Vikipedi tartışma:Kullanıcı adı değiştirme

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

VP:OY gerekliliğini sağlamak[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bence kullanıcı adı değiştirmek için oy gerekliliğini sağlama kriteri biraz saçma.Ben şöyle bir formül öneriyorum; kullanıcı adı değiştirmek için kullanıcının sayfalarda(kullanıcı mesajları ve tartışmalar hariç) yaptığı değişikliklerin sayısını(Sayfa Değişiklik Sayısı, SDS), kayıtlı bulunduğu gün sayısına(Kayıtlı Bulunduğu Gün Sayısı, KBGS) böldüğümüzde elde ettiğimiz katsayının belirli bir değerde olmasını istersek hem aktivite ile ilgili bir kriter içeren bir katsayı da elde etmiş oluruz.Biliyorum biraz matematik problemi gibi oldu ama bu sadece bir fikir ve geliştirilebilir.Bence isim değiştirmek için oy hakkı elde etmekten daha adil.Aynı formül örneğin oy hakkı elde etmek için de kullanılabilir, tabii elde edilen katsayının daha yüksek olması istenerek.

Örneğin benim

             SDS  :508
             KBGS :32
                Katsayım:508/32=15,875

Sağlamcıileti 08:13, 25 Ağustos 2007 (UTC)

  • Arkadaşın söylediği doğru.Oylama saçma aslında.Tüm vikiyi etkileyecek bir olgu olduğundan iyice düşünülmesi ve tartışılması gerekir.Bunun daha adil olduğuna da katılıyorum.Oylamadan iyidir,bence güzel yaratıcı ,etkileyici.Emreileti 08:24, 25 Ağustos 2007 (UTC)
  • Bence karmaşık bir hesaplamaya gerek yok. VP:OY kriterleri içindeki zaman kısıtlaması yerine, kullanıcı adı değiştirmek için değişiklik sayısına bakılabilir. En az 200 değişiklik yapmış olmak şartı konabilir. --Mskyrider ileti 14:57, 25 Ağustos 2007 (UTC)
  • Mskyrider'e katılıyorum. İşi daha fazla karıştırmaya gerek yok. 200 değişiklik benim için uygundur. --Pinar 02:23, 26 Ağustos 2007 (UTC)
  • 200 değişikliği destekliyorum.Kullanıcının yapmış olduğu katkının önemini de göstermiş olur bence.--Eldarionmesaj 16:28, 26 Ağustos 2007 (UTC)
  • bu kısıtlama, hemen ad değiştirmek isteyenleri setlemek amacıyla konduğuna göre bu değişiklik sayısı yeterlidir. --kibelemesaj 17:17, 26 Ağustos 2007 (UTC)

Bence uygundur.--Machiavelli' msj 17:15, 26 Ağustos 2007 (UTC)

  • Peki arkadaşlar buna karar vermemiz için ne yapmalıyız.Yani sonuçta burada bir uzlaşma var.Bir oylama yapsak iyi olur gibi geliyor bana.Gerçi benim oy hakkım da yok ama!

Sağlamcıileti 21:02, 26 Ağustos 2007 (UTC)

