Eurovision Şarkı Yarışması sunucuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
2007 sunucuları: Jaana Pelkonen ve Mikko Leppilampi.
2008 sunucuları: Jovana Janković ve Željko Joksimović.

Bu sayfa Eurovision Şarkı Yarışması sunucularının bir listesini içerir. 1978 yılından beri yarışmayı genellikle iki kişi sunmaktadır. 1978'den sonra yalnızca birkaç kez yarışmayı bir kişi sunmuş, 1999'da ve 2010 yılından 2012 yılına dek gerçekleştirilen yarışmaları ise üç kişi sunmuştur.

Sunucular[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk kez 1956 yılında Lugano'da düzenlenen birinci Eurovision Şarkı Yarışması'ndan günümüze dek yarışmanın sunuculuğunu üstlenmiş kişiler listesi.

Yıl Şehir Sunucu(lar)
1956 İsviçre Lugano Lohengrin Filipello
1957 Batı Almanya Frankfurt Anaid Iplicjian
1958 Hollanda Hilversum Hannie Lips
1959 Fransa Cannes Jacqueline Joubert
1960 Birleşik Krallık Londra Katie Boyle
1961 Fransa Cannes Jacqueline Joubert
1962 Lüksemburg Lüksemburg Mireille Delannoy
1963 Birleşik Krallık Londra Katie Boyle
1964 Danimarka Kopenhag Lotte Wæver
1965 İtalya Napoli Renata Mauro
1966 Lüksemburg Lüksemburg Josiane Shen
1967 Avusturya Viyana Erika Vaal
1968 Birleşik Krallık Londra Katie Boyle
1969 İspanya Madrid Laurita Valenzuela
1970 Hollanda Amsterdam Willy Dobbe
1971 İrlanda Dublin Bernadette Ní Ghallchóir
1972 Birleşik Krallık Edinburg Moira Shearer
1973 Lüksemburg Lüksemburg Helga Guitton
1974 Birleşik Krallık Brighton Katie Boyle
1975 İsveç Stokholm Karin Falck
1976 Hollanda Lahey Corry Brokken
1977 Birleşik Krallık Londra Angela Rippon
1978 Fransa Paris Denise Fabre ve Léon Zitrone
1979 İsrail Kudüs Daniel Pe'er ve Yardena Arazi
1980 Hollanda Lahey Marlouts Fluitsma ve Hans van Willigenburg
1981 İrlanda Dublin Doireann Ní Bhriain
1982 Birleşik Krallık Harrogate Jan Leeming
1983 Batı Almanya Münih Marlene Charell
1984 Lüksemburg Lüksemburg Désirée Nosbusch
1985 İsveç Göteborg Lill Lindfors
1986 Norveç Bergen Åse Kleveland
1987 Belçika Brüksel Viktor Lazlo
1988 İrlanda Dublin Pat Kenny ve Michelle Rocca
1989 İsviçre Lozan Jacques Deschenaux ve Lolita Morena
1990 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Zagreb Helga Vlahović Brnobić ve Oliver Mlakar
1991 İtalya Roma Gigliola Cinquetti ve Toto Cutugno
1992 İsveç Malmö Lydia Cappolicchio ve Harald Treutiger
1993 İrlanda Millstreet Fionnuala Sweeney
1994 İrlanda Dublin Cynthia Ní Mhurchú ve Gerry Ryan
1995 İrlanda Dublin Mary Kennedy
1996 Norveç Oslo Ingvild Bryn ve Morten Harket
1997 İrlanda Dublin Carrie Crowley ve Ronan Keating
1998 Birleşik Krallık Birmingham Ulrika Jonsson ve Terry Wogan
1999 İsrail Kudüs Dafna Dekel, Sigal Şahamon ve Yigal Ravid
2000 İsveç Stokholm Kattis Ahlström ve Anders Lundin
2001 Danimarka Kopenhag Natasja Crone Back ve Søren Pilmark
2002 Estonya Tallinn Saku Suurhal ve Marko Matvere
2003 Letonya Riga Marie N ve Renārs Kaupers
2004 Türkiye İstanbul Meltem Cumbul ve Korhan Abay
2005 Ukrayna Kiev Mariya Efrosinina ve Pavlo Şilko
2006 Yunanistan Atina Maria Menounos ve Sakis Ruvas
2007 Finlandiya Helsinki Jaana Pelkonen ve Mikko Leppilampi
2008 Sırbistan Belgrad Jovana Janković ve Željko Joksimović
2009 Rusya Moskova Natalya Vodyanova ve Andrey Malahov (YF)
Alsu ve İvan Urgant (F)
2010 Norveç Oslo Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken ve Haddy N'jie
2011 Almanya Düsseldorf Anke Engelke, Stefan Raab ve Judith Rakers
2012 Azerbaycan Bakü Leyla Aliyeva, Eldar Kasımov ve Nergiz Birk-Petersen
2013 İsveç Malmö Petra Mede
2014 Danimarka Kopenhag Lise Rønne, Nikolaj Koppel ve Pilou Asbæk

Tebrikler: Eurovision Şarkı Yarışması'nın 50 Yılı[değiştir | kaynağı değiştir]

Eurovision Şarkı Yarışmasının ellinci yaşını kutlamak üzere Kopenhag, Danimarka'da düzenlenen bu özel yarışmada, Eurovision tarihinin en popüler katılımları yarışmıştır. Etkinlik, yarışmanın iki eski katılımcısı tarafından sunulmuştur:

Şehir Sunucular
Danimarka Kopenhag Birleşik Krallık Katrina Leskanich ve Letonya Renārs Kaupers

Ev sahibi ülkenin sınırları dışında doğan sunucular[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha önce Eurovision'da yarışmacı olarak yer alan sunucular[değiştir | kaynağı değiştir]

Sunuculuk görevinden vazgeçenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]