Alsu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alsu
Genel bilgiler
Doğum adıAlsu Ralif kızı Safina
Doğum27 Haziran 1983 (40 yaşında)
Bugulma, SSCB
TarzlarPop müzik
MesleklerŞarkıcı, Oyuncu
ÇalgılarPiyano
Etkin yıllar1998-günümüz
Müzik şirketiUniversal Music
İlişkili hareketlerEnrique Iglesias, Bon Jovi, Nelly, Carl Sturken and Evan Rogers, Stargate, Morten Schjolin, Kara DioGuardi, Jörgen Elofsson, Christina Milian, Mark Hill, Rhett Lawrence, Les Paul, Al Bano
Resmî sitewww.alsou.ru
ÇocuklarıSafina (d. 2006)
Mikella (d. 2008)

Alsu Ralif kızı Abramova (Tatar: Alsu Rälif qızı Abramova, Kiril: Алсу́ Рали́фовна Абра́мова; 27 Haziran 1983, Bugulma), Tatar asıllı Rus şarkıcı.

Yaşam öyküsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugulma şehrinde dünyaya geldi. Babası Ralif Safin zengin bir çiftçidir. Annesi Raziye Safina bir mimardır. Renard ve Marat adında iki erkek kardeşi vardır. Ünlü tenisçi Marat Safin Alsu'nun kuzenidir. Adının anlamı pembe (Alsı-Kırmızımsı)dir. 10 yaşında iken ailesi ile Sibirya'da kaldığı dönemde piyano çalmasını öğrendi. Daha sonra Moskova'da müzik okuluna devam etti.
Daha sonraki yıllarda İngiltere ve New York'ta özel okullarda mimarlık dersleri alan Alsu, Londra'da yaşamaktadır. 2000 yılında ülkesini Eurovision'da Solo adlı şarkıyla temsil etmiş ve ikinci olmuştur.[1] 2009 yılında Rusya'da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması finalinde sunuculuk yapmıştır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Russia 2000" (İngilizce). eurovision.tv. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2013. 
  2. ^ "The hosts" (İngilizce). eurovision.tv. 15 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Önce gelen:
Željko Joksimović & Jovana Janković
Eurovision Şarkı Yarışması sunucuları
2009 (İvan Urgant ile)
Sonra gelen:
Nadia Hasnaoui, Haddy Jatou N'jie & Erik Solbakken