  • 200 degisiklikli cözüme bende katiliyorum. selamlar --Erdall 23:53, 26 Ağustos 2007 (UTC)
  • Tamam olsun bakalım. Ama adımı değiştirmem ona göre, benim adım bu kalsın--® GKileti 20:08, 29 Ağustos 2007 (UTC)
  • Oy gereksimi son derece gereksizdir. Diger hicbir wikidede yok. Geteksiz burokrasi. 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 istemekte anlamsiz. Kaldirilsin her ikiside. Bi sart konacaksa bu daha mantikli bisi olsun. Mesela her yil birdefa degisiklik hakki taninmasi gibi. -- Cat chi? 20:16, 29 Ağustos 2007 (UTC)
  • Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez. André Gide 200 değişiklik fikrini destekliyorum... --Elmacenderesi E=mc2 21:39, 29 Ağustos 2007 (UTC)
  • 200 değişiklik yapmış olma şartı uygun ve makul olandır. --Metal Militia ileti 14:26, 31 Ağustos 2007 (UTC)
  • 200 değişiklik, bence de doğru olandır. Sallapattias 17:37, 31 Ağustos 2007 (UTC)
  • 200 değişiklik bence de yeterli.--Hasan Sami 08:21, 3 Eylül 2007 (UTC)
  • 200 degisiklik keyfi isim degisikligi icin yeterli bence de ancak zorunlu isim degisiklikleri icin bu tur bir bekleme ne kadar dogru bilmiyorum. Zorunlu bolumunde, kisisel tehdit, bilmeden uygunsuz (ilkelere aykiri ad) alimi gibi durumlar soz konusu olabilir. Her yil isim degisikligi fikrine, hatta kullanici ismi ile imza isminin farkli olmasina sicak bakmiyorum. Kisilerin katkilarini takip etmeyi zorlastiriyor. Citrat 02:06, 4 Eylül 2007 (UTC)
  • Eğer bir zorunluluk durumu söz konusu ise hiç bir şart aranmaması en uygunu olur. --Kutu su 23:18, 10 Eylül 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

  • Bu kadar basitçe çözülecekse ben bunu tercih ederimHem kısaca ismim değişmiş olur. :)))))

Sağlamcıileti 15:03, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Öncelikle VP:OY kriterlerinin burada kullanılmaması, bunun yerine kullanıcı adı değiştirmek için ilgili kullanıcının 200 değişiklik yapmış olması kriterinin getirilmesini desteklediğimi belirtmeliyim. İkincil olarak; görünüşe göre bir uzlaşma var, bu durumda ek bir tartışmaya (birisi muhalif olmadığı sürece) veya oylama zaten gerek yoktur. Not düşelim: Vikipedi her daim tartış ama oylama der. Oylama bir durum içinden çıkılamayacaksa yapılan ve yapılmadan önce her şeyin bir uzlaşma sağlamak için denenmiş olmasını gerektiren bir şeydir; kısacası Vikipedi oylamaları sevmez, tartışmayı ve uzlaşmayı sever. Burada bir uzlaşma varmış gibi duruyor, bununla birlikte ilgili değişikliği yapmadan önce bir süre (örneğin birkaç gün veya 1 hafta?) beklersek iyi olur. Böylece konuda fikir belirtmek isteyen de henüz belirtmemiş arkadaşlar varsa veya muhalif olanlar varsa zaman kazanmış olurlar. Ama sonuçta bu şekilde uzlaşma ile sürerse veya çoğunluk onaylarsa, bu değişiklik elbette yapılır. İleride karşı çıkacak olan olursa tekrar tartışmaya açar. Kısacası: destekliyorum, bunu hayata geçirmeden önce biraz bekleyelim ki fikir belirtmek isteyip de daha belirtmeyen varsa belirtebilsin ama çok da beklememize gerek yok sonuçta bu bir detay ve taşa kazınmıyor, eğer gereksiz veya yanlış olduğuna ileride topluluk karar verirse değiştirilebilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 23:45, 26 Ağustos 2007 (UTC)
  • Sayın Kullanıcı:Sağlamci ya katılıyorum bence de kullanıcı adı değiştirmek için oy gerekliliğini sağlama kriteri biraz saçma.

-- WilliamWallace 14:11, 27 Ağustos 2007 (UTC)

  • 200 değişiklik sayısına ben de katılıyorum.Ancak bu 200 değişiklikte bir kriter arayacak mıyız?Yani kullanıcı mesajları ve tartışmaları sayacak mıyız?Yani katkıların niteliği de önemli olmalı mı?

