Kullanıcı mesaj:Elmacenderesi/Arşiv3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Beni bu yaban ellerde bırakıp gitmediğin için sana teşekkürlerimi sunuyorum. Ölmek var, Vikipediyi bırakmak yok:)----Ddenkelmesaj 16:50, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Başvurumu yapıyorum teşekkürler:)----Striker buz matrixmesaj 19:39, 20 Temmuz 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama[kaynağı değiştir]

Ek Açıklama[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar[kaynağı değiştir]

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları[kaynağı değiştir]

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları[kaynağı değiştir]

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları[kaynağı değiştir]

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı[kaynağı değiştir]

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen[kaynağı değiştir]

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?[kaynağı değiştir]

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade[kaynağı değiştir]

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([1] ,[2], [3], [4]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [5]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

Çok teşekkürler[kaynağı değiştir]

Ödül için çok teşekkürler sevgili Elmacenderesi, gurur duydum, sağolasın. Tüm çabamız Vikipedi'nin temiz kalması, doğru bilgi içermesi için. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 21:09, 27 Mayıs 2007 (UTC)

Daha önce haftanın işbirliği olarak gözüken Vikipedi'de bulunmadığına hayret ettiğimiz maddeler arasında Lavrensiyum maddesi var. Ancak bu maddede bahsedilen elementle aynı özellikleri taşıyan Lorentiyum elementi ve kendi madde başlığında açıklanmış (yetersizde olsa).Lorentiyum maddesinin silinmesi yada en azından doğru başlığa yönlendirilmesi mi gerekir yoksa iki madde altınada aynı şeyler mi yazılmalıdır?

Ayrıca Lavrensiyum maddesini en.wikipedia.org adresinden birebebir çeviri olarak buraya aktarmam bir sorun oluşturur mu? Ve maddenin içeriğinde nasıl çeviri olduğunu belirtmem şartmı? Son olarak en.wikipedia.org'da Lawrencium başlığında bu element hakkında ingilizce bilgiler var.Aynı zamanda orada verilen interwiki linki Lorentiyum maddesine gidiyor. Yani eğer buradaki Lorentiyum maddesi silinirse en.wikipedi.org'dan gelecek kişilere boş sayfa gözükür. Bir değişiklik durumunda orada da değişiklik yapmak mümkün mü?

Umarım sorularımla sıkıntı vermemişimdir. Kolay gelsin. --Sosyopat mesajkatkılarım 23:46, 27 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

21 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki birinciliğinizi tebrik eder, katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. TOBB ETÜ 08:51, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Bilim Takımı ile ilgili[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bana atmış olduğunuz mesajda 10 bilimsel madde açtığım takdirde bilim takımına girmek için başvuru yapabileceğimi söylemişsiniz. Sorum şu olacak, maddeleri ben mi başlatmalıyım? Mesela taslak halinde bulunan elementleri çeviri olarak yazmam bilim takımına girmemi sağlamaz mı? Biraz hazıra konduğumu biliyorum. Ancak wikipedia'ya yeni üye olmamdan kaynaklı çoğu maddenin açılmış olduğunu gördüm. Ayrıca Bilim takımında Mühendislik kategorsinde çalışma yapılmasını düşündünüz mü hiç? Hepimize kolay gelsin --Sosyopat mesajkatkılarım 14:25, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Soyuz programı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Soyuz programına gösterdiğiniz ilgiyi memnunlukla karşılıyorum. Yalnız, serinin daha önceki maddelerinde standart haline gelmiş olan bilgi kutusunu kullanmanız mümkün müdür? Görevlere dair sayısal bilgilerin bir kısmını kutuda, bir kısmını ana metinde vermek pek düzgün gözükmüyor. Bu arada Vostok ve Voskhod programları da ilginizi çekebilir. Kolay gelsin, Filanca 18:42, 29 Mayıs 2007 (UTC)


Viki haber şablonunun kenarındaki gazete fotoğrafı hoş duruyordu, kaldırmışsınız. Onun yerine bir fotoğraf ekleyecek misiniz? Bu şekilde daha bakımlı duruyor şablon. --Arinna'l ileti 20:16, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Uçak gire gire kafam uçtu benim de. Otomobillere sarksam daha iyi olacak. Khutuckmsj 23:34, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Selam, Bayagi bir soyuzlamissin ortami. :)) Çaban icin tesekkurler.--Erkan 08:09, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Üstad, Soyuzlardan sonra Apollolara da el atarsın artık, 4-5-6-18-19-20 kırmızı....Kolay gelsin.--Tanyel 21:21, 30 Mayıs 2007 (UTC)

meraba.ben ilkebay.bende bilim takımınıza üye olmak istiyorum.bilimle ilgili tüm kitapları okuyorum.hatta tübitak kitaplarının hep var bende ve hepsini okudum.beni de üye yaparsanız sevinirim.



sevgiler

lütfen okuyunz.[kaynağı değiştir]

Türkiye'de yaşayan etnik gruplar başlıklı sayfa ilk kez açıldığında (şuan ki bu üçüncü açılmış halidir, iki kere sayfa toptan silinmiştir.) rakamsal analizlere yer verilmişti. Daha sonra yapılan yönetici ikazları sonucu ve yöneticilerin ortak görüşüyle rakamsal ve sayısal ifadeler yazılmaması konusunda görüş belirtilmişti. Bu doğrultuda söz konusu sayfa 2 kez tamamen silinmişti. Daha sonra şuanki son haliyle sayısal veriler işlenmeden başlık açıldı ve böyle kalması istendi.. Fakat son günlerde milliyet tarafından yapılan etnik köken araştırması sonuçları sayfaya eklenmiştir. Tarafsız olması için ben bu rakamsal verileri sildim. Bunun karşılığında siteye girmem yasaklandı. Bu sayfayı ilk ben yaptığım için bazen kontrol etmekte ve politik eklentileri ve yorumları çıkarmaktaydım.

Rakamsal analizlere yer verilmemesi hususunda alınan ortak görüşle milliyet anketini sildim. Fakat anlamadığım bir tepkiyle karşılaştım VE YASAKLANDIM.

Yöneticiler arasındaki tutum farklılığından ve tutarsızlıktan kaynaklanan bu durum despot bir tutuma neden oldu.

Fakat araştırmadan ve ortak karar alınmadan yapılan yasaklama gibi uygulamalar üyelerin azmini zedelemekte ve üyeleri incitmektedir. Bu gibi uygulamalar sonucu yüzlerce değerli kişiyi kaybettiniz. Kaybetmeye devam ediyorsunuz. Wikipedi sitesi 50 kişinin etrafında dönmeye başladı. Böyle uygulamalarla herkesi soğutuyorsunuz.--Orijinnal 09:31, 1 Haziran 2007 (UTC)

Keşke 100 ü bulcak vaktimiz olsa...Elimden geldiğimce yazıyorum..Seti projesi babillerinde var, bende de 97 den beri ara ara çalışır o..Carl Sagan hayata bakış açımı değiştiren şahsiyetlerdendir. Cosmos belgeselleri elimde halen var, istersen, sende yoksa bir ara dvd de gönderirim... Bir ara Ann Druyan ı da eklemek lazım, laf lafı açmışken...--Tanyel 21:37, 1 Haziran 2007 (UTC)

Yeni teleskop planlıyorum, önerin var mı?--Tanyel 22:00, 1 Haziran 2007 (UTC)

Soyuzları bitirmeye niyetlisin sanırım...--Tanyel 21:00, 2 Haziran 2007 (UTC)

Benimki antika...kızım kullanıyor zaten şu sıra..o yüzden yenisini planlıyorm...--Tanyel 21:08, 2 Haziran 2007 (UTC)

Bilim Takımı konularına tıp'ı bilerek mi dahil etmediniz?--Tanyel 21:20, 2 Haziran 2007 (UTC)

Bilim takımı Başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Vikipedi:Bilim Takımı sayfasındaki şartları okudum ve bu takıma kabul edilebileceğimi düşündüm. Değişiklik sayım ve açtığım bilimsel madde sayısı yeterli ancak botanik ve kimyanın birçok konusundan anladığımı söyleyemem doğrusu. Bilim takımına katılmak için ne yapabilirim?

Dr. Drakken 14:54, 2 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ davet etmiyor, davet sırası bende :) 28 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. Khutuckmsj 20:42, 4 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler Elmacenderesi--Machiavelli' msj 08:50, 5 Haziran 2007 (UTC)

Sağol Elmacenderesi, hep beraber daha iyi şeyler yapmamız dileğiyle. --İnfoCan 15:57, 5 Haziran 2007 (UTC)

Bu çalışkan adam barnstarı 6 Haziran 2007 tarihinde, 28 Mayıs 2007 haftasının işbirliğindeki en yüksek katılımı için, Soyuz'ların soyunun tükenmemesi amacıyla canla başla çalıştığı için, bugüne kadar bir bilim adamı olarak Vikipedi'ye yaptığı katkılar için ve Maderibeyza'nın en sevdiklerinden biri olduğu için Elmacenderesi'ne verilmiştir. -Maderibeyza

Sana layık olamaz bu ama, yine de kabul edersen ben pek şad olaram. Sevgiler...--maderibeyzamsj 08:10, 6 Haziran 2007 (UTC)

Bilim takımına girmek istiyorum katkılarımı kullanıcı sayfamdan ve ayrıntıları için buradan bakabilirsiniz.--Gençosmanlı1299 20:31, 6 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba, Başarı dilekleriniz için çok teşekkür ederim, elimden gelenin en iyisini yapacağım. Kolay gelsin, --Bahar (yine ben!) 09:29, 7 Haziran 2007 (UTC)

Eline saglik; berbebere mi git diyorsun? :) Citrat 17:22, 7 Haziran 2007 (UTC)


Tamam yahu, ekliyeceğim tıp maddeleri de. Eklemiş olmak için eklemeyeyim diyorum sadece. Detay önemli o konuda. Yakında başlarım. Kolay gelsin.--Tanyel 20:43, 10 Haziran 2007 (UTC)

  • selam elmacenderesi , nasılsın dostum?..--Düşünenadam 23:52, 10 Haziran 2007 (UTC)
  • ver bakalım o linki de biraz müzik dinleyelim,hadi kolay gelsin...--Düşünenadam 00:03, 11 Haziran 2007 (UTC)
  • thank you.süpper.. iyi geceler......--Düşünenadam 00:14, 11 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkür ederim Elmacenderesi. Layık olamaya çalışıyorum işte, yazın ve tatilin getirdiği bir sevinç, bir coşkuyla başladım yine çevirilere. Yoksa geçmez koskoca 3 ayyyyy! Hadi, görüşürüz iyi geceler. --Danbury iletihehehe 20:32, 15 Haziran 2007 (UTC)

Meğer 'biri beni gözetliyor'muş Teşekkür ederim. Bu ödüller hayatım boyunca aldıklarımın en anlamlısı. Hiç hediye alamasam da, "iyi şeyler" olduğuna inandığım küçük katkılarımı hayata bir armağan gibi görüp, onları paylaşıyor olmanın zevkini çıkarıyorum. Yine de ödüller doping tabii. Layık olmaya çalışacağım. İyi geceler. Levent Abi ileti 20:33, 15 Haziran 2007 (UTC)

Bilim takımı Başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba ben bilim takımına katılmak istiyodum.Başvuru şartlarını okudum.Sizce? --Aycan 14:30, 22 Haziran 2007 (UTC)

Bilim takımı başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, bilim takımına katılmak istiyorum. Koşulları sağlıyorum. Yapmam gereken başka herhangi bir şey varsa belirtin. İyi çalışmalar...--OktayD ileti katkı 19:49, 22 Haziran 2007 (UTC)

Açtığım bilimle ilgili birkaç madde: Hilbert'in uçlar aritmetiği, Minkovski metriği, Minkovski uzayzamanı, hiperbolik sayılar, çifte karmaşık sayılar, sıral sayı, Zermelo-Freankel küme kuramı, öbek (matematik), yarı öbek, altöbek, birlik, birleşme, birim öğe, öğe, biricik, eşküme beliti, ikili işlem... --OktayD ileti katkı 11:38, 28 Haziran 2007 (UTC)

Bilim tkm. hk...[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de bilim ile ilgili maddelerin eksikliğini kapanması için umarım bu bilim takımının faydası olur. Bilim takımında yer almak ve yürüttüğü projelere destek vermek isterim. Çabalarınız için teşekkürler. --renegademsj 16:20, 29 Haziran 2007 (UTC)

Hoşgeldin, gözlerimiz yollarda kalmıştı :)--Machiavelli' msj 13:37, 14 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler, sen de iyisindir umarım. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 07:46, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Nerelerdesin abi sen ya, öldün mü kaldın mı belli değil be... Dur msn açiym ordan görüşelim.----Ddenkelmesaj 08:59, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Eyvallah hocam sen dönmüşsündür artık aramıza umarım!?--Machiavelli' msj 09:03, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Ben kullanıcı sayfama vikipedihaber ekledim. Ama hiç haber gelmiyordu. Haftalardır oldugu gibi duruyordu. Bende kullanıcı:pinar' dan yardım istedim. Ama bana yardım edemeyeceğini çünkü bu konuyla ilgilenmediğini söyledi ve bana sizin yardım edebileceğinizi ve bu konuyla ilgilendiğinizi bildirdi. Acaba bana yardımcı olur musunuz? --ELİF 14:28, 1 Ağustos 2007 (UTC)

