Kullanıcı mesaj:Suelnur

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Suelnur![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Düşünenadam 23:43, 20 Şubat 2007 (UTC)

  • Kullanıcı sayfamdan yararlanmış olmanıza sevindim, kolay gelsin, iyi çalışmalar--Düşünenadam 06:23, 12 Mart 2007 (UTC)

Yerleşim birimleri hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba az son değişiklerde yazdığınız özet bilgiyi okudum. İstediğiniz zaman yereleşim birimleri ile ilgili olarak yardım alabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Etrüsk 00:11, 21 Mart 2007 (UTC)

Kayseri Köyleri de bitti[kaynağı değiştir]

Artık bildiğiniz köyler varsa katkı verirsiniz sanıyorum. :))) İyi çalışmalar.--Etrüsk 22:43, 31 Mart 2007 (UTC)

O şablon eskiden kalma[kaynağı değiştir]

Metropolün aslında türk idare sisteminde karşılığı büyükşehir. Zamanında o şablonları yapan arkadaşalr türkçesi varken türkçe olmayanını kullanmışlar ama bilerek ama bilmeyerek. İyi çalışmalar--Etrüsk 23:54, 31 Mart 2007 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

TCDD maddesinde redaksiyon icin tesekkurler. Daha cok katkini bekliyorum. Kolay gelsin.--Erkan 11:48, 7 Nisan 2007 (UTC)

  • Sorun değil, baktim amdem şablonu hazırlamışsın, ben de bir ucundan tutayim dedim. Ama hala yardima ihtiyacim var. Cunku cok istasyon var. --Erkan 06:20, 13 Nisan 2007 (UTC)

Çalışma sayfası wikipedia türkçeye ait, aklımda tutmaya uğraşana kadar orada durması daha yararlı. İstediğinizi orada yer alan kısaltmalara göre ekleyebilirsiniz. Geçen ddenkel de sormuştu benzer bir soru, sanırım denk gelmediniz. Merkez ilçe için farklı BK yapacağım çünkü orada vali var, kaymakam yerine ama daha bitiremedim. İyi çalışmalar. :)))--Etrüskileti 14:34, 13 Nisan 2007 (UTC)

Hata sizde değildi önceden kalma bir bir bozukluk vardı onu düzelttim.. Sizinle bir ilgisi yok iyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 23:11, 26 Nisan 2007 (UTC)

Slm geçen gün gönderdiğiniz mesajın cevabını vermiştim ama sizi buralarda görmüşken tekrar söylemek istedim sizinle bir ilgisi yoktu gözden kaçmış ufak bir hata vardı amacım onu düzenlemekti. iyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 22:57, 1 Mayıs 2007 (UTC)

kimya portalı[kaynağı değiştir]

şurada teklif verdiğim üzere kimya portalının açılması için çalışıyorum sizide bu konuda destek vermeye davet ediyorum eğer işbirliği yaparsak portal kısa sürede gelişir ve kapanmadan varlığını devam ettirir.İyi akşamlar...--Gençosmanlı1299 20:19, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Merhabalar.elin korkak alışmasın sorabilirsin istediğin konuyu.Maddeye gelince Kanun vikikaynakta var zaten.ErdemŞenol aslında tecrübeli bir vikipedist ama sanırım ilk günlerine denk gelmiş.Düzenle şablonu koyman yerinde olur.ayrıca maddeye tek katkısı bulunan ErdemŞenol'a da danışıp maddenin durumunu sorman iyi olur.--Machiavelli' msj 19:53, 8 Mayıs 2007 (UTC)