Sağlamcıileti 17:39, 27 Ağustos 2007 (UTC)

  • 200 değişiklik bence de yeterli görünüyor.--Martianmister 10:54, 29 Ağustos 2007 (UTC)
  • Sağlamcı belki ad değişikliği istemekte haklı ama kullanıcıların adları onları tanımamızı , acil müdahale edilmesi gereken zamanlarda hızlı karar verebilmemizi kolaylaştırıyor.

Üstelik konu görsellikse sadece ham imza ile görsellik değiştirilebiliyor. Bizim ufakça sayılabilecek vikimizde bile , gün içinde onlarca farklı yeni kullanıcı kaydı yapılıyor.

Bir de bunların 200 değişiklik sonrasında entropi oluşturabilecek bir hızda (afedersiniz yansıma kullanmalıyım : Zırt!, Pırt!) ad değişikliği yapmaları ihtimali var. Bilemiyorum doğrusu

Ben varolan düzeneğin değiştirilmesini gerektirecek bir neden göremiyorum. Viki ile ciddi anlamda ilgilenecek kişiler ciddi isimler/lâkâplar seçmeliler bence. ( Ham imza ile yapılabilecek değişiklik hakları yine saklı kalacak tabi ki bkz:Machiavelli , Âtacameno .. )Velev ki düsturu değiştirdiniz 200 madde değişikliği sonrası elde edilen hak; baki midir , tek seferlik midir ? 200 değişiklik yapınca günde 50 kere kullanıcı adı değişikliği isteme hakkına sahip olacak mı kullanıcılar ?

Ayrıca Sağlamcının adını ben kendi adıma oldukça sevdiğimi söyleyebilirim yaptığı işlere yakışıyor. ;)

Bence kriterin değiştirilmesi gereksiz, saygılar , iyi çalışmalar. euthygenes 20:00, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Haklı olabilirsin ama geçen yıl üye olup hiç uğramayan, arada bir gelip 50-100 hoşgeldin mesajı atanı yeni ama azimle çalışan arkadaşlara tercih etmek oluyor bu durum... bir de aslında şu var; oylama söz konusu değil ki oy hakkı isteyelim insanlardan? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:08, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Her 200 değişiklik bir ad değiştirme hakkı versin. Böylece kullanıcıları katılıma teşvik etmiş oluruz. Filanca 20:15, 29 Ağustos 2007 (UTC)

  • Benim böyle bir tartışma açmamın sebebi böyle basit bir işlem için bu gerekliliğin ağır olmasını düşünmemdir.Yani gereksiz isim değişikliği yapacak bir kişi oy hakkını elde etmiş biri de olabilir.Bu konuda kullanıcıların iyiniyetine güvenmekten başka yapacağımız birşey yok sanırım.Ya da belki yöneticiler inisiyatif kullanırlar, iş yavaşlatırlar :))))) .

Sağlamcıileti 20:17, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Ufak not: Aslında yöneticiler kullanıcı adı değiştiremiyor ^_^ Bunu sadece bürokratlar yapabilir fakat son bürokratımız da ayrıldığı için hiç bürokratımız yok. Bu sebeple bu işlemi ya meta'dan istiyoruz, ya da yoğun zamanlarda meta bize yukardan bürokrat atıyor... daha detaylı bilgi sanırım kullanıcı değiştirme sayfasında (bu sayfanın ana bölümünde) bulunmakta. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:19, 29 Ağustos 2007 (UTC)
Katilmiyorum. Ben kendi kullanici sayfama bir kac saate fuzuli 200 degisiklik basabilirim. Daha anlamli bir kriter (mesela) yilda bir kere degisiklik hakkinin verilmesi gibi. Kullanici adinin degismesi son derece basit bir sey ve burokrasiden olabildigince uzak olmali. Metadaki stewartlara edit saydirmak yanlis bence. -- Cat chi? 20:21, 29 Ağustos 2007 (UTC)
Bunun yerine bilinen kullanıcılara çok özel durumlarda belki hak tanınabilir(Ufak not hiç te ufak değil aslında!!) Ayrıca kayıt sayfasına kullanıcının adını tekrar değiştirmesinin çok zor olduğunu bu nedenle dikkatli seçmesi gerektiğini anlatan bir not koyulabilir?