Sevgili Renegade Bilim Takımı'nın şartlarını yerine getirdiğin için seni davet ediyorum.. Babil kısmına BT yazarak bilim takımında olduğunu belirtebilirsin, daha sonra bilim takımı sayfasında da ayrıca katkıda bulunanları alanlarına göre belirteceğiz, biliyorsun bilim takımı büyümeye çalışan bir takım ve bunu beraber başaracağız, sevgiler iyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 19:25, 1 Ağustos 2007 (UTC)

Çok teşekkürler Elmacenderesi. Davetinden mutluluk duydum. Bu aralar iş yoğunluğu nedeni ile istediğim kadar aktif olamasamda en kısa sürede bilim takımı ile beraber Vikipedi'de güzel işler yapacağımıza eminim. Görüşmek üzere, kendine iyi bak. İyi çalışmalar...--renegademsj 19:29, 1 Ağustos 2007 (UTC)

  • teşekkürler elmacenderesi. prangalarımı parlatıyodum tam sen sorduğunda..:) --kibelemesaj 09:26, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Benim tartışma sayfama vikihaberi eklediğiniz için çok teşşekkür ederim. --ELİF 12:26, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Bilim Takımı Başvurusu[kaynağı değiştir]

Selamlar ben bilim takımına katılmak istiyorum.Bilimle ilgili şu maddeleri oluşturdum(bir kısmı makine mühendisliği ile ilgilidir, sanırım onlarda uygundur); Titreşim, Redüktör,Tersine mühendislik,Newton'un evrensel çekim yasası, Enjektör,]],İklimlendirme,Termografi,Pascal prensibi,Depozisyon,Mavi bebek ameliyatı. Eğer uygun değilse bile en kısa zamanda 10'a ulaşırım.Şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin.Sağlamcı 12:39, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim.Tek başına birşeyler yapmaya çalışmak sıkıcı olmaya başlamıştı.Sizle birlikte daha iyi çalışabileceğimi düşünüyorum.Hemen çalışmalara başlıyorum.Kolay gelsin.--Sağlamcıileti 17:56, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Bilim takımı üyeliğim[kaynağı değiştir]

Selamlar.Bilim takımı üyeliğimle ilgili bilim takımındaki diğer arkadaşları bilgilendirmem gerekir mi?Dr. Drakken bana bilim takımına girmem için yapmam gerekenleri anlatan uzunca bir mesaj atmış da.Ben de uzunca bir cevapla sizin beni bilim takımına aldığınızı gösteren bir mesaj attım.Daha başka arkadaşlara da bu konuyu bildirmem gerekir mi?Kolay gelsin.Selamlar.Sağlamcıileti 17:00, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Peki.Teşekkür ederim.Ben birşeyi eksik yapmış olabilirmiyim diye merak etmiştim.Arkadaş da yanlış anlamış.İlgilendiğiniz için teşekkürler.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 20:15, 13 Ağustos 2007 (UTC)

  • Az bir iki madde daha kaldı SAM etiketlenecek, sonra size bırakıyorum. :))) --Mskyrider ileti 22:29, 13 Ağustos 2007 (UTC)

sevgili elmacendere si[kaynağı değiştir]

bende vikipedi temizlik takımına üye olmak istiyorum ve bazı arkadaşlar senin ilgilendiğini söyledi.yardımcı olursan çok sevinirim



saygılar

ilkebay

sevgili elmacendere si[kaynağı değiştir]

TÜRK DİLİNİ KÖTÜ AMAÇLA KULLANANLAR İÇİN YENİ BİR GRUP AÇIYORUM.BU GRUBUN AMACI TÜRK DİLİNİ VİKİPEDİ DE SAÇMA VE KÜFÜRLÜ YAZILAR YAZAN KİŞİLERİ UYARMAK HALA DEVAM EDİYORSA ENGELLEMEKTİR.GRUBUMA ÜYE OLMAK İSTİYORSAN BANA İLKEBAY A MESAJ ATABİLİRSİN



SAYGILAR İLKEBAY

sevgili elmacenderesi temizlik takımına üye olmak istiyorum.kullanıcı:uğur baran

sen nasılsın?[kaynağı değiştir]

Ne olsun be? Kendimi tıp maddelerine verdim bu aralar. Sen nasılsın?--Erkan 08:53, 16 Ağustos 2007 (UTC)

eee demek sıkılacak cok elma vardı ha. Elmayı seven suyuna katlanır. Neyse ben de taitil matil bitirdim dondum. hadi bakalım kolay gele.--Erkan 09:09, 16 Ağustos 2007 (UTC)

Evet sadece 700 katkım var ama daha kayıt olalı bir ay olmadı.İlginizi çekerim.--William Wallace 10:28, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Ben kurallara karşı çıkmadım benim tepki sizin 1000 katkı oysa sizin sadece 700 katkınız var sözünüze tepkiliyim vikipedide kimse kimseden üstün değildir.Size Vikipedi:Beş temel taş,Vikipedi:Politika ve yönergeler ve Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır tekrar gözden geçirmenizi öneririm.--William Wallace 09:52, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Peki teşekkür ederim size iyi çalışmalar.--William Wallace 08:56, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Temizlik Takımı[kaynağı değiştir]

Merhaba temizlik takımına katılabilirmiyim. Katılabilicek özellikleri barındırdığımı düşünmekteyim. İyi çalışmalar.--Aycan 20:29, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkür ederim, haberleri bekliyorum kolay gelsin.--Aycan 21:00, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Temizlik takımı[kaynağı değiştir]

Takıma girmek için ön şart olan 1000 değişikliği atlattım.Şimdi temizlik takımı üyesi olmak adaylığımı koyuyorum--William Wallace 08:34, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Hello Elmacenderesi, I asked for bot status for PipepBot on Vikipedi:Botlar#PipepBot and on Meta. To get the bot flag I need the support of the local community. Could you please write your opinion at Vikipedi:Botlar? Thank you very much! it:User:Pipep 16:03, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Thank you for your support. it:User:Pipep 03:43, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Temizlik takımı[kaynağı değiştir]

Takıma girmek için ön şart olan 1000 değişikliği atlattım. Şimdi temizlik takımı üyesi olmak için adaylığımı koyuyorum. --Anıl26 22:51, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Selamlar.Kullanıcı adı değiştirme ile ilgili bir tartışma başlattım.Şu sayfayı inceleyip yorumunu yazabilirmisin.Teşekkürler.Sağlamcıileti 09:32, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar.Ben ana sayfa düzenlenmesi ve ana sayfanın güncel tutulması ile ilgili bir takım kurmak istiyorum.Bilim takımı tarzında bir oluşum olacak.Burada bir takım kurulurken ne gibi bir prosedür olduğunu herhalde sizin gibi bir takım direktöründen daha iyi bilen yoktur.Birine haber vermek izin almak, yöneticileri bilgilendirmek gibi bir gereklilik var mı?Nitekim aday gösterilen maddeleri ana sayfaya yöneticiler atıyor.Şimdiden teşekkürler.

Sağlamcıileti 14:33, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Ben hep böyleyim yazın. Akşam kalkarım. :D Bu arada msn gel istersen kizilsungur@hotmail.com icq, yahoo ya da aim de olur. Farketmez ;) hepsinin başında kizilsungur var XD

kızılsungur® 23:46, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Seçkin madde oylaması[kaynağı değiştir]

Kondansatör maddesi seçkin madde adayı olmuştur. Teknik maddelerin kapsamlı olması gerektiği düşüncesiyle başlayıp sona erdirdiğim çalışmamda, oylamaya katılmanız beni sevindirecektir. Ayrıca Bilim Takımı olarak ilginizi bekliyorum flaWless - furKanileti 22:58, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Çok teşekkür ederim.[kaynağı değiştir]

Sevgili dostum geçmiş olsun, şimdi iyisin değilmi? --Elmacenderesi E=mc2 17:36, 1 Eylül 2007 (UTC)

Çok çok teşekkür ederim gerçekten çok ağır bir rahatsızlık geçirdim. Ama şimdi iyiyim. Çok teşekkür ediyorum çünkü burada nefes alabiliyorum. Sizin yüzünüzü bile görmedim ama, benim halimi hatırımı bile bir iki dakika içinde sormanız beni çok mutlu etti, yalnız olmadığımı hissettirdi gerçekten sağolunuz, iyi ki varsınız. Hoşçakalın.--TOBB ETÜ 17:40, 1 Eylül 2007 (UTC)
İyi olmana çok sevindim dostum, Sevgilerimi gönderiyorum, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 17:43, 1 Eylül 2007 (UTC)
Tekrar sağolun, size de kolay gelsin. Bir hızla daldım Vikipedi'ye ama hadi hayırlısı.--TOBB ETÜ 18:19, 1 Eylül 2007 (UTC)

Telif inceleme[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Commons'daki telif inceleme prosedürünü genişleterek ve genelleştirerek Vikipedi'ye getiriyoruz. Telif haklarından anlayan, deneyimli Vikipedistlere inceleyici olarak ihtiyaç var. İlgileniyorsanız bir göz atın: Vikipedi:Telif inceleme, Vikipedi:VikiProje Medya Telif Inceleme Timi/İnceleyiciler. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:47, 2 Eylül 2007 (UTC)

Hem desteğin, hem de güzel mesajın için teşekkür ederim dostum :) Filanca 20:43, 2 Eylül 2007 (UTC)

Bu sabah baya bir stresliydim ama şimdi daha iyiyim teşekkürler Umarım sende iyisindir --Pinar 08:46, 5 Eylül 2007 (UTC)

  • Yok sağlığım yerinde. Engellenen bir kullanıcı sabah sabah maddelere saldırdı, birini geri döndürken bir bakıyorum başka sayfaya saldırmış. Kullanıcı mesaj sayfamın geçmişine bakarsan görebilirsin, artık son çare koruma altına aldım. Bilimsel konferanslara hiç katılmadım. Hukuk öğrencisi olduğum için daha çok mahkemelere katılıyorum. Davet için teşekkür ederim, kısmet olursa neden olmasın --Pinar

Selamlar.Elinize sağlık şablon çok kullanışlı olmuş.Benim bir ricam var.Eğer Vikipedihaber'e uygunsuz değilse kullanıcı adı değiştirmeyle ilgili tartışmaya katılma çağrısını koyabilir miyiz?Çünkü artık bir karara varılsa iyi olacak.Vikipedi Tartışma:Kullanıcı adı değiştirme.Şimdiden teşekkürler.Saygılar.Sağlamcıileti 13:23, 6 Eylül 2007 (UTC)

Şablon bu haliyle gayet iyi olmuş, ellerine sağlık. Kuara 14:04, 6 Eylül 2007 (UTC)

Üstat selamlar.Vikihaber şablonuna İzmir buluşmasının tarih ve saatini ekleyebilirmiyiz.Örneğin 9 Eylül 2007 Pazar günü saat 16.00'da yapılacak olan İzmir buluşmasına katılın şeklinden birşey olabilir nacizane tavsiyem.Bu arada deniz biyolojisi,deniz canlıları ve ya balıklar hakkında bilgi yada literatür ihtiyacınız olursa elimden geleni yapmaya çalışırım bilim takımı adına.İyi çalışmalar kolay gelsin. --Eldarionmesaj 14:42, 6 Eylül 2007 (UTC)
Teşekkürler.Elinize sağlık.İyi çalışmalar kolay gelsin. --Eldarionmesaj 14:56, 6 Eylül 2007 (UTC)
Üstat bildiğim kadarıyla daha önce bilimsel maddeler girmiş olmak gerekiyor ancak ben bu konuda hiç giriş yapmadım sadece ufak tefek taksonomi değişiklikleri ve ya bildiğim birkaç özellik ekledim.Elbette elimden geleni yapmak isterim.Takım direktörü olarak siz katılabilirsin derseniz elimden geleni yapmak isterim.--Eldarionmesaj 15:16, 6 Eylül 2007 (UTC)

Tamamdır üstat emrinizdeyim :) --Eldarionmesaj 15:33, 6 Eylül 2007 (UTC)

Yöneticiliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

Latince kelimeler[kaynağı değiştir]

Merhaba, ara sıra anatomi maddelerini İngilizce'den çevirerek geliştirmeye çalışıyorum fakat Latince terimleri ne şekilde yazacağım konusunda şüpheye düşüyorum. Açıkçası bu dersi İngilizce aldığım için terimlerin karşılığını yazmakta biraz zorlanıyorum. Sormak istediğim, örneğin os nasale maddesinde olduğu gibi "procerus" kasını ne şekilde ("musculus procerus"/"muskulus proserus"/"proserus kası") yazmalıyım? Bilim takımı direktörü olduğunuz için size sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.--Tinúviel ileti 20:05, 8 Eylül 2007 (UTC)

"Musculus procerus (proserus kası)" şeklinde diyorsunuz herhalde. Olabilir. Benim takıldığım nokta "c","x" gibi Türkçe'de kullanılmayan harflerdi. Vikipedinin bu konuda bir politikası varsa düzensizlik olmasın istedim. Teşekkür ederim.:) --Tinúviel ileti 20:21, 8 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Desteğiniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler.İyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 21:52, 9 Eylül 2007 (UTC)

sevgili elmacenderesi[kaynağı değiştir]

yöneticiliğe adaylığımı koydum.sizde bana oy verirseniz çok seivinirim

Cevabınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar--Atacameñoileti 21:50, 11 Eylül 2007 (UTC)
  • Merhabalar,