meraba, kanunlarla bağlantılı bazı maddelere vikikaynak şablonu yerleştirirken tesadüfen, açmış olduğun İl İdaresi Kanunu maddesine rastladım. Açıkçası ben madde sadece kanunun "kendisini" içerdiği (üstelik de çoğu maddesi eksik olarak) ve konmuş olan şablondan da görüleceği üzere tastamam vikikaynakta mevcut olduğu için sil şablonu konması gerektiğini düşünmüştüm. Ancak Mach düzenle şablonu koymamı ve tek katkı yapan sen olduğun için danışmamı tavsiye etti. Fırsat bulduğunda fikrini paylaşırsan memnun olurum.--Suelnurmesaj 21:54, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Vikikaynaktaki şablonu burada da hayata geçirilip, kanun maddeleride elden geçirilebilir. Bunu atlamışım .--Erdem Şenol 22:11, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Kanun maddeleri orada detaylı olarak burada ise kısa bilgi amaçlı olarak verilmelidir diye düşünüyorum.--Erdem Şenol 22:22, 8 Mayıs 2007 (UTC)
Tamda size mesaj atacaktım kendiliğinizden eklemişsiniz.. İyi geceler --Elmacenderesi E=mc2 21:39, 15 Mayıs 2007 (UTC)
Orada durması daha iyi.. Sevgiler, iyi çalışmalar --Elmacenderesi E=mc2 21:44, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 08:21, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 09:08, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Ortaçağ mutfağı[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. Ortaçağ'da Avrupa mutfağı maddesini gözden geçiriyorsunuz, yanlışarı bulmada çok iyisiniz :) Bayağı yanlış varmış, iki kez gözden geçirmeme rağmen nasıl kalmış bunlar. Kendimden utandım valla. Neyse çok teşekkürler. iyi çalışmalar. --Danbury iletihehehe 21:41, 16 Haziran 2007 (UTC)

Estağfurullah :D Yani Reca ederim :) Utandırıyorsunuz. Sizin yazım yanlışlarını düzeltmeniz, diğer arkadaşların kırmızı bağlantıları yok etmeleri vb.. hepsinin en az benim kadar emeğiniz olmuştur. E ben de teşekkür ediyorum :D daha nice seçkin maddelere inşallah, çok 60yaşüstü bir ileti oldu ama olsun :) --Danbury iletihehehe 20:16, 30 Haziran 2007 (UTC)

Selam, Mesajın için teşekkürler ve sana açıklama yapmadan yaptığım geri alma işlemi için özür. Biraz acele bir günüme denk geldi sanırım. Geri almamın asıl nedeni Hareketlenme hiç beklenmedik bir anda gelmesine karşın, püskürmesinin oldukça yakın olduğuna ilişkin pek çok ipucu vermiştir. cümlesidir. Aslı bu olan cümleyi anlam kargaşasına yolaçacak biçimde değiştirdiğiniz için geri almak durumunda kaldım. Ancak daha sonra yaptığınız diğer değişikliklerin bir kısmını tekrar koymak istedim fakat bir kısmını gözden kaçırmışım. Biraz önce birçok ları hallettim. uyarı için teşekkürler. Bir anlam bozukluğu yaptığınızı düşündüğüm değişikliğiniz ise şu cümledeki idi Yeni oluşan adaya, İzlandalılarca İskandinav Mitolojisi'nde bir dev olarak nitelenen Surtur'un adı verildi ve ada hareketlenmenin yaşandığı süre boyunca yanardağ araştırmacıları tarafından ilgiyle izlendi. Yanardağın sönmesinin ardından ise ada, botanikçiler ile biyoloji araştırmacılarının yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldı. Bütünüyle çorak ve boş olan adada, sıfırdan başlayarak yavaş yavaş oluşmaya başlayan doğal yaşamın gelişmesi bilim adamlarınca izlendi. Umarım şimdi beni anlamışsınızdır. Teşekkürler. Kolay gelsin.--Erkan 20:55, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Selam, görüyorum ki Augustus maddesinde yaptığın yerinde değişiklerle beni büyük bir utançtan kurtarmışsın :)). Ne zamandır geri dönme fırsatı bulamadığım bir maddeydi. Çok teşekkürler... --tyrex 08:33, 19 Kasım 2007 (UTC)

Tercihten ziyade kararsızlıktı ama Sezar'ı tercih etmek daha uygun olacak. Kolay gelsin...--tyrex 17:34, 20 Kasım 2007 (UTC)


Gereği yapıldı, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 21:50, 4 Aralık 2007 (UTC)

Haftanın İş birliği[kaynağı değiştir]

Bu haftaki işbirliğine katılın!


20 Ocak 2008 haftasının işbirliği Ekim-Kasım-Aralık 2006'dan beri düzenleme bekleyen maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.