euthygenes 20:30, 29 Ağustos 2007 (UTC)

  • Torpil geçmeyelim şimdi, işler karışır ^_^ not fikri güzel, kullanıcıların bilgilendirilmesi açısından iyi olur. Ayrıca Noumenon her daim her lafı söyleyebileceği en uzun cümlelerle söylemeden edemez; kalıtsal hastalığıdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:32, 29 Ağustos 2007 (UTC)
  • Kullanici adinin degismesi sayfaya yeniden isim vermek kadar basit bisi. -- Cat chi? 20:34, 29 Ağustos 2007 (UTC)
Kullanıcının aktif olmayıp da kullanıcı adı değiştirmesinin ne zararı var ki?Madem bu kadar basit bir işse değiştirmek...Sadece devamlı değiştirmek isteyenler için yılda bir veya 8 ayda bir sınırı konulabilir.
Bu arada ben kullanıcı adımı değiştirdiğimden beri her iki ismim için de edit sayacımı sıfır görüyorum.Neden acaba ... --Çağatayileti 21:22, 29 Ağustos 2007 (UTC)
Kullanici adiniz degistigi zaman eski hesabinizda yaptiginiz tum degisiklikler yeni hesaba tasinir. Yeni hesabinizin edit saynisini "tercihlerim" sayfasinda gorebilirsiniz. -- Cat chi? 09:53, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum. Yardımcı olurmusunuz. Saygılarımla.. Reşat KARAKAYA (mesaj) 07:21, 10 Ocak 2017 (UTC)

Bana göre kulanıcı adını değiştirmek yılda bir kere olmalı. Bunun en basit yol olduğunu düşünüyorum Erhancam76 (mesaj) 20.23, 25 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]

Değişik yorum[kaynağı değiştir]

  • Biraz absürt bulacaksınız belki ama ben Kullanıcı adı değişikliğinin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bence bu tür bir değişiklik sadece şu şartlarda olmalı: Oda zorunluluğu gerektiren bazı koşullar ortaya çıkmış ise:
Takma ad--->Gerçek kişi adına. Aksi halde özellikle de Bir takma isimden başka bir takma isime geçişin vikipedi bürokratlarına verilmiş bir angarya yük olduğunu düşünüyorum.--Erkan 22:17, 29 Ağustos 2007 (UTC)
  • Bu konuda aynı fikirde olamıyaağım.Çünkü ben Vikipedi'ye ilk üye olurken üyelik sayfasını tam okumamak gibi bir hata yaptım.Bu sebeple Türkçe karakter kullanmamam gerektiğini düşünerek almak istediğim takma adın Türkçe karakter içermeyen haliyle bir hesap açtım.Şimdi siz ham imza ile görüntü sorunu halledilir diyeceksiniz ancak, bugüne kadar bana bir çok defalar Sayın Saglamci(haklı olarak) diyen arkadaşlarla karşılaştım.Yani sanırım sadece takma addan orjinal ada geçiş yeterli bir sebeptir demek yanlıştır.