Topluluğumuzu belirleyen kararlar topluluğumuzu yansıtmalı. Bu sebeple topluluğumuzla ilgili mühim kararlarda topluluğun her bireyinin kendi fikrini belirtmesi hem topluluk bilincinin gelişimi hem de doğru kararların alınması için şarttır. Vikipedi tartışma:Vikipedi ne değildir? sayfasındaki, "Güncelleme ve kâğıt ansiklopedi" başlıklı öneri ve tartışmaya dair fikirlerinizi belirtmeniz gerçekten çok iyi olur; doğru kararlar alabilmek için herkesin fikrine ihtiyaç var. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:49, 12 Eylül 2007 (UTC)

Bilim takımı[kaynağı değiştir]

Olabilir tabiki elimden geldiği kadar yardım etmek isterim. Yalnız uzmanlık alanım İngiliz (daha doğrusu Avustralya) hukuk sistemi ile sınırlı. Türk hukuk sistemini pek bildiğimi söyleyemem --Pinar 11:10, 13 Eylül 2007 (UTC)

  • Hoş bulduk --Pinar 13:48, 13 Eylül 2007 (UTC)

saolasın, unutmuşum kodları falan yaw. yakında bomba gibi dönecem az daha bekleyin. eskisii gibi süper maddeler yazacam :)Delamorenamesaj 14:34, 16 Eylül 2007 (UTC)

Sağol arkadaşım, desteğin ve iyi dileklerin için.. :) Filanca 19:11, 17 Eylül 2007 (UTC)

Sevgili Tembelejderha, hoş geldin... buralardan uzak kaldığın için Vikipedi Haber den haberdar olmayabilirsin ben senin mesaj sayfanın en üst kısmına ekledim, herkeste var! Son gelişmeleri oradan takip edebilirsin.. Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 13:36, 19 Eylül 2007 (UTC)
Selamlar Elmacenderesi, hoşbulduk ve çok teşekkürler.. -Tembelejderha 13:43, 19 Eylül 2007 (UTC)

SD şenliği[kaynağı değiştir]

Metalim SD yi şenlendirmişsin... --Elmacenderesi E=mc2 22:00, 20 Eylül 2007 (UTC)
Bu arada desteğin için saol şimdi okudum... Sevgilerimi gönderiyorum... --Elmacenderesi E=mc2 22:05, 20 Eylül 2007 (UTC)
Eheh, hiç sorma Elma, M1, G9, M3, vs derken bir dolu madde vardı, onları yolluyordum. Haftaya, seni bekliyor olacak bu işler, haberin ola :) (Rica ederim, çalışkan kişilere köstek değil destek olunur ancak.) Sevgiler. --Metal Militia ileti 22:08, 20 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 05:13, 21 Eylül 2007 (UTC)


Çocuk hakları gibi önemli ve ciddi bir maddeye katkıda bulunduğunuz ya da olumlu yanıt verdiğiniz için için teşekkür eder; aşağıdaki şiiri armağan olarak kabul etmenizi rica ederim (çünkü "adam olduğunuzu" düşünüyorum). Sevgiler. (Çoğaltılmış mesajdır) Levent Abi ileti 04:33, 22 Eylül 2007 (UTC)



ADAM OLMAK
Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
Döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile,
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu.
Yüreğine, sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek.
Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
dost da düşman da incitemezse seni,
ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir,
üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Rudyard Kipling (1865-1936)


efsaneler geri dönmüş baba[kaynağı değiştir]

hakkaten tembel, nerval hasan abi herkes dönmüş demek sorun askerlik miş :) sen nasılsn :)

sevgili elmacenderesi[kaynağı değiştir]

size hayranlığım saygım ve sevgim nedeni ile size bir ödül gönderdim hep böyle olmanız dileği ile


ilkebay

Tebrikler!!![kaynağı değiştir]

Tebrikler üstat,eminim bu görevi de hakkıyla yaparsın.Bol sabırlar.--Eldarionmesaj 21:08, 22 Eylül 2007 (UTC)

Senin gibi çalışkan birinin Vikipedi'de yaptığın diğer işlerle yöneticilik faaliyetleri arasında denge kurabileceğini ve başarılı olacağını düşünüyorum.Tebrik ederim.Umarım bilim takımı için de faydalı olur bu yöneticiliğin.Saygılar.Sağlamcıileti 21:21, 22 Eylül 2007 (UTC)

  • Tebrikler Elmacenderesi !! :) İyi çalışmalar, kolay gele. --Metal Militia ileti 22:41, 22 Eylül 2007 (UTC)


  • Tebrik ederim Elmacenderesi :) --Mefistofales Messaggio 23:57, 22 Eylül 2007 (UTC)
  • Aman nazar değmesin. Yeni yöneticimiz, Vikipedi'deki ilk günlerimden arkadaşım Elmacenderesi'ne bu nazar boncukları, değerli katkılarının devamı için verilmiştir.----Ddenkelmesaj 03:20, 23 Eylül 2007 (UTC)
  • Yöneticiliğinizi tebrik ediyor, cendereliğinizi yalnız elmalar için değil, ansiklopedide bilerek ve isteyerek tahribat yapmak isteyenlerin sıkıp suyunu çıkarmakta kullanmanızı da bekliyorum. Hayırlı olsun. --Hasan Sami 03:33, 23 Eylül 2007 (UTC)
  • Yöneticiliğin hayırlı olsun. Görevi hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum.--Aycan 08:40, 23 Eylül 2007 (UTC)
  • İlkelerle yüksel ve doğru olanı yap Walter Heller:-). Tebrikler ve başarılar--Atacameñoileti 11:02, 23 Eylül 2007 (UTC)

bende tebrik ediyorum yöneticiliğin hayırlı olsun

Sysop rights[kaynağı değiştir]

Hello, Elmacenderesi
as per request on meta and as a result of the election held on the relevant page, you've been granted sysop status. Please list yourself in the sysop list at this wiki. Thank you, M7 09:48, 23 Eylül 2007 (UTC)

  • Süpürgeni eline almışsın, tebrikler direktörüm, hayırlı uğurlu ola --Pinar 10:05, 23 Eylül 2007 (UTC)
Üstat bu Bilimtey yine gelmiş bi bakarmısın.Silelim mi kalsın mı?--Eldarionmesaj 13:15, 23 Eylül 2007 (UTC)
  • tebrikler elmacenderesi, kolay gelsin.. --kibelemesaj 14:08, 23 Eylül 2007 (UTC)
  • tebrikler,kolay gelsin--Düşünenadam 21:07, 25 Eylül 2007 (UTC)

Tebrikler elmacenderesi vikipediye katkılarının azalacağını düşündüğüm için seni desteklememiştim ama sen kalkarsın bu işlerin altından.iyi akşamlar--Gençosmanlı1299 17:03, 23 Eylül 2007 (UTC)

  • neyse, hiç olmazsa latince sözlüğe bakmak zorunda kalmadım.. :) hem de üstelik biz hiçbir şeyin milyonda birini bile bilmiyoruz. teşekkürler. --kibelemesaj 19:13, 23 Eylül 2007 (UTC)

Çocuk hakları gibi önemli ve ciddi bir maddeye katkıda bulunduğunuz ya da olumlu yanıt verdiğiniz için için teşekkür eder; aşağıdaki şiiri armağan olarak kabul etmenizi rica ederim (çünkü "adam olduğunuzu" düşünüyorum). Sevgiler. (Çoğaltılmış mesajdır) Levent Abi ileti 14:04, 24 Eylül 2007 (UTC)



ADAM OLMAK
Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
Döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile,
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu.
Yüreğine, sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek.
Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
dost da düşman da incitemezse seni,
ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir,
üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Rudyard Kipling (1865-1936)


  • Merhabalar,

Yeni görevinizde başarılar, aşağıda yönetici hoş geldin şablonunu ekliyorum, belki yardımı dokunur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 18:56, 24 Eylül 2007 (UTC)

Merhabalar Elmacenderesi/Arşiv3, yeni görevin sebebiyle seni kutlar, tebrik ederiz. Bozuk yönlendirmelerde kaybolmaman, inatçı trollerle cesurca savaşman, sakar vandalların geride bıraktıklarını usanmadan toplaman ve ne olursa olsun soğuk kanlılığını koruyup güler yüzle yardım isteyenlerin yardımına koşman dileğiyle ;-) !

Görevini doğru bir şekilde yerine getirebilmen için okuman gereken bazı sayfalar:

Vikipedi topluluğu sana güveniyor, güvenlerini boşa çıkarma! Yeni görevinde başarılar.

Yöneticilik[kaynağı değiştir]

Başarılar. euthygenes EPISTVLA 23:16, 24 Eylül 2007 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu sayfadaki doğru bir adil kullanım mı acaba? Teşekkürler. --Yabancı 09:45, 25 Eylül 2007 (UTC)

Yanıtınız için teşekkür ederim. Bir soru daha sorsam :) Yine bir dergi kapağı ama kapakta iki kişi (Nisa Serezli - Tolga Aşkıner) var. Yine tek bir sayfaya konulmak şartıyla, kullanılabilir mi? --Yabancı 10:00, 25 Eylül 2007 (UTC)
Çok teşekkür ederim, kolay gelsin. --Yabancı 10:15, 25 Eylül 2007 (UTC)

Öncelikle yöneticiliğinizi tebik ediyor sonra da hemen birşey istiyorum :) kullanıcı:212.175.115.14 ip'li kullanıcının engellenmesi. Kolay gelsin. The cat 09:51, 25 Eylül 2007 (UTC)

çok yavaşım... Ama dahası var sd sayfasında :) The cat

Faruk Türünz maddesini düzenlerken İngilizce Fast Fourier Transform şeklinde bir kavramla karşılaştım. Bizim vikide yaptığım aramada Fourier dönüşümü başlığında bir madde buldum. Muhtemelen ikisi farklı şeyler. Belki siz yardımcı olabilirsiniz, ya da konudan anlayan birilerine havale edebilirsiniz diye yazıyorum. Bir vakit bulduğunuz da Faruk Türünz maddesine koyduğum linki de kontrol ederek yardımcı olurasnız çok sevinirim. Bu arada yöneticiliğiniz hayırlı olsun. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--2ulus 13:56, 25 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar hocam Arzum Onan resmine adil kullanım doğru demişsin ancak yaşayan insanların resimleri adil kullanım kabul etmiyoruz. Aynı bilgiyi verecek özgür lisanslı bir benzer dosyanın mevcut olmaması veya yaratılamayacak olması. gerekir ancak yaşadığına göre kişiyi tanıtacak özgür lisanslı bir resim oluşturulabilir.Sevgiler.--Machiavelli' msj 21:16, 25 Eylül 2007 (UTC)


Hayırlı olsun[kaynağı değiştir]

Sevgili Elmacenderesi, yeni görevin hayırlı olsun. Bir koltuğa sığdıracağın karpuzlara bir yenisi eklenmiş oldu. Saygılar.--Tanyel 11:56, 26 Eylül 2007 (UTC)

Resim telif hakkı[kaynağı değiştir]

merhaba size bişey sormak istiyorum. Ben şu an bizim okulun kimliklerinin tasarımını yazpıyorum. kimliklere koysam bi sorunla karşılaşırmıyım???

Merhaba size bir teklifim var bu bilim takımı üyeleri için işbirliğene davet gibi bir davet şablonu yapsak diyorum yalnız pek bu şablonlardan anlamadığım için size sorayım dedim.saygılar. --Gençosmanlı1299 19:29, 27 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler Elmacenderesi, hep birlikte daha güzele.. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 20:24, 28 Eylül 2007 (UTC)

  • Teşekkür ederim elmacenderesi, sana da kolay gelsin ! --Mskyrider ileti 20:25, 28 Eylül 2007 (UTC)

Merak ediyorum da acaba şu ana kadar çok hoşgeldin mesajı gönderdiği için hoşgörüden dolayı ödül alan oldu mu?--Sabri76mesaj 18:50, 29 Eylül 2007 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Selamlar.Kullanıcı:Gaymanken'nın kullanıcı adı VP:KA'ya uygun değil.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 14:49, 30 Eylül 2007 (UTC)

Mesajına geç cevap verdiğim için beni bağışla benim davet şablonundan kastım bilim takımından şikayetçi olmamdır.Bilim takımının amacı üyeleriyle birlikte hareket etmek bilim maddelerini iyileştirmek olmalıdır.Ancak burada görüldüğü gibi kimsenin uğradığı veya teklifte bulunduğu falan yok durum içler acısı bunun yanında bilimle ilgili vikiprojeler var portallar var bunlar işbirliği isteyen şeyler bu yüzden böyle arasıra mesajla yada kullanıcı sayfalarına konulacak bir şablonla bilim takımına üye oldukları hatırlarına gelir diye düşünüyorum.--Gençosmanlı1299 14:13, 1 Ekim 2007 (UTC)

İlgilendiğin için sağol umarım dediğin gibi olur. iyi günler.--Gençosmanlı1299 14:21, 1 Ekim 2007 (UTC)


Teşekkür ederim. Şu aralar genellikle SD'de geceleri çalışıyorum. Bir nevi "Hop dedük"lük yapıyorum yani.--Hasan Sami 22:24, 3 Ekim 2007 (UTC)

Selam Elma, haklisin Mifepristone dogru isim, sen onu aç, ben de digerini alirim (Misoprostol), madem bir hata yaptik :). Bu aralar internet baglantimda problem var, o yuzden gelemiyorum. Kolay gelsin, Citrat 16:29, 5 Ekim 2007 (UTC)

Şablon:BT ayın işbirliği Sevgili elmacenderesi, şundan bozma bir şablon yaptım BT üyeleri için, sizce nasıl kullanabilir miyiz?--Gençosmanlı1299 10:55, 6 Ekim 2007 (UTC)

Selam.Şuraya bakar mısın.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 10:55, 6 Ekim 2007 (UTC)

Evet o hastalıkların gözü kör olsun bende öyleyim bir koli mendil bitirdim:)neyse konuya giriyim, herkesin uzmanlık alanı farklı işte bu farklılıktan işbirliği çıkarmamız lazım herkes burada fikrini belirtsin eksik bulduğu maddelere herkesin katkı yapabileceği bir iş sunabilir.Mesela ben element maddelerinin çoğunda şablon olmadığından işbirliğinde bu maddelere şablon eklemeyi teklif ettim herkesin bunu ingilizce vikidende yararlanarak yapabileceğini inandığım için belirttim.Teklif edenler olursa botanik,fizik,biyoloji,coğrafya alanındaki maddelere de küçük ama önemli katkılar yapılabilir.Ama genede bu şablonu belli bir süre kullanmayabiliriz iyi günler--Gençosmanlı1299 11:21, 6 Ekim 2007 (UTC)

konu silinmesi[kaynağı değiştir]

kardeşim bak siz beni neden anlamak istemiyorsunuz webcix tarihini devam ettirmek istiyorum özgür ansiklopedi değil mi bu yok ben sağ cı sol cu mu savunuyorum sadece bir tarih bitmesini istemiyoruz siz bu konuda neden bu kadar ısrarcısınız bak hepsinin cevabını veriyim

İLK OLARAK DİKKAT EDİNİZ BEN DEDİMKİ WEBCİX.COM FORUMWEBCİX.COM 2000 YILINDA AÇILMIŞ BUNDAN GERİSİ WEBCİX İN TARİHİYLE ALAKASI YOKTUR CLONDUR. GÖNDERDİĞİM YAZILARA DİKKAT EDİN SİZ BANA DEMİŞSİNİZ WEBCİX.NET İN REKLAMINI YAPIO BEN NE DİORUM O SİTENİN WEBCİX TARİHİYLE ALAKASI YOKTUR!

