Kullanıcı mesaj:Selçuk bey

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

selçuklu devleti ve selçuklu hanedanı[kaynağı değiştir]

merhabalar selçuklu devleti selçuklu hanedanının ingilizce sayfasına türkçe okunuşlarını ekliyorum ama fars milliyetçileri türkçenin selçukluyla alakalı olmadığını söyleyip yaptığım değişikliği siliyorlar.Bunu yapan kişinin adı ( Kouhi ). şikayet edicem ama nasıl ediceğimi bilmiyorum.selçuklu devletini ve hanedanını farsmış gibi göstermeye çalışıyorlar.(Kouhi)https://en.wikipedia.org/wiki/User:Kouhi adlı kişinin yaptığı değişikleri incelerseniz fars milliyetçisi olduğunu görürsünüz.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim ben vikipediyi tam kullanmayı bilmiyorum.teşekkürler.--Selçuk bey (mesaj) 11:11, 22 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba. Doğrudur dediğiniz, yapılan açık bir manipülasyon örneğidir. İngilizce Vikipedi'de bu olaya sık rastlanılmakta ne yazık ki. Kullanıcı sayısının çok olması büyük avantaj gibi gözükse de bu tip problemler de oluşturabiliyor. Seljuq dynasty ve Seljuk Empire maddelerine Türkçe isimleri ekledim, bakalım ne olacak.--RapsarEfendim? 09:59, 23 Ağustos 2016 (UTC)

selçuklu devleti ve selçuklu hanedanı[kaynağı değiştir]

merhaba rahatsız ettiğim için özür dilerim ama yine aynısını yapıyorlar.aynı zamanda selçuklu sultanları ALPARSLAN-MELİKŞAH-TUĞRUL BEY vs. diğerlerinin türkçe okunuşlarınıda kaldırıyor aynı kişi https://en.wikipedia.org/wiki/User:Kouhi sürekli Türk kelimesini çıkartmaya yönelik propaganda yapıyor.https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Kouhi eğer yapılabilirse bu kişiyi lütfen şikayet edin,bildirin.Bu yaptığı şey tarafsızlık,ırkçılık ve sayfaya zarar vermektir...--Selçuk bey (mesaj) 13:36, 23 Ağustos 2016 (UTC)

Estağfurullah, ne rahatsızlığı. Benim değişikliklerimi "kaynak yok" diyerek geri almış, cidden gülünç. Bu adlarla basılan kitaplar varken (kitabın içeriğindeki binlerce kullanımı geçtim, kitapların adlarında geçiyor) bu kısma kaynak istemesi... İyi niyetli gözükmüyor. Bir kez daha geri alması durumunda -ki zaten onların VP:3GDK politikasını çoktan ihlal etti- hem orada gerekli yerlere gideceğim hem de İranlı Vikipedist arkadaşlardan ricada bulunacağım. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:27, 23 Ağustos 2016 (UTC)

merhaba üzgünüm bir daha rahatsız ediyorum selçuklu devletinin modern türkçe alakası olmadığını söylüyor.peki selçuklu hanedanının sayfasındaki türkçe adı neden siliyor.Devleti siliyor ama hanedan direk olarak türkleri ilgilendiriyor ve hanedanın adı türkçedir farsça değil,farsça adı koyupta türkçeyi silmesi direk düşmanlıktır.selçuklu sultanları SELÇUK BEY-ALPARSLAN-MELİKŞAH-TUĞRUL BEY https://en.wikipedia.org/wiki/Tughril https://en.wikipedia.org/wiki/Seljuq bu adların modern fars diliyle hiç bir alakası yoktur,bu sayfalarda türkçe adları yok.bu adlar modern türkçede kullanılan farsçada olmayan adlardır.selçuklu devletinin farsça adı Persian: سلجوقيان‎‎ Saljūqiyān bu adın modern fars diliyle hiç bir alakası yoktur.Selçuk adı türkçe kökenli bir addır.yanlış anlamayın bu kişiler açık açık türk düşmanlığı fars milliyetçiliği yapıyorlar.https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Kouhi https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Javaddeniro sadece selçukluya değil timur imparatorluğuna vs.Timur türkçe kökenli bir addır ve timur imparatorluğunun varisleri modern özbekistanlılardır.bu kişiler o sayfalardada aynısını yapıyorlar.İnsanların kafasında algı yaratıp onları fars gibi göstermeye türklerle alakası olmadığını onların türk olmadığını göstermek gibi amaçları var bir örnek daha veriyim.(ilkhanate Empire) ilhanlılar irana hakim oldular ama onların moğolca adı var ama selçuklunun türkçe adı yok.Buna karşı çıkıyorlar.Ben türk ırkçısı,iran düşmanı değilim ama bu iranlılar-farslar türkleri hiçbir zaman sevmemişlerdir ve türk adından dahi nefret ederler.--Selçuk bey (mesaj) 18:38, 23 Ağustos 2016 (UTC)