Sağlamcıileti 22:39, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Eğer işlem gerçekten bürokratların veya yapacak herhangi bir görevlinin üstüne binen bir angarya olsaydı Kullanıcı:Plenumchamber haklı olabilirdi... bununla birlikte işlem gerçekten angarya sayılabilecek bir şey değil. Bir kullanıcı engelleme, bir sayfa silmek, bir maddeyi kilitlemek kadar kolay bir şey; birkaç tıklama ve bitti. Yani gerçekten boşu boşuna kullanıcıları kısıtlamış oluruz eğer durumu öyle yaparsak. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 22:56, 29 Ağustos 2007 (UTC)
  • O kadar çok başlık açmışsınız ki nereye yazacağımı bilemedim. Bu tartışmayı Sağlamcı'nın :) açtığı dakikadan beri izlemekteyim. Ama bu kullanıcı adı değiştirme konusunun matematiksel formüle dönüştürülmesi bana saçma ve gereksiz geldiği için konuya dair yorum yapma gereği hissetmedim. Sağlamcı'nın ve Noumenon'un çağrısı üzerine kısa! bir yorum yapayım bari. Bu üyelik süresi sınırlaması anlamlı, ama edit sayısı sınırlamasını doğru bulmuyorum. Çünkü 200 edit bence 3 dakikalık bir iştir. Yeni kullanıcıları oy kullanabilsinler veya isim değiştirebilsinler diye edit yapmaya itmek boşuna madde geçmişi doldurup server işgal etmeye sebep olan bişeydir. Ya da bu kişiler kullanıcı sayfası üzerinde minyatür değişiklikler yapıp sayıyı doldururlar. Gereksiz zaman kaybına itmiş oluruz kullanıcıyı. Bunu yapmaktansa değiştirin adını, adam içi rahat bi şekilde kaliteli madde katkıları yapsın. Ben şahsen kullanıcı adımı değiştirme gereği hissetmiyorum. Ama bu demek değildir ki bunu gereksiz görüyorum. Tabii ki kullanıcı adının değiştirilmesi gerekli durumlar vardır. Örneğin Bahar kullanıcı kaydı yaparken sanırım Bahar adında başka bi kullanıcı varmış. O da kendine Bahar101 adını almak zorunda kalmış. Ama topluluk ona Bahar101 olarak değil tabii ki de Bahar diye hitap etmeyi seçtiği için bazı yazışmalarda muhtemelen yanlışlıklar olmuştur. Örneğin yukarıda Blackrome, Sağlamcı için bağlantı vermiş Sağlamci yazdığı için kırmızı görünüyo (Bende redlinefobia olduğundan kırmızıları hiç kaçırmam:) Vee Bahar'ın gerçek adı da Bahar olduğu için o adı almayı uygun gördü. Bi şekilde bişeyler yapıldı ve Bahar101, Bahar olarak değiştirildi. Ancak mesela Plenumchamber imzasını Erkan olarak attığı için ben ona Erkan diye hitap edebiliyorum ve onun isim değişikliği yapmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Aynı şekilde Baylan, Krkzn ve Blackrome da imzalarında belki asıl kullanmak istedikleri isimleriyle varlar vikipedide. Yani kullanıcı adı sadece kullanıcı sayfasının adıdır benim gözümde. Kişiler kendi adlarını kendileri belirlerler. İmzasıyla vs.. Bence asıl sorun (düzeltilmesi gereken nokta), şudur ki: Bahar'ın isim seçimindeki gibi sorunlar yaşanmaması adına, belli bir süre önce kayıt olmuş ancak hiçbir değişiklik yapmamış, kullanıcı sayfası oluşturmamış, kendisine gelen hoşgeldin, köyünü tanıt :) , vırttır zırttır türünden mesajlara yanıt vermemiş kişilerin üyeliğinin ne bilim işte 3 ay işlem yapmamışsa 6 ay kayıt dondurup, aktive etmezse 9 ayın sonunda silmek gibi bişeyler yapılsa fena olmaz diye düşünüyorum. Ama bu genel wiki kurallarına aykırı bişeyse yapılamaz tabii de. Eğer bizim tr-vikipedi olarak bu tür uygulamalarda kullanabilecek bir insiyatifimiz varsa bu yönde bi değişikliğe gidebiliriz. Özellikle belirteyim bunu kayıt olmak dışında hiçbir şey yapmamış kişiler için söylüyorum. Eskiden aktif olup veya bişeyler yapmış olup sonradan uzaklaşan kişilerin kayıtlarına bi diyeceğim yok. Mesela geçenlerde biri kendi kullanıcı sayfasına Ben artık gidiyorum. Benim sayfamı burdan silebilirsiniz. Bu hesap artık kullanılmayacak. türünden bişeyler yazdıydı. Bir yöneticimize danıştım silme konusunda. Yok canım silinemez. Katkıları var dedi. Demek ki katkıları olmayanları silmemizde sorun yok diye düşünüyorum. Daldan dala oldu biliyorum ama kullanıcı adı değişikliklerinin temelinde ele alınası bi husus da buydu. Noumenon gibi kocamaaaan bi yazı yazdım. Canı sıkılan okumasın:) Herkese kocaman sevgiler, saygılar. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 06:25, 30 Ağustos 2007 (UTC)
arkadaşlar ben böyle düşünüyorum dedim, değiştirmeyi iptal edelim kaldıralım demedim ki, hemen savunmaya gecmissiniz. :) Yani kalsın isteyen de değiştirsin ama ben böyle düşünüyorum. Yani yumurtayı geniş kenarının aksine ince kenarından açıyorum yada muzu sap kısmından değilde uç kısmından soyuyorum ben dedim. Son not: saglamci adını sağlamcı da yapsa ben genel alışkanlık olarak ona bazen saglamci diyebilirim simdiden özür.--Erkan 07:18, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Kolay gelsin[kaynağı değiştir]