Reklam Amaçlı : Ya düşünmek lazım reklam amaçlı olsa bu adresler niye yok bu adresler 2000 yılında açılmış 2003 te bitmiştir reklamla alakası yok sileceğiniz mesajı iice inceleyin

Ansiklopedik Kurallara Uygunsuz : Ya ben yazınızın tamamını okudum imla kurallarına dikkat ettim tarafsız davrandım sizde sileceğinize eksiğin şu kardeş die mesaj atın

yapmayın böyle ilkeli bir ansiklopedi olmanız için detaylara daha iyi dikkat etmeniz gerekir!

UYGUNSUZ KULLANICI ADI[kaynağı değiştir]

Selam.Geçmiş olsun sanırım hastaymışsın.Ya bu Kullanıcı:Kanlikefen diye biri kayıt olmuş.Bak tüylerim diken diken oldu.Sanırım uygunsuz adı.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 20:26, 6 Ekim 2007 (UTC)

ELMACENDERESİ[kaynağı değiştir]

BOTLUK BAŞVURUMU NİYE SİLDİN?

sevgili cendere[kaynağı değiştir]

sen beni bot olarak gösterir misin ben yapamadım--Iğdırlı76 10:41, 7 Ekim 2007 (UTC)

sağlamcı'nın mesaj sayfasında gördüm[kaynağı değiştir]

ben de sağlık ve esenlik dilemeden geçmek istemem. umarım iyisindir. en iyi dileklerle.. Levent Abi ileti 18:40, 7 Ekim 2007 (UTC)

sevgili elmacenderesi[kaynağı değiştir]

acaba şikayet sayfasına nasıl yorum yazabilirim.o şikayet yazcağım yere şikayet bölümü anasayfası değil yazacağım yerin linkini bana atar mısın--Sabri77 12:12, 8 Ekim 2007 (UTC)

nereye basarak en altına eklicem --Sabri77 12:21, 8 Ekim 2007 (UTC)

kibele yi çünkü arkadaşım ilkebay a gizli vandalizm den 1 ay engellenmiş.ama kuzeni şifresini bildiğinden her şeyi bütün enggellemelerini o yapmış.oda yeni öğrendi şu an çok mutsuz ve sıkıntılı. engelinin kaldırılmasını istiyor ara ara ağlıyor.teksevdiği vikipedi.cezası bitsin ekranı öpecekmiş hep.sizd eyardım eder misiniz?--Sabri77 12:26, 8 Ekim 2007 (UTC)

bende bundan şikayetciyim.kaç kere dedim hep anlamsızca şeyler söylüyor.Üzgünüz engellendi vs falan.siz 1 ay enggellenseniz böyle düşünmezmisiniz ne olur yardım edin.--Sabri77 12:31, 8 Ekim 2007 (UTC)

arkadaşım kalp hastası hep ağlıyor.KALP KRİZİ GEÇİREBİLİR BU NEDENLE.YARDIM EDİN NE OLUR.--Sabri77 12:31, 8 Ekim 2007 (UTC)

Kazak sovyet sosyalist cumhuriyeti madesinin denemeye benzer bir hali var mı neden sildiniz?--Tuz 11:40, 9 Ekim 2007 (UTC)

Önemi yok. Dobro Den.--Tuz 12:09, 9 Ekim 2007 (UTC)

Busy, busy Sen nasılsın, dersler nasıl gidiyor? --Pinar 12:35, 9 Ekim 2007 (UTC)

Al benden de o kadar. Sınavlarıma 3 hafta kaldı. Stresten bot oldum, sayfalara interwiki ekliyorum --Pinar 12:41, 9 Ekim 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Ellerine sağlık direktörüm, madalya alır gibi oldum --Pinar 08:36, 10 Ekim 2007 (UTC)

Bilim Takımı[kaynağı değiştir]

Sayın Elmacenderesi bir süredir geliştirmek için çaba harcadığım Fizik portalının gelişim ivmesini arttırmak, daha fazla katılımcı bulmak için. Bilim Takımına üye olmak istiyorum. Kişisel sayfamda yazdığım makaleler hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz. İyi akşamlar --nano 19:17, 10 Ekim 2007 (UTC)

Teşekkür Ederim[kaynağı değiştir]

Sayın Elmacenderesi beni Bilim Takımına kabul ettiğiniz için teşekkür ederim.İyi geceler --nano 01:55, 12 Ekim 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu[kaynağı değiştir]

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 14:42, 11 Ekim 2007 (UTC)
  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun..) --Hasan Sami 05:38, 11 Ekim 2007 (UTC)

değişiklik sayısı (mesajlar)[kaynağı değiştir]

merhaba size bir sorum var. maddelerde yaptığımız değişiklikler [[6]]'ye etki ediyor. peki kullanıcılara yazdığımız mesajlar, yaptığımız değişiklikleri yükseltirmi? Fatalflexmsj 09:36, 11 Ekim 2007 (UTC)

Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 16:09, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle.İyi bayramlar.
Sağlamcıileti 15:23, 11 Ekim 2007 (UTC)
  • İyi bayramlar Elmacendersi, bayramın kutlu olsun mutlu olsun, ben her ne kadar uğramasam da bu diyarlara, bir mesajım bari baki kalsın :) Hoşçakal. --Danbury iletihehehe 16:41, 11 Ekim 2007 (UTC)
Bayramınız kutlu olsun.Baklavalar Güllüoğlun dan ;) --ilker76ileti 05:31, 12 Ekim 2007 (UTC)
Benden baklava. Aman dikkat edin şekeri bol kaçırmayın!--Tuz 06:38, 12 Ekim 2007 (UTC)
  • Merhabalar,

Bilmukabele... - Noumenon mesaj 12:32, 12 Ekim 2007 (UTC)

Bu jelibonlar sizin için! Bayramınız kutlu olsun. Wiki'de nice yeni bayramlara!--Mehmet Baran 17:02, 11 Ekim 2007 (UTC)

Sayın Elmacenderesi, Size bir konuda danışmak istiyorum hazırlamış olduğum bir şablonun hangi sayfalarda olduğunu görmek için kullanabileceğimiz bir kod mevcut mu? Yani kategorilerdeki gibi. İçerdiği konuları sıralamak istiyorum böylece kendi taslaklarımın hangileri olduğunu görebileceğim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.--nano 16:15, 12 Ekim 2007 (UTC)

ok --nano 22:23, 12 Ekim 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Yaklaşık 22 saat oldu en son uyuyalı geçen gece 4ten beri wikide bişiler yapıyorum da artık iyice dalgınlaştım. Sizin mesajı yanlış okuyup saçma bir cevap yazdım. Tekrar okuyunca düzelteyim dedim. Şu an galiba sorun halloldu ilginiz için çok teşekkür ederim...İyi çalışmalar--nano 22:40, 12 Ekim 2007 (UTC)















VikiHayat Nisan-Mayıs-Haziran 2007

VikiHayat Nisan-Mayıs-Haziran 2007 sayısı





VikiHayat




Üç Aylık VikiGazete



Yıl 2, Sayı 3 Nisan-Mayıs-Haziran 2007 Vikipedi:VikiHayat

VikiHayat'ın üçüncü sayısından herkese merhaba.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. VikiHayat gazetesini çıkartan Absar, zorunlu Vikimola yapmak durumunda kalınca bu sayının çıkması oldukça gecikti, bunun için VikiHayat olarak sizden özür diliyoruz. Yakın bir zaman içerisinde 4. sayımız da çıkacaktır. Gazete aboneliği için isminizi bu bölümüne yazdırmanız yeterli. Ayrıca tüm tenkit, görüş ve övgülerinizi Vikipedi tartışma:VikiHayat sayfasında belirtebilirsiniz. Bu arada geçmiş Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nızı, Anneler Günü'nüzü ve Babalar Günü'nüzü kutlar; hayırlara vesile olasını temenni ederiz. Gelecek sayıda görüşmek üzere.


VikiHaberler

Vikipedi
Portallar


VikiProjeler


Diğer


Seçkin İçerik


Haftanın İşbirliği


Kardeş Projeler

  • 2 Nisan - Türkçe VikiSözlük 4.sırada.
  • 28 Nisan - VikiKaynak 3000 maddeye ulaştı.
  • 2 Mayıs - VikiSöz 1800 maddeye ulaştı.
  • 12 Mayıs - Yöneticilik seçimleri için başvuru ve seçimlerde oy kullanma kıstaslarının belirlenmesine yönelik bir tartışma başlamıştır.
  • 23 Mayıs - VikiSözlük 150.000 maddeye ulaştı.



Başvurular

Yöneticilik

Kendilerini yeni görevleri sebebiyle kutlar, tebrik ederiz. Bozuk yönlendirmelerde kaybolmamaları, inatçı trollerle cesurca savaşmaları, sakar vandalların geride bıraktıklarını usanmadan toplamaları ve ne olursa olsun soğuk kanlılığını koruyup güler yüzle yardım isteyenlerin yardımına koşmaları dileklerimizle!

Maalesef gerekli olan yüzde sağlanamadı. Fakat müthiş katkılarına kullanıcı olarak da devam etmeleri dileklerimizle!
Hmd92 tarafından hazırlanmıştır.

Bayramınız kutlu olsun.Baklavalar süperr ;) --ahmetdemirciogluileti 05:31, 13 Ekim 2007 (UTC)

bende baklava gönderdim ama ....--Ahmetdemircioglu 12:01, 13 Ekim 2007 (UTC)

sevgili elmacenderesi[kaynağı değiştir]

Temizlik takımına girmek istiyordum.en az kaç değişiklik vs yapabilirim?

Ben yeni kayıt oldum. Aklıma takılan bir soruyu size sormak istedim. Acaba benim bilim takımına üye olma hakkım var mı? diye soracaktım. Yeni kayıt olduğum için önce birisine sormak istedim. Acaba bu konuda yardım eder misiniz. --Elıf-kılıcer-15-1993 13:09, 13 Ekim 2007 (UTC)

Küfürlü değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu değişikliği yapan kullanıcının bildiğim kadarıyla engellenmesi gerekiyor. Bilginize... --Yabancı 22:29, 13 Ekim 2007 (UTC)

Ben teşekkür ederim, kolay gelsin. --Yabancı 22:31, 13 Ekim 2007 (UTC)

elmacenderesi'ne mesaj[kaynağı değiştir]

Benim alıntı yaptığım www.metabilgi.org web sitesinin sahibi benim ve bu web sitesinin altına da "Site içeriği, bilgi verilmesi ve kaynak göstermek şartıyla kullanılabilir." diye yazmışım ve bu web sitemde yazılanlar herhangi bir te'lif anlaşmasıyla korunmuyor. Vikipedi'de düzenlediğim bu sayfa ikidir siliniyor; son bir kez daha daha aynı sayfayı düzenleyeceğim ama tekrar silinirse, bir daha uğraşmayacağım. Saygılar. ayhank27

Lütfen silinme gerekçesini de belirtirseniz çok iyi olur.

