduğundan bu şekilde mesaj atıp, kendinizi yormanıza gerek yok aslında. Telif problemi, ansiklopedik değer problemi, kısalık (bundan kastım çok, çok kısa) ve aşırı düzen sorunu dışında maddeler zaten onaylanıyor. Bu konuda endişeniz olmasın :) Çalışmalarınız için ben de sizi tebrik ediyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:20, 17 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba, sizden bir ricam olacak. Aile yerine familya kullanırsanız doğru bir ifade olacak.. iyi çalışmalar.. --Fagusmsj 06:47, 18 Ocak 2012 (UTC)

En son olarak bu iki muharebeyi vikipediye ekledim ancak bir sorun var. Türk Kaynaklarında 2.Çatalca muharebesi aynı adla bir muharebeler silsilesi olarak gösterilirken,yabancı kaynaklarda böyle iken (http://www.nuveforum.net/1186-terimler-sozlugu-c-c/172938-catalca-savaslari/ ve Büyük Larousse ansiklopedisi) ) Bulgar vikipedisi bu muharebenin içindeki ara muharebeleri (saldırıları) ayrı bir muharebe olarak kabul etmekte 2.3.4.Çatalca Muharebesi diye veya tarihlerine göre isimlendirmektedir,her bir muharebe içinde ayrı sayfaları vardır. Bu sebeple sayfalarda sorunlar olabilir.Bir bakabilirseniz çok sevinirim.saygılarımla.(Gerçekler 20:10, 19 Şubat 2012 (UTC))

Merhaba. Üç Bulgarca madde eklenen İkinci Çatalca Muharebesi ile özellikle ilgilenip maddeyi standarda kavuşturacağım. Sizden ricam şu olur. Türkçe tarih literatüründe İkinci Çatalca Muharebesi'nin tek parça olarak değerlendirildiğinden emin olmamız lazım. Buna dair bir kontrol taraması yapabilirseniz iyi olur. taglıgalpileti 8:27, 20 Şubat 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 15:03, 21 Şubat 2012 (UTC)

  • Merhaba. Yukarıdaki dosyanın İngilizce sürümünde lisansı farklı olduğu için lisanssız olarak işaretledim. Lisans bilgisini de düzeltebilir misiniz? -- Güzelonlu (mesaj) 15:03, 21 Şubat 2012 (UTC)

Makaleyi tamamladım umarım beğenirsiniz saygılarımla.(Gerçekler 07:12, 29 Şubat 2012 (UTC))

Merhaba. Maddeye baktım. Evvela emeğinize sağlık, diyorum. Her şeyden önce Türkçe yazım kuralları ve paragraf ayarları gerekli. Oluşturacağınız, geliştireceğiniz diğer maddelerde de size lazım olacak temel şey olduğu için, öncelikle bu maddenin yazım kurallarına göre düzenlenmesi lazım. Bunu sizin yapmanız, madde yazmakta gelişmeniz için önemlidir. Ayrıca Balkanlar maddesinde ve diğer bazı maddelerde uygulanan yöntemi örnek alarak bu maddede Notlar ve Kaynakça kısımlarını ayırmalısınız. Notlar kısmında, açıklamalara yer verilirken, Kaynakça kısmında kaynaklar yer alır. Bunlar yapılınca madde olması gerektiği gibi görünecektir. Bunları yaptıktan sonra bana haber verin, ben son standartlaştırma için kontrol ederim. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 11:30, 29 Şubat 2012 (UTC)

Dosya:5t Dunavska pri Karagach dere.jpg

  • Lisans bilgilerini hatalı girmişsiniz. Ayrıca İngilizce Vikipedi'den kaynaklanan bir sıkıntı vardı. Şimdi düzelttim dosyanın daha büyük çözünürlüklüsünü yükledim. Kolay gelsin.--Reality (tartışma) 14:10, 3 Mart 2012 (UTC)