  • Proje başlangıç: 20 Ocak 2008
  • Proje bitiş: 27 Ocak 2008

Büyük bir yığılma var sizde el atarsanız bu yükün altından kolayca kurtulabiliriz. Daha kaliteli bir vikipedi için el atalım. İyi çalışmalar.--Aycan 18:56, 21 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar yapılan değişikliği geri aldım ama işe yarayıp yaramadığını iş kuruğunun bitmesinden sonra görebileceğiz. Bekleyelim --Machiavelli' msj 21:44, 22 Ocak 2008 (UTC)

İşe yaradığına sevindim :), kolaylıklar.--Machiavelli' msj 00:35, 23 Ocak 2008 (UTC)
  • Merhaba Suelnur seni vikide aktif görmekle memnun oldum. Kolay gelsin--Düşünenadam 01:16, 24 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Suelnur, Bu şablonu Şablon:Roma İmparatorları hep böyle görmek istemiştim. Ellerine sağlık. Benim şu şablon konusunda sıkıntım var. İngilizce orijinalinden değişiklik yaparak aktarmıştım ama üst mavi kuşak kayboluyor ve bu da sayfa sonlarında şablonun formatını bozuyor. Yardım edebilirsen ya da edebilek birisini tavsiye edebilirsen sevinirim.--tyrex 07:08, 24 Ocak 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Her üç şablonda abartısız tam istediğim gibi olmuş, ellerine sağlık. Bu tip maddelerde sıkıntı genelde kaynaklar ve çok fazla kişi ve yer adından kaynaklanıyor. Ben Nero için bir hayli uğraştım ve sonra sıkıldım. Ayrıca günlerce çeviri için uğraşınca bıkkınlık geliyor ve geri dönüp imla ya da çeviri hatalarına bakmak bir eziyete dönüşüyor. Ama bu çevirilerin başkaları tarafından elden geçirilmesi bence gayet sağlıklı. Yardımların için teşekkür ederim.--tyrex 07:17, 25 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar Seçkin madde statüsü için aday gösterilen Tiberius maddesinde çalışmalarınız bitti mi? Saygılar.

Machiavelli' msj 13:51, 26 Ocak 2008 (UTC)

topluluk portalı[kaynağı değiştir]

Selamlar Vikipedi:Topluluk portalı Vikipedi:Köy çeşmesi (istekler)#MedyaViki:Sidebar değişikliği bölümündeki teklif sebebiyle çıkarıldı. Ancak isterseniz bir teklifte bulunabilirsiniz ki bence de haftanın işbirliği yerine topluluk portalının bulunması çok daha yararlı olacaktır. Kendimden biliyorum ilk gelenlerin sıklıkla uğradığı bir bölüm ya da olmalı :) --Machiavelli' msj 01:19, 28 Ocak 2008 (UTC)

Yoo valla kaçırmuışım onu. iyiki söyledin... Ancak güvenilir bir listemi acaba? Biraz daha araştırmak gerek sanırım. --195.128.38.35 07:46, 1 Şubat 2008 (UTC)

Kumçelteği, Çorum[kaynağı değiştir]

Kumçelteği, Çorum maddesini inceliyordum, KM olmak için iyi bir aday olabilir, ama üzerinden geçilmesi gerekli. Daha önce katkıda bulunmuşsunuz, fırsatınız olursa maddeyle ilgilenebilir misiniz? Khutuckmsj 13:45, 1 Şubat 2008 (UTC)

Sağ ol düzeltmen için, madde en yakın zamanda inşallah SM olacak...--Sαвяι¢αи76ileti 18:58, 3 Şubat 2008 (UTC)
Tamam o zaman adaylığı il sayfasına da koyabiliriz oradan kopyalayıp yapıştırabiliriz pek sorun olacağını sanmıyorum ancak KM seçilen Kars ve Eskişehir maddeleri de il sayfasında değil ve onlar için herhangi bir sorun çıkmamıştı. Bu arada olumsuz oy verenler çok meşgul olduğu için çok yavaş ilerliyor ve ben bir an önce SM'liği garantileyip 2009 ÖSS için vikitatile çıkmayı planlıyorum. Siz de kısa zamanda yorumunuzu belirtirseniz sevinirim...--Sαвяι¢αи76ileti 19:13, 3 Şubat 2008 (UTC)
Sanırım il merkezi ile merkez ilçe ayrımı dolayısıyla olan bir şey, ben de çok net anlamıyorum idari sistemimizi :) Khutuckmsj 20:25, 6 Şubat 2008 (UTC)

Maddenin 14.03.2007'deki hali bu, yani o blog daha yazılmadan evvel Viki maddesi güzel bir haldeymiş. Birebir benzerlik göremedim blogla made arasında, varsa da blog bizden aldığı için telif sorunumuz yok. Yine de blogları referans olarak göstermemiz uygun değil, blog kaynakların çıkıp yerine daha iyi kaynakların gelmesi gerekli. Khutuckmsj 07:45, 7 Şubat 2008 (UTC)