  • Konu oldukça uzayacak/karışacak gibi görünüyor. Ben kendi adıma bu tartışma ile ilgili son çıkarımlarımı söyleyip çekilmek istiyorum müsaadenizle..
  • Kullanıcıadları Ham imza ile istenilen hale getirilebiliyor, yine de ben değiştirmek istiyorum diyen arkadaşlara bir kota koymak yerine "belli bir çapı aşmış" olmaları gözlemlenebilir. Dikkate değer kullanıcılar zaten yöneticiler ya da diğer wikiciler tarafından tanınmış oluyorlar. Bu kriteri sağlayan kullanıcılar bir-iki vikippediste/bir yöneticiye mesaj atarak bu değişikliği isteyebilmeli. Söz temsil; Sağlamcı bu kriteri şu anda sağlıyor!
  • -- Cat chi? oldukça haklı görünüyor, yani değişiklik hakkı baki değil zaman sınırlamalı olmalı(1 yıl fena değil zira kullanıcı adı değişikliği acul bir vakıa değil)
  • Kullanıcı Kayıt sayfasında isim hanesinin yanına kalın harflerle isim değişikliğinin zorluğu ve kullanıcının değiştirilemeyecek bir isim seçmesinin gerekliliği eklenmeli.
  • Son olarak ben Sağlamcı adını seviyorum istediğinize karar verin ama Sağlamcı'nın adını değiştirmeyin:)

İyi çalışmalar. euthygenes 09:26, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Bisey eklemek istiyorum. 1 ayda kac kisi kullanici adi degistirmek istiyorki? Bu sayi burokratlarin altindan kalkamayacagi bir sayi mi? Durum o hal alirsa daha fazla burokrat secili olur biter. Gerci tr.wikide 0 burokrat var. Metada tr.wikinin tek bir burokratinin olmamasina anlam veremiyor stewardlar mesela. En kisa zamanda 2 veya 3 burokrat secilmesi lazim. Mademki yoneticilik ve burokratlik buyuk bir olay degil (ki gercekten degil) cabucak ve kolaylikla secilmesi lazim. Alternatif olarak butun yoneticilerin burokrat yapilmasi dusunulebilir. it.wiki gibi bazi wikilerde bu uygulama var. -- Cat chi? 10:04, 31 Ağustos 2007 (UTC)
  • Yöneticilerle ve yönetimle ilgili yorum yapmama kararı almıştım. Ama dayanamadım ve yazıyorum yine. Yöneticiliğe aday oluyoruz belki ama bizi yöneten kaç yönetici - bürokrat var bilmiyoruz. Nereden nasıl öğreniriz bunuda bilmiyoruz sanırım. Eski bürokrat istifa etmiş haberim olmadı ama metadan yerine yenisi atanmış ve bundan da kimsenin haberi yok. Veya herkesin haberi var ama bu önemli değişiklikler Vikipedi haberde görünmediği için benim gibi fazla vakit ayıramayan kullanıcıların haberi yok. Mevcut bureaucratımız Walter olarak görünüyor. Daha önce mevcut yöneticilerin arasından en az 2 kişinin bürokrat seçilmesi teklifimi yeniliyorum. Elbette yeni yöneticilerede ihtiyaç var. Yöneticilerin 3 ayda bir gözden geçirilmesinide teklif etmiştim. Ama faydalı bir sonuca varmayan bu tartışmaların Vikipediye yararı olurmu? üzerinde düşünülmesi gerekiyor.