Boze Muharebesi ile ilgili maddeyi yazdım.Ancak sorun şu Boze Muharebesi=Yabancı kaynaklardaki Rymnik Muharebesi mi? Kanaatim aynı olduğu yönünde zira Rymnik muharebesinin tarihi 22 Eylül 1789-Boze Muharebesininde aynı tarih [1].her ikisinde de Avusturya-Rus Ordusuna karşı sayıca üstün osmanlı ordusu savaşıyor.Her iki savaştada rus ordusu avusturyalılarla Osmanlıları bozguna uğratıyor.Osmanlı ordusu komutanıda aynı.Ayrıca her ikisinde de Rus ordusu komutanı suvorov.Yine savaşın başında Osmanlılar yorgun süvari birlikleri ile Avusturya ordusu ile karşılaşıp tedbirsizce savaşa giriyor. Rymnikte de aynı 15.000 kişilik bir süvari gücü cephe önünde toplu tüfekli Avusturya Ordusu üzerine saldırıp bozguna uğruyor.Silistre Eyaletinde Osmanlı-Rus Savaşları Küçük Kaynarca’dan Berlin’e Boze nehri Buzau Nehrinden adını alıyor Râmnicu Sărat şehri yakınından geçiyor buradan aynı zamanda Rymnik nehride geçiyor ve bu iki nehirde Siret nehri ile birleşiyor. Osmanlı'nın kamp kurduğu Rymnik muharebesinin geçtiği yerde su yönünden epey zengin bir yer. Büyük ihtimalle Osmanlı ordusu geri çekilirken Boze nehrine doğru çekildiği için bu savaşın adı Boze Muharebesi buna karşın Ruslar v.s yabancı kaynaklar Rymnik nehrindeki Osmanlı kamplarına saldırdığından bu savaşın adı yabancı kaynaklarda Rymnik Muharebesi Râmnicu Sărat şehride günümüzde Buzau (Boze)yönetim biriminin bir parçası. Bu dediklerim doğru mu? Türkçe kaynak olarak bunlar dışında bir şeyde bulamadım,rus kaynaklarıda boze değil rymnik diyor.Ama herhalde bu kadar tesadüfte olamaz?

Bir tek yabancı kaynakların büyük bir hatası var. savaşın komutanı Veziriazam Koca Yusuf Paşa diyorlar oysaki Yusuf paşa başarısızlıklar nedeniyle bu savaştan 3 ay önce mayıs 1789'da görevden alınıp yerine Cenaze Hasan Paşa veziriazam olarak görevlendirilmiş,veziriazamın sefere çıktığı belirtildiğine göre bu savaşı da doğal olarak o yapıyor.Kemankeş Mustafa Paşa'da osmanlı süvari kuvvetlerini yönetiyor 15.000 kişilik süvari birliğini korumasız avusturyalıların üzerine saldırtıp bozguna uğruyor.Osmanlıların süvari kaybı ile kalan süvariler kanatları hele Rusların saldırdığı Osmanlı sol kanadını koruyamıyor.Birde üstüne suvarov sol kanatta özellikle Osmanlı süvarisinin üzerine saldırıyor ve paniğe düşürtüp Osmanlı arka kanadına sarkıyor kaçan süvariler piyadeleri paniğe düşürtüyor,sonra yeniçeriler paniğe düşüyor bütün osmanlı cephesi çöküyor,ruslar-Avusturyalılarla sayıca üsütn gelip Martinesti köyündeki kamptan gelen az sayıdaki Osmanlı kuvveti karşı saldırısınıda püskürtüyor,bu arada kovalamayı sürdürüp Osmanlıları Boze nehrine sürüyorlar ve çoğu Osmanlı askeri nehirde boğulup ölüyor.Suvorov'un izlediği taktiği gösteren animasyonlu haritanın bulunduğu site (Rusça)Sonuç tam bir facia.Osmanlı İmparatorluğu hakikaten 18.yy'ın 2.yarısında hem askeri açıdan geri kalıyor hemde çok şansız Ruslar bu dönemde birbiri ardına başarılı generaller çıkarmış,devlet Avusturyalıların tek başına muhadiye ve şebeşte canına okuyacak Erdeli macaristanı geri alacak halde ama nedense bu rusları engelleyemiyor,sonuç tam bir çöküş?1735-1739 savaşıda aynı.prutta baltacı 16.yyda molodide selim bir kaçırıyor rusları sonra resmen imparatorluğun idam fermanını çekmişler.İlginç bir şey bizi tek kelime ile ruslar batırmış!Rusya olmasa belkide osmanlı eski ihtişamını korurdu......gevezeliğim fazla kaçtı galiba:).şu yerleşim yerleri adlarıda çeviridiğim yazıda doğrumu "Kryngu-Meylor ormanı","Targu Kakula" gibi bir kontrol edebilirmisin rica etsem.saygılar,kolay gelsin.(Gerçekler (tartışma) 19:57, 26 Mart 2012 (UTC))