Yazımın telif haklarına tamamen uyduğunu tekrar belirtirim. Önceki silen arkadaşa da aynı mesajı göndermiştim. ayahnk27

İyi geceler..[kaynağı değiştir]

şuna 88.238.154.3 bir dokunman mümkünmü? teşekkürler. Levent Abi ileti 20:48, 16 Ekim 2007 (UTC)

Teşekkürler elma! :) Senin güzel çabalarını, arkadaşlarımın tümünün katkılarını gördükçe gururla dolup çok daha iyi oluyorum, ya kısaca iyiyim diyeyim, sağol, sen de hep iyi ol emi :) yüzün heeeeep böyle olsun, iyi geceler. Levent Abi ileti 20:55, 16 Ekim 2007 (UTC)

Avrupa yabanarısı[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar, nasıl olduğunu anlamadım bir sorun yaşıyorum. Yabanarısı maddesinin adını değiştirdim Avrupa yabanarısı olarak, fakat iki tane sayfa açılmış oldu birbirinden farklı. Nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok, ama Avrupa yabanarısı sayfasını silip, yabanarısı maddesinin içeriğini ona kopyalayabilir misiniz. Yabanarısı maddesini açacağım diğerinden bağımsız olarak. Teşekkürler. İyi çalışmalar. Cat 20:29, 16 Ekim 2007 (UTC)

Silinen yabanarısı içeriğini Avrupa yabanarısı maddesine kopyalayabilirseniz çok sevinirim. Madde içeriği Avrupa yabanarısı çünkü. Teşekkürler. Cat

Hocam selam; Bu maddeyi yanlışlıkla sildin diye düşünüyorum.Lakin madde ilaç kartlarındaki önemli bir maddeyi teşkil etmektedir. Deneme diye silmenizi de anlayabilmiş değilim.Lütfen haberleşelim.Başkaca bir sebep yok ise maddeyi tekrar oluşturmanızı rica ederim Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 12:03, 17 Ekim 2007 (UTC)

Eyvallah hocam kolay gelsin...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 15:27, 17 Ekim 2007 (UTC)

Selam dost.212.175.112.150 ip li arkadaş senden onu engellemeni rica etti. :) Kolay gele.Sağlamcıileti 10:58, 19 Ekim 2007 (UTC)

Kullanıcı:Orospu isimli kullanıcı, kullanıcımız mıdır ya da olmalı mıdır :) Tşkrler. Cat 11:05, 19 Ekim 2007 (UTC)

İyi geceler, kullanıcı sayfama yapılan vandalizimi (?!) geri almışsınız. Doğrusu teşekkür ederim, SD'den gördüm. Canım sıkıldı yalnız biraz. Şımarmak olarak yorumlanan şey; politikaları daha çok öğrenmek için buldukça sayfama eklediğim linklerdi, "kullanıcılar için" derken de; yeni gelenlere mesaj atarken aramamam için yaptığım bir köşeydi. :) Neyse.. şımarmayayım ben yine de :( Cat 00:08, 20 Ekim 2007 (UTC)

Nutuk maddesi ile ilgili değişiklikler[kaynağı değiştir]

Nutuk maddesi ile ilgili sürekli değişiklik yapmış ve 3gd kuralını ihlal etmiştim ve bu nedenle de engellenmiştim. Daha sonra engellenme nedenlerimi araştırdığımda engellenmemin bu kuralla ilgili olduğunu zannederek haklı olduğunuza ve sayfanın da değişime kapatılması gerektiğinde haklılık derecesi olduğuna kanaat getirdim. Ancak hala zannetmekten bahsediyorum çünkü kuralları bilmeyen birisi olarak yaptığım değişikliğin kural ihlaline girdiğini bilmiyordum. En azından bu durumda şu nedenle engellenebilirsiniz denilerek gerekli maddeye yönlendirme yapılması ve eğer ısrarcı davranılırsa engelleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım bir daha engelleme yapmadan önce uyarırsınız çünkü insanlar kuralları bilmediğinden kuralara karşı davranıyor olabilir. İkinci bir konu ise hala aklımı meşgul etmektedir. Üç defadan fazla değişiklik yaptığı halde ben engellendiğim halde görünmez kahraman neden engellenmedi. O da benimle beraber aynı davranışı sergilemişti. Bu engelleme bana sizin tarafsız olmadığınızı düşündürdü. Çünkü kuralda açık açık eğer bu olayda taraflar varsa diğer kişilere de aynı şekilde davranılmalıdır diyor.

Bilim Takımı[kaynağı değiştir]

Sayın elmacenderesi, bilim takımında görev almak beni onurlandıracaktır. --Khutuckmsj 14:13, 21 Ekim 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Silinen kullanıcı mesaj sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Elma. Bugün bazı kullanıcı mesaj sayfalarını sildiğini gördüm ve konu başka bir kullanıcıyla tekrar açılmışken birşey sormak istedim. en:Wikipedia:User page yönergesine göre mesaj sayfasının silinmesini isteyen kullanıcı yasal veya güvenliğine yönelik bir tehdit altında değilse (legal threats or other grievous violations) silmememizi söylüyor. Acaba bu kullanıcı ile irtibata geçip neden silinmesini istediğini öğrendin mi? Emin değilsen sorabiliriz. Çok önemli bir sebebi varsa silinmesinde bir sakınca yok. Kolay gelsin --Pinar 12:59, 24 Ekim 2007 (UTC)

Sileceğiniz maddeleri silerken önceden kontrol etmenizi rica ediyorum zira ikinci defadır yanlış şeyleri siliyorsunuz. İyi günler--Tuz 09:52, 25 Ekim 2007 (UTC)

Silinen kullanıcı sayfası değil müzisyen bilgi kutusu.--Tuz 10:01, 25 Ekim 2007 (UTC)
Madde başka dilden çevrilmiyordu. Oraya koyduğumda zaten çevrilmişti geçmişten kontrol edebilirsiniz--Tuz 10:09, 25 Ekim 2007 (UTC)
Madde kısa da değildi sadece içine gizliydi dışına gözükmüyordu ya neyse. Bu konu fazla uzadı sanki. Sevgiler--Tuz 10:22, 25 Ekim 2007 (UTC)

Bilmiyorum ! :) Ama iyi galba :) Arasıra yanlış tercihleri seçiyorum silme işlemi için ama, o kadar da çok hata yapmıyorum diye düşünüyorum. :) Geldiğinize göre ben kalkabilirim artık sanırım, hala kahvaltı yapmadım da :) İyi çalışmalar, sorduğunuz için teşekkürler... Cat 11:05, 26 Ekim 2007 (UTC)

Hay allah :) kullanıcı sayfanız sandım birden mesaj bıraktığım yeri :) pardon...

Silinmiş mesaj sayfaları[kaynağı değiştir]

Selam. Geç yanıt için kusura bakma, malum sınav zamanı. Kullanıcı kendi istese bile ve hatta Vikipedi'yi temelli terketme kararı alsa bile kullanıcı mesaj sayfalarını silmeden önce nedenini sormalıyız. Benim tahminimce bu sayfalar olası bir şikayette delil olarak kullanılabileceği için çok önemli bir neden yoksa silinmemeliler. Kullanıcıyla irtibata geçip nedenini öğrendim. Silme işlemi yönergeye uygunmuş, teşekkürler --Pinar 05:16, 27 Ekim 2007 (UTC)





Selamlar, Djinn Stylo BarışaRock'da yer almış bir gruptur. Ansiklopedik bir bilgidir. Pek çok kez gazetelere çıkması da onun kaydının tutulması gerektiğini savunur. Teşekkürler. --Özgün ÖZdemir 22:19, 6 Kasım 2007 (UTC)

Vikipedi tartışmaları[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

konularında fikirlerinizi belirtmenizi rica eder, iyi çalışmalar dilerim . Saygılarımla Cat 11:04, 27 Ekim 2007 (UTC)

Tekrar merhaba. Galiba bir önceki mesajımda kendimi tam olarak ifade edememişim, kusura bakma Kullanıcıyla irtibata geçip mesaj sayfasını neden silmek istediğini öğrendim. Geçerli ve önemli bir nedeni olduğunu öğrendiğim için ilk yaptığın silme işlemi doğruydu. Bu nedenle sayfayı yeniden sildim. İlgilendiğin için teşekkürler! --Pinar 07:57, 28 Ekim 2007 (UTC)

  • Mesaj arşivlerini görmemiştim, onları da siliyorum. Çok stresliyim bu aralar. Bugün bir sınavı bitirdim, yarın bir tane daha var. Ah bir bitseler. Umarım senin durumun benden iyidir --Pinar 02:49, 29 Ekim 2007 (UTC)

Can you help me?[kaynağı değiştir]

Merhaba! I'm sorry to write in english, but I need a translation of this anthem to turkish. Can you make it to me, when you get free time, please? Thank you very much! --vonusovef (wha?) 12:20, 31 Ekim 2007 (UTC)

Sevgili Elmacenderesi, sonradan Copyrigt işaretini gördüm. Ama azimliyim anlaşılır bir metin toparlayacağım sağol..

Yaser Arafat maddesinde enteresan bir durum var. Maddeyi değiştirmeye çalıştığınızda maddenin İngilizce copy/paste edildiğini görüyorsunuz. Muhtemelen biri çevirmeye başladı ve yarım bıraktı. Ancak maddenin normal görüntüsünde bu İngilizce kısımlar gözükmüyor. Kodlarla ilgili herhalde. Haberdar etmek istedim zira kendim ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Kendi kafamdan İngilizce kısımları silmek de istemedim. Bir fırsat bulduğunuzda bakarsanız sevinirim. İyi çalışmalar.--2ulus 22:37, 5 Kasım 2007 (UTC)

İlgilendiğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar.--2ulus 23:01, 5 Kasım 2007 (UTC)


ilginç bir filmmiş : ))) Carrie filmindeki Carrie White olabilir mi? filmi tam hatırlamıyorum ama kızın annesi sinir bozucu bişeydi. Bu filmdede kanlı bir balo sahnesi ve doğaüstü güçlere sahip bir kız var. stephen king'in romanından uyarlama ve filmi brian de palma çekmiş. sissy spacek ve anne rolünde piper laurie bu filmle oscar'a aday oldu. Anlattıkların çıkarabildiğim film bu. umarım doğrudur : ))) --Sophia 09:21, 6 Kasım 2007 (UTC)

http://www.imdb.com/title/tt0074285/

hiç sorun değil. bulduğuna sevindim. kolay gelsin : )))--Sophia 09:47, 6 Kasım 2007 (UTC)

Selamlar, Djinn Stylo BarışaRock'da yer almış bir gruptur. Ansiklopedik bir bilgidir. Pek çok kez gazetelere çıkması da onun kaydının tutulması gerektiğini savunur. Teşekkürler. --Özgün ÖZdemir 22:19, 6 Kasım 2007 (UTC)

IRC cloak request[kaynağı değiştir]

I am elmacenderesi on freenode and I would like the cloak wikipedia/elmacenderesi. Thanks. ----Elmacenderesi E=mc2 11:35, 10 Kasım 2007 (UTC)

selam ve şikayet[kaynağı değiştir]

selamlar, Kibeleyi şikayet etmiş bulunmaktayım. Şikayet sayfasında onun bana kişisel saldırı yaptığını iddia ediyorum. İlgili sayfada fikirlerinizi belirtmenizi rica ediyorum...Kolay gelsin...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 15:58, 10 Kasım 2007 (UTC)

Geçmiş olsun...parasetamol içeren antihistaminikli bir preparat dene...Şu sıcak suyla içilenlerden. Selamlar...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 16:14, 10 Kasım 2007 (UTC)

Sağol be E.Cenderesi hiç bir yönetici şablon konulan sayfaları silmiyordu sağolasın(kızcaktım valla yöneticilere)--Eğinlihakan34 msj 12:38, 11 Kasım 2007 (UTC)

Acaba sizce Polinomun sayfası silinmeli mi? düzenle şablonu koydum ama emin değilim.--Eğinlihakan34 msj 12:47, 11 Kasım 2007 (UTC)

Huhaahhaaa :D ! iyi kimse ekran görüntüsü almadı ;) Cat 12:28, 13 Kasım 2007 (UTC)

Tebrikler... :) --Elmacenderesi E=mc2 12:29, 13 Kasım 2007 (UTC)
Vikipedi'yi bırakıp gidiyorum. Bu utançla buralarda daha fazla duramam ben artık:) Hep bu vandalın yüzünden, hep bu şekilde değişiklikler yapıyor.--Ugur Basakmesaj 12:31, 13 Kasım 2007 (UTC)

Bilim takımına kabûlumü rica ediyorum.-- Euthygenes EPISTVLA 23:58, 20 Kasım 2007 (UTC)

Bu kadar çabukluk?[kaynağı değiştir]

Sancaklı Menajerlik maddesi hakkında bu kadar çabukluk.. Pes doğrusu. Selamlar. Desene Metal'a yazdığım mesaj havada kaldı. Teşekkürler.--Hasan Sami 22:18, 22 Kasım 2007 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yeni bir kullanıcı kendisine yolladığım hoşgeldin mesajını silip, mesaj sayfasına reklam bağlantıları ekledi. Kullanıcıya uyarı mesajı yazdıktan sonra farkettim, bağlantısını verdiği siteyle kullanıcı adının aynı olduğunu. Bir inceleyin isterseniz, karar sizin. Kolay gelsin. --Yabancımsj 13:56, 26 Kasım 2007 (UTC)

Bir de şu kendinden geçmiş vandalı engellerseniz iyi olur. --Yabancımsj 14:04, 26 Kasım 2007 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 14:20, 26 Kasım 2007 (UTC)

Merhabalar Elmacenderesi Köy çeşmesine bakabilirmisin?--Nosferatu 14:06, 26 Kasım 2007 (UTC)

Merhabalar. Bu katkılara bakarsanız reklam içerikli dış bağlantıları görürsünüz. Bilginize.Sağlamcıileti 16:58, 28 Kasım 2007 (UTC)

Küfürlü değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu vandalı engeller misiniz? --Yabancımsj 13:45, 4 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 14:03, 4 Aralık 2007 (UTC)
Selam, hazır silme işine girişmişken şu söylemeye dilimin varmadığı sayfayı (Celtık) da siler misin? yaratıcısına artık naparsın bilemiyorum:P --Suelnurmesaj 21:33, 4 Aralık 2007 (UTC)

Elmacenderesi, umarım iyisindir. Şu Tiyatro maddesini ben düzeltmekten bıktım, vandallar bozmaktan bıkmadı. Geçmişine bakarsan, tarihsel olarak hemen hemen hergün olumsuz saldırılara maruz kaldığı görülüyor. Anonim kullanıcılara kapatmamız mümkün mü? ona harcayacağımız zamanı başka şeylere ayırsak? Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 12:37, 6 Aralık 2007 (UTC)

Şablon Silme[kaynağı değiştir]

Hazırladığım bir şablonu silmşsiniz hiçbir anlam içermeyen sayfa gerekçesiyle halbuki ben o sayfaya programın sürüm şablonunu oluşturmuştum. Şimdi tekrar oluşturuyorum ve Microsoft Silverlight sayfasına da koyuyorum lütfen silmeyiniz Gigo 20:25, 7 Aralık 2007 (UTC)

Girilen maddelerin haketmeden silinmemeleri dileğimdir. Yazık oluyor.[kaynağı değiştir]

Sayın Yöneticim, Sanata, sanatçıya değer veren ve Wikipedia'nın yeni kulanıcılarından "Kulanıcı mesaj: Kapçak" adıyla Mehmet Kapçak ben. Geleceğin Devasa ansiklopdisinin gelecekte kayıplara tahammülünün olmayacağına inanan biriyim. Bu ansiklopedide yerini alması gereken bir kşi, grup ya da kurum ve kuruluşun birilerinin gerekli incelemeyi yapmadan "Anlamsız ya da boş sayfa" etiketini yapıştırıp; (Ahaaaa yakaladım) dercesine silinmeye aday göstermesi, tarafsızlıklarından asla şüphe etmediğimiz yöneticiler tarafından da "Ansiklopedik olmayan kişi yada grup" damgasını vurarak silinmesi, Wikipedia'nın gelecekteki kaybı olabileceği endişesini taşıyor, bu tür kayıpların en aza indirilmesi için de gerekli titizliğin gösterilmesinden yana tavır almak istiyorum.