Ara sıra Iğdır maddesine bir göz atmak koşuluyla vikitatile çıkıyorum da şunu belirtmek isterim: Mars (gezegen) sayfası ingilizceden çevrilirse SM olabilir, belki çalışma sayfanıza not edersiniz... iyi çalışmalar...--Sαвяι¢αи76ileti 17:44, 9 Şubat 2008 (UTC)

Elbetteki hayır bir yerlerinde yıdlızda olsa eklenebilecek şeyler, yeni bilgiler vs her zaman olabilir. :) Nezaketin için teşekkürler. --Machiavelli' msj 00:05, 24 Şubat 2008 (UTC)

ufak bir not[kaynağı değiştir]

Meraba, belki hiç üstüme vazife değil ama az önce rastladığım ve kendimce garip bulduğum bir şeyi sormak istiyorum. Bir kullanıcının şurada olduğu gibi bir başka kullanıcının adını/imzasını bırakarak değişiklik yapması normal midir?--Suelnurmesaj 22:33, 28 Şubat 2008 (UTC)

  • bir başkasının imzasıyla yapılmış bir değişiklik yok gördüğüm kadarıyla. bir format düzenlemesi yapılmış sadece. ancak bir başkasının imzasını kopyalamak vandalizmdir elbette. kolay gelsin. --kibelemesaj 22:40, 28 Şubat 2008 (UTC)


Merhaba, kaynakça bölümünde değişiklik yaptığınızı gördüm. Ben hem Vikipedi'ye hem de PardusWiki'ye katkı sağlıyorum. Ancak PardusWiki'de kaynakça çalışmıyor. Bunu yapmak için Vikipedi'deki kaynakça bölümünü kopyala yapıştır yaparak PardusWiki'ye geçirdim. Ancak gelişme görmedim. Demek ki hata yapıyorum. Nasıl yapılacağını bana gösterebilir misiniz? Ya da acaba PardusWiki'ye böyle bir katkıyı yapabilir misiniz? Bookman 10:20, 13 Ağustos 2008 (UTC)

neredeyse 4 sene olmuş.. hoşgeldin :) --M.M.ileti 23:28, 2 Mart 2012 (UTC)

dikkatli gözlerden pek bir şey kaçmazmış:) yıllar ne de çabuk geçiyor, hem çok şey değişmiş hem de hiçbir şey değişmemiş buralarda, eskilerden tanıdık bir isim görmek güzel :) kolay gelsin... Suelnurmesaj 23:39, 2 Mart 2012 (UTC)

sağolasın, seni bu sayfalarda görmek de güzel :) --M.M.ileti 09:33, 3 Mart 2012 (UTC)

Merhaba, burada ve şurada benden sonra yaptığın değişiklikleri farkettim. Benim penceremden bakınca başka dilde içerik maddelerde yer almamalı, üstelik örneklerimizde maddenin neredeyse bütününü oluşturuyorlar. Başka açıdan bakabilmek hatta varsa eksiğimi kapatabilmek için fikrine ihtiyacım var, paylaşırsan sevinirim. Bu arada bürokrat seçilmişsin tebrik ederim :)Suelnurmesaj 22:29, 11 Mart 2012 (UTC)

Öncelikle teşekkürler ve hoş geldiniz. Sözkonusu maddelerde yer alan yabancı dilde içeriği korumanın yerinde olacağını düşünüyorum. Bir ulusal marşın özgün sürümünü barındırmak Vikipedi'ye yarar sağlar. Bunun yanında, bu tür maddelerin içerik olarak varsıllaştırılması gerektiği açıktır. Bu konuda gerektiğinde yardımcı olmaya da hazırım. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:01, 13 Mart 2012 (UTC)

ölü bağlantılar[kaynağı değiştir]

selam, ölü bağlantılar konusunda ne yapmaktayız acaba? epeydir aklımdaydı bayağı doğan maddesinde de bi tane rastlayınca doğrudan silmek yerine bi sorayım dedim. Suelnurileti 20:08, 26 Mart 2012 (UTC)

Selam size de. Yanına ölü bağlantı şablonunu koyabilirsiniz. Şurada eski sürümü olabilir sayfanın. Oradan bulup, bağlantı verebilirsiniz. Bağlantı yenilenemeyecek durumda ise kaldırılmasında bir sorun göremiyorum şahsen.--RapsarEfendim? 20:18, 26 Mart 2012 (UTC)