Merhaba. Şu aralar sadece mecburi durumlardan ötürü sınırlı zaman zarfında Vikipedi'de bulunabiliyorum. Kayda alıyorum ama kontrol etmem birkaç gün sürecektir. Bu süre içinde ben "çalışma var" etiketi koyup düzeltmelere geçene kadar siz madde üzerinde (ihtiyaç varsa) geliştirme ve düzeltmeler yapabilirsiniz. Belki ek kaynaklar da bulursunuz. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 20:39, 27 Mart 2012 (UTC)

Caricaeae

Reality halletmiş. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:01, 5 Nisan 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor!

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 11:20, 31 Temmuz 2012 (UTC)

Kırkkilise Muharebesi kontrol ricası

Artık tamam, umarım olmuştur, eğer bir aksilik olmazsa bundan sonraki yazacağım yer Lüleburgaz Muharebesidir. Teşekkürler (Gerçekler (mesaj) 18:22, 1 Ekim 2012 (UTC))

Akademik işler ve üzerinde çok sıkıca çalıştığım bir madde yüzünden ancak genel bir kontrol ve standartlaştırma yapabildim. Yaptıklarıma da bakarsanız, nerelerde eksikleriniz olduğunu anlayabilirsiniz. Maddede belirtilen "doğruluk talebi" konusunda ya daha sonra kontrol yaparım ya da başkası yapar. Çalışmalarınızda kolaylıklar... taglıgalpileti 18:15, 3 Ekim 2012 (UTC)

Selam !

Yapmış olduğunuz kelime düzeltme katkıları için çok teşekkür ederiz.. Ancak biraz önce gördüğüm gibi Tugay kelimesini Alay kelimesi ile değiştirdiniz ki bunlar aynı anlama gelmez. Lütfen yanlış kelime değişiklikleri yapmayalım. Unutmayalım ki insanlar araştırmak için Vikipedi'den doğru bilgi bekler. Sağolun..Aguzer

Doğru, bilgiyi yanlış girdiğimden değiştirdim zaten zira okuduğum ingilizce kitapta alay kelimesini tugay olarak düşündüğümü ancak bunun yanlış olduğunu fark ettim Osmanlıların 3500 kişilik muharebede süvarisi var ki bu ancak tugay seviyesindedir. Bu sebeple bunun alay olması gerekir. ingilizcesini de kontrol ettim doğrusu buymuş.Teşekkürler.(Gerçekler (mesaj) 21:53, 7 Ekim 2012 (UTC))

Merhaba

Tarih ile ilgili eklemiş olduğunuz bilgilerde kaynaklar var. Bundan dolayı onaylıyoruz zaten. Sorun nedir ?--Aguzer (mesaj) 06:53, 22 Ekim 2012