Türkçeyle değil de modern, günümüzde kullanılan Türkçeyle bir ilişkisi olmadığını söylüyor ki ben de hak verdim böyle deyince. O dönem, günümüzde kullanılan Latin alfabeli Türkçe kullanılmıyordu malum. Turkic Khaganate maddesi mesela, modern Türkçe değil de Göktürkçe karşılığı verilmiş ülkenin. O dönem kullanılan Türkçede geçen adına rastlanırsa eklenebilir diyor kendisi. Böyle bir kaynak varsa ekleyebiliriz.--RapsarEfendim? 06:44, 24 Ağustos 2016 (UTC)

seçuklu devleti - hanedanı - selçuklu sultanları[kaynağı değiştir]

merhaba sizden bir konuda yardım isteyecektim.Selçuklu devleti-Selçuklu hanedanı ve Selçuklu sultanlarının(selçuk bey-tuğrul bey-alparslan ve diğerleri) ingilizce sayfalarında Türkçe okunuşları ekliyoruz.fars milliyetçileri Türkçe okunuşları siliyor.sadece farsça okunuşları var bu sayfalarda.onları farsmış gibi gösterip algı yaratmaya çalışıyorlar.lütfen yardımcı olun.ekledikten sonra modern türkçe ile selçuklunun alkası olmadığını söyleyip siliyorlar.bunu yapanlar fars milliyetçileri.https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Kouhi yaptığı değişiklikleri incelerseniz hep aynı şeyi yapıyor.lütfen bu konuda yardımcı olun.daha önce bir kişiye daha bu konuyu söylemiştim ama yine değiştiriyorlar.Birde sizden ricam türkçe okunuşları eklerken örnek: Seljuk Empire= Turkish=Selçuklu Devleti olarak değilde Seljuk Empire= Modern Turkish=Selçuklu Devleti gerekirse yetkili kişilere ulaşırsanız çok iyi olur.Yaptıkları şeyler fars milliyetçiliği-vandalizm-tarafsız olmamak.ben daha önce değiştirdim ama benim ip adresimi engellediler.Lütfen yaptığı değişikliklere bakın sürekli Türkçe okunuşları siliyor farsçayı ekliyor--Selçuk bey (mesaj) 13:17, 2 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Gönderdiğiniz mesaj için teşekkür ederim. Bu konuda çok haklısınız. Vikipedi'nin anti-milliyetçi, tarafsız ve vandalizm karşıtı olması en doğrusudur. Ancak bu sorunu nasıl çözebileceğimi ben de bilmiyorum. Ben yazarım ama tekrar değiştirirler. Bu değişiklik savaşı haftalarca sürebilir. Bir planınız var mı? NOT:Fars milliyetçiliğini durduralım derken Türk milliyetçiliği yaratmayalım. Selçuklu sultanları Türk olabilir ama o devletin halkında Türkler de yaşadı Farslar da. O yüzden hem Türkçe hem de Farsça isim yer almalı. Hatta Azerice'yi de eklesek yanlış olmaz. --Murat Güneş Altuntaşoğlu 19:32, 2 Eylül 2016 (UTC)

Tekrar merhaba. Hem Selçuklu isminin hem de selçuklu sultanlarının türkçe ismini yazdım ve Modern Turkish diye eklemeyi unutmadım ama yine de fars milliyetçileri onları siliyor. Ben yazdıkça onlar silecek. Onlar sildikçe ben yazacağım. Bu kısır döngüyü önleyecek başka bir şey yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Benim aklıma bir fikir gelmiyor. Lütfen, başka bir yöntem önerir misiniz?--Murat Güneş Altuntaşoğlu 20:24, 4 Eylül 2016 (UTC)

Sürekli Türkçe isimleri silen Kouhi'ye uyarı mesajı gönderdim. Yaptıklarının Fars milliyetçiliği olmadığını iddia etti ve benden Selçuklu İmparatorluğu'nun Türk olduğuna dair bir kaynak belirtmemi istedi. Sizin bildiğiniz bir kaynak var mı Selçukluların Türk olduğuna dair. Eğer varsa onu kaynakçaya yazacağım.--Murat Güneş Altuntaşoğlu 20:29, 5 Eylül 2016 (UTC)

Yine merhaba. Kouhi'ye göndermiş olduğunuz kaynakları ilettim. Selçukluların Türk olduğunu kabul ettiğini ancak o dönemde Türklerin latin alfabesini kullanmadığını söyledi ve bunu Türkçe isimleri silmek için gerekli bir neden olarak gördü. Ben bu konuda sizin de görüşünüzü almak istiyorum. Lütfen en kısa zamanda iletin.--Murat Güneş Altuntaşoğlu 18:53, 6 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Çok üzgünüm. Size daha fazla yardımcı olamayacağım çünkü benim ve Kouhi arasındaki değişiklik savaşı benim geçici süreliğine engellenmeme sebep oldu. Kouhi'nin sileceğini bile bile tekrar yazarak engellenmeyi kalıcılaştırmanın bize hiçbir faydası yok. Lütfen başka bir kullanıcıdan yardım isteyin ama silip yazmak dışında bir yöntem bulmaya çalışın. Çünkü bu olay onların da engellenmesine sebep olabilir. Bu işi çözecek farlı bir yol gerek. Ben yazdıkça silmeye devam edeceklerini baştan söylemiştim. Öyle oldu.--Murat Güneş Altuntaşoğlu 19:50, 7 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Bu Selçuklu İmparatorluğu Farsça-Türkçe olayı yüzünden ikimizi sockpuppet (kukla) zannettiler. İngilizce Vikipedi'den süresiz engellendim. Kendimi aklamak için yardım istiyorum. Aynı kişinin kuklaları olmadığımızı kanıtlamalıyız. İngilizce Vikipedi'ye çok ihtiyacım var. Bunların olacağını bilseydim bu işe hiç başlamazdım.--Murat Güneş Altuntaşoğlu 14:14, 16 Eylül 2016 (UTC)