  • 40 yılını sanat ve sanat eğitimciliğine vermiş, yaşamının her alanında estetik kaygı olan, sanat, bilim ve teknolojiden yararlanmasını bilen kendisi de bilgi üreten, "Sanat Eğitimcisi ve Sanatçı" yetiştiren Üniversitelerin ilgili fakültelerinden mezun olan, alanında yüksek lisans yapan, Devlet Resim ve Heykel yarışmalarında eserleri ödül alan, sergilenmeye değer görülen, karma sergilerin yanısıra seçici sanat kurulların denetiminden geçerek; 15 kişisel sergi açan insan ya da insanlar "Ansiklopedik Olmayan kişi" olabililir mi?

Tanımlamaya çalıştığım kişi,Yusuf Demirtaş. Tarafımdan girilen madde olup; 28 Kasım 2007 tarihinde öneriler üzerine sizin tarafınızdan "Ansiklopedik olmayan kişi" damgasını yedi ve silindi. Yeni kulanıcı olduğum için ne yapacağımı bilemediğimden bir hafta bekledim ve tekrar girdim. Bu kez de 04 Aralık 2007'de sayın Eldarion kullanıcısı tarafında aynı gerekçeyle silinince; bir sanat eğitimcisi olarak çok yakından tanıdığım bu insan ansiklopedik kişi olamayacaksa kim olbilir sorusunu kendime somaya başladım. Yanıt bulamadığım için de içimi size dökmeye karar verdim. Rahatladığımı hissediyorum.. Bağışlanmam dileği ile..Kapçak 20:40, 8 Aralık 2007 (UTC)

adaylık ve oylama...[kaynağı değiştir]

Selamlar; Şu [7] sayfada yöneticilik oylamam devam ediyor. Olumlu oylarınıza talibim. İlgi gösterirseniz sevinirim.Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 16:41, 15 Aralık 2007 (UTC)


Kuantum Mekanigi maddesi,devam[kaynağı değiştir]

merhaba. Arastirdim, sabanci universitesinde bir program yazilmis. Yazinizi kopyaliyorsunuz, hemen turkcelerstiriyor. Program internette: http://www.hlst.sabanciuniv.edu/TL/deascii.html

Bu programi koy cesmesinden ya da portaldan ana sayfadan ilan edebiliriz.Boylece her yazar gonul rahatligi ile yazabilir.

Boyle bir degisiklik yapmak icin kiminle gorusmemiz lazim? ya da kendimiz yapabiliyor muyuz acaba?

tesekkurler sinsi_sansar

Sevgili Elmacendersi Divane maddesini silmiş olduğunuzu gördüm. Silinmesi önemli değil ancak ben mantığı anlamadım. "Divane (saz)" şeklinde yazılsın deseydiniz, tamam derdim. maderibeyza'ya da aynı soruyu sordum. Ben bunun neden bir ansiklopedik madde olmadığını anlayamadım. Buluş olduğu için mi? İkna ederseniz menun olurum. İsterseniz maddeyi tekrar getirelim bir bakalım?--foPen bana ileti gönder 10:09, 18 Aralık 2007 (UTC)

Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--Sαвяι¢αи76ileti 21:29, 20 Aralık 2007 (UTC)

Yalnız divane'yi tekrar getirmeni rica ediyorum. yaptığım değişiklikler kayıtlı değil ve tekrar yazmam da cok zor. Selamlar, --foPen bana ileti gönder 10:32, 19 Aralık 2007 (UTC)

baba yaw manyağın teki Tarih maddesini gebertmiş, bi ilgilenirmisin SBM 22 Aralık 2007 22:42

Selam. Noel maddesinde Abuk78 arkadaşımız 'Dini anlamı yitirmesi' ifadesini kullanmakla ısrar ediyor. Bana kalırsa Türkçe Viki'ye din düşmanı imajının verilmesine yol açabilir. Bir göz atın ve gerektiğini düşünürseniz müdahale edersiniz. İyi çalışmalar. Takabeg 22:36, 23 Aralık 2007 (UTC)

Kılıç Ali Bey maddesi[kaynağı değiştir]

Selam. Kılıç Ali Bey maddesi sildiniz. Gerekçesi Genel:2 olarak gözüküyor. Bu bildiğimiz Kılıç Ali değil mi? Yanlış hatırlamıyorsam, 1 Aralık'ta yeni açılmış. Aslında düzeltmeyi düşünüyordum. Madde başlığı kalmalıydı bence. Bir değerlendirirseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg 19:50, 25 Aralık 2007 (UTC)

Sevgili Takabeg, maddenin 02:26, 25 Aralık 2007 tarihindeki silinme nedeni G9 yani telif ihlalidir. Yeniden açıldığında ise kriterlere uymadığı için tarafımdan 19:41, 25 Aralık 2007 tarihinde tekrar silinmiştir. Eğer kriterlere uyacak şekilde yeniden açarsanız silinmez. Sevgilerimle, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 20:25, 25 Aralık 2007 (UTC)
Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. O maddeyi açmaya çalışacağım. İyi çalışmalar. Takabeg 20:36, 25 Aralık 2007 (UTC)

Ilginize, bilginize. -- Cat chi? 14:02, 26 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı'nın diğer dillerdeki adlandırmalar[kaynağı değiştir]

Selam. Bugün (açımdan) çok ortam karşıktı. En son Ermeni soykırımı iddiaları maddesinde daha önce ilave ettiğim meseleyi soykırım olarak kabul eden ülkelerdeki adlandırmaları bir yerden kopyaladığını gerekçe göstererek Abuk 78 arkadaşımız tarafından çıkarıldı. Açıkçası polemik nitelikte bir girişim gibi geldi bana. Aslında kendim için biriktirdiğim yazılardan almıştım. Maddeye ilave ederken ayreten diğer wikilere de baktım (çelişiyorsa kötü olur) ve her birinin Interwiki'de olmadığı diller için tekrar sözlüklere baktım. Aslında bu kelimeler gazetelerde de internet sitelerinde de bulmamız zor değil. Sırf bu kelimeler için kaynak göstermek şart mıdır? Fikrinizi de almak istiyorum. Takabeg 23:47, 28 Aralık 2007 (UTC)

Selam. Sivrialan, Şarkışla maddesini kontrol eder misiniz? Şurda [8] buldum. Fakat telif ilişkileri konusunda emin olamadım. İyi çalışmalar. Takabeg 14:36, 30 Aralık 2007 (UTC)

2008 yılınızı en içten dileklerimle kutlarım--Selim Hoca 18:42, 30 Aralık 2007 (UTC)


Bilim takımı[kaynağı değiştir]

Selam elmacenderesi, bilim takimi icin gerekli kosullari sagladigima inaniyorum sosyal bilimler alaninda katkida bulunmak istedigim icin bu olusumda yer almak istiyorum. iyi çalışmalar----Boyalikus 22:29, 30 Aralık 2007 (UTC)

Tesekkrler elmacenderesi.. Belli basli dusuncelerimi olusturdum, ama beni yonlendirirsen de sevinirim.iyi calismalar.--Boyalikus 22:45, 30 Aralık 2007 (UTC)

Elmacenderesi IRC'ye gelebilir misin?--Boyalikus 23:01, 30 Aralık 2007 (UTC)

Ben de Bilim Takımı'na girsem? Teşekkürler, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 15:08, 31 Aralık 2007 (UTC)

Eyvallah :) Khutuckmsj 19:54, 31 Aralık 2007 (UTC)


Size de iyi yıllar, mutluluklar.--Hasan Sami 16:01, 1 Ocak 2008 (UTC)


Ne hakla Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Gereksiz işler??? Sen tamamen bana ait 15 gün içinde bu konuda kitabımın çıkacağı bir konuda neyi gerekçe gösteripte telif hakkı bahanesi ile silebiliyorusun. Bende bundan sonra seninle ilgili ne kadar katkın varsa gerekeni yapacağım bu kadar da olmaz saygı diye bir şey vardır değilmi sağdan soldan resimleri toplayıp sonrada bir şeymiş gibi göstererek toplumda bir yere gelinmez önce gerçek emeğe saygı lazım.. Ben o bilgileri derleyebilmek için 3 yıldır uğraşıyorum en az 150 sayfa ve kendi çektiğim 2000 e yakın resmi daha ekleyecektim ama şimdi o zamanı silmek için kullanacağım. Oktay AKTIN

                                             oktayaktin@gmail.com

Reklamlı dış bağlantı[kaynağı değiştir]

Selam. Vikipedi tartışma:Dış bağlantılar'nda konu açıldı. Vaktiniz olduğunda bakarsanız sevineceğim. Ancak benim de net önerim yok. Yeter ki eşit olsun turarlı olsun diyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 17:22, 2 Ocak 2008 (UTC)


Bu başlıkta yazdığım konu telif hakkından dolayı silinmiş.Nerede telif hakkı ihlali olduğunu sormak istiyorum.Teşekkürler.Bobneilbruce 17:17, 14 Ocak 2008 (UTC)

İlgi için teşekkürler.Resim yüklemek için sanatçının resmi sitesini kullanabilir miyim?Bobneilbruce 17:31, 14 Ocak 2008 (UTC)

Selam. Şablon:Kullanıcı zz şabulonuna bakar mısınız? Ben tam olarak meseleyi algılayamadım. Sadece eskiden Kullanıcı tr-A olan bir şablon zazalaştırıldığını anladım. (Son haftalarda Türkçe vikide yoğun Zazacılık faaliyeti var gibi:)) İlgilenirseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg 00:30, 17 Ocak 2008 (UTC)

Tekrar selam. Biraz ilgilenmiştim. Tr şablonun 'geçmiş' kayıtları korunması gerekiyor değil mi? Yoksa işi görürse sorun yok mudur? Eğer geçmiş kayıtları korunmalı derseniz ona göre tamir edeceğim. İyi çalışmalar. Takabeg 00:50, 17 Ocak 2008 (UTC)
Elinize sağlık. Görünüşte evet hallolmuş gibi. Anladığım kadarıyla eski Kullanıcı tr şablonu zazaca'ya değiştirilmiş. O yüzden silinmiş Kullancı zz şablonu tekrar getirip onu Kullanıcı tr şablonu olarak kullanmamız daha geçmişte yaşanan değişiklikler ve tatrışma kayıtlarının da korunması için daha sağlam gibi. (Gerç pek tartışma konusu olduğuna ve olacağını düşünmüyorum:)) İyi çalılşmalar. Takabeg 00:58, 17 Ocak 2008 (UTC)
Evet şimdi tam olmuş sanırım. Elinize sağlık. Ustaca işleriniz için çok çok teşekkür ederim. İyi geceler (sabahlar?). Takabeg 01:04, 17 Ocak 2008 (UTC)

Elinize sağlık...[kaynağı değiştir]

Tek tek sayfaları eski haline getirirken, nasıl durduracağımı bilemedim. Elinize sağlık...--Dsmurat 19:57, 18 Ocak 2008 (UTC)

Temizlik takımına üye olmak istiyorum.Edits im 500 ü geçti.Ne yapmalıyım?--Türkçe Öğretmeni 18:30, 19 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar, anon Cenk Tozkoparan sayfasına ısrarla zarar zarar veriyor, ilgilenebilir mnisiniz?--Gökhan 22:32, 19 Ocak 2008 (UTC)

Monopoly Dünya Şehirleri[kaynağı değiştir]