Şöyle ki; erickson'un kitabının ilgili kısmını okudum, ona göre yazdım özetini yaptım ardından genelkurmyaın yayını ve ardından ahmet muhtar paşanın tezi v.syi okuyorum internet sitelerine bakıyorum onlarada atıf yapıp ona göre yazıyorum yani o kaynakçada gösterdiklerimden daha fazla kaynak kullanıyorum ancak her kaynaktaki ortak şeyleri yazmaya başladığım için süreç biraz ağır işliyor,kaynakça belirtmekte zaman alıyor.bu sırada da daha çalışmada tamamlanmadan birileri telif hakkını ihlal etmiş veya kaynak belirtilmeli diye işaret attığım, kısmı siliyor hayda geçmişe dön; tekrar işe başla. bende 3 günde bitirmek isterim ama süreç ağır işliyor.Lüleburgaz Muharebesini 10 günde zor bitirdim,Boze Muharebesi ha keza öyle,Kırkkilise Muharebesi 8 günden fazla sürdü,Kumanova Muharebesi 10 günden fazla sürdü. her biri için en az 100 kere sisteme girip çıkmak zorunda kaldım,telifsiz veya kullanımı serbest 1912 yılında yayınlanan resim bulmak canımı çıkardı. birde işlerim var süreç ağır işliyor,öyler her daim de bilgisayarın başında duramıyorum.kaynakları okudukça,yazıyorum, ondan diyorum ben bir işimi tamamlayım çalışma var yazısını kaldırayım bakın ondan sonra telif hakkı ihlalali varsa yazdıklarımı silin,değiştirin. Bu arada ilginçtirki Kırkilise ve Lüleburgazla ilgili 1.çatalca muharebesinden daha fazla kaynak var.ondan daha zahmetli ama 'bu 1.çatalca muharebesi için benimde eklemek istediğim şeyler var,kaynaklar ve yazı var,resim var diyorsanız tabii ki büyük bir zevkle işimide kolaylaştırır,değiştirin ancak ne olur şu çalışma var yazısını kaldırana kadar,şu kaynakçayı adam gibi düzeltene kadar telif hakkı ihlali suçlaması,sadece kaynak belirtilmeli yazısı konuldu diye şu yazıyı silmeyin.daha bir 3-4 günlük işim var bu yazıyı tamamlamak için.eğer müdahale edecekseniz lütfen sizde bir şeyler eklemek bir kaç tuğla eklemek için müdahale edinki koca vikide üst beş satır yer verilen şu muharebe adam gibi bir hal alsın.''''zira osmanlının bu 1.Balkan savaşında uğradığı yenilgiler türkiye için ders alınması gereken durumlara delalettir,Osmanlı 93 harbini de 1.balkan savaşınıda kazanabilecek bir durumdayken yetersiz kadrolar,plansızlık,savaşa iyi hazırlanamama, siyasal çekişmeler,lojistikte ağır hatalar,vizyon eksikliği, siyasi durumu yanlış okuma,tembellik gibi bir devlette görülmemesi gereken utanç verici nedenlerle bu savaşları kaybetmiştir.Çatalca muharesi ise osmanlının 1.Balkan Savaşının başında yapması gerekli işleri ne hikmettir ki birbiri ardına ağır yenilgilere uğradıktan sonra ancak akıl etmesi neticesi kazanılmış bir muharebedir. saygılarımla.(Gerçekler (mesaj) 07:20, 22 Ekim 2012 (UTC))

Sizi anladım. Şöyle bir çalışma sayfasında çalışmalarınızı bitirseniz ve maddelere ekleseniz daha iyi olur sizin için bence. Silen karışan olmaz...--Aguzer (mesaj) 07:26, 22 Ekim 2012 (UTC)

Çalışma sayfası yaparsanız daha güvenli bir ortamda maddeleri hazırlar, sonrada eklersiniz. Ayrıca yazıma biraz daha dikkat etmelisiniz. Örneğin "nokta" işaretinden sonra bir boşluk bırakarak devam etmek gibi. İyi çalışmalar...--Aguzer (mesaj) 07:58, 22 Ekim 2012 (UTC)

Selam

Eklemiş olduğunuz ŞU ve ŞU dosyalarında lisans bilgisi doğru girilmemiştir. Lütfen düzenleyiniz...--Aguzer (mesaj) 12:00, 31 Ekim 2012 (UTC)