İsim değişikliği konusunda ise tercihim alınan ismin hiç değiştirilmemesi. Aldığımız kullanıcı adından memnun olmayıp değiştirdiğimizde iyi niyetli olmayan bir kuklacı aynı ismi alıp kullanmaya başlayabilir. (örnek: Kübra) Bunun için isim değişikliğine karşıyım. İyi çalışmalar.--Ahmetanmsj 09:35, 3 Eylül 2007 (UTC)

  • Daha yeni katılabildim buraya, 200 değişiklik şartında uzlaşılmışsa benim için de uygundur. Ben kullanıcı adımı değiştirdim, o kadar da değişikliğim var, bir daha da ismimi değiştireceğimi sanmıyorum. Ama şunu da belirtmeliyim ki 200 değişikliği yapmak gerçekten de kolay. Gerçekten kullanıcı adını değiştirmek isteyen ve bu tür yollara başvurmayacak kişi 2 ay sabırla bekleyebilir diye düşünüyorum. Buradan kullanıcı adımı değiştiren Walter'a selamlar, sevgiler, --Bahar (yine ben!) 09:46, 3 Eylül 2007 (UTC)
  • Belkide isim degisiklikleri icin sinir getirmekte yarar var; her sene isim degistiren birininin katkilarini takip etmek oldukca zor olacaktir. Bunu kasten zorlastirmak dogru mu tartisilinabilinir. Citrat 02:10, 4 Eylül 2007 (UTC)

Arkadaşlar şimdi benim anladığım kadarıyla şu konularda karar vermeliyiz:

  1. 200 değişiklik kriteri hakkında ne düşünüyorsunuz?Uygun mu?
  2. Sizce kullanıcı adı değiştirmeye bir sınır getirilmeli mi?Senede bir gibi bir sınırlama yeterli midir?

Sağlamcıileti 10:41, 4 Eylül 2007 (UTC)


  • Bu arada en:wikipedia'daki kullanıcı adımı 18 editim olmasına rağmen değiştirdim. :)))) Hem de dün gece başvurdum ve bugün sabah baktığımda değişmişti.Buradan çıkardığım sonuç bizim hakikaten bir bürokrata ihityacımız var.Vikipedi tartışma:Bürokratlar sayfasında Noumenon'un başlattığı tartışmaya katılıp görüş bildirmeniz yerinde olacaktır.Ayrıca kullanıcı adı değiştirme sistemimizi de artık değiştirmeliyiz herhalde.Neyse zati yaknıda Oy kriterlerini sağlayacağım.Benden geçti yani.Gelecek Vikipedistler için söylüyorum :))).Saygılar.Sağlamcıileti 08:33, 9 Eylül 2007 (UTC)

Sana katılıyorum.--PONY 13:08, 9 Eylül 2007 (UTC)