Monopoly oynunun kutu oyunun yeni versiyonunda 22 tane dünya şehri olucakmış ve bu şehirleri belirlemek için oylama yapılıyor.Adaylar arasında istanbul'da var ve ilk oylamada oyunun içinde yer alması için ilk 20 de yer alması lazım. Ama İstanbul şuanda 24. sırada ve oya ihtiyacı var. Herkesin oy vermesi için sitede bir kampanya başlatılsın ve İstanbul Monopoly'de yer alsın. Bu hem İstanbul'un hemde Türkiye'nin tanıtımını sağlar.Bu nedenle bu oy kampanyasının başlatılmasını diliyorum herkez İstanbul'a oynu atmalı ve sizinde bunu herkeze sitede duyurmanızı istiyorum, bütün yetkinizi kullanarak. Adres http://www.hasbro.com/games/tr_TR/kid-games/monopoly/

Ke-mal00mesaj 23:36, 22 Ocak 2008 (UTC)

Homeomorfizma[kaynağı değiştir]

Merhaba, az önce anasayfaya değişik bir madde olacağını düşünerek çıkardığım Homeomorfizma maddesi maalesef pek bi kısa. İngilizcesinde birşeyler yazmışlar ama ben bu konuda gerçekten bilgi içeren yerleri seçip sayfayı biraz olsun genişletmek benim için çok zor desem yeridir. Bu yüzden sizin gibi bir matematik severin yardımları acaba bizimle olabilir mi diye bir sorayım istedim :) Sevgiler Cat msj 22:29, 26 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba. Dalga parçacık ikiliği maddesinin içeriği şu siteden alıntı. Sitede içeriğin kaynak gösterilerek ve izin alınarak alıntılanabileceği yazıyor. Madde 2005'te açılmış olduğuna göre, epeydir bu halde duruyor. Acaba site yetkilisinden izin alınmışsa bunu nasıl öğrenebiliriz? Hem yönetici hem bilim takımı direktörü olduğunuzdan, telif nedeniyle hızlı sil şablonu koymadan önce size danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 14:54, 28 Ocak 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Gerçi yine de izin almak gerekir miydi diye düşünüyorum ama sitedeki ifadeden bunun gerekli olmadığı sonucu da çıkarılabilir tabii. Tekrar teşekkürler. --Yabancımsj 15:32, 28 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Claude Monet 010.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 17:53, 28 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Claude Monet 023.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 17:53, 28 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Jan van Eyck 001.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:58, 3 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Jan van Eyck 091.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:58, 3 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Gustav Klimt 058.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 14:54, 4 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba dostum. Kullanıcı:Aibot 21 ocakda bo statüsü almış. Ben de engelini açtım. Bilgin olsun. Saygılar.Sağlamcıileti 18:24, 5 Şubat 2008 (UTC)


100.000 maddeyi geçtiğimiz halde Türkiye`mizin bir ili deneme olarak yazılmışsa yazık.--Vay 15:58, 6 Şubat 2008 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Merhaba, çok teşekkür ederim mesajın için :) Aslında ÖSS geçene kadar girmeyi düşünmüyordum ama artık rüyamda Vikipedi'de değişiklik yaptığımı görünce, bayağı özlediğimi anladım buraları. Neyse, tekrar teşekkür edip, biraz daha özlem gidereyim Vikiy'le :) --Danbury iletihehehe 11:52, 8 Şubat 2008 (UTC)

Dostum seni SD de görmek çok güzel... --Elmacenderesi E=mc2 21:00, 10 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkürler dostum. Uzun bir aradan sonra yeniden buradayım, umarım daha birbirimizi sık göreceğiz SD'de :) Hemen kaldığım yerden devam ediyorum, iş jetlerine el attım. Bir kaç da astronomiyle ilgili şeyler. Bakalım. Senin tahsis ettiğin uzay aracıyla gezdik geldik, şimdi gördüklerimizi yazıyoruz. Zamanusta 21:37, 10 Şubat 2008 (UTC)

resim ile ilgili birşey vardı da ilgilenirseniz sevinirim.[kaynağı değiştir]

merhaba. ben "" ve "" diye 2 tane dosya yükledim. bakarsanız anlarsınız zaten imza yapmaya çalışıyorum. "[[Kullanıcı:MediaTech|Image:Mediatech01.jpg]][[User Talk:MediaTech|Image:Mediatech02.jpg]]" diye yazdım olmadı. Şöyle istiyorum: 1. resme tıkladığımda Kullanıcı:MediaTech sayfasına yönlensin, 2.sine tıkladığımda Kullanıcı_mesaj:MediaTech sayfasına yönlenmesini istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? --MediaTechmsj 21:44, 10 Şubat 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Gerçekten çok düşüncelisiniz. Desteğiniz için çok sağolun. Sizi de çok tebrik ederim. Vikipedi'ye katıldığım bu 2 yıl boyunca sizin gibi arkadaşlarımız sayesinde gerçekten çok güzel gelişmeler oldu. Çok olumlu bir yere ulaştık. Size de kolay gelsin. Sevgiler ve saygılar. ---Vikiyazar 14:18, 12 Şubat 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Edgar Germain Hilaire Degas 021.jpg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:17, 13 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Johannes Vermeer (1632-1675) - The Girl With The Pearl Earring (1665).jpg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:17, 13 Şubat 2008 (UTC)

Birilerinden mesaj almak, hatırlanmak da çok güzel. Tekrar teşekkür ederim :) Gerçekten şımaracağım ama ben :) --Danbury iletihehehe 17:06, 15 Şubat 2008 (UTC)

  • Merhaba Hebuninho adlı kullanıcının kullanıcı sayfasına ve katkılarına bir göz atar mısın, kolay gelsin,iyi çalışmalar--Düşünenadam 13:50, 19 Şubat 2008 (UTC)

Nazik arkadaşım Elmacenderesi, ne zamandır bir merhabalaşmadık bile.. İlle bir vandalı şikayet ya da bir VP kuralıyla ilgili soru için yazışmak şart değil ya, sadece bir merhaba :) Madde eklemek ve sdd dışında viki-ilgisiz kalıyorsam (gibi görünüyorsam) herşey göründüğü gibi değildir sanırım? Levent Abi ileti 20:53, 19 Şubat 2008 (UTC)

  • Güzel ve özenle seçilmiş sözleriniz, tam da ihtiyacım olan duygularımı pekiştirdi, sağolun varolun.. hani derler ya, "utanmasam ağlayacağım", kim görür gecenin bu saatinde bu yaşlı "abi"yi.. Tabii hemen Sylvia Path'e baktım, ilk anda kategorilerde 193 yılında "öldürüldüğünü" ! gördüm.. Ve doğal olarak o dizelerden sonra artık şiirlerine, ürettiklerine ilgi duyacağım. Neyse, sevgiyle kalın. Düzeltmek hepimize ait, ben hemen yatmadan önce yeni bir madde eklemek zorundayım. "ne mutlu ki sizin gibiler var" da o yüzden hayat yeşilde, yeşil yosunda, yosunlar boy veriyor; kuytuluklarda.. :) Levent Abi ileti 21:13, 19 Şubat 2008 (UTC)

Spektroskpi ve haftanın çevirisi[kaynağı değiştir]

Elma merhaba.Bundan iki ay önce Spektroskopi maddesi ile karşılaşmıştım ve bu maddede büyük ilginçlikler olduğunu gördüm.Bunu ardından maderibeyza ile paylaştım.fakat bir sonuç çıkmadı.Maddedeki sorun,aşırı derecede Türkçe olması.Ben her ne kadar bilimin içinde de olsam,elektronun eksicik olduğunu yada Spektroskopinin diğer adının tayfölçüm olduğunu yeni görüyorum.Bunları bildiğim şeyler olmasına rağmen ben güçlükle anlıyorum,hiç bir şey bilmeyip bilgi almak isteyen nasıl anlayacak bu da bir sorun.Sonuç olarak bu maddeyi anlaşılır bir dilde tekrar elden geçirmek istiyorum.Haber vermeden bir değişiklik yapmak istemedim... Diğer bir soru da hemen hemen her kullanıcının mesaj sayfasında bulunan vikihaber şablonundaki haftanın çevirisini kim nasıl neye bağlı seçiyor?Bunu sadece meraktan soruyorum,çok da önemli değil.Neyse çok teşekkür ederim şimdiden,kolay gelsin...Lucasileti 16:03, 20 Şubat 2008 (UTC)

meraba elmacenderesi[kaynağı değiştir]

Windows Server 2003 maddesinde bir vandal var bakabilirmisin.saygılar iyi çalışmalar--$elim Hoca 18:32, 22 Şubat 2008 (UTC) Bu arada tartışma sayfasındada bir vandal var.Rica ederim.İyi akşamlar--$elim Hoca 18:35, 22 Şubat 2008 (UTC)

Ruhlar Evi[kaynağı değiştir]

merhaba, evet içerik kısa ama dolduracaktım, kaşla göz arası silivermişsiniz valla:) Gukkumavuk 22:36, 22 Şubat 2008 (UTC)

anladım, bundan sonra yaparım :) Gukkumavuk 22:50, 22 Şubat 2008 (UTC)

"engellenme" hakkinda sacmaligin.[kaynağı değiştir]

Siz biraz ulkenizi unutmussunuz, insanlara yardim etmeyi unutmussunuz, tarih ogretmek onemli bisey oldugunu unutmussunuz, insanlara FREE bir ogretim yapmak Wikipedia'nin fikri, ama demekki siz dunyayi SIYAH-BEYAZ goruyorsunuz ve kurallar'dan baska bisey dusunmuyorsunuz. Hasta olmussunuz, insallah deydi, belki administrator yaparsiniz bu sanal salak seyde. 198.82.91.34 18:57, 23 Şubat 2008 (UTC)

  • Dalton Atom Modeli sayfasındaki açıklama Jozef Tamsın`nın modelinin açıklaması olmamalı.Çünki "Dalton yaptığı modelde üzümlü kek`e benzetmektedir" ifadesi yer alıyor.Fakat Üzümlü kek modeli Tamsın`nın , Berk küre modeli ise Dalton`a aittir.Böyle bir şeyin Vikipedi`ye nasıl eklendi bilmiyorum.Dalton Atom Modeli modelini Tamsım Atom modeli sayfasına aktarıyorum.Bu maddenin silinmesini arz ederim.--Vay 06:56, 24 Şubat 2008 (UTC)

İstenen Madde: suudi arabistan futbol ligi ve elene dementieva lütfen yapin[kaynağı değiştir]

İstenen Madde: suudi arabistan futbol ligi ve elene dementieva lütfen yapin

Marhaba. Vikipedi'de infobox ve şablon oluşturma ve hakkında bilgi veren bir sayfamız var mı? Türkçede yoksa başka herhangi bir dilde de olabilir. Teşekkürler.--metrekaremesaj 18:15, 26 Şubat 2008 (UTC)

Aslında ben gazete belirtme şablonu istiyorum.--metrekaremesaj 23:41, 26 Şubat 2008 (UTC)
Şöyle bir dergi belirtme şablonumuz var. Bu sayfada bolca kullandım. Ama bu şablona benzer bir gazete belirtme şablonumuz yok. Bi şekilde yapmak veya İngilizcesinden çevirmek istiyorum.--metrekaremesaj 23:58, 26 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba. Şu vandalı engeller misiniz? Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 14:11, 27 Şubat 2008 (UTC)

Teşekürler[kaynağı değiştir]

  • Dalton Atom modelindeki yanlış bilgileri çıkardığınız için sağolun.--Vay 16:56, 28 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Edouard Manet 026.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 19:53, 29 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Selam Elmacenderesi, beyendiğine sevindim. Umarım daha fazla aktif kullanıcı kazanmamızı sağlar. iyi çalışmalar, selamlar --Erdall 02:36, 3 Mart 2008 (UTC)

Düğür Çorbası "Transwikileşmek"[kaynağı değiştir]

Transwikileşince bir maddeyi siliyorsunuz, iyi güzel. Bu çorba türk mutfağının çorbalarındandır. Herhangi bir sebeple bunu sildiğiniz zaman wiki'de artık bu çorba yer almayacak. Bu nasıl bir mantıktır ? Bu wiki'nin başlangıç sebebine aykırı değil midir ? Saygılarımla Pınar Or

Merhaba, Şikayet sayfasında arşivleme yaptınız fakat benim yaptığım şikayete anonim ip'li bir kullanıcı dışında ilgilenen olmadı; yani sonuçlanmadı. İlgilenirseniz sevinirim... [9] -- Dsmuratileti 21:56, 3 Mart 2008 (UTC)

Sevgili dostum ben arşivleme işleriyle uğraşıyordum, isteğinle arkadaşlar ilgilendi, hatırlattığın için teşekkürler, sevgilerimle... --Elmacenderesi E=mc2 22:38, 3 Mart 2008 (UTC)
Asıl ben teşekkür ederim, sağol ilgilendiğin için. Kolay gelsin... (hemen de senli-benli yaptım ) -- Dsmuratileti 22:47, 3 Mart 2008 (UTC)

Yazmıyorum Makale falan[kaynağı değiştir]

Bir makale yazdık 6 kere sildin. Ansiklopedik olması gerekmez her makalenin....! bir daha yazmıcam makale.