  • Uyarınız için çok teşekkürler. 5 kadar internet sitesine konduğundan (daha fazlada olabilir) aldığım yerleri belirterek koydum.ancak telif hakları konusunda bu resimler sorun çıkarıyorsa o zaman gereğini yapmak en doğal hakkınız. eğer telif hakları konusunda sorun teşkil ediyorsa istediğiniz gibi silebilirsiniz.saygılarımla.(Gerçekler (mesaj) 15:27, 31 Ekim 2012 (UTC))
Lisans bilgilerini düzenlemeniz halinde kalabilirler, Yoğun çalışma temponuz olduğunu biliyorum. Boşa gitmesin bunları bulmak..--Aguzer (mesaj) 12:23, 1 Kasım 2012 (UTC)
sonunda buldum bu siteler bir Rus askeri atlasından yararlanıp bu haritaları koymuşlar ingilizce yayınlarda da bu haritalar var hatta 3çplevne muharebesi haritasıda var.Başkaca rus ordusuna ait tarihi muharebe haritalarıda var.Adı:"Beskrovni's Atlas of Russian Military history" ( L.G. Beskrovny, Sketches on a source study of military history of Russia, Moscow, 1957) 1957 yılında Moskova'da basılmış bir kitap [[2]] (Gerçekler (mesaj) 06:05, 2 Kasım 2012 (UTC))

Duyuru

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Dosya

== 31 Ekim 1912 Günü Lüleburgaz Cephesi.jpg adlı dosyada kaynak sorunu ==
Dosya telif sorunu
Dosya telif sorunu

31 Ekim 1912 Günü Lüleburgaz Cephesi.jpg adlı dosyayı yüklediğiniz için teşekkürler. Ancak dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı hakkında ayrıntılı bilgi bulunmamaktadır, yani telif durumu açık değildir. Eğer dosyayı kendiniz oluşturmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı vermelisiniz. Eğer telif hakkı sahibi, dosyanın alındığı siteyle bağlantısı olmayan biriyse, sahip de belirtilmelidir. Lütfen gerekli bilgileri dosya açıklama sayfasına ekleyin.

Önümüzdeki yedi gün içinde gerekli bilgiler eklenmezse dosya silinecektir. Dosya zaten silindiyse, silen hizmetliden geri getirme talebinde bulunabilir ve sorunu çözme şansı isteyebilirsiniz. Sorularınız için danışma masasını kullanabilirsiniz.

Vikipedi'ye hangi resimlerin yüklenebileceğini öğrenmek için lütfen resim kullanım politikamıza göz atın. Diğer yüklediğiniz dosyaları kontrol etmek istiyorsanız [{{subst:fullurl:Special:Log|type=upload&user={{subst:PAGENAMEE}}}} bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz]. Teşekkürler. Doruk455 (mesaj) 14:32, 20 Ocak 2016 (UTC)

bilgilendirme

Doruk455 09:11, 29 Mayıs 2016 (UTC) kaynak bu http://www.turkcebilgi.com/derviş_vahdeti

Doruk455 20:43, 5 Temmuz 2016 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 17.43, 31 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Çeviri Hk.

Merhaba @Gerçekler iyisindir umarım bir sorun yoktur, görüyorum ki maddeleri önce ana dilinde ekleyip daha sonra çeviri yapıyorsun, fakat bu durum çoğu zaman devriyeler tarafından maddeni VP:HS#M2 olarak etiketlenmesine sebep olabilir, bu yüzden maddelerle ilgili çalışmalarını önce kullanıcı sayfan altında yapmanı öneririm :) iyi vikiler! 𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 00.29, 12 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla

Yardım

Kılkış-Langaza Muharebesi cite archive şablonu yerine ne kullanılıyor referanslarda burada sorun var.

Merhaba kolay gelsin. Kılkış-Langaza Muharebesi'ni ingilizce wikiden çevirip koydum.ama ufak bir sorun var ingilizce cite archive şablonu yerine ne kullanılıyor referanslarda burada sorun var.teşekkürler.Gerçekler (mesaj) 22.18, 18 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla

Merhaba. Size de kolay gelsin. Normal kaynak verme için artık düzenleme tablosundaki "Kaynak" kısmından çalışıyorum. Tam bunla bağlantılı bir şey mi kastettiniz, bilemedim. Bödöŋtıl (mesaj) 16.55, 11 Ekim 2021 (UTC)Yanıtla