LÜTFEN, ARTIK HESAP KAPATAMAMA VE İPTAL EDEMEME DURUMUNU ORTADAN KALDIRILSIN. Hesap kapatılabilsin (dondurulabilsin), 3 ay içinde istenirse yenilenebilsin. 3 AY GEÇTİKTEN SONRA DA AYNI İSİMLE YENİ HESAP AÇILABİLSİN. Bütün sitelerde bu böyledir... Sizde neden böyle değil? KENDİ HESABIMIZ HAKKINDA TASARRUF HAKKIMIZ NASIL ENGELLENİYOR? BİR SÜRÜ ÖLÜ HESAP?... Yapmayın ne olur? Düzeltin artık... 10 uncu yıl aşkına! İsteğe Katılan SELAMİ CANDANBu imzasız yazı 78.168.141.94 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bir kere 200 değişiklik fikri çok yanlış.İnsanlar bunu yanlış yönde kullanabilr.Bir kullanıcı düşünelim.Çok yararlı değişiklerde bulunmayanlardan.Adını değiştirmek istedi ve bu sayfayı gördü.Adını değiştirmek için 200 değişiklik olması gerektiğini gördü. 200 değişikliğinin olması için kendi sayfasına bir şey ekledi.kaydetti.Geri çıkarttı.Kaydetti geri çıkarttı.Eee şimdi kullanıcı 200 değişiklik yaptı.Adını değiştirdi.Hemde neredeyse hiç emek harcamadan.Bir de başka bir kullanıcı düşünelim.Vikipediyi tam olarak tanımadığı için Adını kullanıcı ismi olarak yazdı.Fakat vikipediyi tanımaya başladığında adının uygun olmadığını düşündü ve bu sayfayı gördü.Adını değiştirmek ve değişiklik sayısını artırmak için harıl harıl çalıştı.Ve emeğiyle adını değiştirdi.Sizce bu senaryoda emek harcayan mı haklı harcamayanmı?Bence 200 tane 1000 kb'den fazla vandalizm amaçsız katkının bulunması gerekir(şahsi sayfa düzenlemeleri bu değişikliklere dahil edilmemelidir)(Not:Yazının kalitesi iyi olmayabilir .düşüncelerimi düzenlemeden yazdım) --TalebeAhmetwhat dedin? 13:21, 29 Mayıs 2012 (UTC)

Kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum. Yardımcı olurmusunuz. Saygılarla.. Reşat KARAKAYA (mesaj) 07:20, 10 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba isim değişikliğimi gerçekleştirebilir misiniz. Adımın görünmesini istemiyorum. Maddelerinizde mümkün olacağı yazıyor Gunescyrinaozek (mesaj) 23.40, 20 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]

Güneş Hanım, almak istediğiniz yeni adı da belirtin lütfen. Sanırım User:HakanIST gereğini yapabiliyor. E4024 (mesaj) 23.55, 20 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]

Kullanıcı adı değiştirme talebi![kaynağı değiştir]

Kullanıcı adımı değiştirmeyi sizlerden talep ediyorum. Buraksimsek75 (mesaj) 14.03, 13 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]

Ad değişikliği başvurusu için şu sayfayı kullanabilirsiniz. --Superyetkinileti 18.18, 13 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]

İsim değişikliği hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar, Askeri bir kariyere sahip olacağım için bu ismi 5,5 yıl önce seçmiştim. Ancak değişen ülke koşulları ve siyasi olaylar sonucunda artık bu meslekte ilerleyemeyeceğim. Dolayısıyla benimle herhangi bir ilişki barındırmayan bu ismin aşağıda belirttiğim 3 isimden uygun görülenle değiştirilmesini talep ediyorum. Mevcut isim: Harbiyeli25 İstenilen isim: HakimBey , HakimBey23 , Hakiim_Beyy Harbiyeli25 (mesaj) 16.50, 18 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba ad değişikliği için bu sayfadan sayfadan başvuru yapabilirsiniz. HakimBey23 isimli kullanıcı adını kullanabilirsiniz. Çünkü HakimBey kullanıcı ismi kayıtlı. @Harbiyeli25 İyi çalışmalar. Cedreon (mesaj) 16.54, 18 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]