:D --Mskyrider ileti 12:16, 9 Mart 2008 (UTC)

gracias.. hem sana hem freddie'ye.. iyi pazarlar.. --kibelemesaj 13:17, 9 Mart 2008 (UTC)


Çok teşekkür ederim Sayın Elmacenderesi :)) İşleri hafiflettim. Çok yoğun bir dönemden geçtik. Bundan sonra umarım eskisi gibi katkılara devam edebileceğim. Sevgiler --Zeynepmsj 15:04, 10 Mart 2008 (UTC)

Kit in olduğu dizinin ismi nedir? e.c. 10:24, 11 Mart 2008 (UTC)

Yaaa sormayın hiç bilmiyordum, arkadan kopya filan vermişler dayanamayıp ama duyamadım:) Daha neler neler bilemedim alanımla ilgili üfffff. Bu arada o kadar çok şaşıdım ki izleyip beni çıkarmanıza, hiç yüzümü görmeden, işte Vikipedi nelere kadir.--TOBB ETÜ'lü geri döndü. 10:27, 11 Mart 2008 (UTC)
Ya Christoph Colomb da denmez ki, sayende yerlere yattım, sen buralardan gitmeden önce katılacağım diyordun, bide TOBB deyince hemen aklıma geldin kesin bizim TOBB dur dedim:) bugün başarılar diliyorum, izleyeceğim tekrar, dikkatli ol, iyi odaklan, heyecanlanma, başarılar... e.c. 10:32, 11 Mart 2008 (UTC)
Ne biliyim o anda bilemeyince Kristof Kolomb diye dizi var mı bilmiyordum bile. Neyse sizi güldürmüşüm ya ona çok sevindim. Evet benden başka hangi TOBB(!) olacaktı ki haklısınız. Evet bugün ve yarın da çıkacağım. Hoşçakalın. Bu arada artık kesin dönüş yaptım. Mutluyum:)--TOBB ETÜ'lü geri döndü. 10:35, 11 Mart 2008 (UTC)

Bugün de son anda kaçırdın, program canlı değil sanırım? e.c. 22:54, 11 Mart 2008 (UTC)

Evet öyle oldu, program canlı değil, geçen hafta çekildi. size söylemedim biraz heyecan olsun diye:):). Hoşçakalın--TOBB ETÜ'lü geri döndü. 22:56, 11 Mart 2008 (UTC)

Merhaba ben bir kullanıcıya vandalizm mesajı atıyorum bazen benim imzam yerine Kullanıcı:Çapasapı'nın imzası çıkıyor. Bunun nedeni ney?
Buraya tıklayın Bu linkte gördüğünüz gibi "MrXenaquaten (Tartışma | Katkılar) tarafından oluşturulmuş 18:29, 11 Mart 2008 tarihli sürüm" yazıyor ama imzada çapasapı var. MrXenaquatenmsj 16:39, 11 Mart 2008 (UTC)

  • Yo hayır sol taraftaki templatesden koydum her zaman olmuor ama bazen karşıma çıkıyor.

Turan Erol Maddesi[kaynağı değiştir]

Sayın Elmacenderesi; "IP" no ile birileri tarafından girilen Turan Erol maddesi tarafınızdan 11 Mart 2008, saat 10.40'ta silindi. Daha önce sayın Eldarion tarafından 19 Şubat 2008 saat 11.53'te silinmişti. Madde yetersiz ve düzensizdi. Ben de gördüm.

Günlerdir üzerinde çalıştığım bir madde olduğu için ilgileniyordum. Ben giremeden girilince durdum. Silindiğini görünce, iki kez silinen bir maddeyi tekrar girmek cesaret işi. Bu cesareti gösterdim ve maddeyi girdim. Sanırım iyi de oldu.

Bakabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin. Kapçak 19:37, 11 Mart 2008 (UTC)

Sayın Elmacenderesi;

Teşekkürler. Sizlerin sayesinde oluyor bu güzellikler. Bizlere gösterdiğiniz tahammül bizleri MOTİVE ediyor. Sağolun. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 20:38, 11 Mart 2008 (UTC)

Sevgili dostum vaktin varsa IRC kanalına gelebilir misin? e.c. 22:40, 12 Mart 2008 (UTC)

IRC programı yüklü değil ama birşekilde gelmeye çalışıyorum.--Ugur Basakmesaj 22:41, 12 Mart 2008 (UTC)
Ne yazıkki bağlanamadım. En kısa sürede bağlanmaya çalışacağım ama. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:02, 12 Mart 2008 (UTC)


GBHL hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın elmacenderesi. GBHL ya da Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi ile ilgili tarihçenin orijinal halini yazan kişi bendim. Okulun eski mezun derneği başkanıyım. Dolayısıyla zaten artık varolmayan gbhl.org.tr adresindeki tarihçenin telif hakkı da bana aittir... Artık müsaadenizle açabilir miyim lise ile ilgili başlığı? :) Sevgilerimle...

Topluluktakiler genellikle bilgi sahibi olmadan yorum yapıyorlar mağlesef. En kötüsü de bilgi sahibi olmayanların sözlerinin dinlenmesi, uygulanması. --darkhorn ileti 23:55, 12 Mart 2008 (UTC)

nasil portal açilir mutlaka cvp

Şevket Sağ[kaynağı değiştir]

Sayın Elmacenderesi;

Tarafınızdan 10 Aralık 1977 tarihinde silinen Şevket Dağ maddesini bu kez ben girdim. Türk Resmi'nde önemli bir madde. Uygun bir zamanınızda bakabilir misiniz? Kapçak 10:53, 18 Mart 2008 (UTC)

Şevket Dağ[kaynağı değiştir]

Teşekkürler. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.Kapçak 11:44, 18 Mart 2008 (UTC)

Merhaba. Şu vandalı engeller misiniz? Teşekkürler. --Yabancımsj 12:53, 18 Mart 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Sabancionline isminin sakıncalı olduğu kanısındayım, bu nedenle bir uyarı yazdım. İlgilenmeniz mümkün mü?Levent Abi ileti 20:23, 23 Mart 2008 (UTC)

Merhabalar flickr2Den kişilerle konuşuğ bazı fotoğrafların telif haklarını halka açık yaptırdım. Misal bu resim http://www.flickr.com/photos/gokberk7/516654689/in/set-72157601901293340/ bu resimi yükledikten sonra açıklamasına ne koyacağım.Bununla ilgili şablon var mı?Yüklediklerimi siliyorlar;misal bunu yükledim http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:K%C4%B1z%C4%B1l_%C5%9E..jpg silme etiketi koymuşlar ne yapayım ben buna yani ne yapıştırmalıyım resmin olduğu yere?--Kızıl Şaman 17:46, 25 Mart 2008 (UTC)

Aklıma takıldı da size sornak istedim.Vikipedi de şehitlerle ilgili bir bölüm var mı?Teşekkürler. bora006ileti 19:42, 25 Mart 2008 (UTC)

Evet maddeyi incelemiştim ilgi ve alakan için teşekkür ettim sevgili dostum iyi çalışmalar. bora006ileti 12:18, 26 Mart 2008 (UTC)

85.100.224.77 bu vatandaş vandallık yapıyo bi türlü engelleyemedim.Bi ilgilenir misin?Teşekkürler. bora006ileti 16:01, 26 Mart 2008 (UTC)


  • Eline sağlık Sevgili Dostum teşekkür ettim.Kolay gelsin. bora006ileti 16:10, 26 Mart 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Yaptığım imla hatasını düzelttiğiniz halde bana bildirmeniz büyük bir incelik.İyi çalışmalar diliyorum.--Vay 16:35, 26 Mart 2008 (UTC)

Merhaba Elmacenderesi. Şu kullanıcının sayfasına tesadüfen girdim ve katkılarını inceledim. Kendimden bilirim ben, Vikipedi'ye kullanıcı olarak katılırken ilk günde insanlar zorluklarla karşılaşabilir. Ama bu kullanıcı acemi bir editöre göre oldukça iyi! Ayrıca bu kullanıcı, 88.232.94.34 IP adresli kullanıcıyla sanki aynı kişi. Hatta ben bunun önceki günlerde engellenen Çağcıl (Uannis, Tuz) olduğundan şüphelenmekteyim. Bu konuda acaba nasıl davranabiliriz? Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 12:17, 31 Mart 2008 (UTC)

Teşekkürler Mızrakmsj 12:25, 31 Mart 2008 (UTC)

Ben sayfalara zarar verdiğimi düğşünmüyorum. Sayfalara zarar vermek vandallık derecesinde köklü değişikllikler yapmaktır. Bana yaptığımın vikjipedi kurallarına aykırı olduğuna dair link verin bende bu tutumumdan vazgeçeyim. Saygılarımı sunarım--88.232.94.34 12:30, 31 Mart 2008 (UTC)

  • hepimiz için .. --kibelemesaj 13:32, 31 Mart 2008 (UTC)

Tebrik ederim şimdiden. Kolay gelsin bu görevde. İyi geceler :) --Math34 22:24, 2 Nisan 2008 (UTC)

Olimpiyat Oyunları ilgili maddelerin çoğaltırmasi

Vikipedi:VikiProje Spor'daki istenilen maddelerin yazılması

Spor ile ilgili maddelerin çoğaltırmasi

oylamaları sizleri bekler

lütfen iyi yada kötü oy kullanırız

Merhaba elmacenderesi. Ben şu anda destek ve hareket sistemi maddesini hazırlıyorum. Çünkü baktığımda kas, iskelet, eklem gibi maddeler çok zayıftı ve bende bu maddeleri tek bir çatı altında toplamayı uygun buldum. Sizce bu iyi olur mu?(Bu maddeye bakıp düşüncelerinizi bana belirtirseniz çok sevinirim) Şİmdiden teşekkürler. NOT: Özellikle size sormamın sebebi bilim takımı başkanı olmanızdır :) Yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler... --Böcürt 17:35, 3 Nisan 2008 (UTC)

Sizi yeniden rahatsız ettiğim için kusuruma bakmayın. Daha önce bahsettiğim destek ve hareket maddesini bitirdim ve sonra resim koydum. Yeni bir vikipedist oldupum için resimleri iyi bir şekilde yerleştiremedim. İlgilenirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... --Böcürt 18:27, 3 Nisan 2008 (UTC)

[10] ve [11] kategorilerini boşaltır mısınız?--88.252.31.77 11:04, 4 Nisan 2008 (UTC)

SD de seni görmek ne güzel, sevgilerimle... e.c. 16:16, 4 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler... :)) Neredeyse hiç giremiyorum ama işte arada sırada uğruyorum... Aslında senin hala buralarda olman, ilgilenmen daha güzel. Kendine iyi bak, sevgiler.. -Tembelejderha 16:22, 4 Nisan 2008 (UTC)

Engelleme...[kaynağı değiştir]

80.123.38.48 no'lu IP'nin engellemenmesi gerekiyor sanırım...--Xyzblood 17:14, 4 Nisan 2008 (UTC)

İşe güce garkolmuş vaziyetteyiz sevgili Elma. Umarım esen ve çalışkansınızdır herzamanki gibi , en yakın zamanda döneceğim , aklımdayken bir Tevatron maddemiz var mı ? Nibinlik:)
Eu EPISTVLA 22:59, 4 Nisan 2008 (UTC)

88.252.87.81[kaynağı değiştir]

Selam. Kullanıcı:88.252.87.81'nin yaptığı değişiklikleri inceleyebilir misiniz? Kiril alfabesini okuyamayan arkadaşlarımız için zararlı değişiklikleri yapmaya devam ettiğini düşünüyorum. Şu an Bulgaristan'ın illeri'de Bulgaristan'ın il, ilçe ve şehir adları konusunda tartışma var. Fakat içeriklerini zayıflaştırmak başka meseledir bence. Vandalizm kategorisine girip girmediğini öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:43, 5 Nisan 2008 (UTC)

Kiril okuyamayanlar için okunuşu eklendiği halde takabeg maddeleri değiştirmeye devam etmektedir. --88.252.87.81 17:45, 5 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba,
O sayfaya belki de ayda bir bakıp kırmızıları gördükçe iç çekiyorum. Bir sürü konuda yapacak bir sürü iş var. Bilim kurgu bile aslında vahim durumda, içinde listeden başka bir şey yok. Robert A. Heinlein içler acısı... Hepsi aklımda ama yapılacaklara yazınca da moral bozucu oluyor.
Bir ara BK konularını geliştirmeyi amaçlayacak bir proje olsa diye düşündüm, bir portala yetecek kadar madde de yaratılabilir bu konuda. Ama portal/proje çok zaman alıyor, sürekli ilgi istiyor ve aslında ilk başta herkes gönüllü olsa da sonunda birkaç kişinin ilgisiyle sınırlı kalıyor.
Neyse, belki bir gün bunu da yaparız, her şey zamanla olur... homonihilis ileti 21:28, 5 Nisan 2008 (UTC)

Genel teşekkür mesajımı Köy çeşmesi-ilginize'ye ekledim, ayrıca buradan da teşekkür ederim. Bu arada uygun bir zamanımda; şu kullanıcı sayfanızda öncelikle renk armonisine hayran olduğum kısayol bileşenlerinizden (ç)alıntı yapabilir miyim? Levent Abi ileti 14:22, 6 Nisan 2008 (UTC)

  • Hemen geri alabilirim; tamam kısayollar düzenli olmasa da test sayfamda var; ama asıl önemli olan renklerle o kısmın uyumuydu! Kullanıcı sayfanızda zorunlu değişikliğe yol açtığım için özür.. Geri alalım mı ikimiz de? Levent Abi ileti 20:21, 6 Nisan 2008 (UTC)

~*Teşekkürler, "hizmetlilikle" gelen bir armağan oldu o güzelim kısım.. iyi çalışmalar.--Levent Abi ileti 20:24, 6 Nisan 2008 (UTC)


selamlar sicilleme konusunu internette çok aradım ama bulamadım şimdi kitaplardan arayıp buldum ve kendi yorumumla düzenleyip ekledim diğer kişilere yardımcı olur ümidi ile ama silindi nedenini anlamadım? teşekkür ederim...

meraba ben biyerden copy-paste ile sayfama bişeyler ekledim ama bazılarında daha farklı çıkmış o bende niye öyle çıkmadı? oldu çok teşekkür ederim